New World-update voegt laatste verhaalcontent en Blunderbuss-wapen toe

Amazon Games heeft een grote update voor mmo-game New World uitgebracht. Deze patch voegt onder meer nieuwe quests toe, die de afsluiting van het hoofdverhaal vormen. Ook krijgt het spel een nieuw wapen en verschillende andere aanpassingen.

Amazon introduceert deze nieuwe content in de Heart of Madness-update. De verhaallijn van New World wordt afgesloten met een nieuwe quest: The Heart of the Tempest. Onderdeel van de laatste quests is een Tempest's Heart-expeditie, waarin spelers worden geconfronteerd met de antagonist van New World. Deze expeditie is bedoeld voor vijf personen en wordt aangeraden voor spelers met een personage van level 60 en een gearscore tussen de 550 en 570.

Verder introduceert Amazon Games de Blunderbuss, een nieuw vuurwapen dat is bedoeld voor de korte tot middellange afstand. De Blunderbuss schaalt met de strength- en intelligence-vaardigheden, waarmee hij geschikt is voor bruiser- of mage-builds. Het nieuwe wapen beschikt over twee mastery trees. Een daarvan is gericht op korteafstandsgevechten en de andere is bedoeld voor het aanrichten van area-of-effect-schade.

De nieuwe update brengt verschillende andere verbeteringen met zich mee. De opslagbonus van chests is verdubbeld en spelers kunnen voortaan gratis items verplaatsen tussen hun opslag in verschillende territoria. Er zijn ook nieuwe unieke vijanden toegevoegd en ieder territorium krijgt twee verzamelbare schilderijen. Verder spreekt Amazon nog over een groot aantal bugfixes en updates, bijvoorbeeld voor de AI van vijanden en de interface.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

29-03-2022 • 14:26

37 Linkedin

Reacties (37)

37
36
13
1
0
18
Wijzig sortering
Anoniem: 377816
29 maart 2022 14:37
Is deze game niet volledig dood gebloed? Er waren een aantal maanden na de release slechts <100.000 spelers over, met als gevolg lege servers.
Helaas wel, ontzettend mooi spel compleet kapot gemaakt door de niet-luisterende developers die te langzaam werkten. Het voelde alsof New World de eerste MMORPG was die ooit gemaakt werd, zo is het ervaren door alles en iedereen.
Ik denk dat je hier niet de developers de schuld van moet geven, maar de leiding van Amazon Game Studios. Daaraan ontbrak het aan alle kanten. Dat blijkt ook wel aan de recent ontslagen topman van AGS ("meer tijd voor mijn gezin" my ass). Als je de verhalen hoort over hoe incapabel deze man was, verbaast het mij dat er überhaupt een werkend spel geleverd is.
ja hallo, dat is echt zo kort door de bocht xD

denk je nou echt dat die devs niet weten wat ze doen... meestal is er gewoon of geen tijd, of geen geld en daarom wordt t er alsnog uit gepusht.

vergeet niet dat er meerdere alphas zijn geweest waarin spelers heel royaal zijn geweest kwa feedback.
maar als je een alpha inplant en vervolgens niks met de feedback doet, tsja dan is t op de blaren zitten later.

soms ik t geld ook gewoon op wat er voor gebudgeteerd is, en als je feature fixen dan te lang duurt dan krijg je wat er nu is gebeurd :P
Ik weet niet of dit spel ooit nog terug gaat komen van de klap.. Het had veel potentie, maar wegens de vele issues (lange queues, uncapped framerate in menus met hardware schade tot gevolg, bugs, player to player trading die meerdere keren is uitgezet, een stuk of 6? of meer verschillende duplication bugs.. het is een behoorlijke lijst die redelijk aangeeft dat het een onervaren team was die dit in elkaar geeft gezet. Vele gameplay issues die al jaar en dag in andere MMO RPGs opgelost. Maar blijkbaar wist niemand bij amazon games daar van. enz enz.. om nog maar niet eens over de endgame loop te praten en hoe amazon in plaats van er wat leuks van probeert te maken meer en meer endgame spul achter time-gated spul zette, zodat het een baan werd die je dagelijks moest gaan uitvoeren... en zo kan ik nog veel langer doorgaan, maar goed.. voor mij is dit spel echt exit. Heb er voldoende tijd aan gespendeerd, dus ach, het was me geld soort van waard... maar het is gewoon niet houdbaar. Dit spel had nog een maand of 6 in ontwikkeling en beta gemoeten voordat het gereleased werd.
Misschien een wat specifiek punt, maar uncapped frame rate? Ik begrijp dat niet, daar steekt de videokaart of driver zelf toch wel een stokje voor? Of zijn deze in de basis onbegrensd?
Als je geen vsync of cap aanzet op een monitor zonder free/g sync zal je videokaart altijd maximum aantal frames pushen. Automatisch gelimiteerde frames in een driver? Dat bestaat niet.

Verder: Games slopen geen videokaarten ( ja ik ken ook die oude furmark verhalen, is echter geen game). Slecht design van Nvidia zelf op 3089/3090 is de reden. Ook specifiek die kaart waarbij het misgaat, maar dat ligt niet perse aan new world.

[Reactie gewijzigd door junneh op 30 maart 2022 12:30]

Dat doet de videokaart inderdaad. Maar in het geval van de 3090 van EVGA lag het aan slechte soldeer verbindingen die de load niet aankonden.
Maar wat is dan wel nog een leuke MMO met actieve community ? Ik vond de setting van new world alvast leuk.
Lost ark . Geweldig spel.
Ziet er erg goed uit jammer dat ik het nog niet kan kopen via mijn Brlgische steam-account
als je even tijdelijk in luxenburg 'woont' dan kan je het wel installeren, en werkt het daarna wel gewoon zonder in luxemburg te hoeven wonen ;)
Moet je ff aan de slag met een vpn, dan kan het zeker. Er is via Google heel makkelijk te vinden hoe , alsmede op tweekers.
Onder andere WoW, Guild wars 2, final fantasy XMCVI (ben de tel kwijt), OSRS en ESO hebben volgens mij nog wel genoeg actieve spelers. New world is heel snel doodgebloed omdat het nergens in uitblinkt. Zowel de PvP als PvE zijn heel beperkt, de crafting is leuk maar je zit zo aan de max level en de combat is leuk maar niet uniek (bijna een exacte kopie van ESO). Als ze zich even een jaartje richten op of PvP of PvE dan kan het best weer wat worden met new world. MMOs hebben een vrij lange levensduur en er zijn honderdduizenden mensen met dit spel in hun steam library.
WOW en GW2 zijn echt wel steen en steenoud. Dat speelden we 10j geleden al niet meer. Niemand maar dan ook niemand in mijn vriendenkring wil dat opnieuw opnemen. FF tijdje geprobeerd maar is ook weeral steenoud en dat merk je gewoon.

Star wars the old republic vond ik ook leuk, maar zelfde probleem als new world , nauwelijks nog spelers en ook al wat jaren op de teller.

Ik had echt gehoopt dat new world een knaller ging worden

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 29 maart 2022 17:17]

RIOT is bezig met een nieuwe MMORPG. Ben alleen bang dat het nog even kan duren. Wel denk ik de moeite waard.
Wat merk je allemaal bij FF dan? De systemen in het spel zijn allemaal prima in orde en combat is echt leuk imo (hoe hoger je level hoe beter tho).
Saaie setting gewoon, altijd dezelfde caracters/classes. Graphics en vooral geluid is verschrikkelijk ondermaats ( tenzij dit natuurlijk een update heeft gekregen de voorbije 24m). En ook daar had ik het gevoel dat er geen nieuwe spelers bijkwamen en je dus als newbie rondliep tussen enkel ervaren spelers

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 30 maart 2022 16:57]

Haha wauw daar kan ik me dus echt totaal niet in vinden.

De combat jobs hebben naar mijn idee juist allemaal echt een eigen aesthetische stijl en ook best een unieke speelstijl. Een sage speelt echt heel anders dan een white mage en het zijn beiden healers, en ook een warrior is niet echt met een gunbreaker te vergelijken terwijl het beiden tanks zijn.

Ook je gevoel dat er weinig nieuwe spelers zijn herken ik niet, ik ben zelf zo'n 14 maanden geleden begonnen en zowel toen ik begon als nu, het loopt helemaal vol met sprouts (nieuwe spelers). In verband met de Endwalker release afgelopen December is de game zelfs tijdelijk uit de verkoop gehaald omdat er teveel belasting op de servers was en de queues uit de klauwen liepen.
Iedere avond is het druk in de grote steden en bij allerlei relevante locaties door de hele wereld heen. Ik ben momenteel de extreme trials uit Shadowbringers (vorige uitbreiding) aan het farmen en daar zijn iedere avond verschillende groepen voor te vinden via de party finder.
Same de setting was leuk en het craften vond ik ook tof en de geluiden van een drukke stad en bomen die omgekapt werden en kunnen verdwalen uren lang zonder minimap(ja ja esc liet er 1 zien maar bedoel echt mini map on screen tijden het rennen) rondstruinen was chill.
Ook al zouden alle problemen gladgestreken worden, dan houd je nog een heel matig spel over. Ik vond het extreem overrated, de gamplay en het verhaal vond ik niet geweldig, zeker niet de lange wachttijd waard.
ik denk niet dat t ooit terug kan komen, puur omdat een van de core mechanics leunt op een X aantal mensen die moeten spelen om de economie b.v. in gang te houden.

als iedereen pvpt of iedereen pve'd of iedereen doet niks met de markt, dan storten de systemen in. T werkt idiaal 'in t echt' omdat niemand 'real life' stopt met spelen. maar als je een economie hebt die puur op de players draait en die stoppen, stort ook je economie in, en dus de rest van t spel
Blijf het onwijs zonde vinden dat New World zo snel is doodgebloed. Was al jaren op zoek naar een toffe MMO om weer eens lekker in te duiken, en heb er destijds speciaal nog een game-PC voor aangeschaft.

Heb me urenlang vermaakt, en het had zo veel potentie, maar werd constant geplaagd door exploits, bugs, glitches, domme keuzes van de developers die de economie in het spel kapot maakten, enz.

De druppel was voor mij toen mijn server min of meer dood was (max. 150 spelers online op piekmomenten) en werd samengevoegd met een andere server waarvan 90% van de spelers Russisch was. Toen was de lol er voor mij wel af.
Lost Ark al geprobeerd? Early game tot en met 50 is echt niet interessant, maar Abyssal Dungeons, Guardian Raids en andere later game content is voor mij echt wel goed gedaan.
Ik denk dat het wel siert dat ze in ieder geval het verhaal nog af maken. Ik zie dat echter ook als het werken naar het dicht gooien van de servers. Ik schat dat twee jaar na deze content waarschijnlijk de boel wordt dicht gegooid op server gebied. Hopelijk heeft dit voor de nodige ervaring en kennis gezorgd zodat de gemaakte fouten van het verleden niet meer worden gemaakt in de toekomst. Het had een veelbelovende start maar stierf al vrij snel door fouten.
Ik speel nog steeds dagelijks, wellicht het laatste van de standaard verhaallijn, echter nog lang niet het laatste van de content.

Er is o.a. een roadmap te vinden voor het gehele jaar, waarbij ook een volledig nieuw gebied is aangekondigd.
Het is natuurlijk niet 1:1 te vergelijken, maar bij de launch van FFXIV 1.0 was er ook bijna geen goed woord over te zeggen, he. Final Fantasy had natuurlijk meteen een sterke merknaam mee, maar ik bedoel maar dat het altijd nog zou kunnen dat Amazon hier in de toekomst plots nog iets van maakt...of het is gewoon gedaan, ook absoluut mogelijk!
Ja je weet het nooit, zou inderdaad best kunnen. Maar dan moeten ze wel hun best doen. Ik heb het zelf niet gespeeld, maar is het het waard denk je? Is de wereld interessant genoeg? Kunnen ze nog nieuwe wegen inslaan?
Ik had hem ook gekocht. Heb me laten beïnvloeden door de hype. Laatst een paar uur zitten spelen maar inderdaad die servers zijn morsdood. Ik had me wel vermaakt met het spel alleen jammer dat je nooit echt deel kon zijn van de pvp als je een gebied wilde veroveren omdat je dan high lvl moet zijn. Ook de pvp die optioneel was vond ik waardenloos. Je had eigenlijk bepaalde gebieden moeten hebben die geforceerd pvp hadden.
Ik had hem eigenlijk gekocht voor de PvP maar dat was wel een teleurstelling.

[Reactie gewijzigd door munitqua op 29 maart 2022 16:04]

Ik dacht dit spel ooit nog eens te gaan spelen, maar aan de comments te lezen is het al te laat. Zonde dat het zo'n kort leven beschoren is, zag er goed uit in de video's.

[Reactie gewijzigd door Meessen op 29 maart 2022 16:17]

Ik vind het jammer dat iedereen zo reageert, ik speel het spel nog (op een van de actievere servers in EU regio) en het is nog steeds een hele leuke game om te spelen...

Ik hoop alleen dat de verandering in content en de komende updates ervoor gaan zorgen dat er meer mensen terug komen naar de game...
Grappig weetje is dat het woord "Blunderbuss" afkomstig is uit het Nederlands.

Het is een anglicisme van het woord "Donderbuis" of "Donderbus."
Anglicisme is over het algemeen een woord dat is geleend uit het Engels in het Nederlands, zoals computer. Maar ik zie dat 'anglicisation' wel een woord meer Engels maken is dus je hebt wel min of meer gelijk.
Leuk weetje trouwens.
Het Engelse woord is "anglicized" (meer Engels laten klinken), maar ik wist niet precies wat het Nederlandse equivalent was.

[Reactie gewijzigd door Godson-2 op 29 maart 2022 19:51]

Too little too late, de gehele playerbase is al maanden geleden opgestapt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee