KPN gaat 22 zenders en Chromecast-ondersteuning aanbieden in testversie Play-app

KPN heeft aangekondigd dat een testversie van zijn iptv-dienst Play 22 zenders zal gaan bevatten. Een bèta van de Play-app komt deze zomer voor een groep van vijfhonderd testers beschikbaar, waarna de dienst in het najaar voor iedereen beschikbaar moet komen.

In het live-tv-aanbod van Play zijn de meest bekeken publieke en commerciële zenders van Nederland te bekijken, aangevuld met Discovery Channel, National Geographic, MTV, Comedy Central, TLC, Xite, Disney Channel, Nickelodeon en Discovery ID. Ook de drie zenders van HBO zullen via Play worden aangeboden en vormen onderdeel van het standaardpakket, inclusief de vod-dienst HBO Go. De prijs voor een basisabonnement op Play is nog niet door KPN bekendgemaakt.

Play zal ook video-on-demand-diensten aanbieden, zoals films en tv-series. Details hierover heeft KPN nog niet gegeven. Programma's van NPO, SBS en National Geographic kunnen tot zeven dagen worden teruggekeken, terwijl op de meeste andere zenders 'opnames' zijn te maken.

KPN is momenteel op zoek naar vijfhonderd testers die de Play iOS- en Android-app deze zomer willen testen. De apps zullen ondersteuning krijgen voor Chromecast, zodat beelden naar een tv zijn te streamen. De Play-dienst, die over elke internetverbinding moet gaan werken, zal komende herfst op de markt geïntroduceerd worden.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

24-06-2015 • 11:34

96 Linkedin

Reacties (96)

Wijzig sortering
Mensen die de beta willen gaan proberen?

https://www.playvankpn.nl kan jezelf aanmelden :)
Wel fijn dat je voor deze test eerst weer een hele sloot aan gegevens moet invullen:
 • Geslacht
 • Voor- en Achternaam
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Geboortedatum
Verder moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden.
Waar onder andere het volgende in staat:
 • Niet iedereen die zich aanmeldt, hoort automatisch bij de testgroep:
  Om mee te kunnen doen aan de gebruikerstest moet je jezelf aanmelden op www.playvankpn.nl. KPN selecteert op basis van deze gegevens welke aangemelde personen mee mogen doen aan de gebruikerstest. De geselecteerde personen krijgen een uitnodiging zich te registreren voor de gebruikerstest van KPN.
 • Verder willen ze ook nog erg graag je rekeningnummer en de bevestiging dat dit inderdaad van jou is:
  Om deel te nemen aan de gebruikerstest is het noodzakelijk dat je de registratieflow volledig door loopt, inclusief de bankrekening verificatie. Hiervoor dien je een bedrag van €0,01 vanaf jouw rekening over te maken. Dit is de enige betaling tijdens de gebruikerstest.
 • Ook leuk om te weten, de test loopt van 1 juli t/m 31 augustus:
  De gebruikerstest loopt van 1 juli t/m 31 augustus, [..]
 • Goed om te weten dat ze na de test wel je account en gegevens verwijderen:
  Na de duur van de gebruikerstest eindigt je test-account. Je account en jouw persoonlijke gegevens worden hiermee verwijderd. Als je Play wil blijven gebruiken dien je na de gebruikerstest een abonnement af te sluiten.
Vooral het gedeelte met de bankrekening weerhoudt me ervan om mee te doen aan deze test.


Vind het verder wel een mooie dienst als het straks in de herfst geïntroduceerd wordt! Ben wel erg benieuwd wat de kosten zijn en wat de beperkingen worden. Verder roept het bij mij nog een aantal vragen op:
 • Wat is de beeldkwaliteit;
 • Hoeveel streams kunnen er tegelijk bekeken worden (Of te wel hoeveel gebruikers tegelijkertijd). Misschien introduceren ze wel 2 abbo's, zoals bij Netflix en Spotify, maximaal 1 stream of max. 4 streams;
 • Zullen de bestaande features van KPN geïntegreerd worden in deze dienst: Begin Gemist, Programma Gemist en Live Pauzeren;
 • Zou deze dienst, deel uit gaan maken van het bestaande Alles-in-één pakket van KPN.
Willen ze verder concurreren met bestaande TV oplossingen, zullen ze onder de 12 euro p/m moeten gaan zitten:
 • OnsBrabantNet: 17 euro p/m
 • Vodafone: 12,50
 • Bij KPN & Ziggo zijn alleen Alles-in-één pakketten af te sluiten, dus daar maakt het weinig uit.
Ze zijn met Play tot nu toe wel de enige die Chromecast ondersteuning bieden. Daarmee kan dan straks tv gekeken worden op elke apparaat net een hdmi ingang. Helemaal mooi!

[Reactie gewijzigd door rens-br op 24 juni 2015 12:49]

In de voorwaarden staat er ook niet dat je inwoner van NL moet zijn :). Blijkt me dus de vraag of Belgen ook kunnen meedoen?
Staat er inderdaad niet in, maar ze hebben in ieder geval het recht om je op elk moment uit te sluiten van de test:
De gebruikerstest loopt van 1 juli t/m 31 augustus, tenzij KPN tussentijds jouw gebruikerstest eindigt.
Ze kunnen in ieder geval aan je rekeningnummer en IP-adres zien dat je uit België komt, dus dan wordt je misschien alsnog geweigerd.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 24 juni 2015 12:44]

IP wel, rekeningnummer niet meer - sinds de EURO mag je een bankrekening in heel het euro gebied hebben, en er zijn er best wel wat die een rekening in Duitsland hebben omdat daar het volledige pakket soms goedkoper is dan in NL. Dat was juiste de opzet van de euro en SEPA, nu de media nog :O
Ze zijn met Play tot nu toe wel de enige die Chromecast ondersteuning bieden. Daarmee kan dan straks tv gekeken worden op elke apparaat net een hdmi ingang. Helemaal mooi!
Nee, Vodafone was ze al voor en kwaliteit is aardig te nomen. Ze adverteren er alleen niet mee wat jammer is omdat het echt veel in kosten kan schelen als je wat meer tv's hebt.
Vodafone is ze helemaal niet voor aangezien dat een ander soort dienst is. Deze dienst is voor niet KPN abonnees, de Vodafone dienst is alleen voor bestaande Vodafone abonnees (die ook nog eens geregistreerd moeten zijn per 28 januari 2014).
Beeldkwaliteit is 720P maar dan wel met hoge doorvoersnelheid waardoor het er scherper uitziet dan 720P materiaal. Dat is in ieder geval wat een Chromecast aan kan.
Er wordt niets meer gevraagd dan bij elk ander willekeurig abonnement.
Ze zullen alle schakels van de dienst, inclusief abonnementenadministratie, inclusief betaling willen testen.
Het is een beetje lullig wanneer achteraf blijkt dat de streamingkant van de dienst goed in elkaar zit, maar dat het regelmatig fout gaat bij de controle of het abonnement wel bestaat en nog gelding is, doordat ze dat gedeelte niet getest hebben.
Vodafone is alleen voor Vodafone abonnees en dus een totaal andere dienst, OnsBrabantNet voor 17 euro zie ik niet op de gegeven link. Deze dienst is juist gericht op niet abonnees zodat iedereen deze dienst kan afnemen ongeacht de provider die thuis gebruikt wordt voor TV.
Goede input.

Ik ben ook zeer benieuwd naar de beeldkwaliteit (bitrate SD/HD?) en de hoeveelheid streams die mogelijk zijn per abonnement.

Echter bij een kabel partijen zoals Ziggo (18,70 p/mnd), Caiway (19,75 p/mnd), Delta (18,50 p/mnd) en Kabel Noord (18,75 p/mnd) zijn wel degelijk losse tv abonnementen af te sluiten. Echter is het wel vaak zo dat overigens digitale tv diensten (Horizon.tv, Horizon Go, Caiway app, Delta app) vaak alleen beschikbaar zijn als je ook een internet abonnement afneemt bij de desbetreffende partij. In het geval van Caiway zelfs alleen met de specifieke glasvezel abonnementen en niet met de coax abonnementen.

Daarnaast heb je natuurlijk nog Digitenne van KPN zelf via de ether (DVB-T) die inmiddels belachelijk geprijsd is met het karige aanbod, lage SD kwaliteit, hoge prijs (12,50 p/mnd).

De Chromecast ondersteuning is erg fijn. Dit is iets wat ik enorm mis in de huidige Horizon Go app.

Ik ben erg benieuwd wat de losse dienst gaat kosten voor non KPN/Telfort/XS4all klanten en ook voor bestaande klanten van internet bij die partijen danwel alles-in-1 pakketten (2-1,3-1,4-1)
Even de voorwaarden doorgelezen en aan de volgende voorwaarden bevalt me iets niet:
Ook kan KPN je aan het einde van de gebruikerstest een commercieel aanbod doen voor een abonnement op Play.

Om deel te nemen aan de gebruikerstest is het noodzakelijk dat je de registratieflow volledig door loopt, inclusief de bankrekening verificatie. Hiervoor dien je een bedrag van €0,01 vanaf jouw rekening over te maken. Dit is de enige betaling tijdens de gebruikerstest.
En iets verder:
Na de duur van de gebruikerstest eindigt je test-account. Je account en jouw persoonlijke gegevens worden hiermee verwijderd. Als je Play wil blijven gebruiken dien je na de gebruikerstest een abonnement af te sluiten.
Als je account toch verwijderd wordt na de test, waarom hebben ze dan een bankrekening-verificatie nodig? Voor mij DE reden om er niet aan mee te doen.
Als je hierboven goed had gelezen; ze willen wel kunnen testen of de betalingssystemen e.e.a. goed kunnen registreren, zodat bij de uiteindelijke intro ook geïncasseerd kan worden van abonnees.

Het doorlopen van een aanvraagflow met klantacceptatie check is onderdeel van het reguliere abonnement, dus willen ze dat ook getest hebben. Niks geks aan, nogal wantrouwig tegenover een respectabele Nederlandse betrouwbare onderneming ...
Voor mij hoeft het niet in elk geval. En wens diegenen die uitgekozen worden veel succes. Wellicht dat ik het in de toekomst weer eens ga bekijken als het allemaal operationeel is.
Onderdeel van de test zal ook de abonnementenadministratie zijn. Met als onderdeel de check via de app of je betaald hebt. Om dat goed te kunnen controleren moet je je abonnement ook daadwerkelijk betaald hebben.
De abonnementen administratie kan je ook op andere manieren checken en veel gestructureerder door goede test cases aan te maken

Ik heb een andere theorie. De content is alleen gelicentieerd voor nederlanders, en de controle doen ze erop door het alleen toe te staan voor mensen (dus ook de testers) met een NL bankrekening.

Zo kunnen ip (geo) onafhankelijke de content toch aanbieden

[Reactie gewijzigd door jeanj op 24 juni 2015 17:30]

Ik heb geen bedrag over hoeven maken toen ik me aanmelde
Ja natuurlijk heb ik die helemaal doorlopen. Ik heb zelfs een bevestigingsmail gehad.

Misschien dat ze dit vragen als je ook daadwerkelijk gekozen wordt als testpersoon.
Oh, dat zou goed kunnen zijn ja!
Klopt. Je hebt nu een aanvraag ingediend. Zodra je uitgekozen wordt zullen Engelen neerdalen en in hemels gezang vragen om de registratieflow te doorlopen waarvan een onderdeel is dat je je rekeningnummer dient op te geven.

Dit wordt steeds couranter voor bedrijven om de identiteit van de persoon achter de computer vast te stellen.
.

[Reactie gewijzigd door twkr18526 op 25 juni 2015 18:16]

Ik heb aan een marktonderzoek meegedaan dat over de Play-app ging. Ik moet zeggen dat ik niet heel enthusiast was hierover. Het idee is wel leuk, maar ik ken niet echt mensen die op hun mobiel tv gaan kijken. Misschien wel op een tablet, maar dan nog. De enige manier waarop het handig is, is als mensen een chromecast hebben en een tv, maar geen zin hebben in een tv-abonnement.
Als het HD zenders zijn en de prijs laag is EN er meer dan 22 zenders komen, dan zou dit nog wel eens een mooie uitkomst worden om tv te kijken als je bij een andere provider zit...

[Reactie gewijzigd door basdej op 24 juni 2015 11:38]

Op nu.nl staat: "De beeldkwaliteit is vooralsnog niet hd, KPN zegt te kijken of de kwaliteit in de toekomst kan worden verhoogd."

Mijn aanvankelijke enthousiasme is nu weer helemaal terug naar 0. Niet-HD in 2015, komop zeg!
Op de tablet is SD niet zo'n probleem, maar om nu een Digitenne-achtige oplossing via IP aan te bieden (toegegeven, ZO beroerd zal de kwaliteit nu ook weer niet zijn denk ik), vind ik wel bedenkelijk.

Spaeking of Digitenne: Nu valt ook meteen de prijsverhoging daarvan op zijn plek...
Beeldkwaliteit vooralsnog niet in HD nee. En dan hebben we het nog niet over de kwaliteit van de app. De ITV app (voor KPN klanten) is al een draak en de webversie werkt dankzij Silverlight alleen in Internet Explorer 8)7

[Reactie gewijzigd door History Maker op 24 juni 2015 11:58]

Dat probleem heeft Horizon van UPC Ziggo ook. Nog geen HTML5 ondersteuning, ze hebben wel op twitter laten weten hier mee bezig te zijn.
Helaas heeft Android 5 ondersteuning ook 5 maanden op zich laten wachten sinds dat men aangaf "hiermee bezig te zijn"... Zou er niet teveel snelheid van verwachten.
Er zijn sinds de overname al wel een aantal verbeteringen doorgevoerd, dus ik ben benieuwd!
het gaat om een android app, leuk voor op je android-stick of je andriod media-speler thuis om hd te hebben (al kan de meeste hardware max 720p aan), onderweg zou ik liever gewoon sd zien, met mijn 6gb abo zit ik er anders wel heeeel snel door heen, en mensen met 1gb (veel gebruikelijker) kunnen de ap dan hoe dan ook links laten liggen.
Sterker nog, Dit is de test om te kijken of het de opvolger kan worden van Digitenne. Zeker wanneer met als vervolgstap de datakosten er uit kan krijgen
Anoniem: 616444
@Joepla24 juni 2015 19:52
Geen HD is ook voor mij de dealbreaker. Het moet dan wel heel goedkoop worden (5 euro per maand) wil dit nog aanslaan. Want voor 12 euro heeft Tele2 bijvoorbeeld ook TV bij je internetabonnement. Dan wel in HD + bellen er ook nog eens bij.
Als het HD zenders zijn en de prijs laag is EN er meer dan 22 zenders komen, dan zou dit nog wel eens een mooie uitkomst worden om tv te kijken als je bij een andere provider zit...
Het zou vooral leuk zijn als de Play-dienst gewoon gratis beschikbaar wordt voor alle mensen die al een KPN IPTV-abonnement hebben. Geen los kastje meer nodig.
Even eerlijk. Wat is het voordeel van Play buiten de normale itv online dienst?
Je kan met ITV online ook overal tv kijken, opnames kijken en het is gekoppeld aan het opname systeem van ITV zelf.

Uitzending gemist kan gewoon via de uitzending gemist apps. En chromecast werkt al via sccreenmiror dus.

Ik zie niet direct het voordeel waarom dit nuttig zal zijn voor de huidige itv klanten. Voor niet ITV klanten kan het wel heel handig zijn.
Even eerlijk. Wat is het voordeel van Play buiten de normale itv online dienst?
Voor itv online moet je een KPN internet abonnement hebben, voor Play niet.
Ik zie niet direct het voordeel waarom dit nuttig zal zijn voor de huidige itv klanten.
Dat is er ook niet, maar daar is deze dienst dan ook helemaal niet voor bedoeld. KPN wil klanten aantrekken die ergens anders al internet afnemen.
Ha Quas (oud mede knab-bezoeker),

Hoewel chromecast werkt via screenmirror is dat natuurlijk geen optimale oplossing voor het gebruiksvriendelijk TV-kijken met een chromecast. Mijn ouders wonen in het buitengebied en zijn daarom afhankelijk van canal-digitaal. Die zijn niet erg flexibel als je meer dan 2 TV's hebt, en vragen dan van je om gewoon meerdere abonnementen af te sluiten. Dit zou een uitkomst zijn. Live TV onafhankelijk van het aantal TV's (middels de chromecasts), maar dan wel op een manier zodat ook mijn ouders het begrijpen. :)
Als je een abonnement hebt van Telfort/KPN/XS4all en in je abonnement mag je 1 of 2 decoders gebruiken zonder meerprijs. Daarboven betaal je mooi een paar euro extra per maand. Als deze dienst inclusief wordt dan is het ook interessanter om van (bijv. Ziggo) kabel (ongecodeerd dvb-c) over te stappen naar xDSL of glasvezel van KPN & co zodat je ook op zolder/slaapkamers kids e.d. zonder meerprijs tv kunt kijken (via tablet/tv - d.m.v. Chromecast). Dat vind ik nu één van de grote nadelen van xDSL/glasvezel waar geen dvb-c bij zit. Helaas is dit tegenwoordig bij vrijwel alle glasvezel aanbieders niet meer beschikbaar/leverbaar voor nieuwe klanten.
Welk los kastje heb je het over waar dit een oplossing voor zou zijn?
Ik kan als abonnee met de iTV online app en/of de website TV kijken en heb daar helemaal geen kastje voor nodig.
Welk los kastje heb je het over waar dit een oplossing voor zou zijn?
Ik kan als abonnee met de iTV online app en/of de website TV kijken en heb daar helemaal geen kastje voor nodig.
Voor het kijken op de (niet smart) TV heb je toch echt een losse ontvanger nodig. Met deze app + een Chromecast wordt dat overbodig.
Het kan prima zonder losse ontvanger, een HTPC met daarop een browser of in geval van Windows 8.1 de app gaat ook prima. En uiteraard is een HTPC ook een los kastje maar tot op zekere hoogte is een Chromecast dat ook ;)

Overigens zie ik persoonlijk het probleem van de losse ontvanger helemaal niet, ding hangt aan de receiver die sowieso altijd gebruikt wordt bij TV kijken en is zo klein dat het nauwelijks opvalt.

[Reactie gewijzigd door ninjazx9r98 op 24 juni 2015 15:08]

Ik neem aan dat je idd dit kan gebruiken als je al tv klant bent bij kpn.

Telenet in belgië doet het ook en je kan ook met je android app kijken.

Wat mij echter meer boeit is kun je dit dadelijk van ieder netwerk bekijken of legt kpn ook ip restricties op zodat als je bijv op vakantie bent in het buitenland je daar niet kan kijken ?
Het spijtige aan de Yelo-TV app is dat het 'root' checkt en je ook geen Chromecast ondersteuning hebt. Geen DLNA of dergelijke manieren om het te streamen naar je TV :). Achja, belgenland / apenland hé .
Tja telenet is samen met belgamcom een doupolist en dus kunnen ze dit soort fratsen gewoon uithalen.
Anoniem: 616000
24 juni 2015 11:40
Wat fijn dat KPN deze dienst als apparte dienst gaat verkopen in plaats van als onderdeel van hun pakketten. Dan kun je als niet-KPN-klant er ook gebruik van maken.

NLziet biedt ook ip-tv 'los' aan. Alleen heeft NLZiet het technisch allemaal heel brak uitgevoerd. Apps in de Itunes winkel en de Play Store krijgen allemaal hele lage cijfers. Daarnaast zijn ze voor het alleen doorgeven van TV ook relatief duur. €7,95 is absurd hoog voor het doorgeven van wat IP-TV.
Mwoah.. zij zullen bepaalde kosten ook er uit moeten halen.
NLziet is in mijn ogen geen IPTV maar VOD (Video on demand), en zo zien ze zichzelf ook (https://www.nlziet.nl/nl/faq)
IPTV is de toekomst, begrijp goed dat providers daar huiverig in zijn om in te investeren. Door vast te houden aan 'de kabel' blijft men (de consument) smartcards, tuners, etc. kopen. Ook houdt men de (ontwetende) klant in een greep, zij denken immers dat het onmogelijk is TV te kijken zonder kabel. Voor een deel is dit ook waar, omdat IPTV nog veelal niet in 1080p wordt aangeboden.

Wat mij verbaast is dat zenders niet eigen IPTV diensten opzetten. Zo heb je bij Fox Sports, Sport1, etc. wel de mogelijkheid een los abo te kopen, maar bij overige providers vaak niet.

Voor mij mag de EU ook gaan eisen dat ik als consument een IPTV abo kan nemen over de grens. Stel je woont als Nederlander in Spanje, dan kan je alleen FS ontvangen via een VPN bijvoorbeeld.. Of de schotel, maar dat is dus weer onzinnig als IPTV bestaat.

We weten de prijzen nog niet van KPN, maar in hoeverre het interessant wordt voor mensen bij andere providers is maar de vraag. Mede doordat er al NLZiet bestaat. Maar hier zitten wel andere zenders bij. Laten we hopen in een doorbraak, alleen verwacht ik dit totaal niet (de markt zit imners al redelijk op slot).
IPTV is de toekomst, begrijp goed dat providers daar huiverig in zijn om in te investeren. Door vast te houden aan 'de kabel' blijft men (de consument) smartcards, tuners, etc. kopenhuren. Ook houdt men de (ontwetende) klant in een greep, zij denken immers dat het onmogelijk is TV te kijken zonder kabel. Voor een deel is dit ook waar, omdat IPTV nog veelal niet in 1080p wordt aangeboden.

Wat mij verbaast is dat zenders niet eigen IPTV diensten opzetten. Zo heb je bij Fox Sports, Sport1, etc. wel de mogelijkheid een los abo te kopen, maar bij overige providers vaak niet.

Voor mij mag de EU ook gaan eisen dat ik als consument een IPTV abo kan nemen over de grens. Stel je woont als Nederlander in Spanje, dan kan je alleen FS ontvangen via een VPN bijvoorbeeld.. Of de schotel, maar dat is dus weer onzinnig als IPTV bestaat.

We weten de prijzen nog niet van KPN, maar in hoeverre het interessant wordt voor mensen bij andere providers is maar de vraag. Mede doordat er al NLZiet bestaat. Maar hier zitten wel andere zenders bij. Laten we hopen in een doorbraak, alleen verwacht ik dit totaal niet (de markt zit imners al redelijk op slot).
Kopen is er niet meer bij tegenwoordig als het op smartcards en ci+ modules aankomt. Hoe het met het kastje zit weet ik niet, daar maak ik geen gebruik van zolang dat niet absoluut noodzakelijk is.
Als je in 1080p wil gaan streamen naar klanten dan moet je eens berekenen hoeveel dat aan dataverkeer kost. Als je dan uitgaat van een 8mbit stream voor een goede kwaliteit dan loopt dat aardig op qua prijs en bandbreedte. Dat moet je ook willen betalen en veel bedrijven zien dat niet zitten. Daarnaast is ook veel bronmateriaal dat wordt aangeleverd bij de transcoders niet van die geweldige kwaliteit, onder HD. Waarom weet ik niet, maar daar lopen wij ook wel vaker tegenaan.
Op de kabel is het namelijk niet nodig omdat die met beperkte bandbreedte zitten over de kabel en ze meerdere SD kanalen kwijt kunnen in de ruimte die 1 HD kanaal kost, you do the math.

Als je kijkt naar het feit waarom zenders niet hun eigen IPTV dienst opzetten komt dat door een aantal facetten:

1. Wie bouwt dit? Je krijgt wel een samenwerking tussen een aantal partijen voor elkaar, maar degene die er later bijkomen kijken toch op tegen degene die het gestart zijn en het werkt oneerlijke concurrentie in de hand. Iedereen wil vooraan op de reclamepagina staan en dit met een grotere groep regelen is steeds lastiger.
2. Iedereen zijn eigen dienst? Zit je straks met 50 verschillende apps / platformen waar je naartoe moet om je content te bekijken.
3. Het medialandschap in Nederland vindt het wel best. Die kijken met een scheef oog naar OTT oplossingen maar zien niet dat dit al heel snel een aanval gaat zijn op de huidige modellen. Ze draaien hoe ze draaien en dat is naar tevredenheid dus teveel vooruitstrevendheid wordt niet ingezet.

Met het kijken in het buitenland is het puur een rechtenkwestie van de content eigenaren. (Geloof mij, ik kan er niet teveel over kwijt maar ben hier druk mee bezig geweest). Als je kijkt dat ze dat vanuit Europa nu centraal gaan regelen kom je (tot er een oplossing komt) weer voor nieuwe problemen te staan. Zeker de commerciële zenders moeten dan niet de content kopen voor 1 land, maar voor heel Europa meteen (gekeken vanuit de content eigenaren) omdat het overal te zien moet zijn. Dat maakt de productie voor die zenders in een klap vele malen duurder met als gevolg dat ze het helemaal niet meer gaan inkopen omdat ze het niet kunnen betalen.
Mijn redenering is dan 'ik koop een krant op Schiphol en als ik aankom in Amerika mag ik de krant nog steeds lezen, ik heb er reeds voor betaald'. Helaas wordt die mening door de partijen die er toe doen niet gedeeld ;). Ook niet als er al netjes voor is betaald in Nederland en je alleen op vakantie op je eigen device wil kijken (het is nog steeds geen openbaarmaking en de rechten zijn al afgedragen).

Er zitten aan elke move die er gemaakt moet worden zoveel haken en ogen en dan vooral in de rechtenkwestie-hoek, dat veel zaken vanaf moment 1 onmogelijk zullen worden gemaakt tot er echt een initiatief is dat de hele boel op zijn kop zet. De tijd is er meer dan rijp voor vanuit de consument gezien, nu hopen dat het contentrechtensysteem ook wat meer meewerkt.
Het is wachten op een rechtszaak van google. Google Play biedt weliswaar iets andere insteek, ook content aan. Play van KPN is echt een slechte rip-off naam. Bovendien is het logo van KPN Play een driehoek, 3 keer raden wat het logo van Google Play is.
Het play-symbool is per definitie een driehoek. Dat heeft Google ook niet uitgevonden.
Die driehoek komt natuurlijk vanwege het standaard symbool voor play, een driehoek met punt naar rechts dus.. Heeft Google zelf ook niets aan bedacht. Verder is Play een vrij standaard term, zelfs een doodnormaal Engels woord.
Kijk maar eens naar het logo van de Duitse voetbalbond...
http://www.ran.de/var/sto...-Titel_teaser_620x420.jpg
One en Play zijn gewoon hype woorden die wat minder creative marketing afdelingen voor van alles en nog wat gebruiken. Te algemeen om voor aangeklaagd te worden.
Heb me zojuist aangemeld, wij hebben sinds kort iTV van KPN met twee kastjes, helaas is er geen coax aansluiting meer waardoor er op andere kamers geen tv kan worden gekeken dit zou echt een ideale oplossing zijn, miste de functie voor het streamen naar een chromecast vanuit de iTV app al een beetje.
Bij mij is na mijn overstap naar KPN mijn analoge kabel signaal nog steeds gewoon actief voor TV's zonder kastje. Heb je al getest of deze het niet gewoon nog steeds doet?

Edit:
Ik ben ook naar glasvezel gegaan van UPC/Ziggo uit. Zag er al op tegen overal UTP te leggen ipv coax maar is tot nu toe (4 maanden) niet nodig geweest behalve in de woonkamer met digitale tv natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Kluutmaran op 24 juni 2015 14:07]

Ja heb het geprobeerd, maar bij ons hebben ze ook de coax kabel afgesloten. Wij zitten via glasvezel misschien dat daar het verschil in zit. maar ik zal anders is proberen de coax weer opnieuw aan te sluiten als inderdaad blijkt dat daar nogsteeds normaal signaal op staat.
Ik kan op glasvezel tot maximaal 6 kastjes? Is het dan geen optie om de coax weg te halen en utp-kabels te trekken?
Wauw, dat is echt super tof. Alle 3 de tv's bij ons boven zijn aangesloten via de kabel en hebben een Chromecast. Ik hoop dat deze zenders dan ook daadwerkelijk HD zijn, zou een mooie vooruitgang zijn!
Bij bijvoorbeeld Vodafone kan dit al.. alleen inderdaad niet HD.
Als de prijs concurrerend wordt dan heeft KPN hiermee een heel interessante dienst in handen. En een stevige concurrent voor de traditionele tv/kabelabonnementen.

Er wordt verder gesteld dat de doelgroep jongeren is, maar het lijkt me dat dit juist ook voor ouderen een uitkomst kan zijn. Hoe vaak ik die niet zie stuntelen met al de settop boxen, CI+-modules en weet ik het wat allemaal....
Er wordt verder gesteld dat de doelgroep jongeren is, maar het lijkt me dat dit juist ook voor ouderen een uitkomst kan zijn. Hoe vaak ik die niet zie stuntelen met al de settop boxen, CI+-modules en weet ik het wat allemaal....
Ik zie mijn moeder van bijna 70 zonder problemen werken met een settop box of good old analoog. Als ik haar een app moet laten starten op haar telefoon om een chromecast aan te laten sturen om even tv te kijken heb ik niet het idee dat ze dat als een verbetering zal zien.

Als KPN een settopbox kan leveren dan zal het haar niks uitmaken maar via een app en chromecast? Daar geloof ik niet in.
Best leuk dat IPTV nu los verkrijgbaar zal worden maar bv Caiway levert geen losse Glasvezel internet diensten, alleen met koppelverkoop incl. TV en Telefoon:
Onze internetabonnnementen zijn onderdeel van onze Alles-in-1 Glaspakketten
https://www.caiway.nl/site/nl/internetentelefonie/internetentelefonie/internet

<typo>

[Reactie gewijzigd door Plompie op 24 juni 2015 11:48]

via CIF glasvezel levert niet alleen Caiway. Ook Fiber en Solcon, en ze bieden beiden een internet-only product aan.
Ben ik de enige die hier een onmiskenbare overeenkomst met de google play store zie? Het logo wijkt niet heel veel af in vorm en de naam is op 'store' na hetzelfde. Bijzonder slechte keuze als je het mij vraagt (Ik vraag me daarnaast ook af of google dit gaat pikken).
De logo's zijn variaties op een driehoek, dus die vorm is universeel.
Het kleurgebruik is daarentegen compleet verschillend (unicolor vs multicolor).
Moeten alle merken met driehoeken in hun logo's zich zorgen gaan maken?
En moet Ziggo zich ook zorgen gaan maken met al hun "play" pakketten: https://www.ziggo.nl/zoeken/?q1=play?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee