Tele2 vergroot eind april buitenlandbundels voor in EU

Tele2 biedt vanaf eind april nieuwe roamingbundels aan voor gebruik binnen de Europese Unie. De duurste bundel kost 10 euro en biedt 1GB aan dataverkeer voor gebruik binnen een maand. Op dit moment kost deze 7,50 euro voor 100MB.

Voor diezelfde 100MB betalen klanten vanaf 30 april 2 euro. Tele2 vraagt voor 500MB 6 euro. De bundels zijn dertig dagen houdbaar. De nieuwe bundels zijn daarmee fors ruimer dan de huidige. Ze zijn bruikbaar in de EU, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

De introductie van de nieuwe bundels valt samen met nieuwe Europese regelgeving voor roaming. In de laatste aanpassing, voordat roaming in 2017 zo goed als wordt afgeschaft, gaan de tarieven omlaag. Daar staat tegenover dat providers de minuten en MB's die klanten in het buitenland gebruiken van de bundel af mogen halen. Wie 100MB verbruikt in het buitenland, betaalt nu maximaal honderd maal 23 cent, wat neerkomt op 23 euro. In de nieuwe situatie gaat er 100MB van de databundel af en betaalt de klant maximaal 6 euro.

Tele2 kiest ervoor om in het buitenland verbruikte belminuten, sms'jes en MB's niet van de bundels af te halen en rekent alleen de maximale toeslag van 6 cent per MB en 2 cent per sms. Buiten Europa gelden per land aparte tarieven.

Eerder maakten KPN en Vodafone al nieuwe tarieven bekend. T-Mobile zal de tarieven waarschijnlijk in april bekendmaken.

Nu Prijs Geldigheid
EU 10 MB €1,50 1 dag
EU 50 MB €4,00 1 week
EU 100 MB €7,50 1 week
Vanaf 30 april Prijs Geldigheid
EU 100 MB € 2,00 30 dagen
EU 500 MB € 6,00 30 dagen
EU 1000 MB € 10,00 30 dagen

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-03-2016 • 10:41

60 Linkedin

Reacties (60)

60
59
45
1
0
9
Wijzig sortering
Wow, dit is echt goedkoop. Ben benieuwd of ze ook de tarieven buiten de EU nog gaan aanpassen en zo Vodafone ruimschoots van hun roaming-troon af stoten. Als ze dit zakelijk ook goed oppakken dan moet dat gemakkelijk lukken.
Nah, Vodafones antwoord komt in 3...2...1... Ze moeten wel, want dit zijn EU-regels, die nu gepresenteerd worden als geweldige overwinning voor de telcos (kijk ons eens goedkoop zijn).

Als ze dit echt uit vrije wil gedaan hadden, hadden ze vorig jaar de prijzen al naar de helft verlaagd, dat trekt pas klanten. Nu zijn ze een van de velen.
Je hoeft niet te wachten op een antwoord van Vodafone. De tarieven zijn al sinds vorige week bekend.

nieuws: Vodafone vergroot buitenlandbundels per 1 mei
helaas is de verbetering bij Vodafone minder dan bij tele2.

Bij Vodafone heb je nog steeds alleen blox voor 1 dag voor het buitenland en niet voor 1 maand wat veel aantrekkelijker is als je op vakantie bent. Je krijgt bij Vodafone slechts 30% meer data bij de blox en als je 1 smsje verstuurt op een dag met de blox aan (wat ze aanraden om aan te laten) dan betaal je meteen de volle mep van de actieve blox dus 2 euro voor de normale en 4 euro voor de xl blox. Beetje geldklopperij dit en snap niet dat iedereen dit zomaar accepteert. Misschien iets voor de consumentenbond om aan te pakken...
Toen Vodafone dit introduceerde (de versie van 2 euro) waren ze met dit aanbod véél goedkoper dan KPN en T-Mobile. Was gewoon een goeie deal. Helaas hebben ze in de tussentijd vrijwel niets aan dat aanbod veranderd en is het inmiddels juist de minst goede deal :/
Id 60€ voor 1500 mb als je een maand doet. Tele2 doet dat veeeel beter
Volgens mijn gaan ze verder dan de EU richtlijnen, EU richtlijnen zijn minimaal, dat is de bodem, wil je je onderscheiden dan zul je meer moeten doen dan dat. Zover ik weet is de EU richtlijn 5cent per MB, vanaf Mei 2016.

100MB x 5cent = 5 euro.

Tele2 zit dus ver boven de wettelijke EU richtlijnen.

http://www.europa-nu.nl/i...iel_bellen_en_internetten

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 31 maart 2016 12:07]

Van de betreffende EU-site:
Let op: bovenop de onderstaande bedragen komt nog BTW.

Dus jouw 5 euro wordt 6 euro incl. BTW! dit is niet boven het maximum !

Tele2 zit dus onder de wettelijke EU richtlijnen.
Want er worden geen landelijke tarieven bij opgeteld, wat wel is toegestaan.
Precies ! Telco's adverteren hiermee en doen alsof de klant plotseling koning is en stukken goedkoper uit is. We zijn wel voordeliger uit met de nieuwe bundels, maar dat komt puur doordat de EU wetten heeft ingevoerd die dit afdwingen. Telco's blijven multinationals die consumenten uitmelken zolang ze daar wettelijk toegestane middelen voor hebben.
Goedkoop ? Hier in de UK betaal ik niks voor internet in het buitenland, gaat van mijn normale bundel af!
Je betaald het wel degelijk, vast in je bundels, het word dus betaald door het collectief verspreid over alle abbo's, gratis bestaat niet, kosten van bedrijf worden altijd betaald met hun omzet, dus de klant betaald altijd. Alleen zit het bij jou verkapt al in je abbo.
Three feel like home is bovendien ook in de VS geldig, terwijl de NL providers zich tot Europa beperken.
Is dit ook geldig voor Prepaid klanten van Tele2?
Nog niet op de TELE2-site kunnen ontdekken dat het niet geldt voor prepaid.
Als het ook voor prepaid-klanten geldt dan:

In NL: Maand XL 350 MB a € 10,- geldig 30 dagen

in EU: EU 1000 MB a € 10,- geldig 30 dagen
Wellicht dat de prepaid-bundels voor het binnenland ook worden aangepast aangezien je nu voor 7,50 maar 100MB krijgt binnen de EU.
Ja, "beschikbaar voor al onze mobiele klanten" aldus https://www.tele2.nl/mobiel/bellen-in-het-buitenland/
Interessante optie dus.
Hier in de UK bij IDMobile is je data (10GB) geldig zowel in het binnenland als in het buitenland. Je betaald dus helemaal niks extra en dan roepen jullie dat het goedkoop is? Zeker sarcastisch ofzo!


TakeAway
Plan iD: TA25-IC203-12

2000
minutes

5000
texts

10GB
data

12
months


£ 25 / maand

[Reactie gewijzigd door doenietzodom op 31 maart 2016 11:24]

Niet vergelijken met het buitenland. Voor Nederlandse begrippen zijn deze bundels van Tele2 toch wel revolutionair te noemen.
Zo heel goedkoop is het nou ook weer niet, 31 euro voor 10GB data en niet eens onbeperkt bellen. Daarnaast gebruikt niet eens iedereen iedere maand 10GB in het buitenland dus eigenlijk betaald iedereen voor elkaar.

Eigenlijk moet je ook niet landen met elkaar vergelijken
Zo heel goedkoop is dit niet, zoals eerder genoemd. Nu bij Tele2:
-24 maanden
-onbeperkt bellen/sms
-8GB data
-4G
-€22 p/m
-aanname: 1 maand per jaar in buitenland = €10 voor 1GB -> 22 + 10/12 = €23 p/m

Tegenover:
-12 maanden
-2000 belminuten
-5000 sms
-10GB data
-4G (??)
-€31 p/m (£25 p/m)
Ja heeft 4G en je hebt 2GB meer
En onbeperkt sms en bel is leuk maar gebruik je het ook?
Ik kom wat meer in het buitenland en 1GB ben je zo doorheen.

Wat kost het abbo voor 12 maanden bij tele2?
Ze hebben enkel abonnementen van 1 maand of 24 maanden.
En die van1 maand kwa meer in de buurt en onbeperkt bellen en smsen... Tja daar heb je toch apps voor? Weinig mensn die 10000 smsjes etc nodig hebben om maar te zwijgen over zoveel belminuten .

1GB data benje zo door heen
Denk dat een hoop mensen blij zullen worden als ze die 100mb bundel zonder verder abonnement zouden kunnen afsluiten.
Dat zal niet werken, want die 100 mb halen ze wel van je bundel af die je in het binnenland hebt (en dus een abbo voor nodig hebt).

Dit gaat eindelijk de goede kant op. 10 euro voor 1 GB voor 30 dagen is best netjes, al ben je er daar natuurlijk niet mee, want eigenlijk betaal je dus gewoon 22 euro. Abbo van 12 euro voor 1 GB + 10 extra voor buitenland en dit gaat uiteindelijk dus ook gewoon van je bundel af.
Nee, dat doen ze dus niet, zie ook de één na laatste alinea van het artikel:

Tele2 kiest ervoor om in het buitenland verbruikte belminuten, sms'jes en MB's niet van de bundels af te halen en rekent alleen de maximale toeslag van 6 cent per MB en 2 cent per sms. Buiten Europa gelden per land aparte tarieven.
Maar in de derde alinea staat dan weer het volgende

In de nieuwe situatie gaat er 100MB van de databundel af en betaalt de klant maximaal 6 euro.

Beetje tegenstrijdig met de één na laatste alinea.
Dit gaat over de regelgeving van de EU, vervolgens geven ze aan dat tele2 dit niet doet. Is best duidelijk toch?
Nu je het zegt en na aantal keer lezen is het inderdaad duidelijker :)
Ik lees het nu ook. Had ik overheen gelezen. Bedankt voor de verbetering! Dan zijn het helemaal prima prijzen, want je betaald ongeveer hetzelfde binnen Nederland :)
Euh nee. Bij Tele2 is het vele malen goedkoper en betaal je maximaal zo'n 5 euro per GB en dat is dan met een aantal belminuten. Ik betaal sinds vandaag €1,30 per GB. en dan zit onbeperkt bellen daar bij in.
Nou, dat zal eens tijd worden zeg! Die melkkoe is nu wel een keer leeggemolken wat mij betreft! Het is echt waanzinnig dat providers hier al jarenlang zoveel geld voor vragen...
Probleem is dat ze onderling ook veel geld rekenen; inkoop van MB's en minuten in het buitenland is dus ook vrij duur. Waarbij de een veel hogere inkooptarieven rekent dan de ander, ook binnen één land. Vroeger betaalde je per provider nog andere tarieven; dat hebben ze nu gelijk getrokken en ze willen zo min mogelijk verlies lijden doordat inkoop hoger is dan verkoop (dit komt in de praktijk nog voor!)

Daarnaast is inkoop ook grotendeels door de EU gereguleerd waardoor dit eigenlijk alleen nog buiten de EU een probleem is. Vandaar dat Tele2 dit kan doen. Ik weet trouwens niet hoe het zit met inkoop in Zwitserland en Andorra e.d., mogelijk gelden daar wel hogere inkooptarieven voor ze.
Ik begrijp dat het een kip-ei verhaal is ivm inkoop etc., dus je maakt een goed punt.

Wereldwijd gelijktrekken lijkt mij een utopie, maar in de EU zou het toch al jaren gelijk moeten zijn bij consumenten. Het is alleen lastig dat wanneer beleidsmakers in de EU zelf groot aandeelhouder zijn (dit is in bijv. Belgie zo met Belgacom: 53,5% van de aandelen) van landelijke providers en dus politiek en bestuurlijk baat hebben bij hoge tarieven.

Ook snap ik dat providers zelf data moeten inkopen en een netwerk moeten onderhouden, maar €10 voor 1 GB, dat is eigenlijk nog steeds om te huilen. Maarja, het is een bedrijf, dus heeft als primair doel om winst te maken, dus ik snap het wel ;). Alleen accepteren blijft lastig.
In Nederland betaal je hetzelfde bij de meeste providers als je een GB wil bijkopen in een lopende maand, dus wat dat betreft is het zeker niet duur.
Heeft Tele 2 ook 4G (buitenland) roaming?
Nee, helaas nog niet maar in het buitenland ben ik al blij met 3G. Ik hoef ook niet alles te doen zoals thuis maar het is wel fijn dat je niet meer spaarzaam met je buitenlandbundel hoeft om te gaan met deze prijzen.
Goed bezig Tele2! Dit is waarom ik al jaren klant ben bij Tele2, zonder twijfel de beste provider. Het laat echt de mentaliteit zien van het bedrijf. Vodaphone en KPN doen amper iets en willen niets doen. Tele2 gaat above en beyond om het beter te maken voor klanten. EDIT: Ze doen het absolute minimum van wat de door hun lobby groepen afgezwakte wet hun verplicht.

Laatst nog, zomaar gratis en voor niets mij data bundel verdubbeld zonder dat ik erom gevraagd had. 2 gig 4g voor een tientje per maand en nu dit er bovenop. <img src="//tweakimg.net/g/s/puh.gif" width="15" height="15" alt=":>">

[Reactie gewijzigd door actionInvoke op 31 maart 2016 11:16]

<blockquote><div class="quote">Ze doen het absolute minimum van wat de door hun lobby groepen afgezwakte wet hun verplicht.</div></blockquote>De bundel heeft niets te maken met de EU-tarieven en is zelfs een heel stuk goedkoper dan datgeen dat minimaal wordt verplicht. Verder rekenen ze ook alleen de toeslag zonder de binnenlandbundel aan te spreken, waarbij hun deal dus goedkoper is dan wat je bij KPN/Vodafone/T-Mobile moet betalen straks (waarbij de laatste nog niet helemaal bekend is, de eerste een tijdelijke regeling heeft, en de tweede per abonnement iets anders doet).
Dit zijn de prijzen die ik betaalde in het binnenland :+
Keek even bij mijn provider (KPN), maar daar kost 500MB (was 200MB, wordt 500 vanaf Mei) in de EU al €10.

Goede zaak dat het goedkoper wordt, maar hopelijk wordt snel alles uit je maandelijkse abonnement gehaald!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee