ik snapte bij je vorige post al wat je bedoelde, maar zo werkt de DMCA dus niet.

Ik kan helaas dat artikel niet meer terugvinden, anders had ik die heel graag gelinked. Daarin stond echt zo'n beetje alles in Jip en Janneke taal (zij het in het Engels).
Ik zou inderdaad heel graag je bron zien, want het is echt niet zo dat DMCA wereldwijde dekking heeft of invloed kan uitoefenen op burgers in een ander land; tenzij de lokale wetgeving daar iets over zegt...
Het is niet mogelijk voor de VS om een burger van land X op te pakken in land X omdat zij iets doen dat tegen DMCA is (dat wel legaal is in land X), dat zou nogal wat zijn.

Zelfs als het ook verboden is in land X is het nog altijd niet de DMCA die van toepassing is, maar de lokale wetgeving.
Ik ben echt benieuwd waar je vandaan hebt dat de DMCA wetgeving landsgrenzen en lokale wetten zou overstijgen.
Is dus ook niet waar. Ik zag hier ergens twee commits gelinkt staan, waarbij bij een door een of andere DMCA-bot van GitHub werd gevraagd om eea aan te passen, wegens een vermeende copyright inbreuk, dus GitHub geeft het niet door, GitHub onderneemt actie wanneer de repo-eigenaar dat niet doet, om rechtzaken en gedoe met derde partijen te voorkomen.
Is toch echt echt waar.

Zelf overigens ook mee te maken gehad 2 keer. 1x als ontvangende partij, 1x als uitschrijvende partij. Beide keren gewonnen, helaas in dat laatste geval pas na aardig wat dreigementen via een advocaat.
De bot vraagt je inderdaad het aan te passen; die automatisering is normaal. Maar, je mag wel degelijk in "beroep" gaan, dat noemen we een Counter Notice.
GitHub is *verplicht* jou te vragen om actie te ondernemen, maar als jij stelt dat het legaal is wat jij host dan kan je dat aangeven en kan GitHub als dienstverlener terugverwijzen.
Overigens heeft GitHub, zie ik net, de procedure wel iets aangepast waardoor er een paar dagen grace periode is waarbij ze de content disabled houden. (Voorheen (2 jaar geleden) deden ze dat niet, zullen wel hun reet net iets verder hebben willen indekken en/of het was teveel druk om het op die manier te doen (loop je ook 't risico dat ze eerst enablen en dan weer moeten disablen); want het was wel prima compliant met de DMCA wetgeving hoe ze dat deden.

)
Ik citeer ook even uit de
DMCA informatie van GitHub:
User May Send A Counter Notice. We encourage users who have had content disabled to consult with a lawyer about their options. If a user believes that their content was disabled as a result of a mistake or misidentification, they may send us a counter notice. As with the original notice, we will make sure that the counter notice is sufficiently detailed (as explained in the how-to guide). If it is, we will post it to our public repository and pass the notice back to the copyright owner by sending them the link.
...
If you believe your content on GitHub was mistakenly disabled by a DMCA takedown request, you have the right to contest the takedown by submitting a counter notice. If you do, we will wait 10-14 days and then re-enable your content unless the copyright owner initiates a legal action against you before then.
(Noot:
legal action is dus daadwerkelijk legal action (aanklagen), als het enkel bij heen en weer praten blijft tussen de twee partijen, dan schakelt GitHub de boel weer in *totdat* alsnog eventueel legal action wordt ondernomen. Voorheen was er geen 10-14 dagen wachttijd en deden ze dat direct, in essentie verandert er dus weinig behalve dat GitHub een (juridisch niet per definitie noodzakelijke) afkoelperiode heeft toegevoegd om <whatever reason>.)
Er is wel een verschil met een eerste poging door contact op te nemen (zonder met DMCA te wapperen) en het met een normale dialoog te vragen, met de DMCA wapperen kan altijd nog.

Het is echt de normale gang van zaken.

Heb hier vaak mee te maken. 99% van de tijd niet omdat we copyrighted content hosten, maar omdat mensen ons aanzien als verantwoordelijke terwijl dat niet waar is.
("Wij" in dezen is opensource forum software. Digibete advocaten/claim bedrijven zien dat onze software gebruikt wordt, en denken dan dat wij die content hosten. Volstrekt belachelijk natuurlijk en het heeft ook geen merit. Dus die worden vriendelijk beantwoord met informatie hoe ze contact kunnen proberen te zoeken met de eigenaar en/of de hosting provider en klaar is kees. Is slechts bij hoge uitzondering iemand die vol blijft houden dat wij toch verantwoordelijk zouden zijn want "jullie maken de software die die site gebruikt!!!" - ja eh, nou en? Onze software is nooit bedoeld om illegaal materiaal te verspreiden, als iemand de software daar toch voor misbruikt is er niets dat wij daar aan kunnen doen; net als dat je Wordpress niet kan aanklagen omdat Pietje Puk op zijn website Wordpress gebruikt om te linken naar illegale bestanden. Klaag dan ook meteen ff RedHat aan omdat die server waar het op gehost wordt op CentOS draait. En klaag ook Apache aan, want httpd wordt gebruikt. Of Microsoft, gezien de PC waarmee 't geupload was wellicht Windows draaide. Et cetera, et cetera.)
Sterker nog: de meeste partijen *eisen* een DMCA.

(Voorbeeld:
GoDaddy; zie het kopje "Trademark Claims" en "Copyright Claims"; zoals je ziet *eist* GoDaddy dat je direct een DMCA-compliant melding stuurt. Dat is hoe het werkt.) Het punt is namelijk dat meestal hosting partijen worden aangeschreven, omdat dat de snelste route is om iets offline te krijgen. Die hebben geen zin om te moeten gaan werken met mogelijke vage claims en hebben ook hun eigen reet in te dekken tegen claims als breken van contract of het niet verlenen van de service waarvoor betaald is. Een DMCA is een juridisch document waarbij je onder andere tekent voor deze passage:
I swear, under penalty of perjury, that the information in the notification is accurate and that I am the copyright owner or am authorized to act on behalf of the owner of an exclusive right that is allegedly infringed.
Als je dan liegt, (noot: het gaat hier wel om "in good faith", dus je kan het mishebben zolang je maar niet *expres* mis hebt gezeten.), dan bega je dus een misdrijf dat zwaar bestraft wordt.
Op die manier weet de hosting provider dat het serieus is en is verplicht te beginnen actie te ondernemen. (In eerste instantie aanschrijven klant, 24 uur geven om te verwijderen.)
Als ze geen DMCA krijgen, dan zouden zij dus moeten gaan fungeren als postduif tussen twee partijen in (als de rechthebbende niet direct contact met de site eigenaar zoekt of kan zoeken (tegenwoordig steeds vaker WHOIS info afgeschermd e.d.) terwijl dat wellicht nergens toe leidt: en daar zitten ze niet op te wachten. Daarnaast MOGEN ze geen actie ondernemen zonder DMCA melding, zelfs niet als de claim wel terecht is!!, omdat zonder geldige DMCA de boel niet afgesloten mag worden want dan verbreekt de service provider het contract.

Zo is dat geregeld bij wet.
Vandaar dat het de standaard is in de gehele industrie (van de VS) om gewoon direct een DMCA te sturen. Geen gelul, gewoon een DMCA sturen en klaar.

En de DMCA tekst is echt gewoon net en to the point. Het is gewoon doodnormaal in dit wereldje om direct een DMCA te sturen. Het is dus eigenlijk omgekeerd: na het versturen van de DMCA kan alsnog de dialoog aangegaan worden, en dat gebeurt ook best vaak! Bijvoorbeeld een DMCA en dat jij in gesprek gaat om te claimen dat het om fair-use gaat. Dan kunnen er twee dingen gebeuren: de melder ziet in dat je gelijk hebt en trekt de claim terug, of ze zetten door en dan moet je er alsnog aan voldoen of een counter claim indienen.
Met het direct versturen van de DMCA kan je de dialoog openen, maar je hebt ook alvast melding gemaakt en aangegeven dat jij werkelijk de eigenaar van de content bent, etc. etc. en op een wijze die juridisch bindend is. Eigenlijk is dat dus nog beter dan eerst zonder DMCA te mailen, want nu weet de ontvanger direct dat jij inderdaad serieus bent/de eigenaar bent. (Uitzonderingen daargelaten van idioten die zich dus schuldig maken aan perjury en een valse claim hebben verstuurd.

In de VS staan daar zware straffen op. 5 jaar de bak in en mogelijkheid tot forse boetes. (
http://www.criminaldefens...lties/federal/perjury.htm)).
Noot: voor de duidelijkheid, ik zeg steeds "verstuur een DMCA"; daar bedoel ik dus een DMCA-compliant melding/DMCA-Notice mee.
[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 12 augustus 2017 03:25]