KPN wil Xs4all-merknaam toch blijven gebruiken

KPN blijft klanten van Xs4all onder die naam diensten aanbieden. Ook zal dat door hetzelfde team als nu gebeuren. Dat besluit heeft KPN genomen. Het actiecomité Xs4all Moet Blijven vindt dat klanten een rad voor ogen wordt gedraaid.

KPN maakte dinsdag aan Xs4all-werknemers bekend dat de merknaam toch gehandhaafd blijft. Het is de bedoeling dat klanten dezelfde dienstverlening van hetzelfde team blijven krijgen. "Ik wil ook dat ze hun eigen kritische opinie als voorvechter van vrijheden van breedbandgebruikers blijven uitdragen", zei ceo Joost Farwerck volgens de Telegraaf tijdens de bijeenkomst.

Wel benadrukte de ceo volgens de krant dat de achterliggende techniek van Xs4all samengevoegd wordt met die van KPN. Bovendien verdwijnt de aparte bv voor Xs4all, evenals de ondernemingsraad. Bij de bijeenkomst werd de start van de integratie medegedeeld aan de werknemers. Op 1 maart zou de overgang van onderneming plaatsvinden. Dat is de eerste stap van de integratie.

Het actiecomité Xs4all Moet Blijven geeft aan te zijn geschrokken van het plan, en vindt het nog slechter dan het simpelweg direct opheffen van de provider. "De wijze waarop Xs4all de komende tijd wordt uitgekleed, is schrijnend; er wordt gedaan alsof Xs4all voorlopig mag blijven", melden de actievoerders. Volgens de initiatiefnemers wordt klanten op deze wijze een rad voor ogen gedraaid.

De helpdesk zou wel onder een aparte afdeling met de naam Xs4all verdergaan, maar met aansturing van KPN. Xs4all Moet Blijven: "Het integreren van techniek leidt ertoe dat Xs4all-klanten en hun data uiteindelijk volledig in de systemen van KPN komen te zitten, wat nu niet het geval is. Dit betekent ook dat het privacy- en securitybeleid van KPN van toepassing zal zijn." Volgens het comité plakt KPN simpelweg een Xs4all-sticker op alles waartoe besloten zou zijn na een klantonderzoek, met naar verluidt als uitkomst dat 75 procent van de respondenten het een probleem zou vinden als de dienstverlening van Xs4all op termijn onder het KPN-merk wordt voortgezet.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

14-01-2020 • 15:43

376 Linkedin

Submitter: AppleDroid

Reacties (376)

Wijzig sortering
Ik moet het KPN nageven, ze spelen het spelletje slim. (Althans proberen het)

Ze maken alles waar XS4ALL voor staat helemaal langzaam kapot en behouden de merknaam om publieke opinie enigszins positief te houden en door te liften op het succes van XS4ALL.

Gelukkig zijn de mensen die bewust voor XS4ALL kiezen niet gek en zullen ze naar verwachting alsnog verder kijken. Dit heeft de investeringsronde van Freedom Internet wel laten zien, het gaat niet om de merknaam maar waar voor het bedrijf staat.

[Reactie gewijzigd door Jonathan-458 op 14 januari 2020 16:21]

Maar als het zo succesvol is waarom zouden ze dat dan langzaam kapot willen maken ipv er van profiteren?
Omdat ze er geld mee hopen te besparen. Men ziet het daardoor niet perse als kapot maken maar als een acceptabele wijziging. Tot mogelijk blijkt dat het geld kost ipv een besparing is doordat meer klanten weglopen dan er bij komen omdat KPN niet past bij de beleving van de klant bij XS4ALL. Ondertussen is de KPN directeur die dit bedacht heeft er alweer vandoor.
Verkeerd inzicht dus eigenlijk. Op zich niks nieuws voor topmanagers..
Die juist daarom flink geld cashen.
Het KPN management heeft nog steeds niet in de gaten wat er speelt... Ze verwachten dat in de praktijk het aantal klanten dat wegloopt wel mee gaat vallen. Ik hoop van harte dat mensen massaal weglopen zodra XS4ALL volledig overgaat naar KPN (ondanks dat de naam blijft). Ikzelf ben dan in ieder geval direct weg (althans, zodra Freedom goed en wel in de lucht is)... XS4ALL is, ondanks de KPN bemoeienis de laatste jaren, een geweldige provider. KPN daarentegen is telkens als ik er iets mee van doen heb één grote ramp! (bv. al jaren bezig om een glasvezelkabeltje te krijgen van mijn beneden buurman naar mijn woning... Steeds weer dezelfde excuses met de toezegging dat er snel contact opgenomen wordt en dan hoor ik niks meer! Eens in de zoveel tijd bericht dat er dan toch een monteur gaat komen - maar die komt vervolgens niet opdagen of is onbereikbaar voor maken afspraak, of...).
De frustratie snap ik, maar dit is wel gedeeltelijk appels met peren vergelijken. Xs4all doet geen aanleg van infra dus daar valt niets aan te vergelijken. Wat terugbellen en contact houden wel en daar ben ik met je eens dat kpn weinig aandacht voor de individuele klanten heeft. Helaas toont kpn nauwelijks wat ze van xs4all gaan leren en overnemen. Dat geeft geen vertrouwen dat kpn echt wil en kan veranderen naar een vergelijkbare mentaliteit als xs4all.
Qua materie is het uiteraard volstrekt appels en peren, maar het gaat mij inderdaad om hoe het bedrijf en de klantenservice er op acteert.... En dat is echt beneden alle peil. Dus wat dat betreft heb ik echt nul komma nul vertrouwen in de KPN klantenservice en de achterliggende processen om klanten te helpen (bij XS4ALL gaan ze direct terwijl je ze aan de lijn hebt voor je aan de slag - ongeacht waar het over gaat! Bij KPN is het iemand met een belscript die enkel sorry kan zeggen en een notitie in een systeem kan plaatsen met daarbij de toezegging dat het écht snel opgepakt zal worden en ik er dan iets over hoor... maar ja - zo het lijkt verdwijnen al die gemaakte notities door de klanten service medewerkers ergens in het luchtledige bij KPN!... Kan betreffende helpdeskmedewerker weinig aan doen - maar het geeft wel heel schrijnend het verschil aan tussen de manier waarop KPN een helpdesk ziet en hoe XS4ALL dat ziet...
Of:

Oude situatie: Oude manager: Hoe minder klanten hoe minder netwerk upgrades nodig zijn!

Nieuwe situatie: Nieuwe manager:
- Ja we gaan 5G doen. Ja meteen 700 en 1400 MHz, HUP ombouwen die hap.
- Ja xs4all is een goede naam en goede service erachter. Stoppen met zeiken, dat gaan we aanhouden!

Zou het? Zou er eindelijk een manager zitten die het snapt?
Of toch wat jij zegt, je weet het tegenwoordig niet meer.
Als het alleen een XS4ALL branding betreft laat dan maar zitten.
nee, denk ik niet.

Waarschijnlijk is KPN geschrokken van het succes van "Freedom Internet" wat binnen uren zijn crowdsourcing doelen bijeen kreeg.

Ze vechten terug zoals elk groot bedrijf terug vecht. Smerig met beloftes die ze niet van plan zijn te houden en gebruik maken van de algemene luiheid van mensen. Als mensen horen dat XS4all gewonnen heeft en KPN heeft toegegeven dan kan het zo zijn dat ze bij KPN blijven in plaats van overstappen op Freedom.

Ik hoop maar dat er genoeg mensen zijn die niet gek zijn en KPN zie voor wat het is.
Ik denk niet dat ze het van de publieke opinie moeten hebben, de meerderheid zal het een zorg zijn want die hebben er niks mee te maken.
Ik moet het KPN nageven, ze spelen het spelletje slim. (Althans proberen het)

Ze maken alles waar XS4ALL voor staat helemaal langzaam kapot ...
Zo heel slim is het niet. Ze hebben zich behoorlijk in de kaarten laten kijken door xs4all eerst big bang te proberen op te heffen. Nu valt zelfs de aanpak om met een theelepeltje het xs4all graf te graven op. Die aanpak hadden ze (vanuit hun standpunt) beter direct kunnen hanteren.
Als je de geschiedenis van XS4ALL kent, weet je dat dit totaal onzinnig is.

De slimme mensen zaten bij, en de "slimme" ISP was XS4ALL.

- 2e ISP in NL
- jurisprudentie over "internet" is ontstaan doordat XS4ALL als EERSTE ISP verschillende rechtszaken heeft aangespannen. (over internet)
- XS4ALL was al bezig met privacy en data protectie voordat het mode woorden werden.
- XS4ALL had al ideeën over kopierecht wetgeving aanpassingen (kopiewetsweging een gegarandeerd winstinstrument geworden voor grote kopierecht bezitters door gelobby), en waren geen vrienden met organisaties als BREIN

En als je naar de geschiedenis van "KPN en Internet" kijkt, zijn het misschien "slimme" meelopers, maar op een bepaald vlak niet erg slim of doortastend.

"XS4ALL van KPN" wordt misschien een slimme marketing kreet, maar M.I. bedoelt voor mensen die weinig benul hebben van "Internet en ICT".

[Reactie gewijzigd door obimk1 op 14 januari 2020 18:11]

- 6de ISP in Nederland
- 2de die internet aan particulieren aanbood
Marketing slim is iets heel anders dan technisch slim.
Kan kloppen. Alleen hebben ze belangen die in financieel opzicht redelijk haaks kunnen staan op jouw belangen. Ik weet niet of dat handig is. ;)
er zitten wel slimme mensen maar dit is hooguit 1% van de medewerkers.
Ik zou het eerder 'sluw' noemen. En als je zaken doet met sluwe mensen moet je goed opletten :)
Ik moet zeggen; wel lollig. Ik hoop ironisch. Of is het sarcastisch.
hulde! mooie ontwikkeling!

De provider naar mijn idee die aan de geboortewieg van het internet heeft gestaan! Cultureel erfgoed? :+
Truucjes, ze gooien zo de OR eruit die hen het leven verder nog moeilijk had kunnen maken.
Volgende stap is XS4All liquideren, maar nu zónder tegenstand.
Hoe kun je nou zó naïef zijn hier 'hulde' om te roepen.
+1Anoniem: 120539
@ajolla15 januari 2020 08:02
Het opheffen van de OR is een gevolg van het samenvoegen van de BV's.
Dit sluit aan bij hetgeen in de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) staat. De medewerkers die voorheen in de XS4All OR zaten kunnen zich echter gewoon verkiesbaar stellen voor de OR van wat voorheen de moeder was; het artikel "Verkiesbaar tot lid van de ondernemingsraad zijn de personen die gedurende ten minste een jaar in de onderneming werkzaam zijn geweest" is in dit geval niet van toepassing omdat het arbeidsverleden gewoon wordt meegenomen.
Ja, de kleine OR van XA4All wordt verdund in de grote KPN OR opgenomen. De samengevoegde OR gaat het opheffen van XS4All niet tegenwerken.
Je reactie, m.a.w., is irrelevant.
Volgens mij staat er in het artikel toch niets waar je 'hulde' voor moet roepen. Ze houden alleen de naam aan?
Telegraaf: „Het is de bedoeling dat zij door hetzelfde team en met dezelfde service bediend zullen worden”
vindt ik wel een hulde waard.
Het actiecomité Xs4all Moet Blijven geeft aan te zijn geschrokken van het plan en vindt het nog slechter dan het simpelweg direct opheffen van de provider. "De wijze waarop Xs4all de komende tijd wordt uitgekleed is schrijnend: er wordt gedaan alsof Xs4all voorlopig mag blijven", melden de actievoerders. Volgens de initiatiefnemers wordt klanten op deze wijze een rad voor ogen gedraaid.
Dat actie-comité heeft een crowd-funding gestart en behaald waarmee ze in maart van start willen gaan.
nieuws: Crowdfunding voor Xs4all-alternatief haalt maximale bedrag van 2,5 mi...

Niet geheel ontoevallig geeft Kpn nu een soort van baangarantie voor de medewerkers van voormalig xs4all zodat die niet naar een concurrent met een eigen mening zullen overstappen. En dat doen ze ook nog eens door de dezelfde naam te blijven gebruiken waarvan ze hadden gezegd dat ze er geen toegevoegde waarde in meer zagen.


Beetje heel doorzichtig allemaal.
Alleen zal het gros van de gebruikers er niet stil bij staan. KPN zal de merknaam uitmelken, de nieuwe onderneming zal meer tijd en energie moeten steken om de toegevoegde waarde aan te tonen.


Trieste bully-actie van KPN en zou meer aandacht moeten krijgen van de media.
Waarom is het een trieste bully actie, kpn is gewoon eigenaar van xs4all.
Ben je echt zo naief te denken dat ze stilzitten om zo maar tig duizenden klanten laten gaan.

Wat moet de media dan zeggen, ze behouden de merknaam, servicedesk, komen dus voor een deel terug op de beslissing en dat noem je dan bully actie. Ik noem dat het typsiche voorbeeld hier op tweakers dat kpn een bedrijf is dat bij een groep hier het toch nooit goed kan doen.
Dat is niet alleen bij "een groepje Tweakers" hoor.
Ik hoor ook "gewone" mensen over het wanbeleid van KPN.

Zo zijn er mensen die eerst bij een ISP zaten met een hele goede service en goede prijs.
Vervolgens neemt KPN de boel over en "rebrand" naar Telfort.
Prijzen gaan omhoog en service gaat omlaag.
En niet lang daarna krijgt de klant te horen dat ook Telfort opgedoekt word en het KPN word.
Prijzen gaan vervolgens wéér omhoog (bijna het dubbele van de oorspronkelijke ISP) en service nog verder omlaag (voor zover dat al kon).

Een ander voorbeeld is de glasvezel uitrol in Nederland. Toen het nog Reggefiber was, werd er op heel veel plaatsen glasvezel uitgerold. Vervolgens krijgt KPN écht de touwtjes in handen en valt het uitrollen volledig stil. Plaatsen waar Reggefiber begon met de uitrol, maar KPN er mee stopte hebben nu (halve) wijken met glasvezel en andere zonder.

Kortom, gewoon een bedrijf dat alleen maar denkt aan het vullen dan de zakken van de aandeelhouders.

Het logo van KPN is niet voor niets in de kleuren groen, geel en blauw.
"Je ergert je groen en geel en betaald je blauw"
;)

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 14 januari 2020 18:45]

Goed gesproken.
Vooral de Reggefiber actie zegt genoeg!
Lekker de innovatie van Nederland de kop indrukken want te duur.
Gek he, voor een commerciële partij?
Als je iedereen in het harnas wil jagen wel ja.
Er is de vieze gewoonte bij grotere bedrijven om bepaalde zaken bewust te traineren in de hoop subsidie oid los te trekken.

https://op.europa.eu/webp...rts/broadband-12-2018/nl/
Ter ondersteuning van deze doelstellingen heeft de EU in de periode 2014-2020 ongeveer 15 miljard euro beschikbaar gesteld voor de lidstaten. Wij hebben geconstateerd dat de breedbanddekking in het algemeen verbetert in de EU maar dat de Europa 2020-streefdoelen niet allemaal zullen worden gehaald. Plattelandsgebieden, waar minder investeringsstimulansen zijn voor de particuliere sector, blijven minder goed verbonden dan steden, en het gebruik van ultrasnelle breedband loopt aanzienlijk achter op het streefdoel.
KPN zou meer afgelegen gebieden kunnen afdekken met normaal adsl waarbij ze iig tot aan de verdeelkasten glasvezel trekken. Dan heb je iig geen waardeloze snelheid en dat laatste stukje kan eventueel op een later moment.

4G Als alternatief voor fatsoenlijke prijs is ook optie maar dat was met dusdanige beperkingen dat het ook niet realistisch is.
Bedrijven zijn daar in niet anders dan particulieren. Als een persoon minder belastingen en meer subsidies ontvangt zal die het ook niet laten toch?
Nee dat is kortte termijn visie.
"oei, glasvezel uitrollen kost geld. Daar stoppen we dan maar mee".

Maar ze denken niet aan de eventuele potentiële nieuwe klanten en aansluitingen die ze met uitrol weer binnen kunnen halen.

En Reggefiber was ook commercieel.
Let daar wel even mee op - dat komt deels door de wetgeving rondom de grote telecomboeren. KPN moet, als het ergens infra aanlegt, concurrenten er op toelaten. Vandaar dat dat soms wat sloom gaat, omdat ze niet voor de concurrentie willen bouwen. Het alternatief natuurlijk is dat KPN een de-facto monopolie zou krijgen op die dienst. Maar het ligt dus wat genuanceerder dan "KPN heeft fiber de nek omgedraaid".
Reggefiber moest ook diverse ISP's toelaten op hun gelegde fiber, dus dat is hetzelfde.
En nu Reggefiber overgenomen is door KPN is dus ook de fiber van KPN.

Evenals alle ISP's die voorheen op die fibers zaten... die zijn ook (bijna allemaal) al overgenomen door KPN, of hun diensten lopen (deels) over KPN infra.

Kortom, KPN heeft al een monopolie.
Maar niet volgens de NMA, want die vinden dat kabel (dus Ziggo) en alle xDSL providertjes allemaal hetzelfde zijn en er dus nog genoeg "concurrentie" is.
komen dus voor een deel terug op de beslissing
Je vergeet even voor het gemak de motivering. Het zal al in de versnipperaar omdat het allemaal te veel kostte en het beter zou zijn om een merknaam aan te houden,
nieuws: KPN gaat door met opheffen Xs4all ondanks negatief advies onderneming...

totdat blijkt dat Freedom serieuzer bezig is dan aanvankelijk verwacht omdat er meer steun en toezegging is van verschillende personen en partijen,
https://www.freedom.nl/over-ons

Als groter nationaal bedrijf is dit een waardeloze actie om een ander initiatief een hak te zetten omdat ze het merk hadden afgeschreven.
Daarnaast was het opheffen van XS4ALL het onzalige plan van Maximo Ibarra, de topman van KPN die het binnen een jaar voor gezien hield, die had niets met de historie die wij wat beter kennen. De huidige CEO raapt wat dat betreft alleen wat brokken van de grond en wil de boel niet op de spits drijven denk ik en zeker geen hordes klanten naar een andere partij jagen.
Nou. Kpn had eerst verwacht niet zoveel tegenstand te krijgen en zijn zich toch achter de oren gaan krabben bij de nieuwsberichten van de nieuwe provider.

Ik vind het wel bully gedrag als je eerst roept te stoppen met xs4all en dan ineens na veel ophef toch 'te laten blijven'
Dit speelt natuurlijk al even he?
Tijdens al die acties gooide KPN de kont in de krib en was de kogel al door de kerk, maar nu lijken ze toch echt klanten te gaan verliezen dan kan het ineens allemaal wel? Dat is pas triest..
Als ze xs4all hadden laten vallen was dat niet triest nee. Dat is ze goed recht.
Zonde voor de xs4all klanten, ja zeker, maar die hadden een waardige opvolger gehad in Freedom Internet.
Als er iemand triest is dan ben jij het wel door andere gelijk triest te noemen voor het brengen van een mening.
Ajuus
He hou eens op man. Jij bent begonnen mij triest te noemen.
Ik heb alleen gezegd dat het wel bully gedrag vind dat ze na zolang NEE roepen ineens zeggen DOE MAAR.

En dat recht hebben ze ja, maar daarom mag ik het nog wel kinderachtig/bully gedrag van KPN vinden of niet soms.
Tuurlijk jongen, maar ga dan niet roepen dat ik degene ben die het triest vind.
maar het is te zien dat je het nogal hoog zit, dat trieste gedoe van kpn..
want volgens mij heb ik duidelijk gezegd waarom ik het bully vind van kpn dat ze zo handelen. maar dat dat niet goed genoeg is voor jou heb ik weinig mee te maken, maar dan hoef je mensen niet voor triest uit te gaan zitten maken, dat is pas triest.

ik heb weinig tegen kpn, maar deze actie is gewoon kinderachtig, net als jij.
Ik denk dat jij 2 gebruikers door elkaar haalt, want degene die eerst triest roept is @Iblies, jij reageert daarop en ik op jou, maar dat had je waarschijnlijk niet door...
ajuus

[Reactie gewijzigd door Dutch_CroniC op 15 januari 2020 15:01]

Dat was NADAT jij begon te strooien dat ik triest was.
baangarantie met een aanvullende concurrentie beding
De XS4all medewerkers kunnen zich wel mobilseren om dat aanvullende concurrentie beding uit het contract te houden. KPN kan dan dreigen met ontslag, maar met een mooie ontslagvergoeding kunnen die medewerkers een halfjaartje of jaartje rustig aan doen om daarna de overstap naar freedom te maken.
Wat heeft KPN aan een 'xs4all servicedesk' waar niemand zit? Dus de medewerkers staan wel sterk.
Ik heb vroeger ook een soortgelijke situatie meegemaakt met een bedrijf dat nu uiteindelijk ook is opgegaan in kpn.
Het zelfde team in welk opzicht? Volgens mij gaat het grootste deel van de huidige organisatie van xs4all over in Freedom Internet.
Freedom heeft geen omzet, moet eerst klein beginnen. xs4all heeft 250.000 klanten daar hangt een heel team achter, je denkt toch niet dat die allemaal weggaan, er is sowieso in het begin voor een paar mensen maar plaatst.
Daarnaast vele hebben huisje boompje beestje, hypotheek, geef je dat zo maar op voor een bedrijf waarvan je nog maar moet verwachten of het iets gaat worden.

Dus van het huidige xs4all zullen er misschien een klein deel overgaan. Daarbij is het ook nog de vraag hoe ze deze move inschatten. Investeerders in freedom zullen nu nog kritischer moeten kijken of ze hun investering wel terug kunnen verdienen nu de merknaam xs4all wel blijft bestaan. Grote kans dat veel minder mensen dan verwacht zullen overstappen.
Het gaat om tientallen die in ieder geval de overstap willen maken, het bedrijf is overigens behoorlijk afgeslankt sinds 2013. Wat ik begreep is dat er bij Xs4all nu zo'n 200 mensen in dienst zijn.
Tiental wil misschien de overstap maken, de vraag is of er uberhaupt voor deze mensen wel plaats is bij freedom.
Voor hoeveel van het personeel is er werk bij Freedom Internet, als een groot deel van de diensten extern ingekocht wordt?
"Hetzelfde team en met dezelfde service" is een farce.

Want later benadrukt de CEO dat de BV, organisatie en achterliggende techniek verder ge-merged gaan worden met KPN.

Als dat ook voor het 'ISP netwerk' en datacenter geldt, dan blijft er dus niets van 'diezelfde service' over.
"Hetzelfde team en met dezelfde service" is een farce.

Want later benadrukt de CEO dat de BV, organisatie en achterliggende techniek verder ge-merged gaan worden met KPN.

Als dat ook voor het 'ISP netwerk' en datacenter geldt, dan blijft er dus niets van 'diezelfde service' over.
Kijk met dt laatste heb je wel een ding. Zou KPN als ze dit willen integreren, ook alle klanten van XS4ALL een brief sturen met deze info en dat men dan van het contract af kan? Immers er gelden dan niet dezelfde voorwaarden. KPN ziet nu de data van jouw en niet XS4ALL.

Het geheel is puur SMERIG gespeeld spelletje van het management. Men zou dit niet doen als ze de hete adem van Freedom in hun nek voelen en proeven dat ze klanten gaan missen.
Alleen deze klanten worden waarschijnlijk hierover niet geinformeerd.
Uh, KPN IS het netwerk van XS4All, XS4All heeft geen eigen infrastructuur, al heel lang niet meer.

Toen we nog aan inbellen met modems deden had XS4All eigen modembanken en servers, nu is dat allemaal gewoon KPN.
Bullshit. Technisch gezien is XS4ALL 'gewoon' wholesale-klant van KPN. Ze hebben gewoon eigen routers, eigen peering-verbindingen en eigen transits (waaronder inderdaad wel KPN, meer specifiek het gedeelte wat GTT wordt).
Klopt niet. Het access netwerk is KPN, maar het IP netwerk en de server infra is xs4all. Ook nog eigen IP space en AS.
Deze hulde is om Freedom of Internet weg te halen :) want die hadden klanten gewonnen.
Denk je echt dat ze door blijven gaan over 2´-5 jaar.. man naief ben je.
maar met aansturing van KPN.
En daar zit het issue. Ik verwacht dat het personeel dat nog niet is weggelopen tegen die tijd snel zal vertrekken gezien ze gewoon niet meer hun service kunnen bieden zoals voorheen.
Iets wat, voor zover ik in kan schatten, ook gewoon onmogelijk is. Bij Telfort gaan ook all tools voor de helpdeskmedewerkers over naar het KPN systeem. Geen verbetering. Nu kunnen de medewerkers nog van alles zelf, met KPN systemen kunnen ze niet eens meer zelf nadenken. Alles moet via scripts.

Ik ga er van uit dat bij 'XS4All' hetzelfde gaat gebeuren.
het gaat daar om de helpdesk. de techniek daarachter verdwijnt. als ik me goed herinner moet je zo bijbetalen voor een helpdesk+ service.
en wie gaat erop toezien dat dat 'zelfde' team ook echt hetzelfde blijft, dezelfde middelen krijgt en de zelfde opdracht krijgt vanuit management.

Je kunt knappe koppen ook de boel laten verkloten, en zonder Ondernemingsraad hebben die knappe koppen geen zier in de pap te roeren. 'uithollen' noemen ze dat.

het feit dat je het uit de telegraaf hebt zegt ook al iets, die staan er nu niet bepaald om bekend om diepgravend journalistiek werk te leveren.
Met mijn jaren lange ervaring als lid van een ondernemingsraad heb ik ervaren dat een uitspraak als
"Het is de bedoeling" en het daadwerkelijk doen een wereld van verschil kan zijn.
Ze geven letterlijk aan dat XS4ALL geheel wordt opgeheven en alles (inclusief personeel) wordt opgeslokt door KPN. Enkel krijgt de groep mensen die nu bij XS4ALL zit straks een XS4ALL sticker op alle KPN-uitingen... Het is dus geen hulde waard, maar om te huilen. Zodra Freedom de lucht in gaat ben ik weg.
Als ik jouw reactie lees, denk ik: een kinderhand is gauw gevuld; zo'n kind gun je toch een fanta!
Wel benadrukte de ceo volgens de krant dat de achterliggende techniek van Xs4all samengevoegd wordt met die van KPN en ook verdwijnt de aparte bv voor Xs4all, evenals de ondernemingsraad.
AKA je betaalt de XS4ALL prijs voor de naam maar in feite heb je gewoon een KPN pakket. Niks om de vlag voor uit te hangen denk ik.
Het scheelt in bepaalde pakketten en voorwaarde slechts 1 euro en dat is in het voordeel van KPN.
Deze berekening heb ik enkele maanden geleden nogmaals gedaan met KPN en Xs4all:
Kiswum.com: Vergelijking: Alles-in-1-pakketten - Familie editie

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 14 januari 2020 15:56]

Wat je nu linkt is uit 2017.
Die berekening heb ik enkele maanden geleden nogmaals uitgevoerd, maar dan met veel minder providers, net met alle providers uit het meegestuurde linkje.

Vermoedelijk is het verschil tussen al die providers nog bijna hetzelfde.
volgens mij was kpn de laatste , alleen door kabel internet werden ze gedwongen met adsl te komen anders had heel nederland nog met een isdn modem gezeten of minder
Het was eerder dat ze gedwongen werden om zakelijke klanten klanten op DSLAMS van hun concurrenten te gaan inprikken, waarbij die concurrent vrolijk tot zo'n 1000,- gulden marge per maand ging binnenharken, terwijl KPN een zeer lucratieve leased-line klant kwijtraakte.
Aha dus toen kwamen ze in actie?
Op zakelijk gebied, ja. KPN had toen al wel een ietwat raar opgezet adsl product voor consumenten met onnodige portal pagina waar je eerst moest inloggen. mxstream oid heette dat.
Je mist de clou. KPN wil wel de naam en de prijs blijven hanteren, maar niet de onderliggende intentie van XS4ALL.
Hulde? KPN degradeert XS4All tot een label op hun high-end oplossingen. Wat een afgang voor XS4All. Zo snel mogelijk over naar Freedom.
Je moet de geschiedenis eens goed nalezen.
KPN en XS4All zijn in het internetbootje gestapt. Ze hebben op 29 oktober 1969 niet eens mee mogen kijken bij de geboorte van wat later uit zou groeien tot het internet.
Alle andere standaarden zijn ook zonder KPN en XS4All gedaan.

Hulde voor de verdraaiing van de feiten.

[Reactie gewijzigd door jqv op 14 januari 2020 16:02]

Hulde waarvoor? Dat een marketing manager bedacht heeft het naampje nog even aan te houden terwijl het merk, de technologie, de mensen en de ideologie achter XS4ALL nog steeds de nek omgedraaid wordt? Geloof niet in de mooie praatjes van KPN... Kijk verder! XS4ALL gaat gewoon verdwijnen en ik hoop van harte dat iedere klant van het huidige XS4ALL straks wegloopt (naar bv. Freedom).
Ik vindt het beangstigend dis is puur gedrog. KPN heeft gewoon zitten kijken hoe actief alles is.
Rondom om het merk alles wordt er gedaan om de merknaam, en kwaliteit te behouden. Actiecomitees en klanten die betalen etc.

En uiteindelijk draait KPN alles terug, ratten. KPN zag dat ze het moeilijk zouden hebben en daarom doen ze het.

[Reactie gewijzigd door tdlaccount op 14 januari 2020 15:47]

KPN heeft indertijd een zak geld neergelegd om XS4All te kopen, als je op iemand kwaad wil zijn dan moet je mischien boos zijn op degenen die XS4All indertijd verkocht hebben?

En met de koop van het bedrijf kocht KPN ook de merknaam.
We moeten nou juist kwaad zijn op de ACM, die hebben namelijk KPN teveel macht gegeven.
> telfort {ze hakken 1 van de goedkoopste providers de kop af, en behouden mooi hun eigen overdreven hoge prijzen} {oxxio is ongeveer hetzelfde geprijst als telfort}
> xs4all {zie artikel}
>reggefiber {veroorzaakte zeer trage uitrol glasvezel voor meer dan 6+ jaar}
KPN kocht XS4All ver, ver voordat de ACM uberhaupt bestond.
Toen was er de voorloper van de ACM, de OPTA.
Volgens mij begrijp je de hele punt niet. Dat KPN alles mag doen met de merknaam is prima hun recht.

Maar dit is gewoon dikke vinger naar freedom of internet. KPN zag dat er veel animo was voor de services van freedom of internet. En zag klanten weggaan investeren in freedom of internet. En toen bam XS4ALL blijft opeens bestaan.

Dit is gewoon vieze ratten spelletjes spelen met mensen die wel gewoon iets goeds willen. KPN gaat dit blijven laten bestaan voor denk 3-6 jaar dan wanneer iedereen weer braafjes is gaan ze het merknaam wegdoen. Maar dan is het te laat, niemand wilt dan nog iniatief nemen om er echt werk van te maken.
Freedom kon en mocht de naam niet gebruiken dus wat is je punt nu eigenlijk? KPN heeft meteen al aangegeven dat ze de naaam sowieso gingen houden.
Iets verder lezen dan de titel misschien?
Wat een acties en gezwalk allemaal. Doet zowel KPN als XS4ALL geen goed.
Dit is precies waarom ik de hele "XS4All moet blijven"-actie niet snap.
Dus nu zegt KPN ok, de naam Xs4all blijft, is het nog niet goed.

KPN heeft al eerder beloofd dat de diensten van xs4all in tact zullen blijven (ik kan mij goed voorstellen dat men dit natuurlijk niet geloofd).
Nu houden ze zelfs ook de naam waar zo hard om geprotesteerd is. En het is nog niet goed.

Ik begrijp wel waarom het niet goed is, maar ik snap niet waar men voor heeft zitten vechten / protesteren. Xs4all is al sinds 1998 van KPN, toen hadden ze moeten klagen om dat tegen te gaan.
KPN staat redelijk vrij te doen met xs4all wat ze willen, en deze zal heus ter zijner tijd gewoon geabsorbeerd worden in KPN. Of ze die naam naam behouden of niet.

Ik snap echt niet dat men denkt dat xs4all in zijn vorige vorm ook maar enigszins te behouden valt. Kan je protesteren wat je wilt, maar dat verandert echt niets.

Volgens mij doet KPN dit nu om eventueel wind uit de zeilen van Freedom te halen.
Dit is precies waarom ik de hele "XS4All moet blijven"-actie niet snap.
Dus nu zegt KPN ok, de naam Xs4all blijft, is het nog niet goed.
Ik snap niet waarom dat idee maar blijft leven.
Werkelijk niemand vind de naam belangrijker dan de dienstverlening.
Bij ieder nieuwsartikel wordt deze vraag weer gesteld en iedere keer komt er hetzelfde antwoord dat het iedereen primair gaat om waar XS4All voor staat, secundair de technische kwaliteit en uitgebreide dienstverlening, en dat de naam en de geschiedenis pas op grote afstand volgen. Leuk om die in stand te houden, maar niet waar het om gaat.
Lees het anders zelf even na op https://xs4allmoetblijven.nl/daarom/ en je zal zien dat het woord "naamhttps://xs4allmoetblijven.nl/daarom/" niet eens voorkomt op die pagina.
Ik begrijp wel waarom het niet goed is, maar ik snap niet waar men voor heeft zitten vechten / protesteren. Xs4all is al sinds 1998 van KPN, toen hadden ze moeten klagen om dat tegen te gaan.
Dat is toch ook gebeurd?
En zelfs als het toen niet was gebeurd, waarom mogen we er nu dan geen bezwaar tegen hebben?
En de omstandigheden kunnen toch veranderen? De eerste jaren leek XS4All redelijk op de oude voet verder te gaan, maar de laatste jaren is het steeds meer aan het verstoffen.
Ik snap echt niet dat men denkt dat xs4all in zijn vorige vorm ook maar enigszins te behouden valt. Kan je protesteren wat je wilt, maar dat verandert echt niets.
De hoeveelheid steun voor Freedom geeft mij voldoende aanleiding om te geloven dat het wel mogelijk is.
Volgens mij doet KPN dit nu om eventueel wind uit de zeilen van Freedom te halen.
Dat denk ik ook.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 14 januari 2020 16:12]

Ik heb dat vaak genoeg gelezen, want ik heb dat vaak genoeg als antwoord gekregen.
Toch beantwoord dat mijn vraag niet.

Natuurlijk snap ik dat het om de diensten en kwaliteit gaat die xs4all levert.
Maar daar verander je echt niets aan.
Uiteraard mag je bezwaren hebben. Ik zet alleen grote vraagtekens bij het verwachte resultaat ervan.

Wat nou als KPN niks had gezegd, xs4all naam in tact gehouden, en langzaam die voordelen ten opzichte van kpn uitfaseerd zodat het minder opvalt. Dan heb je exact dezelfde bezwaren als ze zeggen op die pagina, maar dan geen reden om te protesteren. Of gaan we dan iedere paar maanden iedere keer als kpn iets aan een product veranderd een nieuwe campagne starten?

KPN is juist een stuk transparanter door de xs4all naam te dumpen. Het is dan allemaal KPN en weet iedereen waar ze aan toe zijn. Xs4all in leven houden zou alleen maar een illusie wekken.

Dat Freedom hadden ze gewoon gelijk aan de slag mee gemoeten, protesteren tegen KPN heeft imo geen enkel nut.
Natuurlijk snap ik dat het om de diensten en kwaliteit gaat die xs4all levert.
Maar daar verander je echt niets aan.
Maar het is al verandert. Ooit was XS4All een moderne, vooruitstrevende organisatie die leuke nieuwe technieken introduceerde en daar mee voorop liep. Tevens was het een activistische organisatie die opkwam voor digitale burgerrechten lang voordat iemand die term had bedacht. Daar is de afgelopen jaren steeds minder van over.
Wat nou als KPN niks had gezegd, xs4all naam in tact gehouden, en langzaam die voordelen ten opzichte van kpn uitfaseerd zodat het minder opvalt. Dan heb je exact dezelfde bezwaren als ze zeggen op die pagina, maar dan geen reden om te protesteren. Of gaan we dan iedere paar maanden iedere keer als kpn iets aan een product veranderd een nieuwe campagne starten?
Tja, het gaat zoals het gaat. Dat maakt het niet goed of slecht.
KPN is juist een stuk transparanter door de xs4all naam te dumpen. Het is dan allemaal KPN en weet iedereen waar ze aan toe zijn. Xs4all in leven houden zou alleen maar een illusie wekken.
Dat is waar, ik ben inderdaad blij dat er duidelijkheid is en voldoende schok dat er mensen in actie komen, in plaats van dat we als kikkers gaar gekookt worden.
Als KPN gelogen had had inderdaad niemand geklaagd. Gek hè dat je niet klaagt over dingen die je niet weet. Als alle belangrijke features uiteindelijk weg waren hadden mensen wel degelijk geklaagd.
Dus de 250.000 klanten kiezen xs4all waar ze voor staan en niet voor de dienstverlening ?
Denk dat jou betoog voor een klein deel van de klanten van toepassing is.
wil je iets maatschappelijk doen, genoeg stichtingen om geld aan te geven ook op ict gebied voor privacy kun je dat doen.

Denk dat de nieuwe ceo van kpn slim geweest is met deze stap. De vraag zal nu nog meer zijn of freedom wel levensvatbaar is. Uiteindelijk geloof ik dat je een provider kiest omdat het een provider is, die een dienst geeft. Dat wat erbij komt is leuk maar geeft niet de doorslag.
Dus de 250.000 klanten kiezen xs4all waar ze voor staan en niet voor de dienstverlening ?
Nee, niet alle klanten, maar wel de klanten die nu klagen en dreigen over te stappen naar Freedom.
Geld geven aan goede doelen is prima, maar die doelen beheren mijn informatie en internet-toegang niet. Ik wil dat de beheerder van mijn informatie voor mijn rechten zal opkomen en vechten, in plaats van de weg van de minste weerstand te kiezen.
Wat KPN oa wil bereiken is dat de markt verdeeld word tussen de twee grooste, KPN en Ziggo, beiden zijn de grootse lobbyisten om een verplicht modem/router in te voeren en daarna alles naar zich toe te trekken.

Wat overigens volgens EU wetgeving niet mag, maar je kan het altijd proberen. Meteen al die vlans de nek om draaien en andere verplichte settings. De aansluiting is zonder modem/router. De rest is service. En ik zet mijn eigen modem /router wel neer.
Het merknaam heeft de dienstverlening waargemaakt.

Jij weet toch ook dat Ziggo niet dezelfde dienstverlening heeft.

Dus als Sjonnie BV op de stoep staat ga je dan naar hun toe direct? Terwijl je niks van het merk afweet en hoe hun dienstverlening is. Jij denkt toch ook XS4ALL ohja her merk met super dienstverlening.
Die actie was natuurlijk niet alleen om de naam te behouden.
Nu ben ik benieuwd wat men dan wel hoopte te bereiken, anders dan het behouden van de naam.
KPN heeft al gezegd dat de diensten van xs4all in tact blijven, waar valt er dan nog precies om te protesteren? Dat KPN harder beloofd dat deze diensten blijven, ofzo?
@Zoop wat u nu zegt is dat KPN de zelfde "diensten" aan zal blijven bieden, Maar er is een verschil tussen KPN, XS4ALL, T-Mobile, OXXIO, etc. Allemal bieden ze de diensten internet, tv en bellen aan. Alleen toch ben je soms bereid meer te betalen voor andere dingen.

Bij XS4all was 1 van de grootst genoemde secundaire diensten de visie achter het merk; Vrijheid, Privacy en Kwaliteit. En voor een dienstverlener met deze idealen is gestreden, niemand boeide de merk naam waaronder ze het aanboden wat.

Ik zit zelf bij XS4all omdat ik niet het modem van de dienst verlener wil gebruiken. Ook niet in bridge mode. En bij een verandering in het migreren van het netwerk van Xs4all kreeg ik zelfs keurig de instructies op de flyer meegeleverd wat er veranderde in de VLAN's voor als je zelf een eigen router gebruikte. Dat verschil in Vrijheid waardeer ik.

Als ik xs4all bel omdat ik problemen ondervind met mijn internet, krijg ik niet het standaard antwoord; "Heeft u uw router al eens uit en aan gedaan?". Ik geef aan wat ik zelf al getest heb, de medewerker begrijpt mij en kijkt gelijk wat er in het XS4all netwerk mis gaat, inplaats van duizend keer in twijfel te trekken of de fout niet aan mijn kant ligt. Of denkt mee wat we mogelijk nog meer kunnen testen om elementen uit te sluiten. Dat verschil in Kwaliteit waardeer ik.

XS4all vecht voor mijn internet vrijheden en privacy en dat waardeer ik;
https://blog.xs4all.nl/tag/brein/

Dus nu zeggen; ja de naam blijft, dus xs4all blijft, is veeel te kort door de bocht. KPN wil met de positiviteit dit de merknaam xs4all heeft een dienst voort zetten, alleen zonder de idealen er achter en daarvoor stap ik over naar freedom internet.
Voor de wat ouderen waarschijnlijk nog wel bekend, https://nl.wikipedia.org/...tology_tegen_Karin_Spaink. De zaak die speelde tussen de Scientologykerk, publiciste Karin Spaink en internetprovider XS4ALL. Dat is waarom mensen voor XS4ALL kiezen.

[Reactie gewijzigd door jeronimo op 14 januari 2020 20:17]

Ok overstappen, snap ik volledig. Zou ik ook doen als ik jou was.

Maar waar dient het protest nou voor? Men wilt iets van KPN en ik begrijp niet goed wat.
Het is werkelijk bij ieder bericht door mensen opgesomd wat xs4all biedt wat anderen niet hebben. Moeten we het nog eens opsommen?
Nee natuurlijk niet, want dat antwoord wordt juist door iedereen herhaalt, en beantwoord mijn vraag niet :p
Ik snap goed wat de verschillen zijn tussen xs4all en kpn, en waarom kpn slechter is etc.

Maar wat verwacht men nou precies van KPN door deze protesten?

KPN heeft hun plannen al klaar, daar gaan ze echt niet van afstappen. Xs4all ZAL tzt verdwijnen. Punt. Dat gebeurd nou eenmaal als bedrijven elkaar opkopen.

Door te mekkeren bij KPN dat xs4all moet blijven bestaan, zullen ze enkel met dit soort schijnoplossingen komen, zodat ze het merknaam in tact houden (maar op de achtergrond alsnog uithollen).
KPN **denkt** dat ze XS4all kunnen "integreren", dat wil zeggen dat ze de klanten houden maar ze die klanten KPN diensten kunnen houden. Het idee achter de actie is dat KPN duidelijk gemaakt wordt dat die illusie niet realistisch is.

Dat KPN XS4all gekocht heeft is irrelevant. Toytota heeft Lexus niet eens gekocht, maar zelf opgericht, omdat ze beseften dat ze de premium-markt niet konden bedienen met hun volume-merk. KPN zou moeten beseffen dat ze de premium-markt niet kunnen bedienen met het low-end KPN product. De naam alleen is onvoldoende; je kunt ook geen Lexus badge op een Toyota plakken.
je kunt ook geen Lexus badge op een Toyota plakken
Ja hoor, dat kan wel en is in feite precies wat KPN hier aan het doen is.
Een generieke dienst verkopen als een premium dienst door er enkel een ander label op te plakken.

Sommigen trappen er niet in, maar er zullen er genoeg zijn die dat wel doen en daar gokt KPN ook op.
Ze zijn niet voor niets nog steeds reclame aan het maken voor XS4All.

Ik vraag me ook nog steeds af hoe lang Solcon nog onder eigen vlag blijft varen.
Want die zijn ook al even geleden over genomen door KPN.

[Reactie gewijzigd door Thasaidon op 14 januari 2020 19:20]

Ik had ook niet verwacht dat KPN zich zou bedenken inderdaad, ze hadden eerder aan de slag moeten gaan met Freedom.
Volgens mij zijn 'ze' juist klaar met mekkeren. Niet voor niets is Freedom opgericht. Waar het commentaar nu op is gericht lijkt mij te zijn "zeggen dat er iets wordt voortgezet" wat niet daadwerkelijk tegen de (oorspronkelijke) waarden wordt voortgezet.
Zodra het moment kwam dat KPN van de naam en betekenis XS4ALL af wou, was het eigenlijk al klaar met het vertrouwen. Dit soort spelletjes zijn doorzichtig voor tweakers, maar helaas zal het vast geld opbrengen omdat de gemiddelde mens wel voor XS4ALL wil betalen zonder dat de kwaliteit wat het ooit kon bieden terug krijgt. Typische marketing spelletjes gericht op winst, niet op kwaliteit. Prachtig toch hoe die 'topmannetjes' dit allemaal doen (/sarcasme) :P
Ik begrijp niet waarom het je vraag niet beantwoord.
Ja XS4ALL gaat verdwijnen als in waar ze voor staan, dat is inderdaad niet meer te stoppen. Dat heeft KPN inderdaad al besloten. Maar dat wil nog niet zeggen dat men daar niet tegen kan protesteren hoe zinloos dat ook lijkt.

Mijn inziens is dat dan ook de reden voor het protesteren, men wil niet dat waar ze voor staan dat dat verdwijnt ook al zit dat er dik in.
Je weet het antwoord dus wel...dat jij die reden bij voorbaat al kansloos acht, wil niet zeggen dat iedereen er zo over denkt ;)

Edit: whoops, andere mensen waren mij al voor.

[Reactie gewijzigd door killerfreak op 14 januari 2020 18:39]

Loop je nu te trollen, heb je banden met KPN of, sorry dat ik het zeg, ben je nu zo dom / kortzichtig en/of wil je gewoonweg niet begrijpen wat het 1e doel van de actiegroep was?

De actiegroep wilde bij voorkeur het beleid van het "authentieke" XS4all behouden. Dus niet enkel het "seperate" netwerk (hoofdzakelijk apparatuur op bekabeling van KPN) maar ook de bijbehorende service en het eigenzinnige karakter (niet maar standaard alles accepteren en - juridisch - knokken voor de rechten van je klanten).

Wanneer ze dit voor XS4all als geheel hadden weten te realiseren, dan was er geen verdere actie nodig geweest. Dat is wat ze van KPN wilden: behoud van het huidige XS4all, de eigen identiteit van die organisatie.

Klanten hadden dan niet hoeven overstappen waarmee ze, wanneer er werkelijk genoeg klanten overstappen naar Freedom of eventueel een andere provider, ook nog eens de personele bezetting in gevaar kunnen brengen.

Gezien de manier van samenwerken onderling bij XS4all (zoals ik het begrijp, ik heb dat niet zelf meegemaakt) gunnen ze elkaar het beste.

KPN schrikt nu een beetje terug omdat Freedom toch van de grond gaat komen en bedenkt een smerig plan om mensen zand in de ogen te strooien. Op de achtergrond gaat de complete opheffing van alles waar XS4all voor staat (stond ondertussen) gewoon door.

Al die domme onwetende makke schaapjes van klanten hebben toch niets door, zo denkt KPN (de wolf in schaapskleren).

Mocht KPN namelijk werkelijkwaar van gedachten veranderd zijn en de boel serieus bij het oude willen houden, dan zouden ze niets omhalen en was het "business as usual".

Overigens is dit een samenvatting van wat ik steeds uit diverse informatie heb gehaald, ook hier bij Tweakers (berichtgeving en reacties).

Mogelijk kom je nu weer terug met "ja, dat wist ik allemaal al", maar dan zou ik niet weten wat je dan nog steeds niet begrijpt.

Hopelijk heb je hier wat aan gehad (of iemand anders :) )
"Maar wat verwacht men nou precies van KPN door deze protesten?" Dat is een goede vraag waar niet echt een antwoord op wordt gegeven. Een uitkomst had kunnen zijn dat KPN de hele (verdere) integratie actie zou hebben afgeblazen. En er voor XS4ALL en diens klanten niets zou wijzigingen. Of dat een realistische optie is weet ik niet. Het is wel de uitkomst die ik graag zou zien. Want ik behoud graag de service en diensten van XS4ALL en het is mij niet duidelijk of ik die blijf houden. De helpdesk blijft, maar de medewerkers komen in dienst van KPN. Dus waarschijnlijk is over een paar jaar de eigen helpdesk van XS4ALL niet meer te onderscheiden van die van de KPN. Ik heb nu een FRITZ!Box router waar ik zelf wijzigingen op kan aanbrengen zonder dat er een helpdesk meteen gaat roepen dat ik het ding moet resetten bij de eerste de beste fout. In plaats van de dichtgetimmerde router die mijn ouders van de KPN heeft gekregen. Het ding doet het,werkt voor hun situatie, maar is niet wat ik wil.

De service die KPN bied is prima voor veel klanten. Als mijn ouders met de helpdesk bellen moet die helpdesk eerst de voor de hand liggende vragen stellen. Dat doe ik ook als zij mij bellen met een probleem. Maar dat betekent nog niet dat een helpdesk die vragen ook aan mij moet stellen. Dat is een verspilling van tijd. Ik heb laatst contact gehad met de helpdesk van Ziggo die mij oprecht probeerde te helpen met het oplossen van mijn probleem van een ontbrekende TV signaal. Maar de verplichte vragen waren een verspilling van tijd, want de voor de hand liggende oplossingen had ik zelf al bedacht. Uiteindelijk is er vijf dagen later (het was weekend) een monteur gekomen. Die heeft me uitstekend geholpen. "Nee, er komt geen signaal de woning binnen, weet je waar de wijkkast is?" Een paar minuten later kwam hij terug met de melding dat mijn draadje in de wijkkast niet goed aangesloten zat, mopperde wat op zijn collega's en constateerde dat ik nu weer een signaal binnenkreeg. Nadat hij de tv netjes opnieuw had ingesteld ging hij weer weg. Goede service is dus niet alleen voorbehouden aan XS4ALL. Maar service op mijn (technische) niveau, adequaat en zonder tijd te verspillen is niet voor de hand liggend bij KPN (of Ziggo). En dat is waarom ik klant ben bij XS4ALL. En niet de KPN.
Er is inmiddels geen protest meer... Het doek is gevallen. Huidige XS4ALL klanten kunnen enkel nog de onvrede laten blijken omdat ze niet blij zijn met wat hun provider nu doet. Maar dat zal nog weinig veranderen.... Dus van KPN wil ik niks meer. Het is een verschrikkelijk slechte club (en dan heb ik het over de dienstverlening en klantenservice - of met name het gebrek daaraan). XS4ALL was nog steeds goed, odanks die KPN bemoeienis. Maar zodra de stekker uit XS4ALL gaat ben ik weg, want ik geloof er volstrekt niks van dat alles hetzelfde blijft zoals KPN nu wil laten geloven (ze beloofden mij bv. ook glasvezel - wacht ik nu jaren later, veel gezeur later en vele valse beloftes later, nog steeds op... nb. de glasvezel kabel ligt al in het pand, gaat enkel om een paar meter doortrekken naar mijn meterkast - zou niet moeilijk moeten zijn!)
Niemand zou iets van KPN willen uiteindelijk. Maar juist van XS4ALL.
Volgens mij gaat het inlijven van het KPN netwerk niet samen met bepaalde voordelen die XS4ALL had. Daarnaast betekend onderdeel van het KPN netwerk ook de privacy en voorwaarden van KPN. XS4ALL was juist een niche provider voor technisch aangelegde mensen die bepaalde functies wilden die ze niet bij een andere provider konden krijgen. Ook hun zorgen voor privacy werd als selling point gezien. Ik vraag me ook af hoe ze denken dezelfde kwaliteit klantenservice te bieden. Zouden ze ze dezelfde mogelijkheden geven als die ze voorheen hadden? Dat lijkt me sterk. Je kunt er donder op zeggen dat dit net zo gaat als vrijwel alle overnames in de techwereld: van alles beloven en in het begin houden die beloftes redelijk stand, maar na een tijdje blijft er niets van over.

Edit: de timing van deze beslissing is ook wel heel raar. Eerst stug volhouden dat XS4ALL eruit gaat en op het moment dat het lijkt alsof ze zelf een serieuze concurent op gaan zetten ineens 180 graden van mening omdraaien.

[Reactie gewijzigd door killerfreak op 14 januari 2020 16:19]

Privacy is wettelijk geregeld dus ik zou wel eens willen weten waarom dat bij xs4all beter zou zijn dan kpn.

Dat de techniek helemaal opgaat in kpn is ook geen probleem, voor een groot deel zat het al op het kpn netwerk, lees eens storing kpn en hup ook xs4all was getroffen.

De timing, nieuwe CEO die het anders ziet, dat heeft weinig met timing te maken maar nieuwe CEO, nieuwe regels nieuwe visie.

Maar goed de OR wordt opgeheven dus natuurlijk dat die blijven gillen dat het niet goed is. Ze zitten er ook voor eigen belang. Het supportteam blijft bestaan dus dat veranderd niet.

Vraag me nu af wat de reden nog zal zijn voor een nieuwe provider.
Toen KPN belde met er mogelijk was op mijn sport-club kreeg ik op basis van de naam van de verenging en postcode (2 openbare gegevens) gewoon te horen wat de huidige dienstverlening was. Inclusief dat de laatste factuur nog niet betaald was.....
Daar vroeg ik niet om maar kreeg dit wel. Nu heb ik niet geprobeerd hier misbruik van te maken. Moor zo zouden criminelen zich wel toegang kunnen verschaffen.....

Bij XS4ALL helpen ze me altijd. Maar ze geven alleen maar algemene info zolang ik me niet kan identificeren als klant. Dit gaat meestal op klantnummer of loginnaam. 2 niet openbare gegevens.....
Dan kun je daarvan melding maken, privacy klacht en kan kpn op de vingers getikt worden als het te eenvoudig is. Lijkt me trouwens niet zo moeilijk, gaat om een script waarin men gegevens vraagt die niet zo maar openbaar zijn.
Je gelooft ook in sprookjes zeker?

Een klacht indienen wil niet zeggen dat er wat aan gedaan wordt. Een klacht indien is ook nog vrij omslachting (laten we het vooral niet te makkelijk maken, want dan hebben we nog meer werk dat we niet aankunnen).

Het probleem is dan ook dat handhaving van de vele wetten / regels haast ondoenlijk is. Zeker met de huidige hoeveelheid medewerkers bij al dit soort controlerende instanties.

Het is zeker de vraag hoe bedrijven zoals KPN (maar ook Ziggo en nog vele anderen) kunnen blijven bestaan. Het zijn echter wel ex-staatsbedrijven in dit geval. Zeer groot en veel geld (is ook veel macht). Ze gaan hun eigen gang, zetten hun juridische legers in ten gunste van hunzelf en betalen een boete (of kopen een rechtzaak af door een vergoeding o.i.d.) en gaan weer door. Ondertussen hebben ze namelijk vele malen meer overgehouden aan het gesjoemel dan dat dit gekost heeft.
Privacy is wettelijk geregeld dus ik zou wel eens willen weten waarom dat bij xs4all beter zou zijn dan kpn.
Wat is dat nu voor kortzichtige redenatie? Ouderschapsverlof is ook wettelijk geregeld, maar dat weerhoudt een bedrijf er niet van om meer betaalde uren te bieden dan wettelijk verplicht is, en dus valt dat onder secundaire arbeidsvoorwaarden waarin bedrijven kunnen verschillen.

Zo ook met privacy. Een provider kan het minimale doen om aan de wet te voldoen, en een andere provider kan veel meer doen (door bijv. actief te strijden in de rechtzaal of door zaken veel beter af te schermen).

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 14 januari 2020 17:21]

Volgens mij is de nieuwe privacy wet vrij streng.
Blijft dus strijden in rechtszaal. KPN zal ook strijden en iemand gegevens wil hebben en er geen jurisprudentie over is, ze willen immers ook niet aangeklaagd worden door een klant als ze zo maar zaken weggeven.

Maar de privacy discussie is mooi voorbeeld dat er altijd een kleine groep zal zijn die kpn niet mag, het grote boze kpn dus is er altijd wel iets te vinden dat niet goed is.
Jammer dat je de andere reactie op je post dan negeert. Natuurlijk kun je zeggen: bij een overtreding moet je een klacht indienen, maar feit blijft dat ook het aantal fouten dat een bedrijf maakt een verschil kan zijn.
Bij ieder groot bedrijf kom je altijd klachten tegen, gaat er wel eens wat fout.
als je deze mensen moet geloven is er nooit iets goed en vraag je je af hoe een bedrijf als kpn soms nog kan bestaan als het allemaal zo slecht is.

Maar heb via kennis ook bij kpn op voip gebied en ja zelf misbruik ook wat gezien dat niet mag. Stel je na voip misbruik een limiet in van max 50 euro per maand, blijkt er 2de keer weer misbruik te zijn heel dik over deze limiet. Dus ja ook bij het heilige, technische xs4all gaan er zaken mis.
punt was dat KPN een 1 merk strategie wilde. XS wilde als zelfstandige organisatie blijven bestaan. begrijp ik want het is wel een andere cultuur dan KPN. niet iedereen kan zich aarden binnen KPN. KPN zou ik niet willen als provider of als leverancier. het is een erg bureaucratische organisatie heb ik mogen ondervinden. XS was veel flexibeler. XS zal als organisatie verdwijnen, dus ook het personeel. wellicht blijft het als BV bestaan om belangen te dienen van oud medewerkers, dat is mij niet duidelijk. het heeft ook erg het gevoel over zich dat het als Label zal blijven bestaan. dit wellicht om als concurrent effect te dienen tegen de nieuwe provider. die nieuwe provider is nog geen concurrent want zover ik weet zijn ze nog niet inde lucht en hebben zich zelf zeker nog niet bewezen. vooralsnog is het een lege huls, een belofte waar niemand wat aan heeft. ik ben overigens geen XS klant dus zal me een zorg zijn, heb er wel gewerkt,
Een ander naampje maakt nog geen label. Dus als ze niet een merk blijven behouden met haar eigen identiteit dan is het gewoon alleen het naampje. Alle schijn heeft het op dit moment dat dat gaat gebeuren en dus in feite hetzelfde is als ze al van plan waren.
een label is een naampje. aan een organisatie met normen, waarden en missie hang je aan naam en dat wordt je label. maar XS4ALL verdwijnt. alle technische jongens verdwijnen. de helpdeskers kunnen als ze geschikt zijn mee naar KPN en anders gaan ze de deur uit. dus heel kort gezegd kun je zeggen dat er veel mensen die in loondienst zijn van XS ontslagen zullen worden en onderdeel zullen gaan uitmaken van de 1000-1500 mensen die binnen de KPN organisaties gaan verdwijnen.
https://www.telegraaf.nl/...n-schrapt-ruim-1500-banen
als je kijkt naar de afbouw van personeel over de laatste 6 jaar dan schrik je je kapot. KPN is mensen aan het ontslaan en onderdelen aan het verkopen. data centra worden verkocht en vervolgens terug gehuurd. dit is niet handig. maar ze doen het.

in antwoord op jouw vraag. XS4ALL is over niet lang (dit jaar nog) niet meer dan een label wellicht met eigen website en op wat langere termijn een Pakket wat je kunt kiezen op de KPN website. maar alles wat XS XS maakte, de mensen en organisatie, verdwijnt. opheffen van XS as we know it staat voor einde van dit jaar. migratie is in volle beweging op dit moment.
Mbt de timing, ik denk dat KPN toch uiteindelijk best angst had. In feite veranderd natuurlijk niets met wat ze al van plan waren, ze proberen allen nog wat klanten binnen te houden.
KPN is weinig concreet wat betreft het intact houden van de diensten. Blijft de technische helpdesk die je direct kan helpen? En hoe zit dat met Newszilla, IPv4-subnet, de Fritzboxen (komen er ook nieuwe of mag je enkel de oude blijven gebruiken?), de gratis Spotify Premium, de simkaart voor 1GB 4G per maand en al die andere extra's? En wat na een aanpassing aan je abonnement?

Zoals het er nu naar uitziet mag je je oude apparatuur voorlopig blijven gebruiken en houd je je xs4all.nl e-mailadres. That's it.

Het maakt me niet uit welk stickertje ze erop plakken, als ze willen dat ik een premiumprijs betaal dan moeten ze ook premiumproduct leveren. Dat doet KPN niet en KPN met een XS4ALL-sticker zal dat ook niet doen.
Voor zover ik weet:

- De helpdesk blijft (En KPN klanten mogen daar geld voor neerleggen)
- KPN heeft zelf ook newsservers. Sterker nog; news.kpn.nl en newszilla draaien op dezelfde servers (ping die servers maar eens).

Fritzboxen: KPN verkoopt ze zelf ook en heeft voor sommige FB's ook een config al klaar staan. Maar dat is dan ook het enige wat ik weet.

Gratis Spotify Premium? Alleen als je nog een oud pakket hebt is het "gratis". Bij de nieuwe pakketten van Xs4All en KPN betaal je daar inmiddels 8.99 voor. KPN had ook een tijdje gratis Spotify bij zijn pakketten.

De Simkaart heb ik zo geen antwoord op. Betaal je bij KPN 5 euro voor.

Het blijft natuurlijk gissen wat KPN gaat doen.
Wat betreft de helpdesk staat er wel bij dat er "aansturing van KPN" komt, dat stelt mij niet erg gerust. Dat kan betekenen dat dezelfde mensen nu volgens KPN-protocol moeten gaan werken. Dan heb je prima personeel dat van KPN niets mag en waar je dus als klant weinig aan hebt. Misschien ben ik hier iets te cynisch, maar grote bedrijven geloof ik nooit op hun blauwe ogen.

Het probleem met de KPN nieuwsservers vind ik vooral de lagere snelheid (max 6,6Mb volgens KPN). Het zou kunnen dat die informatie verouderd is en dat je bij KPN inmiddels ook 28 dagen retentie met volledige snelheid hebt. In dat geval verandert er inderdaad niets.

Fijn dat je nu ook een Fritzbox kan gebruiken bij KPN, dat nieuws was me ontschoten. Je hebt wel de eenmalige aanschaf, maar het is een stuk beter dan overgeleverd zijn aan de Experiabox.

Tja, Spotify heb ik nu als gratis extra en ik ben vast niet de enige. Ik vond zelf heel tof dat ik dat gewoon kon behouden na een downgrade. Voor mij is dit een reden om bij XS4ALL te blijven, maar dit is inderdaad niet voor elke klant van toepassing.

Het mobiel internet zie ik bij KPN in de shop voor 10 euro per maand met een 2-jaar contract.

Ik hoop dat ze de service zo lang mogelijk op niveau houden, anders ga ik wel naar een prijsknaller.
Die snelheidslimiet is bij KPN er ook af. Dat was eerst rond de 16Mbit, maar nu op een 200Mbit KPN lijn ook al 200Mbit aangetikt bij het downloaden uit de nieuwsgroepen. Ondanks de retentie van 28 dagen niet heel slecht.

Wat betreft mobiel internet. Bij de webshop van KPN aanvinken dat je al internet van KPN hebt, dan kom je wel op 5 euro voor 1GB uit. Met twee jaar dan.

Bij XS4ALL krijg je die datakaart ook alleen bij een internetverbinding, dan is het voor de vergelijking ook handig als je dan bij KPN dat ook aanvinkt. Al kun je die kaartjes bij KPN ook los aanschaffen.

Aanbod van XS4all is overigens erg netjes met die datakaartjes..

Qua helpdesk vind ik het KPN niet eens zo heel slecht doen. Ja, er is een script, maar ik heb ook regelmatig iemand aan de lijn gehad die na het aanhoren van mijn verhaal direct het script voorbij ging en met de eventuele vervolgstappen verder ging. Het kan dus wel; hangt ook een beetje van de kundigheid van beide partijen af.

Zelfs de service en kennis op de SD van KPN is van een beter niveau dan die van Ziggo. Meerdere malen moeten bellen en het niveau was om van te huilen. Het bestellen van een telefoonlijn bij Ziggo heeft ruim twee uur moeten duren om het systeem regelmatig "Computer says no" aangaf.

[Reactie gewijzigd door krakendmodem op 15 januari 2020 00:24]

news.kpn.nl en newszilla.xs4all.nl is inderdaad een cluster. Beheerd door..... XS4ALL mensen

Kan je ook aan de ip adressen zien, is AS3265, XS4ALL

Net als inbel trouwens, ook voor KPN en XS4ALL, beheerd door XS4ALL mensen
Klopt, KPN heeft zijn modembanken al enkele jaren uitgezet en laat dat door XS4ALL afhandelen. Vanwege de nostalgie, maar ook omdat het toch wel leuk is om zoiets nog draaiend te hebben
XS4all.nl wordt helemaal uitgehold en straks is het niets meer dan een naam die naar het verleden duid. Niks meer niks minder. Zovaak worden bedrijven opgekocht en daar wordt hetzelfde mee gedaan, alleen de goede naam blijft de rest is dan ook gewoon shit. Teren op oude roem…

Jammer maar helaas, ikdacht vroeger ook altijd dat de beste overbleven. Nu blijkt slechts dat de grootste overblijven, goed of slecht maakt niet uit.
Met of zonder protest, of KPN nou xs4all in leven houd of niet...
Dan was wat jij schetst hoe dan ook toch wel aan de orde.
Ik denk dat deze zin niets voor je betekent, maar ik ga het toch even proberen:
Bovendien verdwijnt de aparte bv voor Xs4all, evenals de ondernemingsraad.
Alstublieft :P.
Die twee dingen blijven niet bestaan, dat is ook 1 van de redenen waarom ik het voor je quotte.
Dit is precies waarom ik de hele "XS4All moet blijven"-actie niet snap.
Dus nu zegt KPN ok, de naam Xs4all blijft, is het nog niet goed.


KPN heeft al eerder beloofd dat de diensten van xs4all in tact zullen blijven (ik kan mij goed voorstellen dat men dit natuurlijk niet geloofd).
Nu houden ze zelfs ook de naam waar zo hard om geprotesteerd is. En het is nog niet goed.
De naam is een ding, de dienstverlening een ander. Als je niet geloofd dat die dienstverlening blijft, dan is het logisch dat het "nog niet goed" is.
Ik begrijp wel waarom het niet goed is, maar ik snap niet waar men voor heeft zitten vechten / protesteren.
Meervoudig verkozen beste internet provider met een morele ruggengraat en uniek dienstpakket. Zeg maar alles wat KPN zo'n beetje niet is. Er zijn blijkbaar mensen die dat mooie waarden vinden :)
Xs4all is al sinds 1998 van KPN, toen hadden ze moeten klagen om dat tegen te gaan.
KPN staat redelijk vrij te doen met xs4all wat ze willen, en deze zal heus ter zijner tijd gewoon geabsorbeerd worden in KPN. Of ze die naam naam behouden of niet.
In die tijd was de overname door KPN een broodnodige stap om gezond te worden als provider. Je hebt gelijk dat XS4ALL uiteindelijk volledig geabsorbeerd wordt, dit staat inderdaad los van de naam. En dit is dus waar het protest om gaat ;-)
Ik snap echt niet dat men denkt dat xs4all in zijn vorige vorm ook maar enigszins te behouden valt. Kan je protesteren wat je wilt, maar dat verandert echt niets.

Volgens mij doet KPN dit nu om eventueel wind uit de zeilen van Freedom te halen.
Het protesteren heeft al het effect:
 • De petitie van XS4ALL moet blijven is 55.106x getekend.
 • De crowdfundactie heeft binnen 3 dagen en 5 uur het maximum bedrag opgehaald van 2.5 miljoen euro
 • Er komt een nieuwe provider die gaat proberen de oude XS4ALL diensten en waarden nieuw leven in te blazen
 • Dat KPN nu uiteindelijk toch de naam wilt behouden, waarschijnlijk om Freedom te pesten
 • Een groot deel van de huidige klanten heeft aangegeven niet onderdeel van KPN te willen worden en over te stappen op de nieuwe vorm
Klinkt niet als een heel onnozel of ineffectief protest als je het mij vraagt... :P
Effect voor het creeeren van Freedom ja, hadden ze gewoon gelijk mee aan de slag gemoeten ipv tegen KPN blijven schoppen (wat gewoon geen nut heeft).

Overstappen snap ik volledig.
Wat men nu van KPN precies verwacht, dat snap ik niet.
Door het schoppen tegen KPN tonen ze hun standpunt beter tegenover mensen die minder naar de waarden van ISPs kijkt, hierbij krijgen ze dus weer potentiele reclame.
Het schoppen tegen KPN kon opleveren dat de beslissing werd teruggedraaid of dat ze meer reclame hebben voor Freedom.
Het is zo makkelijk trappen tegen KPN, en dat zie je nu gewoon doorgaan. Hoewel ik de actie van KPN niet goedkeur om XS4All op te heffen, evenals nu de merknaam te houden met de eigen servicedesk erachter, ik heb bij veel van de reacties hier wel een "het is ook nooit goed" gevoel.

De meest gehoorde jammerkreet die klonk toen bekend werd dat XS4All werd opgeheven: "Ja, maar de helpdesk is van XS4All goed en van KPN bagger". Al diegenen die dat geroepen hebben, zouden nu juist enigszins blij moeten zijn. Maar ook voor een groot deel van die groep is het nu niet goed, en komen er weer andere argumenten.
De helpdesk blijft grotendeels hetzelfde (afgezien van al die medewerkers die al zijn vertrokken), maar blijft de rest ook hetzelfde? Ze zeggen dat ze proberen de klant er 'zo min mogelijk' van te laten merken, maar dat zal waarschijnlijk vooral betekenen dat de rekening niet lager zal worden. Alles wat wel verandert zit ik als klant niet op te wachten, maar ik betaal er dan wel voor. Tenzij ze besluiten de prijzen omlaag te gooien zal ik waarschijnlijk toch naar Ziggo terug wisselen. Daar was ik destijds niet tevreden over (daar had ik TV van), maar als ik KPN standaard kwaliteit voor een XS4ALL prijs ga krijgen kan ik net zo goed voor KPN kwaliteit in de vorm van Ziggo kiezen en dan een Ziggo prijs betalen. Dan heb ik ook meteen een stuk snellere verbinding aangezien KPN geen zin heeft de wijk waar ik zit te upgraden.
Ik snap heel goed waarom dat niet goed is.

Ik raad je aan eens naar de website van Telfort te gaan en daar een abbonemment af te sluiten. Je word direct door gesluist naar KPN Hussel. Het is ook de provider die ineens andere providers heeft verboden(In zekere zin natuurlijk.) om tot aan 500Mbit te leveren op mijn adres. een half jaar tot ene jaar geleden kon dat gewoon. Nu kan het opeens maar tot 100Mbit terwijl er niks is veranderd. De diensten blijven intact zolang KPN dat goed vind. Het XS4ALL BV gaat weg, alleen de merknaam blijft behouden. Dat spreken we meer over een product lijn dan een BV.

Dit zorgt alleen voor verwarring. Het laat wel merken dat KPN concurrentie niet is gewend en zich nu gaat gedragen als een klein kind. Hoe kan je een Provider vertrouwen die terug gaat op hun woord? Ze hebben zelf vrij duidelijk laten weten dat ze niet verder gaan met XS4ALL, meerdere malen. Ik kan nu niet aan nemen dat ze die diensten voortzetten.

[Reactie gewijzigd door Indentical op 14 januari 2020 16:13]

...Het is ook de provider die ineens andere providers heeft verboden(In zekere zin natuurlijk.) om tot aan 500Mbit te leveren op mijn adres. een half jaar tot ene jaar geleden kon dat gewoon. Nu kan het opeens maar tot 100Mbit terwijl er niks is veranderd.
...
Wat heeft KPN met het aanbod van je provider (T-Mobile) te maken? Als T-Mobile vanwege hun dump prijzen de extra snelheid opties niet aan wil bieden kan je dat KPN niet verwijten. De gerekende kosten hiervoor zijn door de ACM goedgekeurd en zijn voor alle providers hetzelfde.
Als je een postcode check bij een andere provider doet zul je gewoon 500mbit als mogelijkheid zien.
Mijn internet provider was Telfort, Telfort was een dochter van KPN, die tot max 200Mbit op mijn huisadres konden leveren. Daarentegen konden andere providers, zoals Tweak en T-Mobile 500Mbit leveren. Ineens kon dat niet meer. Het is wel heel erg toevallig dat die providers lijnen huren bij KPN.

Ik heb mijn post code meerdere malen gecheckt, Ik zie geen 500Mbit meer. Ik vind het wel heel toevallig dat ze dat ineens allemaal niet meer doen. Sterker nog, het is wel heel toevallig dat KPN de enige is waarbij ik een 500/500 lijn kan afnemen terwijl ik dat voorheen bij T-Mobile en Tweak ook kon doen. ik zie bij de 2 genoemde tot een max van 100Mbit. En een wat minder bekende provider als Online heeft tot 200Mbit. Ik vind het dus wel bijzonder dat een groot deel van de providers het ineens niet meer zou kunnen, maar KPN, als eigenaar van de lijn, nog wel. Budget Alles in 1 kan het trouwens ook nog. Maar goed, Ik vind het dus wel heel frappant dat het voor andere providers ineens niet meer mogelijk is, en dat zij al die lijnen huren van KPN.

Ik vind het dus wel heel knap dat jij, zonder mijn postcode te weten, kan zeggen dat ik 500Mbit als mogelijkheid kan zien of niet. Ook vind ik het knap dat jij denkt dat ik T-Mobile gebruik terwijl ik dat helemaal niet heb benoemt. Het enige waar ik T-Mobile op heb is mijn Telefoon abonnement, maar dat staat hier los van.
Het is inderdaad een, blijkbaar, onterechte aanname geweest dat je T-Mobile hebt/had. Ik heb T-Mobile benoemt omdat die provider sinds kort maar max 100Mbit aanbied (via WBA) en overeenkomt met jou klacht. De providers die je verder opnoemt hebben de laatste tijd niks veranderd wat betreft hun aanbod.
Verder ergerde ik me eigenlijk alleen maar aan je opmerking dat KPN als provider anderen zou verbieden om bij KPN WBA een bepaalde dienst af te nemen. Dat is namelijke complete onzin, elke provider kan bij KPN Wholesale diensten afnemen voor een door de ACM goedgekeurde prijsstelling, dat providers ervoor kiezen (Telfort, T-Mobile, Online, en vast nog wat andere) om niet 500Mbit aan te bieden is hun keuze en heeft verder niks met KPN te maken.
Ik denk toch dat het niet helemaal de keuze van tweak en tmobile is.
Zij bieden beide 1gbit aan op de plaatsen waar ze zelf apparatuur hebben, maar sinds een tijdje bieden ze in het gebied waar ze via kpn werken alleen nog maar 100mbit aan.
Dat zal toch echt niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen...

Overigens ben ik inmiddels van XS4all naar tmobile (1gbit glas) overgestapt en dat bevalt prima!
Ik begrijp het ook niet helemaal. Ok, de BV gaat eruit en de achterliggende techniek wordt hetzelfde. Maar de service, waar men altijd zo over opgeeft van xs4all, blijft bij hetzelfde team liggen. Dat is toch een stuk beter dan gewoon opheffen en stoppen.
Alleen de naam laten voortbestaan is natuurlijk niet hetzelfde als het bedrijf laten doorgaan op dezelfde voet.

Natuurlijk mogen ze XS4ALL opheffen, het is hun eigendom. Maar dan niet net doen of alles hetzelfde blijft. Ze plakken gewoon een sticker op KPN spul. Als alles word geïntegreerd in de KPN systemen raken de mensen die de extra's willen die kwijt, omdat de KPN systemen daar niet op zijn toegerust.


Ze zijn denkelijk flink geschrokken van de uitkomst van dat onderzoek.
Nee als je van grote daken schreeuwt dat het weg moet, en ze hebben zoveel publiciteit weten te scoren dat ze denken. zo dat steken we even lekker in onze zakken.. nee dan mag het nu floppen!
Er is nooit om de naam geprotesteerd (anders dan een stukje gevoel van nostalgie rondom de naam)... Het gaat om de dienstverlening, de mensen achter het merk, de ideologie, de historie. En die behoud je niet door enkel een XS4ALL sticker op KPN te plakken voor een select groepje klanten...
Nee tuurlijk is het nu nog niet goed, het netwerk word nu volledig kpn, je zag dit ook bij concepts, eerst werden ze overgenomen door telfort, langzaam werden alle diensten omgezet naar telfort... tijdje ernaa neemt kpn telfort over en nu draait alles op het kpn netwerk.
alle voordelen die je dus oorspronkelijk had zijn weg.

Noem voorbeeld; dvb-c televisie, publiek ip blokken
Oh en dat snap ik ook volledig.
Snap alleen niet waar het protest voor dient.

Niet voor het behoud van diensten (want daar heeft kpn al beloftes over gemaakt), niet over het behoud van de naam (want kpn gaat het nu dan toch houden).

Wat nou als KPN helemaal niets had gezegd en die wijzigingen die je noemt doorvoert terwijl ze al die tijd gewoon xs4all als naam aanhouden. Wat dan?

Ik snap de klacht wel, ik snap het doel van het protest alleen niet.
KPN had ook de belofte gemaakt dat je lifetime unlimited data abonnementen bij ze kon afnemen. Jij gelooft ze nog steeds? Dat vind ik best naïef. Jij gelooft dat ze over 3 jaar nog steeds die simkaart gratis erbij aanbieden en je gratis fritzbox WiFi repeaters geven als je WiFi boven slecht is? De hele reden om xs4all op te heffen is de kostenbesparing. Deze dingen en vele anderen zullen hoogstwaarschijnlijk verdwijnen. Ze hebben overigens nooit beloofd dat alles van xs4all zal blijven, ik weet niet hoe je daar bij komt. Ze zeiden: voorlopig. Dus er is geen belofte.
Aub geen aannames in mijn schoenen schuiven.
Ik zit KPN niet te verdedigen ofzo.
Ik zet alleen grote vraagtekens neer bij wat men met deze protesten hoopt te bereiken en wat ze nu precies verwachten van KPN, wat imo allemaal redelijk nutteloos is.

Freedom is het juiste antwoord.
Ipv bij KPN blijven mekkeren hoe het allemaal zou moeten (blijven), een eigen provider opzetten die aan die dingen kan voldoen.

KPN zal xs4all tzt gewoon uithollen, met of zonder protest, met of zonder merknaam behoud etc.
Ik heb niks tegen xs4all behalve dat ze veel marketing praat hadden, ja ik ben voor privacy, nee het boeit mij geen biet wat er met dat bedrijf gebeurt (teveel marketing praat). En wat maakt het nu ook allemaal uit, er komt toch een xs4all v2.0 met turbodiesel uit? Daar kunnen ze toch hun ei kwijt onder het mom van zogenaamde privacy? :D
Geloof jij KPN dan op hun blauwe ogen dat ze alles wat XS4All kon doen ook kunnen en gaan uitrollen op hun eigen infrastructuur en dat de aparte infrastructuur die XS4All heeft volledig overbodig is?
Stel de vraag anders:
Geloof jij XS4ALL op hun blauwe ogen dat ze inderdaad dat deden zoals ze jarenlang zeiden? 2e backup lijn om downtimes tegen te gaan, beste privacy blabla? Dat geloof je toch niet of wel?

Geloof jij dat er een 2e onzichtbare wifikabel jouw woning inkomt en in je modem geprikt zit om downtimes vrijwel uit te sluiten, please zeg niet ja :D

Was xs4all niet toevallig de eerste provider in NL die zat te springen om voor de overheid etc the piratebay te blokkeren? Onder het mom van vrij en open internet, blokkeren zodra de overheid dat vraagt? (ps ik heb niks met illegale downloads, ik verkrijg alles op de manier zoals gewenst door de uitgever.. Maar xs4all was wel de eerste die de blokkade erop gooide.. prutsers)

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 14 januari 2020 18:23]

Tjonge, dit is wel een totaal omgekeerde voorstelling van de feiten. Xs4all moest van de rechter, nadat ze in een poging blokkades van internet sites te voorkomen, zich achter Ziggo had geschaard toen deze werd aangeklaagd door Brein. Toen deze rechtszaak werd verloren werden ze door de rechter gesommeerd de toegang te blokkeren
Xs4all was dus juist een van de weinige providers met principes die bereid was het voor de rechter uit te vechten...
Wifi kabel? Zei je dit nou serieus?

Heb een keer een date met een meid gehad die dat woord gebruikte, toen ging ik een beetje dood van binnen.
Dat zei ik serieus, omdat t er niet is. Dus dan zal het om een onzichtbare 2e kabel gaan :p
Nou zoals ik het zie, zegt KPN, we gaan B doen. Namelijk we breken de tent nog steeds af, de helpdesk blijft en o ja, er verandert natuurlijk helemaal niets. Omdat mensen A wilden, lijkt me het niet zo raar dat men blijft roepen.
kpn storing op dsl netwerk of ander deel, xs4all klanten ook offline.
Menigeen vergeet dat XS4ALL volledig afhankelijk is van KPN, en in principe geldt dit straks ook voor Freedom. Al enige tijd worden in principe loze beloftes gedaan als;

Privacy, vrijheid en kwaliteit.

Privacy is wettelijk vastgelegd tot op Europees niveau aan toe, meer privacy dan dat kun je als provider niet bieden aangezien je als provider dan zelf al niet eens meer voldoet aan wettelijke verplichtingen.

Vrijheid, iedereen is vandaag de dag vrij om (behalve bij Ziggo) zelf een modem op DSL of glasvezel aan te sluiten. Het ligt er alleen maar net aan in hoeverre je ondersteuning krijgt en dat is nu net het enige verschil.

Kwaliteit is maar net hoe je het interpreteert, ook XS4ALL kent voldoende klachten 1 en 2 en dan natuurlijk de storingen niet te vergeten.

Bij XS4ALL/Freedom krijg ik inmiddels een Zwarte Pieten-discussie smaak. Lees; het lijkt meer een hele soap te zijn op basis van een emotie.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 14 januari 2020 17:18]

Het is meer gebaseerd op emoties dan dat er goed onderbouwde argumenten voor zijn.
Een verlangen naar vroeger, toen het internet nog 'veilig' was, je met een potlood je processor kon overklokken en je je kroket met de gulden afrekende.
Dan moet jij beter leren lezen. Het is zo vaak opgenoemd, de dingen die xs4all aanbiedt wat anderen niet aanbieden . Kijk, je hoeft niet overal verstand van te hebben, maar ga dan niet doen alsof je er veel over weet en de mensen die wel veel weten kleineren. Ik snap niet wat je daar mee precies bereikt, anonieme mensen op een website imponeren?
Ik vindt het wel een geniale actie van KPN. Nu mag de merknaam blijven, is het weer niet goed. ;)
Tevens zeer handig gespeeld om Freedom Internet het bestaansrecht te ontnemen.
Nja, bestaansrecht ontnemen is wat overdreven denk ik. Ze hebben nog steeds bestaansrecht omdat ze alles bieden waar KPN nu vanaf gaat stappen (zoals bijvoorbeeld het privacy beleid). Ook wordt in het artikel genoemd dat de technologie op de achtergrond zal veranderen. Ik weet niet wat dat voor de klanten zal gaan betekenen maar ook hier kan freedom internet mogelijk een verschil maken.
XS4ALL XS4ALL verkoopt geen gegevens van klanten.
KPN: Je persoonsgegevens niet verkocht worden aan andere partijen

XS4ALL: De persoonsgegevens die we van u beheren, zijn van u. Niet van ons
KPN: je de baas bent over jouw gegevens

XS4ALL: We kijken niet naar de inhoud van uw communicatie, en we kijken dus ook niet welke
websites u bezoekt.
KPN: we nooit kijken naar de inhoud van je gesprekken en berichten

Bron 1: XS4ALL
Bron 2: KPN

Gewoon maar even een paar punten die gelijkwaardig zijn, daarnaast heeft ieder bedrijf die met persoonsgegevens omgaat met dezelfde wet en regelgeving te maken. XS4ALL is dus in het kader van privacy zeker niet langer uniek te noemen. Freedom zal daarin eveneens niet anders zijn, zelfs met deze (loze) uitspraak kunnen ze weinig meer bieden dan menig andere provider al doet;

Privacy – we combineren onze technische expertise met een ethische kijk op privacy. Daarom bieden wij innovatieve producten en diensten die je online leven beschermen en je privacy verbeteren.

Gaan ze dan plots alle traffic over VPN's (in het Buitenland) tunnelen, specifieke IP-Adressen en/of domeinnamen per definitie al filteren om te voorkomen dat klanten actief kunnen worden gevolgd door partijen als Google, Facebook etc. ? Dit mag per definitie al niet en is direct ook tegen de waarden waarvoor Freedom staat ( "vrij internet" ). Overigens moet ik de eerste de beste provider nog vinden die geen vrij internet biedt.
Je doet enkele aannames:
* plots alle traffic vpns tunnelen
* de privacy verschillen staan in het privacy statement

Aannames zijn nooit een goede basis voor conclusies. Tenzij het een hypothese is en je deze nog hard gaat maken.
[...]

Misschien toch even beter lezen ?

Gaan ze dan plots alle traffic over VPN's (in het Buitenland) tunnelen, specifieke IP-Adressen en/of domeinnamen per definitie al filteren om te voorkomen dat klanten actief kunnen worden gevolgd door partijen als Google, Facebook etc. ?

Of te wel, een vraag... geen aanname.

Achter de vraag stel ik vervolgens wel dat; als ze dan bijvoorbeeld VPN's of ip-adressen/url's gaan filteren, dit gewoonweg niet toegestaan is.
Je probeert een stelling hard te maken door een voor jou retorische vraag te stellen die je vervolgens zelf kan vloeren door te zeggen dat dat niet mag. Lijkt me niet alsof je een oprechte vraag hier stelt. Zo ja dan is VPN niet het enige middel wat een provider kan doen.
Daarmee is direct ook het aantal resterende mogelijkheden om te kunnen voldoen aan de uitspraak "innovatieve producten en diensten die je online leven beschermen en je privacy verbeteren". Het is gewoonweg onmogelijk om als provider de privacy van klanten "nog beter" te beschermen zonder traffic te filteren/monitoren/wijzigen of via VPN's te laten verlopen.
De provider kan zich op de volgende manieren onderscheiden, welke je dus niet perse in het privacy statement als verschil zal vinden met kpn:
1. Geen uitspraken over aansluiting/klant account geven tot de klant zich correct geïdentificeerd heeft. Ik heb bij zowel KPN als Xs4all gewerkt, bij KPN is het heel makkelijk om achter iemand zn gegevens te komen omdat er te mak of niet gecheckt word. Zo voorkom je dat iemand gaat kwartetten met de informatie die ze al hebben om zo meer te weten te komen over jou.
2. Enkel en alleen wanneer de wet daar expliciet toe verplicht geen medewerking aan informatie verzoeken geven, bij twijfel aanvechten om de klant te beschermen. Bij veel andere providers wordt dit een kosten/baten overweging in plaats van een principiële overweging. Daarnaast zijn er ook zo nu en dan overheidsdiensten die zonder bevoegdheden/rechterlijk bevel informatie proberen los te peuteren.
3. Als provider duidelijk je stem laten horen omtrent privacy vraagstukken in de samenleving. Hier is xs4all paar jaren terug de mond in gesnoerd door kpn. Zoals xs4all dat heeft gedaan is vrij uniek. Freedom klinkt ook als een duidelijke protestboodschap, dus vast een hint naar wat er gaat komen.
4. Standaard een router/modem leveren waar de provider niet remote in kan. Jouw netwerk moet niet een Xperiabox RAT hebben.

Qua bescherming die ze beloven zou je kunnen denken aan:
1. Gratis antivirus.
2. Abuse/malware filter. Hierbij kijken ze naar abnormale stroom van pakketjes zonder de inhoud te lezen, een algoritme haalt bekende malware patronen eruit die een phone home doen, of als een van je devices onderdeel is van een ddos aanval op een derde. Vervolgens de aansluiting uit voorzorg locken en klant uitleg geven om weer secure te worden.

Daarnaast kan ik me goed voorstellen dat er bij email of storage diensten bijvoorbeeld PGP of andere encryptie op den duur geïmplementeerd kan worden. Meer diensten == meer kans om te innoveren.

Ik zal vast niet alles opgenoemd hebben, maar zat mogelijkheden voor een provider om hierin te onderscheiden.
Kun je mij eens uitleggen wat privacy beleid dan betekend. Er zijn wettelijke privacy regels, gaat kpn daar dan anders mee om dan xs4all.
KPN voldoet uiteraard aan de privacywetgeving, anders worden hun juristen enorm onrustig.

XS4ALL gaat vaak nog een stap verder, anders worden de medewerkers enorm onrustig.
Ok, hoe dan? Leg dat dan even uit want nu is het een nogal lege uitspraak.

Noem eens de zaken die qua privacy beter geregeld zijn bij XS4All voor klanten dan bij KPN.
Je krijgt bij xs4all een uitvoerige training over privacy, als je je als klant niet goed kan identificeren worden er geen uitspraken gedaan over een account. En daar worden geen uitzonderingen op gemaakt.

Bij KPN heb ik ook gewerkt, daar kun je bij alle telfort en kpn gegevens van iedere klant in bijna iedere winkel met het wachtwoord "{vestigingnaam}01". Als medewerker krijg je daar geen training over. Als je echt iets wilt weten over iemand waar je telefoonnummer van hebt, dan kun je zelfs een medewerker assistentie vragen bij een verlenging:
Ik wil verlengen, mijn nummer is 06..., kun jij trouwens ook zien vanaf welke bankrekening de rekeningen worden afgeschreven? Of dat het adres nog op "het oude adres" staat?
Welke stap gaan ze verder als ik vragen mag?

Wat doet xs4all beter voor jouw privacy dan KPN? (en dan doel ik niet op een marketing lulkoek, maar op feiten)

Ik negeer ze vrijwel compleet sinds hun eerste jaren. Dit wegens hun mooie beloftes (buiten het privacy geneuzel..): nooit meer downtime, altijd een 2e lijn gereed blabla.. Huw, 2e lijn gereed? Waar? Niet in mijn huis? Storing = downtime, waar is die 2e lijn? Natuurlijk is het mooi indien er zoveel mensen in die xs4all marketingpraat trappen, maar come on..
Nu weet ik niet of ze nog altijd met die onzin deden adverteren, maar rondom hun launch/eerste marketing (ik schat zo'n15 jaar geleden?), toen had ik er al direct niks mee omdat ze leugens verkochten..

Edit: oja volgens mij stuurde xs4all ter verbetering van je privacy van die schuif dingetjes voor de cam in je laptop van aliexpress (meer heb ik ze niet zien doen).

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 14 januari 2020 18:09]

Je krijgt een gratis simkaart met 1gb data, die ka je gebruiken tijdens downtime. Dat is hun ‘draadloze tweede lijn’. Die is er dus echt...
Je kunt ook een lte router krijgen voor zolang je aansluiting nog niet is opgeleverd of kapot is.
Die was er "vroeger" niet naar mijn weten.
Dat is er op zijn minst al 5 jaar...
Ik heb t over 10-15jaar geleden. Niet over enkele jaren geleden hehe.
Ik heb hem zeker ruim 10 jaar en deze werkt nog prima in mijn tablet.
Er zijn wettelijke privacy regels waar kpn zich aan zegt te houden.
Er zijn privacy beloftes die voorbij gaan aan de privacy regels waar xs4all zich sterk voor maakte en waar freedom.nl zich sterk voor gaat maken.
Ik weet niet waar deze defensieve houding ineens vandaan komt maar deze beste Tweaker geeft gewoon antwoord op jouw vraag. We hebben geen waarde oordeel over KPN of freedom gegeven dus persoonlijk vind ik je reactie kant noch wal raken.

[Reactie gewijzigd door Archcry op 14 januari 2020 17:58]

Direct maar wel eerlijk! Waarom klagen, ze komen toch met een alternatief? Ga dan naar dat alternatief wat het nog beter allemaal zou moeten doen als ooit tevoren.
Volgens mij gaan er maar heul heul weinig mensen over, de meeste vinden het best zo zolang de kosten gelijk blijven (wel klagen inderdaad, maar iets eraan doen? nah :D )
kpn kan het best wel goed doen. Maar sommige dingen hoef je niet te doen, die moet je gewoon laten.

kpn heeft het in mijn ogen de afgelopen 20 jaar best wel aardig gedaan door xs4all te laten zijn. Ze hebben een aardig aantal merken zelf in de markt gezet en weer opgeruimd. Ze hebben een aantal andere merken opgenomen en binnen de holding in een vergelijkbare bv ondergebracht. Daar hebben ze hun best gedaan.

Nu heeft kpn besloten om de organisatie op te ruimen, waar ik bewust klant bij ben gebleven. Dus als straks de organisatie er niet meer is, dan ga ik op zoek naar een andere organisatie die wel aan mijn wensen voldoet. Freedom.nl heeft voor mij nu al betere beloftes dan kpn. En de geschiedenis en ook de huidige acties doen mij bij kpn het ergste vrezen.

Ja, ik koop voornamelijk tony chocolonely chocolade. Ook omdat ik dat de lekkerste vind.
Ja, ik bankier bij een bank die mij een goed gevoel geeft. Ook omdat ze nog rente geeft.
Ja, ik bel met een fairphone3. Ook omdat die voor mij goed genoeg is.
Het gaat natuurlijk niet om de náám XS4ALL, maar de visie, bedrijfsvoering, service et cetera erachter.
Dat was voorbij op de dag dat XS4All aan KPN verkocht werd imho.
Dan begin je toch je eigen provider? (Xs4Us)
Ik zit meer dan prima bij Ziggo 😜
Ik deel uw observatie, het is een zeer vakkundige manier om XS4all alsnog de nek om te draaien.
Smerig Management voor gevorderden als u het mij vraagt maar ik vermoed dat de juridische afdeling hier flink over nagedacht heeft en een en ander volledig strookt met de Nederlandse wet en regelgeving.

Uiteindelijk maakt KPN Xs4aLL nu gewoon monddood (met name door het opheffen van de ondernemingsraad) en zal het over een x aantal maanden een stille dood sterven.

En for the record, ik vind dit persoonlijk een hele smerige manier van het management, maar anders had ik ook niet verwacht van KPN.
Ik doe zo min mogelijk (lees op dit moment GEEN) zaken meer met deze club, elke vorm van ethiek is dit management compleet vreemd.
Kijk het probleem zit hem in 2 dingen.
1) XS4ALL heeft priciepes, vanuit die princiepe wordt het beleid gemaakt. Ik sta voor deze princiepe.
2) XS4ALL staat voor kwaliteit. (uit ervaring ken de verschillen). Zowel in storingen als in service.

Welke merknaam er aan hankt boeit me niet..... Maar het is lastig om 2 de zelfde KPN's te hebben die van buiten precies gelijk zijn maar van binnen fundamenteel anders.
'hanken', dát vind ik nou een mooi woord. _/-\o_
bestaansrecht is iets anders dan een merk.
Ik vind het minder geniaal van je dat je denkt dat het alleen maar om een naam gaat.
Die bestaansrecht van Freedom bepalen wij de klanten en niet KPN.

Ik hoop dat ze bij KPN in de toekomst zo een spijt krijgen dat ze dagelijks met buikpijn aan die beslissing terug zullen denken.
Slim gespeeld idd van KPN.. maar meer goeds kan ik er ook niet over zeggen...
dit politieke spelletje zag ik ook al aan komen met de aantreding van die nieuwe CEO,
die heeft er rustig over kunnen nadenken, en zag dat er binnen 1 dag het benodigde bedrag bij elkaar werd geharkt.

Dit is (bijna) vergelijkbaar met, dat wat er bij KLM ook staat te gebeuren.
Wisseling van een CEO heeft ook wel eens een verandering in het beleid tot gevolg.
Direct na het aantreden van Joost Farwerck kwamen er al geruchten dat XS4all (gedeeltelijk) zou blijven bestaan. Het opnemen van de XS4all infrastructuur in die van de KPN is logisch. Als bedrijf wil je immers zo min mogelijk dubbele kosten maken.
De reactie van het bestaande XS4all wekt geen verbazing. Men had duidelijk de hakken in het zand gezet en zal alleen tevreden zijn wanneer alles bij het oude zou blijven. Zelfs als OR moet je echter achter een verbetering van de bedrijfsvoering moeten staan. Daarbij mag de OR zich natuurlijk hard maken voor het eigen personeel, maar daaraan zijn wel grenzen. De rechter heeft die ook aangegeven.
Heel eerlijk gezegd denk ik wel dat ze een punt hebben hier, immers:
Wel benadrukte de ceo volgens de krant dat de achterliggende techniek van Xs4all samengevoegd wordt met die van KPN en ook verdwijnt de aparte bv voor Xs4all, evenals de ondernemingsraad
De BV verdwijnt en de ondernemingsraad. Daarnaast worden alle systemen overgezet naar die van KPN en de klantenservice wordt verschoven naar de algemene klantenservice van KPN. Kortom drukken ze XS4all alsnog de kop in, alleen gebruiken ze het nu als een ALIAS.

De volgende stap is het personeel uitfaseren of overtallig verklaren (waar KPN goed in is) en dan is het helemaal 100% KPN op de naam na.

Wat noem jij dan een verbetering?

KPN ziet ook een hoop XS4all klanten vertrekken naar Freedom en tracht die boot nu zoveel mogelijk af te houden door wel de XS4all naam wel te blijven gebruiken. Dit is gewoon commercieel gezien slim en heeft niks met achter de XS4all gedachte staan te maken.
Het opheffen van een BV en opgaan in de holding is nooit leuk. Het is logisch dat een OR dit probeert tegen te gaan. Als OR moet je echter ook naar de bedrijfsmatige kant kunnen kijken en als het behoud van de BV niet kan is het behoud van de dienst waarvoor de BV staat misschien het hoogst haalbare.
Samenvoegen van de infrastructuur (inclusief helpdesk) klinkt voor een bedrijf logisch en het kan de kosten drukken. Dit soort fusies zijn eigenlijk nooit tegen te gaan.
Commercieel is dit inderdaad een slimme zet. Naast het behouden van de merknaam krijgen de bestaande klanten overigens ook de garantie dat de diensten en service niet zullen veranderen. KPN heeft daartoe ook de mogelijkheden. Op de lange termijn zullen er natuurlijk wel veranderingen zijn, maar dat zou bij het blijven bestaan van XS4all niet anders zijn. Stilstand is immers achteruitgang.

Voor de OR heb ik wel bewondering. Ze hebben maximaal gestreden voor het behoud van de BV, zowel voor de werknemers als voor de klanten. Alleen de laatste stap (het oprichten van Freedom) roept bij mij twijfels op. Ik denk dat men beter opnieuw om de tafel had kunnen gaan zitten om de overgang voor personeel en klanten zo goed mogelijk te laten verlopen. Nu moet dat geheel uit de koker van KPN komen. Bij zakelijke conflicten moet je ook je verlies kunnen nemen en om kunnen schakelen. Daarvoor is het wel belangrijk dat je altijd persoonlijk goed met elkaar om kan gaan.

Zelf heb ik ook lang in een OR gezeten en wat fusies en bezuinigingen meegemaakt. Dat kost veel energie, zeker als je de persoonlijke verstandhouding met de directie(s) goed wilt houden. Uiteindelijk heb je elkaar wel nodig om een zo goed mogelijk plan te maken waar de directie mee uit de voeten kan en de OR mee naar de achterban durft te komen. Het (gezamenlijk) brengen van de plannen voor de toekomst (inclusief ontslagen) koste mij naar mijn gevoel jaren van mijn leven, maar als een plan aan alle kanten goed in elkaar zit durf ik zoiets wel aan.
Als ex werknemer van kpn ben ik niet blij dat op deze manier wordt geïntegreerd.
xs4all heeft een betere privacy en security beleid (heb bewust gekozen voor xs4all), deze stap doet de naam xs4all geen goed, vrees dat men op termijn geen fritzbox meer heeft maar de experia box als modem uit geven die volledig is dicht getimmerd met de nodige veiligheids lekken in de FW.

In maart kan ik iig opzeggen.
Bij XS4ALL mag je je eigen modem/router gebruiken, dus bij die andere club moet dat ook kunnen (zelfde voorwarden > er veranderd niks) euhmmm
dat is in de huidige situatie, nadat de klanten zijn overgezet naar de systemen van kpn, of je onder de naam zit van kpn of xs4all, wordt dit straks onmogelijk gemaakt kpn kennende op termijn.
Dat is speculatie. KPN is altijd goed bezig geweest op dit gebied, en helpt klanten prima een eigen router te installeren. Ik gebruik zelf EdgeRouter's op alle glas lijntjes in mijn beheer, en daar doen ze nooit moeilijk om. KPN zal gewoon blijven aanbieden dat je je eigen router kan gebruiken.
Zie ook: reviews: Zelf een thuismodem kiezen: gaat het dan toch nog gebeuren?
Dat mag bij KPN ook, we leven niet in België waar modems gewhitelist moeten worden
Eigen modems en routers of combinaties van beide mag je allang zelf bepalen.

Het is daarnaast ook nooit verboden geweest je eigen DSL of glasvezel modem te gebruiken. Het enige verschil dat er is, is het feit dat XS4ALL je veelal nog probeert te helpen wanneer je een eigen modem gebruikt (kunnen ze ook lang niet altijd), en bij andere providers bieden ze vaak gewoonweg helemaal geen ondersteuning als jij je eigen modem aansluit.
En dat is het verschil tussen de helpdesk van XS4ALL en van KPN/Ziggo/meest andere providers. Ook hulp als je afwijkt van het nauw gedefinieerde standaard pad. Oh, en medewerkers die niet eerst verplicht een lijstje moeten aflopen met de voor de hand liggende vragen ook al geef je meteen aan dat je iets meer verstand hebt van ICT.

Ik ben laatst heel vriendelijk geholpen door medewerkers van de helpdesk van Ziggo, maar moest wel eerst vijf minuten door de verplichte vragen heen. En het duurde even voordat de Ziggo medewerker een afspraak (5 dagen later!) met een monteur voor mij mocht maken. Wel onder het dreigement dat ik deze moest betalen als de fout bij mij lag. Een hele goede monteur die maar 15 seconden nodig had om te constateren dat het probleem niet bij mij lag, want dat er geen signaal de woning binnenkwam. En daarna binnen 5 minuten het probleem in de wijkkast had opgelost en gecontroleerd had of de zenders op mijn tv nog steeds goed ingesteld stonden. Dat laatste had ik zelf ook kunnen doen, maar ik heb de extra service op prijs gesteld. In een vergelijkbare situatie had XS4ALL het probleem waarschijnlijk niet sneller kunnen oplossen aangezien het in de infrastructuur (de draadjes) zat en KPN wat had moeten doen. Maar de 5 minuten met onzinnige verplichte vragen was me wel bespaard gebleven.
Lek in de FW? In de V8 zat ooit een foutje, welke ExperiaBox hebben we het hier over?
Heb het over de v10 en de v10a modem van kpn.
Zou je willen delen waar je dit hebt gevonden? Ik ben wel benieuwd.
Er wordt wel gesproken over communicatie vanuit xs4allmoetblijven, maar de link wordt niet gedeeld. Bij deze:
https://xs4allmoetblijven...it-klanten-rad-voor-ogen/

Tja, veel schieten we als xs4all klanten er niet mee op. Blijft heel interessant om te kijken hoe Freedom zich ontwikkeld. Dat is zeker een optie als het contract bij XS4all afloopt.
Is het opheffen van de onderneming XS4ALL niet een reden waardoor je je contract eenzijdig kan opzeggen?
Waarschijnlijk niet, zie niet in waarom jij als klant dat als reden kan aanvoeren.

Het maakt de weg voor KPN wel vrij om over een jaar of 2 alsnog met een soort gelijk plan te komen, alleen zit die vervelende ondernemingsraad van xs4all er dan niet meer, maar de algemene ondernemingsraad die het waarschijnlijk niet zo zal opnemen voor xs4all zoals de ondernemingsraad het nu doet.

Met als gevolg dat over 2 jaar xs4all alsnog met een stillere trom vertrekt.
[quote[Bovendien verdwijnt de aparte bv voor Xs4all[/quote]
Het integreren van techniek leidt ertoe dat Xs4all-klanten en hun data uiteindelijk volledig in de systemen van KPN komen te zitten, wat nu niet het geval is. Dit betekent ook dat het privacy- en securitybeleid van KPN van toepassing zal zijn.
Zo als ik het lees veranderen de voorwaarden van het contract, en word jou contract met KPN in plaats van xs4all.
KPN kan niet zo maar eenzijdig de voorwaarden veranderen, dan mag jij jou contract opzeggen.

Gezien deze sprongen heb ik het idee dat KPN zich een beetje verkeken heeft hoe de klanten dat opvatten en zijn ze bang dat ze gaan lopen, wat dus zeker mogelijk was geweest als iedereen naar KPN werd overgezet (compleet nieuw contract).
Incorrect; je mag alleen opzeggen bij materiële wijzigingen in je contract. De juridische entiteit van je tegenpartij is dat niet.

Mocht KPN nieuwe voorwaarden invoeren, bijvoorbeeld dat je je XS4All Fritzbox niet meer kunt gebruiken, dan heb je wél een materiële wijziging.

Nu kun je tegenwoordig je doorlopende contracten per maand opzeggen, dus KPN heeft weinig te winnen als ze proberen om je te dwingen om te blijven. Dat werkt ds hooguit voor een paar weken.
Er wordt duidelijk gesteld dat de achterliggende techniek zal worden geleverd via het KPN netwerk. Dat is voor mij een materiële wijziging: geen bsmtp bij KPN, geen voip via eigen apparatuur bij KPN, om er zo maar twee te noemen.
[quote[Bovendien verdwijnt de aparte bv voor Xs4all[/quote]
Zo als ik het lees veranderen de voorwaarden van het contract, en word jou contract met KPN in plaats van xs4all.
De voorwaarden zijn gewoon gelijk alleen de bewoordingen zijn anders. Daarmee heb je dus niet het recht je overeenkomst te ontbinden. Anders zou je als klant al kunnen opzeggen als een bedrijf, leverancier, verzekeraar hun Algemene Voorwaarden herziet en beter structureert zodat het voor de consument beter te begrijpen is.

Stel dat KPN besluit om het subnet te laten vallen, ook dan heb je als consument geen recht tot ontbinden. Voor het afnemen van het subnet gelden namelijk (aparte) aanvullende voorwaarden. Daarom kun je optionele zaken zoals een subnet, netflix, film1, Ziggo Sport maar ook anti-virus e.d. over het algemeen tussentijds opzeggen. De overeenkomst die in eerste instantie wordt aangegaan geldt voor internet met of zonder tv/telefonie. Voor alles wat daarna optioneel is, gelden aanvullende voorwaarden.
Mogelijk wel ja. Maar heb nog tot juni ofzo contract en vind het wel verstandig om even af te wachten hoe Freedom zich ontwikkelt.
Ook al heb ik in ze geïnvesteerd :)
Is het opheffen van de onderneming XS4ALL niet een reden waardoor je je contract eenzijdig kan opzeggen?
Daar heb je een punt. Ik wacht de brief van Kilo Papa November af....... ;(
Heeft XS4ALL uberhaupt een opzeggingstermijn van langer dan een maand voor bestaande klanten. Dat je het eerste jaar niet zomaar op mag stappen vindt ik wel terecht maar na een jaar moet je toch gewoon per maand kunnen stoppen?
Die link was nog niet online toen ik het schreef, ik kreeg het persbericht via e-mail. Ik heb deze toegevoegd. :)
Ben benieuwd of het behoud van de merknaam op enige wijze invloed gaat hebben op de plannen met Freedom Internet.
Als Xs4ALL klant vraag ik me nog steeds af wat wijsheid is. Hoewel de dienstverlening van KPN ongetwijfeld anders zal zijn, maak ik de afgelopen 20 jaar weinig gebruik van de bijzonderheden van XS4ALL. Ik gebruik het mailadres, het modem en dat is het dan wel zo'n beetje.

Pluspunten zijn wat mij betreft wel de manier waarop XS4ALL zich heeft ingezet voor de goede zaak. En het feit dat ik in 20 jaar nauwelijk downtime heb gehad.

Met andere woorden: in hoeverre is het voor een gemiddelde Nederlander belangrijk om bij XS4ALL te zitten in plaats van een andere provider?
Ja je van de dienverlening weinig gebruik hebt gemaakt is een reden waarom je klant bij ze was.
bij KPN heb je net wat vaker last van een verstoring.....

Ik begin nu ook te twijfelen hoor. Ik zit niet te wachten op de KPN zijn infrastructuur (back-bone). Maar voor mij moet een andere partij zich zelf wel bewijzen.... Ik mijn internet verbinding is belangrijk voor mij. Dus switch niet zomaar.....
Ik heb ervaring met zowel XS4ALL (2,5 jaar) als KPN (5 jaar).

Ik zie alleen verschil in service bij het verlengen van het contract (en de verhuisservice) en kwaliteit van de router. Hierin wint XS4ALL. Voor de rest voelt alles hetzelfde. De mediaspelers, het IP adres dat jarenlang hetzelfde blijft en de infrastructuur is voor mijn gevoel net zo stabiel (met beide waren momenten dat IP tv niet goed werkte, maar werd vanzelf opgelost of door vervanging van hardware).

Als je veel naar de klantenservice belt, dan zou ik XS4ALL aanraden, als je dingen zelf oplost en slechts 1 keer per jaar even contact opneemt om je abonnement te verlengen (en een nieuwe korting te bedwingen), dan kun je net zo makkelijk naar KPN. De prijzen zijn globaal hetzelfde, mits je ook gebruik maakt van de extra 4G kaart voor onderweg.
Als je zelf niet weet waarom je bij XS4ALL/Freedom moet zijn voor je internet verbinding ben je sowieso niet de doelgroep.

Gewoon simpel Netflix en YouTube kijken kan met elke provider.

Iemand heeft hier een keer een hele rits aan mogelijkheden opgenoemd die alleen XS4ALL kan bieden. Dat waren allemaal specialiteiten.
Dus KPN gaat nu 'voor de Bühne' (de pers en de meer onwetende consumenten) de merknaam en het team aan houden, maar ondertussen worden de BV, organisatie en, erger nog, de techniek alsnog gewoon ge-merged met KPN.

Oftewel, van de onderscheidende techniek (eigen AS, eigen datacenter, eigen unieke diensten zoals kunnen managen van je reverse DNS, IPv6, etc. ) blijft alsnog weinig over.

Wel een slimme move van ze. Zo zullen wellicht alsnog behoorlijk wat mensen denken dat Freedom nu minder 'nodig' is, 'want XS4ALL blijft immers toch?'. Terwijl het ondertussen gewoon een soort virtueel merk via verder volledige KPN infra wordt.
Een soort Telfoort maar dan juist duur en zonder mobiel bellen
Nee hoor.

De meeste XS4ALL vrienden die ik ken weten donders goed waarom ze bij XS4ALL zitten en doen dat niet alleen voor de naam.
Oftewel, van de onderscheidende techniek (eigen AS, eigen datacenter, eigen unieke diensten zoals kunnen managen van je reverse DNS, IPv6, etc. ) blijft alsnog weinig over.
Bron?

Net als velen trek jij die conclusie maar ik ben nu wel eens benieuwd naar de bron of enige vorm van informatie waaruit je dit mogelijk zou kunnen opmaken.

Is het niet logischer om XS4ALL op te doeken en juist die zaken te implementeren die XS4ALL bood? Daarmee trekt KPN juist meer klanten (niet alleen de huis, tuin en keuken klanten) en kan het op meerdere markten haar diensten bieden.
Wat je zegt klinkt logisch, maar is nog bij geen enkele integratie na een overname gebeurd!

Dus ik draai het om: Uit welke bron zou jij kunnen opmaken dat KPN die zaken nu wél gaat integreren?
Wat je zegt klinkt logisch, maar is nog bij geen enkele integratie na een overname gebeurd!
Noem eens een partij die KPN heeft overgenomen en iets bood wat KPN niet al aanbood en dus echt uniek was.
Dus ik draai het om: Uit welke bron zou jij kunnen opmaken dat KPN die zaken nu wél gaat integreren?
Zoals gezegd, KPN heeft tot op de dag van vandaag geen enkele provider overgenomen die iets bezat wat KPN niet in bezit had. O2/Telfort medio 2005 was in principe niet anders dan KPN. Planet, Tiscali, Solcon... allen overgenomen en in handen van KPN maar geen van hen die iets unieks hadden die hen onderscheidde van de rest.

Met alleen deze zin al;
XS4ALL en KPN zullen klanten van XS4ALL pas over laten gaan als KPN een vergelijkbaar of betere dienstverlening kan bieden. Dat zal naar verwachting op z’n vroegst in de tweede helft van 2020 zijn.
(bron: hier )

Daaruit zou je mogelijk kunnen opmaken dat KPN zich niet alleen meer wilt gaan richten op de huis, tuin en keuken gebruikers maar zich op een breder publiek wilt gaan richten. In principe hebben ze alles al in huis alleen werkt het personeel onder de verkeerde vlag. Het invoeren van de XS4ALL extra's zou nu op dit moment nog weinig zin hebben. Door XS4ALL te staken, kan KPN alles onder haar eigen vlag in de markt zetten. Waarom zou je tenslotte twee providers in de lucht houden met alle extra kosten als gevolg?

Het is alleen jammer dat KPN hier niet duidelijk over communiceert... juist het duidelijk communiceren had wellicht al veel tijd en moeite en discussies bespaart.
Nog niet eens zo heel lang geleden: De hele overname-hausse rond Reggefiber en de providers die onder dezelfde holding (of via Reggefiber Wholesale) diensten aanboden, met o.a. televisie van Glashart Media. Te denken aan Lijbrandt, XMS, Concepts ICT, etc.

Prachtig IPTV-platform dat destijds echt een heel stuk beter was dan het eigen Interactieve TV platform van KPN met, afhankelijk van je regio, ook prachtige multicast streams (ongecodeerd, 13 Mbit/s direct vanuit de Ericsson mediagateway in Hilversum in plaats van de ADSL-grade 7 Mbit/s streams die KPN destijds nog aanbood). Daarbij ook de HD-zenders op 1 (waar KPN op hun eigen platform, zelfs na het opdoeken van het GHM platform, nog jaren over heeft gedaan en dan nog stééds nieteens de 'HD Glas' streams).

Daarbij ook nog een prachtige CATV-aansluiting waarmee je op iedere TV met een dvb-c tuner, zelf uitgekozen settopbox of USB-/PCI- tuner, naar een ongecodeerd basispakket kon kijken, nog vóórdat UPC/Ziggo dit uiteindelijk ook ging introduceren, plus een kraakhelder FM-signaal waarmee je iedere nieuwere of oudere FM-tuner in huis van goede kwaliteit radio kon voorzien.

Na overname onder Telfort gepropt en inmiddels is iedereen naar het standaard KPN Interactieve TV platform met Experiabox en KPN-settopbox gemigreerd.

Ook hier hadden ze iets prachtigs in handen en werd er beloofd dat alle diensten precies zo zouden blijven werken als de klant gewend was. En ook hier super logisch om het in stand te houden, want meer potentiele klanten (je zal de mensen de kost moeten geven, zelfs nog anno nu, die een STB bij de primaire TV prima vinden maar op overige TV's gewoon via de TV zelf zenders willen kunnen kijken).

Maar dus toch de nek om gedraaid.

En ja, nu zal je ongetwijfeld met allerlei goede argumenten kunnen komen waarom dit een matig voorbeeld is (want veel extra moeite, extra te onderhouden infra and what not ). Maar het toont voor mij en vele anderen wat KPN doet met overgenomen partijen die uiteindelijk werden 'geintegreerd'. En ja, bij die clubjes die jij noemt was dat wellicht nog niet zo'n ramp vanuit functioneel oogpunt.

En ja, het wordt in je bron allemaal allemaal mooi en zorgvuldig verwoord door..... guess who: KPN zelf.
Maar met het hele Glashart Media gedoe nog vers in het geheugen zal je begrijpen dat ik zeer sceptisch ben over de bedoelingen van KPN, en met mij dus velen.

Maar ik krijg graag ongelijk... en dat zal de toekomst mij moeten geven ;).

[Reactie gewijzigd door eymey op 14 januari 2020 22:13]

“ Oftewel, van de onderscheidende techniek (eigen AS, eigen datacenter, eigen unieke diensten zoals kunnen managen van je reverse DNS, IPv6, etc. ) blijft alsnog weinig over. “

Eigen AS boeit nogal weinig, in principe toch al eigendom van KPN. Datacenter misschien maar dat ligy aan de diensten. KPN biedt ook al jaren IPv6 en ze hebben gezegd dat ze dezelfde diensten gaan aanbieden - daar lijkt PTR me dan ook onderdeel van.

Er blijft dus niet weinig over, er verandert eigenlijk helemaal niets behalve dat KPN de infra meer naar het model van XS4ALL gaat inrichten. Dat is goed nieuws voor KPN klanten en voor XS4ALL klanten boeit het niet. Nu hanteert KPN ook nog eens tóch de merknaam nog zoals velen verlangden, maar het lijkt er op dat zoals voorspeld KPN het hoe dan ook nooit goed kan doen behalve als ze alles laten zoals het nu is en ingaan op de compromisloze eisen van een handvol activisten. Dat lijkt me ook onpraktisch en onlogisch eigenlijk. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 14 januari 2020 16:14]

Als het zo zou gaan zoals jij het omschrijft, dan zou het inderdaad nog meevallen.

Alleen ik (en velen met mij), betwijfel dat dus nogal. Geheel vanuit ervaringen in het verleden met andere ISP's. Dat KPN bv. de PTR mogelijkheden in stand blijft houden, geen blokkades (op geen énkele tcp of UDP poort), shell server, gehele beschikking over je VOIP SIP account (incl. het wachtwoord voor instellen in eigen apparatuur), etc. is echt een heel naïeve aanname.

Praktijkvoorbeeld: In 2011 werd ik klant van Lijbrandt glasvezel. Gewoon een 'no nonsense' internetverbinding. Geen onderscheidende diensten, maar verder gewoon stabiel. TV was echter wel degelijk onderscheidend. Stabiele en snelle settopboxen op een platform (Glashart Media) dat destijds echt heel veel beter was dan het Interactieve TV platform van KPN, plus ook via tweede vezel een bundel CATV diensten met goede kwaliteit onversleutelde TV-kanalen via DVB-C, analoog, FM signaal. Met alle vrijheid om daar je eigen ontvangstapparatuur aan te knuppen.

Toen werd de hele rits bedrijven (Reggefiber Wholesale, Glashart Media, Lijbrandt) overgenomen door KPN. "Nee hoor! We blijven dezelfde diensten aanbieden die u als klant gewend was. Er verandert niets!". Precies dezelfde 'geruststellende' beloften als nu, dus. Uiteindelijk bedoelden ze natuurlijk dat je gewoon internet, bellen en TV zou houden. Daar hield de vergelijking verder wel op. Alle 'onderscheidende' kenmerken waarvoor ik en vele mede-klanten en juist bij Lijbrandt (of zuster-ISP's) zat, verdwenen als sneeuw voor de zon, om uiteindelijk gewoon het KPN IPTV platform met verplichte STB en Experiabox over te houden.

Geen autonoom netwerk en eigen AS meer betekent verder ook dat je geen zeggenschap meer hebt over de peerings die je met andere partijen aan gaat. Je wordt dan zelfs mee 'gezogen' als KPN in de toekomst de poging van T-mobile, om alles via de commerciële IX in handen van hun moederbedrijf te routeren, ook gaat toepassen op hun eigen NL-IX. Om maar iets te noemen.

Dat 'handvol activisten' heeft dus gewoon een heel valide punt en alle reden om de hakken in het zand te zetten. De trackrecord van KPN op het gebied van het overnemen en uitkleden van voorheen ooit onderscheidende ISP's is zeer, zeer slecht.

[Reactie gewijzigd door eymey op 14 januari 2020 16:33]

Ze hebben er in ieder geval genoeg publiciteit mee weten te behalen.
Kan iemand eens uitleggen hoe XS4ALL klanten voorheen niet 'volledig' in de systemen van KPN zaten?
Omdat het nog een eigen BV is binnen het KPN concern. Met eigen Klantcontacttooling eigen Brassen eigen systemen ect.
Echter reeds volledig eigendom van KPN en de gegevens werden al gedeeld met KPN, dat staat duidelijk in het privacy statement van XS4ALL. Dus ook ik ben benieuwd waarom daar dan nu opeens ophef over zou moeten komen.
Alleen heb je als klant in die vorm nog een overeenkomst met Xs4all BV (zogezegd), dat geeft juridisch wel het verschil dat een vordering dus ook op Xs4all wordt gedaan, KPN kan niet gevorderd worden om de gegevens te geven als Xs4all dat weigert tenzij het een zeer groot belang kent (terroristische dreiging etc). Zoals ook in datzelfde statement te lezen is:
Na de controle die KPN Security uitvoert op zulke verzoeken, ziet XS4ALL ook zelf nauw toe op een juiste, correcte en wettige uitvoering van de bevoegdheden van justitie en inlichtingendiensten op dit gebied. Dit vanuit de gedachte dat wettelijke verplichtingen in het kader van de opsporing van strafbare feiten strikt moeten worden nageleefd én om de waarborgen die de wetgever heeft ingevoerd ter bescherming van de rechten van burgers te garanderen.
Dat verandert dus wel als je nu klant van KPN NV wordt en Xs4all alleen maar de front is waar je het contract bij afgesloten hebt, wat nu ook al bij Telfort het geval was.
Natuurlijk kan KPN wel gevorderd worden. Als een rechter tegen KPN zegt: geef die gegevens, en KPN besluit dat niet aan te vechten (voor zover mogelijk, ligt idd aan type verzoek en de uitspraak van de rechter) - dan moeten ze die gegevens gewoon overhandigen. Hoe hoog of laag XS4ALL ook springt dat zij het zelf wél zouden willen aanvechten, XS4ALL heeft niet meer macht dan een rechter heeft. Er staat ook dat KPN Security de controle uitvoert. XS4ALL "ziet er op toe", maar dat wil niet zeggen dat XS4ALL een poot heeft om op te staan; zeker niet als KPN het doet op basis van een dwangbevel. Als een rechter A zegt en XS4ALL zegt B: dan kan KPN echt niet zomaar ff een dwangbevel naast zich neerleggen. :P Wat dat betreft zit je gewoon in hetzelfde schuitje als nu al jaren het geval is. ;) Dat KPN het echter prima vindt dat XS4ALL de boel aanvecht/zich voegt in een zaak is weer een ander verhaal.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 14 januari 2020 18:33]

Een rechter zegt niet uit zichzelf iets tegen een bedrijf, een andere rechtspersoon zegt dat (de overheid of een instelling zoals Brein). Die maakt dus de vordering, en je kan in Nederland niet lukraak bedrijven vorderen omdat je verwacht dat zij data over de persoon in kwestie hebben. Als je dat vanwege inbreuk op het auteursrecht wil doen dan moet je specifiek bij de provider zijn waar de klant de overeenkomst mee heeft, anders wordt het 'niet ontvankelijk' verklaard door de rechter aangezien er geen juridische basis is. De uitzondering hierop noemde ik al, een zeer ernstig risico zoals voor de samenleving vanwege terrorisme.
Wat zijn brassen? Ik zie de term een aantal keer en het zegt me nog niets...
Er zijn 2 dingen die KPN en XS4ALL deelden. 1) De last mile bekabeling.. Kortom de kabel je woning in.
en 2) Incasso. Dit om wanbetalers en fraudeurs niet tussen de verscheillde KPN merken schade blijven maken (en was zeer terecht dat ze dat deden)
Toen ik een paar maanden terug van KPN naar XS4ALL ging (glasvezel), bleef het Experia modem gewoon werken zonder opnieuw opstarten of wat dan ook. Lijkt blijkbaar al aardig op elkaar
Andersom ook, de Fritzbox van XS4all heeft bij de update eind vorig jaar naar FritzOS 7.13 ondersteuning voor KPN gekregen.

Additional improvements in FRITZ!OS 07.13
DSL:
usage of DSL Version from FRITZ!OS 07.00 for country Switzerland
Internet:
added KPN as internet provider for country Netherlands
Telephony:
added KPN as telephony provider for country Netherlands
Off-topic, maar blijkbaar is 07.13 nog niet voor alle Fritzboxen beschikbaar. Mijn 5490 zegt dat die met 07.12 up to date is.
het verschil zit hem ook niet in de glasvezel (al had dit bij koper een slechte verbinding opgeleverd).

Maar in de backbone er achter.... Die is bij XS4ALL fundamenteel anders ingericht.
Dat maken ze jou wijs.
Zo blijven bestaande nieuwe abonnees toch nog vastzitten aan een jaarcontract zonder de mogelijkheid op te zeggen, omdat XS4All KPN wordt.

Jammer.
tenzij je een bestaande klant bent en je contract straks afloopt, kan je gaan en staan waar je wil, niemand verplicht de klant om na de contract nog onder de naam van xs4all te blijven aangezien in het loop van het jaar alles is overgezet naar de systemen van kpn waar je met de tijd een nummer bent.
Dat bedoel ik ; ik wil voor het aflopen van dat contract van XS4All af en deze organisatorische verandering had me die kans geboden.
een jaar contract kun je opzeggen op elk moment na dat eerste jaar
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee