Bezitters iPhone 4 melden problemen met bereik

In een aantal filmpjes is te zien dat het bij de antennebanden vasthouden van de iPhone 4 ertoe leidt dat de ontvangst sterk achteruitgaat. Voor de ontvangst beschikt het toestel over twee kleine antennebanden aan de zijkant.

Het probleem lijkt vooral op te treden als zowel de linkerkant als de onderkant van de iPhone 4 wordt vastgehouden. Door het met de vingers 'verbinden' van de linkerkant en de onderkant wil de antenne blijkbaar niet goed meer functioneren. Nieuwssite Gizmodo verzamelde een aantal filmpjes waarin is te zien hoe gebruikers de antennefunctionaliteit met hun handen blokkeren, waarna de ontvangst verslechtert.

Gebruikers melden verschillende ervaringen bij het bellen. Sommige gebruikers kunnen niet bellen als de iPhone 4 op een manier wordt vastgehouden waarbij de antenne wordt geblokkeerd. Anderen lijken wel te kunnen bellen, hoewel de telefoon dan een slechte ontvangst heeft. Ook zijn er gebruikers die problemen melden met de snelheid van de internetverbinding op de smartphone.

Naast problemen met de ontvangst zijn er ook meldingen van een gele waas op het scherm van de nieuwe iPhone. Verscheidene gebruikers hebben gezegd hier last van te hebben, al is niet bekend of het hier om een structureel probleem of om individuele gevallen gaat. Gebruikers van een iPhone 4 met een gele waas op het scherm kunnen het toestel nog niet omruilen; er zijn nog geen modellen beschikbaar voor vervanging, zo kreeg een iPhone-gebruiker bij een Apple-winkel te horen. De fabrikant heeft nog niet op de problemen gereageerd.

Eerder meldden gebruikers van 27"-iMacs een gele waas op het scherm te zien. Apples technische-supportdienst bood toen aan het paneel te laten vervangen of geld terug te geven.

Door RoD

Admin Mobile

24-06-2010 • 13:08

361 Linkedin

Submitter: m3gA

Reacties (361)

361
325
182
14
0
55
Wijzig sortering
Anoniem: 37914
24 juni 2010 13:16
Het is een firmware fout volgens Walt Mossberg:
"Apple says that this is a bug it plans to fix," Mossberg wrote, "and that it has to do with the way the bars are presented, not the actual ability to make a call. And, in fact, in nearly all of these cases, the iPhone 4 was able to place calls despite the lack of bars."

[edit]
Dit filmpje laat echter zien dat de gesprekken wel degelijk afgebroken worden:
http://www.youtube.com/watch?v=03PQyWp0mWE

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 37914 op 24 juni 2010 13:23]

Apple liegt
Als je de stripjes bedekt zie je de veldsterkte meter omlaag duiken , dat is gewoon een weergave van feiten!
Je kan dat IDD verdoezelen met een firmware upgrade
Ik bedoel....wat valt er te upgraden
Het is gewoon een veldsterkte meter die vroeger ook op je FM/AM tunner zat.
Het is een firmware fout volgens Walt Mossberg:
"Apple says that this is a bug it plans to fix," Mossberg wrote, "and that it has to do with the way the bars are presented, not the actual ability to make a call. And, in fact, in nearly all of these cases, the iPhone 4 was able to place calls despite the lack of bars."

[edit]
Dit filmpje laat echter zien dat de gesprekken wel degelijk afgebroken worden:
http://www.youtube.com/watch?v=03PQyWp0mWE
Het filmpje geeft voor mijn gevoel juist aan dat het géén firmwareprobleem is, tenzij ze inderdaad weer een paar gratis balkjes gaan weggeven. Het is gezien het filmpje wel logisch dat het niet altijd optreedt. In dit filmpje heeft hij er alleen last van als hij op korte afstand een verbinding tussen de twee antenne's kan maken. Ik denk dat daaruit valt te concluderen dat het heel persoonsgebonden kan zijn of, en hoeveel, last je hier van gaat krijgen. Als je zweterige handen hebt dit je zo plaatst dat er een goede verbinding is tussen de twee antenne's, dan ben je al snel het zaadje.
jups.. simpel de ijkwaarden van de bars veranderen en 90% van de gebruikers 'denkt' opeens dat ze een beter bereik hebben..

Waarschijnlijk heeft het met de Rx Tx waarden te maken, als je de zender/ontvanger module lager zet, bespaar je immers stroom (en dat is wel een keypoint voor de iPhone4)
Ergens heb ik toch moeite om dat te geloven, als de telefoon in een no-service mode komt kun je volgens mij helemaal niet meer bellen.

Als het alleen om een weergave van de bars ging zou dit ook niet kloppen:
Gebruikers melden verschillende ervaringen bij het bellen. Sommige gebruikers kunnen niet bellen als de iPhone 4 op een manier wordt vastgehouden waarbij de antenne wordt geblokkeerd. Anderen lijken wel te kunnen bellen, hoewel de telefoon dan een slechte ontvangst heeft.
Ze hebben bij apple gewoon een hekel aan linkshandigen ! :)
Steve Jobs is zelf linkshandig, dus dat lijkt me stug ;)

Kijk maar op ieder plaatje waar ie een iPod, iPhone, whatever showed. Da's altijd met links :)

bijv: linkje
Die gele waas schijnt te komen door de lijmlaag, en dit moet zichzelf oplossen. Via GoT, van AppleInsider:
Apple is using a bonding agent called Organofunctional Silane Z-6011 to bond the layers of glass. Apparently, Apple (or more likely Foxconn) is shipping these products so quickly that the evaporation process is not complete. However, after one or two days of use, especially with the screen on, will complete the evaporation process and the yellow “blotches” will disappear.How do I know? I was involved in pitching Z-6011 to Apple.
En trekt het bereik ook na 2 a 3 dagen weer bij :+

Verder is het maar afwachten, die reviewsites hebben die toestellen toch ook al meerdere dagen? Dan hadden ze hun artikelen wel mogen updaten als ze constateren dat de vlekken weg zijn toch?
ik hoop het wel. Zo'n toestel koop je toch ook voor dat prachtige IPS scherm, gele 'blotches' (vlekken) lijken me dan -op z'n minst- niet gewenst.

Ik ben wel benieuwd, zijn (permanente) gele blotches op scherm van de de Iphone4 een dealbreaker? en als er een 50-50 kans is dat je ze krijgt?

Voor mij namelijk wel, maar ben geen hardcore liefhebber.
Ik kan me niet voorstellen dat het voor iemand geen diealbreaker is als die blotches permanent zijn.

Als ik 1000€ ophoest voor een telefoon zou ik toch graag tenminste krijgen wat ze aanprijzen, of ik zelfs dan waar voor mijn geld heb gekregen laat ik wel in het midden.
Anoniem: 131162
@ugc224 juni 2010 21:45
Ding word ook met de dag duurder! Zelf heb ik 24*29,95= 718 (3g) betaald, inclusief belminuten, maar heb dan ook een extreme deal! Namelijk het standaard abbo!
Volgende keer ook even een bron bij een dergelijke quote zetten, dat is wel zo fijn :). Deze info is dus terug te vinden op:
http://forums.appleinside...hread.php?t=110802&page=4

[Reactie gewijzigd door flipjevandejam op 24 juni 2010 13:48]

Dat probeer ik doorgaans ook zeker, maar zoals ik al aangaf heb ik dit van GoT en daar stond geen bron bij :)
Ja, misschien dat sommige mensen nu met hun voeten terug op de grond komen. Apple voelt nu de druk van hun hype. Ze moeten toestellen te snel produceren waarbij de lijm niet eens uitgehard is, in het ontwerp al een fout gemaakt is bij de plaatsing van de antenne. And last but not least, ook nog eens een besturingssysteem met veel ernstige en minder ernstige bugs.

Wat gebeurd er met een andere fabrikant die dit helaas treft? Die verliest respect. Klanten kopen een ander toestel. En zonder spaarvarken gaat het bedrijf gewoon onderuit door een dergelijke fout. Apple niet. Het is wachten op de eerste sekteleiders die Steve Jobs vereren.

Mensen kopen nu al de iPhone 4 op marktplaats voor 1250 euro als ze hem maar vandaag kunnen hebben. 850 euro als ze hem midden juli krijgen. Of reizen zelf af naar Frankrijk\United kingdom om met een tentje voor de Apple store te liggen.

Waar zijn we mee bezig.

Edit: ik had het met de prijzen hierboven over de iPhone 4, Zwart, 32Gb. Die kost hier straks 629 euro in de losse verkoop. Vandaar dat bovenstaande prijzen me verbazen.

[Reactie gewijzigd door ExIT op 24 juni 2010 13:37]

Tja waarom is iedereen gek genoeg om met z'n alleen oranje troep op te hangen als er eens per 2 jaar een aantal elftallen over het veld heen rennen?

Mensen zijn gewoon erg beïnvloedbaar ;)

[Reactie gewijzigd door redstorm op 24 juni 2010 18:02]

Anoniem: 363459
24 juni 2010 13:09
Vooral dat probleem met het bereik lijkt mij vrij ernstig. Ben benieuwd hoe Apple dit probeert op te lossen.
Apple kennende: ontkennen en vooral niets er aan doen. (-1 mod inkomend natuurlijjk)
Zoiets kun je toch niet ontkennen. Vind het eerlijk gezegd wel een behoorlijke blunder. Zoiets moet tijdens het testen van het product toch zeker wel aan het licht komen...
Hetzelfde was al aan het licht gekomen bij de presentatie van de Iphone 4 door
Steve Jobs zelf:


Filmpje ervan:
http://www.youtube.com/watch?v=yoqh27E6OuU

Maar het werd allemaal weggelachen door de fans :z

PS: Volgens Steve Jobs zelf zou het gekomen zijn doordat er teveel mensen op de wifi zaten in de zaal, maar dat lijkt mij onzin, omdat daaruit zou blijken dat ze zelf niet zo slim waren om voor hun eigen presentatie een aparte beveiligde wifi op te zetten? |:( Op de tweede helft van het filmpje (vanaf 0:40) gaat het namelijk ook over het ontvangen van het G3 netwerk van AT&T

[Reactie gewijzigd door DeArmeStudent op 24 juni 2010 13:31]

Probeer jij maar eens in een afgesloten ruimte met heel veel andere wifi stations een goed netwerk op te zetten. Met beurzen (bijv. in de RAI e.d.) valt dit ook heel vaak uit omdat de kanalen te vol raken.
Dus 500 man in de zaal konden hun wifi gebruiken, maar die ene iPhone 4 niet terwijl de iPhone 3GS wel op wifi kon?
Nee, van die 500 man zullen er heel veel ook last hebben gehad. Ik ga elk jaar naar Devoxx (Java conference in Metropolis, Antwerpen) en ook daar zijn er elk jaar veel problemen omdat er veel te veel mensen tegelijk op het draadloos netwerk proberen te komen. Zie ook deze blogpost over dit probleem: http://www.joelonsoftware.com/items/2009/10/08.html
Gezien de enorme hoeveelheid klachten over de slechte wifi verbinding van de aanwezige pers: nee, er kon geen 500 man hun wifi gebruiken. Heel veel van die journalisten gebruiken om die reden dan ook hun eigen telefonie verbinding om via die weg data uit te sturen. Zoals gezegd: een goed werkend wifi netwerk realiseren tijdens een beurs is een gigantische uitdaging en bijna niet te doen. Je zit namelijk al snel met teveel users op 1 ap waardoor de boel niet meer lekker werkt (traag of verbinding niet mogelijk). Daarnaast kan er ook het probleem zijn dat er ergens een ap wat raar begon te doen waardoor een deel van het publiek welke op die ap zat dus geen verbinding meer had. Als die iPhone tijdens de demo op datzelfde ap zat... En zo zijn er nog tig scenario's te bedenken :)
Ja en de iPhone 3GS werkte wel goed over de wifi? uche* Ook toen hadden ze dit probleem.
Hoeveel unieke WIFI kanalen denk je dat er zijn? Je kunt dan wel een apart beveiligde wifi opzetten maar als je signaal compleet verziekt wordt vanwege tientallen andere basestations die ook op datzelfde kanaal zitten is het toch logisch dat je verbinding verre van optimaal zal zijn.
minstens 11,(maar dacht 15) maar enkel 1 , 6 en 11 worden frequent gebruikt, omdat de tussenliggende kanalen nog teveel overlap geven.

En een dergelijke wifi opstellen met het Apple budget, = slice of an Apple or pice of an Applecake. zorgen voor wat shielding rond de zaal.
Anoniem: 196662
@bigbadbull24 juni 2010 18:35
Had de 4G echte 802.11n ipv enkel 2.4GHz, zouden ze iedereen op 2.4GHz kunnen zetten en de 5GHz voor een goeie demonstratie kunnen gebruiken.

Enkele access points standaard installeren en eentje afsluiten en sterker signaal opzetten had ook wonderen kunnen doen. De eerste focus je naar het publiek en je eigen op het podium zodat je minder crosstalk hebt.
Er worden tijdens zo'n presentatie ook apparaten zoals MiFi gebruikt...
Enkel zitten daar 500 mensen met een laptop met elk zo ongeveer een eigen wifi/3G verbinding om naar buiten te kunnen bloggen. En je hebt maar een bepaald aantal 'kanalen' beschikbaar, dus ja dan kan het nogal eens niet geweldig gaan.
Ware het niet dat je bij WIFI gewoon een kanaal hebt waar alles overheen gaat als een shared netwerk. Waarom kan ik bij een beurs als Fosdem of Linuxtag wel gewoon met duizenden gebruikers tegelijk op een WIFI netwerk en kan dat ineens niet als er 500 iPhone fans in een zaaltje zitten?
Ooit van een 5GHZ (a-band) wifi netwerk gehoord?
Dan heb je al 23 niet overlappende kanalen om mee te spelen.
Weet echter niet of de Iphone4 hiermee overweg kan?
Anoniem: 196662
@El Snorro24 juni 2010 18:36
"Wi-Fi 802.11b/g/n (uitsluitend 802.11n 2.4 GHz) "
sinds wanneer raakt een 3G-netwerk verziekt door WiFi-signalen? Toch een compleet andere frequentieband?

edit: waarom is dit nu offtopic? Hij probeert verbinding te maken met het netwerk van AT&T, wat m.i. een umts-netwerk is en geen WiFi-netwerk. Dat zou niet mogen worden gestoord door Wifi-signalen. Of bedoelde hij het WiFi-netwerk van AT&T?

[Reactie gewijzigd door bluppfisk op 24 juni 2010 18:26]

dit is een veel voorkomend misverstand. Er zijn wel weliswaar 11 frequenties in te stellen, maar access points kunnen elkaar overlappen. Er kunnen maar drie 802.11b/g access points op één lokatie full perfromance werken, op resp. kanalen 1, 6 en 11. Alle andere combinaties zorgen ervoor dat de kanalen overlappen en de throughput daardoor afneemt. 802.11n kan zelfs de hele band in beslag nemen, dus de band is met maar één Access Point dan al vol.
Dan stop je er toch lekker een kabeltje in :) Of heeft die nieuwe iPhone geen ethernet ondersteuning? :+
Juh, maar als je goed kijkt heeft hij in die filmpjes vollebak, dus of dit probleem daarmee is gerelateerd is nog maar even de vraag.
[...]dat ze zelf niet zo slim waren om voor hun eigen presentatie een aparte beveiligde wifi op te zetten?[...]
Het was ook niet dat hij op hetzelfde netwerk als de rest zat. Het ging om de zgn MiFi's, die met hun grote aantallen voor aardig wat interferentie zorgden.
Dit verklaart ook het probleem met de 3G verbinding; de MiFi's maken hier ook gebruik van.
Mifi's zijn draagbare mini-routers waar je een Sim-kaart in kan duwen, zodat je het 3G internet over wifi kan doen.
MiFi's zijn geloof ik van Verizon... Heeft dus erg weinig met Apple te maken :P
Dat zou je zeggen, maar tijdens het testen liepen ze rond met fake-3GS plastic covers eromheen :D Die isoleerden kennelijk genoeg om dit probleem niet aan het licht te brengen...

Het verhaal dat het soft/firmware zou zijn, is btw door wat users van Gizmodo onderzocht, maar dat viel toch vies tegen; http://gizmodo.com/557117...nna-band?skyline=true&s=i

"Update 4: Reader Chris Sheehan did a speed test with the phone sitting down, with his hands on the phone, and one with his hands on but with a leather case on it. They're in order, and the one with his hands on the bare phone is really bad times.
iPhone 4 Loses Reception When You Hold It By The Antenna Band?

Chris also says he went do dial a number when he lost signal with his hand on it, and could not get a call out."

[Reactie gewijzigd door Henk op 24 juni 2010 13:26]

Ik denk inderdaad dat dat de reden is dat ze er tijdens het testen niet achter zijn gekomen, wel een erg grove fout. Als je als bedrijf zijnde met iets nieuws komt (dit ontwerp antenne is voor zover ik weet nog nooit gebruikt) dan moet je juist op dat onderdeel intensief testen.

Die Apple Bumpers zullen het probleem wel oplossen, maar ik doe niet aan hoesjes, mapjes of andere rommel rond m'n telefoon. Ik heb liever een mooi dun en slick design met een paar krassen dan een lelijk hoesje en een telefoon zonder krassen.

Voor mij is het dus simpelweg geen optie om er een hoesje omheen te doen, dan schaf ik nog liever een andere telefoon aan.

Ik verwacht dat Apple dit probleem overigens snel op zal lossen, al heb ik geen flauw idee hoe. (Misschien een sterke coating over de rand heen zodat je niet meer direct de antenne aanraakt?)
Je krijgt niet eens krassen zonder hoesje, je krijgt ze juist wanneer je wel een hoesje gebruikt.
De telefoon is vrij krasbestendig, maar tussen een dergelijk hoesje komt vrijwel altijd zand, dat schuurt en veroorzaakt dan krassen. Wanneer je jezelf gewoon aanleert je telefoon met het scherm naar je been toe in je zak te stoppen, heb je maar weinig kans het toestel te beschadigen of te bekrassen.
Maakt niet uit hoe om je hem doet beide kanten zijn van (wellis waar 'custom' aka guarilla) glas, en ondanks dat dat meer kan hebben als normaal glas loopt dat ook gewoon krassen op, zeker als het aan beide kanten van een toestel zit...

Me Motorola Milestone heeft een kras, zou ook krasbestendig zijn (guarilla glas) ;) En daar valt het scherm nog binnen de rand van de behuizing ook!
Anoniem: 34296
@Red hot24 juni 2010 13:49
Zoiets kun je toch niet ontkennen. Vind het eerlijk gezegd wel een behoorlijke blunder. Zoiets moet tijdens het testen van het product toch zeker wel aan het licht komen...
Wat ontkennen?
Ontkennen dat er mensen zijn die problemen hebben?
Die zijn er altijd.
De vraag die interessanter is, is hoe groot het probleem is.
De grootte van het probleem wordt echt niet duidelijk omdat mensen een paar filmpjes op internet zetten.

Evenmin wordt duidelijk wat precies de oorzaak is. iPhone is gekoppeld aan het AT&T network en dat is notoir slecht. Daarom heeft Apple juist zijn best gedaan om de ontvangst te verbeteren. Het toestel scant steeds om de beste band te vinden en de antenne capaciteit is vergroot door de metalen rand als antenne te gebruiken.

Daarmee wordt ook het lichaam van de persoon die het beetpakt onderdeel van de antenne en dat kan invloed hebben. Maar het is natuurlijk uitgesloten dat dat niet onder een hoop verschillende omstandigheden is getest.

Dat sluit niet uit dat het toch in bepaalde omstandigheden tot problemen komt. Je zult verstelt staan hoe verschillend individuen zijn. Zo zijn er mensen met zweethanden die extreem corrosief zijn. Ze kunnen zelfs op edelstaal nog plekken veroorzaken.

Dat filmpje zegt verder ook heel weinig. Wifi kan mij soms ook tot wanhoop brengen. De kleinste verschuiving van de computer kan het signaal volledig in doen zakken in sommige kamers. De verschijnselen die wij zien doen zich voor juist wanneer de ontvangst zwak is.

Andere tests die ik las melden dat de ontvangst juist beter is als van de 3G, hoewel inderdaad niet perfect. In Nederland zal je daar waarschijnlijk niets van merken omdat het toch vooral samenhangt met het AT&T network.

Mensen die Apple een kwaad hart toedragen staan in de rij om alles flink op te kloppen, sommigen lijken daar een carriere van gemaakt te hebben.

Realistisch gezien wil ik best mogelijk houden dat er in sommige omstandigheden en probleem is, maar niet dat dit probleem wijd verbreid is. Dan zou dat uit de tests naar voren moeten zijn gekomen. Apple is een superperfectionist, en zou nimmer het toestel hebben gelanceerd als het niet 100% goed scoorde in prakttesten, Maar dat sluit niet uit dat er omstandigheden kunnen voordoen die in de praktijktest niet zijn meegenomen.

Sommige Apple haters zijn zo gebeten om Apple af te kraken dat ze ongetwijfeld grote moeite getroosten om situaties te scheppen waarin ze het product kunnen laten falen. Maar wat zegt dit over reallife performance? Zo goed als niets.

Zo'n commentaar als deze spreekt boekdelen.
Apple kennende: ontkennen en vooral niets er aan doen. (-1 mod inkomend natuurlijjk)
Barbertje moet hangen. [boek van Multatuli]

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 24 juni 2010 14:06]

Haha, ik vind het wel ironisch dat je het hebt over dat 'Apple haters' in de rij zouden staan om het af te kraken en er een carrière van lijken te hebben gemaakt, aangezien je zelf werkelijk op Apple bericht een reactie plaatst van twee A4'tjes, vaak met een sneer richting Microsoft.

Dat Apple perfectionistisch is wil ik best geloven, maar dat wil niet zeggen dat hun producten altijd 100% scoren. Zo lijken ze in veel gevallen het uiterlijk van een apparaat voor de functionaliteit te plaatsen (denk aan matige accu's die niet te verwisselen zijn, glossy materialen die snel krassen, concessies moeten doen om een apparaat zo dun mogelijk te krijgen zoals bij de Macbook Air).

Ik zie trouwens niet in waarom het over Apple haters zou gaan. De mensen die deze problemen opmerken zijn juist diegenen die het apparaat op de releasedatum hebben gekocht. Zijn dat haters omdat ze ontevreden zijn met de ontvangst en de problemen aankaarten? Dit zijn juist de fans van Apple en voorbeelden van real life performance.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 24 juni 2010 14:07]

Anoniem: 34296
@BarôZZa24 juni 2010 15:06
Haha, ik vind het wel ironisch dat je het hebt over dat 'Apple haters' in de rij zouden staan om het af te kraken en er een carrière van lijken te hebben gemaakt, aangezien je zelf werkelijk op Apple bericht een reactie plaatst van twee A4'tjes, vaak met een sneer richting Microsoft.
Kritiek mag gegeven worden, maar ik kan het alleen serieus nemen als het gebaseerd is op enigszins ontwikkelde argumenten.

Zeker ik geef een hoop kritiek op Microsoft. Maar mijn kritiek betreft meestal niet de kwaliteit van Microsofts producten, Ik heb hier bijvoorbeeld pas nog gepost dat ik MS office een heerlijk pakket vindt, het betreft de manier waarop MS zaken doet.

De manier waarop het andere bedrijven uit de markt drukt. De manier waaop het open standaarden probeert te vervangen door haar eigen proprietary standaarden. Het misbruik maken van haar monnopoliepositie door prijzen te vragen die niet marktconform zijn. De manier waarop ze interface vernieuwingen klanten door de strot duwen.

Mocht Apple ooit de monopoliepositie krijgen die Microsoft heeft, dan zal ik daar net zo goed tegen in het geweer komen. Maar Apple heeft slechts een klein percentage van de markt en ondersteunt nog steeds open standaarden. Dat ze daar proprietary oplossingen op creert zie ik niet als strijdig met open standaarden.

Zelf werk ik beroepshalve vaak met microsoft producten. Ik geloof dat microsoft zich heel goed zal kunnen handhaven als ze hun monopoliepositie verliezen. Goed ze zullen iets minder superwinsten maken die ze nu doen, maar hun producten zullen er alleen maar beter van worden. IBM is ten slotte ook niet ten gronde gegaan door de opkomst van Microsoft en Intel.

Ik ben een aanhanger van open source. Open source probeert keuze in de markt te houden door te zorgen dat aanbieders op een "plain level field" kunnen concurreren. Dat is de basis van de vrije markt filosofie.

Open source is niet tegen Microsoft. Microsoft heeft Open source de oorlog verklaart, Het noemt het een kanker, MS noemt Linux een kanker die het will uitroeien. Balmer heeft gezegd dat hij Google wil vermoorden. Dat is de filosofie van Microsoft. Microsoft duldt geen concurrenten op de markt. Dat zien we bijv. op de console markt waar het meer dan 1 miljard aan verliezen neemt om Sony via prijsdumping de markt uit te duwen.

Microsoft vertegenwoordigt het denken van struggle of the fittest. Het idee dat er maar één kan winnen, en dat hij daarvoor alle andere moet uitroeien. Het vertegenwoordigt de ongeremde hebzucht van mensen die alles willen en niets willen delen.

Dit denken staat haaks op open source denken. Open source denken is inclusive niet exclusive. Het nodigt iedereen uit om mee te doen. Daarom wordt ook Microsoft niet uitgesloten.

Pas geleden heeft Microsoft 20.000 programmaregels aan de Linux kernel aangeboden. Microsoft heeft die nodig om de Linux servers te laten draaien op Microsoft servers. Als de open source beweging gemeen zou willen zijn zou ze die af kunnen wijzen. Waarom Microsoft helpen die heeft verklaard de open source te willen uitroeien?

Nou omdat je daarmee het denken van Microsoft overneemt. Daarmee vermoordt je juist het gedachtegoed achter open source. Daarom zegt Linus Thorvaldt. Alle bedrijven die aan Linux meewerken doen dat primair uit eigen belang, dat is geen probleem, daarom zie ik geen probleem om de code van Microsoft op te nemen in de Linux kernel.

Naief? Als de open source beweging die instelling niet zou hebben dan zouden vandaag de dag grote bedrijven als IBM geen waardevolle steunpilaren zijn. Ook Google is sterk doordrongen van dit denken. Het verklaart niet de oorlog van Apple of Microsoft. Het nodigt ze uit om samen te werken om HTML5 en het web een groot succes te maken.

Het is te hopen dat Mircosoft zijn enorme macht over de markt verliest. Het is te hopen dat Microsoft geleidelijk verandert in een normaal bedrijf. Een bedrijf dat concurreert op een vrije markt en leert om de wetten en fatsoensregels te respecteren. Ik denk dat dat pas zal gebeuren als de markt ze daartoe dwingt en als ze een andere directeur krijgen met een ander norm en waarden stelsel.

Steve Balmer is wat dat betreft een regelrechte asociaal. Zijn hele manier van praten getuigt daarvan. Het is bedroevend dat zoń groot bedrijf geleid wordt door iemand van zo'n laag allooi. Als een bedrijf dat zo sterk is als Microsoft zich geen fatsoen kan permiteren, waar blijven we dan? Het is een schande zoals dit bedrijf geleid wordt. Balmer heeft het over "Husling competitors out of the markt". Vuile, vieze trucken zijn ok, en als je gepakt wordt betaal je de boete, want je verdient toch genoeg.

Ja, ik zat vroeger wel eens bij zo'n persoon in de auto, een multi multi miljonair die met zijn Mercedes SLS 150 over de vluchtstrook reed. Omdat het sneller was. Regels hebben zulke mensen scheit, die zijn er niet voor de machtigen, menen ze. Zolang Microsoft op die manier geleidt wordt zal ik dat aan de kaak blijven stellen.

Dat staat verder los van de kwaliteit van hun producten. Office is een prima product dat door zijn vertikale integratie heel veel toepassing vindt. Alleen zou ik me als bedrijf afvragen of ik mij wel zo wil ophangen aan één leverancier, zeker nu de toekomst een revolutie laat zien in de manier waarop we gaan werken.
Ik zie trouwens niet in waarom het over Apple haters zou gaan. De mensen die deze problemen opmerken zijn juist diegenen die het apparaat op de releasedatum hebben gekocht. Zijn dat haters omdat ze ontevreden zijn met de ontvangst en de problemen aankaarten? Dit zijn juist de fans van Apple en voorbeelden van real life performance.
oe weet je dat?
Serieus hoe weet je dat? Denk jij echt dat een Apple hater niet zijn handen kan leggen op iPhone zonder hem te kopen?

Kijk dat bedoel ik nu. Heel veel suggestieve commetaren, maar als je even doordenkt prik je er zo doorheen.

OK mensen komen met filmpjes waarin de iPhone afkraken. Al bij de eerste positieve reviews zie je een massa's negatieve commentaren van mensen die het toestel afkraken nog voor ze het uberhaupt in hun handen hebben gehad. Het is vergeven van dat soort figuren die negativiteit tot een levenshouding hebben gemaakt en in Apple kennelijk een doelwit vinden waarin ze in groepsverband tegenaan kunnen trappen.

Het is denk ik voor sociologen een interessant phenomeen om te bestuderen, want het is echt niet normaal welke proporties die genomen heeft. En die mensen willen serieus genomen worden? Nee, dit soort frustratie lijkt mij toch vooral een persoonlijk probleem. Als je een product niet wil dan koop je het niet.

Ik kan niet om Microsoft heen, dat vind ik een serieus probleem, gebrek aan vrije keuze. Maar iedereen kan om Apple heen. Er zijn ontelbaar veel alternatieve telefoons. Als je dan steeds tegen Apple loopt aan te trappen dan heb je een dieper persoonlijk probleem.

Ik denk dat dit uiting is van de enorme frustratie waarmee een groeiend aantal mensen in onze samenleving leeft. Het ego is enorm groot geworden en wil alles hebben, maar raak gefrustreerd dat dit niet lukt en begint zich af te reageren. Er is weinig tevredenheid meer bij mensen, en daarom gunnen ze het een ander ook niet. Als iemand anders zegt plezier te beleven aan een product dan moet dat de grond in worden getrapt.

Niet alleen het product maar ook de persoon die het gebruikt. Apple gebruikers worden voor van alles uitgemaakt van nerds, tot leeghoofden. Er zit een enorm venijn en jaloezie achter.

Diezelfde super frustratie wordt door iemand als Wilders perfect begrepen. Ook hij geeft de mensen een kop van jut waar ze lekker op kunnen meppen, een waar ze lekker alle frustraties op af kunnen reageren.

Zulke mensen beelden zich in dat ze van die groepen last ondervinden. De Apple haters ergeren zich aan het genoegen dat Apple gebruikers aan hun producten beleven. Dat zou onuitstaanbaar zijn. En Wilders stemmers maken zichzelf wijs dat er met moslims niet valt samen te leven. Niet dat ze ooit met die mensen proberen om te gaan, nee ze houden afstand om het beeld niet te bederven. Goh, je zou er toch eens achter komen dat het gewoon mensen zijn.

Ik denk dat het ook de reden is dat 90% van de spelen nu uit schietspelen bestaat waarin alles aan stukken wordt gereten. Kennelijk is er een enorme behoefte om de innerlijke spaningen af te reageren. Je kan het zoveel rationaliseren als je wilt, maar het probleem zit toch echt in jezelf.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 24 juni 2010 15:15]

Wat een enorme onzin. Het zou een conspiracy zijn van Apple haters die naar de winkel rennen om een iPhone te testen om te kijken of het bereik slecht is wanneer ze de case aanraken?

Als je even kijkt, dan zie je dat het wordt bericht door onder andere Engadget en Insanely Great Mac. Beiden niet bepaald vies van Apple, integendeel.

Je springt werkelijk van de hak op de tak. Het punt is dat er dus problemen worden gerapporteerd met de antenne van de iPhone. Dan kan je Wilders, sociologen en alles erbij halen, dat doet daar niks vanaf.

Je hele rant richting Microsoft is tegen dovemansoren aangezien ik verre van een Microsoft-fan ben, maar je komt meer over als een Microsoft-hater/Apple-fanboy dan de mensen waar ik je hele psychoanalyses over zie maken. De frustraties waar jij het over hebt zie ik dan ook veel meer bij jou terug dan bij de andere reacties op artikelen.

Als je een echte aanhanger bent van open standaarden, dan vind ik het Apple-fanatisme vrij lachwekkend. Apple heeft Flash zo'n beetje de oorlog verklaard en zogenaamd HTML5 zo hoog in het vaandel. Surf je naar trailers.apple.com, dan kom je daar geen HTML5 videos tegen. Ze proberen de smerige Quicktime-plugin te slijten en proberen daar ook nog eens iTunes en Safari mee te bundelen.
Je mag me ook eens aanwijzen waar de micro-USB port op de iPhone zit, de standaard waar je tegenwoordig praktisch elke smartphone mee kan opladen.
Of hoe je de iPod/iPhone als standaard mass storage device gebruikt. Daar heb je het walgelijke iTunes voor nodig. Dan kan je ook nog even de App Store erbij halen, als geweldig open voorbeeld. Of wat dacht je van hoe Apple omging met de tools van Adobe om iPhone apps te ontwikkelen? Als je het over vieze methodes hebt...

Nee, Apple is juist het bedrijf dat zich het minst met open standaarden bezig houdt. Het hele hardware gedeelte is sowieso al gesloten. Je mag geen Apple operating systems gebruiken op hardware die niet van Apple vandaan komt. Android en Windows draaien op tig toestellen/computes van verschillende fabrikanten. De enige platforms die meer gesloten zijn dan Apple producten zijn game consoles.

Dit is geen rant richting Apple, als mensen blij zijn met hun producten moeten ze die vooral kopen. Alleen de selectieve verontwaardiging wanneer er wat negatiefs over gezegd wordt vind ik een beetje sneu. Als er wat positiefs over geschreven wordt, dan wordt dat weer aangegrepen om de vlag uit te hangen en de competitie te bashen.

[Reactie gewijzigd door BarôZZa op 24 juni 2010 16:02]

Helemaal mee eens.

En wat te denken van de geweldige ondersteuning van de bluetooth open standaard.

Slechts 2 van de 25 bluetooth protocollen worden ondersteund. Dat is vast ook alleen gedaan om de gebruikerservaring te verbeteren. My Ass!
Anoniem: 196662
@BarôZZa24 juni 2010 18:44
Apple gebruikt enorm veel open standaarden. Het zijn gewoon hun eigen gemaakte open standaarden waar anderen al betere alternatieven voor hebben en over geheel de markt worden gebruikt.
[...]
Kijk dat bedoel ik nu. Heel veel suggestieve commetaren, maar als je even doordenkt prik je er zo doorheen.
Erg gemakkelijk om het commentaar van iemand anders af te doen als suggestief.

Het aantal filmpjes op YouTube m.b.t. de matige ontvangst van de iPhone4 is niet van de lucht. Denk je nou echt dat al die mensen een bak dollars hebben uitgegeven of een contract met AT&T te hebben gesloten, alleen maar om lekker Apple te kunnen bashen? Dan moet je echt even met je plasje naar de dokter...
"degener:
Zeker ik geef een hoop kritiek op Microsoft. Maar mijn kritiek betreft meestal niet de kwaliteit van Microsofts producten, Ik heb hier bijvoorbeeld pas nog gepost dat ik MS office een heerlijk pakket vindt, het betreft de manier waarop MS zaken doet.

De manier waarop het andere bedrijven uit de markt drukt. De manier waaop het open standaarden probeert te vervangen door haar eigen proprietary standaarden. Het misbruik maken van haar monnopoliepositie door prijzen te vragen die niet marktconform zijn. De manier waarop ze interface vernieuwingen klanten door de strot duwen. "

Toen ik dat las over microsoft stopte ik direct met lezen want welke OS bouwer doet precies hetzelfde?

Just ja apple.
oe weet je dat?
Serieus hoe weet je dat? Denk jij echt dat een Apple hater niet zijn handen kan leggen op iPhone zonder hem te kopen?

Kijk dat bedoel ik nu. Heel veel suggestieve commetaren, maar als je even doordenkt prik je er zo doorheen.
Degener: Volgens mij is dit ook een hele dikke (suggestieve) aanname, en niet de enige in de lappen tekst hierboven!
In Nederland zal je daar waarschijnlijk niets van merken omdat het toch vooral samenhangt met het AT&T network.
Daarmee bewijs je je eigen ontwetendheid. De problemen met AT&T zijn al jaren bekend en reden voor veel mensen om geen Iphone te nemen in de VS. Apple heeft juist geprobeerd die problemen te verkleinen door zijn telefoon een gevoeliger ontvangst te geven. Ik weiger te geloven dat dit tot het tegendeel heeft geleid. Dat het in bepaalde situaties andere problemen kan geven, dan is best mogelijk. Maar daarmee is niet bewezen dat all over de ontvangst slechter is.
Apple verkoopt Bumpers (hoesjes dus) nu voor 30 dollar in de VS. Oh, and volgens Jobs moet je de telefoon gewoon anders vasthouden :D
Anoniem: 168548
@Tijger25 juni 2010 15:40
Zo dicteert Apple niet alleen welke apps je wel en niet op je telefoon mag hebben; maar nu ook hoe je je telefoon moet vast houden!

* Anoniem: 168548 geeft zijn desire nog maar een kusje
[...]
Evenmin wordt duidelijk wat precies de oorzaak is. iPhone is gekoppeld aan het AT&T network en dat is notoir slecht. Daarom heeft Apple juist zijn best gedaan om de ontvangst te verbeteren. Het toestel scant steeds om de beste band te vinden en de antenne capaciteit is vergroot door de metalen rand als antenne te gebruiken.
[...]
Mag ik je eraan herinneren dat Apple zelf de keuze heeft gemaakt voor dat belabberde AT&T netwerk. Hier heeft geld duidelijk een belangrijker rol gespeeld dan gebruikerservaring. So long voor de superperfectionist...

I.p.v. de voor de gebruiker beste oplossing te kiezen, namelijk het in zee gaan met andere providers, kiest men ervoor de structurele netwerkproblemen te verminderen met een klaarblijkelijk in sommige gevallen niet goed functionerende technische verbetering. So long voor de superperfectionist...

Zoals er mensen kritisch naar het reilen en zeilen van Microsoft kijken, zo kijken er in toenemende mate ook mensen kritisch naar het reilen en zeilen van Apple. Zoals er mensen een carriere van lijken te hebben gemaakt Apple te bashen, zo lijken er ook mensen te zijn die er een carriere van hebben gemaakt Apple de hemel in te prijzen...
Anoniem: 34296
@resma24 juni 2010 21:19
Sinds wanneer zijn de fouten van het netwerk de fouten van de phone.

Ik vind dat je een erg simplistische voorstelling hebt van hoe bedrijven als Apple zaken doen. Juist omdat Apple de kwaliteit volledig in de hand wil houden is zijn exclusieve contracten aangegaan. Nu is AT&T geen kleintje maar echt een gigant op het gebied van telecommunicatie, en zij hebben Apple beloofd dat zij de problemen kunnen oplossen.

Veel van de problemen zouden volgens AT&T juist komen door de overgang naar nieuwe technieken. De samenwerking die bedrijven als Apple en AT&T aangaan zijn geen losse verbintenissen waar een van beide partijen uit kan stappen als het ze niet zint. Zeker niet als je een bedrijf vraagf om extra te investeren. De iPhone is nu eenmaal een product dat aardig wat verkeer met zich mee brengt, zeker nu ze er videobellen in hebben gestopt.

Op korte termijn kan Apple daar waarschijnlijk heel weinig aan doen. Bedrijven die naar kwaliteit streven, streven ook lange termijnrelaties na met leveranciers. Waarschijnlijk heeft Apple ook vertrouwen dat AT&T de problemen kan oplossen. AT&T is namelijk de grootste provider en wholesale carrier op de markt van lokale, lange-afstands- en mobiele telefoondiensten in de Verenigde Staten. Het duurt tot ergernis van Apple en AT&T zelf langer dan gedacht.

Voor Apple is dit inderdaad heel zuur omdat ze een gebruikerservaring verkopen. Er zijn heel wat Amerikanen die géén Apple kopen vanwege de slechtte ontvangst bij AT&T en dat is wat voor een deel het succes van de Droid heeft veroorzaakt. Want de droid is gekoppled met Verizon dat een veel betere dekking biedt.

Het is voor Apple ook maar de vraag of ze uberhaupt kunnen overschakelen naar een andere provider als hun handen vrij waren. De iPhone genereert zoveel verkeer dat het maar zeer de vraag is of andere carriers dat aankunnen. Voor hetzelfde geld kom je van de regen in drup.

Wat veel mensen onderschatten is dat de VS niet Europa is. Het is niet toevallig dat een Europees bedrijf als Nokia de marktleider is geworden. De VS heeft met zijn dekking altijd zwaar achter gelopen op Europa. Apple heeft daar een ware revolutie veroorzaakt met zij Iphone. Ja Apple zal wel flink balen dat ze niet met Verizon in zee gegaan zijn, maar daar kunnen ze verder weinig aan doen nu. Misschien is dit debacle wel de reden dat ze in Europa opgehouden zijn met exclusieve contracten. In de VS kunnen ze het contract waarschijnlijk niet opzeggen.

De verhoudingen liggen in de US sowieso heel anders dan bij ons. Apple is daar meer dan 3x zo groot als Android en ook Windows mobile heeft er nog een flink marktaandeel.
Apple's iPhone market share three times greater than Android in US

By Sam Oliver
Published: 10:50 AM EST

A new survey of U.S. smartphone owners found that 28 percent use a device running the iPhone OS, compared with just 9 percent on Google's Android mobile operating system.

The data released this week by Nielsen shows Apple as the No. 2 smartphone maker in a poll of 11,724 users. Apple gained 2 percent in market share in the first quarter of 2010, compared with the previous quarter. The top smartphone, Research in Motion's BlackBerry, lost 2 percent in the same frame to sit at 35 percent.

Apple is ahead of Windows Mobile, which had a 19 percent market share in the first quarter, down 2 percent from the previous quarter. Google's Android came in fourth, with 9 percent. Palm took fifth with 4 percent, Linux sixth with 3 percent, and Nokia's Symbian came in seventh in the U.S> with 2 percent.

The study found that both Android and iPhone users are mostly male, but those on Android are typically younger, less wealthy and less educated. The survey discovered that 28 percent of Android users earned more than $100,000 a year, while 40 percent of iPhone users were in that income bracket. The average for all smartphones has 34 percent of users earning six-figure salaries.

Both iPhone and Android users are extremely loyal to their brands. Nielsen found that 80 percent of iPhone users want their next device to run the same operating system. Similarly, 70 percent of Android users said they will stick with Android for their next device.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 24 juni 2010 21:25]

De verhoudingen liggen in de US sowieso heel anders dan bij ons. Apple is daar meer dan 3x zo groot als Android en ook Windows mobile heeft er nog een flink marktaandeel.
Grap van de dag neem ik aan? Iphone (later in het) eerste kwartaal 21% Android maar liefst 28% en RIM iets in de 30%, dat jij de cijfers van 6 maanden terug gebruikt tja leuk dat het toen nog andersom was maar helaas pindakaas tijden veranderen :D

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20100510-713162.html
http://www.maximumpc.com/...ses_iphone_says_npd_group
http://www.totaltele.com/view.aspx?ID=455351
http://techworld.nl/inter...apple-iphone-in-u-s-.html
http://www.simplemobilere...hone-for-us-market-share/

En nog 10-tallen nieuws-sites inclusief tweakers ook nog is hebben er over geschreven ;)

Eerder vandaag was er al een artikel waarin gesproken wordt dat Android wereldwijd de iPhone al voorbij is kwa verkopen :D

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 juni 2010 23:18]

cijfers zijn van begin juni van Nielsen een van de meest gerespecteerde marktonderzoekbureaus

Deze cijfers zijn van de VS daar had ik het over, niet wereldwijd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 25 juni 2010 00:59]

Ja ik heb het ook over de VS enkel de laatste regel ging over wereldwijd :) Op beide valkken lijkt Andorid al op 1 te staan (in de iOS/Android strijd dan, RIM even weggelaten want die staat in de US op 1).

Zoveel artikelen liegen er niet om, Q1 dit jaar zijn er in de US meer Andorid toestellen verkocht als iOS toestellen!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 25 juni 2010 09:07]

Mwah met andere problemen waren er maar enkele gevallen bekend en een paar filmpjes op youtube. In dit geval is er een overduidelijke stormvloed aan mensen en filmpjes die bewijzen dat ze het probleem hebben.

Trouwens deze persoon laat in zijn filmpje zien dat het probleem ontstaat als je de verschillende antenne's met elkaar verbind met je handen.

http://www.youtube.com/watch?v=Fc6YsjEF80E

Dus het is aannemelijk dat het probleem heeft te maken met de antenne's en niet de operator.
Anoniem: 34296
@SizzLorr24 juni 2010 20:34
Stormvloed? Hoeveel zijn er dat. Heb je wel eens verdiept in representatieve steekproeven en de eisen die daar aan gesteld worden voordat je daar enige conclusie aan kan verbinden?

Kennenlijk niet. Het enige wat ik hier lees een hoop geroddel.
Kom zeg, wat een kul-reactie!

Het design is gewoon slecht wat betreft de integratie van de antenne!

Doe alsjeblieft geen uitspraken over het belabberde netwerk van AT&T die totaal niet gerelateerd zijn aan het probleem. Het probleem hier is veldsterkte, de veldsterkte is er, maar bij vastpakken van de rand verslechtert die veldsterkte.

Dat je veldsterkte met elk geleidend en of reflecterend lichaam kan beïnvloeden is algemeen bekend. Dat je de antennes zo positioneert in je behuizing dat de beïnvloeding betekent dat je signaal van 4 bars naar 0 wegvalt bij normaal vasthouden is dus een fout in het design.

Overigens is de rand niet zelf gebruikt als antenne! Je zou hem hoogstens als 'massa' (ground-plane) kunnen laten functioneren. Dit door de vorm en de afmetingen van de rand. De golflengtes van de gebruikte frequenties bij AT&T staan nl. in geen enkele verhouding tot een bruikbare golf, halve of kwart-golflengte. Bruikbaar als antenne is de rand dus niet.

Zo, dit moest ik even kwijt. Overigens stond ik op het punt om na jaren eens een 4 te kopen ( terwijl ik best een aversie heb naar Apple ) omdat ik toch mag verlengen.
Ik denk niet dat de 4 het nog gaat halen voorlopig hier. Of er moet heel snel duidelijk worden dat er een versie 2 komt met een ander design voor de antenne.

O ja, ik heb meer dan 30 jaar ervaring met HF ( hoogfrequent ) en electronica, antenne-bouw en andere technieken die relevant zijn.

Hier overigens een HD2 en een 3GS in huis.
De oorzaak is wel degelijk bekend... Je hebt 2 antennes. 1 Hand... je raakt met je hand de 2 antennes aan. En whoppa je telefoon gesprek valt weg.

Steve jobs zal wel zeggen: koop een bumper dan is het opgelost. Maar niet iedereen wil dat denk ik.
Als jij denkt dat Apple dat niet kan ontkennen dan ken jij duidelijk Apple nog niet :D
Anoniem: 95032
@Tijger24 juni 2010 14:39
jij blijkbaar ook niet. Als het probleem bij Apple ligt zijn ze de eerste om dat toe te geven. Ligt het pobleem niet bij Apple dan zijn er natuurlijk nog altijd wel Apple bashers die blijven volhouden dat het wel Apple zijn fout is terwijl ze zelf geen enkel apparaat van Apple bezitten, maar er wel alles beweren over te weten.
En jij wel dan? Apple is er ook niet vies van om mensen te betalen om problemen stil te houden: http://www.tomsguide.com/...er-explode,news-4435.html
Anoniem: 95032
@Supremo24 juni 2010 16:07
Het probleem met exploderende iPhones ligt niet bij Apple maar bij de hoesjes die gebruikt worden. Moest het probleem bij Apple liggen hadden ze allang een recall gedaan.

Je moet vooral op het woord "claims" letten in het artikel dat je aanhaald. ;)
Artikel was een vervolg op een eerder artikel: http://www.tomsguide.com/...-iPod-Nano,news-4367.html

En het gaat hier niet om de vraag of die exploderende iPods de schuld van Apple is (mensen lieten ze vallen), maar het FEIT dat Apple alleen wou vergoeden in ruil voor STILZWIJGEN!

Dus mijn reactie was om aan te tonen dat Apple er echt niet vies van is om problemen te verzwijgen, iets wat jij bestrijdt! Maar goed, discussieren is blijkbaar ook niet jouw sterkste kant.
En het gaat hier niet om de vraag of die exploderende iPods de schuld van Apple is (mensen lieten ze vallen), maar het FEIT dat Apple alleen wou vergoeden in ruil voor STILZWIJGEN!
Het moge algemeen bekend zijn dat dat de standaard aanpak is van ieder (ja, ieder) Amerikaans bedrijf. Laakbaar, maar moeilijk verwijtbaar als een bedrijf dat doet omdat het 'standaard gebruik is.
Als het probleem bij Apple ligt zijn ze de eerste om dat toe te geven.
Nee standaard taktiek is om mensen eerste 3maand te negeren en zelfs proberen het zwijgen op te leggen. Eens mensen het onaanvaardbaar gebrek zijn vergeten, komen ze plots met een oplossing als de helden die ze zijn.
En dat weet jij hoe?
Nog even een update, als ik de verhalen op het internet mag geloven, eerste reactie van Steve J: Don't hold it like that, or BUY a bumper.

Noem jij dat:
Als het probleem bij Apple ligt zijn ze de eerste om dat toe te geven.
8)7

En met de media exposure van Apple hoef je helemaal geen Apple producten te bezitten om er iets over te weten.
Een theorie die rondgaat is dat apple medewerkers die de iPhone 4 in het wild hebben moeten testen, dit hebben gedaan met een extra zwarte kunstof behuizing om de iPhone heen (zodat deze op een 3G(S) leek). Door deze extra behuizing maakt de gebruiker geen contact met de metalen rand die als antenne dient.
Dus gewoon wat doorzichtig tape op de antenne plakken? Of een hoesje kopen...
hoesje van 50 euro?
Anoniem: 116213
@Punkbuster24 juni 2010 14:58
 • iPhone 4 (32GB) - $299.99
 • AT&T abonnement - $79.99 per maand
 • Plakband om electrische verbinding van metalen delen te voorkomen en telefoon normaal vast te kunnen houden zonder signaal verlies - PRICELESS
Anoniem: 95032
@Punkbuster24 juni 2010 14:22
Nee een bumper van €29
Eigenlijk best wel grappig dit,
Is er eindelijk een telefoon met allemaal nieuwe dingen zoals videobellen, kan je die functies niet gebruiken omdat je geen bereik hebt...
Je gaat toch niet zeggen dat je echt denkt dat videobellen iets nieuws is? Mijn superdeluxe Samsung koelkast van 5 jaar geleden had dat al.

Toch wel erg leuk, dan koop je een mobieltje van ruwweg 800 euro, moet je er tape op gaan plakken omdat ie anders niet werkt. Verkapte geldklopperij of toch echt een fout?
Het lijkt mij toch wel heel vreemd dat dit tijdens het testen niet opgemerkt/verbeterd is.

Maar goed, de echte apple fanboys kopen het natuurlijk nog wel, die kopen er gewoon een lekker duur hoesje bij, het liefste van Apple, getinte screencover, het liefste van Apple. En dan maar pronken met die Iphone die in een hoesje moet met een cover eroverheen, omdat je anders niet kan bellen en het scherm geel uitgeslagen is.

Maar ik zeg niet dat het niet slim is om een iPhone te kopen hoor.....
Lol beetje sarcasme moet kunnen hoor :P
Het gaat misschien wel een beetje ver om te opperen dat het een complot is om meer Apple spullen te verkopen, maar het is inderdaad aan de rare kant.

Van een promodder mogen we toch wel iets objectievers verwachten dan bovenstaande post 6x -1 geven
Anoniem: 196662
@Wava24 juni 2010 18:29
Een iPhone 4G 32GB en 2jarig abbo komt eigenlijk op $900. Naar euro en 19% btw zorgt dat al voor €865. Wil je ook tetheren komt het op €1325 over luttele 2jaartjes tijd.

Gewoon zielig dat de meeste van die kopers niet meer doen dan bellen of SMS'en wat je ook met een GSM van €50 kan doen. Zelfs met die goedkope 'brol' heb je al zoveel meer functies dan wat ze gebruiken 8)7
Nee, ik ben geen windows fanboy, noch google fanboy, noch renault/ferrari/ford fanboy. Ik kijk naar wat voor mij persoonlijk het beste is in gebruik. Wat voor mij dus een pc is gebaseerd op windows, een telefoon op android en een mp3-speler van Apple. Ik ga dus niet ieder bericht van Apple langs om te vertellen hoe verrekte g**l ik Steve Jobs wel niet vind met zn nieuwe niet-goed-werkende iPhone 4.

Ik vind het namelijk een beetje achterlijk om alles van een bepaalde fabrikant te kopen, alleen omdat het logo erop staat, het duur is en je er niks aan kan tweaken. Daarom snap ik ook niet dat er zoveel mensen zijn (ook op Tweakers) die zo verschrikkelijk g**l zijn van Apple. Je kan er niks aan Tweaken, het is duur en ga zo maar door.


Maar goed, als je geen Apple fanboy bent hoef je niet fan te zijn van iets anders. Je kan ook gewoon nog met een beetje gezond verstand redeneren.
Wat voor mij dus een pc is gebaseerd op windows, een telefoon op android en een mp3-speler van Apple.
@Wava: Helemaal mee eens, ik heb precies dezelfde 'uitrusting', en ja, misschien komt er een moment dat ik een Zune MP3 speler neem en een MacBook, als dat past mij en de ontwikkelingen die de betreffende apparaten doormaken. Maar domweg maar voor alles geilen wat een bepaalde firma maakt is absurd.

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is te vergelijken met de PVV en hun AOW standpunt: de avond na de verkiezingen vroeg Pauw Witteman aan Wilders of de AOW nog steeds een breukpunt was "Ja natuurlijk", antwoorde hij, "dat standpunt nu veranderen zou kiezerbedrog zijn!". En nog geen 12 uur later was het geen breekpunt meer! Je zou verwachten dat deze 'onvredestemmers' dit "draaigedrag" niet pikken, maar nee hoor, geen enkel zeteltje eraf in de peilingen. Als je aanhang zo fanatiek is, dan kan je niks meer fout doen, je zit op een wolk. Bij Apple is dat een beetje idemdito geworden: iPad hughly overpriced tablet-pc met zeer beperkte en gerestricteerde functionaliteit, en de halve wereld vindt 'm geweldig. Een verchroomd hoopje stront met het Apple logo erop en het wordt voor 100 euri verkocht ;) Apple maakt zeker diverse kwalitatief goeie producten (robuustheid, interface), maar waarom kan hun productie niet meer objectief beoordeeld worden?

Hoe dan ook, ik heb zelden 'grote' smartphones gezien die niet allerlei mankementen bleken te hebben, of je nu de iPhone 3G neemt, de Nexus One, een N97 of de iPhone 4. Bij Apple werken ook mensen, en ja, die maken fouten.
wat is dat toch met dat geflame in elk apple topic tegenwoordig. En dan zijn er ook nog op dit moment 4 idioten die denken +3 en +2 te moeten modden

Het klopt ook gewoon niet wat je zegt. Die problemen met de iMac hebben ze toch prima opgelost? Namelijk aanbieden om scherm te vervangen of geld terug.

Als je niks zinnigs te zeggen hebt blijf dan gewoon weg hier. De positieve verhalen over apple support hoor je nooit. Zoals het voorbeeld dat ik na mn garantiedatum aan de andere kant van de wereld met mn macbook zat en dat de batterij kapot ging, ik een apple-store in liep en 3 min later weer naar buiten met een gratis nieuwe batterij.

van mij krijg je inderdaad -1, en het feit dat je het zelf al wist zou je een -2 moeten opleveren
Anoniem: 94232
@Garma24 juni 2010 13:55
Val wel mee met geflame. Een telefoon die het niet meer doet als je hem oppakt verdient het gewoon om afgezeken te worden. Daarnaast lokt Apple het ook wel extra uit. Ze doen net of ze alles opnieuw hebben uitgevonden en als je hoog van te toren blaast, dan is het ook logisch dat er een flinke reactie volgt als het fout gaat.

Volgens mij staan er nauwelijks berichten over goede support van een product op tweakers zo werkt het nou eenmaal. Vooral de slechte dingen komen het meeste in het nieuws.

Apple en Apple gebruikers pretenderen dat Apple een hoge standaard heeft. Als de nieuwste telefoon slecht kan bellen en vlekken in het scherm vertoont tja...

Ik wil graag een IPhone, maar het lijkt erop dat deze nog slechter is dan de vorige. Problemen met bellen, snel barsten en krassen, vlekken in het scherm zijn niet echt verbeteringen. Volgens mij hebben alle andere telefoons op de markt deze problemen niet of nauwelijks.

Hier zie je ook het grote zwaktebot van Apple. Er is maar 1 IPhone. Zou er zoiets met een Android toestel aan de hand zijn, dan koop je gewoon een ander model met dezelfde features.
ok jij hebt dan wel weer goede dingen mee gemaakt met apple en ik dan weer slechte, m

ijn ipod had een softwarematige fout na de garantie van apple maar binnen de garantie van belgie (ja ik weet het geniaal hé) en ze weigerde hem te fixen omdat er een kleine deuk in zit wat volgens mij NIETS te maken heeft met software. dus ik had de keuze hem te laten fixen voor rond de 100 euro of een nieuwe te kopen voor 140 euro

dus naar mijn mening is de support van apple niet veel waard maar dit is nog altijd mijn mening.

OT
spijtig van het bereik :( vind het er een zeer mooie gsm uit zien en had er eig nog veel hoop voor aangezien ik over de 3g, 3Gs niet veel klachten heb gelezen / gehoord.
Anoniem: 128823
@yochi24 juni 2010 14:03
Dus jij hebt die deuk na 1 jaar opgemerkt? En gaat dan verwachten dat Apple er nog iets aan doet?

Het is heel simpel, bewijs dt die deuk er was op het moment dat je hem kocht en je staat in je recht, anders pech. Ik denk niet dat er een winkel is die na 1 jaar nog iets doet aan een deuk!
Lezen is moeilijk... er zat een softwareprobleem in dat ding, maar omdat er een deukje in de behuizing zat wordt garantie geweigerd. Dit soort dingen doet apple wel vaker, je brengt je iPhone voor garantie voor het ene probleem, en garantie wordt geweigerd omdat ze wat anders vinden wat niet binnen de garantie zou vallen.
Anoniem: 95032
@_JGC_24 juni 2010 16:12
Dat is toch zo bij elk bedrijf. Als je toestel beschadigd is wordt er gewoon niets onder garantie hersteld of dat nu met die beschadiging te maken had of niet.
Nee dat is niet bij elk bedrijf :/ Het is verplicht om een fout te repareren binnen garantie. Als er andere problemen zijn moet het apparaat zelfs niet werkend terug gestuurd worden, zolang maar opgelost is wat de klant heeft gemeld.
Hij sprak de garantie aan voor een softwarematige fout, niet voor die deuk.
Lezen is een kunst natuurlijk, het betrof een ander probleem, maar door die deuk weigerden ze hem te herstellen aangezien die deuk er mss inzat na een val of zo... Echt lees eerst voor je post...
die deuk was er al na de eerste 5 maand fzo en de ipod werkte nog volledig en als het beeldscherm en al nog werkt bij de ipod dan zal het wel geen hardwarematige fout zijn (het apple logo komt nog als je hem op start maar dat is al )
Hij heeft een softwarematige fout die niks met de deuk van doen heeft, Apple wil hem niet maken wegens "schade" aan het toestel... zo begrijpelijker??? pfffffffffffff
Zoals je kan lezen had hij te maken met een softwarefout. Een kleine deuk lijkt me daar niks mee te maken hebben..
Anoniem: 95032
@yochi24 juni 2010 16:10
een softwarematige fout herstellen? ik snap het niet goed. Dat heet toch herinstalleren? Ofwel begrijp ik het niet goed maar als er een fout in de software zit is dat toch zo bij elke iPod? Een iPod die moet hersteld worden kan toch enkel een hardware fout hebben?
"Het klopt ook gewoon niet wat je zegt. Die problemen met de iMac hebben ze toch prima opgelost? Namelijk aanbieden om scherm te vervangen of geld terug."

Het probleem dat ik (en vele anderen) hebben met Apple is niet dat het probleem wel of niet opgelost wordt, maar dat het probleem er überhaupt IS.

Als jij een scherm/pc/telefoon koopt dan WIL jij dat dit product meteen na behoren werkt en dan wil jij NIET dat het product defecten heeft waardoor JIJ moeite moet gaan doen om informatie, bonnen, brieven, het product naar de fabrikant terug te sturen in de hoop dat je dan in een beetje rappe tijd een vervangend WERKEND product teruggestuurd krijgt.

Een bedrijf, en zeker een groot bedrijf als Apple, weet dit ook best en het is voor hun OOK voordelig als hun producten meteen werken want dit spaart ze veel geld uit aan productie-afval (niet naar behorend werkende apparatuur), administratie kosten, verzend kosten, PR kosten, machine herconfiguratie kosten etc..

Het probleem wat wij dus met Apple hebben is dat ze het blijkbaar niet waardig genoeg vonden om lang genoeg/goed genoeg na te denken over mogelijke problemen, hier mensen voor in te huren en/of beter te beta-testen.

Want zelfs ik (met enkel een VWO NT+NG diploma en geen verdere technische opleiding) had kunnen voorspellen dat die antennes ontvangst zouden verliezen als ze niet goed genoeg geïsoleerd zijn.
De huidige 'symptomen' van dit probleem (vingerconnectie maken met zijband en achterkant van telefoon of WAT dan ook het geval is hier met de iPhone 4) liggen misschien niet voor de hand, maar elk willekeurig persoon dat ooit met antennes gewerkt heeft zal je kunnen vertellen dat isolatie belangrijk is.
Dit lijkt mij genoeg rede voor een bedrijf om voor de productie van een TELEFOON (ja we hebben het hier over een product dat in principe niks is dan een GODVERDOMDE antenne en interpreteer apparatuur voor dat signaal dat je binnen krijgt) op zijn minst tijdens het productie proces en daarna weer tijdens het beta-testen GOED rekening te houden met de isolatie van deze ANTENNE op deze TELEFOON en elk mogelijk (redelijk) gebruik-scenario te testen op mogelijke ONTVANGST problemen.
Dat ze met plastic 3G(s) hoesjes rond liepen tijdens de beta-test wegens anonimiteit is begrijpelijk maar dat het dan niet in ze opkomt dat ze een mogelijk ontvangst probleem zo nìet goed kunnen testen is gewoon ONACCEPTABEL van een zichzelf-respecterend professioneel bedrijf.

Om er dan ook nog eens in vele gevallen mee om te gaan met een air van 'ontkennen en harder ontkennen en hopen dat dat werkt, in het geval het niet blijkt te werken dàn pas iets anders bedenken' is natuurlijk gewoon de druppel die de emmer doet overlopen.

Sorry maar ik hoop toch echt dat ik je op zijn minst nu heb kunnen laten BEGRIJPEN waarom ik en sommige (vele) andere mensen Apple geen goed bedrijf vinden (om nog niet te spreken over wat we wel niet van de producten vinden wanneer ze wèl werken as intended).
"Het klopt ook gewoon niet wat je zegt. Die problemen met de iMac hebben ze toch prima opgelost? Namelijk aanbieden om scherm te vervangen of geld terug."

Het probleem dat ik (en vele anderen) hebben met Apple is niet dat het probleem wel of niet opgelost wordt, maar dat het probleem er überhaupt IS.
Ik begrijp dat het vervelend is, maar elk mens (en dus bedrijf) maakt fouten, dus ook Apple. En ze lossen dit soort fouten erg snel op naar mijn ervaring.
Het probleem van het internet is dat je vrijwel alleen negatief nieuws vind... Wanneer iets positiefs wordt gemeld zijn dit in veel gevallen fanboys en die duwen het juist weer door je strot :P

Het is helaas gewoon zo dat wanneer mensen negatieve dingen mee maken zei het veel beter onthouden dan positieve (en neutrale) dingen... (of je dat nou overal moet gaan schreeuwen is weer een 2e natuurlijk want het is miss bij 1 persoon fout gegaan en bij 1000e andere goed)

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 24 juni 2010 13:50]

offtopic:
Er zijn toch ook al meer dan genoeg problemen geweest waarbij stug ontkent werd.
Prima dat jij goede ervaringen hebt, maar dat wil niet zeggen dat de rest kolder is.

Jouw post draagt daarbij niet echt bij aan de discussie het enige zinnige wat je zegt is dat jij destijds prima geholpen bent. Wees er blij mee en koop volgende keer gewoon weer een Apple zou ik zeggen!


Ik ben inderdaad benieuwd hoe ze dit oplossen. Lijkt me best vervelend als je je telefoon in je hand hebt met toevallig je hand op de antennebanden en je bereik ineens weg of minimaal is.

[Reactie gewijzigd door LollieStick op 24 juni 2010 13:52]

het geflame komt toch duidelijk van jouw kant want Apple staat net bekend om uitstekende service. Ze scoren jaar op jaar de eerste plaats voor beste service. Wat je zegt klopt dus totaal niet. Kijk het na jaar per jaar en je zal zien dat Apple elk jaar het beste scoort van alle PC fabrikanten.

Dat je het onnaceptabel vind kan ik best inkomen maar volgens mensen die het kunnen weten, mensen die het toestel langer hebben gebruikt dan de iPhone4 kopers is het de beste smartphone op de markt.

Ik geloof dus liever mensen die het kunnen weten dan mensen die zomaar wat uit hun nek lullen en blijkbaar echt niet op de hoogte zijn van de feiten.
Of ik kijk verkeerd maar ik zie alleen in het door jou aangehaalde document dat mensen tevreden zijn over het product dat ze gekocht hebben, maar niet hoe tevreden ze zijn over de customer support. Dat is waar deze discussie over ging en niet over de algehele tevredenheid over het product.
Pardon?
"Consumentenbond: Apple negeert wettelijke garantiebepalingen"

Als je de applecare aanschaft krijg je de garantie die je bij een andere fabrikant gratis krijgt, dus die service is naar mijn mening behoorlijk beroerd. Daarnaast kan ik me een zeker rokers verhaal herinneren waarbij je garantie ook ineens foetsie is. De "Liquid Contact Indicators " te vinden in de iPods staan er ook bekend om dat ze verkleuren bij een hoge luchtvochtigheidsgraad in plaats van echt in contact te komen met 'liquid' - je garantie is echter wel weg als het stripje verkleurt is.

Nee die Apple service is zo goed nog niet.
Mijn iMac had bij levering één dode pixel. Wettelijk was Apple niet verplicht mijn mac om te ruilen.
Een belletje van nog geen 5 minuten en alles was geregeld. Formulieren op mail ontvangen, invullen en op de pakketpost. En drie weken later (ja, custom software etc, duurt wat langer) werd een nieuw model netjes afgeleverd.

Ik ben absoluut geen fanboy, maar zeggen dat ik geniet van mijn product mag toch zeker wel?

/Ontopic:

Ja stom van Apple, niet te geloven.
Het zal mij benieuwen of Apple dit goed op zal pakken.
Zo 'vallen' misschien opeens van een voedstuk.

[Reactie gewijzigd door Tinker op 24 juni 2010 15:17]

Maar je moet toegeven dat Apple fanboyisme meer een sekte is en de bashers proberen gewoon ze te laten zien dat er meer is dan Apple , sommige gaan daar wel extreem ver ermee maargoed.

ontopic/
Deze probleem kan wel worden opgelost door een plastic hoesje, maargoed het was beter als ze wat beter hadden getest zonder plastics ;) .

Elk bedrijf maakt wel eens fouten, maar Apple's fouten zijn features :') , nu zijn iPhone 4G niet meer makkelijk te krassen ;)
Appleboys zijn niet leden van een sekte. Psychologisch ligt het dichter bij het Stockholmsyndroom.
En jij hebt een opleiding in de psychologie genoten en kan dat onderbouwen?

Toegegeven, er zijn een aantal Apple gebruikers die alles goedpraten, maar de echte die-hard Apple gebruikers zijn het meest kritische publiek denkbaar.

Toch vreemd dat dit probleem tijdens tests op de campus niet is opgevallen, en de je moet hardware ook laten keuren door de FCC (geloof ik), dan moet zoiets toch opvallen? Weird. Maar goed, d'r zal vast een oplossing voor komen.
Anoniem: 196662
@arjankoole24 juni 2010 21:10
Ach kom iedereen weet toch dat die instituten als de FCC waardeloos zijn :)
Alle fabrikanten kunnen dat gewoon schaamteloos misbruiken. Het is hier zelfs al meermaals in het nieuws langsgekomen dat bedrijven documentatie opsturen die zegt dat het apparaat volledig in orde is. Maar het meegestuurde apparaat testen zou meteen het tegendeel bewijzen en toch komt het erdoor.

Als ze hun geld krijgen maken ze hun geen zorgen of de documentatie klopt met de werkelijkheid bij de FCC.
@arjankoole, daar is al eens onderzoek naar gedaan:

http://www.phonesreview.c...holm-syndrome-apparently/
Vind je het gek? Je roept zomaar wat.
Apple kennende doen ze er juist altijd wel wat aan.
Maar dat is meer een gebrek aan kennis aan bij jou
Het is een telefoon, maar als je hem op de meest logische manier vast houdt kun je niet bellen... geniaal, haha. Vrij ernstig is een understatement.
Toekomstig straatbeeld: Iphone 4 bezitters altijd handsfree bellen of via bluetooth headset.
Of met een iGlove aan die niet het signaal verstoort maar gebruikt kan worden met de touchscreen.
Of met een iGlove aan die niet het signaal verstoort maar gebruikt kan worden met de touchscreen.
De powerglove bestaat al wel, misschien zou dit wel iets handigs kunnen zijn.
Powerglove

[Reactie gewijzigd door Chaosstorm op 24 juni 2010 16:16]

Hopen dat het aan AT&T ligt, maar de eerste vergelijkingen met een 3G(s) en een 4G laten zien dat de laatste op hetzelfde netwerk een slechter bereik heeft dan de eerste...
de 3G of 3GS had toch bij de initiele release ook slecht ontvangst??
Dat is later opgelost in een firmware, dus zou me niet verbazen als ze dat nu ook doen.

Gele waas is wel vaag, maar ja, blijven nieuwe schermen die nog niemand verder gebruikt. Dus kleine foutjes in het productieproces zouden de oorzaak nog wel kunnen zijn.
Ach, zie het gewoon als een kleine iPad :D
bereik is ook een stuk minder geworden op de 3gs na de update dus had ik wel verwacht.
Hopelijk lossen ze het snel op.

@Decon Frost
Maakt blijkbaar niet uit of het 3g of 3gs is... Ik ervaar hetzelfde.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 48923 op 24 juni 2010 15:03]

Bij mij is juist door de update het bereik verbeterd, vooral bij de WiFi, normaal ontving ik op mijn werkplek geen signaal en tegenwoordig heb ik wel een verbinding, het is maar twee streepjes dus niet veel, maar meer dan wat ik in de afgelopen jaar hebt gehad.
Ik ben blij dat je het zecht, want ik ervaar met IOS4 ook problemen. Met regelmaat zie ik het hele bereik verdwijnen. En het lijkt wel een software probleem. Als ik bv even wat sneller dan normaal ergens doorheen blader, of een app snel afsluit en snel weer een nieuwe start... dan lijkt het alsof hij in "stress" mode schiet. Het bereik valt even helemaal weg en het lijkt wel of hij alle taken even opnieuw gaat uitvoeren.

zo van "Ho paniek... ik probeer het even opnieuw" Zonder dat ze willen dat de gebruiker dit merkt door bv een foutmelding.

ik heb btw een 3g
Het filmpje in kwestie is niet helemaal juist getest.

Ook op Engadget word gemeld dat de "balkjes" achteruit gaan, maar in eerdere reviews is naar voren gekomen dat de iPhone 4 toch veel betere verbinding levert. Minder "dropped calls", en overal betere kwaliteit.
Er word ook erkend dat de balkjes niet duidelijk illustreren hoe goed de verbinding is, bij de iPhone 4.

Ik vind het jammer dat Tweakers dit, en het verhaal van de MiFi's, er niet bij vermeld. Dat zorgt nogal voor een vertekend beeld.
"Er word ook erkend dat de balkjes niet duidelijk illustreren hoe goed de verbinding is, bij de iPhone 4."
En daar betaal je dan 700a800 euro voor.
Ondertussen de speedtest filmpjes op Gizmodo wel gezien hoop ik? ;)
Openingen afdichten, glas afplakken, busje spraylak over de zijkant.
lol, het hele idee van zo'n ding is dat ie meteen, goed en foutloos werkt. Als je een 7a 8 honderd euro duur apparaat koopt met die uitgangspositie, dan wil je hem niet hoeven te 'spraypainten'.
De reactie was op "Ben benieuwd hoe Apple dit probeert op te lossen." (ja staat heel ver weg bovenaan, maar okee)

Dus dat is meer hoe Apple het kan aanpakken.
Wellicht kiezen ze voor de goedkoopste oplossing: software update? Of een versnelde prijsdaling?
Er zijn immers al zoveel iPhones geproduceerd waardoor een hardwarematige aanpassing erg kostbaar zal worden.

En als het niet op te lossen is dan gaan ze alsnog als warme broodje over de toonbank.
Snap eerlijk gezegd niet waarom mensen in de rij gaan staan voor deze hype.

Naar mijn mening zijn er 2 dingen waar Apple voor loopt op de rest:

- Gebruiksvriendelijkheid
- Vormgeving producten

Op technisch vlak zijn de producten iig niet zo goed als ze voor spiegelen (imago) en dan heb ik het over de gehele product gamma.

[Reactie gewijzigd door thek op 25 juni 2010 13:35]

nee joh, je snapt er helemaal niets van.
Dit is een hele goede manier om mensen de nieuwe versie in hun linkerhand te laten houden. Officieel is dat styl 'n gyl en officieus ligt de reden er in dat het grootste deel van de westerse wereld rechts loopt dus op deze manier heeft Apple exposure gemaakt.
:D
En oh ja, als Steve zegt dat geel mooi is dan is het gewoon mooi begrepen ;)
Euh, het maakt niet uit of je je linker of rechterhand gebruikt hoor. Het gaat om het tegelijktijdig aanraken van de twee antenne's, en dat doe je ook wel met je linkerhand.
Anoniem: 135995
@Patriot24 juni 2010 15:42
Nou links of rechts maakt wel uit.... zie http://www.macrumors.com/...ed-to-bottom-left-corner/
Als ik de berichten zo las leek mij het links vasthouden een oplossing daar je de gewraakte plekken dan niet raakt, mr.maestro onderschrijft dit.

Dus ik ga in op het punt, beetje ironie erin hoppa minmodden :D fanbois :O
Hier is er nog 1, de grote Steve zal jullie zegenen voor het minnen :)
Was dit niet ook al bij de 3g, dat je snel last had van geen ontvangst? Al kan ik mij herrineren dat het toen een software matig probleem was. Nu lijkt het meer een hardware matig probleem. Ik hoop dat het te veel irriteerd want ik was toch wel van plan deze iphone te gaan nemen.
Nee toen hebben ze alleen de weergave van de balken softwarematig aangepast zodat 3bars eruit ziet als 5.

Blijft frappant dat de iphone zowel hier als in de US bij de slechtste providers qua bereik zijn terechtgekomen dat die "oplossing" nodig was.
Idd, hoe wil je uberhaupt software matig de ontvangst verbeteren. Dit ligt het grootste gedeelte aan het ontwerp van de antenne. En dat pas je software matig niet aan.

Bij android kan je de signaalsterkte ook bij de instellingen zien in dBm dus een echt heus getal. Bij de iPhone gaat dit niet op en kunnen ze weer visuele truukjes uithalen om zo de klant tevreden te stellen...
Bij android kunnen ze je tenminste niet voor de gek houden. Ik heb b.v. nu -109 dBm 2 asu

Bij de 3GS ook.. heb je 4 streepjes bij 3G en kan je nog geen youtube bekijken... dan klopt er toch echt niet iets.
De ontvangst van de antenne zal je opzich weinig kunnen tunen met een software update. Wat je wel kan doen is de drempelwaarden aanpassen in de software waarbij de telefoon de opdracht krijgt naar een andere sterkere zender te gaan zoeken en hierop over te schakelen. De gebruiker merkt hier weinig van, alleen dat in redelijk bedekte gebieden zijn verbinding stabieler is. Zo kan toestel 1 op een mast blijven hangen tot de ontvangst zover zakt dat je verbinding begint te haperen, terwijl toestel 2 bij het minste geringste betere signaal wat het toestel ontvangt al overgaat naar de andere mast.

Vraag het de gemiddelde streepjesteller eens welk van de 2 toestellen de beste ontvangst heeft: ze zullen stuk voor stuk toestel 2 noemen, terwijl het als je het aantal dBm's gaat meten er best wel eens op neer kan komen dat toestel 1 beter in staat is signalen te ontvangen.

Pas met gestandariseerde metingen met monitor software kan je meer zeggen over de netwerkkwaliteit. Voorheen heeft het blad Connexie 1 keer met zo'n meetwagen door Nederland gereden en de waarden gepubliceerd. De duitse variant van Connexie (Connect) meet nog steeds jaarlijks de netwerkkwaliteit in Duitsland en maakt deze openbaar. Dat zou in Nederland ook wel weer eens goed zijn om te doen!
Anoniem: 196662
@Texamicz24 juni 2010 19:19
Je kan de transmit power verhogen ten koste van batterijduur bijvoorbeeld. Of als er een bug in je firmware zit kan je die ook oplossen om de verwachte resultaten te krijgen.
Hardware wordt meestal onder de specificaties verkocht en dus kan je in noodgevallen alles wel nog boosten hoor.
Dit zou een erg kwalijke zaak zijn, ik wacht toch even wat andere sites te zeggen hebben. Gizmodo is niet echt representatieve hardware site meer sinds ze niet toegelaten zijn tot WWDC / geen review model kregen / In de problemen zijn gekomen met het gestolen prototype.

Maargoed, als dit niet overdreven is moeten ze snel met een fix komen anders hebben ze echt een probleem.
Waarom maakt dat hen niet meer repesentatief? Dat geeft geen enkele aanduiding over de berichtgeving van de site zelf...
Dus als ik zaken van jou ga stelen om er zelf beter van te worden, jij mij vervolgens bij de politie aangeeft en ik me daarna negatief over je uitlaat op internet ben ik geheel objectief? 8)7
Aldus de waarheid volgens Apple.

De echte waarheid is dat er hoogstwaarschijnlijk illegaal huiszoeking is gedaan op instigatie van Apple, Gizmodo heeft niets gestolen noch is er chantage gepleegd, voor die zaken zijn er alleen 'suggesties' van Steve Jobs, fanbois vinden dat mischien bewijs maar normale mensen weten wel beter.

Jobs heeft al vaker uitlatingen gedaan die toetsing aan de waarheid niet overleefden en is er geen aanklacht gedaan tegen Gizmodo voor diefstal of chantage.
De echte waarheid is dat er hoogstwaarschijnlijk illegaal huiszoeking is gedaan
De rechter heeft het verkregen bewijs niet gevoegelijk naar de prullebak verwezen, derhalve kun je er van uit gaan dat het bewijs rechtmatig verkregen is.

Het verhaal van de inval bij die Gizmodo redacteur is meer dat ze willen weten wie hem dat ding verkocht heeft, omdat die persoon mogelijk strafbaar is, en omdat de redacteur zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan het aanschaffen van iets, waarvan hij wist dat de verkoper niet de rechtmatig eigenaar (Apple) was.

beide zaken zijn behoorlijk strafbaar.
en is er geen aanklacht gedaan tegen Gizmodo voor diefstal of chantage.
Het feit dat er geen aanklacht is gedaan tegen Gizmodo is omdat de officier van Justitie nog bepalen moet wie er aangeklaagd kan gaan worden en voor wat. (als er al een aanklacht gaat volgen) Apple heeft de zaak neergelegt bij het OM, en kan zich er zelf niet bepaald mee bemoeien. Mocht het OM besluiten de redacteur (persoonlijk) en Gizmodo (als bedrijf), alsmede de verkoper van het prototype te vervolgen, dan is dat dat en gaan we de uitkomst met interesse tegemoet zien. Met name omdat journalisten niet makkelijk aan te klagen zijn in Amerika. (wat zowel goed kan zijn, als heel slecht nieuws)

Vervolgens komt er nog een ander punt bij: de redacteur in kwestie heeft het prototype opengemaakt en daarmee - zo luidt het verwijt - onherstelbaar beschadigd. Dat is tevens strafbaar op een object waarvan je niet de rechtmatig eigenaar bent.

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 24 juni 2010 21:07]

Anoniem: 196662
@arjankoole24 juni 2010 21:15
Kijk als je een journalist gaat aanklagen om zijn bron te achterhalen ben je slecht bezig. Dan verdien je het om van iedereen een enorm boze blik te krijgen.
Geen idee waarom je zoiets wil goedpraten. Moest die medewerker vermoord zijn om z'n 4G in handen te krijgen kan je beginnen met je legertje advocaten te sturen, journalist zal er geen probleem van maken om z'n bron dan op te geven.
Het gaat niet zomaar om een bron, maar om iemand die gestolen goed heeft verhandeld. Dat gaat voorbij de status van bron.

* gestolen goed volgens de definitie van de wet in Californië
Anoniem: 196662
@arjankoole24 juni 2010 21:58
Het is geen gestolen goed, het was een vondst aangezien de medewerker hem gewoon heeft achter gelaten. De 'schuldige' heeft ook nog een lange tijd blijven wachten tot die persoon terug kwam maar die kwam niet. Hij heeft ook nog eens de mensen gevraagd of die persoon soms een vriend van hun was. Domste dief in de wereld?

Nalatigheid, met opzet of niet, is gewoon de oorzaak van het gewoonlijk Appledrama.
Het is geen gestolen goed, het was een vondst aangezien de medewerker hem gewoon heeft achter gelaten.
Vandaar dat ik zei: gestolen goed volgens de definitie van de wet in Californië

Als hij zo'n nette burger was geweest had ie 'm ingeleverd bij de lokale politie. Niet, herhaal niet, verkocht voor 5000 dollar. Die actie maakte het hele verhaal strafbaar. Je mag niet iets verkopen wat niet je eigendom is.

Volgens mij zou je ook in Nederland aardig in de nesten kunnen komen voor zo'n stunt. :)
Het is bekend wie de telefoon aan Gizmodo heeft verkocht, hij heet Brian Hogan dus dat verhaal is blaat.

In de VS zijn journalisten wettelijk beschermd en zij mogen wel degelijk 'gestolen goed' in bezit hebben zonder strafbaar te zijn. Da's een federale wet en die gaat boven de Californische.
Dus als ik zaken van jou ga stelen om er zelf beter van te worden, jij mij vervolgens bij de politie aangeeft en ik me daarna negatief over je uitlaat op internet ben ik geheel objectief? 8)7
Het kán wel. De kans dat je objectief blijft is in de praktijk weliswaar klein, maar je wordt er niet per definitie subjectief van.
Diefstal? De iPhone was gevonden in een cafébar, opgekocht door Gizmodo en Gizmodo heeft apple gecontacteerd op een vriendelijke manier en om een bevestiging of het daadwerkelijk de nieuwe iPhone was... Als Apple het op een normale manier teruggevraagd had, was er geen probleem, maar om direct een huiszoeking te starten.... 8)7
Die omstandigheden kunnen strafbaar zijn in Californië.

Je bent in Californië strafbaar bij wet als je iets koopt waarvan je redelijkerwijs van kunt vermoeden dat de verkopende partij niet de rechtmatige eigenaar is van het te verkopen object.

In dit geval was, is, Apple de eigenaar van het object (prototype) en had 't ding no way verkocht mogen worden.
aldus Steve Jobs in D8:

Jongen steelt/vindt/krijgt iphone prototype in bar van medewerker Apple. Hij komt thuis en sluit de iphone aan de computer van zijn huisgenote. De huisgenote belt de politie omdat zij er niets mee te maken wil hebben. De jongen heeft de iphone doorgespeeld aan Gizmodo (al dan niet voor geld? wordt niet gezegd). Er zijn nog een hoop vraagtekens in het verhaal. Als Gizmodo erbij betrokken is, dan is het mogelijk wegens heling.
sterker nog,

het zou me niet verwonderen dat ze dit doen om Apple pijn te doen (en dat kan alleen door verminderde verkoop en slechte naam).

Zo las ik op andere review sites geen noemenswaardige problemen m.b.t. het bereik :s Niet dat het allemaal zo fantastisch was, maar ook geen verschil met de 3G. Niet dat laatstgenoemde al zulk fantastisch bereik had maar goed...

Als je nu gaat vragen naar de bron moet ik die even zoeken. Ik edit mijn bericht bij vondst wel even ;)
Veel eerste reviews geven hetzelfde beeld, al heeft de een het over AT&T en de ander over een slechter ontvangst dan bij de 3G(s) met hetzelfde netwerk.
Het vorige Tweakers artikel, dat ging over wat de reviewers zeiden over de iPhone maakte ook al meldingen van slechte ontvangst.... Ik denk dat het dus wel een significant probleem is.
Je kan gewoon nog steeds bellen zie deze video!

http://www.youtube.com/watch?v=_uk8y42tAqo
er zijn ook vids waar de verbinding gewoon verbreekt.

waarschijnlijk zal het met de volgende revisie wel verholpen zijn maar ja de mensen die nu in deze batch zitten zijn natuurlijk hard genomen.
Gewoon veel water drinken en zweten, dan verbetert je eigen geleiding en neemt je zendvermogen weer toe :) ...of pak een metalen railing beet oid, zal wellicht ook helpen :?
Dat is een beetje het hele idéé achter een telefoon dat je er normaal mee kan bellen. Wat bij de iPhone 4 nu niet het geval is.
Die video klopt niet, Het gaat namelijk om de linker hoek. Als je daar de 2 antennes tegelijk aanraakt gaat je gesprek weg.
Die persoon in jou video probeert het te ontkennen en raakt die linker hoek niet eens aan. Het is een slechte kwaliteit video ook nog en je ziet die linker hoek helemaal niet.
Videobellen... tsss... misschien een kwestie van achter de feiten aanlopen (A)
Tegenwoordig zie je steeds meer telefoons die GEEN camera aan de voorkant meer hebben aangezien niemand het gebruikt ;)

Nog even en je kan stock zelfs bestanden versturen met een iPhone :+

[Reactie gewijzigd door XoReP op 24 juni 2010 17:47]

Anoniem: 363670
@XoReP24 juni 2010 18:29
Videobellen... tsss... misschien een kwestie van achter de feiten aanlopen (A)
Tegenwoordig zie je steeds meer telefoons die GEEN camera aan de voorkant meer hebben aangezien niemand het gebruikt
Omdat er nog niet 1 fabrikant het voor elkaar heeft gekregen videobellen mainstream te krijgen door het ontbreken van standaarden en geschikte software. Net zoals nog niet 1 fabrikant het voor elkaar heeft gekregen een tablet succesvol in de markt te zetten omdat de software daar toe ontbrak.

Apple daarentegen combineert het videobellen met degelijke software en een standaard die het spoedig openstelt zodat een frontcamera door veel fabrikanten geadopteerd zal worden. En aangezien Apple een goede reputatie heeft, zal de nieuwe standaard snel geaccepteerd worden. In 2011 wordt videobellen over 3/4G ook mogelijk.

Verwacht dus dat binnen een jaar of twee videobellen tot de standaard behoort.
Nee videobellen is niet groot geworden omdat het in landen met abbonementen op enorme meerkosten zorgde aangezien providers dat als apart beschouwden. Met m'n prepaid videobel ik al 5jaar naar kenissen en familie omdat het vreemd genoeg goedkoper uitkwam dan bij een abbo.

Apple maakt trouwens open standaarden die enkel voor zichzelf werken dus nee anderen zullen het niet overnemen.
In de laatste 5jaar ook geen problemen gehad met de software van m'n Nokia om te videobellen. Mensen waar ik mee belde met andere merken hadden daar ook geen problemen mee.

Zolang providers het weigeren en dus enkel mogelijk is langs wifi, is het niet meer dan een webcam van €900.
Het kan al via 3G hoor, zoek is op Fring in de Android market, echter omdat videobellen beetje old school is zag je juist camera's van de toestellen verdwijnen (jaar of 2 had elke smartphone het nog ongeveer)... Gaat gewoon via Skype trouwens of een andere VOIP dienst die Fring ondersteund!
Dat wil ik eerst nog wel eens zien. Ik zie geen enkele reden om aan te nemen dat het nu wél een succes gaat worden. Ik betwijfel of er überhaupt nog wel behoefte is aan videobellen. En als het al een succes wordt dan zie ik Apple niet als een onderneming die dit zal delen.
Hell je zou denken dat als iemand met een idee komt: Hey laten we de buitenste ring van het toestel ook meteen als een antenne gebruiken! dat het een en ander toch wordt getest ofzo :S
of dat er niemand is die zich afvraagt waarom andere (ervaren) fabrikanten dat niet gebruiken.
Maar ook het feit dat elke malloot dit kan reproduceren. Hebben ze hier toch echt een grove fout. Ik denk dat de persoon die de antenne moest testen de telefoon was kwijtgeraakt aan een bar. En daarom vergeten te melden dat hij niet goed werkt.

Trouwens dat gizmodo model had ook een rubberen bumper. Misschien dachten ze: Hey het werkt wel goed overal. Totdat de mensen hem gebruikten zonder rubberen bumper....
Ja goh, laat ik nu in het verleden vaker flinke bedragen voor allerhande telefoons en PDAs hebben uitgegeven die allerlei problemen en/of brakke UIs hadden. Het kan altijd dat er een kinderziekte aanwezig is in een nieuw model. Wat mij echter opvalt is dat, na de introductie van een iPhone model, er altijd precies dezelfde soort problemen en artikelen worden geschreven. Het kan heel goed een echt probleem zijn (en dat zou niet al te best zijn) maar ik wacht eerst even af of er geen logische verklaring voor is die wellicht zo op te lossen is en of het niet aan bijv. AT&T ligt. Eerst maar eens afwachten, ik geloof dat ik 90% van al dit soort waarnemingen in het verleden, nooit meer ben tegengekomen.
Anoniem: 153555
@vgroenewold24 juni 2010 14:37
Je noemt het nu in een aantal posts al een 'kinderziekte', ik denk dat we kunnen uitsluiten dat het niet als een kinderziekte te classificeren is.
Lijkt mij een hardware probleem, wat me niet met een software-update op te lossen lijkt.
Het kan heel goed een echt probleem zijn (en dat zou niet al te best zijn) maar ik wacht eerst even af of er geen logische verklaring voor is die wellicht zo op te lossen is en of het niet aan bijv. AT&T ligt. Eerst maar eens afwachten, ik geloof dat ik 90% van al dit soort waarnemingen in het verleden, nooit meer ben tegengekomen.
Hier ben ik het wel met je eens, het is nog helemaal niet duidelijk hoeveel mensen hier precies last van hebben. Neem als voorbeeld de 'spontaan' ontploffende iPhones/iPods.
Alleen het feit dat meerdere geronomeerde websites dit al eenvoudig hebben kunnen reproduceren zegt veel.
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee