Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Microsoft Xbox One S - Een blik op de nieuwe hardware

15-06-2016 • 06:00

144 Linkedin

Microsoft had een verrassing in petto tijdens de persconferentie die het hield aan de vooravond van de E3. De Amerikaanse grootmacht presenteerde een nieuwe versie van de Xbox One en kondigde tegelijk nog een andere variant van de console aan. Als eerste zal de Xbox One S verschijnen, een kleinere variant van de huidige Xbox One. De One S is 40 procent kleiner dan de One, wat wil zeggen dat hij in zijn geheel in de oude past. Groot voordeel van de One S; de voeding is ingebouwd, net als bij de PlayStation.

Onder de motorkap wordt het nog mooier, want de One S heeft een extra chip aan boord die ervoor zorgt dat de nieuwe console 4k-beeldmateriaal kan afspelen, zowel van de ingebouwde speler als van externe media of internet. Juist die chip maakt het ook mogelijk dat games er beter uitzien op de One S, want de chip kan overweg met hdr, iets waar niet alleen gebruik van gemaakt wordt bij videobeelden, maar ook in games. Als ontwikkelaars van hdr gebruikmaken, zullen games er op de One S beter uitzien dan op de One.

In de video gaan we vooral in op de controller, waar beide gameredacteuren mee kennis hebben gemaakt. De controller lijkt op de oude, maar er zijn kleine verschillen. Zo lijken de schouderknoppen iets anders te liggen en lijken de twee thumbsticks iets kleiner. In beide gevalen is dat echter niet zo. Het is vooral het materiaal van de controller dat anders is en waardoor de controller een ander gevoel geeft. Belangrijker is dat de controller een groter bereik heeft en van bluetooth voorzien is, zodat hij standaard aan een pc of laptop gekoppeld kan worden.

Tot slot gaan we in de video nog kort in op Project Scorpio, de nieuwe en krachtigere variant van de Xbox One die Microsoft aangekondigd heeft.

Reacties (144)

Wijzig sortering
Even een correctie.
In het filmpje wordt gezegd dat dit de eerst XBOX wordt met een interne voeding.
Dit is echter niet waar, de OER XBOX had de voeding ook in de behuizing.
Verder wel een mooi model, ik hoop wel dat deze ook in het zwart geleverd gaat worden, wit is niet zo mijn ding.
Kan iemand vertellen of je ook wat aan die hdr hebt als je geen 4k hebt? Ik heb me laten vertellen dat je tv/monitor het moet ondersteunen.

Edit: heb het maar ff opgezocht. Zelfs niet alle 4k tvs hebben hdr. Hoop tenminste dan dat de S mindere framedrops heeft in spellen.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 15 juni 2016 07:14]

Misschien kunnen Jurrrrrrrrr en Paul eens op een rijtje zetten wat je nu nodig hebt aan hardware om het maximale uit de huidige consoles en toekomstige (PS Neo en X1 Project Scorpio) te halen. Begint mijn nu ook steeds onduidelijker te worden. Komen allerlei termen als HDR, TF, 4K etc voorbij, maar het zegt me allemaal niet zo veel.

Kan ik met de X1S het maximale uit mijn 2013 LG TV halen die max 1080p doet ? Wat kan je verwachten als je als je geen 4k TV hebt ? Wat is het weergave verschil tussen een normale Full HD tv en een 4K tv met een X1 en X1S ? Gaan mijn huidige games er beter uit zien op de X1S ?

Dat soort dingen....zou mooi zijn als Tweakers dat eens op een rijtje gaat zetten.
Xbox One S heeft dezelfde Specs als de Orginele Xbox One. Met als verschil weliswaar een Chip waardoor 4K content kan worden ondersteund.

Games zullen hetzelfde blijven, XBO zal het zelfde blijven alleen het apparaat is kleiner. Dus verwacht niet dat doordat de hardware vernieuwd is door nieuwere procedes te hebben toegepast de hardware ook sneller zal zijn. Games zullen voorlopig max 1080P zijn en blijven..

Misschien over een paar jaar nieuwe gen.. de XBO is ook al weer 2,5 jaar oud.
Ik vraag mij af hoe ze HDR in games gaan toepassen. Gaat dit een chip zijn die de kleur overgangen interpoleert waarvan er twee kleuren tegen elkaar aanliggen die in het 'niet-HDR' pallet niet verder te interpoleren zijn?

Of gaan ze daadwerkelijk textures gebruiken met meer kleurdiepte...

[Reactie gewijzigd door Mic2000 op 15 juni 2016 16:50]

Je kan niet van niet-HDR naar HDR interpoleren.

HDR beschrijft een groter kleurbereik. Het ondersteunt dus "roder rood, groener groen en blauwer blauw". Voorbeeldje met random getallen: als het huidige bereik loopt van rood 0 tot 100, dan loopt het HDR bereik van rood 0 tot 150. Dat extra bereik van 100 t/m 150 kan je dus niet berekenen d.m.v. interpolatie. Met interpolatie kan je alleen tussen waarde 99 en 100 de waarde 99,5 berekenen.

Een hogere bitdiepte vergroot het aantal kleurschakeringen, tussen het minimum en het maximum van het bereik. Waar 8 bit 256 stapjes per basiskleur kent, heeft 10 bit al 1024 stapjes per kleur.

Als het kleurbereik groter wordt, en het aantal stapjes gelijk blijft, dan worden de absolute stappen in kleur groter. Daarom wordt een groter kleurbereik vaak gebruikt i.c.m. een hogere bitdiepte.
Heel goede uitleg! Maar dan wel van WCG (wide colour gamut). Deze wordt vaak in 1 keer genoemd met HDR maar is iets anders.

HDR (high dynamic range) is, zoals de naam zegt, een hoger dynamisch bereik. De uitleg blijft hetzelfde maar vervang kleur door helderheid.
Bij SDR worden waarden tussen 0 en 100 nits opgeslaan en dit in 8 bits volgens een gamma-curve, bij HDR is dit (binnen MPEG) 0 tot 4000 nits in 10 bits, idealiter volgens de PQ-curve van Dolby.
Je hebt helemaal gelijk. Te snel gereageerd.
Thnx voor je uitleg. Als ik het anders stel, in jouw voorbeeld: als je de rood in het huidige bereik van 100, bij HDR doorzet naar 150 (dus maal 1,5). Zou dat werken?
Nee, want dan krijg je overdreven, onjuiste kleuren.
Maar een beperkt aantal (4k?) schermen ondersteund HDR. Het is ook iets anders als HDR in fotografie.

Kwestie is hoeveel gebruik ervan gemaakt gaat worden.
Ik vind hem er prima uitzien (wit, kleiner, verbeterde controllers, als het goed is een grotere HDD, als die ook uitgebracht wordt in NL), maar er zijn nog steeds 3 zaken die me ervan weerhouden;
1; Volgend jaar komen ze met een veel krachtiger model.
2; Vrijwel alle XBO exclusives komen ook naar PC.
3; MS heeft vrijwel geen interessante nieuwe games laten zien deze E3.
Dat laatste is toch ook niet aan MS? Het is immers geen game developer en de meest bekende spellen op de Xbox worden ook niet door hen ontwikkelt. Ze zijn vooral actief als publisher, en zelfs in die capaciteit hebben ze nooit extreem veel bekende games per jaar verwerkt:

https://en.wikipedia.org/...shed_by_Microsoft_Studios
In de eerste jaren met de eerste Xbox en de 360 investeerde MS gewoon veel in het brengen van nieuwe IPs en exclusives naar hun systeem (Rallisport Challenge, Forza, PGR, Halo, Dead or Alive 3, Splinter Cell, etc etc)

Dat is destijds met de komst/hype van Kinect een beetje vervlogen, helaas, en dat was ook hetzelfde moment dat Sony haar grip op de markt weer terugpakte, met prima exclusives en PS+.

Vervolgens heeft MS grote fouten gemaakt met de XBO (waarvan velen gelukkig inmiddels teruggedraaid), maar ik koop een console nog steeds op de eerste plaats voor de games, en als je deze E3 ook weer ziet dat MS daarin iets tekort schiet, dan is het erg makkelijk om gewoon lekker die kat uit de boom te blijven kijken.
De focus van MS ligt simpelweg niet op games. Het verbinden van hun platforms en de zakelijke markt levert ze genoeg op.

Even afgezien van dat is het juist voor console gamers prima dat PS zich er daardoor beter tussen heeft kunnen drukken. Concurrentie is a good thing aangezien ze de enige twee spelers in hun segment zijn. Nintendo doet zijn eigen ding.
Oh wacht oh wacht, omdat ze geen play-once-RPGs 'ergens in 2017' uitbrengen is er geen focus op games, maar een game-club, arena en LFG op de Xbox heb je als gamer natuurlijk ook niets aan. Crossplatform en buy-once tussen PC en XBO.. nee, dat is niets voor gamers. Het maken van 1 van de beste controllers ooit.. niet voor gamers natuurlijk. 150+ X360 games speelbaar maken op de XBO als je de game al hebt.. nope, niets voor gamers. Elke maand paar gratis games en flinke korting met Gold.. meh niks voor gamers. EA Access? Kom op, dat is helemaal niets voor gamers.

Ik denk dat jij je definitie van 'geen focus op games' eens moet bekijken.
De focus van Sony ligt ook niet bij game consoles...
Ik ben vooral benieuwd hoe dat wit van de Xbox er over een paar maanden/jaren uitziet. Lijkt mij dat stof zich gaat ophopen in die kleine gaatjes en dat hij misschien sneller vies oogt. Neem als voorbeeld witte auto's waarbij je vuil beter ziet dan op een zwarte auto.
Mjah, ik denk dat je het gewoon een beetje bij moet houden. Mijn glanzend zwarte PS4 zit ook binnen 1-2 weken onder het stof.

Af en toe doekje erover halen en ik neem aan niet in de zon laten staan (anders vergeelt dat wit wellicht), en dan zal het wel meevallen. :)
Vuil zie je misschien beter op een witte auto, maar een zwarte auto ziet er veel sneller stoffig uit. En als zonlicht valt op een pas gewassen zwarte auto schrik je meestal van alle oppervlakkige krassen veroorzaakt door het schoonmaken.

Om vergelijkbare reden heb ik ook een vreselijke hekel aan hoogglans zwarte apparaten. Die komen soms al gekrast uit de verpakking en blijven nooit lang mooi, al helemaal niet als de bedieningsknoppen ook nog eens hoogglans zijn.
Daarom pak ik altijd een kwast, werkt echt perfect om stof uit kleine gaatjes en spleetjes te halen. Vooral de grille bovenop werkt het perfect voor. Persoonlijk vind ik wit altijd erg chique ogen, ligt natuurlijk ook aan wat voor interieur je hebt.
Er komt altijd weer een krachtiger model, dat is net als met PC's. Als je daarop gaat wachten met je aankoop koop je nooit wat ;)
als het goed is een grotere HDD

Deze Xbox One S'en komen uit:

•500GB Xbox One S is $299 USD/ £249 GBP / €299 EUR,
•1TB Xbox One S is $349 USD / £299 GBP / €349 EUR
•Limited launch edition 2TB Xbox One S will be available in select markets for $399 USD / £349 GBP / €399 EUR.

Read more at http://news.xbox.com/2016...ecap/#ForeTVuWVCsgIWV6.99
Ik ben niet zo blij met het wit.

Over een voorkeur voor zwart of wit zijn volgens mij de meningen 50/50 verdeeld. Je ziet ook dat, Microsoft althans, continu afwisselt tussen zwart en wit. Dat was bij de 360 zo, en dat is nu ook zo. Het zou mij niet verbazen als Project Scorpio terug zwart zou zijn.
Ik wacht wel op de "Project Scorpio" Xbox one. :)
Het is de goedkoopste 4k blue ray speler
Nee dat is niet helemaal correct... Project Scorpio gaat zoals Lekker Ventje al zegt waarschijnlijk een heel stuk duurder zijn dan de huidige Xbox One! :Y) Vooral ook omdat je daarmee in 4K kan gamen!

De zojuist aangekondigde Xbox One S, dat is de goedkoopste 4K BR-speler. :)
*zoekt de prijs van 4K blu-ray speler*

Pff wat zijn die krengen duur, €299 is dan inderdaad veel lager.
Ja er zijn nu maar 2 4K BluRay spelers op de markt. Een beetje concurrentie is hard nodig. (Maw. dat drukt de prijs) Deze XBOX ONE S is dan een goede optie.
Ja dat vind ik zo raar, nu presenteert MS iets nieuws en dan afsluiten met de mededeling dat dit apparaat binnen anderhalf jaar alweer een andere versie krijgt. Alsof een telefoon fabrikant zijn nieuwste toestel laat zien en daarna direct de opvolger aankondigt. Je weet wel dat het zo is, maar het voelt vreemd om het erbij te zeggen.
De Scorpio vervangt de huidige XBO en XBO S niet, het wordt een extra versie. Gezien de mogelijkheden zal de prijs ook een stuk hoger dan die van de huidige XBO komen te liggen.
Groot voordeel van de One S; de voeding is ingebouwd, net als bij de PlayStation.
Nooit begrepen waarom dit een voordeel is. Een externe voeding gooi je achter je TV-meubel, bij alle andere kabels, en vervolgens hoef je het ding jaren niet meer te zien. Daarnaast kan de behuizing van de console kleiner zijn, en koeler, aangezien er geen ruimte meer in de behuizing hoeft te zijn voor de elektronica, en diezelfde elektronica dus geen hitte meer produceert in de behuizing.

Tenzij je een extreem krap/transparant tv-meubel of bureau hebt kan ik geen enkel voordeel bedenken ten opzichte van een externe voeding; enkel nadelen. Waarom is iedereen dan toch zo gek op die interne voedingen? Denk je eens in hoeveel kleiner en sneller de One S had kunnen zijn met een éxterne voeding.
Niet direct een voordeel maar de PS4 was bij launch kleiner en had de voeding in de console zelf.
Het gaat er meer om dat het niet nodig hoeft te zijn.
Wederom: hoeveel kleiner (en koeler, dus sneller) had de PS4 dan wel niet kunnen zijn als de voeding éxtern was geweest?
Dan was de PS4 dus kleiner maar zit je met een lelijk blok. Ik ben juist voorstander van ingebouwde voeding ivm het niet kunnen wegwerken van grote voedingsblokken.

Mijn kast staat helemaal tegen de muur, als ik zo'n baksteen achter mijn kast moet doen dan oogt dat totaal niet.
Waar laat je al die kabels dan, als de kast strak tegen de muur staat?
Die zitten plat tegen de achterkant aan, en de achterkant is wat dieper dan het blad wat er bovenop zit (beetje lastig uit te leggen). Daardoor kan de kast geheel tegen de muur en blijft er klein beetje ruimte over voor de kabels.
De reden waarom ik een Xbox360 heb aangeschaft en mijn desktop game PC aan de wilgen heb gehangen is juist die hardware wedloop en het feit dat een console toen de prijs van een goede grafische kaart had. Nu beginnen de console bouwers ook met een hardware wedloop... Mooi, maar alleen als alle spellen te spelen blijven op alle versies van de console. Ik weet nu zeker dat ik wacht met de aanschaf van een Xbox One. Pas als project Scorpio klaar is, schaf ik er eentje aan. Spelen we nog even door op de 360...
De laatste ontwikkelingen op console-gebied (verbeterde PS4, verbeterde XBO, cross-platform releases bij MS) duwen mij de laatste tijd juist naar een investering voor een fatsoenlijke Game-PC, en die dan gewoon op de plasma aansluiten.

PS4 heb ik, en ben er zeer tevreden mee, maar zie vooralsnog geen goede reden om in een XBO te investeren, en nu die games toch allemaal naar PC komen, kan ik dan dus beter gewoon een fatsoenlijke PC bouwen, ipv een paar honderd in een console te steken die nu al verouderd is en weinig boeiende exclusives heeft.

Ik prefereer ook console-gaming, en het gemak dat daarbij komt kijken, maar als zo'n console dan niet genoeg games heeft om het aantrekkelijk te maken, dan heeft een aankoop daarvan ook weinig zin natuurlijk.

PS4 plus een game-PC lijkt me op dit moment dan een betere combi dan PS4 & XBO. Helemaal met het oog op de toekomst, zowel short-term als long-term.
Zowat alle aangekondigde games kan je spelen zowel op je XO én PC, dus crossbuy, crossplay en cross save! Wat wil je nog meer! Je kan op beide platformen spelen voor een prijs. Goede deal als je het mij vraagt :)
Mij lijkt PS4 + PC toch echt een betere combinatie.
Dan mis je namelijk geen exclusives en kan je echt alles spelen.

Dat is ook mijn grootste probleem van die gehele Microsoft Conference. Ze kondigen 2 nieuwe Xbox One versies aan (hoewel Scorpio niet Xbox One zal heten), en doen er vervolgens alles aan om de kijkers te laten weten dat alles, maar dan ook alles op een PC te spelen is.

Wat is dan de meerwaarde van een console? Natuurlijk, dit geldt uiteraard alleen wanneer je al in bezit bent van een PC, en de aanschafwaarde van een PC blijft vele malen hoger dan een console.. Maar toch kreeg ik hier een bittere smaak van.

Ik hoop dat het geen jaarlijkse upgrade van de console wordt. Want dan schieten ze het doen van het hele 'console concept' toch echt voorbij..
Ik ben nog steeds van mening dat een pc een betere investering is. Aanschaf is inderdaad hoger. Maar je verdient het weer terug.

Beetje budget game pc zal je 600 euro kosten. Deze zal games zeker op dezelfde kwaliteit kunnen afspelennals de console.

Je verdient het daarna terug omdat je geen Xbox live of PlayStation plus nodig hebt. Dit zal je ~70 euro per jaar schelen.

Games zijn op de pc goedkoper. Op de Xbox betaal je 60 euro per game. Op de pc zijn de prijzen per game over het algemeen 50 euro bij release. En via mediums als g2a vaak voor maar 40 euro te krijgen.

Laten we zeggen dat je 10 games in een jaar koopt dan bespaar je in dat jaar als ~170 euro en is je pc aankoop na 2 jaar goedkoper als een Xbox of PlayStation.

Nu kan je na 3/4 jaar misschien zeggen dat je wilt upgraden. Maar dan koop je een nieuwe video kaart voor 200 euro en ben je nog steeds goedkoper uit.

En het verhaal dat een Xbox of PlayStation wel 7 jaar mee gaat klopt ook niet. Die dingen gingen vaak zat kapot in de tijd van Xbox 360/ps3 dat je in die tijd gemiddeld zeker een nieuwe moest kopen. Maar ondertussen grafisch ging je er niets op vooruit.
Mijn fat PS3 heb ik nog steeds hoor ;)
En werkt als een zonnetje.

En of de PC nu wel of niet beter is dan een Console is hier niet ten sprake. Ik maak al jaren gebruik van beide (PC en Playstation).

Het gaat hier echter om de weg die Microsoft is ingeslagen met alle games beschikbaar te maken voor de PC en of dit wel of geen goede zet is.

Ik verwacht namelijk dat er een flink aantal mensen hun Xbox zullen verkopen.

Nu verdient ook Microsoft meer per verkochte game dan per verkochte console (in verhouding uiteraard) dus in dat opzicht is het wellicht een goed idee.

Vraag me echter wel af hoe multiplayer in zijn werk gaat op het moment dat je een Gears of War in je PC stopt. Heb je dan überhaupt een Xbox Live account nodig? Moet je gebruik maken van de Xbox App van Windows?
Waarom krijg je er een bittere smaak van? Microsoft biedt je nu juist de keuze. Als je al een game PC hebt dan kun je mooi de "exclusives" blijven spelen op je PC en hoef je er niet een Xbox voor aan te schaffen. Daar zou je dan juist blij van moeten worden. Mensen die juist geen PC willen hebben, omdat ze af en toe wat casual gamen kunnen dan kiezen om een Xbox te kopen. Prima toch.

En voor Microsoft heeft het een voordeel dat ze de afzet markt van hun IP's vergroten. Er zit een aardig gat tussen de Xbox One en PS4 vwb de omvang van de spelers groep. Op deze manier kunnen ze het juist interessant maken voor ontwikkelaars om de afzet markt te vergroten voor spellen voor PC/Xbox One.
Niet dat je blij wordt van de performance van games die op UWP draaien.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 15 juni 2016 09:43]

Hoe kom je erbij dat games op UWP niet op DirectX draaien... Deze games worden gewoon ontwikkeld op basis van de DirectX API. Rise of the Tombraider draait nu ook gewoon als DirectX 12 game op UWP. Daarnaast is Microsoft nog steeds bezig om verbeteringen toe te voegen aan UWP als het gaat om games. Het is net uit, dus het zal ook even tijd nodig hebben om verder te verbeteren.

https://www.thurrott.com/...ents-uwp-games-windows-10
Het nadeel is dan dat veel PC games niet gemaakt zijn voor gamecontrollers maar muis+tobo combinatie. Dat betekent aan tafel/bureau gamen ipv liggend op de bank met controller in de hand. Alhoewel met steam het al een eind in de goede richting gaat.

Daarnaast is een beetje leuke games PC toch flink duurder dan een console. Alhoewel we de prijzen van de nieuwe PS4 en project Scorpio nog niet weten.
Dat was voorheen ook mijn klacht over PC-gaming, maar de meeste games tegenwoordig hebben gewoon ondersteuning voor controller, en bepaalde genre speel ik idd liever achter een bureau met muis en keyboard, maar alle XBO games die nu cross-platform worden, dat zijn toch voornamelijk games die je met controller speelt.

Een Game-PC zal idd even een investering zijn, maar heb sowieso een nieuwe PC nodig, en denk dat ik het met een lange HDMI kabel (3 meter) oplos om in 1 kamer op de plasma te spelen, en in de werkkamer ernaast gewoon op de monitor te werken (Photoshop, Sai, whatever), dus 2 screens op 1 stevige PC, wat dan tevens gewoon mijn complete entertainment-hub zal worden. Dat moet ik allemaal nog even uitvogelen, maar dat zal ook wel langer meegaan dan nu een XBO. Over 5-6 jaar kan die PC dan gewoon weer in een anderr kamer van pas komen als whatever, of gewoon op bepaalde punten even uitbreiden met nieuwere hardware. De tijden dat je iedere 2-3 jaar een nieuwe PC nodig had zijn inmiddels ook al een poosje voorbij, tenzij je echt met dikke 3D rendering of 4k video-editing bezig bent.
Prijsaspect wordt regelmatig aangehaald door console gamers. Toch moet ik altijd even gniffelen als een nieuwe gamerelease op de pc op steam of als losse key na een paar weken voor 20-30 euro weggaat, en men voor dezelfde consoleversie het eerste halfjaar gewoon 60 euro vraagt. Ja inderdaad, lekker goedkoop dat console gamen. Laat ik de prijzen van de haast verplichte hardware maar in het midden. Extra of grotere harde schijf die aan bepaalde specs moey doen, de controller, verbeterde controller.. Ga zo maar door. Goedkoper dan een pc? Ja, de initiele hardware aanschaf wel. Daarna ga je over op het Nespresso verdien model.
Kan. Maar hoeft niet. Het is afhankelijk van de hoeveelheid games die je koopt en wanneer je die koopt. Ik heb nu een 360 en de games dalen na verloop van tijd toch ook flink in prijs op een console en anders schaf je ze tweede hands aan via Markplaats ofzo voor een paar Eurie. Op de PC moet je games toch ook kopen...? ...En bijkomende hardware heb je daarvoor ook nodig. Zo Nespresso is een console niet. Genoeg third party leveranciers en de upgrades die je noemt zijn niet noodzakelijk, maar opties.
Mjah, heb zelf ook een 360 en een wii. Daar komen mijn ervaringen ook vandaan. Ben vast een van de weinigen met een nog originele phat 360, waar je dus het hdd geneuzel had. Had je een 360gb ms hdd voor 100 euro. :') Uiteindelijk een zelf gehackte 3rd party disk erin gehangen. Eigenlijk is de d pad zo'n beetje onbruikbaar op de 360 controllers. Moet je eigenlijk de verbeterde variant van hebben. Keer 2 a 40-50 euro. Zucht. En de wii.. Tsjah. Wii motes keer 2. Nunchucks keer 2. Wii motion plus keer 2. En die rommel is nog eens een partij duur ook. Pc gaming, af en toe een nieuwe muis, die je zo duur uit kan zoeken als je zelf wilt, want er is daadwerkelijk meer dan 1 fabrikant waarvan het spul werkt. Zoals marktwerking befoeld is dus. 2/3 tientjes heb je vaak wel een goeie aanbieding ergens. Games 2e hands kopen op bijv mp heb ik ook een tijdje gedaan met 360 games, tot opeens een need for speed gamesEA pass bleek te hebben. Moet je alsnog een losse key kopen om online te kunnen met je 2e hands game. Dan liever op de pc een steam sale, of een losse key ergens. Nu is dat laatste misschien een beetje een grijs gebied, maar ik heb er nog nooit ellende mee gehad, i.t.t. dus bijv. bij de 2e hands 360 games.

[Reactie gewijzigd door xxxneoxxx op 15 juni 2016 19:57]

Voor mij als casual gamer is juist de introductie-prijs van de One S een reden om mogelijkerwijs toch weer terug te keren naar console voor het eerst sinds de PS2. Ik heb weliswaar tijdelijk een PS3 en een XBOX 360 gehad maar de voordelen van werkstation en gamestation in één waren in mijn studententijd vrij groot.

Als compromis tussen game/werk-PC en draagbaarheid heb ik twee jaar terug een Asus N56 aangeschaft, maar die begint het toch erg zwaar te krijgen tijdens games zoals FIFA 15/16. Wat Frostbite in FIFA17 volgend jaar voor mijn laptop gaat betekenen weet ik niet, maar terug naar een full blown game-PC wil ik niet ivm kastruimte bij de TV.

Bovendien, voor de €300 die je aan een XBOX One S uitgeeft kan je, bij aanschaf nieuwe laptop, nooit een echt fatsoenlijke GPU krijgen. En bovendien zit je dan weer met een laptop van bijna 4cm dik.

edit: ter verduidelijking, de reden waarom ik nog niet voor een XBOX One gegaan ben is omdat hij bij launch te duur was en ik hem gewoon niet mooi genoeg vond. De PS4 was mooier maar is nu duurder. De One S is voordelig geprijsd, en in mijn mening de mooiste current-gen console op de markt. Ja dat speelt ook mee. Het staat toch in je woonkamer.

[Reactie gewijzigd door Bark_At_The_Cat op 15 juni 2016 11:44]

$300 voor een console lijkt me vrij redelijk. Grafische kaarten voor de PC die eventueel 4K ondersteunen zijn al snel de helft. PS4 staat voor 299 euro bij amazon.de (zonder controller dat dan weer wel)
Maar wat is nou precies het idee? We hebben straks dus:
1. Xbox One ("Current-Gen")
2. Xbox One S ("Current-Gen" nieuwer model als het ware)
3. Project Scorpio ("Next-gen"???)

De reden waarom ik me dit eigenlijk af vraag is: alle game-ontwikkelaars zitten er natuurlijk niet te ontwikkeln om 2 á 3 verschillende Xbox versie's van hun game te maken, om vervolgens ook nog eens 1 á 2 Playstation spellen te maken.

Dat zou dan 2 dingen kunnen betekenen: of het wordt niet voor alle verschillende platformen ontwikkelt, of het wordt wel voor alle verschillende platformen ontwikkelt maar het zal niet voor alles geoptimaliseerd zijn.

Is/wordt de Project Scorpio echt de nieuwe console van Microsoft (zoals de One de opvolger was van de 360), of wordt het een Xbox One on Steroids?
Ik hoop gewoon echt dat het nieuwe consoles gaan worden, dat ze het niet naast de huidige generatie laten draaien.

De ps4 en Xbox one zijn al weer een tijdje uit, dus gewoon stilletjes wat geruchten mag wel weer voor we nieuwe.
Hier in Nederland is de Xbox One nog geen 2 jaar verkrijgbaar. In Amerika 2,5 jaar. De gemiddelde levenscycli van consoles is zo'n 7 jaar. Ga er dus maar niet van uit dat dit al de nieuwe generatie wordt.
In feite komt er geen nieuwe generatie meer, alles is nu x86 en dat zal verwacht ik zo blijven, ook over 5 of 10 jaar. Dat betekent dat in theorie een game die je nu op de xbox one speelt, over 10 jaar ook nog zal werken op de xbox 2/3. Andersom zal er wel ergens een cut-off point zijn maar de backwards compat. zal veel groter en beter zijn dan vroeger.
Als er nog wel ooit een nieuwe generatie komt van consoles zoals we die nu kennen, daar ben ik niet zo zeker van. Ik denk dat pc gaming terug in opmars is, zeker omdat ze interessanter zijn voor VR en de console hardware veel sneller vooruitgaat dan vroeger, zoals ook in het filmpje werd aangehaald. We zullen het uiteraard pas zeker weten als de tijd daar is, na tien jaar.
Ik denk niet dat de PC populairder word. Ik zelf wil met controller multiplayer gamen en op de pc werkt dat niet voor multiplayer games. Dat leg je gewoon af.

Ik ben altijd pc gamer geweest, maar zo achter een bureau zitten is niks meer voor mij.
Ik begrijp wat je zegt, ik game ook liever in een zetel, daarom is mijn pc steeds verbonden met de tv. Voor multiplayer schietspellen moet je het dan inderdaad wel met het nadeel van de controller stellen.
Ja dat is waar ze gaan nu richting de 3 jaar, ik ga niet uit van de nederlandse release.
Maar dat ze beetje geruchten verspreiden dat met wat nieuws bezig zijn kan wel, voor dat allemaal werkt duurt nog wel even.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 15 juni 2016 08:29]

Dat zijn ze ook niet, maar het voelt wel alsof the Neo en zeker de scorpio nu (na de onthulling) next gen consoles worden.
Toch zullen games ook op de huidige consoles blijven werken (al zullen die beter op de nieuwe consoles zijn)
Ondertussen, doet Sony en MS doen in mijn ogen niets bijzonders, het maken en verkopen van verbeterde hardware. Hoe kan dit nou verrassend zijn?

Wat wel verrassend mag zijn, is dat cycli met grote significante verbeteringen uit de mode is. Op zich niet gek, want het ontwikkelen en bouwen van hardware is tegenwoordig betaalbaarder dan ooit. Wat wel duur is, is time to marketing (willen dat je product in oktober al klaar ligt).

Dit alles wat Sony en MS doen is prima fantastisch, sneller, mooier, gelikte hardware... kom maar op! Periodes van 7 jaar wachten is voorbij, nieuwe GEN, zulke verassingen zie je straks niet meer. Verwacht eerder om de 2 a 3 jaar verbeterde model.

Ik mag het zeker niet zeggen, maar waar zijn al die nee-zeggers gebleven toen Sony een verbeterde model aankondigde. Het nee kamp tegen vooruitgang. Ik hoor ze niet meer. De grote nee kampers begrijpen nu donders goed dat er geen weg terug is, verbitterd blijven op een stukje glorie. Dit betekend dat je langer dan één dat in de consumenten industrie meedraait... Ja, je wordt dus oud (die goede oude tijden toch, wat kwam dat snel).
Het wordt een Xbox One in steroids. In feite is dat ook in de presentatie gezegd, alle games van Xbox one werken op Scorpio en andersom. Ik kan me voorstellen dat ze over vier jaar weer met een nieuw model komen en dat de huidige One er dan uit gaat. Het draait ook nog eens allemaal op UWP, dus dat zou weinig uit moeten maken voor welke het is ontwikkeld
Game ontwikkelaars vinden het geen probleem lijkt me om voor 3 verschillende xbox'en te ontwikkelen. Dat is iets wat ze al gewend zijn van PC's, waar ze nog veel meer verschillende configuraties moeten testen.
Ze kunnen het best een probleem vinden. Moet je alsnog rekening houden dat de game die je voor/met een Scorpio Devkit maakt ook op mindere hardware moet draaien. Krijg je Watch_Dogs e3 taferelen op je Xbox.
Ik vermoed dat je gewoon met bepaalde settings kunt gaan spelen (view range, texture quality etc.). Zolang de hardware maar grotendeels hetzelfde is (geen compleet andere chip) zal het denk ik nog wel meevallen.

Als je om de 4 jaar een nieuwe console zou moeten kopen lijkt me dat een doodsteek voor de console in het algemeen. Dan zou het zelf bouwen van een "console" zoals een steam machine ineens heel interessant worden.
Dat zou inderdaad wel een mooie oplossing zijn, daar had ik nog niet over nagedacht. Stel dat je straks hebt:
- Xbox One (S)
- Xbox Scorpio (whatever z'n naampje wordt)
&
- PS4
- PS NEO

Zou mooi zijn als je dan, net als op de PC, video settings etc aan kunt passen. Misschien niet zo uitgebreid als op de PC (omdat een console vooral toch "gemak" is). Een preset voor elke console zou wellicht al voldoende zijn.
Dat gaat de game developer natuurlijk voor je doen.
Denk dat het voor ontwikkelaars wel mee zal vallen hoor. Het is vrijwel off the shelf pc hardware en waarschijnlijk kunnen ze in de games met een paar kleine tweaks effecten aanzetten zodra hij op een nieuwere versie wordt grspeeld
Ik denk dat de oude Xbox One uitgefaseerd wordt. Er is geen enkele reden om die te blijven produceren.
Doen ze goed dat ze de xbox toch even ineens 40% kleiner kunnen maken én de voeding erbij inbouwen. Voor sommige mensen zal het toch wel wenselijk zijn dat een console zo klein mogelijk is zodat men hem makkelijk weg kan werken in de woonkamer. (ookal zijn de PS4 en Xbox mijn inziens helemaal niet lelijk) maar onstaan door de compacte vorm verder geen warmteproblemen? En speelt die chip nou alleen 4K films af? Dacht dat ze dat al konden namelijk.
De 4k standaard voor blurays is pas rondom of na de introductie van de xbox one en ps4 bekendgemaakt, dus dat zit nog niet op de huidige consoles. Maar überhaupt hebben ze geen 4k output geloof ik.
Ps4 kan wel films 4k afspelen al de Xbox one niet
Het klopt inderdaad niet dat jouw PS4 4K films af kan spelen. Het enige wat hij wel kan is jouw eigen 4K video en foto's displayen, wat een klein maar wezenlijk verschil is met 4K films af kunnen spelen :)

[Reactie gewijzigd door Ninjetsu NL op 15 juni 2016 09:55]

O oke dat wist ik niet ach die heb ik toch niet, heb niet eens een 4K tv en dat zal nog wel even blijven deze pas 2 jaar oud :P..
Mijn Ps4 kan dat niet 😞.
Mijne ook niet. Zeker geen Ultra HD blu-rays. :) Dus wat dat betreft zet MS hier een erg scherp geprijsde Ultra HD blu-ray speler neer die ook nog XBox one spellen kan afspelen. De huidige spelers van Panasonic en Samsung kosten bijna 500 euro.
"Ineens"

2,5 jaar later.
waarschijnlijk zit er een nieuwe kleinere soc in, die minder warm word, waardoor ze minder koeling + stroom nodig hebben
Ik heb de gewone xbox one al maar de Xbox S ga ik ook halen 😃. Puur voor de Ultra Hd blue ray functie 😉. Veel goedkoper dan dit zal je momenteel nergens vinden. Kan ik eindelijk goed gebruik maken van onze 4k tv 😉. Hopelijk verrast Sony 'ons' ook met een 4k speler erin 😃.
Ps4 speelt al 4k af met films alleen niet met games, deze Xbox one s gaat ook alleen maar 4k films afspelen geen games.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 15 juni 2016 07:33]

Dit klopt niet.
Hi Pelt, het is jammer dat ik hier geen screenshots kan posten anders had ik het hier gepost. Me Lg Uhd geeft onscreen aan wat de resolutie als ik fhd/uhd aan het kijken ben.
Dat is altijd een beetje lastig aangezien output resolutie niet gelijk is aan content resolutie. Het kan best zijn dat de PS4 op 4k een handshake doet over HDMI, maar de content toch in 1080p toont. De PS4 heeft HDMI 1.4 dat max 2160p30fps aan kan. Dus je zult nooit de beste ervaring hebben. Daarnaast ondersteund de PS4 geen 4k bluray disks. Wellicht dat Sony een vooruitziende blik had en nog iets kan doen met een firmware update.
Jouw LG doet een upscalling. De PS4 doet zelf geen 4K output voor films (Zit ook nog geen Ultra Blu-ray speler in). Volgens mij heeft de PS4 daar niet eens de juiste HDMI uitgang voor.
Dat me Mxq-pro aan upscaling doet dat lijkt me stug omdat het een hdmi 2.0 aansluiting heeft. De series wat we kijken en sommige films op Netflix uhd aangeeft. Kijk ik zonder de Mxq maar direct via me tv Netflix wil kijken zie ik de optie van uhd niet op Netflix verschijnen 😞. Wat ik wel weet is dat de huidige Ps4 en X1 geen 4k ondersteuning hebben. Mocht ik het fout hebben dan mijn excuses.

[Reactie gewijzigd door Vallinny-19 op 15 juni 2016 09:46]

Volgens Netflix wordt op de PS4 alsmede Xbox geen 4K streaming optie ondersteund. Dit gebeurt bij de nieuwe versies van beide pas.
Dus dan ben ik benieuwd waar die 4K vandaan komt. Want ik krijg het niet voor elkaar.
Ook op me Ps4/x1 krijg ik ook geen uhd content als ik NF/YT kijkt. Wel via me Mxq-pro 😃.
Ik heb de Mxq toen aangeschaft omdat het wel 4k native ondersteund. Momenteel is het alleen gefocust op films. Zolang beide next-gen consoles hdmi 1.4a ondersteunen kunnen we geen 4k kijken (upscaling reken ik niet mee). Ik ben bewust meegegaan voor de 4k content. Nu is is het alleen afwachten tot we allemaal ervan kunnen genieten 😃.
Duidelijk :) . Zie ook dat ik jouw opmerking verkeerd las en dacht dat het nog steeds over de PS4 ging ipv de Mxq-pro.
Waarschijnlijk bedoel je upscale maar ik met mijn huidige Ps4 geen 4k content afspelen ook niet wanneer ik op Nf of Yt 4k content wil afspelen. We hebben sindskort de Mxq-pro en die kan wel op Nf en Yt 4k afspelen zonder dat het een upscale is.
Volgens mij kunnen die goedkope Chinese Android boxen geen Netflix 4K afspelen, omdat deze geen officiële Android TV draaien en ook geen licentie hebben.
April 2016 Microsoft: "We are not working on a Xbox one 1.5"
Yeah yeah sure: http://www.ibtimes.co.uk/...ys-he-not-big-fan-1552788

2013: Wij kunnen de always online DRM niet verwijderen....
https://youtu.be/XbPuDq0hvKI
Yeah right.

[Reactie gewijzigd door 7th op 15 juni 2016 08:07]

Punt 1 klopt gewoon. Het is een slim versie geen 1.5. scorpio kan je denk ik scharen onder 2.0
Nee de S heeft ook meer power maar dat word nu ook snel onder de tapijt geschoven.
nieuws: Gears of War 4-ontwikkelaar: Xbox One S is sneller dan Xbox One
Misschien wel meer power, maar geen 0.5. is eigenlijk alleen bedoeld voor hdr.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee