Tele2 kondigt 4g-abonnementen aan met optie voor 24GB-databundel

Tele2 heeft op een eigen evenement zijn eerste abonnementen na de introductie van het 4g-netwerk gepresenteerd. De abonnementen bevatten ruimere databundels dan de provider tot nu toe bood. De nieuwe abonnementen zijn vanaf donderdag te koop.

Bestaande klanten krijgen een verdubbeling van hun databundel, zo maakte Tele2 bekend. Tele2 Nederland-directeur Jeff Dodds benadrukte dat de provider geen prijsoorlog start. "Mensen betalen overal ongeveer hetzelfde, het is wat je ervoor krijgt. Correcter zou zijn om te zeggen dat wij een data-oorlog starten."

De grootste databundel is 24GB, maar Tele2 begint bij een conservatievere 1GB-bundel. Alle abonnementen behalve het goedkoopste hebben onbeperkt bellen en sms'en. De provider claimt dat in combinatie met een Samsung Galaxy S6 en 4GB aan data, Tele2 7 euro per maand goedkoper is dan het goedkoopste aanbod bij de concurrenten met een eigen netwerk: 39 euro tegenover 46 euro per maand.

Als een van de weinige providers zal Tele2 nog aparte tarieven voor sim-only hanteren, waarvoor de voorwaarden minder gunstig zijn. De grootste databundel is 2,5GB, in combinatie met 250 belminuten of sms'jes voor 20 euro per maand. De provider lijkt liever te willen dat klanten een smartphone bij hun abonnement kopen. Dat is volgens Dodds zodat klanten in elk geval het juiste toestel hebben. "Op deze abonnementen willen we alleen klanten met toestellen die 4g en spraak over 4g aankunnen, daarom is het zo belangrijk voor ons. Sim-only is momenteel geen prioriteit voor ons."

Huidige abonnees hebben stapsgewijs afgelopen maanden toegang gekregen tot het 4g-netwerk. Dat verliep door problemen met de it-systemen moeizaam en Tweakers kreeg veel klachten binnen van klanten die ondanks eerdere beloften niet of niet snel op het 4g-netwerk konden.

Tele2 heeft een eigen 4g-netwerk gebouwd in Nederland nadat het Zweedse bedrijf enkele jaren geleden een licentie kocht om frequentieruimte te gebruiken in de 800MHz-band. Deze gebruikt de provider, samen met de 2600MHz-band, om het 4g-netwerk op te zetten. De 800MHz-band is bruikbaar voor locaties met ver bereik en bereik binnenshuis, terwijl de 2600MHz-frequenties vooral in te zetten zijn op drukke plekken, zoals stadscentra. Veel smartphones ondersteunen 4g op zowel 800MHz als 2600MHz.

Het netwerk dekt nu 80 procent van Nederland, waar 92 procent van de bevolking woont. Tele2 wil binnen vier maanden landelijke dekking hebben. Ook ondersteunt het netwerk VoLTE voor bellen over 4g. Tele2 deelt locaties voor zendmasten met T-Mobile, waardoor de Zweedse provider geen eigen locaties hoefde te zoeken voor 4g-masten. De nieuwe abonnementen zijn vanaf donderdag verkrijgbaar.

Nieuwe bundel Nieuwe prijs Oude bundels Oude bundelprijs
100min/sms, 1GB € 10,- Bel/sms 150 € 5,-
Onbeperkt bel/sms, 1,5GB € 16,- Bel/sms 300 € 7,-
Onbeperkt bel/sms,4GB € 21,- Bel/sms Onbeperkt € 10,-
Onbeperkt bel/sms, 8GB € 25,- 100 MB € 3,-
Onbeperkt bel/sms, 24GB € 35,- 500 MB € 6,-
Sim only 100 bel/sms 1GB € 10,- 1000 MB € 10,-
Sim only 150 bel/sms 1,5GB € 15,- 2000 MB € 15,-
Sim only, 250 bel/sms 2,5GB € 20,- 4000 MB € 25,-

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-11-2015 • 09:40

163 Linkedin

Reacties (163)

163
162
126
7
0
0
Wijzig sortering
Onbeperkt bellen en 24GB data voor 35 euro is heel netjes. Maar goed, ik zou niet bij Tele2 willen omdat ze nog geen dekkend netwerk hebben. Het gaat voor mij juist ook om de gebieden waar men niet woont. Zelfs KPN krijgt het niet voor elkaar om tussen Arnhem en Ede/Waginingen continue bereik te realiseren. Lekker handig als je er dagelijks langs moet.

Wellicht dat anderen volgen met hun data bundels. Ik heb nu 4GB bij KPN en dat wordt straks 8GB in verband met Compleet. Maar ik moet nu al opletten dat ik niet odor mijn 4GB grens ga. Uiteindelijk maakt het niet uit hoe of wat: ik installeer zo alle updates uit de store in de trein. Verder gaat er ook veel meer uit de cloud: foto's, video's en muziek.
Zelfs KPN krijgt het niet voor elkaar om tussen Arnhem en Ede/Waginingen continue bereik te realiseren.
Krijgt KPN dat niet voor elkaar of stel jij extreem hoge eisen aan KPN door met heel veel anderen in een kooi van Faraday te kruipen die zich ook nog eens op flinke snelheid door landelijk gebied verplaatst (oftewel met de trein gaat) en dan te verwachten dat het werkt alsof je stilstaat op straat?
Anoniem: 696959
@mashell11 november 2015 12:01
Nee dit ligt niet aan de verplaatsing van de trein. Als je het traject reist weet je hoe het zit. Het stuk tussen Arnhem en Ede-Wageningen is natuurgebied (Veluwe) en waarschijnlijk heeft KPN (en alle andere netwerkbeheerders) geen toestemming om daar masten te plaatsen. Dit fenomeen treedt namelijk ook op. met het netwerk van T-Mobile. :)
Not so much. Het spoort loopt in een kaart rechte lijn tussen Oosterbeek en Ede. Dwars over de hei/door t bos. De A12 slingert er een beetje omheen. Het in principe niet zo'n hele grote afstand en ook is het er echt niet compleet verlaten.

Maar, weten we allemaal ook nog waarom 'A bridge to far' ook echt een brug te ver was? Radio communicatie was (is dit nou een Godwin eigenlijk?) rond 1944/1945 ook al een probleem in deze regio...

Toen hadden ze echter geen zendmasten. En ja: die masten staan d'r nu wel. Langs de snelweg in iedergeval: Bij het Esso station dichtbij Oosterbeek staat een paal die bom vol hangt. Langs het spoor heeft t gewoon onvoldoende prioriteit, omdaat er naast de treinen niemand woont die zou kunnen klagen.
KPN krijgt het niet voor elkaar. Rijd je verder richting Utrecht dan is er weer full speed 4G. Als je in de trein zit merk je dat de communicatie stokt (ook bij andere providers), je rijd immers door bebost gebied.
Regelmatig hoor je "ben je er nog?". Het is een bekend probleem en volgens mij speelt het al jaren. Maar dat soort zaken zijn wel erg irritant en wordt nog wel eens vergeten bij cijfers, zeker als je ze zo brengt.
Jij noemt het bebost gebied. Ik noem het nationaal park de Hoge Veluwe. Daar gelden strenge regels voor het plaatsen van zendmasten (het mag gewoon niet). Dus dat de verbinding daar matig is, is logisch. In een trein wordt het extra moeilijk, dat krijgt zoals je zelf al zegt eigenlijk niemand goed voor elkaar. Vervelend maar het is niet KPN die daaraan schuld is. Loop ik nu serieus KPN te verdedigen?
waarom staat er dan bij Wolfheze (wat midden in/op de veluwe ligt) een enorme paal naast het spoor met zendmasten?

De andere kant op richting utrecht valt de verbinding vlak voor centraal ook enorm vaak weg. Vanaf bunnik is het huilen met de pet op. Terwijl het op andere plekken wel gewoon netjes kan. Het switchen van zendmast is irritant met een gesprek, maar voor 3G/4G internet is he niet heel erg (vaak periodiek pakketten ipv continue). Echter kunnen ze dat nog niet eens voor elkaar krijgen.

Ik verwacht niet dat het net zo werkt als dat je op straat staat, maar in de auto rijd ik toch veelal net zo snel als met de trein (A15/A12) door redelijk landelijk gebied en daar is het geen enkel probleem.
Die mast naast het spoor heeft mogelijk te maken met GSM-r wat dan weer betrekking heeft op spoorwegveiligheid.

Je auto is trouwens van opbouw een totaal ander voertuig dan een trein. Veel dunner metaal en in verhouding meer gaten. Bijkomend kan daar ook geen storing optreden van de vermogenelektronica die je bij een trein vaak wel hebt of de grote vermogens die door de bovenleiding passeren.
Nee dat is het niet hoor. Gewoon een "ouderwetse" telefoon zendmast. Ik zie de signaalsterkte op mijn telefoon namelijk veranderen (omhoog en omlaag) als ik er langs kar. Ook de NS-wifi reageert dan een stuk sneller.

Natuurlijk is een auto iets anders in bouw dan een trein, maar dan nog. Stap ik op de veluwe uit de trein dan heb ik nog steeds amper bereik, Maar dan nog. Zoals Davidov2008 ook al aangeeft ligt het nationale park een stuk verder van het spoor af: https://www.google.nl/map...d9c80b:0x8318f182120f7849

Dus het ligt er verder niet per sé aan dat het niet mag.
Die mast naast het spoor heeft mogelijk te maken met GSM-r wat dan weer betrekking heeft op spoorwegveiligheid.
Als er meer dan drie antennes (op hetzelfde niveau) in de mast hangen, is het geen (exclusieve) GSM-R basispost. Dus als er een tros van allerlei soorten/formaten antennes in de mast hangt, mag je ervan uitgaan dat het om openbare telecom gaat en niet (alleen) GSM-R.

Om het zeker te weten kun je natuurlijk ook even het antenneregister raadplegen.
Om mashell nog verder aan te vullen; op andere stukken spoor naast beboste gebieden is de dekking naar mijn ervaring prima.

Met Tele2/T mobile geen of 2G ontvangst in trein tussen Groningen-Haren-Assen en Zwolle - Harderwijk - Amersfoort, en als je 3g had kon je video streaming alsnog wel vergeten.

Nu met KPN 4G is dat geen probleem ; vrijwel overal 4G en streaming YouTube HD.
Ik betaal dus graag 7 euro meer voor een fatsoenlijke verbinding in gebieden waar ik veel ben.

Woon je in de randstad en kom je er nooit uit dan Is Tele2 wel makkelijk. Hoewel er ook daar nog steeds fors geklaagd wordt over het 2/3g netwerk van T mobile, en dat heb je de komende jaren ook bij Tele2 nog gewoon nodig om te bellen.
Hebben ze "nationaal park de Hoge Veluwe" verplaatst dan ? :o :+

Bij Wolfheze komt betreffende spoorlijn het dichtst in de buurt van DAT park , met nog 4 km afstand, maar daar in Wolfheze staat dus blijkbaar juist een bomvolle zendmast .....
Huh? Heb op dat traject wel bereik met KPN.
Niet constant 4G, maar zeker wel bereik... En t merendeel 4G. Enkel als je net Arnhem uit rijdt, tussen die 2 heuvels in zegmaar: daar is t even 1 streepje.

Zelfs tussen Zutphen en Winterswijk heb ik nog grotendeels 4G, al wordt dat op sommige plekken 2G; maar wordt steeds beter met de 4G dekking.
plus dat zelfs de bestaande klanten nog steeds niet allemaal omgezet zijn naar 4g wegens problemen
In bosrijke gebieden is weinig dekking. Op de Hoge Veluwe bijv. staat geen enkele mast. Volgens mij zijn er regels die bepalen dat in natuurgebieden geen dekking is.
Natuurlijk is het goed dat ze met lagere data-tarieven de markt proberen open te breken: alleen is het t.o.v. hun thuismarkt Zweden nog een lachertje. Bekijk deze tarieven eens:

http://www.tele2.se/datavaljaren/

Een kroon is 0,11 euro (wisselkoers van 11 november). Dan krijg je de volgende prijzen:

500 MB: €5,39
5 GB: €10,89
20 GB: €16,39
50 GB: €27,39
100 GB: €43,89

Kortom: het is niet de 'big-bang' die ik verwacht had van Tele2. Daarnaast: geen terugval meer naar 3g en 2g van T-Mobile. Ik heb zelf Tele2 en het 4g-netwerk is, net als elke andere provider overigens, niet 100% dekkend. Om dan geen fall-back meer te hebben naar 3G en 2G vind ik uit het oogpunt van bereikbaarheid niet echt een prettige gedachte.
Ik denk dat die 'big-bang' hier in NL niet mogelijk is omdat de providers zo'n enorme bedragen betalen voor het bemachtigen van een frequentie. In feite betaal je (verkapt) belasting via je telefoonrekening.
Dat ligt niet zozeer aan de staat maar aan de teleco's zelf, zij hebben immers zo aso hoog geboden. In Zweden hebben ze met z'n alle €220 miljoen betaald voor de 4G frequenties (15 jaar), in Nederland €3,8 miljard. Komt wel bij dat Zweden ~10 miljoen inwoners heeft en Nederland ~17 miljoen, dus een kleinere afzetmarkt, echter niet 16x zo klein...

Ik zie de databundel prijzen echter niet 10x zo laag in Zweden als in Nederland. Zeker niet bij de lage data bundels.

Dat komt deels natuurlijk omdat Zweden 11x zo groot is als Nederland, er zitten binnen een bepaald gebied daarom dus veel minder mensen om dezelfde frequentie als in dichtbevolkt Nederland. En zweden heeft niet de dekking die Nederland heeft:
http://opensignal.com/coverage-maps/Sweden/
Opensignal volgt vooral waar mensen komen. De gaten die OpenSignal laat zien, zijn niet altijd de plekken waar je geen dekking hebt, maar het zijn de plekken waar geeks met OpenSignal op hun telefoon niet komen ;-)

Je weet met OpenSignal dus niet altijd of er geen dekking is,of dat er geen measurement geweest is.
Uitgezonderd Tele2. Die betaalde veel minder voor de frequentie dan de concurrentie.
Per frequentieblok gerekend zitten ze in de middemoot. T-mobile betaalde ongeveer 60 miljoen (goedkoopste), Vodafone 150 miljoen (duurste). Tele2 heeft 80 miljoen per blok betaald. Dat ze in absolute zin minder hebben uitgegeven komt omdat ze gewoonweg minder blokken hebben opgekocht. Dit zullen ze in de toekomst wel moeten gaan doen als de vraag naar capaciteit flink toeneemt.

EDIT: bron -> http://www.agentschaptele...requentieveiling-afgerond

[Reactie gewijzigd door RatedR op 11 november 2015 10:26]

Ik wil je graag op je blauwe ogen geloven, maar heb je ook referenties?
De terugval naar 2G en 3G blijft gewoon mogelijk.
Heb je daar een bron van?
Niet helemaal... de 4G dekking is voornamelijk al het netwerk van Tele2 en niet dat van T-Mobile. Voor [url=Voor 2G en 3G maakt Tele2 gebruik van het netwerk van T-Mobile.]2G en 3G is Tele2 afhankelijk van T-Mobile[/url].

Naar wat ik begrepen heb van iemand die zich bezighoudt met netwerk (mast) gerelateerde zaken binnen Tele2, kan het heel goed zijn dat er op termijn een gesprek gaat plaatsvinden waarbij de samenwerking tussen T-Mobile en Tele2 wordt beëindigd en men alleen nog de masten met elkaar deelt.

Mocht deze samenwerking inderdaad beëindigd worden, dan is er geen 2G of 3G dekking meer en is men inderdaad gewezen op 4G. Blijft gewoon mogelijk is dus voor zolang de overeenkomst tussen beide partijen van kracht is. Om kosten te drukken kan ik mij echter heel goed voorstellen dat de overeenkomst tussen beide op niet al te lange termijn wordt herzien.
Als operator kun je misschien de fallback op 3G schrappen, maar 2G ga je voorlopig niet zonder kunnen.

Zo lang niet een substantieel deel van de Nederlanders een smartphone hebben die VoLTE werkend heeft, zul je altijd een fallback van 4G naar 2G nodig hebben om te kunnen bellen met iemand.
Probleem zijn vele machine to machine interfaces die enkel via 2G werken. Ook het SMS verkeer loopt via 2G. Voor 3G heb je met 4G een prima alternatief, maar al die m2m systemen aanpassen heeft een enorme weerslag op de economie en zal dus zeker niet snel gebeuren.
Klinkt een beetje als hetzelfde probleem waar de overheid mee zat toen windows XP support werd gedropt. Op een gegeven moment moet je gewoon over dus kun je er maar beter op voorbereid zijn. Anders kost het alleen maar meer geld.
M2m heb ik anders hier op 3g werken hoor ;)
Is het jou nog nooit opgevallen dat als je iemand belt of gebeld wordt, en je hebt een 4G verbinding open staan, dat je smartphone terugschakelt naar het GSM 2G netwerk om de call af te handelen?
Ja hoor, met 3G ook. Maar als we zo door blijven gaan komen we natuurlijk nooit verder. VoLTE is immers de "opvolger" voor deze techniek.

het 2G bereik is in nederland ook enorm verslechterd sinds de introductie van 4G. Is je dat al wel eens opgevallen?
Daarnaast: geen terugval meer naar 3g en 2g van T-Mobile
Waar staat dat? Volgens mij is juist de reden dat ze SIM only niet promoten dat ze mensen zoveel mogelijk van hun 4G netwerk willen laten gebruiken, maar dat de terugval naar T-Mobile 2G en 3G er nog altijd is, en dat kost Tele2 geld natuurlijk, vandaar de duurdere Sim Only abonnementen.
Vaaaaag. Ik meen dat eerder gelezen te hebben. Zie het nu ook niet staan: ik neem dus aan dat ik vanochtend zat te dromen.. :P
Toch gaat dit de goede kant op. Dit is waar ik op hoopte. Met drie aanbieders is het blijkbaar nog redelijk makkelijk om de prijzen aan de hoge kant te houden, maar met een vierde die – toegegeven – zich een stuk van de koek wil vechten*, zal die met een lagere prijs moeten komen.

En dan gaat de bal rollen want de concurrentie laat zich doorgaans niet de kaas van het bord eten*. Met een beetje geluk gaan we hier nog jaren plezier van beleven. :)

*woordgrapje, moet kunnen toch
Tenzij ik iets verkeerd lees, is de prijs van het basisabonnement van Tele2 in Zweden (voor gratis sms/bellen, zonder data) 149 kronen (~16 euro). De prijzen die jij vermeldt komen daar bovenop. Voor 4GB betaal je in NL dus 21 euro, in Zweden bijna 27 euro voor 5GB.

Het is wel zo dat je in Zweden de optie hebt om niet gratis te SMSen en bellen, dan moet je die 149 kronen niet betalen en ben je wel goedkoper af.

Het gras is altijd groener...
De revolutie komt eraan! Eindelijk gaat de markt opgeschud worden door een capabele telecomprovider. Dat stemt mij tevree. :)
dat valt wel mee als ik de dekkingskaart zo zie, dekking is ver te zoeken op veel plaatsen (vooral binnen waar je het ook wil kunnen gebruiken)

https://www.tele2.nl/mobiel/internet/4g/
Deze dekking is ook gebasseerd op een cell-edge performance van 1Mbit upload (Download ligt nog flink hoger). Dat is een hogere eis dan andere providers hanteren.

Als ze de coverage zouden berekenen a.d.h.v aan 512kb/s upload snelheid op cell-edge dan is de dekking al vele malen beter.


Het artikel vermeld overigens dat er geen fallback is naar 2g/3g, volgens mij is dat er wel gewoon?

[Reactie gewijzigd door Devian op 11 november 2015 09:58]

Volgens mij is fallback alleen mogelijk binnen het zelfde netwerk. Tele2 biedt zelf geen 2G of 3G dus zou er geen fallback mogelijk kunnen zijn van 4G (Tele2) terug naar 2 of 3G (T-Mobile).

Ik heb het niet getest, maar ben eigenlijk wel benieuwd naar de ervaringen van gebruikers hierin.
Fallback van Tele2 4G naar T-Mobile 2G of 3G is gewoon mogelijk.

Erg moeilijk proces, maar het kan wel en is ook wat Tele2 doet.
Tele2 zat al jaren op het 2G/3G netwerk van T-mobile. Fallback naar dat netwerk is dus simpeler geregeld dan dat bv KPN dat zou moeten realiseren. Tele2 heeft immers die structuur al opgebouwd. Het toevoegen van het 4G netwerk is dan moeilijker te realiseren dan Fallbach naar 2G 3G.
Waarom doen zij het dan op een andere manier? En waar heb jij deze info vandaan? :P
Het pers event van Tele2 werd gestreamt en was voor iedereen te zien via Tele2.com, ik heb meegekeken.
Hahaha. Was zeker druk in de kantine?

/ontopic:
Eindelijk beginnen we met VoLTE. Mooi dat de fallback naar T-Mobile 2G/3G werkt trouwens. Dat is niet ff klikken en klaar ingeregeld.
De fallback naar 2g/3g loopt over het T-Mobile netwerk, Tele2 bied zelf geen 2g/3g aan.
Zover ik weet is er ook gewoon fallback op 2g / 3g. In ieder geval heb ik dat wel gewoon en zal dat niet veranderen.
Zoals ze ook bij de persconferentie aan hebben gegeven is het netwerk nog steeds in aanbouw en zal alleen maar betere coverage gaan bieden.
mooie belofte, daar heb je natuurlijk op dit moment niks aan.
Ik ben klaar met de beloften van Tele2. Heb 2,5 jaar gewacht op 4g, en kon er tot vorige week nog steeds niet op. Sommige nieuwe abonnees mochten meteen het nieuwe netwerk op. Voelde me als oude klant achtergesteld.

Sinds maandag zit ik bij Ziggo. Kan ik, zeker met deze nieuwe sim-only tarieven, iedereen aanraden (die thuis Ziggo heeft). Goedkoper, grotere bundel en beter netwerk. Met deze abonnementen gaat Tele2 het niet redden in een tijd dat mensen hun eigen telefoon wel los kopen/importeren.
Had ik ook. Komt door de simkaart die je hebt. Ik heb de week voor het aflopen van mijn contract netjes een nieuwe simkaart gekregen en ik kan dus ook gewoon lekker 4G-en onderweg.

Maar goed ik ga denk ik ook over naar Ziggo, omdat de sim-only tarieven net een stuk lager liggen. Deze abo's zien er echter erg netjes uit.
Mijn abo was in juli al afgelopen. Ging sim only verder. Maar aan klantenbinding doen, ho maar.
Inderdaad. Nu moet je maar blij zijn met één van de beste 4G netwerken van Nederland. En het word alleen maar beter. :) Dat zou niet mogen. Ongehoord. ;)

[Reactie gewijzigd door Hugo op 11 november 2015 09:59]

Sorry maar die dekkingskaart geeft aan dat de huidige dekking ronduit slecht is. Prima dat je het verdedigen wil en een Google search geeft ook aan waarom, maar dat is niet goed te praten. Dat het gaat verbeteren mogen we hopen in het kader van concurrentie.

Ik geloof niet in beloftes van bedrijven, daarvoor zijn ze te geïnteresseerd in winst. Altijd eerst zien en dan geloven.
het 4g netwerk van Tele2 staat toch zeker in mijn top 4! 8)7
Ziggo had ook al een duit in het zakje gedaan onlangs.

https://www.ziggo.nl/mobiel/bundels

[Reactie gewijzigd door g1de0n op 11 november 2015 09:56]

Dus Tele2 haalt de neus op voor sim-only omdat ze bang zijn dat de klanten het verkeerde toestel kiezen?
Als klanten niet via 4G bellen of internetten brengt dat waarschijnlijk hogere kosten met zich mee voor Tele2 aangezien het dan niet over het eigen netwerk gaat.

Voor 1 euro meer als ik nu betaald 5x zoveel data...niet slecht
Alleen gaat het helemaal nergens over. Ze geven zelf op hun website aan dat mijn Lumia 930 geschikt is voor 4G en toch moet ik dan weer een nieuw toestel via hun aan gaan schaffen. Er zit ergens een addertje onder het gras.
Het gaat erom dat het toestel ook 4g spraak ondersteunt, iets wat op dit moment nog weinig toestellen aankunnen
Dan sluit je meteen een hoop klanten uit als je nu maar uit enkele toestellen kunt gaan kiezen. En als de 4G niet aanwezig is heb je dus niets aan je toestel aangezien ze geen 2G en 3G gaan ondersteunen.
Maar wat heeft het voor zin om klanten een toestel te laten uitkiezen dat niet werkt?

Het is logisch dat Tele2 geen klanten wil aantrekken met een toestel dat alleen 2G of 3G ondersteunt of dat geen VoLTE ondersteunt omdat die mensen niet zullen kunnen bellen met het Tele2 netwerk. En daar hebben zowel de klant als Tele2 niets aan.
Je kan toch ook gewoon het toestel wat je erbij krijgt verkopen en de SIM in je eigen toestel duwen? Ik zie het probleem niet.
Ik wel, Maandelijkse lasten die ik toch moet af betalen. administratief irritant dus. Ik heb momenteel 2 van de duurste toestellen op de markt die allebei VoLTE ondersteunen dus ga ik echt geen nieuwe kopen en met verlies (want je betaald hem ruimschoots af hoor) door verkopen.
Ik heb kort de zoekmachine gebruikt om er achter te komen wanneer telefoon nou wel of niet 4G spraak (Voice over LTE)kan gebruiken of niet.

Ik ben er voor de Windows gebruikers onder ons alleen achter gekomen dat de Microsoft Lumia 640 en 640XL wel Voice over LTE beschikken.
Maar bij de rest van de toestellen is het onzeker.

Mijn vraag is: Hoe zie je in één oog opslag welke toestel nou wel over VoLTE beschikt?

Bron: Nokia 640 en 640XL VoLTE.
Lumia 640 and Lumia 640 XL OS 15148 Changelog

Voice over LTE support enabled for selected operators.
Native Wi-Fi calling support enabled for EE UK and T-Mobile USA (Lumia 640 Only).
Additional improvements to stability, audio quality, Wi-Fi and cellular connectivity, national roaming, and more.

[Reactie gewijzigd door Berlinetta op 11 november 2015 10:55]

Tja het addertje is dat ze nu gewoon ook telefoons verkopen en daar op kunnen verdienen. Het is een soort verplichte koppelverkoop.

Of ze er succes mee hebben vraag ik af, helemaal als ik dit soort onzin lees:

quote]Tele2 7 euro per maand goedkoper is dan het goedkoopste aanbod bij de concurrenten met een eigen netwerk[
[/quote]

concurrenten met een eigen netwerk, kpon vodafone en t-mobile dus. M.a.w ze durven de vergelijking met andere telecom bedrijven die geen eigen netwerk hebben maar vaak wel goedkoper zijn dus niet aan.
Een trieste slappe marketing dus. ze zijn gewoon te duur.

Ze willen binnen 4 maanden 100% dekking hebben, ik ben benieuwd of ze dat voor elkaar krijgen. Zeker als ik gisteren lees dat kpn juist de dekking wil verbeteren om mensen in buitengebieden ook 4g mobiel internet aan te bieden met een 50gb bundel.

Ik gok er op dat het weer een voorbeeld is van marketing 100% dekking. Ze hebben nu 80% dekking over het oppervlak en 92% onder de bevolking. Zelf al heb je 99% onder de bevolking zijn er nog 170.000 mensen die geen dekking hebben.
Tele2 (en providers in het algemeen) verdienen €0,- aan telefoons. De enige reden dat Tele2 hier voor kiest is al genoemd. Tele2 moet zeker zijn dat de telefoons geschikt zijn voor hun 4G netwerk en hun aankomende VoLTE oplossing.
Een andere (daadwerkelijke?) reden is dat sim-only alleen in een maandabonnement verkrijgbaar is bij Tele2. Abonnementen met smartphone is altijd 2 jaar bij Tele2. Het is dus niet zo heel gek dat Tele2 abonnementen met smartphone voorrang geeft aangezien ze dan minimaal 2 jaar inkomsten krijgen van jou.
Ik vind persoonlijk 24 gig iets aan de grote kant. Ik denk dat er wel behoefte is aan z'n grote bundel hoewel die markt klein zal zijn, tenzij ze de prijzen goedkoper maken zal dit interessant zijn voor de "gewone" consument.
ik zie wel wat liefhebbers daarvoor :) Remote werken, fotografen die op locatie hun werk asap kwijt moeten, enz. Denk dat die markt zelfs nog verbazingwekkend groot kan zijn.

Meer ontopic: ze kunnen wel zeggen dat ze geen prijzenoorlog willen starten, maar de prijs voor awt je krijgt is toch wel scherp te noemen op het eerste zicht. Benieuwd hoe het in de praktijk gaat werken met hun netwerk, mijn ervaringen met tele2 zijn niet zo heul erg best te noemen.
Tetheren in de buiten gebieden:-)
Als het sim-only zou zijn is het zeker scherp. Maar eerst maar eens afwachten wat je voor een nieuw toestel bij moet gaan betalen, ze willen mij iets te graag dat je een toestel bij hun koopt. Ze geven notabene zelf aan op hun website of je toestel wel of niet geschikt is voor 4G dus die reden om geen fatsoenlijke sim-only aan te bieden trekt op niets.
Ik verbruik momenteel zo'n 8-10GB per maand, simpelweg omdat ik nergens rekening mee wil houden en mijn smartphone volwaardig gebruik. YouTube HD materiaal, Spotify tot en met 9GAG, Facebook, veel websitebezoeken en noem het allemaal maar op. Ik reis met het OV, dus het is voor mij echt geen overbodige luxe.
Ik heb inmiddels 3 jaar Tele2 als provider en was geselecteerd om als een van de eersten hun 4G netwerk te testen. En tot dusver haast geen problemen ervaren, wat ik wel veel hoor/ op het forum lees is dat iPhones op een of andere manier niet lekker werken op het netwerk van Tele2. Maar met mijn S4 altijd goed bereik + internet(4G)! Tevereden klant hiero, oosten van het land.
Aangezien ik zelf ook in het oosten woon, ben ik heel nieuwsgierig waar je ongeveer woont. Reis je wel eens met treinen en hoe is het binnenshuis?
Ik woon in Nijverdal en reis dagelijks tussen Nijverdal - Almelo/Enschede. Daar is het in het buitengebied niet altijd 4G dekking maar nog wel H+ wat ik ook als een goede verbinding ervaar(natuurlijk niet zo snel als 4G). Maar ben nu in Almelo op stage, gewoon 4G. En in Nijverdal hebben we twee masten zo uit mijn hoofd en die dekken een groot gedeelte van het dorp af. Binnenshuis is het bereik(lees 4G dekking) afhankelijk van hoe ver je van de mast verwijderd bent.
En zonder fallback heb je dus geen H+ meer. En een dik probleem voor mensen die na vandaag kiezen voor Tele2.
Zoals al in de andere reacties te lezen is zal dit nog wel het geval zijn, alleen verloopt dit via het T-mobile netwerk? Als ik het goed gelezen en begrepen heb!
Zoals ik begrijp geldt fallback alleen voor bestaande abo's, maar is het nieuwe 4g-only.
Het nieuwe is zowel 4G als 2g/3g fallback naar T-Mobile!
Dankjewel , opzich niet slecht maar er is nog werk te doen. Maar dat geven ze zelf al aan.
Dat zou wellicht kunnen liggen aan de beperkte 4G bandbreedte van de iPhone 5 (die had geen 800mhz en 2600mhz). De iPhone 5C, 5S en 6 hebben dit wel.
Anoniem: 696959
11 november 2015 12:19
KPN compleet is nog altijd beter dan dit. (in sommige gevallen)

Bij KPN compleet krijg je 10GB en 400 minuten/sms voor 20 euro per maand.
Bij Tele2 krijg je onbeperkt en 4GB voor 21 euro per maand.
Bij Tele2 krijg je onbeperkt en 8GB voor 25 euro per maand.

Dus ik vind het niet heeeel denderend.

Maar ik ben wel heel blij dat Tele2 het kartel probeert op te breken. Ik weet alleen niet of het ze gaat lukken. Vodafone KPN en Tmobile hebben alledrie veel ruimte om meer GB te bieden en mee te gaan met Tele2.
Dat kan je niet met elkaar vergelijken. Voor KPN Compleet heb je thuis ook KPN nodig. Daar begin ik niet aan, omdat ik niet eens 6Mbit over m'n ADSL lijn haal. Daarnaast gaat het bij KPN Compleet om SIM Only, iets waar Tele2 zich niet op richt.
De vergelijking is dus eerlijker op de volgende manier:
KPN onbeperkt + 5GB voor € 49,- p/m
Tele2 onbeperkt + 4GB voor € 21,- p/m
KPN onbeperkt + 10GB voor € 59,- p/m
Tele2 onbeperkt + 8GB voor € 25,- p/m
Of Tele2 onbeperkt + 24GB voor € 35,- p/m
Abo + toestel mag niet meer gecombineerd worden in prijs. Er zal ongetwijfeld een aparte toestelbijdrage bij zitten. (waarschijnlijk los + maandelijks)
Geen idee hoe ze dat gaan doen. Bij KPN gebeurt het niet, bij Vodafone wel.
Maar dan nog, als je de 10GB van KPN vergelijkt met de 24Gb van Tele 2 zit er een verschil van € 24,- per maand in. Dat komt dus neer op € 576,- over 2 jaar. (de 8GB van Tele2 vergelijk ik maar niet, want dan wordt het verschil wel heel groot)
Toestellen van € 576,- biedt KPN ook al niet meer 'gratis' aan bij het 10GB abo, dus zelfs met € 24,- extra betalen bij Tele2 voor een toestel blijft KPN duurder.
"Bij KPN compleet krijg je 10GB en 400 minuten/sms voor 20 euro per maand."

Dat is volgens mij gewoon 25 euro. Je krijgt maar 5 euro korting met KPN Compleet.
Net op tijd! Ik heb een week geleden een abbo afgesloten bij Tele2 (onberperkt bellen + 1GB = 20 euro per maand). Gebeld met Studentmobiel; het is mogelijk om hem morgen om te zetten naar een nieuwe abbo (onbeperkt + 1,5GB = 16 euro per maand). Scheelt toch bijna 100 euro!

Dit zijn wel heel andere prijzen dan de 'concurrenten'. Ben benieuwd hoe / of ze hierop gaan reageren.
Volgens mij is dat niet helemaal waar.

Ik kreeg n.l. van Tele2 zelf te horen dat je niet kan worden omgezet na het nieuwe abonnement als je abonnement al loopt of nett hebt verlengt.
Ik heb hem 7 dagen geleden verlengd. Binnen 14 dagen kan ik hem annuleren, dus mocht het niet kunnen zal ik daar gebruik van maken.

Twee jaar geleden hetzelfde euvel. Afgesloten op 12 feb, kondigden ze aan vanaf 14 februari de buitenbundelkosten van internet op te heffen (internetsnelheid verlagen nadat je bundel leeg is). Ik heb dat indertijd niet in de gaten gehad, en dat heeft me de afgelopen jaren aardig wat buiten-bundel kosten opgeleverd helaas.
Nu is het juist omgekeerd, en zetten ze gewoon je mobiel internet stop als je door je bundel heen bent. Voorheen werd dat afgeknepen zodat je in ieder geval nog kon whatsappen als je bundel op is.
Krijgen we dan toch na al die jaren de marktwerking waarop iedereen al zolang wacht (en hoopt)?
nee, want als vodafone en ziggo gaan fuseren en tele2 t-mobile NL overneemt, dan hebben we alleen nog KPN, Vodafone en Tele2.

edit: mashell: kan natuurlijk ook, maar t-mobile wil van NL-tak af, was een recent gerucht.

[Reactie gewijzigd door Quacka op 11 november 2015 14:30]

Waarom zou Tele2 T-mobile overnemen? Ik zie eerder Deutsche Telekom (de moeder van T-mobile) KPN ovenemen. Want van de 3 Nederlandse netwerken is KPN de overname kandidaat want internationaal gezien de kleinste.
Nu 300Min en 500MB voor 13e, dus dat wordt straks of minder belminuten, of meer data maar hogere prijs.
Je wordt wel een beetje gepushed naar minimaal de 16 euro abonnement.
Bestaande klanten krijgen een verdubbeling van de data bundel dus jouw 500MB wordt 1GB. 300Min blijft hetzelfde.

Zelf vorige week van 500MB naar 1GB gegaan dus nu zou ik 2GB gaan krijgen.
Als dat tegen dezelfde prijs is, vind ik het mooi en netjes opgelost. Ik heb echter nog helemaal niks gehoord dus wist het niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee