Nintendo Switch heeft bij release geen Virtual Console-games

De Nintendo Switch-console zal bij de release volgende week nog niet de beschikking hebben over Virtual Console-games. Daardoor kunnen spelers geen games van vorige consoles spelen op de nieuwe hardware. Wanneer Virtual Console wel beschikbaar zal zijn, maakt Nintendo later bekend.

Nintendo blijft verder onduidelijk over of dat vlak na de release zal zijn of dat Virtual Console-games pas veel later beschikbaar zullen komen. "We zullen in de toekomst meer informatie delen", aldus Nintendo in een aankondiging die NintendoEverything heeft doorgeplaatst. "Nintendo onderzoekt de mogelijkheden om digitale content die is aangeschaft op eerdere systemen over te zetten naar de Nintendo Switch, maar dit is op het moment nog niet bevestigd."

Wel zullen er drie indie-games draaien op de Switch als hij volgende week uitkomt. FAST RMX, Specter of Torment en Shovel Knight: Treasure Trove. Daarnaast komt de Switch uit met de Nintendo-games Zelda: Breath of the Wild en 1-2 Switch.

Nintendo brengt de Switch volgende week vrijdag uit. De Switch is een hybride console. Gebruikers kunnen hem onderweg als gametablet gebruiken en thuis is hij aan te sluiten op een tv. Later in het jaar volgen zo'n zestig indie-games en Nintendo-titels als Mario Kart 8 Deluxe en Super Mario Odyssey.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-02-2017 • 14:51

171 Linkedin

Reacties (171)

171
148
73
5
0
44
Wijzig sortering
Dan moeten ze ook niet verbaasd zijn als er weinig early adopters zijn, met zo weinig keuze aan spellen tijdens de launch. De Virtual Console had juist veel mensen die nog willen wachten kunnen overhalen om toch meteen een Switch te kopen.
Weinig early adopters, de gehele eerste levering is volledig uitverkocht aan pre-orders! 8)7

En VC komt iig vóór of met de lancering van de betaalde online dienst deze herfst, want daar krijg je een VC game gratis per maand bij.

Verder leuk dat Shovel Knight (Treasure Trove) en Fast RMX direct bij launch zullen zijn. Beide games zijn erg goed :)

[Reactie gewijzigd door 90710 op 23 februari 2017 15:00]

Volledig uitverkocht? Dacht dat ze geleerd hadden van de NES Classic.
Volledig uitverkocht? Dacht dat ze geleerd hadden van de NES Classic.
Geen enkel bedrijf zou echter proberen om aan de vraag op dag 1 te kunnen voldoen. Dat is niet economisch haalbaar:
 • Eerder beginnen met produceren zorgt voor hogere opslagkosten in totaal (je moet immers je producten langer opslaan in warenhuizen).
 • Meer productielijnen opzetten is ook geen optie. Je kunt dan wel genoeg producten produceren voor de lancering, maar vlak erna is de productiecapaciteit te hoog in vergelijking met de vraag en een productielijn is niet iets wat je flexibel op kunt zetten en weer kunt aftuigen.
Ondanks dat je lijkt te suggereren dat bedrijven niet op dag 1 volledig kunnen leveren omdat het economisch niet haalbaar zou zijn, geef je toch 2 opties waardoor het haalbaar wordt (waarvan 1 minder reeël).

[Reactie gewijzigd door aimbob op 24 februari 2017 15:17]

Dat is dus het verschil tussen haalbaar (mogelijk) en economisch haalbaar (winstgevend).
Van de NES Mini hadden ze er 150.000 bij launch van de Switch zijn dat er 3 miljoen.
http://venturebeat.com/20...switch-consoles-by-march/

Dit kwartaal verwacht Nintendo er 2 miljoen te leveren. 3 miljoen is dus niet correct en de vraag is hoeveel van die 2 miljoen er op dag één beschikbaar zullen zijn. Als het er op dag één al twee miljoen zijn en die lading is al uitverkocht, dan zal er dus zeker een maand geen voorraad zijn in de winkels...

Zelf verwacht ik dat ze rond de 1,5 miljoen op dag 1 zullen klaar hebben liggen en dan af en toe nog een nieuwe voorraad zullen leveren.

[Reactie gewijzigd door UltimusXI op 23 februari 2017 17:15]

Dat wil nog altijd niks zeggen, of ben je het fiasco genaamd WiiU alweer vergeten? Ook die was uitverkocht tijdens de launch, maar is verder op vrij weinig uitgedraaid.

Nintendo weet heel goed wat ze doen qua marketing en "uitverkopen" van pre-orders.

Behalve dat, "gratis" vc game per maand, Ik dacht dat die juist daadwerkelijk ook maar alleen voor het desbetreffende maand zijn en daarna heb je er geen toegang meer tot (tenzij je het koopt uiteraard).
Of heb ik daar iets over gemist?

[Reactie gewijzigd door dblazen op 23 februari 2017 15:11]

De Wii U was verre van uitverkocht bij de launch. Ik kon gewoon de MediaMarkt binnenlopen en daar de Wii U oppakken en naar de kassa lopen.
Dat gaat met de Switch ook wel lukken. Vooral de MediaMarkt heeft altijd wel een deel gereserveerd voor de losse verkoop. Tevens zijn er heel wat dubbele reserveringen die nog terug komen.

Ik verwacht wel dat hij in de dagen/weken er na vrij snel volledig uitverkocht gaat zijn. Het zal wel even duren voordat de tweede levering uitgeleverd wordt. Ik zou er niet van staan te kijken dat deze levering pas in april arriveert.
De tweede levering volgt eind maart en de derde levering half april. Als je Nedgame mag geloven. Daar is tevens de tweede levering al volledig uitverkocht.
Wat zegt het dat de Switch bij een kleine speler als Nedgame is uitverkocht. Je kunt hem bij Bart Smit en Intertoys nog gewoon bestellen, levering op 3 maart.
En wat zegt het dat hij bij bol.com en de Media Markt al uitverkocht is? Zijn geen kleine spelers als je het mij vraagt.
Pre-orders zijn in NL niet representatief voor verkopen.
Teveel mensen die 6x pre-orderen en dan 5x WKOA doen.

En zeker na het Nintendo-mini fiasco zijn er een hoop mensen op het pad gaan zitten van meer pre-orderen.
Ik kreeg al ene mail dat e te weinig grey hadden en of ik de roord blauwe was want die hadden ze nog wel in de pre order
Het "fiasco" van de Wii U heeft niets met de launch te maken. De Wii U had zelfs een hele goede launch voor een console. Het nadeel alleen van de Wii U was dat een half jaar duurde voordat de eerste nieuwe games kwamen en dat de console in de drukke periode lanceerde.

De Switch lanceert in maart, een rustige periode, met een handvol aan games. Dat is alles wat Nintendo half januari heeft aangegeven. Toch zijn er 3 miljoen mensen gaan pre-orderen, en 4 maart zul je in geen enkele winkel een niet verkochte Switch vinden. Bij de Wii U was dit anders.

Nu over de games. MarioKart 8 komt eind april uit. Dat is twee maanden. (Met een aantal games tussen de launch en eind april). ARMS komt aan het einde van de lente. (Mei, Juni), dan hebben we e3 in de zomer en Splatoon 2. Over de herfst weten we nog vrij weinig en met de feestdagen (nov. / dec.) lanceert Mario. Dit is een launch waar de Wii U van heeft kunnen dromen.
Sorry hoor maar Nintendo heeft continue tijdens de opbouw naar de Switch launch geroepen dat ze terug willen naar 'de gamer' aangezien de massa met 1 Wii wel genoeg had en nu op iPads loopt te spellen.

Wat komt er dan vervolgens, een launch waarbij welgeteld 1 game is die echt gamers aanspreekt die ook nog gewoon op de WiiU uitkomt. 1 2 Switch was wellicht leuk geweest als deze in de doos erbij zat, maar ik denk echt niet dat veel mensen daar 50 euro voor gaan neerleggen. Zelfde geld voor Arms daar win je ook geen game harten mee. Maarja gezien er verder niets te koop is zullen deze games toch wel verkopen.

Kortom het is gewoon een herhaling van zetten die Nintendo met de WiiU gedaan heeft. Een launch van een Nintendo console gaat altijd wel goed, de Nintendo fans kopen het ding toch wel. Maar hoe Nintendo alles neerzet en hoe ze wederom zo enorm aan het sukkelen zijn met online en hun store is het gewoon echt afwachten of dit ooit aan gaat slaan bij de massa.
1 2 Switch was wellicht leuk geweest als deze in de doos erbij zat
Dan had men gezeurd dat ze een Switch versie zonder packed-in game hadden willen zien die een paar tientjes goedkoper was.
maar ik denk echt niet dat veel mensen daar 50 euro voor gaan neerleggen.
Misschien niet dezelfde doelgroep die Zelda koopt, maar er is mogelijk wel een doelgroep die in de game geinteresseerd is: My mom just saw a Nintendo Switch ad
Zelfde geld voor Arms daar win je ook geen game harten mee.
Genoeg positieve reacties te zien in deze thread op een games forum. De game heeft ook diepgang (post 1, post 2). Het heeft potentie voor spelers in de fighting game community.

Ik denk dat het wat voorbarig is om ARMS af te schrijven als een game die geen harten kan winnen.
en 4 maart zul je in geen enkele winkel een niet verkochte Switch vinden.
Je gaat erover struikelen in de winkels.
Nu over de games. MarioKart 8 komt eind april uit. Dat is twee maanden. (Met een aantal games tussen de launch en eind april). ARMS komt aan het einde van de lente. (Mei, Juni), dan hebben we e3 in de zomer en Splatoon 2. Over de herfst weten we nog vrij weinig en met de feestdagen (nov. / dec.) lanceert Mario. Dit is een launch waar de Wii U van heeft kunnen dromen.
Oftewel 6 games in 1 jaar dat is een droom-launch? En van die 6 zijn er 2 in wezen opgepimpte WII-U versies (je mag tenminste hopen dat ze die nog een beetje oppimpen), ARMS is een tech-demo.
Splatoon 2 is de eerste serieuze game die uitkomt en dat er nog maar 1 extra bij aangekondigd is.

Dit gaat hetzelfde traject worden als een Wii-U vermoed ik.
ARMS is géén techdemo, het is een beat-m-up. Zelfde als je zou zeggen "Street Fighter is een techdemo" onzin van de bovenste plank. Verder zijn er meer dan 100 games voor de Switch in ontwikkeling, ik noem alleen even de grootste.
Wow. 100+ ?
Welke? Of waar kan ik zien welke?
klopt volledig zover ik heb gelezen krijg je een game voor de duurtijd van die ene maand beschikbaarn, daarna moet je hem kopen

en virtual console omvat enkel de extreme oude meuk, geen enkel WII of latere game
Volgens mij valt dat nog wel mee ik had hem een tijdje geleden gereserveerd bij Bart Smit online.

Maar had nog geen mailtje gekregen wanneer ik hem echt kon bestellen.
Dus vorige week even bij de locale Bart Smit geweest en er stonden pas 4 mensen op de reserverings-lijst, ik heb meteen maar mij zelf er bij laten zetten.
En gekozen voor de versie met gekleurde Jysticks.
Volgens hun kregen ze er wel genoeg binnen.
Ik ga het wel merken.
Umm, volgens intertoys nog steeds op je deurmap op 3 maart

http://m.intertoys.nl/m20...lauwe-joy-con-controllers
Denk niet dat er serieuze consoles zijn de afgelopen 10 jaar die niet compleet uitverkocht waren voor de release. Dat heb je met elk groot systeem nu enkel. Of het daarna nog verkoopt is dan de vraag als en dus een vraag of je 'VEEL' early adopters hebt.
Nintendo heeft nu wereldwijd 2 miljoen Switch consoles beschikbaar gesteld. Dat is ruim 1 miljoen minder dan de WiiU had.

Daarnaast kan je nog prima aan een Switch komen als je goed rondkijkt. Er zijn nog genoeg webshops met de mogelijkheid om een Switch te kopen; vooral met de gekleurde joycons.
Bij intertoys.nl kan je bijvoorbeeld gewoon nog beide varianten kopen en staat er letterlijk bij: "Op voorraad. Bestel nu en ontvang het artikel op 03 maart 2017 ".
Het zou ook wel echt ronduit schandalig zijn als ze dit niet vóór de herfst gefixt krijgen. Maar komop zeg, je launch is qua games als hooguit middelmatig te noemen (eigenlijk gewoon zwak) en dan mist je console ook nog een hoop features. En die VC-game die je 'gratis' krijgt mag je maar een maandje spelen.

Nintendo komt gewoon te snel met de Switch en dat merk je aan alles. Had dan gewoon een paar maanden gewacht en iets op de markt gebracht dat meer 'af' is. Het ergste vind ik nog de fanboys die de acties van Nintendo door weer en wind verdedigen. Ik vind het een mooi apparaat maar Nintendo is de plank echt compleet mis aan het slaan in mijn ogen.
Wat een onzinnige aannames weer! Stap van de hypetrain af en wees objectief in je oordeel. Allemaal suggestief gepraat. Wacht eerst maar af een week na de release en geef dan dit oordeel.
De Virtual Console had juist veel mensen die nog willen wachten kunnen overhalen om toch meteen een Switch te kopen.
Aan de andere kant zijn er niet veel Switches meer beschikbaar voor 3 maart, dus je kunt wel extra mensen overhalen, maar dan zou je ze vervolgens een nee moeten verkopen.
Er zijn genoeg spellen met de release als je ook de e-shop games mee neemt. Die Virtual Console is wel jammer dat die er niet op zit. Ik weet dat moeder de vrouw die wel graag ziet.
Pre orders lopen in Frankrijk gelijk met de pre orders van de Wii, die het weer een stuk beter deed dan de Wii U.
de Snes had 3 games bij launch de n64 2


De pS4 had veel games bij launch toch had ik er maar 2 ofzo het eerste half jaar omdat er geen goede game was.

Je kan 30 games uitbrengen maar als dat allemaal van die mainstream rommel is die overal op te koop is heb je er geen reet aan.

Zelda alleen is al de aanschaf waard. en in maart april en mei komen er nog genoeg games bij. Je kan maar 1 game tegelijk spelen.

Ik heb nog 10+ gesealde games liggen thuis, dus veel goede games tegelijk kopen heb je ook geen reet aan.
Hmm, ik dacht dat er meer N64 launch games waren...

*wikied wat rond*

European launch: March 1, 1997:
FIFA Soccer 64
Pilotwings 64
Star Wars: Shadows of the Empire
Super Mario 64
Turok: Dinosaur Hunter
Wayne Gretzky's 3D Hockey

In Nederland/Belgie moesten we het met minder doen?
En dat is precies wat ik bedoel

de mensen googlen hun "kennis"

ik zou zeggen google ff verder dan zie je dat bij de echte launch er 2 games waren. Je gaat nu naar de europese launch. toen was het apparaat allang uit in de andere continten en dus meer aanbod jah.

nu heb je een wereldwijde release vandaar dus het karige aanbod dat je vroeger ookal had, maar omdat wij vaak een half jaar tot jaar later aan de beurt waren was het aanbod groter.

Dus je kan de wijsneus uit gaan hangen maar je snapt er weinig van
Dit vind ik nou echt jammer. Ik heb de Switch in de pre-order, maar dit was eigenlijk het enige wat mij vooralsnog echt interesseerde voordat Mario Kart uitkomt. Alleen Zelda nu :S
Dit is voor mij ook een reden nog niet een switch aan te schaffen. Dat komt wel bij de eerste prijsdaling dan. Vast ook weer nieuwe versies aangekondigd tegen die tijd, en een vollere e-shop library hoop ik.

Keek er nogal naar uit wat klassiekers bij te schaven op de switch, helaas.
Voor mij ook de reden om te wachten met aanschaf. Heb pas recent de eerste Xenoblade op de VC aangeschaft en als ik nu al Zelda voor de Switch of WiiU haal ga ik die echt nooit meer uitgespeeld krijgen. Als er nu direct VC bij had gezeten met mogelijkheid om savegames over te zetten had ik direct een Switch gekocht. Nu eerst Xenoblade uitspelen en daarna Zelda ws. maar voor de WiiU halen. Er is mij nog te weinig anders interessants om al vol op de Switch in te zetten.
"Nintendo onderzoekt de mogelijkheden om digitale content die is aangeschaft op eerdere systemen over te zetten naar de Nintendo Switch, maar dit is op het moment nog niet bevestigd"

Ik mag hopen van wel. Game saves niet mee nemen kan ik mee leven, maar ik wil wel mijn aangeschafte games gewoon kunnen spelen. Vooral met een oplossing als VC, kan mij niet voorstellen dat ze dat niet werkend kunnen krijgen op de Switch.
Zou fijn zijn. Ik heb nu zowel op de 3DS als op de Wii U allerlei VC games aangeschaft, zou leuk zijn als ze dat nu eens cross-buy maken zodat ik straks gewoon opeens alle VC games die ik ooit gekocht heb zich op mijn Switch zie verzamelen.
3DS > Switch kun je denk ik sowieso wel vergeten, twee schermen onder of naast elkaar op een 16:9 scherm... no thanks.
Je kan nu op de Wiiu ook DS games VC games spelen. Dan heb je inderdaad 2 mini schermen onder elkaar op de tabletcontroller. In gestonken met Zelda Spirit Tracks, die ik gewoon nog voor DS heb liggen ook :P
Maar punt is dat het dus wel kan...
Ik weet dat het kan, ik heb het zelf met Wii gedaan, maar het zuigt best wel dat 50% van je scherm blanco is.
First party adapter maken waarbij je de controllers 90 graden gedraaid kunt vastklikken, tablat ook 90 graden draaien en gaan met de DS en 3DS spellen? Helemaal mooi zou het zijn als de adapter ook een slot voor deze games zou bevatten. Och, zal wel bij dromen blijven...
Same here. Laten we het hopen :)
Ik wil de Switch zo graag halen, maar ik ben totaal geen Zelda fan. Oftewel dan heb je een console zonder games. Ze hadden toch wel één volwaardige game naast Zelda kunnen launchen...
Heel erg herkenbaar!
Een volwaardige mario-game had me wellicht ook wel kunnen vermaken. Al kijk ik nog het meest uit naar mario kart, ookal is dat een remake van de WiiU game.
Ik wacht zelf op een bundel met Mario Kart. Hopelijk weten we dan ook meer over de Virtual Console.
Ik wil de Switch zo graag halen, maar ik ben totaal geen Zelda fan. Oftewel dan heb je een console zonder games. Ze hadden toch wel één volwaardige game naast Zelda kunnen launchen...
Maar wat let je om te wachten met de aanschaf totdat er wel de games zijn die je interesseren? De meeste mensen die nu een Switch halen halen hem voornamelijk voor Zelda (sommige bronnen melden nl. dat de attach rate bijna 100% is voor Zelda). Zelf heb ik de Switch ook gepreorderd voor Zelda met het vooruitzicht van een aantal spellen die kort erna volgen. De Wii U daarentegen heb ik pas gehaald toen er meer spellen uit waren.
Nintendo let me om te wachten nu, wat bizar is eigenlijk.

[Reactie gewijzigd door TheJoe op 23 februari 2017 19:38]

Zal de eerste weken toch bezig zijn met Zelda, maar wel jammer voor de mensen die vanaf launch een hoge verwachting van VC hadden.
Voor het eerst beschikbaar in het Nederlands :P
Optioneel in het Nederlands ;) En zelfs dan alleen de tekst.
Afschuwelijk, het idee alleen al.

Overigens was Zelda op de CD-I ook in het Nederlands.

[Reactie gewijzigd door SWS op 23 februari 2017 15:46]

Wat is daar afschuwelijk aan?
Nu kunnen zelfs de kids (hun eigenlijke doelgroep) echt zelfstandig zulke spellen spelen zonder aan pappa/mamma/zus/broer etc. te vragen er er precies in de tekst staat.
Vroeger konden ik en mijn vrienden ook prima Engelse spellen spelen zonder dat we wisten wat er precies stond. Zo leer je nog eens snel Engels ook.

Maar buiten dat om hoop ik wel dat je de taal gewoon on Engels kunt zetten voor degene die het niet in het Nederlands willen.
Denk dat dat wel mogelijk is via het instellingen menu van de game in kwestie.
Systeem taal van de Switch bepaald waarschijnlijk de taal in-game. :)
De goede oude tijd van pokemon yellow waarbij ik altijd vroeg wat mensen nou zeiden als ik vastzat xD
Zeker, vind het ook vreselijk dat praktisch alle tekenfilms op tv tegenwoordig in Nederlands zijn (super slecht voice acting ook nog eens). Ik heb zowat al mijn engels van tekenfilms en games. Tegen de tijd dat ik 10 was verstond en sprak ik al redelijk goed engels.

Op mijn werk computer heb ik een Nederlandse versie van Adobe suite staan, al die Nederlandse termen in photoshop en illustrator, vreselijk! Kan ook helemaal niks meer vinden, en als ik wil zoeken wat een bepaalde functie doet of iets dergelijks, mag ik eerst uit gaan zoeken hoe dat in het engels heet, want op de nl term zoeken schiet niet op ...
Mijn tuin ook maar wat heeft dat met een virtual console te maken?
Hij hoopte waarschijnlijk op Harvest Moon op de Switch te kunnen spelen.

[Reactie gewijzigd door StefanJanssen op 23 februari 2017 18:12]

om nog maar te zwijgen dat de online kosten min of meer gerechtvaardigd zouden worden door de VC.
Die kosten worden pas in de herfst gerekend en dan zal de VC er wel zijn. Non argument dus.
VC is sowieso niet zo'n belangrijk punt lijkt mij. Altijd grappig dat het er is, maar totaal niet het main selling point.
https://tweakers.net/nieu...irtual-console-games.html (Nintendo Switch heeft bij release geen Virtual Console-games)
https://tweakers.net/nieu...-browser-bij-release.html (Nintendo Switch heeft geen browser bij release)
https://tweakers.net/nieu...diensten-bij-release.html (Nintendo Switch ondersteunt geen streamingdiensten bij release)
https://tweakers.net/nieu...launch-line-up-heeft.html (Nintendo reageert op kritiek dat de Switch zwakke launch-line-up heeft)

Wat heeft de Switch eigenlijk wel bij launch?

[Reactie gewijzigd door acst op 23 februari 2017 15:56]

Anoniem: 524929
@acst23 februari 2017 16:34
Ik vind dit artikel, net als de overige artikelen die je hebt aangegeven vrij nutteloos. Dit heeft te maken met het feit, dat dit geen 3DS is en dus niet over alle opties van de vorige console(s) beschikt.

Zo kan ik ook veel dingen benoemen, wat bij de launch van PS4 of Xbox ook niet beschikbaar was. Dit is gewoon niet nuttig en informatief genoeg om als nieuws te plaatsen, maar schijnbaar is dit allemaal super belangrijk.
Het is belangrijk omdat ze exact dezelfde fouten maken als bij de Wii U (en dat is een gigantische flop geworden). En het wordt wel degelijk in de markt gezet als een (mede) handheld dus dan mag je best wel verwachten dat er ongeveer hetzelfde opzit als bij de Wii U/3DS (net zoals ik verwacht dat op de volgende iPhone/iPad er meer features opkomen, niet minder).

Iedereen hoopt op een enorm success omdat we allemaal dankzij Zelda, Mario, Pokemon een enorme zwak hebben voor Nintendo. Maar de laatste paar jaar is het het allemaal gewoon net niet. Nintendo heeft zijn zaken niet goed op orde en dat is doodzonde.

[Reactie gewijzigd door acst op 23 februari 2017 16:42]

Een paar launch games zodat je op de spelletjescomputer spelletjes kan spelen? ...
Met als hoogtepunt een game die je ook op de WiiU kan spelen. Tja..
Ja, wie wilt nou Twilight Princess voor de Wii wanneer je em voor de Gamecube kan krijgen? Oh.
TWP was eerder uit voor de GC en ik hem heb lekker daarop gespeeld - veel betere controls imo. Beetje foute vergelijking. En waarom een switch halen als je al een Wii-u hebt? Voor de enige game die het waard is te kopen, hoef je het niet te doen. En stel je hebt allerlei games gekocht op je virtual machine...nou nope dus - kan je niet op je switch spelen.
Eerder? De Wii versie was eerder te koop dan de GC versie. De Gc versie werd volgens mij iets van 2 weken na de release van de Wii uitgebracht.
Blijkblaar klopt mn geheugen niet, want ik had TWP gekocht voor de gamecube en dat is zo een 10 jaar geleden alweer. Maar ze zijn in dezelfde maand uitgebracht lees ik nu: https://en.wikipedia.org/..._Zelda:_Twilight_Princess
Ik weet dat ik hem speelde in de kerstvakantie nog, dus als de Wii versie in de eerste week uitkwam tot tweede week dan zou dat best mogelijk zijn.

Alsnog, het was voor mij geen reden om de Wii te kopen (ik kan geeneens herinner dat de Wii toen uitkwam, het zat totaal niet op mijn radar). En ja, er zullen enkele uber fanaten zijn die de wii-u al hebben maar de Switch MOETEN hebben en dan maar Breath of the Wild voor de switch gaan halen. Ik ken echter maar 1 persoon met een wii-u en die gaat Zelda gewoon daarvoor halen.
Spellen die op tijd voor launch geport zijn bedoel je? Op het, way te dure, 1-2 Switch na zijn het allemaal spellen die ook beschikbaar zijn op andere platformen. Met als opperste droevenis een spel uit 2008(!) om de rijen wat aan te dikken. En ook de spellen die op korte termijn aangekondigd zijn, zijn vrijwel allemaal (oude) ports.
Tja, ik vind het niet leuk om te zeggen maar je hebt eigenlijk gewoon gelijk. En dat terwijl Nintendo heeft gezegd de launch juist goed te willen doen deze keer. Ik snap er weinig van.
Op het, way te dure, 1-2 Switch na zijn het allemaal spellen die ook beschikbaar zijn op andere platformen.
Super Bomberman R voldoet niet aan die beschrijving?
Anoniem: 181786
@RayNbow23 februari 2017 18:59
Super Bomberman R overweeg ik serieus als eerste game. Goede herinneringen aan de Mega Drive versie en dit lijkt me een heerlijke game om net als vroeger lokaal tegen elkaar te spelen. Ik heb nog geen review gelezen, daar wacht ik eerst even op.
Die zal ik je nog geven. 2 exclusives @ launch, en beide zijn een bundel minigames. Maakt de line-up niet veel interessanter..
Dat moment dat je met een veredelde minigame moet aankomen om het launch-
aanbod van de Switch te verdedigen. Bomberman...
Volgens mij onderschat je de populariteit van Bomberman. Als je wat games fora afstruint zul je zien dat er toch wel wat mensen te vinden zijn die de game hebben gemist.

Daarnaast, de post waarop ik reageerde had het over oude, geporte meuk, niets over het type/genre van de spellen die beschikbaar waren.
What's next Tetris, Pacman, Mijnenveger?
Nou, Puyo Puyo Tetris komt uit voor de Switch (is zelfs een launch-titel in Japan en zou je dus kunnen importeren) en Puyo Puyo heeft wel een fanbase (de 3DS versie kwam op plek #2 binnen in de wekelijkse charts in Japan).

Wil je zeggen dat deze game niet telt in elke vorm van discussie als het gaat om het spelaanbod omdat het een "veredelde minigame" is?
[...]
Ja.
En daarmee heb je jezelf uit elke serieuze vorm van discussie geplaatst en wordt je vriendelijk verzocht weer naar de zandbak terug te gaan.
En nu nog een ontbrekende feature. Ondanks eerdere positieve berichtgeving blijkbaar geen Bluetooth headsets https://mynintendonews.co...tooth-headsetsheadphones/
een Zelda WiiUport met instabiele framerate en 900P
Instabiele framerate? Je bedoelt de E3-demo build die geport was naar de Switch? De release build performt namelijk beter.
Gewoon games

voor browser heb ik een computer
coor virtual console heb ik mijn originele consoles
voor streaming heb ik een 4k shield

ik hoef geen 100 apparaten die hetzelfde kunnen in huis
ik koop een game console voor te gamen
een UHD speler voor films
Een media player om te streamen
een laptop voor mijn internet

hoef geen apparaat wat alles half kan
En ik wil wel 1 apparaat die dat kan doen, want al mijn oude consoles (behalve de N64) heb ik verkocht, 4k shield is te duur en even snel browsen om iets op te zoeken zou fijn zijn. Nu moet ik mijn mobiel pakken OF naar mijn kamer gaan - als ik thuis ben - en mn PC aan doen.

De Switch kon de oude consoles + tablet + home console vervangen, nu doet het niets van dat behalve dat je het je 3DS en Wii-U tegelijkertijd vervangt. Hoewel, vervangt het de 3DS wel? Die batterijen duren langer en je hebt ook nog eens de laatste pokemon game erop (geloof mij, de reden waarom heel wat 3DS verkocht zijn o.a.).
Ik hoef ook geen 2017 console om retrogames op te spelen

Ik koop een switch voor nieuwe games. oude meuk speel ik op de oude meuk toch. Is sowieso geen doen zonder de N64 controller
Ja daarom zijn de N64 games alleen maar te spelen op de N64. Nee, Mario 64 is niet geport en Ocarina of Time kan je ook niet op een 3DS spelen. Oh wacht...

Weet je wat ik op mijn PSP wellicht het meest gespeeld heb? SNES games haha. Daarom was de PSP zo gaaf. Ja het was niet legaal (emulatie), maar ik had die games wel ooit in bezit, dus zo schuldig voelde ik me niet erop. Mario 3 op de PSP spelen was goud, een aardig deel van mn klas was daar toen verslaafd aan.
Koop dan helemaal geen consoles meer. De ps4 en xbone waren niet anders namelijk bij launch en zelfs nu weet ik amper wat ik moet kopen en speel ik weer oudere meuk erop of staan ze soms weken uit
Games, waar hij voor gemaakt is....
Helemaal geen zwak argument anno 2017. Sterker nog, minder zwak dan bijvoorbeeld een aantal jaar geleden.

Nu heb ik een telefoon waarop ik álles kan doen. Browsen, streamen ect. Dat doet mijn telefoon beter dan bijvoorbeeld mijn Xbox One. Dus ik heb helemaal geen behoefte aan slechte meuk dat door geen enkel weldenkend mens gebruikt wordt. Het punt wat betreft de line-up is een ander verhaal, maar daar kan ik aangezien Zelda mee leven.
De Switch is een tablet ook he, daar stream je en browse je veel fijner op dan op een kleine schermpje van je mobiel. Ik heb de nexus 6P, die scherm is geneens klein en browsen erop is zeker fijn, maar een goede tablet is gewoon hetzelfde maar dan groter. En films kijken doe ik niet op mijn mobiel, scherm te klein voor. Op een tablet zou dat nog wel kunnen, vooral als je de grote scherm niet kan gebruiken (als je vriendin haar serie wilt kijken). Maar goed, zo heeft iedereen wat.
De 6P heeft een schermgrootte van 6inch, de Switch 6,2. Dus hij is verwaarloosbaar groter
Dan kun je je reactie wel wijzigen nadat ik op je bericht heb gereageerd, maar het blijkt maar weer dat het ongegronde onzin is wanneer je niet met een reactie komt ;)
??? Had je reactie uiteraard nog niet gezien voor mijn verduidelijking (tijdverschil is minder dan 1 minuut). Beetje rare reactie nu van jouw kant.
Wat heeft de Switch eigenlijk wel bij launch?

Een hoop gezeik van mensen die zeiken om te zeiken?
Waarschijnlijk de beste game van het jaar, zo niet beste game aller tijden na Ocarina?
Dat is wel erg premature op basis van een paar minuten aan gameplaybeelden.
Je kunt tien keer hetzelfde zinnetje blijven herhalen, maar wat is nu je punt?
mijn hype voor de switch word steeds minder als ik alles zo hoor. ik wacht wel een maandje langer met kopen tot alle kinderziektes eruit zijn :")
Welke kinderziektes? Er ontbreken bepaalde features die ook niet perse op een console horen te zitten. Bij de PS4 en Xbox duurde het ook een tijd voordat er oude games en backwards compatibel mogelijk was. Ook op de Wii U en Wii duurde het maanden dan al niet langer voordat de VC beschikbaar was.

Iedereen begint bij elk bericht te zeuren over een console die gerushed is of nog niet af is. Dat ze hadden moet wachten met releasen en wat voor onzin al niet meer.
Nintendo verkoopt op release 3 miljoen Switches, want zo goed als alle pre-orders zijn eruit. Daarbij koopt bijna iedereen Zelda en zijn er een aantal andere prima games beschikbaar die men erbij zal nemen. In de tussentijd bouwen ze verder aan het systeem. Features toevoegen zoals VC, zodat er voor de latere kopers meer te halen is. Dat iedereen er over valt is ergens te begrijpen, maar ik snap de aanvlieg route wel. Daarbij heb ik even met de Switch mogen spelen en ben ik alleen op de games al overtuigd. Die VC die komt wel een keer.
Kinderziektes is een synoniem voor bugs die ontstaan zodra ze massa ermee gaat beginnen. Backwards compatibel staat hier verder buiten, maar elk systeem begint met kinderziektes die middels software updates moeten worden gefixed.
Ik weet wat kinderziektes zijn :). Het artikel gaat over een feature die er niet is. Vandaar dat ik in de veronderstelling was dat hij de feature een kinderziekte noemde. Welke kinderziektes kun je noemen bij de laatste consoles dat je deze niet dag 1 zou hebben aangeschaft?
http://nu.nl/games/449327...verbindingsproblemen.html

Zoiets?
Amper launch games, en dan zulke problemen erbij, waar Nintendo nog onderzoek naar moet doen, 1 week voor de launch. Dat noem ik toch zeker een kinderziekte.

[Reactie gewijzigd door xoniq op 24 februari 2017 15:46]

Haha ik wist dat je hierop terug ging komen. Geen oog dicht gedaan vannacht. Idd erg slordig. En zou niet mogen gebeuren. Je hebt helemaal gelijk. Ik heb niks meer te zeggen...
ik heb het niet over 'bepaalde features'' ik heb het over bugs en glitches die bij elke release van een game systeem of game wel aanwezig zijn. Een maandje wachten is er een stabiel syteem / game.
Aangezien het artikel over een feature gaat. Dacht ik dat je daaraan refereerde. Dan nog kan ik geen nintendo game of console bedenken die bij launch een kinderziekte had. De wiiu had een traag os. Maar het duurde ruim een half jaar voor die iets sneller werd. Daarbij deed dat geen afbreuk aan de spel ervaring. Ook bij PS en xbox kan ik mij niks voor de geest halen, op console gebied dan.
Wat heeft het missen van een feature bij de release met kinderziektes te maken?
Niks. Je zegt het goed. Dat maak jij er van. ik zeg dat ik door al het nieuws van de switch nu minder hype. en dat ik liever wacht tot alle kinderziektes eruit zijn(die zijn er altijd wel en ik heb het dan niet over de features).
Kwestie van wachten :-P dit is nog vóór de launch. Wacht maar af tot de massa begint ermee, dan duiken de problemen meestal pas echt op.
dat is ook inderdaad mijn bedoeling, echter verwacht ik er toch wel veel van, voornamelijk het handheld gedeelte. plus als straks de VC functie beschikbaar komt wordt het nog beter.
Ik noem dat niet echt een kinderziekte want dat impliceert dat het kapot zou zijn of niet werkt zoals bedoeld. Ik had graag de Virtual console gehad, maar wacht nog wel even. Kan niet wachten DKC serie onderweg te spelen of andere gouden klasiekers. Maar tot die tijd vermaak ik me wel met Zelda BOTW :)
Noem eens een kinderziekte.
Kan niet, de console moet nog aan de massa worden verkocht. Maar eventuele bugs die aan het licht komen zodra de massa ermee bezig gaat; dát zijn de spreekwoordelijke kinderziektes.
Waarom zou dit niet kunnen? De spreekwoordelijke kinderziekte betekend iets in de trand van "problemen/moeilijkheden in het begin". Dan zouden we wel kunnen discuseren over wanneer het "begin" is, maar ik denk dat het wel redelijk is om te zeggen dat we van kinderziektes spreken wanneer het gaat om problemen van vroege(re) versies. Bugs die nu aan bod komen zijn dus ook al spreekwoordelijke kinderziektes.
Oej, maar dat was enigzins te verwachten. Veel producten hebben kinderziektes, maar dit wordt vrijwel altijd verholpen in volgende iteraties van het productieproces. Maar mogelijk is dit probleem softwarematig op te lossen. En anders even de koppen bij elkaar en dan weten ze wel een oplossing te leveren.

Daarom Snap ik Rubixd wel dat hij zegt te wachten tot kinderziektes eruit zijn want dit geld immers voor veel (electronica) producten. Hij speelt gewoon safe.
Klopt, ik was eerst best heel nieuwsgierig naar de Switch, maar alle berichten de laatste tijd, incl. de launch line-up, het weglaten van diverse functies en nou dat laatste met die connectiviteit problemen, houden mij ook weg voorlopig. Ik wacht ook af.
Ik ben bang dat ze het nog niet goed hebben uitgewerkt en dan is de vraag of we dit uberhaupt nog gaan zien, hoewel je dat wel mag verwachten van Nintendo.

Ik denk zelf dat ik wacht op een package deal en dan zullen er al de nodig update's zijn geweest :) De ondersteuning voor ouder games boeit me niet zo.

Als je de switch gaat kopen bij de lancering dan heb je wel vanaf het begin meemaakt hoe het produkt steeds meer gefijn tuned wordt :) en dat is ook wel cool _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 23 februari 2017 19:30]

Ik wacht nog zeker 2 jaar. Zat laatst te kijken om een WiiU aan te schaffen om die paar goeie games die er voor uit zijn gekomen alsnog te spelen. Maar die waren ook op 1 hand te tellen.
Anoniem: 181786
@Mirved23 februari 2017 17:17
Slechts 5 goede games voor de Wii U? Als ik dit lijstje bekijk zijn er het er heel veel en ook vrij veel exclusives; http://www.metacritic.com...score/all/wii-u?sort=desc

Maar het kan natuurlijk zo zijn dat jij een hele bijzondere gamer bent die enkel zeer specifieke gametypes leuk vindt.
Je kijkt toch wel naar een stuk of iig 8 erg goede exclusives en daarnaast nog wel wat anderen die ook zeker niet slecht zijn. Verder zijn er idd ook best veel goede games gepotr maar vgm heeft Mirved al een PC waar hij andere titels op kan spelen dus heb je de Wii U daar niet voor nodig.
Van de top 10 is alleen Mario kart, smash Bros, Mario 3D en Zelda interessant. 2D platformers koop ik geen high end console voor. Skylanders is voor kleine kinderen en bayonetta is niet mijn ding.
Mensen als jij die roepen dat emulaten illegaal is zijn een onderdeel van een probleem.
Emulaten is helemaal niet illegaal, rips downloaden van TPB is daarentegen wel illegaal.
Emulaten van machine 1 om zich te laten gedragen als machine 2 is helemaal niet illegaal, als je een copy hebt van het spel mag je dit gewoon dumpen en die dump emuleren op je PC. Als je het spel niet fysiek hebt en online een dump download of jouw eigen dump upload ben je illegaal bezig.
Niet inlezen over dit soort onderwerpen en zeggen dat het illegaal is is een probleem en de reden dat veel mensen wegblijven van deze fantastische wereld.
Maar we weten allemaal dat 95% van de mensen die een emulator gebruiken niet de originele copy hebben
95% klopt helemaal niet, veel mensen kopen de spellen gewoon en maken daar dan een dump van, dat jullie nu doorgaan en zeggen dat emulators illegaal zijn en dan vervolgens het argument geven dat mensen niet het originele kopie hebben klopt gewoon niet, dat zijn dan de slechte appels maar er zijn er ook genoeg goede, dan moet je niet alle emulators afkraken en zeggen dat ze illegaal zijn omdat mensen het ook cracken.
Steam games worden toch ook gecrackt? Alles wordt gecrackt, maar er zijn ook altijd mensen die gewoon legitiem hun producten kopen.

Aangezien ik geen zin heb om nog een keer -1 te krijgen hierna zal ik hier niet over doorgaan, maar leer alsjeblieft wel dat emulaten gewoon legaal is e dat je gewoon een dump kan maken van je game en die dan op je PC spelen.

[Reactie gewijzigd door Finntasy op 23 februari 2017 22:48]

Waar zeg ik dat emulators illegaal zijn? Waar kraak ik emulators af? En wat heeft Steam ermee te maken?

Wellicht dat 95% wat veel is, maar de meerderheid van de gebruikers van emulators heeft niet de originele game.
De programma's zelf zijn niet illegaal nee. Maar kom op, je leeft in een droomwereld als je denkt dat de meerderheid van de gebruikers van die programma's de bijbehorende games ook daadwerkelijk bezitten.

En waarom zou de huis-, tuin-, en keukengebruiker die "fantastische" wereld in moeten duiken? Zulke zaken zijn toch echt meer een Tweaker dingetje naar mijn mening
En waarom zou de huis-, tuin-, en keukengebruiker die "fantastische" wereld in moeten duiken? Zulke zaken zijn toch echt meer een Tweaker dingetje naar mijn mening
Vandaar dat Finntasy zijn reactie plaatste op het Tweakers forum en niet op het huis-, tuin en keuken forum.
jammer, maar komen gaat ie er zeker :).
verfrissing door de console wereld is welkom.
Persoonlijk ben ik geen liefhebber van Virtual Console. Ik speel liever nieuwe spellen die afgestemd zijn op het platform. Ik verwacht ook niet dat veel mensen zich hierdoor zullen laten tegenhouden.
(wel door het gebrek aan normale games, maar daar gaat het nu niet over ;-) )
Ik krijg sterk het gevoeld dat Nintendo zichzelf heeft opgejaagd met de Switch om niet tussen het Scorpio nieuws te zitten komende E3 en najaar. Vandaar dat ze met de Switch Q1 217 wel moesten komen.

Het is namelijk nogal een magere release die de Switch krijgt met missende features(online, VC) en bizar weinig games. Daarbij komt ook nog eens dat het ding nogal prijzig is, en helemaal met alles wat je er nog bij moet kopen. Dingen als een grote SD kaart, een hoesje, pro controller, extra joy cons ect het tikt allemaal behoorlijk aan.

Verder is er nog steeds een hoop onduidelijk rondom het ding. Is online nu wel eens goed geregeld? Kun je je VC aankopen vanuit vorige generaties meenemen? Komen er wel genoeg 3rd party games uit?

Komt daar nog bij dat als handheld het switch ontwerp echt onder doet voor de 3DS. Zo kun je de Switch nooit zorgeloos in een tas gooien zonder een eigen case. En als console is de Switch ook niet echt een concurrent voor PS4 Pro en XBO Scorpio.

Ik vind het een opeenstapeling van vreemde keuzes die mij niet het gevoel geven dat Nintendo echt geleerd heeft van hun WiiU debacle. Nu zou dit allemaal maar half zo erg zijn al Nintendo het niet heel erg nodig heeft dat de Switch een succes wordt. Een console fabriceren die al vanaf launch door veel journalisten bestempeld wordt als 'leuk voor erbij' is nu niet echt iets waar je tientallen miljoenen Switch consoles mee gaat verkopen. Veel gamers kopen nu eenmaal maar 1 console.

[Reactie gewijzigd door MenN op 23 februari 2017 17:29]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee