KPN voert nieuwe EU-databundels in die ook recht geven op belminuten of sms'jes

KPN heeft zijn EU-bundels aangepast. De goedkoopste bundel is een euro duurder geworden, maar is nu een maand in plaats van een dag te gebruiken. Ook kunnen de EU-bundels nu voor sms- en telefoonverkeer gebruikt worden.

Voor 3,49 euro kunnen KPN-abonnees de EU Bundel 100 afnemen, die recht geeft op 100MB, of evenzoveel belminuten of sms'jes. De bundel is 31 dagen geldig binnen de EU. Voorheen stond de bundel bekend onder de naam Internet dagbundel EU en kostte deze 2,50 euro voor 100MB. De goedkopere bundel was echter één dag geldig.

De bundel van vijf euro met 200MB data, die een week geldig was, is verdwenen. Er is geen vervanging met een vergelijkbare prijs voor in de plaats gekomen. Wel heeft KPN een nieuwe maandbundel met 1000MB voor 14,99 euro geïntroduceerd. De prijs van de bundel met 500MB, die 9,99 euro kost, is vergelijkbaar met de oude 500MB-bundel. Aan de internetbundels voor buiten de EU is niets gewijzigd. De wijzigingen in de EU-bundels werden op een rij gezet door GSMHelpdesk.

Update 17.00 uur: Zoals opgemerkt in de comments heeft KPN de betreffende bundels eerder aangekondigd en zijn de genoemde bundels sinds begin juni actief.

Oude bundels
Inhoud Prijs Geldigheid
Internet dagbundel EU 100 MB € 2,50 1 dag binnen de EU
Internet weekbundel EU 200 MB € 5,00 7 dagen binnen de EU
Internet maandbundel EU 500 MB € 10,00 31 dagen binnen de EU
Internet dagbundel wereld 4 MB € 5,00 1 dag buiten de EU
Internet maandbundel wereld 25 MB € 30,00 31 dagen buiten de EU
Nieuwe bundels
Inhoud Prijs Geldigheid
EU Bundel 100 100 MB/min/sms € 3,49 31 dagen binnen de EU
EU Bundel 500 500 MB/min/sms € 9,99 31 dagen binnen de EU
EU Bundel 1000 1000 MB/min/sms € 14,99 31 dagen binnen de EU
Internet dagbundel wereld 4 MB € 5,00 1 dag buiten de EU
Internet maandbundel wereld 25 MB € 30,00 31 dagen buiten de EU

De oude bundels en de nieuwe bundels van KPN, op een rij gezet door GSMHelpdesk.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

27-06-2016 • 15:48

59 Linkedin

Reacties (59)

59
59
26
2
0
30
Wijzig sortering
Deze wijzigingen zijn al zeker drie weken actief, ik vermoed sinds 1 juni. Op 5 juni kocht ik al een EU 1000 MB bundel voor € 14,99: plaatje.
Dat klopt, dat stond ook al uitgelegd op de site van KPN; sinds Maart ofzo.
https://www.kpn.com/prive...sing-bundels-30-april.htm
Zie kopje "Introductie van de nieuwe EU-bundels" (per 1 juni.)

Het gekke is dat Tweakers hier zélf al naar gelinkt had onder nieuws: KPN schaft roamingtarieven binnen EU af voor prepaidklanten :P
Denk dat ze het kopje van de nieuwe EU-bundels over het hoofd hadden gezien, en enkel naar de "tijdelijke bundels" hebben gekeken. (Die eventjes van kracht werden tussen 30 April en 1 Juni.). :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 27 juni 2016 16:50]

Oeps, duidelijk niet goed gekeken. Het is nogal komkommertijd, dus iets te snel op het 'nieuws' gedoken. Slordig, mosterd na de maaltijd dus... :X
Ach, het vorige topic was voornamelijk gericht op de tijdelijke bundels (ook voor prepaid, en de maffe situatie met abonnementen op dat moment) die er vanaf 30 April waren.
Dit topic is dus wel nieuws vanuit Tweakers gezien, al is het enkel maar omdat jullie de "per 1 juni" bundels destijds vergeten waren te vermelden in het artikel haha. :P

Beter (veel) te laat dan nooit, zullen we dan maar zeggen? ;)
Het is Maandag he, dan mag het.
Klopt, het is niet fout, maar een maand te laat... :P daarom hebben we wel het artikel uit de lijst op de frontpage gehaald. Oud nieuws is immers geen nieuws... Dank voor de heads-up :)
Ik neem aan dat deze EU bundel (ook?) geldt voor KPN abonnees en niet allee prepaid klanten?

Bij Vodafone kan je voor € 10 binnen de EU 30 dagen 1000 MB krijgen als prepaid klant. Helaas krijg je dat tarief niet als Vodafone Red abonnee. In dat geval is het beter om dus een extra prepaid sim te halen ipv je eigen Vodafone Red abonnee te gebruiken.

(of heb ik iets gemist afgelopen weken?)
Ik dacht dat er zelfs een Tweakers-artikel over was maar kan het niet vinden. KPN is qua buitenlandtarieven nu na Tele2 het meest interessant voor grootverbruikers. Vodafone staat op de laatste plaats waar zij vroeger juist het beste aanbod hadden. Tenzij je vaak in Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Turkije of Albanië komt, en zelfs dan is 4 euro per dag veel als je er een maand bent :+
4MB voor 5 euro wereldwijd. In wat voor wereld leven we? Wat moet je met 4MB?
Belachelijk inderdaad. Vaak loont het dan ook om in het land zelf een simkaart te kopen :)
Het is net zo belachelijk als binnen de EU maar gelukkig draagt de EU er zorg voor dat dit soort stommiteiten voor bedrijven verboden worden. Spijtig voor Engeland.
In Oeganda kocht ik 1GB voor 10 euro.
Best offtopic maar het is nog maar afwachten de komende jaren wat de brexit nou echt precies inhoud en wat dat in dit geval voor gevolgen heeft voor roaming.
Waarom spijtig voor England? Het is juist voor personen in de UK beter geregeld dan voor de andere Europese landen. Bijvoorbeeld de provider Three waarbij je in 19 landen gebruik kan maken van roaming met het verbruik dat je normaal in de UK gebruikt. Het enige verschil met thuis is dat je Tethering niet functioneerd.
(Source: http://www.three.co.uk/Discover/Phones/Feel_At_Home )

Alleen als je Three Italie gebruikt dan krijg je weer niet Feel At Home voordeel. Deze regeling is alleen van toepassing voor Three UK.

Waarom elke keer de referentie naar UK als het om Europe gaat... De UK is nog steeds een onderdeel van Europa. Het enige wat is gebeurd is dat het volk heeft gekozen voor een Leave. Alleen heeft dit nog geen effect totdat de regering dit ook communiceerd naar Europa (nog steeds een kans dat het helemaal niet doorgaat). Europa wacht op het besluit van de UK regering voordat stappen worden ondernomen (artikel 50). Waarbij het nog totaal onbekend is hoever UK gaat afstappen van Europa
Mail checken met een lichte client, vanuit de binnenlanden van Malawi wellicht? Dan krijg je toch niet meer dan 100 kB/s :P
"We zijn geland!"

"We zijn in het hotel!"

"Het is hier geweldig!"

Data op :+
Nou, daar moet toch zeker nog één foto bij kunnen van de hotelkamer ;)

Maar zonder gekkigheid, voor de EU een verbetering (hoe moet dat straks met het VK?). Als je echter buiten Europa op vakantie gaat dan kun je dat nog steeds beter zonder internet doen...
Denk niet dat dat een probleem word, Er zijn meer landen die niet officieel bij de EU horen, maar wel volgens europese tarieven gelden. Providers hanteren vaak Europa als continent, ipv europa als Europese Unie gelukkig
Nou nee, neem bv Zwitserland, "EU-bundels" gelden daar nu wel, maar na volgend jaar valt het land wel buiten de nieuwe roaming overeenkomsten.

Je zal dus waarschijnlijk over 2 jaar buitenlandbundels moeten kopen voor de UK en Zwitserland, terwijl je binnen de EU gratis kan roamen.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 27 juni 2016 16:28]

Dit heeft met afspraken tussen verschillende providers te maken
Zolang de UK niet echt weg is uit de EU (zal al snel een paar jaar duren) zal dit gelijk blijven. Daarna zijn de providers vrij te vragen wat ze willen (tenzij er andere guidelines onderhandeld worden ondertussen)
MB's.. Zijn dat niet die dingen die je gratis kunt versturen bv. via de mail? En voor die 5 euro koop je "wereldwijd" een biertje?
25mb maandbundel voor 30 euro.... meer dan 1 euro per mb, ik mag toch hopen dat mijn bitjes dan een toeristische route langs de maan oid krijgen.
Dat is alsnog redelijk "weinig", zonder zo'n bundel betaal je bij de meeste providers al gauw €10/MB. Weet dat Vodafone een bundel van €5 heeft voor 30MB.
Ik schrok van deze prijzen, want ik ben inderdaad Vodafone gewend met die 5 euro voor 30 MB.

Enige nadeel (wat KPN nu heeft veranderd) is dat het 30 MB per dag is voor 5 euro. Maar soms wil ik geen 30 MB per dag gebruiken. Betaal liever X bedrag voor X MB voor X dagen geldig. Maargoed.. Moeten het er maar mee doen..
Ja, da's idd het grote nadeel bij Vodafone. Alleen aantrekkelijk als je kort in zo'n land bent. In andere Vodafone-landen zijn er al vaak andere constructies of vallen er meer landen (zoals ook VS) in de Voordeel/Passport-landen. Helaas in NL nog niet.
Dit gaat over uithoeken in de wereld. Als je daar toch dekking wilt, kost dat wat geld. Ga je naar de de wat grotere landen zoals USA of China dan loont het zich bijna onmiddellijk om een lokale abbo af te sluiten.
Een verbetering, maar het blijven prijzen die helemaal niks meer te maken hebben met de werkelijk gemaakte kosten...
Überhaupt betaal je dus extra voor data en minuten die je eigenlijk al hebt gekocht. Mijn standaard data en minuten moeten dus in heel Europa gebruikt kunnen worden.
Ben benieuwd wat Telfort gaat doen. Ik maak er nog wel eens gebruik van voor een paar dagen buitenland. Het meeste kun je vaak met WiFi wel opvangen maar net even een paar MB's voor een korte periode is best wel prettig. Genoeg voor Email, SMS en WhatsApp. Zet email wel op laden van maximaal 2-10k per bericht ;)
Internet dagbundel wereld 4 MB €5,00 1 dag buiten de EU
Internet maandbundel wereld 25 MB €30,00 31 dagen buiten de EU

Dat is toch niet echt, wat heb je daar aan?
Bij Vodafone 30 MB voor €5,00. KPN zou minstens nog een losse bundel voor VS/Canada erbij kunnen doen? (zie ook hun Premium Plus abo, blijkbaar kunnen ze het wel betaalbaar inkopen)
Hmmm, de bundels waren altijd vrij gemakkelijk te vergelijken met bijvoorbeeld Vodafone, maar nu KPN een koppeling maakt met bellen/SMS-en en Data wordt dit wat lastig.

Ik denk dat de meeste mensen gewoon data op hun vakantie adres willen hebben, in het buitenland blijft Wi-Fi regelmatig een probleem te zijn. Helemaal als je bekijkt wat sommige hotels of campings durven te vragen voor internet toegang!

KPN maakt het er met deze bundels niet veel goedkoper op, het liefst had ik een tarief gezien wat gelijkwaardig was/is aan de Nederlandse bundel... Laat staan dat je de bundel die je nu bij je abonnement hebt zitten eigenlijk gewoon in het buitenland zou moeten kunnen gebruiken.

Met onze vaste internetverbindingen kan je vanaf +/- 30 euro per maand onbeperkt internetten en zoveel data verstoken als dat je zou willen (afhankelijk van je internetsnelheid)

Maar mobiel moet zich onderscheiden en extra kosten rekenen.....
Overigens, hier hebben we het over KPN, maar Vodafone, T-Mobile en Tele2 zijn natuurlijk net zo erg.
Waarom moet de prijs van een mobiele internet-MB zoveel hoger liggen dan die van een vaste internet-MB

[Reactie gewijzigd door Bullet NL op 27 juni 2016 16:12]

Echt heel erg bizar deze prijzen in verhouding tot wat je er voor terugkrijgt. Toen ik vorig jaar nog bij Vodafone zat kon ik ook 'gewoon' 35mb verstoken voor 2 euro in Australië, en 100mb voor 4 euro. Tegenwoordig is dat met 25 mb verhoogd, oké, het is alsnog niet veel, maar beter dan wat KPN hanteert.

4 MB, dan kan je 1 route plannen voor 5 euro en als je daarbinnen iets wilt opzoeken ben je al over je limiet heen.
Ik was zaterdag in DLD en het viel me al op dat die bundels een maand geldig waren (kreeg een sms met de bundels). Goede zaak.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee