Tele2: 4g-netwerk is begin 2016 'landelijk dekkend'

Tele2's 4g-netwerk is uiterlijk tot eind maart 2016 'landelijk dekkend'. Dat claimt de van oorsprong Zweedse provider bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Daarmee is Tele2 de laatste provider die landelijke dekking zal claimen met zijn 4g-netwerk.

De dekking van Tele2 is inmiddels 80 procent van de bevolking, claimt de provider bij de presentatie van de cijfers. Dat betekent dat vier op de vijf Nederlanders als ze voor hun huis staan dekking hebben van het netwerk van Tele2. Het is voor het eerst dat Tele2 een harde datum noemt waarop het netwerk landelijk dekkend is.

Daarmee volgt Tele2 de andere providers. KPN claimde dat het netwerk landelijk dekkend was vanaf april 2014, Vodafone deed dat in september van dat jaar. T-Mobile zal volgen in oktober. Nuance daarbij is dat Tele2 nieuwe antennes moest bouwen, terwijl andere providers antennes op bestaande plekken hebben omgebouwd. Landelijk dekkend betekent niet dat er overal dekking is. Geen enkel netwerk heeft 100 procent dekking.

Tele2 maakte verder bekend dat het er in het voorjaar 7000 klanten bijkreeg in Nederland. Daarmee is de stijging minder groot dan voorheen, toen Tele2 per drie maanden er veel meer klanten bij kreeg. De mobiele tak van Tele2 heeft 841.000 klanten in Nederland.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

21-07-2015 • 09:48

98 Linkedin

Reacties (98)

98
98
85
4
0
0
Wijzig sortering
Tele2 verdient eigenlijk wel de Pinokkio award...

uit het mailtje van december 2014
En ondertussen breiden we ons netwerk verder uit, binnen een jaar hebben we dan landelijke dekking.
Dat gaan ze dus niet waarmaken omdat ze het nu al over max eind maart hebben.

Het onderwerp van het mailtje is: Als vaste klant heb je straks als eerste 4G van Tele2!
Ik woon in Den Haag en zou hier 4g dekking moeten hebben...echter nog niets van vernomen. Ik ben bijna 2 jaar klant en heb in december 2014 een nieuwe simkaart aangevraagd en heb een galaxy s6...dus ready voor het 4g gebeuren. Echter nu lees ik op hun site:

Vanaf de zomer krijgen nieuwe klanten direct toegang tot 4G vanaf het moment dat hun abonnement ingaat.

Dus ineens heb ik geen voorrang meer als bestaande klant 8)7
De abonnementskosten van bestaande klanten gaat volgende maand ook nog eens omhoog...
Serieus? Waar staat dat?
Beste meneer .............,

In de afgelopen jaren is alles duurder geworden. Ook wij maken meer kosten. En we ontkomen er niet aan om een deel van deze kosten door te berekenen. Vanaf 9 augustus 2015 wordt je Sim Only 100-abonnement daarom iets duurder. Je betaalt vanaf dan geen € 15,50 meer, maar € 16,50 per maand. Aan de inhoud van je abonnement verandert verder niets.

Ga je niet akkoord met deze verandering en wil je liever kosteloos opzeggen? Bel ons dan via 020‑754 4444 (lokaal tarief). Kies eerst optie 1 en daarna optie 4. Of kijk voor meer informatie op tele2.nl/prijswijzigingmobiel2015. Horen we niets van je, dan betaal je vanaf 9 augustus 2015 de nieuwe prijs voor je abonnement.
Hmm, ik heb tot nu toe nog geen mail gekregen. Ik ben benieuwd. Bedankt voor het posten in ieder geval!
Dat is alleen als je na 1 augustus 2015 je abo verlengt. En het geldt alleen voor sim only 100 abo's.
Ik ben anders een paar weken terug over gezet naar 4G en ben er erg tevreden over tot zover :)
In het artikel wordt aangegeven dat 80% van de bevolking momenteel wordt gedekt. Website van 4gdekking.nl laat alleen andere cijfers zien. In ieder geval, een veel mindere dekking.
Zie link 4GDekking.nl http://www.4gdekking.nl/ (Alleen Tele2 aanvinken)

Vanaf begin maart 2016 zal overal 4G zijn, maar "Tele2 gooit op 1 januari 2015 het 4G-netwerk open, maar geeft in eerste instantie alleen 1000 medewerkers toegang tot snel mobiel internet via 4G. Vanaf maart is de dekking van Tele2 nog beperkt tot een deel van de Randstand. In 2016 moet het grootste deel van Nederland zijn gedekt."

Link: http://www.4gdekking.nl/nieuws/category/4g/tele2

--

Verder goed bezig Tele2! (Y)
Eigen dekkingsmap geeft een ander beeld. Dat is wel 80%. Jou map laat alleen de dekkingsgraad zien binnenshuis.
Tele2 heeft nu 4g voorbuiten in 80% van Nederland.
https://www.tele2.nl/mobi...LvZ54Hr68YCFQ-hwgodDe0E1w

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 21 juli 2015 10:49]

Ik ben klant van Tele2 en reis redelijk veel door NL. Toch heb ik nog nooit ergens 4G netwerk gehad. Ik denk dat CyberDonky gelijk heeft.
Ik moest dit bij mijn telefoon eerst activeren bij de netwerk instellingen zodat ook 4g gebruikt wordt (lg g2).
Sinds ik over ben heb ik in drukte vaak beter bereik dan mensen met kpn en Vodafone :)
Signaalsterkte gaat niet omhoog of omlaag bij drukte...
Ik bedoel eigenlijk dat het netwerk minder snel over belast is waar ik 4g kan ontvangen.
Akkoord.
Het lijkt me wel enigszins stug, het Tele2 4G netwerk is nog verre van geoptimaliseerd; terwijl KPN en Vodafone zelfs al bezig zijn op hun dooie gemakje CA in te voeren en dus veel meer capaciteit hebben.

Evenredig zullen ze natuurlijk ook een stuk meer klanten hebben dan Tele2; maar daar is de backbone al naar.

Ik zou het apart vinden in ieder geval als dit op dit moment werkelijk zo is. :)
Dan ben jij (en @rwbk) nog niet overgezet naar 4G. Dat het netwerk er staat, betekend nog niet dat iedere klant al gebruik van het 4G netwerk kan maken.
Ik hoor hier dat Tele2 erg random is met het beschikbaar maken van 4G voor klanten.
Heb je in 2014 een abonnement afgesloten, dan kun je daar straks ook 4G mee gebruiken. Heb je je abonnement eerder afgesloten, dan kun je 3 maanden voor het einde van je contract verlengen. Verleng nu alvast online, dan ben je 4G-ready.
Dit is ook een belangrijk. Oudere abonnementen gaan niet automatisch over naar 4G.
https://www.tele2.nl/mobi...LvZ54Hr68YCFQ-hwgodDe0E1w

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 21 juli 2015 11:33]

Je moet zelfs eerst een nieuwe simkaart aanvragen veel simkaarten ondersteunen geen 4g blijkbaar.
Ik woon nagenoeg in Eindhoven en heb nog steeds geen brief gehad dat ik over ben gezet naar 4G terwijl ik wel de requirements daar voor had.
Het gaat om het totaal plaatje, dan klopt de dekking op 4gdekking.nl, zoals @Noisa al aangeeft.

Jammer dat ik gedownvote wordt, als dit statement ineens gemaakt wordt, maar dat zal aan mij liggen. :Y)
Ik vind binnenshuis eigenlijk net zo belangrijk als buitenshuis. Zeker ook omdat ik binnenshuis óók al geen 3G heb van Tele2 (dorp in Midden-Brabant). Eind vorig jaar had ik daarover een conflict met Tele2 hierover; ze gaven aan dat ze niet meer gingen investeren in 3G en er "binnenkort" in heel NL 4G zou zijn. Ze konden alleen niet zeggen wanneer dat ook in ons dorp zou landen. ;)

Toen maar na een paar keer heen en weer bellen abonnement voortijdig laten beëindigen.
Blij toe, want dan had ik dus anderhalf jaar lang geen mobiel internet gehad.
Kaart klopt sowieso niet. Daar staat in Vodafone goed ontvangst van 4g in Gorinchem, maar zogauw je daar een winkel of huis in het centrum in loopt is je ontvangst 0,0.
Dan kun je nog zeggen dat je 100% bewonersdekking hebt, maar als je binnenshuis niet kan bellen is dat naar mijn idee niet kloppend.
Binnenshuis is logisch, woningen verschillen nogal en als jij in een nieuwbouw woning zit kan de dekking nogal eens flink beïnvloed worden. In principe zou achter (of voor) in een tuin of op balkon een dekking moeten zijn "ZEGGEN ZE" maar ook dit garanderen ze niet.

Vodafone loopt echter wel enorm te koop met de perfecte oplossing voor mensen die geen of nauwelijks ontvangst hebben, deze zijn;

1) Koop maar een SignaalPlus (a € 80,00 eenmalige aanschaf).
2) Zet je telefoon maar op 2G.

Alsof je een ISP belt met de mededeling dat je storing hebt en nu geen informatie kan opzoeken, en de ISP je verteld dat je dan maar naar de Bibliotheek moet gaan. Of een garage (ANWB etc.) je verteld dat je maar moet gaan lopen als je auto het (weer) eens niet doet.

Van het project Fast Forward heeft nimmer iemand iets gemerkt, hooguit dat de melkkoe (Vodafone) haar klanten meer en meer dupeert "getuige ook de vele aandacht die in de consumentenprogramma's is verschenen in een periode van 12 maanden!".

Op mijn postcode thuis, maar ook rondom deze postcode tot zelfs het winkelcentrum Stadspolders (Bieshof) toe. is de dekking om te janken, klagen mensen in grote getallen. Zelfs na in gebruik name van een nieuwe mast is er maar een minimale verbeteringen geconstateerd. Maar zoals Vodafone denkt (en niet zegt) "zolang u betaald, zijn wij tevreden... het is niet ons doel u als klant tevreden te stellen". Overigens moet ik wel zeggen dat de dekking in Dordrecht centrum vandaag de dag (met meerdere telefoons en simkaarten getest) ook steeds meer te wensen overlaat.
Anoniem: 150104
21 juli 2015 10:40
3 jaar klant, onlangs verlengd en nog steeds niet overgezet naar 4G. Het is dat ik (voor nu) geen noodzaak heb aan 4G en verder vrijwel geen problemen met ze gehad heb anders had ik mij allang op iets anders georiënteerd. Schijnbaar hechten ze niet veel waarde aan hun bestaande klanten.
Doe even op de website de 4g ready check, grote kans dat je simkaart niet 4g ready is. Dit was bij mij ook het geval. Na gratis een nieuwe simkaart te hebben ontvangen had ik direkt 4g.
https://www.tele2.nl/mobiel/internet/4g/
Gratis? Dit kost 15 euro zag ik net.
Normaal een nieuwe simkaart aanvragen is inderdaad 15 euro, via de 4g ready check gratis als je sim nog niet 4g ready is.
Ik kom na de link van simkaartcheck niet verder dan de inlogpagina en mijn account. Ik denk dat ze deze link hebben uitgeschakeld.
Na contact met Tele2 blijkt mijn simkaart niet 4G compatible, en zal "een paar weken moeten wachten".
Hier hetzelfde probleem. Waardeloze service die tele2...
Inderdaad zeer jammer, denk dat ik er optijd bij was.
service is inderdaad niet om over naar huis te schrijven
Dat is vreemd? Ik moest ook een nieuwe simkaart omdat die van mij niet 4g ready. 10 min geleden gebeld en ze zeiden dat ik hem deze week nog in de bus heb.
https://www.tele2.nl/mobi...LvZ54Hr68YCFQ-hwgodDe0E1w

je moet dus wel even inloggen inderdaad.

[Reactie gewijzigd door Kevinp op 22 juli 2015 17:52]

Anoniem: 150104
@SV3NNER21 juli 2015 12:15
Van wat ik heb begrepen is dat wanneer je overgezet bent op het 4G netwerk en je simkaart niet compatible is, je een nieuwe simkaart van Tele2 ontvangt? Verder heb ik ook geen berichtgeving gehad dat ik overgezet zou zijn op het nieuwe netwerk. Ik heb het nogmaals gecontroleerd maar mijn regio en telefoon hebben beide de mogelijkheid om te verbinden op het 4g netwerk.

Wanneer ik handmatig een netwerk zoek, zie ik wel een tweede tele2 netwerk verschijnen. Maar helaas krijg ik niet de mogelijkheid om daarop te verbinden.

Ik heb trouwens geprobeerd om de 4g check te doen op jouw aangegeven pagina. Maar helaas is deze nergens te vinden wanneer ik inlog.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 150104 op 21 juli 2015 12:16]

Ik heb een 4G ready simkaart volgens de klantenservice en woon in het dekkingsgebied. Helaas toch nog steeds geen 4G geactiveerd. Die 80% van de bevolking 4G kunnen bieden is natuurlijk erg mooi. Maar als je het je bestaande klanten niet kan bieden...dan heeft het niet zoveel zin. Ik denk zeker dat alle 4G die nu al gebouwd is een verbetering op gaat leveren. Al met al is de dekking die Tele2 heeft kunnen bouwen tot nu toe best een prestatie. Door de overhyped marketing van Tele2 hebben ze bij mij helaas een te hoge verwachting gekweekt. Hierdoor moet ik echt even goed erbij stil staan wat het betekent om vanaf 0 een netwerk op te bouwen.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 21 juli 2015 20:09]

Toch ben ik wel benieuwd waarom ze je een nieuwe sim willen geven, want dat is technisch gezien helemaal niet per definitie noodzakelijk... Ik gok dat het te maken heeft met de rare koppeling met t tmobile netwerk dan?
Voor 4g is een usim nodig. Qua uiterlijk zie je geen verschil maar qua werking is het wel noodzakelijk.
Ja dat klopt, maar hoeveel van de mensen die hier zitten zullen nu werkelijk zo'n oude simkaart hebben?
Ik bedoel; je had een USIM al nodig voor snel internet over 3G; en dat geven providers dus de afgelopen jaren al uit.

Volgens mij kreeg ik iets van 7 jaar geleden voor het eerst een USIM.
Het lijkt me toch heel erg stug dat toevallig iedereen die hier zit een extreem oude simkaart hebben die dus zowel geen HC HSPA ondersteunen, en dus ook niet op 4G kunnen. :X
In dat gat waar ik woon hebben we de helft van de tijd nul, nul bereik. Van welke provider dan ook. Dus wat heb je aan 4G als er geen bereik is... pfff :(
Moet je wachten tot de eerste aanbieders in Nederland WiFi Calling gaan ondersteunen (simpel gezegd, elk WiFi accesspoint is dan een zendmast). Inmiddels zijn EE in Engeland en Salt in Zwitserland daarmee begonnen, en 1 voor 1 zullen de Europese providers hun backbone daarvoor klaar gaan maken.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 21 juli 2015 10:30]

Ik vraag me sterk af of dat een succes wordt. Iedereen dit zakelijke met WiFi calling heeft gewerkt weet dat WiFi niet geschikt is voor zulke doeleinde, daarom gebruiken de meeste draadloze telefoons DECT.

Alleen de echte A merken als Cisco bieden bellen over WiFi aan, maar dat gaat niet over huis-tuin-en-keuken routertjes...

In principe heeft Ziggo nu al een degelijk netwerk, maar zelf zie ik meer toekomst is bellen via 4G (digitale spraak ipv analoog). Dan kan de spraak ook als data afgerekend worden.
Alleen de echte A merken als Cisco bieden bellen over WiFi aan, maar dat gaat niet over huis-tuin-en-keuken routertjes...

T Mobile USA bied het anders al meer dan 6 jaar aan over die huis tuin en keuken routers O-)

Het is verder niet anders dan Vodafone Signaal, maar dan met veel minder afhankelijkheden: je maakt een simpele SIP verbinding naar de thuis-server en klaar. Immers we hebben het hie rniet over UMA met complexe handover, maar simpelweg bellen, gebeld worden en MMS.
Dat bellen over wifi is met huis tuin en keuken hardware is leuk voor huis tuin en keuken gesprekken.

Maar voor business is het waardeloos, zelfs de Cisco Aironet waar Deveon op hint werkt meh. Het systeem heeft leuke specs die ervoor zouden moeten zorgen dat voip over wifi goed moet verlopen, maar gezien je niet alleen afhankelijk bent van je eigen wifi infrastructuur en clients maar ook van die van iedereen in je bereik, zijn de gesprekken (jitten/packetloss/lag) niet geschikt voor het doen van zaken.

Zelfs met uitgebreide DECT master/slave met zinnige handsets die vrijwel vlekkeloos handovers zouden moeten doen (IP-DECT oplossingen van bv Aastra/Mitel, Gigaset, Polycom) zijn overgeleverd aan de DECT oplossingen om je heen.

Zelfs private GSM zuigt in bepaalde mate als je meer dan 1 kleine plek moet voorzien. Je moet voor piek gebruik aan infrastructuur voorzien want de persoon met een belangrijk gesprek waar een miljoenen contract van afhangt zal maar net rondlopen en een handover tgv snr naar een volle zender en het gesprek verliezen. En de grap is dat die persoon dan een lange tijd onbereikbaar is omdat op moderne telefoons de failover naar de publieke netwerken verdomt lang kan duren (meerdere minuten) itt een nokia dumbphone die het binnen 15s door heeft.

Resume: wireless is leuk voor thuis.
Dat bellen over wifi is met huis tuin en keuken hardware is leuk voor huis tuin en keuken gesprekken

Klopt maar beweerde iemand dan anders O-)

Maar het is inderdaad niet echt goed als bellen een core-business is. Immers hand-over werkt niet, en de SIP-verbinding kan weggedrukt worden door de torent of Netflix download. Dat laatst kan overigens tegengegaan worden door QoS toe te passen. T Mobile USA geeft gratis routers weg waarin de eigen WiFi calling bijvoorbeeld geprioriseerd wordt.

Voor business echter wil je gewoon vaste lijnen. Men heeft een tijd UMA over WiFi gebruikt, en ik heb ook zakelijk een poosje met zo'n ding rondgelopen maar de markt is gewoon te klein en daarnaast de dekking voor gewoon bellen dikwijls ook gewoon goed genoeg want daar is minder signaalsterkte en kwaliteit voor nodig. Dat UMA werkte echter wel uitstekend inclusief handover als de WiFi uitvalt of onbetrouwbaar wordt. Het waren dan ook vooral zakelijke telefoons (Blackberry) die dat vooral hadden.
Maar dan moet je wel 4G dekking hebben, da's juist het hele probleem.
wat je zegt klopt aardig.

Wij hebben Wi-Fi telefonie van Cisco maar er hoeft maar een branddeur tussen te zitten en je gesprek "kan" even stotteren. Maar na x jaar is het nu aardig ingericht en zijn de gebruikers super blij :)
Hoe werkt dit precies?
Krijg je dan niet nog meer interferences op de WiFi frequenties?
Hoe het werkt? De provider routeert zijn telefoonnetwerk (bellen en SMS) over internet, en de telefoon belt (als er geen telefoonnetwerk is) over WiFi.

Als je Engelse TV kijkt heb je vast wel de half-grappige commercial van EE gezien, met Kevin Bacon die aanbelt bij een eenzame vuurtorenwachter met het goede nieuws dat hij eindelijk mobiel bereik heeft.

En dit is de info pagina van het Zwitserse Salt over WiFi Calling. Ik stap volgende maand ws over van Swisscom naar Salt, dus kan ik er een beetje mee experimenteren. In principe ondersteunen mijn telefoons (WP 8.1 en Lollipop) WiFi Calling, maar de vraag is of het allemaal ok werkt met de carrier settings, want het schijnt dat deze optie via de provider settings aan/uitgezet kan worden.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 21 juli 2015 18:25]

Nee, het gebruikt de bestaande Wi-Fi netwerken.

Ik heb hier een SIM card uit Hong Kong met Wi-Fi Calling. Die heeft hier thuis in Nederland gewoon "ontvangst" via de Wi-Fi. Betaal dus geen roaming fees of andere extra kosten.

Dit werkt met een gewone iPhone, zonder app of andere poespas. Ik neem aan dat ook recente Android telefoons dit ondersteunen.

Zie ook hier: https://support.apple.com/en-us/HT203032
Haha Dreamvoid, ben jij nu karmakeizer Kwartaalcijfers!!?? Ik lig dubbel hier.

Vet goed met cijfers die Dreamvoid
Haha ik snap ook niet helemaal waarom dat ineens opduikt. Waarschijnlijk teveel geouwehoerd over financiele resultaten van tech bedrijven hier, want ik zal toch niet de enige tweaker zijn die in de financiele sector werkt :)
Anoniem: 601896
@miknic21 juli 2015 09:58
Volgens mij hebben ze voor die momenten een backbone op basis van een concurrerende netwerk aanbieder.
Ik moet het als klant (3Jaar ) nogsteeds zonder 4g doen, terwijl nieuwe klanten direct 4g krijgen
Dat is niet waar Tele2 mee adverteerd vreemd genoeg.
Nog geen klant?
Maar wil je graag klant worden? Dan sta je vooraan in de rij nadat we de bestaande klanten met een 4G-toestel hebben verhuisd.
https://www.tele2.nl/mobiel/internet/4g/
Hun communicatie is ruk, wat daar staat lijkt gewoon een flagrante leugen: op de forums lees je van alle nieuwe klanten dat ze 4G hebben, ik heb echter enkel 3G...

Ik was overgestapt van Simyo omdat 4G, 2GB 6 euro per maand goedkoper was bij Tele2. Maar nu heb ik dus enkel 3G.... ugh. Het is zelfs niet zozeer de extra snelheid die ik wil, maar vooral de extra zuinigheid die het oplevert voor mijn toestel.

[Reactie gewijzigd door kiang op 21 juli 2015 10:10]

Anoniem: 63672
@kiang21 juli 2015 10:24
Je hebt gelijk, dat had ik ook.
Ben inmiddels overgestapt naar KPN.

Too little too late voor Tele2 denk ik dan maar.
Ook bij Simyo kan je 4G activeren.bdat kost dan wel 5,- per maand net als bij Telfort. Bij beide aanbieders heb je dan wel het KPN netwerk met uitrol van 4G-800 + 1800 en 4G plus. Tele2 rolt trouwens meteen 4G plus uit en gebruikt meteen de 4G 800 en 4G 2600 band.
https://www.tele2.nl/mobiel/sim-only/
Daar staat dus duidelijk dat 4G vanaf 1Juli geleverd wordt.
Misschien heb je nog een 3G-SIM van Tele2? Om 4G te kunnen gebruiken bij Tele2 moeten klanten die een simkaart hebben van < 2014 een nieuwe kaart aanvragen. Zou natuurlijk netjes zijn als ze die zouden opsturen, maar dat doen ze volgensmij niet. Het is dacht ik wel kosteloos om er eentje opgestuurd te krijgen.
Ok, wauw, dat wist ik dus niet...
Ik heb mijn Simkaart op ik dacht 24 december 2013 gekregen bij een abbonoment van 2 jaar met een Nexus 5.

Laat het nu net zo zijn dat ik al een jaar te horen krijg dat er binnekort 4G komt, ik een 4G mast op 500 meter van mn huis heb staan, en een 4G toestel heb en ik ondertussen nog maar 5 maanden heb om het te krijgen en ik bang ben dat dat niet gaat gebeuren als ik geen actie ga ondernemen. Als ik terug ben van vakantie krijgen ze een belletje, en anders 2.

Beetje jammer, op het forum hoor je ook echt het overgrote deel van de mensen die niet overgezet is, comminucatie bestaat praktisch niet en kan niet onduidelijker.
Dat is dus exact de reden dat ik liever bij KPN zit... Tele2 is ietsjes goedkoper (scheelt echt heel erg bizar weinig, 1 eur p/m ofzo; mer KPN Compleet is KPN vele malen goedkoper); maar:
- Veel slechter netwerk met fallback naar tmobile
- Geen 24/7 klantenservice die echt hun best voor je doen
- Nutteloze webcare
scheelt echt heel erg bizar weinig, 1 eur p/m ofzo
Ik vind 1 euro per minuut anders wel bizar veel. owh :+
Mijn abonnement loopt ook sinds december 2013. Zonder nieuwe simkaart kan ik van 4g gebruik maken. Thuis helaas niet, een kilometer verderop wel. Dus toch ontevreden. Tele2 is goed in worsten voorhouden...
Dat heb ik dus precies hetzelfde, ik ga er achteraan bellen, duurt me veels te lang met zoals hun het noemen "klanten intern omzetten"
Als dit net zo landelijk dekkend is als het Vodafone netwerk dan kan je er donder op zeggen dat je de helft van de tijd dan alsnog geen 4G hebt. Ik snap niet hoe ze iets landelijk dekkend durven te noemen als ik zelfs in en rond steden met regelmaat enkel 2G heb (niet eens 3G). En nee dat ligt niet aan het toestel, dat is echt de locatie.
In welke steden heb je dat dan? Sinds de iPhone 3G uit 2008 heb ik daar al geen (structurele) last meer van gehad. En dan kom ik voornamelijk in steden in de driehoek Rotterdam, Nijmegen, Maastricht.

Zowel op het netwerk van T-mobile (2008-2010, 3G), als Vodafone (2011-2015 3G en 4G) als recentelijk Tele2 (alleen maar 3G bereik).
Nu is Oosterhout (NB) niet echt een stad, maar wel een redelijk grote plaats. Op veel locaties geen 3G, alleen maar GPRS. Zelfs Whatsapp werkt dan niet. Bij iemand thuis waar ik redelijk vaak kom helemaal geen bereik. Toestel rinkelt niet, bellers gaan automatisch naar voicemail (met Vodafone dus). Dan ligt het toestel dus op tafel, zo'n 3 meter van het raam en zo'n 5 meter van de straat. Getest met een ander toestel maar dat gaf hetzelfde resultaat.
Ik heb totaal geen problemen met Vodafone netwerk buiten altijd 4G en binnen ook bijna wel.
Klopt, het Vodafone netwerk heeft buiten de randstad enorme gaten in t bereik zitten. In Gelderland een stukje met de trein is gewoon lachwekkend... T-mobile idem, maar die hebben sowieso nog niet echt een goed 4G netwerk; enkel de randstad en waf losse steden zijn, deels, gedekt.

KPN is de enige tot zover waar 4G echt bijna overal bereik heeft met behoorlijke throughput, en zo niet dan is er vaak tenminste nog een sprankje 2 of 3G in de buitengebieden. Zelfs midden in de veluwe, waar geen antennes mogen staan, heb je af en toe nog bereik om te bellen, hehe...
Op bijna alle 2G locaties van KPN is nu ook zeer goed bereik van 4G; en dat is dus werkelijk zo'n beetje heel Nederland; inclusief wat buitengebieden.
"Landelijk dekkend", het is niet meer dan een marketing term.
Echt landelijk dekkend is en wordt het echt niet.
Voor niet één provider!
Hoeveel procent dekkend ze dan wel halen om "het" te mogen roepen is mij nog steeds een raadsel.
Ik vraag me wel eens af of al die concurrentie in dit geval wel goed is. Als je de masten van de bestaande providers bij elkaar zou gooien en dan goed zou verdelen dan heb je die landelijke dekking waarschijnlijk wel...

Eigenlijk hetzelfde verhaal als die 3 postbodes die hier elke dag aan de deur komen. Echt efficient is het niet.

[Reactie gewijzigd door dimitrivisser op 21 juli 2015 13:54]

90% buitenshuis in bevolkte gebieden, dus bijna alle bewoonde gebieden maar niet de natuurgebieden mogen ze landelijk dekkend noemen. Dat is wat anders dan goede dekking natuurlijk... :X
Tele2 had toch ook aangekondigd een "revolutie" te ontketenen qua prijzen met hun nieuwe 4G netwerk. Nog weinig van gezien tot nu toe.
Het bedrijf blijft een beetje steken op dit niveau en dat is ook niet zo gek als je kijkt naar hoe ze met klanten omspringen. Bij mobiel weet ik niet uit ervaring hoe het er aan toe gaat maar bij de vaste diensten weet ik het wel (werk gerelateerd). Dat is echt schandalig en ik zou er geen klant willen zijn al was het half zo goedkoop als KPN of Ziggo. Dat er uberhaupt mensen klant willen worden is een wonder. Ik ben er zelf nooit klant geweest gelukkig maar het is niet aan te raden. Het is goedkoop en wat je krijgt is ook naar die prijs. Niet veel.

[Reactie gewijzigd door Steffy op 21 juli 2015 12:02]

zit ook al weer 2.5j bij Tele2 en nu sinds 3m simonly, Ik heb niet echt klachten over Tele2 Behalve die ene keer dat ik de hoofdprijs moest betalen voor data overschrijding. Gelukkig nu geen kosten meer bij bereiken limit dataverbruik. Alleen lagere snelheid. En Tele2 was volgens mij ook de goedkoopste simonly .. per maand aanpasbaar/opzegbaar. Ik heb alleen die super 4g aanbiedingen niet gezien. Anders had ik wel nieuwe telefoon genomen. Maar mijn Note2 is nog prima dus ik wacht wel ff.
Anoniem: 614340
21 juli 2015 16:49
Ik kan het woord TELE 2 niet meer zien of horen van wie dan ook. Wat een verschikkelijk bedrijf is dit. Een en al ellende, misleidende reclame enz. Zal mijn ervaringen met Tele2 hier maar eens plaatsen dan. Dan snappen jullie mijn woede over dit waardeloze bedrijf.

13 mei 2015 een Sim Only abonnement afgesloten bij Tele2. In het begin gaat het al fout bij Tele2. Verhuizing van Ziggo naar Tele2 wordt drie dagen te vroeg op gang gezet. Hierdoor drie dagen niet bereikbaar geweest, kon wel bellen.
Heb in deze drie dagen een groot aantal keren aan de lijn gehangen met de Tele2 Helpdesk.

Tijdens die gesprekken is mij ook toegezegd dat ik binnen een paar dagen automatisch op het 4 G netwerk gezet zal worden.

Nou je raad het al. Het is nu 21 juli 2015 (2 maanden verder) ik zit nog steeds op het 3 G netwerk. Ik zondag 19 juli maar eens gebeld voor de zoveelste keer waar mijn 4 G verbinding bleef. Kreeg ik gewoon weg te horen dat ik nog wel enkele maanden kon wachten voordat mijn 4 G netwerk actief zal worden. Ik was me toen echt gigantisch woest naar die medewerkster (terwijl zei zelf er niets aan kon doen uiteraard). Ik heb haar uitgescholden voor oplichters, voor super misleider en ga zo maar door. Op den duur hing ik zelf maar boos op. Ik werd echt wit heet.

In de advertentie tekst staat dus dat je een 4 G sim kaart krijgt, maar in werkelijkheid krijg je dus misschien wel een 4 G simkaart maar hij werkt gewoon als een 3 G. Gisteren en vandaag met mijn rechtsbijstandsverzekering gesproken en die zeggen wat ik nu mee maak is een klassiek schoolklas model voor wanprestatie.

Die advertentie tekst is een klassiek lesmodel voor wat misleiding heet. Ze adviseerde mij om die pagina aan te melden bij de reclame code commissie. Dit dus ook gedaan.

Ga hem hier niet noemen weet niet of Tele2 mee leest en dan kunnen ze de teksten eventueel aanpassen. Uiteraard heb ik er printscreens van gemaakt en ook mee gestuurd naar de reclame code commisse en uiteraard de link waar het om gaat.

Verder heb ik last van het volgende:

regelmatig slecht of geen bereik telefonisch
kan meestal maar 1 of 2 keer bellen, dan toestel opnieuw moeten opstarten om weer een paar keer opnieuw te kunnen bellen.
internet bereik is ook zeer slecht, en valt ook zeer regelmatig uit

Gisteren een sim only abonnement afgesloten bij Robin Mobile.

Zo'n slechte provider als TELE 2 heb ik nog nooit mee gemaakt.

Deze zaak gaat ook uit handen gegeven worden van mijn rechtsbijstandsverzekering om de rekeningen niet te hoeven betalen.

Ze willen de zaak met genoegen aannemen aangezien deze kinderlijk eenvoudig is.

Heb bij TELE 2 ook aangegeven om mij voor eens en altijd op hun ZWARTE LIJST te zetten zodat ik daar nooit meer klant kan worden. Nu weet ik het nog wel, maar of ik dit nog over een aantal jaren nog weet betwijfel ik. Vandaar mijn verzoek om mij op de zwarte lijst te zetten. En als ze dit niet uit hun zelf doen zal ik het via de rechter gaan vragen dat ze het verplichten om mij erop te zetten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614340 op 21 juli 2015 16:51]

13 mei 2015 een Sim Only abonnement afgesloten bij Tele2. In het begin gaat het al fout bij Tele2. Verhuizing van Ziggo naar Tele2 wordt drie dagen te vroeg op gang gezet. Hierdoor drie dagen niet bereikbaar geweest, kon wel bellen.
Heb in deze drie dagen een groot aantal keren aan de lijn gehangen met de Tele2 Helpdesk.
Klinkt als een probleem van Ziggo (in mijn ervaring nog grotere prutsers dan Tele2).

Als de latende partij de portering te vroeg begint kan je helemaal niet meer gebeld worden.
Als je ontvangende partij de portering te vroeg begint dan kan je binnen die provider niet meer gebeld worden.

Ik heb de COIN porting handleinding niet bij de hand nu, maar volgens mij mag een mobiele portering nooit gecomplete worden voor de afgesproken porteringsdatum. De andere providers (dan Tele2/Ziggo) hadden tot die tijd dan ook gewoon het verkeer voor jou nummer bij Ziggo moeten aanbieden en dat had dus op de Ziggo sim moeten aankomen.
Anoniem: 614340
@Dorank22 juli 2015 03:02
Is absoluut geen Ziggo probleem.

Het was bekend dat de verhuizing vanaf een bepaalde datum zal plaatsvinden op een maandag en Tele2 had al verhuisd donderdag. Nummer zou pas maandag vrij komen voor verhuizing.

Hoe Tele2 verder met alle klachten om gaat is echt super onbeschoft.

Tele2 heeft zelf ook toegegeven dat ze de verhuizing tevroeg heeft gestart.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614340 op 22 juli 2015 06:59]

Ik ben een bestaande klant van Tele2, maar ik heb mijn toestel vorig jaar september gekocht samen met de simkaart, maar ik heb overal waar 4G is 4G.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee