Vodafone schaft roamingkosten af voor klanten met Red- en Black-abonnement

Vodafone schaft vanaf maandag de roamingkosten af voor klanten met een Red- of Black-abonnement. In alle landen van de Europese Unie en in nog enkele andere landen hoeven klanten niet meer apart af te rekenen voor belminuten, sms'jes en MB's.

Telefonie, sms en data gaan vanaf maandag vanuit de bundel in veertig landen, zo zegt Vodafone. Daartoe behoren alle landen van de Europese Unie, maar ook landen daarbuiten waar Vodafone als provider actief is, zoals Turkije en Albanië.

Standaard krijgen klanten ook een aantal belminuten, die ze kunnen gebruiken bij telefoontjes vanuit Nederland naar het buitenland. Als de databundel op is, kunnen klanten net als in Nederland data bijkopen in volumes van 1GB, 3GB, 5GB en 10GB. Daarvoor gelden in Nederland en in de rest van Europa dezelfde tarieven.

De regeling geldt alleen voor mensen die vanaf maandag een nieuw abonnement afsluiten of verlengen. Huidige abonnees kunnen ook onbeperkt roamen vanuit hun bundel met een eenmalige betaling van vijftien euro, zegt de provider.

Met de stap maakt Vodafone zijn aanbod klaar voor het afschaffen van de roamingkosten medio 2017. Vanaf 15 juni 2017 mogen providers geen kosten aan hun klanten in rekening brengen als die in het buitenland van hun bundel gebruikmaken. Providers mogen deze kosten wel onderling in rekening brengen, met inachtneming van de geldende maximumtarieven.

De Europese Commissie kwam onlangs met een gewijzigd voorstel voor de afschaffing van roamingtarieven in 2017. Daarin is geen beperking opgenomen aan de tijd dat gebruikers in het buitenland mogen verblijven en gebruik kunnen maken van hun bundel.

Update, 11:05: Het geldt alleen voor nieuwe abonnees en klanten die verlengen. Die nuance is aan stuk toegevoegd.

Per 21 november

Red Essential

Red

Red Super

Black

Prijs (sim-only, 24 maanden)

€26

€30

€37,50

€89

Databundel

1,5 GB

5 GB

12 GB

25 GB

Bellen & sms’en in Europa

Onbeperkt

Bellen vanuit NL naar Europa

20 min

40 min

60 min

Onbeperkt

Door Arnoud Wokke

Redacteur

21-11-2016 • 06:14

166 Linkedin

Reacties (166)

166
163
80
5
0
62
Wijzig sortering
Ik lees hier regelmatig de opmerking om even te bellen met de klanten service waarna tegen betaling van 15 euro het abonnement overgezet kan worden naar de nieuwe variant met het buitenland voordeel.

Waarom moet ik daar voor bellen? Ben ik maar zo weer een half uur mee kwijt. En waarom betalen? Ik ben toch al klant? Dit kan toch prima via MyVodafone en dan gewoon gratis? Of nog beter: gewoon automatisch omdat ik al RED klant ben?

Ik begrijp dit soort dingen niet. Het wordt hoog tijd voor een vernieuwing op de markt voor telefonie. Gewoon maandelijks opzegbare abonnementen en geen sponsoring/financiering meer voor hardware. Die methodiek is er namelijk de oorzaak van dat bedrijven als Apple hun telefoonprijzen maar kunnen blijven opdrijven, want de klant kan het aanschafbedrag toch wel uitsmeren over 2 jaar.

Ik heb me er bij Vodafone ooit toe laten verleiden om dit in een jaarcontract te doen, telefoontje er bij en een tientje in de maand extra betalen. Verder prima hoor maar na dat jaar bleek dat ik dat tientje gewoon bleef doorbetalen toen ik mijn abonnement niet actief opnieuw verlengde. Belachelijk. Waarom zou ik verlengen? Ik wil dan gewoon lekker 'vrij' zijn om te gaan en staan waar ik wil. :(
Dat antwoord is simpel: Vodafone ziet op deze manier kans om nog snel wat extra geld te verdienen over de rug van hun bestaande klanten. Als je slim bent trap je hier niet in en wacht je tot juni volgend jaar. Dan zijn ze namelijk verplicht om deze kosten af te schaffen en hoef je daar dus niet extra voor te betalen of een nieuw abonnement voor af te sluiten.
Ik heb een oude simonly met 11GB internet welke ik niet tegen betaling van €15 ook in Europa kan gebruiken. Ik ga dus sowieso wachten tot juni. Enkel de grote vraag voor mij is of ik het dan ook in Turkije kan gebruiken aangezien dat niet in de EU regeling valt maar wel in de 'Europa' van Vodafone uit dit bericht. Afwachten met spanning aangezien ruime prepaid internet bundels mij elk jaar toch weer wat kosten in Turkije, samen met de nodige andere moeite (geen anonieme prepaid).
Dat toestel bijbetalen is volgens mij al voor max 12 maanden, daarna vervalt de 'toestelbijdrage' als het goed is. Deze kies je ook apart (en wordt letterlijk 12x bijdrage van de kosten van het toestel afgetrokken). Soort van afbetaling dus gewoon, eenmalig X en 12x Y = toestelprijs.
Helaas, Vodafone bleef gewoon de extra toestelbijdrage afschrijven als je je abonnement na de afgesproken termijn door laat lopen zonder je weer voor minimaal een jaar vast te leggen. Of dat nu anders is geregeld weet ik niet.
Oh apart, volgens mij is dat idd nu anders. Zie je ook terug als je via de website 'bestelt' cq prijs checkt.
Volgens mij was dit voorlopig alleen voor nieuwe en verlengende abonnees, dat wordt uit het artikel niet duidelijk. Bestaande klanten zouden pas vanaf 2017 hiervan kunnen profiteren (waarom zou je je vaste klanten ook niet belonen voor hun merktrouw?)
Is niet eerlijk; nieuwe klanten krijgen ook al 3 maanden onbeperkt data bij het afsluiten van hun abonnement.

Toen ik afgelopen maart hoorde dat er nieuwe abonnementen (RED-4) zouden komen heb ik met de klantenservice gebeld. Daar kreeg ik uiteindelijk een afdelingsmanager aan de telefoon die de toezegging deed dat bestaande (RED-3) klanten wel een upgrade op hun databundel zouden krijgen. RED-3 Essentials zou 500MB extra krijgen, RED-3 kreeg 1GB extra en RED-3 Super zou 1,5GB krijgen. Daar is niks van terecht gekomen. Upgraden naar RED-4 was ook niet mogelijk, tenzij ik eerst mijn oude abonnement geheel zou afkopen en vervolgens een nieuw abonnement zou afsluiten.

Ik vind dat Vodafone maar bar weinig doet voor bestaande klanten. Bij T-Mobile zijn ze volgens mij een stuk coulanter en profiteren bestaande klanten vaak ook van de nieuwe ontwikkelingen in de telecomsector. Mijn abonnement loopt in Augustus af, maar ga dan zeker niet verlengen. De Galaxy Note 4 die ik heb doet het nog prima (Android 6.0.1) en kan nog een hele poos mee. Denk dat ik straks weer voor een maandelijks opzegbaar SIM-only abonnement bij Simyo ga tot mijn toestel het begeeft.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 21 november 2016 06:47]

Bij T-mobile is het helaas niet anders. Ik had een Stel Samen abonnement en even later kwam de Stel Samen en Stel Bij uit. Daarin krijg je zoveel MB in europa erbij. Omdat ik alleen Stel Samen had viel ik niet onder Stel Samen en Stel Bij. Begrijpbaar omdat ik een ander abonnement had maar wel weer heerlijk duidelijk zo'n dubbele naamgeving.
Weet je, ik heb mijn instelling veranderd in deze. Ik was altijd ook zo van "alle bedrijven zijn slecht richting hun klanten". Dat vind ik nog steeds zo...maar totdat ze letterlijk mij naaien, blij ik "trouw".

Ik heb Vodafone ook even gebeld en ik ben al 15 jaar klant bij ze (+/-). Ik vertelde ze dat het volgend jaar wet wordt (ik heb begin dit jaar voor 2 jaar bij geschreven, iets wat ik ook nooit meer doe) en dat ik het leuk zou vinden als "gewaardeerde" klant als ze mij, net als nieuwe klanten, alvast vooruit op deze nieuwe wet tegemoet willen komen.

*big buzzer* Nee dus. Prima, trouwe klant van 15 jaar kwijt en vanaf nu 1 jaar contractjes bij wie dan ook maar op dat moment de leukste aanbieding doet. Zo maken providers het er zelf naar.
Of gewoon helemaal geen jaarcontract meer doen. Ik stap over 2 weken over naar Tele2 met een maandabonnement.
Hier nog 1, al is het 'slechts' voor 13 jaar. Maar mij zijn ze binnenkort ook kwijt.
Helemaal waar dat dit voor klanten met Stel Samen het geval is. Echter is Stel Samen Stel Bij geintroduceerd om hier verandering in te brengen. Met dit abonnement heeft T-mobile een abonnement op de markt waarin alle wijzigingen worden meegenomen voor alle klanten. Zie als voorbeeld de recente ophoging van de 12GB bundel naar 20GB deze is voorzowel nieuwe als bestaande klanten aangepast.

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door WayLikeMark op 21 november 2016 07:31]

En het roaming verhaal van T-Mobile, en de onbeperkte muziekstream diensten...

Dan doet T-Mobile het opeens een stuk beter inderdaad.
En bij T-Mobile je contract één half jaar vantevoren verlengen zonder dat je daarvan kan profiteren en bij Vodafone gaat het contract meteen in.
Bij T-Mobile hoop gezeur zakelijk gehad omtrent abonnement en bereik. Laat maar. Daarvoor heeft bij Vodafone aparte helpdesk en die lossen het goed op.
Vodafone vind ik echt beter, ook qua bereikbaarheid. Ook dit is top dat je gebruik kan maken van in het buitenland van het Vodafone netwerk.
Onbeperkt muziekstream-diensten zullen binnenkort ook wel gewijzigd worden.
Het is toch al enige tijd bekend dat niet niet rechtmatig is vanwege netneutraliteit?
Dat is een andere discussie. Het gaat er om dat T-Mobile iets nieuws introduceerde dat niet alleen voor nieuwe klanten geld, maar ook voor bestaande.
Nou, T-mobile heeft ook wel last van soort regeltjeszucht. Je kunt bij T-mobile bij Stel samen en stel bij een Altijd EU bundel nemen. 15 euro voor 1GB, dat is wel veel voor 1 GB maar in heel de EU bruikbaar. Ik ben vaker buiten Nederland dan in Nederland dus dat past me wel. Maar er zit natuurlijk weer een dikke boa constrictor onder het gras. Die bundel is geldig in alle EU landen behalve Nederland! Hoe verzin je het? Gewoon weer een regeltje erbij verzonnen om omzet te generen (klanten moeten nu ook een NL bundel nemen). Die hele regelzucht, net als dat huidige Vodafone niet automatisch van het nieuwe regime kunnen profiteren, is bijzonder klant onvriendelijk. Dan staat niet de klant maar de omzet centraal :(
Ik had begin dit jaar een sim-only besteld bij Vodafone en moest vanwege zakelijke redenen overstappen naar een onbeperkte belbundel. Ik ging van sim only naar Red essential. Vodafone deed totaal niet moeilijk, er waren hierin twee mogelijkheden:
1. Openbreken was gratis als ik ook een nieuwe telefoon nam;
2. Of ik moest bepaalde kosten betalen (ik geloof 25 euro) als ik geen nieuwe telefoon nam.

Het verbaast mij dan ook dat dit jou niet aangeboden, wat jij zegt is dus per definitie niet waar. Staat zelfs ook in hun eigen voorwaarden over het openbreken. Afkopen van je abonnement is meer wanneer je over gaat naar een andere provider. Tevens helpt het ook om vooraf onderzoek te doen naar wat je wilt, hoeveel dit kost en wat zijn de voorwaarden. Door vooronderzoek kreeg ik toch mooi 10 euro van de maandprijs af en geen bijbetaling bij de telefoon (a 99 euro).
Ze deden totaal niet moeilijk omdat jij een upgrade deed. Dat is iets anders dan wat hier gemeld wordt; bestaande klanten worden niet tegemoet gekomen.
Van Red 3 naar Red 4 is (technisch) voor Vodafone ook een upgrade, voor de consument hangt af van welk Red-abonnement.

Tevens zie ik ook niet in waarom Vodafone nu al de consument tegemoet moet komen. Het betreft hier een voordeel in buitenland, hoeveel consumenten halen hier nou echt een voordeel uit als elke vaste klant nu al de service krijgt dat buitenland gebruik uit de bundel gaat. Het is ook een technisch verhaal om alle klanten nu al gelijk te trekken, de impact is groter dan wij kunnen voorzien. Redelijk kort door de bocht om als consument zijnde altijd alles maar te verwachten.
En nee, zie jij dat niet in waarom dat moet? Nou, omdat je helemaal gelijk hebt. Het _moet_ niet...maar aangezien de wet er snel aan komt en ze het nu nieuwe klanten aanbieden zou het ze _sieren_ als ze trouwe klanten hier ook van mee laten genieten.
Uiteraard zie ik liever ook dat ik gelijk wordt gesteld in de mooie voorwaarden die nieuwe klanten nu ook krijgen, maar dat vormt een hoop en geen eis. Tevens gebruik ik effectief toch maar hooguit 4 a 5 weken een telefoon in het buitenland, en dan is het nog sporadisch (sorry, ben als jongeling ouderwets, vakantie is vakantie, ik kan even zonder telefoon).

Hierdoor siert het Vodafone als ze mij een goede dienstverlening bieden op momenten dat ik mijn telefoon echt nodig heb zoals in Nederland, voor zakelijke gesprekken en stabiel internet onderweg.
Huh, ik heb hun ook gebeld en dit is wat ik moest doen ; (abo loopt nog tot volgend jaar mei)

- Ik moest 25 euro administratie kosten betalen
- Ik moest mijn toestel in 1 keer afbetalen

En in ruil daar voor werd mijn abo veranderd naar de nieuwe vorm, waarbij ik 5GB heb in plaats van 2GB. Mijn contractsduur bleef ongewijzigd, dus tot mei volgend jaar en dan kan ik weer verlengen.

Dus voor mij hebben ze juist wel veel gedaan, ideaal.. Erg tevreden mee!
Onzinnig dat je eerst je toestel moet afkopen terwijl de maandelijkse lasten voor het oude en nieuwe abonnement precies hetzelfde zijn. Het is tenslotte niet dat je je abonnement vroegtijdig beëindigd om naar een concurrent te verhuizen.
Abonnements vorm werd gewijzigd in een sim only, maandelijkse (abonnementskosten, dus niet toestel erbij) gingen naar beneden dus eerst was het (bijvoorbeeld) 30 p/m + 15 p/m voor het toestel en nu is het 25 p/m.

Dus het is inderdaad onzinnig om het toestel in 1 keer af te moeten betalen, maar het maakt niet heel veel uit, want of ik dat in 1 keer betaal of nog 10 maanden per maand doe, maakte voor mij niet veel uit.

Dus in het kort, me bundel werd 2.5 keer zo veel en ik betaal minder per maand voor me daadwerkelijke bundel. Toestel daar buiten gelaten.
Vodafone is niet meer het Vodafone van enkele jaren geleden. Toen kon ik na een telefoontje met de toen nog relatief klantvriendelijke klantenservice een leuke korting krijgen (na 10+ jaren met 2 personen een leuke klant te zijn geweest).
Dit jaar, geen korting, ze vonden het wel grappig dat ik daar om durfde te vragen. Gelijk met 2 personen naar KPN gegaan.
Ook KPN is hetzelfde hierin.
Voor mij was het andersom, 10+ jaar Vodafone, zelfs Libertel meegemaakt, en overstap naar KPN vanwege bereik en andere dingetjes.
Nu 7+ jaar KPN, en ze voeren ook 'roamen uit de bundel' in bij nieuwe abo's
nieuws: KPN schaft roamingkosten af voor nieuwe mobiele Zorgeloos-abonnementen

Als bestaande klant ( 5 abo's, huisaansluiting al 10 jaar actief ) kreeg ik het niet voor elkaar om dezelfde bundel te krijgen.
Ik 'mocht' de uitbreidingen á 5€ aanzetten tot het einde van de lopende abo's.

Ik wacht het nog een half jaartje af, tegen die tijd zal wel bekend zin wat er met de lopende abo's gebeurt, afschaffen per 17 juni 2017, is afschaffen, er zal best een regeling komen.
Ik heb geen problemen bij Vodafone en volgend jaar zit ik er 10 jaar, en klantenservice nooit problemen gehad.
Ik kreeg bijna 2 jaar geleden bij dit abbo kaartje door de bus, bedankt dat u al zo lang klant ben.

Ik kreeg bij mijn volgende abbo dus deze wel 2 of 2,50 korting, wauw he ik dacht na 8 jaar zo Vodafone doe eens gek he(Of een abbo van 54 euro per maand).
Ik ben sowieso beetje klaar met de dure abbo, en die van mij loopt in mei af volgend jaar.

Of ik blijf bij vodafone door de samenwerking met ziggo(aangezien ik thuis ziggo heb), en anders na 10 jaar maar eens goedkoop simonly nemen.
Voor YOU prepaid was het al vrij roamen.
Ik vraag me af of dat voor alle RED en BLACK abonnementen geldt. Ik heb nog zo'n RED (Super) abonnement van de vorige generatie (RED-3) terwijl nieuwere klanten RED-4 hebben.
Naar mijn mening is dit eerder een lokkertje van Vodafone. Ze verleiden de klanten om een nieuw (duurder) abonnement af te sluiten als je nu al gebruik wil maken van de roamingvrije bundels. Medio juni moeten ze dit iedereen bieden.
Vergeet niet dat vanaf 2017 ook de strenge regels rondom krediet ingaan bij aanschaf van een nieuw toestel. In 2016 "stunten" is ook daarom niet onlogisch.
Anoniem: 722403
@arnovos21 november 2016 11:14
Hoi arnovos,

Je bedoelt waarschijnlijk dat telefoons als koop op afbetaling worden gezien? En dat deze je maximale hypotheek kan verlagen?

Ik dacht dat dat al in is gegaan. Heb jij misschien een bron waar ik kan vinden dat dit pas per 2017 wordt ingevoerd? Hartelijk dank alvast
Ik weet niet of dit al officieel is ingegaan, maar Vodafone geeft de toestel prijzen al apart weer op de factuur. Hiermee maken ze dus duidelijk wat je voor het toestel betaald.
Omdat de prijzen van toestel en abonnement worden gescheiden is het onzinnig om eerst je toestel in 1x af te betalen zodra je naar een nieuwere abonnementsvorm wil.
Als je een abonnement neemt kunt je ervoor kiezen je toestel in 1x af te betalen. Zo hou je de maand kosten laag. Je kunt er ook voor kiezen om het toestel meteen, zonder vooraf te betalen, te kunnen gebruiken. Je krijgt dan maandelijks een prijs in rekening gebracht voor je toestel. Als je halverwege je abonnement van abonnementsvorm wil wisselen, kan dat (mits er toestemming voor wordt gegeven) in combinatie met je huidige toestel betaling. Als je halverwege je abonnement een nieuwe telefoon wil, zul je deze volledig moeten afbetalen voor dat je een nieuwe kunt krijgen. Het toestel is immers al aan je verstrekt en dit geeft Vodafone als bedrijf zekerheid dat zaken betaald worden. Het blijft een bedrijf. Het nieuwe toestel zal vervolgens ook maandelijks af te lossen zijn aan de hand van een opnieuw berekend maandelijks bedrag. Ook hierbij heb je weer de mogelijkheid om het toestel helemaal vooraf te betalen.
Dan kun je beter je toestel los kopen en een SIM-only abonnement afsluiten die maandelijks opzegbaar is.
Een aantal maanden geleden zou je gelijk hebben.
Tegenwoordig krijg je bij deze koppelverkoop zelfs korting op het toestel. Kijk maar eens op www.vodafone.nl/shop/mobiel/telefoon/. Zoek een toestel uit en klik op "Alle kosten op een rijtje". Voor dit voorbeeld koos ik de iPhone 7, 32GB (stond toevallig boven aan).

Je ziet dan dat de telefoon bij losse verkoop prijs 779,99 is en de totale prijs over 2 jaar in een abonnement maar 576,00. Na deze 2 jaar is het toestel van jou en heb je effectief minder betaald dan als je het los zou kopen.
Dat is mijn punt niet. De telecomproviders gaan vanaf 2017 moeten voldoen aan de Wft-regels voor krediet verstrekken. Dus ook een maandelijkse toestelbijdrage moet dat getoetst worden aan de draagkracht van de consument. Bij telefoons met een prijs vanaf €250.
Bellen en vragen om migratie.
Als je nog zo'n FUP abo hebt: niet doen! Dit is een sigaar uit eigen doos. Zoals in het artikel staat, en Tweaker D vd V zegt: medio juni moeten ze dit iedereen bieden. Dus ook oude abonnementen!
In Augustus loopt mijn huidige abonnement af, dan ga ik sowieso voorlopig naar een SIM-only bij Simyo. Verlengen zie ik niet zitten; zeker niet bij Vodafone.
Ja ik heb destijds (al weer 2008 ofzo) mijn FUP abbo omgezet naar een Sim Only abbo met 2GB. Nog niet slecht, maar daar ben ik in elk geval al jaren aan vast aan het houden.
Vaak gebeld met de vraag of ik niet mijn abbo wilde omzetten want de oude gingen vervallen.

En nu heb ik al paar jaar een RED-2 abbo met 2GB voor nog geen 20 euro.
Overstappen is niet altijd de goedkoopste optie, maar de prijzen beginnen nu (na al die jaren) ook rond deze prijs te komen.
Nee helaas. Alleen abonnementen die zijn afgesloten op of na 21 november, volgens dit: https://www.vodafone.nl/shop/mobiel/abonnement/red/
Ik heb afgelopen vrijdag mijn nieuwe Red abbo afgesloten en heb geen roaming kosten volgens de vriendelijke verkoper.
Wat een gepruts, zit je er nu 1 - 2 jaar aan vast.
Ze moeten het jaarcontract ook afschaffen, je krijgt tegenwoordig toch al geen/minimaal korting voor het toestel bij een abbonement.
Geluk bij een ongeluk, bestelling liep niet soepel eerste keer, waren adres toevoeging vergeten, pakje kwam niet aan etc etc. 100 euro korting (Eenmalige kosten hoef ik niet te betalen), eerste maand gratis. Betaal 46 euro p/m (was 56) en heb er een S7 Edge bij. Had 2GB data/300min bellen, nu onbeperkt bellen en 5GB.
Ik kan je een tip geven die eenmalige kosten moet je direct vragen om eraf te halen. Ik heb die nog nooit betaald. Kunnen ze in de winkel gewoon op 0 zetten. Das echt de grootste onzin die er is. Betalen om te mogen gaan betalen. Zie het een beetje als entree betalen om de mediamarkt in te mogen. Nee sorry dat gaat mij gewoon te ver. Heb een keer gehad dat ze bij een winkel moeilijk deden ben toen naar buiten gelopen en naar de winkel drie straten verderop gegaan waar het geen enkel probleem was om die op 0 te zetten. De eerste was een belcompany en de 2e een vodafone winkel.

Overigens is dat met heel veel dingen zo, gewoon vragen. Ik heb mensen gewoon de volle mep zien betalen voor een showroom model. Nou mij niet gezien. Tijdje terug toch 20 procent van de prijs afgekregen omdat het de laatste was die in de showroom stond. Ze wilden me eerst een gratis SD kaart erbij geven toen zei ik van nou laat maar zitten dan en eenmaal met een voet al buiten kwam de manager naar mij toe dat ze toch wel een korting kunnen geven. Telefoon abonnementen, electronica etc. Je praat over flinke bedragen. Je mag best wat vragen. En ja soms tref je net die eikel die niet met je mee wil denken. Maarja dat hoort er een beetje bij.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 21 november 2016 09:02]

Ik kan je verzekeren dat Vodafone winkels niet de mogelijkheid hebben om de aansluitkosten weg te poetsen.
Bij deze kan ik je vertellen dat mij dat afgelopen vrijdagavond nog is overkomen!
Ik kan je verzekeren dat ik vaak bij Vodafone winkels mijn abonnementen heb afgesloten en ik nog nooit aansluit kosten heb betaald. Als dat bij jou niet mogelijk was dan had je weg moeten lopen en naar een andere winkel moeten gaan. Sterker nog als je echt zin in onderhandelen hebt, kan je zelfs in sommige gevallen bij minder populaire toestellen de meerprijs die je moet betalen weg krijgen.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 21 november 2016 10:42]

Ik kan je verzekeren dat ik ze nog nooit betaald heb. Niet bij vodafone, niet bij Tmobile.

Onder het motto, "brutalen hebben de halve wereld", heb ik ook geen problemen om dingen te vragen.
En zoals boven al werd genoemd. Willen ze niet meedoen, dan op naar 1 van de volgende belwinkels.
En daar kan het wel......
Ik werk zelf in de Vodafone winkel en daar is het op geen enkele manier mogelijk om de aansluitkosten weg te halen. Misschien als je telefonisch besteld of in een Media Markt / Belsimpel winkel staat, maar echt niet bij de Vodafone winkel zelf. Mocht dat bij jou toch wel echt het geval zijn, hoor ik graag in welke winkel je bent geweest.

[Reactie gewijzigd door andydewit op 21 november 2016 12:20]

In Belgie is dat beter, ieder moment kun je opzeggen en overstappen. Ik ben bijv. van Proximus naar Scarlet gegaan omdat die laatste ook roamingkosten afschaftte.

Nu was ik van de week wel zuur want het gold blijkbaar niet voor Zwitserland en ik landde daar en roaming stond nog aan en en kaboem ik zat aan m'n 50 euro dak. Toen voelde ik me ook wel weer genaaid.

Kijk dus goed uit ik zou niet zonder meer nu roaming overal maar aan laten staan.
Dat is ook wel logisch aangezien Zwitserland niet in de E.U. zit.
Bij Vodafone valt Zwitserland er dus wel onder. En ze zitten niet in de EU maar wel in Schengen.
Schengen heeft niets te maken met dit soort afspraken binnen de EU he :)
Dat snap ik ook wel :') Maar het is dus niet 100% altijd dat het niet in Zwitserland geldig is er zijn dus wel degelijk verschillen tussen de providers welke landen het wel en niet geldig is dat wil ik alleen maar zeggen.
Troost je dat grote aantallen Nederlanders ook in deze val hadden kunnen vallen. Zwitserland, Andorra, Gibraltar, Liechtenstein, Noorwegen en Ijsland zijn landen die niet automatisch binnen de EU tarieven hoeven te vallen.

Grappig detail is dat dan bestemmingen als Martinique, Madeira, de Azoren, Frans-Guyana, Marie-Galante, Martinique, Guadeloupe, La Réunion, en de canarische eilanden voor de kust van Marokko gewoon regionale EU netwerken zijn die wel automatisch onder het EU tarief vallen.

Noorwegen en Liechtenstein doen in de praktijk wel altijd mee. In de praktijk zie je dat na klachten van gebruikers ook Zwitserland door de Nederlandse providers is toegevoegd.

KPN sloot eerder als enige Zwitserland uit van het EU tarief, maar had dat na klachten uiteindelijk rechtgezet door Zwitserland toch op te nemen als EU roaming. T-Mobile deed het vanaf de start netjes. Tele2 is nu de echte achterblijver in roaming tarieven en heeft in voor Nederland nu nog steeds de meeste uitzonderingen. Zowel Andorra, Ijsland en Gibraltar vallen daarbij niet onder het EU tarief. Internetten op Gibraltar kost je per MB dan opeens meer dan internet in veel Aziatische of afrikaanse landen! Nu kan je in Gibraltar nog makkelijk voor de spaanse netwerken kiezen als je het weet, voor Ijsland (geisoleerd eiland) en Andorra (omringd door bergen) gaat dat helaas niet op. Ik heb de webcare daar meermaals op geattendeerd. Dit gaat serieus boze klanten opleveren. Maar Tele2 wil dit bewust niet aanpassen.....en dan ook nog geen 4G roaming....Tijd voor verbetering Tele2 nu Vodafone dit stokje ook op heeft gepakt!

Vodafone vind ik een goed voorbeeld van hoe het ook kan. Vooral Turkije erbij is een enorme opsteker. Dat was echt een duur roamingland. Voorheen zat ik juist vanwege de voordeellanden buiten de EU, de roaming kortingen via bundels bij Vodafone totdat de dure alles-in-1-op-reis dagbundels kwamen. Nu zij meer aanbieden dan alleen EU en semi EU landen vind ik Vodafone meteen weer zeer interessant geworden!

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 21 november 2016 12:41]

Japan, Nieuw Zeeland en Australië zitten er nu dan wel alleen niet meer bij. Da's wel jammer en dat is juist nog steeds een gemiste kans bij differentiatie, maar wellicht te duur.

Wel heel bijzonder: buiten de EU, dus in ieder land van de wereld, kun je nu gebeld worden voor 10 ct/minuut! Moet wel je Dagbundel Wereld uit staan:
https://www.vodafone.nl/s...rdeel-buiten-europa.shtml

Maar die Dagbundel Wereld (+ XL-versie) zijn ook niet heel erg verkeerd voor incidenteel gebruik. Echter je hele vakantie 2 weken lang 5 euro per dag betalen is wel fors. En 8,50 per dag al helemaal... maar wellicht niet getarget op de backpackende medemens ;)
Die dagbundels zijn toch een veel voordeliger aanbod dan voorheen. Ook ten opzichte van nu heb je daarmee in de exotischere landen een veel beter tarief. Een losse MB buiten Europa kost 1,- euro. Bij de buiten Europa XL bundel heb je voor die 8,50 toch 100 MB. Toch prettig bij een overstap op een exotische luchthaven zonder WiFi of in een land waar je niet meteen aan een lokale prepaid kan komen.

Alleen jammer dat de USA ook in dat tarief valt. Dat kan tegenwoordig als roamingland veel voordeliger. En natuurlijk nu nog alleen bij Vodafone Red en Vodafone Black. Pas in juli 2017 volgt de inbegrepen roaming bij de overige abonnementen. Dus eindelijk een groot voordeelpunt voor Vodafone Red tegenover andere Vodafone abonnementen.

Let trouwens ook hier op de paar landen zoals Tunesie en Zimbabwe die buiten dit tarief vallen. Er zijn meer uitzonderingslanden, maar juist bij deze 2 had ik dat niet verwacht.

Een overzicht inclusief de nieuwe "uitzonderingslanden vind je hier: https://www.vodafone.nl/shop/mobiel/abonnement/red/

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 21 november 2016 14:01]

Cuba valt er ook buiten. In de oude abonnementen kun je daar wel nog 30 MB voor 5 euro gebruiken en in Cuba is dat juist wel aantrekkelijk (omdat alle andere vormen van internet even duur of duurder zijn). Bij de nieuwe abonnementen dus helaas alleen internetten voor 7,50 per MB, dus 30 MB's internetten wordt in één klap bijna 50x duurder daar t.o.v. de oude bundel :+

Overigens heeft Vodafone zakelijk nu de mogelijkheid om voor 29 euro per maand ook je bundel (bellen én data!) in de VS en Canada te gebruiken. Beter aanbod dan dat van KPN! En als je er een paar maanden per jaar bent aantrekkelijker dan lokale simkaarten die erg duur zijn en waar je maar één netwerk kunt gebruiken ipv meerdere.
Vodafone moet niks, zij mogen zelf het product bepalen :P
Maar er zijn toch ook al zat aanbieders die maandabonnementen aanbieden?
Ziggo pakken? Is in principe ook Vodafone.
Mijn nieuwe abbo gaat vandaag in en zou maandelijks opzegbaar zijn.
Wel handig als je nog wat langer met je foon door wil. Kom je plots iets tegen, kun je vrijwel meteen omschakelen.
Bel wel even 0800-0200976 dan is kosteloos mogelijk om te migreren naar een EU abonnement.
Want de abonnementen zijn pas per vandaag ingegaan actief.
Kosteloos omzetten is alleen mogelijk als je tussen eind oktober dit jaar en vandaag het abonnement hebt aangesloten. Indien je tussen april dit jaar en eind oktober dit jaar het abonnement hebt aangesloten kan het tegen een vergoeding van 15 euro.
begin deze maand vervroegd mogen verlengen en nu ook nog gratis deze omzetting... im so happy it hurts ... :Y)
Als je abonnement van voor die tijd hebt, moet je 25 euro betalen om te migreren en een afkoopsom op je abonnement. Ik moest iets minder dan 5 euro betalen voor nog een half jaarabonnement voordat die afloopt.
Net gebeld en na uur wachten deze informatie gekregen.
Het lijkt mij dat per 15 juni het voor iedereen gratis gebeurd, voor die tijd was ik niet van plan naar het buitenland te gaan. Vreemd dat dit 15 euro moet kosten, waarom is iemand die net klant is belangrijker dan iemand die al sinds jaar en dag een trouwe klant is?
Hey Prutser ik had hetzelfde en blijkt dat je 15 euro moet betalen als dat het geval is (https://www.vodafone.nl/o...ieuws.html?post_id=273884). Ik heb via de chat bedingt dat ze de 15 euro laten vallen, misschien ook een idee voor u?
Via de chat doen ze dat (bij mij) niet kom ik net achter. Je moet bellen. Lekker oldskool...
Ach, kom net tot de conclusie dat ik ook nog 100 euro cashback van Samsung krijg. Die 15 euro zit me wel goed :P
Het kan inderdaad zo zijn dat je abonnement pas na vandaag in gaat en je dus gebruik kunt maken van de nieuwe roaming regels.
Zo niet, dan is er vaak een coulance regeling zoals emileserr al impliceert. Wel zo netjes voor mensen die net voor deze datum verlengen/ een nieuw abonnement afsluiten :)
Daarom klopt de titel ook niet van dit bericht, had er dan niet beter kunnen staan;
Vodafone bied nieuwe abbonementen zonder roaming kosten.
Ik lees op dezelfde site dat het ook voor abonnementen geld die voor 21 november zijn afgesloten. Het staat iets verder naar beneden. Wat exact het verschil is heb ik nog niet kunnen vinden.
Nvm het kopje is anders: tarieven Nederland en Europa is tarieven Nederland geworden.

[Reactie gewijzigd door DutchKel op 21 november 2016 08:58]

ik wou net gaan juichen hoe netjes het is dat ze uit zichzelf het eerder afschaffen... Gaan ze dit geleuter hanteren. Voelt als een steek in de rug voor vaste klanten. :(
Nee helaas. Alleen abonnementen die zijn afgesloten op of na 21 november...
:( :'(
Dat is dan weer balen, blijf ik met m'n buitenlandse sim kloten...
Ik vrees dat ik dus met mijn red tot volgend jaar moet wachten.
Heeft vodafone red al niet heel lang die VF passport regeling?
Heeft vodafone red al niet heel lang die VF passport regeling?
Ja maar dat is dus niet uit je eigen bundel, maar gewoon voordelige postpay tarieven.
Voor 15 euro eenmalig kan het toch?
Voor 15 euro eenmalig kan het toch?
Uhh niet helemaal...
Zo kunnen klanten die sinds 4 april een nieuw Red-abonnement hebben, voor eenmalig € 15 hun abonnement upgraden.
Mijn abo is van voor deze datum... Dus ik pis nog steeds ff buiten de boot.
:'(
-antwoord was al gegeven -

[Reactie gewijzigd door bbeste op 21 november 2016 20:43]

Bel 08000200976

Wanneer je een red aansluiting hebt is het mogelijk om om te zetten naar EU bundel
Nu ja. Vanaf 15 juli geldt het ook voor jou. Alleen die 20 minuten vanuit Nederland naar andere EU landen in de maand geldt dan niet voor jou.

Overigens: ik werdt?
Uiteindelijk zullen de roming kosten afgeschaft worden met dank aan de EU en absoluut niet de providers. Het grappige is echter dat providers deze laatste paar vetpot weken in een concurrentieslag zijn beland. Sommige providers bedelen nu al voordelen aan hun klanten en andere providers kunnen niet achterblijven. De sukkels (in de ogen van de provider) met oudere abonnementen kun je nog netjes aan hun oude contract laten houden, daar heb je immers voor getekend. Daarnaast bidden de providers nog elke dag dat deze regeling niet aangenomen zal worden.

[Reactie gewijzigd door assk op 21 november 2016 10:55]

Daar ben ik ook wel benieuwd naar, ik heb ook een RED abbo.
Je kan je abo gewoon om laten zetten. Bel de klantenservice even!
Klanten die na 15 april hun abonnement verlengd of afgesloten hebben kunnen voor een eenmalige betaling van 15 euro ook de nieuwe abonnementsvorm krijgen. Alle oudere abonnementen zullen moeten migreren of verlengen.
Heb je ook een linkje?
Ik werk er, telt dat ook? ;)
Klanten die voor 4 april hun abonnement hebben afgesloten kunnen als zij de klantenservice bellen voor een eenmalig bedrag van €25 het abonnement overzetten naar de nieuwe voorwaarden.

Klanten die tussen 4 april en 14 oktober hun abonnement hebben afgesloten, kunnen voor eenmalig €15 overgaan op de nieuwe voorwaarden.

[Reactie gewijzigd door andydewit op 21 november 2016 09:22]

Ik heb ook een red super 3 abbo, hiermee kon ik al onbeperkt bellen en smsn in 40 landen.. maar aan de databundel van 1gb (eu) zal niks veranderen helaas.
Wat ikzelf dan weer best raar vind binnen Vodafone is dat ze voor de consumentenmarkt hier zo laat mee komen. Ja het was een melkkoe dat roaming, ook al is Vodafone een internationale speler, echter vanuit Vodafone zakelijk was en is dit al redelijk normaal dat je tegoed opgemaakt werd in het buitenland. Stel je hebt €40,00 tegoed en bellen kost in land A €1,00 p/min dan kon je rustig 40 minuten bellen zonder extra tikken. Ben hoe dan ook benieuwd wat de regelgeving in 2017 gaat betekenen voor roaming voor alle huidige contracten. Bij KPN kun je zelfs met oudere contracten voor geloof €5 tot €10 je roaming "afkopen" maar dan doe je er beter aan een "nieuwe zorgeloos" abonnement te kiezen. Jammer dat Vodafone dus kiest voor verlengen en anders afwachten tot zover "merktrouw".
In Duitsland zit ik sowieso in het eigen (Vodafone) netwerk. Beetje gek dat ik dan alsnog roamingkosten moet betalen. Vodafone NL brengt Vodafone DE daar dus kosten voor in rekening, die uiteindelijk allemaal onder dezelfde holding vallen. De consument betaalt wel :'(
Die bedrijven moeten nou eenmaal allebei winst maken, en concurrentievervalsing zou ook een ding kunnen zijn, maar ik ben geen jurist.
Die ene bit kost geen bal meer aangezien Vodafone Group wereldwijd (althans in 2008ish) met dezelfde systemen werkte. Ik ga er dus ook vanuit dat nu anno 2017 bijna niet ineens meer kost- echter dan moet je wel de insteek als bedrijf dat je jouw consument niet wil doorbelasten en dit nieuwsbericht bevestigd eigenlijk hetgeen dat "loyaal" binnen Vodafone slechts een kreet is ;-) zeg ik als ex gebruiker en mede werker. Enige wie van die winst wat merkt is de aandeelhouder en de ceo verantwoordelijke tot een niveau management. Maar das bedrijfsleven 1.0.1.
Voor €5 tot €10 je roaming afkopen? Per maand of eenmalig?
Bij vofafoon prepaid was het al gratis roamen. ( YOU) . Blijkbaar zijn prepaid klanten minder trouw.
Als je even belt met de klantenservice kunnen ze je abonnement voor €25 migreren naar de nieuwe Red.
Dat was een half jaar geleden nog niet mogelijk. Nu heeft het echter niet meer zo veel zin omdat mijn abonnement over 9 maanden afloopt. Om nou nog € 25 extra neer te tellen vind ik een beetje zonde van het geld. Toch bedankt voor de tip.
Weet iemand waar je een lijst van alle landen kunt vinden? Website is niet echt nuttig.. :(
Staan gewoon op deze pagina, niet heel moeilijk te vinden hoor?

https://www.vodafone.nl/s...naar-het-buitenland.shtml
Nog steeds is website niet heel nuttig: Voor de Blox op reis bundel zit Australie bijv. bij de Europese landen. Maar nu? Geen idee, Australie staat niet bij Europa, maar ook niet bij de Rest van de wereld.
En ze hebben een lijstje uitzonderingslanden waarvoor andere tarieven gelden dan voor Rest van de wereld. Maar alle landen bij de uitzonderingslanden staan in beide lijstjes genoemd. Welke is dan correct? Ze hebben gewoon heel slordig zo snel mogelijk een lijstje online geplempt, zonder te controleren wat er nu eigenlijk in stond.
Als prepaid gebruiker bij Vodafone is, door Europees ingrijpen, inmiddels de merkwaardige situatie ontstaan dat bellen en SMS'en in het buitenland goedkoper is geworden dan in Nederland. En ik vind het vreemd dat Vodafone Smart abonnees roamingkosten blijven houden.
Vind het sowieso vreemd; als ik in Duitsland ben is het goedkoper om naar NL te bellen dan van NL naar Duitsland te bellen.
Je hebt toch een Nederlands nummer? Dan kan je in Timboektoe zitten, maar je thuisland veranderd daarmee niet... Ik vind het meer dan logisch dat als het thuis goedkoper is om naar Nederlandse nummers te bellen dat dit dan overal geld.
Telefonie, sms en data gaan vanaf maandag vanuit de bundel in veertig landen, zo zegt Vodafone. Daartoe behoren alle veertig landen van de Europese Unie, maar ook landen daarbuiten waar Vodafone als provider actief is, zoals Turkije en Albanië.
De Europese Unie heeft 28 landen, geen 40 zoals in het artikel aangehaald wordt 😉

[Reactie gewijzigd door Panzer_V op 21 november 2016 07:08]

Goed punt en inderdaad correct.

Waarschijnlijk worden ook landen extra bedoeld binnen de Europese landsgrens zoals een Liechtenstein en Monaco ondanks dat die niet in het Europees parlement vertegenwoordigd zijn.
Dan kom je nog niet aan 40. Ik denk dat er moet staan "40 landen waaronder alle landen in de Europese Unie en andere landen waar Vodafone actief is."
Ah ja roaming kosten: 10 dagen Macedonië werd 400 euro. :X Zelf voor gekozen natuurlijk en geen spijt van maar het gaat snel als iedere Mb 2,50 is.
Had Vodafone niet al die "zorgeloos op reis" bundel die je 25MB per dag gaf voor een paar euro per dag?

Edit. Zoals mermer aangeeft is het 50MB per dag voor 2 euro per dag. Je moet dan wel echt een power user geweest zijn als je aan de 400 euro in 10 dagen wilt komen

[Reactie gewijzigd door mikesmit op 21 november 2016 06:57]

Ja, die krengen staan standaard ingeschakeld en worden ook na een upgrade van je abonnement opnieuw geactiveerd.

Gevolg : Geupgrade van RED-3 naar RED-3 Super. Twee dagen later in Duitsland, net over de grens. Telefoontje van pap dat mij normaal gesproken € 0,02 per minuut kost. Na twee minuten klaar met bellen, dus zeg maar € 0,05 aan kosten. Op volgende factuur dik € 2 extra afgeschreven omdat die 'zorgeloos op reis' bundel weer aan stond. Die had ik de maand ervoor nota bene uitgeschakeld. Kortom; duur telefoontje |:(
Voor bellen is het inderdaad ronduit vervelend maar die bundel is goud waard als het om data gaat. Maargoed ik moet volgende maand verlengen dus ik heb de nieuwe bundel al dan.
Maargoed ik moet volgende maand verlengen
Je moet niks.
Exact dat. Ik snap al die personen niet zo die het altijd hebben over 'ik moet verlengen'. Het is echt niet zo dat je aan het einde van je abonnement ineens afgesloten bent. Sterker nog, dan heb je juist de kans om een mooie aanbieding/deal af te wachten of over te stappen als een concurrent ineens betere voorwaarden heeft. Voor een goedkopere telefoon hoef je het ook niet te doen want dat valt ook wel mee tegenwoordig.

En volgens mij maakt Vodafone mooi gebruik van deze gedachtegang. Iedereen waarvan zijn/haar contract afloopt wordt door Vodafone gebeld om toch maar vooral voor 2017 zijn/haar contract te verlengen, terwijl je wellicht gewoon beter af bent om dat half jaartje nog even uit te zitten met je huidige contract omdat voor iedereen de afschaffing zal gelden. Grote kans dat je dan in 2018 nog steeds je huidige abonnement hebt omdat de prijzen vermoedelijk echt niet dalen. Dat bleek ook al in het begin van het mobiele internettijdperk. De providers deden hun best om hun FUP abonnementen om te zetten want die zagen het al aankomen. Daar kregen een hoop mensen later toch spijt van...
Ik snap al die personen niet zo die het altijd hebben over 'ik moet verlengen'
Vroeger toen je een 2 jarig contract had van 50 euro per maand inclusief telefoon toen moest je wel "verlengen" (als in nieuwe telefoon kiezen) want na die 2 jaar betaalde je nog steeds 50 euro per maand. En werd je dus opgelicht waar je bij stond.
Voor SIM only is verlengen inderdaad meestal ongunstig. Vaak gelden er andere voorwaarden en een nieuw contract is dus niet meer maandelijks opzegbaar wat een doorlopend abonnement wel is.
Is gewoon opt-out, zou niet moeten. Ik kan het zelf wel aanzetten. Heb dezelfde ervaring als Titan.
Macedonië is geen voordeel land dus de alles in een blox werkt daar niet.
Macedonie heeft voldoende (gratis) wifi mogelijkheden, of je koopt een locale sim kaart voor 8 euro met 5GB data voor 30 dagen. https://www.vip.mk/vi/pripejd/tipovi-sim

400 euro betaalde voor 160 MB is echt een vreemde keuze, terwijl je voor 8 euro 5GB had.
Je hoeft ook geen dualsim telefoon te nemen, gewoon een 2de telefoon die je als hotspot gebruikt.
Of je ben voor 10 dagen gewoon niet bereikbaar op je eigen nummer, en doet dat kaartje in je eigen toestel.

Mensen die je nummer nodig hebben in geval van nood geef je dit door, en de rest spreekt je wel weer als je terug ben.
Bestaande klanten mogen hun abonnement laten omzetten naar de nieuwe bundel, even bellen naar de klantenservice. Bij vodafone betaal je overigens niet meer voor de bundel ondanks dat je hem nu in heel Europa kan gebruiken, nog even afwachten wat de andere providers gaan doen. En je krijgt wel degelijk korting op een toestel als je deze in combi met een abo doet. Bij providers die maand abonnementen aanbieden kan je ook geen toestel in het abonnement krijgen.
Voor de mensen met een ouder abonnement voor 4 april 2016 kunnen voor 25 euro omzetten. Mensen na 4 april 2016 kunnen voor 15 euro het abonnement omzetten. Het hier dus alleen gaan om het RED abonnement.
Waarom zo'n vreemde arbitraire datum van 4 april en waarom verschillende afkoopsommen rekenen? De telefonieproviders zijn allemaal veel te fanatiek met hun rare regeltjes en uitzonderingen, dat is gewoon klantonvriendelijk.
Dus als Vodafone roamingkosten wil afschaffen per 21 november (al weer een arbitraire datum) voor de Red abonnementen laat ze dat dan gewoon strak voor alle Red abonnementen doen, nieuwe en bestaande.
Denk zelfs om overstappen naar Vodafone omdat ik dan ook mijn bundel in Turkije kan gebruiken. KPN heeft dat niet en T-Mobile waarschijnlijk ool niet. Zo onderscheid Vodafone zich wel door een extra aantal landen bij te voegen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee