Amazon stelt mmorpg New World weer uit, nu tot 31 augustus

Amazon Game Studios heeft de mmorpg New World weer uitgesteld. Het spel verschijnt nu op 31 augustus, ruim een jaar na de oorspronkelijk geplande releasedatum. De ontwikkelaars werken nog aan end-game-features voor het spel.

De ontwikkelaar zegt een nieuwe zone en twee gamemodes te hebben bedacht die het nog voor release wil implementeren. Het gaat om de zone Ebonscale Reach, een moerassig gebied met kliffen. Hier dreigt een verbannen keizerin een vloot te bouwen die een gevaar zou kunnen vormen voor de wereld.

De twee gamemodes zijn Expeditions en Outpost Rush. Expeditions is een dungeon-achtige spelmodus, waarbij vijf spelers kunnen samenwerken om grotten te verkennen. Hier kunnen ze meer te weten komen over de spelwereld van New World en moeilijke vijanden verslaan. In Outpost Rush vechten twee teams van elk twintig spelers tegen elkaar, waarbij ze de controle over bolwerken en strategische grondstoffen moeten zien te bewaren. Amazon Game Studios zegt aan nog meer functies te werken, zonder daarbij details te geven.

New World had aanvankelijk in mei moeten verschijnen, maar werd afgelopen zomer voor de tweede keer uitgesteld naar de lente van 2021. Toen zei de ontwikkelaar te willen werken aan de mid- en end-game van het spel. In de tussentijd hebben de ontwikkelaars onder meer het gevechtssysteem aangepast, kunnen spelers nu vissen en is er een nieuwe regio toegevoegd. De gesloten bèta van het spel start op 20 juli.

New World is een mmorpg die zich afspeelt op Aeternum in de Eternal Isle. Spelers moeten vechten tegen de The Corrupted, waarbij ze kunnen kiezen voor melee of ranged combat en kunnen ze magie gebruiken. Het pc-spel kost eenmalig 40 euro.

Door Hayte Hugo

Redacteur

16-02-2021 • 21:00

56 Linkedin

Reacties (56)

Wijzig sortering
Game looks all over the place. Een bedrijf als Amazon dat een preview game uitbrengt om de mening van de spelers te vragen vind ik apart. Ze weten niet wat ze aanmoeten met het spel, dus ze gooien maar zoveel mogelijk erin en vragen de spelers om feedback. De visie ontbreekt, hij heeft het niet over het spel maar over features. Een preview zou in mijn mening goed zijn om bugs te vangen, niet om uitgebreide feedback over het spel te vragen en vervolgens alles aan te passen.
Dat ben ik niet met je eens. Als je zonder feedback van gebruikers een product maakt, dan heb je een product dat misschien niemand wil hebben en dat moet je het achteraf bij gaan sturen, wat misschien niet lukt omdat niet voldoende mensen het willen hebben. Potentiële gebruikers bij de ontwikkeling van het product betrekken heeft dus meerwaarde om een succesvol product te maken.
Dat is toch wat ze al vanaf het begin doen. In 2018 ontving ik dit bericht:
Welcome to the New World Alpha Test. Unlike traditional game "Beta Tests", where players are asked to track down bugs late in development when the game design is already locked, you have been invited to take part in the game creation process itself. Your involvement and feedback will help our team to set the course for what New World becomes.
Die lijn zetten ze voort en dat is te merken. Ik weet niet of het een verstandige keuze was/is, want het valt op dat spelers vaak zelf niet weten wat ze willen. Als ze het mij zouden vragen, zou ik een tussenweg adviseren. Maar het is ook wel weer verfrissend om een onderbouwde mening van devs te krijgen over waarom ze zaken wel of niet oppakken. Er is daadwerkelijk ruimte om kern elementen van de game te veranderen. Juist daarin kan je zien dat er een bedrijf als Amazon achter zit, niet ieder bedrijf kan een studio daar zomaar het geld voor geven.
Op het moment nemen ze dus alle feedback van users mee en doen daar ook iets mee. Dat is net zoiets als een kind meenemen naar de ijssalon en vragen welke smaken wil je allemaal op je ijsje? Als je meer dan 4 smaken mixt smaakt het niet meer lekker. Beetje rare vergelijking misschien... Maar je kan ook niet iedereen tevreden houden. Als ze voordat ze begonnen waren nou gigantische enquetes hadden verzameld met wat gamers willen zien in een game dan is dat een betere beslissing dan een bestaande game vormen in iets wat spelers willen.
En trouwens, Amazon mag eerst maar de saaie quests, copy paste buildings, desync combat, body blocking, chaotische wars enzo oplossen.
Ah, want dat team kan niet naar feedback kijken, daar vergaderingen over houden wat wel en niet in hun visie past en gooien alles klakkeloos in het spel?

Je kan tegen je kind roepen dat hij 2 smaken mag, ongeacht welke dit zijn. Hier heb jij als ouder van het kind dan over na gedacht.

En trouwens, de game is in Development, de build die jij speelt in die preview zijn vaak oudere builds of nemen minder resources in beslag van de server of hebben minder servers ter beschikking wat leid tot netwerk gerelateerde issues. Als je daadwerkelijk gameplay beelden kijkt van mensen die het spelen is het best goed. Die enquête hoeven ze niet te doen, die is al gedaan. Je pakt de grootste MMO's die op de markt zijn, je kijkt wat werkt, wat niet werkt en wat spelers daar van vinden en wat jij er van vindt, daar bouw je dan je eerste versie game op en nodig spelers uit om het te testen, zo kan je ook toetsen of je visie in de goede richting ligt. Als mensen dan zeuren over een feature kan ej deze weghalen of aanpassen.

Oorlogen in spellen zijn altijd chaotische, dat zal je altijd behouden tot dat de spelers daadwerkelijk training krijgen in oorlog taktieken en niet als een kip zonder kop over het veld heen rennen. De chaos komt van de spelers, niet zo zeer van het spel. Als je geen chaotische combat wil moet je maar een RTSje gaan doen.

Er is nu ene game studio die actief spelers uitnodigd om hun werk te bekritiseren en dat wordt afgekapt als "het hebben van geen visie" terwijl bijna geen enkele andere studio het op deze manier aandurfde. Ze zetten de deuren wagenwijd open voor feedback. Dat is juist positief. Als ze dat niet hadden gedaan hadden ze het waarschijnlijk sneller kunnen releasen en heb je mensen die zeuren over 1001 game mechanics en wordt er door vele geroepen "Ja... als we gewoon feedback hadden kunnen geven tijdens development..." Het oogt meschien chaotisch maar dat hoeft het niet te zijn. Voor mij ziet elke WoW raid er gigantisch chaotisch uit, eigenlijk elke raid in elke MMO ziet er chaotisch uit. Moeten we die MMO's ook maar gaan afkraken omdat grootschalige gevechten chaotisch zijn?
Er is geen visie. Dit is zo'n project dat inderdaad gaat smaken zoals heel veel andere... same old. Er komt waarschijnlijk een ziekelijke grind in voor met een leuke shop erachter met marginale boosts.

Oh mooie wereld leuke plaatjes en farmen maarrr
Hmm er zijn ook studio's die dat heel regelmatig doen, maar wel met hun idee in het achterhoofd.
Vraag jouw publiek wat zij graag willen en als het in het vooropgesteld plaatje past, kan je het toevoegen.
Volgens mij is bvb Larian daar sterk in, Star Citizen is ook sterk in het vragen en luisteren, of dat die er ooit gaan in slagen om alles te maken ????
Lijkt mij juist heel waardevol om op basis van preview versies inzicht te krijgen in hoe wat zij tot nu toe hebben gemaakt wordt ervaren, wat er nog mist en waar verbetering in mogelijk is. Hierbij moet je als Amazon uiteraard niet van je visie afstappen (die hopelijk al eerder is getoetst bij spelers), maar die visie kan wel aangescherpt en verbeterd worden door nieuwe inzichten van spelers.
Err die combat scenes zien er niet bepaald.. err.. vloeiend uit. Krijg beetje idee dat ze groot aantal MMO's hebben bekeken en er iemand aan tafel als een gek 'DAT WIL IK OH EN DAT OHOOOH EN DAT!' is gaan roepen, maarja.. gooi het maar in de game ofzo? Als je een MMO wil neerzetten, dan wil je juist de sterke kanten laten zien, de trinity bij traditionele games, de combat/mechanics bij tacticals, of juist de animaties bij open actions, niet wat at random cutscenes van locaties en paar cutscenes van 'simpele' combat.

En werkelijk 'we also added fishing'.. als dat een keypunt moet zijn van features.. tja.

Een sterke game komt nog altijd uit die visie een game willen maken, niet 'moeten' maken.
Sommige gamemakers pakken leuke concepten van andere games bij elkaar en maken een veel leukere versie van al een bestaande game. Ik wil niet zeggen dat dat hier gebeurd alleen wat je zegt is dus deels waar.

Ik denk dat New World best een toffe game gaat worden voor 40 euro alleen temper je verwachtingen. Voor een goede MMO lijkt me een subscription base wel een goede ondergrond alleen misschien heeft Amazon Studios dat niet nodig.

Ik word een beetje moe van dat iedereen anti grote studios is en als kip zonder kop opmerkingen zoals deze schreeuwt. Ik vraag me af of je de beta wel gespeeld hebt uberhaupt.

Ik heb me er wel mee vermaakt en denk dat als je het samen met vrienden speelt best leuk kan zijn
Ik heb helemaal niets tegen Amazon, al was het een kleine studio hier om de hoek, ik oordeel op wat ik zie en voornamelijk wat ik hoor van de mensen (die ik op redelijk niveau vertrouw qua ervaring met MMO's) die de beta wel hebben gespeeld. Ergens zoek ik in deze game nog steeds de 'sterke' concepten die ze dan uit andere MMO's zouden moeten gehaald hebben, ik gok denk ik de 20v20? 5 man dungeons noem ik geen concept meer, dat is een redelijk standaard in elke dungeon-instanced-based MMO.

'best leuk', 'wel vermaakt', termen waar ik echt niet warm voor loop qua 'unieke verkooppunten' die zo'n game je over de streep moeten trekken om te gaan kopen.
Als developer update vind ik het logisch wanneer het toevoegen van fishing een reactie is op community feedback.
Maar ik krijg een dertien in een dozijn gevoel van dit filmpje. Het kan gevaarlijk zijn om naar je community te luisteren.
Circa 2,5 jaar geleden waren er al screenshots van skillstrees met daarin een fishing skill welke opeens in de grotere alpha in 2019 weg was. Ik denk dus eerder dat ze hem opnieuw hebben toegevoegd dan echt geluisterd hebben naar de community en iets nieuws hebben gemaakt. Maar nu klinkt het wel mooi.
Het voelt idd alsof ze een recept volgen, in plaats van dat ze eigen input erin gooien.

Nu moet ik daarbij zeggen dat veel MMO's dat doen. Een tijdje geleden kwam er een hele rits aan Koreaanse MMO's langs die effectief hetzelfde spel in een ander jasje waren. WoW speelde leentjebuur van Ultima Online en Everquest (volgens mij hadden ze zelfs een groot aantal UO spelers gerecruteerd als betatesters / feedback wappies), daarna gingen veel MMO's leentjebuur spelen van WoW.
De game heeft al een vrij aparte historie waar het begon met open PVP en een criminal system als unique selling point. Maar op basis van feedback (van mogelijk een kleine minderheid) hebben ze dit compleet omgegooid naar focus op PVE waarbij PVP volledig uit gezet kan worden door de speler.

Dit soort 'genadeloze features', zoals genadeloze pvp is lastig, want het gaat je geheid negatieve reviews opleveren, en talloze klachten van je users. Maar tegelijkertijd, kan het ook de aantrekkingskracht van je game zijn. Een game als Ark kan zo genadeloos zijn, uren en uren dino's temmen en basis bouwen, kan in een uur dat je offline bent volledig gewiped worden. Frustrerend? Ja. Maar dit risico en de investering maakt het ook weer des te verslavender. Nog een voorbeeld, 'They are billions'. Geen save opties, en na een uur spelen kun je door een minuscuul foutje je volledige progressie kwijt zijn. Dark souls hetzelfde. Talloze mensen die vragen om een easy option in Dark souls, of save functionality in They are billions. Maar hier gaan mensen het punt voorbij dat genadeloosheid in games juist de factor kan zijn waardoor mensen terugkomen, hetzelfde voor PVP.

Ik denk zelf dat Amazon de plank heeft misgeslagen door niet aan de originele visie van de game vast te houden. Luisteren naar feedback is goed om je spel te fine tunen, nieuwe features te bouwen en bugs op te lossen, maar het is apart om te zien dat ze op basis van feedback het hele roer hebben omgegooid. Ik vrees dat hierdoor ze eindigen in een gebied met erg veel competitie (PVE), en dat het eindproduct op zijn best middelmatig wordt.

[Reactie gewijzigd door SCIxX op 16 februari 2021 22:34]

Geen zorgen hoor, ze verzamelen alle feedback om te verwerken in de game het wordt een genadeloze PvE met easy mode en autosave functie, waarbij spelers het tegen elkaar opnemen om tegen de vijanden te vechten. 8)7

"It just works"
Juist ja, er zijn niet genoeg probeersels geweest met PvP centric spellen. En allemaal mislukt.

Denk dat jij juist de minderheid ben.
Ik heb een Alpha gespeeld met PvP en eentje met de nieuwe PvE naar wat een wereld van verschil was dat zeg. Je merkt gewoon aan alles dat ze hun stinkende best aan het doen zijn standaard PvE content toe te voegen aan die game maar door de eerdere focus op PvP zal het nooit zo solide worden als dat ze PvE first waren gegaan.
Zo speelde ik heel lang geleden Lineage 1. Overal pvp mogelijk, doodgaan koste je 10% xp, als je iemand dode werd je rood en als je rood was en je ging dood kon je je gear verliezen. Echt een keihard spel maar daarom wel des te leuker. Daarna kwam Wow het begin van de carebear cultuur.
Ben benieuwd naar de closed beta in juli. Als Amazon er echt achter gaat staan hebben ze geld genoeg om er een degelijke game van te maken :)
Ik hoop van harte dat je een /s vergeten bent.

Anderzijds, 8 jaar en 2 complete flops later kunnen we concluderen dat geld ertegenaan smijten geen garantie is op een goed spel.
Klopt. maar ze hebben wel geld genoeg om te blijven leren/uitstellen. Waarbij genoeg games ondanks de slechte staat gewoon uitgebracht worden want het geld is op. of moet verdient worden. of dit ooit wat gaat worden? wie weet. Ik zie dit meer als een leer traject voor hun LOTR MMO.
Geld genoeg hebben is leuk maar uiteindelijk moet er wel verantwoording worden afgelegd over de uitgaven.

Tot nu toe zijn er al vele 100en miljoenen tegen aan gegooid en er is werkelijk niets fatsoenlijks uitgekomen..
Crucible was een drama, en was zelfs dusdanig slecht dat de hele game weer offline is gehaald.
Van "The Grand Tour" waren de reviews zo slecht dat ik vermoed dat er ook daar niet veel van verkocht zijn.

Daarnaast zijn zo'n beetje alle andere games behalve New World gecancelled, dus het lijkt er een beetje op of deze game de laatste kans gaat zijn voor de Amazon game studios.

Persoonlijk keek ik in eerste instantie best wel uit naar "New World",
de laatste jaren is het aantal goede (nieuwe) MMORPGs op een hand te tellen.
Helaas lijkt er ook bij deze Amazon game een tekort aan inzicht en kennis,
iets dat je helaas vaak terug ziet bij studios die voor het eerst een mmo maken.

Ben benieuwd hoe het afloopt, en of de extra 6 maanden genoeg zijn om de game release ready te krijgen. Na 3 keer uitstel zou je dat toch wel mogen hopen ;)

[Reactie gewijzigd door xenn99 op 16 februari 2021 21:45]

Precies. Veel geld zonder de juiste mensen op de juiste plek is gewoon geld weggooien.

Beetje hetzelfde als de oneindige stroom geld die Star Citizen weet te verzamelen. Met minder geld had er nu waarschijnlijk al een complete game geweest, maar de ideeën groeien mee met het budget (zeg niet dat er nooit een goed product zal zijn, maar ik betwijfel het)

En kijk wat voor mooie Indie pareltjes er af en toe langs komen met een minimaal budget.
Het enige jammere is dat het voor indie studio's waarschijnlijk niet financieel haalbaar is om de infrastructuur achter een MMORPG op te zetten, laat staan te onderhouden zonder een subscription fee of iets dergelijks.
De partijen die er blijkbaar wel geld voor hebben, kunnen alleen maar van dit soort zielloze aftreksels van bestaande games maken die misschien hooguit een maandje 'leuk' blijven, omdat ze niet snappen wat een game in de kern leuk maakt.

Ze kunnen wel steeds meer regio's en soorten content toevoegen, maar dat heeft allemaal geen zin als de gameplay in de kern niet leuk is.
Het vreemde is dat Amazon vol zit met ex-employees van ArenaNet, die wel een goede MMORPG hebben weten neerzetten.
Crucible werd bijvoorbeeld geleid door de ex-game director van Guild Wars 2 ten tijde van launch/Heart of Thorns, Colin Johanson.

Maar met goed personeel alleen kom je er niet, je hebt ook een visie nodig, de techniek moet goed zitten. Bij die laatste 2 schort het enorm bij Amazon: de visie ontbreekt compleet en verandert om de haverklap, waardoor je uiteindelijk een half gebakken product moet afleveren waar niets goed genoeg afgewerkt is.
En over de Lumberyard engine is ook al genoeg geschreven, dat schijnt al helemaal een drama te zijn...
Dat weten we toch al veel langer, ergens geld tegenaan smijten betekend niet dat de juiste mensen aan de juiste dingen werken. Dat geld trouwens niet alleen voor de games industrie.
Meer geld er tegenaan gooien levert geen goed spel op; kijk naar Anthem, dat al het talent van Bioware jarenlang opgeslokt heeft en een halfbakken spel uitgebraakt heeft. Kijk naar Avengers, $100 miljoen geïnvesteerd voor een cynische poging om te cashen.
Aan geld alleen heb je niks, en dat blijkt. Tot nu toe heeft Amazon enkel rommel uitgebracht.
Pfoe ik wil zo graag enthousiast worden over een spel, maar dit lijkt mij een dertien-in-een-dozijn spel.
Indd, qua mmorpgs moet je tegenwoordig tegen de gevestigde orde in.
blizzard heeft er een hele sterke staan,. en wil je de voorbij - dan moet je toch wel met een hele grote bak innovativiteit aan komen zetten, of op zn minst (bijna) gratis zijn.
Of zodanig anders zijn dat het niet eens als een MMO gezien wordt, zoals bijv. Elite Dangerous. Nu kun je betwijfelen of dat "massive" is gezien je volgens mij max een paar dozijn andere spelers tegen kunt komen, maar toch.

D'r is veel meer nadruk op kleinere multiplayer games tegenwoordig, zoals het nu populaire Valheim.

Wel jammer, ik zou me wel weer eens op een goeie MMO willen storten. Toch maar weer eens FFXIV opstarten denk ik dan maar, daar is weer een bak content voor beschikbaar.
Met de kennis van de release van Cyberpunk, kan ik dit erg goed begrijpen
Precies mijn gedachten.
Grafisch ziet het er wel goed uit maar de combat lijkt niet veel beter dan Elder scrolls Online en dat vindt ik weer onder het niveau van Skyrim wat inmiddels al 10 jaar oud is.. sinds Baldurs gate, Demon souls, Oblivion, Fable, Zelda lijkt de evolutie van combat stil te staan en de MMO Crimson desert is ook niets nieuws met een Dragons dogma style.

Als er een gratis beta op XB is dan geef ik New world een kans maar als er een nieuwe Fable of Zelda komt of als ik een PS5 kan vinden met Demons souls dan was het een kort avontuur.
Persoonlijk vind ik de beste MMORPG combat die ik meegemaakt heb, die van GW2. Gewoon omdat daar wel meer actie inzit en het een rol speelt wat je effectief doet - stilstaan is no go, bewegen is key net zoals dodgen.

ESO is op zich iets te basic naar mijn zin en voelt iets te clunky aan.

Ik heb in de vorige preview/beta van New World kunnen spelen en was enorm teleurgesteld: het was echt 13 in een dozijn qua quests, hele grote afstanden met geen content/niets om in te doen, de combat was écht doodsaai en voelde clunky/traag aan... je kon het aantal vijanden op 1 hand tellen (qua modellen/uiterlijk). Nee, het is het momenteel verre van en ik denk niet dat ze dit met wat ze nu vermelden in het filmpje het gaan halen: heel de beginner area's moeten op de schop, quests moeten pak interessanter en de wereld moet veel meer leven krijgen. Nu is het grote stukken doods, om dan een hub met activity te hebben om daarrond weer volledig doods te vallen.
En als je fishing als een grote feature aankondigt... nja, sorry, voor mij is dat niet meer dan filler..
Guildwars, Lineage, WoW waren kwaliteit mmo's en nog steeds wel maar de graphics en combat moet hoog nodig vernieuwd worden en ik had zelf veel plezier van Tera ondanks dat de populatie verkleind is de community nog steeds sterk en vriendelijk is (tenminste vorig jaar nog gespeeld) en op de XB is het prima te spelen met controller alleen niet zo uitgebreid als met M+T.

Uit nostalgie https://www.google.com/se...lient=mobile-gws-wiz-serp episch!

New worlds lijkt mij iets van dat Amazon de mmorpg wereld aan het proeven en testen is van wat wel en wat niet werkt en wat het kan opbrengen en ook geen idee wat het budget was maar ik ben wel geintresseerd maar niet erg enthousiast..
Ben benieuwd wat deze gaat brengen, wil eventueel ook wel de beta proberen als ik er de kans voor krijg.
Waarom steeds uitstellen met een nieuwe datum? Stel gewoon uit tot nader order en kom met een datum die iedereen verrast en de game echt af is? :?
Dan zie ik in the world of Azoth, doet me gewoon denken aan WOW. Nog zo eentje .. we added fishing. Wow was ook verre van klaar bij launch, maar dat zoveel jaar geleden. En het had gewoon iets, zeker de stijl waarop. Het heeft nog altijd iets. Als ik dit zien, lijkt me leuk, maar wow killer, not going to happen. Shadowlands steekt me wl al tegen, maar zal het toch nog een tijd spelen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee