Microsoft schrapt 'always on' en drm bij Xbox One

Microsoft gaat zijn beleid rond de Xbox One aanpassen, zo maakt Don Mattrick bekend. Het is niet meer nodig om elke 24 uur verbinding te leggen via internet. Bovendien schrapt Microsoft de maatregelen die het wilde invoeren bij de doorverkoop van games.

Mattrick, als hoofd van de Interactive Entertainment-divisie van Microsoft verantwoordelijk voor de introductie van de nieuwe Xbox One, doet de beleidswijziging uit de doeken op de officiële website van de console. De topman stelt dat de feedback van klanten er toe doet en dat het concern daarom twee maatregelen neemt. Zo schrapt Microsoft de eis dat een Xbox One-console elke 24 uur via internet contact legt met de servers van het bedrijf. Voortaan is het enkel bij installatie van de console nodig om contact te leggen met Microsoft en daarna kunnen games offline vanaf een schijf gespeeld worden. Verder schrapt het bedrijf de beperkingen die het op wilde leggen aan de verkoop van tweedehands games. Net als nu het geval is bij games voor de Xbox 360, kunnen games voor de Xbox One verkocht, uitgeleend en gehuurd worden.

Sinds Microsoft op 21 mei de Xbox One aankondigde was er veel controverse over beide maatregelen. Vooral omdat Sony bij de introductie van de concurrerende PlayStation 4 geen beperkingen oplegt aan de doorverkoop van games en ook geen internetverbinding eist. Nu Microsoft beide maatregelen opheft, blijft er nog één veelgehoorde klacht over; Microsoft staat alleen uitgevers toe om games via downloadplatform Xbox Live aan te bieden. Dat dwingt kleine ontwikkelaars om in zee te gaan met een uitgever. Sony stelt die eis niet, wat de weg opent voor indie-ontwikkelaars.

In een persconferentie aan de vooravond van gamesbeurs E3 maakten zowel Microsoft als Sony de prijs van hun console bekend. De PlayStation 4 gaat 399 euro kosten. De Xbox One is honderd euro duurder, al levert Microsoft voor die prijs wel bewegingssensor Kinect mee. De Xbox One verschijnt in november. De PlayStation 4 verschijnt in de kerstperiode.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

19-06-2013 • 23:35

434 Linkedin

Submitter: buran

Reacties (434)

434
388
267
34
1
49
Wijzig sortering
Anoniem: 386854
20 juni 2013 11:19
Goed nieuws deze wijziging, maar dan blijven er voor mij nog een aantal punten een obstakel:
- Zoals in het artikel al genoemd, slechte indie support, ik heb op de Xbox360 vooral genoten van indie games als Fez en Limbo
- Een kinect camera die ik niet wil maar mij toch wordt opgedrongen, en de console 100 euro duurder maakt. Ik zou er eventueel mee kunnen leven dat ik hem koop en in de doos laat verstoffen, maar wat ik begrijp is dat de Xbox One niet functioneert als Kinect niet is aangesloten
- 3 OS'en zal ongetwijfeld een zwaardere belasting zijn op het beschikbare geheugen, ik hoef niet instantly te kunnen switchen naar de TV of browser..

Ik heb de eerste Xbox en Xbox 360 gehad, en nog nooit een playstation, maar vooralsnog lijkt het erop dat de PS4 mijn eerste Sony console wordt en de XBOX 360 mijn laatste Microsoft console is geweest...
1. Je noemt nu grote games die hoe dan ook beschikbaar worden. Ze hebben de support aangepast, maar het zou vast nog wel goed worden. Daar zou ik me niet te druk om maken.
2. Dit is Microsofts manier om te proberen naast simpelweg wat meer kracht ook echt proberen wat meer te innoveren.
3. Dus je doet moeilijk over dat je opties hebt en de OS goed werkt...
Toch, als ik een console koop, wordt het een PS4 ondanks dat ik altijd xbox fan was en tot enkele weken niks van PS wilde weten. Microsoft heeft me de laatste tijd een een zure smaak gegeven, eerst met de xbox 360 (steeds meer kinect/metro/casual based), dan Windows 8(.1) wat ze op een arrogante manier door je strot duwen en dan als klapper op de vuurpijl de E3 waar ze met een zeer arrogante houding hun nieuwe XBOX presenteren met alles waar publishers en Microsoft zelf rijk van worden en gamers van walgen.

Nu ze inzien dat het aantal klanten wat ze verliezen groter wordt dan wat al die DRM maatregelen voor hun opleveren draaien ze plots alles om. Niet omdat ze van de consument houden, anders hadden ze niet zo'n mega arrogante E3 aanwezigheid gehouden waar Don Mattrick lekker vertelde "koop maar een 360 als je het niet bevalt" en zijn ze uberhaupt niet met al hun regeltjes gekomen. Ze ruiken nu puur rode cijfers en proberen de schade te beperken.

Blijft natuurlijkook dat de xbox one verplicht kinect heeft, wat betekend een duurdere prijs + niet uitschakelbaar. Ook dit maakt de PS4 aantrekkelijker.

Misschien dat ik over enkele jaren, als Microsoft een beetje bij draait, nog overweeg tot koop van een xbox one maar voor mij hoeft het even niet meer.

[Reactie gewijzigd door gastje13 op 20 juni 2013 00:03]

Je kan hem suspenden maar niet 100% uitschakelen zonder de console uit te schakelen. Het is ook niet duidelijk wanneer je de Kinect suspend of hij met de microfoon nog wel luisterd en of je hem iedere keer dat je de xbox one aanzet moet suspenden.
Daarnaast word de Xbox One niet geleverd met headset en dient de microfoon in de kinect als microfoon voor online chat. Wat dus zou betekenen dat als je de kinect uit wil hebben je een headset moet kopen. Anders zou je niet online met andere kunnen praten.
Bij Xbox 360 moest je toch ook een headset er bij kopen? Of hij zat een pakket, maar ook niet altijd.
Hij zat bij de eerste xbox 360 er bij (dit weet ik want de xbox 360 kwam in nederland uit op mijn verjaardag destijds :P ) en het was een groot selling point dat je in multiplayer met elkaar kon praten.
Dit ding: http://s4.hubimg.com/u/2833511_f260.jpg
Waarom kun je de kinect dan niet gewoon in de doos laten? Waarom alleen sofwarematig?
Nee Microsoft laat zien dat ze inzien dat ze bijna eigenhandig hun next gen kindje hadden vermoord nog voor het systeem in de winkel ligt. Dit had teveel restrictie opgelegt tov de PS4 die vrijwel dezelfde games zou krijgen. Neem daarbij een lagere prijs en je heb een probleem.
En wat had Sony gedaan? Het blijft in een glazen bol kijken. En ze kijken heel goed naar elkaar. Je kan allebei gelijk hebben.
En ze winnen er niets mee, buiten het verlies van de mensen die juist voor de nieuwe features gingen (family share/gift, digital download). De mensen die DRM/always-on niets vonden, zitten nog steeds met 1 belangrijk aspect: Kinect/100 euro. Dus iedereen doet 'yeeeey' maar koopt dan nog gewoon een PS4, die goedkoper is en niet verplicht met een kinect komt.
Misschien niet nee maar de Xbox one heeft al wel meer exclusives vs de PS4
Waardoor meerdere mensen misschien toch gaan denken waarom zou ik niet toch voor deze games gaan. Ze hebben nu toch DRM en Always on geschrapt waarom niet.

Als ik eerlijk ben zit ik namelijk ook enorm te twijfelen mij lijkt Ryse en Halo heel vet. Watch Dogs ook maar dat is een game wat op beide consoles komt. Waardoor ik nu in eens meer richting de Xbox nijg wat ik eerder niet had verwacht gewoon omdat ik helemaal op de PS4 toer zat. Maar als ik echter alleen naar de games kijk dan zie ik niet veel wat ik leuk vind jammer genoeg.

Xbox One:
Below
Crimson Dragon
D4
Dead Rising 3
Forza Motorsport 5
Halo Sequel
Killer Instinct
Kinect Sports Rivals
Quantum Break
Project Spark
Rabbids Invasion
RYSE: Son of Rome
Sunset Overdrive
Zumba Party Fitness
Untitled Black Tusk Game

PS4
Deep Down
DriveClub
inFamous: Second Son
Killzone: Shadow Fall
Knack
Octodad: Deadliest Catch
The Order: 1886
De Xbox One heeft een sterke line-up laten zien op de E3. Alleen ik zou me niet vast klampen daaraan. De XB1/PS4 gaat weer een aantal jaar mee, en 3x raden wie de de meeste first party developers heeft. Sony heeft wellicht nu minder exclusives laten zien dan Microsoft, echter moet Microsoft het heel erg hebben van deals met 3rd party developers. Hierdoor heb je al vaak kans dat een exclusive toch opeens een timed-exclusive wordt. Sony heeft veel meer first party developers, die nog jaren games gaan maken.

Voor nu heeft Microsoft een sterke line-up laten zien. Het is echter nog de vraag wanneer we deze games gaan zien (Halo gaat nog lang niet uitkomen) en voor hoelang ze echt exclusive blijven. Ondertussen blijft Sony ook niet stil zitten...

P.S. je bent een aantal PS4 exclusives vergeten.

Warframe
WarThunder
Don't Starve
Daylight
Secret Poncho
Primal Carnage: Genesis
Outlast
Basement Crawl
DC Universe Online (al wel voor PC, maar PS4 console exclusive)
Planetside 2 (al wel voor PC, maar PS4 console exclusive)

En nog een aantal toffe indie games zoals Transistor, Mercenary Kings en Ray's the Dead.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 20 juni 2013 00:35]

Anoniem: 398494
@ASNNetworks20 juni 2013 01:35
Warframe, ook voor de pc.
Primal Carnage Genesis, ook voor de pc.

Maar ergens had ik gelezen dat de komende 2 jaar na de release van de Playstation 4 rond de 40 tot 50 exclusives uitkwamen (kan zo niet meer vinden waar).
DC Universe Online is niet PS4 console exclusive, de game is ook al op PS3 te spelen.
Microsoft heeft niet meer exclusives. Sony komt in de komende maanden nog met een aantal aankondegingen. Niet alle studio's van hun waren aanwezig en er zijn bij Sony 48 first party exclusives in ontwikkeling en dat is veel meer dan wat Microsoft inhouse ontwikkeld.

Daarbij je lijst met games, waarvan er een hele boel geen launch titels zijn. Heeft dus geen nut om hiermee aan te komen zetten.
Is het zo erg om dan een Kinect erbij te krijgen? We moeten nog zien wat voor games dat gaat brengen, maar die specs zijn nu wel wat beter en daardoor ook beter next-gen toe te passen.

Verder lijkt mij dat voice control nog best groot kan gaan worden.

Tuurlijk zul je mensen hebben die zich blind gaan staren op de prijs, maar daar kun je toch al vrij weinig aan verdienen vaak.

Ik denk stiekem dat MS die mensen ook liever kwijt dan rijk is, maar we zullen zien. MS heeft in ieder geval een mooie stap nu gemaakt.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 19 juni 2013 23:55]

'Krijgen' is niet van toepassing vermits je er 100 euro voor betaald. Dus ja, dan is het erg. Hoe goed de Kinect wel mag zijn, ik wil gewoon in een stoel, in de zetel met een controller in de hand relax kunnen gamen. Ik zit absoluut niet te wachten op te moeten rondhuppelen voor mijn tv om te gamen.
Anoniem: 404283
@Martinspire30 juni 2013 13:00
Ik zou het zelf niet zo fijn vinden om constant een camera en geluidsrecorder in mijn woonkamer te hebben staan die ik niet kan afkoppelen. Ben geen Xbox gamer maar hadden ze dit bij Sony bedacht, was het ook een "nee, bedankt" geweest.
Het probleem met de kinect is dat ie verplicht is, vrijwel elke xbone zal aan het internet geknoopt worden, en dan zit er dus een camera en microfoon aan die altijd aan staan. Gezien het recente PRISM gebeuren zouden veel mensen hier wel eens problemen mee kunnen hebben, beetje big-brother. (En al zal die functionaliteit er vast niet in zitten dat wil niet zeggen dat ze er in de toekomst in een firmware update het er niet in kunnen sneaken). Enige manier om er zeker van te zijn dat zoiets niet kan is de kinect loskoppelen, maar dat mag dus niet.
Anoniem: 291608
@Aaargh!20 juni 2013 09:13
Ja maar gelukkig kun je hem ook nog altijd uitzetten ;)

http://kotaku.com/xbox-on...oft-says-noting-510100564

Maar als je het perse wilt loskopelen. Kun je dan ook niet beter meteen de camera's en microfoons uit je gsm halen, of uit je laptop en ga zo maar verder 8)7

Dan lijkt me het pas echt veilig.
Ik heb er absoluut geen last van, ik heb m'n eigen redenen om nu Xbox in twijfel te trekken, maar zoek voor de grap op twitter naar kinect, daar zit een heel ander verhaal.
Sinds wanneer is Twitter de graadmeter voor gamers?

Verder moet je toch even kijken naar hoeveel Kinects ze verkocht hebben en de bijbehorende games. Kinect Sports en Dance Central/Just Dance zijn echt super populair geweest en deden het ook in de reviews goed. Dat het misschien voor de die-hard gamer minder interessant is, wil nog niet zeggen dat de casualgamer (wat tegenwoordig echt de grootste groep is) er niet op zit te wachten, net als de tv- en andere multimediafeatures.
Goed uitgepakt? Enkel negatieve video's gezien over games die Kinect gebruiken (voor mij dan).

Dit nieuws is wel goed, maar ik weet nog steeds niet of Kinect iets toevoegt. Aan de andere kant heeft Sony in het verleden ook wat kwalijke keuzes gemaakt. Dus met dit nieuws is mijn keuze weer open.
Ik heb de Kinect, mijn vriendin is er grote fan van. Het is waar dat het in het begin stroef liep maar inmiddels is het een degelijke add-on. Mijn vriendin speelt ans en sport games en ikzelf gebruik het voor de extra features in sommige games (voice commands kunnen een toffe toevoeging zijn). Vroeger moesten uitgevers echt gaan afwegen of ze wel budget wilden investeren in die extra features omdat het aantal core gamers met Kinect klein is, bij de One moeten ze daar niet meer bij stilstaan want iedereen heeft het. Ze moeten dan alsnog zelf weten of ze het gebruiken natuurlijk :).
En gelukkig zijn het niet allemaal games om voor je tv te staan springen, de nadruk bij E3 lag dan ook niet op deze Kinect games.
Als de kinect zo goed verkocht, waarom zijn er dan zo bar weinig spellen die em echt ondersteunen....
Ze krabbelen al terug! Zo gaat het weer de goeie kant op, maar we zijn er nog lang niet :).
We zeggen altijd van Microsoft veel slechte dingen, maar 1 ding wat we van ze weten is dat ze een historie hebben van het corrigeren van hun fouten. Ook deze aankondiging vind ik hier weer een voorbeeld van. Hulde, niet veel bedrijven durven op zo'n indirecte manier hun fouten toe te geven en deze aan te passen.
We zeggen altijd van Microsoft veel slechte dingen, maar 1 ding wat we van ze weten is dat ze een historie hebben van het corrigeren van hun fouten. Ook deze aankondiging vind ik hier weer een voorbeeld van. Hulde, niet veel bedrijven durven op zo'n indirecte manier hun fouten toe te geven en deze aan te passen.
Ik vind je nogal erg positief. Je doet net of ze een keuze hadden maar ze moesten wel, ze werden op alle fronten ingehaald door de PS4 en het zou echt een ramp gaan worden wanneer ze naast de PS4 in de winkels zouden liggen met al die restricties.

Je moet ook bedenken dat MS toch constant probeert die restricties op te leggen, vervolgens worden ze geforceerd door de concurrentie om ervan te stappen en dat vindt jij dan hulde?

Tuurlijk is het knap wanneer je je fouten toegeeft en een volledig andere koers kiest, maar tot op zekere hoogte, niet als je fout op fout stapelt met eerst het Windows 8 debacel en nu weer de Xbox One.

Ik ben dus iets minder positief dan jij, als er geen PS4 was geweest was het waarschijnlijk Always On DRM geworden.

Ik weet niet of je nog weet wat Microsoft in het verleden allemaal heeft gedaan maar een vos verleerd zijn streken niet, dus ook MS niet en volgende keer zullen ze het zeker weer gaan proberen.

Hetzelfde geldt overgens ook voor Sony hoor, voor het lijkt of ik pro-Sony ben of Anti-MS, Sony doet nu wel zo heel open maar dat is ook omdat ze wisten dat Microsoft met een hele lading DRM zou komen en ook Sony heeft al bewezen halverwege zijn beleid om te gooien net als toen met de OtherOS functie op de eerste generatie PS3's.
Oh please! De enige reden waarom ze nu terug krabbelen is vanwege de shitstorm aan negatief commentaar dat ze hebben gekregen van 'ons' de eindgebruikers! En dat verdienden ze ook dubbel en dik. Fouten corrigeren... als iedereen die nonsense van ze zou slikken werd er nu niks 'gecorrigeerd'.

Persoonlijk moest ik er gewoon echt om lachen, het voelde voor mij gewoon als een overwinning op een multinational. Het 'kleine volk' heeft een 'big player' een wel verdiende klap in het gezicht weten te geven. Ik voel trots voor iedereen die zich heeft uitgesproken tegen die walgelijke plannen die MS had met de XBone.

Niks hulde... MS zou zich moeten schamen en behoorlijk diep ook. Het dankt zijn grootse positie op de markt aan de klanten en om hun dan op zo'n arrogante manier te behandelen... benedenmaats at best. Ze geven helemaal geen fouten toe, ze weizigen hun plannen omdat ze gewoon kunnen merken dat alle media alleen maar negatief nieuws berichten over de XBone en dat ze rapido klanten verliezen en dát willen ze niet.

De vraag is nu alleen of ze al die opgelopen schade nog kunnen goed maken... MS heeft zijn ware aard laten zien en dat komt ze nog duur te staan. Ik ben geen fanboy, ik was absoluut van plan om een XBone te gaan halen, maar met de geruchten werd ik aan het twijfelen gebracht en na die E3 met alle feiten was een XBone voor mij definitief a broken deal geweest. Ze kunnen nu wel op hun kniën gaan voor de gamers, maar van mij krijgen ze geen herkansing. Ze hebben laten zien hoe ze diep van binnen in elkaar zitten en met zo'n bedrijfstak wil ik niks meer te maken hebben.

Ze hebben de afgelopen paar weken ontzettend veel grond verloren aan de PS4. Om dat in te halen zullen ze nu toch heel wat goed moeten gaan maken wat uiteindelijk weer goed is voor de eindgebruiker.
Oh please! De enige reden waarom ze nu terug krabbelen is vanwege de shitstorm aan negatief commentaar dat ze hebben gekregen van 'ons' de eindgebruikers!
Sjoh, dat is een verrassing! /sarcasm
Het is toch logisch dat je pas terug komt op bepaalde beslissingen als de eindgebruikers er stevig om gaan klagen?
Tja, om ze nou te huldigen om het feit dat ze een foute keuze terugdraaien... Sony en Nintendo maken deze fout in eerste instantie niet.
Nee, dit heeft te maken met slim inspelen op de wensen van de consument, Sony en Nintendo hebben hier de markt goed gelezen, en gezien dat de huidige markt niet klaar is voor dit soort extremen. Microsoft wil we vernieuwen, maar dan moeten ze ook aan de markt denken, vooral in een niche markt als deze waar de concurrent beduidend beter zijn huiswerk heeft gedaan.

Begrijp me niet verkeerd, ik sta open tot nieuwe technologieën en ontwikkelingen,
maar de markt is gewoon nog niet klaar voor "Always-On". Plus het gros van het gamende bevolking zijn studenten, die hebben vaak geen geld om nieuwe games te kopen voor de belachelijke prijzen van tegenwoordig. Nee, die kopen een game, spelen die uit, en willen hem daarna doorverkopen aan mede-studenten/gamers die ook geen cent te makken hebben, zodat zij ook de ervaring kunnen beleven het spel. Maar door de extra kosten e.d. die Microsoft probeert toe te voegen aan niet nieuwe games maakt dit volkomen absurd en raar.

Als ik een nieuwe TV koop, en mijn oude doorverkoop, dan vraagt de Mediamarkt of producent van de TV ook toch niet aan de nieuwe eigenaar van ja, dat kost je dan nog eens 40% van de aankoop's prijs.

Nee, het object is jouw eigendom geworden toen je deze had gekocht, en jij mag hier bepalen wat je hier mee doet. De producent heeft enkel het recht om sancties te heffen, en rechtzaken aan te gaan, in het geval dat het om kopiëren gaat.
Wat wel opmerkelijk is, is de plaats waar dat protest uitbrak. Protesteren op het Internet dat het voor jou niet mogelijk is om online te kunnen komen. Ik geloof dat 94% van de Nederlanders thuis een vaste Internet aansluiting heeft. Ik schat zo in dat dat percentage onder gamers richting de 100% gaat. Daar komt nog bij dat vrijwel alle spellen tegenwoordig voor de volledige functionaliteit verbonden moeten worden met het Internet.

Het hele protest ging dan ook helemaal niet over het feit dat je een Internet verbinding nodig hebt. Iedereen weet waar het protest wel om ging alleen dat zullen ze niet zo hardop roepen. Het protest ging om het feit dat het een stuk lastiger wordt om games illegaal te kopiëren als een spel gekoppeld is aan een online user account. Iedereen weet dat het altijd slechts een kwestie van tijd is voordat de sleutel van een console wordt gekraakt. Immers de sleutel wordt meegegeven aan de persoon die het apparaat koopt. Zodra de sleutel gekraakt is kan iedereen gratis spellen spelen op hun console en daar is het uiteindelijk om te doen.
Dat geloof je toch zelf niet?

Problemen met piracy op consoles zijn zwaar overtrokken. Als het echt zo een groot probleem was zouden ze niet eens met nieuwe consoles beginnen. CD's en DVD's branden is er al sinds het midden van de jaren 90's en ondanks het feit dat de PS2 binnen een maand ofzo gecrackt werd zijn PS2 games nog steeds in de miljoenen verkocht, de console zelf zelfs 140 miljoen keer (ongeveer evenveel als de 360 en PS3 bij elkaar).

Extra restricties en DRM benadelen ook alleen maar de klant, niet de piraat.

De piraat heeft een volledig werkende game waarvoor hij niets meer hoeft te doen. De klant is afhankelijk van de servers, van zijn provider, zijn account moet niet gehackt worden etc etc - De piraten genieten de games zonder enige hindernis terwijl de betalende klanten als criminelen worden behandeld. En je zegt dat de bedrijven het wel goed doen als ze steeds meer DRM op hun games zetten? Je impliceert dat je maar al te graag je consumentenrechten opgeeft. Mag je van mij doen maar ik heb liever games en een console die mij niet de toegang tot mijn games verbieden omdat MS gehackt is, omdat mijn provider (weer eens) onderhoud pleegt, of wat dan ook.
In mijn ogen blijft de game-industrie iedere keer weer iets nieuws verzinnen waardoor men inkomsten misloopt.

* In de tijd van de NES/Mega Drive/SuperNES was het de verhuur van games.
* In de tijd van de PlayStation / Dreamcast / Xbox was het weer het illegale kopieren van discs.
* Nu met de Xbox One is het ineens weer de 2e hands markt die het voor ze verziekt.

Persoonlijk vond ik het wel een mooie toekomst-visie met de Xbox One, maar het echt 1x per 24 uur online *moeten* zijn anders kun je niet gamen gaat mij gewoon te ver. Stel dat ik een keer een paar dagen geen internet heb door wat voor reden dan ook... dan ben ik dus de lul en moet ik dat maar accepteren terwijl ik er wel 100en euro's voor betaald heb?

Nee, mischien als ze het systeem wat soepeler hadden gemaakt (1x per maand?) dat het voor veel meer mensen acceptabeler had geweest (voor mij wel iig)...

Ik ben totaal niet 100% tegen DRM, maar het moet wel consument-vriendelijk blijven...
Plus het gros van het gamende bevolking zijn studenten, die hebben vaak geen geld om nieuwe games te kopen voor de belachelijke prijzen van tegenwoordig.
De prijs valt tegenwoordig wel mee denk ik. In de tijd van de SNES en de Nintendo 64 heb ik tussen de 129 en 169 gulden per spel betaald. Als je daar nog 2% inflatie per jaar bij optelt dan kan je wel concluderen dat spellen tegenwoordig en stuk goedkoper zijn dan vroeger.

Webshops die spellen tegen bodem prijzen aanbieden maken de games tegenwoordig nog goedkoper dan een paar jaar geleden.

[Reactie gewijzigd door REDSD op 20 juni 2013 09:18]

Kleine kanttekening, vroeger () waren voor bijv. de NES, SNES en N64 alleen maar cartridges beschikbaar. Deze waren duur om te produceren. Los van het feit dat ook de boekjes nu miniem zijn of zelfs niet meer aanwezig.

Ik had gisteren de doos van Fifa '97 op de SNES in mijn handen, en het boekje was een boek zo dik.

Destijds waren de PS1 spellen vaak wel max. 129,95. Maar, de CD's waren dan ook een stuk goedkoper om te produceren. Idem voor de Saturn.
Microsoft had ook eigenlijk geen keus. Als zij met hun oude extremen hun product op de markt hadden gezet, dan zouden zij heel moeilijk veel consumenten willen aantrekken. Een retailer zal natuurlijk wel zijn klant waarschuwen waarna die klant denkt: "Oh, elke dag online? Maar ik heb thuis geen internet! Ja, doe mij maar iets anders dan." Dit soort heb je ook gewoon, veel mensen hebben wel internet maar er zijn natuurlijk ook gamers die een console hebben en geen internet.

MIcrosoft schoot zichzelf in de voet, maar heeft zichzelf daarna gelijk laten opereren. En dat is een verstandige zet, en nu zal men ook gewoon overwegen om dit apparaat in hun huis te halen.
sony en Nintendo zijn te beroerd om iets nieuws te proberen.
Denk ff goed na voor je wat zegt. Nintendo is de consolemaker die de gamewereld op zijn kop heeft gezet, door het uitbrengen van een console (Wii) die niet ging om de graphics (was wel leuk geweest), maar zich vooral richte op een vernieuwende manier van game-input. Waarmee tevens een nieuw marktaandeel werd aangesproken.

En nu weer proberen ze zich te ondscheiden met een tabletcontroller. En sony met hun touchpad. MS probeerd zich nu te ondersteunen dmv integratie in de woonkamer icm een settopbox e.d. en hun nieuwe cloudgaming. OOk leuk, alleen ze waren de gamer uit het oog verloren...

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 20 juni 2013 11:25]

De NES was voor zijn tijd best geavanceerd hoor. Toen hij uitkwam in Japan had ie de beste graphics waar dan ook.

Daarnaast is de 'innovatie' van Nintendo niet echt goedwillend - Ze hebben bijna al hun consoles gebruikt om vooral veel accesoires te pushen, de NES, SNES en Wii zijn hier het duidelijkste voorbeeld van. Zie AVGN voor een (grappige) rundown: http://www.youtube.com/watch?v=9kBMscW_dVg

Nintendo durft wel meer, dat geef ik toe, maar die 'nieuwe methoden' zijn toch vooral bedoeld om accesoires te verkopen. Daarnaast moet je je bedenken dat alleen de Wii echt met iets nieuws kwam voor Nintendo. De NES, SNES, N64 en GC waren toch echt 'normale' consoles zonder foefjes.
Aha, een fanboy!

MS kon weten dat dit een shitstorm ging opleveren. Dit heeft niks met ballen te maken, maar met zoveel mogelijk winst eruit persen, in de hoop dat de consument het zou pikken.

De consument pikte het niet.

En Sony ging er ook nog eens lekker tegenaan trappen met "how to share a PS4 game?"

Natuurlijk, soms moet je iets uitproberen, maar soms is het "if it ain't broken, don't fix it"
Nu Microsoft beide maatregelen opheft, blijft er nog één veelgehoorde klacht over;
Wat is dat voor vreemde uitspraak? Er zijn nog wel meer veel gehoorde klachten hoor.

Bijvoorbeeld:
 • Verplicht gebruik van Kinect;
 • 100 euro duurder dan PS4 terwijl de console minder snel is;
 • Microsoft is onderdeel van PRISM;
 • Indie game ontwikkelaars mogen alleen via een uitgever games uitbrengen op Xbox Live. Ze zijn dan gelijk geen indie meer...
@lars_jj hieronder.
Veel mensen hebben een Kinect op de Xbox360 maar slechts weinig mensen gebruiken het ook daadwerkelijk in hun alledaagse gaming bezigheden omdat Kinect games doorgaans minder leuk zijn.

Minder snel, zeer zeker wel! Lees dit artikel maar over de gevolgen van sneller geheugen op de prestaties van de AMD Trinity APU. Het is geen theoretisch verschil. Het een een meetbaar, merkbaar, realistisch en vooral groot verschil. Beide consoles gebruiken immers dezelfde chip. Echter is die van de PS4 hoger geclocked en heeft deze sneller geheugen aan boord.

Je gebruikt het "ik heb niets te verbergen" argument? Daar ga ik niet eens verder op in, zo dom is dat.

Discussie over wat beter is maakt het leven nou eenmaal interessant. Daarom worden er op Tweakers benchmarks gepost, worden er reviews gedaan en discussieert men er lustig op los :)

[Reactie gewijzigd door Blorgg op 20 juni 2013 00:48]

Het is geen theoretisch verschil. Het een een meetbaar, merkbaar, realistisch en vooral groot verschil.
Meetbaar is niet altijd merkbaar, je begaat de klassieke 'meer pk/mhz/cores is beter'. Er zijn zo veel meer factoren die meespelen dat het volstrekt onzinnig is om, ruimschoots voor beide consoles op de markt zijn, nu al te roepen dat het verschil merkbaar is.

Ga maar na: iOS en Windows Phone hebben keer op keer bewezen dat op papier betere hardware geen garantie zijn voor een betere gebruikservaring. Zo ook voor beide consoles: ze draaien een ander besturingssysteem, wie zegt mij dat het OS van de Playstation 4 ook altijd gebruik zal maken van de snellere hardware? De Playstation 3 toonde al aan dat snellere hardware niet gelijk staat aan merkbaar betere games. Of tenminste, lang niet altijd.

Tot slot is de hardware sneller, maar het blijft een verder identieke chip. Op videokaarten zie je heel duidelijk dat sneller GDDR geheugen voornamelijk invloed heeft op framerates bij hoge instellingen en hoge extra's als HDR en AA. Waar dat op een PC enorm kan verschillen (een PC heeft nog tientallen andere factoren die invloed hebben op de prestaties), gaat voor consoles een heel andere vlieger op. Het zijn dedicated machines met een uniform ontwikkelplatform.

De hardware van de One is voor de huidige engines ruimschoots voldoende om ~60fps te halen en dan blijft er nog genoeg ruimte over voor toekomstige engines. Dan kan de PS4 nog zulk snel geheugen hebben, als de engine geen gebruik maakt van dat specifieke stukje extra power heb je er alsnog geen drol aan. Of in ieder geval voor de meeste games vrijwel onmerkbaar.

Oh, en laten we vooral niet vergeten dat de meeste games geport worden, vooral nu de chips vrijwel identiek zijn. Ik denk dat er weinig ontwikkelaars zullen zijn die speciaal voor de PS4 maanden extra ontwikkeltijd gaan steken in iets dat door 90% van de gamers toch niet wordt opgemerkt.

Hoe dan ook: laten we nou maar gewoon afwachten tot de consoles in de schappen liggen en er een leuke trits games is gespeeld door consumenten & reviewers, voor we allemaal conclusies trekken. Deal?
Meetbaar is niet altijd merkbaar, je begaat de klassieke 'meer pk/mhz/cores is beter'. Er zijn zo veel meer factoren die meespelen dat het volstrekt onzinnig is om, ruimschoots voor beide consoles op de markt zijn, nu al te roepen dat het verschil merkbaar is.
die verschillen kun je met de huidige engines wel bereiken
echter is het aan de dev teams om zo snel mogelijk gewend te raken aan het porten van de games naar de consoles
Tot slot is de hardware sneller, maar het blijft een verder identieke chip. Op videokaarten zie je heel duidelijk dat sneller GDDR geheugen voornamelijk invloed heeft op framerates bij hoge instellingen en hoge extra's als HDR en AA. Waar dat op een PC enorm kan verschillen (een PC heeft nog tientallen andere factoren die invloed hebben op de prestaties), gaat voor consoles een heel andere vlieger op. Het zijn dedicated machines met een uniform ontwikkelplatform.
hoger geclocked gpu chip met meer shaders die meer teraflops kan trekken in feiten dus gemeten Horse power
+ sneller geheugen wat er voor zorgt dat er meer bandbreedte is

xbox one = 1.2teraflops
PS4 = 1.8teraflops

letterlijk gemeten verschillen!
Oh, en laten we vooral niet vergeten dat de meeste games geport worden, vooral nu de chips vrijwel identiek zijn. Ik denk dat er weinig ontwikkelaars zullen zijn die speciaal voor de PS4 maanden extra ontwikkeltijd gaan steken in iets dat door 90% van de gamers toch niet wordt opgemerkt.
geport vanaf de pc naar pc hardware die in de console zitten

dat word dus heel simpel GPU settings op medium of low zetten zodat het wel werkt zoals ze nu al doen op het pc platform

je hebt dus geen last meer van hardware die totaal verschilt zoals bij de vorige consoles

keep that in mind!

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 20 juni 2013 01:43]

[...]
hoger geclocked gpu chip met meer shaders die meer teraflops kan trekken in feiten dus gemeten Horse power
+ sneller geheugen wat er voor zorgt dat er meer bandbreedte is

xbox one = 1.2teraflops
PS4 = 1.8teraflops
Als deze tabel klopt (de onderste twee rijen), dan draaien PS4 en Xbox One beide op 800MHz. Verder wel enorme prestatieverschillen in die tabel, dus theoretisch kan de PS4 een stuk langer mee met nieuwe engines en/of zwaardere settings. Wat verder opvalt is dat de Xbox DirectX gaat gebruiken en de PS4 OpenGL, vraag me af hoeveel impact dat gaat hebben op devs qua porten en features
Even ter verduidelijking, die 1.2 en 1.8 zijn theoretische maximumsnelheden. Vaak worden cores underclocked of delen niet of deels gebruikt, puur omdat het bakken van de chips nooit 100% goed gaat. Nou waren er wel wat rare geruchten, maar we zullen zien.
Toch vind ik het jammer dat er zo wordt gehamerd dat de X1 veel langzamer zou zijn, we moeten nog eerst zien of dat inderdaad veel scheeld. Als we de launchgames krijgen zoals ze er nu uit lijken te zien, dan denk ik ook niet dat we daar nog veel verbetering in zullen zien. Het kost straks erg veel tijd en geld om dergelijke models te maken, het renderen doet er dan minder toe.
Haha wat een onzin wordt hier uitgekraamd.

Natuurlijk lopen zowel iOS als Windows Phone vloeiend. Een Ferrari en een Golf halen ook allebei de 50 p/u wel, waar het juist om gaat zijn die (theoretische) maximalen.

Denk je echt dat developers bijltje er maar bij neer leggen en de komende 5 jaar geen moeite meer steken in het verbeteren van de graphics? Waarom moeten er dan uberhaubt nieuwe consoles uitgebracht worden?

Games en moderne graphics gaan hand in hand. Developers willen ook vooruit en wat we de afgelopen generaties gezien hebben is dat games steeds beter geoptimaliseerd werden, met als gevolg dat nieuwe games er toch vaak net weer een stukje beter uitzagen. Dit ondanks het feit dat aan de hardware niets veranderd.

Graphics spelen een grote rol, en juist de consoles worden hierin tot hun maximale gepushed. De Xbox One heeft hier daarmee hoe dan ook een nadeel. De verschillen gaan we simpelweg zien. Multiplatform games gaan wellicht op zoek naar een middenweg, maar daar waar de developers geen strobreed in de weg wordt gelegd zijn de verschillen in hardware te groot om dat niet te zien.
Noem het onzin, noem het waanzin, feit blijft dat het verschil niet tussen een Fiat en een Ferrari is, maar tussen een een Volvo V70 T5 en een Volvo R. Zoek maar op. Ze zijn hetzelfde, alleen heeft de een nog wat meer PK's en een iets stugger onderstel, en natuurlijk andere velgen. That's it. Is die R sneller? Jawel. Merken de meeste mensen verschil? Nee, en als ze het wel merken kopen ze toch lekker de R?

Punt is dat snelheid op papier lang niet altijd verschil maakt. Afwachten tot ze beschikbaar zijn, onwikkelaars uithoren, spellen spelen. Dan pas bekritiseren.
Eerst een uitspraak doen over de prestaties van beide machines en vervolgens zeggen dat je nu nog niks kan zeggen en we moeten wachten tot ze beschikbaar zijn? Volgens mij maak je je schuldig aan hetzelfde waarvan je anderen bekritiseert.

Wat mensen hier doen is niet bekritiseren, maar educated guesses maken aan de hand van specs. Kleine verschillen in die specs zul je waarschijnlijk niet merken nee, maar in dit geval zijn de verschillen een factor anderhalf tot twee (zie tabel). Zelfs als dat in de praktijk maar een 10-20% prestatieverschil oplevert, dan ga je dat gewoon zien. PS4 kan dan bijvoorbeeld scherpere textures krijgen of gedetailleerdere modellen, of meer objecten tegelijk op het scherm om een paar voorbeelden te noemen.
Ik zag er zelfs de voordelen wel van in (dat DRM verhaal), ik vind steam fantastisch. Het is alleen voor consoles een ander verhaal, ik neem nog wel eens games mee naar vrienden om daar te spelen, en hoewel dat in theorie wel zou kunnen was het even wachten hoe het zou uitkomen. Wat mij het meeste tegenstaat is toch dat Kinect altijd aangesloten moet zijn, daar heb ik echt geen trek in

Overigens, @lars_jj, de PS4 is wel degelijk flink wat krachtiger, zie: http://www.anandtech.com/...mpared-to-playstation-4/2
Wel grappig dat je enkel dingen noemt die kritiek opleveren, maar niet wat de keerzijdes zijn.

Verplicht gebruik Kinect en 100 euro duurder: Je krijgt de camera erbij, in tegenstelling tot Sony, waarbij je hem los moet kopen. Toch zit er een Lightbar in de controller.

Minder snel? Marginaal. De PS3 is theoretischer stukken krachtiger dan de 360. Toch zie ik geen verschil tussen de games. Zal bij de PS4 en de One niet anders zijn.

PRISM? Serieus? Who cares? Veel plezier als de Amerikaanse overheid in mijn woonkamer wilt kijken.

Kort gezegd, waarom moet iedereen toch zoveel discusieeren wat beter is. Koop toch gewoon wat je hebben wilt. Ik ga voor de Xbox One en ik heb vrienden die voor de PS4 gaan. Andere voor de One. Iedereen blij.
Anoniem: 59888
@lars_jj20 juni 2013 05:17
Verplicht gebruik Kinect en 100 euro duurder: Je krijgt de camera erbij, in tegenstelling tot Sony, waarbij je hem los moet kopen. Toch zit er een Lightbar in de controller.
De Eye camera voor de PS4 gaat 50 euro kosten. Als je move/kinect wil is de PS4 50 euro goedkoper. Wil je dat niet heb je bij de Xbox One geen keuze, bij de PS4 wel en die is daarmee 100 euro goedkoper. In beide gevallen ben je bij de PS4 dus goedkoper uit.

De prijs voor de controller van de PS4 is 50 euro, die voor de Xbox One is nog niet bekend. Je kunt dus niet zeggen dat de PS4 controller duurder is door de light bar.
Minder snel? Marginaal. De PS3 is theoretischer stukken krachtiger dan de 360. Toch zie ik geen verschil tussen de games. Zal bij de PS4 en de One niet anders zijn.
je kunt de twee oude consoles niet onder het zelfde hoedje plaatsen als de nieuwe console's

de xbox360/ps3 maken gebruik van verschillende architecturen
en het was zeer moeilijk en duur om goed voor de PS3 games te produceren

dat is in dit geval niet meer zo ze maken beide gebruik van X86 APU's van AMD de GPU is stuk minder krachtig in de xbox one dan in de ps4 dit ga je over tijd echt wel merken!
PRISM? Serieus? Who cares? Veel plezier als de Amerikaanse overheid in mijn woonkamer wilt kijken.
onzin reactie als je het mij vraagt
people care anders had je nu niet die hele heisa op het nieuws/web en bij de politici
Joh, wel grapppig dat je argumenten aandraagt voor zaken die jij persoonlijk geen probleem vindt.

100 euro verschil? Dat is nogal wat voor heel veel mensen.

Kinect/camera? Lang niet iedereen heeft daar behoefte aan, het is een gimmick die voor een aantal 'games' goed werkt, als die je niet aanspreken heb je er ook geen fluit aan.

Snelheid? Voor de multi-platform games maakt het inderdaad weinig uit, maar voor de exclusives na een jaar of 4 / 5 kan het wel doorslaggevend zijn.

Privacy? Nooit een issue, voor niemand, tenzij het een keer ten kwade gebruikt wordt. Beter voorkomen dan genezen.

Kort gezegd? Man wat kortzichtig, iedereen koopt per definitie datgene wat hij/zij wil hebben. Maar de door Blorgg genoemde punten kunnen wel doorslaggevend zijn voor wie wat wil hebben.

ps. vergeet de indie developres niet, een paar van de meest revolutionaire games van de afgelopen jaren zoals Minecraft en DayZ komt toch uit die hoek, de ondersteuning van Sony lijk toch echt ver voor te lopen qua ondersteuning.

[Reactie gewijzigd door A.W.E.S.O.M.-0 op 20 juni 2013 01:10]

in de VS ja, maar daarbuiten is het bij MS al snel bye bye zwaai zwaai.
Al die extra's die de VS heeft hoef je weinig van te verwachten in Europa... misschien Engeland nog waar de Xbox userbase nog aardig is, maar voor de rest zal er weinig van komen. Daarnaast heeft de XBone nog steeds een gigantische regiocodering waarmee het zelfs twijfelachtig wordt of je zelfs games uit de UK kan halen waar het vaak veel goedkoper is.

Daarnaast blijft het hele slechte marketing van MS en neem dus ook gewoon Xbone wat nu draaien ze wel bij maar ze voeren het net zo rustig weer in en dan ben je de aap gelogeerd.
Ik durf het wel aan de de Xbox One significant minder snel is. De PS3 vs X360 is namelijk een heel ander verhaal, beide consoles zaten namelijk heel anders in elkaar, dat maakt het natuurlijk lastig vergelijken. Nu is het heel wat makkelijker, beiden gebruiken dezelfde CPU, maar de GPU van de PS4 heeft 50% meer shaders (vind ik veel!) en veel sneller geheugen. Kijk en vergelijk bij bestaande videokaarten wat een verbetering dat brengt. Voor de processor maakt het weinig uit, maar videokaarten hebben echt profijt van sneller geheugen.
Waarschijnlijk zal de Xbox net zo soepel lopen, alleen net wat minder mooi grafisch gezien. Geeft niet, maar je hoeft het niet te gaan lopen ontkrachten met een vergelijking die totaal niet opgaat.
Kinect is persoonlijk, ik vind Sonys oplossing beter, maar het ligt er natuurlijk maar net aan of je op Kinect zit te wachten, de meerprijs ten opzichte van de PS Camera is natuurlijk klein.
beiden gebruiken dezelfde CPU, maar de GPU van de PS4 heeft 50% meer shaders (vind ik veel!) en veel sneller geheugen.
En daar staat weer tegenover dat de latency van het DDR3 mem in de XO veel lager ligt dan die van het GDDR5 geheugen in de PS4 (hier heeft de CPU code van een gemiddelde game heel veel voordeel van), heeft het 32MB aan dedicated supersnel geheugen voor allerlei toepassingen, en 4 DMA "move engines".

Ik wil zeker niet beweren dat de XO sneller is dan de PS4, maar wel dat die vergelijking niet zo heel gemakkelijk gemaakt is als je nu doet voorkomen.
Maar die latency gaat toch altijd in kloktikken, niet in secondes? Ik weet hoe dat zit met gddr5, maar ik heb wel eens berekeningen gezien van ddr --> ddr2 --> ddr3 --> hoog geklokt ddr3 en de latency werd in kloktikken steeds hoger, maar bleef in nanoseconden grofweg gelijk.
Laatste twee zaken heb ik geen verstand van, maar ik blijf van mening dat de hardware een stuk vergelijkbaarder is dan bij de huidige generatie. Misschien moeten we gewoon de vergelijkingen afwachten.
En daar staat weer tegenover dat de latency van het DDR3 mem in de XO veel lager ligt dan die van het GDDR5 geheugen in de PS4 (hier heeft de CPU code van een gemiddelde game heel veel voordeel van),
In zijn algemeenheid klopt dit wel, maar naar verluidt is de GDDR5 in de PS4 niet precies hetzelfde soort geheugen als wat je op een videokaart zit, en is de latency maar marginaal hoger dan die van DDR3. Sowieso heeft latency niet zo heel veel effect op performance als je CPU maar over voldoende cache beschikt.
Wat is een 'die hard' gamer? Kijk eens in de diverse game topics, je ziet vaak mensen die uren per dag call of duty spelen op een Xbox of PS3, en dat is niet die-hard?

Zelf ben ik ook best een flinke gamer, bezoek ook graag lan parties enzo, maar de console heeft me uiteindelijk ook overgehaald. Geen cheaters in multiplayer (en dat is echt een enorm voordeel), minder zware DRM, snel kunnen spelen (Call of Duty van DVD start op mijn xbox sneller dan op de PC vanaf de harddisk), en eigenlijk vind ik de controller ook erg lekker werken vanwege het proportionele bewegen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 20 juni 2013 01:31]

Laten we niet vergeten:
PS3 biedt eerst wel de mogelijkheid om PS2 games te spelen.
PS3 biedt eerst wel de mogelijkheid om OS te installeren op harde schijf.
...

Het kan dus ook de andere kant op draaien...

Wat betreft Kinect (net als voor Playstation Move!): momenteel geeft dit geen grote meerwaarde aan games, en Kinect only games zijn niet echt van hoog niveau. NU...
Het grote verschil met de volgende generatie is dat er voor IEDERE Xbox een kinect sensor is. Dit geeft de uitgevers meer redenen om hier mee te experimenteren en origineel uit de hoek te komen. Wie weet wat voor leuke zaken ze hiervoor gaan ontwikkelen. Ook voor de hardcore gamers.

Waarom zou je moeite doen als niet iedereen over dezelfde technologie beschikt?
Het verplicht gebruiken/aansluiten en 100€ duurder hoeft dus zeker geen nadeel te zijn. Kan zelfs een nadeel zijn voor de PS4 om geen camera standaard bij te leveren...

PRISM... AUB... wat maak je je daar nu druk om... Of je moest wat te verbergen hebben wat het daglicht absoluut niet mag zien.
Dan kan je vanaf vandaag best de microfoon en webcam op je laptop/desktop/smarttv/... fysiek loskoppelen, weer een Nokia 3310 gaan gebruiken en enkel nog maar bellen via herlaadkaartjes, enkel nog maar cash betalen, al je social media afsluiten, je internet verkeer laten omleiden via 1000 servers over de hele wereld, geen getrouwheidskaartjes gebruiken, je best niet laten opnemen in een officieel ziekenhuis, niet over straat lopen waar er veiligheidscamera's hangen,...
PRISM... AUB... wat maak je je daar nu druk om... Of je moest wat te verbergen hebben wat het daglicht absoluut niet mag zien.
Dan kan je vanaf vandaag best de microfoon en webcam op je laptop/desktop/smarttv/... fysiek loskoppelen, weer een Nokia 3310 gaan gebruiken en enkel nog maar bellen via herlaadkaartjes, enkel nog maar cash betalen, al je social media afsluiten, je internet verkeer laten omleiden via 1000 servers over de hele wereld, geen getrouwheidskaartjes gebruiken, je best niet laten opnemen in een officieel ziekenhuis, niet over straat lopen waar er veiligheidscamera's hangen,...
Het is natuurlijk alles OF niets he. Niet dus, er is ook nog een weg in het midden, waarmee je er zelf niet zo veel last van hebt en je zo min mogelijk met PRISM te maken hebt.

Voorkomen is beter dan genezen! En bijna alles wordt vroeg of laat misbruikt.

Ik heb trouwens genoeg te verbergen, anders liep ik wel naakt rond :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 juni 2013 10:41]

Grappig, elk .Com domein valt onder Prism en Patriot act, dus als je denkt dat je bij Sony wel 'veilig' zit, ben je bij deze een illusie armer...
Het feit dat ze een dotcom domein hebben zegt helemaal niets over niets ... Ze zijn een Japans bedrijf en geen Amerikaans, een groot verschil. Het is niet zo dat hun volledige data onder dat .com domein hoeft te staan
Ik heb ook een com domein die verwijst naar mijn eigen servertje thuis, ik zou dus in theorie onder de patriot act moeten vallen. Maar hoe werkt dat dan in de praktijk?

Volgens mij vallen alleen de, in de VS geplaatste servers onder de patriot act.
Ik denk dat het uiteindelijk in het gebruik niet veel zal uitmaken welke hardware sneller is. Multiplatform spellen zullen misschien voor de PS4 iets mooier zijn maar ik vermoed dat meer dan de helft van de developers niet de moeite neemt om het speciaal voor de PS4 nog iets mooier te maken tenzij Sony daar iets interessants tegen over zet voor hun. En dan word er dus gewoon rekening gehouden met de Xbox hardware welke wat langzamer is.

Natuurlijk zal het voor de ps4 exclusives een ander verhaal zijn. Maar zelf hou ik meer van de Xbox exclusives. En als alles er uit blijft zien zoals het nu al doet ben ik zeker niet ontevreden.
""Ultimately though, that 2.5x faster bandwidth number means that a larger amount of data can be taken from RAM, processed by the CPU (or more importantly on these new architectures, the Compute Units on the GPU) and spat back out to RAM to either process again or render. At the end of the day, everything in games comes down to: 'grab information'; 'transform that data somehow'; 'spit it back out' – so being faster at this is a very good thing.

"Microsoft is winning bandwidth back for the GPU through the 32MB ESRAM (102gb/sec I believe, and assuming you're using this RAM a lot, it means that the total Microsoft bandwidth is 168gb/sec); this will even things back out a bit but require a bit of extra management by developers and it is only 32MB which limits the amount of uses."

Bron:http://www.guardian.co.uk/technology/gamesblog/2013/jun/18/xbox-one-vs-playstation-4-at-a-glance

Leuk die memory maar veel maakt het dus ook niet uit, zoals ik op genoeg plekken heb gelezen ligt het er maar net aan hoe goed de code is geschreven.

En die 100 Euro is een beetje stom om als argument neer te zetten of ga jij ook naar Audi toe en klagen dat ze de prijzen moeten verlagen omdat Skoda ook auto's maakt die veel minder kosten en zelfs van de zelfde Groep komen 8)7

En wat is de ramp met die Kinect? Dat ding bijt niet hoor, aangezien de ONE meer met gebaren/stem werkt moet dat ook wel, is beetje lastig om te roepen dat die aan moet als de Kinect uitstaat ;) En denk je nou echt dat hele volks stammen zitten te wachten om jou op de bank te zien zitten? Denk het niet het nieuws is vol met dat PRISM gebeuren (niet leuk uiterard) maar Nederlanders zijn wel gelijk paniek zaaiers en zien in elk klein dingetje gelijk een PRISM.

Indie games is misschien wat lastiger nu dat is zeker maar ik denk dat MS het volste recht hiertoe heeft of niet? Je kunt het ook anders kijken nu zit er wat meer controlle op wat er geleverd gaat worden omdat de uitgever misschien een soort check uitvoerd voordat het wordt vrij gegeven, dus lijkt mij dat dit alleen maar de kwaliteit ten goede komt.
En die 100 Euro is een beetje stom om als argument neer te zetten of ga jij ook naar Audi toe en klagen dat ze de prijzen moeten verlagen omdat Skoda ook auto's maakt die veel minder kosten en zelfs van de zelfde Groep komen
Het is natuurlijk wel knullig om XboxOne als Audi neer te zetten als de PS4 als Skoda!
Die twee zijn echt gelijkwaardig aan elkaar dus het is meer een vergelijking om te constateren dat een Audi A4 33% duurder is als een vergelijkbare BMW 3 serie. Dan is het normaal om te steigeren volgens mij!

Ja het is lastig om te roepen dat hij aan moet zonder Kinect, maar waarom moet hij aan staan als ik niet tegen dat ding wil praten?
Het kost op zijn minst stroom, terwijl ik er zeker geen gebruik van zou maken.
Ik heb als 10 jaar een mobiele telefoon waar ik tegen kan praten, maar heb het niet vaker als 3 maal gebruikt, toen was ik er al klaar mee.
Ten eerste ik zet geen van beide neer alszijnde ONE is AUDI PS4 is SKODA dus die reactie slaat al nergens op en snap je punt waarschijnlijk ook niet.

Het gaat er om dat MS je een Kinect geeft en 100 eurie meer vraagt of je dat ding nou wilt of niet laten we buiten beschouwing het feit ligt er gewoon. Zelfde wilde ik aangeven met een auto je gaat toch niet een uitrustings niveau eisen van auto merk A bij auto merk B, A of B is nu eenmaal beter of luxer uitgerust dan de ander simpel.
Hardware matig zijn 1 en 4 bijna gelijk dus betaal je gewoon 100 meer voor de kinect.
Kan je gaan zitten zeuren ik mot dat ding niet maar dat is gewoon mieren neuken.

En dat jij die Kinect niet aan wil hebben is jou recht maar dan moet je geen ONE kopen simpel, en denk je nou echt dat die kinect standby ZOOOO veel stroom verbruikt? Zal wel mee vallen denk dat je tv meer slurpt standby.

Trouwens als je maar 3 maal hebt gepraat tegen je mobiel in 10 jaar dan heb je niet veel vrienden :*) (is grap , niet serieus bedoelt)
•Microsoft is onderdeel van PRISM;

Jij hebt er duidelijk geen verstand van
Je kan het ook anders zien. Eerst hebben ze absurde eisen gesteld aan potentiële klanten (o.a. deze DRM), om deze daarna te schrappen (wat ze misschien al lang van plan waren deze te schrappen, wie weet) en bij heel veel mensen in een goed daglicht te komen. Zo van 'kijk, zij luisteren ten minste naar de klant'. Slechte reclame is ook reclame, vergeet dat niet.
Af en toe slechte reclame is zeker ook reclame maar teveel slechte reclame gaat echt wel tegen je werken.

Door eerst absurde eisen te stellen waarvan zaken die voor de consument echt totaal geen voordeel opleverde (bijv. elke 24 uur online) en dan vervolgens net na de E3 alles weer in de prullenmand te gooien komt nogal ongeloofwaardig over bij mij. Bovendien missen veel mensen dit bericht nu omdat juist de E3 net afgelopen is.

Een bedrijf wat iedere keer als een kat in het nauw rare sprongen maakt koop ik niet graag spullen van want kan ik na aankoop over een half jaar nog wel hetzelfde met het apparaat dan toen waneer ik hem kocht?

Ik weet niet waar MS allemaal mee bezig is de laatste tijd. Het zijn ook allemaal dingen waarvan een blind paard op mijlenver al kon aan zien komen dat dit niet ging werken.
Niet helemaal waar, voordeel van om 24 uur on-line en aparte doorverkoop methode is dat je als gamer nooit meer CD's hoeft aan te raken. Op die manier kon MS namelijk garanderen dat de game die jij op je HDD hebt gezet via CD ( wat ook al op 360 kan) je ook echt bezit.
Of deze feature meer nadelen dan voordelen op zou leveren laat ik in het midden.
Digitale distributie is ook op de PS4 gewoon beschikbaar. Dat heeft niets met always-on te maken.
@Mathieu_Hinder
Nee, maar die aankopen kun je niet uitlenen, dat zou met het model van MS wel kunnen. De PS fanboy's zitten weer druk op +2 te drukken terwijl het gewoon niet klopt.

[Reactie gewijzigd door nexhil op 20 juni 2013 10:08]

Als je games wil uitlenen, kan je die op disc kopen en uitlenen en verkopen zoveel je wilt. Dat kan dan weer met het model van MS niet. Bij Sony krijg je de keuze, bij MS niet.
Als je dit echt als feature wil verkopen: geef mensen de keuze tussen de klassieke manier (met gebruik van de orginele disks) en de nieuwe "online" manier en laat het zo doorsijpelen in plaats van het meteen verplicht te maken.

Mensen houden graag vast aan dingen die ze gewoon zijn, maar een heleboel mensen zijn evengoed nieuwsgierig en zullen die nieuwe manier heus wel proberen. Als het echt aanslaat, kan je bij de volgende xbox nog steeds kiezen om van "always online" de enige manier te maken. Heel wat mensen zijn het dan toch al gewoon en zullen er weinig bezwaar op maken.

Het blijft een domme zet van MS, ook al vind ik het ook wel een plus dat ze zo snel buigen voor de mening van hun klanten.
Om even een oude koe uit de sloot te halen.

Sony heeft met de PS3 grote fouten gemaakt, deze NIET gecorrigeerd. Als er een console aan wordt gekondigd met x features en jij koopt die met dezelfde features en vervolgens komt Sony met een patch om te zorgen dat bepaalde features niet werken (iemand die tijd over heeft kan vast wel even een google doen hierover)

Dan weet ik ook niet of ik daar iets van wil kopen.

Desalniettemin krijgt Sony atm alle lof omdat ze een campagne starten anti-ms (wat hun goed recht is) maar mensen vergeten het verleden constant.

Daarnaast ben ik benieuwd hoe het gaat aflopen. Hoe de consoles zich gaan verhouden tot elkaar en tot de pc.

In the end kopen veel mensen 1 van de consoles op basis van de games die erop komen. De een is helemaal van de Sony exclusives anderen gaan liever voor Microsoft. Ieder zijn smaakje.

Ben het overigens wel eens dat dit een faal tactiek is van Microsoft en na E3 dit soort uitspraken brengen is een potentiele kans tot het verdoemen van je reputatie.
@Bjarky: Ik ben wel benieuwd naar de fouten van Sony waar je op doelt. Als je het hebt over het blokkeren van andere besturingssystemen op de PS3: Daar heeft nog niet 1% van de gebruikers last van gehad; alleen tweakers stonden hierbij stil. Op een console verwacht ik om te beginnen al niet dat het OS vervangbaar is (is ook op zo ongeveer geen enkele andere console het geval). Dus ik vind het geen groot issue.

Verder was de lanceerprijs van de PS3 erg hoog, vanwege de keuze voor dure custom hardware (de Cell-processor o.a.) en een blu-ray-speler. Maar een losse Bluray-speler was destijds al duurder dan de PS3, dus ook dat vind ik geen grote fout.

Benieuwd wat ik dan vergeten ben wat betreft Sony's grote blunders.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 20 juni 2013 10:41]

zaken die voor de consument echt totaal geen voordeel opleverde (bijv. elke 24 uur online)
Geen enkel voordeel? Dat is wel erg kort door de bocht. Library sharing alleen al is een enorm voordeel die alleen maar mogelijk gemaakt wordt doordat ze periodiek kunnen vaststellen dat de games op je console wel echt in je library zitten.

Of het opweegt tegen de problemen die mensen die geen super internet hebben hierdoor ondervinden is een tweede vraag. Maar door al die mensen die elkaar maar blijven napraten dat er "totaal geen enkel voordeel is" ontstaat er wel een verkeerd beeld.
Ja, slechte reclame is ook reclame, maar hoeveel winst heeft dit Sony opgeleverd aangezien zij vanaf dag 1 al konden roepen dat zijn geen DRM en always-online hadden?
Dat is goede reclame, reclame die echt meer waard is dan een verhaal van 'wij luisteren naar de consument'.

Hoewel ik ook wel vind dat je geen verkooppunt kan maken van geen DRM en niet always-online, dat hoort in ieder geval nu nog vanzelfsprekend te zijn.
Het komt onbetrouwbaar over, ik zie het zo gebeuren dat men over een jaar deze "features" weer gewoon terugbrengt in een update.
Overigens heeft sony er ook een handje van om terug te komen op beloftes.
Zou kunnen. Met de vorige XBOX en PlayStation was het echter Microsoft die steeds opener werd (toevoegen xvid codecs, etc.) en Sony steeds meer gesloten (verbieden Linux OS, etc.)
Daar ben ik het ook mee eens! Natuurlijk is het mooi dat ze dit soort onzin nu schrappen, maar het lijkt nu wel erg op een momentje zoveel mogelijk stof doen opwaaien om wat extra publiciteit te krijgen, om vervolgens zichzelf weer es lekker in een goed daglicht te zetten. Ik ben blij dat ze 2 van de 3 grootste hekelpunten al teruggedraaid hebben, maar vind het een vreemd verhaal.

Het laatste minpuntje is de kinnect sensor en mic, vooral ide laatste want die zou constant aan moeten staan...xbox uit, mic uit lijkt me. Maar wellicht komen ze hier ook nog op terug:)
Yeah, en hoevaak werkt slechte reclame positief uit? Hier wordt echt altijd gestrooid met slechte reclame is ook reclame.

Hoevaak heb jij iets besteld van iets wat jij hebt leren kennen door middel van bijvoorbeeld een vriend die niet tevreden was over de service van een bepaald bedrijf?
Misschien, maar, het is wel heel riskant. Het kan nogsteeds terugslaan, nu kun je dingen krijgen als "ha, ze weten zelf nieteens wat ze willen met hun product" en "wat als ze het later weer herinvoeren?"

En ze hebben klanten permanent weggejaagd, mensen die pas een xbox one kopen als ie voor twee tientjes te koop is.
Hoe dan ook zal deze beslissing ze meer opleveren dan wanneer ze hem niet hadden genomen. Een ding is zeker, de shitstorm er omheen was niet geplanned, het mainstream publiek heeft nu een nare smaak in de mond van de xbox one, dat gaat niet zomaar weg. Afgezien daarvan is er nog een groot verschil met de ps4 dat niet iedereen zich realiseerd. Ivm het geheugen is de verwachting dat de ps4 iets sneller is, maar niemand lijkt zich te realiseren dat de xbox one continu 2 os-en draaid, dat verbruikt ook resources. Ik zou er niet van opkijken als een deel van de apu gereserveerd is voor het entertainment os en de ps4 dus onderaan de streep meer rekenkracht over houd voor games.
De Xbox One verschijnt in november. De PlayStation 4 verschijnt in de kerstperiode.
Ga er maar van uit dat beide consoles voor black friday in de winkels liggen. (Eind november)
En dat hele stuk gratis marketing dat ze nu gratis hebben meegekregen ?
Zou me niks verbazen als het gewoon allemaal in scene was gezet.
...... persoonlijk voor mij nog steeds geen reden om dit apparaat aan te schaffen pc voor het leven:)
Ze hebben alle recht om te streven naar meer winst. Ik kan zo snel even geen bron vinden, maar als ik het me goed herinner was de x360 pas in 2008/2009 terug verdient. Bovendien heeft Microsoft best nog wel veel te maken gehad met omgebouwde consoles, wat PS3 in veel mindere mate had/heeft. Ik vindt een console onder de kostprijs verkopen nogal een bedrijfsrisico als deze word omgebouwd en er niets te verdienen valt aan games.
Hahahaha... mooie grap, Huntedjohan. Wie kwam er uberhaupt met analoge sticks? --> Nintendo. Wie was er, van deze drie, uberhaupt als eerste met een console? Nintendo. Wie bedacht dat motion controls je-van-het waren? Nintendo. Sony kopieerde dat halfslachtig via Move en Microsoft heeft ook wat met Kinect zitten prutsen, maar krijgt het nog helemáál niet voor elkaar.

Sorry hoor, maar Nintendo heeft met de WiiU nu als eerste off-screen play met het tablet van ze, laat Sony en Microsoft daar maar eens om komen. Oh wacht.. MS Glass? Tsja. Beter goed gejat dan slecht verzonnen he!
Sony was vroeger veel eerder met Motion Controls ;-) dus als Nintendo fanboy doe je je huiswerk niet volledig.
Ik had namelijk op de PS1 al een ding wat lijkt op een straaljager achtig iets, die kon je om je pols binden, en met je hand via vliegbewegingen een straaljager zo laten vliegen.

Dus nee, Nintendo is al heel wat jaartjes latet met motion controls gekomen, nadat Sony dat al heeft geproneerd ;-).
The first consumer games console which had analog joysticks was the Prinztronic/Acetronic/Interton series, launched in 1976
Dus ze waren ook niet eerst met analoge sticks.

En durft Sony niks zelf te verzinnen? Sony was in de PS3 zowat de allereerste Blu-Ray speler, niemand die het wou, niemand die het hoefde, nu is het mainstream ..

Overigens werkt de Kinect van Microsoft wel aardig hoor, ik hoef het niet, maar zover ik heb gezien is het een prima werkend systeem.
En kopieerde Sony de WiiMote halfslachtig?? De Move is veel accurater dan de WiiMote ..
Ghohja, een foute keuze is relatief. Familie delen, diskless play, etc... waren toffe features. Ze gingen jammer genoeg samen met veel restricties. Persoonlijk had ik er geen last van omdat ik geen games verkoop en omdat ik sowieso altijd online ben. Maar ik snap wel dat er mensen zijn die er wel problemen mee hebben. Ze deden met de features wel degelijk aan innovatie, maar het zat niet volledig juist omdat het teveel beperkingen met zich meebracht. Langs de andere kant is er nu geen vooruitgang tegenover de 360 op dat vlak. Ik denk dat als de reactie niet zo heftig was geweest Sony met veel gelijkaardige zaken op de proppen was gekomen.

Ik ben blij dat ze luisteren naar de gamers (uiteraard in hun eigen belang, het blijft een bedrijf), men heeft iets nieuw willen doordrukken maar het heeft niet gepakt. Voor sommigen jammer, voor anderen een welgekomen aanpassing :)
ze kunnen die features gewoon blijven bieden. diskless play blijft voor zover ik lees en delen met familie kan technisch gezien ook gewoon. wat betreft dat always online. als het wat extras te bieden heeft kunnen ze er gewoon een opt-in van maken.
Sony en Nintendo te beroerd om iets nieuws te proberen?

- Nintendo: Wii, revolutionair in zijn eigen genre. Zij hebben casual gaming eigenlijk praktisch uitgevonden. Ze zijn gewoon snel ingehaald door facebook spelletjes. WiiU is ook weer een buitenbeentje.

- Sony: GAIKAI (verwacht hier in de toekomst echt veel van in de vorm van abonnementsformule, al is dat nog niet bevestigd), games streaming naar vita, elkaar kunnen helpen met een game, share button, ..
Sony en (met name) Nintendo zijn te beroerd om iets nieuws te proberen?!? Serieus? U leeft enkele decenia onder een steen?
Nintendo te beroerd iets nieuws te proberen? Wat dacht je van de Wii?
@HuntedJohan

Loos argument. Sorry dat ik het zeg.

Wat je eigenlijk zegt is je moet iets nieuws proberen, werkt hiet niet, dan gooien we de heleboel maar om.

Ik vind het veel minder zwak als ze dit 24 uur online gebeuren hadden behouden. Dan sta je tenminste sterk achter je productie.

Eerder vraag ik me af waarom Microsoft de 24 uur online actie wilde uitvoeren. Welk voordeel konden ze hier uithalen? Wat was de achterliggende gedachten?

Sony heeft gewoon normaal een console uitgebracht zonder rare acties.
En zwak zijn om iets terug te draaien vind ik een heel krom argument.

Ontopic: Zelf ga ik lekker weer voor de PS, maar dit is inderdaad een goede stap van MS. Zelf denk ik dat er meer mensen weer terug gaan naar Xbox One.

[Reactie gewijzigd door JesterSV op 20 juni 2013 11:08]

sony en Nintendo zijn te beroerd om iets nieuws te proberen. MS heeft iig de ballen om te ondernemen, en als het dan een foute keuze blijkt te zijn durven ze dus idd de keuze terug te draaien. als je zo zwak als sony en Nintendo ben en niks durf hoef je ook nooit niets terug te draaien.
Ik zou het iets anders formuleren maar je hebt wel gelijk (daarom denk ik de down mod, terwijl het wel ONTOPIC is)
DRM is helemaal niets nieuws en zo vervalt jouw 'argument' dat microsoft iets nieuws onderneemt en daarom beter is dan de andere ontwikkelaars in het niets.

stereotypische fanboylogica.

Microsoft dacht meer winst te maken met dit DRM systeem en hoopte misschien ook piraterij op die manier tegen te gaan (dat denk ik, tenminste...). Sony heeft ingezien dat je de war on piracy niet kan winnen door de mogelijkheden van de eerlijke gamer eveneens te gaan inperken.

Dit is hoe ik het zie. Kan natuurlijk fout zijn.
Sony heeft deze fout ook geprobeerd te maken met de PS3 en is hier al gauw vanaf gestapt. In de PS3 en vita games verschenen al keys voor bepaalde features om doorverkoop te verhinderen.
Bij sommige games moet je inderdaad een online-pass kopen van €10 als je online wil kunnen spelen op een andere console, (dus bij doorverkopen).
Het zou goed kunnen dat dit bij de nieuwe consoles ook moet bij een aantal games.
Ik vind het in ieder geval al te huldigen dat ze luisteren naar de consument, als zal de Europese Wetgeving ook wel hebben meegespeeld, het is namelijk helemaal niet gezegd dat de oorspronkelijke plannen met DRM en de onmogelijheid om 2de hands games te kopen wel juridisch klopte.
Wat een domme opmerking. Het is gewoon geen fout maar een beleidskeuze. Klanten zijn het er niet mee eens, en ze luisteren naar hun klanten. Lijkt me geen fout maar een stukje inleving in de doelgroep. Perfecte uitvoering.
Iedereen maakt fouten. Sony en Nintendo maken weer andere fouten. Maar alhoewel ik die twee bedrijven hoog heb zitten zijn komen ze helaas zelden terug op die fouten. En vasthouden aan je fouten lijkt me geen reden voor een compliment. Integendeel zelfs.
Nintendo heeft een redelijk goeie reputatie als het gaat om dit soort dingen maar Sony zeker niet.

Zijn mensen nu al het rootkit, otherOS en creditcard gegevens lekken vergeten?

Geen enkel bedrijf is heilig, en ze zijn er allemaal op uit om zo veel mogelijk geld te verdienen. Nu wil dit niet zeggen dat je gelijk een tinfoil hat op hoeft te zetten maar over het algemeen kun je geen enkel bedrijf vertrouwen.

Het enige wat hier goed aan is, is dat het maar blijkt dat als de community zich laat horen dat bedrijven hun fouten toegeven en dit soort rare zaken terug willen draaien.
Sony is bijv al eens extreem ver doorgeschoten hierin met bijv de MP3 spelers.. dan moest je de mp3 die je op je pc had staan 'los koppellen' van de pc, en de licentie overzetten naar de mp3 spele rzodat deze daarop afgespeeld kon worden.

en Nintendo,... tja,die hebben in de afgelopen 15 jaar eigenlijk bijna geen nieuwe spellen uitgebracht. (eindeloze remakes van mario etc) dus ja, daar heb je het weer neit echt voor nodig, gezien de markt toch aardig verzadigd is. :+ maar zonder gein, bij nintendo kan ik me idd zo geen "drm incident" voor de geest halen.. maar durf te wedden dat zij er ook wel ervaring mee hebben hoor.
Anoniem: 62011
@Smitovic20 juni 2013 02:15
Nee Sony heeft helemaal geen geschiedenis met DRM en het op slot gooien van de PS3. :D
Niks hulde.

Microsoft corrigeert hun 'fouten'? Onzin.
Microsoft krabbelt terug van beleid wat ze zelf wel willen.

Als Sony eenzelfde beleid had ingevoerd was Microsoft echt niet terug gekomen op hun beslissingen, ongeacht dat ze donders goed al LANG van te voren wisten dat geen ENKELE klant hier op zit te wachten en het ENKEL voor hunzelf en uitgevers interessant is.

Enige rede dus dat ze nu hun 'fout corrigeren' is omdat ze hun omzet in gevaar zien komen.
Dat is de ènige reden, en al hadden 1 miljard mensen persoonlijk geklaagd bij microsoft over hun beleid hadden ze het nog niet aangepast wetend dat die mensen hun console toch wel zullen kopen.
Er wordt gesproken over het beleid van microsoft maar Is er nu al vergeten wat Sony heeft gedaan met other OS op de ps3?
Komop, iedereen komt met het other os verhaal. Hoeveel % van de gamende ps3 community zat hier op te wachten? En aan de ene kant moet je niet vergeten dat ze dit weg hebben gehaald nadat er hacks voor de ps3 verschenen.

En een other os schappen is niet te vergelijken met het eerst verbieden van 2de hands games op een game console. Uiteindelijk koopt het gros van de consument een console om op te gamen en niet om linux op te draaien.

[Reactie gewijzigd door Kraanwater op 20 juni 2013 00:05]

Hoeveel % heeft zijn console niet online? Niet relevant hoeveel %...

Als jou baas besluit je niet meer te betalen raakt mij dat ook niet, dus maakt het niet uit? ;)

(Ik snap je punt, maar het gaat erom dat Sony was beloofde... reclame ermee maakte... en dan ineens het eruit sloopt... dat klopt gewoon niet) :+
En het Is niet mogelijk om die lekken te dichten zonder other OS weg te halen ? Dus als er hacks verschijnen dient het gehele optie verwijdert te worden volgens jouw redenering?
Je kan het ook van de andere kant bekijken: Het is een simpele marketing truc. In eerste instantie zo veel mogelijk restricties erop leggen (dus het maximale voor Microsoft eruit te halen). Dan is het makkelijker om onderdelen van deze restricties toch te schrappen. Dat is makkelijk te verkopen. Beter dan vice versa.
We zeggen altijd van Microsoft veel slechte dingen, maar 1 ding wat we van ze weten is dat ze een historie hebben van het corrigeren van hun fouten. Ook deze aankondiging vind ik hier weer een voorbeeld van. Hulde, niet veel bedrijven durven op zo'n indirecte manier hun fouten toe te geven en deze aan te passen.
Too little, too late. Daarnaast hebben ze de consument gewoon keihard voorgelogen dat al die resctricties nodig waren en dat de Xbox One niet werkte zonder internet. Nu kan het ineens wel? Zou al die cloud shit dan toch uit de duim gezogen zijn ;)
Dit is net als iemand in z'n gezicht spugen en dan sorry zeggen. Holle frasen die alleen maar voortkomen uit gemiste inkomsten en niet vanwege een oprecht gevoel van berouw.
Anoniem: 133456
@Pb Pomper20 juni 2013 06:16
Precies. Het is veelzeggend dat ze al die kritiek niet zagen aankomen. Het komt nu gewoon wat slapjes over om terug te krabbelen. Heeft niets te maken met lef om gemaakte fouten toe te geven. Eerder met gebrek aan respect voor de consument en gebrek aan luisteren naar de consument. (Dat is ook te zien in hun drang om die Windows 8 GUI door te drukken.)
Welja, als je de pre-orders bekeek was het iets van 8 ps4's verkocht tegen 1 xbone. Dat zal ook wel geholpen hebben hun keuze te maken.
Hulde? Ze doen het alleen om hun eigen hachje hoor. Als ze het niet hadden gedaan hadden ze gewoon de concurrentieslag met Sony verloren.
Anoniem: 227825
@HgnX20 juni 2013 10:22
Volledig mee eens.

Toen de eerste Xbox een tijdje na release plots in prijs zakte, kwam Microsoft spontaan met een compensatie af voor de early adopters: een extra controller + game! (of misschien zelfs 2 games, ik herinner het me niet precies meer)
Ik ken niet veel bedrijven die dat uit eigen beweging zomaar doen. (geen)

Idem dito voor een zogenaamde defecte power adapter. Kreeg ik die spontaan thuis opgestuurd.

Ik wil aan Sony-kant trouwens de vreugde niet vergallen maar het omgekeerde verhaal is daar ook nog steeds mogelijk: dat vanaf één van de volgende firmware updates de hele handel alsnog wordt dichtgetimmerd.
Welke garanties bieden zo'n persvoorstelling die duidelijk op hele korte termijn in mekaar is gebokst en alleen maar wou inspelen op de Xbox-presentatie van een paar dagen eerder...
Tja als ze het niet hadden aangepast zouden ze dat wel gevoeld hebben aan de verkopen dus het is niet zozeer dat ze opeens consument vriendelijk geworden zijn. Zij kwamen immers op het idiote idee om DRM op zulke wijze toe te passen, en te schrappen nadat ze hadden beseft dat het een slecht idee was.
Nee, de concurrent doet het niet, dan sta je zwak, en het is geen fout maar gewoon iets wat de consument niet wilt. En dat hebben ze laten blijken groot schalig.
Ik denk dat MS aan de hand van de pre-orders een heel duidelijk signal heft gekregen. Want die vielen zwaar tegen tov de concurrent.

Maar als Sony en MS dezelfde beleid zouden voeren. Gaat dan iedereen over naar PC?
Waarom al die haat op Windows 8? Heel veel mensen roepen wat, terwijl ze niet eens weten waar het over gaat. Dat is niet alleen met Windows 8 zo, maar ook met de Xbox One nu. Vooral dat "always on" gebeuren moest het ontgelden, terwijl het niet eens logisch is dat Microsoft jou gaat spioneren. En als je het dan echt helemaal uit wilt dan trek je de stekker eruit. Je kan ook nog iets over de cam plakken zodat niemand je ziet (hoewel er niemand kijkt), dat doen sommige mensen ook met de webcam op hun laptop.

Ik ben heel tevreden met Windows 8 en met mij vele anderen. Deze revolutionaire verandering in het OS is zeker geen noodzakelijk kwaad. Als eerste kan je dan nog kiezen voor een Linux-distro of voor Apple, maar ten tweede moest Microsoft wel veranderen met het oog op de toekomst, de tablet is in opkomst en is in staat de normale PC te vervangen tot op een bepaalde hoogte. Vergeet trouwens niet dat XP ook heel veel kritiek kreeg te verduren.

En dan is jouw logica nog steeds erg vreemd. "Nu is Windows een noodzakelijk kwaad en kun je makkelijker kiezen voor een console maar toch." Dus omdat jij Windows bagger vindt, kies jij voor een console? Waarschijnlijk game jij dan alleen maar op je PC, want een PC is tot veel meer in staat dan alleen gamen.
Ja Windows 8 is een apart OS, en best gedurft om een zelfde "Look and Feel" te creeeren op alle soorten devices. Echter blijf ik er bij dat het OS niet handig is in een kantoor omgeving, teveel ballast.

Een simpele optie, die er waarschijnlijk komt in 8.1, door automatisch op te starten naar de desktop of nog beter, een classic optie, had veel ergenis kunnen voorkomen.
Het is heel simpel... Publiciteit...

Ze zeggen dat je 1x in de 24 uur online moet zijn. BAM: iedereen praat erover.

Ze zeggen dat je geen games mag doorverkopen, strenge DRM. BAM: iedereen praat erover.


dit zijn gewoon slimme stunts ;)
Anoniem: 133456
@27811920 juni 2013 07:46
Nu draaien ze 180 graden, en sommigen denken "He, nu wordt het toch aantrekkelijk" ... 6 maanden na de aanschaf komt er een software update en de restricties en DRM wat nu is verwijderd komt gewoon weer terug.

Met die "slimme stunts" komt MS alleen maar onbetrouwbaar over. 8)7
6 maanden na de aanschaf komt er een software update en de restricties en DRM wat nu is verwijderd komt gewoon weer terug.
Oh? Heb jij insider knowledge dan? Of misschien een kristallen bol?
Als je naar de geschiedenis kijkt, is het Sony die na de release van de PS3 eenzijdig besliste om het systeem dicht te gooien en functies die initieel als verkoopsargment gebruikt werden zonder pardon verwijderde.

[Reactie gewijzigd door Xzylvador op 20 juni 2013 14:36]

En daar geef ik je 100% gelijk in! Microsoft zijn inderdaad één van de weinige die het lef hiervoor hebben.

Maar aan de andere kant, ze hebben bij dit verhaal een beetje weinig keus..
Ze moeten wel, het liefste zuigen ze onze beurzen helemaal leeg. Maar nog vind ik de console te duur, en wil ook helemaal geen Kinect. Inmiddels is bekend dat de console de grootte heeft van een oude videorecorder en dat wil ik ook helemaal niet.

Dus, gewoon als de 360, hooguit 300 euro en geen restricties. Dan wil ik het overwegen. Maar omdat het niet downwards compatibel is, blijft het vast een dikke NEE.
edit:
zie net dat hetgeen hierboven zo'n beetje hetzelfde zegt.

[Reactie gewijzigd door NVranya op 20 juni 2013 06:55]

Indirecte manier? lijkt me behoorlijk direct...
Maar toch is de RRoD nog steeds niet gefixt.
De Xbox 180, 180 graden de andere kant op :P.

Vind het ergens wel erg raar, ik bedoel ze hebben dit beleid bedacht, en uitgedragen op de grootste gamebeurs ter wereld. Op moeilijke vragen werd geantwoord dat je maar een 360 moest kopen. Nu dan ineens een ommeslag omdat de PS4 zo populair wordt, maar anders hadden ze lekker aan hun strenge beleid vastgehouden.

En de PS4 is nog steeds 100e goedkoper en heeft snellere hardware, dus ze lossen lang niet alle problemen ermee op.
Anoniem: 398494
@Goron20 juni 2013 01:28
Want sneller is beter?Bij de Xbox One wordt kinect meegeleverd, opzich een goede technologie. Misschien voor veel mensen niet interessant, maar daarom is de Xbox One €100,- meer waard.

Het was ook te verwachten dat Microsoft dit zou doen. Op veel sites werden polls gehouden met wat de keus zou zijn als volgende next-gen console en de Playstation 4 won telkens.
Want sneller is beter?Bij de Xbox One wordt kinect meegeleverd, opzich een goede technologie. Misschien voor veel mensen niet interessant, maar daarom is de Xbox One €100,- meer waard.
Uh nee... Niet 100 euro meer waard, maar wel 100 euro duurder ;)
Precies, 'waarde' blijft toch per definitie van het woord subjectief. :+


Persoonlijk ben en was ik nooit van plan een Xbox180 te kopen, maar ik heb wel een tip voor de consumenten die nu, sinds de 180, besloten hebben dat ze er tòch een willen:


- Eis bij aankoop zwart op wit dat enige beleidsaanpassingen betreffend DRM/resale vanuit Microsoft in breuk zijn met het koopcontract omdat het product onder onjuiste specificaties verkocht is (misleiding) en dat je in dat geval recht hebt op een refund van het volledige bij aankoop betaalde aanschafbedrag.

Klinkt misschien absurd, maar verkopers zijn toch echt niet de enigen die eisen kunnen stellen bij een transactie.

Wellicht dat we zelfs via de consumentenbond of een vergelijkbaar orgaan zo iets op poten kunnen zetten?.. gewoon een kwestie van genoeg handtekeningen verzamelen lijkt mij.

Die mensen geven alleen om centen, stem dus met je portemonnee!
'T is toch van de zotte dat verkopers van goederen eisen stellen aan consumenten hoe ze hun goederen gebruiken?
Volgens mij horen consumenten namelijk eisen te stellen aan de verkopers!

Als de melk die ik bij de super gekocht heb helemaal verschimmelt blijkt te zijn (binnen THT) eis ik toch echt mijn geld terug.
Nee, blijkbaar in de entertainment industrie zou je bij aankoop akkoord zijn gegaan met een EULA waar in staat dat de THT kan afwijken en hieraan geen rechten ontleend worden...
En een jaar later zouden ze de THT helemaal afschaffen.
En weer een jaar later zouden ze je producten chippen en koppelen aan jou koelkast zodat je niet stiekem iets meeneemt naar een vriend of het doorverkoopt/weggeeft.

VIVA LA REVOLUTION :+

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 20 juni 2013 05:38]

Probleem is natuurlijk wel dat de kinect mogelijk helemaal niet te gebruiken is in sommige situaties, zoals een kleine kamer, of waarbij je je console achter je hebt staan omdat je een projector gebruikt, en het dus maar de vraag is of je een verlengkabel kunt gebruiken (dat is waar ik me ook enigzins zorgen over maak met die nieuwe sony cam, waar nu nog gewoon USB gebruikt wordt (en een verlengkabel gewoon werkt) heeft de nieuwe sony cam een aparte connector.)
Het gaat er Microsoft niet om wat de klanten leuk vinden of niet, als ze het maar kopen. Sony wil je geld net zo graag als Microsoft dat wil, maar Sony laat dat niet merken. Vind wel dat Sony goed opportunistisch de minpunten van Microsoft naar buiten heeft gebracht. Zodra Microsoft merkt dat hun beslissingen zullen leiden tot mindere verkoopcijfers zullen ze de 'fouten' corrigeren. Als Sony er 600 euro voor had kunnen vragen zonder dalende verkopen hadden ze dat 100% gedaan, maar zo werkt dat niet.

En yes yes yes eindelijk inhoudelijk goede comments over PS vs Xbox.
DIt hoeft helemaal niet noodzakelijkerwijs een goede actie te zijn, ook al is het prettig om te merken dat wij als online crowd wel degelijk invloed hebben op dergelijke beslissingen.

Gizmodo schreef hier al over; als we naar deze wijziging op middellange termijn kijken is het zelfs mogelijk dat er negatieve gevolgen voor ons aan zitten.

Denk aan:

- Altijd een CD nodig hebben, ook om uit te wisselen. In het oude voorstel kon dit online, en dat was toch echt meer future-proof
- Spellen hadden goedkoper kunnen worden door constructie a la steam. Nu gaan fabrikanten ons weer (net als nu) de premie voor doorverkoop berekeken. Eerder konden zij bij doorverkoop een klein bedrag rekenen
- etc

Lees het even door, best interessant. Hoewel we geen van alles met zekerheid kunnen bestempelen.

http://gizmodo.com/the-xb...d-its-our-fault-514411905
EINDELIJK een gebalanceerd artikel waar de voordelen van het beleid van MS uit de doeken worden gedaan.
Ik heb de afgelopen weken met stijgende verbazing zitten kijken naar de shitstorm die onstond na de aankondiging van de Xbox One.

Toegeven, het was MS eigen schuld door de bar bar slechte communicatie van het beleid zoals ze dat voor ogen hadden. Door die slechte communicatie onstonden ook de meest bizarre geruchten, waardoor helemaal niemand meer oog had voor de feiten en iedereen elkaar maar blatend achterna liep (zo kwam het over in ieder geval)

Mijns inziens hebben we ons hier als gamer community echt in de voet geschoten. We zitten nu weer met een systeem opgescheept wat we al 7 jaar hebben. Nul vooruitgang dus.

Ik persoonlijk vind het jammer.
Eens, een tegengeluid is altijd goed in de discussie.

Echter, waarom dit op tweakers dan meteen wordt downgemod met -1 beoordelingen is weer vrij dubieus ;-)
In de link staat ook dat er blijkbaar toch geen regiocode zal worden ingevoerd. Ieder spel is op iedere XBox One te spelen.

Microsoft is waarschijnlijk zo geschrokken van de kritiek dat ze heel snel zijn terug gekomen op hun keuzes. Dit verdient overigens geen enkele beloning; ze hebben gewoon gekeken hoe Sony het al sinds jaar en dag regelt en dat beleid overgenomen.

Het is precies zoals ik een poosje terug al aangaf; Microsoft gooit de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok, wacht de reacties af en past daar het beleid op aan. Het is in ieder geval een hele verbetering, maar alsnog hoef ik geen XBox One.

Sony heeft mij tot nog toe niet teleurgesteld (ben erg tevreden over de PS3) dus zal ik ook bij hun klant blijven en in de loop van volgend jaar de PS4 aanschaffen.

Misschien dat de XBox One nog kans maakt als ze de Kinect toch los gaan verkopen.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 20 juni 2013 00:54]

Beleid van sony? De geruchten gingen dat Sony hetzelfde ging doen. Het zal mij niet verbazen dat na de aankondiging van Microsoft en de kritiek erop, sony bedacht heeft dat ze het toch maar niet moesten doen.

Daarnaast heeft Sony er een handje van om dingen die eerst werken steeds verder te beperken en alle kritiek naast zich neer te leggen. Om Linux support maar te benoemen.
Dan volgt Microsoft toch exact het beleid van Sony ? Ze wilden beiden DRM en beperkingen doorvoeren maar hebben dit voor de lancering van de next-gen consoles toch terug getrokken.

Alleen is Sony zo slim geweest om Microsoft als kanonnenvoer op te offeren om te toetsen hoe consumenten daar tegenover staan.
We zijn er nog lang niet? De restricties van de Xbox One zijn na deze mededeling lager dan die van de xbox360
Nee niet lager, gelijk....
DIt had alleen niks met feedback tijdens en na E3 te maken. Dit was de reden dat MS niet op E3 interviews gaf en een post conference etc. Het idee lijkt al weken bij de top rond te hangen en achter de schermen daar is er schijnbaar al een aardige tijd over opties gepraat. Wat er op E3 bij sony gebeurde was gewoon de keuze voor MS makkelijker maken.

Jammer genoeg verdwijnt hiermee wel alle online (downloaded games) sharing opties. Inclusief die voor de family members. En zijn games niet meer install based, maar draaien ze gewoon vanaf de disc en kunnen ze net zoals op de 360 worden geinstalleerd. Naast dat kunnen games nog steeds gewoon de cloud gebruiken voor alle type games. Wat dus weer inhoud dat games nog steeds always online kunnen zijn maar dat is dan aan de publisher/developer en niet aan MS (net zoals sony).

Ook vraag ik me af of in de toekomst dit nu gaat betekenen dat we geleidelijk worden gepushed naar pure digital net zoals steam.
Nee, ze hebben de regels aangepast. Wil je offline spelen, dan kan dat met disc. Wil je van harddisk spelen, dan moet je daarvoor online zijn. Het is nu een OF functie en niet meer een MOET functie.
Alle voordelen blijven dus, zolang je maar de disk op de harddisk installeert. Je kunt er ook nog steeds voor kiezen om een game online te kopen waarbij alle aangekondigde functies blijven bestaan.
Alle voordelen blijven?
Lijkt me dus van niet.
These changes will impact some of the scenarios we previously announced for Xbox One. The sharing of games will work as it does today, you will simply share the disc. Downloaded titles cannot be shared or resold. Also, similar to today, playing disc based games will require that the disc be in the tray.
bron: http://news.xbox.com/2013/06/update

Het lijkt me dus dat de (eerder aangekondigde) voordelen wél wegvallen.
Zo kun je géén shared games library meer hebben waarbij je op elke Xbox al je eigen spellen kan spelen, géén family-gedoe (waar de spelregels nog niet geheel duidelijk van waren) waarbij al je games gedeeld worden met max 10 familieleden, géén gedownloade games meer doorverkopen/sharen.
Daarnaast moet je nu wel weer elke keer als je van game wisselt naar je Xbox gaan en fysiek de DVD verwisselen, iets wat met het eerdere beleid niet nodig was.

bron: http://news.xbox.com/2013/06/license

[Reactie gewijzigd door theRedDevilNL op 20 juni 2013 13:00]

http://sphotos-a.ak.fbcdn...40891602_1852286889_n.jpg

Dit scenario is nu dus verleden tijd. Bedankt aan alle kortzichtige critici. :( Kennelijk wil iedereen liever tweedehands games kopen en verkopen.

[Reactie gewijzigd door Xeanor op 20 juni 2013 08:37]

En dat deelsysteem zou niet mogelijk zijn zonder constante checks OMDAT!?

Microsoft kan best de voordelen van haar systeem doorvoeren zonder (al teveel) nadelen. Maar dat willen ze niet.

Als je een spel van iemand anders deelt is dat prima om dat één keer te controleren. Maar om vervolgens ook het zelf spelen constant te monitoren is volstrekt idioot. Als ik een keer op vakantie ga en mijn Xdoos mee wil nemen bestaat de kans dat daar geen internet is. Zo was het toen mijn ouders een huis in Zweden kochten.
Daar zou dan meteen niet meer gebruik gemaakt kunnen worden van de Xdoos. Volstrekte KUL noemen we dat.

Dus kortzichtige critici blijken dan toch wel de enige met gezond verstand.

@Xeanor:
Lezen is weer een kunst.
Er staat "constante checks".

Ik snap ook wel dat het zo nu en dan gecontroleerd moet worden. Maar dan kunnen ze het best zo maken dat internet nodig is om gedeelde spellen te spelen.

Dat ontkracht wel zo'n beetje alle motieven om constante controle uit te voeren.
Zeker eens in de 24 uur verbinding maken om überhaupt te kunnen spelen is gewoon onzin.

Zeker omdat lang niet overal internet echt stabiel is en het ten alle tijden uit kan vallen. Als het dan langer dan een dag is kan je spontaan niet spelen. Waarom dan niet? Je hebt er toch voor betaald?


Ja mensen nemen hun spellendoos wel eens mee op vakantie. Zeker als je al 8 jaar naar het zelfde land gaat, kan het als kind vrij saai worden. Dus dan wil je wel eens een spelletje spelen.

[Reactie gewijzigd door EliteGhost op 20 juni 2013 12:39]

Die check is uiteraard nodig om te voorkomen dat mensen plug in/plug out constructies gaan gebruiken om met 100 man games te delen.

Als je dat niet begrijpt, hier een voorbeeld:

1. Ik deel een game met 10 mensen.
2. Die 10 mensen connecten hun XBOne niet meer met het internet.
3. Ik stop met het delen van de game met alle 10 mensen. Het aantal mensen met wie ik die game deel staat weer op 0. (even aannemen dat hier geen online-check bij hoort) De 10 mensen waar ik het eerder mee had gedeeld zitten echter nog steeds te spelen.
4. Terug naar 1. Repeat over and over totdat je hele friendslist van 500 man jouw game heeft.

Ergo: als je stopt met het delen van een game, stopt dat waarschijnlijk pas zodra de XBOne van diegene met wie je de game had gedeeld de game verwijderd en een bevestiging stuurt aan Microsoft dat die game ook is verwijderd. Dan komt het "slot" om te delen weer vrij in jouw account.

Zo moeilijk is het allemaal niet. En waarom lees ik zoveel over mensen die hun console meenemen op vakantie?? Doen mensen dat serieus??? _O- Honestly, 99.9999% van de tijd die gespendeerd wordt aan "consolegamen" is gewoon bij mensen thuis. Dus voor de paar mensen die graag voor honderden euro's op vakantie gaan en daar hetzelfde gaan doen als thuis hoeven ze het niet te doen.

Ik vond het aardig briljant dat je een game kon kopen en dan direct met je hele vriendengroep kon spelen zonder dat zij het hoeven aan te schaffen. De dagen van vrienden aansporen om allemaal een bepaalde game te kopen zouden voorbij zijn. Niet dus, we blijven hangen in anno 1995.

[Reactie gewijzigd door Xeanor op 20 juni 2013 12:34]

Goed dat ze dit geschrapt hebben.

Alleen ben ik bang dat er nog steeds veel Xbox gamers zullen over stappen naar de PS4. The damage has already been done.
Ik was voor een PS4 gegaan, bezit nu een Xbox 360. Na dit nieuw ga ik echter gewoon voor de One. Vind de controller beter en die 100 Euro maakt me niet zo veel uit. Ook wel handig dat Netflix nu in NL is uitgebracht want dat heeft een Xbox app. (weet niet of de PS4 dat misschien ook wel heeft hoor) Qua games vind ik persoonlijk ook de Xbox exclusives interessanter maar in dit tijdperk basseer ik daar niet echt mij keuze meer op. De meeste games komen toch wel multi platform uit. (gelukkig)
Om op je vraag te reageren: Ja, de PS4 (en 3) heeft/krijgt Netflix
Bron PS3: http://us.playstation.com/netflix-on-playstation3/
Bron PS4: http://newzzly.com/more/5780

Sterker nog, op de PS3/4 kun je de dienst gebruiken zonder PS Plus

[Edit: bronnen toegevoegd]

[Reactie gewijzigd door xIntenso op 20 juni 2013 00:52]

Dat kan je op de X1 ook niet. Je kan trouwens wel Free to Play games spelen (online en multiplayer) op de PS4 zonder PS+ abbonement.
Er is trouwens blijkbaar iets serieus mis met de Xbox One controller dus ik zou nog maar niet te vroeg er van uit gaan dat je die controller prefereert :) Meeste outlets neigen nu meer naar de PS4 controller.
Ik betwijfel het sowieso, zelfs met die maatregelen denk ik dat het wel had meegevallen. Mensen zeuren nu eenmaal gewoon graag, maar uiteindelijk kopen ze het toch wel.. Kijk maar naar games als CoD, oh oh wat wordt daar toch altijd over gezeurd dat het een lelijk spel is en een uitgemolken franchise, maar elk nieuw deel breekt weer het verkooprecord van de vorige...

Ik denk dat ze gelijk op zullen gaan, want ook Sony heeft nog een behoorlijke klus voor de boeg, ze staan nou niet zo bekend om de meest kwalitatieve opties toe te voegen aan hun console OS..
En juist 1 van de voordelen van de xboxnone is dat deze alle Windows RT apps kan draaien, ofwel heel de windowstore is beschikbaar hiervoor.. Tja, dat zal voor een echte gamer niets uitmaken, maar de meeste mensen die een moderne console kopen, kopen em niet alleen meer voor de games, maar ook voor de multimedia opties en het kunnen internetten vanaf de bank..
Anoniem: 291608
@Shaco19 juni 2013 23:44
Ja dat vraag ik me nou ook af. Maar mensen kiezen meestal de console aan de hand van de games en ervaringen ermee. En niet aan de hand van deze verste pis wedstrijden. We zullen het wel zien dus.

Hopelijk doen ze nog wat aan de prijs en dan is iedereen content.

En wel goed van ze om eens te luisteren ipv het goed praten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 291608 op 19 juni 2013 23:45]

Als ze nu echt luisteren, gooien ze dat kinect ding eraf, dus uit het "basis pakket" en maken ze hm 100€ goedkoper, dan hebben ze een kans.

Maar ik heb een vermoeden dat ze toegegeven hebben op de zaken die voor hun minder belangrijk waren, want die kinect moet nog steeds altijd aangesloten zitten en die, kan je niet hard, alleen via software, uitzetten, en we weten allemaal dat dat niet volledig uit is..

Dus ben nog niet overtuigd van de goede bedoellingen.
Nee dat kan je niet. Je kan hem uitzetten maar niet uitpluggen. Hier een bron:

http://kotaku.com/xbox-on...oft-says-noting-510100564
The thing has to be plugged in for the console to work, and is ...
Met de storm van kritiek die rond deze feature is ontstaan, zou MS écht wel gewoon gezegd hebben 'je kan hem uitpluggen' indien het mogelijk was. Het feit dat ze het niet zeggen en wat omfloerst spreken over dat je hem kan uitdoen, zegt meer dan genoeg.
Ik blijf bij de PS4. Het kwaad is reeds geschied en Microsoft heeft zijn ware gezicht al laten zien. What is seen cannot be unseen :+
beetje kortzichtig of niet? volgens mij laten ze met deze actie juist eerder hun ware gezicht zien, als wat jij gezien denk te hebben. MS is gewoon op zoek gegaan naar de grenzen van DRM op de console, en is er achter gekomen dat hun visie nog niet klaar is voor de console gebruikers. ik kan het wel waarderen dat ze gewoon gekeken hebben hoe de community dacht over deze zaken, en ze daar nu een gulden middenweg in vinden en gaan gebruiken. sony laat helemaal geen gezicht zien, maar gaat als een uitgeput hondje wachten tot de tegenstander een beweging maakt, en dan als een havik er bovenop springen om daar alleen maar het negatieve van te gebruiken in zijn eigen voordeel.
Sorry, maar wat je zegt is natuurlijk onzin en getuigt van een bepaalde naiviteit. Microsoft wist wel degelijk waar ze mee bezig was. Ze hebben bewust gekozen voor DRM-toepassingen. Het blijkt alleen al uit het feit dat ze tijdens E3 vrij weinig hebben laten zien van de console zelf en veel aandacht hebben gegeven aan games. Op zich is met dit laatste helemaal niets mis. Daarnaast zei Microsoft heel asociaal dat men de 360 maar moest kopen voor een console zonder internet. Als je alles bijelkaar optelt dan kun je maar 1 conclusie trekken. Microsoft is schaakmat gezet door Sony en kon geen andere kant op. Wellicht hebben ze ingezien dat ze een zeer grote hoeveelheid gamers zouden verliezen indien ze hier aan zouden vasthouden.

Je moet jezelf de volgende vraag stellen: Zou Microsoft zijn teruggekomen op haar beleid als Sony wel DRM en always on had aangekondigd? Ik weet bijna zeker van niet.

[Reactie gewijzigd door dbzdragon op 20 juni 2013 00:16]

Voor de E3 heeft MS al veel laten zien van de console. Meer dan Sony tot nu toe heeft laten zien. We weten bij de xbox al hoe de gui er uit gaat zien, dat laat Sony alleen een beetje los in filmpjes nu.

Daarnaast heeft MS bij de 1ste presentatie al aangegeven dat de E3 om games zou gaan draaien.

En laten we nu niet zeggen dat Microsoft hier als eerste met DRM komt. Steam doet dit al jaren op de PC en daar hoor je niemand over klagen. Hou er maar rekening mee dat als de SteamBox uit komt en deze een beetje overleeft, dat Sony en Microsoft gewoon meegaan in de DRM die daar al heerst.
Met alle respect... maar SONY heeft in het verleden met de PS3 ook hier en daar een "evil face" laten zien ;)

Wellicht niet zo boeiend voor 98,4%… maar het aantal mensen dat geraakt wordt doet er IMO niet echt toe.

Buiten het feit dat mijn post offtopic is, begrijp ik niet waarom dit minder offtopic zou zijn dan dbzdragon zijn post welke ontopic gewaardeerd wordt? Mjah, ik zal wel overkomen als een fanboy op sommigen dan :+ (Heb sinds de Gamecube alle consoles in huis gehad maar toch :Y) )

[Reactie gewijzigd door Thalaron op 20 juni 2013 03:00]

@linkje Om eerlijk te zijn klinkt dat als een legitieme reden om Linux af te schaffen, aangezien het PSN wel vaker is gehackt. Natuurlijk komt dit omdat Sony blijkbaar niet zo competent is qua beveiliging, maar het is tenminste begrijpelijk.

ontopic; Tja, zoals de meeste mensen hier al gezegd hebben; Goede keuze, maar voor mij geen Xbox meer. Overigens betekent dit niet dat ik wél voor de PS4 ga. Misschien toch maar mijn geld bewaren voor een nieuwe pc binnenkort.
Het ging me er meer om dat ze hiermee geadverteerd hebben en al. Het feit dat het misbruikt kan worden kan de consument niets aan doen... Vervolgens slopen ze het, al dan met een goede rede, uit... echter is het nog altijd niet bepaald netjes voor diegene die het WEL gebruiken.

Als het er niet van het begin af aan in zat dan was het IMO minder erg geweest.

Wanneer bv. bij Sony of MS via de media functie het apparaat gehackt wordt zouden ze dus indien ze een goede reden geven dit eruit mogen slopen? Ik heb zelf geen console voor mijn films nodig dus is het geen probleem }>
Eindelijk luisteren ze, en doen ze niet zo eigenwijs. Met dit beleid is er meer toekomst dan met het oude. Al is deze console duurder en heeft iets mindere Specs. Het heeft wel direct kinect erbij. Niet dat veel mensen dit zullen gebruiken. Kortom een goede zet Microsoft!
Met dit beleid is er helemaal geen toekomst. Het is nu simpelweg het beleid van de oude Xbox 360 en zelfs de Xbox daarvoor.

Het beleid waarop ze vele kritiek kregen was juist wel toekomst gericht omdat alles dan digitaal gaat. Het sharen van games en het kopen van games onder anderen. Het aller mooiste was dat Xbox One de cloud kon gebruiken voor het renderen van kleine dingen in het spel. Dit vergrote de performance van de Xbox One wel met 3 keer. Dit systeem zal nog wel blijven maar de kans dat een ontwikkelaar dit gaat gebruiken is nu veel kleiner.
Die cloud rendering is onzin en marketing.
Integendeel. Microsoft heeft op de E3 dit weergegeven aan de pers achter gesloten deuren. Ze lieten daar een demo zien waar de Xbox One het pad van 30.000 kometen tussen Mars en Venus (Of andere planeten) zien. Dit was met actuele gegevens van NASA gedaan. Toen ze met de cloud gingen verbinden kwamen er 300.000 meer paden bij.
Een goede zet maar niet eentje om jouw belangen te bevredigen maar meer die van hunzelf. Ze hebben gegokt op dominatie en meer geld en het internet pikte het niet en koos kant. zoveel zelfs dat MS terugkomt op hun standpunt om niet onder te sneeuwen nog voordat de consoles in de winkel liggen. Zelfbehoud heet dat
Goed om te zien dat ze zich aanpassen, toch snap ik niet waarom xbox persé kinect meelevert, grootste deel van de gamers zal hier waarschijnlijk weinig tot niet gebruik van maken, veel mensen willen gewoon een controller in hun hand en een beetje knallen..

Begrijp niet waarom het niet gewoon optioneel wordt gemaakt, door die meerprijs is de kans inderdaad groot dat mensen voor een ps4 kiezen.
Kinect is nodig voor die voice commands dat is ook een selling point voor MS.

[Reactie gewijzigd door JT888 op 19 juni 2013 23:50]

Anoniem: 614
@JT88820 juni 2013 00:27
En voor de optionele auto logon. Lijkt me heel handig met meerdere personen in 1 huis.
Dat valt nog heel erg mee hoor, kijk maar naar de huidige kinect. Die logt mij ook gewoon in zelfs met mijn kleine broertje naast me op de bank

Of was je opmerking niet sarcastisch,, dan bij deze, excuus XD

[Reactie gewijzigd door ignition_mp op 20 juni 2013 09:57]

je bedoelt, de optie die genoeg mensen niet gebruiken? Ik ga dus echt niet mn console aansturen door er tegen te praten...
De die-hard gamers misschien niet, maar dat is tegenwoordig de grootste groep niet meer. Ik denk dat ik hem best ga gebruiken als het ook werkt en ik er bepaalde zaken sneller mee kan doen.
Een tekstbericht opstellen en deze versturen naar mijn tegenstander lijkt me bv best handig of om sneller door het menu te navigeren.

En het is natuurlijk gewoon gaaf :)

Nog even afwachten wat ze met de games doen, maar met Kinect Sports en Adventures heb ik toch aardig wat lol gehad.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 19 juni 2013 23:59]

Ja en als je hem toch hebt waarom niet? En die dikke blockbuster games daarbij ga je het mischien enkel een keer moeten gebruiken in de singleplayer als een soort voice command denk ik.

[Reactie gewijzigd door Mistaa Quick op 20 juni 2013 00:57]

Anoniem: 517099
@Scrtz20 juni 2013 00:26
Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van de functies die Kinect biedt. Dit zonder een fallback te moeten voorzien voor een systeem zonder Kinect.

Dit lijkt mij wel een voordeel... ;)
Je kan hem blijkbaar wel uitzetten volgens MS. Mensen die het niet willen gebruiken, zullen dus games voor Kinect niet gebruiken en niet kopen. In deze verschilt de situatie niet erg van de optionele Kinect aankoop.
1 2 3 ... 12

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee