Door Donovan Kerssenberg

Redacteur

Google Pixel 6a Review

Zoek de verschillen

Conclusie

Het zal je vast al zijn opgevallen dat de Pixel 6a erg veel overeenkomsten heeft met de Pixel 6. Dat is iets waar wij blij mee zijn. De a-series van de Pixels worden altijd door Google op de markt gezet als goedkopere versies van de Pixel, waarbij op een aantal onderdelen is bezuinigd om de lagere prijs mogelijk te maken. Google lijkt dat wat minder te hebben gedaan bij de Pixel 6a en dat betekent dat je behoorlijk wat high-end functies krijgt op een midrange toestel. Zo heeft de Pixel 6a dezelfde krachtige Tensor-soc als de gewone Pixel 6 en is het toestel in bijna dezelfde geheugenconfiguratie te krijgen. Het apparaat oogt en voelt ook hetzelfde als de Pixel 6, terwijl de 6a een achterkant van plastic heeft. Google heeft het voor elkaar gekregen om dat plastic bijna hetzelfde aan te laten voelen als de glazen achterkant van de Pixel 6.

Ook het scherm van de Pixel 6a verschilt nauwelijks van dat van de Pixel 6. De kleurweergave, helderheid en grijsafwijking zijn ongeveer gelijk en dat is in het geval van de Pixel 6a goed nieuws. Wel is het zo dat de 6a een maximale verversingssnelheid heeft van 60Hz, tegenover de 90Hz van de Pixel 6 en de meeste andere Android-smartphones. Daarnaast is het minder goed nieuws dat de Pixel 6a de eerste midrange smartphone van Google is die het zonder de 3,5mm-koptelefoonaansluiting moet doen. We merken dat deze poort steeds minder vaak is te vinden bij smartphones in dit segment, en het is jammer dat Google meedoet met deze trend en de poort met pensioen stuurt.

Als we kijken naar de verschillen - want die zijn er wel degelijk - zien we die vooral bij de aspecten waarop fabrikanten logischerwijs op bezuinigen om hun smartphones goedkoper te maken, al zijn die bezuinigingen in het geval van de Pixel 6a over het algemeen beperkt gebleven. Het is geen verrassing dat de oudere, kleinere hoofdcamera van de 6a iets minder mooie foto’s maakt dan de camera van de 6. Het toestel weet net wat minder detail vast te leggen. Dat is niet zo vreemd, aangezien de Pixel 6 een modernere 50-megapixelcamera aan boord heeft, terwijl de 6a het moet doen met de 12,2-megapixelcamera die ook al was te vinden in de Pixel 2. Wat dat betreft is het knap dat de verschillen tussen de foto’s zo klein zijn. Google bewijst wederom dat met goede software nog veel kan worden gedaan om tot een mooie foto te komen, en dat het hebben van een goede cameramodule slechts het halve werk is.

Verder is het geluid dat uit de Pixel 6a komt net iets minder goed dan het geluid dat uit de Pixel 6 komt. Of dat komt doordat Google voor andere speakers heeft gekozen of omdat de plastic achterkant resoneert, kunnen wij niet goed bepalen.

Als we kijken naar de software, is er geen verschil. Android 12 is en blijft Android 12 en de Pixel 6 en 6a draaien het OS even goed, dankzij het feit dat ze dezelfde processor hebben. Hoe het toestel draait met Android 13, dat op dit moment wordt uitgerold, bespreken we in een ander artikel.

Omdat de Pixel 6a zoveel overeenkomsten heeft met de Pixel 6 is het heel makkelijk deze goedkopere versie aan te raden, zeker als je kijkt naar de prijs. Op het moment van schrijven is de Pixel 6a 100 euro goedkoper dan de 6 en voor dat geld krijg je een smartphone die iets kleiner is en even krachtig. De punten waarop je inlevert, zijn zo minimaal dat we bijna denken dat de Pixel 6a het gras voor de voeten van de Pixel 6 wegmaait. De enige redenen die we kunnen bedenken waarom iemand nog voor de gewone 6 zou gaan, zijn de grotere omvang van het toestel, het 90Hz-scherm en de betere hoofdcamera.

Wij zouden de Google Pixel 6a eerder een Google Pixel 6 Mini noemen, zo klein zijn de verschillen, zowel aan de binnen- als buitenkant.

Getest

Google Pixel 6a Groen

Prijs bij publicatie: € 449,-

Vanaf € 382,15

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (3)


Reacties (161)

Wijzig sortering
Ik mis in de review een opmerking over de ondersteuning van VoLTE en VoWiFi. Het is een hobbypaard van me, maar mijn Pixels 4a doet gen VoLTE en VoWiFi op KPN. De Pixel 6 blijkbaar alleen VoLTE op KPN. T-Mobile schijnt wel goed te werken. De problemen zitten tussen Qualcomm, KPN, Google en KPN haar IMS platform (als gevolg van gebrekkige standaardisatie) Zeker bij dit soort exoten is het tegenwoordig nodig daar een opmerking over te plaatsen
Dit inderdaad! Bij mijn Pixel 4a was dit een ramp: terugval naar 2G (=geen internet) tijdens bellen, en slechte bereikbaarheid. Hierdoor ga ik geen Google telefoon meer kopen totdat deze officieel worden ondersteund in NL.
Dat dit een dealbreaker is voor sommige mensen, heb ik nooit bij stilgestaan. Ik vraag me af in welke situatie precies dit een "ramp" zou kunnen zijn. Tot op heden (ik heb een Pixel 6 op KPN netwerk) heb ik deze problemen nooit gekend; altijd bereikbaar en altijd internet tijdens gesprekken.
In nieuwbouwhuizen kan het een issue zijn. Of in mijn jaren 80 woning; in mijn straat is het bereik gewoon slecht. En dan ben ik blij dat ik thuis over WiFi kan bellen, want ik heb meegemaakt dat ik gewoon oproepen miste (op mijn werktelefoon).
Vergeet ook niet dat slecht bereik zijn tol eist van de accu van je telefoon.
Anoniem: 1733082
@lonaowna23 augustus 2022 11:49
Om precies die reden is het uitschakelen van 3G ook een heel slecht idee. VoLTE is geen standaard en dus is er geen officiele methode om te bellen via 4G. Eigenlijk is dat raar want je zou denken dat het een wettelijke verplichting was.

Dus bellen via 4G is op geen enkele manier gegarandeerd. 3G staat uit. 2G heeft een erg beperkte bandbreedte, als internet al werkt. Al met al is het dus gewoon een bezopen situatie op de mobiele netwerken. Terwijl VoIP-achtige technieken al heel oud zijn. Bellen via een SIP client werkt nog steeds prima dus schiet mij maar lek waarom een standaard VoLTE-methode voor alle toestellen en alle netwerken zo lastig lijkt te zijn om te ontwikkelen en implementeren.
Inderdaad, best wel een nadeel. Ik heb dat ook, een pixel 4a maar dan met Youfone (KPNnetwerk). De data valt volledig uit als ik aan het bellen ben met mijn Pixel. Heb daar contact over gehad met Google (het kastje) en Youfone (de muur). 8)7
Dat en geen 5G in landen waar Google dat niet nodig acht. Onder andere België en Portugal!
Technische perfect mogelijk, maar in de software tegengehouden voor bepaalde landen.
Kan je dat wat verduidelijken? Krijgt de aankomende Pixel 7 bvb dan nooit 5G in België?
6GB werkgeheugen in de Pixel 6a is niet toekomstbestendig en er zijn meldingen dat vingers van anderen het scherm kunnen unlocken.
Is het missen van een koptelefoon aansluiting nu nog steeds een minpunt? Of moet je gewoon 3 plus en minpunten opschrijven?
Laatste keer dat ik erbij betrokken was, was dit de redenering.
Bij telefoons boven 500 euro is het een pluspunt als hij het wél heeft (want in die prijsklasse is het zeldzaam)
Bij telefoons onder 500 euro is het een minpunt als hij het niet heeft (want in die prijsklasse is het nog redelijk normaal).

En wat @ACM zegt, het is sowieso een verschil met de voorganger, dus dan is het ook belangrijk om extra gewicht te geven - omdat je dus wellicht verwacht dat hij er weer gewoon op zit :)
Wat ik zelf een discussie waard vind is of de Google Android wel 'schoon' genoemd moet worden.

Google stopt het vol met allerhande eigen apps en diensten. Als Samsung of wie dan ook dat doet is het bloat ware, maar bij Google is het 'schoon'?

Misschien als reviewers dat beter beginnen te benoemen dat we ooit van dat Google monopolie afkomen...
Ik grijp je commentaar niet.
Je bent verplicht om een pixel te kopen.
Je kunt apps verwijderen die je niet nodig hebt, Samsung doet daar nog weleens moeilijk over of sommige andere merken.

Google, apple hebben een beide een sterke positie op de markt. Is het daadwerkelijk monopolie positie durf ik niet te zeggen. Er zijn alternatieven voor Android voor sommige modellen maar voor apple bijvoorbeeld niet.

Het kan inderdaad een interessante discussie zijn maar in mijn optiek is Android op pixel schoon.
Nou nee. Google verplicht alle fabrikanten (die de app store mee willen leveren, wat essentieel is om telefoons te kunnen verkopen) om bepaalde Google apps te installeren die ook niet door de gebruiker kunnen worden verwijderd. En de Pixels (en ook het zogenaamd schone Android One) zitten hier ook vol mee.

Denk aan Google TV, Play Games, Google 1, Play Music, Play Books, Calendar, YouTube, Gmail, Drive, en vele anderen. Deze zijn niet-essentieel voor het OS en er bestaan veel alternatieven voor deze diensten. Dit is echt pure bloatware, want Google pusht simpelweg zijn eigen diensten.

Daarnaast zijn er nog veel apps die wellicht belangrijk zijn voor het OS om bepaalde bestanden te kunnen openen, maar waar ook alternatieven voor zijn. Je kunt de Google variant echter niet verwijderen. In mijn optiek nog steeds Bloat. Denk aan Chrome, Photos/Gallery, de Play Store zelf, de Office Suite, etc.

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 28 augustus 2022 12:00]

Ik ben van een Pixel 3a overgestapt naar een Pixel 6a en mis de aansluiting wel. Ik vind het dus inderdaad relevant. Het leek sowieso een kwestie van tijd, maar tot nu toe gebruikte ik nog goedkope, bedrade oordopjes tijdens het hardlopen.
Omdat ik besef dat het er toch mee gedaan is heb ik me een audio jack naar USB-C gekocht. Voor €10 heb je er al van degelijke kwaliteit.

Ik heb wel een bluetooth headset maar het is mijn 2de al. De vorige bluetooth oortjes zijn net buiten garantie kapot gegaan (ze wilden niet meer opladen in de case). Het waren niet de duurste (€80 dacht ik), maar mijn Sony bedrade oortjes die 10 jaar geleden mij €20 hebben gekost werken nog prima en doen om eerlijk te zijn niet onder aan de draadloze varianten.
In tegendeel ik heb geen irritant geluid dat om de 10 minuten mij zegt dat de batterij bijna plat is maar toch nog bijna een uur door kan, als ik ze aanzet pairen ze niet per ongeluk met een ander toestel ongewild en moet ik bluetooth uitzetten van mijn andere toestellen in de buurt...

Voor mij zijn bluetooth oortjes een oplossing voor een probleem dat meer problemen maakt.
Ik heb jarenlang bedrade oortjes van onder de €30 gebruikt. Die bevielen me prima, goed geluid, voor het geld zelfs perfect geluid.

Waar ik wel vaak last van had, was dat het draadje ergens achter bleef steken. Op m'n werk heeft dat wel eens een kop koffie gekost, gelukkig altijd over het bureau, nooit over een laptop of toetsenbord.

Bedrade oortjes hebben niet het eeuwige leven. Na 1-2 jaar begint de connector te storen, of andere onderdelen worden slechter door gebruik / vallen / ...

Toen kocht ik een JBL on-ear koptelefoon met BT. Geen draad meer, vrijheid! Ideaal, oortjes vlogen niet meer uit mijn oren als ik te ver van m'n laptop af kwam, geen op de grond vallende telefoons meer vanwege dezelfde reden. Alleen te groot voor het fietsen en lopen.

Ik heb al ruim 3 jaar de Apple Airpods 2. De kwaliteit is beter dan die van de bedrade oortjes van 3 tientjes, en na 3 jaar kan ik ook zeggen dat ze goed blijven. Het enige minpunt is dat ik het volume niet kan regelen op de oortjes zelf.

Bottom line: ik snap je bezwaar dat het weglaten van een 3,5mm aansluiting als een verlies voelt, maar BT lost voor mij een belangrijk probleem op. Aan de andere kant: keuze hebben zou een mooi compromis zijn.
Wat ik wel mooi vind is dat deze 6a anders dan de 3a wel Gorilla glas heeft. Ik heb een Pixel 3a gehad en het is de enige telefoon waarvan ik ooit het scherm heb gebroken (2x zelfs). Er werd gezegd dat het Asahi Dragontrail van de 3a even goed zou zijn als dat van Corning, maar dat geloof ik niet helemaal.

Maar ik weet niet wat jouw ervaring daar mee is
Voor mij is het niet zozeer het dagelijks gebruik, daar heb ik BT oordopjes voor.

Maar die keer dat er iemand belt en mijn BT oordopjes net leeg zijn of niet bij de hand. Op mijn werk heb ik een Jabra headset met 3,5mm jack dus het is zo fijn die dan gewoon in de telefoon te kunnen stoppen.

Ook kan je op reis een setje kopen voor 1 a 2 euro als je ze vergeten bent.

Juist die gevallen maken zo'n jack erg waardevol voor mij.
Koop deze en na één hardloopsessie vraag je jezelf af waarom je dat niet eerder hebt gedaan en al die tijd met bedrade koptelefoontjes hebt gelopen ;)

Ik deed dat voorheen ook en dat was een drama. Je moet altijd je telefoon meenemen als je gaat lopen. Nu laat ik die thuis en stream ik gewoon direct via m'n Fenix horloge. Plus tijdens het rennen werden die draden steeds naar beneden getrokken waardoor de oortjes uit je oren vielen.

Nee ik vind het echt totaal niet relevant. En voor wie het echt, persee nog wil is er altijd nog wel een verloopje van usb-c naar 3.5mm.
AfterShokz zijn inderdaad aanraders voor sporters. Gebruik al een paar jaar AfterShokz headphones voor tijdens hardlopen/fietstochten/wandelingen. Veel veiliger en ze zitten stevig op je hoofd zonder bewegende draden/onderdelen.

Soms zie ik nog mensen rennen met een telefoon in hun hand met bedrade oordopjes, dat snap ik echt niet, dat loopt toch totaal niet fijn?
Of juist geen extra gewicht geven omdat je juist kon verwachten dat deze ook zou verdwijnen bij deze generatie Pixel a. De prijsklasse van het toestel is denk ik wel de differentiator als het gaat over wel of geen jack als positief of negatief punt. Maar is 500 dan de grens? Inmiddels zou ik eerder 300 euro denken....
Zolang er mensen zijn die een bedraade koptelefoon gebruiken is dat idd een minpunt lijkt mij.
Voor mij is dat hetzelfde als het ontbreken van een SD slot. Of de batterij die niet verwisselbaar is. Zijn ook nog altijd mensen die dat willen dus dan kun je dat ook als minpunt noteren. Of het ontbreken van de oplader.
Bovendien is het puur een reden om duurdere accesoires te verkopen (Bluetooth Pixelbuds).

En was de a categorie voorheen nog enigszins compact. Het nieuwste compacte Android toestel (Asus ZenFone 9) is deze maand uit en heeft wel de 3.5mm audiojack, volgt daarmee de Pixel 4a (de laatste compact) op die het ook had.

Ik lees tegenwoordig ook geen smartphone nieuws meer als het weer een 6.67 scherm en geen audiojack heeft.

Of eigenlijk alles boven de 6 inch en geen audiojack ..

Iets met 13 in een dozijn, off the shelf met wat kleine wijzigingen per label.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 22 augustus 2022 08:52]

Asus ZenFone 9 -> dikke €750 Prijzige 3.5 mm audiojack.
Met topmodel SoC, dus niet zo gek met de huidige topmodel smartphone prijzen.
Er zijn ook goedkope telefoons met 3.5mm jack. Het ging mij om dat de a lijn compact was, nu niet meer maar dat een audiojack nog steeds in gloednieuwe compacte telefoons wordt gezet, zelfs topmodellen. Deze Asus is toevallig (uniek) beide.
Wat je dan weer niet noemt als belangrijk nadeel van de Zenfone t.o.v. de Pixel is dat de Zenfone slechts 2 Android updates naar nieuwe versies zal bieden en hooguit 3 jaar beveiligingsupdates. Bij de pixel ben je gegarandeerd van day one updates, 4 nieuwe Android versies en minimaal 5 jaar beveiligingsupdates.

En dat voor een toestel wat ongeveer de helft van de prijs kost van de Zenfone. Die high end soc hoef je eigenlijk niet eens mee te nemen in de vergelijking want de pixel 6a heeft ook een high end soc. In je ervaring zul je daar geen enkel verschil van merken (los van het feit dat de tensor cores in de Pixel soc wat handigheidjes met zich meebrengen die de soc van de Zenfone niet heeft en het feit dat de kale versie van Android in combinatie met een inhouse soc van Google smoother zal zijn).

Het grote voordeel van de Zenfone is naar mijn mening dat ie compacter is en een 3,5 mm jack heeft. Maar daar moet je dus wel flink voor in de buidel tasten en er kleven ook flinke nadelen aan t.o.v. de Pixel 6a, zoals ik net al heb genoemd.

[Reactie gewijzigd door Rixos op 23 augustus 2022 14:24]

Helemaal eens wat betreft updates. Ik hoef niet eens major updates, ik vind al sinds Android 9 dat de grootste wijzigingen mijn ervaring niet beter maken. Een boel kleine weer wel. Maar geef mij wel gewoon 6 of 7 jaar security updates.
Helaas kan je niet alles hebben.

Gelukkig heeft ie nog VEEL meer voordelen tov de 6(a).
fingerprint aan de zijkant en dit is ook een slimme knop + scrollwiel + OnePlus achtige slider in 1.
Extra verborgen knop aan de achterkant (waar vroeger je fingerprint sensor zat) die je zelf kan instellen.
De software bevat letterlijk ALLE gestures die je in betaalde launchers of oude telefoons tegenkwam, echt allemaal. Software is ook handig onderin uitgelijnd. Allemaal zaken waar Google niet aan denkt. Vergelijk het beetje met iOS: iPhone Max en Mini hebben exact dezelfde software (apps linksboven uitgelijnd) terwijl dat op het ene formaat ontzettend onhandig is. De software is niet aangepast aan de form factor.
Dit is het eerste ('compacte') toestel waarbij ik zie dat dat consistent wel gebeurd. Niet te vergelijken met Samsungs Onehand mode trouwens.

Er zijn maar weinig reviews waar dit alles wordt aangestipt. Dat is wel jammer, want dit maakt de telefoon echt heel prettig in dagelijks gebruik. De review op XDA Developers homepage gaat hier nog wel op in.

Tel daarbij op de batterij, goed geoptimaliseerd, gaat erg lang mee. De batterijverbeteringen die je niet hebt op Pixel (traag laden als je gaat slapen, zodat je accu langer mee gaat en tot 80 of 90% laden ipv 100%).

Allemaal van die kleine snuggere oplossingen die je hier en daar weleens in een telefoon ziet, of waar je zelf een app voor moet zoeken, zitten hier gewoon standaard erin.

Daarnaast zijn er nog minder apps voorgeinstalleerd dan op de Pixel 4a. En kan je vrijwel alles behalve basis apps verwijderen (ipv uitschakelen).

En dan ben ik nog niet over de achterkant (heel prettig kunstof) en camera verschillen begonnen :) Dus het heeft wel wat meer verschillen. Ook heeft het volgens mij Bluetooth 5.3 met LE Audio en alles wat daarbij hoort, incl Qualcomm Sound (AptX Lossess AudioCD kwaliteit). Het is mij nog niet duidelijk of dit ook het geval is bij de Pixel 6a.

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 23 augustus 2022 16:22]

Het gaat mij ook niet zozeer om de ´verbeteringen´ die nieuwe versies van Android bieden. Maar de security updates zijn wel erg belangrijk. Als je maar lang genoeg geen updates meer draait word je telefoon steeds kwetsbaarder voor exploits die zich opstapelen over tijd, en op een gegeven moment stoppen bepaalde apps ook gewoon met werken omdat de aanbieder oudere versies van Android niet meer ondersteunt. Dit betekent ook dat hoe langer een telefoon updates biedt, hoe hoger de restwaarde is als je de telefoon na een aantal jaar weer verkoopt. Ik vind het update beleid van Asus echt niet meer van deze tijd. Ik zou op dit moment geen telefoon meer kopen met slechts 3 jaar security updates. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

De andere voordelen die je noemt vind ik zelf kleinere zaken waar je over kan discussiëren of het echt een voordeel is. Ik heb liever een kale versie van Android waar ik zelf functionaliteit aan kan toevoegen via third party apps dan een versie van Android waar alles ingepropt is, dat laatste komt meestal de stabiliteit ook niet ten goede.

Onderaan de streep moet je ook nog eens in gedachten houden dat de Zenfone bijna 2x zo duur is. Het is een mooi toestel, en de compacte factor is top, maar ik zou zelf voor de 6a gaan, met als grootste reden de prijs en de 2 jaar extra security updates.
Aangezien de 5a (ivt de 5) het nog wel had, vind ik dat geen heel raar minpunt. En zie bijvoorbeeld ook de opmerking van Dwarlorf verderop... Blijkbaar is het in Dwarlorf's beleving een reden om dit toestel verder niet te overwegen.
weer die discussie... In het kort: zo lang draadloze headphones niet even goedkoop én even vlot verkrijgbaar zijn, én ze allen geen BT connectivity issues hebben merk t.o.v. merk, pas dàn is het i.m.h.o. geen minpuntje meer, tot die tijd = minpunt.
Zelfs dan zijn er nog genoeg situaties waarbij ik draad prefereer. Op een 13 uur vliegreis zit je al gauw zonder oordopjes want die moeten dan weer laden. Ik wil dat gedoe niet hebben. Wil nieteens ook nog een laaddoosje uit mn tas moeten vissen. Gewoon draadje erin, om mn nek en klaar. Heb altijd, zonder enige limitaties, toegang tot audio.
Ja, na al die JAREN nog steeds die discussie. Dat geeft aan dat het geen gimmick is en dat het nog steeds mensen boeit.
Terwijl bijv. vrijwel niemand het meer heeft over het zelf wisselen van een accu, dat is ook tegenwoordig niet meer een feature maar schijnbaar boeit dat maar weinig mensen.
Net zoals het weghalen van ports op de Macbooks en nu zien we velen terug komen want de mensen bleven ze missen.

Het is NIETS anders dan een verdienmodel en heeft niks met besparen te maken vwb e-waste of ruimte gebrek.
Net zoals met laders is het een verdienmodel en niets meer of niets minder.Google had zich hier kunnen onderscheiden maar helaas.
wat ik ergens wel jammer vind dat is dit:
De paar punten waarop Google heeft bezuinigd zijn minimaal: een lagere verversingssnelheid van het scherm, een plastic achterzijde (die nauwelijks te onderscheiden is van de glazen achterkant van de Pixel 6) en een lagere laadsnelheid.

ik snap niet dat het gebruik van een plastic achterzijde t.o.v. glazen achterzijde als bezuiniging (ik lees het als minpunt) bestempeld wordt? ik juich het gebruik van andere materialen dan 'ridicuul' glas als achterzijde enkel toe want dit heeft alleen maar minpunten...
- glad en houdt niet lekker vast (als het niet zoals toevallig bij pixel gematteerd is, dus not fit for purpose ergo: onzin hoesje/sticker benodigd)
- niet 'gebruiksdoel' bestendig (lees telefoonschade kans nog groter bij vallen)
- glazen achterkanten maakt telefoon interne onderdelen niet (makkelijk) vervangbaar (al weet ik niet of deze plastic pixel 6a dit gemak wel ingebouwd heeft gekregen).
- throttlen van processor door thermisch slechte eigenschappen glas

nee, ik juich het gebruik van kunststof en/of metaal (wel onhandig met draadloos opladen) enkel toe. Dit als minpunt bestempelen vind ik wel beetje schrijnend. ik heb juist heel lang met vorige telefoon gedaan omdat ik weigerde glas te nemen, heb noodzakelijkerwijze er nu toch eentje met een reliëf sticker achterop (geen overbodige lelijke/dikke hoesjes), echter ik wacht nu totdat eindelijk die ridicule glazen tendens eindelijk overwaait... haha.

Edited: minpunt en bezuinigingpunt beter aangestipt

[Reactie gewijzigd door playah007 op 22 augustus 2022 09:07]

Anoniem: 1439850
@playah00722 augustus 2022 07:35
Wordt glas ook niet sneller warm dan plastic/metaal?
glas is inderdaad een betere "heatsink" dan plastic. Heeft dus zowel voordelen als naodelen 8-)
Glas geleid warmte beter dan plastic, qua thermische eigenschappen is het dus beter dan plastic (het voert de warmte immers beter weg).
klopt helemaal.
glas is daar beter in, ook al is het zelf ook een 'isoleerder'.

mijn opmerking ging eigenlijk over zowel plastic als metaal als beter materiaal dan glas. (metaal heeft natuurlijk weer nadelen met ontvangst/posities antennes en draadloos laden).
echter al met al vind ik beider materialen hands down een betere keuze dan glas...

Ik snap je verwarring, ik had dit beter kunnen aanstippen dat ik zowel plastic als metaal bedoelde.
Bedankt voor je inbreng

[Reactie gewijzigd door playah007 op 22 augustus 2022 14:37]

Bij mijn Sony Z1 Compact (2013), ook glas achter, viel het toestel twee keer uit elkaar. Daar bleek ik niet de enige in te zijn.

Doe mij inderdaad maar een 'normale' achterkant.
Vergeet ook niet het extra gewicht van glas.

Ook ik hoop dat die oplossing weer een keer de deur uit gaat
De enige reden voor glas is heel simpel:

- De consument !!

Plastic werd gezien als goedkoop en direct was the build quality in reviews dan 'cheap'
Eerst werd Metaal als premium gezien, en Apple was de oa de trendsetter (de rest was cheap) en daarna werd het glas.

Nu zie je dat steeds meer mensen graag plastic willen.
Niks menselijks is ons vreemd.
Ik dacht eigenlijk dat de HTC One M7 de eerste metalen smartphone was, niet Apple?

En wat mensen willen versus wat marketing ons verkoopt zijn wel de verschillen. Probleem met glas is dat het breekt, en met beschermhoesje zie je de mooie telefoon niet meer, en de voorkant is een zwart vlak.
Plastic, carbon, metaal, kan allemaal om dat minder of onnodig te maken.
We gaan het zien.
Zou best kunnen kloppen maar het was Apple dat het naar de massa bracht want hun waren de trendsetter op smartphone gebied zoals we ze nu kennen en het publiek was enorm.

Kijk eens naar de reviews van de afgelopen 10 jaar.
Het materiaal bepaald toch echt wel of een device als premium wordt gezien of niet.
Het is gewoon een feit.
Ze waren inderdaad ooit de trendsetter, helaas niet meer, nu zijn het volgers geworden. Uiteraard wel met een sterke cash cow, en daarbij behorende cash flow, dus zakelijk enorme kudo's.
Daarvoor had je nog de desire hd. Mijn eerste smartphone en de enige die ik zonder hoesje heb kunnen gebruiken. Gebouwd als een tank.
Helemaal eens, ik mijd juist telefoons met een glazen achterkant. Doe mij maar kunststof. Ook qua gewicht is dat beter.

Verder vind ik het onzinnig om nog steeds te zeuren over het weglaten van die 3.5mm poort. En slecht leverbaar in Benelux is ook niet waar, ik had er 2 besteld bij Belsimpel volgende dag in huis. Dat moet eigenlijk zijn 'geen officiele release in Benelux'.

Dit is gewoon één van de betere Android telefoons voor je geld momenteel. Nog een betere koop dan de Pixel 6/pro die voor mij veel te groot zijn. En dat voor die prijs. Dit is bijna terug naar de Nexus tijd ;)
"1 winkel verkoopt ze" vind ik geen reden om een toestel goed leverbaar te noemen.
Het zijn er wel iets meer, maar idd je hebt een punt.
Anoniem: 1439850
22 augustus 2022 07:33
Ik was een niet zo tevreden eigenaar van een Pixel 6 tot een maand geleden en durf me niet eens meer te wagen aan een nieuwe telefoon van Google. Mijn hemel, wat was dat tot de laatste dag een buggy toestel. Heb dan ook moeite met geloven dat de kinderziektes nu zijn opgelost.

Alhoewel, het zijn ondertussen volwassen ziektes.

Edit: Even door het Pixel 6 ervaringen topic gelezen. Nog steeds genoeg mensen met bugs. Absurde battery drain is nu de meest voorkomende.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1439850 op 22 augustus 2022 07:44]

ik heb de p6pro en heb sinds juni update gewoon niet eens meer connectiviteit, op factory default instellingen!
Ik moet de telefoon op 3G forcen anders valt elk uur de data connectie weg. Met mij velen anderen!'
Anoniem: 1439850
@db112nl22 augustus 2022 09:52
Hoe kan dat dan? De kinderziektes zijn toch opgelost?

Edit: Even zonder grap, ik vind het best opmerkelijk dat er in deze review maar een heel kort zinnetje staat over de vele bugs die mensen nog steeds hebben.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1439850 op 22 augustus 2022 09:56]

Ik beschouw het onderhand al als merkeigen, dwz Google levert smartphones die het aardig doen in reviews en lang 'ondersteund' worden, maar het eerste van die vijf jaar ben je er al aan voor de dagelijkse gebruikservaring omdat de software nog vol kinderfouten zit. Of nog, wanneer de a-variant verschijnt is het pas tijd om iets uit die reeks aan te schaffen ...
Misschien heeft
Google 5 jaar nodig om de bugs te pletten?

Het is gewoon de tijd /levensstijl van tegenwoordig, en ik als oudje kan hier ook niet meer zo goed tegen.
Een telefoon verkopen met connectie/netwerk drop issues... Of een 8k tv waar je niet eens een pan shot kunt aanzien zonder dat het stottert. "Vroegah... Had men niet de luxe om patches uit te brengen en moest het gewoon in 1 keer goed zijn.
In mijn inziens is dat echt een nadeel van de huidige digitale wereld.
Ik roep het al jaren ....
Google moet stoppen met hardware en zich focussen op software.

De Pixel is al jaren een drama.
- Bugs
- simpele features die ontbreken
- features die minder presteren dan op een 100 euro chinees toestel
- gedoe na updates
- Lange tijd voor er een fix is

Mensen die het al wat langer volgen weten dat het altijd wel wat is en het lijkt wel alsof ze zichzelf bewust saboteren.

Je ziet het ook het de Nest speakers die steeds weer anders werken (commando's die veranderen en functionaliteit die anders wordt na updates en soms zelf verdwijnt).
Android 13 brengt een waslijst aan verbeteringen naar de 6. Die zou ik zeker eens proberen.
Ik heb hem al weggegeven.
Hier hetzelfde verhaal! Mijn ervaring met de pixel 6 (voornamelijk de sotware) is ook niet top.
Edit: Even door het Pixel 6 ervaringen topic gelezen. Nog steeds genoeg mensen met bugs. Absurde battery drain is nu de meest voorkomende.
Het rare daarvan is dat ik als relatief nieuwe Pixel 6-gebruiker (ik heb hem pas sinds mei) daar juist hele positieve ervaringen mee heb: nog nooit een toestel gehad waarvan de accu het zo lang uithield. Van de bugs vraag ik me af of ze niet vooral het gevolg zijn van problematische hardware van de vroege productieseries ofzo. Behalve een wat trage fingerprintsensor heb ik eigenlijk helemaal geen problemen gehad met de Pixel 6.
Zijn best wel wat issues, en dat voor een toestel dat hier NAUWELIJKS verkocht wordt en je doorgaans nergens ziet, oftewel het marktaandeel is verwaarloosbaar.
Basale features zoals een faceunlock zitten er niet op terwijl dat puur software is en Google 1 van de grootste tech giganten is.

De fingerprint sensor is een schandaal. Een bedrijf zoals Google dat jaren letterlijk heeft kunnen afkijken hoe anderen het doen weten anno 2022 nog niet eens dat beter te doen dan een chinees toestel van 150 euro.
Een feature die de meesten dagelijks tientallen keren gebruikt, jaar in, jaar uit.
Echt een bloody shame dat zoiets niet perfect werkt.
Zoals ik al aangaf ervaar ik zelf dus al eigenlijk geen problemen. Wel rondom de fingerprint sensor (traag werkend) maar ik moet zeggen dat die na installatie van de Android 13 update gisteren ineens ook veel beter presteert. Ik hoop dat dat voor jou ook zo zal zijn.
De verversing snelheid van 60hz wordt een aantal keer genoemd, maar niet als minpunt genoteerd. In deze prijsklasse vind ik die keuze van Google bijzonder schandalig. Het schijnt zelfs zo te zijn dat het scherm wel 90hz ondersteunt, maar dat dit softwarematig op 60hz is gezet. Dat zou echt een spuug in het gezicht zijn.

"Great Value" Ben ik het niet mee eens als je ziet wat Samsung en Poco voor de helft van de prijs op de markt hebben staan. Dan zou ik in deze prijsklasse eerder voor een Nothing Phone 1 gaan.
Of als pluspunt dat je geen battery draining 90/120hz scherm hebt voor wat te appen, bellen, navi en whatnot :P
IIRC kan je altijd in de instellingen de verversing snelheid instellen. Meestal is de keuze dan 60/120 of 60/90 etc.

Daarnaast is dit is vaak ook onderdeel van batterij besparende modi die je handmatig aan kan zetten of automatisch inschakelt onder X% batterij
Nee, dat kan niet bij de 6a.
Nothing phone is onwerkbaar door alle bugs. Daarom heb ik die vervangen voor een 6a. Alleen de software en updatebeleid is bij Google het geld al waard. 60Hz boeit me niet, doe ik langer met de accu en ik game toch niet of kijk veel filmpjes.

Samsung hoef ik al zeker niet met al die bloatware, en Poco is hetzelfde. De telefoon is wellicht beter maar de software is slecht.
Ja precies, op dit prijspunt is het gewoon niet acceptabel meer in deze tijd. Zelfs budgetphones rond de 250 euro hebben nu al 120Hz. Ik vind het verschil ook erg de moeite waard sinds ik 120Hz gewend ben. En als je het niet de moeite waard vind voor de accuduur dan kan je het gewoon uitzetten.

Maar het vervelende is dat je voor de beste google-vrije ervaring met CalyxOS of GrapheneOS nog steeds aan Google vast zit voor de hardware.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 22 augustus 2022 09:45]

Meeste hoge verversing snelheden zijn pure marketing en verlagen dynamisch vaak naar 30hz.
Dus net als een mooie V8 motor die brult in je auto is het leuk om te hebben, maar de snelheidslimiet veranderd er niet door, maar brandstof verbruik neemt wel toe.
En dat zie je uit de browser test het beste naar voren komen, die kost veel accu, en ondanks de kleinere accu wint de 6a die toch, dankzij het scherm.
Interessant. Ik heb over de afgelopen vijf jaar vijf verschillende Android toestellen gehad die allemaal 90-120hz hadden. Tegelijkertijd gebruikte ik in die vijf jaar voor m'n werk een iPhone 7, een iPhone SE en een iPhone 13.

Uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat het verschil op iedere android toestel altijd direct en op elk moment zichtbaar was en is wanneer ik wisselde. Van scrollen op de homepage, tot browsen, tot gamen, tot gamestreamen met Moonlight vanaf mn PC.

Ik ben dus erg benieuwd naar je bronnen die aangeven dat een hogere verversing snelheid "pure marketing" is. Ik geloof er eerlijk gezegd helemaal niets van. Downclocken op een statisch scherm is iets anders dan tijdens bewegende beelden.

[Reactie gewijzigd door rohitpenace op 22 augustus 2022 08:58]

Er zijn zeker use cases te verzinnen voor alles, en letterlijk naast elkaar zie je het verschil ook echt wel.
Maar net als die 55 inch 4k televisie en 6 inch 4k telefoon is het de vraag of het werkelijk iets toevoegt aan de telefoon, en of het de extra battery drain waard is.
Idem een SD778 of SD8gen1, in de benchmarks zie je verschil, maar op Tweakers gebruik, Whatsapp of Netflix kijken, merk je niet het verschil, zeker niet als je ze niet naast elkaar houd.

Sterker nog, in een blinde test, met gebruik van een scherm, 10 minuten pauze, weer gebruik van een scherm, etc. Verwacht ik niet dat mensen merken of ze Game of Thrones op 60, 90 of 120hz zagen.

Dus zit een hogere verversing er niet op, kan ik het geen minpunt vinden.
Ik ben het eens met enkele vergelijkingen, als een 4k scherm op een 6 inch telefoon. Naar mijn inziens ook totaal overbodig.

Maar ik vind de verversing snelheid wel even iets anders. Is het functioneler? Waarschijnlijk niet. Verbetert het de UX aanzienlijk? Ik vind van wel.

Dat is een mening, een gevoel gevormd door jarenlange blootstelling aan de verschillen. Ik werk op kantoor met twee 60hz schermen, thuis met twee 144hz schermen. Dit merk je echt wel, ook met een pauze van tien minuten, of een dag. Zakelijk heb ik er uiteraard totaal geen last van. Het ligt natuurlijk aan je usecase.

Overigens zou game of thrones er op alle schermen, 60, 90, 120, 9000+ Hz er hetzelfde uit moeten zien. Dus dat verschil ga je inderdaad niet zien :+

[Reactie gewijzigd door rohitpenace op 22 augustus 2022 17:18]

Vreemd, ik heb een OnePlus 7T met 90hz en heb tijdelijk een Surface Duo gebruikt met 60hz. Het verschil was erg duidelijk en ik zou in de toekomst geen andere phone meer nemen die minder dan 90hz heeft. Ik vind dit dus wel een domper mbt de 6A, voor de rest zou ik 'm graag willen.

Kun je jouw stelling mbt marketing en 30hz bevestigen met een bron?
Hier iets over refresh rates op schermen:
https://www.sammobile.com...-refresh-rate-technology/
reviews: De frameraterace is begonnen
Uiteraard kun je meer vinden als je op adaptive screen refresh rates zoekt.
Het lijkt mij voor de prijs ook een mooie telefoon.
Alleen is deze telefoon nu aan te raden ten opzichte van de Nothing? Hier lees ik in de inleiding een heel stuk over, maar dit komt helemaal niet terug in de conclusie. Zou dit toegevoegd kunnen worden?
Ze hebben de benchmarks vergeleken, en foto kwaliteit. Ik zou zeggen pak de Pixel, simpel door het track record.
Ik zou zeggen pak de Pixel, simpel door het track record.
...van langdurige kinderziektes? Lijkt me juist reden om een gok te wagen met Nothing. Kunnen ook kinderziektes in zitten, maar bij de Pixel weet je het zeker.
Nothing, Carl Pei, track record veel beloftes, veel community, maar ook veel problemen en niet nagekomen beloftes.
Bij de Pixel weet je ten minste nieuwste van het nieuwste te hebben met bijbehorende kinderziektes.
Als je stabiliteit wil, neem een iPhone of een Samsung of een Sony.
Sony is inderdaad super stabiel. Ook makkelijk als je na zo'n 2 jaar geen updates meer krijgt en na zo'n 3 jaar geen security updates.
Niet veel problemen gehad met de pixel 3a, geen met de 4a , vlak na release gekocht. De 6a heb ik op de releasedag gekocht. Na een week was het enige probleem met de eerste update opgelost, namelijk dat ie wel erg snel warm werd.
gaming? -> Nothing

Camera / dagelijks gebruik -> Pixel
Ik heb ook even naar de Nothing gekeken, maar ik wil graag een kleinere telefoon...

Ik ga vandaag mijn Pixel 6a ophalen van een PostNL punt, dus ben benieuwd hoe hij bevalt. Maar stiekem baal ik al een beetje dat ik weer groter ga dan mijn S10e... (had daardoor lange tijd de S22 op het oog maar wilde toch eens wat anders dan Samsung proberen).
Ik vond persoonlijk de lange ondersteuning van vijf jaar nog een pluspunt. Dit staat nu bijna tussen neus en lippen door gemeld als
Wat softwareondersteuning betreft, zit het - zoals altijd - ook wel goed bij Google. Het bedrijf voorziet dit toestel tot 2027 van updates.
Je krijgt nu twee jaar langer ondersteuning dan bij eerdere Pixels. Voor mij was dit een USP die (naar mijn weten) alleen geldt voor deze Pixels en de FairPhone.
Samsung doet ook 5 jaar garanderen tegenwoordig op verschillende modellen.
iPhone haalt dat ook in de praktijk.
Maar dan houd het naast Pixel en Fairphone wel op in de 5 jaar categorie.
4 jaar zie je nog op enkele top modellen van Xiaomi en Oppo, en dan ga je naar 3, 2 of zelfs 1 jaar.
De 5 jaar support was ook altijd het argument om voor een Samsung te kiezen, ten opzichte van de Pixel 6 was de S21 FE een goede deal nu de prijzen gezakt zijn. Al zet deze 6A de S21 FE wel wat meer buiten spel.

En toch vertrouw in Google producten niet zo. De software van Pixels, ook de 6, zit geregeld met forse bugs die ook later met firmware updates geïntroduceerd worden, net als bij Apple. Dat heeft Samsung dan weer veel minder.
Als 8 shops hem verkopen, is dat slecht verkrijgbaar ?
Een Samsung of iPhone is bij 100den fysieke en online winkels verkrijgbaar, dus als dan 8 winkels de Pixel verkopen is dat in vergelijking erg weinig. Laat staan dat die klaar licht om te bekijken, je koopt dus feitelijk blind.
Bij Belsimpel in groningen liggen ze gewoon in de winkel als show. Ik heb mijn pixel 6 hier toevallig gisteren gekocht.

Zelfs hoesjes en screenprotectors etc allemaal op voorraad gewoon in de kast.

Nu is dit niet echt een punt om te zeggen, hij is goed verkrijgbaar want dat is hij zeer zeker niet inderdaad. Officieel gewoon niet te koop hier, allemaal deutsche import geloof ik.
Yup en nu komt het mooie de voorraad van de Duitse Google store voorraad ligt in Tilburg in een DC :).

Nu is die bij wat shops te koop gelukkig tegen een normale prijs ipv 100 euro bovenop de .de of .fr prijzen. Wat bij voorgaande modellen speelde.

Blijf het bijzonder vinden dat Google ze niet officieel in NL uitbrengt. Aangezien de Nexus tijd wel deden. Er is echt wel markt lijkt mij in NL aangezien de shops die ze hebben het niet voor de lol aanbieden.
Ik verwacht dat het antwoord heel simpel is.. De nederlandse taal.

Als je alle voice / google assistant features bekijkt komt nederlands pas veel later, en of soms zelfs helemaal niet.

Als ze hem hier officieel uitbrengen, dan zullen ze ook onze taal Officieel moeten uitbrengen en ik denk dat dat precies is waar het wringt.

En aangezien de resellers hem alsnog hier verkopen is dit een best "mooie" uitkomst voor Google.
De nederlanders kopen alsnog de telefoon, en de officiële support kost amper extra moeite.
Maar de hoeveelheid winkels zegt niets over de verkrijgbaarheid? Iets kan te koop zijn bij 100 winkels maar als er geen voorraad is heb je daar niets aan.
Amazon Duitsland - voorinschrijving gedaan. Direct bij lancering global - mogen ontvangen :)
Hij is niet verkrijgbaar bij de reguliere providers, en JA dat is nog steeds hoe heel veel mensen aan een toestel komen,
Ik mis in het vergelijk met de pixel 6 toch wel een belangrijk punt: draadloos laden.
Idem, die 100 euro meer waar je een Pixel 6 voor kunt vinden, heb ik wel over voor het kunnen blijven gebruiken van mijn draadloze laders (onder andere mijn auto, die betaalde optie gebruik ik ook liever) en om meteen ook een betere camera te hebben. Andersom zou ik die 100 euro net wel besparen.
Zou je kunnen uitleggen wat voor jou zo belangrijk is aan draadloos laden? Ik heb nooit zo de toegevoegde waarde ingezien, tenzij je een telefoon geheel zonder ports wil. Een USB-C kabeltje laadt ook prima op :)
Ik zat altijd op dezelfde lijn: er is niet echt een use-case voor draadloos laden maar bij mij is het nu een vereiste geworden voor een nieuwe telefoon.

En wel om de reden dat ik in mijn wagen Android Auto draadloos kan gebruiken en dat er draadloos laden in de auto aanwezig is. Op die manier hoef ik mijn telefoon niet meer in te pluggen tijdens langere ritten (want Android Auto durft de batterij wel zwaar te belasten). Je kan nu wel zeggen dat zoiets geen moeite kost, maar bij elke kasseiweg of slecht stuk wegdek in Vlaanderen heb ik last van de connectie die wordt verbroken bij het bekabeld aansluiten.

Het heeft dus heel veel te maken met convenience. In mijn geval ben ik nu inderdaad ook aan het kijken om een Pixel 6 te kopen. Met de prijs die op dit moment zo laag staat, is het echt een heel interessant toestel.
Ik heb onderweg ook een USB-C kabel in m'n telefoon hangen, maar ik gebruik ook m'n telefoon als navigatie en die zit dus met een goeie magneet vast aan het dashboard. Geen kasseien die daar wat aan kunnen doen ;)

Bedankt voor de toelichting, convenience is altijd per persoon weer anders. Ik begon me gewoon zorgen te maken dat ik een super goede functionaliteit aan het missen was.
Ik heb inmiddels een draadloze lader thuis en op het werk....dus graag zou ik dit stukje infrastructuur/invetsering blijven gebruiken
Dat is dan logisch :) ik heb die infrastructuur niet, maar ik was nieuwsgierig wat nou precies de voordelen waren van draadloos vs. bedraad. Lijkt er op dat het neerkomt op convenience en voorkeur.
Draadloos laden scheelt ook een stukje slijtage van je USB-C port. Hoe vaker je die gebruikt, hoe sneller die lam wordt.
Nog nooit last van gehad gelukkig, maar wel een goed punt! Het niet kunnen opladen terwijl je de telefoon gebruikt/vast houdt vind ik dan wel weer een minpunt.
Dat is waar. Voor mij is uiteindelijk het doel net als bij ljo13 om in de auto mn telefoon draadloos te hebben. Ben de kabelboel wel een beetje zat. ;) Geeft zo'n bende.
Ik rij nog in een wat minder hippe Volkswagen Up, zonder draadloos laden haha. Misschien zing ik over een paar jaar met een andere auto wel een ander liedje hoor ;)
Oei, hopelijk zit er wel een betere motor in dan de standaard. Ik heb vroeger ook een Up gereden. Maar die kon bij een aantal opritten niet met 100km/u de snelweg op. Daar was ie te traag voor. :'(
Ja het is een High up met net iets meer PK (ik dacht 75 ipv 60). Gaat nog steeds niet hard hoor, ik wil niet weten hoe langzaam de standaard uitvoering vooruit te branden is..
Dan zal het bij jou ongetwijfeld beter gaan. Ik kwam soms met 85km/u de snelweg op waardoor mensen moesten afremmen. Stiekem is dit trouwens ook best een file veroorzaker, mensen die met minder dan 100km/u de snelweg op kachelen waardoor mensen op de rechterbaan moeten afremmen of van baan moeten wisselen. Maar dat terzijde.
Ja dat is niet wat je wil! Ik heb wel meer dan eens moeten afremmen voor zo iemand omdat ik niet kon uitwijken, als het druk is heb je dan zo een file.

Ik red doorgaans wel 100 bij invoegen gelukkig. Behalve als de auto te vol zit, maar nu dwalen we aardig af ;)
Haha ja beetje offtopic. Enfin. Fijne dag gewenst!
Hoort er af en toe bij, haha. Jij ook een fijne dag!
Echt waar, anno Q3 2022 nog uitleggen wat het nut en belang van Wireless charge is ??
Zelfs Apple doet dat nu enige jaren en het is echt geen gimmick meer maar een handige feature.
Echt waar! Ik laat het me graag uitleggen. Je kan doen alsof dat zo vanzelfsprekend is, maar ik zie het niet. Je kan je telefoon niet in de hand houden en gebruiken terwijl je oplaadt, en het is ook minder efficiënt dan gewoon een kabeltje.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee