Groupon onderzoekt meer producten na offline halen aanbieding nep-sd-kaarten

Groupon gaat meer producten onderzoeken van de leverancier van de nep-sd-kaartjes. Dat laat een woordvoerster weten aan Tweakers. Op de site van de Britse leverancier staan onder meer oordopjes en headsets van merken als Apple en Beats By Dre.

De aanbiedingensite laat weten dat het de andere producten meeneemt in het interne onderzoek naar de zaak van de nep-sd-kaartjes die op Groupon verschenen. "Tot nu toe hebben we geen redenen om aan te nemen dat er problemen zijn met de andere deals van dit bedrijf, maar uit voorzorg gaan we hier nog een keer kritisch naar kijken", aldus woordvoerster Lilian Doets.

De zaak kwam aan het rollen nadat diverse tweakers in een topic op GoT erachter kwamen dat de kaartjes niet echt van SanDisk waren, terwijl de leverancier dat wel claimde. Dinsdagochtend waren de SanDisk-kaartjes van de site verdwenen.

Het is onbekend hoe lang het interne onderzoek gaat duren. "Het gaat om een externe leverancier, dus dat kan wat tijd in beslag nemen. Ik kan niet zeggen of dat twee dagen of twee weken zal zijn." In het onderzoek wil Groupon erachter komen of het gaat om nep-sd-kaartjes en zo ja, hoe dat kon gebeuren. Doets zegt dat er vooraf wel 'kwaliteitsprocedures' zijn voor de aanbiedingen op Groupon.

Dezelfde Britse leverancier heeft iBeats en urBeats van Beats By Dre en Apple Earpods op de site staan. Ook biedt de leverancier refurbished modellen van iPhones, iPads en Samsung Galaxy-smartphones aan op de site.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

03-05-2016 • 10:14

118 Linkedin

Reacties (118)

118
110
74
6
0
14
Wijzig sortering
Groupon neemt een zeer lakse houding aan hierin. Het is overduidelijk dat de producten nep zijn. Zelf heb ik de microSD kaart én de Apple oordopjes. Waarschijnlijk allebei nep. Als je aan de klantenservice vraagt om te retourneren óf om terug te betalen, wijzen ze de hele tijd naar de leverancier. Terwijl duidelijk staat dat zíj verantwoordelijk zijn volgens de wet:

Als je om een schadevergoeding vraagt, zeggen ze de HELE TIJD dat je dat maar bij hun dealaanbieder moet vragen, omdat die de producten levert.

Maar als ik een LG TV product koop bij, laten we zeggen, de Wehkamp. Hun leveren (per ongeluk?) het verkeerde product. Dan moet ik toch bij hun zijn, en niet bij de klantenservice van LG?

Ik sta hierin volledig in mijn recht volgens dit artikel:
http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-6/artikel230g/lid3
Artikel 230g 3. Indien een overeenkomst waarop deze afdeling van toepassing is tot stand is gekomen via een andere persoon, handelend in het kader van zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit, die daarbij optreedt namens of voor rekening van een handelaar, kan de consument zich ook jegens die andere persoon beroepen op het in deze afdeling bepaalde.

Maar de klantenservice probeert er constant omheen te draaien en wil geen vergoeding geven, want "dat moet je met de dealaanbieder bespreken."

Ik ben er helemaal klaar mee en zal nooit van mijn leven nog iets bij hun bestellen.

Heel veel anderen zijn ook negatief.
http://techcrunch.com/201...on-single-worst-decision/
http://www.reuters.com/ar...pon-idUSTRE71A6HE20110211
http://www.techzine.nl/ni...pon-stapelen-zich-op.html
http://www.demorgen.be/li...-is-oplichterij-ba2dbff9/
http://www.rtlnieuws.nl/e...lhouders-groupon-haken-af
http://www.nu.nl/internet...-misleidende-reclame.html

(Edit: links gefikst)

[Reactie gewijzigd door wouterg00 op 3 mei 2016 13:06]

Jij verwijst naar NL recht, Groupon verschuilt zich achter eigen regeltjes/voorwaarden. Groupon is van oorsprong een bedrijf uit de VS. Nu moet ik misschien niet meteen overdrijven, maar dit lijkt een hele duidelijke inkijk in wat qua klachtenafhandeling een mogelijke uitkomst zou kunnen zijn van het klakkeloos accepteren van een verdrag als TTIP; krijg troep i.p.v. beloofde waar en zoek het daarna maar lekker uit.

Wat betreft de toekomst van Groupon; als zelfs de aandeelhouders gaan afhaken, moet ik nog zien hoe lang dat bedrijf het volhoudt.

Aan de andere kant vond ik de quote van Concentr8 dan weer een mooi voorbeeld van hoe Gourpon een platform zou kunnen zijn dat kansen biedt.

edit: ik had naar de verkeerde post gelinkt, even aangepast

[Reactie gewijzigd door oehoe op 3 mei 2016 20:57]

Natuurlijk, Groupon kán wel kansen bieden, door gezamenlijk als consumenten een product in te kopen. Maar kijk eens naar wat de Vereniging Eigen Huis doet. Die koopt gezamenlijk met veel consumenten schilders in waardoor de prijs daalt, en veel consumenten zijn daar erg tevreden over. Het verschil met Groupon?

Groupon gaat het om eigenbelang. Het initiatief ligt niet of nauwelijks (meer) bij de consument. Het is een commercieel bedrijf, kortgezegd.

Vereniging Eigen Huis is een 'burgersintiatief'. Voor burgers, door burgers.

Ik ben van mening dat als wij als consumenten het initiatief nemen, dat het dan zeker kansen bied. Maar dan voor beide partijen..

Bron:
https://collectieveinkoopschilderwerk.nl/faqs
s
Moet niet uitmaken, zij bieden iets aan hier in Nederland en moeten dus aan de Nederlandse wet voldoen.

Wet staat boven hun eigen regeltjes.
Zo zou het inderdaad moeten werken, en moeten blijven werken.
Het kan wel zo zijn dat groupon een VS bedrijf is. Echter ze hebben ook BV's in Nederland. In dat geval vallen ze gewoon onder nederlands recht

https://www.groupon.nl/terms_and_conditions/tc_local112015 inc Nederlands KVK nummer en BTW nummer..

Echter hebben zij voor bepaalde wettelijke eisen ook mazen in de wet gevonden. "1.6 algemene voorwaarden: Groupon zelf verkoopt of levert de Groupon Shop Goods niet" De aanbieder is dus verantwoordelijk.. Zie het als klanten advertentie in de krant..
Geen van jouw laatste links werken, nu de afkortpuntjes ook in de onderliggende links zijn terechtgekomen.
Ach onzin alsof ze dit nog niet wisten. Hoelang loopt het topic hier al? Nu wat uitgebreider in het nieuws door de Consumentenbond en men gaat nu pas onderzoek doen. Eigenlijk een walgelijkere instelling dan als ze nu gewoon star waren gebleven. Nee het intreseert ze bij Groupon niets, totdat de media te negatief wordt. Kortom hiervan kan men beter leren er niets te kopen want als indivuele consument beteken je niets voor ze.
Idd groupon doet alsof haar neus bloed.

Heb een paar keer een dinerbon van groupon gekocht. conclusie was dat dit meestal zaken waren die toch niet goed draaiden, of nieuw waren en nodig omzet nodig hadden. Zelf bij die nieuwe zaken was het slecht.

Het lijkt er haast op dat groupon zaken doet met niet zulke sterke bedrijven die groupon dan zien als een strohalm voor omzet. Of in dit en misschien meerdere gevallen slinkse ondernemers die namaak via groupon wegzetten.

Maar laat ze vooral zo door gaan, nog een paar van dit soort acties en mensen laten groupon helemaal liggen.
Je moet begrijpen dat ondernemers weinig verdienen aan Groupon acties. Deze acties zijn meestal gunstig voor het bedrijf aangezien je minimale omzet draait tegen maximale promotie van je bedrijf. Zo heb ik zelf ook via Groupon 2 maanden een fotoshoot actie gedaan. Portretfoto's voor €15. De omzet was bagger (€1-2 euro per klant) maar mijn bedrijfje heeft wel een hoop klanten erbij gekregen sindsdien.

Dus al met al ben ik als ondernemer erg tevreden over mijn ervaring met Groupon

[Reactie gewijzigd door Concentr8 op 3 mei 2016 10:50]

@MiereNneuk: als je portretfoto's voor EUR 15,- verkoopt is je omzet EUR 15,-

Verder wel logisch dat je tevreden bent als je (een beetje) geld over houdt aan reclame en daarna een hogere omzet blijft maken.
Volgens mij vraagt Groupon een deel van het bedrag.
Dus Portretfoto's aanbieden voor 15 euro betekend dat Groupon daar 13 euro van pakt. De andere 2 euro is voor de ondernemer in dit geval.

Hij draait zelf dus gewoon 2 euro omzet dus. Die andere 13 euro omzet is voor een andere partij en al afgetrokken voor ze bij hem komen. Al kun je het ook uitleggen als "winst" maar dan reken je de andere kosten van zijn business niet mee.

EDIT: inderdaad winst in dit geval, zoals Concentr8 meld

[Reactie gewijzigd door Waah op 3 mei 2016 12:43]

Het lijkt me sterk dat Groupon 13 euro van 15 euro pakt.
Geloof maar dat de bedragen zeer hoog zijn. Social Deal, Groupon is een pot nat. Zoals hierboven beschreven, krijg je qua geld weinig te zien van die acties (want je betaald aan groupon of social deal direct als je een ticket/product/voucher koopt) en die betalen dan een gedeelte door aan de ondernemer.

Het is qua naamsbekendheid voor een bedrijf vaak goed, maar je levert heel veel in qua omzet. Daarom zie je ook niet vaak dezelfde bedrijven (tenzij het grote namen zijn) keer op keer terug.

[Reactie gewijzigd door icratox op 3 mei 2016 11:40]

En daarom zijn ondernemers als Concentr8 vaak ook wel blij als je gewoon belt en zegt jo ik zie jouw bedrijf op groupon voorbij komen voor deze prijs. nu weet ik dat je daar weinig aan over houd dus wil ik een deal met je maken voor hetzelfde bedrag, maar dan contant.

In sommige gevallen scheelt het toch een behoorlijk bedrag.
Nog nooit met ze gewerkt, maar ik zou zeggen vraag het Concentr8 :P

Never assume....

http://www.eenmanszaakopr...bedrijf-groupon-inzetten/
wat info, geen idee hoeverre dat nog klopt.

[Reactie gewijzigd door Waah op 3 mei 2016 11:38]

Je mag het gerust weten, Groupon vroeg voor mijn actie 50% commissie. Daarbij komend uiteraard nog materiaalkosten (digitaal geprinte foto's) en gerekend fotografie tarief kom ik op ongeveer €1 - €2 per klant omzet/winst uit.

Lijkt weinig (is het ook) maar nogmaals de promotie voor je bedrijf die je van dit soort sites krijgt is super goed. Hun bereik is groot en social media doet ook wonderen tegenwoordig.

Ik heb dit uiteraard eenmalig gedaan en ga het niet nog eens doen. Het is hard werken als je in 1 weekendje 20 mensen moet fotograferen 8)7
Anoniem: 241612
@Concentr83 mei 2016 14:58
Je moet wel oppassen dat je niet zo alles online zet, ik ken in dit geval de voorwaarden niet precies maar soms staat er duidelijk in de overenkomst dat dit soort zaken niet naar buiten gecommuniceerd mag worden ;)
En dan vergeet je nog te melden dat als die klanten niet komen, jij je € 2 waarschijnlijk niet krijgt, terwijl Groupon wel die €13 heeft gekregen. Groupon heeft dus baat bij mensen die bonnen niet verzilveren, want dan hebben zij nog meer verdiend.

Had er ooit een artikel over gelezen, even kijken of ik het kan vinden, dan voeg ik 'm later toe.
Nee, omzet is de (totaal) verkopen dus à 15. De (promotie)kosten stijgen door deelname aan een grouponactie (€13). Dan houd je over €2, waarvan nog de overige bedrijfskosten af moeten.
De deelname aan een Grouponactie is financieel gezien niet er aantrekkelijk (er vanuitgaande dat de kosten in het aangehaalde voorbeeld kloppen) maar uit promotieopzicht wel (structureel meer klanten, zoals Concentr8 aanhaalt).
Ik begrijp dus heel goed dat hij deelneemt aan dergelijke acties, zolang deze acties kostendekkend zijn of slechts een minimaal bedrag opleveren (€2).
Nee hij/zij draait 2 euro winst, omzet is alles wat je aan de, in dit geval, klant verdient zonder er iets vanaf te halen.
@MiereNneuk: Nee hoor, hij zegt niet dat hij ze per klant verkocht heeft voor 15 euro.
Hoe ik zijn reactie begrijp zit het zo: de klant heeft 15 euro aan groupon betaald, nadat Concentr8 de groupon (van de klant) verzilverd heeft krijgt Concentr8 1-2 euro per grouponbon van groupon.
Dan is zijn omzet: 1 a 2 euro (zijn winst? Eerder verlies, MAAR waar het om draait voor de ondernemer in samenwerking met groupon is de reclame, reclame = nieuwe klanten, nieuwe klanten winnen = investeren. Welkom.).
De klant heeft 15 euro betaald, maar niet aan Concentr8.

Kan ook zijn dat zijn normale bedrag 15 euro is, doet er allemaal niet toe. Kortom, ik begrijp Concentr8 volledig, dat jij het niet begrijpt wilt niet zeggen dat Concentr8 aan het mierenneuken is. Het tegenover gestelde, hij spreekt zijn tevredenheid uit richting Groupon, daar waar Groupon deze tweaker ( Concentr8 ) nieuwe klanten bezorgt heeft.
Klant is blij = goedkope shoot
Groupon is blij = heeft verdiend aan de shoot
Concentr8 is blij = heeft nieuwe klanten erbij.
Kan je nog zo negatief zijn als maar zijn kan, maar zo malafide is Groupon helemaal niet.

JA dit SD verhaal is slecht, Groupon had veel eerder moeten stoppen met reclame maken voor de SD verkoper. Sterker nog, de SD verkoper had deze helemaal niet mogen leveren en had geen foutieve info aan Groupon mogen geven.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 3 mei 2016 14:41]

Concentr8 heeft inmiddels bevestigd dat ik het wel begrepen heb. Dat de cashflow niet rechtstreeks naar de verkoper vloeit betekent niet dat het geen omzet is. Groupon is een kostenpost voor de verkoper; een die hun marge al in mindering brengen voordat het restant wordt uitgekeerd. Verkoper is dan overigens ook btw plichtig over het volledige door de klant betaalde bedrag, in dit geval de EUR 15,-

Verder ben ik nergens negatief, maar dat terzijde.
Oké kijk, ja ik vond persoonlijk ''MiereNneuk'' wel negatief overkomen.
Oké dan een vraag aan jou, omdat ik precies dezelfde info bezit ( als klant zijne, niet als ondernemer ) en ik op het andere groupon artikel zwaar in de - gezet wordt doordat jouw informatie niet zou kloppen ( in dit tweakers artikel klopt het wel, in het andere artikel niet ).
WAT als jij slechte foto's levert, moeten je klanten dan bij groupon klagen of bij jou?
Naar mijn weten is dat bij jou ( volgens 99% van de tweakers op het andere groupon artikel, moeten ze bij groupon zijn).
Ik ben wel benieuwd hoe jij daarmee omgaat (niet de reacties van de tweakers, maar eventuele boze / ontevreden klanten). Stuur jij ze naar groupon om hun geld terug te krijgen of hoe pak jij dat aan? Volgens vrijwel alle tweakers hier moeten de klanten naar groupon stappen bij ontevredenheid.

Voorbeeld: klant besteld op groupon een canvas foto shoot (als dat bestaat?:P) , de klant komt bij jou, jij verzilvert de groupon en het blijkt dat jij geen canvas gebruikt (je licht de klant op). Dit terwijl jij tegen groupon gezegd hebt een canvas foto shoot te doen.
Moeten de klanten dan naar groupon om te klagen of bij jou?
Naar mijn weten moet de klant terug naar jou zodat die alsnog een canvas foto shoot krijgt.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 3 mei 2016 14:22]

@amikaal : off-topic, niet relevant

@JeroenC : Als mensen niet tevreden zijn over, in dit geval foto's dan zullen ze waarschijnlijk bij mij aankloppen. Mocht je een product hebben gekocht via groupon (bv SD kaartjes) en deze komt van een leverancier af, dan moet je het eigenlijk net zo zien als in de winkel: Jij koopt een tv bij de mediamarkt, je krijgt garantie van Mediamarkt en 2 jr. fabrieksgarantie. Toch ga jij, als je tv niet werkt, terug naar de mediamarkt en niet naar de fabrikant.

Zo moet je het ook zien bij groupon, Groupon is de winkel, de aanbieder is in dat geval de fabrikant. Probleem als je rechtstreeks je klanten met de verkoper in contact brengt het vaak niks oplost. Je tekent namelijk een overeenkomst als je een groupon actie start waardoor je gebonden zit aan bepaalde rechten en plichten.
Oké thanks voor het ophelderende antwoord, groupon was dus de gene die de kaarten leverde.
Een andere situatie als waar ik groupon van ken (korting vouchers), zoals bij jou met de foto's. Zo gebruik ik groupon voor andere kortingen voor bijv restaurants etc.

Net even gekeken en inderdaad ze hebben het overzicht voor producten makkelijker gemaakt dan een aantal maanden / jaren geleden (ik gebruik eigenlijk alleen de app voor restaurant aanbiedingen).
Dit is wat ik zie bij de Dr dre urbeats:
evering: Inbegrepen in de prijs. Levering binnen circa 2 weken.
Je bestelling: Bij aankoop moet je een afleveradres opgeven. Het product wordt rechtstreeks geleverd op het opgegeven adres en het adres kan na het bestellen niet meer worden gewijzigd. Levering alleen in Nederland.
Meer info: Met je bestelling bij Groupon bestel je een voucher. Je product wordt geleverd door Connectronics. Voor vragen over je bestelling neem je kontakt op via: connectronicsuk1@gmail.com. Bekijk ook onze Algemene Voorwaarden en informatie over retouren. Retouradres: Connectronics UK Unit B5, Kemp Road, Dagenham Essex, RM8 1SL, UK.
Oordopjes komen dus uit de UK, Connectronics uit de UK maakt reclame via groupon.

Maar goed, google dat bedrijf / adres maar eens :P
Hun eigen site levert deze hoofdtelefoons niet, en op het adres vind ik het bedrijf niet. Op de site van connectronics zie je een heel ander adres als op de site van groupon.
Dan weet ik niet of het adres van groupon puur en alleen het magazijn is (opslag plaats), dat zou wel nog kunnen.
Mja dan nog vreemd dat groupon wel die oordopjes kan leveren namens connectronics maar connectronics zelf kunnen ze niet leveren :P

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 3 mei 2016 15:51]

Groupon is idd nogal erg langzaam met dit soort meldingen. Als dit soort vooral vaker voorkomen dan kopen mensen er niets meer.

Vaak klopt dat diner bonnen van zaken zijn die niet goed draaien of nieuw zijn. Maar je vergeet dat er ook bonnen zijn van Michelin star restaurants. Vorige week heb ik 2 restaurants gevonden met 1 ster en waarschijnlijk staan er meer omdat ik maar tot de helft gekomen ben en al een keuze had gemaakt. Het kan dus ook zijn voor het aanboren van een nieuw soort pubiek. [off topic] ik heb uitstekend gegeten bij Kastanjehof (aanrader) [/off topic]
Dan moeten de restaurants e.d. wel slim genoeg zijn om ook echt gebruik te maken van de kans om nieuwe klanten te binden.

Ik heb maar al te vaak meegemaakt dat Grouponklanten als minderwaardig worden behandeld.
-Beperkte reserveringsmogelijkheid
-Minder bediening
-Grove behandeling.

(die restaurants krijgen dan heel snel een negatieve review en krijgen het nog zwaarder. Vreemd he, dat mensen die je via internet vinden, ook iets meer met internet doen)
Is dat de fout van groupon of het restaurant die slecht werk levert? Wie is daar de dupe van? Jij maar ook het restaurant, want hun hebben minder bediening, beperkte reserveringsmogelijkheden en een grove behandeling. En het restaurant krijgt een slechte beoordeling.
Wat dit met groupon te maken heeft weet ik niet, het restaurant kiest ervoor om jou minder goed te behandelen vergeleken de klanten die het ''normale'' bedrag betalen.
Anoniem: 114278
@bbob3 mei 2016 15:32
Ik heb diverse vouchers voor restaurants aangekocht via groupon, na uiteraard eerst even gecheckt te hebben hoe andere klanten het eten service en sfeer ervaren hadden

Over het algemeen heb ik daar zeer goede ervaringen mee gehad voor een leuke prijs.

Ik wil daar dus mee zeggen dat niet alles wat groupon aanbiedt per definitie slecht te noemen is.
Precies dit, op talloze forums over de hele (toegang tot Groupon hebbende) wereld lees je constant over dit soort onzin, ze verkopen gewoon 95% Chinese namaak rommel en iedereen weet dit.
Het was geen absurd goedkope aanbieding, bij de Kruidvat waren ze goedkoper.
Daarnaast is er het een en ander gebeurd met Sandisk en is een opruiming niet ongeloofwaardig.
Dat dacht ik ook maar de taalfouten op de achterkant liegen er niet om en dan heb ik het alleen nog maar over de Nederlandse teksten.
Dat van de taalfouten heb ik ook gelezen, maar dat kun je pas zien wanneer je het product thuis hebt.

Maar de prijs op de groupon site was niet raar te noemen.

Mja, laat ik eerlijk zijn. Er zijn sites waar ik bepaalde dingen niet koop. Omdat de sites bekend staan om een slechte of trage afhandeling wanneer er problemen zijn en er regelmatig nep artikelen verkocht word.
Groupon is een van die sites en bv Ibood is een andere.
Welke soeplepel is dan ook zo dom om voordat 'ie gaat raaskallen niets van onderzoek te doen. Dan had je gezien dat de prijs in de pricewatch in sommige gevallen zelfs iets lager lag dan bij Groupon. Soms is het beter om gewoon niet te reageren.
Mijn ervaring is dat de iPhones/iPads refurbished zijn, wat er ook bij staat. Kabeltjes zijn in tegenstelling tot wat ze bij Groupon beweren al 2x nep gebleken.
Ik heb nog nergens kunnen lezen hoe ze de getroffen consumenten gaan helpen... Worden die gewoon netjes terugbetaald?
Ze zullen wel moeten. Een gang naar de rechter is bij voorbaat verloren voor Groupon en kan nare consequenties hebben buiten het betalen van de proceskosten. Het verkopen van namaak is namelijk strafbaar en kan ze dus op een flinke boete komen te staan
Als ze namaakartikelen aanboden zijn ze strafbaar ongeacht of ze consumenten terugbetalen, en het is de taak van het OM om er onderzoek naar te doen en ermee naar de rechter te gaan. Terugbetalen sluit geen strafrechtszaak uit.
jammer dat ons OM liever naar brein luistert dan naar opgelichtte klanten kortom die strafzaak kun je wel op je buik schrijven.
Met die strafzaak heb jij als consument dan ook geen bal te maken, natuurlijk. Als jij zo'n nepkaart gekocht hebt, dan dien je een klacht in. Krijg je dan gewoon je geld terug, dan ben jij klaar en heb jij verder geen poot meer om op te staan. Ja, je bent opgelicht, maar daar ben je dan inmiddels voor schadeloos gesteld, dus daarmee is die kous af.

Het OM zal ook niet op eigen houtje een onderzoek in gaan stellen, want die zullen er pas werk van maken als er een aanklacht komt van iemand die er nog wél iets mee te maken heeft - SanDisk bijvoorbeeld, wegens inbreuk op hun merkrecht. Maar die zullen geen aanklacht indienen in Nederland, neem ik aan.
Verkoop van namaak is gewoon strafbaar, daar hoeft SanDisk echt geen aanklacht voor in te dienen. Dat doen ze alleen maar voor hun eigen procedure om een schadevergoeding te verkrijgen. Dat staat verder los van eventuele vervolging.
Blijft het feit dat het OM daar echt geen prio aan gaat geven. Die zijn al volkomen onderbemand, en dan gaan een paar neppe SD-kaartjes op een website uit Verweggistan echt geen voorrang krijgen.

Bovendien heeft het OM in principe niets met schadevergoedingen te maken. Als die een strafrechtelijk onderzoek in zouden stellen - wat ik dus betwijfel - dan kan er inderdaad een boete opgelegd worden. Die gaat niet naar SanDisk, maar gewoon naar de Nederlandse staat. Het is immers een boete.
Het is mogelijk om je als slachtoffer in de zaak te voegen, en dan aanspraak te maken op een schadevergoeding. Dan moet je echter wel kunnen aantonen dat je schade geleden hebt. Dat gaat je niet lukken, want je hebt immers je geld al terug gekregen, en daarmee is je schade dus al vergoed.

We leven hier gelukkig nog niet in Amerika dat je iemand een miljoen kunt aftroggelen omdat hij in de tram op je teen is gaan staan.
De firma (gebrek-aan) Brein heeft hier niks mee te maken.
Er zal een zaak moeten worden aangespannen door een gedupeerde, maar zie maar eens iemand te vinden die naar de rechter stapt voor een SD-kaartje van hooguit een paar tientjes..
Het OM zal, als die er een zaak van willen maken, aan moeten kunnen tonen dat het bedrijf moedwillig en bewust nagemaakte kaarten verkocht heeft. Aangezien dat bedrijf in Engeland zit, zal het OM er niet veel meer mee kunnen doen dan de gegevens doorgeven aan het OM in het Verenigd Koninkrijk, denk ik zo...

En dat is ook precies waar dit bedrijf op gokt: niemand zal een zaak aanspannen. Voor klanten is het de moeite niet (advocaat inhuren voor een schadevergoeding van een paar tientjes?), voor het OM is het niet de moeite (hier een onderzoek starten naar mogelijke fraude die zich in een ander land afspeelt), en er zullen altijd een aantal "tevreden" (lees: onwetende) klanten zijn waar ze het geld van geïncasseerd hebben. :(
Sjonge jonge jonge, Brein heeft hier totaal niets mee te maken.. En het OM luistert 'niet liever' naar Brein, wel even zorgen dat je alle feiten op een rijtje hebt voordat je zulke onzin gaat verkondingen..
Nou, ik denk dat ze eerst willen weten wat er gebeurd is, voor ze de aansprakelijkheid op zich nemen. Of de aansprakelijkheid direct door kunnen schuiven naar de leverancier.
Geld kwestie dus..
En een imagokwestie voor Groupon.
Als het 'algemeen bekend' wordt dat er nepartikelen worden verhandeld op Groupon, dan stort wel een deel van de populariteit bij de consument in.
Dat laatste deel dat nog bestond?
Er is toch al vrij lang kritiek op Groupon.
Dat is nu sowieso aan de gang al. Of het nu bewust of onbewust gedaan is door Groupon.
Als het bewust is gegaan, hebben ze alleen nog meer negatieve reclame..
We moesten contact opnemen met de verkoper (connectronics nog iets in de UK), waarna zij vroegen om de neppe kaartjes retour te sturen op hun kosten.

Van groupon heb ik zelf niets meer vernomen in ieder geval.
Ik heb Groupon maar eens een mail gestuurd, ben benieuwd wat ik te horen krijg.
Ik denk dat je gewoon net als de rest te horen krijgt dat je met de externe leverancier contact moet opnemen.
Nope, je moet zelf contact opnemen naar de externe leverancier, die wil de kaartjes terug hebben, maar dit mag niet (mag geen namaak goederen verzenden)
Groupon wil zelf niks doen.
Ze hadden al beloofd de deal te verwijderen binnen 1 dag, maar is pas na 7 dagen gebeurt.
Ik heb mijn geld terug gekregen van de Sandisk kaartjes. Vrij snel binnen 48u na een email.
Kortom, je licht bewust mensen op? Wat doe je hier op Tweakers dan? :S

Ik bedoel, je koopt iets waarvan je vooraf al weet dat je je geld gaat terughalen zonder het voornemen om het product terug te sturen. Dat is gewoon oplichting.
Je hebt gelijk. Aan de andere kant kan ik er niet mee zitten als een oplichter opgelicht wordt.
tja, no honor amongst thieves, ik vind het wel een grappige actie,
als jan je niet zou probren op te lichten kun je deze stunt niet uithalen, dus moet jan ook niet huilen dat ie met gelijke munt wordt terugbetaald, en mocht deze guy wel legit (of iig goed presterende), kaartjes toegezonden krijgen dan is ie gewoon zijn geld kwijt ... ik zie het probleem niet.

en ik zie al helemaal niet in waarom je hier een +2 voor moet krijgen, als dat geen typisch mening-modden is dan eet ik mijn schoen op!
tja, no honor amongst thieves, ik vind het wel een grappige actie,
als jan je niet zou probren op te lichten kun je deze stunt niet uithalen, dus moet jan ook niet huilen dat ie met gelijke munt wordt terugbetaald, en mocht deze guy wel legit (of iig goed presterende), kaartjes toegezonden krijgen dan is ie gewoon zijn geld kwijt ... ik zie het probleem niet.
Het probleem zit hem in "Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet". Op dat moment is hij net zo slecht bezig als de aanbieder van het SD kaartje. Volgens jou logica mag Bengenaaid ook gewoon worden opgelicht gezien hij zelf ook oplichter is. Waar houd het op?

Ik weet wel dat ik in iedergeval nooit geen V&A zaken met Bengenaaid zal doen. Het vertrouwen is bij voorbaat al weg. Gelukkig maakt die zelf dan ook geen gebruik van het systeem.
en ik zie al helemaal niet in waarom je hier een +2 voor moet krijgen, als dat geen typisch mening-modden is dan eet ik mijn schoen op!
Zie je vaak ja. Zou mooi zijn wanneer je een eigen comment gewoon op offtopic vast kon zetten want meer is het niet.

[Reactie gewijzigd door NightFox89 op 3 mei 2016 11:13]

Volgens jou logica mag Bengenaaid ook gewoon worden opgelicht gezien hij zelf ook oplichter is
Daar ga je mank, ik ben geen oplichter, ik maak gebruik van mijn recht, een recht dat is bedacht door Ebay om de rotte appels er uit te wieden, iemand die namelijk herhaaldelijk namaak spul levert en hier een zaak voor aan zijn broek krijgt (open case) wordt uiteindelijk van Ebay geschopt...

Dus het dient een zeker doel, en daar help ik graag bij (En @Dirk dat heeft niks met stoer doen te maken, dat heet onrecht aanpakken i.p.v. net als een zoutzak op de bank zitten en je schouders ophalen en denken ach is mijn pakkie an niet, en wie de schoen past trekt hem aan)

Helaas in het geval van SD kaartjes heb ik na 4 keer de verkeerde langzame te hebben gekregen, wel genoeg van die langzame dingen. Maar voor een snelle ga ik toch echt wel naar de retail winkel en niet naar Ebay..

Dus waar houd het op? Inderdaad bij het verwijderd worden van een verkoper van Ebay wegens herhaaldelijk namaak leveren....Daar houd het op. (en dit is dus on topic, het gaat hier immers over namaak).

Ik heb nog nooit een artikel terug gestuurd gekregen of een claim aan mijn broek gehad op Ebay (met een verkoop volume van iets minder dan 1000 in de afgelopen 2 jaar), dus je opmerking over zaken doen met mij is op aannames en onjuistheden gebaseerd. En inderdaad ik gebruik doelbewust V&A niet vanwege verscheidene oplichters hier op tweakers V&A... sommige hier wachten nog na jaren op hun geld... dus....geef mij maar Ebay.

Opgelicht via V&A Michael Groeneveld
\[V&A] Mogelijke oplichters

http://forum.fok.nl/topic/1613060/1/25#p93304210

Met name die laatste:
Tweakers trekt zijn handen er vanaf, die zegt dat ik gewoon aangifte moet doen en daar houdt het bij op.

[Reactie gewijzigd door BenGenaaid op 3 mei 2016 19:49]

Als je dit op voorhand zo van plan bent aan SD kaartjes te komen dan ben je verrotter dan die arme Chineesjes IMO.
Verrotter? Ik zou zeggen net zo erg, ze lichten elkaar gewoon lekker op :+
Geinig die reacties, en de punten die er voor gegeven worden, wist niet dat een praktijk oplossing zoveel negativiteit kon oproepen.

Ik vraag me af hoe diezelfde personen (incluis Dirk de Admin
Admin-edit:
Ga elders stoer doen over je oplichterij... :|
) die zo negatief reageren zouden reageren als het niet om sandisk scammers ging maar om nigeriaanse "prinsen" die actief te kakken worden gezet, waar zelfs hele websites voor zijn.... denk dat een oplichter geld uit zijn zak kloppen dan ineens geen probleem is.

Dus diegene die mij hier denken een oplichter te kunnen noemen, denk ik dat die even moeten uitzoeken wat een oplichter precies is. I.i.g. niet iemand die netjes betaald voor zijn product en dan zijn geld terug vraagt als blijkt dat het niet is wat hij besteld heeft, ook al vermoedt je al dat je namaak geleverd gaat krijgen omdat je het op Ebay bestelt. Dat zou betekenen volgens jullie redenatie dat je nooit een SD kaart op Ebay moet kopen want dan ben je zelf een oplichter ??????? (omdat je weet dat het 99% kans is dat je fake krijgt en dus je geld moet terug vragen via Ebay)

sorry jongens maar jullie kunnen nog zulke moraal ridders zijn, maar deze gaat er echt niet in, voor het vervolg op deze discussie wil ik iedereen maar even naar het topic mismoderatie verwijzen want daar zal ik deze woorden wisseling morgen voort zetten, want dit is echt ronduit belachelijk....(dat Dirk de post zelfs heeft weg gehaald.... moderatie ala maar dit is echt belachelijk)

Verder
Ik zie ook reacties als dat je dan even slecht bent, ik denk juist van niet, in tegendeel, als genoeg mensen dit zouden doen is het gauw over met de verkoop van namaak artikelen. En dus in tegenstelling tot wat de mening stemmingen hier betreft, zeer on topic....

Als zo'n "arm chineesje" achter zijn product stond, zou hij het gewoon verkopen als standaard snelheid voor een normale prijs. vergeet niet dat er een 100% tot 400% prijs verschil zit in kaartjes voor een hogere snelheid.

Ik bestel een snelle, ik krijg geen snelle, geld terug, zo simpel is het. Als er een snelle wordt geleverd, zal je mij niet horen en zal ik ook niks terug vragen.

Wat een onzin dit.....

[Reactie gewijzigd door BenGenaaid op 3 mei 2016 18:33]

Klopt, het is geen oplichting, maar diefstal.
Zonder teruggave van de kaartjes is de koop niet ontbonden.
Het is helemaal geen diefstal, de verkoper laat expliciet via het Ebay message board weten dat hij niet wil dat ik de kaartjes terug stuur, daarmee is de koop dus wel degelijk ontbonden, zonder een ontbonden koop zou ik immers mijn geld niet terug krijgen..
Als de koper namelijk wil dat ik ze wel terug stuur, zal ik dat ook doen en krijg ik mijn geld pas terug als de koper ze ontvangen heeft (of op het moment dat ik een bewijs van geregistreerd verzenden aan Ebay heb toegestuurd)

[Reactie gewijzigd door BenGenaaid op 4 mei 2016 14:33]

Gaat er bij jou misschien niet in maar gewoon diefstal. En hou is op ons moraalridders te noemen want ik ga jou ook niet gelijk autist noemen door je gebrek aan inlevingsvermogen. (Typische naam ook "BenGenaaid" sluit wel heel erg aan bij dit topic. Vroeger iets onverteerbaars gebeurd?)
Zie eerdere reactie, het is zeer zeker geen diefstal, de koop wordt door de verkoper ontbonden door de melding via het message board van Ebay waar hij expliciet te kennen geeft dat hij niet wil dat ik de kaartjes terug stuur.

Ik kan zonder problemen het wordt moraal ridder gebruiken hier,
http://www.psychologisch....-woordenboek-moraalridder

Of jij ook autist voor mij kan gebruiken, ach daar valt over te discusseren, die diagnose is nog niet door mijn huisarts gemaakt, maar voor die discussie zijn er andere fora ;) dan dit topic waar het over de verkoop van namaak SD kaartjes gaat.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Autisme

Ik had een ergere bewoording kunnen kiezen omdat de gebruikte redeneringen mank gaan op basis van onjuiste voorstellingen van zaken en de daaruit volgende conclusies.

En wat betreft mijn nickname, wat denk je zelf? Beetje een open deur nietwaar?
Precies zoals het er staat, geen vertaling of andere omschrijving nodig.
Enne voor het geval het niet duidelijk is =/= onverteerbaar is wel = aan leermoment. (beetje het zelfde idee als een bekeuring krijgen voor te hard rijden, ook een leer moment, althans dat zou het moeten zijn ;) ).

[Reactie gewijzigd door BenGenaaid op 4 mei 2016 14:53]

[modbreak]Ga elders stoer doen over je oplichterij... :|
[/quote]

Jij vind het blijkbaar stoer doen, ik vindt het on topic .... blijkbaar verschillen we daar ook in mening over.

2de puntje van je opmerking: Ik licht helemaal niemand op, -> ik weet dat ik opgelicht ga worden en betaal de oplichter met gelijke munt terug, da's iets heel anders, en best wel heel erg flauw om mijn post dan maar weg te halen, maar daar zullen we morgen op het mismoderatie topic wel even verder over babbelen lijkt me... belachelijk Dirk, deze actie gewoon.. Je had op zijn minst de post kunnen laten staan.!!

En aangezien het hier om SD kaarten van specifiek Sandisk gaat, is het wel degelijk on topic....dus....
Typisch voorbeeld van systeemdenken. Het is of links of rechts maar enig inlevingsvermogen ontbreekt volledig.

Je gaat bijvoorbeeld volledig voorbij aan het verschil van onze cultuur en die van mensen in China. China als overheid erkent amper ons patentsysteem, intellectueel eigendom of merkenrecht etc. En als de overheid het niet erkend wat verwacht je dan van die mensen? Sommige Chinese mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden en draaien een handeltje om hun gezin te onderhouden. Het zal misschien echt niet voor alle Chinezen zo zijn maar jij stelt het veel te zwart wi . Als jij op basis van je ervaring op voorhand weet dat je een illegaal product krijgt, en je ook weet dat je dit kaartje mag houden als je via eBay een dispuut inlegt dan vind ik dit ronduit onethesch.
Vergeet dat de vergelijking met Nigerianen niet opgaat. Nigerianen weten dat ze de zaak belazeren maar deze chinezen kunnen zelfs het verschil in die producten niet nagaan. Gelukkig zit er bij eBay een limiet op de hoeveelheid dispuuts die je kan inleggen en ik zou bij eBay jou na 3 keer dit trucje toe te passen vriendelijk verzoeken hiermee te stoppen.

En als ik persoonlijk met personen te maken zou krijgen die er jouw denkwijze op na houden zou ik er geen zaken mee willen doen. Zo ga je niet met mensen om.

[Reactie gewijzigd door InsanelyHack op 3 mei 2016 23:50]

Typisch voorbeeld van systeemdenken. Het is of links of rechts maar enig inlevingsvermogen ontbreekt volledig.
Je hebt het zeker over jezelf want jij gaat er duidelijk aan voorbij dat er altijd eerst door Ebay een mogelijkheid aan de koper wordt gegeven om uitleg te geven en een oplossing te vinden. (Zo heb ik ook regelmatig een schikking getroffen met de verzender van ondeugdelijke of kapotte waren)

Waar het hier om gaat is dat er op Ebay een enorme hoeveelheid ras echte oplichters zitten die je gewoon knollen voor citroenen verkopen, die moeten aangepakt worden, en ik help een handje.
Gelukkig zit er bij eBay een limiet op de hoeveelheid dispuuts die je kan inleggen en ik zou bij eBay jou na 3 keer dit trucje toe te passen vriendelijk verzoeken hiermee te stoppen.
Ik heb inderdaad al eens een verzoek om meer informatie gekregen van Ebay vanwege het hoge aantal claims dat ik maak, aangezien ik alles netjes documenteer was dit geen enkel probleem, ook mijn 100% score als verkoper helpt daarbij natuurlijk. Ebay heeft mij nog nooit een claim geweigerd en dat terwijl toch 35-40% van mijn aankopen uitmonden in een (gedeeltelijke) terugbetaling. Ja ik ben een koopjes jager, en daarbij kom je veel oplichters tegen (te mooi om waar te zijn aanbiedingen bijv).

Jij en anderen hier mogen hun MENING over mijn handelswijze dan afkeuren, dit maakt het niet tot FEIT dat dit oplichting of diefstal is, want dat IS het zoals eerder gezegd zeer duidelijk niet.
En als ik persoonlijk met personen te maken zou krijgen die er jouw denkwijze op na houden ....... Zo ga je niet met mensen om.
Zo denk ik nou ook over die oplichters die je namaak verkopen en doe daar iets aan.

PS en dat verhaal over die arme Chineesjes,
Je gaat bijvoorbeeld volledig voorbij aan het verschil van onze cultuur en die van mensen in China. China als overheid erkent amper ons patentsysteem, intellectueel eigendom of merkenrecht etc. En als de overheid het niet erkend wat verwacht je dan van die mensen? Sommige Chinese mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden en draaien een handeltje om hun gezin te onderhouden. Het zal misschien echt niet voor alle Chinezen zo zijn maar jij stelt het veel te zwart wi .
Weet je wat ze vangen voor die namaak? Weet je hoeveel ze van die dingen verkopen en voor wat voor een bedrag, we hebben het hier niet over een artikeltje van 10 cent maar van een maandloon voor een lokale Chinese boer. Wat nou arm "Chineesje" met een andere cultuur, dat praat oplichting van hun niet goed en arm zijn ze zeker niet, zo kan je ook boeka's goed praten.(is andere cultuur toch?)..oh dat doen ze tegenwoordig ook...ja die boerka is ter bescherming van onze vrouwen.... ja zo lust ik er nog wel meer van... wat een onzin.
Nogmaals:
Als we het hier over kraaltjes en smartphone mapjes van nog geen 25 cent incl. verzenden hebben... ja dan moet je niet zeuren als je namaak krijgt, maar we hebben het hier over een Sandisk Extreme / Ultra 90Mb/s van bijv 64 GB, die zijn niet 25 cent maar 35€, als je die in kan kopen voor 10% van de prijs want ze zijn 5x langzamer en je hebt 56.000 sales op je naam en "quantity 1.344 available" , dan ben je echt geen arm Chineesje, dan is oplichting je beroep en leef je er goed van, dus kom nou niet met die onzin.

[Reactie gewijzigd door BenGenaaid op 4 mei 2016 16:34]

Je doet wel heel veel moeite om ons van jouw ideeën te overtuigen. Los van het feit dat je argumenten random van het rad van fortuin afvallen kan ik je vertellen dat je overtuiging bij normaal denkende mensen niet zal aanslaan. Veel succes nog met je goedkoop verkregen SD kaartjes!
Je doet wel heel veel moeite om ons van jouw ideeën te overtuigen.
Ik doe geen moeite jouw (of jullie zo je wilt, je hebt het over ons dus) te overtuigen van mijn ideeën, ik verdedig mij tegen "smaad" door jouw (jullie) geuit aan mijn adres, dat is iets heel anders dan proberen je te overtuigen, ik ben Jesus niet die een lamme laat lopen, dus die poging ga ik niet eens wagen.
Los van het feit dat je argumenten random van het rad van fortuin afvallen
???? Een niet beargumenteerde uitspraak die kant nog wal raakt. Ik kan het hier over spiegels gaan hebben maar da's off topic.
kan ik je vertellen dat je overtuiging bij normaal denkende mensen niet zal aanslaan.
Als ik de score lijst ga bekijken van mijn originele post (en dan met name voor er moraalridders gingen stemmen), er toch behoorlijk wat +3 stemmers waren, ok dat is mening modden maar dat geeft wel aan dat er gelukkig toch ±1/4 van de mensen die gestemd hebben, wel de logica van mijn post inziet. Dus ik sta niet alleen in deze.

Dan kan jij beargumenteren door middel van een ongefundeerde aanname, dat die mensen niet normaal denkende mensen zijn, waarop ik dat dan weer moet verduidelijken, dat lijkt me allemaal wat nutteloos.
Ik zal het maar lezen alsof jij DENKT dat jij een normaal denkend mens bent en dit idee bij jouw niet aanslaat, ik ben een andere mening toegedaan, maar dat was je wel duidelijk meen ik.

Bovendien:
Normaal is (helaas) de mening van de meerderheid, dat betekend nog niet dat die juist of goed is, in de 2de wereld oorlog waren (bijv. in Duitsland) een heleboel dingen normaal, daar denken we nu ook anders over, dus ik heb hoop ;)
Veel succes nog met je goedkoop verkregen SD kaartjes!
Dank je ! Ik denk dat ik ze (1 stuks) op Ebay ga verkopen voor de normale prijs die bij de snelheid hoort, na aftrek van mijn kosten en uurloon zal ik het restant (van de winst) over maken naar een liefdadigheids-instelling welke slachtoffers van internet oplichting steunt, (helaas vermoed ik dat de opbrengst niet veel zal zijn).
Misschien moet je je eens minder opgeilen met +3 scores op tweakers en gewoon eens wat skills op doen in een normaal leven.
Euh je ziet hoe vaak ik op tweakers zit (profiel), ik lees deze post nu pas want ik ben een tijdje hier niet geweest, dus ik neem aan dat je tegen de spiegel aan het "typen" bent? 8)7

Als ik ons beider profielen eens naast elkaar leg en ik zie hoeveel tijd jij verspild aan onzin op tweakers, denk ik zomaar dat ik meer een "normaal" leven heb dan jij. 8)7

Maarrrrrr dat is natuurlijk relatief want wat voor de een normaal is, is voor de ander belachelijk (moslim / christen of Klu klux klan / Black Panters, dolfijn / chimpansee). |:(
Ik heb al een mailtjje van Dirk gehad en daar maar op gereageerd, da's misschien nuttiger dan een woorden strijd over iets onzinnigs in het mismod topic..staat voorts bijna hetzelfde in als hier vermeld in bovenstaande posts.. dus laat maar zitten.

[Reactie gewijzigd door BenGenaaid op 4 mei 2016 16:06]

Intern onderzoek naar een externe leverancier. Dat kan wel even gaan duren ja. :X
We gaan "intern" onderzoek doen
"PSST jongens als die wanpraktijken komen aan het ligt hoe gaan we ons hier uit lullen om een bezoekje tros radar te besparen?"
nee zonder dollen er word zoveel onzin verkocht op die webpagina en pas na een hoop heissa gebeurt er is iets. over een maand is het weer net zo erg en staat de site weer vol met chineese namaakrommel
inderdaad, daar liep ik ook even op vast
Lijkt mij heel simpel. Groupon ziet een leuke inkoop prijs. Verkoopt het door en pakken zo even wat quick cash. Groupon gaat dit natuurlijk proberen te verhalen op de leverancier van het product. Waarschijnlijk is dit een Chinees bedrijf, dus op veel medewerking hoeven ze niet te rekenen. De fout die groupon heeft gemaakt is in hun eigen quality check. Vaak worden deze personen uitgenodigd naar de fabrieken of krijgen sampels toegestuurd voor de check. Mogelijk zijn ze hier voor de gek gehouden, of hebben ze totaal geen check gehouden en is het buiten de steekproef gevallen. Wij als consument zijn in ieder geval de dupe.
Mocht dit veel groter zijn dan nu het geval. Dan kan het imago van Groupon verwoest worden (onbetrouwbaar Chinees prul). Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen :)

[Reactie gewijzigd door AlphaWierie op 3 mei 2016 10:26]

Mi is het businessproces van Groupon dat zij klanten beloven aan een partner in ruil voor een commissie. De transacties gaan meestal rechtstreeks via die partner. Aansprakelijkheid is dan een pak beperkter.
Ik vind het altijd zo'n dooddoener dat ze meteen lopen te schermen met hun "kwaliteitscontroles".
Als je kwaliteit levert, heb je mijns inziens geen kwaliteitscontrole nodig.
Je weet alleen pas of je kwaliteit levert als je het controleert. Maak je spullen, dan heb je kwaliteitscontrole na het productieproces (er kan altijd wat mis gaan). Koop je vooral spullen in (zoals GroupOn), dan heb je kwaliteitscontrole nodig aan je inkoopkant.
Verbaast mij dat ze dit niet van te voren hebben gecontroleerd 8)7
Groupon is in feite net zoiets als Marktplaats of Ebay. Je zet er als leverancier je producten op en klanten kunnen dat kopen. Ik geloof dat Groupon wel als eis heeft dat de korting minstens 50% moet zijn.

Geen van dit soort sites controleert vooraf. Dat zou ook ondoenlijk zijn en in een aantal gevallen niet eens mogelijk. Groupon biedt veel restaurant deals aan. Dat wordt al moeilijk om te controleren.
En zelfs als ze controleren. Hoe willen ze dat doen? Gaan ze een controleur naar het magazijn van de aanbieder sturen om te kijken of wat daar ligt echt is? Wie gaat die controleur betalen en heeft die controleur wel genoeg kennis van zaken om echt van nep te onderscheiden?
Laten ze de leverancier een test exemplaar opsturen? Wie weet stuurt de leverancier dan wel een echt exemplaar op en heeft hij voor de rest nep in zijn magazijn liggen.

Wat ik interessanter vind is wie verantwoordelijk (of beter: aansprakelijk) is. Ja, uiteindelijk is altijd de leverancier verantwoordelijk voor het leveren van de spullen. Maar wat als die niet meer bestaat, niet te traceren is of gewoonweg ergens zit waar je hem juridisch niet of moeilijk kunt aanpakken. Is Groupon dan aansprakelijk te stellen? Aan de ene kant kun je zeggen, dat ze er voordeel van gehad hebben. Ze hebben immers wel geld opgestreken hiervoor. Aan de andere kant schep je daarmee wel een gevaarlijk precedent (en ik denk dat dat wel afgedekt is). Want dat zou betekenen dat een advertentie in een krant of op TV ook voor aansprakelijkheid zou kunnen leiden. Ik denk dat Groupon hier hoogstens wat mee gaat doen uit het oogpunt van mogelijke reputatie schade.
Verschil is wel dat je niet de Krant of TV-zender betaald voor het product, maar de leverancier zelf. Bij Groupon betaal je aan Groupon.
Aangezien je eigenlijk koopt aan Groupon (dat veronderstel ik aangezien je betaalt aan Groupon), is Groupon toch verantwoordelijk?
De leverancier van de kaartjes verzend wel alles maar verkoopt het niet zelf.

Net zoals je bij veel webwinkels iets bestelt wat daarna rechtstreeks van bij de groothandel (zoals Ingram Micro, TechData, ...) wordt verstuurd. Als er iets mis is met dat product is het ook bij de webwinkel dat je terecht moet en niet bij de verzender

... denk ik dan met mijn, volgens mij redelijk logisch, verstand ;)
De advertentie faciliteert niet de transactie. Dat gebeurt bij Groupon wel.
Mij eerlijk gezegd niet eens. Ze zien een aanbieder die voor een leuke prijs een product kan verkopen, de business van Groupon is dat zij producten goedkoper dan elders verkopen. Wanneer ze zulke aanbieders vinden willen ze direct ermee in zee zonder enig controle(s).

Dit snap ik echter allemaal omdat het business is van Groupon.

[Reactie gewijzigd door karimmm op 3 mei 2016 10:19]

Groupon is soortgelijk aan betaalde posities op Marktplaats.nl (dat zijn ook veelal nieuwe producten wat overigens heel irritant is als je tweedehands spul zoekt). Zolang je maar betaald - ongeacht wat voor troep het is - staat je product/advertentie online.

[Reactie gewijzigd door AOC op 3 mei 2016 10:20]

vraag me af hoe dat dan zit met groupon.com (USA REGION)
die bieden ook zulke dingen aan, soms zelfs leukere aanbiedingen dan hier.

een 10" win10 netbook voor minder dan 100$
Groupon verkoopt meer nep spul.
Zelf vorig jaar gilet mach 3 gekocht.
Leuke aanbieding, maar ook nep!!
Dat blauwe zalf randje was nep!
Zat er voor de sier op want kean niet dat "zalf" vanaf

[Reactie gewijzigd door syg13 op 3 mei 2016 10:44]

Evenzogoed plaatsen ze nog geen melding op hun site en worden de kopers ook niet benaderd. Dit hele nieuwsbericht is slechts een show voor de bühne.
Wat valt GroupOn toch gigantisch door de mand hiermee.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee