KPN komt tv-klanten tegemoet met gratis Programma Gemist en films

Volgens KPN kwam de storing die veel klanten met Interactieve TV hebben ondervonden door een onjuiste instelling van de tv-ontvanger. Nog altijd kampten zaterdag 10.000 klanten met problemen bij de tv-ontvangst. KPN komt klanten tegemoet met Programma Gemist en drie gratis films.

Details over de aard van de 'onjuiste instelling' geeft KPN niet. Wel is de aanbieder zaterdag de software van tv-ontvangers aan het bijwerken. Dit gebeurt automatisch als klanten hun tv aanzetten en duurt maximaal tien minuten. Als alternatief, of als automatisch bijwerken niet lukt, kunnen gebruikers hun tv-ontvanger handmatig herstarten.

"Nog ongeveer 10.000 klanten hebben nog geen nieuwe software ontvangen", meldde KPN om 13.00, "Tot die tijd kan het opstartscherm blijven hangen of kan de iTV-ontvanger blijven opstarten." De provider hoopte die problemen snel op te kunnen lossen maar op Twitter lieten sommige klanten ook later op zaterdag nog weten geen ontvangst te hebben.

Als tegemoetkoming maakt KPN zaterdag vanaf 18.00 uur veel programma’s van vrijdag 20 en zaterdag 21 november een week lang zonder kosten beschikbaar via Programma Gemist. Daarnaast kunnen ze in december gratis drie films kijken maar details hierover geeft het bedrijf nog niet.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-11-2015 • 17:09

115 Linkedin

Reacties (115)

115
111
73
2
0
0
Wijzig sortering
Laat ze eerst klantenservice heropenen... Dikke onzin dat je een bandje krijgt dat daarna de verbinding verbreekt.
Mijn itv reciever blijft rebooten. Meermaals van het stroom gehad. Toont gewoon beeld met alle features, tot hij besluit opnieuw te starten. Elke keer weer na max 5 minuten.
Tv ontvanger stroomloos maken en na 10 seconden aanzetten, op het moment dat er iets in beeld verschijnt de standby knop in drukken, met de standby knop (kort in drukken gaat hij naar beneden) naar verwijderen software. Standby knop 3 seconden in gedrukt houden. Dan even een tijd wachten.

[Reactie gewijzigd door xman1985 op 21 november 2015 17:19]

Helaas, de reciever ( vip1963) reageerd niet op de standby knop.
Toch bedankt voor de tip
Bij de VIP 1963 de Menu knop na powercycle op de afstandbediening ingedrukt houden tot het software menu verschijnt.
Jij ook bedankt.

Elke knop op de reciever en de menu knoppen van de ab geprobeerd.
Eerst tijdens reboot, daarna na reboot.
Enig zichtbare resultaat is kort oplichten van de indicatie ledjes links van de kanaal aanduiding. Beide tegelijk. Daarna geen resultaat.
UTP Kabel loskoppelen en dan de TV ontvanger uitzetten met de tuimelschakelaar. Wanneer je het aanzet met de tuimelschakelaar, direct de bovenste knop 3 sec vasthouden en dan software verwijderen.
Dan haalt hij de update op. Bij mij wel gelukt in ieder geval. :)

Edit: je hebt het al opgelost.

[Reactie gewijzigd door DutchWalnut op 21 november 2015 20:02]

Bij de mijne (Arcadyan) moet je 'm aanzetten en zodra je 1 streepje ziet op menu drukken. Daarna kun je de software verwijderen.
Heb het toch net nog gedaan. Soms is het dat je tv net iets te laat beeld geeft. Dus opstarten, op het moment dat er in het schermpje van de 1963 iets komt, paar keer op de standby knop op de ontvanger drukken. Als het goed is kom je dan wel in het systeem menu.
Ok een timing dingetje dus. Eerder indrukken heeft zover geholpen dat ik het menu te voorschijn krijg. _/-\o_
Echter als ik dan de standby knop 3 seconden druk gaat het systeem door de keuzes scrollen ipv deze te selecteren.
Kan het zijn dat die sensoren niet goed werken?

[Reactie gewijzigd door Nukar op 21 november 2015 18:08]

Je moet hem dus zetten op verwijderen software en dan 3 seconden+ (weer zon timing dingetje) ingedrukt houden en dan gaat de ontvanger overnieuw starten.
Dat zegt het systeem ook, alleen na 2-3 seconden gaat hij door de menu items scrollen ipv software bewerken

Edit:
Ogenschijnlijk gelukt. Hij doet nu iig iets anders.
Edit2:
Na 5 minuten nog geen reboot. Heel erg bedankt!

[Reactie gewijzigd door Nukar op 21 november 2015 18:39]

Als je nog een vip1963 hebt, en glasvezel, kun je om nieuwe aparatuur vragen.
Die vip kan namelijk een aantal kanalen in de 6xx reeks niet weergeven en alleen dat al geeft recht op nieuwe aparatuur.

Die vipjes stammen nog uit de tijd dat je lokaal kon opnemen en zijn tegenwoordig (door de nieuwe software) een stuk trager dan de nieuwe apparaten. Ook omdat ze soms blijven zoeken naar de uitgeschakelde harde schijf.

Ik kwam hier een week of 3 geleden achter, 1 telefoontje naar xs4all en ik kreeg nieuwe apparatuur.
dude de vip1963 is ook antiek, vraag nieuwe aan KPN man.
Waarom? Zodat jij kunt bellen om te zeggen dat je iTV het niet doet? Dat is precies waarom dat bandje d'r op staat of dat je uberhaupt naar dat telefoonnummer belt.
Precies, de servicedesk zal overspoeld worden met telefoontjes. Dit is gewoon net te verwerken met welke servicesk dan ook. Daarnaast kunnen de medewerkers je ook niet veel vertellen. Zij krijgen ook alleen maar een "het is hopelijk opgelost op x" bericht.
Heren,
dit is geplaatst ruim nadat kpn beweerde alles te hebben opgelost. Komt bij dat de door kpn geboden oplossing mij niet heeft geholpen. De reacties hierboven gelukkig wel. Dus ja ik mag ook bij grootschalige problemen verwachten dat een servicedesk bereikbaar blijft.

@ verder hierboven.
Ik ga morgen vragen om vervanging van de vip reciever
Onzin? Je wilt niet weten hoe druk t is. Kreeg appje van mn collega op de klantenservice..... 36 min wachten klanten al.... Geloof me.. Je wilt niet bellen
Toch netjes dat ze teminste iets doen. Probleem was bij ons vanmorgen rond 8:00 al verholpen hoor :)
Een avondje geen tv is nou niet bepaald een drama, ik snap heel veel mensen dan ook niet...
Ze moeten wel. Bij minimaal 12 uur(ziet de wet als 1 dag). Moeten ze minimaal comoenseten met 1/30 van het abonement zijn. Hoe ze vergoeden is aan de provider. Dit kan extra belminuten. Maar ook films zoals in dit geval.
Die wettelijke regeling heeft enkel betrekking op Internet en Bellen. Televisie is nergens benoemd. Het is dus gewoon netjes van KPN.

Ziggo besloot na 3 dagen storing door een "DDOS" geen compensatie uit te keren. Hoewel ze hier wettelijk niet toe verplicht waren hadden ze best iets kunnen doen. Immers hadden ze zich kunnen beschermen tegen z'n aanval. En met 32GB aan dat was het ook geen extreme grote aanval (XS4ALL kreeg DDOS van 150GB en ging maar 4 a 5 uur plat).
Een DDOS aanval is niet een storing waar Ziggo zelf debet aan had. Dus begrijp even niet waarom je deze storing van KPN gaat vergelijken met een aanval op een andere ISP. Zelf iets verklooten is wel een storing waarbij een vergoeding op zijn plaats is. Daarnaast weet ik niet wat je met "32GB" bedoelt maar tijdens de aanvallen op Ziggo kreeg men 100 tot 240Gbps te vewerken met soms 50 miljoen packets per seconde.

[Reactie gewijzigd door Association op 22 november 2015 14:32]

De DDOS kon op de DNS server uitgevoerd worden omdat de beveiliging van deze servers niet optimaal waren. Ziggo moest uitwijken naar hun servers in Ierland omdat deze wel beveiligd waren. DDOS aanvallen zijn niet bijzonder en het gebeurd regelmatig. Als je al grote provider hier geen maatregelen tegen neemt dan ben je naief en ben je er naar mijn mening wel debet aan.

De 32GB was op internet gecommuniceerd, dit is trouwens meer dan 320Gbps.

50 miljoen packets per seconden heb je dit wel eens nagerekend. Pakket grootte varieert van 1000 tot 1500 bytes, dit is dus 1,5Kb.

1 Miljoen x 1,5Kb = 1465 Mb x 50 = 73,250Gbit/s, dus z'n 7,3GB per seconden
PABO gedaan? Je gaat van kbyes naar mbytes naar gbits..

50 miljoen x 1.5Kbytes komt overeen met ~71.5Gbytes, of ook wel 572Gbits
De DDOS kon op de DNS server uitgevoerd worden omdat de beveiliging van deze servers niet optimaal waren. Ziggo moest uitwijken naar hun servers in Ierland omdat deze wel beveiligd waren.
Vraag me ook af waar je deze wijsheid hebt opgedaan? Met de beveiligng van de DNS servers zelf was niks mis.

[Reactie gewijzigd door Association op 27 november 2015 08:33]

Zo ver ik weet valt TV gewoon onder de Telecommunicatiewet. en het geld voor de hele Telecommunicatie.
Die Ziggo storing is in de media wellicht ook wat overtrokken. Ik heb Ziggo en heb er helemaal niets van gemerkt.
Vergoeding vind ik op zijn plaats. Maar wat dan ? Films kijk je al gratis bij ziggo en ook TV Gemist is free. Bellen doe ik niet an.
Anoniem: 280673
@loki50422 november 2015 02:14
Ben benieuwd of er na 9 maanden een dikke babyboom komt :z :z :z
Was hier ook totaal geen probleem, lekker rustig en ik had toch nog genoeg series en films klaarliggen om te kijken. ;)
Gister prima de avond doorgekomen zonder tv ;)
Inderdaad mooi dat ze dit nu doen, hopen dat er een beetje goede films tussen zitten :)
Precies, en anders maar een potje oldschool singleplayer }>
Toevoeging XS4ALL 18:57 uur

Op vrijdag 20 november en zaterdag 21 november hebben we te maken gehad met een landelijke tv-storing.

Voor iedereen met Interactieve TV van XS4ALL is het de komende 7 dagen mogelijk om veel programma's van vrijdag 20 en zaterdag 21 november gratis terug kijken via Programma Gemist. Zo kunt u alsnog genieten van uw favoriete programma's op de vrijdagavond of zaterdag. Dit doet u eenvoudig via het tv‑menu: Menu > Programma Gemist.

Nogmaals onze excuses voor het ontstane ongemak.

--

Tot nu toe heeft KPN alleen besloten om compensatie te geven. XS4ALL, dochteronderneming KPN moet zich daar nog over beraden. XS4ALL kennende, uit verleden kennende zullen ze dat vast en zeker doen :)

Vraag: Krijgen @xs4all klanten ook compensatie?
Daar kan ik je helaas geen antwoord op geven omdat we ons hier nog op moeten beraden. *AJ
Link: https://twitter.com/ArnovanIngen/status/668114278138949635

Ik vind niet dat het nodig is, maar het is wel een lief gebaar.

[Reactie gewijzigd door CyberDonky op 21 november 2015 18:57]

Is absoluut toevallig, maar donderdag 19 november kregen we van XS4all een email nieuwsbrief met diversen nieuws-items. Daar stond ook het volgende in:

In de decembermaand krijgt u van ons 3 kwaliteitsfilms cadeau. Voor ieder wat wils. Onderstaande 3 films staan van 27 november 2015 tot 2 januari 2016 in het TV-menu. Ga vanaf 27 november via uw TV-menu naar: Videotheek > Acties > Decembercadeau.
Michiel de Ruyter,
Intouchables,
Dummie de Mummie.

[Reactie gewijzigd door TFZ61 op 21 november 2015 21:39]

Meen je dat serieus TFZ61? Ik heb geen enkele mail voorbij zien komen van XS4ALL m.b.t. bovenstaand? :P En die was echt 19-11-2015 gestuurd?

Als je een alles in 1 pakket hebt bij XS4ALL, dan verwacht je dat op z'n minst..
Het was een nieuwsbrief, niet een email richting mij alleen.

Volgende punten stonden in de nieuwsbrief:

Nieuwsbrief
19 november 2015

Deze keer leest u onder andere nieuws over de rechtszaak tussen Stichting Brein en XS4ALL, de nieuwe Felipe Rodriguez Award en een klein decembercadeautje.
Nog geen uitspraak over blokkade The Pirate Bay

Update over de rechtszaak tussen Stichting Brein en XS4ALL over het blokkeren van The Pirate Bay:
De Hoge Raad heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak over de blokkade van The Pirate Bay. De Hoge Raad heeft besloten om vragen te stellen aan het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Daarmee volgt de Hoge Raad het advies op van de advocaat-generaal.

Lees de blog ›
Felipe Rodriguez Award

Onlangs werd voor het eerst de Felipe Rodriguez Award uitgereikt. Felipe (foto) was een van de oprichters van XS4ALL, hij overleed in oktober dit jaar. Felipe heeft zich in de begindagen van XS4ALL ingezet voor maatschappelijke en politieke kwesties rond het internet. De award is dan ook bedoeld voor iemand die zich op bijzondere wijze inzet voor de online privacy.

De prijs werd eind oktober uitgereikt aan Max Schrems. Dankzij hem oordeelden de hoogste Europese rechters dat Europa te weinig doet om de persoonsgegevens van haar burgers te beschermen tegen de Amerikaanse spionagedienst NSA. XS4ALL sponsort de Felipe Rodriguez Award, zodat die nog jaren kan worden uitgereikt aan mensen die zich net als Felipe inzetten voor de digitale burgerrechten.

Lees de blog ›
Alstublieft: 3 kwaliteitsfilms

In de decembermaand krijgt u van ons 3 kwaliteitsfilms cadeau. Voor ieder wat wils. Onderstaande 3 films staan van 27 november 2015 tot 2 januari 2016 in het TV-menu. Ga vanaf 27 november via uw TV-menu naar: Videotheek > Acties > Decembercadeau.
Michiel de Ruyter,
Intouchables,
Dummie de Mummie.
Wordt u één van onze nieuwe gezichten?

Wist u dat wij echte XS4ALL-klanten en -medewerkers gebruiken in onze communicatie-uitingen? Er is weer een nieuwe fotoshoot op 9 en 10 december in omgeving Amsterdam. We zoeken klanten die het leuk vinden om deel uit te maken van de communicatie-uitingen van XS4ALL. U komt uzelf dan tegen in bijvoorbeeld brieven, advertenties, folders, op onze website en tja, in de nieuwsbrief natuurlijk \o/

Wilt u graag fotomodel zijn voor XS4ALL? Stuur dan uiterlijk op vrijdag 27 november uw naam en een foto van uw gezicht naar merkstijl@xs4all.net. Als u uitgenodigd wordt voor de fotoshoot nemen wij per e-mail contact met u op. Deelname wordt beloond, maar het is vooral belangrijk dat u het leuk vindt!

Freeview IDFA NPO Doc

Tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) kunt u gratis naar de zender NPO Doc kijken. Tijdens het festival ziet u er veel IDFA-documentaires van voorgaande jaren en reportages rondom het festival. In de tweede week wordt de met een Oscar bekroonde documentaire ‘Searching for Sugar Man’ uitgezonden.

Zender: NPO Doc, kanaal 102
Wanneer: 14 t/m 27 november

Meer info via NPO Doc ›
Kanaal 13: Nickelodeon / Spike
Sinds kort is kanaal 13 verdeeld tussen Nickelodeon en de nieuwe mannenzender Spike. Deze nieuwe zender is dagelijks in de lucht tussen 21.00 en 02.00 uur. Spike biedt entertainment met een scherp randje, originele actieseries, reality-tv en topsport zoals MMA-fighting.

Bekijk het nieuwe zenderoverzicht ›
Nieuw: RTL Vooruitkijken

Misschien gebruikt u Programma Gemist wel eens… Nu kunt u ook gebruikmaken van RTL Vooruitkijken. Daarmee kunt u bepaalde series on demand bekijken, voordat deze uitgezonden worden. Vooruitkijken wordt vanaf €1,49 per uitzending aangeboden door RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8. Bekijk de website van RTL XL voor het programma-aanbod.

U vindt RTL Vooruitkijken hier: TV-menu > Programma Gemist > Per zender > RTL XL > Vooruitkijken
Dat zullen we de 3 gratis films van KPN zijn :). Zou dus bij XS4ALL een sigaar uit eigen doos zijn als ze dus nu aanbieden als compensatie. Maar denk wel dat dit de films zijn die KPN ook gaat aanbieden.
Top compensatie als je het mij vraagt. Gewoon zonder te morren een compensatie voor al haar klanten!

Hier het volledige bericht:
Geachte heer/mevrouw,

Op vrijdag 20 november en zaterdag 21 november hebben we te maken gehad met een landelijke storing op Interactieve TV. Hierdoor hebt u waarschijnlijk geen tv kunnen kijken. Wij bieden u hiervoor onze excuses aan.

Interactieve TV doet het weer
De oorzaak van de storing lag bij een verkeerde software-instelling in onze tv-ontvangers. Uw tv-ontvanger krijgt automatisch nieuwe software bij het aanzetten van uw tv. Dit duurt maximaal 10 minuten.

Programma's gratis terugkijken
Hebt u uw favoriete programma gemist? Vanaf vandaag 21 november om 18.00 uur kunt u veel programma's van vrijdag 20 en zaterdag 21 november een week lang gratis terug kijken met Programma Gemist. Zo kunt u alsnog genieten van uw favoriete programma's op de vrijdagavond zoals The Voice of Holland of Mindmasters Live. Dit doet u eenvoudig via het tv‑menu:

Menu > Programma Gemist

Daarnaast krijgt u in december 3 films cadeau. Meer informatie hierover ontvangt u uiterlijk 1 december.

Kunt u nog geen tv-kijken?
Dan is het nodig om uw tv-ontvanger te herstarten. Dit doet u als volgt:
1. Haal de stekkers van het modem (Experia Box) en de tv-ontvanger uit het stopcontact
2. Wacht 1 minuut en steek dan de stekker van het modem (Experia Box) in het stopcontact
3. Als het modem volledig is opgestart (dit kan enkele minuten duren) steek de stekker van de tv‑ontvanger dan weer in het stopcontact
4. Binnen enkele minuten, na het doorvoeren van de software updates, werkt Interactieve TV weer

Hebt u vragen?
Kijk op kpn.com/storing voor meer informatie. Stel uw vraag op ons klantenforum, Facebook of via Twitter (@kpnwebcare).

Met vriendelijke groet,
Ik zeg sigaar uit eigen doos. Beter kunnen ze niet genoten abonnementskosten restitueren, zoals UPC vroeger deed (x2 dagwaarde per dienst).

Edit: dus wel sigaar uit eigen doos: TFZ61 in 'nieuws: KPN komt tv-klanten tegemoet met gratis Programma Gemist en films'

[Reactie gewijzigd door PcDealer op 22 november 2015 12:00]

Hoezo? Wat wil je met die paar euro dan?
Je hebt een tv abonnement om tv te kijken. Je hebt geen kosten gemaakt om alsnog tv te kunnen kijken. En nu kun je alsnog die programma's kijken die je hebt gemist + 3 films.

Het is een nette geste van kpn.
Ben het met je eens, wat merk je nu van een vergoeding van Max 1euro. Maar het kost de kpn dik een miljoen. Ik vind het gratis terugkijken een goed aanbod.
3 films lijkt mij meer waard dan 1 tot 2 /32e deel van je maandkosten?
Tenzij je geen films wilt kijken natuurlijk. Het gaat lijkt mij vooral om het idee dat ze iets doen als compensatie. Het gebaar telt ook natuurlijk!

*Offtopic* Heb net zelf een mobiel Sim-Only abbo afgesloten bij KPN :Y)
Was toeval overigens... bel weinig en zit steeds tegen mijn internet abbo limiet aan...
300 min + 5GB + geen extra kosten bij overschrijding kon mijn huidige Telfort niet tegenop. Zelfde netwerk alleen dan direct bij KPN :)
Ik kreeg net hetzelfde bericht van Telfort!
TOP! :P
Nette oplossing van KPN. :)
Er zullen er vast zijn die meer eisen/geld willen of zelfs een maand gratis, maar dat is onrealistisch. Dit klinkt als een hele nette oplossing, waarvoor hulde!

Hopen dat de laatste paar klanten met problemen voor 18.00 weer beeld hebben! :)
Klopt, officieel heb je recht op 1/zoveelste deel... dat is denk ik max 1 euro of iets in die richting dacht ik.
1/30e, maar de provider mag zelf bepalen hoe ze dat vergoeden.
Door op deze manier iets aan de klant te bieden, lijkt het mij dat ze daaraan wel voldoen; die huurfilms zijn over t algemeen best duur. :)
Klopt en gelukkig heeft een provider die rechten.
Hier maken ze alles wel weer mee goed lijkt mij.
Al was deze storing dit keer wel goed raak.. zelfs de digitale play dienst lag er hele dag uit :P

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 455646 op 21 november 2015 18:55]

Klopt, officieel heb je recht op 1/zoveelste deel... dat is denk ik max 1 euro of iets in die richting dacht ik.
Bij aanhoudende storing die langer duurt dan48 uur. ( kennelijk 12u )
Het zijn gewoon consumentenverbindingen.
Als je er last van hebt ( omdat je 'belangrijke' diensten erop laat draaien ) is het je eigen verantwoording.

Ik spreek dagelijks mensen die klagen over de stroomstoringen, en dat ze dan geen alarm kunnen doormelden.
Bij de vraag of ze een noodstroom willen aanleggen voor alarm + telefonie, is het al snel te duur.
WAT is belangrijk dan ?
De centen of de omstandigheden ...
* FreshMaker heeft gewoon noodstroom op zijn telefoonverbinding, en weet dat de vrieskasten niet in 20minuten ontdooid zijn

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 21 november 2015 18:12]

Sinds 2013 heb je na 12 uur recht op compensatie, dat is destijds afgesproken met de minister. Dat balletje was een beetje gaan rollen na die fik bij Vodafone geloof ik.

Elke storing tussen de 12 en 24 uur geld als een storing van een dag. En tussen 36 en 48 als 2 dagen (2/30e deel), er cetera. :)
Tja, maar mensen zoals Imade zijn niet snel tevreden ....
Die denken dat de wereld vergaat als hun meer..meer..meer niet gevuld wordt.

Ik had er geen overlast van, maar vindt inderdaad het huidige voorstel wel in orde
Televisie kost 17,50 per maand ongeveer, is dus iets van EUR 0,60 cent wat je zou kunnen krijgen. Maar nogmaals wettelijk is er niets geregeld voor Televisie enkel voor Internet/Bellen.
Waar vind ik deze informatie dan?
Anoniem: 455646
@RobinF21 november 2015 18:54
In de kleine lettertjes van je contract die je tekent.
Toch netjes, in ieder geval iets.
Geldt dit ook voor KPN-dochter Telfort eigenlijk? Edit: JA!
Een HD film kan daar iets van 6 euro kosten, dus dan zijn drie topfilms best leuk. :)

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 21 november 2015 19:02]

Erg netjes inderdaad. Overigens heb ik enige tijd geleden al afscheid van KPN genomen, vanwege de vele storingen en dagelijkse haperingen in het TV signaal. Sindsdien kijk ik TV via Tele 2, tot nu toe compleet zonder storingen én een stuk goedkoper :-)
Storingen kan bij elk bedrijf overkomen, heb je gezien met Ziggo en KPN, misschien in de toekomst bij tele2
Klopt, maar ik had dat op dagelijkse basis bij KPN...Wellicht en hopelijk andere KPN klanten niet...
Hier al héél wat jaren zo stabiel als maar zijn kan ;) Over het algemeen hoor je maar weinig klanten klagen over KPN, tenzij ze een slechte verbinding hebben die om wat voor reden dan ook niet beter kan.
Met de verbinding is niets mis, want Tele 2 doet bij wel wat het belooft, over dezelfde aansluiting. Dus alles gewoon in HD, zonder enige hapering of storing.
Deze crash is bijna nooit bij KPN. Dus kan zoals ik zei bij iedereen gebeuren. Ik hoop voor veel voetbalfans dat vanavond weer tv is voor El Clasico (of hoe je ook schrijft, ben niet zo goed in Spaans :+ )

Trouwens, bij mij is Itv weer normaal. Check jouw interactieve tv-ontvanger!

[Reactie gewijzigd door Dutchredgaming op 21 november 2015 18:36]

Dat is gewoon een kwestie van een stream regelen als je tv het niet doet.

Zal geen link posten maar zoek op firstrowsports en je zal wat van je gading vinden.
Ziggo kan je gratis kijken, ook voor geen ziggo klanten
Bij mij is na 8 jaar na opzegging de kabel echt afgesloten.
Wij praten naast elkaar, heb ik het idee. Ik gaf namelijk in mijn eerste post reeds aan dat ik dagelijks last had van haperingen en dáárom KPN had verlaten. Niet vanwege een enkele storing...
Ik kan me nog herrinneren dat ik bij UPC 1 keer per maand een storing had van 12 uur.
Telfort-klanten krijgen niets? :/
Jawel hoor, die krijgen hetzelfde aanbod. Net ontvangen. :)
Telfort-klanten krijgen niets? :/
Prijzen moeten ergens vandaan komen ....

Wie had dat gedacht, van goedkoop, naar duurkoop .... :+
Lijkt me een uitstekende compensatie, en netjes opgelost. Het is niet alsof KPN de storing met opzet veroorzaakte, zelf zullen ze er ook wel stevig van balen, ivm reputatie-schade, plus natuurlijk de financiele schade.
"Volgens KPN kwam de storing die veel klanten met Interactieve TV hebben ondervonden door een onjuiste instelling van de tv-ontvanger."

Niet kpn maar de klant heeft de storing veroorzaakt ;) aldus kpn :O
Dat staat er niet. Een onjuiste instelling die vanuit KPN is doorgevoerd, niet door de gebruiker.. Honderdduizenden klanten die allemaal op exact t zelfde moment de foute instelling doorvoeren zou een beetje apart zijn he. ;)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 21 november 2015 21:04]

Die compensatie vind ik niet zo interessant. Een goede verklaring veel belangrijker, en zeker hoe ze dit in de toekomst proberen te voorkomen. Gisteren lag hier de hele glas verbinding er 8u uit. Dat lijkt me toch niet komen door een foutieve update van de tv box. Volgens mij was er veel meer aan de hand.

[Reactie gewijzigd door waslijn op 21 november 2015 17:31]

Nee het lijkt er meer op dat de DSLAM configuraties op de een of andere manier stuk voor stuk de fout ingegaan zijn. Misschien een update die langzaam is uitgerold en gister definitief moest activeren; en vervolgens alles eruit heeft getrapt. Ze hadden t erover dat er vannacht een software update is uitgerold in het netwerk om de boel op te lossen.

Ben wel benieuwd wat het werkelijk was. :)
Nee het lijkt er meer op dat de DSLAM configuraties op de een of andere manier stuk voor stuk de fout ingegaan zijn. Misschien een update die langzaam is uitgerold en gister definitief moest activeren; en vervolgens alles eruit heeft getrapt. Ze hadden t erover dat er vannacht een software update is uitgerold in het netwerk om de boel op te lossen.

Ben wel benieuwd wat het werkelijk was. :)
Dit zou best wel eens kunnen. Je kon namelijk tijdens de internet en telefonie storing ook geen nieuwe PPP sessies bouwen en als het al lukte kreeg je een totaal ander ip
Kom bij monopolist Caiway ISP dan krijg je bij de simpelste storing / onderhoud vage berichten waar je niks wijzer van wordt dan dat het onderhoud of storing is.

Oh, en géén compensatie. Laatst lag Caiway er 3x in 2 dagen uren eruit in regio westland, haalde het nieuws dit keer niet eens.
Komt hier net een mailtje van KPN binnen met excuses en nog wat uitleg. Al met al 24 uur geen tv signaal gehad op de kop af. Niks mis mee zo af en toe ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee