Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 196 reacties

De Consumentenbond waarschuwt Nederlanders om geen gebruik te maken van een aanbieding van Groupon, die over goedkope sd-kaartjes van SanDisk lijkt te gaan. De Bond bevestigt eerdere bevindingen van diverse tweakers dat de kaartjes nep zijn.

De aanbieding stond op moment van schrijven nog steeds op de site van Groupon, ondanks dat het bedrijf al enige tijd weet dat de kaartjes nep zijn en ondanks dat de Consumentenbond aan Groupon heeft gevraagd de aanbieding te verwijderen. De Bond zegt de nepkaartjes op het spoor te zijn gekomen door een topic op GoT.

In het topic merken tweakers op dat de prestaties van de sd-kaart achterblijven bij wat Groupon claimde. Dat het ging om een namaak-kaart, bleek onder meer uit de verpakking. De qr-code bleek te verwijzen naar een url die niet van SanDisk is; er staan bovendien veel spelfouten in.

De Autoriteit Consument en Markt had in 2013 met Groupon afgesproken dat het beter om zou gaan met klachtenafhandeling, maar uit de klachten op het forum valt op te maken dat dit niet het geval is. Groupon vraagt bijvoorbeeld klanten om zelf de verzendkosten te betalen voor het retourneren.

Update, dinsdag: Groupon heeft de aanbieding van de site gehaald en laat weten: "Wij zijn op de hoogte gesteld van een potentieel probleem met deze deal. Toen we hiervan hoorden, zijn we een intern onderzoek gestart. De deal is niet meer te koop en zodra we de uitkomsten van ons onderzoek hebben, zullen we de gepaste stappen nemen richting onze klanten. We vinden tevreden klanten zeer belangrijk en als klanten contact willen over deze deal kunnen ze hier contact met ons opnemen."

Verpakking nep-sd-kaartjes SanDisk via GrouponVerpakking nep-sd-kaartjes SanDisk via Groupon

Afbeeldingen: grote_oever

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (196)

Als ik verder ga kijken op Groupon dan lijkt de rest ook gewoon nep te zijn:

https://www.groupon.nl/deals/gg-connectronics-ltd-2-30

https://www.groupon.nl/deals/gg-connectronics-ltd-2-32

Allemaal van dezelfde leverancier. Lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Nu wordt het een keer ontdekt maar het ziet er naar uit dat je geen electronica bij Groupon moet kopen.
Volgens mij kun je beter gewoon helemaal niks kopen bij Groupon, zoals de laatste alinea al aangeeft.
Ik heb er ooit eens lessen plus twee examens voor het motorrijbewijs gekocht. Toen nog niet wetende dat het bij de slechtste rijschool van de provincie was. De lessen voor voertuigbeheersing bestonden uit n leraar en een dozijn beginners op motoren. Na twee keer zakken heb ik besloten om maar geen gebruik meer te maken van die lessen die ik nog had staan. Bij een andere rijschool heb ik het rijbewijs uiteindelijk binnen no-time en met complimenten van de examinator voertuigbeheersing gehaald. Voor mij is alleen dit al genoeg reden om er nooit meer iets te kopen.
Maar dat ligt er toch aan?
Zelf weleens ''acties'' bij groupon gezien die gewoon 100% eerlijk zijn, althans voor de klant.
Stel ik heb een keet die pizza's maakt en bezorgt, dan kan ik naar groupon stappen en zeggen: ej ik wil dat jullie voor mij reclame maken voor de volgende aanbieding: 1 pizza Margarita voor 3 euro in plaats van 5 euro.
Doordat veel mensen op groupon kijken en/of de app hebben krijgen die allemaal deze melding binnen.
Zo download de klant de groupon code en levert die bij mij in. Klant betaald dan 3 euro aan mij.

Mijn moeder had een keer een iPhone 5 met een gebarsten scherm, ze kon via groupon de telefoon laten maken, goedkoper dan dat ik berhaupt het scherm kon krijgen. Ze betaalde de groupon ( op mijn advies ), diende een formulier uit te printen en kreeg voor 40 euro de iPhone 5 scherm reparatie (waarschijnlijk een reclame investering van het reparatiebedrijf).

Voor winkel eigenaren is het een vorm van reclame, je bereikt een grote groep. Groupon krijgt per gekochte voucher een x aantal euro, de klant is goedkoper uit, en de winkel heeft reclame.
Dat is hoe ik groupon ken...

Dit verhaal over de SD vind ik dan ook vreemd, heeft groupon zelf die SD kaarten ingekocht en is die ze zelfstandig gaan verkopen? Of is er een bedrijf die zegt tegen groupon: hoi groupon, wij willen dat jullie vouchers voor ons maken dat klanten korting krijgen op de SD kaart. Groupon zegt: geen probleem, dat kost je een x aantal % per gekochte voucher, waarbij het desbetreffende bedrijf (die de SD kaarten verkoopt) gewoon neppe kaarten levert ?

Stel Groupon heeft de SD kaarten in bezit, en niet een 3e dan is het natuurlijk een giga fout.. Maar indien een 3e deze kaarten aanbied VIA groupon, dan snap ik niet wat groupon fout doet?

Zoals het voorbeeld met mijn moeder en der iPhone 5 die goedkoop dankzij groupon gemaakt is.. Stel ze kreeg een scherm die het na een dag niet meer deed, dan moest ze terug naar de winkel waar die gemaakt is.. Groupon leverde alleen, maar dan ook alleen de korting.. Verder stonden ze er volledig buiten. En dat is logische, mijn moeder heeft haar telefoon bij een bedrijf laten maken en indien daar iets mis zou zijn, kan ze terug naar dat bedrijf.. Groupon maakt zelf geen telefoons, maar regelde alleen een korting code. Mijn moeder heeft dan ook netjes namens het reparatiebedrijf een garantiebewijs gekregen. Stel er is iets mis kan ze terug naar het reparatiebedrijf. Groupon is en was alleen maar goed puur voor de korting code (duh). Ze kan moeilijk tegen Groupon zeggen: ej ik heb mijn telefoon laten maken bij telefoonturk hoek nummer 3 en het scherm doet niks meer, jullie (groupon) moeten het maar oplossen.. Zo werkt het natuurlijk niet, ze moet gewoon terug naar de winkel waar het toestel gemaakt is (zegt de winkel zelf ook..).

Mja goed ik weet niet hoe dat met het SD verhaal in elkaar steekt ? Indien ik naar het retouradres kijk die zich bevind in de UK (een tweaker boven mij kwam met 2 links) dan lijkt dit niet om groupon te gaan maar een 3e bedrijf die groupon gevraagd heeft te adverteren.
Oftewel dat 3e bedrijf is dan fout bezig en heeft groupon opgelicht.

Zo kan ik ook naar groupon stappen en zeggen: ej ik lever 50 inch 4k samsung tv's normaal voor 1000 euro maar via jullie wil ik het voor 800 euro aanbieden. Groupon zegt: ok dat gaan we regelen, dat kost je een x aantal % per gekochten voucher.
Vervolgens lever ik dummy tv's.
Dan zou dus groupon het haasje zijn en ik lach me kapot? No way.

Kortom, indien jij via google bij een leuke actie pagina komt, dan is google aansprakelijk doordat jij via google.nl bij een fout bedrijf gekomen bent?

Maar goed ik sla de plank volledig mis, nogmaals doordat ik niet weet of Groupon de leverancier van deze kaarten is, normaal is dat niet zo bij groupon en is het simpelweg een advertentiebedrijf die kortingen aanbied namens de winkeleigenaar.

Zelf maken mijn vrouw en ik ook regelmatig gebruik van socialdeal / groupon om te gaan uiteten, elke week 100-150 euro of elke week 50 euro kan een hoop schelen op maand / jaarbasis.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 2 mei 2016 16:27]

Dit is gewoon de digitale vorm van shop in shop. Daarnaast dient Groupon niet willens en wetens mee te werken aan illegale praktijken. Ze zijn er op geattendeerd en doen er niets aan en blijven het faciliteren.

Verder is het idee bij markten en shop in shops gewoon zo dat van de faciliterende organisatie verwacht mag worden dat deze kwaliteitscontrole doet. Anders kan je net zo goed direct met onbekende bedrijven zaken doen.

Dat er legitieme 'deals' tussen zitten is een drogreden om nog verder met ze in zee te gaan, links laten liggen die handel. Groupon is bij mij in de ban.

[Reactie gewijzigd door Mr_Light op 2 mei 2016 20:46]

Als je het volledige product betaalt aan Groupon, dan zijn zij verantwoordelijk want je koopt bij hen.

Al de rest is voor mij als koper volstrekt irrelevant! Kaartje kapot, dan is het Groupon die ik moet contacteren. Groupon is verantwoordelijk voor wat ze aanbieden en als het nep is, dan moeten zij het oplossen en eventuele kosten verhalen op hun leverancier. Dat is het risico van zaken doen.

Mij ervaring is dat de service van Groupon zo bagger is, dat ik er niets meer mee te maken wil hebben.
Ok ja dat durf ik niet te zeggen ( ik geloof je volledig ).. Mijn ervaringen zijn dat ik een voucher moet uitprinten of digitaal moet laten zien aan de winkel. De garantie loopt dan via de winkel, niet via groupon.
Zelfde dus als ik een VVV bon haal en die bon ergens inlever. Dan kan ik niet garantie eisen van VVV maar van het bedrijf waar ik die bon ingeleverd heb.
Het bedrijf laat de VVV bon omzetten voor euro's en het bedrijf laat de groupon voucher omzetten naar euro's (eigenlijk hetzelfde, alleen zit aan de groupon vouchter ook nog een korting en bij VVV niet).

Dat zijn ook mijn ervaringen met groupon, indien ik van hun een bon/voucher uitprint, die bij een winkel inlever dan betaal ik aan de winkel via die voucher. De winkel krijgt euro's voor die voucher.
Garantie loopt 100% via de winkel.
Tot nu toe dit al vaker gedaan en ook mijn moeder dit blindelings kunnen laten doen voor haar iPhone 5 reparatie. Ook de winkel geeft haar netjes een factuur en garantiebewijs mee, stel er ontstaan problemen dan kan ze netjes terug naar de winkel.
Groupon zorgt voor ons dus puur en alleen voor een kortingcode. Maar zijn niet het bedrijf die de telefoon repareert of de heerlijke biefstuk maakt. Dat doet de winkel en/of het restaurant. Die dan ook ten alle tijden verantwoordelijk zijn, ik betaal de winkel/restaurant immers via de voucher.
Idem dito voor VVV, rocks tientjes en etc.

Wanneer je hier op tweakers naar het korting code topic gaat, dan is de tweaker verantwoordelijk voor de garantie en afhandeling indien een andere tweaker via die kortingcode een product koopt bij de mediamarkt?
Dus alle korting code's die ik voor scheermesjes tot koffiezet apparaten tot fotocamera's voorbij heb zien komen, zijn allemaal onder garantiebeleid van de tweaker die de korting op het forum zet?
Dus iedereen die problemen ervaart met hun koffiezet apparaat moet bij de tweaker klagen waar ze de korting code van gekregen hebben?
Ik vind het maar vaag....

Ja natuurlijk is groupon fout indien ze reclame blijven maken voor een bedrijf die neppe kaarten levert, maar het lijkt hier over te komen alsof groupon de neppe kaarten levert en volgens mij is dat dus niet het geval?
Oftewel, groupon moet stoppen met reclame te maken voor een slecht bedrijf? Groupon is dan (als ik het goed begrijp) niet de leverancier / verkooppunt van deze kaarten?

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 2 mei 2016 16:44]

Als je bij Groupon een voucher koopt zijn zij inderdaad verantwoordelijk voor het leveren van een geldige bon en dan klopt het wat je zegt. Maar dit is dus afhankelijk van de actie. Als het om een product gaat dat zij opsturen, dan ligt het anders. In dit geval lijkt het inderdaad om een voucher te gaan.

[Reactie gewijzigd door FragileM64 op 2 mei 2016 16:57]

Ik heb ooit eens een juridische procedure gehad met groupon, zelf de Belgische BTW diensten waren er bij betrokken, en alles was voor niets.
Blijkbaar alles wat je koopt bij groupon (Behalve reizen) zijn ze NIET eindverantwoordelijk, juridisch werden ze gelijk gesteld met een Bank die de transactie tussen een handelaar en klanten vergemakelijkt.

Daardoor is groupon voor niets verantwoordelijk, zelf niet voor de BTW.

Het is ook zo dat groupon blijkbaar 23% van zijn inkomen haalt uit bonnen die niet opgenomen worden op tijd...of bonnen die vergeten zijn...

Ik doe ook nooit meer zaken met groupon daardoor.
Dat pizza voorbeeld dat je noemt - de klant betaalt dan 75 cent aan jou. Niet 3 euro, dat is voor groupon.
Jezus wat een lap tekst man. Dit is voor het eerst dat ik wou dat tweakers een max op post lengte zou zetten :'(
Het gaat er dan ook niet om dat Groupon rotzooi verkoopt. Het gaat erom dat de afhandeling van klachten slecht af gaat en dat Groupon ondanks dat ze al meerdere malen getipt en gewaarschuwd zijn nog altijd die reclame of advertenties blijven aanbieden.
Nu ze weten dat het namaak is zijn ze dus nalatig in het uitvoeren van een oplossing betreffende de illegale kaartjes als ze er niks aan doen.
Nu bieden ze dus bewust en wetend reclame aan waar de consument iets anders aanschaft dan wat er geleverd word en dat is een misdrijf.
Dat is waarom Groupon in deze slecht te boek staat. Niet omdat ze iets fout deden.. maar omdat ze juist niks doen aan een misdrijf via hun platform

P.s ik heb er zelf mijn auto gekocht.
Een partij van 29 gele bijna nieuwe corsa 2011 cd 1.3 Eco
Het was simpel.
100 betalen aan Groupon. Dan de auto voor 8700 ophalen.
Er werden 29 tickets verkocht en wie snel was had de keuze uit een van die 29.
Ik was er snel bij en heb ondertussen al 4 jaar plezier van een zo goed als onderhoudsvrije probleemloze auto die bovendien enorm zuinig is.
Km stand bij aanschaf was 87k

Groupon is alleen net als vele andere aanbieders van advertenties of digitale goederen het doelwit van oplicht praktijken en dat neemt toe naarmate ze groter zijn geworden de afgelopen jaren.

[Reactie gewijzigd door Marty007 op 2 mei 2016 21:13]

Klant: ej Groupon, die kaarten zijn nep.
Groupon: ej klant, zoek het zelf maar uit, wij blijven hier lekker aan meeverdienen.
Je krijgt vermoedelijk de -1 omdat je er nu al een aantal keer op bent gewezen dat Groupon willens en wetens het artikel blijft aanbieden. Je blijft alleen maar herhalen dat je bij de leverancier van het product moet zijn. Lees even het forum topic over deze Groupon, dan snap je misschien wat er aan de hand is. IBood is ook al geregeld aangesproken over nep producten. Ze mogen niet verkocht worden. Groupon biedt misschien de ruimte aan om het te verkopen, maar als nu inmiddels duidelijk is dat het nep is, moeten ze stoppen met het product aanbieden. Lijkt me vrij duidelijk...

[Reactie gewijzigd door ElectricHead op 2 mei 2016 17:24]

Ok maar heeft IBood niet zelf die producten in beheer dan?

Mijn reacties zijn gericht doordat men doet alsof groupon een heelal van een magazijn heeft en alle acties / producten zelf in beheer heeft en daar ook de garantie op doet verlenen.

Maar goed de -1 is terecht doordat ik ontopic was, vragen stelde en in gedachten had dat groupon fout was doordat ze het bleven aanbieden terwijl duidelijk was dat groupon voor een malafide bedrijf reclame deed maken.
Ik ben het er dus volledig mee eens dat ze moeten stoppen met het adverteren voor een fout bedrijf, maar de vraag was: wie heeft de SD kaart in beheer, Groupon, of het bedrijf (die neppe sd kaarten verkoopt) waar ze reclame voor maken..
Het is nu dus duidelijk dat groupon de kaarten NIET in beheer had, de kaarten NIET verkocht, maar alleen reclame maakte, en niet stopte met het maken van reclame voor een bedrijf die groupon betaalde, terwijl groupon wist dat het bedrijf neppe kaarten verkocht.

conclusie is dus: groupon moet stoppen met reclame maken voor een bedrijf die klanten oplicht.
Groupon = fout want ze maken reclame voor een slecht bedrijf
Bedrijf = fout want ze verkopen neppe kaarten.
Als klant voel je je dan wel dubbel genaaid ja.
Als ik bestel op de site van Groupon, en mijn geld wordt overgemaakt naar Groupon, waarbij ik een bestelbevestiging krijg van Groupon, heb ik dan een overeenkomst met bedrijf X of met Groupon?
Indien jij 10 euro betaald aan VVV en met die VVV een product koopt.
Heb jij dan een overeenkomst met VVV of met het bedrijf waar het product vandaan komt? Bijv een tas van de v&d.
Oke lekker lullig voorbeeld de v&d maar je begrijpt wat k bedoel.
Indien jij 10 euro betaald aan VVV en met die VVV een product koopt.
Heb jij dan een overeenkomst met VVV of met het bedrijf waar het product vandaan komt? Bijv een tas van de v&d.
Oke lekker lullig voorbeeld de v&d maar je begrijpt wat k bedoel.
Je betaalt de VVV-bon en krijgt ook een VVV-bon. De bon is bedoeld om bij aangesloten partijen goederen/diensten te kopen/af te nemen. Je koopt dus met die bon een product, als dat product niet voldoet ga je terug naar het bedrijf waar je het hebt gekocht.

Als jij echter bij Groupon inschrijft voor een VVV-bon, en die bon blijkt nep, dan ga je naar Groupon, niet naar het VVV-kantoor...
Indien ik een groupon bon/voucher uitprint en ik daarmee naar het desbetreffende restaurant of winkel ga, dan lever ik de bon in en krijg ik mijn eten / product voor een goedkopere prijs.
Indien het product van de winkel vervolgens niet goed is, ga ik terug naar de winkel waar ik het product gekregen heb.
Indien de winkel zegt: ej die groupon bon is niet geldig, dan moet ik naar groupon.

Dat zijn mijn ervaringen met groupon, althans ik heb nooit meegemaakt dat de uitgeprinte bon/voucher niet klopte, dus ik heb altijd netjes mijn korting in de winkel/restaurant gehad.

Zo heb ik ook mijn moeder blindelings een iPhone 5 reparatie groupon/bon laten kopen. Ze betaalde iets van 40 euro aan groupon ipv 70 euro aan de winkel.
Ze heeft dus via ideal 40 euro betaald aan groupon en kreeg toen netjes de voucher/bon. Met die voucher ging ze naar de reparatiewinkel, leverde hem in en kreeg haar telefoon gerepareerd terug. Indien er problemen zijn met het nieuwe scherm kan ze terug naar de winkel, maar zeer zeker niet naar groupon.

Dit is hoe IK groupon ken. Ik wist niet dat de SD kaarten in bezit waren van groupon en je dus direct bij groupon de SD kaart kon bestellen ( ik wist dus niet eens dat hun ook op deze manier zaken deden ), nogmaals ik ken ze alleen van een korting bon uitprinten en die bij de desbetreffende winkel/restaurant in te leveren.
Doe dit al een paar jaar zo nu en dan en never nooit niet problemen.

Stel ze zouden dit VVV verhaal toepassen (zal nooit gebeuren lijkt mij) dan zou ik bij groupon een korting voucher kopen, bijv 15 euro betalen en krijg een VVV bon te waarde van 20 euro.
Dan krijg ik van groupon een voucher/bon, die lever ik in bij een punt waar ik VVV bonnen kan krijgen en ik krijg dan een VVV bon van 20 euro.
De VVV bon krijg ik dus uiteindelijk van het verkooppunt die daadwerkelijk VVV bonnen uitdeelt. Echter in dit geval met 5 euro korting. (ik betaal 15 aan Groupon, ik krijg bij de VVV verkoopwinkel een bon van 20 euro.).
DIT is hoe IK groupon ken, puur en alleen grouponbonnen, idem dito als socialdeal.nl, voor mij totaal dezelfde service alleen dan puur op uitstapjes / etentjes gericht. Ook een heerlijke service / bedrijf die je leuke kortingen aanbieden op een avond uit eten of een weekend weg.

Maar goed stel, ik zou bij Groupon een bon uitprinten na betaling voor bijvoorbeeld een Grieks restaurant, en ik kom aan op locatie met mijn voucher en er blijkt vervolgens een kraakpand te staan zonder restaurant (Dus dat het restaurant niet bestaat) dan klop ik uiteraard wel bij groupon aan.. Mja nog nooit meegemaakt, want ik ga niet een voucher voor een restaurant kopen waarvan ik niet weet waar of wie het is.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 3 mei 2016 11:08]

Als jij een Groupon actie besteld waar op staat dat je product xyz met specificaties fgh, en wanneer je hem in wilt ruilen, of dat al hebt gedaan en je krijgt niet waar je betaalt voor hebt is Groupon verantwoordelijk. Zij zijn degenen die je de voucher hebben verkocht en jou bepaalde voorwaarden hebben gegeven, en daarmee ook verantwoordelijk voor het product dat je daarvoor krijgt.

Koop je een voucher om all u can eat met onbeperkt drank te nuttigen bij een specifiek restaurant, dan zijn zij verantwoordelijk dat je dat ook krijgt. Het restaurant heeft namelijk een leverings overeenkomst met Groupon afgesproken en als zij zich daar niet aan houden, dan is Groupon degene die ze aan moet spreken.

Wat als dat bedrijf van je iPhone reparatie failliet was gegaan voordat je je voucher kon verzilveren? Had je dan gewoon pech gehad?
Nee, je had dan je geld terug moeten krijgen van Groupon.
Groupon betaald het bedrijf ook pas NADAT ze het product hebben geleverd.
Klopt, indien het reparatiebedrijf failliet was gegaan, dan moet ik terug naar groupon, zelfde verhaal als mijn voorbeeld met een restaurant.. Kom je met je groupon bon bij het adres aan, blijkt er geen restaurant te liggen. Dan krijg je je geld terug van groupon.
Is het restaurant wel aanwezig, maar is het kwaliteit van het eten niet juist, dan dien ik dat met het restaurant te regelen.

De winkel / restaurant krijgt zijn geld pas indien ze de QR op de voucher van groupon scannen. Indien de winkel / restaurant die QR niet scant (vanwege faillissement oid) dan is het geld nog volledig aanwezig bij Groupon en dan geeft Groupon je het geld terug.
Indien ik bij het restaurant een schnitzel krijg ipv een biefstuk, dan kan ik niet bij Groupon gaan klagen dat ik niet gekregen heb wat ik besteld heb, nee dat moet ik met het restaurant regelen.

Indien ik elders op internet een kortingscode kan vinden, die gebruik bij een winkel, dan kan ik niet bij de internet site gaan klagen omdat het product niet degelijk is. Hun hebben mij alleen een korting geregeld.

Stel een tweaker hier op het forum post een kortingscode, ik gebruik die code en het product die ik ermee bestel blijkt niet juist te zijn. Dan mag ik niet de tweaker gaan aanklagen, dan moet ik bij de winkel zijn die een slecht product geleverd heeft.
Indien groupon een slecht product levert moeten hun het oplossen
Indien ik een kortingscode van groupon bij een sd kaarten winkel inlever en ik krijg een slechte sd kaart, dan klop ik toch ook bij de winkel aan?

Echter, groupon dient niet voor een bedrijf te adverteren die neppe producten levert. Wanneer groupon de feiten voor de neus heeft liggen waaruit blijkt dat bedrijf X neppe / imitatie kaarten levert, dan dient Groupon die advertentie van hun site af te halen.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 3 mei 2016 12:40]

Je vergelijkt appels met peren.
De vouchers (geen kortingcodes) heb je gekocht en de koop is gesloten met Groupon.
Een simpele code is de verantwoordelijkheid van de verstrekker daarvan (de winkel dus)

In jouw voorbeeld is het restaurant inderdaad verantwoordelijk om jou een biefstuk te geven zoals jij met Groupon bent overeengekomen. Echter is Groupon de eindverantwoordelijke voor de levering van wat je bij hun gekocht hebt.

Vergelijk het met een aannemer. Je huurt een aannemer in om je huis op te laten knappen. Jij sluit een overeenkomst met deze persoon. Vervolgens huurt zo'n aannemer onder andere een schilder in om het huis te schilderen.
Die schilder levert heel slecht werk en je bent ontevreden.
Je kan in eerste instantie de schilder daarop aanspreken, echter is de aannemer de eindverantwoordelijke en de persoon waar jij de dienst hebt afgenomen.
Ondanks dat ik jouw vergelijking volledig begrijp met de aannemer is dat ook min of meer appels met peren vergelijken.

Daar waar de aannemer alles voor jou regelt, is dat (in ieder geval bij mijn ervaringen) niet het geval met groupon. Groupon heeft nooit iets voor mij geregeld behalve kortingen.
Stel ik zou bij groupon een scherm reparatie (zoals in mijn ervaring) voucher koop, dan krijg ik een voucher meer niet (voucher moet wel bestaan en verzilverd kunnen worden bij de desbetreffende reparatie winkel).
Indien ik vervolgens de telefoon inlever samen met de groupon-bon bij de desbetreffende winkel, dan dient de winkel alles te regelen. Indien de winkel de telefoon stuk maakt, dan kan ik niet bij groupon mijn garantie en alles gaan opeisen. Dat gaat via de winkel (heeft de winkel ook letterlijk gezegd: indien er iets mis is moet je bij ons terugkomen).
Het is niet groupon die de telefoon gaat maken of de biefstuk bereid en voor me neus neerzet. Groupon is voor mij puur en alleen een korting verstrekker, voor de winkel/restaurant is groupon puur en alleen een advertentie bedrijf.
Indien blijkt dat de reparatiewinkel 100% de telefoon stuk maakt, dan dient groupon die winkel zsm te verwijderen mits ze bewijzen hebben.

Wat je wel kan zeggen over de schilder is het volgende:
Ik koop bij groupon een korting voor een schilder, ipv dat de schilder voor 500 euro mijn tuinhuis verft, betaal ik nu 400 aan groupon.
Ik maak vervolgens een afspraak met de schilder, de schilder komt bij mij thuis. Scant met zijn telefoon de QR code die op de groupon-bon staat en gaat aan de slag.
Indien vervolgens zijn werk slecht is, kan ik niet bij groupon mijn geld terugvragen, dat moet ik met de schilder regelen.
De schilder werkt niet voor groupon namelijk, die werkt voor zichzelf of voor een werkgever. Groupon is niet zijn werkgever maar puur en alleen een advertentiebedrijf.
Groupon regelt voor mij de korting, en zorgt ervoor dat het geld naar de schilder gaat.

Wat je ook kan doen, is naar het nieuwe artikel over groupon op tweakers.net gaan. Daar staan reacties van iemand die hetzelfde verteld als mij, maar dan als ondernemer zijne. Echter krijgt hij voor dezelfde info een +2 (omdat het feiten zijn).
Ik vertel datzelfde verhaal als klant zijne, hij verteld het als ondernemer zijne:
Groupon = een reclame / advertentie bedrijf die samen met jou kortingen geeft aan de klant. Groupon verdiend er grof aan, en jij krijgt een hoop klanten erbij (doel van reclame / advertentie).

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 3 mei 2016 14:13]

Dan heb jij bij v&d een tas gekocht en krijg je een bonnetje van de v&d, nu krijg ik een bonnetje van Groupon. Er is nooit sprake geweest van een voucher, ik heb nooit iets met dat andere bedrijf van doen gehad. Ik heb een bestelling gedaan bij Groupon waar in alle correspondentie alleen maar Groupon is genoemd en geen ander bedrijf (ergens achterin op de site nagelaten), en dit is zo naar mij verzonden. Had ik een kortingsbon gekocht bij Groupon en daarna bij een ander bedrijf nog de sd kaart moeten kopen was het een ander verhaal geweest.

Om jouw voorbeeld te hergebruiken, als jij bij je vvv bon nog een fles coca cola gekocht had, heb je dan een overeenkomst met de vvv of met coca cola?
op het moment dat ik koop bij de vvv, kook ik een betaalmiddel dat is iets anders dan groupon, groupen leverd namelijk facilitaire diensten aan meuk-verkopers, groupon biedt: een webshop, betaalings-diensten, adminstratieve diensten en wellicht zelfs distributie.. dat is heel wat anders dan wat de VVV doet..

maar om in je verhaaltje mee te gaan, mocht vvv betaaldiensten aanbieden aan een wapenhandelaar, een wietkwekerij of een kinderporno-distributeur dan zijn ze ook met verboden zaakjes bezig, 'heej kijk ons niet aan wij regelen alleen de geldstromen maar' pleit ze dan echt niet vrij bij een rechter.

dat geldt hier bij groupon dus ook, ze werken mee / danwel faciliteiren piraterij (het verkopen van namaak producten) dat mag in nederland en heel veel anderen landen, gewoon niet.
Met Groupon. Ik heb eens wasmachine-onderdelen gekocht en die werden direct van de groothandel naar mijn huis gestuurd. De bestelling en betaling liepen echter gewoon via een handelaar - waarbij het zoekmechanisme van de webshop ook van die groothandel was.

Ik heb dan een overeenkomst met die handelaar, niet met de groothandel. Ik weet de naam van die groothandel niet eens.

Bovenstaande komt bij meer webshops voor: de voorraad ligt bij een dienstverlender (nic oud, docdata) en is misschien niet eens eigendom van de webshop. Toch bestel je bij de webshop.

En al zou de webshop juridisch niet verantwoordelijk zijn, dan toch wel moreel verantwoordelijk.

Boven dat vind ik Groupon een abjecte club. Ze voegen niks toe: een man-in-the-middle die geld opstrijkt zonder waarde te leveren.
Als je de regels van de betreffende actie onderaan leest zie je dat het artikel NIET door Groupon wordt aangeboden. In het forum topic zijn er ook al Tweakers geweest die contact hebben opgenomen met de leverancier. Het is dus niet zo dat men alleen bij Groupon klaagt maar ook bij de daadwerkelijke leverancier. Beide reageren echter alsof men van niets weet en men reageert verbaasd. Terwijl er nu al voldoende klachten zijn inmiddels.
Ja precies en dat was ook de gehele tijd mijn vraag, de 1 zegt dat ik niet oplet omdat het WEL door groupon geleverd wordt, de ander zegt weer van niet. En ondertussen krijg ik -1 omdat ik mee ga in de discussie :P
Nu heb ik gewoon zoiets van boeien, zoek het lekker uit :D
Anderzijds kan je het bij Ibood gewoon terug sturen en krijg je je geld terug. Niet chic, maar bij Groupon moet je nog maar zien of je nog contact krijgt met de verkoper. Bij Ibood ontkennen ze ook dat iets nep is, maar na een paar dagen krijg je reactie en na retour sturen je geld terug. Het is best lastig om nog het onderscheid te kunnen maken tussen echt en nep. Alles vind je tegenwoordig als nep: van Oral-b tandenborsteltjes, via Samsung Galaxy's naar Duracell batterijen die je apparaat uitroestel door lekkage. Bij het Kruidvat zag ik weer van die bakjes Duracell staan met chinese opdruk. Zijn die echt chinese import of neppers? Hoe zie je of een geheugenkaart nep is? Veel smartphones en camera's kunnen de lees en schrijfsnelheden al niet aan. Optisch tonen ze identiek.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 2 mei 2016 23:26]

Essentieel is 'wie is de verkopende partij'
Die is primair aansprakelijk
In het geval van Groupon zou de benadeelde zich kunnen beroepen op dwaling. In dit geval wordt door Groupon de indruk gewekt dat je direct zaken doet met deze oplichters. De klant wordt de indruk gegeven dat er een overeenkomst met Groupon wordt aangegaan. Als dat achteraf niet zo blijkt te zijn (of aanvullende voorwaarden voor de klant worden gemaskeerd) maakt het beroepen op dwaling een goede kans.

Nu dit al even loopt, neemt Groupon overduidelijk zijn verantwoordelijkheid niet door de aanbieding van de site af te halen, ondanks dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat er een product verkocht wordt die niet voldoet aan de verwachtingen die je als klant ervan mag hebben.

Groupon aansprakelijk.

In gewone mensentaal: mijdt deze oplichtende laaienlichters.
Inzicht, voordat je begon met lezen kon je al zien dat het om een lang stuk tekst ging. Aan jou de keuze om eraan te beginnen of het te laten voor wat het is. Jij kiest ervoor om te beginnen en af te haken omdat het stuk tekst te lang is..

Wel bedankt voor je informatieve reactie, het scheelt, nu is wel dat 1-tje rechtsboven bij de meldingen weg.
en dit hoort op de FP?? jezus, wie heeft er nu tijd te veel,

iemand een beetje afzeiken omdat ze zaken niet snappen, prima (met argumenten, en ontopic graag), dit gelul hou je maar op geenstijl.
Nou 1 ik had inderdaad de tijd, en 2 ik wilde opheldering. Dit doordat mijn ervaringen op een totaal andere manier werkte als de reacties die ik hier lees. Dus indien mijn ervaringen met de werkwijze van groupon anders zijn dan het verhaal hier wil ik dat natuurlijk graag weten.
Dus inderdaad, ik snap (nog steeds niet, want iedereen hier zegt iets anders zonder toelichting / onderbouwing ) niet wat er hier nou aan de hand is behalve dat er over neppe sd kaarten gesproken wordt.

Ik kan uiteraard ook een reactie plaatsen van 2 zinnen die niet onderbouwd is.. Maar goed, dan ga ik inderdaad wel naar geenstijl of nu.nl..
Ook voor mij nooit meer Groupon.

een keer een boxspring bed gekocht via groupon (ik kon wel proefliggen in een speciaal daarvoor gehuurd stuk kantoor).. bed lag goed, prijs was goed..
maar omdat ik niet koos voor "verzending binnen 3 weken" maar "zelf ophalen" heb ik na mailen/bellen 12 weken!! moeten wachten tot ik het bed kon ophalen in de opslagloods..
De bedden werden verkocht door de groothandelaar, waardoor er helemaal geen pre/after sales was. De klachten werden afgehandeld door groupon.. en werd gewoon hard uitgelachen bij het uiten van mijn klacht. omdat ik de eerste 3 weken geduldig heb gewacht, was ik te laat met mijn bestelling annuleren volgens groupon...
Heb precies dezelfde ervaring
Na 2 jaar geleden een ooit 1 x een powerbank te hebben besteld en te hebben gekregen....na 2 maanden en een hoop gezeur... tegen mezelf gezegd nooit meer iets te kopen bij hun.
Een gevalletje van denk ff goed na. Groupon wil haar klanten graag 50% korting bieden op de reguliere prijs. Daarbovenop moet je de helft van de opbrengst met ze delen, en dan is jouw deel inclusief btw. Dat betekent dat alles daadwerkelijk voor ca 20% wordt verkocht. Dat is heel vaak te mooi om waar te zijn.
Alsnog dient Groupon frauduleuze acties stop te zetten en niet te doen alsof haar neus bloedt

Edit: offtopic??

[Reactie gewijzigd door OddesE op 3 mei 2016 01:25]

Er worden helaas volop nep flash geheugen verkocht, zei het in de vorm van een sd kaart, usb sticks etc. Zo heb ik de action (winkelketen) al eens gewezen op het feit dat hun sd kaarten (correctie) merkloze usb sticks hartstikke nep waren. Na hen een compleet betoog incl. screenshots van h2testw te hebben gestuurd luidde het antwoord dat het allemaal niet waar was en dat ze enkel geteste producten verkochten. Vreemd genoeg zie ik geen noname usb sticks meer in de winkels liggen...

Ga er gemakshalve maar vanuit dat vrijwel alle noname flash storage nep is. Je kunt meestal in de pricewatch wel een gemiddelde prijs voor een bepaalde capaciteit storage opmaken voor op dat moment. In die prijs zit iets speling, maar dubbele capaciteit vd helft vd prijs (ebay staat er vol mee): allemaal nep.

Overigens worden er dezer dagen zelfs merk geheugens nagemaakt, incl. opdruk en verpakking. Het enige wat je een redelijke garantie geeft is kopen op ebay en met paypal betalen, dan ben je beschermd. Voor mij geld: geen noname flash storage uit de aanbieding. Zelfs aldi duitsland heeft zonder eigen weten al eens een enorme partij in de winkel gelegd, die allemaal nep waren...

[Reactie gewijzigd door terradrone op 2 mei 2016 21:10]

Nep as in? Werkt niet? Minder capaciteit dan beloofd? Nep merk?
Er word wereldwijd gefraudeerd met "nep" flash storage. Wat men doet is de modules zo programmeren dat ze de beloofde capaciteit weergeven wanneer ze worden verbonden. Echter, nadat de daadwerkelijke capaciteit is behaald (bijv. 1gb op een "8gb" stick) gaat de resterende data simpelweg verloren.

Een volgende stap die deze oplichters nu hebben gemaakt is de opdruk en verpakking van merk modules 1:1 namaken. Zo denk je bijv. een originele kingston stick te kopen, en alles ziet er naar uit dat dit het geval is. Je koopt echter een waardeloos gedrocht.

Kijk vooral uit voor modules met enorme capaciteiten voor lage prijzen. Geef liever wat meer uit, en betaal met paypal. Sommige creditcards bieden ook bescherming, hier heb ik echter geen ervaring mee.

Of koop gewoon merk flashgeheugen in een gerenommeerde nederlandsche shop :)
Ik heb de Apple oordopjes n de micro-SD kaart besteld.

De Apple oordopjes kwamen twee dagen later binnen. Goede geluidskwaliteit, maar ze kwamen niet in originele Apple verpakking. Ik gebruik ze nu een paar weken, en op het doosje is om het Apple logo een zwarte rand verschenen en op de kabel van mijn oordopjes staat: 'Designed by Apple in California. Assembled in Vietnam. DV2528384QQD'

Ik zit te twijfelen of ze echt zijn.. volgens sommige websites hoort er niet te staan 'assembled in Vietnam', maar 'assembled in China' of helemaal niks...

Via deze link meer:
http://www.etradesupply.c...h-fake-apple-earpod-real/
Er zitten wel bassholes in.


Ik heb ook de 32GB SD-kaart op 13 april besteld. Deze heb ik, na bijna 3 weken nog steeds niet gekregen. De order kan ik niet annuleren... De klantenservice helpt niks... en zegt dat ik maar moet afwachten tot het ooit geleverd wordt..

Het bedrijf zegt trouwens geen nep producten te verkopen, maar ik geloof er helemaal niks van. Geld terugstorten en de verzending annuleren doen ze ook niet. De reactie van het bedrijf is trouwens via Google Translate vertaald, waardoor er vrij weinig van te begrijpen is.

Wat kan ik doen om de order alsnog te annuleren? waarschijnlijk niets.
Ik bestel nooit meer iets via Groupon
wat je kunt doen is dreigen met een rechtzaak (kort geding), en eisen dat de koop vernietigd word op basic van nepproducten, dat kost je geld (in eerste instantie), maar je kunt wel verzoeken tot vergoeding van die kosten door de verliezende partij... verder kun je eigenlijk niets doen, dan jezelf voor je kop slaan omdat je zo'n ezel bent daar iets te kopen.
Wat is er mis met die Dr.Dre oortjes? Ik heb ze zelf ook gekocht en ben er zo tevreden mee dat ik er meteen een paar extra heb gekocht (ik ben onhandig genoeg om ze een keer door mijn eigen fout te slopen). Oortjes gingen bij mij altijd binnen 2 maanden kapot (ook de duurdere modellen van 60e+), omdat ze er niet tegen konden dat ik er mee fietste terwijl ze in mijn telefoon in mijn broek zaten. Deze heb ik nu al 4 maanden en niks mis mee. Ook is de geluidskwaliteit erg goed ten opzichte van andere oortjes die ik gehad heb (natuurlijk niet zo goed als mijn Bose koptelefoon, het blijven wel oortjes ;) ). Sluit relatief goed de buitenwereld af en heeft goede kwaliteit muziek en podcasts.
Je kan beter 1 goede kopen dan is goedkoop duurkoop.
Heb zelg B&W c5 oortjes en die klinken prima heb die al meer als een jaar.
Dat is zeker waar, maar geloof me ik weet ze kapot te krijgen :P zoals ik al aangaf, de oortjes zijn even goed als toen ik ze net had en lijken gewoon een jaar te gaan halen.
Ben benieuwd hoelang ze gaan halen
De Apple EarPods waren wel origineel. Bij mij althans...
Je moet eigenlijk helemaal niets kopen via groupon.... I.m.o.

Op het moment dat je een probleem hebt schuiven ze het door naar de leverancier.

Het enige dat groupon wil is snel knaken vangen.... Ik heb van ondernemers gehoord die een meer met groupon in zee zijn gegaan en daar vooral nadeel van hebben ondervonden.
Hoe zie je dat die urBeats nep zijn? Toevallig heeft mijn vriendin deze een tijdje geleden gekocht :'(
Met een app zoals SD Insight (gratis en geen permissies nodig) op googleplay kan je de fabrikant checken trouwens, bij de neppe staat dan vrijwel zeker een ander bedrijf.
Hoe maak je eigenlijk een `nep` SD kaart? Het lijkt me niet triviaal om even op een zolderkamertje in elkaar te beunen?
Hoe maak je eigenlijk een `nep` SD kaart?
Het is niet zozeer een nepkaart in de zin dat het geen echte SD-kaart is, hij is alleen veel goedkoper door toepassing van andere / goedkopere onderdelen, met uiteraard ook de nodige gevolgen voor de prestaties. Die kun je gewoon bestellen in China.

Dat hoeft op zich natuurlijk geen probleem te zijn, je kunt best de keuze maken voor een langzame of niet zo duurzame kaart voor een lagere prijs, maar dan moet dat wel duidelijk zijn, en dat is het hier dus niet. Het is dus niet echt een 'neppe' kaart, het is een 'gewone' SD-kaart, maar niet eentje van SanDisk terwijl dat er wel op staat en ook de snelheid die op de verpakking staat klopt niet.

[Reactie gewijzigd door Iknik op 2 mei 2016 14:34]

Het is zoals hier ook word aangegeven niet alleen dat hij misschien minder snel of duurzaam is, maar vaak is ook de geadverteerde opslag bijlange na niet te halen. Vooral bij USB sticks zijn het doorgaans erg goedkope 4GB sticks die worden aangepast zo dat ze een andere capaciteit aangeven.

Als je dan meer dan de capaciteit schrijft begint hij gewoon zich zelf weer te overschrijven.

Het zijn dus soms wel echt neppe kaarten/sticks/schijven.

Als je op sites chinese sites dit soort producten koopt, dan zijn ze 9 van de 10 keer toch echt nep. Genoeg over te vinden op internet, en vaak is de verpakking om een of andere vage reden toch altijd onjuist.

In plaats van een kopie van de originele verpakking staan er dan de verkeerde logo's op of is het inderdaad gewoon getypt.

Als het dan wel een kopie is, dan is het ook gewoon onder het kopieer apparaat gegooid en kloppen de kleuren niet of zijn ze slecht uitgesneden.

Het is gewoon vaak goedkoop is duurkoop met deze producten.
Dit speelt al meer dan 2 jaar. Dergelijke sites hebben blijkbaar een grote hoeveelheid aan kaarten ingeslagen en willen die, ongeacht wat, gewoon verkopen.

Wat ik bij mijn kaartje destijds merkte (64GB in eind 2014), was dat de kaartjes tot 4GB te beschrijven waren. Daarna was alles gewoon onbeschrijfbaar gebied.

De firmware van die kaartjes is dusdanig aangepast dat het lijkt op een 64GB kaartje, maar het achter de schermen slechts een 4gb kaartje is.

Echt een kut-actie imho... Blijft wel ontzettend jammer dat dergelijke organisaties als Groupon daarvan de dupe is, maar zij hoeven het niet naar de klant te verkopen... Ook weer een kut-actie van Groupon dus.
In jouw geval van onbeschrijfbaar heb je nog geluk.
Soms overschrijven ze simpelweg oude data in een soort lus.
Dan raak je dus zonder het te weten je oudere data kwijt.
zijn ze ook goed in met externe hdd's het is dan gewoon een lege behuizing met gewichtjes erin en een 1gb usb stick die ook aangepast is en de pc ziet het als een 1tb bijv ach ja gewoon uitkijken dus met wat je koopt :/ en idd goedkoop is duurkoop zo is het ook met pc onderdelen zoals bijv goedkope psu's
Voorbeeld?
Een 1 TB HDD met gewichten erin en een 1 GB USB stick?? Je hoort toch op z'n minst het geluid van een HDD, of de trillingen...

Als er een 1 GB chip in zit kom je daar gelijk achter. Op het internet zijn ook nergens Nederlandse klachten te vinden over een HDD van 1 TB met 1 GB opslag. Het kan best zijn dat het bestaat, maar ik denk niet dat je deze nep-hdd's tegenkomt op Nederlandse websites.

[Reactie gewijzigd door wouterg00 op 2 mei 2016 16:06]

Ja, natuurlijk merk je dit snel, maar wat maakt dat uit?
Het gebeurt wel, ik heb weleens foto's gezien waarop een geopende HDD tezien is, met daarin een vast gelijmde bout en een vastgelijmde USB-stick.
dat bedoel ik het gebeurt
Ik heb hier gister 3 externe HDs van Groupon van 1TB ontvangen.
De 1e deed het helemaal niet.
De 2e is zo ontzettend sloom dat ik na 1,5 dagen nog geen 50GB op de HD heb staan.
De 3e moet ik nog bekijken, maar het is hoe dan ook flutspul en gaat dus net zo hard weer terug!
ik heb het niet specifiek over nederlandse websites is zeg alleen dat het gebeurt en je merkt het pas als je hem al hebt betaald lijkt mij niet dat je hem even kan uitproberen
In dit geval is de tekst op de achterzijde duidelijk geOCR'ed, en misschien gecorrigeerd in de hen bekende talen (al was dat mischien al een te grote investering). Op dat vlak mag je blij zijn Nederlandstalig te zijn. Ons taaltje is behoorlijk moeilijk en goede vertalers zeldzamer/duurder dan pakweg Engels of Spaans. We zijn ook nog een kleine populatie, waardoor het voor dit soort boeven vaak niet loont hierin specifiek te investeren.
Ik heb ook zo'n kaartje van 32gb wat eigenlijk maar 1gb is. Ik kon er wel om lachen, omdat ik toch mijn geld terug kreeg via ebay. Knap gedaan.

Maar best zielig voor Chinesen om in een land te wonen waar alles nep is. Dat je je kind alleen babypoeder uit het buitenland durft te geven en zo.
Ik heb dus ook zo'n Sandisk MicroSD-kaartje gehad van 64GB, Ik testte hem in een camera met filmpjes, en kon de meesten niet teruglezen. Met een test van H2testw bleek het een 6,5GB kaartje te zijn. Met een loep de kaart bekeken en er leek een 6 bijgeprint te zijn. Blijkbaar weten ze dan hoe ze de firmware kunnen aanpassen om hem 64GB te laten weergeven.

Overigens staat Marktplaats vol met USB-sticks die (hoogstwaarschijnlijk) met dezelfde truc zijn veranderd...
Er zijn ook chinese sd kaartjes waarmee gefoefeld is met de controller waardoor het lijkt dat je bv een 32gb kaartje hebt, maar je eigenlijk maar 4gb of iets dergelijk hebt. Je schrijft er dan al je data naar toe en deze overschrijft gewoon alles als hij helemaal vol zit (met als gevolg dat je je data kwijt bent).

http://www.gadgetvictims....-to-fix-fake-sd-card.html
https://www.youtube.com/watch?v=3l7c6nKNzIk

[Reactie gewijzigd door teddysleep op 2 mei 2016 15:00]

Men neme een goedkope no-name SD kaart en plakt daar een stikkertje op, in de meest simpele vorm :) Iets geavanceerder laat je ze produceren in China met het juiste silkscreen erop geprint. De verpakking laat je bij de buren van de SD kaartfabriek maken en voila, een "neppe" SD kaart.
of gewoon zelfde merk, maar goedkoper, zolang er geen snelheid op de SD kaart staat kan je de rest met de verpakking doen.
Volgens mij zijn dit gewoon goedkope Chinese (merkloze) kaartjes met Sandisk logo erop. Ze werken wel, maar niet conform specificaties. Dit zou je in principe zelf via Alibaba.com o.i.d. kunnen sourcen, je hoeft alleen het Sandisk logo en de verpakkingsopdruk aan te leveren.

[Reactie gewijzigd door JoepD op 2 mei 2016 14:25]

Goedkopere langzame kaartjes her-verpakken als nieuwe en snelle geheugenkaartjes :)

het herprogrammeren van geheugen chips is ook nog zo'n truc, je denkt 10GB te kopen maar is 1GB die oneindig over zichzelf heen kopieert !

Of externe harde schijven die intern een blokken metaal en een klein geheugen kaartje hebben.

https://www.google.nl/sea...fake+external+hdd&imgrc=_

[Reactie gewijzigd door absrnd op 2 mei 2016 14:31]

Ik heb hier gister 3 externe HDs van Groupon van 1TB ontvangen.
De 1e deed het helemaal niet.
De 2e is zo ontzettend sloom dat ik na 1,5 dagen nog geen 50GB op de HD heb staan.
De 3e moet ik nog bekijken, maar het is hoe dan ook flutspul en gaat dus net zo hard weer terug!

Dus ook de HDs van Groupon zijn niet betrouwbaar...
Spullen na laten maken is wellicht makkelijker dan je denkt. Ga naar een website als Alibaba, typ de woorden sd card in en je komt een hele reeks met fabriekjes tegen die belachelijk goedkope sd-kaartjes met jouw eigen ontwerp opdruk erop aanbieden.

Als je gewoon je "eigen" SanDisk ontwerp aflevert zal zo'n partij het gewoon voor je maken.
Een aantal jaar geleden een interessant artikel hierover gelezen.
Wordt na de uren gedaan. In het weekend, 's nachts, op dagen dat er geen werk voorzien is of met afgedankte machines. Bijna uitsluitend in China.
Kwaliteits controles heb je niet, bepaalde productie processen worden niet uitgevoerd omdat er ofwel geen grondstoffen voorradig zijn, ofwel door tijdsgebrek.

Verpakkingen worden, net zoals in Europa, door andere bedrijven geleverd. Je koopt verpakkingen met specificaties van de origineel en presto, je hebt een volwaardig nep product. Dat niet aan de eisen voldoen van het origineel. Het zal wel werken, maar hoe lang? Hoe snel? Met of zonder conflicten?

Gemaakt voor een appel, verkocht voor een appel en een ei. En door firma's zoals Groupon massaal opgekocht/verkocht omdat men toch enkel naar de prijs kijken.
Je betaald voor het merk en de daarbij horende kwaliteit en garantie
Net bij de Action gekocht voor 5.95.
http://www.action.nl/sandisk-microsdhc-geheugenkaart
Zelfde product?

[Reactie gewijzigd door BramV op 2 mei 2016 14:23]

Winkels in Nederland mogen geen namaak verkopen als dat niet duidelijk word gemaakt.
Daarom zie je in een sportwinkel in Nederland ook nooit neppe Adidas of Nike sport-kleding en/of schoenen.

https://www.consuwijzer.nl/thema/namaakproducten

Groupon is ook aansprakelijk
http://www.nu.nl/internet...verkoop-nepartikelen.html

[Reactie gewijzigd door MedionAkoya op 2 mei 2016 14:43]

"Winkels in Nederland mogen geen namaak verkopen als dat niet duidelijk word gemaakt."

Ik denk dat ze berhaupt geen namaakproducten mogen verkopen ;)
Ze mogen niet beweren dat het hetzelfde is, maar schoenen met een logo wat op die van Nike lijkt zijn niet verboden bijvoorbeeld. Deze SD kaarten zijn gewoon overduidelijk namaak en strikt verboden. Snap niet dat Groupon zo kan opereren.
Ze mogen niet beweren dat het hetzelfde is, maar schoenen met een logo wat op die van Nike lijkt zijn niet verboden bijvoorbeeld.
http://www.dichtbij.nl/no...partikelen-opgerold-.aspx

Het verkopen van goederen die niet origineel zijn, is verboden.
Een namaak Nikeshirt als Nikeshirt verkopen is strafbaar.

Wel mag je ( tot op zekere hoogte ) het beeld iets aangepast inzetten en verkopen, maar dat is TOT er klachten komen .
( Zoals die Adihash shirtjes in Amsterdam e.d )
IANAL, maar het zal er ook mee te maken hebben of de intentie is om een klant op het verkeerde been te zetten. Of dat er een gerede kans is dat een klant niet doorheeft dat iets nep is.

Zo zal zo'n Adihash shirtje misschien nog kunnen, omdat het overduidelijk een persiflage is en niemand zal denken dat de echte Adidas-fabriek er iets mee te maken heeft.
Maar er zal wel weer een andere wet zijn die het verbied om merken en hun logo's in ene kwaad daglicht te zetten...
Dat is niet helemaal waar. Dat hangt af van de omstandigheden van het geval. Met beeldmerken mag er geen associatie/verwarringsgevaar ontstaan met het origineel. Bekende merken komen ng grotere bescherming toe ; Zo kan het onrechtmatig meeliften om iemands beeldmerk (zoals een logo dat wel erg veel lijkt op het Nike logo,) alsnog verboden zijn, ook al is er weliswaar misschien geen sprake van verwarringsgevaar. Als de consument maar de associatie legt ;)
Volgens mij is dat wel een echte (zie ook de foto van een echte vs nepverpakking in het gelinkte topic op GoT).
Dat lijkt me meevallen, ze zijn voor iets meer al officieel te koop bij o.a. Amazon, zie pricewatch: Sandisk Ultra 16 GB (SDSQUNB-016G-GN3MN)
Afbeelding in de link is anders dan de afbeelding hierboven in het bericht.

Ik denk dat het bij de Action wel om een legitiem product gaat, maar durf dit niet met zekerheid te zeggen
Die verpakking ziet er beter uit dan die van GroupOn. Tevens, als het ding nep blijkt kun je er mee terug naar de Action en waarschijnlijk zullen ze het ding uit de handel nemen.
Wellicht.... je zou eens op de achterkant van de verpakking moeten kijken of dat slechte Engels of een foute URL oplevert :-)
Het is niet dezelfde verpakking, het duidelijkst verschil is het font op de nepper van de "10" in de cirkel, wat er wel heel anders uitziet dan normaal.

http://i.imgur.com/xLs0mbc.png
Dit type kaartjes zijn niet zo duur, dus dat zal wel ok zijn.
Zou maar zo kunnen. Heb je 'm binnen? Zo ja, foto van de achterkant van de verpakking?
Hier eenzelfde slechte ervaring met "originele" Apple lightning kabels recentelijk. En Groupon verschuilt zich gewoon achter het excuus "wij verkopen zelf niet dus niet ons probleem". K*tbedrijf is het, nooit weer :(
Alleen zijn zij wel degene die het aanbieden, en zijn ze dus aansprakelijk hier voor.
Plus in de wet staat al een jaar of anderhalf dat een tussenpersoon wl aansprakelijk is (art. 6:230g sub 3 BW). Wel moet de tussenpersoon actief bemiddelen tussen klant en leverancier, dus Marktplaats ontspringt de dans maar Groupon past precies in dit artikel.
De aanbieding staat op moment van schrijven nog steeds op de site van Groupon,
Geeft ook meteen aan hoe goed Groupon te vertrouwen is. Zolang mensen er intuinen en zij er geld voor vangen vinden ze het allemaal wel best volgens mij. Groupon kan toch niet aansprakelijk gesteld worden (helaas).
Waarom zou Groupon niet aansprakelijk kunnen worden gesteld?
Je kan marktplaats toch ook niet aansprakelijk stellen voor de advertenties van verkopers.
Echter is dit misschien anders nu groupon meerdere keren is ingelicht, Marktplaats verwijderd advertenties normaal gesproken redelijk snel (zelf ook een keer mee gemaakt omdat mijn advertentie niet aan de gestelde voorwaarden voldeed omdat ik er een internet link in had gezet)
Groupon is naar mijn weten geen Marktplaats. Groupon werft actief verkopers om een deal aan te bieden op de website tegen betaling van een vergoeding.

*Edit: ik zie dat zij zichzelf wil in de marktzetten als een bemiddelingsplatform... Het wezen gaat echter voor de schijn en ik ben zeer benieuwd of dat overeind zal blijven in een eventuele zaak..

[Reactie gewijzigd door hmr op 2 mei 2016 14:37]

Groupon is naar mijn weten geen Marktplaats. Groupon werft actief verkopers om een deal aan te bieden op de website tegen betaling van een vergoeding.
Met Groupon heb ik gemengde gevoelens.

Het is Hit & Miss, je kunt zo nu en dan een leuke deal treffen, maar steeds vaker krijg je 'rommel' in handen.

De werkgever van mijn vrouw is er 2 jaar geleden ook ingetuind, het lijkt allemaal zo mooi, en de verkoop van het product ( de deal online zetten ) is zo eenvoudig en simpel, dat het snel gedaan is.
Maar dan komt de catch, je MOET leveren, en integenstelling tot Groupon, heb jij alle gedoe ermee.
Zij hadden een groupon-menu online staan, 25 3 gangen + koffie/thee erbij.
Het menu was vooraf bekend, dat staat online, en er staat bij geen wijzigingen zonder meerprijs ( ivm kosten product )
Daarnaast waren het twee dagen in de week ( woensdag en donderdag ) omdat die dagen meer aantrekking nodig hadden.
Dat staat allemaal in de aanbieding, maar toch verkoopt groupon met een mailtje 'als u het aangeeft kunt u alle dagen terecht'

Er waren 500 'deals' voor 2 personen ingezet, maar groupon verkoopt er 1000 ( en een beetje )
Dit is allemaal terug te vinden in je "persoonlijke pagina"
Dus klagen bij Groupon ( als verkoper ) dat 1000 teveel is, daarvoor kan het niet geleverd worden, maar het weerwoord is 'niet iedereen komt opdagen' ( overboeking )
Nu werkt dat met een internetaansluiting prima, maar een restauranttafel is dan weer wat lastig :+

Het eindresultaat was best veel klachten, want ze waren niet flexibel :|
En de inkomsten ( 25 - 30% groupon-fee ) kregen ze ook niet over de 1000+ verkopen, maar over de 500 aangevraagde in het contract.

Er is een advocaat 4 maanden mee bezig geweest, en het kwam uiteindelijk allemaal terecht, maar zakelijk Groupon aanraden .... Nee, NOOIT !
Als koper .... Alleen als het een controleerbaar product is, waar je echt iets mee hebt.
Dit soort verhalen is dus voor mij reden om nooit zaken te doen met bedrijven als Groupon. Ik heb liever dat het restaurant eraan verdient; dan kan ik daar nog een keer terugkomen.

Aan Groupon heb ik niks (die eten van twee walletjes en winkels vind ik ook via Google wel) en aan een winkel heb ik wel iets.
De werkgever in kwestie heeft er ( gelukkig ) van geleerd, en er zijn uiteindelijk niet teveel onkosten geweest.
Maar ik ken ook verhalen van massagesalons en wellness bedrijven, die hetzelfde meegemaakt hebben.
Die hadden minder restricties ingebouwd, en zaten bijna 2 jaar lang "vol" tegen bodemprijzen, die eigenlijk niet meer overeen kwamen met de onkosten.
Omdat het anders werkt dan marktplaats.
Op Marktplaats koop jij je product van een verkoper, op Groupon koop jij een voucher van Groupon.

Je koopt dus rechtstreeks iets via Groupon, waarbij Marktplaats meer een veilingssite is.

Je betaald volgens mij ook gewoon aan Groupon, terwijl je op marktplaats of eBay aan de verkoper betaald, waarbij marktplaats/eBay dan kosten in rekening kan brengen bij de verkoper.

Groupon is in mijn ogen dan ook gewoon het zelfde als bijvoorbeeld iBood ofzo.
Of eigenlijk zelfs de MediaMarkt, ze verkopen jou gewoon een product
Ze proberen wel om de verantwoordelijkheid af te schuiven, maar ze zijn toch aansprakelijk zoals de zaak met de consumenten autoriteit al aan geeft.
Bedankt voor de toelichting. Echter blijft ook afhankelijk van de "partner-partij".

zo heb ik via groupon wel eens een bad&spa bon gekocht voor een lekkere dag in de sauna. De sauna geeft aan wat ze hebben en groupon kan onmogelijk elke sauna controleren wat ze wel en niet aanbieden.

hetzelfde geld natuurlijk voor het aanbieden van artikelen, ik kan mijzelf per direct inschrijven als verkoper bij groupon en een product aanbieden.

Dat Groupon geen actie onderneemt dat blijf ik inderdaad een zeer kwalijke zaak vinden.
Bedankt voor de toelichting. Echter blijft ook afhankelijk van de "partner-partij".
Daar heb jij als klant niets mee te maken. Groupon kiest er voor om met een partner in zee te gaan. Dan dragen zij ook het risico. Zo werkt ondernemerschap nou eenmaal.
En ze vangen er ook een riante marge voor (ik las van FreshMaker dat ze 30% vragen, en dan ook nog de no-shows in hun zak steken). Dan kunnen ze ook wel risico dragen toch?

Ah nee, natuurlijk niet, dit is de groupon/airbnb/nieuwe economie. Waar j egeld in je zak steekt onder mompelen van woorden als 'samen' en 'community' maar jezelf zorgvuldig afschermt van enige vorm van klacht.
Exactly my point :)
Precies groupon is al vele jaren een bedrijf waar je met een boog omheen moet rennen.
De klachten gaan al meer dan 10 jaar terug en dat mensen daar nog steeds niet van op de hoogte zijn verbaasd me enorm...
Ze zijn immers vaak zat negatief in de media geweest.
Dit zegt toch al meer dan genoeg over groupon "Verlies voor Groupon loopt op"

bron: http://www.telegraaf.nl/d...r_Groupon_loopt_op__.html
Groupon is niet de enigste die nep goederen verkoopt, iBood heeft zich ook al een aantal keer schuldig gemaakt, bij het verkopen van nep Apple oordopjes !

Ik zou verwachten dat er strenger opgetreden zou worden tegen dit soort praktijken, Groupon doet net of zijn neus bloed :(
iBood is van Saturn groep Media Markt dus ;)
Gebeurd wel vaker met partijhandel. Zelfs de Kruitvat waarvan ik dacht dat ze wel een stevige inkoopafdeling zullen hebben, heb ik betrapt op orchinese Haviana-slippers. Die zijn overigens wel vaker op de vingers getikt met valse producten. Disney-spullen, Minions, Tommy Hilfiger kleding etc.
Ik heb vast ook nog wel ergens een stekker liggen, 'made by Abble in Cupertino'
Die alie express kaartjes zijn niet veel beter :-)
Had een 512 gb kaartje gekocht, voor weinig.
Kon niet kloppen en dat was ook zo.
Bleek 8 gb te zijn, maar de controller was zo gemanipuleerd dat de pc 512 gb aangaf.
Maar bij schrijven van info > 8 gb ging hij doodleuk vanaf het begin schrijven en is je data corrupt.
Mja, de gadgets die erbij zaten waren dan weer erg handig zoals o.a. een usb multicardreader die ik veel gebruik.
via paypal betaald hoop ik?
Aliexpress heeft geen Paypal ondersteuning, maar bied wel goede opties om toch je geld terug te krijgen bij zoiets.
Was iets van 12 euro, niet de moeite om terug te vragen. De handige gadgets die ik erbij kreeg waren dat ook wel waard.
-10 bij mij in het geval van een kortingscode, dus 2,99 voor oordopjes. Maar nep is nep en dat mag in Nederland ook niet. Als je adverteerd met het Apple merk moet je dat ook leveren. De moeite of niet, dit is (voor mij) een principekwestie. Zo'n bedrijf verdiend mijn geld dan ook niet.
Edit: dan bedoel ik wel via Groupon en betaald via Paypal, dan is dat makkelijker.

[Reactie gewijzigd door dutchgio op 2 mei 2016 15:25]

Precies en ook al is het maar 12 euro. Damn als iedereen zo denkt gaat zo'n zwendel nog lonen ook.
Tov prijzen in de Mediamarkt Mss. Maar vanuit China betaal je max 1,- voor een usb card reader. Heb zelf een usb 3.0 card reader besteld voor 2,50. (eBay)

Op eBay zit je daarom wel snor, maar toch raar dat de Chinezen het keer op proberen. Waarschijnlijk omdat te weinig mensen een klacht indienen. Daarom dien altijd een klacht in! En laattjdlaantje niet aan het lijntje houde, want na 60 dagen kun je geen klacht meer indienen.
Ik kreeg wat meer gadgets, wat naar mijn mening wel overeen komt met die 12 euro vwb china prijzen. Dus ja, ik kan een klacht indienen, aan de andere kant was het ook te mooi om waar te zijn.
Dit gebeurt zo enorm vaak bij die dagaanbiedingen sites. Vroeger hield ik dagelijks dailyoffers in de gaten, maar heb me zo vaak opgelicht/genaaid gevoeld dat ik er helemaal van ben genezen.

Of je krijgt het weken te laat, of het is echt grote rommel of gewoon nep/refubrished en als nieuw verkocht.
En als er refurbished bij staat is het gaar zelf gerepareerd ipv terug naar de fabriek gegaan. Dus een onnodig Engels woord om 2e hands te verbloemen.
Alleen staat het er vaak niet bij waardoor het gewoon oplichting is ;) Zo was mijn Band Hero ook refurbished, en kapot overigens. Maar goed, dat is oude koeien uit de sloot halen.

Edit: had je comment niet goed gelezen. Maar dat laatste ben ik nog niet tegengekomen, maar geloof ik direct kijkend naar hoe er vaak met de overige zaken wordt omgegaan.

[Reactie gewijzigd door NightFox89 op 2 mei 2016 20:53]

Hoewel Groupon de aanbieding in eerste instantie niet aan had mogen bieden, is het na een snelle scan van de pagina aannemelijk dat het hier om een scam gaat:

- Taalgebruik op advertentie pagina
- 'Met Class 10 voor Full HD4' --> ?????
- Connectronics LTD... maar als email adres 'connectronicsuk1@gmail.com' ... riiiiggghhttt.
- In beschrijvende tekst staat een linkje met algemene voorwaarden, die netjes op het domein van groupon blijft. Echter, het linkje voor retourneren is een bit.ly link... die vervolgens wijst naar groupon veelgestelde vragen...

Dat zouden toch voldoende alarmbellen moeten zijn, lijkt me...
Je hebt gelijk natuurlijk. Maar, ik vind dat als een bedrijf zegt dat je een Sandisk kaart koopt...je toch normaal gezien mag aannemen dat je een Sandisk krijgt. In dit geval is het nog vele malen erger omdat Groupon de aanbieding gewoon online laat staan.

Echt te belachelijk voor woorden. Er is maar 1 ding dat we als consument kunnen doen: nooit meer iets kopen.
Ja precies, als ik eerlijk ben lees ik nooit de verpakking in detail. Zeker bij zo'n merkproduct ga je al gauw ervan uit dat je krijgt wat je kocht. Jammer dat dit soort dingen gebeuren, maar vooral (blijkbaar) getolereerd wordt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True