Er zijn juist van iedere betaling wel logs.
Ja, maar daarin vind je alleen adressen. Die staan verder nergens geregistreerd en kunnen nergens aan een persoon worden gekoppeld.
Hoewel in principe voor iedere transactie een nieuw ID aangemaakt kan worden gebeurt dat niet altijd.
De standaard client doet dit by default.
Er is dus een theoretische mogelijkheid om iemands bc-betalingsverkeer in kaart te brengen.
Alleen als iemand heel onvoorzichtig is of voor allerlei transacties voortdurend hetzelfde adres opnieuw gebruikt (wat standaard dus niet gebeurt).
nee ze zijn niet hetzelfde als geld. Het is niet meer of minder dan een beleggingsmiddel,
Vind je dollars ook een beleggingsmiddel? Daarvan schommelt de koers (t.o.v. de euro) namelijk ook van dag tot dag, en je kunt er hier om de hoek geen brood mee kopen.
Geld is een middel om indirecte ruilhandel te faciliteren. Euro's voldoen daarvoor, net als dollars, en goud, en ook bitcoins.
waarbij centraal wordt aangestuurd hoeveel bc's er gevonden mogen worden.
Nee, juist niet centraal. Er
is geen 'centraal' bij Bitcoin.
Je hebt dus overheden en centrale banken (relatief transparant, gecontroleerd en democratisch)
LOL, je maakt nu een grapje hopelijk?
Je noemt een boevenbende ala Goldman Sachs "transparant, gecontroleerd en democratisch"

ingeruild voor... diegene die bepaald heeft dat er n coins gemined mogen worden per hoeveelheid tijd/rekenkracht.
Ten eerste heeft diegene dat niet aan ons opgedrongen, maar dit in een protocol vastgelegd, waar de Bitcoin community vervolgens voor heeft gekozen om zich daarbij aan te sluiten, omdat ze het kennelijk een goed idee vonden.
Ten tweede maakt die 'n' geen bal uit. Het zou er niets toe doen of er 1, of 10, of 50, of 743 bitcoins per block gemined zouden worden. Bitcoin is onbeperkt deelbaar dus er zijn sowieso oneindig veel units. Het totaal aantal is maar een willekeurig getal wat er in feite niet toe doet.
En de infrastructuur bij geld is een stuk beter geregeld.
Je bedoelt dat je geld (wat in de praktijk ook gewoon bits zijn) meerdere DAGEN "onderweg" is (lees: banken zijn fijn rente aan het trekken) en waar je dan nog dikke transactie fees voor betaalt ook? Ja da's inderdaad een stuk beter geregeld... voor de banken

Banken zijn verzekerd. Er is een deposito-garantieplan als een bank onderuit gaat.
Wie denk je dat dat betaalt. De banken? (hint: wij)
Een BitCoin exchange gaat op zijn bek, zegt sorry, en weg is je virtual currecy.
Gelukkig is het bij Bitcoin (met kleine c), anders dan bij banken, helemaal niet nodig om je
virtual digital currency bij een exchange te stallen, of aan wie dan ook toe te vertrouwen.
Bovendien is dat een probleem van zo'n website, en dat staat los van de munteenheid. Voor paypal geldt precies hetzelfde. Stel je zet €5000 op je paypal account en paypal gaat op z'n bek, of je account wordt gehacked, of paypal besluit even random je account te
blokkeren zonder opgaaf van reden. Weg zijn je virtuele dollars! En paypal zegt niet eens sorry.
Oh en je kan dan wel bitcoins voor een fractie aan transactiekosten doorgeven, maar wat denk je dat er gaat gebeuren als er ineens een paar miljoen mensen meerdere transacties per dag willen doen (zoals bij pinnen/chippen/creditcards)? Dat moet dan ook in banen geleid worden, als er echt veel geld inzit gaan mensen garanties eisen, het wordt onacceptabel als exchanges zonder toezicht kunnen functioneren. En dan eindig je precies waar je nu ook zit met je bankrekening.
Volgens mij snap je niet helemaal wat Bitcoin exchanges doen. Die hebben niets met transacties te maken. Die exchanges zijn alleen voor mensen die bitcoins van anderen willen kopen met fiat geld (dus euro's en dollars) of andersom.
Transacties zijn vrijwel gratis, en worden juist nog goedkoper naarmate er meer transacties gaan plaatsvinden (want dan is de opgetelde fee die miners krijgen voor het verwerken van die transacties in hun blocks, bij elkaar groter). Het is al in banen geleid, het systeem is nagenoeg onbeperkt schaalbaar. En garantie heb je sowieso al, door het wiskundige principe waar iedere transactie per definitie op is gebaseerd (die bieden meer garantie dan welke persoon of instantie dan ook).
Leuk zolang het kleinschalig is, maar zo gauw de bedragen (en dus de risico's) groter worden voldoet een vrijheid/blijheid systeem niet meer.
Als je denkt dat Bitcoin een "vrijheid/blijheid systeem" is, heb je er weinig van begrepen. Het zit juist extreem robuust, ingenieus, veilig en betrouwbaar in elkaar.
[Reactie gewijzigd door Anoniem: 204567 op 22 juli 2024 20:21]