De verkrijgbaarheid van de Navi-kaarten is inmiddels op orde en daarmee zijn de prijzen gestabiliseerd. Als we kijken welke kaart de interessantste optie is, kijken we eerst naar dat laatste aspect. Van de 5700 XT-kaarten zijn de XFX-kaarten, samen met de Gigabyte Gaming OC en de MSI Evoke, de goedkoopste opties, van zo'n 450 euro of iets daarboven. De ROG Strix is veruit de duurste, gevolgd door de Sapphire Nitro+.
Alleen prijs zegt weinig, dus moeten we ook de prestaties in ogenschouw nemen. De gemiddelde scores van de kaarten komen extreem dicht bij elkaar, maar de MSI 5700 XT Gaming X is de snelste van de XT-kaarten en kost ongeveer 500 euro, wat prijs betreft een middenmoter dus. De Nitro+ volgt de MSI-kaart, maar is iets duurder. Op de derde plaats volgt de duurste kaart: de Strix.
Van de 5700-kaarten is de Red Dragon van PowerColor de snelste, maar de beschikbaarheid is nog niet geweldig en de prijzen liggen dan ook nogal uiteen. De Sapphire Pulse is met een prijs van ongeveer 410 euro niet duur en de op een na snelste kaart. Daarna volgt op de derde plek de Gaming X van MSI, maar die is weer iets duurder.
Wat zuinigheid en geluidsproductie betreft, is de Red Dragon de stilste en gemiddeld als het om opgenomen vermogen gaat. Van de XT-kaarten zijn de XFX-kaarten zuinig, maar relatief langzaam. De snelste kaart, de MSI Gaming X, is ook de minst zuinige, maar de geluidproductie valt mee. De koeling van die kaart is dik in orde, alleen de duurdere Asus XT Strix-kaart en de Thicc II-kaart zijn iets beter. Bij de 5700-kaarten gooit Asus opnieuw hoge ogen, maar opnieuw staat daar een hoge prijs tegenover; voor dat geld koop je een snellere XT-kaart.
Tussen de 5700- en 5700 XT-kaarten zit een prestatieverschil van een procent of tien en een prijsverschil van dik vijftig euro, ofwel eveneens tien procent. De interessantste optie is misschien PowerColor, maar dan moet de beschikbaarheid beter worden. Wil je de snelste kaart zonder de hoofdprijs de betalen, kies dan MSI's 5700 XT Gaming X-kaart. Daarvan is de koeling in orde en de geluidsproductie oké.