T-Mobile verliest opnieuw veel prepaidklanten

T-Mobile heeft opnieuw het aantal prepaidklanten zien dalen. Tegenover vorig kwartaal waren er 35.000 minder prepaidklanten en ten opzichte van een jaar geleden heeft de provider nu 151.000 prepaid­klanten minder. Voor het derde kwartaal op rij steeg het aantal postpaidklanten wel.

T-Mobile heeft momenteel 843.000 prepaidklanten, een daling van 15,2 procent ten opzichte van een jaar geleden, toen er nog 994.000 klanten waren, blijkt uit de kwartaalcijfers. Vorig kwartaal stond de teller nog op 878.000 prepaidklanten.

Ten opzichte van een jaar geleden heeft T-Mobile ook minder postpaidklanten: 2,825 miljoen versus 2,836 miljoen. Als gevolg van de daling bij prepaid en postpaid is het totale klantenbestand in een jaar afgenomen van 3,83 miljoen tot 3,67 miljoen. Wel is T-Mobile aan het opkrabbelen met zijn postpaidklantenbestand: de afgelopen drie kwartalen noteerde het bedrijf weer groei, volgens het bedrijf bij zowel BEN en het consumenten- als het zakelijke aanbod van T-Mobile. Het bedrijf schrijft die groei toe aan de investeringen in het 4g-netwerk en de verhouding tussen prepaid en postpaid is daarmee gunstiger aan het worden voor het bedrijf.

De omzet van T-Mobile daalde met 6,4 procent tot 324 miljoen euro en de brutowinst daalde met 34 procent tot 88 miljoen euro. Dat laatste kwam volgens T-Mobile door 'investeringen in marketing en sales'. Het dataverbruik over het netwerk van T-Mobile steeg ten opzichte van vorig jaar met 63 procent.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

04-05-2016 • 10:30

111 Linkedin

Reacties (111)

111
107
85
1
0
15
Wijzig sortering
Het is te hopen dat T-Mobile blijft investeren in het netwerk, het gat met Kpn en VF is steeds kleiner aan het worden. Hopelijk hebben ze daarnaast een goede strategie om straks tegen de quadplay van VF en KPN te concurreren.
'Het gat wordt steeds kleiner' is best wel subjectief. Aan de hand van wat bepaal je dat? Je kan van het onderzoek en de onderzoeksmethoden vinden wat je wilt, maar volgens de P3-groep heeft T-Mobile nu al het beste netwerk van Nederland: https://www.bellen.com/ni...e-geteste-mobiele-netwerk. In die zin zou het 'gat' dus al gedicht moeten zijn. En is T-Mobile niet langer 'het slechtste van de drie'.

Ik denk dat de waarheid ergens in het midden zit. Ik weet dat T-Mobile flink in het netwerk geïnvesteerd heeft, maar of ze nu beter of slechter zijn, geen idee. Mijn persoonlijke ervaring is dat ik nooit problemen heb met T-Mobile en waar ik vroeger op festivals als eerste problemen had met de verbinding is dat nu niet meer zo. Maar je zal altijd plekken hebben waar netwerk A beter is, of netwerk B beter is. Ik heb heb op dit moment T-Mobile en waar ik woon is Vodafone totaal crap. Dus neem ik geen Vodafone. Op andere plekken zal het weer andersom zijn. Ik heb zelf het idee dat het niet eens zoveel meer uitmaakt welk netwerk je neemt, behalve Tele2, die hebben nog geen landelijk netwerk.

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 4 mei 2016 11:28]

P3 heeft de prestaties van de netwerken onderzocht bij/in:
- grote steden, kleine steden, en verbindende wegen
Dus niet bij alles wat daarbuiten ligt:
- natuurgebieden, dorpen, strand etc.
Terwijl juist dat laatste altijd TM's zwakke punt was.
Dus, dat onderzoek zegt lang niet alles.
Al is het natuurlijk zeker wel een voordeel, dat TM in de _wel_ onderzochte gebieden de beste is.
Ik woon in een dorp. Mijn ervaring is dat ik met mijn zakelijke telefoon (Vodafone) vaak zelfs in de stad nog slechter bereik en gesprekskwaliteit heb dan met mijn prive telefoon (Simpel.nl = T-Mobile netwerk).

Denk dat Vodafone nu echt het slechtste netwerk heeft,, op de snelweg knalt gesprek er nog wel eens uit, in buitenland regelmatig dat data helemaal niet werkt en een gesprek opzetten duurt steeds vaker extreem lang
Wellicht was het beter voor T-Mobile om daar meer in te investeren ipv marketing en sales. Dat laatste geven ze iig aan als reden voor hogere kosten.

Ik was sinds de introductie van Ben klant bij T-Mobile. Had niet altijd goed bereik, maar vertrok uiteindelijk omdat de prijzen stegen. Voor een trouwe klant boden ze niets bijzonders. Als het ofwel beter werd of prijstechnisch interessant bleef (in plaats van adverteren in Ali B), had ik misschien gebleven.
Dat Tele2 nog geen landelijk netwerk heeft maakt ook niet zoveel uit, omdat je op het T-Mobile 2G/3G netwerk zit wanneer je buiten het bereik van een Tele2 4G mast bent.
Dat 'beste netwerk' moet met een korreltje zout genomen worden.
In het verleden wisten de providers ook precies waar gemeten werd en wanneer.
Op dat moment wordt dan alles uit de kast getrokken bij de providers, zodat ze goed als mogelijk in de test naar voren komen.
Zeker moet je het onderzoek met een korreltje zou nemen. Ik denk dat dat geldt voor elk onderzoek wat dat betreft. Het punt wat ik wilde maken is dat T-Mobile traditioneel door iedereen gezien wordt als het slechtste netwerk na KPN en Vodafone. Ik weet ook dat T-Mobile heel erg stevig geïnvesteerd heeft in hun netwerk. Is T-Mobile nog wel het slechtste of zegt iedereen dat maar omdat ze dat gewend zijn vanuit vroeger?

Ik weet oprecht het antwoord niet hoor, ik wil ook zeker niet zeggen dat T-Mobile nu het beste netwerk heeft. Maar behalve persoonlijke ervaring en 'gevoel' zijn onderzoeken het enige wat een klein beetje in de buurt komt van een objectieve test en meting. En volgens een recent onderzoek is T-Mobile de beste. Dat je het met een korrel zout mag nemen lijkt mij duidelijk, maar het zegt wel iets natuurlijk.
Op m'n oude woon locatie was er vroeger geen bereik met T-Mobile. KPN was redelijk bereik en Vodafone was zeer goed.

Tegenwoordig is daar met T-Mobile goed bereik, KPN goed bereik en Vodafone matig bereik.

Op mijn nieuwe woonlocatie heb ik met T-Mobile goed bereik. KPN zeer goed en Vodafone is gewoon helemaal geen bereik. Heel af en toe verbindt de Vodafone voor een seconde of 2 en dat is het dan ook. Kan soms gewoon meer dan een dag duren voordat een smsje of oproep gemist binnenkomt.

Vanwege dit zit ik tegenwoordig dus bij T-Mobile en moet zeggen dat T-Mobile het tegenwoordig veel beter geregeld heeft dan Vodafone.
Welk gat? Kennelijk bestaat er nog bij veel mensen het idee dat T-Mobile 'de slechtste van de drie' is. Ten eerste is daar natuurlijk Tele2 bij gekomen met een 4g netwerk, ten tweede is het juist Vodafone waarbij het gat groter wordt met de concurrentie. Het komt er anno mei 2016 eigenlijk op neer dat je in de randstad eigenlijk twee keuzes hebt wat betreft topnetwerken: Of KPN of T-Mobile waarbij T-Mobile het eigenlijk wint op absolute aantallen mastlocaties en dus capaciteit. In de rest van Nederland heeft T-Mobile nog wel wat werk om overall het beste netwerk te bieden. Daar is KPN nu de winnaar aangezien zij van oudsher veel gunstige mastlocaties hebben en 4g strategisch slim hebben uitgerold. Tele2 is natuurlijk nog bezig met 4g uitrollen maar wint het al op prijs per eenheid data. Heb jij toevallig een Vodafone mast naast de deur, dan geef je de voorkeur aan Vodafone. Heb je echter de luxe om de netwerken van alle providers te ontvangen, dan doe je er verstandig aan om je even bij te laten praten over de huidige stand van zaken.

Dus:
Woonachtig in de randstad en kom je vaak buiten de randstad? Kies KPN.
Woonachtig in de randstad en kom je weinig buiten de randstad? Kies T-Mobile.
Wil je het meeste waar voor je geld en geef je (tijdelijk) minder om dekking? Kies Tele2.
Kan je bij jou thuis of op het werk alleen Vodafone ontvangen? Kies Vodafone.

Ik stap over twee dagen over naar T-Mobile. Ik kom van KPN af. Reden? T-Mobile biedt de MB verdeler, het feit dat mijn contract de eerste maand vrijblijvend is en ik dus weer ieder moment kan opzeggen als ik niet tevreden ben, 250MB en bellen vanuit mijn bundel in de EU en de concurrerende prijs van €28,50 voor 12GB. Blijkt de dekking toch niet te zijn zoals ik had gehoopt? Dan ga ik terug naar KPN. Maar een beetje 4gmasten.nl in de gaten houden leert mij dat ik mij over de dekking van T-Mobile weinig zorgen hoef te maken op de plaatsen waar ik vaak kom.
Welk gat? Kennelijk bestaat er nog bij veel mensen het idee dat T-Mobile 'de slechtste van de drie' is.

Dat idee bestaat bij mij zeker nog. Sterker nog ik woon niet in de randstad en T-Mobile had letterlijk schijt aan dat soort mensen. Ik ben er 2x ingestonken met de belofte dat het netwerk nu wel beter zou zijn buiten de randstad (lees omgeving Overijssel). De credits die ze hadden hebben ze bij mij verspilt.

Ik denk dat met mij een heleboel mensen een aantal jaren terug hebben ervaren dat T-Mobile een slecht netwerk heeft buiten de randstad. Dat kan inmiddels wel sterk verbeterd zijn, maar voor mij reden om voorlopig niet voor T-Mobile te kiezen. Daar plukken ze nu de vruchten van, van mensen die met mij in het verleden slechte ervaringen hebben gehad. Maar goed ik denk wel dat dat in de toekomst zal veranderen en ze weer meer klanten krijgen.

[Reactie gewijzigd door roooii op 4 mei 2016 11:53]

Hoewel ik niet vaak buiten de randstad kom heb ik eigenlijk nooit geen dekking gehad bij T-mobile (plus hun netwerk is moeilijk snel), echter in de trein tussen Ede en Arnhem viel het signaal (vorig jaar) 10 min volledig weg..
Tussen Ede en Arnhem heb ik nog steeds dat probleem... Zowel met KPN als Vodafone.
Ik, woonachtig op de Veluwe, kan dit zeker beamen. Mij is hetzelfde beloofd en ik ben er ook ingestonken. Weinig tot geen ontvangst. Internet snelheden van 50kb/s (maar meneer dan heeft u toch gewoon internet).
Laatst weekendjes weg geweest in Friesland en in Limburg, zelfde verhaal. Nog een paar maand en dan ziet T-Mobile mij nooit meer terug.
En gelijk heb je. Mijn mening over telecomproviders is dat ik ze nooit geloof op hun blauwe ogen. Dat is voor mij les 1. Heb je je daar overheen gezet, dan heb je opeens meer keuze aan providers. Anders kan je ze allemaal wel boycotten en heb je alleen jezelf ermee ;)

Ik houd het tegenwoordig bij ervaringen op het Tweakersforum. Dan lees ik tenminste goed onderbouwde ervaringen en analyses zodat ik daar mijn keuze op kan baseren. Via vergelijkingssites kom je toch alleen maar negatieve ervaringen tegen van jan en alleman die er ook nog eens geen verstand van hebben. Dat betekent dus:
4G van KPN: klaar voor de toekomst
[Ervaringen] T-Mobile 4G Netwerk
Tele2 4G ervaringen
[Ervaringen] Vodafone 4G netwerk
https://www.4gmasten.nl i.c.m. http://www.antenneregiste...ml?viewer=antenneregister

Ik ben in het Windows Mobile tijdperk, en tegelijkertijd mijn pubertijd en dus interesse in andere dingen, klant geweest bij T-Mobile. Jaren later overgestapt naar eerst een 1GB en daarna 11GB abo bij Vodafone Friends & Family. Veel data voor weinig geld toendertijd. Totdat ik ging treinforenzen. Ik heb mij jaren zitten ergeren aan het slechte 3g netwerk van Vodafone. Ongetwijfeld was T-Mobile toen ook een ramp. Ik ging mij dus oriënteren en interesseren in mobiele netwerken. Toen kwam ik er achter dat ik beter mijn geld op KPN (Hi) kon inzetten. Helemaal vanwege 4g.

Nu echter lees ik zoveel goede verhalen over het T-Mobile netwerk en kan ik ook feitelijk zien dat het netwerk op veel plaatsen gewoon in orde is volgens bovengenoemde bronnen. Dan mag zo een provider net als de rest een doorgewinterde boef zijn; als je realistisch bent en nooit met de klantenservice in aanraking komt, dan heb je aan elke provider een goede. Je moet als consument dan echter wel wat meer onderzoek doen om te kijken wat (abo en telefoon) een provider jou waar (dekking) kan bieden. Dat houdt dus in dat je niet alleen kijkt naar de beste deals, maar tegelijkertijd ook de netwerken van de providers in jouw afweging opneemt. De ene consument kan daardoor mazzel hebben met de dekking in zijn/haar omgeving en voor €35 met 24GB 4g bij Tele2 klaar zijn. De andere consument moet noodgedwongen shoppen bij een andere provider en kan daardoor duurder uit zijn. So be it.

Dat betekent dus voor mij dat ondanks dat ik geen goede ervaringen heb met T-Mobile in het verleden, ik toch tegendraads mijn gevoelens terug ga naar T-Mobile in de veronderstelling dat ik er qua netwerk nu niet op hoef in te leveren t.o.v. KPN, en nooit om wat voor reden dan ook contact hoef te leggen met de klanten'service'.
Ik ben 6 jaar klant en kan dit beamen. Buiten de randstad moest ik het vaak doen met 2g of helemaal niets. Dit is in de loop van 2015 drastisch veranderd. Ik heb nu zeer goed bereik zowel binnen en buiten de randstad. Ook op het platteland heb ik nu bijna altijd 4g en zo niet dan heb ik 3g verbinding waar ik dat vroeger niet had.

Het idee dat T-mobile een slecht netwerk heb is wellicht nu achterhaald, maar dat is het dan nog niet zo lang ;)
Ik woon in zwolle en had altijd heel slechte dekking. Nu hoor en lees ik veel dat tmobile een stuk beter is maar toch blijft de slechte ervaring zitten.
Dit is inderdaad een goede observatie. Ikzelf zit al jaren bij T-Mobile en tegenwoordig is het netwerk echt uitstekend. In de spits op Utrecht centraal behaal ik nog een prima snelheid, de randstad is tegenwoordig echt goed voorzien.

Er zijn nog wat gaten als ik in de trein zit van Nijmegen naar Roermond, maar verder ben ik uitermate tevreden tegenwoordig.

Een par jaar geleden was T-Mobile inderdaad wat goedkoper, maar ook slechter. Tegenwoordig is dat echt niet meer het geval.
Die gaten heb je altijd.
Als ik op dat traject reis dan heb ik ook wel is dat de verbinding (vodafone) weg valt.
En zo heeft iedereen een ander leefpatroon en de daarbij behoren plaatsen waar men bereik wilt hebben. Zo is binnen op mijn werk (binnen de randstad) er vrijwel geen 2/3/4g bereik van T-Mobile (gesprekken voeren lukt meestal niet, tenzij je een raam openzet en buiten het raam gaat bellen). De overige netwerken hebben goed bereik binnen.

Uiteindelijk blijft eea dus zéér persoonlijk en het beste netwerk voor de één, kan voor de ander als slechtste worden ervaren. Uiteindelijk draait alles om hoe men het ervaart en in hoeverre men er gelukkig mee is. Ook prijs kan hierbij een rol spelen (of men blij is met provider cq netwerkervaring vs prijs verhouding) en abo's op het T-Mobile netwerk zijn relatief goedkoop.

Met T-Mobile had ik behalve op mijn werk geen probleem. En daar zit ik zéér regelmatig :)

[Reactie gewijzigd door meijer_s op 4 mei 2016 19:02]

Het gaat niet enkel om throughput, maar ook om service.
T-mobile heeft in de randstad een netwerk dat zich kan meten met dat van KPN en SOMS zelfs iets sneller zal zijn (niet het gevaal waar KPN 2100/2600 actief is.); maar buiten de randstad is het een troep van een gatenkaas. Maar ook in de randstad is KPN veel stabieler en betrouwbaarder.
KPN komt niet voor niets in de meeste testen naar voren als de beste en betrouwbaarste netwerk provider. T-mobile heeft er slechts één gewonnen, en adverteert meteen met "beste netwerk". :')

Maar daar komt bij dat je bij KPN netjes 24/7 klantenservice krijgt, bij T-mobile niet; en de mensen die je daar spreekt zijn vaak lang niet zo netjes, kundig en behulpzaam als die bij KPN. Service is ook erg belangrijk.

Dan moet je nog rekening houden met het feit dat je bij KPN met Compleet erg leuke kortingen krijgt. Met meerdere mensen, dus bij stelletjes of gezinnen, krijgt iedereen €5 korting; en als je alles-in-een hebt krijgt iedereen ook nog eens verdubbeling van de minuten/mb's.

Hierdoor is KPN in alle gevallen:
- Stabieler netwerk met superieure dekking
- Veel betere service
En bij Compleet:
- Veel goedkoper dan T-mobile.

In 9 van de 10 gevallen is KPN altijd de beste keuze als je kwaliteit en stabiliteit zoekt.
Die 5€ korting bedoel je waar ze inmiddels weer 2,50€ van hebben teruggepakt door een prijsverhoging? In 2017 de andere €2,50 weer terugpakken en klaar is KPN. Weer net zo duur en je zit er een jaar aan vast. Of heb je al abbo's bij KPN die maandelijks opzegbaar zijn?

Maar wel goede klantenservice hoor.
Prijsverhoging? Ik heb het over mobiele abonnementen, die kunnen tussentijds geen prijsverhoging krijgen; want dan mag je opzeggen.
Ik heb het over de €5 korting die je krijgt als je meerdere mobiele aansluitingen hebt. ;)
Klopt, het gaat over het internet/tv-pakket. Weet je nog waarom je vijf euro korting krijgt? Niet alleen bij meerdere mobiele aansluitingen, maar ook bij mobiel + KPN Compleet. Raad eens wat er 2,50€ duurder is geworden?
Ik denk dat er hier misschien sprake is van verwarring. :)
Je bent ook "Compleet" als je meerdere mobiele KPN aansluitingen hebt; en daar krijg je dan €5 korting per aansluiting. Je hoeft geen TV/internet van KPN te hebben op vast.

Dat de TV pakketten duurder zijn geworden is iets wat elke paar jaar gebeurd, dus denk niet dat dit per definitie iets te maken heeft met de korting. Je krijgt met Compleet bijvoorbeeld HBO gratis; als je die meerprijs even bekijkt dan krijg je alsnog een behoorlijke korting!
KPN veel goedkoper als je KPN Compleet hebt dan T-Mobile? Grapje zekers? De prijzen schelen deze gemiddeld zo'n € 5,00 tot € 7,50. Qua stabiliteit loopt het tussen T-Mobile en KPN niet veel meer uiteen in de afgelopen 12 maanden.
Nee, geen grapje. Gewoon absoluut waar.

Een voorbeeld berekening, sim-only:
T-Mobile: 3GB + 120 minuten: €22,-
KPN met Compleet: 10GB + 400 minuten: €20,-
Dat is €2 goedkoper, en ook veeeeel meer data en minuten; meer dan 3x zoveel op beide fronten! Voor minder geld.
Voor €7.50 extra krijg je zelfs 10GB data + onbeperkt bellen. :P
(Als je maar één aansluiting hebt, dan is het bij KPN €25. Voor €3 extra 7GB meer data en 280 extra belminuten == natuurlijk nog altijd veel goedkoper dan T-Mobile.. ;))

Dus ja: KPN met Compleet korting is absoluut veel goedkoper dan T-Mobile. Zowel qua maandprijs als wat je voor die maandprijs krijgt.

Bij KPN heb je vervolgens ook nog 24/7 support en een superier netwerk; en qua stabiliteit en bereik loopt het wel degelijk nog enorm uiteen. ;)
Het enige voordeel van T-Mobile is dat als je op vakantie gaat je gratis 250MB mag internetten en 2 uur vrij bellen hebt in de EU. Bij KPN kost dat €10 voor 500MB; en €1.20 euro voor 120 belminuten. Totaal: €11.20.
Als je dus maar 2 a 3 weken op vakantie gaat; kan je dat omrekenen naar zo'n 0,90 cent per maand wat je dan moet optellen om het te vergelijken. KPN alsnog veel goedkoper dus... ;)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 10 mei 2016 01:14]

Uitgaande van jou vergelijking:

KPN Mobiel + Compleet Korting € 20,00 + Alles-in-1 Instap 100/100 € 50,00 = € 70,00 per maand.

T-Mobile 120min + 12GB € 29,00 + Vodafone 100/100 € 41,00 = € 70,00

Precies dezelfde totaalprijs. Bij T-Mobile wordt nog hard gewerkt aan verbeteren van het netwerk, de theoretische snelheden van mobiele data ligt bij T-Mobile op 300Mbit en bij KPN op 225Mbit. Gratis 24/7 klantenservice zou je niet nodig hoeven hebben als alles gewoonweg goed werkt. En guess what, er zijn zat mensen die inderdaad geen problemen ervaren omdat ze hun mobiel gewoon 'normaal' gebruiken en zelfs pas een storing ervaren als mensen in de omgeving (of de media) de storing melden.

De totaalprijs die men maandelijks betaald is dus enorm afhankelijk van de wensen die consumenten stellen. Dat KPN vele malen goedkoper is, is hooguit van toepassing als je combineert met andere pakketten.
Daar vergeet je bij KPN nog de extra kortingen en zenderpakketten mee te rekenen. ;)
Hoe je het ook wend of keert, KPN blijft alles bij elkaae goedkoper dan T-mobile... Of je dat nou leuk vindt of niet. :)

Neen, bij KPN lag de max theor. snelheid al een stuk eerder op 300MBit dan T-mobile, en loopt KPN ook voor met de uitrol ervan. KPN is T-mobile daar steeds in voor, het enige waar T-mobile sneller in was was de uitrol van snel 4G in de randstad dankzij de directe 1800 inzet. (KPN ging voor algehele stabiele dekking, ipv louter op een paar plekken maximale throughput.)

Klantenservice heb je niet nodig als alles naar behoren werkt, maar als er een keer iets is dan is het wel fijn dat ze er zijn én dat je kundige mensen aan de lijn krijgt. (Dat is bij tmobile ook nogal een probleem.)
Bovendien ook handig als je 's nachts veel werkt of zaken wil regelen, kan je dan je abo wijzigen/verlengen, etc.
"Normaal" gebruik heeft daar helemaal niets mee te maken.

Mijn stelling was dat KPN met Compleet goedkoper is dan T-mobile, en dat klopt. Dat klanten daarbij ook nog eens superieure klantenservice, allerlei extra's krijgen én toegang tot een veel beter netwerk krijgen is natuurlijk mooi meegenomen. :)
Anoniem: 727139
@WhatsappHack5 mei 2016 17:28
Enige probleem is dat adsl van KPN veel slechter is dan ziggo. :(
Ik woon buiten de randstad (achterhoek) heb heb over de dekking weinig te klagen. Zit zelf bij Tele2 en heb daardoor het T-Mobile 2G/3G netwerk als fallback.
Het Tele2 4G netwerk is nog in opbouw maar wordt steeds beter, maar eigenlijk zal me dat echt worst wezen. 4G is leuk voor de snelheid maar de dekking van T-Mobile is prima en 3G is ook snel zat imho.
Moet er toch bij vertellen dat ik waar ik sinds kort woon tmobile en kpn gewoon ruk dekking hebben (zelfs maar 2 streepjes op 2G en wegvallende verbinding op 3g en dat terwijl de dichtstbijzijnde 3 zendpalen 850,1050 en 1200 meter verderop staan waar dit bij mijn vorige huis 400 550 en 600 meter was.
Daardoor haal ik meer als 30% minder screen on time door extra drain van het netwerk.

Er zijn gewoon heel heel veel plekken waar het signaal onacceptabel is!
Gat? Volgens mij is T-Mobile KPN en Vodafone allang voorbij qua netwerk en datasnelheid.
sorry hoor maar ik reis veel rond en heb nooit problemen gehad met t-mobile ( niet meer in ieder geval ).
Eenige keren dat ik geen verbinding had was in de trein op bepaalde plekken.
O en bij een random boer in the middle of no where op het platte land
Waarbij moet worden opgemerkt dat als je momenteel een prepaid klant bent je met een stel samen stel bij abbo met 120 minuten en 0 mb snel maar onbeperkt traag internet en onbeperkt SMSn je een heel mooi EU ready abbonement hebt. Met T-mobile samen korting betaal je dan 9.5 euro. Dat is voor mij de doorslag geweest om veel familieleden met prepaid dat abbonement te adviseren.
Ik denk dat €9,50 voor veel prepaid klanten al een erg hoog bedrag per maand is.

De meeste mensen die ik ken en nog prepaid hebben, gebruiken hun mobiel zo sporadisch dat ze never nooit niet aan dat bedrag komen.

Heb je wel dat soort verbruik is het inderdaad veel slimmer om bij een van de vele aanbieders een sim only abbo af te sluiten.
Exact, mijn ouders zijn van zulke mensen. Die hadden altijd tegen de 100 euro beltegoed op hun telefoons, simpelweg omdat er eens in de zoveel tijd opgewaardeerd moet worden omdat het anders het nummer komt te vervallen (debiel systeem, is dus alsnog een abonnement, goed beschouwd). Geloof dat er tegenwoordig wel betere vormen zijn (terugbetalen van ongebruikt tegoed enzo).
Bij oa KPN, Simyo, TMobile en Telfort, hoeft dat niet (meer).
Dan moet je elk halfjaar tegoed gebruiken (bijv. 1 sms sturen) om je nummer actief te houden.
Zie hier.
Ja klopt, er is een hoop veranderd gelukkig, maar dat veranderd niets aan het feit dat ze al een behoorlijk tegoed hebben opgebouwd in de loop der jaren dat het nog niet was ;)
Als ze ooit uit die valkuil willen komen ipv er steeds verder in wegzakken, zou dit kunnen helpen.
Daarmee kan je ca 2/3 van je tegoed weer terugkrijgen.
Je zou je zorgen kunnen maken over de tig euro die je daarmee "verliest", maar die gebruik je toch niet dus is toch al verloren, en op termijn ben je waarschijnlijk desondanks goedkoper uit bij een ander.
Nouja het is maar een idee :)
Er zijn sites die je van dat beltegoed probleem kunnen afhelpen. Je belt dan een nummer a x bedrag per minuut, en zij houden dan een bepaald percentage maar het overige bedrag krijg je dan overgemaakt op je bankrekening.
omdat er eens in de zoveel tijd opgewaardeerd moet worden omdat het anders het nummer komt te vervallen
Vziw hoef je alleen eens in de zoveel tijd (1x binnen het half jaar?) een keer uitgaand te bellen of SMSen. Da's wat mijn ouders nu ook doen en daarmee raken ze (gelukkig) hun nummer(s) niet meer kwijt.
Yup. Ik ben er zo één - ik bel bijna nooit met dat ding dus ik gooi er elk jaar een tientje op om het nummer te behouden en mijn beltegoed loopt daarmee nog steeds alleen maar op - alles wat niet op gaat, wordt netjes meegenomen naar het nieuwe jaar.
Data gaat gewoon op de wifi. Dat heb ik vrijwel overal en als ik geen wifi heb, dan zit ik achter het stuur, dus dan mag je toch niet appen/browsen/whateveren. De telefoon zit dan gewoon in de tas in de kofferbak.
Yup. Ik ben er zo één - ik bel bijna nooit met dat ding dus ik gooi er elk jaar een tientje op om het nummer te behouden
Moet je mee oppassen. Familie van mij heeft al meegemaakt dat ze haar nummer nadat er slechts een half jaar niet actief mee naar buiten gebeld was (alleen gesprekken ontvangen) al kwijt was.
Dat is bij KPN , had laatst een simpakketje gekocht bij ze
Dat doe ik al zo lang ik die SIM heb - en die heeft nog in een originele 3310 gezeten, dus wat dat betreft gaat dat prima. Vodaphone stuurt me ook netjes een berichtje als mijn tegoed weer gaat verlopen, dus dan kun je tijdig opwaarderen.
Zo werkte het 10 jaar geleden ook al bij KPN. ;)
https://www.miky.nl/gsm/s...AT44&call=MIN44&sms=SMM05

Bij Miky (t-mobile dochter) krijg je voor 4,50 (na de samen korting)
90 min
50 sms
100 Mb 4g
onbeperkt 64kb internet
Je hebt bij Miky geen onbeperkt internet via de T-Mobile dienst.

Je maakt gebruik van de T-Mobile Basis Sim Only. Hier heb je, wanneer je bundel op is, geen internet meer en moet je een MB-aanvuller bijkopen.
https://www.t-mobile.nl/mobiel-abonnement/sim-only/basis-sim

[Reactie gewijzigd door Xerox op 4 mei 2016 11:39]

Zeker weten? Eerste bullet op site Miky zegt:
- Altijd online met een basissnelheid tot 64 Kb/s
Echt 1000x die pagina doorgelezen, kon het niet vinden.
Eerste regel... Schijnbaar hebben zij dat wel dan.. :)
https://www.miky.nl/gsm/s...AT44&call=MIN44&sms=SMM05

Bij Miky (t-mobile dochter) krijg je voor 4,50 (na de samen korting)
90 min
50 sms
100 Mb 4g
onbeperkt 64kb internet
En werkt Vriendenkorting ook bij Miky <-> T-Mobile aanmeldingen? Dat zou helemaal leuk zijn, ik kan het alleen niet vinden.
Ik zou nooit voor een abonnement gaan eigenlijk. Of het nu goedkoper is of niet, ik heb gewoon een hekel aan rekeningen achteraf, vooral als er wat mis gaat en het duur wordt (als ik bijvoorbeeld mijn voicemail open laat staan in het buitenland of daar te veel data gebruik). Dan heb ik veel liever dat mijn beltegoed gewoon op is en daarmee uit.

Hoeveel het kost interesseert me niet zo veel, ik betaal zo 20-30 euro per maand aan beltegoed. Dat kan vast goedkoper. Maar het is meer het gebrek aan gezeur en het met de dag over kunnen stappen op een ander netwerk dat ik prettig vind. Wij prepaidbellers zijn lang niet allemaal weinigbellers :)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 4 mei 2016 16:47]

Ben er zelf ook weggegaan, overgestapt naar KPN, zag het verschil ook. Tijdens een festival had een vriend T-Mobile op dat moment en kon amper verbinden met een pagina, ik zat op KPN en kon zo 15 foto's op Facebook zetten zonder problemen.

Daarnaast was het ook belachelijk dat je (toen) een buitenland bundel kon aanzetten telefonisch, maar kon niet meer uit voor de rest van je abonnementsduur en je moest er maandelijks voor bijbetalen.
Inmiddels doet T-Mobile het daar veel beter dan vroeger: je kunt ofwel een bundel kopen in het buitenland (op zich niet heel onredelijk qua prijs voor matig gebruik, maar ook weer niet goedkoop), ofwel een deel van je bundel in het buitenland gebruiken (sinds kort).
Net een T-Mobile abbo genomen in Duitsland - 45 per maand, maar dan wel onbeperkt bellen en SMS'en in de hele EU + Australia, NZ, USA en Canada en nog wat landen. Oh EN surfen - 3gb per maand data, en dat is ook te gebruiken in de landen waar je gratis kunt bellen. Toch wel een mooie deal. Ja, kost meer dan andere abbo's maar ik vindt het wel fijn me geen zorgen te hoeven maken als ik naar/van het buitenland bel. Ik reis (logisch) redelijk regelmatig naar Nederland maar ook andere landen van de EU en de VS.

Jammer dat Brazilie niet in de gratis groep zit, daar kom ik ook minstens 1x per jaar...
Dat probleem heb ik niet meer met T-Mobile. Sterker nog: een tijdje geleden zaten we in bebost gebied in de omgeving van Lochem en had een maat van met KPN geen bereik en ik met T-Mobile gewoon lekker snel 4G. T-Mobile is echt een stuk beter geworden.
Op festivals had ik dat vroeger ook. De laatste 2,3 jaar echter nooit meer last van. Overal bereik en nooit last van overbezetting.
Daarnaast was het ook belachelijk dat je (toen) een buitenland bundel kon aanzetten telefonisch, maar kon niet meer uit voor de rest van je abonnementsduur en je moest er maandelijks voor bijbetalen.
Die bundel is dan ook niet bedoeld voor de vakantieganger maar meer voor de grenswerker. Ik zou als grenswerker ook nog wel bereid zijn die 15 euro voor de 1 GB bundel te betalen maar doe dat niet omdat ik het juist belachelijk en onhandig vind dat die bundel in heel de EU geldig is behalve in Nederland 8)7 Dan maar geen data, niet in de EU en ook niet in Nederland.
Hetzelfde hier ook van KPN overgestapt, T-Mobile is gewoon op alle vlakken ontzettend waardeloos. Zowel qua netwerk, support en facturatie, er is structureel altijd iets dat niet werkt. Wat ben ik blij dat ik eindelijk die stap heb gezet. Ook mij vrouw stapt zo over zodra haar contract afloopt.
Hetzelfde hier ook van KPN overgestapt, T-Mobile is gewoon op alle vlakken ontzettend waardeloos. Zowel qua netwerk, support en facturatie, er is structureel altijd iets dat niet werkt

Dat is dan een persoonlijk iets, zit al 16 jaar bij T Mobile en dat zou ik niet doen als ik ontevreden zou zijn. Netwerk is prima en zeker nu het 4G is uitgerold is het voor mij nog beter geworden.
Dit soort zaken zijn altijd persoonlijk, het is maar net wat de verwachtingen zijn en hoe de ervaring is die jij hebt met een provider.

Ik ben gestart bij Ben wat vervolgens in 2002 werd overgenomen door T-mobile. Ik heb geen echt slechte ervaringen met T-mobile als provider, maar ga toch overstappen naar KPN.
De simpele reden daarvoor is KPN-compleet. Wanneer ik overstap betaal ik de helft minder voor dezelfde bundel. Het enige wat ik dan mis is het (deels) gratis gebruik van mijn bundel binnen de EU. Dat stoort mij niet aangezien ik vrijwel nooit bel als ik over de grens ben en als ik echt internet nodig heb dan is er altijd wel WIFI te vinden.

Daarbij kan ik altijd weer teruggaan, het is namelijk niet zo dat ik als klant van het eerste uur daar op dit moment op wat voor wijze ook maar enige profijt van heb.
Dat is dan een persoonlijk iets, zit al 16 jaar bij T Mobile en dat zou ik niet doen als ik ontevreden zou zijn. Netwerk is prima en zeker nu het 4G is uitgerold is het voor mij nog beter geworden.
*mierenneuk modus aan*
16 jaar? Dat is erg knap aangezien T-mobile pas sinds 2002 actief is in NL.
*mierenneuk modus uit*
Tweakers: T-Mobile minder klanten
Nu: T-Mobile meer klanten (link)

Bijzonder altijd dat verschil van interpretatie van Tweakers.net :/
Als je Nu leest: "T-Mobile trekt meer abonnees"
Gaat dus niet over het aantal klanten in totaal, maar alleen de abonnees.

Bijzonder altijd, de interpretatie van mensen die niet lezen en maar wat roepen.
Het gaat ook om de positieve/negatieve draai die er aan nieuws gegeven word. Vind het eerlijk gezegd helemaal niet raar dat je prepaid bestand daalt in een tijd waar je bijna niet zonder mobiel internet kan.
Ik moet jip_86 toch helemaal gelijk geven in deze netfast

De eerste zin uit het artikel: "T-Mobile heeft opnieuw veel prepaidklanten zien vertrekken." is een interpretatie van de data die dus helemaal niet correct hoeft te zijn.

Prepaidklanten zijn misschien helemaal niet vertrokken, maar overgestapt op een abonnement. Dat komt helemaal overeen met het artikel van NU.nl. (meer abonnees, klantenbestand gelijkgebleven).
Misschien komt dit gewoon omdat de prepaid tarieven vrij hoog zijn bij T-Mobile. Zo kan ik zien dat een smsje 10 cent kost, waar dat bij andere prepaid kaartje maar 4 cent is. Ook is de prijs per minuut voor bellen met 15 cent aan de hoge kant.
Daarentegen is data 5ct/MB, wat een stuk goedkoper is dan de meeste concurrenten.
1 cent per MB is al lang en breed standaard bij Lycamobile, Lebara en Vectone. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar Lycamobile omdat ze een gratis SIM met "gratis" beltegoed hebben. Daardoor kun je nog goedkoper uit zijn.
Het verbaast me niet dat het aantal prepaid klanten van T-Mobile afneemt. Vorig jaar bleek ineens mijn prepaid telefoonnummer- dat ik sporadisch gebruikte- zomaar te zijn opgeheven. Zonder verdere aankondiging waren de voorwaarden omtrent de houdbaarheid van het beltegoed gewijzigd. Zo geldt gebeld worden niet langer als gebruik maken van je nummer...

Ik was overigens niet de enige die werd afgesloten en zijn tegoed in rook op zag gaan:
Tmobile blokkeert alle oude Sim kaarten

[Reactie gewijzigd door choogen op 4 mei 2016 15:58]

Mijn moeder had ook een oudeorange prepaid, maar ze gebruitk hem niet zo veel. In eens bleek deze afgesloten te zijn. Ze hadden wel een mail gestuurd, echter het was een sim met onbeperkte duur, die meerdere keren per jaar werd gebruikt. Heraansluiten ging niet, nummer weg en tegoed weg.

Voor mij nooit meer T-mobile
Bij mij was het echt T-Mobile (geen Orange). Op het mapje waar de simkaart in werd geleverd stond het volgende (ik heb het net weer even opgezocht):

Je beltegoed bij T-Mobile blijft onbeperkt* geldig.

*Tenzij je langer dan 6 maanden aaneengesloten niet belt, sms't, mms't of wordt gebeld.


Gebeld worden telde opeens niet meer mee. Ik ben daar als klant echter nooit van op de hoogte gebracht. Geen wonder dat ik dan ongewenst over die periode van zes maanden heenga.

Hieronder las ik overigens nog een goede tip over beltegoed van de Hema. Goedkoop beschikbaar, betalen per seconde en al op te waarderen vanaf 5 euro.

[Reactie gewijzigd door choogen op 4 mei 2016 16:12]

Heeft dat dalen van de prepaid klanten ook niet een beetje te maken met de verandering in gebruik van bijv data tov bel minuten en hoe kost effectief dit is?
Dat zou kunnen. Maar voor een paar maanden terug gebruikte ik ook T-Mobile Prepaid en kocht elke maand een bundel voor internet
Ik was zelf al 10 jaar klant bij T-mobile, altijd mijn contract verlengt met een leuke aanbieding maar dat werd helaas steeds minder tot we op het punt aankwamen dat je nog meer voordeel kreeg als nieuwe klant dan bestaande. Dit, samen met de goedkopere sim-only abonnementen die je tegenwoordig kan krijgen hebben volgens mij wel bijgedragen aan de afname van klanten bij T-mobile.
Nja ik vind het maar krom om als bestaande klant te klagen over nieuwe klanten.
Had jij als nieuwe klant geen leuke korting? Zoja, wat is dan het probleem?
Een ''nieuwe klanten korting'' is een lokker waar je als nieuwe klant ook van kan profiteren. Indien de actie 30 euro voor 6 maanden is en daarna 50 euro heb je een leuke korting gehad als nieuwe klant. Indien je verwacht dat ze na die 6 maanden ook weer 20 euro korting geven dan snap ik dat niet helemaal.
Stel je contract is afgelopen dan verleng je die (omdat je tevreden bent, mag ik hopen) en dan verwacht je weer die lage prijs?
Stel de prijs van 30 euro zou winstgevend genoeg zijn, dan hadden ze de prijs niet op 50 euro staan maar gedurende het contract op 30 euro.
Wil je non stop nieuwe klanten kortingen, dan ben je toch vrij om elke keer om te schakelen naar een ander?
Ik heb een relatief duur abonnement bij KPN, al jaren lang. Kreeg als nieuwe klant een zeer leuke korting, inmiddels is dat al een paar jaar maar 5 tot 7,50 euro korting per maand.
5 euro op jaarbasis is 60 euro, stel ze zouden mij die korting niet geven, dan ga ik niet klagen om die paar tientjes per jaar. Daar waar ik tevreden ben met KPN en letterlijk 0x problemen gehad heb ik geen reden om over te stappen of weg te gaan doordat ze me niet een grotere korting geven. Dit terwijl ik bij t-mobile of vodafone vast en zeker goedkoper uit kan zijn met de nieuwe klanten korting. Maar waarom zou ik, ik ben uiterst tevreden en ik lig (voor iedereen anders natuurlijk) niet wakker van een paar tientjes op jaarbasis.

Maar goed ben je een kortingjager en bereid om voor een paar tientjes op jaarbasis weg te gaan dan ben je net zo goed vrij om dat te doen.

Dit is dus geen t-mobile fout (het is helemaal geen fout) maar elke provider doet dat, elke instantie of dienstverlener. Indien je verwacht bij elke provider gedurende je periode daar flinke kortingen te krijgen, dan ben je in ieder geval Nederland aan het foute adres.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 4 mei 2016 12:01]

In plaats van prepaid kan je ook sim only nemen met basis bellen 50. Hiervoor betaal ik nu 2 euro per maand. Kost normaal 4,50 euro per maand, maar krijg 2,50 euro korting door het t-mobile samen voordeel waarbij je met een andere t-mobile klant in een groep gratis kan bellen.

Voor iemand die nu prepaid is lijkt mij dit best een aantrekkelijk alternatief.
Als ik hem nu samen stel simonly abbo zonder data 120min, als je het 2 jaar doet nu zelfs 2,50 de hele 2 jaar(normaal 5 euro)

Echter moet je wel standaard 10 euro betalen elke maand voor Startabonnement 24 mnd, dus ben je elke maand 12,50 kwijt als nog.

Als ik basis sim kies heb je ook internet moet je minimaal 250mb afnemen, je betaald dan voor 50min en 250mb elke maand 7,45.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 4 mei 2016 11:24]

Anoniem: 280967
4 mei 2016 16:27
Zelfs met geld toe ga ik nooit en ook nooit meer in zee met T-mobile en dat netwerk van hun. Hier is echt heel duidelijk sprake van goedkoop is duurkoop. Service is om te huilen bij T-mobile.
Echt zo slecht bedrijf als T-mobile, zo onvriendelijk bedrijf als T-mobile nooit mee gemaakt.

Voicemail werkte negen van de 10 keer niet, getest op verschillende telefoons.

Zeer veel keer helpdesk over gebeld, werd niet opgelost. X aantal keren bij winkels langs geweest werd niet op gelost.

Daarnaast bereik in Randstad ook slecht te noemen. Bij vrienden in huis (Bilthoven) hadden we zelfs helemaal geen bereik.

Ga nooit meer naar die club toe. Geef mij maar het KPN netwerk. Geen gezeur met geen bereik, geen gezeur met voicemali, wel verbinding in Bilthovens huis. Wel goede geluidskwaliteit.

En ik zit bij Youphone.

11 euro per maand onbeperkt bellen/ sms'en
11 euro 2000 mb internet
Dus je hebt T-Mobile ingeruild voor Youfone 8)7

Nou wil ik jou niet van je roze wolk halen, maar van alle andere mogelijke providers kies je Youfone; de andere ballenclub in telecomland. Ik hoop oprecht voor je dat je niet een spookfactuur krijgt of dat er iets anders gebeurd waarvoor je de klantenservice nodig hebt. Google maar. Andere providers zijn trouwens vaak ook geen haar beter. Al helpt het wel als er een klantenservice is met goed opgeleid personeel en korte lijntjes met de technische dienst. Dat lijkt KPN zelf bijvoorbeeld wel voldoende voor elkaar te hebben. Maar je lijkt niet te willen betalen voor service als je voor de tweede keer een goedkoop is duurkoop abonnement neemt ;) Het enige voordeel dat je nu hebt is dat je voor een lage prijs (met mazzel) probleemloos op het KPN netwerk zit, maar dus als Youfone-klant niet dezelfde service geniet als een KPN-klant indien dat noodzakelijk is.

Maar zoals altijd zal er bij een groot klantenbestand bij veel mensen dingen fout gaan, maar dus ook bij veel mensen dingen goed. Bij wie je ook klant bent, bij allen ben je slechts een nummer. Voor jou in de plaats weer een ander. Eigenlijk doe je er het beste aan alleen een maandelijks opzegbare abonnement te nemen. Helaas is dat geen gemeengoed en waar dat wel mogelijk is, is het financieel onvoordelig, maar dan kan je bij gezeur wel weer snel overstappen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee