Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Diablo III: Reaper of Souls

Blizzard probeert zieltjes terug te winnen

Voorlopige conclusie

Op het eerste gezicht lijkt Reaper of Souls misschien niet zo'n heel goede uitbreiding. Het verhaal is niet erg verrassend en de Crusader valt een beetje tussen de bestaande Barbarian en Monk in. Toch is Reaper of Souls een flinke stap vooruit, vooral door de kleine veranderingen die Blizzard in de kantlijn van het nieuwe hoofdstuk en de nieuwe class heeft doorgevoerd. Dat het Auction House is verdwenen, is een zegen. Het maakt dat spelers weer zelf op zoek moeten en niet terug kunnen vallen op wat geld verdienen en daarna online de gear kopen die ze willen hebben. Het maakt van Diablo III weer een game waarin je hard moet werken om een goede uitrusting bij elkaar te spelen.

Verder is ook de Adventure Mode een erg prettige toevoeging. Doordat je nu niet meer eindeloos de campagne opnieuw hoeft te doorlopen, wordt het veel leuker om de game te blijven spelen als je de campagne eenmaal hebt uitgespeeld. Je kunt alle delen van de game in je eigen volgorde opnieuw spelen, waarbij je verlost bent van het verhalende deel. Wie van nog meer uitdaging houdt, zoekt de Nephalem Rifts en Bounties op, waarbij alles wat je voorgeschoteld krijgt helemaal random is. Alles wat je speelt nadat je de campagne eenmaal hebt doorlopen, voelt daardoor in ieder geval weer enigszins fris aan. Misschien nog belangrijker; de game heeft ook een nieuw loot-systeem, dat ervoor zorgt dat je minder zinloze spullen vindt en sneller gear vindt die bij je character past. Aan veel van de kritiek van de fans is tegemoetgekomen en daarmee past Reaper of Souls in een traditie. Na voorganger Diablo II kwam Blizzard met uitbreiding Lord of Destruction. Ook die voegde nieuwe classes en een vijfde Act aan de game toe, al waren het ook toen de diverse kleine veranderingen aan de gameplay die de fans nog jaren aan de game verslingerd hield.

Titel Diablo III: Reaper of Souls
Platform Windows, OS X
Ontwikkelaar Blizzard Entertainment
Uitgever Activision Blizzard
Releasedatum 25 maart 2014

Lees meer

07:51
Diablo III: Reaper of Souls Video van 29 maart 2014
06:57
Diablo III: Reaper of Souls Video van 23 augustus 2013

Reacties (134)

134
128
57
8
2
51
Wijzig sortering
Diablo 3 viel mij op zich niet zo tegen qua auction houden, maar meer omdat het na zoveel jaren anticipatie gewoon niet was wat iedereen (of in ieder geval ik) ervan verwacht had. Een game waarin je dezelfde verhaallijn 4 keer moet doorlopen (of moet...kan) is wat mij betreft niet iets waar ze jaren en jaren aan moeten werken. Ja er zaten slimme aspecten in de game qua moeilijkheidsgraad en samenwerking etc, maar na jaren wachten is het totaal niet wat ik voor ogen had! Daarnaast komt het auction house nog een om de hoek zetten en dan is het plaatsje compleet...in negatieve zin dus.

Ik moet zeggen dat ik me wel wat avonden vermaakt heb met de game. De sfeer is lekker, het speelt heerlijk weg (ietsje minder dan diablo 2 als je het mij vraagt) en het ziet er behoolijk uit, maar het is gewoon eeuwig zonde dat een game waarop we zo lang hebben zitten wachten niet dezelfde doorspeelbaarheid heeft als bv wow.

Na het zien van deze preview en wat filmpjes ga ik diablo 3 binnenkort toch wel weer een kans geven. even lekker opnieuw beginnen, doorhalen naar lvl 60 en daarna reaper of souls erop gooien.

Nog wat kuddo's richting de reviewer! Paul, preview leest weer lekker weg!
Eén van de grootste issues die ik met D3 had was de gebrekkige randomization. Waar bij zijn voorganger D2 alleen de 'town' (en boss arena's) altijd het zelfde uitzagen waren bij D3 nog zelfs vrij grote stukken van de speelvelden/mappen gewoon steeds het zelfde. Het steeds opnieuw verkennen van de gebieden, het tegenkomen van hordes monsters, rares en elites met de bijbehorende loot, het opnieuw opzoeken van dungeons en quest opdrachten was bij D2 zo random dat elke keer dat je inlogde het een uitdaging en genot was om te blijven spelen. Het maakte de 'replay value' ongekend hoog. Bij D3 is dit jammer genoeg ondermaats als het niet geheel afwezig is.

Tweede issue is het versimpelen en zelfs verdwijnen van de talent trees. Het kan dan wel zo zijn dat in D2 er voor elke class altijd maar aantal bepaalde builds waren die echt op en top zijn, maar de magie was altijd dat je geheel vrij was in het kiezen van je specialisatie en het juist de uitdaging was om nieuwe combinaties en talents te kiezen die niet de beste waren. D2 ging dan misschien ook iets te ver daarmee door ontzettend veel bonussen toe te kennen aan opeen volgende skills, maar zo werd je wel nog 'gedwongen' om goed na te denken over je keuze. Er wordt vaker geopperd dat je niet kon respeccen in D2, maar dit is iets wat door een simpele patch kan worden aangepast, dus dat is imo geen argument. In D3 is het jammer genoeg weer de andere zijde van de extreem... vrijwel geen customization in het kiezen van je abilities en talents. Je kunt wel on-the-fly switchen van je spells en ze versterken met een rune, maar vergeleken met D2 is het zo versimpeld dat het gewoon een enorme stap achteruit is wat betreft diepgang, vrijheid en de noodzaak van doordachte eigen keuzes.

Derde issue is het verdwijnen van de runes en hun runewords. Het gaf D2 gewoon zoveel extra diepgang en enorm veel replay value dat de keuze om ze in D3 eruit te laten gewoon onlogisch was. Het verzamelen, transmuten en socketen van de runes gaf zoveel meer mogelijkheden in het gearen van je character. Gear waar je in eerste plaats vrij weinig aan hebt wordt zo weer interessant en kan juist beter zijn dan de loot die je van een boss krijgt. De customization en het gericht opbouwen van gear dat specifiek voor jouw character was is een diepgang die ik als een groot gemis ervaar in D3. En ik bedoel hiermee niet het craften. Dat is iets wat ook in D2 voorkomt en zeker op hogere levels steeds belangrijker werd. D3 maakt het craften makkelijker, maar in D2 was het effcienter en veel minder random wat betreft de gear die krijgt door het spenderen van je mats.

Dit heeft niks met "door roze getinte glazen kijken" te maken, maar gewoon de verschillen in diepgang en houdbaarheid die ik tussen D2 en D3 ervaar. De keuze in grafische stijl die voor D3 gekozen was is iets waar ik snel overheen kwam, maar D3 verloor al heel snel mijn interesse door zijn oppervlakkigheid. Iets wat ik ook in D3 nogal mistte was de panic factor. Je loopt ignorant rond een gebied te verkennen en opeens komen er tientallen monsters op je af rennen (in D2). In die kleine momenten van spanning en paniek weet je even niet wat je moet doen en ren je weg om een omweg te zoeken of om te bepalen hoe je er het beste doorheen komt. Dit mis ik geheel in D3 en wordt zeker niet gecompenseerd door de rares en elites met hun enchants (die ook in D2 voorkwamen). D3 voelt aan als een slome, té saaie (mbt spanning/panic), Hack&Slash / RPG die alles wat zijn voorganger zo geweldig, houdbaar en diep maakte overboord heeft gegooid.

Maar heel eerlijk gezegd is dat niet iets wat voor mij onverwachts kwam. Als ik kijk hoe WoW over de jaren heen steeds eenvoudiger is geworden (en wordt!) dan is het niet verwonderlijk dat dit ook overloopt naar de andere IPs van Blizzard. De Auction House was voor mij niet eens een probleem overigens, maar wel het compulsief versimpelen van de aspecten die een spel juist diepgang geven onder het motto om meer mensen aan te trekken, is belachelijk. Het is geen elitair gedrag van mij uit, maar puur onredelijkheid van Blizzard om niet alleen de drempel maar ook de learning curve zo te verlagen dat het ten koste gaat van het spel zelf en zijn houdbaarheid. Als je steeds minder denken hoeft toe te passen wordt het alleen maar sneller saai en zullen mensen juist sneller stoppen met spelen.

Vele aspecten van D2 werden ook pas in de expansion verder uitgediept of verbeterd, hopelijk is dit ook het geval bij de expansion van D3. Ik wacht in spanning af.

[Reactie gewijzigd door Thyrius op 17 februari 2014 15:08]

Goed geschreven en ik deel je mening. Ikzelf ben bovendien geen fan van respecs :)
Mooi geschreven stuk, ben het er volledig mee eens.

Ik vind wel dat je één (je kan het zelfs als twee zien) issue mist, ben benieuwd of je het daar mee eens bent, namelijk:

Rares zijn nu het beste wat je kan vinden... waar dit voorheen dus een goede SET was of een Unique item.

Set items kan je alleen op de hoogste moeilijkheidsgraag vinden... Ik vond het juist zo vet dat je verschillende levels SET items had. Low lvl sets, maar ook heel high lvl sets.
(of ligt het aan mij dat ik na 150 uur spelen nog niet 1!!!!!! set item heb gevonden?)
Je hebt volledig gelijk. De Set-items ben ik geheel vergeten aan te halen. Dat zou inderdaad issue #4 worden. Ook dat Sets en Uniques/Legendaries onderdoen aan de Rares is erg vreemd.

Wat uiteindelijk niet vergeten moet worden is dat het gros van het team dat D2 gemaakt heeft niet meer bij Blizzard werkt. Zij hebben hun eigen studio opgericht en daar is Torchlight uit voortgekomen. Voor D3 was een geheel nieuw team verantwoordelijk. Helaas is dat ook goed te merken.

[Reactie gewijzigd door Thyrius op 19 februari 2014 00:57]

Dat is inderdaad heel goed te merken ja. De hele gedachte achter D2 is pleite. Torchlight 1 en 2 zijn op zich leuk, maar D2 blijft heer en meester van de Hack n Slash voor mij persoonlijk.

Torchlight's loot systeem vind ik persoonlijk nogal slecht vergeleken D2.
Super veel nutteloze loot, onduidelijk te zien wat WEL goede loot voor je poppetje is etc...
Aardige preview, maar hij dekt m.i. de lading niet helemaal. Grootste wijziging vind ik persoonlijk de aanpassingen die Blizzard aan de bestaande skills gaat doen, waardoor veel van de huidige populaire builds niet meer werken en je op zoek moet naar nieuwe. Daarnaast wordt ook de monster density weer verlaagd naar hoe het in het begin was, wat het spel vermoedelijk trager zal maken.

En ik blijf het jammer vinden dat de AH eruit gaat. Nu ben je volledig afhankelijk van wat je vindt en moet je je build dus aanpassen op je gear in plaats van andersom. Wat als een bepaalde build je niet ligt, maar je vindt er wel gear voor en niet voor die ene leuke build? Pech gehad? Traden is maar heel beperkt, dus misschien ook geen oplossing. Beter zou zijn geweest om AH te combineren met Loot 2.0.
Gelukkig is RoS nog in beta en kan er nog veel veranderen.

Maar dat terzijde zit er ook veel leuk nieuws in, zoals enchanten, transmogrification, nieuwe klasse, nieuwe loot- en paragonsystemen. Ik heb echt zin om RoS te gaan spelen en te zien of mijn verwachtingen worden waargemaakt.
Wat als een bepaalde build je niet ligt, maar je vindt er wel gear voor en niet voor die ene leuke build? Pech gehad? Traden is maar heel beperkt, dus misschien ook geen oplossing.
Nooit Diablo 2 gespeeld? Want daar waren zat trade games en kanalen.

Dat is dus waar ik me druk om maak, hoe gaat het met de gamens en kanalen, kunnen we straks zelf games kiezen, zelf de namen kiezen, met 8 man de game in en kanalen aanmaken zoveel we willen. Want dat was mijn grootste kritiekpunten. Nu heb ik al een tijdje niet gespeeld, dus ik weet niet of daar al vooruitgang in is geboekt, maar ik ben het eens met de kritiek op de AH, maar voor mij dus zeker niet doorslaggevend.
Traden van legendary items wordt in RoS heel erg beperkt. Zoals het er nu naar uit ziet kan je maar een beperkte tijd na het vinden een item traden en dan alleen met het team waarin je speelde op het moment dat je het item vond. Met vier mensen dus. Met rares heb je wat meer vrijheid, maar ook daar zitten geloof ik beperkingen aan.
Oke dat wist ik niet. Dat maakt het traden inderdaad erg beperkt. Dat is dus erg jammer, want het dupliceren was wel een gigantisch nadeel van D2, maar desondanks was het traden wel een leuk onderdeel, iets waarbij je wat extra moeite moest doen maar ook de mogelijkheid had om goede deals te maken.
Ik zie het juist precies andersom. De charme van Diablo II, was dat je naakt begon en zelf gear moest verzamelen. Vervolgens vond je gear voor verschillende chars en daarmee kreeg je weer nieuwe ideeen voor builds en maakte je chars met die builds. Ik heb echt heel veel verschillende en zelfs relatief unieke builds gemaakt.

Dat was nu juist het mooie aan Diablo II. Je kon een sorceress spelen met een Stormshield en een Thundergods Vigor, maar dat betekende wel dat je statistics moest spenderen aan Strength tot op een bepaald level en vervolgens kon je door item-swapping met STR items je STR boosten zodat je het Stormshield aan kon en Stormshield had zelf ook strength en daardoor kon je Thundergods Vigor aan. Je sorx op die manier bouwen betekende natuurlijk wel dat je minder HP en/of mana had, dus je kreeg wel meer rauwe survival, maar je kon minder efficient rond-teleporten.

Op die manier heb ik totaal drie verschillende Sorceressen gehad, met echt drie "eigen" builds.

Ook heb ik een Poison Necro gebouwd en daarmee de Ubers omgelegd. Dat was nog best wel spannend, want de damage van poison was niet sterk genoeg tegen hun selfhealing, zelfs niet op skill level 50, dus ik moest eerst een melee hit landen met een wapen dat self-healing "uitschakelde'.

Ik kan echt eeuwig doorpraten over hoe goed Diablo II in elkaar zat, zeker na LoD/patch 1.10.

Het auction house in D3 was vanaf het begin gedoemd. Dit type game kan er simpelweg niet mee overweg. Een gimmick die rechtstreeks een negatieve impact heeft op het gevoel van geluk dat je ervaart als je zelf iets vindt.

Edit:
En ik heb de eerste 4 jaar dat ik gespeeld heb nooit iets getrade. Al m'n runewords, inclusief een near-perfect Call to Arms, zelf gevonden en gebouwd.

[Reactie gewijzigd door Oyxl op 17 februari 2014 11:12]

Je kunt het inderdaad ook als een voordeel uitleggen, maar als je gewend bent aan de manier van spelen in D3 en het roer wordt volledig omgegooid, dan gaat het flink wennen worden. En het hangt m.i. af van de manier waarop Bliz het implementeert of het goed gaat werken of niet. Op zich heb ik er ook redelijk wat vertrouwen in, want tot nu toe vind ik alle karakters in D3 erg leuk om te spelen, maar er zijn daarnaast ook een aantal skills waar ik niets aan vind. Om dan rondom die een build te moeten bouwen zou me niet bevallen. Gelukkig lijkt Loot 2.0 wel aardig te werken, dus ik verwacht niet echt een probleem.
Maar ik blijf erbij dat de AH ter aanvulling beter was geweest. :P

Overigens vind ik je opmerking over een gebrek aan gevoel van geluk zeer terecht. Dat is het grootste mankement op dit moment.

[Reactie gewijzigd door Deadsmell op 17 februari 2014 11:53]

Je hebt denk ik wel gelijk. Diablo zonder het gevoel van geluk bij het vinden van items, is niet hetzelfde spel als ik gewend ben en dat is naar mijn idee ook de oorzaak dat ik uiteindelijk gestopt ben met D3.

Ongeacht de aan of afwezigheid het AH, zal bij uitblijven van dat gevoel het spel nooit slagen, voor mij persoonlijk. Ik hoop dat dit anders is in de nieuwe expansion. Waarschijnlijk ga ik 'm toch weer kopen en er opnieuw met open mind in.
Helemaal met je eens. Ik heb D3 ook gespeeld zoals D2 en het auction huis helemaal niet gespeeld. Het vinden van magic gear na het verslaan van een eindbaas die bij je character passen is velen malen leuker dan dat je naar de winkel gaat en het daar kopen wat mij betreft.
Volgens mij zorgt loot 2.0 er ook voor dat je betere kans hebt om gear te vinden voor je huidige build. Ben je een Witch Doctor en gebruik je standaard je pets dan zal je daar eerder iets voor vinden dan voor een Firebats build. De affixes op de items zullen dus wat bruikbaarder zijn dan voorheen. Mocht het zo zijn dat de eerste 1-3 items niet helemaal (of helemaal niet) aansluiten (wat volgens mij met loot 2.0 niet echt mogelijk is), dan moet je niet meteen switchen naar een andere build.

Heb de beta niet gespeeld (wel veel van gezien) en in hoeverre dit precies werkt kan ik niet zeggen, maar dit is volgens mij wel hoe het werkt.

Over het switchen van stats op een item - is dit mogelijk op 1 of meerdere stats op een item?
Volgens mij is het namelijk dat je maar 1 van de item stats kan rerollen naar iets anders, maar weet het niet heel zeker.
Klopt, met enchanten kan je slechts één stat rerollen.

Klassespecifieke gear is wel een groot voordeel inderdaad. Ook wel een must have, als je zonder AH speelt. We zullen het allemaal wel zien. Bliz kennende wordt er nog genoeg aan getweakt om het werkbaar te maken.
En ik blijf het jammer vinden dat de AH eruit gaat. Nu ben je volledig afhankelijk van wat je vindt en moet je je build dus aanpassen op je gear in plaats van andersom. Wat als een bepaalde build je niet ligt, maar je vindt er wel gear voor en niet voor die ene leuke build? Pech gehad?
Dit valt gelukkig nog mee, maar builds zo effectief als CM wizards en WW barbs zullen we vooral in het begin inderdaad minder terugzien. Als je een skill niet wilt gebruiken doe je dat vooral niet. Er zijn heel veel toffe dingen te bedenken met de gear die je algemeen terugvind. RoS zorgt er aardig voor dat een heel groot deel van de skills viable is, en juist door het verzamelen van je eigen gear kan je hier heerlijk op in spelen.
Adventure mode klinkt geniaal maar waarom kan je daar dan weer niet de difficulty instellen? oO Emmers zijn het toch daar.
Wel ERG tof dat je gelijk op expert kan beginnen (met bv gear uit de stash).
Kan wel, je kan Adventure mode ook spelen op Normal tot en met Torment 6. Verder is alles nu scaling naar je level. Dus je kan gewoon act 5 spelen met een level 1 character. (heb beta gespeeld)
Ik heb een tijd Diablo 3 gespeeld, maar ik was er vrij snel op uitgekeken, ga daarom ook zeker geen uitbreidingen kopen. Wat me vooral gigantisch steekt is dat je continue je wachtwoord moet resetten en allemaal gegevens moet invoeren als je een keer op een andere locatie inlogt en gezien ik niet altijd op dezelfde machine/locatie game is dit zeer hinderlijk.
Als je een authenticator aan je account gekoppeld hebt, dan heb je daar helemaal geen last meer van. En met een battle.net launcher hoef je zelfs je wachtwoord bijna nooit meer in te voeren.
De Nephalem Valor buffs verdwijnen toch ook? Dus niet eerst weer 5 buffs farmen en dan eigenlijk doen wat je wou doen.
En het hele magic find gebeuren verdwijnt toch ook?

Heb er maar ~900 uur opzitten met D3, denk dat ik met RoS dat ook wel ga halen. Vooral het feit dat je nu even snel een half uurtje kan spelen (en dan toch 2-3 uur blijft spelen :D) en dan ook nuttige loot kan krijgen is voor mij de beste aanpassing.
NV verdwijnt inderdaad, maar magic find niet. Je moet het nu op items zien te vinden of er paragon punten aan spenderen. Je krijgt het niet meer van MP-levels, want ook die gaan weg.
Incorrect. NV zit er nog steeds in, alleen het heet anders (nephalem glory), en is nu een buff die 2 minuten duurt en te verkrijgen is door witte globes te pakken. Je kunt de duratie en sterkte "ophouden" door 'm aan te vullen met rode en andere witte globes. De buff kan dus uitgroeien tot extreem sterk. Maar, de duratie is echt 2 minuten maximaal.
Ah, dat wist ik niet. Thanks voor de info! Zijn de bonussen van die buff vergelijkbaar met NV?
Nee. Je krijgt voornamelijk meer damage, movement speed, en als de buff voldoende sterk is ook een soort AoE attack die monsters pakt.
Hoe zit het lvl 60 naar lvl 70 en de behaalde paragon lvl's,
Ga je nu weer xp binnentrekken en blijft je paragon gelijk?

Overigs, vind ik €30-€40 best prijzig voor een campain en een char extra.

[Reactie gewijzigd door Dj Neo Ziggy op 17 februari 2014 10:37]

30euro is erg veel. Vooral als je weet dat veel van de features ook beschikbaar zullen zijn zonder expansion...
Net daardoor vind ik 30€ wat veel klinken :p
Is €30 is te veel voor een spel waar je waarschijnlijk 100+ uur in stopt? Tenminste dat is de tijd die ik nu in D3 heb gestopt...
Anoniem: 41820
@Abom19 februari 2014 11:21
1 extra act 1 extra class

Meer krijg je niet voor je € 30, want al de rest krijg je gratis.

Ff vergelijken? DIII was € 60 in de winkel, en daarvoor kreeg je 4 acts en 5 classes. Aan € 30 is RoS gewoon simpelweg te duur, of zit er veel te weinig content in. Logisch toch?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 41820 op 19 februari 2014 11:40]

Krijg je adventure mode ook zonder RoS en de enchanter? Vooral adventure mode lijkt mij een zeer waardevolle toevoeging om het brainless grinden een beetje leuker te maken.

Daarbij hoef je de expansion niet te kopen, wanneer je ervan overtuigd bent dat het te duur is, hou je het gewoon lekker bij patch 2.0 voor Diablo 3 :)

[Reactie gewijzigd door Abom op 19 februari 2014 11:50]

Anoniem: 41820
@Abom19 februari 2014 12:03
Die adventure mode vind ik een complete non-feature, en ik kan echt niet snappen hoe ze dat kunnen aankondigen als een main feature.

Het is letterlijk het exact zelfde spel, behalve dat je de quests niet hoeft te doen. Maar dat hoefde je vroeger ook al niet te doen na je eerste playthrough.

Die enchanter heb je gelijk over, maar of dat nu de hogere prijs mag verklaren? Volgens mij niet.

Nuja, er aan ergeren zal ik mij niet doen, want sinds de aankondiging dat ze de AH zouden verwijderen heb ik het spel niet meer aangeraakt, en ik ben ook niet van plan om dat in de toekomst nog te doen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 41820 op 19 februari 2014 12:05]

Reeds behaalde paragon levels blijven. En 30 euro voor een expansion is normaal.
Je krijgt nu account bound paragon, dus niet meer per characther apart. Ook kun jezelf de paragon bonussen instellen.

Hoe veel paragon je krijgt hant af van je totala paragon XP op als je characthers
Een van de grooste problemen met Diablo 3 voor mij is dat de droprate van items zo belachelijk laag is dat je haast wel verplicht bent om gebruik te maken van de Auction House. Wellicht was dit onderdeel van de strategie van Blizzard, droprate in-game laag houden zodat mensen wellicht sneller de real-money Auction House gaan gebruiken...

Ik hoop dat met het verwijderen van de AH de droprates wat beter worden, meer zoals Diablo 2, waar je in een goede game sessie weg liep met een aantal uniques en set items.
Hiervoor hebben ze dus Loot 2.0. En dat is echt een verademing.
Met Loot 2.0 wordt de droprate juist lager. :P Maar de kans op een kwaliteitsdrop als er iets dropt wel hoger.
Loot 2.0 moet nog komen toch? Als die er is ga ik het misschien weer spelen :)
In de Diablo 3 PTR wordt Loot 2.0 nu al toegepast en is in princiepe beschikbaar voor iedereen.
Zijn je characters dan wel beschikbaar? En gaan ze ook terug naar de normale omgeving wanneer de PTR patch in productie gaat?
Je kunt je karakters kopiëren naar de PTR-omgeving. Ze blijven dan ook beschikbaar op de live-omgeving. Je kunt geen PTR-karakters naar de live-omgeving kopiëren, dus alles dat je in PTR vindt en wijzigt, gaat verloren zodra de PTR afgesloten wordt.
De drop rates zijn prima als je een beetje rap door het spel gaat. Ik haal meestal één tot zes legendary items per run van 15-20 minuten en een heleboel rares. De kwaliteit ervan is helaas meestal bagger, daar zit het probleem.
Vreemd, toen ik het spel speelde kreeg ik vrijwel geen legendaries. Bij een playthough van het hele spel is er maar 1 gedropt en dat was nog crap ook.
Lang geleden gespeeld? Bliz heeft de dropkansen van Legs een tijd terug wat aangepast.
Het gaat ook om efficiëntie. Als je op een niveau speelt wat je soepel aan kunt, dan ben je sneller. Als je dan ook nog eens gebieden met een hoge mob density grind, dan haal je een hoog aantal kills/u, wat de kans groter maakt dat er legs droppen.
Ja, toen het spel uit kwam (had hem gepreordered en de beta gespeeld) heb ik het een maand of twee gespeeld, toen was ik er klaar mee en heb het sindsdien niet meer aangeraakt omdat het zo enorm tegen viel. (overgestapt naar Path of Exile, wat meer op Diablo lijkt dan Diablo 3 zelf)

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 17 februari 2014 10:52]

Klopt, had zelf ook ~4-7 legendaries per uur, maar het probleem is gewoon dat ze allemaal zo slecht zijn. Voor dat je ze identified weet je vaak al dat je weer een onding hebt, (ivory tower, death watch mantle enz.) Heb zelf één legendary gehad die meer dan 10 miljoen waard was terwijl ik er misschien wel 500 heb geraapt :'(
In vergelijking met je AH gear is alles slecht.
Ik heb ten tijden van de beta wat streams gekeken.. Maar het lijkt me niet heel veel toevoegen t.o.v. D3..
Ja, hell rifts, bounties, extra zakjes met loot, etc, etc.. Maar het blijft dezelfde grind in een ander jasje..
Ik ga hem niet kopen, denk ik.
Dit soort spellen gaan juist om de grind. It's the nature of the beast.
Eindelijk een redden om toch voor Diablo 3 te gaan. Als die hard Diablo en Diablo II speller kon Diablo 3 me niet bekoren. Het auction house was naar mijn mening een echt grote fout omdat het naar mijn mening veel gameplay weg zou nemen, en inderdaad, dat klopte. Alleen jammer dat er nu veel spelers zijn die in plaats van met skil en geluk items hebben kunnen vergaren dit gekocht hebben via het auction house (Jammer dat er geen auction rollback is).

De tweede redden om te gaan spelen is dat mijn favo Paladin class terug is (ook al heet ie anders). Vond ik een groot gemis.
Gelukkig is dit voor RoS niet zo'n groot probleem.
Al die high-end level 60 items worden nutteloos als je level 70 items kunt vinden
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee