KPN verhoogt prijzen en komt met erotische zender in basispakket

KPN brengt per 1 juli een aantal wijzigingen aan in zijn abonnementen voor internet, televisie en bellen. Zo voegt het bedrijf de erotische zender PassieLight aan het basispakket toe en verhoogt het bedrijf onder meer de prijs van Interactieve TV, Internet en Bellen met 2,50 euro per maand.

KPN logoDat de prijs voor abonnees met internet, televisie en bellen met 2,50 euro omhoog gaan, is volgens KPN om veiligheid, stabiliteit en kwaliteit te kunnen waarborgen. De tarieven voor bellen naar vaste en mobiele nummers buiten de BelOnbeperkt-periode wijzigen van tien cent per minuut of per gesprek naar elf cent per minuut of per gesprek.

KPN-klanten worden via een e-mail of brief op de hoogte gesteld van de nieuwe tarieven en zij kunnen dit ook in de MijnKPN-omgeving bekijken. Deel van de aanpassingen is ook dat klanten met een internetabonnement op twee apparaten gratis gebruik kunnen maken van KPN Veilig. Deze software moet ervoor zorgen dat apparaten beveiligd zijn tegen virussen en spyware. Volgens het bedrijf is er op apparaten met KPN Veilig geen andere antivirussoftware meer nodig. Op meer dan twee apparaten kost de software vijf euro per maand.

Een andere wijziging is dat het vanaf 1 juli niet meer mogelijk is om een vast nummer door te schakelen naar een buitenlands nummer. In de tv-zenders vinden ook enkele veranderingen plaats. Naast PassieLight krijgt het basispakket er ook de zenders Rai Uno en History bij. In het pluspakket zijn twee nieuwkomers, namelijk Crime & Investigation en AMC.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

02-05-2016 • 13:55

240 Linkedin

Submitter: Mr_Blobby

Reacties (240)

240
237
167
14
1
35
Wijzig sortering
Sorry maar wat een belachelijke reden...

Kpn heeft 2,1 miljoen 3 klanten met 2/3 in 1 dat komt neer op 63 miljoen per jaar extra door deze verhoging.
Je kan mij niet vertellen dat ze 63 miljoen extra nodig hebben om hun systeem veilig te houden.


Ik hoop echt dat binnenkort de bom barst en half nederland op straat staat omat ze de lasten niet meer kunnen betalen.

Dit jaar al :
-huurverhoging 5 euro
-kosten internet en tv verhoging 2,95 euro + een duurdere horizon box die nog eens 5,36 euro per maand extra aan stroom opslokt
-2 euro per maand meer voor water belasting
-6 cent extra belasting per m3 op gas wat ik door laag stroomverbruik dus niet compenseer met de lagere stroombelasting waardoor ik 3 cent meer betaal per m3 a 900 m3 per jaar dus weer 2,25 verhoging per maand.
Gemeente belasting die even 5.5 euro per maand gemiddeld duurder worden.
-en dan heb je nog de fors duurder geworden telefoon abbos afgelopen 3 jaar en de winkelprijzen die door de relatief lagere euro fors hoger zijn en het feit dat we genaaid worden met benzine.
en ook het eigen risico is wederom hoger...

Extra inkomen per maand dit jaar 18 euro...

kortom al met al denk ik dat je er per maand dik 20 euro op achteruit ga als ik geen luxe producten koop doe ik dat wel gaat het extra hard oplopen natuurlijk.
De meeste dingen die je opnoemt zijn al luxeproducten, dus of binnenkort 'de bom barst' durf ik te betwijfelen. :)
Ik heb geen tv, ADSL met korting elk jaar (nu nog 10/1Mb, binnenkort verhoogt naar 30/3), ben van 90 euro/mnd naar 35 euro/mnd aan gas/elektra gegaan (bijv. hele dikke trui aan in de winter en kachel flink omlaag bespaart enorm!), goedkoop abonnement voor m'n telefoon die prima meerdere jaren meegaat, en geen abonnementen verder behalve Spotify.
Ik durf te gokken dat ik daarmee al minstens 100 euro/mnd minder uitgeef aan vaste lasten, al is dat natuurlijk erg situatieafhankelijk. Waar een wil is is een weg om flinke stappen te zetten. Ik heb het ook niet breed maar weet elk jaar minder uit te geven, vooral aan luxeproducten. Als je de kachel graag lekker hoog hebt staan, supersnel internet wil, grote tv met toeters en bellen, een snelle recente telefoon, tsja, dan gaat je dat wat kosten.
Ik ben mij gaan toeleggen op het tevreden zijn met minder, want ik merkte dat ik ontevreden bleef hoewel ik meer kreeg. Als ik dat niet stopzette dan was ik nog steeds niet tevreden met 100.000 euro/jaar. ;) De kern is tevredenheid vinden in (bijna) alles, zoeken naar wat écht waarde heeft (word je echt gelukkiger van een dure spullen?) en loslaten/wegdoen wat stiekem maar weinig waarde heeft. Vriendschappen, ervaringen opdoen, vaardigheden leren, niet zoveel denken/op internet rondhangen maar meer leuke dingen doen etc. Er was een crisis voor nodig (burnout) voordat ik tot die conclusies kwam, dat wel.
Ik ben het wel met je eens betreffende de kosten van huren en eigen risico, dat kan er aardig inhakken zonder dat je er veel aan kan doen. Dan maar weer meer besparen op luxeproducten, denk ik dan ;)

[Reactie gewijzigd door TerraGuy op 2 mei 2016 22:47]

Internet is geen luxe product maar een noodzaak tegenwoordig met een wereld die zo goed als digitaal is.
Water,verwarming en elektriciteit ver van een luxe product en gewoon een burgerrecht als ik me niet vergis.
Belastignen zijn niet vrijblijvend en eten en drinken is alles behalve een luxe.
En onder een brug slapen is niet toegestaan...

En het kopen van dikke kleding is ook behoorlijk duur geworden tegenwoordig en ik denk niet dat je met verkleunen heel erg oud word.
Ik he in de winter de verwarming op 19.5 graden stan maar heb daarbij gewoon een trui met tshirt eronder aan omdat ik het gewoon heel snel koud heb.

internet heb ik gewoon nodig (vooral upload helaas voor de server) vandaar 150 mbit pakket omdat de enorme stumpers van reggefiber mijn kabel niet kunnen vinden is er geen glas beschikbaar...
Blijkbaar heb ik geen kruipluik haha terwijl de hele straat gewoon is aangesloten zonder probleem via het kruipluik haha.

dus helaas zit ik aan het nu nog duurdere ziggo vast.... was trouwens 8 euro goedkoper vlak voordat het ziggo werd zo goed is een merge voor de consument...
Dank je nutteloze eu/regering die dit goedgekeurd heeft.
Mobiel daarentegen heb ik een refurb telefoon uit 2013 met een abbotje van 8 euro haha.

Wat betreft huren is het gewoon schandalig ! veel huren zijn meer als een koophuis van dubbel de waarde.

Ik woon in een huis met een woz van 115.000 en betaal maandelijks bijna 2x zo veel als een ander met een koophuis met aftrek en een woz van 2,5 ton.
Het erge is dat je er helemaal niets voor terug krijgt.
Bij een koophuis betaal je langzaam af en hou je je geld...
En dan te weten dat dit huis nog geen 20 ruggen bij de bouw gekost heeft en dus al dik 10x terugbetaald is en de komende 40 jaar nog wel zal staan en nog 15x over de kop gaat.
Tussen internet en internet zit een groot verschil.
internet heb ik gewoon nodig (vooral upload helaas voor de server) vandaar 150 mbit pakket
Je bent geen ondernemer, want dan zou je neem ik aan zakelijk bij internet zitten. Je hebt het over 150 Mbit en die bieden ze niet zakelijk aan.

Hoe is het hebben van een eigen server dan geen luxe?
Tja ik kan ook mijn data heen en weer sjorren en elk jaar een externe hdd slopen want dat zit er dik in met die tere dingen van tegenwoordig...
Da is iets sneller internet goedkoper als een HDD mee nemen.
Anoniem: 569741
@TerraGuy3 mei 2016 07:55
Mooi gesproken tevredenheid zit hem niet in materialisme .
Maar 18 euro meer verdienen is wel triest. Dat komt nog niet in de buurt van de inflatie die rond de 2% zit. Dus volgens mij zit het probleem eerder daar en niet bij je inkopen die de inflatie ongeveer volgen.

Maar besef wel dat het altijd erger kan, een kennis van mij die zit nu elke dag zonder stroom en met een inflatie die dit jaar volgens verwachtingen tot in de duizenden procenten gaat. Terwijl de lonen niet meestijgen en de winkels leeg zijn. Criminaliteit wordt er populair en er is een zwarte markt voor US dollars. Hij zou graag met je ruilen. Daar is het trouwens lekker warm rond de evenaar dus zul je geen verwarming moeten betalen.

PS: Hij woont in Venezuela, het op dit moment minst (economisch) stabiele land ( in mijn opinie )
PPS: Steigen de lonen bij iedereen zo weinig?
Ik hou nu nog 45 euro pm over na alle lasten om wat dan ook van te doen maar als he zo door gaat zit ik over 3 jaar in de problemen en moet ik dingen op gaan zeggen of kan ik rekeningen niet meer betalen en bouw ik ook geen reserves meer op voor als er wat kapot gaat.

En ik denk dat er met mij nog miljoenen zijn die zich daar best wel zorgen over moeten maken.

Ik heb geen idee wat anderen meer of minder krijgen maar weet dat er veel bedrijven zijn die doodleuk zeggen een ontslag ronde of geen loonsverhoging.
OFFTOPIC : Maar 18 euro meer verdienen bij salaris van 3000 euro is niet triest bij een inflatie van 0,6%, is een prima inflatiecorrectie. Tijd voor andere werk / meer verantwoordelijkheid als je meer wilt verdienen? . http://statline.cbs.nl/St...=081020-1258&HDR=T&STB=G1 , je moet terug naar 2013 om op dat soort waardes uit te komen.

Ontopic :
Media word steeds meer oligopolie, waardoor ze wegkomen met dit soort tariefsverhogingen. Zelf bedenkt men allerlei services, die leiden tot prijsverhoging. Concurrent doet hetzelfde, maar instapkosten zijn zo hoog dat ze er allemaal mee weg komen. Typisch een geval waarin kapitalisme niet werkt, en het tijd is voor de overheid om in te grijpen.....
Ik had niet verwacht dat het verschil zo groot zou zijn met België, momenteel zitten we aan 2% hier. Terwijl we nog aan 0.29% zaten in april 2015.

Belgische site met inflatie:
http://economie.fgov.be/e...omy/consumer_price_index/

ook een leuke ( niet officiële site ):
http://www.tradingeconomics.com/belgium/inflation-cpi
Is inderdaad interessant, had niet door dat je uit België kwam, dan snap ik je reactie ook beter.
Krijg je met een overheid die meer belasting gaat innen (taxshift op drank), :), maar grote kans dat wij ook weer wat meer inflatie gaan krijgen, huizenprijzen gaan sinds lange tijd weer omhoog.
Bij mij niet, knaken zat.
Tja, er zal iets moeten gaan veranderen, maar dat gaat niet "vanzelf". Er is een goede positieve beweging gaande, maar dat verandert niets op heel korte termijn.

Daarnaast, wat noem jij luxe producten? Uit nieuwsgierigheid? Ik begeef me in een ander soort economie als zzp'er in de IT, vandaar mijn onkunde?
Extra harde schrijven, nieuwe telefoon of tablet, nieuwe magnetron, een leuk beeldje voor op de kast of een schilderijtje, nieuwe kruidenpotjes.
Allemaal zaken die niet echt nodig zijn maar wel absurd duur geworden zijn.
Right. Het woord luxe deed me aan zijden ondergoed denken enzo. Vandaar.
Huurverhoging 5 euro?
Ik zag een tweet voorbij komen met de tekst:
Huurverhoging 1/7/2016: 4,60%
Verhoging 1/7/2015: 5,00%
Verhoging 1/7/2014: 6,50%
Verhoging 1/7/2013: 6,50%
In 4jaar=24,6% (dat zou inclusief het effect van huurverhoging op huurverhoging zijn)...
Mijn huur ging van 628,5 naar 636,5 maar krijg 2 euro meer toeslag haha.
Nog zon nutteloze regel.
De huren zijn zo erg gestegen dat er toeslagen nodig zijn om het betaalbaar te houden en vervolgens betalen verhuurders weer extra belasting aan het rijk. Lekker ongecontroleerd geld rondpompen ipv gewoon een vaste lage huurprijs.
Ik weet dat 12 jaar geleden een huis als dit rond de 380 euro huur was en nou heb ik nog een goedkope maar je heb zelfs "sociale" huurhuizen van 711 euro per maand.... daar kan je bijna alles voor kopen tegenwoordig met die lage rente maarja niemand die je een hypotheek geeft doordat ze de markt gesloopt hebben met hun gestuntel.
Ze naaien ons met ogen open. Ziggo idem.
Ben je al lid van de Fnv?
Wat gaan die doen dan? mijn stiefvader zit bij zon clubje met zijn werk en ze doen helemaal niets nuttigs voor mensen op de werkvloer maar lijken alleen aan zelfverrijking te doen net als alle grote clubs in dit land.
Hierbij het linkje naar de tariefsverhoging van XS4ALL
https://www.xs4all.nl/wijzigingen/internet

Bij XS4ALL gaat elk abonnement met 2,50 omhoog. Ook gaan de beltarieven naar 11 cent zoals bij KPN.
Voor Televisie komen er een paar zenders bij en zijn er wat verschuivingen.
Heb beveiligings pakket F-Secure kon je altijd op 3 PC's gebruiken dat worden er nu 5

[Reactie gewijzigd door tomvdlee op 2 mei 2016 16:08]

Ik mis eigenlijk de berichtgeving dat klanten € 2,50 in mindering op hun factuur krijgen wegens het verdwijnen van KPN Up. Een dienst dat onderdeel is van je overeenkomst, beëindigen zonder mindering op je maandelijkse abonnementskosten kan men bij KPN blijkbaar wel. Maar het toevoegen van een nieuwe dienst KPN Veilig aansmeren voor € 2,50 is weer wel iets wat men kan.

Eigenlijk had men deze dienst met het verdwijnen van KPN Up dus zonder meerprijs kunnen doorvoeren. Waar ik mij tevens ook zorgen om maakt is, wat nu als mensen deze verhoging accepteren? Krijgt men dan ergens in oktober weer een verhoging vanwege de inflatiecorrectie? Dubbel cashen in één (1) jaar tijd.
Waar ik mij tevens ook zorgen om maakt is, wat nu als mensen deze verhoging accepteren?
Je hebt twee keuzes, of je zegt je abonnement op met alle rompslomp vandien of je betaalt 2,50 per maand meer. Als je dan ziet dat alle grote providers hun tarieven verhogen per 1 juli is de winst die je zou kunnen behalen eigenlijk enkel in snelheid en opties te vinden.

Ikzelf ben per 15 maart aangesloten met KPN compleet. In nog geen drie maand tijd ben ik dus KPN UP kwijt en moet ik 2,50 meer gaan betalen. Daar gaat mijn compleet "voordeel" dus.
Waarom kan Fiber garanderen dat ze de prijzen de komende tientallen jaren niet verhogen. Terwijl andere aanbieders maar blijven verhogen en verhogen.
Wil je het echt weten? Even een nette prijsvergelijking tussen Fiber en KPN waarbij zoveel mogelijk wordt uitgegaan van een gelijkwaardig pakket.

500/500
KPN Alles-in-1 Instap inclusief 500/500 Mbit
3 * € 52,50 + 9 * € 65,00 (incl. komende verhoging) = € 742,50 / 12 = € 61,88 per maand

Fiber Alles-in-1 Light inclusief 500/500 Mbit
12 maanden: 3 * € 9,95 + 9 * € 39,95 + 12 * € 35,00 + 12 * € 7,95 = € 904,80 / 12 = € 75,40
€ 7,95 als aanvulling voor het televisie pakket zodat het pakket vrijwel identiek is aan dat van KPN)

Tegen de tijd dat KPN het verschil van € 13,52 weggewerkt heeft met prijswijzigingen, zijn we wel aardig wat jaartjes verder. In de tussentijd betalen Fiber klanten dus aardig wat meer.

100/100
KPN Alles-in-1 Instap inclusief 100/100 Mbit
3 * € 35,00 + 9 * € 55,00 (incl. komende verhoging) = € 600,00 / 12 = € 50,00 per maand

Fiber Alles-in-1 Light inclusief 100/100 Mbit
12 maanden: 3 * € 9,95 + 9 * € 39,95 + 12 * € 15,00 + 12 * € 7,95 = € 664,80 / 12 = € 55,40
€ 7,95 als aanvulling voor het televisie pakket zodat het pakket vrijwel identiek is aan dat van KPN)

Verschil bij 100/100 € 5,40 per maand. Zal overigens ook nog een tijd duren voordat dit verschil tussen KPN en Fiber is weggewerkt.

LET OP
Bij Fiber betaal je tevens éénmalig: € 9,95 en een borg voor de apparatuur van € 49,95. Bij KPN is geen sprake van borg of eenmalige aansluitkosten!

Niets is gegarandeerd
11.4 Fiber Nederland is gerechtigd de voor de Fiber Nederland Dienst of het Abonnement gehanteerde
tarieven te wijzigen, onder meer indien de kosten die Fiber Nederland moet maken in het
kader van zijn dienstverlening stijgen. Fiber Nederland zal doormiddel van publicatie op zijn website
de Klant zo mogelijk ten minste 15 dagen van tevoren op de hoogte stellen van een tariefswijziging.
Fiber kan net als UPC een aantal jaar geleden niets garanderen. Men noemt dit ook wel marketing. UPC adverteerde een aantal jaar geleden ook met iets in de trant van geen verrassingen altijd vaste lage prijs. Niet veel later hebben ze de prijzen toch verhoogd met een klachtenregen als gevolg.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 2 mei 2016 19:43]

Wat betreft Fiber heb ik ze via Twitter gewezen op hun reclame uiting van vaste lage prijs.
Hun antwoord daarop was:
"Mochten er onverwachte situaties ontstaan hebben wij altijd het recht de prijs aan te passen. Wij passen dit echter niet zomaar aan en brengen onze klanten altijd op de hoogte van een eventuele wijziging ;-) "

Maar zo staat het niet in de algemene voorwaarden. Dus ze kunnen gewoon de prijs veranderen. Al is de vraag hoeveel ze de prijs mogen verhogen, want onbeperkt verhogen mag niet.
"Mochten er onverwachte situaties ontstaan hebben wij altijd het recht de prijs aan te passen. Wij passen dit echter niet zomaar aan en brengen onze klanten altijd op de hoogte van een eventuele wijziging ;-) "
Geen enkele provider past zomaar prijzen aan. Daar zit vaak meer achter, dat de consument het vaak niet eens is met de verhoging en dit anders ziet is uiteraard het verschil tussen hoe het bedrijf iets ziet en hoe de consument iets ziet.
Maar zo staat het niet in de algemene voorwaarden. Dus ze kunnen gewoon de prijs veranderen. Al is de vraag hoeveel ze de prijs mogen verhogen, want onbeperkt verhogen mag niet.
Er is nergens vastgelegd dat er een maximum geldt, dus onbeperkt verhogen zal zekers mogelijk zijn. Of het ooit zal worden toegepast is natuurlijk maar de vraag. Een product of dienst (ver) boven marktconforme prijzen aanbieden zal natuurlijk een doodsteek voor je bedrijf zijn, dus onbeperkt zal het nimmer zijn.

Daarnaast kent Nederland een wet waarbij ieder een voor consument nadelige wijziging (tarieven, verwijderen van zender(s) of diensten die onderdeel zijn uit de overeenkomst) minstens één (1) maand vooraf moet worden medegedeeld met de mogelijkheid dat de consument de diensten kan beëindigen. Dit geldt overigens niet voor BTW en Inflatiecorrecties :)


Betreft Fiber, denk ik niet dat ze echt zo'n enorm grote klantenbestand hebben. De gemiddelde consument verkiest liever een bekend merk met een mooie prijs. Te denken valt aan KPN, XS4ALL, Telfort, Vodafone.
Anoniem: 426269
2 mei 2016 13:57
Gaat dit ook voor Telfort gelden? En als je alleen internet hebt? Want 2,50 verhoging op een abo van 23 euro in de maand is nogal wat. Dan kan je volgens mij je abonnement kosteloos opzeggen, ook al zit je nog binnen je eerste jaar.

"Daarom krijgt iedereen met een Internet abonnement KPN Veilig dat je kunt installeren op 2 apparaten. KPN Veilig is een compleet beveiligingspakket dat je computer, tablet of mobiele telefoon beschermd tegen onder andere virussen en spyware. "

Zozo, en als je zelf al een goed Anti-Virus en Anti-Spywarepakket hebt en hun software niet hoeft kan je dus wel 2,50 extra per maand betalen. MS Defender is okee en is gratis. Malwarebytes is ook gratis. Nou ja, op naar een andere provider dan...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 2 mei 2016 14:00]

Geen idee of dit voor Telfort gaat gelden, maar ik kreeg als Xs4all klant (ook een KPN dochter) vorige week een brief met een aankondiging van een prijsverhoging van 2,50, ook per 1 juli. Daarin werd ook aangegeven dat het nodig was om: "veiligheid, stabiliteit en en kwaliteit te kunnen waarborgen." Ook gaat in mijn bel-abonnement (Bel Basis) het tarief van 10 naar 11 cent per minuut.

Als douceurtje wordt het aantal machines dat je "gratis" van het F-secure pakket mag voorzien verhoogd van 3 naar 5 (ook per 1 juli).

(aanname-alert!) Ik zie zoveel overenkomsten dat je zou mogen aannemen dat de verhoging ook voor de andere KPN dochters zou kunnen gaan gelden.
AMC... dat is de zender van (fear) the walking dead!!! (en vele andere topreeksen)
die is best wel leuk om te hebben denk ik...
AMC wordt toegevoegd aan het PLUS pakket, dus kost je 10 per maand extra tenzij je dat pakket als KPN compleet pakket gratis krijgt. Ik heb voor HBO gekozen.
game of thrones zegt mij dus absoluut niets ... ik ben meer een 'the walking dead' man ... yeah zombies galore ... en nu is fear the walking dead seizoen 2 bezig dus jah ... amc all the way baby !
Ook absoluut fan maar ja, je moet kiezen of betalen :'(
Duppie op de eerste rij? Weet je überhaupt wel waar je het over hebt? Men moet KPN meer gaan betalen door mismanagement binnen KPN. Zo heeft KPN de afgelopen jaren de concurrentie opgekocht, in de hoop om later meer geld te kunnen gaan verdienen (door meer grip op de markt te krijgen om prijzen te kunnen verhogen). Nou, dat moment is aangebroken. Daarnaast spendeert KPN bakken met geld aan veel producten die niemand eigenlijk echt wilt, en wederom moet de klant het verlies op maken.
Het zijn oplichters! Bij mij hebben ze een verhuizing naar een andere plaats gewoonweg NIET uitgevoerd. Ik zat daardoor met dubbele kosten. Als je daar dan over klaagt, is er niemand die zich daar iets van lijkt aan te trekken. Ik heb de hele prut opgezegd. Voor mij NOOIT meer KPN. Ik snap ook niet dat de waakhond tegen oneerlijke concurrentie hier compleet ligt te slapen. Er is amper concurrentie als je gewoonweg opkoopt en assimileert!
Nou ja, i.t.t. Ziggo, kan je tegen KPN prima concurreren als je dat als ondernemer wilt (althans op het glasvezel netwerk is dat relatief te doen). Kijk maar naar Tweak bijvoorbeeld in de locaties waar zij hen eigen wijkcentrales hebben.

Ik ben het eens met je dat de ACM KPN te lang te vrij de concurrentie heeft laten opkopen; aan de andere kant is het ook aan de ondernemers zelf die zich laten opkopen door het ontbreken van een ruggengraat, en i.p.v. iets met passie te willen bouwen, simpelweg hun ambitie shorten voor een grote berg geld. Maar om wederom te bevestigen, ja je hebt volledig gelijk betreft de lakse houding van de ACM (zij hadden bijvoorbeeld nooit Reggefiber mogen laten opkopen -- althans niet door de KPN).
Ik ben het eens met je dat de ACM KPN te lang te vrij de concurrentie heeft laten opkopen
Niet alleen de KPN: ook Ziggo en UPC konden opkopen wat ze wilden, zonder dat de ACM er ook maar 1 minuut aan verspilden. Pas toen Ziggo en UPC samen gingen werd er (puur voor de vorm) nog even wat geprutteld over Sport1, waarna de ACM weer lekker verder kon slapen.

De Autoriteit Consument en Markt is er alleen maar voor de markt, de consument kan verrekken voor ze!
Idd. Ik ben namelijk naar Almelo verhuist. Hier is er alleen Cogas (Caiway, CBIZ of Fiber = allemaal Cogas) of KPN. KPN kan alleen niet op glas leveren omdat COGAS dit niet toestaan. Dus is er alleen nog ADSL, wat op de meeste plekken niet beter dan 10Mbit is, ook al schrijven ze 35Mbit op het abonnement. De keuzevrijheid is steeds beperkter. Ook zoals COGAS Ziggo van het CAI heeft afgesmeten. Het is gewoon ronduit belachelijk. Je hebt geen enkele keuzevrijheid in Almelo. Het is KPN of wie dan ook van haar dochters op slechte DSL verbindingen of COGAS en haar dochters en dat is alles wat mogelijk is. Intussen kan COGAS de prijzen maar blijven verhogen, want je kan toch nergens heen. De ACM is laks!

[Reactie gewijzigd door Marc Huizinga op 3 mei 2016 13:12]

Maar je hebt dus wel keuze, je kan bij cogas of kpn terecht, en binnenkort krijg je natuurlijk 4G voor thuis, dan wordt de concurrentie ineens groot!
Opvallend: ik heb ooit hetzelfde gehad bij Planet (toen ook van KPN). Dat is uiteindelijk via mijn rechtsbijstand opgelost.

Overigens zit ik nu weer bij KPN :Y)
Klopt. O.a. hun cloud backup oplossing die je er 'gratis' bij kreeg en ze er vervolgens jaren later mee stoppen. Eigen series e.d. Als ze niet in zulke onnozele dingen investeerden, hadden ze minder kosten en konden ze prijzen ook lager houden. Nu verhogen ze het onder het mom van...
Nou, ik ga in de huidige situatie al €16,00 per maand meer betalen bij KPN dan nu bij Ziggo met de 40/4 die ik in mijn internet voor een tientje krijg bovenop de kabeltv. Straks wordt dit dus €18,50. Dan zou ik wel extra zenders krijgen (die ik nooit kijk) en €5 per maand korting op mijn mobiel met ook nog dubbele MB's die ik nu ook niet opmaak. 8)7
Nee jij bent een verrijking voor de samenleving.
Niets mis met consumentenrecht, laat jij je maar lekker uitkleden en misbruiken door bedrijven.
Bij tariefswijziging kun je altijd je abonnement kosteloos opzeggen.
Einddatum is dan 30 juni.

Ook bij andere wijzigingen, zenders die bijvoorbeeld uit het pakket worden gehaald. (behalve als de zender zelf stopt met bestaan)
Niet altijd, tegenwoordig staat er steeds vaker in de algemene voorwaarden dat ze tarief mogen verhogen aan de hand van inflatie-index van het CBS.
Maar KPN kiest ervoor om tarieven meer te verhogen, dan mag je inderdaad opzeggen.
Is dat bij mij ook zo, want mijn contract loopt tot september 2017?
Ja, tenzij je hetzelfde zou blijven betalen tot september 2017.
Geen idee voor Telfort, maar bij XS4all gaat het in ieder geval wel omhoog.
Ik kreeg vrijdag bericht dat mijn internet + bellen abbo (dus geen TV) ook met 2,50 omhoog gaat. Het betreft hier puur het internet-gedeelte, de vaste kosten voor bellen (€5,- ) blijft gelijk.

Echter de telefoontarieven stijgen (voor de 2e keer dit jaar), wat nu voor alle nummersoorten 11 ct per minuut gaat kosten (plus een starttarief). Deze laatste gaat er dan ook binnenkort uit.

Wel gaat het aantal licenties voor Fsecure omhoog van 3 naar 5.

[Reactie gewijzigd door Muttley op 2 mei 2016 15:45]

de extra licenties heeft voornamelijk te maken met dat zij ook de mobiele versie van F-secure voor Android beschikbaar maken, wat voorheen alleen voor Windows en Macos was
60 euro per jaar is ook nog eens serieus geld per extra computer of apparaat dat je hiervan wilt voorzien.
MS defender is niet al te best. Als je een goede gratis antivirus wilt hebben moet je Avira hebben. Scoort net zo goed als goede betaalde pakketten. Goede tweede is de gratis antivirus van Panda. Avast kan ook nog maar scoort iets minder. Van AVG zou ik weg blijven aangezien ik nogal eens problemen zie op computers met deze software (oa vertraging)
Ik heb nu Avira maar las KPN Veilig toch gratis wordt dan neem ik dat.

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 2 mei 2016 14:38]

Anoniem: 426269
@pjdijkema2 mei 2016 14:40
Ach, met Avast en AVG had ik dan weer slechte ervaringen. Met die andere 2 die je noemt geen ervaring, maar MSE/Defender vond ik een verademing bij die eerdere 2 vergeleken. Veel lichter, en vond meer ook nog. En geen false-positives zoals bij AVG en Avast.
Grappig dat je meld dat MS geen false positives geeft want deze test van april 2016 zegt juist dat ze dat wel doen en de andere gratis niet.
http://www.tomsguide.com/...defender,review-2209.html
Anoniem: 426269
@pjdijkema2 mei 2016 16:40
Zelf heb ik nog nooit een false positive gehad met MSE/Defender. Met Avast en AVG was het destijds bijna elke week raak. Zodra MSE uit was ben ik daarop overgestapt. Totaal geen spijt van. Dus ik ga zeker niet nu opeens F-Secure die je bij KPN erbij gaat krijgen opeens installeren.

Dit wat KPN doet lijkt bijna wel op de malware die programma's soms mee installeren als je niet oplet. KPN doet het alleen met een AV-pakket dat je niet iedereen hoeft maar wel iedereen voor moet betalen.
Mse is wel licht maar pakt niet alle virussen. Met avg heb ik zoals gezegd ook slechte ervaring.
Is dat nog steeds het geval met Windows 10 (redstone) ?
Denk niet dat windows defender meeverandert met de windows builds.
In april 2016 kwam MS in ieder geval niet best uit de test http://www.tomsguide.com/...defender,review-2209.html
Winows Defender is niet de beste scanner, maar minder slecht dan je uit deze test zou halen. Zowel Microsoft, als nota bene ook dikwijls nummer 1 Kaspersky hebben al geklaagd over de test-methodiek van zo ongeveer alle 4 overgebleven test-bedrijven.

Die testen namelijk enkel op kwantiteit zonder weging. Dus een veelvoorkomend stukje malware wordt even zwaar geworden als een exotische worm die enkel in een land eenmalig aangetroffen werd. En zero-days worden ook niet extra zwaar gewogen.

Kaspersky wil graag dat zero-days zwaarder gewogen worden. Gezien hun bedrijfsmatige klanten is dat logisch, want die hebben daar het meeste last van. Microsoft die met afstand de grootste anti-virus provider te wereld is, heeft als hoofddoel het platform beschermen, zonder echter incompatibiliteit en performacne issues te geven. Immers elke Windows start'out of teh box' met Defender op. Microsoft zegt dat er weging gedaan moet worden. een scanenr die een veelvoorkomende malware mist is immers erger dan een scanner die veenveel mist, maar enkel zeer exotische malware.

Maak je een weging naar veelvoorkomendheid, zit Microsoft wel in de top 5. Niet nummer 1 of zelfs een podiumplaats, maar wel fors hoger dan in ongewogen testen.
Niet alleen dat, geen idee of het veranderd is, maar jaar of wat geleden toen MSE weg begon te vallen uit de top eens een paar van die testen doorgenomen, wat bleek... De AV tests waren gedraait op een -maandenlang- niet geupdate Windows 7 met UAC uitgeschakeld.

Waar MS er gewoon vanuit gaat dat je OS geupdate is, want geen geupdate OS is doorgaans geen geupdate WD, houden andere AV's wat meer rekening met situaties als een niet volledig geupdate OS, UAC uitgeschakeld of whatever.

Speel je met je OS of heb je om wat voor een redenen dan ook veiligheids features uitgeschakeld of voor backwards compatible redenen geen SP/updates, dan is een andere AV dan WD wel goed aan te raden, is je OS verder redelijk in orde, dan is WD voldoende.

Wil je enige zekerheid hebben, dien je minimaal 2 anti malware producten te hebben van verschillende makers.
Check ff Tele2...ook vdsl en goedkoper dan Telfort.
Ook bij Telfort gaat er iets veranderen:

Wijzigingen prijzen en instellingen Telfort Thuis 02-05-2016
Bij Telfort zijn wij de hele tijd bezig met het verbeteren van onze producten en dienstverlening. Zo zorgen we ervoor dat je de kwaliteit krijgt die je van ons gewend bent. In 2016 gaan we hiermee door. Een gevolg hiervan is dat we bijvoorbeeld wijzigingen in zenderaanbod doorvoeren en ook prijzen aanpassen per 1 juli 2016. Per e-mail word je persoonlijk geïnformeerd over alle wijzigingen. Ook kun je terecht op de onderstaande pagina’s voor een overzicht van alle wijzigingen en antwoorden op veelgestelde vragen.

Bron: https://www.telfort.nl/persoonlijk/service/mededelingen.htm

Nieuw in basis pakket:
PassieLight
Rai Uno
History

[Reactie gewijzigd door jhead22 op 2 mei 2016 16:03]

Is mij ook al opgevallen, dit komt door de verschillende set-up-boxen die ze gebruiken. Geen idee welke het nieuwst, maar zelfs als je HBO GO wil activeren wordt die vraag gesteld...
Ziggo heeft hem ook in de basispakket AMC vind ik al helemaal niets aan en Italiaanse zender kijk ik al helemaal niet. KPN wil nog meer gaan verdienen en daarom €2,50 erbij.

Ik heb hier TV-Royaal van Ziggo met veel zender voor 4 maanden 50% korting en beter dan KPN.

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 2 mei 2016 15:33]

Smaken en meningen verschillen. Uitgaande van de gewone kortingen, is KPN goedkoper dan Ziggo en heb je bij de hoogste snelheden vergeleken tussen beide providers, ook het meeste voordeel bij KPN.

Voor mij zou Ziggo Max (300/30) € 68,66 per maand zijn (1e jaar), terwijl ik bij KPN 500/500 mij € 61,88 kost. Kijk ik vervolgens naar de overige voordelen, dan krijg ik als KPN Compleet abonnee het Plus pakket er gratis bij (anders zijn; HBO of Kids pakketten ook mogelijk).

Waar bij KPN straks het internet veilig pakket onderdeel is van het Alles-in-1 pakket, kost je dit bij Ziggo gewoon nog € 3,95 per maand extra. Nog niet gesproken over het feit dat ik bij storingen of problemen 24/7 kan bellen naar KPN waarbij dit bij Ziggo dagelijks van 8:00 tot 22:00 geldt via een 1200 of een 0900-nummer.
Ok, maar maak nu eens dezelfde vergelijking voor een gebied waar geen glasvezel ligt?
Ik woon in een middelgrote plaats in het midden van het land, waar politici het woord glasvezel nog net kunnen spellen als er verkiezingen zijn. Dus hebben we keuze uit kabel of vdsl (sinds kort).

Wil je dus maximale snelheid, kom je uit bij Ziggo. Met tv verschilt het aanbod niet echt gek veel, geloof ik.

En wat betreft het bellen naar Ziggo: inderdaad, via 1200, maar dat is een gratis nummer. :)
Werkt 1200 ook als je modem een reset gegeven wordt omdat hun horizon de horizon niet meer ziet, in de praktijk belde ik betaald... KPN is wel gratis 24/7 Of dat je internet niet stabiel meer werkt? Daarnaast merk ikzelf weinig met 150/30 (KPN vdsl2) net voor glasera afgesloten. Ziggo kwam nooit hoger dan 50/10 dus mja ik denk zelf als je op de site kijkt of je situatie levert je over dat ouderwetse kopernet nog best tevreden kan zijn. In mijn geval wel en ach ~ 2,50 m'n anti virus koste mij 60 p/J nu inc abo kosten dus daar win ik er weer een stel.
Ok, maar maak nu eens dezelfde vergelijking voor een gebied waar geen glasvezel ligt?
Dat is voor mij dus net even niet mogelijk daar ik geen postcode/huisno. heb waarbij VDSL te bestellen is. Anders zou een vergelijking maken, stukken makkelijker zijn ;)
Wil je dus maximale snelheid, kom je uit bij Ziggo. Met tv verschilt het aanbod niet echt gek veel, geloof ik.
Het aanbod verschilt inderdaad niet veel.
En wat betreft het bellen naar Ziggo: inderdaad, via 1200, maar dat is een gratis nummer. :)
Trek de stekker van je modem er eens uit (even doen alsof er storing is) en bel eens 1200. Denk niet dat 1200 het zal doen en jij gewoon via een 0900-nummer contact moet opnemen met Ziggo net als menig ander. Bij KPN is het 24/7 via vast als mobiel gewoon 0800-0402 en hoef je dus ook niet te zeuren om compensaties voor gemaakte belkosten.
Jammer dat de prijzen maar blijven stijgen, net zoals bij Ziggo. Kartelvorming? (ik zeg maar wat, maar ik erger mee aan de enorme prijzen die het inmiddels zijn bij de grote, maar ook kleinere providers).
Het feit dat het op dezelfde dag naar buiten gebracht wordt als Ziggo dat doet geeft toch wel enig inzicht in wat er gebeurd in dit wereldje.....
Misschien omdat Q1 nu afgelopen is?
Q1 is vorige maand afgelopen, maar goed, een kwartaal is niet een specifiek moment om iets bekend te maken, het moment waarop het ingaat zou je daarin nog wel als een kwartaal zaak kunnen benoemen, maar als je kijkt naar de berichtgevingen, dan zul je zien dat het bij voordelen voor klanten altijd bekendmakingen zijn die op willekeurige momenten worden uitgebracht, maar als de berichten in het nadeel van de klant zijn, dat het dan heel specifiek op bepaalde momenten gecommuniceerd wordt, misschien zijn het geen harde afspraken, maar opvallend is het wel.
Waar rook is, is vuur jongens, laten we er allemaal niet te moeilijk over doen.

Dat het geen kartelvorming mag heten betekent niet dat het er niet is. Telco boeren is exact hetzelfde verhaal. Als je elkaar zo kort op de voet volgt ben je effectief met prijsafspraken bezig. Echte concurrentie zie ik niet, en zolang het netwerk niet van de markt wordt losgekoppeld, zal dat er ook nooit komen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 2 mei 2016 14:54]

Op de golfbaan kan je vrijuit afspreken wat de gezamenlijke strategie zal worden toch? Laat niemand zich de illusie wekken dat dit niet gebeurt..
Daar lijkt het wel op, maar als ik zo terug kijk betalen wij sinds de introductie van glasvezel juist 5 euro minder per maand dan in den beginne. Vroeger kostte het middelste pakket ons 70/maand en nu is dat 65. In de tijd er tussen heeft het wel wat geschommeld, maar het is nooit hoger geweest dan 70 en als ik het voordeel van KPN compleet mag meetellen is het zelfs nog een extra 15 euro/maand goedkoper.

Misschien dat dit bij Ziggo anders is, maar KPN is niet echt duurder geworden. Al helemaal niet als je ook nog eens meetelt dat de snelheid en het zenderaanbod wel degelijk stappen vooruit heeft gemaakt.
Bij Ziggo wordt het ook alleen maar duurder, soms wel 2 prijsverhogingen binnen een jaar tijd. Steeds met 1.50-2.50, dus ja je stapt er niet voor op, reëel snel internetalternatief is er niet (voor mensen met vdsl2/bonding of glasvezel is er KPN, die hetzelfde doet), of je moet al glasvezel hebben van een derde partij. Alleen daar is het tv zender en on demand aanbod vaak mager (horizon box is verschrikkelijk sloom maar wel uitstekende replay tv en gratis MyPrime).
Bestaande abonnementen worden inderdaad vaak alleen maar duurder met 'inflatie correctie' van 1-2 euro/jaar... Soms kun je gek genoeg wel besparen door eens van abbo te wisselen (was het geval voor ons na de ziggo/upc fusie)

offtopic
horizon box is verschrikkelijk sloom maar wel uitstekende replay tv en gratis MyPrime.
Gelukkig kan je nu ook zonder horizon box (voor alle ziggo klanten (dus geen horizon abbo meer nodig)) dit gewoon bekijken in internet explorer (ook op TV met een HTPC :) ) en of met de horizon app (al weet ik niet of je dat dan ook via bijv. je chromcast kan kijken op TV)
Ja ik weet het, alleen jammer dat het op Silverlight draait. Instabiel en resource heavy, onveilig want discontinued. En dan draait het ook nog alleen in Internet Explorer welke feitelijk ook discontinued is.

Op een snelle Windows HTPC met BT toetsenbord en muis gaat het wel ja, maar mobiele besturing kan je vergeten. Evenals Linux / Android TV achtige HTPC oplossingen.

In de app kan je helaas niet casten. Je kan niet eens een replay /on demand video naar je eigen Horizon box sturen! Dat zou ideaal zijn want de bediening van de box is echt traag als stroop (de gids en replay tv), alsof je Win 10 probeert te draaien op een Dymo Labelwriter.
Je kan alleen van kanaal /actueel programma wisselen met de app.
Silverlight krijgt zeker nog wel updates, dus het is niet per definitie onveilig.
Wel is de ontwikkeling van Silverlight gestaakt, nieuwere versies zullen dus niet meer uitkomen.

Zelf heb ik nog een oude htpc, met een atom en deze cpu trekt horizon.tv niet, haperend beeld en geluid. Full HD filmpjes op youtube gaat uitstekend overigens, de Nvidia grafische chip gaat hier prima mee om. Overigens heb ik hetzelfde bij NLziet, ook deze site maakt gebruik van Silverlight.
Overgang naar html5 is zeerzeker gewenst.
Nee, de Horizon app werkt niet met Chromecast
Kartelvorming lijkt me niet. Het probleem is dat er maar twee grote aanbieders zijn in Nederland en dat is gewoon te weinig voor gezonde concurrentie. Op veel plekken heb je zelfs maar één keus voor snel internet. KPN en Ziggo hebben er allebei geen belang bij om op prijs te concurreren, het marktaandeel is al uitstekend, waarom zou je dan je marge gaan verlagen?
Kan je nu ook je abonnement vervroegd afsluiten ivm prijsverhoging?

Dan kan je evt weer de 6 maanden €35 korting krijgen voor het vernieuwen van je contract.

€60 per maand is best veel. Het is maar dat je het kan combineren met KPN compleet voor je mobiel. Op een ander adres heb ik alleen internet voor €9,95 icm Apple TV en Chromecast (Netflix en HBO). Werkt prima.
Niet omdat het moet, maar omdat het kan :*)
Het zal volledig los staan van elkaar, maar marketingtechnisch is dit geen slimme zet. Nu lijkt het alsof het pakket duurder word omdat je er porno bij krijgt. Introduceer die zender dan een week later }:O
ik blijf dit herhalen;

dit is standaard marketing/bedrijfsstrategie van KPN, wat ze bijna bij iedere dienst herhalen;
- introduceer dients prijs 5piek
- bouw redelijke klanten basis
- verhoog prijs met klein bedrag; men stapt er niet voor op

(prijs is uit duim gezogen - maar dit doen ze al jaaaren, bij hi, bij kpn mobiel, bij digitenne, bij mime, bij .. iedere dienst die afgelopen 10-15jr geleden geintroduceerd is)

//edit; 50+ artikelen over "KPN verhoogt ..."

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 2 mei 2016 18:45]

- verhoog prijs met klein bedrag; men stapt er niet voor op
Ah, je bedoeld dus wat ieder bedrijf doet en wat we kennen als inflatie? ;)
Inflatie? We zitten al jaren rond de 0%. En dan maak je bellen ineens 10% duurder? Inflatie wordt overigens vaak aangehaald als reden voor prijsverhogingen, maar het is natuurlijk andersom: inflatie wordt veroorzaakt door prijsverhogingen. Het is er een maat voor. En dat is dan weer een reden voor nieuwe prijsverhogingen.
Zo'n inflatie getal is over de hele samenleving. Met een groot deel van die lage inflatie (grondstoffen, voedsel etc) heb je als KPN in je kosten niet echt veel te maken. Voor een telco zitten de kosten voornamelijk in loonkosten/sociale lasten (die onderhoudsmonteurs en helpdesk mensen trekken salaris), de huur van locaties, de kosten van je netwerkapparatuur en de verdere kosten rond de investeringen in de verglazing. Zijn die kosten harder gestegen dan 0 procent? Ik ben geen expert, maar het lijkt me van wel.
Inflatie is al jaren maar enkele procenten, maar zeker niet 0. Als ik alleen al kijk hoeveel de prijzen zijn gestegen in de afgelopen 15 jaar...
Goed, even naar CBS dan maar:

inflatie per jaar (in %)
2000: 2,6
2001: 4,5
2002: 3,4
2003: 2,1
2004: 1,2
2005: 1,7
2006: 1,1
2007: 1,6
2008: 2,5
2009: 1,2
2010: 1,3
2011: 2,3
2012: 2,5
2013: 2,5
2014: 1,0
2015: 0,6
2016 januari: 0,6
2016 februari: 0,6
2016 maart*: 0,6

De laatste serieuze inflatie was dus in 2001-2002, en vorig jaar en nog steeds zitten we op de 0,6%. Voor mij is dat "ongeveer 0".

[Reactie gewijzigd door ATS op 2 mei 2016 15:06]

Kleine kanttekening: ook olieprijzen worden meegenomen met de inflatie (en die zijn de laatste jaren natuurlijk enorm gezakt), maar daar merken vooral de Nederlandse overheid en petrochemische bedrijven wat van. Voor de gemiddelde consument ligt de inflatie dus een stukje hoger (maar alsnog vrij laag).
kanttekening: olieprijzen zitten ook in alle producten, immers op de geitenwollensokken na, die zuiver carbonneutraal leven, zijn al onze producten dankzij energie (olie/gas) geproduceerd. Een deel daarvan zit ook verwerkt in de prijzen.
Een verhoging van (in mijn geval) 3.7% is anders een flinke inflatiecorrectie..
Het heeft ook zwaar zijn voordelen.
Sommige abbo's mogen niet omhoog.

Ik heb nog steeds onbeperkt data en snelheid 4G bij KPN voor 14 euro.
Dat was nooit gelukt zonder actie na actie.
O ja? Welk KPN abo is dat?
Ik betaal 15 euro maar krijg minder....
(Glasvezel klant plus mobiel)
2010 onbeperkt internet je hele leven lang zolang je abbo loopt.
Nou ja, het is op zich niet onlogisch om af en toe de prijzen omhoog te doen. Je hebt natuurlijk ook gewoon te maken met inflatie. Dus over 10 a 15 jaar is het best logisch dat prijzen wat stijgen, daar zal je mij ook niet over horen. Maar ik vind de huidige prijzen al te hoog en de prijsverhogingen zijn telkens best fors. Dat vind ik wel kwalijk.
Het is alleen logisch om te doen als de kostprijs ook daadwerkelijk stijgt. Als ik bijvoorbeeld kijk naar de stroomkosten die ze hebben om alle wijkcentrale's in bedrijf te houden, die zijn de laatste jaren vooral gezakt ipv gestegen. De upgrade's en vervanging van kapotte apparatuur die ze doen worden betaald door de klanten elke maand, dat leeft echt niet zo kort dat je daar niet mee uitkomt zonder prijsverhoging.

Een prijsverhoging van zoveel % vind ik dan eerder extra winst, dan noodzakelijk om de boel draaiend te houden. En om dan te zeggen: Om de kwaliteit, veiligheid en stabiliteit te waarborgen moet er geld bij, is in mijn ogen de reinste onzin, maar gewoon een verkooppraatje, want net als het altijd bruikbare terrorisme-argument, is de mogelijkheid dat internet misschien wel eens weg zou kunnen vallen natuurlijk rampzalig, dus doe maar €2,50 erbij, als ik daarmee een waarborg krijg dat het internet (en bellen en tv) het altijd blijft doen, graag. Waar het scheef gaat, is dat je geen waarborg krijgt dat het altijd werkt. Daar moet je dan een sla voor afsluiten, waar je nog veeeeel meer voor moet betalen.

Dit is in mijn opzicht daarom dus ook puur een verhoging omdat het kan, niet omdat het moet. En dat mogen ze helemaal zelf weten, het is tenslotte een commercieel bedrijf, maar ik zal er geen vast internet (e/o tv) afnemen.
- verhoog prijs met klein bedrag; men stapt er niet voor op
Bij Digitenne, waar KPN deze tactiek heeft toegepast en daarbij de prijzen enorm heeft opgedreven, zijn best wel veel klanten opgestapt.
Tja maar dat komt natuurlijk omdat je in het geval van digitenne een 'inferieur' product hebt (lees: ontvangst en kwaliteit is niet echt super te noemen, al helemaal omdat je bij digitale TV al snel artefacten krijgt als het signaal niet in orde is).
Destijds waren mensen er wel voor bereid te betalen omdat het alternatief (kabel leggen/trekken en alles wat daarbij komt) teveel 'gedoe' was, maar dat kan natuurlijk omslaan als de prijs een bepaalde grenswaarde bereikt.

Hetzelfde geld ook voor dingen als wifi. Ik woon hier in een oud groot huis met geen netwerkkabel op mijn slaapkamer, dus genoodzaakt wifi te gebruiken.. de afgelopen tijd echter is de ontvangst, ping en packetloss dusdanig slecht dat ik tóch besloten heb een kabel te gaan trekken... ook al kost dat meer en is dat veel meer moeite.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 2 mei 2016 14:35]

Of je interpreteert het dat door de virusscanner(KPN Veilig) het pakket duurder wordt. ;)
zetten ze dan wel een parental lock op de zender?

verwacht dat kinderen zappen en ineens op die zender kopen "per ongeluk"
"Think of the children!"

Jonge kinderen laat je sowieso niet zonder supervisie TV kijken, oudere kinderen weten het toch wel te vinden als ze willen.
Zover ik weet staan voor de meeste decoders handelingen online om het apparaat en de parental code te resetten. Daarmee kun je direct je ouders flink frustreren zodra die pr0n willen kijken en het verkeerde wachtwoord hebben :*)
Waarschijnlijk komt dit bij of (in plaats van) Meiden van holland Soft, wat ook een porno zender is die er al is, op kanaal 650. zo maar perongelijk er op klikken kan dus al, maar moet je wel een lading zenders door

en er is een Kinderslot http://kpn-customer.custh...answers/detail/a_id/14356
Dat is sowieso een standaard optie van de ontvangers.
Per programma is dit al geregeld. Laatst zapte ik langs ex-on-the-beach, en moest mn code invoeren... je wilt het ook niet zien, maar om even aan te geven dat dat wel oke geregeld is.
Terwijl de 100/100 glasvezelpakketten niet eens de 100mbit upload halen verhogen ze de prijs wel? Er word max 94mbit gehaald door een fout in het profiel van de 100/100 pakketten, dit stamt nog uit de tijd dat alle wijkkasten slechts 100mbit kaarten hadden (voor de duidelijkheid ik zit op een 1000mbit kaart en meet bedraad via V10 box of Ubiquiti ERL). KPN doet hier niets aan terwijl ze wel een "snelheidsgarantie" geven op hun glasvezelpakketten. Na herhaaldelijk klagen van diverse mensen doet KPN gewoon niets en blijven ze week na week komen met "morgen komt er een update". Las laatst dat de ACM een speciale speedtest wou gaan opzetten zodat men kan zien of ze de beloofde snelheid halen, dit zou een goede zet zijn.

Is deze verhoging ed. een reden dat men tussentijds van zijn contract af kan? Zo ja dan zit ik zsm. weer bij XS4ALL!
Toch gek dat ik dan ~110Mbit upload haal op de 100Mbit-lijn ;)
Welk abo heb je dan? Waarschijnlijk de 100/10 die halen wel 115 down en 35 up.
Glasvezel 100/100 en daarmee haal ik pakweg 95Mbit down en rond de 110Mbit up. Ben nu niet thuis maar zal het straks wel eens testen.
Dan klopt het wel ik zag dat je 110 upload zei, ik las download :P
De download blijft dan bij jou ook achter bij de upload.
Klopt, ik heb dat ook.
Ja alleen het download profiel gaat niet helemaal goed. Alhoewel dat laatste een mening is. Je download is namelijk precies 100Mbit wat resulteert in ~94Mbit troughput
Ja. Je kan gewoon opzeggen. Staat gewoon netjes vermeld op de site.
heb ff snel gezocht kon t niet vinden heb je een linkje?
Bedankt voor de link!
Mijn KPN 100/100 haalt wel de beloofde snelheden. Upload gaat soms zelfs tot 110... :)

Zal een problem in jouw wijk zijn dunkt me.
Nee hoor is een bekend probleem en is wijdverspreid en beperkt zich niet alleen tot mijn "wijk", lees de reactie hierboven maar, de download is max 94 maar de upload is idd rond de 110. Voor meer informatie kan je ook de topics lezen op het forum van KPN.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee