Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 275 reacties

Op de E3, een kleine twee maanden geleden, onthulde Microsoft officieel de Xbox One S. Dat de fabrikant vroeg of laat met een aangepaste versie van de spelcomputer zou komen, was geen verrassing; de console maakte bij zijn introductie in negatieve zin indruk door zijn omvang. De Xbox One is groot en log, en heeft bovendien een grote, externe voeding. Het apparaat kan niet verticaal staan en kent nog een aantal andere gebruiksongemakken. Zo is de aan-uitknop geen fysieke knop, maar een touchpad, dat bij de minste of geringste aanraking geactiveerd wordt. Hoe vaak we de console bij het afstoffen al niet per ongeluk hebben aangezet… Voor een slimmer ontworpen apparaat met een aantal redelijke upgrades was dus eigenlijk sinds de introductie van de console al ruimte.

Xbox One S

In die ruimte zet Microsoft nu de Xbox One S. Tijdens de E3 werd al bekend dat het apparaat er inderdaad een stuk meer 'slick' uit ziet dan het origineel. Kleiner, een ingebouwde voeding, en eventueel de mogelijkheid om verticaal neergezet te worden. Daarnaast kan het nieuwe apparaat uhd-video afspelen, bijvoorbeeld via Netflix, maar ook vanaf blu-ray-schijfjes in ultra hd. Daarmee is de Xbox One S in één klap de goedkoopste blu-ray-speler met ultra hd op de markt. In hoeverre uhd-blu-ray echt een rol van betekenis zal spelen, is nog een discussie op zich, maar dat de Xbox One S de mogelijkheid biedt, is fijn.

Naast uhd ondersteunt de Xbox One S hdr-weergave. Dat geldt zowel in games als voor videomateriaal en voor beide zal het materiaal erop aangepast moeten zijn om ervan te profiteren. Ook moeten gebruikers een tv hebben die hdr-weergave ondersteunt. Op dit moment zijn er nog geen games met hdr beschikbaar, maar in ieder geval Gears of War 4, Forza Horizon 3 en Scalebound krijgen ondersteuning voor de techniek. Het is echter nog niet duidelijk of hdr door veel ontwikkelaars geïmplementeerd zal worden in Xbox-games. Net als bij films maakt de techniek het mogelijk om specifieke delen van het beeld extra fel weer te geven. Microsoft heeft gekozen voor ondersteuning van de hdr10-standaard, die onderdeel is van de ultra hd blu-ray-specificatie.

Andere direct merkbare, kleine verbeteringen zijn de veel duidelijkere locatie van de sync-knop aan de voorkant van de console. Ook heeft de Xbox One S een usb-poort aan de voorkant in plaats van aan de zijkant, waardoor het inpluggen van een usb-stick of externe hdd makkelijker is als de Xbox in een meubel is weggewerkt.

Xbox One en Xbox One SXbox One en Xbox One SXbox One en Xbox One S

De Xbox One S die nu te koop is, heeft een interne harde schijf van 2TB, waarvan ongeveer 1,6TB echt beschikbaar is als je de console net begint te gebruiken. Volgens Microsoft is de witte 2TB-versie een 'limited edition', dus in een beperkte oplage beschikbaar. Eind augustus volgen er goedkopere uitvoeringen, met hdd's van 1TB en 500GB. In oktober komt er ook een speciale Gears of War-uitvoering, die net als het launchmodel over een 2TB-hdd zal beschikken.

Ook opvallend, maar niet per definitie een verbetering: de Xbox One S heeft geen specifieke aansluiting voor Kinect meer. Wie zijn Kinect-set wil gebruiken, moet daarvoor een speciale adapter hebben. Wie al een Xbox One had en nu overstapt, kan dat verloopstuk gratis toegestuurd krijgen. Consumenten die geen Xbox One hadden, kunnen de adapter bestellen. De officiële versie zou zo'n veertig euro moeten kosten, maar er zijn ook versies te vinden die een stuk goedkoper zijn.

Toch is niet alles helemaal nieuw. De Xbox One S gebruikt dezelfde software als de normale Xbox One, wat betekent dat dezelfde, onlangs vrijgegeven update direct wordt gedownload zodra je de Xbox One S gebruikt. Vanaf dat moment is alles in de userinterface hetzelfde als bij de normale Xbox One. In het gebruik van de console zijn er geen merkbare verschillen.

Verbeterde controller

Microsoft heeft niet alleen de console zelf aangepast; de Xbox One S wordt ook geleverd met een vernieuwde controller. Wat afmetingen en plaatsing van de knoppen betreft is de controller ongewijzigd, maar de textuur van het plastic is aangepast, waardoor er iets meer grip is.

De nieuwe controller werkt in combinatie met de Xbox One S met hetzelfde draadloze protocol als de oorspronkelijke controller, maar er is ook ondersteuning voor bluetooth toegevoegd. Daardoor kan de controller direct met Windows 10-apparaten worden gekoppeld, zonder tussenkomt van het accessoire dat voor de oude Xbox One-controller nodig is. Uiteraard moet het desbetreffende apparaat dan wel van bluetooth of een bluetooth-dongle zijn voorzien. Het werkt zowel met pc's, laptops en tablets als met smartphones die op Windows 10 draaien.

Windows 10 herkent maximaal één controller via een directe bluetoothverbinding. Wie meer dan één controller met zijn pc wil verbinden, heeft nog wel de Xbox Wireless Adapter nodig. Het is mogelijk om de nieuwe controller te gebruiken in combinatie met de oude Xbox One en de bestaande controllers werken ook met de Xbox One S.

Xbox One S

Links de originele Xbox One-controller, rechts de nieuwe uitvoering

Efficiëntere hardware

De Xbox One S is geen compleet nieuwe console, maar een zogenaamde revisie met efficiëntere hardware. Dergelijke hardwarerevisies zijn gebruikelijk in de consolewereld; voorganger Xbox 360 kreeg in de tien jaar dat de console in productie was bijvoorbeeld acht revisies. In de meeste gevallen leidt een hardwarerevisie niet tot merkbare verschillen in prestaties, omdat de specificaties dezelfde blijven en enkel de productiemethode verandert naar een kleiner procedé. Dat resulteert dan weer in een lager energiegebruik en lagere productiekosten. Bij de Xbox One S ligt dat iets anders, omdat er dit keer wel een klein verschil zit in de snelheid van de chips.

Het hart van de Xbox One S is nog altijd een semicustom system on a chip van AMD. Het grote verschil is dat de soc nu op een 16nm-finfet-procedé wordt gemaakt en daarmee een stuk kleiner en zuiniger is dan de oorspronkelijke 28nm-chip van de Xbox One. De processor beschikt over acht Jaguar-cores op een snelheid van 1,75GHz en de gpu heeft twaalf compute units. Het grafische deel van de chip heeft echter een iets hogere kloksnelheid gekregen, van 914MHz. Een verschil van 7,1 procent ten opzichte van de gpu in de Xbox One, die op 853MHz draait. De hogere kloksnelheid resulteert ook in een iets hogere bandbreedte van het esram, dat nu 219GB/s kan doorvoeren.

  Xbox One S Xbox One
Cpu 1,75GHz AMD Jaguar octacore 1,75GHz AMD Jaguar octacore
Gpu 12 cu's (768 streamprocessors) 12 cu's (768 streamprocessors)
Productieprocedé 16nm-finfet 28nm
Gpu kloksnelheid 914MHz 853MHz
Prestaties 1,4 teraflops 1,31 teraflops
Esram bandbreedte 219GB/s 204GB/s

Volgens Microsoft is de snelheidsverhoging doorgevoerd om ontwikkelaars iets meer rekenkracht te geven, die gebruikt kan worden om hdr-ondersteuning aan games toe te voegen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Sommige games die geen hdr ondersteunen, blijken echter ook te profiteren van de snellere chip. Bij een aantal spellen levert de extra rekenkracht een iets hogere framerate op als de game op de Xbox One S wordt gespeeld. In een interview met Digital Foundry benadrukt Xbox-topman Albert Penello dat de prestatieverschillen klein zijn en enkel meetbaar zijn in games die gebruikmaken van een dynamische resolutie of een unlocked framerate hebben.

De relatief grootste verschillen zijn waar te nemen bij games die een unlocked framerate hebben en pogen op 60fps te draaien, zoals Project Cars. Daarbij kan het verschil oplopen tot elf procent in het voordeel van de Xbox One S.

We zijn op zoek gegaan naar deze verschillen, maar het bleek niet eenvoudig ze ook daadwerkelijk zichtbaar te maken. In Project Cars hebben we verschillende combinaties van auto, circuit en weersomstandigheden geprobeerd, maar slechts bij één combinatie zagen we duidelijk verschil. Het ging om een race met 35 auto's in zware weersomstandigheden op het Azure-circuit. In die situatie hebben we de AI een rondje laten rijden en dat rondje opgeslagen als replay. Zo konden we een identiek rondje afdraaien op beide Xbox-consoles en de prestaties achteraf analyseren met onze eigen software.

Het resultaat zie je in onderstaande video. Aan het begin van de race is in de grafiek zichtbaar dat de Xbox One S iets beter presteert, met kleinere dips in de grafiek, maar al snel draaien beide consoles op een stabiele 60fps en zijn er geen verschillen meer zichtbaar.

Vergelijking tussen Project Cars op de Xbox One en Xbox One S

Bovendien mikken de meeste Xbox One-games op een constante framerate van 30fps en daarbij is het prestatieverschil minder groot. Digital Foundry concludeerde eerder dat bij games als Hitman, Rise of the Tomb Raider en Batman Arkham Knight, die op 30fps draaien, wel een verschil aanwezig is. Op zowel de oude als de nieuwe Xbox One hebben de games in sommige gevallen last van tearing, maar bij de Xbox One S treedt dat minder op.

In de praktijk zijn de verschillen in sommige games meetbaar en subtiel zichtbaar als je de nieuwe console naast de oude zou zetten, maar het verschil is wat ons betreft dermate klein dat het voor huidige bezitters van de Xbox One de moeite niet loont om een nieuw model te kopen vanwege de prestatieverbeteringen.

Verbruik en warmteontwikkeling

Omdat de Xbox One S is voorzien van een nieuwe soc die op een kleiner procedé is gemaakt, verbruikt hij minder energie en genereert hij minder warmte. Om een goed beeld te krijgen van het verbruik en de warmteontwikkeling hebben we de Xbox One en de One S naast elkaar gezet, terwijl op beide een loop van onze Project Cars-benchmark werd afgespeeld met vsync uitgeschakeld. Omdat de framerate niet beperkt wordt door vsync, weet deze game de consoles maximaal te belasten. De Xbox One S verbruikt hierbij 74 watt en dat is maar liefst 35 procent minder dan de oude Xbox One, die 114 watt verbruikt.

Opgenomen vermogen
Console Vermogen in watt (lager is beter)
Microsoft Xbox One S
******
74
Microsoft Xbox One
**********
114

Met onze Flir-camera hebben we gedurende de test warmtebeelden geschoten. Beide consoles zijn daarbij gelijk belast. Op de foto's is links de Xbox One te zien en rechts het nieuwe One S-model. Vooral aan de bovenkant blijkt de nieuwe Xbox minder warm te worden. Als we de consoles verticaal neerzetten, meten we aan de 'bovenkant' ruim 58 graden bij de Xbox One op het warmste punt en zo'n 50 graden bij de One S. De middelste foto toont een meting van de 'onderkant' van de consoles in verticale positie. Daarbij lijkt het S-model iets warmer te zijn, maar dat heeft vermoedelijk te maken met de dunnere behuizing. De derde foto toont beide consoles van boven, terwijl ze op de grond liggen en ook daarop is te zien dat de bovenkant van de Xbox One S minder warm wordt. De warmtebeelden maken ook duidelijk dat de geïntegreerde voeding niet of nauwelijks tot extra warmteontwikkeling in de console leidt. De voeding is niet als een hotspot te zien op de warmtebeelden.

Warmteontwikkeling Xbox One vs Xbox One SWarmteontwikkeling Xbox One vs Xbox One SWarmteontwikkeling Xbox One vs Xbox One S

Warmtebeelden van de Xbox One (links) en Xbox One S bij gelijke omstandigheden

Geluidsproductie

De originele Xbox One stond al bekend om zijn lage geluidsproductie en met de komst van de Xbox One S is daar geen verandering in gekomen. In onze geluidstest, waarbij we van een afstand van twintig centimeter een meting uitvoeren tijdens het draaien van Project Cars, blijkt de geluidsdruk van de Xbox One en het nieuwe S-model vrijwel identiek te zijn. Ondanks het kleinere formaat en de kleinere chip heeft de One S net als de originele Xbox One een fors koelblok met een 120mm-ventilator.

Geluidsdruk - Load 20cm
Console Geluidsdruk in dB(A) (lager is beter)
Microsoft Xbox One
**********
33,0
Microsoft Xbox One S
**********
33,3

Conclusie

De Xbox One S biedt een aantal nuttige verbeteringen ten opzichte van het oorspronkelijke model. De efficiëntere hardware maakt een compacter formaat mogelijk en zorgt voor een flinke afname van het stroomverbruik. De geluidsproductie is vrijwel ongewijzigd en dat betekent dat ook de nieuwe Xbox weinig geluid maakt. Bovendien presteert de Xbox One S in sommige games iets beter, maar het verschil is niet zo groot dat het de moeite loont om te upgraden.

Wie al een Xbox One heeft, kan de One S daarom laten voor wat hij is. Enkel als je op zoek bent naar een uhd-blu-ray-speler, is de nieuwe console een interessante optie. Huidige consolebezitters doen er beter aan om nog een jaar te wachten, want eind 2017 verschijnt Project Scorpio; een geheel nieuw Xbox-model, dat gamen in 4k-resolutie en in virtual reality mogelijk moet maken. Concurrent Sony presenteert bovendien in september al een snellere versie van de PlayStation 4, al is nog niet duidelijk wanneer deze 'PS 4.5' op de markt komt.

Voor gamers die nog geen console hebben en in de markt zijn voor een Xbox, is er ander een obstakel: de prijs van 399 euro. Dat is flink duurder dan de oude Xbox One, waarvan de 1TB-versie op dit moment bij veel aanbieders te koop is voor zo'n 300 euro inclusief een of twee games. Het nieuwe model biedt dan wel een grotere hdd, maar de opslag van het oude model is ook uit te breiden met een goedkope, externe usb-hdd. Eind augustus verschijnen er 500GB- en 1TB-versies van de Xbox One S voor respectievelijk 299 en 349 euro. Ook die prijzen liggen flink boven de actieprijzen waarvoor het oude model nu weggaat.

Gaat het je puur om games en heb je geen hdr-tv, dan biedt de originele Xbox One een vergelijkbare ervaring en op dit moment meer waar voor je geld. Wel zul je dan wat meer ruimte in je tv-meubel moeten maken en het hogere stroomverbruik voor lief moeten nemen.

Lees ook de gebruikersreview

Populaire gebruikersreview


Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (275)

Waar ik me met name aan stoorde zowel bij de xbone en de ps4 is de hoge energie consumptie in de menu's en bij het afspelen van media (Netflix, streaming video) vraag me af of daar iets aan veranderd is bij deze revisie van de xbone. Hoe zit het met het idee of advanced stand-by energie verbruik?
Het afspelen van een Blu-Ray verbruikt op de originele Xbox One ongeveer 61W, wat op de One S ongeveer 37W is. Voor streamen via bijvoorbeeld Netflix zal dit nog ietwat minder zijn omdat de Blu-Ray speler niet gebruikt wordt. In in ieder geval een behoorlijk verbetering!
wat voor een mensen gaan dat kopen als op het einde van dit jaar een nieuwe xbox uitkomt?
Ik in ieder geval niet, ik heb hier nog een playstation 3 staan en ik speel er bijna nooit meer op.
Maar word wel gebruikt voor blu ray af te spelen.
Trouwens ik heb nog geen 4 k scherm wel full hd en die word nog door de playstation 3 ondersteund.

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 13 augustus 2016 15:09]

De nieuwe Xbox One komt rond de feestdagen 2017 pas uit, dit is gewoon een slim variant.
Heb zelf een Xbox 360 N (en die is al een stuk stiller dan alle vorige versies die ik gehad heb) en wil evt. over op Xbox One. HDR interesseert mij niet, UHD ook niet (Netflix kijk ik wel in 4K via iets anders). Dus dan kan ik denk ik beter gaan voor de oudere versie, toch ? Maar ik wil wel mijn oude Xbox 360 spellen kunnen blijven spelen: dat kan zonder problemen ook op een Xbox One (S) ?
Dit is een interessant filmpje over de verschillen in framerate tussen de Xbox One en de Xbox One S: https://www.youtube.com/watch?v=Ju5cTcrWy4E Zo kan je zien als je de Xbox One goed genoeg vind ;)

In deze lijst staan de Xbox 360 games die tot nu toe ondersteund worden, er worden regelmatig nog games toegevoegd aan deze lijst. Xbox 360 games die nu niet in de lijst staan kunnen op dit moment niet gespeeld worden op de Xbox One (S).
http://www.xbox.com/nl-NL...atibility/available-games
(en dit is de gewone backwards compatibility site met de andere info: http://www.xbox.com/nl-NL/xbox-one/backward-compatibility )
Edit: blijkbaar heeft de engelstalige site een groter overzicht aan xbox 360 games die beschikbaar zijn via backwards compatibility: http://www.xbox.com/en-US...atibility/available-games

[Reactie gewijzigd door one1 op 13 augustus 2016 14:44]

TOP, dank je !

-edit- Helaas, GRID (alle delen) zit er niet tussen. Dus dan maar geen One !

[Reactie gewijzigd door Neus op 12 augustus 2016 10:38]

Een tijd terug was GRID 2 (ik neem aan dat je de racegame bedoeld) gratis te downloaden als Xbox Live Gold game van de maand. Deel 2 is dus in elk geval speelbaar op de One (S), dus ik denk dat wellicht andere delen ook wel speelbaar zijn. :)
De engelstalige site kan misschien een beter (en meer up-to-date) overzicht bieden ;) Sorry voor de verwarring. http://www.xbox.com/en-US...atibility/available-games
Leuke review! Begrijpelijk dat hij duurder is net nieuwe model. Het is toch leuk over 1.5 jaar 4k-resolutie en in virtual reality gamen, dan zou ik even wachten.

Ik ben benieuwd wat Sony zal gaan doen met de Playstation 4.5
Ik geloof niet dat de scorpio 4k gaming word. Of ze moeten er echt 1000 eur voor vragen :9
de Xbox one S zou misschien ook wel 4K games kunnen afspelen alleen in bv GTA zou de omgeving er een stuk kaler uitzien dan op de current versie.
Je kan elk spel zo zwaar maken als je wil zodat elke GPU onderuit gaat.
Dat zie je ook al een beetje in de VR games er moeten 2 schermen aangstuurd worden dus word er getweakt met wat je ziet kwa omgevings drukte.
Het heeft ook met fillrate te maken en geheugen bandbreedte. Bij dezelfde complexiteit is het eigenlijk niet zo veel zwaarder voor het rekenwerk (blijven dezelfde punten die je gebruikt en beweegt) in verband met complexiteit maakt het weinig uit. Maar de textures moeten zwaarder (dus hogere bandbreedte en texture units vereist) en je tekent meer pixels dus je hebt of meer ROPS nodig of deze moeten veel hoger geklokt worden.

En daar zit hem nu al een probleem bij de XB1. De PS4 heeft 2 keer zoveel ROPS en kan daardoor veel meer pixels produceren dan de XB1. Ja hij kan ook meer berekenen, maar je merkt gewoon dat de XB1 gewoon tegen fillrate issues aan loopt zowel in de bandbreedte (Want ook daar schort het omdat de 32MB wel erg karig is als een framebuffer, en je dus vervalt op de bandbreedte van het normale geheugen) als in fillrate. Had de XB1 ook 32ROPS gehad en GDDR5 geheugen inplaats van DDR3... dan had je gewoon de zelfde resolutie gehad als op een PS4. Alleen wel met minder grafische effecten (filters) en soms framedrops door model complexity.

MS is gewoon "El Cheapo' geweest in verband met bandbreedte (Niet Snelheid, dat is Latency) en ROP Count. .
Vergeet niet dat alle belichtings berekeningen (zeker met physically based rendering) en post processing effects (Ambient Occlusion is best zwaar bijvoorbeeld) lineair meeschalen met resolutie.
4K is 9 keer zo veel pixels als de 720p waar de games nu in draaien en 4 keer zo veel als 1080p.

Zelfs als ze 30fps targeten (wat ze hoogstwaarschijnlijk zullen doen) dan hebben ze wel meer dan een RX480 nodig om 4K te halen (en nog iets van headroom over te hebben voor future games).
Misschien dat tegen die tijd Vega in groot genoege oplage beschikbaar is voor consoles?

[Reactie gewijzigd door mathijs727 op 12 augustus 2016 10:26]

Zeker, maar zoals ik al zij dat is "post processing" en dat kan je ook op een lagere resolutie doen (wat vaak ook al gebeurt op de Xbox One trouwens.).

Als je de post processing op 1080p doet en je rendert op 4k, is het best mogelijk 4K te halen met 30fps zolang je de bandbreedte en fillrate maar hebt. Ik denk dat dat de toer ook word voor de PS4: Neo. Belichting word berekend en post effects op 1080P en dan word dat samengevoegd met een source image op 4K (upscaling van die effecten).

Voor ponies en bots lijkt het dan "OOH ZO VEEL SCHERPER OMG!" terwijl het eigenlijk gewoon cheaten is en als je het naast een PC zet die alles op 4k rendert zie je dan het verschil duidelijk. Maar aangezien de Console speler iets meer lowtech in kennis is, kan die volhouden:"ZIE JE NOU WEL CLOSE TO METAAAAAL PROGRAMMING!" en zichzelf laten geloven dat programeurs op zijn console alles in assembly zitten te coden ofzo ;).

Voor dat truukje heb je wel behoorlijk wat fillrate en bandbreedte nodig.

Verder zeg ik toch ook duidelijk "Met minder grafische effecten/filters..." over de Xbox One vs PS4 als de bandbreedte en ROP count hetzelfde was.

[Reactie gewijzigd door Dehnus op 12 augustus 2016 10:30]

Ik denk niet dat ze belichtingsberekening kunnen doen op 1080p en het dan nog 4K noemen.
Het is dan letterlijk 1080p met MSAA.
Jup, maar het blijven consoles, daar kan je nogal op cheaten en de fanboys doen de rest :P. Ik gaf ook maar een voorbeeldje met belichting, aangezien zowel de Xbox Scorpio (nieuwe generatie als je het mij vraagt) als de NEO (beefed up current gen), krijgen meer compute units. Bandbreedte is alleen een van de grootste bottlenecks en daar mogen ze niet WEER El Cheapo op gaan doen ;).

De Scorpio word gewoon een volgende gen, want dan zijn we al weer 4 jaar sinds de launch. En de Megadrive volgde de Master System ook eerder op (3 jaar (1986 tegen 1989 in de VS). De dreamcast de Saturn en de Xbox 360 de OGX, slecht verkopende/duur te produceren consoles worden eerder vervangen. De Neo word een current gen BUMP omdat de PS4 gigantisch goed verkoopt en dus het niet nodig is om en generatie herstart te maken.. totdat het echt moet.. 2 jaar in de Scorpio verkoop tijd... met een console die de Scorpio doet verbleken in specs.

Het gaat nog interessant worden.
De Xbox One S is ook een current gen BUMP.
En ja, de PS4 krijgt een Neo. Wat zegt je theorie ;)
Per saldo gaan ze allebei gelijk op in gameplay en heeft de PS4 nog altijd zijn start voordeel behouden (games nemen vaak wat een andere gamer ook heeft) XB1 Juli topdog in de VS trouwens. XB1 gaat ook lekker. Überhaupt mooi dat de console markt het goed doet. Nota bene het enige waar Sony het heel goed in doet. PS4 lijkt wel de iPhone van Sony.
Als Sony nou nog een beetje wil meewerken in cross play, wordt de keuze van console/Windows PC een stuk neutraler/makkelijk. MS heeft de bal voorgezet..

[Reactie gewijzigd door Sake op 12 augustus 2016 23:56]

Nou het is geen current gen bump. De clockrates zijn opgeschroeft om HDR mogelijk te maken en omdat het mogelijk was met een procedé verkleining. Maar het is geen bump straks in HDR spellen.

De Neo word echt een bump en de Scorpio is gewoon een volgende generatie waarin MS haar wonden heeft gelikt. Ze hebben gewoon een pak slaag gehad van heb ik jouw daar. Geen Nintendo Wii U pak slaag (en dat is mijn favourite console, Graphics whoring doe ik op PC :D).. maar ze hebben zeker wat rake klappen ontvangen.

Of de S moet al wel zo goed gaan verkopen dat het een runaway hit word, maar die kans lijkt me wel EXTREEM klein.
nou als ik af moet gaan van de leaks word de SCORPIO juist sneller als de ps4.5(neo)

zo zou het ook cross compatible worden met de ocules rift, en dat de gpu rond de 5 a 6 Tflops moet gaan produceren

source: http://www.polygon.com/20...-one-slim-one-two-scorpio

source: http://hothardware.com/ne...scorpio-puts-out-6-tflops

[Reactie gewijzigd door l99030607l op 13 augustus 2016 22:32]

Dat zeg ik toch ook? De Scorpio word gewoon een nieuwe generatie. Waar de NEO een Generatie bump word. MS likt haar wonden en gaat gewoon opnieuw. Zoals SEGA met haar Master System, Saturn en MS eerder met haar Originele Xbox.

Soms duren generaties maar 4 jaar inplaats van 5. En ja de vorige generatie duurde eigenlijk ontiegelijk lang en heeft zelfs de PC ontwikkeling geremd.
Quote: "De Neo word echt een bump en de Scorpio is gewoon een volgende generatie waarin MS haar wonden heeft gelikt."

je hebt het net andersom in je vorige reactie geschreven.
Nee, lees maar :"De Neo word echt een bump" of te wel een verhoging van de huidige generatie. "De Scorpio is gewoon de volgende generatie" of te wel een hele next gen. Dus die word gewoon een stuk krachtiger dan de NEO.

Misschien kom je uit België/Limburg/Zuid Brabant, en ik ben een Noorderling.. dus het kan daar aan liggen. De expressie van een Fries/Groninger is soms iets anders in zinsbouw van het algemene gesproken. In dat geval lezen we dezelfde zin gewoon beide anders.

Maar in de reactie daarvoor zeg ik het ook maar dan voeg ik het woordje "generatie" toe aan het "bump" gedeelte. Dus dan had je toch al moeten weten wat ik bedoelde?

Maar goed dan weet je het nu dus :) :P.
Ik kom van en woon op Curaçao, daar hebben we dat soort dingen niet alleen Spaans Amerikaans en een klein beetje Nederlands.

Afijn de scorpio word niet een nieuwe generatie maar DÉ nieuwe generatie die pc level gamen naar de consoles brengt.

Ook vind ik de ps4 Neo niet echt een bump. De one s was een bump die bracht niet echt veel vernieuwingen mee. Maar geen vr/console die wel vr kan spelen is wel echt een verschil en niet een 'bump", wat de Amerikanen trouwens gebruiken bij iets "kleins" of "onschuldig" in de zin van een zacht tikje ( bijvoorbeeld )

Deze consoles krijgen allebij een grote update waar de Xbox met Gods wil sterker als de PlayStation zal uitkomen. Wat allebij geen incrementele updates zijn maar echt verschillen in de gameplay kunnen bepalen.

Edit: typo's

[Reactie gewijzigd door l99030607l op 15 augustus 2016 11:44]

Dat ben ik niet met je eens. Ik heb bij Scorpio echt het gevoel dat het gewoon een "next gen" word op de manier waarop de Megadrive ook op de markt kwam. Ze blijven de XOne nog wel ondersteunen en games op uitbrengen. Maar het grootste deel zal binnen een jaar of 2 eigenlijk alleen maar op Scorpio uit komen.

De Megadrive was ook backwards compatible, en SEGA's eigen spellen kwamen nog wel een paar jaar er op uit (ook via de Gamegear als ports naar de Master system), maar na een paar jaar was het echt US-GOLD(LJN) en Activision die er alleen nog spellen op uitbracht.

Het verschil tussen een Scorpio en een Xbox One is gewoon net zo groot als het verschil tussen een 360 en een Xbox One, of het verschil tussen de OGX (Original Xbox) en de 360. Het is gewoon een nieuwe generatie.

De S is ook geen bump, maar gewoon een slimdown die ook als 4k speler kan dienen. Een beetje zoals de Gamecube en Panasonic Cube. zeg maar. De snellere FPS komt meer omdat MS een buffer inbouwt voor HDR games. Word ook toegegeven, de upclock is daar dus voor en nergens anders. Een HDR enabled game zal dus even snel op een One S als een One lopen.

Dus nee het is geen "bump". En ja ik vind 2.2 keer meer flops een "Bump" een Next gen moet tussen 5 a 10 keer sneller zijn. Als MS ook de CPU in de Scorpio verbetert (dus niet weer zo'n tablet kreng er in) dan is 5 keer sneller echt wel mogelijk, flops alleen al zitten op 4.58. En dat zijn de eerste waarden, hij kan wel eens 7tflops gaan worden afhankelijk van welke GPU/CPU set up ze gebruiken.
Waar merk je dat. Of alleen in theorie?
Ik heb nog geen enkele gamer gehoord die het verschil zag toen ik er naar vroeg.
Als je grafisch zeer kritisch bent, kan je überhaupt beter allebei niet nemen. Maar een Windows PC. Voor consoles een non discussie. El Cheapo talk.
Slechts voor aan de koffie tafel.

[Reactie gewijzigd door Sake op 12 augustus 2016 20:49]

Nou je ziet resolutie verschil toch vooral in scherpte, maar framerate vind ik zelf eerder belangrijk. 60FPS is gewoon zo vloeiend! Bekijk Mario Kart 8 maar eens, je zou gewoon niet geloven dat dat 720P is voelt het zo vloeiend en scherp omdat je ogen gewoon een rustiger beeld voorgeschoteld krijgen.

Ik heb zelf dus ook liever 60 en zelfs 120FPS dan 4k. Maar je weet gewoon dat consoles fanboys op alle slakken zout leggen. Verder heeft MS wel degelijk beschimpt op de bandbreedte van de console en de ROP count. Je merkt gewoon dat de console vaak moeite er mee heeft. Toch moet ik toegeven dat MS haar ingenieurs, gezien de limieten die hun gesteld zijn, een behoorlijk product hebben weten te ontwerpen in samenwerking met AMD. Want ook zij wisten donders goed dat een geheugen poel van GDDR5 geprefereerd werd over DDR3. Maar je moet wat als je 8GB geheugen wilt en Sony geluk heeft dat de prijzen in een donderden van de GDDR5 chips.

Maar je merkt gewoon dat er op de verkeerde plekken eigenlijk beknibbeld is.
Polaris 10 doet 4k rond de 15 fps, het ligt in de lijn van verwachting dat vega 4k speelbaar krijgt boven de 30fps.

Met de nieuwe structuur is het goed te doen om efficient meerdere GPUs samen te laten werken, en in consoles waar er specifiek voor geprogrammeerd wordt is dat ook realistisch haalbaar.

Het zou dus goed kunnen dat scorpio of een vega aan boord krijgt of meerdere polaris 10 kernen die samenwerken om in ieder geval 4k op 30+ fps af te spelen.

De vraag is echter of het echt veel uitmaakt, als je niet een enorme TV hebt waar je behoorlijk dicht bij zit ga je die 4k gewoon /niet/ zien.
Ik zie ook veel liever voor ¤200-¤300 een 'couch'-systeem dat gewoon games op minimaal full-hd 60fps draait dan een console van ¤600 die games met 4k 30fps draait.
Ik ben benieuwd wat Nintendo gaat bieden.
Dat is zover ik weet wel de bedoeling dat ie games in 4K kan spelen, anders zie ik de toegevoegde waarde van de Scorpio niet ten opzichte van de S.
Er is na de E3 al gezegd door diverse media dat je op ongeveer ¤800 - ¤1000 moet rekenen voor de Scorpio.
Ik denk 4k op 30FPS of 1080P of 60/120 fps. Vooral dat laatste zou ik zeker toejuichen. Framerate is zo'n ondergeschoven kindje.
Hangt een beetje van de fps af natuurlijk :P maar alles 1080p60fps zonder echte framedrops is ook al veel winst natuurlijk.
Ja dat vind ik ook. Daarom koop ik ook de nieuwe variant (wel ps4).
4K is nog niet bijzonder voor mij.

[Reactie gewijzigd door zlpsycho op 12 augustus 2016 13:51]

Dat valt reuze mee, goeie chip en dat kan prima, hoeft geen ¤1000 te zijn. 4k gaming is nu al goed mogelijk met PC, tegen de tijd dat de scorpio uitkomt is het helemaal makkelijker, en hun kopen miljoenen chips in, dat is iets goedkoper dan een enkele GPU die een consument koopt, waar 5-10 tussenliggende bedrijven aan moeten verdienen voordat het bij de consument aankomt.

De kans dat Scorpio 4K gaming bied acht ik vele malen groter dan dat het geen 4K gaming heeft. :)
Woohoo, 4k gamen op 30fps. Die eigenlijk toch gerenderd wordt in QuadHD.
Voor ¤400 gaat het niet lukken 4k en 60fps met goede graphics waar te maken. Dat kan over 2 jaar nog niet. De aller snelste chip van Nvidia haalt dit nu maar net.
De prijs van zo presterende hardware gaat niet zomaar van ¤1300 naar ¤200 dalen in 2 jaar, vooral omdat we net een node-shrink hebben gehad.
Was de PS3 bij de release niet richting die prijs? 800-900 euro oid
600 euro was ie destijds.
Ze vragen er gewoon de prijs voor die ze tijdens de launch ook vroegen !? dat na bijna 3 jaar...
Oke oke, Kleinere procede, minder stroomverbruik. Maar de hardware "architectuur"
is gewoon wel hetzelfde gebleven. Alleen kleiner gefabriceerd.

Hadden ze de gpu geupgrade met een hedendaagse mid range gpu zoals de AMD 470 ofzo.
Dan had ik nog rustig omlaag geknikt en de pil geslikt.

Maar dit is weer een hele rare prijs strategie waar "ik" niks van begrijp...

Edit : Typfoutje

[Reactie gewijzigd door killergrave op 13 augustus 2016 12:08]

Ik heb het over de neo / scorpio
Er zit een 2tb disk in. Prijs van de S gaat zo weer dalen als de 500gb en 1tb disk versies uit gaan komen
In een interview heeft Phil Spencer zelf aangegeven dat de reden van de veel hogere specs (ruim 6TFlops) precies de reden zijn voor 4K gaming, en ook nog in native resolution:
http://www.eurogamer.net/...spencer-the-big-interview
VR is een mooie extra, maar het gaat dus met name om native 4K gaming:
Ik heb nog een 360. Ik zou een One aan willen schaffen. Deze One S lijkt mij wel wat, echter is Microsoft ook bezig met Project Scorpio en dus wacht ik nog even. Voor de rest vind ik dat deze S is wat de One in eerste instantie had moeten zijn: gaming centraal en niet al die multi-media-ik-moet-bewegen-voor-de-TV-poespas.
Qua ervaring is de one s hetzelfde als de gewone one. Alleen is de one s een betere mediaspeler. Waar jij het over hebt weet ik niet? Misschien heb jij het over de ps4?
Project Scorpio
De wervende tekst zegt: De krachtigste console ooit.
Een nieuwe Microsoft Games console binnen de Xbox One Familie met 4K and VR

Release date: Holiday 2017

Linkjes
Digital Spy
Techradar
Die "multi-media-ik-moet-bewegen-voor-de-TV-poespas" was altijd optioneel, zeker toen die Kinect ook nog eens optioneel werd. De 360 en PS4 doen niet veel anders, maar daar lag de focus toch vooral op gaming waardoor het misschien minder opviel/opvalt.
Die "multi-media-ik-moet-bewegen-voor-de-TV-poespas" was zeker en vast niet optioneel bij de one. Ze hebben deze achteraf pas optioneel gemaakt. Ik weet het want ik heb een day one en wou eigenlijk geen kinect..
Wat was er dan niet optioneel aan? Je hoefde hem niet aan te sluiten, alles was met een controller te doen en ook een HDMI-IN of TV-integratie was niet verplicht te gebruiken. Al vanaf dag 1
De Kinect had invloed op de prijs van de XBO, dat was er niet optioneel aan. Een paar weken nadat ik mijn XBO kocht werd bekend dat de kinect optioneel werd en dat scheelde 100(!!) euro in de prijs. Dus ik heb effectief gezien 100 euro uitgegeven voor een apparaat dat ik helemaal niet wilde.

Uiteindelijk is de kinect nooit uit het plastic gegaan en ligt 'ie maar stof te happen. Kortom, ik had die 100 euro ook aan een extra controller + game kunnen spenderen, was ik veel gelukkiger mee geweest.
Lol dus voor jou is iets optioneel als je er verplicht voor betaald maar niet hoeft te gebruiken?
Dus bij je volgende aanschaf van je xbox zit er een Dyson stofzuiger in de doos bij van 150euro, maar waarom zeuren hij is optioneel ;).
Er zitten op mijn telefoon of in mijn PC en het OS daarvan ook aardig wat features die ik niet gebruik. Zelfde verhaal, maar ik hoor niemand klagen dat ie wel betaald voor een front-camera op zijn smartphone en hem niet gebruikt. Ook zonder bewegen of spreken had de Kinect nog zinvol kunnen zijn.

Maar goed, het is altijd makkelijk om te haten op iets zoals Kinect

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 13 augustus 2016 14:59]

Die zaken zijn totaal niet relevant, dan kan je vertellen dat de blue-ray drive op de xbox ook 'optioneel' is.

Het enigste waar je het met zou kunnen vergelijken bij je telefoon is bijv een wireless charging station die je erbij krijgt maar wel 100euro meer voor betaald(niet verkrijgbaar zonder!). Zou je dit ook optioneel heten? Dacht het ook niet.

Je argumenten worden met de minuut absurder. Stop nu je nog kan..

[Reactie gewijzigd door theory op 13 augustus 2016 18:47]

Kul, dan kan je inderdaad hetzelfde stellen over de bluray, of het feit dat er muziek en films ook mee kunt kopen en weet ik al wat niet meer. Je betaald er ook voor dus dan moet je dat hetzelfde vergelijken als een Kinect. Nee een aparte oplader is niet hetzelfde, die zit immers niet in de verpakking.

Ik maak mezelf niet belachelijk. Het is jij die zijn aankoop niet kan verantwoorden en er problemen van maakt.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 13 augustus 2016 19:49]

Scorpio is nog meer dan een jaar verwijderd. Dat is niet echt wachten... Verder heeft de S als het origineel hetzelfde centraal. Sterker nog, de S heeft eigenlijk multimedia centraal omdat de 4k output niet voor games wordt gebruikt (behalve hdr10 wat alleen op de nieuwe 4k tv's werkt) maar alleen voor UHD blu-ray geldt.

Dus eigenlijk is de oude Xbox meer voor de gamers dan de nieuwe S.
(En door afwezigheid van Kinect is het maken van screenshots en video's ook nog eens lastiger)

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 12 augustus 2016 08:00]

Mensen die al een XBOX One hebben met Kinect kunnen een gratis adapter opgestuurd laten krijgen door Microsoft klantenservice.
( ze vragen om serienummer Xbox One, Xbox One S en Kinect ).

Deze adapter laat de Kinect dan ook werken.

Mensen die een XBOX one S kopen en geen Xbox one thuis hebben liggen, dienen naast het evt kopen van een losse kinect ook de adapter tegen betaling aan te schaffen.
Dit zou de zelfde adapter zijn die je Kinect ook laat werken met je PC.

[Reactie gewijzigd door johanm3 op 12 augustus 2016 22:49]

Dat en je kunt tegenwoordig net zo goed een PC nemen. Er is weinig exclusiefs meer aan een Xbox.
Nu met de "Xbox Play Anywhere" die eraan komt, is dat inderdaad een goed idee, echter een PC (beetje dergelijk) ben je wel wat meer centen kwijt. Maargoed de PC zal ten alle tijden de consoles overtreffen omdat het modulair is, console niet helaas.
Ik weet niet wat de Scorpio gaat kosten, dus daar kan ik weinig over zeggen. :)
zal naar alle waarschijnlijkheid (ook inflatie enz) ergens tussen de 400-700 liggen. Zonder evt extra's zoals losse camera's enz. Veel meer kunnen ze niet maken want dan kan 80+% van de consumenten het niet aanschaffen. Maar we zullen het zien.
Ik denk meer richting de 700 dan 400. Voor die prijs kun je ook een redelijke PC in elkaar zetten die waarschijnlijk beter presteert.
Niet iedereen wil een pc...
Weet ik. Mensen willen een console voor het gemak, maar ook vaak omdat er veel games op uitkomen die je niet op de PC kan spelen. In het geval van Xbox is dat laatste nauwelijks nog het geval.

De One S vind ik een relatief logische stap. Dit is in feite gewoon de Xbox One slim. De console die MS voor ogen had, maar niet eerder uit kon brengen. Maar als de Scorpio echt zoveel gaat kosten als ik verwacht dat deze gaat kosten, slaat MS echt volledig de plank mis. Dat wordt echt een niche markt, verwacht ik. Of ze moeten ineens met een rits exclusives gaan komen die niet naar de PC komen.
Weinig kans dat ms games gaat ontwikkelen en hun eigen pc platform links laten liggen ;)
Sowieso ontwikkelt MS games doorgaans niet zelf en er zijn toch voldoende voorbeelden van Xbox exclusives die niet op de PC te krijgen zijn? Het worden er alleen steeds minder. Dus wat bedoel je precies?
Welke zijn wel op xbox gekomen en niet op pc kwa triple a titels??
Google ken je vast wel.
Nee leg uit blijkbaar weet je het allemaal dus daarom vroeg ik het....
Ik zou zeggen: zoek de wiki pagina's van console exclusieve games voor de X360 en X1 op en de games waar in het groen "Yes" achter staat, zijn niet op de PC beschikbaar.
Kijk daar kan ik veel meer mee ;) thx
Waarom als we alles zelf.moeten zoeken kun je dit forum gedoe wel sluiten of nie...
forza horizon 1 en 2, halo 5
Valt allemaal wel mee dus een paar titels..
Je onderschat het onnozole deel van de console-markt.
Er zal altijd een deel zijn dat de nieuwe console op dag 1 koopt, ookal kost deze ¤1000, en hun aankoop met hun leven zullen verdedigen.
Tja idem dito. Zat PC spelers die 1500 EU voor een rig neertellen en zich dan realiseren dat het gros van de games slecht geoptimaliseerd is en dat ze titels van grote studio's missen waarvan ze niet hadden verwacht dat ze
niet op de PC te krijgen zijn.
Op consoles draaien de games toch bijna altijd op 30fps met drops. Dus dat is sowieso ver onder mijn eisen. Dan heb ik toch liever een PC die mijn games 99% van de tijd op 60fps kan draaien.
Want na 15 min gamen zie jij dat natuurlijk allemaal nog....

30 fps constant speelt perfect
30fps constant wel ja. dat kan zelfs nog beter zijn dan 60fps met drops naar 40. maar de consoles doen geen 30fps constant. er zijn regelmatig drops in de framerate naar onder de 20fps. dat is gewoon erg laag.
Het gebruiksgemak van een console telt ook wel mee. Geen geklooi met drivers etc, Eigenlijk altijd optimale performance. En een pc in een kleine behuizing proppen is ook geen leuke bezigheid en het is lastig een PC dezelfde hub functie te geven die de xbox inneemt.

Bij mij was vroeger alles doorgekoppeld via de versterker, tegenwoordig is eigenlijk de xbox de centrale hub die alles uitvoert (bluray, plex, tv)

En zie daarnaast een PC onder vol vermogen maar eens op 75 watt te laten hangen.
Want bij consoles heb je nooit updates die moeten installeren of zo 8)7 En gebruiksgemak.. zet de pc aan, klik op het icoontje van Steam en klaar.. je kunt beginnen. Desnoods gebruik je Steam Big Picture mode indien je het met je controller vanaf de bank wilt besturen.

De andere redenen die je aanvoert kloppen ook niet echt meer. Geklooi met drivers heb ik sinds Windows 7 al nooit meer gehad, ja oke tenzij ik een 20 jaar oude scanner wil aansluiten, maar dat doe je met een XBox ook niet. Wanneer je beide systemen puur voor gaming en wat multimedia gebruikt, zit er geen verschil in.

Wat je met "altijd optimale performance" bedoelt begrijp ik ook niet echt. Ik zou hieronder b.v. verstaan "altijd minimaal 1080P 60FPS", iets wat de consoles, en zeker de XBox One, bij lange na niet halen. Indien je het hebt over klooien met instellingen, met iets als GeForce Experience wordt dat al automatisch voor je geregeld.

En wat is er precies lastig om een pc te gebruiken als mediacenter? Je moet net als bij de XBox een kabeltje van de pc naar de versterker trekken, je opent het startmenu en klikt op de tile van Plex of Netflix (of wat dan ook) en je kunt je film of serie bekijken.

Het enige wat je nog kunt zeggen is dat 75W als totale verbruik erg laag is en met een pc met gelijke 1080P performance lastig/niet te evenaren is.
Je vergeet er mooi bij te zeggen dat je op de pc 4 verschillende launchers hebt met al de bijbehorende verschillende accounts. Ook zit overal drm op de pc geplakt om dat er massaal gepiraat wordt.
Je vergeet er mooi bij te zeggen dat je op de pc 4 verschillende launchers hebt met al de bijbehorende verschillende accounts.
Launchers, kan je allemaal aan steam toevoegen en daarmee starten, en verschillende accounts? Die heb je ook nodig op een console, of krijg je daar netflix gratis en hoef je niet in te loggen?
Ook zit overal drm op de pc geplakt om dat er massaal gepiraat wordt.
Wat is daar precies mis mee dan? 99% van de games lopen via steam en je hebt daar praktisch geen last van DRM...

Vergelijk het met een game kopen op je PS4/Xbone via de market, ook die is enkel voor jouw account en moet je voor inloggen, dat is precies hoe het met Steam ook werkt :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 augustus 2016 11:08]

99%via steam?

Origin battlenet battlelog draaien allemaal apart hoor...
even een voorbeeld*

je komt thuis na een lange dag werken, je start je pc op je ziet je hebt een update van je gfx card. je update alles gaat goed TOTDAT je crasht tijdens het schriijven van je nieuwe drivers. je krijgt een bsod met de error code 0x00000116 dus je zoekt op wat het is. je krijgt verschillende microsoft forums tegen met supervisors die dezelfde tekst kopieren en plakken ondertussen ben je al een uur verder.

je boot op in safe mode, je probeert systeemherstel maar die zegt dat je geen herstelpunten hebt terwijl die elke zondag om 6 uur s'avonds automatisch een herstelpunt hoort te maken, dus ga je zoeken door je logs heen van je windows terwijl je in safe mode zit en je komt maar niet verder. ondertussen ben je al 2 uur verder,

en zo kan het leven van een pc gamer zijn,

ik denk meer dat de console jongens die situaties willen vermijden. windows doet altijd wat hij wilt kijk maar naar de afgelopen maanden waar windows automatish naar 10 upgrade.
Meer problemen met me pc dan me console

Continue updates windows die niet goed doorstart afentoe

Origin
Steam
Battlenet
Die continue updaten

Website die gehackt worden waar je ww weer veranderd moeten worden.

Website die je verplichten opeens hoofdletters of speciale tekenste gebruiken, enz enz enz nee zo fijn is pc gebruik niet meer.

En dan niet te spreken over games die memoryleaks hebben enz enz enz
Mijn console update als ik lig te slapen dus jah gebruiksvriendelijker :)
Het gebruiksgemak van een console telt ook wel mee. Geen geklooi met drivers etc, Eigenlijk altijd optimale performance.
Optimale 15FPS gaming met stuttering, tearing, crashing en heerlijke inputlag.
Awww, zo stereotypisch. Noem *EEN* game van 2016.
Alsjeblieft.

[Reactie gewijzigd door Koning Willy op 13 augustus 2016 22:23]

Komt 'ie aan met één filmpje waarbij de game voor de verandering wel goed loopt. Zucht.
Er is weinig exclusiefs meer aan een Xbox
Behalve een lading aan leuke, goedkope partygames. Ik ben 100% een PC gamer, maar er komt zeker een console in huis, simpelweg omdat ik wel eens vrienden over de vloer heb en dan schiet een PC toch net iets te kort voor ordinair vermaak. De console vult dat gat perfect.
In mijn ogen zijn de Nintendo consoles hier het beste voor, aangezien deze ook vaak wat goedkoper in de markt worden gezet. Ik geef bij party games ook niet zoveel om de hoeveelheid polygons of special-effects, maar wel om 60fps. De PS4 en XB1 nemen zich zelf veel te serieus qua grafische stijlen en kunnen hierdoor geen 60fps halen.
Inderdaad. Kun je beter een Nintendo halen.
Ja het verhaal dat je een console nooit hoeft te upgraden gaat ook niet meer op. Deze is al 11% sneller en binnenkort komt de PS 4.5 ook nog eens uit en straks nog weer een snellere Xbox One. Je kunt beter een PC kopen op die manier met een Steam Controller en Steam Link mocht je op de TV willen gamen.
De xbox S is niet echt sneller. En ze blijven backwards compatible. Scorpio lijk je alleen aan te hoeven schaffen als je 4k gaming wil en daarvoor zou ik eerst een 4k tv moeten kopen en een versterker die hdmi 2.x aankan en dus 4k kan doorzetten (mijn huidige versterker gaat dat dus niet redden).

Een upgrade naar Scorpio zou voor mij dan ook betekenen dat ik nog eens 2500+ euro extra kwijt ben aan tv en versterker. Dus die upgrade zal ik niet heel snel gaan doen.
En ze blijven backwards compatible.
Een PC toch ook?
Niet altijd.. dat hangt echt van het OS af en hoe de game gemaakt is.
Waar heb je het over? Ik kan me zo gauw geen game van de afgelopen jaren bedenken die niet werkt op Windows 10.
Ik gok dat 99% van alle AAA games die de afgelopen 3 jaar zijn uitgekomen, evengoed werken op de nieuwste hardware, als ze deden op hardware van 3 jaar geleden.

Oudere games, tot ongeveer 10 jaar oud, draaien vaak ook gewoon foutloos op Windows 10. Bij nog oudere games zijn wel wat vaker problemen. Maar het fijne aan een PC is dat dit gewoon op te lossen is.
Je kan spellen van 25 jaar oud nog werkend krijgen op huidige hardware. En dan zeg je dat een PC niet backwards compatible is?
ik heb het niet over een pc, maar over een console en de noodzaak van upgrade. Je hoeft niet perse naar de S of de Scorpio te upgraden. Als je geen 4k scherm hebt heeft de upgrade waarschijnlijk geen nut namelijk

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 12 augustus 2016 18:38]

De games die uitkomen zullen toch ook al heb je geen 4k , geoptimaliseerd zijn voor een hogere fps dus je hebt er ook baat bij bij een full hd scherm?
Waarom een versterker? Je console prik je toch direct op je tv in en dan via HDMI Arc naar je versterker?
Nee, want dan krijg je allerlei kabel problemen. Ik hou mijn kabels liever netjes uit zicht en de tv plat tegen de muur
Kabel problemen? Je bedoelt dat je van te voren niet hebt nagedacht dat er meerdere kabels weg gewerkt moesten worden in de muur? ;)

En dat je nu een hogere input lag krijgt. Erg mainstream 😊
Er is wel een trend gaande waar voorheen alleen de behuizing werd aangepast en de hardware hetzelfde bleef wordt deze nu ook geupgrade.
Lijkt me sterk dat de Scorpio 4K gaming mogelijk gaat maken, dat kan de sterkste pc al amper met de nieuwste games

Volgens mij is hij er net als de nieuwe PS voor 4K media en VR doeleinden
Ja lekker the last of us, uncharted, the last guardian en horizon spelen in 4k op de pc.
Dat geldt andersom ook, PC heeft genoeg exclusives vooral sim en rts games. Die titels die jij noemt zullen vast geweldige games zijn maar om daar nou alleen 400 euro voor uit te geven voor een PS4.

En dan heb je dat gedaan en komen ze met de 4.5 waar straks the last of us 2 toch net iets beter op zal draaien, kun je weer 400 euro uitgeven.

En ik moet ook nog maar zien dat spelen in 4K, ik vraag het me af. De snelste PC met een 1080 GTX heeft al moeite met 4K en de PS4.5 neo zou dat zo wel even kunnen op 60 fps terwijl ze nu al amper met veel pijn en moeite 1080p halen.

Kortom, ik geloof het zodra ik het zie.
De pc is inderdaad beter met strategie spellen, als je daar van houd moet je zeker een pc hebben.

Maar voor de rest zecht iedereen hier wel dat de pc beter is, maar z'n video kaart van 500 euro is mooi als je er de beste games niet op kan spelen.
Je noemt nu toevallig 4 exclusives die jij toevallig heel goed vindt maar iemand die bijv. veel shooters zoals Battlefield speelt heeft echt totaal geen interesse om vanuit de bank Uncharted of the last of us te spelen.

Het is niet zo dat een videokaart van 500 euro gelijk niets meer waard is omdat je er een paar Sony exclusives niet mee kunt spelen.
die games worden anders genoemd tot de beste van de generatie of meest belovend. Pu.nl, insidegamer en gamer.nl hebben the last of us zelfs tot de beste game ooit gekroond.
Dan nog moet het je ding zijn, ik persoonlijk houdt niet van die single player adventures dus de beste game ooit is voor iedereen weer iets anders. Dat is wat mij betreft hetzelfde als zeggen dat chocolade het lekkerste voedsel op aarde is.

Bovendien vertrouw ik niet blindelings op de objectiviteit van sites als insidegamer. Die zeggen alles wat je wilt afhankelijk van hoeveel je ze betaald.
Je weet niet wat je mist anders, jij kan een game ook niet beoordelen zonder dat je hem hebt gespeeld.
De games die je op noemt zijn allemaal goede games, maar men speelt ze stuk voor stuk binnen een weekend uit en bieden daarna weinig tot geen 'replay value' meer.
Uncharted, hoe mooi het ook gemaakt is, qua gameplay is het niet veel bijzonders, echt gericht op de casual-gamer...

Die top-100 van PU.nl, Inside gamer en Gamer.nl was echt om te huilen trouwens! 8)7
Volgens de laatste geruchten komt PSNow op 23 augustus (toevallig release date van Xbox One S 500GB en 1TB) naar de PC en is Sony ook van plan om in de toekomst PS4 games streambaar te maken. Kun je dus lekker binnen 1 maand of 2 alle PS4 exclusives uitspelen voor minder dan wat je voor een spel zou uitgeven.
Er is alleen geen één ps4 game te vinden op ps now.
Ja... nu... maar binnenkort wel :+
Wat denk je zelf, geeft Sony meer om hun eigen bedrijf te redden, of geven ze meer om de huilende 12-jarige fanboys die boos gaan worden omdat ze hun aankoop (meestal die van hun ouders) niet meer kunnen verdedigen in een zelfverzonnen fantasie oorlog waar gevochten wordt om stukjes plastic met als munitie lijstjes van exclusives hostageware

[Reactie gewijzigd door Koning Willy op 12 augustus 2016 23:25]

Wat heb je gedronken? Doe mij eens wat van dat spul.
Je zal genoeg hebben staan van jezelf inderdaad. Ik ga weer even verder met Bloodborne.
Oh mijn god! Ik ben zo jaloers! Dan ga ik eventjes verder met een versie van Dark Souls 3 die wel speelbaar is
Volgens mij kan een 1080 zelfs een 1070 of nog langzamer wel op 4k60fps iets op je scherm toveren

Maar hoogstwaarschijnlijk zit je dan niet aan ultra settings maar een combo van low/medium

Opzich zie ik het wel gebeuren 4k op consoles alleen zal hoogstwaarschijnlijk 1080p ultra op pc er beter uitzien maar mensen kijken vaak niet verder dan "play games on 4k" zelfde dat ze ook een i7 met 32gb ram moeten hebben voor te gamen.
Neej 1500 euro voor die paar exclusive rts of sims...

Afgezien van 1 mmorpg die ik op pc speel , is er niks wat ik zoek wat niet op console is.
TLOU is inderdaad vast wel een fantastische game. Maar een aantal exclusives tegen het veel grotere aantal PC-exclusives maakt een console niet objectief beter.
Ik heb zelf geen behoefte aan een lineaire game zoals TLOU, dus wat heeft die console nog meer te bieden?
De console heeft meer te biede dan die ene game die jou niet aantrekt.

Ik gebruik plex via me ps4

Spotify via tel naar ps4

Alles heeft ze voordelen maar ook ze nadelen en jah ook pc ;)
een console heeft zeker wel zijn voordelen. maar ik snap niet precies wat je wilt zeggen met plex en Spotify, dat werkt ook gewoon op een PC.

het enige echt grote voordeel van een console is 'het werkt gewoon', maar voor de huidige consoles gaat dit niet meer op. qua framerates is het eerder 'het werkt gewoon niet'. omdat de developer er voor heeft gekozen dat een beetje extra eye-candy dat waard is.

ook het voicechatten en party's joinen gaat niet zo vlekkeloos als gedacht. ik heb wel vaker last gehad van een verkeerd NAT-type, waardoor mensen mij wel kunnen horen maar ik hun niet. op mijn PC maak ik dan gewoon even gebruik van een andere manier van voice-chat.

wat ik probeer duidelijk te maken is dat als er iets van je console niet werkt, je niet een alternatief kan gebruiken of zelfs het probleem oplossen. en de huidige generatie heeft gewoon te vaak problemen.
Bedoelde dat het gemak van een console tegenwoordig bijna net zo is als een pc ;)
Ik speel veel ps4 games maar veel fps problemen heb ik niet of ik zie het niet kan ook ;) het nat type gebeuren heb ik ook gehad simpel fixen

Ik kan hier een hele lijst typen van problemen op pc de afgelopen tijd maar dat schiet niet op denk dat we moeten kijken waar we meer *plezier* mee hebben ik heb dat op de ps4 ik was een die hard pc gamer maar dat is minder geworden!.

Wie weet met bf1 weer ;)
Dat was vroeger toch ook het geval. Elke console had wel een upgrade (in sommige gevallen zelfs een downgrade).
Misss willen wij ps4 games en geen steam.games spelen??
Dus jouw smaak in games moet wel meegetelt worden, maar die van een ander niet? Dat is wel heel naïef.

Maar oké, laten we zeggen dat 80% van de steam-store shit is die je niet wil spelen. (Het is een stuk minder).
Dan zijn er nog steeds 1500 games die ik kan spelen.
De PS4 heeft totaal bijna 1200 games.

En dan ben ik nog niet eens begonnen over hoeveel free2play meuk of Japanse games er op de PS4 zijn. Dat is voor een heel groot deel van de markt niet aantrekkelijk.
Nee hoor. Ik heb een PS4 voor AAA exclusives van grote studio's (FROM, Guerilla, Naughty Dog, Santa Monica etc.). Ervaringen die je op de PC niet vindt. Als ik kwantiteit belangrijk zou vinden, zou ik lekker makkelijk op mijn iPad gamen de hele dag.

Dat bedoelen mensen dus die exclusives als voordeel van een console noemen.
Zoals ik al vroeg;
Dus jouw smaak in games moet wel meegetelt worden, maar die van een ander niet?

'ik heb helaas geen interesse in oude meuk die ik toch al gespeeld heb'

'ik heb een PS4 voor AAA exclusives van grote studio's'

Dat jij die games leuk vind maakt het geen betere console.
Het punt is dat jullie het exclusives argument, wat dus slaat op grote AAA titels van nog grotere studio's, altijd proberen te debunken door te roepen dat de PC meer exclusives heeft. Nogal logisch op een platform dat nog steeds games uit de jaren 80 afspeelt. Daarbij kan iedere Jan Doedel een exclusieve PC titel uitbrengen. Totaal nietszeggend dus. :)
Nou steam.staat ook vol met meuk hoor en een boel ook
ik denk dat je mijn comment nog een keer moet lezen. dit heb ik namelijk nooit ontkent.
Klopt verkeerd gelezen 8)7
En een PS4 speelt ook geen PC exclusives.
Volgens de laatste geruchten komt PSNow op 23 augustus (toevallig release date van Xbox One S 500GB en 1TB) naar de PC en is Sony ook van plan om in de toekomst PS4 games streambaar te maken. Kun je dus lekker binnen 1 maand of 2 alle PS4 exclusives uitspelen voor minder dan wat je voor een spel zou uitgeven.
Ik gebruik now niet wegens de credit card bs

Maar volgens mij staat er weinig top titels ps4 op aangezien hij gemaakt is om je ps3 en ps2 games te streamen
Anders bepaal jij even wat mensen beter wel of niet kunnen kopen. Niet iedereen heeft dezelfde voorkeuren. Voor mij valt een PC bijvoorbeeld af omdat ik veel shooters speel en ik dat veel liever vanaf de bank met een controller doe, in plaats van achter mijn bureau met een muis en toetsenbord. Ga jij maar een FPS met een controller tegen mensen met muis en toetsenbord spelen en dan kom je snel genoeg terug op je mening.

On-topic: Ik vind het een mooi compact apparaat, maar ik wacht denk ik op de Scorpio. Deze heeft weinig toe te voegen, behalve het afspelen van 4K content (goed, en de controller, maar die kan ik ook los kopen). Voor 4K videocontent heb ik mijn mediacenter dan weer. First gen XBO met een leuke SSD in een USB 3 case werkt heerlijk.
Jij zegt dat je 'net zo goed een PC kunt kopen' en dat is helemaal niet waar. Dat is jouw mening en geen feit. En dan kun je wel lekker autistisch gaan lopen doen met je 'je moet onder een steen vandaan komen', maar je kunt vooralsnog geen muis gebruiken op je XBO dus dat argument komt niet eens aan de orde.
Jongens, doe even wat rustiger. Zo belangrijk is het toch niet?
Ik persoonlijk ook niet, want ik vind de MS exclusives niet interessant. Al vond ik die wel interessant, had ik waarschijnlijk een One S genomen. Had ik betere graphics gewild, dan had ik een PC genomen en niet gewacht op de Scorpio. Dat bedoel ik slechts te zeggen. Ik begrijp de keuze niet voor de Scorpio.
Ja je kan altijd gaan wachten zo..
Ja je kan altijd gaan wachten zo..
Inderdaad, maar voor gebruikers van een huidige XBox One is deze upgrade niet de moeite waard.

PS4 gebruikers hebben een lastigere keuze met de PS4.5, daar is het echt even kijken wat de meerwaarde is t.o.v. de huidige PS4.
"De Xbox One S verbruikt hierbij 74 watt en dat is maar liefst 54 procent minder dan de oude Xbox One, die 114 watt verbruikt."

Volgens mij is dit een verschil van 35%
Het verschil is juist 54%, maar het is 33% minder. :+
Het verschil zou 54% zijn als de nieuwe machine 114 watt zou hebben verbruikt, tegenover 74 van de oude. Dus 35% is het enige juiste antwoord.
De oude X-box had een 54% hoger verbruik is niettemin ook correct...
(nieuw / oud - 1) * 100 is inderdaad -35
Je hebt helemaal gelijk. Hoewel dit een gevalletje lijkt van "het is maar hoe je er tegen aan kijkt" of po-tay-to, po-tah-to, is er in het algemeen dagelijks leven eigenlijk toch echt maar één manier om verschillen tussen twee waardes (oud, nieuw, prijs, vermogen) weer te geven: je zet de nieuwe waarde af in een percentage van de oude.

Als de oude prijs 150 euro was en de nieuwe prijs wordt 75 euro dan is er ook geen persoon in de wereld die zegt dat er een prijsverschil (of korting) van 100% is.

edit: enige uitzondering wellicht is de "geen BTW" acties van diverse winkels. Maar die werken gewoon heel slim met "suggestie" en vermelden vaak wel in de kleine lettertjes op hun actievoorwaardenpagina dat er sprake is van een effectieve korting van 17,35% (100-((100/121)*100) terwijl er toch echt hordes mensen zijn die gewoon in de veronderstelling zijn dat ze 21% korting krijgen.

edit 2: oh nee, ik bedenk me net dat bijvoorbeeld ook de HEMA dit in het verleden heeft gedaan met iTunes tegoed: in plaats van korting geven ze "20% meer" (geef 50 euro, krijg 60 euro tegoed). Ook hier zullen mensen de indruk krijgen dat ze 20% korting krijgen terwijl de effectieve korting 16,67% is ((1-(50/60)*100)

[Reactie gewijzigd door Eskimo0O0o op 12 augustus 2016 08:14]

Bij die HEMA actie is niet gelogen, je krijgt daadwerkelijk 20% meer voor hetzelfde geld.
Bij geen-btw acties wordt wel gelogen: je betaalt nog steeds btw en de suggestie van 21% korting is vals.

"xxx betaalt voor U de btw!"
ja, en u betaalt die btw gewoon aan xxx
Plus dat apparaten een maand vóór die btw actie vaak goedkoper zijn of net zo duur als tijdens die actie. Ze zetten er dus alleen andere prijzen bij in plaats van echt korting te geven.
Dit is zover ik weet illegaal. Maar er is vast wel een loophole ofzo.
54 of 35%: dit is geen al te interessante discussie.
Wegens mensen serieus een console af om het beetje stroom?

Nee dan is een pc aanschaffe zeker geen optie voor jullie ;)
Dit is eigenlijk wat de originele xbox one had moeten zijn. Gewoon een goed apparaatje met ondersteuning voor uhd en hdr. Vond al dat wapperen met je handen en praten tegen je tv maar niks. Microsoft begint eindelijk weer te snappen wat we willen. Gewoon de nieuwste shit voor nog mooier en scherper beeld en verder gewoon een fijne game machine!
Waarom had de originele Xbox One UHD en HDR moeten hebben? 3 jaar geleden had nog bijna niemand gehoord van 4K HDR, en nu heeft nog vrijwel niemand een 4K HDR TV.

Bovendien is HDMI 2.0a pas in 2015 gereleased, welke je nodig hebt voor HDR.

En dat jij Kinect niets vind mag natuurlijk gewoon en het was mooi geweest als het direct optioneel was, andere mensen vinden het wel wat en ik vind het ook wel handig dat ik vanuit de keuken wat naar de xbox kan roepen zodat ik niet met vieze handen de controller hoef op te pakken.
Het is leuk dat het kan inderdaad, maar het lag er veel te dik op. Alles moest kinect zijn en we gingen een nieuwe area in van controllerloos gamen, maar daar zat 80% helemaal niet op te wachten. Microsoft zat zo met hun hoofd nog in de Wii wolken, dat zij helemaal niet doorhadden dat 95% van alle Wii's inmiddels alweer stof lagen te happen. Het is een leuk extraatje voor situaties die jij bijvoorbeeld schetst, maar het had niet de main selling point moeten zijn en dat was het nu wel.
Toen de PS2 uitkwam met een DVD speler, hadden ook veel mensen nog geen DVD schijfjes en geen geschikte tv etc. Je moet ergens beginnen. Misschien dat als de consoles allemaal deze UHD en HDR ondersteuning bieden, dat de drang van mensen om dan ook maar een passende TV te halen ook wat groter wordt. Je denkt vaak dat eerst iedereen zo een TV moet hebben en dan pas de content volgt. Maar vaak is het anders om. Heb jij content in huis die je niet in volle glorie kan zien omdat je de juiste TV niet hebt, zal je eerder gaan nadenken om hem toch te vervangen. Maar is er niks beschikbaar dan denk je ook al van mwah waarom zou ik een nieuwe TV kopen. Deze voldoet nog prima.
Dat 95% van de Wii's stof lag te happen bleek niet uit de software verkopen. In die tijd waren Wii games nog regelmatig in de top 10 van software verkopen.

Indien Xbox de strategie had doorgezet en anderen had meegekregen in die weg dan was dat uiteindelijk vooruitgang geweest voor de consument. Sony heeft dat met behulp van de media en schreeuwende niet xbox klanten de nek omgedraaid.
sluit ik me bij aan. Ik heb nog altijd mijn Kinect aan mijn Xbox hangen, al is het maar voor Skype. En mijn kinderen pakken nog regelmatig met vriendjes de 360 met Kinect erbij voor de leuke party spellen. Die hebben op de One nooit gekregen :(
Misschien dat er een UWP dev opstaat om wat leuke party Kinect apps te maken, die doen het dan op de Xbox en de windows pc met een Kinect.
Was er niet onlangs een X1 Kinect game uitgebracht door een Nederlandse ontwikkelaar?
Ja maar die was niet echt party. Gewoon een creatieve manier van je lijf gebruken om obstakels te overwinnen in de game. Die party games zijn voor kinderen zo leuk (als godzilla gebouwen omschoppen, met draken maskers vuurspuwen etc.) echt leuk als je een paar vriendjes achter een scherm zet.
Het was ook achterlijk overdreven. Wii was wel eerder klaar, dat was duidelijk. Maar sommige statements sloegen echt nergens op.

Zo werd destijds ook voor het gemak maar geroepen dat voor elke Wii iemand max 2 games had en bij elke 360 dit toch wel 15+ was.
Echt een absurd statement.

Toen ik de lifetime game sales vergeleek was dit aantal games per console vergelijkbaar. Laat in lifetime sales de 360 misschien eens 25% meer game per console hebben gehad. Zelfs als was het 50%, dan nog steeds is het niet boeiend.
De opties om je console met je stem te kunnen bedienen, hadden prima kunnen volstaan met een microfoontje in de console. Ipv een compleet los apparaat dat de Kinect geworden is.

Zit deze optie (alleen stembediening) eigenlijk in de One S?

Zelf heb ik de camera opties, behalve bij de setup van de One nooit gebruikt. En omdat ik met een beamer game in een gameroom, ook niet meer aangesloten staan. (afstand tussen midden beeld en console is veel te groot).

[Reactie gewijzigd door 4Lph4Num3r1c op 12 augustus 2016 11:16]

met de one s zonder Kinect kan je voice doen via een headset.
80% is overdreven, gezien de populariteit van Kinect in het begin. MS had alleen ook meer core titels moeten maken. Maar ze gingen volledig op de "shooter games en Kinect games" toer. Veel mensen vonden kinect hardstikke leuk, mensen met kinderen die een verstandsbeperking hebben, huisvrouwen, het Wii publiek, etc.

Dus die 80% is uit de lucht gegrepen. Ze hadden alleen veel meer moeten doen om hun core user base te plezieren. Maar ze vonden het wel best. Dat was niet alleen kinect haar schuld want deze trend van "Shooter and Racer Box" was al ingezet voordat Kinect uberhaubt bekend was gemaakt. Kinect voegde zelfs variatie toe toen hij op de markt kwam, terwijl de rest van MS gewoon "Ooh Gears of war? Exclusive DLC for Black Ops?" verder ging.
Nu nog haar producten ondersteunen en er achter staan. Maar dat is wel weer teveel gevraagd denk ik ;). Wedden dat de nieuwe streaming dienst alleen op Android en IOS uitkomt :D. En maar afvragen straks :"Waarom kopen ze onze producten toch niet!?" :P

Net alsof je bij een Ford Dealer komt en die wijst ineens naar de buurman haar Renault:"Maar die Kangoo daar, DAT is de bedrijfswagen die u moet hebben! Wat een auto! Waarom koopt u de Transit nu niet? Hè waar gaat u nu heen? Begrijp jij dat nou?, Arie?". Arie, die ondertussen met een VW Passat het terrein oprijdt om mensen een proefrit te geven, die ze origineel in een Mondeo wouden :P.

[Reactie gewijzigd door Dehnus op 12 augustus 2016 10:39]

Het is niet de nieuwste shit het is gerehashte shit met toevallig een 4K render chippie voor streaming content

Het is shit van 2 jaar terug met een mooi jasje :)

Ik wacht wel op Scorpio en tot dan doet mijn One Halo5 editie console het prima
Ik heb gebruik gemaakt van de goedkope prijzen van de Xbox one en daardoor inderdaad voor 300 euro een 1TB versie aangeschaft met de Tomb Raider games. Daarnaast kreeg ik nog een extra controller, dus effectief 125 euro goedkoper!

Ik vind het echt zonde dat de S er alleen in het wit is, het past gewoon niet bij de andere apparaten! Gelukkig paste de reguliere Xbox One zonder problemen!
de witte is alleen de versie die er nu is, limited edition. volgende maand heb je weer zwarte maar dan met 1TB of 500GB schijf.
Bron? Ik heb dit echt nog nergens gelezen.
http://www.pcadvisor.co.u...es-on-sale-stock-3640180/

Other models will be available but not on 2 August. Still with unknown release dates, the Xbox One S 500GB and Xbox One S 1TB will launch priced at £249 and £299 respectively. Microsoft said release dates will be shared soon. Amazon US lists the 500GB and 1TB Xbox One S release date at 23 August.
In die bron staat niets over andere kleuren, alleen over de 500GB en 1TB versie en daar was ik al van op de hoogte. Sterker nog, dit staat er:
There's also a vertical stand so you can have the console upright. It looks like white is the only option for now, and Microsoft calls that white "Robot White."
Ook met de X360 zijn er meerdere kleuren uitgekomen. Natuurlijk wat later dan release, want dit is gewoon een marketinginstrument. De witte versie laat zien hoeveel vraag er is naar de nieuwe hardware en vervolgens gaat de community snel genoeg vragen om andere kleuren. Maakt productie/salesforecasting gemakkelijker omdat de vraag naar iedere specifieke kleuroptie enigszins in te schatten is.
Je zou ook een skin kunnen kopen voor je console, dan ben je rond de 15 euro kwijt en kreeg je een coole skin, heb dit zelf ook gedaan bij me xdoos 1.
Ziet er mooi uit, alleen de prijs staat mij tegen. Geef ik liever mn game-pc een upgrade.
Klopt - vind dat ze de prijs vs de gewone versie te hoog inzetten zeker als je ook PC kan gamen lokt die 400 ook een nieuwe 10 serie kaart uit :-) waar je dan veel meer mee kan spelen.

Ik vind de grote dan wel weer fijn.
Wel wacht dan nog een 2 a 3tal maand na de release , dan zakt de prijs een beetje.
Als je hem koopt vanaf dag 1 betaal je de hoofdprijs. :)
Ja want voor deze prijs houdt ik het wel op pc/ps4 . Er is niet echt een game muv HALO die ik nu niet kan spelen. Alleen moet je even geduld hebben als het om slechte port transfers gaat. Ik lach me ziek, Ryse of Rome voor ¤4,99 gespeeld-leuke game en speelt lekker met ds4windows terwijl een vriend daar gewoon ¤50,- voor geparkeerd heeft om hem op de XONE te spelen in 720p-Ish?
Ik verwacht als de xbox one s tegen de normale ps4, ps4 neo en nx moet concurreren, de prijs keihard omlaag gaat. Dan spreek ik over tegen de 200 euro aan.
Ik heb zelf een Xbox one eerste versie, maar als de xbox one S 200 euro wordt koop ik deze meteen. ik verwacht eerlijk gezegd niet dat deze 200 euro gaat worden, ik verwacht dat deze maximal 270 euro zakt.
De normale xbox one is al voor 250 euro met een game te krijgen. En de 500 gb xbox one s kost 300 nieuw. Als straks de normale ps4 een prijs drop krijgt en de ps4neo gaat 400/450 kosten dan wordt de xbox weer keihard uitgeconcurreerd en komt ms met een prijsverlaging.
Koffiedik kijken. Voorlopig is dit gewoon een heel aantrekkelijk model. De "oude" X1 zal gewoon uitverkocht worden. Deze S komt daarvoor in de plaats. Straks zal je bundels met een game krijgen voor 300 euro.

De PS4.5 is net als de X1.5 andere koek. Een duurder model. Verwacht dus geen dikke prijsverlaging voor de gewone PS4.
Sorry, maar 400GB voor wat precies? En als je een console van 500GB koopt, ben je dan dus effectief gezien ook daar 400GB kwijt?
Nee zoals eerder aangegeven op 500GB hou je ongeveer 350-390 GB vrij over
Waarom word er zo op in gegaan dat de S dezelfde software als de gewone Xbox One draait? Dat leek mij toch redelijk vanzelfsprekend. Sowieso werkt MS hard aan het OS en zijn ze er ook niet vies van om radicale UI wijzigingen door te voeren (deden ze op de 360 ook).

Het is niet zo dat de Xbox One een outdated OS draait en het eigenlijk voor de S beter had gemoeten.
Ja omdat er anders verwarring kan ontstaan bij lezers die denken; hey nieuwe console! Gelukkig is het zo dat Microsoft niet vies is van veranderingen en deze op alle consoles doorvoert :-)
Ben zelf heel blij met de nieuwe software, want nu heb ik een Engelse Xbox in de Nederlandse regio. Absurd dat dat eerst niet kon en ik spellen als RocketLeague met Nederlandse teksten moest spelen.

Wat betreft de nieuwe controller; ik heb zelf de blauwe forza editie van de XBOX One waarbij ook een controller zit met extra grip. Speelt echt een stuk fijner dan de standaard controller, maar nieuwe controllers hadden die grip nooit. Nu kan ik dus extra controllers kopen die ook deze extra grip hebben en ook nog eens op m'n pc werken :-) Lang verhaal kort; jeej!

Waar ik benieuwd naar ben, is hoe die IR-blaster werkt. Momenteel gebruik ik IR-oogjes voor mijn all-in-one experience (zodat ik maar 1 afstandsbediening nodig heb, werkt perfect). Jammer dat weinig andere mensen dat gebruiken, vind het zelf echt een toevoeging.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True