KPN gaat eigen dramaserie maken

KPN gaat in 2016 voor het eerst een eigen tv-serie online zetten. Met de stap treedt de provider onder meer in de voetsporen van videodienst Videoland, die eerder de eigen serie Zwarte Tulp maakte. De serie van KPN zal Brussel heten.

De serie in het aanbod van KPN komt beschikbaar via iTV, iTV Online en video-on-demand-dienst KPN Play. Het is de bedoeling dat er naast deze eerste serie Brussel ook muziek en sport beschikbaar komen, alleen voor KPN-klanten, aldus de provider.

Met de series wil de provider zich onderscheiden van de concurrentie op de markt voor internet- en tv-diensten. Het is voor het eerst dat een Nederlandse provider aankondigt series te maken. Eerder deed streamingdienst Videoland dat al met Zwarte Tulp, in navolging van de Amerikaanse streamingdienst Netflix, die ook eigen series aanbiedt, zoals House of Cards en Orange is the New Black.

KPN zal in de tweede helft van 2016 de tien afleveringen van Brussel in een keer online zetten. Schrijver Leon de Winter neemt het script van de serie voor zijn rekening, terwijl Endemol Shine het zal produceren.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-06-2015 • 10:42

190 Linkedin

Submitter: Enyeda

Reacties (190)

190
181
99
4
0
9
Wijzig sortering
Misschien ook nog wel even aardig om te vermelden wat ongeveer de inhoud gaat worden:
De nieuwe Nederlandse tv-serie Brussel wordt geschreven door bedenker Leon de Winter. “De tv-serie heeft zich internationaal ontwikkeld tot een volwaardige kunstvorm. Ik wil een Nederlandse serie maken die onderscheidend is in vorm, toon en inhoud. De ambitie ligt hoog. Nederlands drama over de botsing van de machtigen en de onmachtigen tegen een decor van een stad die zindert van spanningen. De hoofdpersonen zijn onder meer een Nederlandse Eurocommissaris, haar dochter en een Nederlandse beroepsmilitair bij de NAVO. Leidraad voor de serie is voor mij ‘Wie niet bedriegt, wordt bedrogen”. Speel het spel mee, of je gaat er aan. Het weefsel van de plot is klaar. De scene-lijsten van alle afleveringen zijn ontwikkeld. Nu ligt alle aandacht op de dialogen voor een topcast.”, aldus Leon de Winter.
Ben ergens wel benieuwd, Nederlandse series worden toch wel wat beter de laatste jaren. Ben benieuwd of KPN/Endemol/de Winter ook iets moois gaan neerzetten.
"Leidraad voor de serie is voor mij ‘Wie niet bedriegt, wordt bedrogen”. Speel het spel mee, of je gaat er aan."

Leuk dan, een serie die bedriegen aanmoedigt. Onbewust heeft het toch effect op onze normen en waarden, wat we als normaal en acceptabel beschouwen, ook al beweren mensen meestal dat ze nergens door beinvloed worden.
Sorry maar leugens en bedrog is een eeuwenoud thema, van het paard van Troje tot nu.
Het thema is zeker niet nieuw nee, maar het verheerlijken van leugen en bedrog als enige manier om te overleven is bepaald niet standaard in de verhalende fictie.
Het is heel wat anders dan af en toe een leugentje om bestwil.
Perfect thema voor KPN, daar hebben ze zelf namelijk erg veel ervaring mee.
Anoniem: 382732
@Timfonie15 juni 2015 13:04
Mensen zien nu eenmaal graag dingen die je bij voorkeur in het echt niet meemaakt. Zie de populariteit van alle misdaadseries. Daarvan zeg je toch ook niet dat moord wordt aangemoedigd?
Bij misdaadseries wordt moord dan ook niet verheerlijkt. De focus daarvan is zodanig, dat de kijker met de slachtoffers meeleeft (of met de inspecteurs) en de moordenaar als iemand met ongewenst gedrag wordt gezien.
En Dexter dan?
Ja, maar hij was ook van de politie, en deed veel goed.. enzo.. toch?!? Argh |:(
Anoniem: 382732
@Timfonie15 juni 2015 20:34
Gezien de sensationele shots die vaak gemaakt worden wordt er toch wel wat verheerlijkt. Er zijn maar weinig series waar de nabestaanden aandacht krijgen.
Het is gewoon hoe de wereld nu ook in elkaar zit. Je wordt continue bedrogen waar je bij staat zo'n beetje overal.
Door de meerderheid? Het is essentiëel om niet te naïef te zijn, wetende dat er genoeg mensen zijn die je willen bedriegen. Dat is echter heel wat anders dan om als reactie zelf ook maar een ongenaakbaar bedrieger te worden.
Volgens mij kijken we TV/Films om vermaakt te worden, niet per se om het als leidraad voor ons leven te nemen. Leuk trouwens ook, zo'n moralist op Tweakers, ik neem aan dat je met de spreekwoordelijke bijbel in de hand toeziet dat mensen een 'waardig' leven lijden. En die ij is bewust.
Natuurlijk, het gaat ons vooral om het vermaak. Desondanks worden we door alles wat we zien en horen beïnvloed, of we nou willen of niet. Ook reclames beïnvloeden ons, ook al hebben van onszelf de indruk dat we geheel autonoom en amper manipuleerbaar zijn, anders waren bedrijven er al lang achter gekomen dat reclame maken niet werkt.

Wat de moralist betreft, als wetenschapper en atheïst schuw ik gedegen onderzoek naar de werking van de hersenen. Ik zuig de dingen liever uit mijn duim. ;-)
Ja, daarom hebben we ook extra veel incest, verkrachtingen, onthoofden, moorden etc sinds Game of Thrones op tv is.

Hoe absurder het is, hoe minder snel mensen het zullen overnemen.
Dat geneuzel begint al bij de Bijbel. "Geloof, of je kop gaat eraf". "Als je niet volgens mijn regels leeft, kom je never nooit in de hemel". Dat soort chantage. En dat voeren we onze kinderen zonder ook maar 1 moment zélf na te denken.

Bovendien, kijk naar bijv. House of Cards. Prima uitgangspunt voor politieke series, verhalen en films. Het is nét echt. In het zakenleven en politiek gaat het er exact zo aan toe; als je niet bereid bent over de rug van een ander carrière te maken, blijf je steken.
Dat stuk over geloof herken ik alleen nog maar bij extremisme...
De middeleeuwen zijn we gelukkig al even voorbij

Wat House of Cards betreft (topserie btw) geeft het idd wel een correct beeld zoals het waarschijnlijk ook is: mensen zoals Timfonie en VELE anderen onder ons hebben een afkeer van liegen/bedriegen maar de dikkoppen aan de top met al het geld (= macht) spelen continue een dergelijk spel.
Vertel dat van dat extremisme maar eens in de Bijbelbelt ;-) het staat toch écht letterlijk in de bijbel hoor. "Alleen door mij krijg je het eeuwige leven". Dat is de strekking van de spreuk in elk geval, die toegewezen wordt aan Jezus. En wat te denken van Sodom en Gomorra? Die leefden, als je het verhaal mag geloven, er nogal op los. En tsja. Dát was nou net niet de bedoeling.

Of wat te denken van het verhaal van Lilith, die als eerste vrouw van Adam is geschapen? ("Was dat niet Eva?" Nee, volgens sommige verhalen was zij de eerste vrouw, maar ze was vrij van geest en gelijkwaardig aan Adam, kreeg teveel praats dus werd ze geschrapt uit het officiële verhaal en vervangen door Eva, die gemaakt was uit een rib van Adam, etc. Die wist haar plaats tenminste wél, ondergeschikt aan de man, weer afgezien van dat akkefietje met die appel natuurlijk).

Nu ben ik zelf bepaald niet bijbels of uberhaupt religieus opgevoed, maar ik denk dat ik er genoeg van af weet om dat soort passages wel te kennen. Die 10 geboden die Mozes ontving, dat was toch ook een bindend advies, en geen 'tip van de dag'? Alleen door zó te leven mocht je toch in het Koninkrijk opgenomen worden? Aan het einde der tijden (wel het tofste deel van de bijbel, Openbaringen! Met die trompetten en de apocalypse en zo ) werd/word je toch beoordeeld op hoe je geleefd hebt? M.a.w. als het niet goed genoeg was mocht je niet naar de hemel...

Hoe dan ook, HoC is inderdaad een topserie! En hoewel het fictie is, denk ik dat het bepaald niet uit de lucht gegrepen is. Dat zie je in het 'eenvoudige' bedrijfsleven al; handjeklap en vriendjespolitiek wat de klok slaat. Of zou er écht een post-masteropleiding zijn om CEO te worden bij een multinational. Welnee. Dat is allemaal onderdeel van het 'old boys network'. En dáár zijn geen trainingen of cursussen voor.
Alsof er nog veel mensen zijn die de woorden uit de bijbel letterlijk geloven/opnemen? Alsof dit anders is bij andere geloven zoals de Islam en dergelijke...?

Daarom dat ik de middeleeuwen vernoemde, omdat dit toen wel nog brutaal gevolgd werd.

Maar anno jaren 2015 (al vele jaren voorheen) hechten de meeste mensen niet meer zoveel "geloof" (haha) aan de woorden die in de bijbel staan. Ze halen eerder geloof en steun bij vrienden/familie.

Geloof hebben is goed maar letterlijk alles geloven wat er in de bijbel (of Koran of ...) staat in al lang passé.

Vroeger zochten de mensen achter elk natuurlijk fenomeen een handeling van (een) God. Tegenwoordig dankzij de wetenschappen weten we ook wel beter... En zo is het met alles.

Kunnen ze deze niet eens updaten @ Rome? :-)

[Reactie gewijzigd door Striderke op 15 juni 2015 15:25]

Kweet niet hoor, maar nogmaals, vertel ze dat in Putten, op Urk, Zwartsluis etc. maar eens.

Zolang er nog mensen rondlopen die daadwerkelijk denken dat met Kerstmis de geboorte van Jezus gevierd wordt (winterzonnewende; de dagen worden langer!) en met Pasen de kruisiging herdacht wordt (vruchtbaarheidsfeest! Waar denk je anders dat die paashaas vandaan komt :) ) worden de woorden uit de bijbel nog véél te letterlijk genomen. Om maar te zwijgen dat zondag dé rustdag zou zijn, terwijl dat eigenlijk zaterdag moet wezen (sabbat, Jezus was immers een jood!).

En nee, dat is bij veel andere geloven ook zo. Helaas. En ja, dat word goddank (!) wel minder. Dat je wil bidden en geloven en zo; prima. Maar doe dat je kinderen niet aan, totdat ze 18 zijn en zelf na kunnen denken en kunnen beslissen wat ze willen. Prima dat je ze op de basisschool wat leert over de diverse geloven en religies. Maar religie doe je maar lekker thuis en in de privé-sfeer, maar niet in het openbare leven.
Een geloof kan/mag je inderdaad nooit forceren
Bij mij zie ik alleen de tweaker comments van niveau +2 en ik keek toch wel echt even heel raar op bij een +3 post over een anti religie preek op een nieuwsbericht over een exclusieve kpn serie.

Alleen met context van het gehele gesprek was deze te begrijpen.
Nou, ik kan je verzekeren, meestal komen mijn comments mij uberhaupt niet op een +'je te staan ;-) mijn verbazing was minstens zo groot. Maar ook impopulaire meningen zijn meningen. En ik ben redelijk fanatiek wat KPN en religie betreft.
Dan krijg je in deze draad een nogal vertekend beeld met alleen +2.
Wat een drama joh. Neem je het niet wat persoonlijk op?
Ik herken een nederlandse serie altijd als de 1e scene een sex scene is :P
Ben net begonnen aan House of cards.
Maar op een enkele Nederlandse serie na zoals Penozà zijn ze allemaal ruk.

Verder moet men bedenken dat er me een budget van tonnen gewerkt gaat worden in een stad als Brussel? Zal een hoog GTST gehalte krijgen.....
Het eerste wat ik dacht bij het lezen van de kop is dat de KPN zelf een groot drama is.
Het word dus een soort biografie!
Er lijken heel wat Game of Thrones invloeden in te zitten als ik dit zo lees.
Klinkt meer als House of Cards dan game of thrones to be honest.

Ontopic: Zie het nut hier niet van in. Het zal geen extra klanten trekken en het kost bakken met geld om te produceren. Niemand zal van internet provider switchen omdat die een enkele serie hebben aangeboden die de rest niet heeft, en dan al helemaal een serie waar niemand ooit van hoort.
Dat is wel heel erg snel conclusies trekken. Je moet toch met 1 serie beginnen. En misschien wil KPN zich wel als content provider neerzetten, voor Netflix een zeer succesvolle strategie. De video-on-demand dienst KPN Play moet ook voor niet-abbonees beschikbaar komen.

edit: ik heb niet goed gelezen, op de manier waarop de tekst geschreven is lijkt het dat dit alleen voor KPN abonnees. Terwijl KPN Play dat niet zou moeten zijn.

[Reactie gewijzigd door Martijn19 op 15 juni 2015 11:10]

Klopt, maar KPN kan geen succesvolle VOD dienst opzetten. Men wilt kwantiteit over kwaliteit lijkt het wel als je ziet wat de reacties zijn op de streamingdiensten. Een KPN zal nooit VOD als hoofdnoot hebben, waardoor die ook nooit voldoende aanbod zal kunnen krijgen zoals bijvoorbeeld een grote speler als Netflix dat wel doet.

Kijk naar Videoland Unlimited, die komen nog het dichtste bij Netflix in de buurt maar die gaan het al niet redden. Of het drama dat UPC heeft geïntroduceerd (dat MyPrime ofzoiets)
Daar komt nog bij dat ik als gebruiker helemaal niet zit te wachten op dit soort dingen. Straks wil je 10 series kijken, voor serie 1 moet je naar netflix, voor 2 naar KPN, voor 3 naar Ziggo, voor 4 naar ABC, etc. Ik zit als TV kijker helemaal niet wachten op 10+ abo's of iedere maand switchen van abo om een beetje te kunnen volgen wat ik graag wil zien.

Download al vele jaren helemaal geen series/fims/muziek meer, ben blij met netflix en spotify, maar voel me steeds meer 'gedwongen' om weer die kant op te gaan. Series staan vaak laat op netflix, en ja als het populair is verwerven ze vaak de rechten wel, maar je moet wel 1,5 jaar langer wachten dan de rest als het niet meer is.

IMHO is het juist tijd dat ze van die exclusiviteits ellende afstappen. En rap ook.
Ik denk dat het dan ook geen jaren meer gaat duren of we krijgen een met Blendle vergelijkbare dienst voor films en series. Als klant kun je dan aan 'cherry-picking' doen.

Ik denk dat een dergelijke dienst ook de enige manier is om het illegale circuit het hoofd te bieden. Ik heb zelf ook Netflix, maar daar word dan weer geen GoT op getoond. En ik ga toch echt alleen daarvoor weer geen apart abbo afsluiten bij HBO.
Klinkt als een online videotheek.
Dat is het ook. Het gaat er gewoon om dat de drempel voor het illegaal downloaden hoger is dan het kijken van legale content.

Dus inderdaad als de oude videotheek. Daar werd ook wel eens illegaal een bandje gekopieerd, maar dat stond in geen verhouding tot de hedendaagse illegale download-toestanden.
Series staan vaak laat op netflix
Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Nieuwe series staan over het algemeen direct op Netflix, gezien er daar niet al bestaande afspraken over zijn met andere zenders.

Kijk bijvoorbeeld naar Better Call Saul (AMC), Penny Dreadful (Showtime) en Orphan Black (BBC America). Deze worden ook iedere week na het verschijnen van een nieuwe aflevering via Netflix Nederland verspreid.

De komende jaren zul je steeds vaker series direct op Netflix zien.
Of het drama dat UPC heeft geïntroduceerd (dat MyPrime ofzoiets)
MyPrime is wel beter geworden, mijn vriendin kijkt al die girlmore girls seizoenen etc.. Heb ik rust, ik vind MyPrime dus prima ;)
Ik lees anders niks over draken, titties, wieners, bruiloften en ijszombies? Mijn eerste gedachte was wel "Game of Phones".. Iedere kabelboer of ex vhs verhuurder is tegenwoordig jaloers op HBO/Netflix en wil ook mee in de profit.. De zwarte tulp wordt ook al de "house of cards" van videoland genoemd..
Niet qua thema, maar "If you play the game of thrones you win or you die" bijna één op één citeren getuigt nu niet bepaald van originaliteit of schaamte. Nu is "House of Cards maar dan in de EU" natuurlijk ook niet bepaald een toonbeeld van originele ideeën.
Gezien House of Cards origineel uit de UK (en dus europa) is bedoel je? ;)
Maakt dat het niet juist nóg onorigineler?
En KPN blijft hun producten maar duurder maken, hier gaat dus al het geld naartoe dat je betaalt voor het internet... Ze kunnen beter hun producten verbeteren!
Hebben ze dat de afgelopen tijd niet gedaan dan?
- Zeer snelle, stabiele en succesvolle uitrol van 4G
- Bereik van 3G flink geoptimaliseerd
- Nu al bezig met uitrol van LTE-A op 4G door 1800Mhz band toe te voegen
- Klaarmaken om VoLTE uit te gaan rollen
- Bereik van 4G nog sterker verbeteren
- Klantenservice 24/7 opengesteld
- Eindelijk bezig die brakke boxjes te vervangen
- Glasvezel dekking wordt flink uitgebreid

Wat is er nu precies mis, en wat is er te weinig verbeterd? ;)
- Dat verdiend een medaille.
- Dat was ruk, en 200% van 0 bereik is nog steeds 0 bereik.
- Knap van ze. Nu nog een telefoon die daarmee overweg kan.
- ...
- "Nog sterker verbeteren"? Het bereik van 4G was al niks, dus hoezo 'nog sterker'? Definieer 'sterk'?
- Klantenservice 24/7 onbereikbaar gemaakt, zelfs om 03.00 uur 's nachts hang je rustig een uur in de wacht
- Halfgare Experiaboxjes v8 vervangen door ... ExperiaBoxjes v9. Hebben ze poort 25 nou al eens vrijgegeven trouwens? En kunnen we al fatsoenlijke multiplayer-games draaien op die krengen?
- Nou prachtig, glasvezel. En wie zit daarop te wachten als je gewoon kabel kan gebruiken? Is er ooit al ergens in den lande een KPN monteur op de afgesproken tijd ergens gearriveerd? Dat zou namelijk ook een unicum zijn.

Vooruit. Het product dat KPN maakt schuurt op zich nog wel tegen acceptabel aan. Maar service, meedenken met de klant, bereikbaarheid, aansturen van monteurs bij storingen en oplossend vermogen zijn totáál onverkende gebieden. Je kunt voor de "K" in KPN een hoop verzinnen, maar 'koninklijk' hoort daar écht niet bij...

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 15 juni 2015 14:50]

- Dat was ruk, en 200% van 0 bereik is nog steeds 0 bereik.
Heu? KPN had, en heeft, de beste 3G dekking van Nederland. Nauwelijks gaten...
Enkel in natuurgebieden en bij bepaalde grensgebieden is het moeilijk bereik.

Zeggen dat KPN dus "geen bereik" heeft is echt volkomen onzin.
Als je al vindt dat het KPN bereik slecht is, dan kan je bij geen enkele andere provider terecht. :')
- Knap van ze. Nu nog een telefoon die daarmee overweg kan.
Die zijn er al in een behoorlijk aantal, en dit jaar komen er nog veel meer!
Dus dat zit wel snor! ;)
- "Nog sterker verbeteren"? Het bereik van 4G was al niks, dus hoezo 'nog sterker'? Definieer 'sterk'?
Het bereik van 4G dekte heel Nederland in zeer korte tijd.
Maar dat signaal was nog niet altijd optimaal. Dan had je bijvoorbeeld maar 2 streepjes binnenshuis. (Nog altijd beter dan niets, maar ale.)
Intussen zal dat op de meeste plekken 4 tot 5 streepjes binnenshuis zijn, en is het netwerk verder geoptimaliseerd voor nog betere throughput...
En dat wordt nu dus nog verder uitgebreid met de toevoeging van LTE-A en VoLTE.
- Klantenservice 24/7 onbereikbaar gemaakt, zelfs om 03.00 uur 's nachts hang je rustig een uur in de wacht
Jij bent echt duidelijk geen klant van KPN. ;) Zie hierboven al rare claims over het bereik en misvattingen over LTE-A; maar hier kan je gewoon merken dat je nog nooit, of heel lang geleden, met de KPN KS te maken hebt gehad.

De gemiddelde wachttijd is 10 tot 30 seconden, enkel op tijden waar (naar ik vermoed) de diensten gewisseld worden en veel mensen net thuis komen van werk loopt het wel eens uit tot een minuut of anderhalf a 2. Veel langer zal je niet in de wachtrij staan.
Een uur in de wachtrij is sowieso absolute bullsh*t.
Als ik ze 's nachts bel, sta ik *nooit* in de wachtrij. Wordt ik onmiddelijk doorverbonden. Dat is een ervaring die ik van iedereen die bij KPN zit hoor.

Misschien dat jou ervaring stamt van een jaar (a 2) geleden toen dit net geintroduceerd werd ofzo... Maar op de KS is tegenwoordig niets aan te merken bij KPN.
Hebben ze poort 25 nou al eens vrijgegeven trouwens?
Geen idee, en lekker boeiend.
Thuis mailserver draaien is redelijk useless; maar als het perse moet: dan pak je gewoon poort 26. ;) Daar is die poort voor bedoeld... Het blokkeren van poort 25 op particuliere aansluitingen is een prima idee.
Vooruit. Het product dat KPN maakt schuurt op zich nog wel tegen acceptabel aan. Maar service, meedenken met de klant, bereikbaarheid, aansturen van monteurs bij storingen en oplossend vermogen zijn totáál onverkende gebieden. Je kunt voor de "K" in KPN een hoop verzinnen, maar 'koninklijk' hoort daar écht niet bij...
Nog nooit problemen mee gehad.
Maar als jij:
- Geen bereik hebt
- Constant storing hebt
- Uren in de wachtrij staat

En dat alles tesamen, dan ben ik wel benieuwd hoe je zo unlucky kan zijn dat kennelijk niets maar dan ook niets van KPN in het gebied waar jij woont werkt, inclusief de KS op een of andere rare manier. :X
Heel apart dat elk positief bericht over KPN hier met een +2 wordt beoordeeld en elk negastief woord met een -1

Maar ik kan nog wel een lijstje opnoemen hoor en let op, dan heb ik het over zakelijke aansluitingen.

- Aanvraag glasvezel: 9 maanden wachttijd, uiteindelijk hebben we maar bij Eurofiber aangeklopt, waar het allemaal zo geregeld was.

- Lange wachttijden op het moment dat er een storing was, terwijl het op Twitter al regende van de meldingen, wistten ze bij KPN zg nog van niets.

- Breuk in de kabel buten, twee en een halve dag zonder internet gezeten, daar word je als bedrijf echt niet blij van en als je schade gaat claimen wijzen ze naar allerlei onderaannemers.

- Eenzijdig omzetten van contractsvrije aansluitingen naar jaarcontracten, nooit ergens voor getekend, maar "dan hadden we maar op een of andere brief moeten reageren". Brief nooit gehad, maar zelfs dan is dit een beetje omgekeerde wereld. We bieden iets aan en iedereen die niet zegt dat hij het niet wil hebben, die krijgt het gewoon en zal er voor betalen ook. Nogal aggresieve manier van zaken doen.

zoiets dus.

Honderden bedrijven konden vervolgens grote afkoopsommen betalen.

En nu het mooiste:

Toen we uiteindelijk besloten over te stappen naar een andere provider en KPN zich realiseerde dat ze in één klap 400 mobiele en meer dan 50 vaste- en internetverbindingen kwijt waren, wist KPN ons ineens wel heel snel te vinden met smeekbrieven of we alsjeblieft terug wilde komen als klant.

Nou voorlopig even niet, onze wachttijd is namelijk minimaal een jaar of 10.
owww??
zal even onze ervaring vertellen:

het begon allemaal dat telford ons niet meer konden aanbieden van de 5 telefoonlijnen (ja we hebben hier nog steeds geen glasvezel) die wij gebruikde. dus we moesten over stappen, mij pa zat al met zijn gsm al jaren lang bij kpn en zo doende wou hij alles in 1 gaan plus extra lijn. volgens kpn kon dat.. en na tijdje met ze aan de telefoon kwammen ze achter dat ze het opeens niet konden?!?! heel raar maar toch opeens na uur aan de telefoon kon het wel weer. oke vervelend dat zo lang moest duren maar goed...
we bestelde gelijk 2 draadloze mediaboxen erbij want door heel het huis kabels trekken hadden we geen zin in.
owke netjes optijd was de bezorger er.. moest wel aan de deur afrekene...
wat blijkt zit er 3 in maar ook voor 3 betaald terwel we er 2 wouden.. dus aan de telefoon gezeten met kpn (wat overigens geen lange wachtijden waren) en probleem uit gelecht. wat zei kpn...
stuur hem maar op en dan krijg uw u geld pas terug bij de 2 facturen... me pa pardon... hij zei is jullie fout toch niet de mijne dus wil dan ook zo snel mogelijk me geld terug.. ja ja nee zo gaat het niet bij ons.. uiteraard was me vader boos en wou dus iemand hebben die hem wel kon helpen... dus werd hij doorverbonde (weet niet meer waar naar -.-') maar die kon het niet dus wert hij weer terug verbonden en dit ging zo 4x nog toen zei ze ja ik moet u even door verbinden... dus uit woeden zei me pa als ik daar niet veder word geholpen dan cansel ik het helle zooitje bijelkaar en bekijken jullie het maar dit noem je toch geen service.. wat zeg die muts dan.. ik kan u wel doorverbinden naar stop zetten van u abbo.........

WTF!??

nouja me pa toch nog een keer (ja we zitten dan op 5x) terug verbonden en toen zei die vent dat hij het geld terug kan krijgen bij kpn winkel.... dus hebben we dat maar gedaan.

de volgende dag zou de monteur komen om 1 uur... hij kwam rustig aan kake rond uur of half 4 (fijn je helle midag kwijt)

we hebben dus ook spotify daar hadden na een maand nog steeds geen code van... dus weer bellen na 1 maand en 3 weken eindelijk binnen...

en nu merken we wel dat die gaare modem jaja de bekende v8 vreselijk onstabiele wifi heeft.. dus word binnen kort extra modem kopen.. geen zin om weer knp te bellen..de nieuwe v9 zullen we toch niet krijgen en ze gaan toch 1000x vertellen wat moet doen wat je al heb gedaan.

service dikke 1
veder is bereik met mobiel uitstekend
en is internet vast en tv ook prima..

maar ons hadden ze liever kwijt als klant eigelijk.....
Oh god..ik vraag mij echt serieus af wat de business case van dit project is voor KPN. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat er daadwerkelijk mensen gaan overstappen voor een Nederlandse drama serie die, over het algemeen, drama zijn qua kwaliteit.

Als KPN zo door gaat gaan ze echt AOL (America Online) achterna. Die begonnen rond 2008 ook als een malloot met een diversificatie strategie met allemaal rare projecten die mijlenver van hun core-business aflagen. Omdat AOL's core-business aan het afsterven was (modem abonnenmenten), begonnen ze maar te inversteren in blogs zoals TechCrunch, Endgadget en Massively. 9/10 van die blogsites zijn inmiddels weer gesloten (behalve Massively die een doorstart heeft gemaakt naar MassivelyOP) omdat de winsten van AOL steeds verder gingen teruglopen. En we weten allemaal hoe het met AOL is afgelopen...Ooit DE pilaar en DE pionier van het internet in de jaren 90, daarna langzaamaan afgestorven door gebrek aan vernieuwing.

Naast deze serie heeft KPN afgelopen week ook een muzieksite geopend voor jongeren, 'MusicState'. Dat zou namelijk ook goed passen in de 'verjong-strategie' van KPN genaamd (I'm not kidding guys) "Lekker gaan..." Ik weet niet wie de slogan heeft bedacht maar het roept allemaal hele verkeerde associaties bij mij op die totaal niet positief zijn voor KPN!

De serie zal overigens vast bol staan van de Mary Sue's, smaakloze en onzinnige sexscenes op een Xerox (wel goede reclame voor Xerox I guess) met de Eurocommisaris en zijn blonde seceratesse, zo gaan alle boeken van de 'grote' Nederlandse schrijvers namelijk in zijn werk: Een rookgordijn wat een 'plot' moet voorstellen en de hitsigheid van een amateur porno video.

[Reactie gewijzigd door Random IT Man op 15 juni 2015 12:01]

Jij kan er dan niks aan vinden, maar qua kijkcijfers doen NL series het beter dan buitenlandse producties.
Ik denk niet dat er in de Hollandse kijkcijfer lijsten dingen als Netflix worden meegenomen. Sowieso, van de kijkcijfers is al vaak van bewezen dat het onzin is. Een paar kastjes op miljoenen kijkers, als dat geen slechte steekproef is weet ik het niet meer.
Maar die slechte steekproef geldt net zo voor buitenlandse series. En als Netflix Nederlandse series zou maken zouden die net zo bekeken worden als bij de traditionele omroepen. Misschien nog wel meer omdat het zonder reclame wordt uitgezonden.
De laatste jaren zijn Nederlandse drama series helemaal geen drama meer van kwaliteit. Je kunt ze ook niet allemaal over één kam scheren wat veel mensen wel doen met Nederlandse films, series en Nederlandstalige muziek (het is maar een taal; daar heb je ook genres in en niet alleen kamp-jostie-muziek). Op dit gebied hebben we echt een minderwaardigheidscomplex wat echt niet meer nodig is.

Zo kan ik op dezelfde manier Amerikaanse series ook over een kam gaan scheren en zeggen dat ze alleen maar met hoog budget smijten en knappe en dure acteurs maar er verder geen fatsoenlijk verhaal in zit (wat natuurlijk ook niet altijd waar is).

[Reactie gewijzigd door RoelRoel op 15 juni 2015 12:58]

Een dramaserie van KPN kan ik ook wel maken, dan hoef ik alleen maar een script te schrijven van alle gesprekken die ik met de helpdesk heb gehad. Of wilde hebben, want na meer dan een half uur in de wacht geef zelfs ik het op.
Exact! waar ik aan dacht bij het lezen van de TO :+ Drama genoeg bij KPN !! :P
Je voorbeeld is wel interessant. AOL is verkocht aan telecombedrijf Verizon. Waarmee ze media en nieuws eigenaar zijn geworden. Nieuws in de vorm van weblog heeft Verizon eerder geprobeerd met zeer gekleurde berichtgeving. Als Amerika ons voorland is, wellicht dat KPN in NL nog een kwakkelende krant, site of publicatie gaat overnemen? Zo raar is het niet, Planet Internet had ook hoge kwaliteit tech nieuws en iets als de Universiteit van Nederland wordt ook gesponsord door kabelaar Ziggo.

[Reactie gewijzigd door Jelv op 15 juni 2015 14:34]

Sowieso, een 'verjong-strategie' willen en dan 10 jaar te laat beginnen met VOD. Alles wat KPN kan doen is me2 strategie. Kijken wat de grote jongens doen en daarna proberen te kopiëren. Op een innovatief origineel idee heb ik KPN al jaren niet kunnen betrappen.

Deze drama-serie is de zoveelste me2 strategie. Een willekeurige KPN-manager: "Oh netflix gaat best wel goed en maakt nu ook zijn eigen content, waardoor ze deze niet in hoeven te kopen en ze dus meer marge maken. Dat is potverdikke een top idee! Laten wij dat ook gaan doen!"

Af en toe denk ik wel eens dat dit land ten onder gaat aan een overdaad aan managers met hun 'originele' ideeën.
Dit is de reden waarom ik (nog) geen VoD dienst abonnement heb. Elke VoD dienst heeft eigen series, en om ze allemaal legaal te zien moet ik op allemaal een abonnement nemen... Netflix leek de goede kant op te gaan, maar de hele VoD markt raakt zo totaal gesegregeerd....
Anoniem: 601896
@WCA15 juni 2015 10:50
Doordat netflix internationaal opereert, vind ik daar het distrubtiemodel prijzenswaardig, all-you-can-eat, geen geoblokkades en divers aanbod.

Waar kpn mee komt is een exclusiviteitsmodel, alleen 1 serie, alleen de nl-markt...

Ik zit op dit soort ontwikkelingen niet te wachten.
geen geoblokkades
Oh? Hebben ze dat veranderd? Het aanbod in de US is heel anders dan hier of dat van Brazilie. Vandaar dat velen DNS of VPN gebruiken om een ander aanbod te krijgen.

Maar inderdaad, ik heb liever dat ze niet 100 verschillende VoD diensten gaan maken. Houdt dat lekker centraal, 1 dienst.
Eigen producties hebben geen last van geo-blokkades geloof ik. Extern ingekochte producties, worden helaas alleen nog verkocht, met blokkade vereisten.
Zelfs met eigen producties komt dit voor bij Netflix.
Wellicht categorie trivia, maar hier in Duitsland hadden ze de rechten voor House of Cards verkocht aan Sky toen het nog spannend was of House of Cards een succes zou worden.
Dus nu mag Netflix zijn eigen serie in Duitsland pas uitzenden als Sky er klaar mee is :)
Dat verandert vanzelf als Netflix groot genoeg is en global right kan kopen. Wat je nu ziet is logisch. Als een omroep hier exclusieve rechten heeft voor een bepaalde serie kan de studio die niet alsnog aan een ander verkopen. Zou jij ook niet pikken waarschijnlijk als iemand jou zoiets zou flikken.
Alles via één dienst zou betekenen dat er een monopoliepositie ontstaat. Volgens mij is dat nog nooit gunstig geweest voor de consument.
Alles via meerdere diensten zou ideaal zijn, maar ik zie het niet snel gebeuren.
[...]

Oh? Hebben ze dat veranderd? Het aanbod in de US is heel anders dan hier of dat van Brazilie. Vandaar dat velen DNS of VPN gebruiken om een ander aanbod te krijgen.

Maar inderdaad, ik heb liever dat ze niet 100 verschillende VoD diensten gaan maken. Houdt dat lekker centraal, 1 dienst.
Die land/regio geo blokkades is echt niet meer van deze tijd zeg. De mentaliteit bij filmstudio's en grote produktiebedrijven moet echt eens veranderen, ze klagen steen en been over de downloaders en het schaden van auteursrechten. Terwijl ik denk dat veel mensen best bereid zouden zijn om 10-20 euro per maand te betalen wanneer je gewoon ALLES (vanaf blu-ray release oid) bij 1 content aanbieder zou kunnen kijken.
Maar inderdaad, ik heb liever dat ze niet 100 verschillende VoD diensten gaan maken. Houdt dat lekker centraal, 1 dienst.
'Ze' werken niet samen, dat heet concurrentie. Ga ze maar vertellen dat ze samen 1 dienst moeten maken. Zo werkt dat natuurlijk niet.
Het segregeren kun je helaas niet tegengaan, dat is hoe kapitalisme werkt. HBO wil ook graag centen zien van zijn Game of Thrones serie en ze kunnen veel meer geld verdienen als mensen daar een "verplicht" HBO abonnement bij afnemen of de serie met een dikke marge op een schijf (of digitaal) kopen. Dat is dan ook gelijk de reden waarom series zoals House of Cards nooit op HBO on demand zullen komen. Bedrijven proberen je wat unieks aan te bieden en zo jou over de streep te trekken. Ik vind het ook jammer maar ik snap het wel.

Ik snap jou kritiek verder heel goed hoor. Ik zie ook liever dat series door losse studio's gemaakt worden in de plaats van contentaanbieders zoals KPN, Netflix en Videoland, maar helaas is dit niet tegen te gaan en is dit toch hoe de toekomst er uit ziet. Ik vind het altijd nog beter als de rotzooi die ze op de commerciële omroepen laten zien. Ik ben het eens dat het model van Netflix etc. verre van perfect is maar het is wel een gigantische vooruitgang van het vaste programmering model van de commerciële en publieke omroepen en dat is mij de 8 euro dubbel en dwars waard. Op Netflix kijk je alleen datgene wat jij wilt zien, dat niet alles wat er ooit gemaakt is er op staat neem ik wel voor lief. Bij de commerciële omroepen zit je nog steeds vast aan het stokoude model waarbij een programma (of je het nou mooi vind of niet) gewoon door je strot word geduwd op vaste tijdstippen met alle reclameboodschappen en onderbrekingen van dien. Van mijn part mogen ze TV ook wel helemaal bij het abonnement weglaten maar helaas ben je bij Ziggo verplicht om het er bij te nemen.
Serieuze vraag...kijken jullie überhaupt naar Nederlandse films of series? Tuurlijk een kwestie van smaak, maar ze kunnen dat geld volgens mij heel wat beter gebruiken voor serieuze bedrijfsmatige verbeteringen. Laat series maken naar aan de professionals over (HBO/ABC/SyFy/Netflix/Fox etc....)
Vuurzee, Hollands Hoop, Penoza vind ik toch echt wel de moeite waard.
Anoniem: 382732
@SB[NL]15 juni 2015 20:39
Het gaat er niet om waar F5-ende nerds naar kijken maar waar de rest van Nederland naar kijkt. En je kunt niet ontkennen dat Nederlandse series en films erg populair zijn momenteel. En helemaal niet zo slecht als je denkt (maar goed, jij kijkt er nooit naar, dus je weet ook niet hoe het is). Overigens produceren sommige van die studio's die jij noemt ook ongelofelijke rommel.
Raak je ook zo geirriteerd als ik boerenkool niet lekker vind, maar pasta's wel? :D :D
Hou het geld in de zak en doe gewoon wat je moet doen!

Ik vraag toch toch ook niet aan mijn bakker of hij mijn auto wil repareren.
Je reactie is enigszins te begrijpen, maar aan de andere kant moet KPN met de markt meegaan en zij kiezen hiervoor nu voor om eigen content te maken en uit te brengen. Net wat RTL doet met Videoland (alleen je betaald dan voor hun eigen content).

Kijk, een Netflix abonnement is marktleider in VoD-diensten. Dit levert voor een ISP als KPN niets op. Ze staan dan min-of-meer stil in de markt terwjl de de vraag naar VoD-diensten hoog is momenteel. Dus kiest KPN voor dit voetpad om ook hierin mee op te gaan.

Ik verwacht dat meerdere ISP kiezen voor verspreiden en aanbieden van exclusieve content, en dus gaat hier op dit gebied een nieuwe concurrentieslag komen tussen de ISP's. Ik verwacht dat andere providers nu ook hierover aan het nadenken zijn. Met name T-Mobile en Vodafone.

Je krijg gewoon straks als je in een telefoonwinkel staat om een nieuw abonnement uit te kiezen, de keuzes welke provider je wilt ook voor eventuele content. Net wat nu met muziek gebeurt (KPN is Spotify, T-Mobile is Deezer).
Je reactie is enigszins te begrijpen, maar aan de andere kant moet KPN met de markt meegaan en zij kiezen hiervoor nu voor om eigen content te maken en uit te brengen. Net wat RTL doet met Videoland (alleen je betaald dan voor hun eigen content).
Ik denk dat "schoenmaker blijf bij je leest" wel enigszins opgaat hier. KPN is niet een partij die een landelijk netwerk heeft liggen waarbij de gebruikers minimaal 1MB/s halen. Dus als je mensen die nu internet hebben via kabel terug wilt naar je ASDL (glasvezel is helemaal niet eens van toepassing in het allergrootste deel van Nederland) zul je toch heel veel meer moeten bieden dan een paar series.
Anoniem: 382732
@Quze15 juni 2015 13:07
Hoe verhoudt zich dat met opmerkingen die je hier vaak ziet dat bijvoorbeeld telecomproviders hun businessmodel moeten aanpassen omdat hun traditionele inkomstenbronnen (spraak, sms) opdrogen?
Daar zijn ze veel te laat mee, ze hadden direct in moeten springen op diensten zoals Skype en Whatsapp, maar ze hebben al die tijd de gedachte gehad dat ze toch wel een monopoly in handen hadden.

Toen de concurentie al lang in een sneltrein zat, stond KPN nog op het perron te wachten omdat ze de laatste trein hadden gemist.
Anoniem: 382732
@Gepetto15 juni 2015 20:38
Dus daarom mogen ze nu geen nieuwe dingen meer ontwikkelen? Wat je zegt betekent eigenlijk dat als je ooit een fout hebt gemaakt je voor de rest van je leven niet meer meetelt. Dan kunnen we met z'n allen er wel een einde aan maken.
Nee dat zeg ik niet, het ging over traditionele inkomstenbronnen en daar hebben ze de trein gemist, meer zei ik niet.
Ik denk dat het een drama gaat zijn over de prijsverhogingen die ze steeds doorvoeren :D
KPN is toch al drama.

Daarnaast als ik lees alleen voor kpn klanten is dat het domste dat ze kunnen doen. Ze sluiten dus zelf 50% van de markt, een groot potentieel uit. Ze denken dan dat die mensen met alles naar kpn komen in de hoop hun drama serie te kunnen kijken. Een hele grote fout lijkt me.

Ze zouden er slimmer aan doen het tv aanbod los te koppelen van hun diensten en het aan iedereen aanbieden. Op die manier kunnen ze ip tv aan iedereen aanbieden.
Ze zouden er slimmer aan doen het tv aanbod los te koppelen van hun diensten en het aan iedereen aanbieden. Op die manier kunnen ze ip tv aan iedereen aanbieden.
Goed punt, ware het niet dat de ACM in al haar "wijsheid" heeft besloten dat het kabelnetwerk niet opengesteld hoeft te worden voor externe aanbieders (lees: KPN)...
Je begrijpt me verkeerd. Ik bedoelde dat kpn haar diensten zoals nu tv voorbehoud aan haar eigen klanten op haar eigen netwerk. Ze zouden deze diensten, los tv dus beter ook aan iedereen kunnen aanbieden ook buiten hun eigen netwerk dus.
Nee, ik snap je uitstekend en probeer je juist te laten weten dat KPN heel graag losse tv-abonnementen over de kabel zou willen aanbieden, maar dat dat niet gaat omdat de kabelaars (in tegenstelling tot KPN) door de ACM niet verplicht worden hun netwerk open te stellen voor externe partijen.
Netflix werkt ook bij de kabelaars, ook ip-tv
KPN kan gewoon hetzelfde doen, het enige dat nodig is, is een internet verbinding. Ze hebben het kabel tv signaal niet nodig, alleen het kabel internetsignaal.
QuintMidas probeert hierboven dus duidelijk te maken dat KPN datgene wat jij voorstelt dus juist niet kan omdat de kabelaars hier (uiteraard) niet aan mee willen werken, en dat ook niet hoeven van de ACM
Netneutraliteit.

Netflix kan ook niet van de kabel geweerd worden, d.w.z internet via de kabel.

Als kpn zou besluiten ip tv aan te bieden aan 3den dus kijken vanaf ieder internet netwerk dus ook buiten dat van kpn dan kunnen de kabelaars dat signaal niet weigeren. In dat geval zou je een probleem krijgen met de netneutraliteit.

Ik heb het dus puur over het internet gedeelte dat via de kabel loopt. Bij het tv gedeelte = ander signaal klopt je verhaal dat men daar nergens toe verplicht is.
Men (=kabelboeren) zijn nergens toe verplicht, dat is het hele punt. Het is hun koper/glas, zij bepalen wie en wat.
Die ander men (=KPN) is echter door de ACM verplicht gesteld andere aanbieders toe te laten op hun netwerk. De discussie of dat goed/slecht, eerlijk/oneerlijk is, die is al meerdere malen gevoerd. Dat geldt ook voor de vraag of het netwerk echt van KPN is (want ooit met belastinggeld betaald, maar reeds vervangen met 'eigen' geld), is vaker besproken.
Bijvoorbeeld waarbij dit alleen voor mobiele telefoon van toepassing is dus neem aan lage resolutie.
ACM wilt dat wel graag. De rechter besloot anders in 2009.

http://www.nu.nl/internet...m-openstelling-kabel.html
Natuurlijk is het alleen voor KPN klanten, maar KPN Play kan je ook afnemen als je een abo bij Ziggo hebt. KPN Play is/word de streamingdienst van KPN waarmee ze gaan proberen te concureren met netflix etc. Maar als je KPN Play afneemt ben je dus een KPN klant, ze gaan de serie (die vast weer teveel kost om te maken) niet gratis weggeven aan Ziggo klanten)

Maar omdat de serie ook (waarschijnlijk gratis) beschikbaar word via iTV kan het er wel voor zorgen voor fans van de serie dat ze overstappen naar KPN zodat ze geen apart KPN Play abo meer nodig hebben naast hun Ziggo (of Tele2) contract.

Het gehele TV aanbod loskoppelen heeft geen nut, Ziggo klanten nemen namelijk al verplicht TV af bij Ziggo en gaan dus geen 2de TV abonnement afsluiten.

Of de serie gaat aanslaan is nog maar de vraag, maar drama is er in elk geval genoeg binnen KPN met elk jaar 3 reoganisaties.
Ze zouden er slimmer aan doen het tv aanbod los te koppelen van hun diensten en het aan iedereen aanbieden. Op die manier kunnen ze ip tv aan iedereen aanbieden.
Klopt, want in tegenstelling tot Videoland en Netflix zijn zij alleen door een deel van Nederland te gebruiken. Videoland en Netflix zijn geen internet providers, alleen content providers. Ik hoop dat ze niet denken dat iemand die kabel heeft met 30+Mb/s terug gaat naar 4Mb/s? Alleen voor een paar series.

Dit is leuk als je een landelijk netwerk hebt waar 99% van de gebruikers echt breedband hebben.
50% van de markt? Ze beginnen net, dus zeg maar 99%. De echte wereld gebruikt Netflix.

(Trouwens, zelf heb ik via mijn KPN Triple Play ook HBO, maar imho mag dat nog niet de veters strikken van Netflix. Twee keer zo duur, en waardeloze content. Game of Thrones mag dan succesvol zijn, maar de andere series vind ik grotendeels twijfelachtig en sowieso vaak maar half beschikbaar)
In daar geval moet de serie beter "KPN" in plaats van "Brussel" heten ;)
Niet te vergeten de dramatische support afdeling...
KPN-Qwest lijkt me ook een goed onderwerp.
prijsverhoging?

KPN lijkt steeds goedkoper te worden, abbonement van 10gb permaand 200 bel minuten, Spotify en nog eens 5 euro korting omdat mn vriendin ook KPN heeft (7 euro enkel bel minuten dan maak ik wel wat MB's naar haar per maand)

Uit eindelijk betaal ik 43 euro inclusief spotify daar gaat nog 10 euro vanaf die ik sowieso kwijt was voor spotify is €33,-- (wetende dat spotify niet van je bundel af gaat)

Dan nog die 5 euro korting (KPN Compleet) is €28 euro per maand inclusief toestel (Lumia 930 + omdat je feitelijk het toestel koopt per maand hield ik een paar euro over en een QI charger gratis erbij besteld)

Al met al voor nog geen 28 euro 10gb en 200 minuten en een degelijk toestel en dat is duur?
Kpn heeft meer dan alleen een mobiele netwerk hè
Uiteraard!

waarom zou je KPN nemen voor tv of internet? je betaald procentueel gezien meer per Mbp/s dan bij een provider als Ziggo? (of andere glasvezel bedrijven)
En qua zenderaanbod / prijs zit er nauwelijks verschil (enkel alleen dat Ziggo gek is op die Irdeto CI+ modules)

Daarnaast zit je dan op het ADSL(v2) netwerk...

maw het is niet interessant om een compleet pakket af te nemen mits ziggo/upc bij jou in de buurt nog niets heeft liggen en de glasvezelbedrijven het ook niet aandurven dan pas ben je op ADSL aangewezen.

De snelheid die ik nu haal via 4g van KPN bieden ze zelf niet eens via ADSL aan..

[Reactie gewijzigd door downcom op 15 juni 2015 11:02]

Nou:
 • Omdat glasvezel niet beschikbaar is mijn mijn woonplaats (nog geen 20 km van Rotterdam vandaan).
 • Omdat ik te veel slechte ervaringen heb gehad met Chello/Ziggo/UPC dat zij bij mij nog niet eens een ethernetkabeltje mogen komen plaatsen.
 • Omdat het KPN ADSL network bij mij de afgelopen 12 jaar geen enkele merkbare storing heeft gehad.
 • Omdat ik, mocht ik vragen hebben over mijn factuur of abonnement, door mijn provider (KPN dochter XS4All) wel behoorlijk snel en goed te word wordt gestaan.
Dat zijn al 4 goede redenen voor mij, waarvan er slechts 1 is gebaseerd op onderbuikgevoel (veroorzaakt door 2 slechte persoonlijke ervaringen en genoeg ervaringen in mijn directe omgeving).
Ziggo heeft heel veel liggen in mijn omgeving, maar het gaat hier niet alleen om prijs/snelheid, maar ook om prijs/kwaliteit van de dienst en de kwaliteit van de dienstverlening. Vooral dat laatste is gewoon iets waar ik bij chello/Ziggo geen enkel goed word meer voor over heb (terwijl ik 10-15 jaar geleden een heel andere mening was toebedeeld).
echter heeft ADSL(v2) een berperkte upload / download, en als dat niet voldoende is heb je als consument (als er geen glasvezel ligt) geen andere keus.
Omdat glasvezel niet beschikbaar is mijn mijn woonplaats (nog geen 20 km van Rotterdam vandaan).
Hier is ook geen glasvezel of een andere partij die niet een Amsterdamse club sponsort.
Omdat ik te veel slechte ervaringen heb gehad met Chello/Ziggo/UPC dat zij bij mij nog niet eens een ethernetkabeltje mogen komen plaatsen.
óf
Omdat ik, mocht ik vragen hebben over mijn factuur of abonnement, door mijn provider (KPN dochter XS4All) wel behoorlijk snel en goed te word wordt gestaan.
Je hebt slechte ervaring met UPC gehad, dit is nu Ziggo. Feitelijk is er in de omgeving van Rotterdam nooit Ziggo geweest. Wat betreft klantenservice heb ik bij Ziggo nog nooit problemen gehad zelfs nadat er in 1 maand tijd voor de 7e keer een monteur moest komen (bleek iets onder het wegdek mis te zitten) (heb zelfs geld terug gekregen)
Omdat het KPN ADSL network bij mij de afgelopen 12 jaar geen enkele merkbare storing heeft gehad.
Dat is voor mij het enige punt ziggo presteert het hier om soms wel 2 keer onderhoud door te voeren (in de nacht) dat slaat kant nog wal.

Maar het lijkt me dat KPN ook regelmatig "s nachts onderhoud heeft.

Ik denk dat je qua mobiele providers in de randstad nooit wat te klagen hebt zo snel je bij de grens in de buurt komt merk je dat er maar één provider is die vrijwel altijd in de lucht blijft en dat is KPN.
Nou, ik had ooit T-Mobile. Als ik buiten was had ik daar inderdaad geen enkel problem mee en volledig signaal. Zodra ik echter in mijn woning kwam (gewoon een rijtjeshuis) en meer dan 1 meter bij het raam vandaan stond, had ik nagenoeg geen signaal meer.
Bij Vodafone is dat iets beter, maar inderdaad, KPN blijft ook binnen in mijn huis een fatsoenlijk signal afleveren.

Ook als ik richting Arnhem of Antwerpen ga voor mijn werk, blijft KPN het beste en meeste bereik houden.
Dit geld overigens ook voor als ik naar familie van mij ga in de flevopolder en vlak bij de Belgische grens.
Ziggo glasvezel? Misschien de backbone, maar ziggo levert nog coaxiaal
Ja maar kijk dan moet je wel iemand weten die ook kpn heeft, zoals jou vriendin en wat korting door kpn compleet.
Als ik nu kijk met de zelfde lumia en jou abbo wat er tevens niet is, word het 5GB data en 200 min + spotify 47 euro in de maand.

Dat zijn toch weer wat mindere leuke bedragen voorals als je eigen huis heb(En dan daar ook geen kpn heb), of niet veel werkt student of iets.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 15 juni 2015 11:26]

en nu een inhoudelijk antwoord... het trouwens net zo goed een ander toestel kunnen zijn introductie prijs was rond de €500 euro dus ik zou zeggen kies voor dat bedrag een ander toestel.

Maar goed waarom ga ik hierop in :P
Brussel? Worden de franstalige rollen dan ook door Nederlanders gespeeld? In dit geval zal het een komedie worden, vrees ik.
Soort Asterix? Halve dorpje spreekt Nederlands, andere helft Vlaams.
KPN gaat eigen dramaserie maken..

Uit eigen archief.... Sorry, kon het niet laten.. :)
Badum tisssh.......

Was ook te makkelijk :+
KPN is een drama valt goed een drama serie van te maken ~

Ik vraag me af waarom ze ineens films gaan maken? reclame of wilt de dochter/zoon van iemand hoog binnen KPN een serie / film maken?

[Reactie gewijzigd door ilaurensnl op 15 juni 2015 10:49]

Ow - ik zag die titel en ik dacht "... ze zetten een camera bij de helpdesk".

Deze was niet alleen te makkelijk, maar helaas ook erg waar.


<edit: na de rest van de comments doorgebladerd te hebben..>
En blijkbaar zijn wij niet de enige die zo denken! Maargoed - het is ook een drama van de bovenste plank.

[Reactie gewijzigd door Stranger__NL op 15 juni 2015 11:05]

Crap ik had de helft van de reacties niet eens gelezen. Jullie waren me al ruimschoots voor. Niks dan ellende die ballentent...
Ik dacht zelf dat ze een hidden camera hadden weten te krijgen op de Ziggo helpdesk...
interessant toch wel, als de serie slaagt dan wel, alhoewel ik twijfel of dit rede geeft tot overstappen of een abonnement op de video on demand service.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee