Mooi geschreven review, maar een paar dingen zijn onjuist of worden niet goed uitgelegd.
Toch is er ook een heel klein nadeel aan Loot 2.0. Doordat de loot nu vooral moet komen van de sterkere monsters in de game, is de kans kleiner dat je iets bruikbaars vindt in de vele kisten, kratten en vazen die overal liggen. Voor spelers met licht structopatische neigingen als ondergetekende was er in Diablo altijd een heerlijk excuus om te allen tijde de gehele kaart te willen ontsluiten. Elke hoek moest verkend, want de kist of vaas die daar wachtte kon net dat ene fantastische zwaard bevatten. Dat excuus is er nu nauwelijks nog omdat dergelijke vazen, net als lagere monsters, zelden nog iets bruikbaars droppen; waarmee ook de neiging om te verkennen kleiner wordt.
Dit is simpelweg niet waar. Met Loot 2.0 kom je minder vaak loot tegen, dat geldt voor zowel de monsters als de vazen, kisten en lijken. Mensen die graag alleen op elites jagen kunnen dat doen. Mensen die graag elke vierkante cm wil ontdekken en alle destructibles vernietigen en elke lijk en boekenkast wil doorzoeken, kunnen dat doen en zullen daarvoor ook beloond worden. Het is zeker niet zo dat alleen de gevaarlijkste monsters goede loot droppen.
Je kunt nu kiezen uit Normal, Hard, Expert, Master en Torment
Ik mis hier de uitleg dat Torment 6 levels kent, dus in totaal zijn er 10 moeilijkheidsgraden.
Het mooie daarbij is dat er in Adventure Mode geen 'moeilijk' of 'makkelijk' meer is. De moeilijkheid wordt automatisch aangepast aan je character. Als je dus met een level 70 character naar Act I wil, tref je nog wel dezelfde tegenstanders, maar dan een stuk sterker.
Hier worden twee dingen door elkaar gehaald, moeilijkheidsgraad en level. Adventure Mode kent wèl makkelijk en moeilijk, namelijk in de 10 moeilijksgraden die erboven zijn beschreven.
Moeilijkheid wordt niet automatisch aangepast aan de character, maar wel de monster level. Als level 1 kom je andere level 1 monsters tegen, en elke keer als je een level erbij krijgt, krijgen de monsters dat ook. De monsters schalen met je level mee op, maar dat is geen verhoging van de moeilijkheidsgraad.
Naast de vooraf onbekende, maar goede voorwerpen die je krijgt voor het volbrengen van de Bounty, krijg je een bewijs dat je hem hebt volbracht. Als je er daar vijf van hebt, krijg je toegang tot een Nephalem Rift. Daar is de beste beloning van de game te verdienen, ook al blijft die grotendeels random. Een Nephalem Rift is een random samengestelde combinatie van elementen uit de game, die samen een stevige uitdaging vormen waar je makkelijk 20 minuten zoet mee bent.
Zoals ik het hier lees moet men 5 Bounties doen om een Rift te openen. In het spel is het echter iets anders. Door het doen van Bounties krijg je Rift Keystones, hoeveel je er krijgt, is willekeurig. Je zou bijvoorbeeld na 1 of 2 Bounties al genoeg keystones kunnen hebben om een Rift te openen.
"daar is de beste beloning van de game te verdienen" is niet helemaal correct geformuleerd. Overal in de game is de beste beloning te verdienen, zowel in de Campaign mode, als Adventure Mode in zowel de Bounties als de Rifts. De beste beloning is dus zeker niet exclusief in de Rifts de vinden.
Wat ons alleen wat verbaast is dat je toegang moet veroveren tot een Nephalem Rift. Waarom moet je eerst vijf Bounties afronden voor je een Rift in mag? We hadden liever gezien dat je vrijelijk mag kiezen of je een Rift aandurft of niet, zonder dat je daarvoor eerst op Bounty-jacht hoeft te gaan.
Ik denk dat het een gemis is om Crafting niet op te nemen in de review. Dan is de bigger picture makkelijker te zien. De End-game van D3 was het herhaaldelijk farmen van "efficiente" routes. Of in een woord: saai.
Als men kijkt naar de nieuwe recepten voor blacksmithing is te zien dat er specifieke items nodig zijn die van specifieke monsters kunnen droppen. Men wil dat spelers alle content in het spel spelen en zich niet focussen op een klein deel.
Je hebt de Campaign mode om de gehele verhaallijn te spelen met gegarandeerde legendaries voor Act eindbazen, je hebt blacksmith recepten die spelers naar specifieke monsters sturen, verspreid over de hele wereld. In Adventure Mode sturen Bounties de spelers overal heen. En Rifts zijn de spannende randomized dungeons.
Waarom Keystones? Zodat spelers zich niet focussen een klein deel van het spel. Zo houdt men het interessant, Rifts zijn leuk, maar speel ook eens Bounties ter afwisseling.
Patch 2.0 (Loot 2.0 en aangepaste moeilijkheidsgraden) en RoS (Act 5, Crusader en Adventure Mode) zorgen samen ervoor een enorme herspeelbaarheid van D3.