Tele2 begint met uitbrengen optie voor bellen via 4g

Tele2 begint met het aanbieden van bellen via 4g. De provider heeft een fallback naar het 3g- en 2g-netwerk van T-Mobile, waardoor klanten kunnen blijven bellen als het signaal via 4g weg zou vallen. Tele2 is de enige in Nederland die terugschakelt op een ander netwerk.

Als klanten gebruik willen maken van 4g, moet de fabrikant van hun toestel een update pushen om de mogelijkheid in de software te activeren, zegt de provider. Voordat een update uitgebracht wordt, moeten Tele2 en de fabrikant eerst de functie voor bellen via 4g van het betreffende toestel testen. Het is onbekend hoeveel klanten van Tele2 kunnen bellen via 4g. Bellen via 4g heet VoLTE, voice-over-lte.

Door de stap is Tele2 naar eigen zeggen de eerste mobiele provider ter wereld waar klanten altijd op het 4g-netwerk kunnen blijven. De provider heeft in Nederland alleen een 4g-netwerk en is voor 3g en 2g afhankelijk van T-Mobile.

Na Tele2 zullen snel andere Nederlandse providers volgen. KPN, Vodafone en T-Mobile willen dit jaar allemaal VoLTE gaan aanbieden. De providers noemen de kortere tijd die nodig is voor het opzetten van de verbinding en de betere kwaliteit van het geluid als voordelen van de technologie.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

29-03-2016 • 09:57

64 Linkedin

Reacties (64)

64
63
50
3
0
9
Wijzig sortering
Anoniem: 719316
29 maart 2016 11:28
"Als klanten gebruik willen maken van 4g, moet de fabrikant van hun toestel een update pushen om de mogelijkheid in de software te activeren, zegt de provider."

Weet iemand of en zoja hoe je kan controleren of je die update hebt?

Heb het net gevonden: Je ziet vanzelf een extra regel bij Instellingen => Mobile Networks met de naam VoLTE Call (kan je aanvinken).

Als het er niet is heb je de mogelijkheid dus ook (nog) niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 719316 op 29 maart 2016 11:38]

Verschijnt die optie wanneer de provider VoLTE aanbied of staat die optie er altijd?

In het laatste geval kan ik bevestigen dat de OPO nog geen support heeft voor VoLTE.
Anoniem: 719316
@rens-br29 maart 2016 13:15
Android ondersteund het. Als je hardware het ook ondersteund heb je de mogelijkheid. Echter moet het vlaggetje worden aangezet (dat is die zg. 'update'). Als je die hebt gehad, dan verschijnt die extra regel VoLTE Call.

Dat is ook logisch, want je wilt niet die mogelijkheid aanbieden in je instellingen als je provider het niet ondersteunt.
Het kan uitgezet worden door je simkaart, en het kan ook op systeem niveau in je buildprop uitgezet zijn (bij android tenminste).
Ik heb bij 'Mobiel Netwerk' wel 'Gesprekken en Data' op 4G staan, maar dat staat er al zolang ik op het 4G netwerk van Tele2 zit. Ik zie verder geen specifieke instelling voor VoLTE of iets vergelijkbaars staan dus ik denk dat er nieuwe aanbiederinstellingen komen.

Ik heb overigens een iphone 6 met ios 9.3, op Tele2 netwerk dus.
Dat het bedrijf met de minste 4G dekking hiermee moet beginnen. Hopelijk volgen andere providers snel.
Ik vind het erg ambitieus. En 't kietelt hopelijk de vastgeroeste anderen.
Tele2 biedt veel voor relatief weinig. Hoe meer klanten hoe meer geld om verbeteringen door te voeren. Zo lang ze geen T-Mobile worden ten tijde van de introductie van de iPhone (geen bereik, spook telefoontjes, wegblijvende telefoontjes, geen internet, hopeloos netwerk) beloofd het veel goeds.

[Reactie gewijzigd door iAR op 29 maart 2016 10:07]

Zoveel zal het de anderen niet kietelen, elke telco wil dolgraag VoLTE hebben op zijn netwerk, dat is goedkoper. De ene is alleen eerder klaar met de testfase dan de ander.

Het blijft alleen wel jammer dat er voor VoLTE/WiFi Calling een specifieke provider-update nodig is voor elke telefoon, daarmee ontstaat de mogelijkheid dat telco's bepaalde modellen telefoons niet meenemen of enkel toestellen ondersteunen die bij hen zelf gekocht zijn.
Zoveel zal het de anderen niet kietelen, elke telco wil dolgraag VoLTE hebben op zijn netwerk, dat is goedkoper.

Het blijft alleen wel jammer dat er voor VoLTE/WiFi Calling een specifieke provider-update nodig is voor elke telefoon, daarmee ontstaat de mogelijkheid dat telco's bepaalde modellen telefoons niet meenemen of enkel toestellen ondersteunen die bij hen zelf gekocht zijn.
Je spreekt jezelf tegen.

Eerst stel je dat volte goedkoper is voor provider.
Dan een opmerking dat ze bepaalde toestellen niet zullen meenemen en alleen hun eigen pushen.

De logica klopt niet, als voLTE goedkoper is zullen ze er alles aan doen zo snel mogelijk voor ieder toestel een update te pushen, immers het is voor hun goedkoper en dus hogere opbrengst.
Da's toch logisch? Het gebruik van VoLTE op het netwerk is weliswaar goedkoper, het testen en uitrollen van de update naar honderden verschillende oudere toestellen is niet gratis.

Aangezien de meeste oudere toestellen binnen twee jaar verdwijnen kan het dus goed zo uitpakken de telco's enkel VoLTE updates pushen naar nieuwe toestellen, en niet meer de moeite nemen om oudere toestellen mee te nemen.
Vooral voor Tele2 is het fors goedkoper, omdat zij een eigen 4G only netwerk hebben. Voor spraakverbindingen viel je tot nu toe terug naar roaming op 2G of 3G op het netwerk van concurrent T-Mobile. Daar betaalt Tele2 natuurlijk veel meer voor dan als ze de gesprekken op hun eigen 4G netwerk kunnen afhandelen.

Dus juist voor Tele2 is het van belang de update voor VoLTE op zoveel mogelijk toestellen werkend te krijgen.
Ik heb zelf vorig jaar meegedaan met een VoLTE-test van KPN. Daar kwamen eigenlijk geen grote problemen en velen vonden het dan ook jammer dat de test voorbij was; we hadden VoLTE graag doorgebruikt!

Ik vind het toch wel een beetje beschamend van KPN dat Tele2 ze nu voor moet zijn. Waar zit KPN op te wachten?
We hebben destijds getest op een SGS6 die inderdaad van speciale firmware was voorzien, maar ik verwacht dat we uiteindelijk (net als enkele US providers, bijvoorbeeld) de standaard VoLTE-implementatie gaan krijgen.
Ik verwacht dat bij de meeste providers VoLTE tegelijk met WiFi Calling zal worden uitgerold (dat is nl feitelijk dezelfde technologie, een overschakeling op VOIP), en dat laatste vergt wat meer testwerk.

(persoonlijk vind ik het WiFi Calling aspect veel interessanter dan VoLTE aan deze netwerkupgrades, dat maakt nl een einde aan roaming en slechte ontvangst binnenshuis).

Bij Tele2 zit er ook een extra financiele stok achter de deur om het zo snel mogelijk uit te rollen aangezien elk VoLTE gesprek hen centen bespaard - dat hoeft niet meer via andermans 2G/3G netwerk te lopen.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 29 maart 2016 13:00]

Anoniem: 55563
@Dreamvoid30 maart 2016 17:05
Het interessante is dat mobiele providers zo langzaam maar zeker pure internetproviders worden. Dat opent de weg naar virtuele providers van mobiele telefonie die puur op basis van VoIP werken zoals dat nu al gebeurt met telefoonnummers die voor het voormalige vast bellen gebruikt werden.

Sommige VoIP apps ondersteunen zelfs al push berichten. Mogelijk is dit aangewakkerd door Windows Mobile dat apps in de achtergrond niet toestaat om web sockets open te houden i.v.m. negatieve impact op de accuduur. Zo ondersteunt o.a. Zoiper voor Windows Mobile deze push berichten. Natuurlijk moet de SIP server er wel voor geconfigureerd worden maar dat is niet zo moeilijk. Ik heb hier destijds Budgetphone over gemaild en ik kreeg prompt een mailtje dat ze de informatie door hadden gespeeld naar het management. Geen idee of het inmiddels al is geïmplementeerd maar het zou de weg naar volwaardige VoIP voor Windows Phone gebruikers wel openmaken.

Met andere SIP providers zoals Powervoip bel ik al jaren voor bijna niets de halve wereld rond. In feite maak ik dus allang gebruik van een soort VoLTE en Vo3G. Gesprekken worden inderdaad veel sneller opgezet dan via ouderwets circuit switched bellen. VoLTE heeft als enige resterende voordeel voor mij dat m'n mobiele nummer eindelijk ook aan een SIP-service wordt gekoppeld, al is dat voorlopig nog een afgeschermde SIP-dienst van de mobiele provider, net zoals de SIP client in sommige routers van de ISP afgeschermd wordt van de normale gebruiker.
Nou, ik sta niet te springen om net als bij de Vodafone femtocells dik te betalen voor iedere belminuut thuis en dan ook nog de bandbreedte van mijn vaste internet hiervoor te moeten gebruiken. De ervaring daarmee was niet overwegend positief. Een handover naar het mobiele netwerk van Vodafone was niet mogelijk. Je verbinding viel dus weg.

Als je hem niet dichtzette, dan belden je buren allemaal mee op het ding. open houden moest bijvoorbeeld als je wilde dat hollandsnieuwe gebruikers ontvangst hadden.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 6 april 2016 23:34]

Misschien niet op dit punt, hoewel het natuurlijk zuur is dat de nieuwe het sneller voor elkaar heeft. En ook nog eens forse databundels biedt.

Dat is jammer en vreemd ook wel. Hoezo kan dat niet algemeen, als standaard?
Zo slecht is dat netwerk van Tele2 nog niet.

http://kassa.vara.nl/media/352171
Leg hun eigen dekkingskaart eens naast die van de andere drie. Als je enkel in de stad bent, is het netwerk helemaal prima. Maar in het buitengebied verliezen ze het nog echt wel (jammer genoeg).
Het valt nog reuze mee hoe slecht Tele2 zijn dekking is, in het buitengebied!
Ik woon namelijk zelf in het buitengebied en kom ook veel in de buitengebieden, TOTAAL geen problemen.
WERKT PRIMA.
Volgens mij komt de huidige dekkingskaart niet overeen met de realiteit, nu ik even zit te kijken zijn er toch echt plekken waar ik bereik had maar die niet op de kaart staan.

Desalniettemin: er zit toch wel degelijk verschil in, althans een maandje geleden :P
Dekkingkaarten tussen providers kun je niet op deze wijze vergelijken.

Dekkingkaarten worden gemaakt aan de hand van berekeningen met de masten, landschap, bebouwing etc. etc. Daarna is het een arbitraire grens hoeveel DB signaal je gelijkstelt aan een bepaalde dekking. Elke provider tweakt deze berekening en laat daarin ook de bebouwing etc. op een bepaalde manier meewegen.

Tele2 heeft bewust gekozen om veruit de meest conservatieve instelling te gebruiken van alle NL providers, hierbij kiezen ze ervoor liever ergens "geen dekking" aan te geven, terwijl er wel dekking is, dan visa versa.

Wanneer je dus simpelweg dekkingkaarten tussen providers vergelijkt, "straf" je dus de voorzichtige (klantgerichte) providers, en "beloon" je de overschattende providers.
Een prima netwerk, dat wat dekking nog een fractie onder de andere 3 providers ligt. Alle 4 behoren ze tot de top in Europa. https://www.youtube.com/w...L46wLSHo&feature=youtu.be
Twee kanttekeningen:

Minste 4G dekking: Mijn vriendin heeft Vodafone, ik Tele2. Toch zeer regelmatig dat ik netjes 4G heb met meerdere streepjes, en zij heeft 1 streepje met GPRS. En dit is op meerdere locaties (zowel bewoond als natuur). Als ik vervolgens ook kan bellen over 4G dan word ik helemaal blij. Doordat ik nu nog overschakel op T-Mobile bij bellen, kan bereik soms helemaal wegvallen.

Eerste provider en andere providers volgen: Dat zei Tele2 eerst ook met 4G netwerk. Uiteindelijk heeft het tot oktober vorig jaar geduurd voordat het Tele2 netwerk volledig operationeel was en de meeste klanten er op aangesloten waren. Bij KPN en Vodafone was dat volgens mij eerder.
Tevens heeft Tele2 al eerder geroepen dat VoLTE meteen of snel actief zou zijn na start van eigen netwerk. Tot nog toe is dit het eerste bericht weer dat ze er mee bezig zijn.
Het verschil zit 'm ongetwijfeld in de poen. Tele2 zal voor het gebruik van het T-mobile netwerk moeten betalen. Hoe meer verkeer ze over hun eigen 4G-netwerk kunnen laten lopen, hoe minder inkomsten ze hoeven door te spelen naar T-mobile.
Andere providers die toch al hun eigen 2- en 3G infrastructuur hebben, hebben niet die financiële drive. Of hij is op zijn minst minder groot.
Alweer dat argument van 'dekking'. Dekking is helemaal niet belangrijk, het gaat om de plaatsen waar 4G beschikbaar is en dat kunnen ze zien in het klantenbestand / gebruik. Waarom miljoenen investeren in een gebied waar 4% van hun klantenbestand zich bevind en waar het gebruik van 3G ontiegelijk laag ligt?

Dat hele 'dekking' verhaal is een term zoals 'cloud' allemaal heel leuk en aardig maar uiteindelijk heb ik er niets aan 4G als ik op het strand lig waar 3 mensen wonen in een straal van 10km.
Kip en ei? Geen klanten omdat ze in bepaalde gebieden geen 4g hebben. Geen 4g omdat er geen klanten zijn?

Het is logisch dat Tele2 daarmee voorop probeert te lopen, immers kost het geld om over T-Mobile te bellen.

Wanneer ze volledig over kunnen zal dat veel geld schelen voor Tele2 zelf.
Jou verhaal gebruikt men al door de term dekking onder de bevolking te gebruik.

Heb je dus zeg 97% dekking onder de bevolking dan kan dat geografisch misschien maar 85% zijn.
Tele2 heeft natuurlijk in het buitenland (o.a. Zweden) al (veel) langer ervaring met 4G. Daarnaast hebben ze als 'nieuwkomer' voor een prikkie frequentieruimte gekocht voor 4G, en met hun nog kleine klantenbase, is de netwerkbelasting relatief laag...

Het 2/3G netwerk dat ze gebruiken van t-Mobile is voor hen dus relatief duur, en staat niet bekend als kwalitatief hoogwaardig. Voor Tele2 is het dus relatief eenvoudig en goedkoop om te upgraden zonder in te leveren op kwaliteit.
Dat het bedrijf met de minste 4G dekking hiermee moet beginnen

Juist omdat ze voor 2G en 3G afhankelijjk zijn van een concurent waar ze capaciteit moeten inhuren is het extra lucratief om over te stappen.

Voor die concurenten is het weinig aantrekkelijk, want het levert op korte termjin weinig op. Immers al die legacy-spraak apparatuur moet toch nog steeds blijven staan.

Om soortgelijke reden zag je in de USA juist de #1 provider aggressief inzetten op VoLTE. Die zat/zit namelijk met oude CDMA-meuknetwerken voor spraak en wil dolgraag dat afbouwen.

VoLTE is aanzienlijk goedkoper voor een provider, maar enkel indien je de oude netwerken dan kunt afbouwen.
"Tele2 is de enige in Nederland die terugschakelt op een ander netwerk."
Ander netwerk als in dat van T-Mobile, of 2/3g?
Dat laatste gebeurd natuurlijk al bij elke provider. Verderop in het artikel wordt juist geclaimed dat Tele2 de eerste is wereldwijd waar klanten op 4g kunnen blijven. Niet echt consistent.
Verder wel opmerkelijk maar niet onbegrijpelijk dat ze de eerste zijn, want zo zullen de kosten voor het gebruik van het T-Mobile netwerk wel lager uitvallen.
Ander netwerk als in andere telco.
Ter verduidelijking van de opmerking van @Dreamvoid:

Tele2 4G netwerk is van tele2 zelf. Echter, het 3G netwerk wat gebruikt wordt is van T-Mobile. Hier wordt dus teruggeschakeld op een netwerk van een andere telecom provider. En zoals er staat, Tele2 is de enige die dit doet.
Ter verduidelijking van de opmerking van dutchgio.

Tot nu toe schakelen alle netwerken over van 4G naar een 2G/3G netwerk en zal Tele2 juist de eerste zijn die niet meer overschakelt naar een ander netwerk.

De verduidelijking van Dreamvoid mist in het artikel. (Tele2 is wel de enige die naar het 2G/3G netwerk van een andere telco overschakelt)
Voorlopig zijn er nog veel bestaande klanten die uberhaupt nog geen 4G hebben dus laat ze die eerst maar eens bedienen ipv allerlei nieuwe technieken in te zetten 😠
Veel? Bij mijn weten is iedereen (die 4G sim heeft en juiste abonnement) omgezet. Ook bij mijn abonnement was het laat, maar uiteindelijk in oktober 2015 omgezet.
Ik ben nog steeds niet omgezet, heb er al eens over gebeld. Kreeg daarom 1GB extra mobiel internet voor een maand cadeau ter compensatie dat ik nog niet ben over gezet.
Irritant. Voor wat ik heb begrepen is nagenoeg alles omgezet (99%). Alleen zeer oude abonnementen en of abonnementen met een registratie die niet klopt zijn nog niet omgezet. Of je mobiel ondersteunt het niet (maar dat verwacht ik niet van een tweaker ;) )

Snelste methode is je abonnement verlengen of upgraden (nieuw jaarcontract), dan heb je zsm 4G. In oktober heeft bijna iedereen (met vóór die datum afgesloten abonnement) een verdubbeling van data abo gekregen bij definitieve omzetten naar 4G (dus 500MB werd 1GB). Heb jij die ook nog niet gehad? Gewoon bellen met KS van Tele2. Forum van Tele2 met deze hulpvraag kan ook helpen.
Dat gaat gewoon door. De mensen die bij Tele2 met VoLTE bezig zijn zullen niet van een antennemast zijn getrokken.
Weet iemand of VoLTE ook direct HD-Voice oid inhoud? Mag hopen van wel
Laatste alinea:
De providers noemen de kortere tijd die nodig is voor het opzetten van de verbinding en de betere kwaliteit van het geluid als voordelen van de technologie.
VoLTE naar VoLTE in het zelfde netwerk meestal wel, VoLTE naar ander netwerk is gewoon zelfde gesprekkwaliteit die je gewend bent van 2g en 3g zonder hdvoice.
Kan dit ook tegelijk data aan? Apps als waze en flitsmeister werken nauwelijks meer als je onderweg aan het bellen bent, doordat het telefoongesprek het datagebruik blokkeert.
Ja, data blijft werken.
Dat hangt ervanaf op welk netwerk je belt, als je op 2G belt werkt data niet, maar als je met 3G belt, werkt data wel.
Hoe zit het eigenlijk met geschikte toestellen?
In principe ondersteunt elke telefoon met Android 4.4+, Windows Phone 8+ en iOS 9+ (en natuurlijk 4G support) VoLTE/WiFi Calling, maar de praktijk in het buitenland is helaas voorlopig dat providers maar op een handvol toestellen testen en uitrollen, in de regel enkel iPhones en Galaxy S6/S7. Ik vermoed dat het ook zo in Nederland gaat beginnen.
Maar..

Ik lees dat Tele2 en fabrikant van toestel hierin een actieve rol spelen.
Als dat net zo gaat als met Android upgrades/updates, dan zal het dus een hele moeizame uitrol worden van VoLTE..
Dat verwacht ik dus ook ja - voor nieuwe toestellen niet zozeer (zeker nu steeds meer telco's overal ter wereld VoLTE uitrollen), maar oudere toestellen zullen ws buiten de boot gaan vallen, puur doordat niemand meer zin heeft om ze te testen.
En dan moet er per netwerk ook nog getest worden... Dus grote kans dat fabrikanten alleen een update uitrollen als alle 4 de netwerken in Nederland klaar zijn met testen.
Voor Windows Phone gaat die vlieger niet helemaal op, mijn 930 valt bijvoorbeeld buiten de boot.... https://www.microsoft.com...ngleTopic&topic=FA143885.
Tele2 is naar mijn idee een hele slechte provider. Ik zet er nu zo'n 2 jaar bij. De prijzen zijn goed, maar de kwaliteit van het netwerk slecht. Zo moet ik bij het reizen van west naar oost Nederland mijn telefoon opnieuw registeren op het mobiele netwerk. Dat gaat blijkbaar niet vanzelf, wat nogal vervelend is. De verbinding valt regelmatig weg als ik onderweg ben met de auto. Daarbij schakelen ze alle nieuwe klanten over op het 4G netwerk, en ben ik als bestaande Tele2 klant nog aan het wachten tot ze mij op 4G zetten. Ze kunnen mij ook niet vertellen wanneer ze mij gaan overzetten naar 4G. Wat dat betreft is Tele2 een bagger provider, en is het eventueel geschikt als abonnement voor een oude oma die nooit onderweg is en geen 4G nodig heeft. Ik gebruik het zakelijk en kan wel janken. Ik raad dan ook niemand aan om bij Tele2 te gaan.
Ik herken je ervaringen niet. Het 4G netwerk is misschien nog niet optimaal: af en toe schakelt mijn telefoon (Galaxy S6) inderdaad terug naar het 3G netwerk van T-Mobile, maar dat gaat volledig automatisch. Ik heb dan ook nog nooit mijn telefoon opnieuw moeten registeren op het netwerk (en ik heb ook redelijk wat gereisd de afgelopen maanden). Daarmee is het bereik van het 4G netwerk van Tele2, in combinatie met 3G van T-Mobile, voor mij prima. Zou het automatisch registreren geen instelling op je telefoon zijn? (Bij Android zit die functie volgens mij ergens bij Mobiele Netwerken in het Instellingen-menu.)
Dat je nog niet op 4G zit is wel vreemd, misschien dat zakelijke klanten later pas komen?
Ik heb ook een Galaxy S6. En mijn netwerkmodus staat ingesteld op LTE/WCDMA/GSM (automatisch verbinden). Dus hij zou dat automatisch moeten doen. En dat doet hij niet. Tevens is mijn "zakelijke" abonnement gewoon een abonnement voor particulieren. Ik gebruik het zakelijk. Er werd mij bij het afsluiten van het abonnement al toegezegd. Alleen blijkt nu dus dat ze niemand kunnen vertellen wanneer ze het krijgen. Zeker voor mensen die al een tijd lang klant zijn is dat een beetje onprofessioneel, denk je niet?
Dat is zeker onprofessioneel en niet de bedoeling lijkt me. Ik zit sinds december bij Tele2 en ben meteen op het 4G netwerk gezet. Ik was ook in de veronderstelling dat alle particuliere abonnementen inmiddels al waren omgezet, maar niet dus.
Voor wat betreft de S6: je kunt nog naar Instellingen --> Mobiele netwerken --> Netwerkoperators --> Automatisch selecteren, of heb je dat ook al eens gedaan?
Dat heb ik al een aantal keren zo ingesteld. Er verandert niets. Naar mijn idee is het Tele2 netwerk ook overbelast. Ze sluiten veel nieuwe klanten aan omdat ze enorm stunten, maar de capaciteit is er niet blijkbaar. En om iedereen op 4G te zetten blijkbaar ook niet.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de kwaliteit van 4G -> 4G. Zelf maak ik gebruik van KPN en ik merk de HDvoice naar andere KPN klanten heel erg goed. Ja cijfers en grafieken zijn erg mooi, maar is er iemand die al wat meer ervaring en vergelijkingsmateriaal heeft?
hdvoice via voip is er ook al. geluid klinkt voller, meer toonbereik dus gewoon.
Ik denk dat er op het gebied van geluidskwaliteit nog veel winst te boeken is. Helaas beschikken veel telefoons over (op zijn best matige -) luidsprekers. Het is wel mooi dat je straks via VoLTE kunt bellen, maar daar heb je mogelijk minder profijt van dan je zou verwachten. Ik moet het allemaal nog zien. Zo lang de tegenpartij via 2G of 3G belt heb je sowieso weinig plezier van je verbeterde spraakkwaliteit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee