T-Mobile biedt 's nachts onbeperkt internet tijdens pilot met 4g voor thuis

T-Mobile heeft geïnteresseerden een voorstel gedaan voor een pilot met een 4g-abonnement voor thuis. Deelnemers kunnen kiezen uit drie abonnementen, met datalimiet van 30GB, 100GB of 200GB. Tussen middernacht en 06:00 geldt er geen datalimiet.

Deelnemers aan de 4g-pilot van T-Mobile betalen maandelijks 29, 59 of 89 euro voor de abonnementen met datalimiet van 30GB, 100GB of 200GB. De datalimiet voor het 4g-abonnement voor thuis is volgens T-Mobile noodzakelijk tijdens de drukke uren op het netwerk. Tussen middernacht en 06:00 's ochtends geldt er geen datalimiet en kunnen klanten 'onbeperkt internetten', aldus de faq die de provider heeft opgesteld voor deelnemers aan de pilot.

Deelnemers die de datalimiet overschrijden kunnen nog wel internetten, maar met een verlaagde snelheid van 64Kb/s, totdat de nieuwe maand ingaat. Volgens de faq is het mogelijk om extra databundels te kopen, maar prijzen daarvan zijn momenteel niet bekend. T-Mobile liet eerder aan Tweakers weten dat het abonnement maximale download- en uploadsnelheden van 120Mbit/s en 50Mbit/s krijgt.

Het is mogelijk om de abonnementen maandelijks bij te stellen naar een hogere of lagere datalimiet. Ook is het mogelijk om het abonnement op '0' te zetten. Gebruikers kunnen het 4g-abonnement tijdens de pilot op iedere plek waar 4g-dekking is gebruiken. Deelnemers krijgen een 4g-modem gratis in bruikleen.

Het aanbod voor het 4g-abonnement voor thuis is door T-Mobile verstuurd naar deelnemers die zich eerder hebben aangemeld voor de pilot. T-Mobile maakte de plannen voor het 4g-thuisabonnement in december 2015 bekend. In tegenstelling tot andere providers mikt T-Mobile niet specifiek op buitengebieden waar geen vast breedband beschikbaar is. Als de pilot succesvol is, wil de provider de 4g-abonnementen voor thuis gaan aanbieden op alle plekken in Nederland waar 4g-dekking is.

4g voor thuis

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

25-01-2016 • 16:50

87 Linkedin

Reacties (87)

87
87
57
2
0
10
Wijzig sortering
Ingeschreven voor de pilot, hopen dat we er bij zitten! Bij ons in het buitengebied is de ADSL lijn om te huilen, en de upgrade van de kast is door KPN ook verplaatst naar Q3 2017 dus dit zou hopelijk een mooie oplossing zijn :-)

Heb tegenwoordig van ellende m'n PS4 maar verbonden met m'n mobiel zodat ik nog een beetje fatsoenlijk online kan gamen (is toch wel triest anno 2016).
KPN heeft al een tijdje inet voor het buitengebied via 4G Misschien iets voor jou? :)
Dat kun je dus heel leuk zeggen maar je zit dan wel weer aan databundels vast.
Keuze uit 10 of 50GB. Oftewel dat blaas je er zo doorheen met netflix en youtube.

Dan kun je echt beter op je ADSL lijn blijven zitten want dit is gewoon waardeloos.

Databundels zoals deze van T-Mobile met 100 of 200GB zijn een stuk meer in lijn met werkelijk verbruik, al is het nog steeds karig.
Het nadeel van KPN mobiel internet in het buitengebied is dat er een aantal eisen aan vast zitten voordat je dit mag gebruiken.
 • De internetsnelheid via DSL moet minder zijn dan 6 Mbit/s
 • Er mogen geen geplande snelheidsverhogingen binnen 6 maanden zijn
 • Het adres moet buiten een stads- of dorpskern liggen
 • 4G moet zijn snelheid kunnen behalen op uw locatie
Daarnaast kost het modem dat KPN aanlevert € 99,- en zijn de abonnementskosten fors hoger dan die van T-Mobile. Gelukkig woon ik zelf niet in een buitengebied en haal ik gewoon 48/50 Mbit/s via VDSL van Tele2 :)
Was de lag op 4G niet nog steeds te hoog om fatsoenlijk te kunnen gamen?
Al kan ik me voorstellen dat de lag op 4G misschien wel gewoon beter is dan op een trage ADSL lijn natuurlijk.
Lagg met 4g is niet echt noemeringswaardig. Als ik op mijn 4g loop te gamen heb ik welgeteld 1 ms meer dan dat ik via mn vaste lijn zit te gamen. (Getest in cs go)
dit is met mijn huidige gsm een ping naar m'n vaste connectie;

Edge: ~200ms
3G: 40ms
4G: 10ms

(ik heb een andere dsl isp dan m'n mobiele provider; moesten die hetzelfde zijn zou de ping wss nog een paar ms lager liggen; maar je kan van 4G absoluut niet meer zeggen dat het slecht is om te gamen of dat het de oorzaak is van je lag; behalve natuurlijk als de antenne waarop je verbonden bent verzadigd isomdat je in een buurt woont waar een hoopje 4G-leechers wonen die hun lijnen allemaal tegelijk zitten vol te duwen waardoor je data vertraging oploopt,
Het is net welk spel het is, ik heb jaren World of Tanks via 3G gespeeld en dat was prima te doen. Zolang de verbinding stabiel is en je rekening houd met de vertraging is er niets aan de hand en kun je de meeste spelletjes gewoon spelen. Alleen games zoals Unreal Tournament worden iets lastiger gezien daar elke ms minder echt telt.
Met een goede verbinding kan ik zelf op 3G nog aardig online gamen. Dan speel ik daar COD of Battlefield. Het is pas als je in beweging bent dat je veel lag krijgt, bijvoorbeeld trein of schip.
Laatst nog getest na aanleiding van een zelfde opmerking, en de latency van 4G is niet veel meer dan die van WLAN op een 2.4GHz band die via ADSL2 een internet verbinding heeft.
Ik game op werk altijd met 4G+ van Vodafone. Ik heb daar een stabielere verbinding dan thuis op m'n Ziggo wifi.
Wil je plezier niet verpesten maar heb je gekeken of er in je buitengebied ook een goed 4G signaal beschikbaar is? :)

Denk dat dit verder een keurige oplossing is! Datalimieten zijn natuurlijk nooit fijn maar dat het 's nachts onbeperkt is prettig. Zo kun je toch wat grote bestanden of updates binnentrekken zonder dat het van je bundel afgaat :)
Denk als ie al z'n mobiel gebruikt om te gamen dat dat wel goed zit dan.
Wil je plezier niet verpesten maar heb je gekeken of er in je buitengebied ook een goed 4G signaal beschikbaar is? :)
Met zo'n vast modem is daar ook nog wel wat aan te doen als het niet zo geweldig is: Bijvoorbeeld een buitenantenne, dat scheelt erg veel qua ontvangst. Of zelfs plaatsing: Ik had in Ierland ooit een WiMAX modem en dat had ik in de nok van het dak geplaatst, scheelde enorm veel qua signaalsterkte (en daarmee bandbreedte).

Voor gebruik van een externe antenne moet er alleen wel een externe antenne poort op zitten, ik weet niet of dat hier het geval is. Anders kan je er altijd nog een soldeerbout bij pakken (voor zover het modem niet in bruikleen is natuurlijk ;) )

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 25 januari 2016 17:46]

Ben dan toch wel benieuwd hoe hoog jouw ping is en hoeveel data je verbruikt met gamen ?
Voor een FPS is het volgens mij zo'n 100MB/u.
29 euro voor 30 GB zou ik wel in m'n telefoon willen, bellen doe ik toch niet. Wat vind T-Mobile ervan als ik de simkaart uit die router in mijn telefoon prik?
Haha laten we hopen dat het om een virtuele sim gaat, dit project is ook echt bedoeld voor de mensen die thuis amper internet snelheid hebben.
Zou jammer zijn indien het project flopt doordat mensen het massaal voor buitenshuis gaan gebruiken.
Waarom zou het dan floppen? TMob is geen liefdadigheidsorganisatie, die willen gewoon centjes verdienen, waarom zouden ze dat dan niet willen?
Precies, je zegt het zelf: het is geen liefdadigheidsorganisatie.
Wil jij het mobiel, dan betaal je er maar voor ;)
Mobiel van T-Mobile is inderdaad een heel stuk duurder.. Ik denk dat ze niet heel veel verdienen op de hier aangeboden pakketten, maar ze kunnen het goedkoper aanbieden omdat de masten in het buitengebied minder zwaar belast worden. Ook 's nachts is dat het geval dus dan mag men onbeperkt gebruikmaken van internet.
Het lijkt me vrij makkelijk te detecteren dat je de hele dag van mast wisselt. Daarnaast kan zo'n simkaart ook best aan het IMEI van het meegeleverde modem worden gekoppeld.
In Spanje heb je bij provider Amena.com 100GB voor 29,95 eur. Je krijgt dan een SIM-kaart die je in een 4G router steekt. In theorie is het voor thuisgebruik, maar ik heb hem al in een mobiel geprobeerd, en gebruik het als "car wifi". (100GB door heel het land heen, en als ik ergens naar een hotel ofzo ga, dan haal ik het uit de auto en heb ik wifi in hotels enzo.)
Anoniem: 344663
@imaxus25 januari 2016 17:15
grappig dat je het wel dan een telefoon noemt terwijl je nooit belt :S
Haha, 2 woorden: moeders en schoonmoeders... Nu ben ik wel echt een beller op dat gebied, ik bel liever iemand dan dat het via whatsapp gaat... Maar alleen al om mijn moeder en schoonmoeder zou een telefoon verplicht moeten zijn voor mij.. Owee als ik een keer niet opneem :D

Maar inderdaad een ipod met 4g zou dan een betere keuze zijn als je ook nooit bereikbaar hoeft te zijn voor iemand xd
Dit doen ze in Rusland al jaren. Dan staat er ONGELIMITEERD 4G maar eigenlijk is het gewoon 4g met een limiet van 100GB per maand (overdag) en in de nacht ongelimiteerd.

Werkt wel fijn, hoor. Ik download alles gewoon in de nacht :)
In meer landen zijn ze er nu mee bezig. De uitrol van glasvezel in Zuid Afrika gaat erg sloom, en we zitten vaak nog vast aan ADSL1 (12mbit). Nu zijn er sinds kort 4G abbos waar veel hogere snelheden behaald kunnen worden.
In Spanje heb je Amena waar je 100GB voor 30 euro krijgt, maar je mag maar 5GB gebruiken voor peer-to-peer.

[Reactie gewijzigd door Rex op 25 januari 2016 18:03]

Ik zie wel mogelijkheden als backup.
Een router die fallback ondersteund, als je bepaalde dingen daarop blokkeert bij die verbinding ( geen streaming overdag e.d ) dan is dat een mooie backuplijn natuurlijk.
Dan is de 29€ niet echt veel investering, als je toch een continuverbinding nodig hebt
Mooie test. Ik hoop dat de databundels later zullen verdwijnen (verwacht ik pas veel later). Moet wel zeggen dat de bundels redelijk ruim zijn voor standaard internetters (de 30GB wordt voor velen vermoed ik wel krap).

Hoop dat Ziggo dit als concurrentie gaat zien en ook eens wat aan de upload gaat doen.

(Internetten met 64Kb/s (single ISDN) is trouwens wel heel erg sloom tegenwoordig met de websites van tegenwoordig. Heb een keer een testje gedaan had ik de doorvoer op de router van 1 poort niet hoger gezet dan 100Kb/s. Bij diverse websites kreeg ik gewoon time out's of de site werd niet eens geladen. Tuurlijk snap ik je bent door je bundel heen dus het is je eigen schuld maar om dan de snelheid naar 64Kb/s terug te laten gaan. Doe dan een iets hogere snelheid wat meer van deze tijd is (128Kb/s kom je al erg ver mee). Of je moet de term dat je nog wel kunt internetten anders verwoorden. Vaak werd gemeld is voldoende voor e-mail etc. Ja deze snelheid is voldoende voor e-mail maar ik ken eigenlijk nog maar heel weinig mensen die de mail echt nog op de computer bekijken via een programma de rest doen het allemaal online. De online pagina's zijn juist een stuk zwaarder geworden.
Heb een keer een testje gedaan had ik de doorvoer op de router van 1 poort niet hoger gezet dan 100Kb/s. Bij diverse websites kreeg ik gewoon time out's of de site werd niet eens geladen.
Ik denk niet dat je test klopt dan want timeouts krijg je niet door beperkte bandbreedte...
Timeouts krijg je alleen wanneer er geheel geen verbinding opgezet kan worden en dat heeft totaal niets met bandbreedte te maken maar meer met ping waarden...
Ziggo gaat wat aan de upload doen wanneer Docsis 3.1 beschikbaar komt, dan krijg je symmetrische verbindingen op coax. Er zijn nu te weinig kanalen beschikbaar. De planning is dat 3.1 in de komende 3 jaar uitgerold wordt. Gehoord op een Ziggo Zakelijk partner event.
Dat kan me niet snel genoeg komen! Ik heb al Ziggo ZZP omdat de upload daar tot 40Kb gaat. Voor glasvezel zijn er hier niet eens plannen dus dat kan nog jaren duren.
mooie test???
Deelnemers die de datalimiet overschrijden kunnen nog wel internetten, maar met een verlaagde snelheid van 64Kb/s, totdat de nieuwe maand ingaat.
da's amper sneller dan m'n antieke dial-up van 20 jaar geleden, die haalde z'n max van 56Kb/s (in ideale omstandigheden)
De rest van de tekst wel gelezen behalve mooie test?
Je hebt gelijk hoor, die 64kb is een schril contrast. Ze kunnen beter vanaf 95GB de snelheid terugschroeven dat het nog redelijk bruikbaar is en pas bij 100GB verder knijpen.

Maar 64kb is niet knijpen maar gewoon afstraffen.

Verder toont dit wel aan hoe bizar veel we nu teveel betalen voor mobiele data. Dat het buitengebied minder belast is is onzin want in drukke gebieden kunnen ze natuurlijk ook wat extra antenne's neerzetten.

Laat ze dit gewoon aanbieden met een simkaart en onbeperkt bellen en sms'en voor 15,- extra.
Handig voor in de auto. WiFi aan en de Kids/collega's kunnen los met de tablets en laptops. Goed carpool argument en sneller dan in/met de trein...
Ookal kan je wel tussen masten wisselen overdag, denk ik niet dat ze het gaan accepteren dat je het "onderweg" gebruikt. Ze zullen waarschijnlijk na x aantal wissels per dag je internet stop zetten of een waarschuwing sturen
Ik denk dat het niet zo ver komt. Ten eerste maak je geen extra kosten voor de provider. (Je blijft namelijk nog onder je GB-limiet.) Ten tweede zou de provider veel extra kosten moeten maken om te achterhalen wie het in een auto gebruikt. Er moet een heel systeem opgebouwd worden om te checken bij welke masten je bent geweest, etc...

Ik denk dus niet dat ze het zullen doen. Sterker nog: Ik heb een "4G at home"-abbo in Spanje, waar ze wel vermelden dat je het alleen thuis mag gebruiken, maar waarbij ik het al jaren (!) in mijn auto heb staan. Als ik op vakantie ga binnen Spanje (naar Ibiza bijv), neem ik het gewoon mee. Vaak is mijn 4G sneller dan de wifi van de hotels.
Staat in de faq dat het mag. :)
hmm das geen gekke deal ansign.. normaal internetten overdag.. en leechen in de nacht ;)
nou nog in prepaid formaat of in een per maand opzegbaar formaat :)

dan hoef ik geen in verhouding "veel te dure" wifi ticket te kopen op de camping :|
Het is per maand naar 0 euro per maand te zetten, en voor de camping of vakantiehuis in Nederland is het inderdaad erg handig.
nou ja ben benieuwd hoe de pilot uit gaat pakken.. met 30GB red ik mij wel in de vakantie hoor.. vooral omdat de nachtelijke data toch niet telt ( kan ik dan evt opnames van de PVR downloaden :P )
Voor de buiten gebieden kan ik het nog wel een beetje begrijpen maar voor de rest van het land...

Als ik thuis gewoon mijn Ziggo/KPN/glasvezel verbinding heb liggen van 50Mbps tot 1Gbps waarom dan niet gewoon WIFI over dat modem gebruiken thuis en dat hele 4G gedoe achterwegen laten? De kosten voor een internet provider over een vaste lijn zijn een stuk goedkoper dan 4G verbindingen en de data limiet is niet zo restrictief.

Als backup zou het leuk zijn als je zou kunnen kiezen voor een betaal als ik ook echt data verstook. Maar daar heeft T-Mobile natuurlijk niets aan.

Ik snap zeker voor de binnen steden de toegevoegde waarde van een erg duur abonnement met een kleine data bundel niet echt, misschien dat ik iets over het hoofd zie?
Dit is dan ook met name voor de buitengebieden waar geen glasvezel etc. Ter beschikking is. Met zo'n 4g oplossing als deze haal je dan hogere snelheden als met de reguliere bekabeling.
Er zijn veel mensen die veel on the move zijn dan is het wel handig. Wifi hotspot in de auto, mensen die af en toe verhuizen en niet steeds vast willen zitten aan een jaar abo etc.

Dan heb je nog campings, recreatiewoningen etc. Mensen daar willen maar wat graag 4G met ruime bundel. Nu moeten ze aan de camping eigenaar betalen voor alles, zelfs het gas gaat 3x over de kop zo duur is het...
Leuke idee maar nachts slaap ik diep! Veels te duur en wanneer stap T-Mobile eens af van 64Kbps!

Thuis heb ik Ziggo en ben altijd automatisch via Wi-Fi verbond met mijn Note 2 en tablet LG G Pad 8.3 en altijd supersnel!

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 25 januari 2016 23:35]

Echter heb jij een kabel die je huis binnenkomt van Ziggo.
T-Mobile gaat dit aanbieden via 4G, nogal een verschil. ;)
Grappig, dit doet me denken aan de (goede oude) tijd dat je bij de PTT des avonds na 20.00 en in het weekend goedkopere telefoontikken had, voornamelijk natuurlijk om de reden om het netwerk overdag minder te belasten volgens mij. Dit is natuurlijk een zelfde idee om bepaalde groepen mensen die toch willen doorpompen naar de nacht toe halen om het toch interessant voor die mensen te maken.

Een beetje een zelfde soort principe dat T-Mobile in de decembermaand deed met 4 GB gratis weggeven, volgens mij puur om te kijken of het netwerk de drukte aan kan en hoe het netwerk er op reageert. Prima bezig lijkt me bij T-Mobile.
Ik heb een tijdje een night-account gehad op een usenetserver, die ging dan van 22:00 tot 06:u
Dan "leer" je jezelf gewoon aan dat grote dingen in die tijden gebeuren.
Mijn downloader staat de hele dag aan, en accepteert de opdrachten, maar gaan in een wachtrij, tot de tijd bereikt is.

Nu een unlimited account, maar eigenlijk nog steeds op dezelfde manier, wachtrij en 'snachts op laten halen.
kwestie van geduld, en prioriteiten stellen :)
damn, 120mbit down voor de backups snachts is toch wel erg lekker voor maar 29euro/maand. Met maar 2mbit adsl en wel vlot 4G gaat dit toch echt de toekomst worden voor het buitengebied :+
120mbit up, niet down ;) Het staat er wat krom door regelafbreking als je te snel leest ;) 120mbit down en 50mbit up. Maar dan nog is je upload snelheid van belang voor je backup, niet je download snelheid.

[Reactie gewijzigd door Ventieldopje op 25 januari 2016 17:27]

"T-Mobile liet eerder aan Tweakers weten dat het abonnement maximale download- en uploadsnelheden van van 120Mbit/s en 50Mbit/s krijgt."
T-Mobile liet eerder aan Tweakers weten dat het abonnement maximale download- en uploadsnelheden van van 120Mbit/s en 50Mbit/s krijgt.
120 Mbit down en 50 Mbit up, niet 120 up
Nou ik denk dat ik wel weet wat Ventieldopje bedoelt, wanneer iemand back-ups via internet maakt gaat dat meestal van jou thuis naar een externe lokatie. Oftewel dan zit je met een upload te werken en niet met 120Mb down, aan die down heb je namelijk niet heel veel als je een back-up naar een cloud oid maakt.

Maar goed misschien maakt deze tweakers back-ups van zijn droppbox naar zijn pc kan ook en dan zit je wel met de 120Mb down :)
Ik had het inderdaad gezien, maar het is uit de context van aadje93 niet op te maken. Feit blijft wel dat het in ieder geval geen 120 Mbit up is. :)
Ja klopt xd hij had waarschijnlijk beter alleen down kunnen veranderen naar up ipv die 120 erbij te vermelden aangezien er nergens spraken is van 120mb up xd

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee