Tele2 verhoogt databundels middelste abonnementen

Tele2 heeft woensdag aanpassingen aangebracht in zijn mobiele abonnementen. De 'middelste' databundels gaan van 4 naar 5GB en van 8 naar 10GB. Beide bundels behouden dezelfde prijzen als voorheen.

Wie een maandelijks opzegbaar abonnement heeft bij Tele2, kan snel over naar de nieuwe, grotere bundels. Wie dat niet heeft, zal moeten wachten tot het abonnement is afgelopen om gebruik te maken van de verhogingen. De overige bundels van 1GB, 2GB en 24GB blijven gelijk, schrijft Tele2.

Daarnaast heeft de provider bellen via 4g geactiveerd voor iPhones. VoLTE, zoals de techniek ook wel wordt genoemd, werkte al op diverse Android-modellen en nu ook op iOS-apparaten. Daarvoor is een zogenoemde 'carrier update' nodig die de functie inschakelt. Daardoor bellen iPhone-gebruikers voortaan via het eigen netwerk van Tele2. Tot nu gebeurde dat via 3g en 2g op het netwerk van T-Mobile.

Bovendien is de provider begonnen met het aanbieden van maandelijks opzegbare abonnementen bij zakelijke klanten. Bij consumenten was dat al enkele jaren het geval. De nieuwe bundels lijken nog geen antwoord op concurrent T-Mobile, die vorige maand een onbeperkt abonnement presenteerde voor 35 euro per maand. Analisten verwachten een antwoord daarop, omdat Tele2 zich in de afgelopen jaren nadrukkelijk presenteerde als prijsvechter met grote bundels.

Tele2-abonnementen vanaf 1 februari* 1GB 2GB 5GB 10GB 24GB
Prijs nieuwe abo met 100 minuten/sms €11 €15 €17 €21 €31
Prijs nieuwe abo met onbeperkte minuten/sms €15 €19 €21 €25 €35

* Prijs bij tweejarig abonnement. In combinatie met maandelijks opzegbaar abonnement liggen de kosten een euro per maand hoger

Door Arnoud Wokke

Redacteur

01-02-2017 • 15:51

120 Linkedin

Submitter: nemmiesis29

Reacties (120)

120
114
61
10
0
32
Wijzig sortering
Misschien handige toevoeging voor het geschreven artikel van Tweakers. Vanaf vandaag is ook de 3G blokkade van nieuwe abo's ingegaan bij Sim Only abonnementen. Dus sluit je abo af, moet je 100% zeker weten een 4G toestel hebben anders kan je niet internetten wegens de 3G blokkade van Tele2.
Ter aanvulling, van de week contact gehad met de Tele2 klantenservice. Als je in het geval van verlies, diefstal of schade tijdelijk een oud toestel wil gebruiken, dan kan dat in ieder geval 7 dagen lang. Daarna zul je erop worden geattendeerd dat je wordt afgesloten als je geen 4G toestel gaat gebruiken.
Dank voor de info. Maar dat vind ik echt bizar. Heeft Tele2 enig idee hoelang reparaties maximaal duren bij door hen geleverde telefoons? Echt geen 7 dagen.
Tja, dat is toch echt jouw probleem. Waarom zou Tele2 daarvoor coulant moeten zijn? De regeling geldt alleen voor nieuwe gebruikers en is dus een voorwaarde waar je zelf voor tekent. Ben je het hier niet mee eens? Zoek een alternatief :)

Tele2 heeft geen 3G netwerk. Ze zijn 4G-only. Wil je een 3G-verbinding tot stand brengen? Dan moet Tele2 hiervoor jouw telefoon laten overschakelen naar T-Mobile en daar krijgt Tele2 uiteindelijk een dikke factuur voor. Ze hebben er heel veel belang bij dat jij een 4G toestel gebruikt.
Dat is precies wat ik doe: ik heb een 4G-toestel, maar, mocht dat eens lang ter reparatie gaan, is mijn situatie bij Tele2 onzeker, en daarom neem ik nu geen abonnement bij Tele2. Te onzeker. Ik vind het zeer slecht beleid, zowel qua menslievendheid als qua marketing: zo schrikken ze allerlei mensen af. Als ze specifieker zouden zijn, en zeggen dat je b.v. best 2 maanden zonder 4G mag als je een goed verhaal hebt, zouden ze die onzekerheid wegnemen. Heel onverstandig dit.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 1 februari 2017 21:01]

Ik weet niet hoor, maar als ik mijn toestel meer dan een week kwijt zou zijn, dan zou ik überhaupt geen toestel zonder 4G willen. Dan scoor ik een goeie deal hier op V&A en verkoop ik hem voor ongeveer hetzelfde bedrag door na de reparatie (daarbuiten heb ik een 4g toestel als backup liggen).

Zo lastig is het toch niet? :)
Ik weet niet, ik zou daar toch wel tegen opzien. Je moet het geld klaar hebben liggen, je moet de moeite doen, je loopt de kans dat de tweedehands telefoon toch een gebrek blijkt te hebben, enz. Nu kan ik gewoon mijn vorige telefoon met 3G gebruiken, mocht mijn huidige gerepareerd moeten worden, wat toch vaak aanzienlijk langer dan een week duurt. Ook heb ik dan al mijn accounts e.d. nog op die telefoon staan, waardoor ik niet allerlei apps en wachtwoorden opnieuw hoef in te stellen.

Al dat gedoe, terwijl ik net zo goed naar b.v. Telfort of T-Mobile kan gaan, die verder vergelijkbare diensten leveren? Ik blijf het onverstandig vinden.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 1 februari 2017 21:21]

Ik denk ook niet dat het een coulance regel is. Dat is waarschijnlijk gewoon hoe lang het minimaal duurt voor ze doorhebben dat je geen 4G toestel hebt :). Ik heb de chat niet meer, maar ze moest het even opzoeken en toen zei ze iets als "U kunt in ieder geval 7 dagen lang een oud toestel gebruiken". Ik kreeg ook niet het idee dat ik een standaard vraag stelde, want het duurde even voor mijn punt overkwam. In ieder geval heeft het er alle tekenen van dat ze hier niet specifiek rekening mee hebben gehouden.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 1 februari 2017 19:55]

A, okee, dus misschien dat ze je dan gaan waarschuwen, en dat je daarna niet automatisch afgesloten wordt als je een goed verhaal hebt. Wel stom dat ze zelfs weken later nog steeds deze onzekerheid in de lucht laten, die toch wel stof heeft doen opwaaien en vast wat mensen afschrikt buiten mijzelf.
dat is zeker goed om te weten, ik zit nu nog op een oude abbo en merk dat ik zo nu en dan echt nog wel terug val op 3g.
Dat is ook geen probleem, zolang je maar een 4G toestel gebruikt. Je krijgt alleen een blokkade als je een 3G toestel gebruikt.
Prijzen bovenstaand klopen niet, staat prijzen maandelijks maar is bij 2 jaar. Maandelijks is 1 euro duurder tegenover bovenstaande grafiek.
Scherp! Dank je wel, ik heb het gefikst :)
Ik zie dat het nu is aangepast :)

Zelf ben ik ook tevreden met mijn maandelijks opzegbaar abonnement van onbeperkt minuten/4GB. Denk dat je dat als klant nog wel zelf de aanpassing moet doorvoeren en dat dit niet automatisch gaat :)

[Reactie gewijzigd door Dhamit op 1 februari 2017 18:35]

Momenteel betaal ik €21,- voor mijn 4 GB & Onbeperkt Bel/SMS abonnement. Helaas loopt deze nog een jaar door, extra GB had niet vervelend geweest...

Wel netjes dat zij dus inderdaad dezelfde prijzen behouden voor de abonnementen voor de nieuwe bundels.
Niemand wordt genaaid. Je sluit zelf een contract af voor langere tijd. Tele2 biedt al heel lang per maand opzegbare abonnementen aan. Het feit dat prijzen veranderen elk jaar is ook niet opmerkelijk te noemen, dat lijkt me zelfs algemene kennis. Je kiest er dus bewust voor om de prijs 2 jaar vast te zetten voor in totaal €24 korting. En over het algemeen gaan prijzen naar beneden, niet naar boven, dus het is gewoon een domme keuze om het te doen. Daar kun je Tele2 natuurlijk niet echt de schuld van geven.

Hetzelfde principe zie je bijvoorbeeld ook in de energiemarkt, of in de hypotheekmarkt. Of vind je dan ook dat je genaaid wordt als je je hypotheekrente vastzet voor 10 jaar en de rente daalt na 2 jaar?

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 1 februari 2017 16:48]

Waarom is dat dom? Mijn telefoon was duurder los met een sim only dan met dit abonnement. Daar is niks doms aan.
Maar dan vergelijk je een sim only abonnement met eentje met toestel. Die vergelijking gaat dan natuurlijk mank. Mijn post gaat over het vastzetten van de prijs (en voorwaarden) tegen verder dezelfde voorwaarden. Jouw voorwaarden zijn uiteraard anders - je krijgt er een telefoon bij, tegen extra betaling.
Ah ik begrijp hem nu: als je kiest voor 2 jaar sim only bespaar je maar 1 euro per maand inderdaad, oops, dat is minder.
Domme keuze hoeft het niet te zijn, Ik zit ook 2 jaar aan ze vast maar wel gratis telefoon van 300 euro. De 1GB per maand extra was leuk geweest maar red het met 4 ook heel goed.
Dus je abonnement met die telefoon kost net zoveel als een sim only abonnement met dezelfde specificaties?
Kleine correctie idd. Was niet geheel gratis. Betaal 24x2 euro ervoor de P9 Lite telefoon.
Ik betaal dus 23euro per maand voor onbeperkt bellen en 4gb data.
Ik vond het een goeie deal :)
Je betaalt 48 euro voor een toestel van €250. Ja, dat is opzich een prima korting op een verder al redelijk goedkoop abonnement ;)
Ps. Je telefoon is niet gratis. Ik zou eens kijken op je factuur.
Daar betaal jij je abonnement plus eem bedrag voor je telefoon.
niet per se, ik heb nu voor €9 per maand 1gb internet bij tele2 waar ik genoeg aan heb. Deze loopt nog tot april 2018. Ja de kans bestaat dat ik daarmee duurder uit ben maar goed het zal niet heel veel zijn. De goedkopere abo's worden nu niet zo veel goedkoper.
Naaien? Je hebt zelf je handtekening gezet bij je 4GB contract. Het is niet zo dat als je provider andere producten aanbiedt, dat jij per se recht hebt op datzelfde. Het was heel netjes geweest van Tele2 als ze het wel deden, maar dit kan je ze zeker niet kwalijk nemen.

Vrijwel alle providers doen dit overigens hoor. KPN heeft z'n sim-only prijzen onlangs ook met €2 verlaagd (waarmee ze nog steeds een van de duurste zijn, maar dat terzijde) - dat krijgt de al bestaande klant ook echt niet opeens aan korting :P
Gelukkig bied vrijwel elke provider maandabbo's aan in plaats van 1- of 2-jarige abonnementen voor meestal maar 1 euro per maand meer.
T-Mobile en Vodafone niet bij de Sim Only contracten.
Door de voortdurende concurrentie strijd, tussen de providers, blijft dat risico toch altijd wel bestaan, ongeacht bij welke provider je abonnement loopt, het kan best zijn dat Tele2 over een half jaartje, of eerder weer met (heel) andere (gunstige) aanbiedingen komt. O-)
Voor hetzelfde geld heb je nu een 5GB abbo dat maandelijks opzegbaar is.
Ik zeg doe er je voordeel mee en ga de volgende keer niet weer voor een contract met een duur van 1 of 2 jaar ;)
Maandelijks opzegbaar is dan 22 euro. Prijzen bovenstaande grafiek kloppen niet is alleen bij 2 jaar.
17 euro voor 5gb, wel een mooi prijsje!
Indeed! Ik ben al 11 jaar naar grote tevredenheid klant bij Vodafone maar ze zullen toch wel met een zeer gunstig voorstel moeten komen wil ik niet naar Tele2 overstappen.
Doen ze niet. Ik zit in exact hetzelfde schuitje. Vorig jaar probeerde ik er al een leuke deal uit te slepen, hun antwoord: "tja, we zijn nu eenmaal niet de goedkoopste provider, maar <insert geblaat over netwerk e.d.>". Vorige maand probeerde ze me weer te bereiken voor een verlenging, had 'm al een aantal keer expres niet opgenomen omdat het even niet uitkwam en ik me eerst even wilde inlezen in overige providers ;). Toen ze me uiteindelijk aan de lijn hadden en wederom niets voor me konden betekenen wat betreft lagere prijzen heb ik aangegeven dat ik dan wel gewoon overstap naar een ander.

Mijn vrouw is vorig jaar al overgestapt naar Tele2, nooit problemen met bereik (ik daarentegen wel met Vodafone, ik werk in het centrum van Utrecht en tijdens de spits is de mast vaak overbezet). Ik ga haar achterna. Voor wat ik nu betaal, €21, krijg ik dan 10GB ipv 1,5GB (voorheen dus 8GB, daar was ik al tevreden mee). En dat terwijl dat abonnement (Red Essentials) dus nu ook nog eens duurder is geworden: €26. Vodafone, je kan de pot op :). Dan nog maar even niet gratis roamen als ik in april in Spanje zit.

.edit: zie nu dat ook Vodafone de prijzen hebben verlaagd. Nu €19 voor mijn huidige abonnement, ipv €26 voorheen. Smeerpoetsen, nog geen twee weken geleden konden ze niets voor mij doen.

.edit2: ze claimen trouwens ook dat de oude prijs €36 is. Ja, zo kan ik ook 50% korting geven |:(. Complete bullshit dus, bij alle Red en Black abo's hebben ze €10 opgeteld. https://twitter.com/oisyn/status/826836782729854985

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 1 februari 2017 17:58]

Vodafone heeft nu zelfs voor 26 euro 1 jaar onbeperkt bellen plus 12GB in NL en de EU. ( Is ook wet per 15 juni, maar lopen al er op vooruit)

https://directsales.vodaf...14475/7617?filter=simonly

[Reactie gewijzigd door alwaysleft op 1 februari 2017 16:22]

Dat hele friends&family principe kende ik niet eens. Hadden ze ook wel mogen zeggen door de telefoon :/
Officieel zijn Friends & Family abonnementen alleen bedoeld voor werknemers van Vodafone en hun vrienden en familie.
Maar omdat het zo'n lek systeem is, kan iedereen die een beetje Google't ook zo'n abonnement afsluiten.
Dat lijkt me stug. Je kunt het gewoon vinden via hun eigen zoekfunctie, en ook daar een actiecode aanvragen:

https://directsales.vodafone.nl/50procent#hoewerkthet
Nog geen actiecode? Meld je bedrijf, organisatie of vrienden dan aan op deze pagina.
Ik kan ook nergens iets vinden van voorwaarden waar je aan moet voldoen om codes aan te vragen oid. Het lijkt me dus bewust zo opgezet :)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 1 februari 2017 16:54]

Daar heb je dan wel weer een medewerker voor nodig. Mocht je op zoek zijn, stuur eventjes een DM, ik kan dat wel voor je regelen (heb ooit via GoT contact met een medewerker gehad en kan nu dus anderen aanmelden) ;)

[Reactie gewijzigd door Richh op 1 februari 2017 16:51]

Hoezo? Ik heb voor mezelf zojuist een actiecode aangevraagd via die pagina.

Wel bedankt voor het aanbod overigens ;)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 1 februari 2017 16:57]

Bij 'jouw (zakelijke) emailadres' moet volgens mij een emailadres worden ingevuld wat bij Vodafone bekend is. Als het bij jou werkt zonder dat daar een geldig mailadres staat, dan is of de site stuk, of Vodafone is een beetje gek bezig :P

Hoe dan ook, goed dat het gelukt is :)
Nou was ik al Vodafone klant dus het door mij gebruikte emaildres kenden ze, maar zojuist geprobeerd met een onbekend emailadres en dat werkt dus ook :+. Overigens is het ook helemaal prima om een code naar jezelf te sturen (dus hetzelfde emailadres opgeven bij zowel dat van jou als een van je virenden)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 1 februari 2017 17:23]

Ik heb het eerlijk gezegd ook nooit geprobeerd. Bizar dat het ook zo kan tegenwoordig :P
Dat werkt niet, als je code wilt DM me maar.
Wat werkt er niet? Ik heb de code.
17 euro is alleen voor 2 jaar, 18 euro per maand bij maandelijks opzeggen.
Ook Vodafone heeft prijzen verlaagd, TMO heeft wel wat in gang gezet.
https://directsales.vodaf...14475/7617?filter=simonly
Kennen we nog de dagen dat er onbeperkt internet werd aangeboden? Bij mijn Samsung S1 had ik onbeperkt dat was heerlijk.
Is er nu weer. T-Mobile's Unlimited abo van 35 euro.

[Reactie gewijzigd door alwaysleft op 1 februari 2017 16:40]

Oh daar ga ik me even in verdiepen. Thanks 8-)
Nu KPN nog, dan hoef ik niet over te stappen! Hoop wel dat het meer in de richting van T-Mobile gaat qua data want met 24GB per maand zet het nog geen extreme zoden aan de dijk.
KPN heeft onlangs z'n prijzen verlaagd! Met maarliefst €2, waarmee ze nog steeds de duurste zijn. By far. :P

Blijf lekker bij m'n Hi 2013-abo: 16GB + 200 minuten voor 19 euro/maand. En dus maandelijks opzegbaar :D
Red Super is nu €26 ipv €38, dat ziet er al beter uit. Nu nog fatsoenlijke databundels want 12GB is zo 2014....
Doe normaal zo 2014 gebruik je telefoon eens wat minder ;), ik heb net verlengd van 2gb data nu naar 1,5 gb data gegaan zelfs :)

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 1 februari 2017 17:38]

Ik zit op 4 tot 6 GB per week maar gebruik mijn telefoon/iPad ook om tv te kijken via de Horizon app als ik wachttijden heb bij de klant. Als het mogelijk is, waarom niet? RTL Z is perfect om het nieuws te volgen. Zou ik op kantoor zitten dan zou ik aan 5GB p/m meer dan voldoende hebben.
Het is mogelijk maar waarom niet nou het hoeft niet, maar ja iedereen is anders.
Ik heb nog steeds de behoefte niet om alles overal te zien.

Whatsapp: Download niks via mobiele data aan filmpjes of plaatjes
Youtube: Ingesteld werkt niet op mobiele data
Horizon app: werkt ook niet via mobiele data
Spotify: Uitgezet voor mobiele data
App store: Mobiele data rechten ontnomen, update of download van app kan prima wachten tot op wifi zit.
Snapchat: Ook geen rechten op mobiele data, ik kijk wel wanneer zin heb en dat kan prima pas als ik op wifi zit
Facebook: Mag mobiele data gebruiken maar open het toch niet, meestal 1 keer per dag als thuis ben in de avond(Dus via wifi).

Ik zit op het kantoor en kom prima uit met 500mb per maand, ik heb wel geteld vandaag 1 hele mb gebruikt op mobiele data.
Ik zit dan nog 5 dagen in de week na het werk in de trein, dan ga ik lekker metro lezen beetje na buiten kijken enzo.
Juist in de trein vind ik mobiel internet een enorme uitkomst. Ik reis ook 5 dagen per week anderhalf uur heen en terug, telkens hetzelfde traject wat ik nu wel gezien heb :P

Spotify, Youtube en de NPO-app zijn veruit mijn meest gebruikte apps. Kost me een tientje per maand extra, voor uren aan vermaak. Of als ik nog even door wil werken in de trein > hotspotje aan...

Tuurlijk, ieder zijn eigen ding. Maar als jij in dezelfde situatie zit als ik; treinreiziger... ik kan me er echt niks bij voorstellen :P
Haha ik reis nu ook al weer 3 of 4 jaar het zelfde traject, ben ik er op uitgekeken na buiten kijken nee hoor.
Ik youtube sowieso al bijna nooit dus laat staan buiten, en spotify staat offline maar gebruik ik meestal met sporten alleen.

Grappige was ik kwam 1 of andere youtube flogger tegen een keer bij een beurs, een maatje van mij wou een foto van hem voor ze neefje dus had ik gemaakt, zij die gozer je mag er ook wel bij hoor kom maakt hij wel de foto.
Ik zij gast een vreemde gozer vraagt of ik met hem op de foto wil, wat denk je zelf als je nou mooie vrouw was oke, maar een vreemde man nee bedankt :P.
Ik heb hem even opgezocht
https://www.youtube.com/watch?v=kRoEvKNosDI
Gaat om die linker die kwam ik toen tegen bij Firstlook in jaarbeurs, hij zat toen ook echt te kijken jij kent mij niet haha
Zo, lekker mobiel ben je!

Tip: laat je telefoon thuis, dat is pas besparen!

Haha..

Nu zit je in deze situatie, maar wat zou je doen als je voor dit bedrag een flinke bundel zou hebben gekregen? Zou je er dan anders over gaan denken?

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 1 februari 2017 20:45]

Ik heb nu 3 maanden met nieuwe abbo onbeperkt internet, Vodafone heeft het per direct in laten gaan nieuwe abbo.
Ze hebben niet gewacht tot mijn oude abbo in mei af liep, en ik dus dag 1 van nieuwe abbo 1 mb gebruikt van de onbeperkt.

Dus ga ik er anders over denken dan nee :)
Toch blijf ik het ongelooflijk klantonvriendelijk vinden dat het altijd enkel voor nieuwe abonnementen is..
Lees eens goed, mensen met maandelijks abonnement kunnen wel overgaan naar dit.

Is toch logisch, je gaat een contract aan voor 2 jaar met de voorwaarden die gelden toen je het deed afsluiten.
Dit soort wijzigingen kunnen ze wel doorvoeren... Binnenkort mogen ze voor roaming ook niet meer rekenen, en dat kunnen ze dan wel doorvoeren voor bestaande klanten?

Dat soort dingen vind ik gewoon vreemd. En zo'n contract is makkelijk genoeg aan te passen hoor..
Je kiest toch zelf ervoor om het 2 jaar vast te zetten. Alsjeblieft zeg, ik vind het niet vreemd. Alsof je je energiecontract van 2 jaar als nieuwe contracten goedkoper wordt ook zo kan overzetten. Nope. Eigen verantwoordelijk en volkomen logisch.
dus dit is de reactie van Tele2 op TMobile?
en de 50% korting is de reactie van Vodafone? (waar ik nu bij zit)

Dan stappen toch alle beetje flinke bundel gebruikers toch direct over?

Als ik ook geen Ziggo thuis had was ik al overgestapt van Vodafone naar TMobile, maar ik ben zo benieuwd wat de pakket voordelen gaan worden (ook omdat we hier in huis dus 2 vodafone abo's hebben en ziggo)

Maar het jeukt heel erg om maar gewoon over te stappen... Want het lijkt er op dat ze gewoon niet gaan "counteren" op de korte termijn..

Over mensen ook hier boven dat de meeste mensen zat hebben en 10GB
Daar ben ik het dus niet mee eens, Kijk ik heb nu genoeg aan 1.5/2GB per maand.. Lukt prima, maar hier laat ik gerwoon veel voor, bv in de trein geen streaming dingen. Apps en software nooit updaten via 4G noem maar op. Dan heb ik genoeg aan 2GB per maand. Maar als ik al dat gewoon los laat en ik wil gewoon echt doen en laten wat ik maar wil dan heb ik zitten rekenen en moet ik zeker meer dan 20GB hebben
Alleen Max straks streamen via Horizon GO is 1GB/u dus een race of kwali is snel per uitzending 3GB... Zelfde geld voor live voetbal. ook snel 2-3GB en dan heb ik nog niks over youtube of netflix in de trein.

Vodafone heeft dus voor mij allemaal van die "daar heb ik net niks aan" bundels ..
Ik heb net ook verlengd bij vodafone met die 50% korting, 1,5gb data en onbeperkt bel en sms voor 18 euro prima prijs.
En inderdaad ik heb ook meer dan genoeg aan 1,5 gb elke maand, gewoon niet

- Youtube overal streamen
- Netflix streamen
- Apps downloaden/udaten via mobiele data
Whatsapp: Staat ingesteld niks aan foto of filmpjes downloaden via mobiele data, ik klik wel lekker met de hand aan als ik wil zien.

En noem maar op en ik zit ook in de trein 5 dagen in de week na het werk, ook dan ga ik niet de hele reis aan scherm vast geplakt zitten en van alles openen via mobiele data.
Snap dat je Max wilt zien, je kunt ook gewoon wachten dat je thuis bent en dan kijken via de Ziggo app. Scheelt je dan weer een aantal GB. En dus gewoon via Wifi thuis.

[Reactie gewijzigd door alwaysleft op 1 februari 2017 17:48]

En weer aantal euro per maand dan kan je weer goedkoper abbo nemen :)
Tuurlijk kan dat maar sport wil ik live zien.

Maar het gaat gewoon nu om wat nu het aanbod is. Tot nu toe was er gewoon niks alles meer dan 2gb zijn van die abo's tja kan dan nog niet echt alles doen moet dan nog gaan oppassen.. tja wat hem ik er dan aan. Uitzondering is denk ik de 24gb Tele2.

Maar nu met tmobile dat is zeer interessant, 35 euro vind ik een prima prijs voor onbeperkt in Europa (zit door een jaar heen best vaak in het buitenland). Ik betaal nu 20 en als ik meer ga betalen is het alleen voor zoiets als tmobile. Dat is het enige interessante aanbod tot nu toe wat gewoon het meer betalen dan wat ik nu doe rechtvaardigt.

Ik heb al denk ik 3x met een Vodafone medewerker aan de lijn gezeten want ze willen zo graag dat ik verleng, altijd zelfde vraag, geef mij dan echt ongeveer hetzelfde voor minder of echt veel meer. Na 15 minuten proberen.. nee meneer dat lukt niet..
Die 50% korting is een farce, dit zijn de oude prijzen, die tot gisteren zeker nog golden. Twee weken geleden probeerden ze die prijzen mij nog aan te smeren. €26 voor 1.5GB. Right... I think I'll pass ;)

Voor exact diezelfde prijs krijg je nu overigens 12GB als je gebruik maakt van de Friend&Family korting.
10GB mobiel internet met 100 belminuten voor 22 euro is een hele nette deal. Nu ook geen aansluitkosten bij sim only tijdelijk.
Tele2 is goed bezig.
Alleen het hoge segment is in handen van T-Mobile.

[Reactie gewijzigd door alwaysleft op 1 februari 2017 16:08]

Ik heb net met Tele2 gebeld, en mijn 8GB naar 10GB laten zetten. Beetje gek alleen dat ik een nieuwe SIM opgestuurd krijg?
Het was in ieder geval in 3 minuten geregeld, dus raad iedereen aan dit te doen
Hoe lang heb jij al een tele2 abonnement? Ik heb namelijk sinds een paar weken een abonnement , en 1 gig extra gratis is natuurlijk altijd fijn.
Ik heb een maandelijks opzegbaar abonnement. Hoe lang je al een abonnement hebt maakt dus in principe niet uit.
Als je voor 2 jaar getekend hebt (Als je een toestel erbij hebt 'gekregen' is dat sowieso zo) dan kan je dit dus niet veranderen (helaas)
Toch wel opmerkelijk dat Tele2 niet de hoogste bundel heeft aangepast. Voor het zelfde geld, kan je bij T-Mobile onbeperkt krijgen, dan ben je wel gek als je toch naar Tele2 gaat....
Anoniem: 844351
@Marco2501 februari 2017 16:38
Velen ervaren Tele2 als beter netwerk (minder overbelast). Volgens mij ook hogere snelheid. Bovendien is een prijsvechter sympatiek; die T-Mobile prijzen waren er niet geweest zonder Tele2. Dat Tele2 nu even niet het goedkoopst is mag tijdelijk worden vergeven en heeft mogelijk technische redenen. Ik verwacht echt wel weer nieuw acties :)
Tele2 is het T-Mobile netwerk plus een 800Mhz 4G netwerk. Dat verschilt in positief opzicht ten opzichte van een 900Mhz 4G netwerk, door een betere dekking en penetratie door muren. Daarbij delen Tele2 en T-Mobile ook nog een groot aantal locaties, op die locaties kan Tele2 dus in principe een grotere afstand halen en iets betere indoordekking realiseren. Let wel, overall heeft T-mobile veel meer spectrum dan Tele2 en vooral in hogere banden dus zou zij in de buurt van haar antennes uiteindelijk veel meer bandbreedte moeten kunnen afleveren
Gelukkig dan dat Tele2 ook frequentieruimte heeft in de hogere banden, voor dichtbevolkte gebieden. Uit m'n hoofd de 2600MHz voor 4G.
Dat is zeker waar! Daar heeft Tele2 inderdaad mede voor gezorgd. Mochten ze in de toekomst met iets vergelijkbaars komen als T-Mobile dan zou ik ook zeker terug gaan.

Maar voor nu is de keus heel simpel, en denk eigenlijk voor de meeste die heel veel mobiel internet gebruiken, en dat is gewoon t-mobile....

Begrijp sowieso de negatieve reacties over het netwerk van t-mobile niet, echt nergens last van en ik kom op heel veel verschillende locaties in NL.
80 tot 90% heeft genoeg aan 10GB bundel.
denk nog veel meer dan dat. Maar als netflix 4k livestreamen in de trein etc. een populair ding gaat worden moeten de bundels weer verder omhoog
Er is ook nog Robin Mobile, op de 4G van KPN. Maar die is 4.95 duurder dan T-Mobile. Maar das volgens mij de enige andere (virtuele) provider die onbeperkt aanbied.
En daarnaast, ik denk dat Tele2 zeker wel een tegenaanval gaat doen richting T-Mobile met hun onbeperkte aanbod. Maar bij Tele2 zijn ze en hebben ze volgens mij meer gericht op dit moment om alle abonnees op 4G te krijgen, zodat ze onafhankelijk worden van T-Mobile en z'n 3G netwerk. Doen ze door oa geen nieuwe abonnees meer toe te laten met een 'alleen 3G telefoon', en door VoLTE aan te zetten op steeds meer telefoons.
Wanneer dat het geval is en ze bij Tele2 weten hoe het 4G netwerk presteert en ze een inschatting kunnen geven wat een onbeperkt abo met hun netwerk zou doen, gaan ze dat wel aanbieden.

[Reactie gewijzigd door William_H op 1 februari 2017 19:44]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee