be quiet! Silent Base 802 Window Zwart

Prijs
€ 189,-
Specificaties Tower • 10 interne bays - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 17 november 2020

Be quiet Silent Base 802 - Een getweakte behuizing

Met de Silent Base 802, als verbeterde versie van voorganger 801, biedt be quiet nog altijd een zeer stille behuizing die ondanks zijn lage geluidsniveau prima koelt. Wil je meer airflow, dan kun je de gesloten, stille voor- en bovenpanelen vervangen door versies met roosters. Dat levert iets meer geluid op, maar ook betere koelprestaties. Je betaalt voor de verwisselbare panelen wel een aardige meerprijs. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
3
Score: 4
4
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
Toon reviews van:
+3
pclinde 3 februari 2021
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

be quiet! Silent Base 802 Window Wit

De Silent Base 802 van be quiet! is een refresh van de eerdere Silent Base 801. In de basis blijft de Silent Base 802 veel van hetzelfde met wat verfijningen. Het open en gesloten systeem levert in de praktijk een aantoonbaar verschil op in prestaties.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit.
  • Standaard optie voor open (airflow) en gesloten (stil) systeem.
  • Inbouwmogelijkheden.
  • Ingebouwde fan controller/hub.
  • Voldoende ruimte voor kabelmanagement.
  • Flinke stoffilters.

Minpunten

  • Blijft fors voor een mid-tower behuizing.
  • Kleurverschil tussen stalen en kunststofdelen bij de witte variant.
  • USB Type-C aansluiting had netter verwerkt mogen worden op front paneel (I/O).
  • Duurder dan zijn voorganger: de Silent Base 801.

Eindoordeel

Score: 4

+2
Manyuken 16 juli 2021
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.Manyuken schreef afgelopen jaar 2 reviews, waarvan 100% gesponsord.

be quiet! Silent Base 802 Window Wit

Wat een kast is dit! Super stil dankzij de goede casefan controller i.c.m. de mooie be quiet! purewings 2 voor geïnstalleerd! Daarnaast is het inbouwen nog makkelijker dan ooit mede dankzij de uitneembare montageplaat speciaal voor waterkoeling. Al met al ben ik zeer content met de Silent Base 802!

Pluspunten

  • Zeer hoge bouwkwaliteit
  • Goede koeling door 3x Pure Wings 2 140mm
  • Makkelijk verwisselbare elementen
  • USB-C voorop
  • Fancontroller ingebouwd en daarmee zeer stil!
  • Prima kabelmanagement mogelijkheden
  • Uittrekbare montageplaat voor waterkoeling
  • Reverse-build mogelijkheid

Minpunten

  • Window had eigenlijk getint moeten zijn
  • Prijs
  • Zwaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 5
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 4

+1
Fusi0nking 6 maart 2021 Product gekocht

be quiet! Silent Base 802 Window Zwart

Check uitgebreide review

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • 3 ventilatoren van goeie kwaliteit
  • Modulaire voorkant
  • Zijkanten gaan tool loos los
  • Uiterlijk

Minpunten

  • Cable management als je veel 8 pin + sata gebruikt
  • Usb c afwerking voorkant
  • Erg erg groot, had best kleiner gekund met de zelfde mogelijkheden
  • Rubberen grommets zitten erg los

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 5

+1
Cobaltjeh 21 november 2020 Product gekocht

be quiet! Silent Base 802 Window Zwart

Goede tussenstap tussen de pure base en dark base, met hybride ontwerp waarin je kunt kiezen voor stilte en airflow. Kast is wat aan de dure kant, maar wel uitermate degelijk gebouwd.

Pluspunten

  • Kwaliteit
  • Hybride kiezen tussen airflow / stilte
  • Dik glazen paneel
  • Stevige en makkelijk verwijderbare zijkanten
  • Luxe dempingsmateriaal
  • 3 geleverde ventilatoren
  • Enorm ruime kast

Minpunten

  • Fan controller werkt niet in combinatie met mijn moederbord.
  • Redelijk zwaar
  • Ventilatoren zijn van goedkope serie
  • (Te) ruime kast? Formaat van de kast is flink.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 5
Vormgeving Score: 4
Installatiegemak Score: 5

Tycor 25 juli 2022 Product gekocht

be quiet! Silent Base 802 Window Zwart

Een hele degelijke behuizing met veel ruimte om in te bouwen! Het gewicht van de behuizing kan een struikelblok zijn voor zwakkeren/ouderen.

Pluspunten

  • Ingebouwde fan controller
  • Bouwgemak
  • Voelt heel degelijk aan.
  • Kabelmanagement
  • Aanwezigheid stoffilters!
  • Verwisselbaar voor- en bovenpaneel (Solide/Airflow)
  • De 3 meegeleverde en al ingebouwde fans/ventilatoren zijn nagenoeg muisstil. (2 voor, 1 achterkant)
  • Veel mogelijkheden om rekken voor harde schijven in te bouwen

Minpunten

  • Prijs (€182,-)
  • Niet glazen zijpaneel gaat moeilijker dicht dan je zou willen.
  • Zwaar van gewicht.
  • Uitschuifbare lade aan de bovenkant ondersteunt nét geen 420mm radiator.
  • Inklikken van de poten valt erg tegen.
  • Geen makkelijke plek om de behuizing beet te pakken waneer je deze wilt verplaatsen.

Eindoordeel

Score: 4
87Dave 7 juni 2022 Product gekocht

be quiet! Silent Base 802 Window Wit

Witte uitvoering is esthetisch veel beter dan standaard zwart. Niet de goedkoopste, maar heeft alles wat moet voor zijn prijsniveau: goeie kwaliteit, kabel management opties, fan controller en ook extra modulariteit in layout. Standaard wel maar 3 fans. Qua koeling heb je veel opties en kan stil en koel.

Pluspunten

  • Grote kast: gemakkelijk in werken en veel radiators passen
  • Goeie koeling door veel airflow
  • Goeie bouwkwaliteit
  • Mooi design (wit model)
  • 2 variaties voor voor- en bovenkant meegeleverd

Minpunten

  • Groot
  • Niet goedkoopste

Eindoordeel

Score: 5
Jesse99 10 mei 2021 Product gekocht

be quiet! Silent Base 802 Window Zwart

Uitstekende kast met zeer goede bouwkwaliteit en hoge flexibiliteit, en slechts een paar kleine minpuntjes.

Pluspunten

  • Top bouwkwaliteit
  • Zijpanelen klikken simpel open, werkt super en toch heel stevig!
  • Stil (dicht) & airflow (open) voorpaneel beide meegeleverd
  • Pure Wings 2 fans + fancontroller: zeer stil
  • Radiatormount bovenin is een slimme lade
  • Omkeerbaar (al is dat wel wat werk)
  • Alle stoffilters simpel vanaf de voorkant verwijderbaar zonder tools

Minpunten

  • Zelfklevende magneetstrip aan het geventileerde inlegpaneel bovenop kwam meteen los, schijnbaar een bekend probleem
  • Rubberen grommets te dicht tegen een ATX bord, SATA connector op de rand van het moederboard krijgt de bocht niet genomen
  • Schroefjes in verpakking niet gelabeld

Eindoordeel

Score: 5
FramesPerSecond 6 december 2020 Product gekocht

be quiet! Silent Base 802 Window Zwart

Prachtige kast, puur gericht op functionaliteit, efficiëntie en flexibiliteit. De kwaliteit spat er vanaf. Maar let op, desondanks E-ATX officiëel wel wordt ondersteund, kun je waarschijnlijk je kabels niet meer kwijt door de gaten in de achterkant van het frame (rechts van het moederbord).

Pluspunten

  • Uiterst efficiënt, je krijgt twee verschillende voorkanten (open en dicht), ik raad aan om de open te gebruiken zodat je je fans minder snel kan laten draaien voor minimale geluidsproductie
  • Kwaliteit, te zien in de constructie, materialen, verf, dikke absorberende platen en het gewicht
  • Flexibel, je kan de hele kast als het ware spiegelen
  • Zat plek voor al je 140MM be quiet! Silent Wings 3 ventilatoren
  • Zijpanelen makkelijk te verwijderen met een slim systeem, waardoor je ook geen schroefjes aan de voorkant hebt
  • Om even te benadrukken: stil stil stil stil, super stil!

Minpunten

  • Voeten zijn een beetje raar en maken de kast onnodig breed (ik heb ze niet gebruikt en gewoon voetjes eronder geplakt)
  • E-ATX officiëel ondersteund, maar dan kan je niet meer je kabels kwijt door de zijkant, je moet dan die gekke treedjes gebruiken wat voor geen meter werkt
  • Geen goede plek om je 8-pin kabels van je videokaart weg te werken
  • Meegeleverde ventilatoren zijn de goedkopere "Pure Wings 2" in plaats van de mooie "Silent Wings 3"
  • Kast is breed, en dat merk ik niet zo zeer terug in de kast zelf (hoewel de absorberende platen natuurlijk ook ruimte vragen)

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een be quiet! Silent Base 802 Window Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee