Xbox One S is verkrijgbaar vanaf augustus voor 299 euro - update

Microsoft heeft de Xbox One S aangekondigd. De nieuwe console is een kleinere variant van de Xbox One en wat grafische rekenkracht betreft gelijk aan het huidige model. De kleinere Xbox kan echter 4k-video afspelen en ondersteunt hdr-weergave van films en games.

De Xbox One S is 40 procent kleiner dan de huidige versie en heeft een ingebouwde voeding. Het is voor het eerst sinds de eerste Xbox dat een Xbox-console weer een ingebouwde psu heeft. Sony bouwt de voeding al langer in bij zijn PlayStation-consoles. Microsoft heeft de afmetingen waarschijnlijk kunnen beperken dankzij een hardwarerevisie. Technische details over de ingewanden van de console heeft de consolebouwer echter nog niet gegeven. De kleine Xbox wordt geleverd met een standaard om de console rechtop te plaatsen.

De Xbox One S kan gebruikt worden voor het kijken van 4k-video's. Ook is ondersteuning voor hdr-materiaal toegevoegd. Het gaat dan om videomateriaal van diensten zoals Netflix, maar ook is er een uhd-blu-ray-speler ingebouwd. Ook stelt Microsoft dat games in hdr afgespeeld kunnen worden.

Microsoft zegt een verbeterde draadloze controller mee te leveren met de Xbox One S. Wat indeling van de knoppen betreft is er niets gewijzigd, maar het ontwerp is voorzien van een textuur voor meer grip. De controller werkt draadloos met bluetooth en heeft een groter bereik dan de huidige variant.

Van de nieuwe Xbox One S verschijnt in sommige markten een 'limited edition' variant met 2TB-hdd voor 399 euro. Tot nu toe was de Xbox One verkrijgbaar met hdd's van 500GB of 1TB. Vanaf augustus is de kleine Xbox One S te koop, het 500GB-model kost 299 euro, de 1TB-variant gaat voor 349 euro over de toonbank in de Benelux.

In de kleine lettertjes van het filmpje wordt vermeldt dat de controller en verticale stand niet meegeleverd worden. Op de Amerikaanse Xbox-website staat enkel de 2TB-versie en daarbij worden de accessoires wel meegeleverd. Of de controller ontbreekt bij de goedkope versie is nog niet geheel duidelijk en zal moeten blijken als de Xbox One S verkrijgbaar is.

Update 20.30 uur: Euroadviesprijzen toegevoegd en opmerking over het eventueel ontbreken van de controller bij de goedkoopste uitvoering.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Naast de aankondiging van de Xbox One S, heet Microsoft ook Project Scorpio getoond. Dat moet een console worden die 4k-games en virtual reality kan weergeven. De nieuwe console komt eind 2017 op de markt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-06-2016 • 18:43

104 Linkedin

Lees meer

Reacties (104)

104
100
55
4
0
27
Wijzig sortering
Volgens mspoweruser.com worden dit de prijzen:

Xbox One S 500GB = $299
Xbox One S 1TB = $349
Xbox One S 2 TB = $399

Verkrijgbaar vanaf augustus.
Microsoft will sell a special edition that includes a 2TB hard drive for $399, while the 500GB edition will be available for $299 and the 1TB variant will be available for $349 in August.
http://mspoweruser.com/xbox-one-s-announced-e3/
Er zit dan wel geen controller bij de slim versie.
Jammer dat je een negatieve beoordeling krijgt want er staat wel degelijk in het filmpje dat controller en stand apart verkocht worden. Gelukkig wordt de controller wel meegeleverd, de stand niet: http://news.xbox.com/2016...r-xbox-family-xbox-one-s/.

Deze console zou dan wel is de opvolger kunnen worden van mijn 360 S, kunnen we weer verder met de Forza reeks. Dat blijft toch wel 1 van de game reeksen zijn die mij bij de Xbox houdt. De playstaion heeft helaas maar weinig racegames, Drive Club is de enige exclusive voor de PS4, en na de vele updates is dat best een leuke game geworden maar kan niet tippen aan Forza.
Bij de xbox is de HDD toch altijd door de consument zelf te vervangen? Dan is het goedkoper om er zelf een 2TB HDD in te zetten en de 500GB HDD te gebruiken als backup of te verkopen.
Anoniem: 661369
@miicker13 juni 2016 20:33
Nee, dat is de Playstation. Bij de Xbox kan je wel zelf via USB er een harde schijf aanhangen en zo toch je storage te vergroten.
En als je een beetje vlotte (3,5") externe schijf er aan hangt dan werkt dat ook een stuk sneller dan het interne (2,5") schijfje. Wat mij betreft dus prima dat ze de kleine capaciteit ook blijven verkopen, als je niet per se wil voorkomen dat er een extra kastje bij staat ben je sowieso gebaat bij een externe drive.
De Xbox One heeft nochtans maar USB 2.0, wat redelijk veel overhead heeft en een max. doorvoersnelheid in de praktijk van 35-40Mb/s. De meeste 2.5" HDD's gaan hier al jaren vlot overheen, dus geen idee waar je uitspraak vandaan komt...
De Xbox One heeft USB 3.0 aansluiting, het gebruik van externe harde schijven is in het geval van Fallout4 in ieder geval sneller met laadtijden. Dit was bij de release van Fallout4 ook een van de meest besproken onderwerpen (aangezien Fallout4 op de interne HDD niet bijzonder goed werkbaar was.)
There are three USB 3.0 ports on the Xbox One console: two ports on the rear of the console, and another port on the left side of the console for easy access.
https://support.xbox.com/.../accessories/usb-port-use
Oh nice, dat wist ik dus niet. In principe zou het dan zelfs nut kunnen hebben een externe SSD te gebruiken voor nog lagere latencies of hogere throughput. Hmm, toch maar eens experimenteren :)
Als je googlet zijn er genoeg benchmarks te vinden voor diverse games. Volgens mij is een SSD niet heel veel sneller meer, waarschijnlijk omdat games geoptimaliseerd zijn om niet te veel random io te genereren. Ook heb je met een externe schijf het voordeel dat het systeem de interne schijf blijft gebruiken en de game de externe, waarmee je de io splitst en elke schijf het dus al minder druk heeft.
Schijf moet minimaal 250GB zijn... met de huidige prijzen moet dat geen probleem zijn... er is al een 2TB USB3.0 schijf voor €80,=??
check de pricewatch maar!
Succes
Heeft USB3 hoor! Is sneller dan de interna SATA aansluiting volgens mij
Nee met een ps4 kan je de interne hardeschijf zelf vervangen. Met een Xbox one is dit alleen uit te breiden met een externe hardeschijf.
En hoe is het met de nieuwe Xbox One S?
De interne HDD van de xbox one is helaas niet te vervangen.. Daar zit volgens mij een security sector op..

Voor mij blijft het juist erg jammer dat de ONE erg te kort komt kwa opslag..
En al helemaal jammer dat de consument het niet mag vervangen en dit ook niet even een twee drie lukt..

Hierin is de playstation 3 en 4 nog echt een positieve uitzondering op..
PS4 ondersteund externe usb opslag dan weer niet waardoor je de schijf moet vervangen en opnieuw de software erop moet installeren, wil je meer opslagruimte hebben. Dan is een externe schijf eraan hangen toch wel klantvriendelijker als je het mij vraagt.
De 360 had ook gewoon een verwisselbare schijf. Systeem werkte best lekker. Ik vind het zelf ook eeuwig zonde dat ze dit bij de One niet hebben doorgetrokken. Na een paar maanden was bij mij de interne schijf al vol. Day one edition van de Xbox.
Meer van dit:

•500GB Xbox One S is $299 USD/ £249 GBP / €299 EUR,
•1TB Xbox One S is $349 USD / £299 GBP / €349 EUR
•Limited launch edition 2TB Xbox One S will be available in select markets for $399 USD / £349 GBP / €399 EUR.


Read more at http://news.xbox.com/2016...ecap/#HABCdJHXwYSy6vtl.99

Select markets.... hmmmm :/
Select markets ? Echt leren ze het nooit bij Microsoft ? Zal NL en BE dan wel weer niet bij horen net zoals bij de initiele release van de Xbox One. Kun je 3 maanden wachten. Dan kun je beter wachten op Project Scorpio. Dat gezegd hebbende, ik denk dat de Xbox One S een gigantische flop gaat worden en wel om de volgende redenen:

1. Geen meerwaarde op game gebied als in, 1080p@60fps gegarandeerd;
2. De prijs van de 2TB is te hoog voor 1 / 1.5 jaar voordat Scorpio komt;
3. Project Scorpio in aantocht;
4. De Sony PS4 is gewoon krachtiger en zal derhalve bij niet hardcore gamers dan toch de voorkeur hebben want die hebben gehoord dat de PS4 beter is. Mensen die nu besluiten een console te kopen wordt aangeraden toch te wachten.

Nee, ik zie dit meer als reactie op de PS4.5 die waarschijnlijk eerder op de markt gaat komen en Microsoft moet toch iets om niet nog meer terrein te verliezen.

[Reactie gewijzigd door MRE-Inc op 14 juni 2016 08:54]

4. De Sony PS4 is gewoon krachtiger en zal derhalve bij niet hardcore gamers dan toch de voorkeur hebben want die hebben gehoord dat de PS4 beter is. Mensen die nu besluiten een console te kopen wordt aangeraden toch te wachten.
Dit heb ik nou nooit gesnapt. Als een 'hardcore gamer' zo veel om prestaties geeft zal hij/zij een PC moeten nemen. De consoles krijgen het nog niet voor elkaar om alles op 1080p met 60fps te draaien terwijl PC gamers al gebruik kunnen maken van 4K gaming.

Ook de nieuwe versies van de consoles (Neo/Scorpio) zullen al achterlopen om PCs als ze uitkomen. Sterker nog, dat doen ze nu al. De tijd dat consoles gelijkwaardige graphics produceerde als PC games ligt al heel ver achter ons.

Ik zou iemand die over een console zit na te denken aanraden naar de games te kijken die hij/zij wil spelen in plaats van de kleine performance verschillen.
Ben zelf geen console gebruiker.
Maar ik zie hier een hoop verbetering waar iedereen blij van wordt.
 • kleiner
 • geen lose power brick
 • 4K ondersteuning
 • geen glimmend zwart plastic
4K ondersteuning voor video bekijken, niet voor 4K gaming (Dat is waarschijnlijk de Scorpio)
Maar zelfs dan verwacht ik niet echt 4K gaming..

Daarnaast is wat jij opnoemt behalve jou laatste punt is PS4 ook een prima keuze en vaak met betere bundels beschikbaar ;)
Zowel de PS4 Neo als de Xbox One S hebben 4K ondersteuning, maar niet voor games.
Neo is ook meer de Scorpio, niet de S. PS4 Slim zou dat eerder zijn en die komt ook vast nog.
Zelfs voor de Scorpio of PS4.5 gaat het nipt worden om op 4K te gamen. Je kijkt naar een upgrade van maximum 2x de performance, maar 4K zijn toch 4x meer pixels. Natuurlijk niet alles moet x4, maar toch wel een heel deel. Aangezien de huidige consoles het toch soms al moeilijk hebben om 1080p30 (900p30 voor XBO) stabiel te halen lijkt het me onwaarschijnlijk dat de grote titels deze generatie nog in 4K gaan verschijnen. Niet zonder op de beeldkwaliteit in te boeten.

Ik denk dat het eerder nuttig is om naar VR te kijken. Met die dubbele performance kan je wel namelijk VR goed mogelijk maken en daar maakt het niet zo uit dat je een beetje moet inboeten op effecten. Voor Sony is dit duidelijk het plan, en Microsoft is ook duidelijk met iets in die aard bezig gezien hun samenwerking met Oculus en hun eigen Hololens.

Een ander voordeel: 60fps. Games die nu op 30fps draaien zouden vrij makkelijk naar de 60fps kunnen. Dat is op zich al een gigantische goede reden voor veel mensen om te upgraden.
4k zie ik, als het al mogelijk wordt, alleen gebeuren icm met vr en foveated rendering.

[Reactie gewijzigd door erhan12 op 13 juni 2016 19:52]

Oke, blijkt dus net dat Scorpio 4x krachtiger is in plaats van ongeveer 2x krachtiger zoals de geruchten zeiden. In dat geval is 4k dus wel gewoon mogelijk. Ze zitten nu net onder wat nodig is voor 1080p, maar aangezien dus niet alles echt 4x zwaarder wordt op 4k gamen toch echt wel een optie.

Straf! Dit zag ik niet aankomen. Om dat enigzins betaalbaar te houden, zou dit dan op Polaris gaan draaien? 6TFLOPS is het niveau van een GTX1070, ofwel dus een Titan X op 28nm. Dit moet echt wel Polaris zijn anders gaat die console gewoon veel te duur worden!
Betere bundels? Misschien mis ik ze, maar waar doel je dan op? Ik ben de laatste tijd zo aan het kijken wat er te krijgen is, maar de PS4 is in de praktijk toch echt een flink stuk duurder dan de XBO. Ik heb wel eens een keer een erg goede bundel van de PS4 gezien, met twee controllers en 2 of 3 games voor 400 euro, maar dat was bijna een jaar geleden en sindsdien eigenlijk niet meer... Aan XBO kant zie ik dat soort bundels wel langskomen en dan voor 50 euro minder of zo. En de losse console heb je al vanaf 280 (wordt wellicht weer minder als de S er nu aan komt met 300 als officieel prijspunt).
Het is overigens niet mijn doel om te bashen, juist niet... ik vind dat de PS4 ook een aantal erg interessante exclusive franchises heeft, maar het ding is me toch stiekem een beetje duur! Als ik dus aanbiedingen mis, please enlighten me :P
4k ondersteuning is niet voor games, alleen streamingsdiensten. Maar wel prima upgrades inderdaad!
En het blijven voortborduren op kunstmatige platform segregatie...
Dat zijn voor mij niet echt de dingen om hiervoor een nieuwe xbox one voor te kopen..

HDR ook niet, daar heb je zelfs een hdr geschikte tv voor nodig.. De meeste hebben er geen eens een.. En ga er ook geen voor kopen als de huidige tvs het prima doen.
Ik ben ook geen console-gebruiker of die-hard gamer (hoewel hier al een poosje een geleende Xbox staat voor wat exclusives), maar dit is wellicht wel een leuk doosje om onder de TV te zetten.

Ik speel hooguit een beetje FIFA 16, Forza/Gran Turismo en F1, maar als Netflix en HBO GO goed werken op Xbox zal ik er misschien een aanschaffen. Hij neemt in ieder geval minder ruimte in dan z'n current-gen voorganger. Ik wacht eerst even wat de concurrentie gaat doen.

[Reactie gewijzigd door Bark_At_The_Cat op 14 juni 2016 11:43]

Ziet er uit als een aardig stukje hardware, ben benieuwd naar de chips er in, ik neem aan dat het nog steeds door AMD gemaakt wordt, maar HDR is pas ondersteund vanaf de nieuwe generatie gpu's? Zou dit ook gemaakt zijn op 14nm?
HDR staat los van de GPU, naar mijn weten is het enkel een stukje metadata wat meegegeven wordt via HDMI 2.0a of hoger zodat de televisie HDR inschakelt.
Zowel AMD als Nvidia maakte er een groot punt van dat hun nieuwe kaarten HDR ondersteunen, terwijl oudere kaarten dat niet kunnen, is dat alleen maar door de connector?
Nouja, niet enkel de fysieke connector, maar wel alles wat nog meer achter de HDMI 2.0a spec zit, ook de HDCP 2.2 DRM. Niet heel spannend dus. Onlangs heb ik mijn audio receiver moeten ombouwen zodat er oa HDR langs mag, er moest alleen een nieuw HDMI bord in..ik meen dat de oudere generatie GPU's ook maar tot HDMI 1.4 gaan. Nieuwere versie en technieken zoals HDR betekend gewoon meer licentiekosten afdragen, fabrikanten willen dat gewoon liever niet.

[Reactie gewijzigd door Romius op 13 juni 2016 23:55]

Lees ik het goed zit er een UHD player in?
", maar ook is er een uhd-blu-ray-speler ingebouwd."

Uhm, ja.

In andere woorden, koop zon ding, ben je goedkoper uit dan met de UHD spelers van Panasonic(700) en Samsung(500) en je kunt ook nog gamen.

Denk dat ik mijn One ook maar verkoop, en dan XBOX one S haal, dan hoef ik alleen nog de TV en de versterker te upgraden voor UHD :P
Ik heb al een Xbox One maar 300 euro voor een Xbox One die UHD Blu-rays aankan is inderdaad een verrekte goede deal als je het mij vraagt.
En hij ziet er supergoed uit. De rare rondachtige vormen van de ps3 / xbox360 weerhielden mij er lange tijd van om mijn ps2 slim in te ruilen.

Als deze console ook nog eens smart apps ondersteunt kan me smart Blu-Ray speler zo de deur uit :D
PS3 all over again?
Ik snap niet zo goed waarom Microsoft de One én de One S blijft verkopen. De "S" is kleiner, goedkoper, kan 4K video en HDR-gaming aan... waarom dan nog het origineel verkopen?
Om de voorraad te verkopen? Oudere model gaat vermoedelijk in uitverkoop.

[Reactie gewijzigd door vdr01 op 13 juni 2016 20:31]

Oh, tot zover begrijp ik 't inderdaad wel... maar er waren meerdere sites naast Tweakers waaruit het leek alsof ze 'm pertinent naast de gewone One willen verkopen, en dat leek me zo vreemd :)
Ik denk niet dat Microsoft dit jaar nog een krachtigere Xbox One aankondigt. Veel te verwarrend voor de normale consument. Dan heb je opeens 3 Xbox One's. De prijs is aller aardigst nu ie ook 4k video (+hdr) kan afspelen.
Ik denk dat de oude Xbox One nu wordt uit gefaseerd, er is geen reden om de Xbox One te verkiezen boven de Xbox One S, zelfs niet wat prijs betreft.
Ga er maar vanuit dat je binnenkort wordt doodgegooid met marketing van zaken zoals Media Markt die roepen " Xbox One nu voor maar 199 euro aanbieding!"

Microsoft verkoopt zijn hele magazijn leeg voor een dumpprijs en beginnen gewoon met een nieuwe voorraad met de nieuwe consoles.

Overigens doet Sony dit ook.
Ik ben ook zeer blij met de bluetooth controller. Nu hebben we geen adapters van 20 euro meer nodig voor een PC/Mac.
Helemaal mee eens. Ben niet echt een fan van die kabel...
Ik ben wel benieuwd of het verbeterde bereik door de controller of de Xbox komt. M'n xbox staat net iets te ver van de bank, dus af en toe valt de verbinding weg. Om daar een nieuwe xbox voor te kopen is overdreven, maar een nieuwe controller zou een mooie oplossing zijn.
Iemand ervaring met meerdere gamepads via bluetooth op de pc? Kan één bluetooth ontvanger daar goed mee omgaan?
Nu nog de ondersteuning van Dts-Hd/Dolby Atmos. Ben wel benieuwd als het 4k30h of 4k60h gaat draaien. Deze zal ik zeker gaan halen en naast de andere series van me collecties van Xboxen gaan zetten. Nu nog afwachten wat Sony gaat doen 😃
DTS-HD wordt in ieder geval al ondersteund.
Mocht ook wel wat kleiner. Naast andere consoles is de one echt een bakbeest.
Jammer dat de vormgeving nog verder is afgestompt naar een doos.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee