Haha, ik vind het wel ironisch dat je het hebt over dat 'Apple haters' in de rij zouden staan om het af te kraken en er een carrière van lijken te hebben gemaakt, aangezien je zelf werkelijk op Apple bericht een reactie plaatst van twee A4'tjes, vaak met een sneer richting Microsoft.
Kritiek mag gegeven worden, maar ik kan het alleen serieus nemen als het gebaseerd is op enigszins ontwikkelde argumenten.
Zeker ik geef een hoop kritiek op Microsoft. Maar mijn kritiek betreft meestal niet de kwaliteit van Microsofts producten, Ik heb hier bijvoorbeeld pas nog gepost dat ik MS office een heerlijk pakket vindt, het betreft de manier waarop MS zaken doet.
De manier waarop het andere bedrijven uit de markt drukt. De manier waaop het open standaarden probeert te vervangen door haar eigen proprietary standaarden. Het misbruik maken van haar monnopoliepositie door prijzen te vragen die niet marktconform zijn. De manier waarop ze interface vernieuwingen klanten door de strot duwen.
Mocht Apple ooit de monopoliepositie krijgen die Microsoft heeft, dan zal ik daar net zo goed tegen in het geweer komen. Maar Apple heeft slechts een klein percentage van de markt en ondersteunt nog steeds open standaarden. Dat ze daar proprietary oplossingen op creert zie ik niet als strijdig met open standaarden.
Zelf werk ik beroepshalve vaak met microsoft producten. Ik geloof dat microsoft zich heel goed zal kunnen handhaven als ze hun monopoliepositie verliezen. Goed ze zullen iets minder superwinsten maken die ze nu doen, maar hun producten zullen er alleen maar beter van worden. IBM is ten slotte ook niet ten gronde gegaan door de opkomst van Microsoft en Intel.
Ik ben een aanhanger van open source. Open source probeert keuze in de markt te houden door te zorgen dat aanbieders op een "plain level field" kunnen concurreren. Dat is de basis van de vrije markt filosofie.
Open source is niet tegen Microsoft. Microsoft heeft Open source de oorlog verklaart, Het noemt het een kanker, MS noemt Linux een kanker die het will uitroeien. Balmer heeft gezegd dat hij Google wil vermoorden. Dat is de filosofie van Microsoft. Microsoft duldt geen concurrenten op de markt. Dat zien we bijv. op de console markt waar het meer dan 1 miljard aan verliezen neemt om Sony via prijsdumping de markt uit te duwen.
Microsoft vertegenwoordigt het denken van struggle of the fittest. Het idee dat er maar één kan winnen, en dat hij daarvoor alle andere moet uitroeien. Het vertegenwoordigt de ongeremde hebzucht van mensen die alles willen en niets willen delen.
Dit denken staat haaks op open source denken. Open source denken is inclusive niet exclusive. Het nodigt iedereen uit om mee te doen. Daarom wordt ook Microsoft niet uitgesloten.
Pas geleden heeft Microsoft 20.000 programmaregels aan de Linux kernel aangeboden. Microsoft heeft die nodig om de Linux servers te laten draaien op Microsoft servers. Als de open source beweging gemeen zou willen zijn zou ze die af kunnen wijzen. Waarom Microsoft helpen die heeft verklaard de open source te willen uitroeien?
Nou omdat je daarmee het denken van Microsoft overneemt. Daarmee vermoordt je juist het gedachtegoed achter open source. Daarom zegt Linus Thorvaldt. Alle bedrijven die aan Linux meewerken doen dat primair uit eigen belang, dat is geen probleem, daarom zie ik geen probleem om de code van Microsoft op te nemen in de Linux kernel.
Naief? Als de open source beweging die instelling niet zou hebben dan zouden vandaag de dag grote bedrijven als IBM geen waardevolle steunpilaren zijn. Ook Google is sterk doordrongen van dit denken. Het verklaart niet de oorlog van Apple of Microsoft. Het nodigt ze uit om samen te werken om HTML5 en het web een groot succes te maken.
Het is te hopen dat Mircosoft zijn enorme macht over de markt verliest. Het is te hopen dat Microsoft geleidelijk verandert in een normaal bedrijf. Een bedrijf dat concurreert op een vrije markt en leert om de wetten en fatsoensregels te respecteren. Ik denk dat dat pas zal gebeuren als de markt ze daartoe dwingt en als ze een andere directeur krijgen met een ander norm en waarden stelsel.
Steve Balmer is wat dat betreft een regelrechte asociaal. Zijn hele manier van praten getuigt daarvan. Het is bedroevend dat zoń groot bedrijf geleid wordt door iemand van zo'n laag allooi. Als een bedrijf dat zo sterk is als Microsoft zich geen fatsoen kan permiteren, waar blijven we dan? Het is een schande zoals dit bedrijf geleid wordt. Balmer heeft het over "Husling competitors out of the markt". Vuile, vieze trucken zijn ok, en als je gepakt wordt betaal je de boete, want je verdient toch genoeg.
Ja, ik zat vroeger wel eens bij zo'n persoon in de auto, een multi multi miljonair die met zijn Mercedes SLS 150 over de vluchtstrook reed. Omdat het sneller was. Regels hebben zulke mensen scheit, die zijn er niet voor de machtigen, menen ze. Zolang Microsoft op die manier geleidt wordt zal ik dat aan de kaak blijven stellen.
Dat staat verder los van de kwaliteit van hun producten. Office is een prima product dat door zijn vertikale integratie heel veel toepassing vindt. Alleen zou ik me als bedrijf afvragen of ik mij wel zo wil ophangen aan één leverancier, zeker nu de toekomst een revolutie laat zien in de manier waarop we gaan werken.
Ik zie trouwens niet in waarom het over Apple haters zou gaan. De mensen die deze problemen opmerken zijn juist diegenen die het apparaat op de releasedatum hebben gekocht. Zijn dat haters omdat ze ontevreden zijn met de ontvangst en de problemen aankaarten? Dit zijn juist de fans van Apple en voorbeelden van real life performance.
oe weet je dat?
Serieus hoe weet je dat? Denk jij echt dat een Apple hater niet zijn handen kan leggen op iPhone zonder hem te kopen?
Kijk dat bedoel ik nu. Heel veel suggestieve commetaren, maar als je even doordenkt prik je er zo doorheen.
OK mensen komen met filmpjes waarin de iPhone afkraken. Al bij de eerste positieve reviews zie je een massa's negatieve commentaren van mensen die het toestel afkraken nog voor ze het uberhaupt in hun handen hebben gehad. Het is vergeven van dat soort figuren die negativiteit tot een levenshouding hebben gemaakt en in Apple kennelijk een doelwit vinden waarin ze in groepsverband tegenaan kunnen trappen.
Het is denk ik voor sociologen een interessant phenomeen om te bestuderen, want het is echt niet normaal welke proporties die genomen heeft. En die mensen willen serieus genomen worden? Nee, dit soort frustratie lijkt mij toch vooral een persoonlijk probleem. Als je een product niet wil dan koop je het niet.
Ik kan niet om Microsoft heen, dat vind ik een serieus probleem, gebrek aan vrije keuze. Maar iedereen kan om Apple heen. Er zijn ontelbaar veel alternatieve telefoons. Als je dan steeds tegen Apple loopt aan te trappen dan heb je een dieper persoonlijk probleem.
Ik denk dat dit uiting is van de enorme frustratie waarmee een groeiend aantal mensen in onze samenleving leeft. Het ego is enorm groot geworden en wil alles hebben, maar raak gefrustreerd dat dit niet lukt en begint zich af te reageren. Er is weinig tevredenheid meer bij mensen, en daarom gunnen ze het een ander ook niet. Als iemand anders zegt plezier te beleven aan een product dan moet dat de grond in worden getrapt.
Niet alleen het product maar ook de persoon die het gebruikt. Apple gebruikers worden voor van alles uitgemaakt van nerds, tot leeghoofden. Er zit een enorm venijn en jaloezie achter.
Diezelfde super frustratie wordt door iemand als Wilders perfect begrepen. Ook hij geeft de mensen een kop van jut waar ze lekker op kunnen meppen, een waar ze lekker alle frustraties op af kunnen reageren.
Zulke mensen beelden zich in dat ze van die groepen last ondervinden. De Apple haters ergeren zich aan het genoegen dat Apple gebruikers aan hun producten beleven. Dat zou onuitstaanbaar zijn. En Wilders stemmers maken zichzelf wijs dat er met moslims niet valt samen te leven. Niet dat ze ooit met die mensen proberen om te gaan, nee ze houden afstand om het beeld niet te bederven. Goh, je zou er toch eens achter komen dat het gewoon mensen zijn.
Ik denk dat het ook de reden is dat 90% van de spelen nu uit schietspelen bestaat waarin alles aan stukken wordt gereten. Kennelijk is er een enorme behoefte om de innerlijke spaningen af te reageren. Je kan het zoveel rationaliseren als je wilt, maar het probleem zit toch echt in jezelf.
[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34296 op 22 juli 2024 16:41]