Vermoedelijk door een configuratiefout zijn een maildatabase en andere gegevens van het Britse advocatenkantoor ACS:Law op straat komen te liggen. De firma, die 'schikkingen' verstuurt naar p2p-gebruikers, zou in geldproblemen verkeren.
ACS:Law, een advocatenkantoor dat onder andere platenmaatschappijen en filmdistributeurs als klant heeft, verstuurt in het Verenigd Koninkrijk op grote schaal brieven naar internetgebruikers. In de brieven worden schadevergoedingen geëist, omdat de aangeschreven personen auteursrechtelijk beschermd materiaal via p2p-netwerken zouden hebben gedeeld. De firma kreeg echter veel kritiek over zich heen, omdat ACS:Law de brieven lukraak zou versturen, niet met bewijzen zou komen en aangeschrevenen onder grote druk zou zetten om de 'schikkingsbedragen' te betalen.
Afgelopen week ging de website van ACS:Law enkele uren offline als gevolg van een ddos-aanval, veroorzaakt door de 'Operation Payback'-campagne van 4Chan. Nadat ACS:Law-eigenaar Andrew Crossley in een reactie op de ddos-aanvallen liet weten dat hij zich drukker maakte over een vertraagde trein dan de acties van 4Chan, bleven de aanvallen voortduren. Nadat er pogingen werden gedaan om de ACS:Law-website weer in de lucht te brengen, werd er - vermoedelijk door een configuratiefout - in de rootfolder een complete backup van de website gevonden. 4Chan-gebruikers haalden de gegevens binnen en publiceerden een torrentbestand van 350MB waarin onder andere een e-maildatabase en andere gegevens zijn opgenomen.
Uit een eerste analyse van de gelekte data zou blijken dat ACS:Law kampt met geldproblemen, zo schrijft TorrentFreak. Daarnaast wordt meer duidelijk over de tactieken die de firma gebruikt om aangeschreven personen onder druk te zetten om de 'schikkingen' te betalen. Zo zou een getrouwde man herhaaldelijk tegenover ACS:Law hebben ontkend dat hij een gaypornofilm zou hebben binnengehaald, maar het advocatenkantoor bleef aandringen op betaling om zo een civiele rechtszaak te voorkomen. Ook zou een alleenstaande moeder onder druk zijn gezet om een betalingsregeling te treffen, ondanks dat de mogelijke verdachte - de voormalig echtgenoot van de vrouw - al een jaar geleden bij haar zou zijn vertrokken. Verder zou ACS:Law duidelijk uit zijn op 'verdachten' die over voldoende middelen beschikken; aangeschreven personen die schriftelijk aantoonden dat zij geen geld hadden, werden direct met rust gelaten.
De gebeurtenissen rondom ACS:Law doen denken aan de MediaDefender-zaak uit 2007. Het anti-piraterijbedrijf bracht eigen bittorrent-trackers in de lucht om zo de ip-adressen van p2p-gebruikers in te zamelen. Ook werden vervalste torrents in omloop gebracht, met als gevolg dat onder andere Revision3 plat ging, en werden bezoekers van populaire torrentsites in kaart gebracht. Nadat hackers 700MB aan interne e-mails bemachtigden en publiceerden, raakte de firma verder in opspraak. MediaDefender ging bijna failliet, maar werd door eigenaar ArtistDirect samengevoegd met MediaSentry tot Peer Media Technologies.