Tele2 presenteert abonnementen met belbundels - update

Tele2 komt donderdag met nieuwe abonnementen, zo laat de provider weten aan Tweakers. Daarin is niet langer onbeperkt bellen en sms'en inbegrepen, maar zijn er losse belbundels verkrijgbaar. De 1,5GB-optie vervalt en krijgt een vervanger in een 2GB-bundel.

Tele2 komt met twee belbundels, zo laat de provider woensdagavond weten aan Tweakers. De ene biedt honderd belminuten of sms'jes voor twee euro, de andere heeft onbeperkt bellen en sms'en aan boord voor zes euro. De onderstaande prijzen gaan over de sim-onlyabonnementen met een abonnement van twee jaar. Wie een elke maand opzegbare variant wil, betaalt per maand een euro meer.

Klanten die een nieuw abonnement nemen met een databundel van 4GB of meer zijn evenveel kwijt als in de huidige situatie, maar als ze kiezen voor een belbundel van honderd minuten of sms'jes zijn ze juist goedkoper uit dan nu het geval is. Een belbundel is wel in alle gevallen verplicht en de abonnementen zijn dus nog niet als data-only verkrijgbaar. Volgens Tele2 was er behoefte aan de loskoppeling van data en bellen, omdat veel klanten vanwege bijvoorbeeld de grote 24GB-bundel kiezen voor de provider, maar vervolgens nauwelijks bellen en sms'en.

De abonnementen zijn vanaf donderdag verkrijgbaar. Een anonieme bron tipte Tweakers over de komst van de nieuwe abonnementen, waarna de provider die desgevraagd bevestigde.

Tele2-abonnementen vanaf 3 november 1GB 2GB 4GB 8GB 24GB
Prijs nieuwe abo met 100 minuten/sms €11 €15 €17 €21 €31
Prijs nieuwe abo met onbeperkte minuten/sms €15 €19 €21 €25 €35
Prijs huidige abo €10 €16* €21 €25 €35
Belminuten/sms bij huidige abo 100 Onbep Onbep Onbep Onbep

* deze biedt in het huidige abo een databundel van 1,5GB, geen 2GB

Update, maandag: Enkele prijzen in de tabel van het nieuwe abonnement met onbeperkt bellen en sms'en stonden verkeerd. De prijzen van de abonnementen met 2GB, 4GB en 8GB stonden twee euro te hoog, waardoor het leek alsof de abonnementen duurder waren geworden, terwijl dat in feite niet zo is.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

02-11-2016 • 20:45

125 Linkedin

Reacties (125)

125
123
65
2
0
35
Wijzig sortering
Als je al 31 euro wilt betalen voor 24 GB, dan is het een klein bedrag om 4 euro bij te leggen voor onbeperkt bellen lijkt me?

100 minuten is dan ook wel weer net niks, geef dan direct 200 of 300 min? Conclusie: Iedereen doet dus onbeperkt bellen erbij als je toch een beetje belt?
€31 voor 20 GB lijkt mij persoonlijk wel een lekkere deal. De beste deal voor zover ik weet.

Ik zit nu bij Vodafone met 12 GB maar dat gaat geregeld op. Over een paar maandjes kan ik overstappen en dan is Tele2 een serieuze kandidaat hier.
Ik kijk naar nieuwe abo's en ik kan er nief over uit waarom ik zoveel gb's zou willen. Ik heb nu 1 in de maand en die gaat zelden op. Niet om te flamen, ik ben oprecht benieuwd hoe je 12gb op maakt. Tether je veel? Of netflix? Ik stream regelmatig van spotify via mn bundel en nog haal ik de 1 gb niet.
Ik ram er zelf gemiddeld zo'n 15GB per maand doorheen, en dat is gewoon met normaal gebruik. Geen tethering, geen netflix, Spotify is normaliter gesynchroniseerd via WiFi. En ik vind niet dat ik echt gekke dingen doe ofzo. Ik gebruik m'n toestel behoorlijk intensief, maar niet echt veel (Full-HD) videostreaming of iets dergelijks, om maar wat te noemen. Wel probeer ik website elementen altijd in goede kwaliteit te laden.
M'n toestel hangt bijna nooit op WiFi i.v.m. wat roaming problemen.

Deze maand had ik 17GB verbruikt, mede omdat ik m'n iPhone had omgeruild en daar Spotify nog niet op had gesynchroniseerd.
Ik wil best een keertje delen waar dit aan opgaat hoor (in grote lijnen):
- Safari browser: 3.7GB
- App Store: 2.8GB (Zou ik kunnen verminderen door updates op te sparen en dan de telefoon weer eens aan WiFi te hangen, 1x per week ofzo. :P)
- Giphy: 1.8GB (Uhhh, die is nieuw. :P Ik was de GIF functie in WhatsApp aan 't testen :') Door de GIFjes heen bladeren in de Giphy app vreet kennelijk nogal veel dataverkeer. Bizar, want in WhatsApp zelf kost het scrollen en zoeken door GIFjes bijna geen reet aan data... Maarja dat is dan ook niet in HD totdat je een GIF selecteert.)
- Dumpert: 2.6GB (HD)
- Spotify: 1.2GB
- Dolphin browser: 1.1GB
- Youtube: 1.1GB (HD)
- Facebook: 612MB
- TestFlight: 542MB (Hierop komen al m'n beta apps binnen, zoals Spotify en WhatsApp.)
- E-mail: 275MB
- Nu.nl: 122MB (waaraan? Geen flauw idee... Zullen wel ads zijn!)
- WhatsApp: 65MB (Ik blijf het heerlijk vinden hoe enorm weinig data die app gebruikt!)
En dan nog wat apps die ik sporadisch gebruik en heel veel apps die op de achtergrond draaien (weer, buienalarm, server monitoring, IoT-connectivity et cetera.) en wat verbruik van "het systeem" zelf wat random verbruik heeft, in totaal hebben die bij elkaar dus zo'n 1GB verbruik.

Nou, dat dus.
Waar ben je dan de hele dag? Op het platte land? Ik heb overal om me heen (gratis)Wifi en haal amper 100Mb per maand!
Ik moet zeggen dat ik dacht dat Tele2 altijd een prijsvechter was. Ik geloof dat die tijd voorbij is. Vrij prijzige abonnementen naar mijn mening.
Nope, voornamelijk thuis/kantoor/auto. (Al gebruik ik de smartphone niet tijdens het rijden - de achtergrondprocessen blijven wel draaien natuurlijk.)
Dat dit in een gat in de middle of nowhere ligt maakt vrij weinig uit - ik heb overal 500/500MBit glasvezel naar buiten liggen, en een 802.11ac WiFi-netwerk dat deze snelheid zonder enig probleem door de lucht kan pompen, door het hele huis en ook in de achtertuin; en op kantoor ook. Op WiFi haal ik met speedtest via m'n telefoon dan ook gemiddeld zo'n 420MBit up en down.

Ik zit gewoon eigenlijk nooit met m'n telefoon op WiFi uit pure gewenning, omdat ik eerst ergens woonde waar 4G vele malen sneller was dan vast. :')
(4G leverde gemiddeld 180MBit/sec, en vast internet "slechts" maximaal 60MBit/sec - bij gratie van de wijkcentrale.)
Daarnaast vreet WiFi meer batterij, en dit komt voornamelijk door roaming problemen. Het huis is heel erg goed geïsoleerd, en helaas ligt er dus ook deels alufolie onder de vloeren en zit er allerlei shit tussen de muren. Dit... verziekt het bereik van 5Ghz Wi-Fi nogal - en minder signal == meer accuverbruik. Op zich maakt dat niet zo uit omdat de volgende router het signaal in ongeveer 75% van de gevallen overneemt, maar dit wil soms helaas niet helemaal lekker werken op m'n telefoon waardoor ie probeert verbonden te blijven met het access point dat maar heel weinig bereik levert. Hierdoor slurpt m'n batterij bizar snel leeg totdat ik weer in goed bereik van het eerste AP kom. En dat is vaak een nogal onaangename verassing.
... Ik ben tot dusver te lui geweest om te onderzoeken hoe ik dat ga oplossen, puur omdat ik toch een databundel van 20GB heb. :P

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 3 november 2016 04:11]

Ok, meer luiheid dus ;)
Wifi kost inderdaad wat meer batterij, maar ook hierop reageer ik weer. Er is overal stroom om me heen als het nodig is. Ik moet alleen niet vergeten mijn oplader mee te nemen zolang dat nog niet gestandaardiseerd is.
Zag dat zelfs in de nieuwe treinen misschien stopcontacten gaan komen bij iedere stoel.
Waarom gerbuik je twee verschillende browsers? Ivm porn of iets dergelijke?
Omdat Dolphin veel beter overweg kan met het downloaden van bestanden dan Safari, werkt ook veel prettiger.
Safari werkt echter zwaar relaxed samen met m'n andere apparaten, dusja.
Onlangs dezelfde overstap gedaan en erg verrast qua bereik en performance.
Ik bel persoonlijk maximaal 20 minuten in een maand, de rest gaat via whatsapp/facebook.
Vindt het juist vervelend dat ik 300 minuten moet kopen, ik gebruik dus nog geen 10% en minder minuten kon niet, ik moet er nu wel voor betalen. Zonder belminuten is geen optie want ik moet wel gewoon kunnen bellen ;)


Mooi abbo van tele2, vraag me alleen wel af of het 3G of 4G is.
Alle tele2 abonnementen zijn met 4G
ik heb met tele2 regelmatig zelfs 4g+
Alle abonnementen zijn 4G, op het forum is een heel topic gewijd aan de snelheden die je bij Tele2 met 4G haalt:
Tele2 4G ervaringen

Best nette prijs/kwaliteit verhouding!

[Reactie gewijzigd door redstorm op 3 november 2016 08:50]

Alle netwerken van Tele2 zijn 4G momenteel.
Uiteraard zul je wel die ontvangst in je omgeving moeten hebben.
Ik gebruik veel data en bel bijna niet. Ookal is €4 op €31 niet veel, voor mij zou het weggegooid geld zijn.

Ik moet es gaan kijken hoeveel data ik daadwerkelijk verbruik ;)
Haha same here. Iedere maand 24 GB er doorheen maar maximaal zo'n 40 minuten en smsjes. Ik ga echter veel meer bellen volgend jaar dus ik ben blij dat ik het wel heb. Ik betaal daarnaast ook nog slechts €32 dus voor die euro ga ik niet moeilijk doen.
Ik gebruik rondom de 6GB per maand met uitschieters tot 20GB, en betaal slechts €14/maand.

Nee, dit is nergens (meer) te krijgen.
Ik betaal bij tele2 momenteel drie euro vijftig voor 100minuten/sms.

Wifi overal!
En je privacy weg als je op openbare netwerken zit ;)
Dat valt af te vangen met eigen DNS server instelling en VPN verbinding.

Zelf gebruik ik prettig Tele2 4G trouwens, ik kan uit met 100 min/sms dus wil wel besparen of gratis upgraden van 4 naar 8GB.

Maandelijks opzegbaar.
Eventueel maandelijks naar beneden bijstellen.
Eventueel per direct te upgraden (buitenbundelkosten afvangen). Ik ben wel content bij Tele2. Heb goed ontvangst, in mijn regio beter dan Vodafone, waar ik ook al heel tevreden mee was.

Laat de concurrentie maar z'n ding doen, daarom zit ik nu bij Tele2.
Geen probleem met OpenVPN ;)
Ga dat een normale "simpele" consument maar eens vertellen ;)
Je kan natuurlijk ook gewoon een vpn dienst afsluiten, of je privacy dan gewaarborgd blijft laten we er dan maar buiten: je bent iig niet open en bloot op het netwerk en het is makkelijk in te stellen. De meeste providers hebben simpelweg een app waar je ergens op enable drukt en dan werkt het wel :)
stap 1 installeer opera max (afaik doen zijn geen shady shit, right?)
stap 2 selecteer databesparing en wanneer de vpn gebruikt wordt (wifi/4g)
done
Geen probleem, heb op mijn ouders hun mobiele apparaten (telefoon + tablet) de boel door gelust naar mijn huis. En blij dat ze zijn dat ze geen reclame meer krijgen in apps en websites :+ en dan scheelt het ook nog om die reden behoorlijk wat data omdat de reclame en rotzooi vooraf wordt weg gefilterd.
Je weet dat je privacy sowieso weg is, als je je in de openbare ruimte begeeft? ;-)
Overal? Echtniet. Om te beginnen; niet in de meeste treinen waaronder alle sprinters, en in de treinen die het wel hebben onwerkbaar traag. Daarnaast niet in de auto, niet op de fiets, etc.

Ik ben niet supervaak onderweg, maar wel "vaak genoeg" waarbij ik gewoon muziek wil streamen (op de fiets) of 1080p youtube wil kijken (in de trein), en vele andere zaken.

Daarnaast is mijn ruime mobiele bundel een perfecte backup voor wanneer het lokale internet stuk gaat (of dat nou thuis is of ergens anders - vaak genoeg nodig gehad op school).
Wifi overal? Geen veeleisende gebruiker dus, ik zou daar echt geen zin in hebben ;)
Welk abbo heb jij als ik vragen mag ?
Haha, zelfde hier. Heb al 2 jaar 6gb zonder belminuten. Heb wel meer dan 6gb data nodig want na de 3e week is het al op....
Bellen doe ik bijna nooit (of via facetime audio/whatsapp)
Ik kan voor 30 cent per minuut bellen als dat echt nodig zou zijn dus in principe heb ik 15 min beltijd voordat ik de 4,50 euro aantik die ik anders maandelijks voor een bundel kwijt ben.
Ik ook, ik gebruik zo'n 3-4 GB data, en dan moet ik oppassen dat ik niet teveel video's kijk. En ik bel misschien 10 minten per maand. Soms misschien iets meer maar 100 kom ik echt niet aan.
ik ben blij met de optie die tele2 had/heeft van 100 belminuten zonder data. mijn vrouw heeft zon sim only, en kost haar 3€, ze is veelal thuis, dus wifi, en geen belang bij mobiele data. en belt alleen als het nodig is.

als ik haar nu over zou laten stappen naar een andere provider of ander abbo zou ze gelijk meer kwijt zijn terwijl ze niets meer nodig heeft.
Ik bel misschien 1 keer in de twee maanden, en dat kan ook gewoon via WhatsApp oid
ik heb 100 belminuten en 1,5gb data voor 12 euro per maand.
die 100 belminuten krijg ik never nooit op, ik gebruik denk ongeveer 20 minuten per maand aan bellen.
Jammer 1,5gb met onbeperkt bellen was een mooi abbo, precies genoeg voor veel mensen denk ik zo, en geen zorgen over teveel minuten verbruiken. Nu hebben ze eigenlijk een verkapte prijsverhoging van 5 euro voor 500mb extra doorgevoerd.

Denk dat de andere aanbieders nu weer aantrekkelijker zijn dan Tele2.

De 24gb variant met onbeperkt bellen is dan weer niet te duur. Helaas ben ik niet vaak genoeg afhankelijk van mobiel internet om dat er doorheen te jagen :p

[Reactie gewijzigd door ThaStealth op 2 november 2016 20:54]

Deze prijzen zijn in mijn opzicht toch echt te duur, het lijkt wel alsof ze nieteens proberen te concurreren op het bodem segment, de concurrentie bied bijvoorbeeld onbp. bellen&sms met 1gb voor 10 euro ;(
Anoniem: 426269
@seapip3 november 2016 02:40
Hmmm, en ik wilde nog wel naar Tele2 overstappen de volgende keer omdat ik dacht dat ze in het bodemsegment goedkoper waren (heb nu Hollands nieuwe 1000 MB / min / sms voor € 11,-). Welke is dat, onbeperkt bellen & sms & 1 GB voor 10 euro?
@seapip Pas wel op dat je dan aan 3g vast zit. Ze bieden niks aan 4g aan
( net verkeerd getikt)

[Reactie gewijzigd door Blijebal op 3 november 2016 06:54]

Oh dat detail was ik inderdaad vergeten, maarja 4g is ook een beetje overbodig met kleine data bundels, of je wilt de mb's binnen een uur opmaken :+
Anoniem: 426269
@seapip3 november 2016 15:48
O shit. Daar ga ik nooit meer naar terug. Voicemail aan/uitzetten kon toen ik het had nog niet eens via de website. Ik heb daar een half jaar lang elke maand voor moeten bellen tot ze het pas voor elkaar kregen hem uit te zetten. Simpel werd ik ervan. ;)
Zelf in mijn ervaring geen problemen gehad met het uitzetten van mn voicemail, ik moest alleen maar UIT smsen naar 1233.

Uiteraard was Simpel in het begin erg beperkt mede door het feit dat ze net nieuw waren en de website half af was.
welke concurentie want zoals ik het hier zie heeft tele2 maar 3 concurenten, kpn vodafone en tmobile verder zou je misschien telfort nog mogen rekenen omdat dit een volwaardige kpn dochter is, maar zaken als hollandsnieuwe etc zijn natuurlijk geen alternatieven voor een operator met eigen 4g netwerk...

en in dat opzicht: onb bellen /sms + 1,5gb data kost 24 bij vodafone...
Inderdaad een mooi abbo, eentje die ik zojuist had afgesloten 2 maanden terug.

Worden bestaande klanten dan ook overgezet naar een nieuw abbonnement?
Anoniem: 823835
@Znorkus3 november 2016 06:21
Dan ga ik toch persoonlijk langs op het hoofdkantoor om te vragen of ze nog helemaal lekker zijn. :9
Heb mijn toestel met het hoogste bedrag in één keer afbetaald maar zit 2 jaar vast aan het 1.5 GB abonnement voor 16 euro per maand.

Dit was een overweging om de maandelijkse kosten en het totaalbedrag over de volledige looptijd laag te houden en wetend dat ik voldoende heb aan 1.5 GB doordat ik zoals veel anderen voornamelijk gebruik maak van WiFi.
Bovendien is mij later verteld dat het bij Vodafone goedkoper kan. Ik heb het niet gecontroleerd maar bij Vodafone zou mijn broertje 4 GB hebben voor een vergelijkbaar bedrag als bestaande klant. Heb de 24 GB optie trouwens ook overwogen maar dan wel zonder vast internet. Ik zou er niet mee uitkomen tenzij ik de pc laat staan.
Dat is een grote NOPE.

Anyway...
Het lijkt mij toch sterk dat ze mij de komende 2 jaar ongevraagd en onverwacht 5 euro extra per maand kunnen afromen voor iets wat ik niet gebruik. Het zelfde grapje heeft Ziggo klanten gekost. Ik weet niet of het voor hen loonde; Of de overige klanten die toch meer zijn gaan betalen het verlies aan klanten goed maakten.
Ongetwijfeld hadden ze dit al ingecalculeerd met ervaring uit eerdere verhogingen en wisten dat het lonend zou zijn. Toch grappig dat het groot bekend werd in het nieuws en de mens wist dat ze vroegtijdig mochten uitstappen hier om.
Iets met contracten breken en zo.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 823835 op 3 november 2016 07:02]

als ze je contact aan willen passen dan is dat reden tot vroegtijdige ontbinding dus ga er maar vanuit dat je de komende 2 jaar nog voor 16 af kan.. het kan ook zijn dat ze uit coulance kiezen om je wel over te sluiten naar het nieuwe abonement, maar je vervolgens nog tot einde contract-datum een 'tijdelijke' korting geven zodat je nog steeds 16 betaald...

[Reactie gewijzigd door i-chat op 3 november 2016 09:00]

Die mensen kunnen ook proberen 500mb/maand minder te verbruiken en kunnen daarmee een euro per maand besparen. Ik begrijp Tele2 wel, 1gb en 1,5gb liggen erg dicht bij elkaar.

Persoonlijk bel ik nog geen 30 minuten per maand; ik begrijp echt niet waar onbeperkt bellen voor nodig is :P maar die 24gb... Die mag wel een slagje groter en wat goedkoper :)
ik heb een tijdje terug voor 1€ mn abbo geupgrade bij tele2 van 300 bel/min naar onbeperkt, en ik bel nu echt aanzienlijk veel meer. bel vaak en soms ook lang met collega's, eerder was het altijd zo kort mogelijk de gesprekken houden want belminuten raken op. Als ik nu bij klanten kom neem ik altijd mijn prive mobiel mee, en bij problemen bel ik altijd met mn prive mobiel naar de planning ipv de werk telefoon mee nemen.

daarnaast heeft mijn vrouw een 100 minuten abbo bij tele2 zonder mobiele data, kosten 3€. als zij me nodig heeft stuurt ze een whatsapp (als ze thuis is wat ze 90% van de tijd is, kan dat via wifi ) en bel ik haar terug zodra het mij uitkomt. Ik vind het echt stuk relaxter werken met een onbeperkt bellen abbo
Anoniem: 426269
@Richh3 november 2016 02:36
Ehhh, 5 euro duurder voor voorheen 500mb is wel wat irritanter dan 1 euro minder als je 500mb (33%) minder wilt gaan gebruiken.
ze moeten nu nog de optie geven zodra je over je data heen bent dat het langzamer wordt zoals bij T-mobile en Vodafone.
zodat je je kan kiezen of het snel internet wilt houden maar wel meer betaald per mb of dat het langzaam wordt en geen hogere rekening aan het einde van de maand hebt.
Ik zit momenteel bij Tele2 en afgelopen maand ben ik over mijn limiet van 1GB gegaan en werd heel netjes gewoon de verbinding langzamer en kreeg ik middels sms een bericht dat ik snel internet bij kon kopen. Volgens mij is dit dus al het geval.
dan heb je een 'oud' abonnement...nieuwe hebben dit niet.
Dat zou kunnen... al ben ik pas 1 augustus klant geworden bij Tele2 ;)
Misschien dat het komt omdat ik een zakelijk abonnement heb.
Bij t-mobile en vodafone betaal je echter wel veel meer voor je abonnement. Vodafone zit op €89 voor 25GB. Voor mij (ik betaal nu €32 met introductiekorting) is dat dus bijna 3x zoveel voor effectief dezelfde hoeveelheid data. Ik gebruik het voornamelijk voor streaming video. 387Kbit/s is voor mij dus niet echt interessant. Dan maar een tientje meer voor die 4 dagen die ik aan het einde van mijn abo overhoud.
ik zit al 2 jaar bij tele 2 en dit is al 2 jaar lang zo, ik krijg netjes een sms'je als ik al 80% heb verbruikt en daarna als ik 100% heb verbruikt, het internet wordt dan gewoon langzamer en je betaalt niks extra.
als je meer internet wilt dan kan je dit heel makkelijk bij kopen via hun app.
dus die optie is er allang
Die optie heeft Tele2 al, afhankelijk van je abonnement.

Afhankelijk van het type abonnement dat je hebt wordt je internetsnelheid omlaag gebracht of helemaal stopgezet wanneer je bundel op is. Sommige oude abonnementen kunnen nog kosten buiten de bundel voor dataverbruik maken. Om dat te voorkomen kun je een extra interent bundel kopen, of je internet helemaal uitschakelen op je telefoon.

Tele2 Verbruikstips
Wat zijn de prijzen ineens zo hoog geworden. Heb die van 1 maand en betaal 17 euro voor 1,5 GB en onbeperkt bellen. Als ik nu 1 GB en onbeperkt neem dan betaal ik 10 euro meer.

Als je nu zelf simpel neem betaal je maar 10 euro voor 1 GB en onbeperkt.
Voor mij wordt het opeens €36 per maand in de nieuwe bundel onbeperkt bellen en sms 8GB internet 4G. Ik betaal nu €26 per maand voor Onbeperkt bellen en sms + 8GB internet 4G met een maandelijks contract dit blijf ik toch betalen?

Anders stap je gewoon over op T-Mobile: T-Mobile biedt 6GB (250 MB EU) internet 4G + Onbeperkt bellen en sms + 120 belminuten EU voor €30 per maand als ik opeens €36 moet gaan betalen ga ik wel overstappen

Update: zie op de website tele2 biedt sim-only voor €29 maandelijks onbeperkt bellen en sms + 8GB internet 4G. Maar toch vraag ik me af of wij straks worden overgezet. Voor €29 zou ik wel blijven bij Tele2.

Simpel heb ik erg overwogen en stond op het punt te bestellen €15 voor 2GB internet met Onbeperkt bellen en sms maar je moet het wel doen met 3G i.p.v. 4G een groot gemis vind ik dat! bron over 3G klantenservice Simpel

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 3 november 2016 16:33]

Wat is voor jou t 4g voordeel dan? Ik heb nu hollands nieuwe en haal 25 mbit over 3g. Máar zit wel te kijken voor overstap naar 4g.
Naast dat 4g vaak sneller is dan 3g (en je 'radio' dus voor dezelfde hoeveelheid data korter actief is), heeft 4g ook een veel lagere latency. Toen ik van 3g overstapte naar 4g merkte ik dat ontzettend bij het laden van pagina's met veel objecten (waar voor ieder object een HTTP request nodig is).

Ook kan je, afhankelijk van de provider, zuiniger omspringen met de accu. Toen ik eind 2013 nog bij Vodafone zat hadden die beperkt 4g bereik. Op de overige plekken hadden ze 3g op de hoge frequentiebanden. toen ik met hetzelfde toestel over was gestapt naar het KPN netwerk had ik ineens 4g in de 800 Mhz band (dus heel veel meer bereik mét snelle data) en m'n batterij ging merkbaar langer mee.

Inmiddels zijn er gelukkig wel meer providers die ook in lagere frequentiebanden fatsoenlijk 3g of 4g aanbieden en zeker in een wat meer landelijk gebied, waar niet op iedere straathoek een mast staat die in de hogere frequentiebanden werkt, is dat een groot voordeel.

[Reactie gewijzigd door eymey op 3 november 2016 08:21]

4G is sneller en beter maar ook als je smartphone hebt die 4G ondersteunt en je gaat terug naar 3G vind ik dat een beetje zonde :)
Ik weet niet waar jij kijkt, maar 8GB plus onbeperkt bellen/sms is volgens de website van Tele2 25 euro euro per maand bij een tweejarig contract en 26 euro bij een maandelijks opzegbaar contract.
Het staat nu goed, maar eerder op de avond stonden de prijzen van de belbundels fout op de site van Tele2, namelijk €5 en €10 voor 100m en onbeperkt.
Dus zal niet veranderen wat ik nu betaal €26 maandelijks aan Tele2?
Het artikel doet overkomen dat er een situatie is waarbij klanten goedkoper uit kunnen zijn. Ik kan deze niet terug vinden. In het geval van 100 minuten kost het €1 meer. Er zijn verder geen andere abonnementen met 100 minuten. Vanaf daar is het verschil exceptioneel duurder tot maximaal gelijk in het geval van het duurste abonnement. Leuk bedacht, maar in welke gelijke situatie kun je nu daadwerkelijk goedkoper uit zijn, zonder dat het een minderwaardig abonnement hebt?
Als je geen behoefte hebt aan onbeperkt bellen. 4GB plus 100 minuten/sms kost nu 18 euro per maand (17 als je een tweejarig contract afsluit). Lijkt mij een prima deal. Voorheen moest je onbeperkt minuten afnemen en betaalde je 22 (of 21 bij tweejarig) euro.
Precies, dat abonnement is opeens 10% duurder.
Niet gunstig, in ieder geval niet voor iedereen.

Ik wilde oma binnenkort overzetten naar tele 2 maar kan nu beter op zoek naar iets anders.

oma heeft niks aan grote databundels

edit: kan het opde site van Tele2 niet meer vinden maar had een simonly abbo van 7€ geselecteerd, die zijn er nu niet meer

[Reactie gewijzigd door Indoubt op 2 november 2016 20:54]

Ik snap je niet. Als het bij oma gaat om onbeperkt bellen, dan is ze vanaf morgen goedkoper uit. Nu kost een onbeperkt bellen abo €16 en daar zit dan onnodig 1,5GB bij. Morgen kost onbeperkt bellen €15, en daar zit dan nog onnodig 1GB bij. Verder is Tele2 helemaal niet interessant wanneer je alleen opzoek bent naar een bel/sms abonnement. Dus dan kan je inderdaad beter bij een andere provider kijken.
Welke andere probider levert dan onbeperkt bellen op een sim-only voor minder? Want dat vraag ik mij dus af.
Bij ziggo Mobiel kom je dicht in de buurt of Simpel.
niet met fatsoenlijk snel 4g etc
Anoniem: 34124
@Styreta2 november 2016 22:17
Bij ziggo Mobiel haha 😂 4G+ sneller als mijn wifi thuis....of je moet Simpel bedoelen.
Maar Ziggo Mobiel heeft zeer snel mobiel internet.
Simpel idd, zit op 3g

Maar Ziggo is 25 euro per maand voor 4,5gb en onbp bellen?
Dat was bij Tele2 22 euro per maand, is nu 23 per maand.

Zit redelijk in de buurt, maar Tele2 is goedkoper. En in Den Helder is het vodafone netwerk echt superslecht. Ik ken verschillende mensen die idd Ziggo mobiel hebben genomen omdat ze Ziggo voor vast thuis hebben, en uiteindelijk gratis 4G hebben gekregen omdat het 3G bereik zo slecht was. Niet dat dit geholpen heeft, Vodafone moet hier naarstig meer masten plaatsen :(
Simpel 3G dat was voor mij een enorme gemis! Heb je zo'n moderne smartphone moet je het doen met 3G. Voor mij alleen 4G of meer..
Daar ging het toch niet over? Ging over zijn oma die inbeperkt bellen wilt. Dan ben je bij simpel voor 10euro in de maand klaar (en zit er ook nog 1GB bij).
Goed dat je de opvolgende reacties ook leest.

Als je kaal onbeperkt bellen wilt zijn er genoeg goedkopere alternatieven. Maar bij Tele2 zit je ook meteen op 4G met volledige snelheid, niet capped tot 25 mbit zoals bij sommige virtuele providers.

En met de 4G / 3G zal je bereik ook beter zijn. Je profiteert immers van 2 netwerken.

Genoeg redenen om dat 4G verschil aan te halen dus.
Nou dat is simpel: Simpel :+ Was overigens een tip van tweaker elektrourfali. Al zou ik zelf niet zo snel met Simpel in zee gaan vanwege de klantenservice en het afronden van data. Maar dat hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn :)

Maar jij gebruikt 24GB alsof het een pot snoep is zie ik, dus dan is simpel.nl sowieso geen provider voor jou. Zij gaan maar tot 2GB. Maar als het om puur onbeperkt bellen gaat bij oma dan is Simpel een prima deal.

[Reactie gewijzigd door swv op 2 november 2016 21:16]

Simpel.nl heeft toch onbeperkt bellen voor 10 euro. krijgt ze ook 1GB data erbij en smsjes zijn ook onbeperkt
7 euro was maaaanden geleden toen je de laagste Sim Only bundel voor 24 maanden kon nemen en toen 3 euro korting kreeg (10-3=7). Dat is al tijden niet meer zo.
Dit komt voor mij goed uit, wilde een paar maanden sim-only gaan en heb voornamelijk data nodig en maar weinig belminuten / smsjes!
Interessant. Bellen en sms'en doe ik nagenoeg nooit, dus met hetzelfde maandbedrag zou ik twee keer zoveel data kunnen verbruiken, of ik zou een paar euro kunnen besparen. Gelukkig kan ik het maandelijks aanpassen zodat ik een beetje kan testen wat werkt.
Ik heb een maandelijks opzegbaar contract bij Tele2 met 8GB internet 4G + onbeperkt bellen en SMS voor €26 per maand zal ik nu meer moeten betalen of blijft het bij mij op die 26 euro per maand?

Ik vind Tele2 het beste en het meeste bieden waar vind je 8GB voor die prijzen? T-Mobile biedt 6GB internet 4G + Onbeperkt bellen en sms + 120 belminuten EU voor €30 per maand en BEN.NL 3GB 4G + Onbeperkt bellen/sms en 1.000 sms €26 per maand.

Dan nog is Tele2 hier een zeer goede keuze en bereik is goed

[Reactie gewijzigd door van der Berg op 2 november 2016 22:54]

Ik gebruik veel data en bel maar zeer weinig, prima deal voor mij zo te zien. Bij de meeste providers zit je dan ook direct aan veel belminuten.

[Reactie gewijzigd door Finger op 3 november 2016 07:34]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee