Samsung 870 QVO 1TB

Prijs
€ 79,21
Specificaties 2,5" • 3d v-nand (QLC) • SATA-600 - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 18 juni 2021

40 SATA-ssd's - Heeft de SATA-ssd nog bestaansrecht?

De Samsung 870 QVO 4TB en 8TB presteren zeker in deze capaciteiten heel behoorlijk. Alleen bij langdurige zware belasting komen de inherente zwaktepunten van qlc-geheugen enigszins tevoorschijn. De prijzen zijn met minder dan 10 cent per GB uiterst scherp, wat beide modellen een Great Value-award oplevert. Lees verder »

Pluspunten

  • Scherpe prijs
  • Hoge capaciteit
  • Zeer goede prestaties in lichte workloads

Minpunten

  • Minder geschikt voor zware belasting
  • Slechts drie jaar garantie
Tweakers zegt: Great value
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
2
Score: 4
3
Score: 3
1
Score: 2
2
Score: 1
1
+1
MoiZie 19 oktober 2021 Product gekocht

Samsung 870 QVO 1TB

Gekocht voor de 69 euro prijs welke hij nu heeft, vind ik een acceptabel bedrag voor 1TB aan snelle opslag.

Pluspunten

  • goedkoop
  • Rap genoeg voor dagelijks gebruik

Minpunten

  • Niet de snelheid van NVME
  • betrouwbaarheid lange termijn QLC?

Eindoordeel

Score: 4

0
Remag22 6 oktober 2021 Product gekocht

Samsung 870 QVO 1TB

"SSD" is een groot woord in dit geval. De snelheden zijn maar twee keer zo snel zijn als van een HD, dat is vergelijkbaar met een eMMC. In feite haalt hij maar de halve SATA snelheid. Zelfs voor 69 euro te duur @ halve SATA speeds. Degradatie ?

Pluspunten

  • "Goedkoop" @ 69 euro voor 1TB
  • Goede verkrijgbaarheid
  • Geen sub 100MB/s buffersnelheid

Minpunten

  • Prestaties
  • Schrijven met slechts 200 MB/s
  • eMMC snelheden
  • Degradatie ?
  • In feite te duur tov prestaties

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 2
Prijs Score: 3
Compatibiliteit Score: 3

0
Fancyland 22 september 2020 Product gekocht

Samsung 870 QVO 1TB

Deze 870 QVO leek me een goede 2e ssd voor mijn laptop. Welke met een 1TB WD m.2 toch krap werd in de ruimte. Tegen beter weten in deze SSD gekocht en hij valt erg tegen. Bespaar je de miskoop en geef ietsjes meer uit aan een fatsoenlijke SSD.

Pluspunten

  • Goed in kleine bestandjes
  • Betrouwbaarheid

Minpunten

  • Erg traag bij grotere bestanden
  • Duur

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prestaties Score: 1
Prijs Score: 1
Betrouwbaarheid Score: 5
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Heuj 29 oktober 2021 Product gekocht

Samsung 870 QVO 1TB

Doet wat ie moet doen. Gaat al een aantal jaren mee.

Pluspunten

  • Prijs
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Nog altijd geen

Eindoordeel

Score: 5
Tymusz 15 oktober 2021 Product gekocht

Samsung 870 QVO 1TB

Leest wel rap, maar schrijven zakt in bij erg grote bestanden. Zelfs in een raid5 array van 4 stuks op een perc h700 niet meer dan 200Mb/s write bij meedere gigs transfer. eerder voor opslag dan voor werkdisk Had beter EVO's kunnen nemen

Pluspunten

  • leessnelheid
  • prijs/Gb

Minpunten

  • sustained write

Eindoordeel

Score: 3
Volkert 23 september 2021 Product gekocht

Samsung 870 QVO 1TB

Prima dataschijf voor weinig geld. Slimme QLC technologie waarbij iedere bit in eerste instantie in 1 cel weggeschreven wordt, waarna de SSD dan van 4 cellen dan weer 1 cel maakt. Als C: schijf kun je beter een paar tientjes meer uitgeven en een EVO-type nemen.

Pluspunten

  • Lage prijs
  • Betrouwbaar

Minpunten

  • Traag bij grote bestanden

Eindoordeel

Score: 4
Mastermind 23 april 2021 Product gekocht

Samsung 870 QVO 1TB

Helaas ontzettend trage schrijfsnelheden, er zijn veel snellere 1TB SSD's voor deze prijs te vinden.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit

Minpunten

  • Traag bij grote bestanden
  • Relatief duur

Eindoordeel

Score: 1
JJCP Trading 23 januari 2021 Product gekocht

Samsung 870 QVO 1TB

prima ssd voor een notebook of pc. Niet d esnelste en qlc geheugen blijft wat mij betreft toch minder dan TLC. Maar verder een prima SSD

Pluspunten

  • prijs
  • garantietermijn

Minpunten

  • QLC
  • Snelheid

Eindoordeel

Score: 4
Memes23 17 oktober 2020 Product gekocht

Samsung 870 QVO 1TB

is een goede SSD voor vergelijkbaar weinig geld. Snel en simpel

Pluspunten

  • Snel
  • Prijs
  • Tot nu toe niks fout

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung 870 QVO 1TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee