Intel kondigt ddr4-processors en jubileum-Pentium aan

Chipfabrikant Intel heeft details vrijgegeven omtrent zijn desktopprocessor-plannen voor de rest van het jaar. Het bedrijf wil nieuwe Haswell-processors uitbrengen en komt tevens met ondersteuning voor ddr4-geheugen.

De opvolger van Haswell laat nog tot 2015 op zich wachten: die processors met codenaam Broadwell zullen op 14nm geproduceerd worden en met een nieuwe Series 9-chipset overweg kunnen. Intel zal sommige Broadwell-processors met zijn krachtigste gpu, Iris Pro Graphics, uitrusten: tot dusver worden alleen laptopprocessors met Iris Pro uitgerust.

Om de tijd tot een Broadwell-introductie te overbruggen komt Intel medio 2014 echter eerst met de zogeheten Haswell-refresh: nieuwe Haswell-processors die overweg kunnen met de nieuwe H97-chipset. De codenaam voor deze Core-processors luidt Devil's Canyon en de processors krijgen onder meer een verbeterde thermische verbinding tussen de chip en de ihs. Devil's Canyon-processors krijgen een vrij instelbare multiplier om ze voor overklokkers aantrekkelijk te maken en de verbeterde tim moet dat zonder oververhitting mogelijk maken.

De Pentium-serie krijgt eveneens midden 2014 een update met een speciale editie om het twintigjarig bestaan van Pentium te vieren. De Pentium Anniversary Edition krijgt een unlocked multiplier, wordt voorzien van Intels Quick Sync Video-techniek en zal geschikt zijn voor zowel de Series 8- als 9-chipsets.

Voor het highend-segment reserveert Intel zijn Haswell-E processors. Deze Extreme Edition Core i7-processors moeten in de tweede helft van 2014 komen en zullen uitgerust worden met acht Haswell-cores. Bovendien worden de cpu's voorzien van een nieuwe geheugencontroller die met ddr4-geheugen werkt. De Haswell-E-processors worden gecombineerd met de nieuwe X99-chipset.

Door Willem de Moor

Redacteur

20-03-2014 • 11:41

104 Linkedin

Lees meer

Reacties (104)

104
102
71
3
0
4
Wijzig sortering
Voor de mensen die zich afvragen wat IHS is. IHS staat voor Integrated Heat Spreader.
Maw. het plaatje dat boven op processor is geplaatst om een beter en groter contact oppervlak te geven om de cpu te koelen via de heatsink.

TIM staat voor Thermal Interface Material. DIt is het vul materiaal tussen de processor en de IHS.
Wow, DDR4! Over hoeveel MHz praten wij dan? :9~
DDR4 begint bij 2400 tot 3200 mhz. Alleen denk ik dat een gemiddelde gebruiker dit niet nodig zult hebben. Maar het is natuurlijk wel leuk dat het computer techniek weer direct een groot sprong zult krijgen.

Niet alleen dat, DDR4 heeft 1.2V ipv 1.5V. Sneller en efficienter! :)

[Reactie gewijzigd door ilaurensnl op 20 maart 2014 11:48]

DDR4 begint bij 1600, aldus Micron:
http://www.micron.com/products/dram/ddr3-to-ddr4

Het tabelletje geeft mooi de positieve eigenschappen die DDR4 biedt ten opzichte van DDR3. Of het helemaal objectief is valt over te twisten, maar het is een goede eerste informatiebron voor de mensen die zich afvragen welke voordelen DDR4 kan gaan bieden.
"gemiddelde gebruiker", als dat een gebruiker is met een IGP dan heeft deze er zeker wel baat bij bij sneller geheugen als ook uit de tests door ons "eigen"T.net blijkt :
Wie echter de ingebouwde gpu van zijn processor wil gebruiken, bijvoorbeeld om games te spelen zonder losse videokaart, doet er wel verstandig aan te investeren in rap geheugen. Wie het geheugen op 1600MHz laat tikken, doet vooral de gpu van AMD-apu's zwaar tekort; die presteren veel beter met snel geheugen. Ook Intel-gpu's betalen de investering in snel geheugen terug met betere framerates. Een setje van twee geheugenmodules is in alle gevallen een stuk sneller dan een enkel reepje, maar een systeem zonder losse videokaart zou eigenlijk niet met een enkel reepje gebruikt mogen worden.
linkje
fyi Hertz is de eenheid van frequentie, gedefineerd als aantal periodes per seconde.
Deze pdf laat mooi zien wat de verschillen zijn tussen de generaties van ddr
Anoniem: 564306
@iApp20 maart 2014 12:57
DDR4 is expected to be introduced at transfer rates of 2133 MT/s, estimated to rise to a potential 4266 MT/s
MHz per seconde? 0, lijkt me, aangezien de frequentie vast is.
Anoniem: 474132
@iApp20 maart 2014 11:46
1000000 Mhz/sec

maar alle gekheid op een stokje: https://duckduckgo.com/?q=ddr4

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 474132 op 20 maart 2014 11:53]

Het wordt Honderdmiljoenmiljard Mhz om even als grap te maken :P
Mhz/sec
Die combinatie bestaat niet :P
Maar het is ook niet fout:
1 MHz = 10^6 Hz (Hz heeft meettijd van 1 sec)
1 MHz/sec = 10^6/1 = 10^6
:+
Scherp, daar kan ik niet om heen :P
Maar het is ook niet fout:
1 MHz = 10^6 Hz (Hz heeft meettijd van 1 sec)
1 MHz/sec = 10^6/1 = 10^6
:+
Dafuq.....!? Het enige wat het wel is, is hartstikke fout.

Ik heb hier een liniaal van 30 cm liggen. Als ik drie seconde nodig heb om die op te meten is dat dus een liniaal van "10 cm/s (meettijd van 3 sec)"?
Een processor die in een milliseconde duizend kloktikken verwerkt (en daarvoor en daarna meten we niet, of is ie geclockgated en staat ie stil), loop gedurende die milliseconde ook gewoon op 1 MHz; jouw concept van "meettijd" is onzin.

Wat 1 MHz/sec zou kunnen betekenen is een processor die zijn snelheid dynamisch aanpast. Je zou kunnen kijken naar processoren met ondersteuning voor het dynamisch aanpassen van hun kloksnelheid (eigenlijk alle moderne processoren) en iets zeggen over hoe vlug ze tussen twee snelheden kunnen schakelen: van 100 MHz naar 500 Mhz in 1 microseconde is dan 400 MHz / 1 * 10-6 sec = 400 THz / sec.

@PepijnK, RK88:
Ik zei alleen dat "Hz/sec" is de context van de originele post helemaal fout is. Lees ook even de laatste paragraaf van mijn reactie, waar ik zelf ook al een voorbeeld van correct gebruik geef.

[Reactie gewijzigd door robvanwijk op 20 maart 2014 20:41]

Dafuq.....!? Het enige wat het wel is, is hartstikke fout.
En hoe wil je frequentie drift anders uitdrukken dan in frequentie-per-tijd?

Bijvoorbeeld een sine-sweep test voor luidsprekers, je begint bijvoorbeeld op 150Hz en gaat dan naarboven tot bijvoorbeeld 1,5kHz. Doe je die sine-sweep in 10 seconden dan gaat dat dus met 135Hz/sec.
ook al bedoelde de originele poster het als grap: meter per seconde kwadraat
ofwel m/s/s bestaat ook. Dit heet versnelling.

Als er dus een verandering in frequentie is (sweep) kun je dit prima uitdrukken in Hertz per seconde.
Met het voorbehoud wat ocwil hierboven zegt is wat jij doet zeker wel fout. Dan kan ik namelijk ook bewijzen dat 1=0.5, zie hieronder:
E=0.5Mv^2
kg*m^2/(s^2)=0.5*kg*(m/s)^2
kg*m^2/(s^2)=0.5*kg*m^2/(s^2)
1=0.5
Jullie hebben helemaal gelijk. Ik vermoedde eerst ook al dat het versnelling was, maar ik kwam met 1 uit op hetzelfde getal (logisch natuurlijk, 10m/s in 1 seconde is natuurlijk 10m), maar vul een ander getal in dan klopt mijn logica niet meer. Laten we het er maar op houden dat de eenheid Hz/s wel zou kunnen bestaan.. ;)
Hz heeft een dimensie van 1/s, Hz/s is dus 1/s². Wat als fysische betekenis de verandering van Hz per seconde zou kunnen hebben.
Tuurlijk wel! Het is een constant versnellend aantal Hz! (perioden/sec^2)
dat is een accelererende clock frequentie!

Herhalingen per seconde² :Y)
Het is natuurlijk MHz/meter :+
echt wel. kijk eens naar versnelling: m/s^2
zo is Mhz/sec dus het aantal trillingen gedeeld door s^2.
MHz/sec geeft dus net zoals versnelling aan hoe snel het aantal MHz veranderd :)

maar ff serieus, de haswell refresh krijgt dus een H97 chipset, en waar is de Z-versie dan? anders heb je alsnog niks aan een unlockte multiplier.

En krijgt broadwell dan dezelfde chipset of weer een volgende?
euhm acceleratie wordt gewoon weergegeven in s/s dus kan wel degelijk.
Betwijfel dat DDR4 1000000Hz per seconde sneller/langzamer wordt maar de eenheid kan wel degelijk. :+
Uiteraard als de acceleratie ook nog eens (lineair) toeneemt krijg je s/s/s etc etc.

Standaard natuurkunde knul 8-)
dat zal de grap ook wel zijn ;)
Volgens Wikipedia is Hz/s Frequentie drift
Unlocked Pentium. Buget overclocking is back :)
Als het net zoals met de huidige serie is heb je helaas wel een Z serie moederbord nodig om te overklokken. Het zou veel beter zijn als je je dan een B serie moederbord voor die Pentium K kan gebruiken om te overklokken dan is het echt low budget overklokken.

[Reactie gewijzigd door Zenix op 20 maart 2014 12:22]

Sommige niet Z borden ondersteunen nu ook multipler OC. Laatst nog gebruikt op een H87
Sommige niet Z borden ondersteunen nu ook multipler OC. Laatst nog gebruikt op een H87
Zelfde bij B85 borden maar als je een nieuwe bios wilt gebruiken dan werkt het niet meer door de nieuwe Intel microcode. En voor de nieuwe serie zal je toch je bios moeten updaten.
Net zoals vroeger :p
Ik weet nog wel mijn pentium E2160 @ 1.8GHz. Over geklokt tot 3.0 GHz, 70% over klok! 8-) CPU van €50 waar je makkelijk crysis kun spelen (+8800gt).
De jubileum-Pentium kan ook alleen maar omdat de naam Pentium kunstmatig in leven wordt gehouden. Tegenwoordig raakt die naam kant noch wal. De naam sloeg in eerste instantie op het feit dat het de vijfjde generatie x86-processors was... Maar dezelfde naam wordt nu gebruikt voor de weet-ik-veel-hoeveelde generatie processors, die niet eens meer puur x86 zijn zelfs.

Als ze de Pentium nou gewoon hernoemen naar Core i1 ofzo, dan kunnen we over een poosje ook een jubileum vieren van de naam Core.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 20 maart 2014 13:25]

De naam is misschien niet logisch, maar ik heb niet de indruk dat intel zich daar veel van aantrekt, ik zie immers ook niet meteen de logica in van Xeon, i3 -> i7,...
Core 2 Duo en Core 2 Quad had nog wel enige logica, maar dat is weeral lang geleden. ;)
De huidige typnummers zijn ook niet echt bedoeld om logisch te zijn. Veel een klein beetje "hoger nummertje = sneller", maar zelfs dat valt te weerleggen als je verschillende architecturen vergelijkt. Echter de naam Pentium was echt bedoeld als opvolger van de i486, de vijfde generate x86 dus.

Misschien realiseerde Intel zich wat er na pentium komt (sextium) en haakten ze toen af :)
(of hexium, maar dat is niet grappig :))

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 20 maart 2014 15:44]

"niet eens meer puur x86" geldt al vanaf de Pentium Pro. En dat was al een compleet nieuw ontwerp (P6) ten opzichte van de P5 Pentium. De succesvolle Pentiums (die de naam beroemd maakten) waren de PII en PIII, ook geen 5de generatie ontwerpen.
Eindelijk gaat Intel kijken naar de verbinding met de IHS voor de overklok CPU's.....
Dat hadden ze gewoon al bij Haswell zelf moeten doen :/
De grote vraag zal zijn:

Gaan ze er gewoon iets betere pasta tussen smeren, of weer terug naar fluxless solder. Alleen die laatste gaat overclockers (of mensen die wat langer dan een paar jaar met een cpu willen doen) blij maken
Ze hadden gewoon nooit dat tim moeten doen, niet bij Haswell en niet bij Ivy Bridge. Ik ben wel verbaasd dat ze de kritiek uit de oc community serieus nemen, had ik niet verwacht.

Dat tim an sich is trouwens gewoon goed, iemand op Anandtech heeft het vergeleken met andere koelpasta zoals NT-H1 van Noctua en het verschil is maar heel klein. Het probleem is meer dat er een soort gap tussen tim en ihs zit. Bij de ene cpu is die gap groter dan bij andere, daarom zie je onderling behoorlijk temperatuurverschillen.

[Reactie gewijzigd door coffeejunkee op 20 maart 2014 14:31]

Intel was toch gestopt bij Pentium 4??? Wordt dit dan de Pentium 5????
Nee na Pentium 4 is de naam gewijzigd naar "Pentium", bij elke lancering van de nieuwe Core I reeks komen er ook nieuwe Pentiums en Celerons met dezelfde architectuur als de nieuwe Core I.

Het verschil met de Core I is dat Pentium processors geen Hyperthreading, Turboboost en bepaalde instructiesets ondersteunen.

[Reactie gewijzigd door ro-bbo op 20 maart 2014 12:32]

Vraag me af wat die pentium gaat worden.
Een dual-core (al dan niet met HT) met unlocked MP zit niemand denk ik op te wachten.
In princiepe is een dualcore mits met genoeg MHZ nog zat voor heel veel software. Laatst liet ik Crysis 3 op 2 cores van 4,3ghz lopen, dat ging eigenlijk nog best prima. :)

Lijkt me best leuk, een dualcore die je hoog kan clocken.

Eigenlijk zou een singlecore cpu met 10ghz voor het gros van de software veel betere zijn dan al die multicore cpu's.. Maarja, natuurkunde he.. ;)

Jammer dat er geen 8-core i7's voor 2011 komen..

Bonus Quizvraag voor de kenners: "Wat is qua de snelste x86 cpu qua mhz die intel ooit geleverd heeft vanuit de fabriek?" :P

[Reactie gewijzigd door maratropa op 20 maart 2014 12:03]

Zou er niet een soort adaptertje tussen kunnen, tussen LGA2011 en de nieuwe LGA2011-3? Ik dacht dat alleen de layout/routing anders was, maar de pinnetjes in principe hetzelfde..
Als ze ook ddr4 hebben dan lijkt me dat gewoon onmogelijk.

Het is wel meteen een boost vanaf de 3930k/4930k met oc. Je krijgt er dan 2 cores met OC bij. Nu heb je alleen een 8-core xeon die niet te OC'en is, en heel erg duur.

Maar dat is dan wel een flinke upgrade.. cpu, mb en ram nieuw..
Bij GHz clock-frequenties komen de lengtes en de vorm van print-sporen op moederbord en in de connectoren/sockets erg nauw.
Een adaptor verandert de timing (door langere print-sporen en en verandering van vorm) zodanig dat dat dus niet meer gaat werken.

Tot en met socket 370 was nog wel wat mogelijk. (Tussen-plaatjes bijvoorbeeld op een dual-socket 370 moederbord SMP te draaien met 2 Celerons bijvoorbeeld. Of om een Celeron toch op 100 MHz i.p.v. 66 MHzte clocken, indien het moederbord dat niet al zelf mogelijk maakte.)
Maar daar waren de frequenties nog een stuk onder de 1 GHz.
Bonus Quizvraag voor de kenners: "Wat is qua de snelste x86 cpu qua mhz die intel ooit geleverd heeft vanuit de fabriek?"
- Zonder turbo? Intel Xeon X5698: 4,4GHz dualcore (LGA1366)
- Met turbo? Ik denk: Intel Xeon E3-1290 v2: 4,1GHz quadcore (LGA1155)
- Met turbo en dan wel voor de meeste cores? Ik denk Intel Core i7-3970X: 4,0GHz sixcore (LGA2011)
- Om toch nog ontopic te blijven binnen de Pentium-modus? Intel Pentium 965 of 969 EE: 3,73GHz (LGA775)

Nou ben benieuwd of het goed is...

[Reactie gewijzigd door Aardwolf op 20 maart 2014 12:44]

Idd ik doelde dus op die X5698 :)

Ik vraag me af waarom intel niet standaard een betaalbare high TDP dualcore met zo veel mogelijk mhz in het assortiment heeft. Die xeon was eigenlijk alleen voor OEMS..

Maar eigenlijk weet ik het antwoord al, die zou veels te veel benchmarks winnen.

Maar goed antwoord dus! Je mag blijven! :P ;)

[Reactie gewijzigd door maratropa op 20 maart 2014 12:45]

Nou ja, kijk naar de verkoopcijfers van de FX 9xxx lijn en je weet waarom :)

Die dingen verkopen matig, presteren marginaal beter dan de veel goedkopere 8xxx serie en zuipen bakken met stroom...

Leuk voor de enthusiast die geen verwarming heeft, hoeveel zou dat zijn, 0,1%? :)

[Reactie gewijzigd door Vayra op 20 maart 2014 17:50]

Haha daar ben ik blij van! :D
Wel een beetje teleurgesteld met die bonus, mja... haha >:) :9

Maar anywayz. Ik denk dat een extreem hooggeklokte processor ook bakken met geld kost dat zeer weinig mensen hem daadwerkelijk kopen. Lijkt me eerder dat Intel die goede cherry picked chips liever gebruikt voor redelijk geklokte multicores rond het 4GHz gebied.

Je hebt gelijk, het zou wel vet zijn, gewoon om die in benchmarks te zien. Maar wat is het anders dan een highend i7 ver overklokt dankzij het uitschakelen van wat cores. Feitelijk denk ik hetzelfde, alleen niet fabrieks-af.
Gefeliciteerd! :*) U gaat door voor de koelkast! 8)7
Wat betreft ontopic blijven m.b.t. Pentiums, er was ook nog deze:

http://ark.intel.com/prod...GHz-2M-Cache-1066-MHz-FSB

4.00 GHz! :) Moet bekennen dat ik er nog nooit één tegengekomen ben, maar ze staan er wel tussen :) Een P4 3.8 GHz heb ik wel ooit vast gehad.

[Reactie gewijzigd door kakanox op 31 maart 2014 13:23]

hoezo natuurkunde? ze hebben (naturel)chips ontworpen die vele malen sneller zijn. een solo op 10ghz is hallbaar, maar er zijn zat andere (goede) redenen om het niet te doen. ik heb ook liever een 'intelligentere' cpu met 4 cores met ht op 3 ghz dan 1 core op 10ghz :)
Tuurlijk maar ik heb het vooral over bijv een "normale" x86 haswell chip maar dan met meer mhz. Een quadcore is over het algemeen prima natuurlijk maar er zijn zat applicaties en omstandigheden waar iets tegengehouden wordt door de snelheid van 1 core.

Overclocken is leuk maar voor veel bedrijven en gebruikers geen optie. Daar zou het leuk zijn als intel iets voor had.
Ik vind overclocken juist leuker op goedkope modellen dan op de dure, ook is er vaak meer ruimte :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 maart 2014 11:47]

Het heeft vaak ook meer nut. Een Pentium kan bijvoorbeeld een gamepc aansturen (tenzij je een high end GPU goed wil gebruiken) en is voor de meeste mensen voldoende. Als je nu met een heel klein budget een gamepc wilt kan je een Pentium neerzetten en die een jaar later eens flink overclocken. Zo zijn je basiskosten erg laag en kan je toch jarenlang gamen op een pc van slechts een paar honderd euro.

Met die Quick Sync kan je zelfs een low budget bewerkings-/renderbakje neerzetten of je tante die graag vakantievideootjes 'bewerkt' niet alleen van Vista af helpen, maar meteen een grote upgrade geven.

Alleen heb ik er zelf niks aan. Ik wil een server op basis van een Pentium bouwen, maar als je CPU's gaat overclocken gaat hun stroomverbruik bijna exponentieel omhoog, dus het is voor mij niet nuttig.
Ik zit er wel op te wachten als het qua prijs rond de Pentiums van de huidige generatie zit.
De mensen die dan een i3 zouden gaan kopen, kunnen dan een Pentium kopen en die lekker overklokken. Denk niet dat het een quadcore gaat zijn, want dan kan je net zo goed een Pentium kopen inplaats van een i5.
Precies mijn idee. Ik vind het ook eigenlijk wel top dat er nu unlocked spul op de markt zou komen voor de basislijn (Celeron daargelaten). Mooi spul om gewoon mee te spelen of omdat je een beperkt budget hebt en iets wilt. :)

Een unlocked Celeron lijkt me ook wel leuk, maar dat is dan echt meer voor het spelen. Veel meer heb je er waarschijnlijk dan ook niet aan.
Leuk om te zien dat nieuws tips naar de redactie door komen!

Ik ben benieuwd hoe de nieuwste 8 core gaat presteren en vooral het prijskaartje, ik verwacht niet dat het mals zal worden:p.. Misschien dat ik mijn i7 950 toch is ga upgraden ^^.

Ik denk ook dat de ddr4 ram schrikbarend duur zal zijn in het begin, maar dat is natuurlijk altijd zo met iets "nieuws".

Ik hoop ook dat SATA Express(SATA 3.2 16gbps) er eens door komt, hoewel dit niet supported wordt door deze processors neem ik aan?

edit: het is niet 12 ghz maar 16 gbps :p

[Reactie gewijzigd door Ferluci92 op 20 maart 2014 15:51]

Ik denk dat het qua prijzen wel ongeveer hetzelfde zal zijn als nu, dus een 8-core instap i7 met K als de 4930K rond de 500 euro? En dan wat hoger geklockte versies voor de patsers. En dat je dan voor 10 en 12 cores naar xeons moet.

[Reactie gewijzigd door maratropa op 20 maart 2014 12:38]

Ik denk niet dat de 500€ versie al 8 kernen gaat hebben. Dat is niet echt fair tov van de mensen die nu 1000€ hebben betaald voor een 6 core CPU. Verder zou er dan ook een te grote stap tussen de mainstream quad cores en de professionele 8 cores zitten. Een 300€ quadcore, 500€ 6 core en 1000€ 8 core is dus veel logischer.
Ja dat is misschien wel logischer idd. Al zou een betaalbare overclockbare 8-core wel echt relaxed zijn :)
Doe mij die octocore (hopelijk?) met hyperthreading maar! Kan niet wachten op mijn rendermachine 16 'cores' op max te zien draaien! (helaas heb ik het geld niet voor de top-of-the-line).
Ach, je kan ook een 15 core/30 thread Xeon 8895v2 kopen voor $6841.
Jaaaaa ok....maar dat gaat me sowieso te ver. Over een top i7 kan ik nog nadenken. Een Xeon is gewoonweg te duur.
Nice, die pentium met quicksync is wel iets voor mijn mediacenter of een instappc. Die dingen zijn even snel als een E8400, dus prima. Zeker met QS nuttig om ook snel films te rippen.
Die Haswell Pentiums zijn wel een stukje sneller dan dat, de huidige Pentium G3220 is al makkelijk 50% sneller dan een E8400, laat staan als je er eentje maakt met unlocked multiplier.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee