Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

Het nieuws van de E3 - Wat waren de belangrijkste aankondigingen?

15-06-2016 • 10:15

48 Linkedin

Traditiegetrouw komt de grootste stortvloed aan nieuws al naar buiten voordat de deuren van het Convention Center in LA geopend zijn voor de daadwerkelijke E3-gamebeurs. Sony, Microsoft, Nintendo, Electronic Arts, Bethesda en Ubisoft hadden alle grote en minder grote presentaties voorbereid, en daar kwamen uiteraard de nodige nieuwe games in naar voren. Microsoft had met de introductie van de Xbox One S en de teaser voor Project Scorpio een bovengemiddeld aandeel voor hardware, terwijl Sony de introductiedatum en prijs van de PlayStation VR uit de doeken deed.

Voor games was er heel wat meer aandacht. EA maakte bekend dat er momenteel minimaal drie Star Wars-games in ontwikkeling zijn, Ubisoft introduceerde Steep en Bethesda onthulde Quake: Champions, en maakte bekend dat Fallout 4 in de nabije toekomst vr-ondersteuning krijgt. Vr speelde ook bij Sony een grote rol. Niet alleen werd de hardware besproken, ook werden Star Wars Battlefront: X-Wing Mission en Batman Arkham VR getoond. Daarnaast had Sony met God of War, Days Gone, Detroit en Death Stranding - het gloednieuwe project van Hideo Kojima - een prima line-up.

Namens Tweakers waren redacteuren Paul Hulsebosch en Jurian Ubachs aanwezig bij de persconferenties. Bij het opmaken van de balans viel hen vooral de andere insteek van Sony en Microsoft op; de een richtte zich vrijwel uitsluitend op games, terwijl de ander juist de nadruk legde op nieuwe hardware. Over de parade van games werden de redacteuren het nauwelijks eens. Jurian vond dat Sony op dat vlak het beste verhaal had, maar Paul zag te weinig verrassing in de daar getoonde line-up. Een ding is wel duidelijk; alle uitgevers tezamen presenteerden opnieuw een prachtige reeks kwalitatief hoogwaardige games, waarvan er veel in de komende anderhalve week nog met een preview op Tweakers zullen verschijnen.

Reacties (48)

Wijzig sortering
Zoveel toffe games weer dit jaar. Even een lijstje:

- Forza Horizon 3 - Ben Horizon 2 nog steeds aan het spelen. Bijna perfecte racegame, ik kan niet wachten!
- Horizon Zero Dawn - Gameplay zag er goed uit, hopelijk is de story dat ook anders is de kans op eentonigheid groot.
- Detroit Become Human - Heel interessant, ik hoop dat ze diepe vraagstukken aankaarten over AI. Dat het echt stof tot nadenken geeft en niet zomaar een actie game.
- We Happy Few - Heerlijke creepy trailer. Hoop dat de gameplay net zo goed is.
- Watch Dogs 2 - Ook al was deel 1 een draak van een game kunnen de trailers van deze me wel bekoren. Ook de graphics/gameplay ziet er een stuk haalbaarder uit.
- Battlefield 1 - Dat wordt weer een heerlijke shooter. Ik hoop dat ze de launch dit keer wel voor mekaar hebben.

[Reactie gewijzigd door guReMcO op 15 juni 2016 12:43]

Hey! Je vergeet The Legend of Zelda ;)
Naja als we dan toch bezig zijn. :P

- Project Scorpio - game pc in console vorm. Erg interessant.
- Dishonored 2 - Dishonored 1 was een erg leuk game dit lijkt net zo goed te worden.
- Dead Rising 4 - Zolang ik op een roze driewieler zombies omver kan rijden ben ik blij
- Vampyr - Dontnod maakt zeer intressante, hoewel niet altijd even goed uitgewerkte, games dus ik ben heel benieuwd wat ze hiermee gaan doen
- Deus Ex Mankind Divided - Spreekt voor zich
- For Honor - Zag er leuk uit. Ik hoop dat er een interessante singleplayer inzit.
- Death Stranding - Geen idee waar dit over gaat maar ben heel benieuwd
- Days Gone - Kan niks zijn maar kan ook heel leuk uitpakken.
- Steep - Ziet eruit als een erg coole xtreme sports game.
- Nier Automata - De eerste Nier was een bijzondere titel qua verhaal. Hoop dat ze dat nog een keer kunnen.
- Call of Cthulu - HP. Lovecraft heeft een geweldige lore gebouwd, krijgt het nu eindelijk de game die het verdient?
Waaroom vergeet iedereen titanfall 2? Zo klein was die reveal niet
Grootste flop vond ik nog wel de VR games voor PC, kom je met 1 of andere star trek game (bleh graphics) en vage capture the flag met vogels :/

Ben blij met de QoL functies van MS, de nieuwe controllers en natuurlijk FH2 en DR4.

Battlefield 1 was toch dé game, TF2 viel me best zwaar tegen.
VR moet je beleven. Op een plat scherm naar een VR game kijken komt totaal niet over. Dat heb ik al met zoveel games gehad. Holopoint, Space pirate Trainer etc komt ook totaal niet over als je het niet ervaren hebt en dan zijn dit nog simpele games.

Simpel voorbeeld is de skyscaper experience in Oculus dreamdeck. Het enige wat je daar in kan doen is om je heen kijken terwijl je aan het randje van een afgrond staat op een enorm hoog gebouw. Mensen die ik dit heb laten zien gaan helemaal uit hun dak en worden er helemaal lyrisch van. Ze hebben het er weken later nog over en dan is dat nog niet eens een game. Als ik jou een filmpje laat zien van precies hetzelfde denk je "uh ja en? wat is hier bijzonder aan".

[Reactie gewijzigd door Mirved op 15 juni 2016 12:48]

Bedoel dus niet de beleving, maar de graphics. Voor een setup van zoveel geld had ik toch behóórlijk meer verwacht dan deze games.

Ik wil gewoon AAA games zien met VR, Forza, GTA, BF, daar zie ik 10x meer in dan die 'indie' games die je 2x speelt omdat het grappig is.

Daarom ga ik geen 400-800 euro uitgeven als ik niet 'die' games kan spelen die ik VR zou willen spelen of uberhaubt te testen, of juist met een desillusie te zitten dat het toch net niet mijn verwachting is. En daarmee zie je nu al een hardware exclusive strijd komen waar wij als consument eigenlijk niet op zitten te wachten. PSVR exclusive, Rift exclusives, Vive, OSVR, noem ze maar op.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 15 juni 2016 12:56]

Zoiets als Fallout 4 VR, Doom VR, Project cars, Elite Dangerous, DCS world of War Thunder?

Weinig AAA games zullen er voorlopig naar VR gaan. De markt is nog te klein voor grote publishers om er geld in te steken. Maar er zijn genoeg Indie games waar je nu al veel plezier uit kunt halen. Zeker meer dan 2x.

Sowieso heb je een verkeerd beeld van VR gamen. 1st person shooters en dergelijke klassieke games zal je sowieso niet snel zien in VR. Rondlopen terwijl jezelf stil staat daar worden heel veel mensen erg misselijk van. VR moet het hebben van heel andere "nieuwe" gameplay dat je nog nooit ervaren hebt. Echt interactie met de wereld om je heen dat jij zelf doet doormiddel van motion controlls. Kijk eens een filmpje van Job Simulator en bedenk dat je alles met je eigen handen doet.

[Reactie gewijzigd door Mirved op 15 juni 2016 13:11]

Zoiets, maar niet specifiek :P Beetje als 'ik wil tekken', ok hier heb je Killer Instinct.

Bij FPS shooters had ik gewoon verwacht dat jij je hoofd onafhankelijk draait tov je poppetje, dus regulier aimen maar als extra rond kunnen kijken.

Maar ik bedoel dus precies die Job Simulator, het heeft voor mij een te hoog Wii/PS move gehalte, paar keer spelen en voor mij is het leuk geweest. Als dat wordt gezien als de 'nieuwe gameplay', sla ik wel over, of pak gewoon zo'n interactive video ding van bv die cardbox VR.

Maargoed, ik denk dat ik geen doelgroep ben van de huidige VR, ik heb zelf een 2D FPV unit gekocht/gemaakt, dat zou ik al genoeg vinden. Geen 3D happy zut, gewoon 2D met 1 groot scherm alsof je in de bioscoop speelt. (waarom ik dus wacht op XBO streamen naar WM10).

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 15 juni 2016 13:21]

Je had het wel degelijk over de beleving, je zei letterlijk 'één of andere star trek game' en 'vage capture the flag met vogels'. M.a.w. de setting en gameplay van de game spreekt je niet aan.

Die dikke pc die een Rift aanstuurt, moet wel 90 fps op ongeveer 4k resolutie halen. Je kan zelf wel bedenken dat dit met de huidige AAA games en moderne hardware vrijwel onmogelijk is, dus waarom verwacht je dan zoveel van een VR game qua graphics?

Daarnaast heb je denk ik nog nooit zelf een VR headset opgehad, want dan zou je al weten dat de tradionele games juist niet bij een VR beleving passen. Rondlopen in de niet-VR games is zeer misselijkmakend in VR, omdat de bewegingen erg onnatuurlijk en snel zijn. De echt leuke games zijn speciaal voor VR en motiontracking van handen (en vingers) ontwikkeld. En zoals altijd al gold: gameplay is veel belangrijker dan graphics. Die scene uit DreamDeck waar je over de rand kijkt is de eerste keer ook echt enorm indrukwekkend. Dat soort ervaringen moet je als developer goed onderzoeken om een echt leuke VR game te maken.

Op het eind begin je ineens over de exclusives war tussen Facebook en Valve. Dat is ook juist het onderwerp wat iedereen maar napraat. In de praktijk merk je er nog niks van en het duurt nog wel even voordat er een duidelijke winnaar uit komt. Ik heb zelf een Rift en ik kan alle content spelen (alleen ik heb nog geen motion controllers natuurlijk). Vive eigenaren kunnen (eventueel met een simpele tool) ook alles spelen. Aan de andere kant biedt de Oculus Store op dit moment eigenlijk niks wat je als Vive gebruiker nou echt zou willen. Het meeste is ook op SteamVR te krijgen.
Zoals ik al 4x heb gezegd, ik ga geen 400-800 euro uitgeven om het enkel te proberen, laat staan garantie te hebben dat er uberhaubt games komen die mij aanspreken. Ja, maar je kan hem heus wel ergens testen.. nou niet met de games die er nu zijn.
En zoals altijd al gold
Dat is het nooit geweest en zal het nooit zijn, een goede game is de perfecte balans dus gameplay, settings én graphics. Het een compenseert het ander, het ander vult het ene aan voor een complete beleving. Battlefield op console en PC is perfect voorbeeld.

En de exclusives, natuurlijk is daar nu niets van te zien, de markt van VR is nog zo klein, dat ze uberhaubt in hetzelfde bootje moeten zitten om een gevestigde orde te worden, dán gaan we pas echt praten. (zie nu al PSVR exclusives).

Dan nog even dat punt van 90fps, waarom gaat de PSVR dan minimaal 60fps draaien op een 120hz scherm? Ja, ze hebben target op 60fps, maar een solid 60 met wat meer eyecandy wordt blijkbaar ook geaccepteerd.

Noem eens 1 game, random, die je nu al kan zeggen.. die speel ik over 6 maanden nog, elke dag.
Je mag zelf weten wat je met je geld doet, daar gaat het nu niet over. En als jij denkt er weinig plezier van te hebben, omdat er voor jou nog geen games zijn, dan niet.

Je redenatie is echter niet sterk, vandaar dat mensen reageren.

Jij geeft steeds aan dat graphics belangrijk zijn. Het spel met de beste gameplay wordt echter het meest gespeeld. Daarna komt pas graphics. In VR zien veel games er trouwens prachtig uit, maar jij blijft maar zonder ervaring zeggen dat de games er in VR niet uit zien.

Het is je blijkbaar te duur en daarom probeer je er wat op af te geven. Je mag best de kat uit de boom kijken, maar ga niet zonder ervaring doen alsof VR niks is.

Die PSVR op 60 fps kan vast werken. Met een cardboard en een telefoon lukt het ook. Het idee is alleen dat bepaalde technieken en een hoge fps er voldoende voor zorgen dat misselijkheid wordt voorkomen.

Zet nou gewoon ergens een Rift op en ontdek eens wat het nou is en wat je er mee kan. Daarna kan je er vast iets zinnigers over zeggen.
Nee, een logica conclusie 'het is je blijkbaar te duur, dus daarom geef je er op af', dat is lekker sterk. Nee, noem me dan gewoon sceptisch, want zo kijk er wel tegenaan.

Nee, het is te duur omdat het niets concreet bied, buiten nietszeggende en gadgetgehalte games, onder het motto 'immersive' en 'nieuwe manier van gamen'. En dat simpel af doen omdat ik geen ervaring heb met VR (niet direct met rift, wel met cardbox en consorten), betekent dat ik geen 'redelijke opvatting' kan maken wat ik er van verwacht voor zoveel geld?

Nee, enige wat lees zijn de standaard zinnetjes, gameplay boven graphics, andere manier van gamen, je moet het geprobeerd hebben. Alsof ik een flashback heb naar 3D televisies, zelfde verhaal. Eerst was 90fps absolute must, resolutie absolute must, nu komt PSVR en opeens 'nee, dat kan natuurlijk ook wel, maar dat wil je niet'. Laten we eerst het succes van de PSVR maar straks een bekijken tov Rift/Vive.

Toch grappig, stel nu dat ik dat ding wel op m'n kop heb gehad, dat enkele feit is opeens genoeg om mijn tekst wel valide te maken? Het veranderd niets aan de punten die ik heb aangehaald.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 15 juni 2016 16:31]

Als je hem op had gehad, had je een andere mening gehad. Je kan aan je argumenten zien, dat je nog niet een echte vr ervaring hebt gehad. Daarmee wil ik niet zeggen dat een Rift zo geweldig is om te gamen. Ik game het liefst en het meest op mijn normale scherm.
Maar als je dus niet begrijpt waarom graphics niet echt belangrijk zijn voor VR gamen en waarom 90 fps wel belangrijk is... daar moet je hem eens voor testen en dan snap je ineens wat ik en anderen hier steeds zeggen.
Succes met een mening die nergens op gebaseerd is, zoals vele miljoenen met jou. Wat een onzin argumenten. Zoals wel vaker, je zal geen mm toegeven op iets, terwijl je duidelijk ernaast zit.

Zodra iemand begint over 'vrijheid van meningsuiting' weet ik genoeg trouwens.
Alhoewel ik wel heel duidelijk meerwaarde zie bij racegames en spaceshooters vind ik het prima dat er mensen zijn die er om allerlei redenen niet voor warm lopen. Op het Assetto Corsa forum noemen we de vr aanhangers (vertaald) de vr-maffia. Je moet het ermee eens zijn dat vr geweldig is, want anders....

Alhoewel sommige argumenten tegen vr niet altijd even sterk zijn, merk ik een gebrek van inlevingsvermogen vanuit het vr-kamp naar non believers.

Ik hoop echt ooit eens een goede vr set te hebben bij Assetto Corsa. Mijn pc trekt dat waarschijnlijk nog niet goed genoeg en ik vind het nog te duur. Maar eens komt het vast en dat word heel gaaf :).
Dit jaar komt op de PS4 alleen al 50 VR games uit, waaronder een klein handje triple-A games. Ik vind dat behoorlijk veel in zo'n korte tijd. Een aantal leken mij echt wel interessant waarbij de VR goed naar voren kan komen. Zoals Tjeerd84 al zei; je hebt een vooroordeel over iets waar je vrij weinig van weet en/of ervaring mee hebt. En de verkoopcijfers zeggen niks over de kwaliteit, verkoop zegt meer iets over je marketing dan over een succesvol product.

Ik ben in ieder geval wel positief over VR in het algemeen en laten we hopen dat het een mooie toevoeging zal geven op de gaming wereld :)
Tot nu toe vind ik geen enkel vr game goed tot zijn recht komen op een plat scherm, dan denk je, wat een suf spel, hoe is dit leuk. Maar dan zit je zelf in die wereld en is het opeens heel tof
Mijn game of the shows zijn tot nu toe spiderman en southpark.
Southpark speelt natuurlijk heel slim in op de hero movie hype, met vlijm scherpe grappen. Hopelijk hebben ze hun beste grappen niet in de trailer gestopt.

En heel veel groeie marvel games zijn er niet ( wel batman van dc natuurlijk), maar dan mogen de makers van rachtet and clank er een volwaardige AAA titel van maken van Sony.

Voor de rest waren er natuurlijk nog wel veel meer dikke games. Alleen vr voor de pc blijft een beetje tam nog.
South Park : The Fractured But Whole (geniale titel), was inderdaad prima weergegeven. Het feit dat Trey Parker en Matt Stone aanwezig zijn helpt ook natuurlijk. Zolang zij zich betrekken in dit project kan je er vanuit gaan dat het een goede game wordt.
Vervelend dat Jurian altijd té kritisch luistert naar wat zijn collega Paul vertelt over zijn eigen waarnemingen en gevoel. Altijd als Jurian en Paul samen een item presenteren, zijn voor mij de spanningen zicht- en voelbaar tussen die twee mensen. Dit vind ik vervelend, want het maakt jullie geen team en het leidt te veel af.

Natuurlijk hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar laat elkaar dan wat meer in zijn waarde door te stoppen met kritische, bedenkelijke blikken terwijl de ander aan het woord is en steken onder water te plaatsen via subtiele opmerkingen. Mijns inziens zou dit het kwalitatieve niveau aanzienlijk verbeteren. :)

[Reactie gewijzigd door dsteensma op 15 juni 2016 14:55]

Ik vind het juist wel ok dat ze samen hun ervaringen delen en daarbij wat tegengeluiden geven naar elkaar toe. Volgens mij kunnen beiden heren makkelijk door een deur en hebben een groot raakvlak in gemeen: games. Dat ze niet dezelfde smaak hebben is ook geen punt: meer diversiteit.
Maar het is ook een beetje de reflectie van GoT, ik vind het Jurjen en Paul nog zeer netjes doen.. pak een random topic hier, dan zijn dit nog 2 grote vriendjes :P
Haha, spanning wilde ik het niet noemen, maar het valt me wel altijd op dat ze beide een totaal verschillende mening hebben :Y)
Ik ben het eens met de bevindingen van dsteensma. De "spanningen" zie ik ook vaker terugkomen in de reviews over het algemeen. Arrogantie wil ik het niet noemen, maar het is toch zeker het benoemen waard dat Paul vaak ondergesneeuwd wordt door de kritische bevindingen/blik van Jurian. Beide vind ik goede reviewers, maar voor de camera kan er naar mijn idee nog een tikje respectvoller met elkaar omgegaan worden, waardoor er geen "strijd" zichtbaar is. Ongetwijfeld zal er op de werkvloer hier niets van terug te zien zijn, maar voor ons als kijker valt het wel op. Hoop dat ze er wat aan hebben :)
Ik dacht dat ik de enige was die dat zag, in het filmpje van de Xbox One S viel het mij ook al op hoe Jurian meer ruimte claimt.
Ik heb precies datzelfde gevoel. Steeds als Paul iets pitched naar Jurjen zodat die daar op in kan haken, haakt die daar ontkennend op of op een negatieve manier in. "Nou, vind ik niet.." of "Nou, onder de indruk".

Ik kreeg bij hen twee ook constant het gevoel van strijd. Het leid voor mij ontzettend af van waar het over zou moeten gaan: Twee gamers die over games praten.
Ik had eerste je commentaar gelezen voordat ik het filmpje bekeek. En warempel, bij elke pitch van Paul moet eerst even "genuanceerd" worden. Dit komt vervelend over en maakt het kijken minder plezierig.
Dit idee heb ik wel eens gehad bij hun filmpjes, maar vond het nu erg meevallen. Ja, ze gaan tegen elkaar in, maar lijken dat ook gewoon van elkaar te verwachten. Bedenkelijke blikken en steken onder water zijn mij niet opgevallen. Wat mij betreft was het een presentatie van twee mensen die vanzelfsprekend de beurs verschillend beleven.
Bedankt voor de vele videos, artikelen en het contentgehalte voor zover, kan niet wachten op de previews om mij te kunnen verdiepen en wat er nog te komen staat in de E3 dit jaar! _/-\o_
God of War - Nieuwe opzet
Resident Evil 7 - P.T. achtige vibes en was enkel bekend als The Kitchen
Horizon Zero Dawn : Nieuwe gamplay
The Last Guardian - Release date en nieuwe omgevingen
Days Gone - Nieuwe IP
Detroit become human - Meerdere uitkomsten op basis van jouw research
Spiderman - Nieuwe game.
VR - Batman, Star Wars, FFXV

En als klap op de vuurpijl Mr. Hideo ("Im back!") Kojima met Death Stranding - Waar we totaal niets van weten.

Wederom een uitstekende Sony conference. Enige minpunt was Skylanders..
Variatie en ook werkelijk nieuwe aankondigingen van grote games, inclusief verrassingen maakten de Sony conference een stuk sterker dan die van MS. Die van MS was erg voorspelbaar: veel van de bekende franchises.

En het orkest erbij was geniaal, wat een opening!

[Reactie gewijzigd door UltimusXI op 15 juni 2016 12:45]

Sony vond ik erg sterk. Belangrijkste voor een console zijn toch de games, en de first party games op de PS4 zijn erg gevarieerd en meestal van hoge kwaliteit. Dat was deze E3 niet anders.

Mijn persoonlijke favoriete aankondiging is toch Skyrim voor de PS4 en XboxOne, kijk er naar uit weer in die wereld te stappen!
Wat ik van Sony heb gezien voel ik mij echt weer een klein kind. Echt zin in al dat moois. Veel sterke exclusives ook. Ik zou ze de Neo bijna vergeven. :)
Alleen al de gameplay beelden van Battlefield 1 maakten voor mij deze E3 al helemaal perfect. Wat kijk ik uit naar die game zeg!
ik ben positief voorzichtig. Eerst zien dan geloven. Ik vind BF4 en BF3 geweldig. Voor mij persoonlijk kijken of ik het hele WWI wel leuk vind. Hopen dat BF5 gewoon weer het heden wordt en geen future
Niemand hyped voor titanfall 2?
Jawel hier :D

Titanfall 1 pas laat gekocht voor de xbox one, nooit gedacht dat deze game zo tof zou zijn.. Kan ook niet wachten op Titanfall 2.. Maar als je op de xbox one kijkt naar de E3 games (staat bij mij op me homescreen) dan staan er echt toffe titels bij, zowel totaal nieuwe games als opvolgers zoals titanfall2.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee