Renders tonen geclaimde OnePlus 8 met cameragat

OnLeaks heeft op basis van uitgelekte informatie renders gemaakt van het ontwerp van de OnePlus 8. De smartphone zou een relatief klein gat in het scherm voor de camera en ondersteuning voor draadloos laden krijgen. Het 6,5"-scherm zou doorlopen over de randen.

OnLeaks publiceert de renders in samenwerking met CashKaro en baseert de afbeeldingen op informatie van bronnen binnen OnePlus. Het ontwerp is niet afgeleid van cad-tekeningen maar wel van schematische ontwerpen, luidt de claim.

Op de renders is een smartphone met klein cameragat aan de voorzijde en drie camera's aan de achterzijde, verticaal gerangschikt, te zien. Het model zou een 6,5"-scherm met afgeronde schermranden krijgen, net als de OnePlus 7 Pro en, vermoedelijk, 7T Pro. De afmetingen zouden 160,2x72,9x8,1mm bedragen.

Verder maakt OnLeaks melding van ondersteuning voor draadloos laden en een gewijzigd ontwerp voor de speaker aan de onderkant. Wanneer de OnePlus 8 moet verschijnen is niet bekend. OnePlus zou hoe dan ook eerst op 10 oktober de OnePlus 7T Pro aankondigen, terwijl eind september de 7T al is aangekondigd.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-10-2019 • 19:10

42 Linkedin

Submitter: CLB

Reacties (42)

Wijzig sortering
De 7T serie is nog niet eens uit en nu al geruchten over de 8? Dat gaat wel heel ver.

Behalve het camera gat lijkt het wel een 1 op 1 kopie van de 7 Pro zoals het artikel zelf ook aanhaalt.
Het lijkt er op dat de speaker aan de onderkant nu met twee streepjes te zien is? Eerder waren dit zoals vaker het geval een rij gaatjes, 5 op de 7 Pro.

edit:typo

[Reactie gewijzigd door keranoz op 4 oktober 2019 10:23]

geruchten / leaks lijken steeds erger te worden. Nu ook al veel te horen over de 2020 iPhones, laat ik maar niet beginnen over de pixel 4..
Heb jij al leaks gezien van de pixel 4? O-) O-) O-)
Het erge van alle is dat er per device zoveel exemplaren komen 8)7 Niet alleen bij Oneplus maar bij Xiaomi ook bijvoorbeeld.

Oneplus 7
Oneplus 7 Pro
Oneplus 7 T
Oneplus 7 T Pro

Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9 5G
Xiaomi Mi 9T
Xiaomi Mi 9 T Pro
Xiaomi Mi 9 SE
Xiaomi Mi 9 CC

Zo nog een paar en de verschillen zijn zo laagdrempelig. Snap dat niet.
Bij OnePlus vind ik dat wel meevallen, al vind ik de huidige strategie ook niet fantastisch. De OnePlus 7 was weinig bijzonders en de OnePlus 7T Pro lijkt ook weinig bijzonders te worden. Oftewel ze hadden het beter bij 2 modellen kunnen houden, dit jaar dan de OnePlus 7 Pro en de OnePlus 7T. Al verschillen die ook niet heel veel van elkaar.

Bij Xiaomi echter.. Mi 9, Mi 9 SE, Mi 9 Explorer, Mi 9T, Mi 9T Pro, Mi 9 Lite, Mi 9 Pro en dan heb je nog de Redmi K20, Redmi K20 Pro, Redmi K20 Pro Premium, waarbij de Redmi K20 en Redmi K20 Pro identiek zijn aan respectievelijk de Mi 9T en Mi 9T Pro, maar de Redmi K20 Pro Premium is dan weer niet gelijk aan de Mi 9 Pro 8)7
De lijst wat je opnoemt voor de redmi K20 is gewoon dezelfde toestel alleen voor India / China bedoeld. Maar buiten dat waardeloos.

Nu ben ik grote fan van Xiaomi. Dus qua features benaming weet ik alles wel. Maar voor de newcomers is dit wel een deal-breaker
Zie niet in waarom dat een deal breaker zou zijn? Waarom is veel modellen een probleem?

Loop je ook de Mac Donalds weer uit omdat ze te veel hamburgers hebben?
:?

K20 range is inderdaad qua modem en apps gericht op Azië dus kun je prima ignoren hier.
Er geldt een gezegde in marketingkringen; “Teveel keuze maakt onkiesbaar”.

Uit inmiddels heel veel onderzoeken blijkt dat mensen keuzestress ondervinden naarmate er meer opties zijn en zeker als alle features niet vertegenwoordigd zijn in een mooie goedkoop pakket.

Mensen proberen een vergelijking te maken tussen de tientallen merken en honderden toestellen. Als je de keuze al kunt toespitsen op een of twee specifieke merken, heb je nog altijd de keuze uit tien of meer toestellen.

Toch maar voor die iPhone XR of heel veel meer betalen voor de XS? Ga ik de extra camera’s missen? Gaat Apple van Force touch gebruik blijven maken of doe ik een miskoop met het gemis op de XR? Is het de extra 400 euro waard om meer camera’s te hebben? Maar een enkele camera is toch wel wat passé? Dan maar minder opslag met een XS om het betaalbaar te houden?

Koop ik nu de Galaxy S10? Of kan ik maar beter de S10+ kopen? Maar deze zijn al een tijdje beschikbaar, dus kortere ondersteuning. Kan ik dan niet beter de aanzienlijk duurdere nieuwe Note kopen? Is een Snapdragon variant importeren wellicht niet beter omdat ik later misschien gemodde software wil kunnen installeren? Of dan maar toch een Oneplus of Nokia omdat ze langer ondersteund worden?

Uiteindelijk blijken consumenten het voornemen om een smartphone te kopen uitstellen en nog even voort blijven doen met hetgeen ze nu hebben. Zodra er een nieuwe variant uitkomt, wordt men vaak wel verleid tot een aankoop.

Maar hoewel de iPhone 11 nu een verkoopkanon blijkt, zijn er ook weer een hoop mensen die de aankoop uitstellen omdat ze liever een 5G telefoon hebben. Daar gonst het inmiddels van in het nieuws en mensen willen de boot dan niet missen.

In essentie; Te weinig keuze sluit groepen consumenten uit. Maar teveel keuze maakt onkiesbaar ivm keuzestress.
Ik houd het altijd simpel. Ik beveel Xiaomi altijd aan als budget merk en dan houd ik het meestal bij de MI A serie (android one) en anders Redmi. Tegen die tijd dat iemand €500+ te besteden heeft aan een phone kijk ik eerder naar samsung huawei en oneplus

Ik bezit zelf de Oneplus 7 Pro en verder heeft m'n vader de Mi A2 Lite, m'n moeder de Mi A3 en m'n zusje de Mi A2. 3 jaar gegarandeerd updates en stock android maakt de eventuele stap naar een custom rom minder groot als de telefoons uiteindelijk geen updates meer krijgen.
Xiaomi ist Meer dan dat. Hun hebben voor €350,- high-end telefoons waar je u tegen zegt. Je kan makkelijk aan mensen zeggen dat ze een Xiaomi high-end kunnen halen want zelfs onder de 500,- hebben ze de uitstekende hardware
OnePlus brengt ieder half jaar een nieuw model uit. Zo gek is dat dus niet.
De marketing strategie van OnePlus (en vele anderen) is helaas niet echt gericht op duurzaamheid. Zeker niet de fabrikanten die om de 6 maanden een nieuwe smartphone op de markt mikken in hetzelfde segment en dat zijn vooral de Chinese fabrikanten die zich daar schuldig aan maken. Zij gaan er vanuit dat je haast ieder jaar een nieuwe smartphone koopt. Jammer.
Hoezo? Je hoeft toch geen nieuwe phone te kopen? Techniek gaat verder, nieuwe socs, nieuwe camera's, nieuwe scherm technieken, enz.
Ze kunnen dus prima een nieuw model in de markt zetten met iets enhanced specs. Wil niet zeggen dat jij verplicht bent het te kopen...
Dat stel ik ook helemaal niet, niemand hoeft zich te houden aan de marketing strategie van een fabrikant, dat zou wel gek zijn. Maar dat neemt niet weg dat men bij OnePlus je wel zo rap mogelijk wil overhalen om een nieuwe smartphone te kopen, 'want die van jou is verouderd'. Dat doen ze door om het half jaar een smartphone te lanceren in het 'high-end' segment en relatief karig te zijn met software support. OnePlus is echt heel lang onduidelijk geweest welke toestellen updates kregen, en als er een update in de maak was, vaak ook nog eens behoorlijk uitgesteld tegenover andere fabrikanten.

Er wordt ingespeeld op de hebberigheid van de consument, in plaats van duurzaamheid. En natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die ieder jaar de nieuwste Samsung, Apple of wat dan ook flagship 'moeten' kopen, maar voor wie veel langer met zijn toestel wil doen, kan bijvoorbeeld bij Apple dat ook gewoon blijven doen, dankzij jarenlange iOS ondersteuning. Dat zou wat mij betreft de norm moeten zijn, want we moeten af van de weggooi-maatschappij. Pas iets vervangen als het écht nodig is.

Dat klinkt misschien als een hoop geleuter, en ik ga er ook echt niet iemand scheef op aankijken wanneer hij/zij een nieuwe smartphone aanschaft. Echter vind ik het wel de rol van de fabrikanten om hier beter mee om te gaan. Vooral omdat smartphones vol zitten met zeldzame grondstoffen.
Begrijp je redenering niet. Ik doe x aantal jaar met mijn smartphone, op de moment dat ik toe ben aan een nieuwe ben ik blij dat die nieuwe maar max een half jaar oud is. Als ze pas om de 2j een nieuwe zouden uitbrengen kan het zijn dat je op de moment dat je vervanging zoekt een oud toestel koopt.
Dit gaat toch helemaal niet ver? Denk je echt dat de ontwikkeling van de nieuwe generatie pas begint wanneer de laatste t-versie uitkomt? Productontwikkeling duurt wel even...

Zijn toch ook al "leaks" van de nieuwe generatie iphones...

[Reactie gewijzigd door LeSheen op 4 oktober 2019 08:21]

-deleted

[Reactie gewijzigd door aalfs op 4 oktober 2019 09:23]

Afgeronde randen op het basismodel? Mooi, nog meer reden om straks de 7T op te pikken. En draadloos laden is leuk, maar geen dealbreaker voor mij, vooral niet met warp 30T.

Edit: had eigenlijk ook wel de camera achter het scherm verwacht, zoals bij Oppo.

[Reactie gewijzigd door Recklezz op 3 oktober 2019 20:02]

Dit lijkt alleen achteruitgang inderdaad.

Afgeronde randen én een lelijk gat in je scherm. Geen verbetering.
Zal de 8(T)Pro wel krijgen dan?
De afmetingen zouden 160,2x72,9x8,1mm bedragen.

Klinkt als een 21:9 scherm, lekker lang.
Waar zijn de 16:9 telefoons gebleven? Die repen chocola van tegenwoordig vind ik helemaal niets, maar het lijkt een trend te zijn geworden na het weg laten van de 3,5mm aansluiting, IR transmitter, Niet zelf de accu kunnen vervangen etc. Ben nog erg content met mijn note4 die dit allemaal nog heeft. Ik hoop dat Oneplus het licht gaat zien en weer met een echte telefoon komt, zoals de One, Die ik jaren heb gehad en nu mijn dochter heeft, wereld telefoon.
Heb mijn ONE nog steeds in gebruik en tenzij hij letterlijk uit elkaar valt blijf ik hem gebruiken in combinatie met de laatste versie van Lineage.
Thank God, nog iemand die zo denkt. Ik heb ook de verwisselbare accu en IR transmitter in moeten leveren, baal er wel van. Vorige telefoon begon echt op te raken, 3e keer repareren vond ik ook zo wat... Vond 16:9 wel een stuk beter, vooral in combinatie met wat dikkere schermranden zodat ik het toestel nog lekker vast kon houden. Maar ja, nu moet je wel keuzes maken

Mocht vorig jaar een nieuwe telefoon uitzoeken, leek me leuk om eens een ander merk te proberen na Samsung en LG, maar Oneplus (net zoals vele andere merken) had de 3.5 mm jack weggehaald... Dat is een no go voor mij. Wel jammer, OnePlus heeft verder wel zeker interessante telefoons. Is zeker wel innovatie in terug te zien, in screen fingerprint scanner, pop-upcamera etc.

Hebben ze er al draadloos laden ingestopt?
Het 6,5"-scherm zou doorlopen over de randen.
Dat is zo onpraktisch...
Ik ben er ook totaal geen fan van. Vanaf je een bescherming gebruikt zijn direct alle functies dat ze in deze randen steken onbruikbaar. Ik gebruik steeds een cover rond mijn OnePlus 6T dat iets hoger dan het scherm zelf is, zo is het scherm beschermd wanneer die plat zou vallen. De officiële cover van de 6T trouwens. En ik zou het niet anders willen want ik laat toch zeker elk kwartaal mijn smartphone eens vallen (ot hiertoe zonder enige schade) :-)
Jammer, ik ben heel tevreden met de pop-up camera van de OnePlus 7 Pro. Tot nu toe nog geen/weinig problemen te vinden van kapotte pop-up camera's in deze telefoon. Vind het een mooiere oplossing dan op deze renders
Idem, ik vind de popupcamera geweldig. Ik zou dan ook verwachten dat de OP8 eentje meekrijgt, en al zeker als de 8 geen pro variant zou krijgen.
Iedereen vet blij met het platte scherm van de 7t. Oneplus denkt hey we doen weer lekker een debiele buiging.

Serieus, ik heb een s9+ gehad, de meerwaarde is 0.
Ziet er goed uit imo.. mijn OP5 zal het nog even vol moeten houden tot deze uit is
Al iets bekend over een audio jack en micro sd slot? Dat is eigenlijk het enige wat ik mis bij de OnePlus
Jammer. Dacht ik officieel overgestapt te zijn op OnePlus, maken ze een gat in het scherm. De droppel kon ik na veel overwegen nog wel accepteren maar het ziet er naar uit dat ik weer moet overstappen.
Same here, maar dan om die achterlijke gebogen schermen waar je niks mee opschiet.
Nee alsjeblieft geen edge schermen verwerken in de Oneplus... Nog altijd een zeer tevreden gebruiker van de 5T, maar als ze hiermee gaan beginnen dan haak ik af. Nooit de meerwaarde van in gezien en het is enkel belachelijk duur om te vervangen. Ook nog eens een stuk breekbaarder.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee