De LG OLED evo G5 zet dankzij een nieuw 4-stackoledpaneel opnieuw een grote stap vooruit in helderheid. Vooral de verbeterde fullscreenhelderheid is duidelijk zichtbaar, zowel bij sdr- als hdr-weergave. Ook de kleurverzadiging die de tv laat zien bij heldere kleuren heeft duidelijk een grote stap gemaakt. Verder lijkt de G5 sterk op zijn voorgangers. Het is een dunne tv die bedoeld is om naadloos aan te muur te hangen, hoewel LG de 55"- en 65"-varianten dit jaar levert met een voet in plaats van een muurbeugel. De tv is zeer geschikt voor gaming met zijn vier HDMI 2.1-poorten met ondersteuning voor 165Hz-weergave, vrr en een lage inputlag. Dat maakt de LG G5 de beste oledtelevisie van dit moment. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Prachtige OLED-TV met een hoge helderheid en een zeer zuivere kleurweergave, maar met een teleurstellende Dolby Vision-implementatie.
Alvorens ik de G5 83 inch wilde aanschaffen heb ik de dealershow in Maarssen bezocht om de tv in het echt te bewonderen. Daar stond ik al snel versteld van de kwaliteit van de nieuwe G 2025 lijn van LG. Geen moment getwijfeld voor de aanschaf en nu na 3 dagen in het bezit te zijn van deze tv weet ik zeker dat dit een goede aankoop is! De piek helderheid van deze tv staat in schril contrast met mijn vorige LG Oled65E6V die ik had maar ook met de G lijn van het jaar ervoor constateerde ik op de dealer show. De maximale 4000 nits helderheid samen met de vele eigenschappen zoals tot 165HZ RR, G-Sync FreeSync compatible, Filmmaker mode HDR, kleurvolume en HDMI 2.1 voor mij doorslaggevend geweest om mijn thuisbioscoopervaring te verwezenlijken. Daarnaast is er nog genoeg te ontdekken zoals de LG AI(chatbot), stembediening, Office 365(copilot) etc.
Bijna de perfecte TV met zeer hoge helderheid met ook overdag een prima beeld.