Klanten nemen steeds duurdere abonnementen bij Tele2

Klanten nemen steeds duurdere abonnementen bij Tele2. Hoewel de provider na het live zetten van zijn 4g-netwerk er netto nauwelijks klanten bij kreeg, steeg het gemiddelde bedrag dat een abonnee betaalt wel flink.

Waar een jaar geleden een gemiddelde klant bijna 25 euro besteedde aan zijn Tele2-abonnement, is dat nu opgelopen tot 31,71 euro. Dat is af te leiden uit de kwartaalcijfers die de provider donderdag publiceerde. Het aantal klanten groeide afgelopen maanden met drieduizend. Dat is een fors lagere groei dan Tele2 tot een jaar geleden doormaakte.

Tele2 zegt daar zelf over dat het te maken kreeg met concurrentie van goedkope sim-only-aanbieders met 3g-abonnementen, terwijl de provider zelf zich juist meer heeft gericht op 4g-abonnementen met toestellen. "Om duidelijk te zijn: het is onze prioriteit om klanten met honger naar 4g-data aan te trekken", aldus directeur Allison Kirkby. "We blijven veel investeren om ons in 2016 verder te vestigen als de meest vooraanstaande 'challenger' in Nederland." De provider claimt een dekking buitenshuis van 95 procent te bieden met zijn 4g-netwerk.

De provider begon in november met het aanbieden van nieuwe abonnementen met ruimere databundels. Daarmee is het de vierde provider met een eigen netwerk in Nederland. Naast Tele2 hebben KPN, Vodafone en T-Mobile eigen netwerken. Tele2 kocht voor dit doel licenties voor het gebruik van 4g op 800MHz en 2,6GHz.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

28-01-2016 • 14:31

116 Linkedin

Reacties (116)

116
116
59
3
0
12
Wijzig sortering
Tele2 schrijft in een persbericht (oa Nu.nl citeert het) dat het eigen 4G netwerk niet voor de verwachte groei in nieuwe abbonnee's heeft gezorgd... plus dat er ook best veel klanten zijn vertrokken. DUH

Ik snap niet hoe hersenloos je bent.. je lanceert je eigen 4G netwerk en het enige interessante product is abo+toestel in een compleet verzadigde markt!
Elk onafhankelijk onderzoek toont aan dat de markt hier verzadigd is. Als je snel meer gebruikers wil maar je beperkt tot de mensen die aan toestelvernieuwing toe zijn, is je groei sowieso gelimiteerd tot een vast aantal en kan je ook berekenen hoeveel klanten je zal verliezen.

Sim Only heeft Tele2 niets te bieden (zeggen ze ook) en ze geven de schuld dat zoveel klanten weggingen aan de Sim Only aanbieders.

Ik heb niets tegen Tele2, ben juist erg blij met een aanbieder met eigen netwerk, maar ze positioneren zich gewoon slecht in de markt. Dat ze dat nu openlijk toegeven vind ik een goede maar dat ze niet de oorzaken concreet benoemen is weer jammer.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 28 januari 2016 15:01]

Dat ze geen sim-only aanbieden is omdat ze aan T-Mobile moeten betalen voor het gebruik van hun 3G-netwerk. Als een telefoon dus niet goed samenwerkt met het nieuwe 4G-netwerk van Tele 2, gaat hij heel de tijd 'roamen' over het netwerk van T-Mobile. En dat kost meer dan het oplevert. Vandaar dat ze alleen abbo's aanbieden i.c.m. telefoons. Logisch gevolg is inderdaad dat de groei beperkt zal zijn, maar ja, ze hebben ook niet veel keus. Het opzetten van een eigen netwerk is in ieder geval al een heel stuk sneller gegaan dan ik verwacht had.

Edit naar aanleiding van reactie hieronder: Tele 2 heeft inderdaad wel sim-only abbo's, maar ik bedoelde dat ze de gunstige abonnementen niet als sim-only aanbieden.

[Reactie gewijzigd door matroosoft op 28 januari 2016 17:06]

Tele2 heeft wel simonly, maar de voorwaarden zijn veel slechter dan de abo+toestel.

Mijn vrouw heeft net een unlimited+1.5GB abo afgesloten voor iets van 20 euro + LG G4c
Puur voor het unlimited bellen. dat hebben ze niet op sim-only.

Er zijn wel een paar MVNO's die unlimited bellen op sim-only aanbieden, Maar daar hebben we in het verleden toch juist de vervelende ervaring mee gehad (Simpel steekt er ver bovenuit qua slechte service).

Ik moet zeggen dat tele2 voor mij juist een beetje haar slechte imago aan het afstoten is. Grote 4G bundels voor prijzen waar je bij Vodafone en KPN alleen maar het instapabo kan nemen. niets dan hulde!
Dat is ook het geval bij veel andere merken. Ik heb zelf tmobile abonnement afgesloten met Nexus 5X ben 17 euro per maand kwijt voor 6gb en 120 min, iets vergelijkbaar kon ik niet sim only vinden. Daarbij was 32gb toestel ook een stuk goedkoper dan in winkel (ik heb wel gehele toestel prijs 1x betaald). Inprincipe heb ik genoeg aan 3gb maar voor 36 euro euro verdubbelde ik mijn bundel graag (3x een extra databundel kost ook snel 30 euro). Tele2 was irrelevant omdat hun databundels onvoeldoende waren of te duur een iets grotere gebruiker dan 1gb p/maand is niet het goedkoopst uit bij Tele2 naar mijn mening.

[Reactie gewijzigd door comitatus op 28 januari 2016 16:01]

Verschil is denk ik dat bij die € 20/maand de telefoon tegen € 0 euro bijgeleverd werd.
T-Mobile vraagt voor dezelfde voorwaarden € 30 per maand (ook een LG G4c).
Als je bereid ben zelf te betalen voor een toestel prima.

Naar wat ik had berekend kwam je bijna overal uit op € 20 per maand voor ongelimiteerd bellen + wat data als je simonly nam. Toevallig bij Tele2 met gratis toestel.
Nee prima deal inderdaad. Waar ik op doelde was gewoon de 1 gb tarief erg scherp is terwijl je bij wat grote data abonnementen iets duurder uit bent dan bij concurrenten. Ik ben zelf inmiddels over 1gb heen gegroeid laatste jaar. Heb 5 of 6 keer me data aan moeten vullen dus 1gb volstaat niet. Ik zou afkunnen met 2gb maar ik ben bang dat ik daar binnen 2 jaar ook uitgroei. Zoals ik zei 2,5gb / 3gb zou goed genoeg moeten zijn ik heb alleen voor 1,5 per maand niet naar gelaten om er 6 euro van te maken. Mijn ervaring leert dat bellen dat je opzegt altijd leert dat ze nog is komen met een nog beter voorstel dan er al is.
Volgensmij is na hi, tele2 nu de goedkoopste aanbieder van nederland. Ik ken niet alle virtuele providers in nederland. maar heb al veel vergelijkingen gemaakt. Naast de abo kosten moeten ook de toestel kosten niet vergeten worden. afgelopen maanden heb ik abos gezien waarbij je ruim 200 euro moet bij betalen bij kpn terwijl tele 2 een goedkoper maand bedrag had, meer mb's en het toestel gratis.

Ik vraag me af waarom niet iedereen ondertussen over is gegaan op tele2. De rest van de grote jongens is namelijk allemaal veel te duur.

De 6 maanden voor tijd kunnen verlengen bij hi en nu kpn is een erg tactische zet geweest destijds. ze zagen natuurlijk de shifting van klanten al lang aan komen bij KPN toen ze Hi opdoekte.

Als ik naar mezelf kijk dan is het heel verleidelijk om nadat je toestel 2 jaar oud is weer te verlengen. Als je destijds net als ik een hi abo 6 maanden voor tijd hebt verlengt dan kun je dus wel overstappen naar een andere provider. echter moet je dan dus een half jaar lang blijven doen met je toestel terwijl als je verlengt je een nieuw toestel kunt krijgen. De drang naar een nieuw toestel weegt voor veel consumenten zwaarder dan een half jaar wachten en een goedkoper abo kiezen bij een andere provider.

Sluwe zet van KPN. Wil je nu dus overstappen op een andere provider dan zit je dus 30 maanden met een toestel. waarbij je na 24 maanden al wordt plat gegooid met nieuwe aanbiedingen bij KPN. Het is wel heel verleidelijk om dan toch maar weer te verlengen.

Ik heb me wel ooit afgevraagd hoe dit rechtelijk in elkaar steekt. je sluit namelijk een nieuw 2 jarig abo af. 6 maanden voor het einde van je vorige abo. dit abo gaat direct bij afsluiten in waardoor je oude vervalt. echter duurt je nieuwe abo 30 i.p.v. 24 maanden als je niet verlengt. ik vraag me af of dit mag. Of dat je gewoon recht hebt om na 24 maanden het abo stop te zetten.

[Reactie gewijzigd door sygys op 28 januari 2016 22:18]

Was het voor iedereen maar zo'n feest... Ik ben de 12gb bundel van tmobile voorbij gegroeid, kreeg eenmalig 4gb extra (totaal=16gb) maar dat bleek ook niet genoeg te zijn. Ik stap nu over naar 24gb 4g van tele2 omdat zei de enige aanbieders zijn (en ik nu veeel goedkoper uitben).
Wat wel jammer is ( moet ik nog eens over mailen ). Is dat ik sim only kreeg ik dubbele data.

Na verlenging heb ik dat niet meer wat wel jammer is.
Ik heb net 3 abonnementen van Ben en Vodafone omgezet naar Simpel, is perfect en probleemloos verlopen. Nummerbehoud ging foutloos, buiten bundel planfond instellen ging probleemloos (kan bij Ben niet) en alles op tijd geactiveerd.

Dan heb ik met mijn zakelijke Vodafone abo toch hele andere ervaringen.

En voor wat betreft de Tele2 abo's, ik zie de meerwaarde niet. De ouderwetse manier van toestel koppelen aan abo trekt mijn interesse niet, bovendien zijn de abonnementen niks bijzonders.
Geen goede Sim only aanbiedingen? Ik heb de laatste jaren verschillende Sim-only abonnementen afgesloten, en Tele2 was steeds het aantrekkelijkst voor de goedkope abonnementen. 100min bellen/sms voor €3, 200m/m + 500Mb voor €11. Dat haalt Vodafone niet en Hollandse Nieuwe is nu (>1 jaar later) maar een Euro goedkoper.
Ik heb zo'n vergelijkbaar Sim Only. En toen hun 4G netwerk online kwam werd de databundel verdubbelt. Daarnaast kun je eigenlijk Hollands Nieuwe niet vergelijken met Tele2, want die leveren geen 4G Sim Only.
Ook mensen die wel hun 4G voor data gebruiken (Sim-Only en Abo), zullen toch terug moeten op 3G als ze gaan bellen. En dat kan dus alleen via T-Mobile. Zodra ze dus Volte hebben bij Tele2 kunnen ze pas van de 3G link met T-Mobile af. Dus dat ligt niet aan de Sim only mensen, maar aan het ontbreken van Volte op het netwerk van Tele2. Overigens hebben de andere providers ook nog geen Volte, dus niks vreemds aan de hand hier.
Misschien bekijken ze het verkeerd. Door het aanbieden van gratis 4G behouden ze misschien ook meer klanten.
Mij hebben ze weten te binden door ineens pats boem mid-contract gratis 500mb meer data p.m. + 4g te leveren.
Er zijn deals die me 1 a 2 euro p.m. besparen. Maar een Telco of ISP die mij op een positieve manier weet te verrassen is als een Eenhoorn en daar moet je zuinig op zijn ;)
offtopic:
Tele 2 is letterlijk de eerste Telco/ISP in mijn 'actieve' bestaan (16 jaar geleden een nokia 3310 gekocht, daar begon het mee) die bij mij een louter positieve nasmaak achter laat.


p.s. heb een klein instapabonnementje van 11 euro p.m.

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 28 januari 2016 17:04]

Ik heb in twee jaar tijd twee keer twee gb erbij gekregen, dus wat dat betreft vind ik 500mb wat tegenvallen.
Zeker bij de migratie van hi naar kpn... Als dat zo is dan moet je nu eens kijken wat je kwijt bent voor het zelfde abo als je nu hebt als je het nu opnieuw zou moeten afsluiten op KPN. ik ben dan ruim 30 euro per maand meer kwijt namelijk.

Na mij abo blijf ik zeker niet bij KPN... Hi was een leuke vrij scherpe aanbieder. KPN is de duurste van nederland. De grootste fout die ze ooit konden maken is Hi opdoeken... het lijkt wel of er een stel idioten in de top van KPN zitten die keer op keer de meest domme beslissingen nemen die je je maar kunt bedenken.

Ik kan er eigenlijk wel om lachen... De mannen die dit verzinnen hebben weet ik wat voor opleidingen gedaan, verdienen tonnen per jaar maar hebben werkelijk geen flauw benul wat ze aan het doen zijn. Ik vraag me soms echt af hoe deze heren het ooit zo ver geschopt kunnen hebben.
Ik vind dat nogal kort door de bocht. Hieronder heb ik op een rijtje gezet wat mijn abo + toestel kost bij de verschillende providers.

KPN (400 min/sms + 10.5 gb) €32,50 per maand en eenmalig €206
Tele2 (onbeperkt + 8gb) €41,- per maand en eenmalig €206
Tmobile (120 min/sms + 12gb) €44,50 per maand en eenmalig €286
Vodafone (onbeperkt + 10gb) €42,- per maand en eenmalig €243

Het totale bedrag per provider:
KPN €986
Tele2 €1190
Tmobile €1354
Vodafone €1251

Ik heb juist KPN gekozen, omdat het niet de duurste provider van Nederland is. Bovenstaande is wel het geval bij mijn toestel (Lumia 950XL) en kan per toestel en gebruik verschillen. Bij KPN krijg je €5 korting en 2x zoveel minuten en mb's. Vodafone heeft een soort gelijk iets met 3 gb erbij. Die heb ik bij allebei erin meegenomen.
Ik heb juist onlangs een Sim-only bij hen afgesloten. Wil je 4G en wil je maar iets van 10 of 12 euro betalen, kom je al heel gauw bij Tele2 uit.
Ik heb nu 4g van tele2 voor 10 euro per maand 1gb en geen kosten buiten de bundel. Mij hoor je ook niet klagen.
Toch is het aanbod bij andere aanbieders in ene wel een stuk beter geworden - was data een tijdlang echt de cashcow, nu kon ik in een jaar tijd bij t-mobile een jaar verlengen en voor dezelfde prijs 3Gb ipv 1Gb data krijgen. De 3 jaar er voor was de prijs nagenoeg gelijk.

Soms is het voordeel wat een 'challenger' biedt op de markt niet per se voor klanten van die partij (Tele2) maar voor bestaanden klanten van bestaande partijen die in ene meer voor hetzelfde geld krijgen. Overigens ook een zwak voor Tele2, alleen voor zakelijk kijk ik de kat nog een jaar uit de boom of dat bereik echt zo goed / goed genoeg is om over te stappen.
Het bereik is beter dan dat van T-Mobile, immers vallen ze daar op terug, en anders hebben ze een eigen netwerk.

Dus als je T-Mobile vertrouwd kan je Tele2 ook vertrouwen. Maar het is niet altijd ideaal. Maar ik vind de meerwaarde van een KPN abbo het niet waard.

Daarnaast heeft Tele2 momenteel erg leuke deals met telefoon waarmee je erg veel korting krijgt. wat haast doet denken aan de oude abbo's. ( 200 euro korting op een s6 edge bv ).
Ze willen niet dat Henk of Ingrid met een Galaxy s3 zonder 4g alleen maar data gaan pompen over het 3g netwerk van T-Mobile. Die klanten bij sim only leveren hun te weinig op. Daarbij gok ik dat VoLTE support alleen komt naar detelefoons die zij zelf verkopen (in hun webshop en toekomstige fysieke winkels).
Tele2 is echter wel de enige die op sim only gebied redelijke abo's bied. Ze hebben een prima 4G netwerk met stabiele verbindingen en een goede terugschakeling naar 3G (geen verlies van verbinding tijdens stream bijvoorbeeld). En de prijs is erg interessant. Als bestaande klant heb ik nu 3GB 4G, 200min/sms voor €23 (wat 17,50 had kunnen zijn als ik een maandje eerder had verlengt). Vodafone rekent voor dezelfde hoeveelheid internet (waarvan 1GB zogenaamd "gratis extra") €30. Dit is dus fors duurder voor wat? Ongelimiteerd bellen. Sure. Tele2 bied exact dat plus 1 gb extra en een high-end toestel voor €34. Vodafone zou dan alleen voor de data al zo'n €35-40 vragen (2+1GB met toestel is "nu tijdelijk" €36 ipv €49).

Zodoende denk ik niet dat Tele2 zichzelf buiten de markt zet. Met het 4G netwerk zijn ze hard op weg om kwalitatief dezelfde dienst te kunnen bieden als de "andere drie", maar dan tegen lagere tarieven. Hun 24GB bundel is bijvoorbeeld de grootste bundel op de markt en ook nog erg aantrekkelijk geprijsd (€60 met SGS6 64GB).

Helaas hebben ze dit abo niet als sim only. Voor €35 had ik dat zeer zeker wel gedaan namelijk. De overige sim onlies zijn gewoon redelijk geprijsd binnen het segment wat ze bedienen (rekening houdend met 4G support).
Ik betaal 36 euro voor dat abonement (met de goedkoopste telefoon, ik gebruik gewoon mijn oneplus 2) en het is ook nog 1 jarig!

[Reactie gewijzigd door Coffee op 28 januari 2016 20:35]

Het blijft vaak ook persoonlijke keuze. Ik heb juist voorlopig wel gekozen voor Tele2. Gewoom omdat 4G wel bieden, en daarnaast andere providers wel gewoon betaalbaar zijn, en niet gelijk 1 a 2 jaar vast zitten. Zo heeft simpel.nl een mooie aanbieding met onbeperkt bellen, maar 3G is ook wel beetje verouderd eigenlijk... 4G merk je aardig verschil, en heb weinig klachten met Tele2
Ik heb voor mij vrouw een Sim Only van € 4,00
Meer is voor haar niet nodig.

Ik heb zelf een Abo met 1GB en 150 belminuten voor € 15,00
Ik heb bij ziggo een abo van 1.5GB 4g (hierna onbep. 64/32), 300 belminuten en onbeperkt sms, vodafone netwerk afgesloten voor 15 euro. Het is duurder dan youfone, maar dan heb ik wel de betrouwbaarheid van een capabele provider die me niet alleen geld uit de zakken wilt kloppen en natuurlijk onbeperkt internet. :)
Ik wil niet beweren dat het daaraan ligt maar het is wel iets waar ik tegenaan loop.....

Ik ben namelijk sinds 2011 klant bij Tele2 en nooit problemen gehad totdat ik vorig jaar oktober mijn abonnement ging verlengen.
Kreeg een nieuwe sim en toen ik die in mijn gsm stopte vielen mij 2 dingen op.
1. Ik had ineens tele2 als provider in mijn scherm staan (voorheen altijd T-Mobile)
2. Geen 4G maar gewoon 3G.

Dat laatste is en blijft een probleem bij Tele2....het is namelijk zo dat nieuwe klanten gelijk op hun 4G netwerk gezet worden terwijl al hun oude klanten maar moeten wachten totdat een computer hen selecteert en overzet naar het 4G netwerk.
Ze beloofde mij (en andere klanten) voor eind 2015 over te hebben gezet op dat netwerk.....nieuwjaar voorbij en nog steeds niks.....
Nu eind Januari krijg ik te horen van hun klantenservice dat het voor 01 Maart 2016 moet zijn geregeld maar ik zie ze dat gewoon niet halen en Tele2 blijft stil als je ze erop aanspreekt dat het raar is dat hun bestaande klanten het nakijken hebben terwijl nieuwe klanten kunnen genieten van hun 4G netwerk.

Dit en de problemen die ik nu elke maand heb met niet kloppende facturen en wegvallende verbindingen (waar ze ook weer niets betekende beloftes maken) zorgen ervoor dat ik nadat de huidige periode voorbij is weg zal gaan bij Tele2.
Ik weet zeker dat meer mensen dit meemaken en daarom ook vertrekken.....ze moeten gewoon eens prioriteiten stellen en het goed op orde maken
Bij de aankondiging van hun 4G netwerk hebben ze aangegeven dat ze de markt gingen open breken, vervolgens komen ze met abonnementen die grofweg hetzelfde kosten als die van de andere providers. Misschien tijd om hun initieele belofte na te komen
Ik weet niet waar je vergelijkt, maar ergens gaat je vergelijking niet op:

100min/sms + 1Gig
Tele2 € 10,00
KPN € 22,50
Vodafone € 16,00
T-Mobile € 15,45

Onbeperkt min/sms + 1,5Gig
Tele2 € 16,00
KPN € 27,50
Vodafone € 30,00
T-Mobile € 25,50

Onbeperkt min/sms + 8Gig
Tele2 € 25,00 (8GB)
KPN € 32,50 (5GB)
Vodafone € 37,00 (6+1GB)
T-Mobile € 29,50 (6GB)

Bovenstaande abonnementen alleen bij Fysieke aanbieders "zoals Tele2", en zoveel mogelijk getracht gelijkwaardige abonnementen te nemen.

Kijkende naar de hoeveelheid data en aantal minuten is Tele2 zeer zeker geen dure partij maar inderdaad het goedkoopste. Vergelijken met een MVNO als Simpel (Onbeperkt bellen/sms) en 1GB a € 10,00 kan natuurlijk niet en zou neerkomen op het vergelijken van appels met peren. MVNO's zijn nu eenmaal over het algemeen goedkoper, waarbij je veelal trouwens ook aardig wat moet inleveren zoals combinatie kortingen (alles-in-1 met mobiel etc.).
4-1 KPN Premium

2 HDTV ontvangers
Spotify premium
HBO+Sport 1
60mb
KPN Veilig
5GB clouddiensten
internet-tv
Onbeperkt bellen vast en mobiel.
Mobiel: onbeperkt bel/sms 2 GB ( 5 euro extra korting per mobiel abbo kan hele gezin )

Nu maandelijks voor mij 54 euro ( met Iphone 6S ), over 6 maanden wat meer maar ik kom gemiddeld op zon 73 euro zo snel uit t hoofd.

Dat is voor bovenstaande geen geld zeg ik zo

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 440351 op 28 januari 2016 16:50]

Zo kan ik ook enorm veel combinaties maken inderdaad, maar ik ging even uit van alleen mobiel. Voor mijn buurvrouw 50+ is de KPN combinatie (mobiel + alles-in-1) zekers niet voordeliger en zou ze zelfs in tegenstelling tot Telfort duurder uit zijn en zelfs een lagere internetsnelheid (20/2 vs 50/50).

Voor mij en mijn vrouw is KPN inderdaad weer voordeliger;
KPN Alles-in-1 Premium 6 maanden € 210,00
KPN Alles-in-1 Instap 6 maanden € 270,00
6 maanden opnemen € 30,00
500/500 Snelheidsuprade € 210,00
12 maanden Plus pakket € 0,00

€ 62,50 per maand
Echter voor dit jaar (afgelopen weekend) nog even een korting in de wacht gesleept voor het verlengen met een jaar waardoor ik zelfs uit kom op € 45,63.

KPN 1Gig + onb. bel/sms + S5+ (verdubbeld naar 2GB) € 34,00
KPN 0Mb + 100min/sms € 7,50

Zo ben ik klaar voor € 87,13 Bij andere partijen zou ik geen kortingen of in geval van Vodafone) onvoldoende kortingen krijgen. Afgelopen weekend kwam ik bij Vodafone zelfs uit op een bedrag van nabij de € 120,- omdat bijvoorbeeld een plus pakket even extra erbij gerekend moest worden.

Maar goed, zoals ik al aanhaalde... ik vergeleek gewoon even de mobiele telefoon abonnementen met alles-in-1 pakketten komt hoe je het ook draait of keert, KPN vrijwel altijd als goedkoopste uit de bus als het gaat om 'meer voor minder'. :)
Onbeperkt bellen heb ik niet echt nodig, ik bel te weinig om daar ooit een voordeel uit te halen boven andere abonnementsvormen. Verder, wie sms't er tegenwoordig nog? ik doe het echt bij hoge uitzondering. De abonnementen van Tele2 zijn op de site overigens zonder onbeperkt bellen.

Appels met peren vergelijken is natuurlijk een beetje onzin, je vergelijkt abonnementen met x aantal minuten en MB's, als je exact hetzelfde abbo bij een mvno kan krijgen, waarom zou dat dan ineens anders zijn?

'De markt openbreken' betekent wat mij betreft ook dat je onder de prijs zit van de MVNO's.
Appels met peren vergelijken is natuurlijk een beetje onzin, je vergelijkt abonnementen met x aantal minuten en MB's, als je exact hetzelfde abbo bij een mvno kan krijgen, waarom zou dat dan ineens anders zijn?
De meeste MVNO's bieden of geen 4G en daar waar men 4G aanbied is het vaak zonder onbeperkt bellen en sms'en of een lagere internetsnelheid.

Hierin zijn dan de huismerken van KPN (Telfort), T-Mobile (Ben) en Vodafone (HollandsNieuwe) even uitgesloten daar deze op sommige vlakken meer voordelen bieden t.o.v. de "echte" MVNO's zoals bijvoorbeeld sneller de beschikking over 4G (al dan niet tegen meerprijs). Bij de echte MVNO's zie je echter over het algemeen dat Onbeperkt bellen/sms'en niet wordt aangeboden en de maximum snelheid gemiddeld rond 14,4Mbps (3G) ligt.

Waarom in mijn ogen een fysieke operator vergelijken met een mvno een vergelijking als appels en peren betreft is het feit dat de consument veelal ook klaagt op het feit dat Panda pindakaas van de Lidl nep is en je dit potje pindakaas dus net zo min mag vergelijken als met een A-Merk van Calvé. Of de pak hagelslag van de Lidl voor € 0,60ct niet mag vergelijken met die van Venz dat € 1,75 kost. Of die luxe Mercedes niet kan vergelijken met een Dazia.

Er zitten bij MVNO's nogal wat beperkingen varrïerend van snelheden, onbeperkt ja/nee, 3/4G ja/nee etc. Nog niet gesproken over eventuele problemen die consumenten soms ervaren op gebied van dekkingen en storingen waarbij je bij een fysieke netwerk operator net een stuk sneller een antwoord op je vraag krijgt in tegenstelling tot een MVNO die het eerst moet navragen bij het fysieke netwerk.
Ik weet niet waar je de informatie va tele 2 vandaan hebt maar die hebben geen sim only onbepekt bellen.

1 GB 100 Bel/SMS € 10

1,5 GB 150 Bel/SMS € 15

2,5 GB 250 Bel/SMS € 20
Haal de toestelprijs er bij Tele2 maar eens vanaf. Dat zijn de tarieven die de consument aan het eind van de rit betalen qua abonnement. Bij de meeste toko's blijf je de toestel + abonnementskosten betalen tenzij je het abonnement omzet naar simonly - het typische stilzwijgendverlengen met een maand principe.

Maar oké, laten we het dan maar eventjes omgooien naar all-in, willekeurige toestel:
Samsung Galaxy S6 32Gb Black:
Tele2 1,5GB + Onbeperkt bellen/smsen € 31,00 p/m € 48,00 eenmalig.
KPN 1GB + Onbeperkt bellen/smsen € 49,00 p/m € 53,23 eenmalig
Vodafone 2GB ,, € 39,00 p/m
T-Mobile 1GB ,, € 44,00 p/m

Van 3 van deze aanbieders weet ik dat ze stilzwijgend verlengen en de prijs inclusief toestel blijven hanteren tot de consument zelf contact opneemt en omzet naar Sim-Only. Simpele rekensom zegt hierbij dat de Top 4 er als volgt uitziet;

1e) Tele2 € 33,00 per maand - € 16,00 na contractperiode sim-only
2e) Vodafone € 39,00 per maand € 30,00 na contractperiode sim-only
3e) T-Mobile € 44,00 per maand € 25,50 na contractperiode sim-only
4e) KPN met € 51,22 per maand € 27,50 na contractperiode sim-only

Nu zelfde toestel maar duurste abonnement met meeste data:
1e) Tele2 € 47,00 met 24GB Onbeperkt bel/sms - € 35,00 na contr. sim-only
2e) Vodafone € 47,00 met 7GB Onbeperkt bel/sms - € 36,00 na contr. sim-only
3e) T-Mobile 51,50 met 12GB Onbeperkt bel/sms - € 34,50 na contr. sim-only
4e) KPN € 64,00 met 10GB Onbeperkt bel/sms - € 37,50 na contr. sim-only

- Allen gebaseerd op 2-jarig contract (ook bij sim-only verlenging).
- Specs zoveel mogelijk gelijkwaardig aan elkaar.
- Uiteraard allen incl. BTW exclusief eventueel persoonlijke aanbiedingen.
- Rechtstreeks bij aanbieders, dus geen dealers/wederverkopers/handelaren enz.
- Even snel opgezocht, dus kunnen wat (kleine) foutjes inzitten maar volgens mij klopt het voorzover.
Luister, ik heb een telefoon, (samsung galaxy note 2) die mij nog prima bevalt dus ik wil sim only en geen nieuw toestel. Het aanbod van tele 2 is dan wel erg schamel. De enigste reden daarvoor is dat tele 2 abonnementen wil aanbieden met toestel om,quote: niet iedereen een toestel met 4g heeft.

Maar ze zijn al wijzer geworden aangezien dat nu toch maar aangepast is sinds vandaag. Want het zal ze ongetwijfeld klanten gekost hebben incl. mij.
Die belofte hebben ze al meteen verbroken toen ze zeiden dat eerst de bestaande klanten gebruik mochten gaan maken van hun "geweldige" 4G netwerk.
Ik heb me nog nooit in Tele 2 abonnementen verdiept omdat de mijne nog tot september loopt. Maar als ik net even kijk is dit heel goed geregeld.

De bedragen staan netjes in 2 delen. Je "Sim only" en het toestel. Wil je geen maandbedrag voor het toestel betalen kun je ook gewoon het toestel direct afrekenen. De prijzen liggen iets hoger maar zeker niet verkeerd.

Zo kun je voor 35 euro een 24GB data bundel hebben met onbeperkt bellen en smsen.

[Reactie gewijzigd door Aksnes op 28 januari 2016 14:54]

Kijk nog eens goed, ze hebben slechts 1 sim only abo: €10 voor 1GB/100min. That's it.
Het abo wat jij noemt moet je verplicht een toestel bij nemen, waarbij je vrijwel zeker nog eenmalig een bedrag moet betalen. Bijv LG G4, €168 eenmalig + €35/mnd (2 jr).
Jep. Maar als je die geseald doorverkoopt heb je een Sim Only met een grote databundel. Daarnaast kun je ook gewoon een telefoon pakken die je wel wilt en meteen betalen.
Aan de andere kant..

Als je een abbo neemt:
24 gig data
onbeperkt bellen + smsen
Samsung S5 Neo

Dan betaal je EUR42,- per maand.
Dat toestel gooi je hier op de V&A voor 250EUR...

Dan betaal je omgerekend SIM Only 31EUR per maand voor onbeperkt data(nouja, 24gig) + onbeperkt bellen + onbeperkt smsen.

Wat op zich wel een erg goede deal is.
Dat is inderdaad heel slim!
Maar als teveel mensen dat doen kan die die S5 Neo weer niet kwijt :P
Om echt volume te pakken zouden ze gewoon hun producten beter op de markt moeten afstemmen.
1GB+100min/sms voor €10,-
1.5GB+150min/sms voor €15,-
2.5GB+250min/sms voor €20,-
Alledrie duur in vergelijking met de abbo's bij hun telefoons, maar wel meer dat één optie.
Ik vind het jammer dat tele2 maar een beperkt aantal telefoons aanbiedt, als ze een groter aanbod zouden hebben was ik waarschijnlijk overgestapt.
Je kunt via studentmobiel of een willekeurige online aanbieder gewoon elk toestel nemen wat je wilt met een Tele2 abonnement erbij.
Helaas kan dat niet Devian. Ik kan bij studentmobiel bv. geen nexus 6p krijgen icm een tele2 abonnement.
Anoniem: 382732
@teuni29 januari 2016 14:12
Als het juiste toestel daarbij zit is het toch prima? Alles aanbieden maakt het uiteindelijk weer duurder.
Het is te hopen dat ze zo wanhopig worden nieuwe klanten aan te trekken, dat ze als enige aanbieder met een echt abonnement, met een open pijpleiding, zonder datalimiet op de proppen komen.

Ik wil geen databundel afsluiten, ik wil een dataverbinding afsluiten.
Dat zal "ooit" vast nog wel komen, ik vermoed echter dat het vooral zal beginnen wat T-Mobile als pilot heeft lopen en ik vermoed dat het hier voorlopig ook zekers bij zal blijven.

Ik verwacht overigens wel dat de tarieven zoals T-Mobile deze inmiddels kenbaar gemaakt heeft, nog wel zullen gaan stijgen wanneer onbeperkt mobiel internet aangeboden zal gaan worden. De kosten onderhoud, infra, dekking etc. van een mobiel netwerk versus landlines ligt nu eenmaal stukken hoger in tegenstelling tot glasvezel en kabel netwerken.

Lees; betaalbaar onbeperkt mobiel internetten is iets wat op de langere termijn tot de mogelijkheden zal behoren. Vooralsnog zullen de komende jaren mobiele providers zichzelf niet in de vingers (durven) snijden met een dergelijk (24/7 onbeperkt) aanbod, daar verliezen ze tenslotte teveel op.

[Reactie gewijzigd door DarkForce op 28 januari 2016 15:48]

Dat die kosten hoger zijn betwijfel ik ten zeerste.
De kosten zullen zeker niet gelijk komen te liggen aan de vaste verbindingen. Vaste verbindingen zullen ook bijna niet omlaag gaan en zijn juist veelal stabiel gebleven - hooguit wat inflatiekosten.

Wat echter wel een probleem gaat vormen is het feit dat bandbreedte via de ether gelimiteerd is en bepalend is met de afstand. Er zullen dus om een nog grotere hoeveelheid mensen te voorzien met de huidige snelheden meer masten of cellen bijgeplaatst moeten worden wilt men 4G (of zelfs t.z.t. >4G) een gedegen opvolger voor vaste verbindingen te laten worden. Dat houdt in, meer investeringen en dus meer kosten... meer kosten = hogere bedragen. Niet voor niets zijn de kosten van abonnementen in de afgelopen 15 jaar meer dan verdubbeld.

Omlaag gaan, zullen de kosten dus vrijwel niet en ik vermoed ook zeker niet dat telecom providers zo dom zijn om die extra inkomsten bij overgebruik zich door de neus te laten boren. Dus het wordt opgevangen door of hogere bedragen, of snelheidsbeperking of dus toch een harde limiet.
Het probleem is dat mobiele datanetwerken altijd een beperkte capaciteit zullen hebben. Tenzij je iedere gebruiker zijn eigen cel geeft...

Als je geen datalimieten hanteert, gebruiken de heavy users alle capaciteit ten koste van incidentele gebruikers. Onbeperkt telefonie is wat dat betreft makkelijker aan te bieden: niemand gaat uren praten omdat het kan. Terwijl er genoeg datatoepassingen zijn die je 24/7 kunt gebruiken.
Ik zit al een tijdje bij Tele2, en het verbaasde me een beetje dat mensen de Sim-only van Tele2 niet interessant vonden. Nu blijkt dat ze nog maar 3 abonnementen hebben... Vroeger kon je modulair je abonnement samenstellen, was een maandelijks opzegbaar abbo niet duurder dan 1 of 2 jaar contract, en hadden ze geen aansluitkosten.
Dan snap ik wel waarom mensen geen Tele2 meer nemen.
Wat voor de één interessant is is dat voor een ander niet.

Een paar voorbeelden met abbo's met andere sterke punten:
Tele2 is boovoorbeeld veel duurder dan Choozze (Gratis). Als dit voldoet.....
Miky heeft een onbeperkt data bundel, langzaam maar wel onbeperkt.
Bij Hollands nieuwe gaat buitenland ook uit de bundel en kan je 3mnd sparen.

Het is maar net waar de voorkeur naar uit gaat.....
hahah mooi verhaal dat 4G, ik heb het nu officieel 1 maand en heb het 4G tekentje nog nooit in beeld gezien. Volgens de klantenservice staat alles goed, ik wacht het dus in spanning af. Wel vriendelijk dat ze meteen mijn bundel van 2 naar 4Gb verhogen.

Mar dit is wel mijn laatste abbo bij ze, klantenservice is volledig Kl*#$e.
Bij Tele2 wordt het LTE logo gebruikt inplaats van 4G maar is inprincipe hetzelfde.
Je moet het ook aanzetten in je toestel vaak staat die standaard op 3G inplaats van LTE(4G)
Maatje van mij heeft dezelfde telefoon met tele2 en daar staat wel 4G in beeld, bij mij staat er H+.
Heb ook Tele2, en heb meestal 4G. Toevallig een toestel zonder ondersteuning voor 800Mhz?
Galaxy s6, ik ga er vanuit dat die dat prima ondersteund :P
Anoniem: 719316
@iTonny28 januari 2016 17:00
Op mijn Galaxy s6 staat 4G+
Weet niet wat er op een LG komt te staan.. :)
Instellingen > Meer > Mobiele netwerken > Netwerkmodus
H+ is zeker niet 4G, maar 3G inderdaad :P
Dan ligt het dus niet aan Tele2 maar aan jouw instellingen.
instellingen staan goed, tenzij jij een andere optie hebt dan het in het menu aanpassen? Dan houd ik me graag aanbevolen :)
Ik gebruik de S6 edge en heb, waar er bereik is, gewoon 4g+ bovenin staan.
H+ is 3.5G, heb je geprobeerd de kaart te verwisselen? Misschien heb je niet LTE/4G onder netwerken aanstaan en jezelf gelimiteerd tot WCDMA dat is 3/3.5G. Andere mogelijkheid is dat je misschien een oude SIM kaart hebt en een nieuwe SIM kaart moet krijgen voor 4G.
Volgens tele2 heb ik een 4G kaartje, ik kan dus eigenlijk van niets anders uitgaan dan dat het waar is. instellingen staan op:

4G/3G/2G (automatisch verbinden)

Verder zijn er geen "hogere" opties.
Ik heb Tele 2 als provider misschien ligt het aan je telefoon, op de Note 4 zie ik 4G en 4G+.
Ik zie altijd het LTE logo, mijn vrouw ook. We hebben allebei een 4G + telefoon optie van Tele 2. Ik woon wel in Eindhoven, op de Randstad na de best gedekte regio van Nederland. :)
Ohja, ik heb een Lumia 640 LTE, zij een Galaxy J5

[Reactie gewijzigd door RoadRunner84 op 28 januari 2016 15:38]

Is dat niet telefoonspecifiek?
Ik heb gewoon 4G staan op mijn Lumia 640 van Tele2
ik ook, op mijn Lumia 930 met een Tele2 abo
Heb je wel een blauwe simkaart gekregen?
Ik kreeg een neuwe nadat ze waren overgestapt op 4G.
Met mijn Note4 zie ik heel vaak het icoontje van 4G+ staan, en ik woon in Limburg 5 km van de Duitse grens, en het is gewoon Tele2 Nederland
"Om duidelijk te zijn: het is onze prioriteit om klanten met honger naar 4g-data aan te trekken"

Deze vind ik heel leuk, want ze maken reclame voor gigantische hoeveelheden data bij de abonnementen maar zodra je bij sim-only gaat kijken kun je maximaal 2,5GB krijgen. Laat ik nou net sim-only willen.
Een sim-only abonnement in combinatie met de nieuwste telefoon levert over 2 jaar gezien voor de consument soms enkele tientjes winst op. Voor providers als Tele2 is het verkopen van een abonnement gewoon veel winstgevender gezien de korting die de provider op de telefoon zelf krijgt. Sim-only klanten zijn veel minder interessant en die willen ze graag naar een "inclusief telefoon" abonnement hebben, hogere databundels is blijkbaar de manier voor Tele2.
...Er van uitgaande dat ik 2 jaar met een telefoon doe. Echter (ver)koop ik redelijk vaak een nieuwe telefoon en wil ik gewoon een sim-only
Ik doe het juist andersom waardoor sim-only interessant is: Ik wacht tot mijn telefoon helemaal kapot is en koop dan zelf een nieuwe.
ik heb een sim only bij tele 2 onbeperkt bellen en 4GB data voor 25 euro
1GB op 4g voor €10 is anders geen slechte deal als dat in lijn ligt met je verbruik.
Klopt helemaal, maar momenteel betaal ik 18 euro voor 2.8GB met 4G bij Ben. Dus goedkoper zijn ze niet. Maar het gaat me vooral erom dat ik best 10GB zou willen maar de optie er niet is, een keertje een aflevering streamen in de trein lijkt me wel wat.
Maar Ben heeft ook nog een snelheidsrestrictie op 4g toch?
Klopt inderdaad, maar ik heb 25Mbps wat meer dan genoeg is voor mobiel internet ;)
Ik heb eind vorig jaar 150 min/sms+ 2GB data + Lumia 640 voor 20 euro per maand. Daarna databundel door Tele2 gratis verdubbeld.
Ik moet zeggen dat ik ook niet veel over hen hoor als mobiele provider. Net even op de website gekeken en het enige unieke product dat zij bieden is 24GB per maand. Terwijl de rest van hun aanbod gewoon erg schraal is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee