Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 122 reacties
Submitter: Gusev

Microsoft zal op de Build-conferentie een Developer Preview met buildnummer 8100 uitdelen aan ontwikkelaars, zo suggereren uitgelekte screenshots. Onduidelijk is nog of de previewversie ook voor het grote publiek te downloaden zal zijn.

Onder andere op het forum Mydigitallife en de Chinese website Win8China.com zijn screenshots gepost die afkomstig zouden zijn van de Developer Preview van Windows 8. De testversie zou buildnummer 8100 dragen. Volgens diverse bronnen wil Microsoft de Developer Preview dinsdag op de Build-conferentie in Anaheim, Californië uitdelen aan ontwikkelaars. Het is nog niet zeker of de testversie ook te downloaden zal zijn vanaf de Microsoft-website.

Met Windows 8 wil Microsoft zijn traditioneel op desktops en laptops gerichte besturingssysteem ook geschikt maken voor tablets. De softwaregigant heeft daarom een ARM-versie van zijn besturingssysteem ontwikkeld. In de komende dagen moet op de Build-conferentie duidelijk worden wanneer Microsoft van plan is om Windows 8 uit te brengen en of er nog bèta's van het besturingssysteem zullen verschijnen.

Screenshot van Developer Preview Windows 8 Screenshot van Developer Preview Windows 8

Gerelateerde content

Alle gerelateerde content (23)
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (122)

Onduidelijk is nog of de previewversie ook voor het grote publiek te downloaden zal zijn.
Gezien het feit dat we nog een jaar te gaan hebben volgende de planningen, lijkt me dat aan de vroege kant. De publiekelijke versies zijn meestal ook vergevorderd bruikbaar, ik maak uit de recente berichten meer op dat dit echt om een preview gaat: even snuffelen en proeven.

Ben overigens wel erg benieuwd hoe het "One OS fits all" gaat uitpakken. De Metro-IF richt zich natuurlijk sterk op touch, maar de gewone kantoor- en thuisgebruiker zie ik toch niet meteen een touch screen aanschaffen.

Zolang de traditionele support er (voorlopig) niet onder zal lijden, zal het best wel een populair OS kunnen worden. Je merkt dat MS echt werkt aan verfijningen.

Edit
Ik hoop dat die sneltoetsen ook universeel zijn. Bij XP ergerde ik me altijd een blokje als ik wisselde tussen Engelse en Nederlandse systemen, omdat de sneltoetsen aan verschillende letters waren toegewezen!

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 12 september 2011 13:15]

Ziet er al met al niet spannend uit. Wat ik op de screenshots zie is met een eenvoudige patch ook aan Windows 7 toe te voegen. Daarnaast zie ik de nuttigheid niet van een knop om direct naar de root van je harde schijf te gaan. Deze optie heb ik nu ook niet en bovendien nog nooit nodig gehad.

Ik zou blij zijn als Microsoft eens zorgt dat die Windows Explorer bug wordt opgelost, waar de rechten van mappen in de war raken en ik bij het downloaden in Firefox geregeld de melding krijg dat het bestand niet opgeslagen kan worden omdat er een probleem met de rechten is.

Daarbij; als ik een bestand verwijder en op F5 druk, komt dat bestand weer terug. Het duurt vaak een paar minuten voordat het bestand daadwerkelijk weg is. Ik heb alle updates geïnstalleerd en wat zitten "googlen", maar ik kom er niet uit. Met Total Commander heb ik dit probleem niet qua verwijderen van files.

Microsoft mag dan wel aan verfijningen aan het werken zijn, maar om daar dan direct een geheel nieuw OS voor te gaan kopen ... nee dank je. In mijn ogen doet Windows 8 tot nog toe niks bijzonders wat Windows 7 niet kan. Nieuwe functies die aan W8 toegevoegd worden zou men d.m.v. een Windows Update ook aan W7 toe kunnen voegen.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 12 september 2011 13:20]

Daarnaast zie ik de nuttigheid niet van een knop om direct naar de root van je harde schijf te gaan
Waar haal jij zo'n knop vandaan dan?
Er komt een up-knop, waarmee je één map hoger kunt. In de getoonde screenshot bij toeval de root.

[quote]Daarbij; als ik een bestand verwijder en op F5 druk, komt dat bestand weer terug. Het duurt vaak een paar minuten voordat het bestand daadwerkelijk weg is. (...) Met Total Commander heb ik dit probleem niet qua verwijderen van files.[/quote]
Ik heb dit nog nooit gehad op al mijn diverse machines, en hier ook nog nooit van gehoord..
maar om daar dan direct een geheel nieuw OS voor te gaan kopen ... nee dank je. In mijn ogen doet Windows 8 tot nog toe niks bijzonders wat Windows 7 niet kan.
Hyper-V for desktops? Ribbon interface in Explorer? Veel bredere ondersteuning voor allerlei apparaten en hardwaretypen? Deelbaar schermtoetsenbord? Ondersteuning om .VHD's direct in Explorer te gebruiken, evenals .ISO's? Allerlei andere zaken die nog bekend zullen worden en/of ik hier niet genoemd heb?
Nieuwe functies die aan W8 toegevoegd worden zou men d.m.v. een Windows Update ook aan W7 toe kunnen voegen.
Dergelijk grote functies zijn nog nooit via WU toegevoegd, hoogstens via een SP. En voor echte vernieuwingen ontvangt MS ook graag wat centjes.

Al met al heeft Windows 8 tal van kleine verbeteringen. Niemand die iemand verplicht om daar een heel nieuw OS voor aan te schaffen. Maar zo gaat dat nu eenmaal, van versie op versie. Een totale overhaul zou ook niet echt prettig zijn dunkt me. Als je nu nog op Vista zit, vind je het wellicht de moeite waard om te wachten en 7 over te slaan.

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 12 september 2011 13:51]

Waar haal jij zo'n knop vandaan dan? Er komt een up-knop, waarmee je één map hoger kunt. In de getoonde screenshot bij toeval de root.

- Okay, my bad. Ik had niet goed gekeken. Evengoed vind ik die knop zinloos. Als ik 1 of 2 mappen hoger wil, gebruik ik daar de adresbalk voor.

Ik heb dit nog nooit gehad op al mijn diverse machines, en hier ook nog nooit van gehoord..

- Deze fout ontstaat na een bepaalde Windows-update. De rechten van (o.a. de Download-map) raken op een bepaald moment in de war. Dit resulteert dat Firefox moeite krijgt om bestanden daar op te slaan (foutmelding-) en ik de rechten van deze map moet resetten. Ook moet ik regelmatig Microsoft Fix-It voor mappen en bestanden gebruiken omdat er constant problemen optreden met de icon-cache. Bestanden laten zich in Windows Explorer met moeite verwijderen (komen steeds weer terug-) terwijl dit in Total Commander geen enkel probleem is.

Hyper-V for desktops? Ribbon interface in Explorer? Veel bredere ondersteuning voor allerlei apparaten en hardwaretypen? Deelbaar schermtoetsenbord? Ondersteuning om .VHD's direct in Explorer te gebruiken, evenals .ISO's? Allerlei andere zaken die nog bekend zullen worden en/of ik hier niet genoemd heb?

- 1) Waar heb ik Hyper-V voor nodig ? Al mijn applicaties werken naar behoren. 2) Ribbon Interface ? Yuck !! Daar maak je mij niet blij mee. 3) Betere understeuning voor apparaten ? Al mijn hardware werkt naar behoren. 4) Deelbaar schermtoetsenbord ? Wat moet ik daar mee? Nog nooit nodig gehad. 5) Ondersteuning voor VHD ? Heb nog nooit virtuele harddisks nodig gehad. Gebruik geen virtualisatie op mijn PC. 6) ISO's ? Kan ik nu prima bekijken d.m.v. WinRar.

Dergelijk grote functies zijn nog nooit via WU toegevoegd, hoogstens via een SP. En voor echte vernieuwingen ontvangt MS ook graag wat centjes.

- Tot nog toe voegt Windows 8 voor mij niks nuttigs bij. Snellere opstarttijd boeit me niet zo veel. Ik heb een snelle SSD dus opstarten gaat al snel. Daarbij staat mijn HTPC 24/7 aan en hoeft enkel opnieuw op te starten bij bepaalde updates.

Al met al heeft Windows 8 tal van kleine verbeteringen. Niemand die iemand verplicht om daar een heel nieuw OS voor aan te schaffen. Maar zo gaat dat nu eenmaal, van versie op versie. Een totale overhaul zou ook niet echt prettig zijn dunkt me. Als je nu nog op Vista zit, vind je het wellicht de moeite waard om te wachten en 7 over te slaan.

- Ik heb al Windows 7 waar ik erg tevreden mee ben, afgezien van die paar bugs die er in zitten. Zal Windows 8 ter zijner tijd eens downloaden en kijken wat het doet. Mocht het écht een spectaculaire verbetering zijn zal ik een upgrade aanschaffen. Anders blijf ik lekker bij W7. Tenslotte ben ik ook pas sinds 1 1/2 jaar van Windows XP af.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 12 september 2011 14:19]

- Okay, my bad. Ik had niet goed gekeken. Evengoed vind ik die knop zinloos. Als ik 1 of 2 mappen hoger wil, gebruik ik daar de adresbalk voor.
Nadeel van de adresbalk is dat je nooit op dezelfde plek kunt klikken om een map omhoog te gaan. Je moet altijd eerst het adres lezen en dan klikken. Het is geen reusachtig verschil in tijd maar ik vind een knop toch handiger.
Maar ik geef toe dat het een miniscuul dingetje is dat makkelijk via een update voor Windows 7 doorgevoerd kan worden.

Overigens gebruik ik op mijn eigen pc geen verkenner maar Directory Opus. Even dubbelklikken in een lege ruimte en je bent ook een niveau omhoog. Kan wellicht ook in andere Explorer-alternatieven.
Het concequent hebben van bepaalde dingen op één plek maakt dat je snel kunt werken. Om die reden vind ik de pinned items niet prettig. Als een pinned items meerdere knoppen heeft, schuiven de volgende pinned items op (bv 3x IE doet Word opschuiven).

I.p.v. blind te klikken, moet je nu telkens eerst kijken. Dit kost misschien een seconde bij elke handeling, maar op een week werk tikt dit aan.

Dat bezwaar heb ik overigens ook met de (tegenwoordig bijna overal) automatisch verbergende menubalk. Telkens eerst op alt moeten drukken is in mijn ogen een ongewenste handeling of mouse-over vertraging.
taskbar tweaker lost dat voor je op. kan je verschillende iconen van pinned item ook los gebruiken en komen ze lager te staan.
Die functionaliteit miste ik al sinds Vista het niet meer had, die up knop. Ik ben juist blij dat het terug komt.
Ben je nu echt niet in staat de aankondiging van een nieuw OS te zien in een wat bredere context dan alleen je huidige individuele behoeftes??

Natuurlijk voldoet je Windows 7 op dit moment prima. Maar wellicht is het voor Microsoft wel zo handig om nu al rekening te houden met de toekomst voor een product dat in 2012 moet verschijnen en daarna 4-8 jaar actief gebruikt en ondersteund moet gaan worden?
Je reageert meermaals met "dat gebruik ik niet" / "dat heb ik niet nodig".

Mijn bericht was echter een reactie op jouw eerdere opmerking:
In mijn ogen doet Windows 8 tot nog toe niks bijzonders wat Windows 7 niet kan.
Het feit dat jij bepaalde features nooit denkt te gaan gebruiken, neemt niet weg dat Windows 8 wel degelijk over functies beschikt die Windows 7 niet heeft. En welke functies je daarvan uiteindelijk weer wel en niet zult gebruiken, hangt geheel af van je eigen wensen/voorkeur/werkzaamheden.
Blijft wel dat ik de noodzaak voor dingen als Hyper-V en ondersteuning voor virtuele harde schijven op de gemiddelde desktop niet echt direct zie, ook al gebruik ik dat wel.

Ik krijg bij steeds meer softwarepaketten dat ze echt dingen moeten gaan zoeken om te verbeteren, echt nutteloze dingen niet iets dat er toe doet.
@Titan_Fox
Ben het helemaal met je eens, niemand verplicht iedereen om elke paar jaar een nieuwe windows aan te schaffen er zijn genoeg alternativen.. zoals linux.. opensolaris.. bsd etc...
- Okay, my bad. Ik had niet goed gekeken. Evengoed vind ik die knop zinloos. Als ik 1 of 2 mappen hoger wil, gebruik ik daar de adresbalk voor.
Deze knop zat in Windows XP en was verwijderd in Vista. Deze knop komt op verzoek van vele gebruikers terug, dus de kwalificatie "zinloos" is geheel jouwerzijds.
Een nieuw bestandssysteem, talloze snelheidsverbeteringen, nieuwe opstart/afsluit methode waardoor booten sneller gaat, compleet nieuwe inferface toegoevegd.. we hebben nog wel even te gaan zoals je begrijpt :)
[...]

Waar haal jij zo'n knop vandaan dan?
Er komt een up-knop, waarmee je één map hoger kunt. In de getoonde screenshot bij toeval de root.
Hoe weet het OS nu welke hogere map ik wil bezoeken? Terugknop is logisch want je kan maar vanaf 1 plek af komen, de vorige map. Maar vooruit kan niet echt lijkt me, hoe kan OS nu in de toekomst kijken en weten welke map ik wil openen. :D
Je hebt maar 1 bovenliggende map. Als je bijvoorbeeld in C:\users\gebruiker1\map\submap zit, en je klikt op de hogere map knop, dan kom je in de map C:\users\gebruiker1\map terecht. Dit zat in vrijwel alle Windows versies behalve Windows 7 (en misschien Vista, not sure about that).

[Reactie gewijzigd door tiddo3 op 12 september 2011 17:57]

Een map hoger in de hiërarchie.tsss...
Yay! Up knop komt weer terug van weggeweest (t/m xp was die er)...

Mooi hoe ze het na 5 jaar niet gebruiken weer nieuw kunnen noemen :P
Ik zou blij zijn als Microsoft eens zorgt dat die Windows Explorer bug wordt opgelost, waar de rechten van mappen in de war raken en ik bij het downloaden in Firefox geregeld de melding krijg dat het bestand niet opgeslagen kan worden omdat er een probleem met de rechten is.
Je kan dat ondervangen door dit te gebruiken, het is een workaround ik weet het: http://www.howtogeek.com/...ight-click-menu-in-vista/

Edit: Ik heb het probleem ook gehad op win 7 ultimate met downloaden: geen rechten om naar de hard disk te schrijven: lol mijn eigen harde schijven.

Bij mij werkte de register aanpassing wel goed en kon na ik take ownership uit te voeren wel gewoon downloaden

Ik heb overigens sinds ik een SP1 Versie van Window ultimate gebruik deze problemen niet meer zien optreden.

[Reactie gewijzigd door Kees de Jong op 12 september 2011 23:04]

Beste,

dat heb ik al geprobeerd maar het helpt niet. Evengoed heel erg bedankt voor de tip !
Daarbij; als ik een bestand verwijder en op F5 druk, komt dat bestand weer terug. Het duurt vaak een paar minuten voordat het bestand daadwerkelijk weg is. Ik heb alle updates geïnstalleerd en wat zitten "googlen", maar ik kom er niet uit. Met Total Commander heb ik dit probleem niet qua verwijderen van files.
Dan zit je misschien met een map met enorm veel bestanden te werken? In dat geval zou het eventueel kunnen liggen aan de search index van windows. Die zou ik dan even opnieuw laten opbouwen.
Ok dus jij kan http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I met een patch aan Windows 7 toevoegen. Vind ik knap! En jij kan ARM-support in Windows 7 hacken? Ben je een of andere legendarische hacker dat jij in je eentje iets kan waar MS' Windows-team een paar jaar mee bezig is?

Ga nou niet lopen zeuren als je niet alles weet.
Zo als het er nu allemaal op de screenshots eruit ziet, gaat de Metro UI niet de standaard voor desktop worden, en zal HTML5 ook niet de standaard worden voor desktop apps.

Ik denk wel dat Metro apps ook zullen werken in desktop modus, het zullen dan meer widgets worden zoals we die nu al in Vista/7 kennen.

Metro lijkt mij min of meer een andere window manager te worden net als Explorer.
Waar ik meer op hoop is dat gewone apps ook te starten zijn als Metro word gebruikt. De kracht van een Windows 8 tablet zou daar in zitten denk ik, gespecialiseerde touch apps/ui maar toch alle desktop software/games beschikbaar.
Zo als het er nu allemaal op de screenshots eruit ziet, gaat de Metro UI niet de standaard voor desktop worden, en zal HTML5 ook niet de standaard worden voor desktop apps.
Metro komt wel degelijk beschikbaar op desktop, maar je zult op de één of andere manier kunnen switchen tussen "dektop UI" en "Metro UI":
http://blogs.msdn.com/b/b...tyle-and-the-desktop.aspx
of deze link: http://news.cnet.com/8301...ro-and-desktop-interface/
Quote uit de Windows 8 blog van het engineering team: Essentially, you can think of the Windows desktop as just another app.

Of het jouw standaard wordt, bepaal je dus in feite zelf. Het lijkt mij voor beginnende Windows gebruikers of mensen die niet veel "met computers hebben" handig om de simpele Metro interface te gebruiken. Voor gevorderden (tweakers) zal voorlopig nog wel de standaard Windows interface het meest bruikbaar zijn.

[Reactie gewijzigd door Dizzy1 op 12 september 2011 16:48]

Het komt een beetje halfbakken over wat je zegt... Maak dan een echte scheiding voor tablet windows en desktop windows, metro lijkt mij niet echt gemaakt voor de muis. Of is die scheiding zoals ik zeg eigenlijk ook de bedoeling?

[Reactie gewijzigd door Tijn89 op 12 september 2011 21:20]

In principe wel, maar dat je geen touch hebt wilt niet zeggen dat je de Metro UI niet bruikbaar is. Je kunt bijv. kijken naar het MediaCenter gebeuren qua opmaak, en ook dat werkt prima met de muis. Dit is alleen iets verder uitgewerkt.
Verder zijn er veel computers beschikbaar al als desktop welke een touchscreen hebben. Zo hebben ze bij mij op het werk ook gewoon een desktop computer van HP welke naast de muis en toetsenbord ook touch aan kan op het scherm.
Op deze manier is het wel mogelijk om bijvoorbeeld op wat voor tablet dan ook met bijvoorbeeld remote desktop toch een UI-gedeelte in te schakelen om een tablet/mobile/finger friendly manier de windows machine te besturen (niet dat dat mij persoonlijk trekt). Desktop vind ik een plek voor keyboard/mouse en geen Metro. Maargoed dat is dan ook het eerste wat uitgeschakeld gaat worden bij mij - of nooit wordt ingeschakeld - (en wat gelukkig mogelijk is!)

[Reactie gewijzigd door C0rnelis op 13 september 2011 20:30]

De screenshots laten me vrijwel niks nieuws zien.. Dit kan ook gewoon een explorer modje zijn voor die functie..

Ben wel benieuwd naar de ARM-versie en in hoeverre deze overweg kan met touch controls. Misschien is het wel een intressante ontwikkeling voor de large screen tablets? (10-12 inch)
Kijken hoe ze tegen Google op gaan boksen.
Nee, de "Up" knop zit zeker standaard in Windows 8's Explorer. Lees dit artikel maar die een tipje van de sluier oplichten over de nieuwe Explorer. http://blogs.msdn.com/b/b...-in-windows-explorer.aspx

En misscien een paar van die andere artiekels ook. Leuk om te lezen. ;)
Tegen Google opboksen? Windows 8 tegen een mobiel OS? Wat denk je zelf?

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 12 september 2011 13:33]

Windows 8 voor tablets OS tegen Google voor tablets OS (Android?) Welkom in 2011.
Het verschil is dat Windows 8 een volwaardig OS is ;)
Fijn dat het 'up'-knopje weer terug is :D die miste ik al een tijdje (alhoewel je in de trail in de bar kan klikken uiteraard).
Handig voor mensen welke veel met de muis werken ja. Gebruik zelf 80% van de tijd alleen mijn toetsenbord en dan ben ik tevreden met alt-up of backspace (vorige).
Ik mis de Up knop eigenlijk alleen als er een lange folder naam word gebruikt zodat je niet in de trail bar kan klikken. Voor de rest vind ik die juist super om snel een paar niveaus omhoog te gaan in een klink.

Meestal duw ik dan op backspace, maar als je niet van de folder erboven komt haalt dat weinig uit.
Helemaal mee eens. Ik werk voornamelijk met KDE (Linux) maar soms met Windows 7.
Onder KDE ontbrak standaard de "up"-knop maar mocht ik hem alsnog toevoegen.
Van MS mocht ik dat niet, waarom zo moeilijk vraag ik me dan af.
ik zie op de tweede screenshot rechtsboven alleen maar 1 kruisje, is dit ook een nieuwe feature? Als alleen het kruisje er is, impliceert dat dat je op een andere manier moet minimizen. Full screen kon natuurlijk in Windows 7 al door een venster naar de bovenkant van je scherm te slepen. Voor touchscreen/tablets lijkt met dit wel logisch, maar vraag me af hoe handig dit is voor de gewone muis-toetsenbord gebruiker.
is gewoon een favicon van een website............
De tweede screenshot is dat "About windows"-scherm? Het zou me niet raar lijken dat daar gewoon geen knoppen staan omdat je het niet kan maximaliseren (waarom zou dat nodig zijn....) of minimaliseren.
Het zou wel mogen dat ze die knoppen wegdoen (aan de gebruiker om te kiezen), vooral die maximaliseren-knop is nergens meer voor nodig nu je gewoon het venster tegen de bovenkant kan plakken en het dan maximaliseert.
Die up-arrow is wel nice eigenlijk. Oude feature die terugkomt.
Alleen jammer dat de Windows mapstructuur zo raar is (my computer is op desktop, vervolgens staat er een map die heet "libraries" naast explorer, die eigenlijk niet eens bestaat).
de map Libraries kun je dan ook meer zien als een soort snelkoppeling in de Verkenner ipv als een map. Deze biedt namelijk een overzicht van verschillende soorten bestanden die jij aangeeft in de mappen die jij hebt aangegeven als 1 'map'
Die up-arrow is wel nice eigenlijk. Oude feature die terugkomt.
Het zou eens tijd worden. Gratis programma's als Total Commander hebben deze feature al jaren. Maar ja, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen :)

@Yankovic: ik weet dat het in XP zat, maar het blijft vreemd dat het opnieuw ontbrak in Windows 7

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 12 september 2011 13:55]

Total commander is shareware he ;) Desondanks een topprogramma dat ondanks verbeteringen in de windows verkenner niet snel van mn pc zal verdwijnen
Ik snap nog steeds niet dat Microsoft niet een soortgelijke filemanager heeft. Die Explorer is vanaf het begin al een ramp geweest waar eigenlijk niemand mee wil werken. Langzaam, onoverzichtelijk en onhandig zijn drie woorden die altijd bij me opkomen als ik mensen zie vechten met dat programma. Wat zij in een uur doen kan ik in minuten.

Zouden Christian (en/of Peter Norton) patenten hebben gekregen op de twee venster manier van werken? Dat is de enige reden die ik kan bedenken waarom Microsoft niet het werken met dat systeem aanbied?
Langzaam, onoverzichtelijk en onhandig
Zou je dat kunnen toelichten? De enige keren dat Explorer bij mij langzaam is is als de schijf die ik probeer te benaderen gewoon druk bezig is.

Om bij bestanden te komen vind ik Explorer prima werken, ik zou niet echt een verbetering kunnen bedenken om dat sneller te kunnen doen. Ja, als ik heel specifiek weet wat ik zoek, dan gebruik ik start->type woord->enter (daarom heb ik ook bijna geen snelkoppelingen meer)

Pas als ik bestanden verplaats / kopieer van 1 map naar een andere map vind ik het soms handig om 2 Explorer vensters te openen maar dan sluit ik toch snel 1 van de 2 schermen zodra ik dat niet meer nodig heb.

Daar komt bij dat ik het liefst werk met niet-full-screen schermen. Explorer is dan nog prima overzichtelijk, een scherm van bijv. Total Commander lijkt me dan een stuk minder prettig.
Als ik Explorer open wordt ik altijd diep in een directorie gesmeten, vaak de windows of Documents and settings. Er zal wel een workaround zijn, maar ik wil gewoon in de root komen.
Dan moet je al openklappend klikken naar waar je wilt zijn. Klikken, met het toetsenbord werkt gewoon niet. Dan krijg je afbeeldingen te zien die in de onderliggende mappen staan, iets wat je zelden wilt.
Met TC Alt-F1 ik gewoon naar de schijf die ik nodig heb, en met een beetje cursor en return ben je waar je wilt. Als het een plek is waar je vaak moet zijn gooi je het gewoon onder Ctrl-D, 2 toetsjes en je bent er.
Toetsen is altijd sneller dan een muis.
[...]
Daar komt bij dat ik het liefst werk met niet-full-screen schermen. Explorer is dan nog prima overzichtelijk, een scherm van bijv. Total Commander lijkt me dan een stuk minder prettig.
TC draait gewoon in een windowtje? Je kunt dat windowtje zelfs akelig klein maken, en toch nog gebruiken, zij het iets minder handig. Ik heb het werkelijk nooit fullscreen draaien.
Als ik Explorer open wordt ik altijd diep in een directorie gesmeten
Dan gebruik je vast een shortcut en niet de toetsenbord manier (windows + e). Dan krijg je namelijk gewoon "Deze computer" te zien, wat in feite de root is van al je schijven.

'Bookmarken' van mappen kan ook in Explorer, je kan het of in je favorieten lijst zetten of toevoegen aan je biblio, dat laatste heeft dan als voordeel dat je meerdere mappen kan combineren. Zelf maak ik hier geen gebruik van, waar ik veel van gebruik maak staat niet meer dan 3-4 klikken verderop.
Toetsen is altijd sneller dan een muis.
Ik weet niet of daar nog zoveel verschil tussen zit. Misschien als je heel vaak dezelfde actie moet uitvoeren. Alhoewel bijv. het gaan naar de root ook prima heel snel kan met de muis. Tot je bijvoorbeeld meer dan 3 schijven hebt waar je wel eens naar de root wil gaan, dan moet je met keybindings opeens op gaan letten dat je niet even ALT-F4't :p
Ging ik net opschrijven : dat je met windows+E gewoon mijn computer krijg met al je schijven.
winkey+r

c:

return

voila, explorer opent in de root van de c schijf zonder dat je maar 1 muisklik hebt uitgevoerd.
@ ADQ:

als je toon vensters naast elkaar kiest in windows 7 kiest heb je ook gewoon twee vensters naast elkaar hoor :) Dus denk niet dat er een patent op rust.
Sorry, ik ben bepaald geen Windows fan maar Explorer is wel degelijk sneller als Finder in OS-X. Finder wint misschien op een SSD, maar op HDD's is het toch echt Explorer.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 12 september 2011 16:37]

Jij hebt zeker nooit XP en vroegere versies gezien? Die feature heeft heel lang in Windows gezeten, maar is er volgens mij bewust bij Vista uitgesloopt. Nu komen ze er blijkbaar achter dat dat niet zo handig was.
Libraries is ook geen map, en de inhoud even min. Je kunt meerdere locaties tot een library samenvoegen, die je dan wel weer ook appart kunt benaderen.

Maar zo zijn er wel meer dingen die geen map zijn, zoals my computer.
Libraries is gewoon een map met shortcuts.
Fout, in libraries kun je verschillende mappen opnemen waarin alle inhoud van alle mappen die je erin opneemt getoond wordt binnen die library.

Je kunt hier bijvoorbeeld verschillende locaties in opnemen waar je je muziek hebt staan, dit wordt weergegeven als 1 grote "verzamelmap"

edit:typo

[Reactie gewijzigd door Sjengcity op 12 september 2011 13:48]

Libraries is een map met daarin wat ze in linux Symbolic links noemen. In Winhoos word hier ook naar gerefereerd als Junction maar dat is net geen Symbolic Link (wat ook word ondersteund door NTFS).

Wil je hier alles over weten kijk dan naar de uitleg van deze tool; link shell extension.

Deze junctions worden ook o.a. gebruikt om de Docs & Settings map van XP nog toegankelijk te maken in windows 7 (dus als oude software daar iets wil installeren is dat pad beschikbaar, ook al bestaat het niet echt)

[Reactie gewijzigd door jozuf op 12 september 2011 15:39]

Die oranje 8 op het IE scherm, ik hoop dat dat "reclame" is voor Win8China en niet "ingebakken" voor Windows8 zelf?
Verder zijn het wel weinig sreenshots, ik had minstens een hele set verwacht. Hiermee kan je weinig aanvangen.
Al vind ik die "up" knop wel een goede toevoeging, als je nu een heel lange mapnaam had, kon je niet op de hogerliggende map zelf klikken, wegens buiten beeld.
Dat is de favicon. Die staat dus nu ook links van de menu-knop. Daardoor zou het sneller duidelijk moeten zijn welke tab open staat.
Wel raar dat je nu 3x het favicon ziet.. beetje veel. Nast de < en > knoppen, in de adresbalk & in de tabs...
Zo zien in IE-9 voor Windows 7 gepinde sites er ook uit. Ik vermoed dat die browser gewoon site promotie is.
Ik hoop werkelijk dat microsoft nog steeds overal de opties open houd voor de menu bar.
Dat was de grootste fout van windows 7.. Ik wil mijn menu bar terug Ballmer!!!
De menubar is juist vreselijk! Blij dat ie weg is.... Wat mij betreft komt ie nooit meer terug!
De menubar is juist vreselijk! Blij dat ie weg is.... Wat mij betreft komt ie nooit meer terug!
De 1 is de ander niet.. Ik wil hem terug en denk zo nog eens miljoenen mensen en gebruik het al sinds de begin tijd..
Heb het gevoel dat ik een auto bestuur zonder stuur..
Is het moeilijk een optie open te laten, menu bar aan menu bar uit?
dit is 1 van de redenen dat ik geen windows meer gebruik.. Net zoals dat ik de show desktop niet kan verplaatsen naar links..

[Reactie gewijzigd door demilord op 12 september 2011 16:32]

Die kan je in de map opties toch gewoon aanzetten?
Lol, Windows is net zon mediahype aan het maken als apple? :P

Ontopic:

de eerste builds van Windows 8 zijn toch al lang te downloaden van de niet nader te noemen bronnen? Of wat draait er anders in mijn virtuele pc?
Moet echter zeggen dat die built er aardig 'windows 7' uitzag.
Moet een nieuw OS per definitie grafisch anders uitzien dan? Kijk eens naar OSX dat is in de loop der jaren ook geëveolueerd maar ziet er nog steeds 'hetzelfde uit' De menubalk bovenin etc.

Het gaat met name om de nieuwe features die in W8 zitten. Betere spraakondersteuning, bruikbaar voor tablets, hyper-v hypervisor, ondersteuning voor iso's, vhd's en vhdx's zo een paar features die in W8 zullen komen te zitten.

Voor een ieder die gaat zeuren dat ie uit de voeten kan met Daemon tools / virtual clone drive etc. en voor hyper-v VMware Workstation ook voldoet snapt niet wat Microsoft probeert te doen. Dit is gewoon 'nieuwe release/versie' waardig en zal heus niet alles zijn. Zie ook de nieuwe manier van opstarten waarbij een gedeelte van de kernel opgeslagen zal worden als een soort hibernate bestand waardoor W8 nog sneller zal opstarten wat met name voor mensen met een conventionele pata of sata hd interessant is.

Ik denk dat MS de smaak te pakken heeft na het succes van Windows 7. Vista heeft ze de ogen doen openen en was een regelrecht fiasco. En ik denk dat ze nu met de juiste mentaliteit een waardige opvolger voor Windows 7 gaan brengen waarbij in ieder geval de enthousiastelingen en de IT-professionals vanaf het begin goed mee uit de voeten kunnen! De meeste mensen zullen toch wel wachten met het nieuwe OS te adopteren, tenzij je geforceerd wordt d.m.v. nieuwe aankoop pc/laptop.

[Reactie gewijzigd door loewie1984 op 12 september 2011 13:45]

Het is niet gek dat het allemaal op Win7 uitziet. Alles wat ook maar Win8 anders maakt is gelockt.
even serieus, los van een "nieuw" gevoel hebben en eens wat knopjes met andere kleur/vorm te kunnen zien. Wie en waarom zit er op de nieuwe windows te wachten?
Ik omdat ik het knopje om 1 directory up te gaan toch wel erg mis. Ik snap echt niet waarom ze dat er uit hebben gehaald.

Verder vind ik 7 nog wel relaxed eigenlijk. Niets mis mee, maar dat dacht ik in de tijd van xp ook. Toen Vista uit kwam was ik dan ook niet te spreken over de overgang. Maar toen W7 uit kwam was het daarentegen echt wel een vooruitgang.

Wie weet wat voor verrassing ze ons brengen met windows 8.0
Als ik het goed heb is Windows 8 NIET Windows 8.0. Windows 7 was namelijk Windows 6.1 (gewoon een minor update van Vista(6.0) onder een nieuwe naam omdat Vista slecht ontvangen werd), dus waarschijnlijk zal Windows 8 intern Windows 7.0 zijn.
Volgens de screenshots is het versie 6.2, dus wederom maar een minor update!
Misschien een kleine kernel-update, maar dat is niet gelijk aan een kleine update van Windows.

Sowieso laten ze het major versienummer van de kernel op 6 staan vanwege compatibility met oudere software, anders was de kernel van Windows 7 al 'gewoon' naar versie 7.0 gegaan.
@clifdon

je kan in de adresbalk bovenin simpel navigeren hoor op het driehoekje van je keuze klikken en een submenu opent en ook een mapje omhoog is mogelijk :)
Ik snap echt niet dat mensen dit soort vragen stellen (en nee ik val je niet aan). Stilstaan is achteruitgaan in software wereld. Het kan altijd beter, kleuren en icontjes zijn niet de aanpassingen waar je op moet zitten te wachten. Het gaat er om dat de nieuwe windows beter/sneller/productiever wordt, of deze dingen worden gehaald is een ander verhaal maar daar gaat het om.
Wat mij betreft mag Microsoft de UI van windows 7 laten zo als het is en zich storten op alle andere dingen. Alleen weet ik zeker dat de mensen zo als jij dan gaan zeggen er is niets verandert.
Wat dacht je van alle verbeteringen onder de motorkap of die kleine dingen die het leven eenvoudiger maken?

Installeer eens Win95 of 3.11 en laat me weten of die nog voldoen aan de hedendaagse norman op gebied van veiligheid, gebruiksgemak en compatibeliteit.
De screenshots zeggen weinig. Alle functionaliteit, programmeerplatform Jupiter, etc is nog steeds gelockt.

Pas in Build zullen we alle nieuwe mogelijkheden, UI, etc kunnen zien :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True