Microsoft-topman vergelijkt iPhone 4 met Vista

Een topman van Microsoft heeft de iPhone 4 van Apple vergeleken met Vista vanwege de kritiek die het product heeft te verduren. Ook grapte hij dat het straks niet uitmaakt hoe een Windows Phone 7-toestel wordt vastgehouden.

Tijdens een keynote op de Microsoft Worldwide Partner Conference zei Kevin Turner, coo van Microsoft: "Het ziet ernaar uit dat de iPhone 4 Apples Vista kan zijn." De uitspraak komt op een moment dat de nieuwe iPhone onder vuur ligt, onder andere vanwege ontvangstproblemen. Ook Microsofts Vista kreeg veel kritiek te verduren tijdens zijn levensfase. Bij beide producten is het de vraag in hoeverre de kritiek terecht is, of dat er vooral een imagoprobleem is ontstaan waarop de bedrijven niet goed hebben gereageerd.

Turner gaf daarnaast aan dat hij de positie van de iPhone op de smartphone-markt niet onaantastbaar vond: "We doen weer mee en dit spel is nog niet voorbij." In een sneer naar de geclaimde ontvangstproblemen van de iPhone 4, beloofde de coo dat toestellen met het komende mobiele OS van zijn bedrijf hier geen last van zullen hebben: "Een ding dat ik jullie wil laten weten is dat jullie met een Windows Phone 7-toestel kunnen bellen zonder in te hoeven zitten over hoe je het moet vasthouden", schrijft Computerworld. Apple houdt vrijdag een persconferentie over de ontvangstproblemen van de iPhone 4.

Turner gaf nog wel een compliment over de iPad: "De iPad is geweldig voor mediaconsumptie." De tablet zou volgens hem echter niet geschikt zijn voor het creëren van content en deze herfst zouden er Windows 7-tablets komen die de plek gaan innemen tussen de pc en readers, wat hij de sweet spot noemde.

De Microsoft-topman richtte zijn pijlen op veel meer bedrijven dan alleen Apple. Zo maakte hij kritische opmerkingen over Gmail, waarmee mensen niet echt productief zouden kunnen werken, en over de tekstverwerker van Google Docs: "Ze hebben onlangs een liniaal in hun tekstverwerker geïntroduceerd, een applicatie die wij al 14 jaar hebben." Ook sprak hij volgens de Seattle Times uit dat het doel was om alle klanten van Google te krijgen en dat Bing een marktaandeel van 30 procent krijgt zodra de integratie met de zoekactiviteit van Yahoo is voltooid. Over privacy zei Turner dat Microsoft geen mails van zijn klanten las en geen wifi-data opving: "We hebben geen mission statement dat ons eraan moet herinneren niet evil te doen."

Ook VMware moest het in de keynote ontgelden. Zo uitte Turner kritiek op het prijsbeleid van VMware en vond hij dat er sprake was van een VMware-tax. Volgens de coo is Microsofts marktaandeel op de virtualisatiemarkt in de afgelopen maanden met 6,1 procent gestegen tot 24,4 procent, terwijl dat van VMware op 48,8 procent zou blijven steken.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

15-07-2010 • 16:46

291 Linkedin

Submitter: b12e

Reacties (291)

291
274
100
12
0
28
Wijzig sortering
bovenstaand bericht geeft volgens mij alleen maar aan dat MS achterloopt op zijn concurrenten. Dan is het ook heel makkelijk om kritische opmerkingen te maken.
Anoniem: 272243
@avec_style15 juli 2010 17:36
Het is wel weer grappig hoe een dergelijke opmerking uit zijn verband wordt getrokken. De opmerking werd gemaakt als soort van humoristisch comment in een competitive review van concurrenten. Het was dus extreem duidelijk dat hij dit niet zo bedoelde als nu wordt uitgelegd. Maar goed je moet denk ik de hele speech hebben gezien om dit te begrijpen.
Op welke gebieden lopen ze dan achter?

Soms moet je ook niet per se voorop willen lopen, je kunt soms beter meer tijd in R&D en QA stoppen, dan voorkom je commerciele en/of technische fiasco's als de design flaw in de iPhone 4 (met het onvangst bedoel ik), of serieuze major bugs zoals VMware met een recente update gehad heeft.

Als je iets meer tijd in QA stopt heb je daar volgens mij meer aan dan produkten snel te rushen, om ze maar als eerste op de markt te brengen. Als er dan serieuze problemen blijken te zijn, komt dat je naam niet bepaald ten goede.

Een slechte naam krijgen is heel erg makkelijk, van een slechte naam afkomen is heel wat lastiger en kostbaarder.

[Reactie gewijzigd door wildhagen op 15 juli 2010 16:52]

Op welke gebieden lopen ze dan achter?
De complete markt voor consumer-mobile bijvoorbeeld? WM is alweer een tijdje geleden officieus 'dood verklaard' en liep op dat moment al hopeloos achter op veel punten, WP7 is er nog steeds niet, en het begint er steeds meer op te lijken dat wanneer het uiteindelijk uitkomt het echt een typisch 'Microsoft versie 1.0 product' gaat worden, veel goede ideeen maar pas bij WP8 zullen ze misschien weer een beetje bij zijn. In de tablet markt lopen ze achter de feiten aan met hun Windows-based tablets waar bijna niemand op zit te wachten, de Zune mediaspelers komen maar niet lekker van de grond, eigenlijk heeft Microsoft momenteel helemaal niks dat echt potten kan breken in de markt voor draagbare toepassingen, en het is maar de vraag of dat snel gaat veranderen.

Overigens vind ik persoonlijk dat ze met Windows ook achter de feiten aanlopen, Windows 7 is geen slecht systeem volgens mij, maar blinkt eigenlijk bijna nergens in uit vergeleken met de concurrentie, in ieder geval niet buiten het bedrijfsleven. In termen van gebruiksgemak, integratie, afwerking en features out-of-the-box wint OS X het op heel veel punten, en in termen van flexibiliteit, schaalbaarheid, resource gebruik etc. wint Linux het. Het is het meest geschikte platform voor games maar daar blijft het wel een beetje bij.

Wat ik wel een interessante vergelijking vind is het iPhone 4 antenne verhaal en Windows Vista. Het is een vrij idiote vergelijking, maar er zijn wel parallellen te trekken. Ook bij Vista was er wel 'iets' aan de hand waardoor sommige mensen problemen hadden, en ook toen liep iedereen elkaar maar wat na te kakelen hoe erg het wel niet was terwijl het probleem in de realiteit veel kleiner was, en grotendeels veroorzaakt door externe factoren (Vista: 3rd party drivers, iPhone 4: slechte dekking AT&T netwerk). In beide gevallen is er door de idioterie eromheen en het nakakelen wat men op internet leest een slechte naam aan het product blijven kleven die er maar niet vanaf ging, en waarvan sommige mensen maar niet hebben willen geloven dat het vooral massahysterie en in de praktijk weinig schokkend was.
Het is het meest geschikte platform voor games maar daar blijft het wel een beetje bij
En dat is dan ook nog eens niet echt waar, het heeft het grootste aanbod aan games, en via de vendor lock-in een platformafhankelijk gesloten 3d api (direct3d): dat maakt het zeker niet het meest geschikte platform voor games.
Ja sorry, ken het niet laten...
out-of-the-box wint OS X het op heel veel punten
Ik werk nu bijna een jaar zakelijk op OSX, en nog steeds zit ik te vloeken op die dingen omdat simpele features simpelweg missen. De verkenner is ruk, de programma window groter maken kan alleen in een klein k*t hoekje (wat waardeloos is als dat window al aan de rechter kant staat), OSX is totaal ongeschikt om te programmeren (als iemand een beter programma weet dan xcode hou ik me aanbevolen), mijn handen zijn te groot voor command-z-x-c-v, niet te vergeten control-z-shift... and so on, and so on...

Ik wordt bijna claustrofobisch van OSX en overige software. Mooie hardware, maar jammer van de software...
Alternatieven zat. Voor finder gebruik ik pathfinder, voor windows resizen heb ik cinch erop staan maar voor grotere schermen is sizeup handiger... Dat je handen te groot zijn is beetje non-argument, je kan toch altijd indrukken met middel- en wijsvinger? Op wat voor toetsenbord programmeer je ook?

Welke taal schrijf je... voor web zijn er zat goede editors maar voor 'desktoptalen' weet ik niet...
Anoniem: 58827
@Roytoch15 juli 2010 21:07
Alternatieven zat......

Met je Windows PC hoef je niet allerlei custom software te downloaden omdat het gewoon al werkt met een Windows PC zoals je verwacht.

Daarbij vindt ik de Windows look en feel heel goed uitgedacht.
Met de knoppenbalk onderaan met grote iconen vindt ik persoonlijk dat ze de plank hebben misgeslagen.
Met je Windows PC hoef je niet allerlei custom software te downloaden omdat het gewoon al werkt met een Windows PC zoals je verwacht.
Zoals je verwacht als je windows gewend bent ja, maar dat lijkt me nogal logisch hè...

Iedereen moet gewoon gebruiken wat hij/zij het fijnst vindt, en over smaak valt niet te twisten. Maar je opmerking dat je met windows niet allerlei custom software hoeft te downloaden en met OS X wel, daar ben ik het echt totaal mee oneens. Als er toch 1 objectief vast te stellen voordeel van zowel Linux als OS X over Windows is, dan is het wel dat je standaard veel en veel meer out of the box meegeleverd krijgt dan bij Windows, waar het met IE, WMP, paint en notepad wel een beetje ophoudt. Denk aan time machine, PDF lezen en schrijven, complete shell omgeving, smb/afs/nfs sharing, webserver, ssh server, VNC client en server, fatsoenlijke mail client, virtuele desktops, enzovoorts. Dat in combinatie met alle basis functionaliteit die windows ook al heeft natuurlijk.
Het probleem dat microsoft op het moment heeft is dat ze een vrij dominante marktpositie hebben, waardoor ze steeds minder mee mogen leveren. Zie bijvoorbeeld de uitgeklede windows versies, waar wmp uitgehaald moest worden en het browserkeuze verhaal. Ik vind het eigenlijk wel raar dat apple hier niet op wordt aangesproken.
90% van de dingen die je daar opnoemt zitten ook gewoon in Windows standaard. Het ontbreken van SSH en VNC vind ik niet zo gek, "daar hebben we RDP voor".
Tsja smaken verschillen natuurlijk, en het is denk ik gedeeltelijk een kwestie van wennen en niet proberen te doen alsof het systeem hetzelfde werkt als Windows of Linux. Zo is de 'maximize window' button op os x helemaal geen maximize button zoals overstappers vaak denken, maar maakt het het window zo groot dat de content exact past, of zo groot als de laatst zelf gesleepte grootte (afhankelijk welke van de 2 groter is). Dat is wennen, maar eigenlijk veel handiger omdat je zowel het windows gedrag hebt (door het window 1x fullscreen te slepen) maar ook zo groot kan maken dat de content er optimaal in staat, met zo min mogelijk scherm ruimte.

De Finder is als 'windows verkenner' ook minder geschikt, maar normaal gesproken is er op OS X ook weinig noodzaak om je bestands systeem te gaan 'verkennen' (klinkt haast alsof het iets leuks is ;)). Het idee is dat je de meest gebruikte locaties in de sidebar plaatst en met spotlight bestanden zoekt, en dus alleen maar door je bestandsysteem hoeft te gaan harken als je iets speciaals wilt doen en precies weet wat je wilt, en in dat geval is de unix shell over het algemeen veel handiger. Persoonlijk vind ik sinds ik OS X gebruik de windows verkenner juist mega irritant met zijn treeview van heel je schijf, 10 niveaus diep, waarin vanalles wordt weergegeven wordt dat niet relevant is voor waar je mee bezig bent. Het is niet voor niks dat gnome en kde op Linux hier ook al lang geleden van afgestapt zijn.

Wat betreft programmeren: ik gebruik zowel xcode voor objective-c als gvim+terminal voor de rest, en beiden naar volle tevredenheid. Xcode is echt puur en alleen bedoeld voor OS X en iPhone applicaties in objective-c, en daar vind ik het dan ook erg goed voor werken, terwijl ik verder nooit ide's gebruik. Voor al het andere is het minder geschikt, maar daarvoor zijn allerlei alternatieven. Persoonlijk heb ik het liefst een goede editor (gvim) en een terminal, waarmee ik op os x precies dezelfde omgeving heb als onder Linux (op het werk).

Maar misschien dat als je veel met windows werkt dat het dan lastig wennen is omdat de twee systemen een aantal dingen toch echt wel anders aanpakken. Zoals gezegd ben ik van Windows+Linux naar OS X+Linux gegaan, en krijg ik juist de kriebels als ik weer eens achter een Windows machine zit. Wat dat betreft lijken OS X en Linux meer op elkaar denk ik, vooral vanwege de shell omgeving en de betere desktop omgeving die ze imo allebei hebben.
@johnbetonschaar: Is het nu zeer geschikt voor zakelijk gebruik of een goed platform om te gamen?

Mij lijkt KT inderdaad de vergelijking eerder op vlak van massahysterie te maken...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 336445 op 15 juli 2010 19:53]

Allebei, die twee hoeven elkaar niet uit te sluiten wat mij betreft.
Anoniem: 112442
@wildhagen15 juli 2010 17:03
Op welke gebieden lopen ze dan achter?
De punten waar ze nu tegen hun concurrenten schoppen.
Virtualisatie, Tablets, OS voor smartphones, smartphones en online office.
Met het risico een MS Fanboy genoemd te worden toch iets rechtzetten:

Tablets: Windows XP tablet edition
Smartphones: Eerst was er niets, en toen was er Windows Mobile. En toen de rest.
Online Office: het is al jaren mogelijk om Microosft Office (of elke andere applicatie via het internet aan te bieden middels Terminal Services (Tegenwoordig RDS).

Zelfs hw-virtualisatie is bij MS al jaren beschikbaar, maar dit is inderdaad sinds Hyper-V pas serieus (en groot) inzetbaar.
Als je Windows XP tablet edition en Windows Mobile vooroplopende technologie vind ben je inderdaad een enorme Microsoft Fanboy.

Ik weet wat je nu gaat zeggen: "jah, maar toen het net uit kwam was het cutting-edge". Ja, dat zal vast, maar tegenwoordig is het een lachtertje in vergelijking met Apple.
Ik kan me de eerste Windows mobile nog wel herinneren. Installeren wat ik wou en MP3 als ringtone. Voor die tijd ver vooruit. Toen was het idd cutting edge. Over 7 jaar kan je dezelfde opmerking maken over de Apple phones.

Tegenwoordig verwacht ik weinig meer van MS op telefoon terrein. Niet dat Apple de top gaat veroveren, het is niet hun core business, net als MS.

Ik w8 nog even voor ik m'n w950i inruil voor een nieuwe (overigens een waardeloze phone), de markt is me nu nog iets te turbulent om een grote uitgave te maken binnen deze productgroep.
Ik denk niet dat je over 7 jaar hetzelfde praat over iPhone als dat we nu doen over WinMo. Gewoonweg vanwege het verschil in succes.

Het grote verschil tussen Apple en Microsoft:

Microsoft maakt producten die men wil en nodig heeft. Ze moeten hierom ontzettend dynamisch zijn met hun producten (waardoor deze automatisch ook gevoeliger zijn voor virussen). Ze hebben altijd aan deze wens voldaan, omdat ze altijd marktleider zijn geweest op de gebieden waar ze opereerde.

Apple komt gewoonweg iets nieuws (of iets ouds gemarket als iets nieuws). Over het algemeen niet per se dingen die mensen willen en nodig hebben (op geeks na). Maar door een goede marketing neer te zetten en mensen enthousiast te maken voor hun product, weten ze iets te introduceren wat men dan toch graag wil hebben, en zo een nieuwe markt creëert. Ze verkiezen hun eigen visie boven de wens van de klant, maar weet zo wel een sterk business model en een bepaalde kwaliteit te hanteren.

Microsoft ziet dan zo'n markt opbloeien en wil weer spul maken dat men wil en nodig heeft, maar loopt inmiddels dan wel achter. Dan zullen ze ongetwijfeld goed spul maken, maar ze lopen er altijd achteraan. Helaas is het tegenwoordig voor Microsoft niet meer zo vanzelfsprekend dat ze marktleider zijn op deze gebieden, ze moeten dus gebied (her)veroveren. En ik ben bang dat Microsoft het zal afleggen, en zich moet terugtrekken naar de gebieden waar ze nog wel marktleider zijn.

Ik vind het dan ook erg zwak dat je presentatie grotendeels bestaat uit het afzeiken van andermans producten om je eigen falen te kunnen verbloemen. Apple is daar veel zelfverzekerder in (al kan dat backfiren als je kijkt naar de antenneproblemen) en zegt gewoon keihard dat ze de beste zijn. Microsoft kom met slappe excuusjes. Beetje self fulfilling prophecy zeg maar.
Ik vind het dan ook erg zwak dat je presentatie grotendeels bestaat uit het afzeiken van andermans producten om je eigen falen te kunnen verbloemen. Apple is daar veel zelfverzekerder in (al kan dat backfiren als je kijkt naar de antenneproblemen) en zegt gewoon keihard dat ze de beste zijn. Microsoft kom met slappe excuusjes. Beetje self fulfilling prophecy zeg maar.
Apple is er anders ook nooit vies van geweest MS zoveel mogelijk af te zeiken en belachelijk te maken. Ik herinner me nog de kreet: 'Redmond, start your copiers'. Bekijk ook de lijst van ads op http://en.wikipedia.org/wiki/Get_a_Mac maar eens. Een forse lijst waarin goed gebruik werd gemaakt van het negatieve imago van Vista.

Microsoft heeft in het verleden vele slechte producten uitgebracht, maar ook Apple heeft zeker problemen gehad met eerste versies van producten. Ik heb voldoende vaak gehoord dat je (ook bij Apple) geen early adapter van een product moet willen zijn. Ik heb in elk geval met eigen ogen kunnen zijn hoe vaak de eerste Intel Macbooks terug moesten naar Apple voor allerlei hardware problemen.

Juist de laatste 2 jaar begon Apple wat van het imago dat eerste versies van Apple producten mankementen vertonen kwijt te raken. Tja, daar is nu met de iPhone 4 weer een deukje in geslagen en het lijkt me logisch dat nu de concurrentie van Apple er alles aan zal doen om dat uit te buiten, zoals Apple ook zoveel mogelijk met Vista heeft gedaan.
Kom op. zeggen dat bijna niemand een Apple's producten 'wil' is echt onzin. Vrijwel alle klanten van Apple zijn veel meer tevreden dan enig Microsoft klant die ik ken, die laatsten klagen dagelijks steen en been over hoe vervelend ze computers vinden.

Dan kan je zeggen dat is allemaal gecreeerd door marketing, maar dat is een soort van linux-fan-boy logica: niemand gebruikt linux omdat de marketing niet deugt. Dat zijn halve waarheden. Als Apple producten vervelend waren, kocht echt niemand ze, marketing of niet.
Anoniem: 34095
@Zoop16 juli 2010 00:34
dat verhaaltje van die "marketing" snap ik nooit.
Jij ziet namelijk hier nooit een enkele reclame van Apple.

Waarom word Apple produkt zelfs op CNN/NOS journaal aangekondigd ?

Zou het komen omdat we met z'n allen zo dom als een domme kudde-koe er achter aan lopen, of zou het zijn omdat we met z'n allen weten hoe apple produkten zo fijn werken en benieuwd zijn wat ze nu weer uitbrengen ? Des te groter de bash die nu gaande is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 34095 op 16 juli 2010 00:36]

Ik pak bewust een stukje uit je reactie:
Zou het komen omdat we met z'n allen zo dom als een domme kudde-koe er achter aan lopen
Ja. In eerste instantie geloof ik dat wel. In het begin hoorde ik niemand over hoe handig ie is, maar vooral om het showen. 'Kijk eens wat die kan, dat kan jouw apparaat lekker niet!' De media doen aan aan die histerie mee door onbewust of bewust de histerie -verder- hebben aangewakkerd. Ook zij profiteren van nieuws! Direct of indirect.

Maar totdat iedereen eindelijk merkt dat het echt een blijvend product is, en er tig clones op de markt zijn (dat is al bijna), gaat die gratis reclame door.

Marketing is overigens geen kwestie van zwak of niet zwak, het maakt handig gebruik van menselijke gewoontes.
Niet dat Apple de top gaat veroveren, het is niet hun core business, net als MS.
Reality check. De handel in mobiele apparaten is bij Aple inmiddels verantwoordelijk voor de helft van de omzet en dat aandeel groeit nog steeds hard. En dan tel ik daar nog niet eens de iTunes muziek verkopen bij en die cijfers zijn van vorig jaar, pre-iPad.
Toen der tijd is het niet door gebroken en door ontwikkeld omdat er geen vraag naar was.
De uitvoering en timing was misschien niet ideaal en de PR eromheen was ook gewoon sub-optimaal, maar het was niet slecht.

Apple heeft er wel een handje van oude ideeën te vernieuwen als ze denken dat de tijd er nu wel rijp voor is en vervolgens het gewoon keihard te marketten. En dat werkt. Maar daar zien de meeste ingeleiden wel doorheen.
Apple heeft er wel een handje van oude ideeën te vernieuwen als ze denken dat de tijd er nu wel rijp voor is en vervolgens het gewoon keihard te marketten. En dat werkt. Maar daar zien de meeste ingeleiden wel doorheen.
Precies, want een goede userervaring bestaat alleen uit marketing..
Je kunt versteld staan bij hoe groot het marketing aandeel is. Bijvoorbeeld de QWERTY Telefoons er zijn veel mensen die er graag een willen omdat ze daar "sneller mee kunnen sms'en omdat het zoveel makkelijker is" maar in de praktijk blijkt dat het verschil tussen 2 geoefende sms'ers zo ongeveer nul is. Zo ook touchscreen: "dat werkt zo makkelijk" maar het is rete traag..

Zo kan ik ook praten over die speciale scroll functie van Apple waarbij je een stukje wit ziet wat dan later weer terug schuift.. (als je begrijpt wat ik bedoel.. Zit een patent op en dat had iemand een tijd terug geschonden volgens apple.) Maargoed, dat zien mensen dus als handig.. scrollen, het einde voorbij gaan, halve seconde wachten? en klik. Terwijl bij WinMobile je scrollt, stopt bij het einde en klikt, scheelt weer een halve seconde!(wel zo dat je die halve seconde weer verliest bij andere dingen :p ) En zo zitten er wel meer vreemde dingen in die alleen als verbeterde gebruikerservaring lijken en door marketing zo verkocht worden.
Anoniem: 201824
@blouweKip16 juli 2010 09:03
Hypen gaat als eerste boven het gemak. Jammer dat ik daar geen wetenschappelijk onderzoek voor heb liggen om dat nog eens te benadrukken. Maar maak je een product niet bekend, dan zal ook niemand weten dat een aparaat zeer fijn werkt! Dit geldt natuurlijk voor alle producten. En meelopers, dat brengt een product ook flink wat op. Als het hek van de dam is...
Precies, want een goede userervaring bestaat alleen uit marketing..
Neen, maar bij apple is het 90% hypen en 10% gebruiksgemak.
De eerste iPhone was een verkoopsucces in de EERSTE WEEK.

Wat heeft dat te maken met "goede userervaring"?
Er is nog niets geweten over het toestel en toch gaan ze massaal over de toonbank, net zoals nu de iPad/iPhone4/...

Juist, marketing.
De uitvoering [was] niet ideaal
het was niet slecht
niet [..] door ontwikkeld
Dus zelfs toen was het slechts "niet slecht" en het is niet eens door ontwikkeld. Waar hebben we het dan nog over? :P
Apple heeft er wel een handje van oude ideeën te vernieuwen
Apple heeft inderdaad vernieuwd, Microsoft niet. Microsoft ligt nu dus gewoon ver achter.

[Reactie gewijzigd door stefanos1990 op 15 juli 2010 19:24]

Tablets: Windows XP tablet edition
Bestaat al een hele tijd inderdaad, maar is nooit een success geworden. Een desktop OS in en tablet form-factor gieten wil niet zeggen dat je een echte tablet computer ontwikkeld hebt.
Smartphones: Eerst was er niets, en toen was er Windows Mobile. En toen de rest.
Symbian was anders bijna een half jaar eerder. En dan geld hier ook hetzelfde, het OS was niet geschikt voor mobiel, ook WinCE/PPC/WinMo was een poging een soort van desktop OS in een mobiel te proppen, totaal gefaald.
Online Office: het is al jaren mogelijk om Microosft Office (of elke andere applicatie via het internet aan te bieden middels Terminal Services (Tegenwoordig RDS).
Terminal Services is natuurlijk niet hetzelfde als b.v. een Google Docs, ik mag hopen dat je dat zelf ook weet. Een 'web' office werkt overal, terwijl haast niemand een TS client zal hebben.
Toch denk ik dat zonder Symbian (S60 en later UIQ) MS geen druk had gevoeld en ook symbian niet zoveel ontwikkelingen had doorgemaakt.

Overigens vind ik de mobiele varianten van Linux toch nog altijd superieur aan wat MS maakt, neem Android of Ubuntu Netbook remix.

Tablet PC's heeft MS misschien niet gemaakt / ontwikkeld, maar ik kan mij toch al behoorlijk oude (centrino 1) laptops herinneren met drukgevoelig touchscreen (1440x1024) op 14". Natuurlijk heb ik het dan over zo'n omklapbaar scherm op een "normale" notebook, maar ik moet zeggen dat ik dat een stuk aantrekkelijker vind als een normale tablet.

Over een goede periode zal dat wel weer terug komen, als iedereen z'n on-screen keyboard of beperkende OS / hardware zat is.
Anoniem: 223113
@Aaargh!15 juli 2010 20:53
Terminal Services is natuurlijk niet hetzelfde als b.v. een Google Docs, ik mag hopen dat je dat zelf ook weet. Een 'web' office werkt overal, terwijl haast niemand een TS client zal hebben.
Het is idd niet het zelfde maar om nauw te zeggen dat haast niemand een TS client heeft... Vanaf Windows XP wordt hij meegeleverd en voor OS-X is het een gratis download. Die client is natuurlijk beter bekend onder de naam extern bureaublad.
Onder windows ook terug te vinden als mstsc.exe
En Windows Mobile heeft ook TSC (los van het feit dat het niet heel nuttig is op een mini schermpje...)

Maar dit artikel is weer lekker ouderwets moddergooien. En ik vind het geen slechte argumenten die hij brengt. Maar ik durf te wedden dat er binnenkort een degelijk tegenantwoord komt van Google en Apple, MUD! :Y)
Tablets: Windows XP tablet edition
Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Tablet_PC :
In 1888 (!) eerste patent voor 'electrical stylus device for capturing handwriting'.

Dan zie je een heleboel gebeuren door de jaren heen, waaronder de RAND Tablet of de Dynabook van Alan Kay (Beiden concepten uit de jaren 60), of de GRiDPad uit 1989, of de Apple Newton uit 1991, of de IBM ThinkPad uit 1993.
En dan in 2001 komt Microsoft met de Tablet PC...
Ze waren niet de eerste, tevens verkoopt het niet echt lekker...
1992
Microsoft releases Windows for Pen Computing as a response to the PenPoint OS by GO Corporation.

Uit je eigen bron.
Eeest was er de Apple Newton dan de PDA dan de smartphone!
Smartphones: Eerst was er niets, en toen was er in 1992 de Simon van IBM, toen waren er een aantal smartphones met PalmOS en Symbian en toen in 2002 was er inderdaad Windows Mobile :O
Dat waren geen smartphones maar PDA's
Anoniem: 44174
@hiostu16 juli 2010 09:04
PDA is gewoon een andere benaming voor smartphone, de term sloeg gewoon niet aan dus hebben marketeers wat anders bedacht.
PDA is gewoon een andere benaming voor smartphone, de term sloeg gewoon niet aan dus hebben marketeers wat anders bedacht.
Hmm niet helemaal correct, een smartphone is een "PDA", maar een PDA (zeker de eerste generaties niet) is geen smartphone, in de zin dat het dikwijls geen telefoons waren, maar echt gewone digitale "organisers".
Vergeet niet dat dat uit een tijd was waar de GSM ook nog maar net aan een opmars bezig was.
Palm heeft al een lange poos naat hun pda's ook smartphone's gehad.
Over Symbian zal ik het niet weten.
Maak van online office maar meteen de gehele cloud-technologie
Willen we dat dan eigenlijk wel?

Ik ken eigenlijk geen bedrijf dat zit te springen om een cloud, vooral vanwege de veiligheid.

Als medici, wordt mij ook gewoon verboden de online features van office 2010 te gebruiken. Wat ik overigens helemaal terecht vind. Wel jammer is dat officieel alleen 2003 wordt ondersteund door het medisch centrum.

Dus tja, over achter lopen gesproken. MS stelt zijn prioriteiten waar de grootste klantenbase zich op richt.
De gemiddelde (prutser) gebruiker weet niet wat virtualisatie is en heeft geen idee welk OS z'n telefoon draait.
Anoniem: 126426
@djunicron15 juli 2010 19:56
Waarom zou cloud computing perse onveilig zijn? Niet om het een of ander, maar ik zou eerlijk gezegd Microsoft meer vertrouwen als het om het veilig opslaan van data aankomt dan een willekeurig bedrijf of erger, een willekeurige (a-technische) werknemer van een bedrijf.

offtopic:
Enigszins mierenneuken maar à la; het moet natuurlijk zijn 'als medicus'
Waarom zou cloud computing perse onveilig zijn? Niet om het een of ander, maar ik zou eerlijk gezegd Microsoft meer vertrouwen als het om het veilig opslaan van data aankomt dan een willekeurig bedrijf of erger, een willekeurige (a-technische) werknemer van een bedrijf.

offtopic:
Enigszins mierenneuken maar à la; het moet natuurlijk zijn 'als medicus'
Of het onveilig is weet ik niet, maar ik ben ouderwets ingesteld.

Ik wil mijn eigen computer, mijn eigen data op mijn eigen harde schijf, mijn eigen installatiemedia, en alles in mijn eigen beheer. Daarom speel ik geen spellen die alleen online gespeeld kunnen worden, haal ik downloadable content voor spellen weg op oneigenlijke plekken zoals torrents nadat ik het heb gekocht om het later offline te kunnen installeren, en gebruik ik geen producten die online activatie nodig hebben..... behalve Windows, omdat ik niet zonder kan vanwege bepaalde programma's die ik nodig heb.
Anoniem: 366402
@Katsunami16 juli 2010 10:40
Zo dacht ik in het begin ook.

Maar op een gegeven moment ga je je toch realiseren dat die clouddiensten toch echt wel weten waar ze mee bezig zijn.
Natuurlijk moet je niet gelijk je gevoelige content op straat gooien, zo blijven onze subversion repo en alle belangrijke documenten zoals ontwerpen en contracten mooi op onze eigen servers. Maar voor andere zaken is het toch ideaal.

Het blijft altijd een middenweg tussen beveiliging en gebruikersgemak.
Waarom zou je nog moeite/geld steken in een eigen mailserver als een google het gewoon perfect voor je kan hosten? Is een SMTP server echt zoveel veiliger als je het in eigen beheer hebt? En zo maak je je overwegingen.

Stel jezelf de volgende vraag eens: Wat zal eerder voorkomen, dat een hacker inbreekt op een clouddienst met als doel jouw documenten in te zien? Of dat een inbreker inbreekt met als doel je apparatuur (waaronder je PC) te stelen?
Wat eerder voor komt:
  • een beheerder die zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen
  • een nieuwsgierige CIA / FBI / KGB / BVD / andere spionnen-dienst komt even wat data-minen (op verzoek van een overheid, een concurent of een fijne organisatie als een RIAA, BREIN o.i.d.)
  • een bot (of zelfs een echt mens) die voorbij komt om je van de juiste, gerichte reclame (spam) te voorzien
  • een dienst, waar je inmiddels afhankelijk van bent geworden kapt er zo maar ineens mee, gaat (meer) geld vragen, of verandert eenzijdig de voorwaarden
Allemaal dingen die je met een eigen lokale hard-disk niet tegen zult komen.

Dat je ook buiten de cloud specifieke risico's loopt ben ik met je eens, maar het verschil is dat ik daar 100% zélf verantwoordelijk voor ben, en niet de een of andere commeciële partij waarvan ik nog nooit een levende ziel IRL ontmoet heb.

[Reactie gewijzigd door T-men op 16 juli 2010 16:03]

Die kom je niet tegen op je eigen harddisk?
- Als je je computer met andere moet delen zul je toch echt je bestanden tegen nieuwsgierige oogjes moeten beschermen. Sterker nog, de "beheerder" is iemand die jou kent en ook echt iets aan die info heeft. Wat moet een random sysadmin nou met mijn liefdesbrief?
- Jij denkt zeker dat de spionnen geen toegang hebben tot jouw windows bakken? MS is dikke maatjes met de amerikaanse overheid en ook met diezelfde spionnen. Zou me niks verbazen als er backdoors in zitten.
- Spambots en ander ongedierte (zoals wormen) komen ook op jouw harddisk voor als je je niet voldoende beschermt. Hoe voldoende het bij jou is weet je pas wanneer het mis gaat.
- Je hard disk kan er ook mee kappen. Er kunnen ook updates geinstalleerd worden die invloed hebben op jouw data. Op je eigen computer is je data net zo veilig als in "de wolk".

Tuurlijk, ik heb ook liever mijn data op mijn eigen disk, maar het is niet alsof clouds per definitie slecht zijn. Voor een hoop mensen biedt het alleen maar voordelen. Dat een paar control freaks nooit hun data zomaar bij een 3rd party onderbrengen zal die 3rd party een rotzorg wezen, klanten krijgen ze toch wel.
Anoniem: 126717
@Katsunami16 juli 2010 08:34
Windows kan je per telefoon activeren...
Per definitie is een pc die met openbaar netwerk is verbonden onveiliger (hacken) dan een pc die standalone is, in eigen beheer kan je het dus beveiligen door gewoonweg de belangrijke bestanden niet op een pc zetten die met een opennetwerk is verboden. Met cloud moet je altijd een verbinding hebben met internet en kan de website en applicatie nog wel zo veilig zijn als ze het kunnen maken , maar er zijn meer schakelingen, zoals het bedrijf dat je zelf al aangeeft niet altijd zijn eigen netwerk kan vrij houden van hackers, soms is het geldkwestie, soms onkunde of wat dan ook.

Heel simpel is dat op te lossen door interne netwerk los te maken van het internet en alleen bepaalde pc met het internet te verbinden die dan weer niet aan het netwerk zitten. Dat is eigenlijk de enigste manier om 100% zeker te zijn dat je bestanden niet digitaal worden gestolen. Wel backups ergens anders opslaat op de zelfde manier natuurlijk, want brand of iets dergelijk kan altijd.
Anoniem: 366402
@mad_max23416 juli 2010 10:27
Het nadeel van deze setup is alleen dat het zo verrekte onhandig is om mee te werken.
Dat is ook de reden dat het in de praktijk bijna niet gebruikt wordt. (Defensie gebruikt bijvoorbeeld wel een afgezonderd net, maar dat staat dan ook stijf van de procedures.)
Tegenwoordig is het internet zo ingeburgerd dat ook bij het dagelijks werk het regelmatig gebruikt wordt voor referenties, bronvermeldingen of zelfs materiaal.

Natuurlijk brengt cloudcomputing een risico met zich mee omdat je geen grip hebt op de servers, en dus ook niet op de mate van beveiliging. Maar het internet weren is totale nonsense in het voorbeeld met eigen beheer (en dan ook gelijk eigen gebruik, want niets is onveilger dan een gebruiker, denk aan trojans, usb sticks, hardcopies of social engineering), omdat je zelf de beveiliging van je verbinding in de hand hebt. Een goede firewall (en dan bedoel ik niet een firewall op een gebruikers PC, zo'n knullige zonealarm, maar echt een serieus filter tussen jou en je verbinding) is genoeg om 'hackers' buiten te houden. Ik heb meer vertrouwen in m'n firewall dan in m'n voordeur.
Het Danger-dataverlies-incident van oktober 2009 was te wijten aan Microsoft. Bron: http://www.slowtraincomin...ndex.php/Microsoft#Danger

Wat heeft Microsoft gedaan dat je het vertrouwt?
Ik las laatst nog dat medici dankzij de EULA eigenlijk geheel geen gebruik van windows zouden mogen maken, hier staat namelijk in dat Microsoft het recht voorbehoud om informatie van je PC op te vragen en dit met derden te delen.
Gaat namelijk tegen het medisch geheim in.
een EULA staat niet boven de wet. Microsoft kan er in zetten dat ze het mogen hebben maar dat maakt de EULA nog niet rechtsgeldig. Mocht Microsoft ooit privacy gevoelige informatie opslaan dan kan de openbaar aanklager daar volgens mij prima tegen procederen.

Dat medici vanwege een EULA windows niet zouden mogen gebruiken is de zaken omdraaien
Het zal je misschien als een verrassing in de ogen klinken (tenzij je het luidop voorleest dan klopt het gezegde weer verander dan ogen in oren) Microsoft noch Aplle mogen net als jij of gelijk welk contract dat je tekent niets tegen de wet doen.
dus zelfs in en contract (wat een nog grotere wettelijke basis heeft dan een waardeloze EULA) Mag er iets onwettelijk instaan, dan geld dat niet.

EULA en contracten staan niet boven de wet.

En EULA's hebben in Be & Nl geen of nauwelijks betekenis.

Je kan niet akkoord gaan met de EULA voor de aanschaf van het product, want die is niet op voorhand bekend. Dus is de ELUA irrelevant.
Eeehm... sinds wanneer loopt Windows Mobile achter?
Voor 6.5 liepen ze idd achter.

Met 6.5 hebben ze een geweldige inhaalslag gemaakt die het kan meten met de iphone qua gebruiksgemak. En veel meer kan ook nog.

Dus ik weet niet waar je dat vandaan haalt?
Je bedoelt die halfbakken shell op je home screen die voor de rest niet doorgetrokken is in de rest van het OS?
online office zou ik toch niet zeggen. De online versies van Word, Excel Powerpoint zijn echt wel krachtiger dan de google varianten.
Probeer het zelf maar eens op http://office.live.com (denk wel dat je eerst een skydrive moet aanmaken)

en voor collaboration (BPOS) lopen ze in redmond ook niet achter Op de andere punten geef ik je gelijk
Op vrijwel elk gebied. Zonder Office en Windows was Microsoft allang failliet geweest. En het is dankzij vendor lock-in dat ze daar nog bakken met geld mee binnen blijven halen. Ieder ander product is maar weinig succesvol geweest.

Ik ben het ook niet eens met zijn kritiek op gmail. Ik ben laatst nog eens ingelogt in m'n Windows Hotmail en dat is pas een draak van een interface, ik vind gmail erg fijn werken en heb het altijd openstaan. Als ik hotmail open wil ik liefst zo snel mogelijk weer weg. Ik gebruik hotmail dan ook enkel en alleen als spambox.

Ben het wel met hem eens dat Vista puur een imagoprobleem was want ik heb met Vista en 7 gewerkt en ik merk weinig tot geen verschil tussen beiden. Vista was vooral ook een ongelukkig gekozen naam, werd te lang uitgesteld en in die periode teveel de hemel in geprezen waardoor het uiteindelijk eigenlijk alleen maar tegen kon vallen. Windows 7 kwam snel daarna en die was toen al op het niveau van Vista SP1+.

Ik zou in ieder geval nooit overwegen de iPhone 4 aan te schaffen na alle negatieve berichtgeving en zeker niet na die aktie van Apple om gewoon met een softwareupdate streepjes weer te geven die er eigenlijk niet zijn, dat is je klanten gewoon voor de gek houden. Een Windows Phone 7 zou ik overgens ook niet aan moeten denken.
Ik zou in ieder geval nooit overwegen de iPhone 4 aan te schaffen na alle negatieve berichtgeving en zeker niet na die aktie van Apple om gewoon met een softwareupdate streepjes weer te geven die er eigenlijk niet zijn, dat is je klanten gewoon voor de gek houden. Een Windows Phone 7 zou ik overgens ook niet aan moeten denken.
Toch even een correctie: de software update bestaat uit precies het tegenovergestelde, namelijk niet langer streepjes weergeven die er eigenlijk niet zijn. Daarnaast is dit *niet* de respons op het probleem, maar een eerste gedeeltelijke oplossing.
Bron: Apple brengt updates uit die 'death grip' moeten verhelpen
Cnet meldt bovendien dat een gesprek wegviel terwijl het toestel twee streepjes aangaf. Dat is opvallend omdat na de update juist minder streepjes zouden worden weergegeven, waardoor een bereik van twee streepjes wijst op een sterker signaal dan voorheen.
Dit noem je een gedeeltelijke oplossing? Het bereik is, volgens bovenstaand bericht, nog steeds niet verbeterd. Alleen de weergave van streepjes is aangepast. Nu is dus pas echt te zien hoe slecht het bereik is. Hier is dus feitelijk nog helemaal niets opgelost.

- edit -

Bronvermelding toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door De Dona op 15 juli 2010 18:55]

Anoniem: 310408
@mkools2415 juli 2010 18:48
en zeker niet na die aktie van Apple om gewoon met een softwareupdate streepjes weer te geven die er eigenlijk niet zijn,
Bijna goed, het is precies omgekeerd.
Ik ben laatst nog eens ingelogt in m'n Windows Hotmail en dat is pas een draak van een interface
Windows Business Server 2010 hier met Exchange, als je Outlook web-access gebruikt dan is Hotmail een verademing ;)
Ik vind zelf Roundcube fijn werken (staat op onze server voor klanten).
Ik zou in ieder geval nooit overwegen de iPhone 4 aan te schaffen na alle negatieve berichtgeving en zeker niet na die aktie van Apple om gewoon met een softwareupdate streepjes weer te geven die er eigenlijk niet zijn, dat is je klanten gewoon voor de gek houden.
Het lijkt me nogal voor de hand liggen dat het niet de keuze van Apple is geweest om die signaal balkjes te fuzzen, maar van AT&T. Het is een publiek geheim dat het AT&T netwerk ontzettend ruk is in de VS, en dat de dekking in gebieden waar AT&T deze als 'goed' weergeeft in de realiteit soms gewoon slecht is. Apple had een grote carrier nodig om zijn iPhone succesvol in de markt te zetten, en AT&T had er belang bij dat klanten het idee hadden dat hun signaalsterkte in orde was. 1+1 = 3 zou ik zeggen...

Wat Apple nu heeft gedaan met de 4.01 update is deze 'tweak' ongedaan maken zodat mensen gewoon kunnen zien dat hun dekking slecht is.

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 15 juli 2010 18:08]

Heb je daar ergens een bron van?

En desalnietemin vind ik het ongelooflijk not done.
Nee, maar het ligt natuurlijk zo gigantisch voor de hand dat ik het zo ook wel durf te veronderstellen. Het heeft voor Apple totaal geen voordeel om de signaalsterkte te overwaarderen, sterker nog, zoals nu wel blijkt is het zelfs een enorme blunder gebleken, als een van de belangrijkste onderdelen van het hele PR drama rond de iPhone 4 ontvangst. Voor AT&T is het natuurlijk precies omgekeerd, die sluiten speciaal een exlusieve deal om de iPhone te leveren om mensen over te halen op AT&T over te stappen, en dat gaat natuurlijk niet lukken als potentiële nieuwe klanten het idee hebben dat het netwerk matig is.

Ik vind het ook niet bijster handig dat ze zoiets doen, maar ze zullen wel geen keus gehad hebben. De telefoon op verizon lanceren was geen optie omdat dat een cdma netwerk is en de iphone dan niet in Europa zou werken, Sprint is volgens mij veel te klein, en dan hou je alleen AT&T over als partner, als die simpelweg eisen dat het signaal beter moet worden weergegeven dan het is... Het is geloof ik ook niet de eerste keer dat dit gebeurt en ook niet het eerste toestel, AT&T schijnt zelfs een officiële rekenmethode voor de balkjes te hebben waar telefoons aan moeten voldoen (hier werd tenminste aan gerefereerd in een van de eerste reacties van Apple op de signaal problemen)
Die bugs zijn niet het gevolg van super snel vooraan willen lopen, die zijn inherent aan het introduceren van nieuwe producten. Soms heb je daar gewoon pech mee. Microsoft zou dan volgens jou nooit dergelijke fouten hebben gehad? Ik kan mij er heel wat herinneren.
Zoals bijvoorbeeld de Xbox en Xbox 360
Je gaat meer tijd en geld in R&D en QA stoppen als je voorop wil lopen. Dus je spreekt jezelf tegen. Als je constant wil volgen kopier je gewoon en heb je geen R&D nodig, slechts een fabriek in China.


Ik vind die vent maar een clown, het is mooi praten over concurrenten die het beter doen en de markten voor je creeren. De virtualisatie-markt is nog steeds groeiend, dus op hetzelfde percentage blijven steken is niet perse slecht...

Als je het mij vraagt is hij de zoveelste fatsige amerikaan die denkt dingen te weten, waar die echt geen benul van heeft...

"One of the things I want to make sure you know today is that you're going to be able to use a Windows Phone 7 and not have to worry about how you're holding it to make a phone call," Turner said, referring to the Microsoft mobile operating system set to debut on smartphones this fall.

Alsof Microsoft iets te zeggen heeft over de ontwerpen van haar klanten; Motorola, Nokia, HTC enz...
Anoniem: 95032
@wildhagen15 juli 2010 18:43
toch op alle gebieden zeker. Desktop, laptop, tablet, phones, consoles, ... noem maar op.
op alles microsoft kan veel gekkerere dingen maken
je heb een xbox 360 een pc en een tel maar het praat niet met elkaar
Anoniem: 362487
@wildhagen15 juli 2010 18:47
Tja, laat Apple nou geen Q&A's hebben aangaande hun iPhone 4.

'It just works' en elk probleem is een gebruikers probleem.

Don't believe me, call them!
QA = Quality Assurance
Q&A = Question & Answer

Just saying
Ik vind het grappig, maar MS moet zich niet hierin begeven. Ik bedoel, sta er gewoon boven, op die manier bereik je veel meer dingen. Nu is het namelijk wel erg makkelijk te zeggen dat Vista veel meer was dan 1 probleem, dat we nog ME hadden en de KIN telefoons blijkbaar ook niet je van het waren + dat de iPhone 4 het grootste verkoopsucces to-date is, wat niet over Vista te zeggen was. Het gaat allemaal nergens over, kom gewoon met producten die de iPhone de markt kunnen uitdrukken, dan heb je dit commentaar namelijk niet nodig. Als je alleen maar loopt te zeiken op elke concurrent "out there" dan maakt dat een slechte indruk.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 15 juli 2010 17:05]

Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind Apple mooi spul maken en ik ben ook geen MS fanboy maar Apple kan er ook wat van. Ze hebben bijvoorbeeld miljoenen gestoken in hun "Mac vs PC" campagnes en dergelijke om de concurrenten zwart te maken. Dus om nu te zeggen dat MS er maar 'boven moet gaan staan' vind ik een beetje oneerlijk. Apple doet precies hetzelfde.

Ik ben het er verder mee eens dat bedrijven met producten moeten komen die de concurrent uit de markt drukken.
Het gaat er mij niet om wie er nog meer anderen zwart maakt, ook Apple zou er boven moeten staan ja. Maar MS is wel even een wat groter bedrijf, dat op dit moment op veel gebieden achterloopt, dus om dan zo naar buiten te komen... niet handig en niet nodig.
Maar MS is wel even een wat groter bedrijf
Pas op met wat je zegt. In beurswaarde gemeten doen bedrijven niet voor elkaar onder. ook omzet en winst zijn (relatief) aan elkaar gewaagd..
Dan ben je dus gewoon hypocriet apple doet dit al jaren, elke kleine of grote foutje zord uitvergroot en belachelijk gemaakt in de reclame campagnes . Maar als MS eens een opmerking maakt op een keynote is het plots "not done"
Echter heb ik je nog nooit kritiek wien geven op apple om nog veel erger, het ñaakt je dus zel uit en dat is nog steeds hypocresie.
Dan lees je mijn comments niet goed door denk ik, bovendien zijn hier nooit artikelen geweest (voor zover ik weet) over de Mac vs PC reclames. En in zin 1 staat weldegelijk dat ik dit ook van Apple vind.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 16 juli 2010 09:44]

Je commentaar is dat apple erboven "zou moeten staan" en vervolgens ga je foute excuses zoeken waarom apple dit wel mag . Nee in dit opzicht is apple veel slechter dan MS .
Anoniem: 131162
@vgroenewold15 juli 2010 21:14
volgensmij is apple sinds een aantal maanden microsoft in waarde voorbij...
Apple staat er zelf ook niet boven, die wil maar al te graag (net zoals Microsoft hier) een grapje maken richting Microsoft. Iemand die zich deze banners nog kan herinnerne op een WWDC van Apple in 2004, Redmons start your photocopiers:

http://www.opinionstick.c...StartYourPhotocopiers.jpg

Ik denk dat dit soort grapjes gewoon moet kunnen. Ik moest er toen bij Apple om gniffelen en nu ook wel weer. Als bedrijf moet je gewoon een klein steekje mogen geven naar je concurent. Zolang het maar niet bij publiekelijk je concurent afbranden terecht komt. Dan vind ik het niet meer zo leuk. Daar heb ik beide bedrijven niet op kunnen betrappen.
Ja, die is dus nog niet op de markt... precies mijn punt, dat moet zich nog helemaal bewijzen.
Dan lijkt het mij moeilijker om kritische opmerkingen te maken :P

Maargoed, het punt is nu tuurlijk wel dat Windows 7 een duidelijke verbetering is op Vista, en dat Apple voor hun iPhone 4 nog geen verbetering heeft... Die vergelijking slaat natuurlijk nergens op, maar in een toespraak scoort het wel :P
Windows Vista is ook wel heel veel ouder dan de iPhone 4. Voordat je verklaart dat er niets aan gedaan wordt mag je eerst even een paar maanden wachten.
Wij kijken hier een beetje raar tegenaan maar in amerika is het heel normaal om je tegen het product van een ander af te zetten. Je kunt uit deze speech dus niet zomaar afleiden dat MS jaloers is of achterloopt

Zie bijvoorbeeld hier
Volgens mij staat er nou juist in het artikel dat Google nog dingen toe moet voegen in hun Docs programma wat er bij Microsoft al jaren in zit? Ik weet niet hoe ik dit moet interpreteren als achterlopen?
Ieder bedrijf komt ooit wel in de periode dat ze ver achter lopen.
Apple heeft dit ook mee gemaakt (voor de iPod).

Het is alleen maar goed dat dit gebeurd, zo kunnen bedrijven leren en blijven verbeteren, en dat levert weer goede concurrentie op!

Echter vind ik ook dat microsoft bij windows mobile 7 misschien iets te veel de iPhone na wilt doen. Dit is natuurlijk leuk voor de mainstream markt, maar ik kijk er niet echt naar uit. De oude windows mobile is namelijk functioneel, ondanks dat sommige handelingen niet zo goed uit te voeren zijn.
Ik denk dus dat mijn volgende telefoon een andriod word.

Verder ben ik wel benieuwd wat microsoft voor de rest heeft te brengen, praatjes vullen namelijk geen gaatjes :)
Ik vind het wel grappig :P
Ik zou het echt grappig vinden als Turner tijdens zijn optreden gestoord werd door z'n mobiele telefoon en vervolgens een iPhone uit z'n binnenzak haalt.... :P
En dan met twee vingers vastpakken omdat ie anders geen bereik heeft :)
Ik zou snel solliciteren naar een baan als PR-medewerker ;).
Anoniem: 118498
@Hyronymus15 juli 2010 21:42
Ja daar gaat hij dan ook echt op vooruit 8)7
geweldig deze C O O man :z
over de tekstverwerker van Google Docs: "Ze hebben onlangs een liniaal in hun tekstverwerker geïntroduceerd, een applicatie die wij al 14 jaar hebben."
Ja, maar met het liniaaltje waren ze wel eerder!

Voor de rest sluit ik me bij jou aan.
Anoniem: 285004
@avec_style15 juli 2010 23:22
klopt volledig. Ook leuk om te zien dat ze een C O O hebben. een echte top man deze coo.
Hij heeft wel moed zeg. Want MS heeft een eigen Vista phone. De Kin. Met zijn 503 verkochte eenheden (en nee MS fanboys, 8000 of zelfs 80.000 is NIET beter)

Ik denk dat deze keynote voornamelijk aangeeft hoe weinig MS de huidige markt begrijpt.

Denkt echt iemand dat Google Docs een volledige vervanging is van een desktop pakket dat een vermogen kost? Ik gebruik het zelf tot volle tevredenheid maar ik ben eigenlijk ook volledig te vreden geweest met word-pad. Heb gewoon niet zoveel nodig als ik een brief moet tikken.

Gmail? Hetzelfde, oh het heeft niet alles wat Exchange met outlook kan, maar hoeveel mensen hebben dit werkelijk nodig? Bovendien draai ik OSX, Linux en pas als ik geen keuze heb windows. Raad eens hoe de webmail van MS er uit ziet op een niet IE browser? Hoe outlook draait onder Linux?

De markt is aan het veranderen MS, en je maakt jezelf alleen onsterfelijk belachelijk als je commentaar hebt op een telefoon die in miljoenen verkoopt als je net zelf onderuit bent gegaan met een telefoon die nog niet 1 unit per miljoen potentieele klanten in noord America verkoopt.

Ja, Apple heeft een domme fout begaan. Maar als je daarover begint, dan nodig je iedereen uit om al jouw oude domme fouten NOG maar eens een keer naar boven te halen.

En dan de mission statement. Eh, dit is MS, die meerdere malen betrapt is op het zenden van extra informatie van haar programma's naar huis. Dit is het bedrijf dat NOOIT geprotesteerd heeft tegen China's censuur.

En het doel is om alle klanten van Google te krijgen? Snapt hij er nu HELEMAAL niets van? MS is oud, Google is nieuw. De enigste klanten die Google HEEFT zijn EX-MS klanten. Gmail gebruikers zijn EX-outlook/hotmail gebruikers die MS aan de kant hebben gezet. Dit zijn dus niet klant die je krijgt, maar klanten die terug moet winnen.

iedere marketeer weet dat dit een heel andere aanpak vraagt.

Om te vertalen. Jumbo is de nieuwe supermarkt en kan dus klanten van AH weghalen. AH zal die klanten TERUG moeten winnen met de realisatie dat die klanten AH al kennen en al een besluit genomen hebben om toch naar Jumbo te gaan. Het is makkelijker om een nieuw meisje te verleiden dan je ex, want zij kent al je perversies.

MS is hier aan het reageren en heeft blijkbaar niet door dat dit compleet fout is voor een bedrijf van haar grote. Ze zou moeten leiden, niet volgen. Dat MS dit niet doet is veelzeggend. Een nieuwkomer kan zeggen dat ze de markt gaan opbreken met Bing. MS moet eerst maar eens uitleggen waarom dat niet allang gebeurt is.
En nu doet apple het zelfde?! Ja Blackberry en andere telefoons hebben ook last van bereikproblemen als je je hand om het onderste gedeelte klamt...
Anoniem: 276647
15 juli 2010 18:30
Typisch geval van apples met peren vergelijken :+

En nu eens Apple OS 4 vergelijken met Windows Phone 7? }>

-nog steeds geen copy-paste
-geen native software mogelijk
-windows marketplace: voor mensen die niet te veel keuze willen?

Ik denk dat iedereen die met telefoons te maken heeft wel kan voorspellen wat voor succes dit gaat worden, en dan richten ze hun marketing nog voornamelijk op de jeugd :?

Good luck and goodbye Microsoft... don't go down the mobile market kicking and screaming.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 276647 op 15 juli 2010 18:33]

Copy/paste is (voorlopig) vervangen voor een ander systeem, waarbij je door op een email/telefoonnummer/website te tappen een actie ermee kan uitvoeren. Daarnaast zal er in een latere versie wel copy/paste zitten.
Native software, wat is daar de meerwaarde van? Met Silverlight kan je alle API's van de telefoon aanspreken, dus kan je alles doen wat je wilt. Daarnaast heb je XNA, waarmee je met minimale moeite games voor de xbox live, pc en windows phone kan bouwen.
Hoe kom je erbij dat er weinig apps in de marketplace zullen staan? In April was de eerste versie van de SDK al uit, 2 dagen geleden een tweede versie. Microsoft biedt sommige app-makers garanties om te zorgen dat er bij launch al genoeg apps zijn. Over apps hoef je je dus echt geen zorgen te maken imho. Type bijvoorbeeld eens op youtube "Windows Phone 7" in en je ziet er al tig demo's van WP7 apps.
dat de marketplace praktisch leeg was heeft ermee te maken dat WP7 nog niet uit is. En hoezo wil je meer dan 1k apps? Ik hoef niet 300 varianten van tetris en 4k verschillende fart-apps. De devvers die nu verhuizen doen het omdat er juist TE veel apps zijn op de iOS marketplace
Tja je koopt een telefoon toch primair voor telefoneren lijkt me en dan vind ik het feit dat je geen fatsoenlijk signaal ontvangst hebt op de ihpone 4 omdat je hem "verkeerd" vastpakt een veel grotere blunder. :z

[Reactie gewijzigd door Kaasje123 op 15 juli 2010 19:03]

Anoniem: 231526
@Kaasje12316 juli 2010 11:56
Het is een blunder, maar naar mening toch nog te veel uitvergroot. Iedereen doet nu net alsof Apple eindelijk van haar hoge troon afvalt en het merk kapot is. Yeah right. Als MS alles overleefd heeft tot nu toe, zit het in Cupertino ook wel okay.

Apple? Doe mij een busje coating en we lullen nergens over.
Anoniem: 19339
15 juli 2010 17:03
De tablet zou volgens hem echter niet geschikt zijn voor het creëren van content en deze herfst zouden er Windows 7-tablets komen die de plek gaan innemen tussen de pc en readers, wat hij de sweet spot noemde.
Content creeren doe je met een applicatie, en welk OS eronder draait, zou niet echt uit mogen maken. Ik zou niet weten wat het voordeel van Windows boven iOS op een tablet zou zijn, om content te maken.

De plek tussen pc en reader? Volgens mij is dat precies de plek die de iPad heeft ingenomen... Het is voor mij een beetje beperkend apparaat op het moment, maar m'n moeder zou er alles mee kunnen doen wat ze nodig heeft op IT-gebied, behalve dat het te weinig storage heeft om veel foto's op te slaan.
Om content te creeren heb je wel de goede invoermogelijkheden nodig. En die ontbreken nogal op de iPad. Je kunt er niet met een pen op schrijven, dus het werkt niet als een digitaal kladblok. Je kunt niet even snel aantekeningen in de kantlijn maken in een document dat je aan het lezen bent.
Een fysiek toestenbord zit er ook niet op. Een virtueel toetsenbord tikt vervelend, en kost heel veel scherm ruimte. Niet geschik voor het grotere typewerk.

Dat soort overwegingen zijn wel degelijk relevant bij het creeren van content. De iPad is gewoon vanwege de aanwezige hardware primair een device om content tot je te nemen, niet om het te creeeren. Daar is niets mis mee, maar het is wel een verschil.

Verder heb je natuurlijk ook nog de processor kracht... Ik werk met Photoshop op mijn Vista tablet. Dat werk perfect met een dual core cpu en 4GB ram. Dat hoef je natuurlijk niet te proberen op een iPad. De iPad gebruikt je op foto's te bekijken, maar niet om de foto's te bewerken.

En dat is niet slecht of goed, maar gewoon verschillend.
En die applicatie is niet afhankelijk van de processor die erin zit ? of het geheugen ?


en content creatie applicaties zijn 75% zo niet 90% windows.

de plek die de ipad inneemt heeft nog een hoog gadget gehalte , ALS ( let op ALS) men een goede windows 7 tablet weet te maken, die ruime ondersteuning bied aan veel gebruikte bedrijfsapplicaties dan ontstaat er inderdaad een sweetspot.

ik ben bang dat de tablet niet de revolutie gaat zijn die men hoopt.
Ook hier loopt MS achter de feiten aan: Apple is bezig iLife voor iOS te maken en Adobe was ook bezig met een speciale versie van photoshop geloof ik. No Way dat ik op een Tablet met het 'zware' en vinger-onvriendelijke photoshop ga werken.
Anoniem: 264902
15 juli 2010 17:00
Ook grapte hij dat het straks niet uitmaakt hoe een Windows Phone 7-toestel wordt vastgehouden.

Wat een idioot, op zijn MS weer geript want Nokia had hier al een viral over.
Ook grapte hij dat het straks niet uitmaakt hoe een Windows Phone 7-toestel wordt vastgehouden.

Wat een idioot, op zijn MS weer geript want Nokia had hier al een viral over.
En ook dom want zodra hun phones er zijn zal het makkelijk zijn aan te tonen dat net als bij de iPhone je hand de antenne kan afschermen.

Btw, nu heeft bijna iedereen in mijn bedrijf de nieuwe iPhones (96 stuks in totaal) en niemand heeft hier in Parijs ook maar de minste problemen. Twee medewerkers die Nokia's hadden omdat ze in een gebied met laag signaal wonen kunnen nu ook de iPhone4 gebruiken.

De server peeps vertellen me dat de dagelijkse verzending van data nu 30% minder tijd neemt dan voorheen, een duidelijk teken dat de nieuwe iPhones makkelijker en sneller data ontvangen. Nu willen de natuurlijk meer data verzenden.
Inderdaad zeer bizarre uitspraak vermits zij nooit kunnen weten hoe de hardware gaat werken want ze ontwerpen die niet zelf. Die uitspraak zal nog als een boomerang in hun gezicht terecht komen.
erg zielig dat zo groot bedrijf zich zo kinderachtig uitlaat is me al meer opgevallen dat mircosoft erg kinderachtig is met opmerkingen richting concurrenten kijk als ze zelf nu alles op een rijtje hadden dan hadden ze daar iets meer recht toe maar mircosoft heeft ook heel wat blunders gemaakt over de jaren heen.

windows mobile 4t/m6 was gewoon weg slecht en niet mee te werken compatibele met niets is maar te hopen dat windows mobile 7 geen volgende mobile vista word.

Om over vista en win ME nog maar te zwijgen en zo kan ik nog wel een lijstje opnoemen van slechte mircosoft producten.

zegt kin iemand iets ??? Dat is de mircosoft telefoon die compleet geflopt is en er zijn maar 503 exemplaren van verkocht zijn en dan grapjes maken over de iphone 4 na alle successen van apple

iedereen heeft wel eens een rot appeltje er tussen apple niet uitgezonderd

O begrijp me niet verkeerd ik neem het hier wel op voor apple omdat ik dit echt zielig vindt van mircosoft maar ik zal nooit iets van apple kopen I don't compute with fruit
Aan de andere kant, Apple maakt al jaren grappen over Microsoft tijdens officiele presentaties.

Dus op zich -zeker in de VS- niet zo heel vreemd dat Microsoft ook eens een keer een heel klein (want meer is het niet) grapje terug maakt om vervolgens Apple een groot compliment te geven door de iPad geweldig voor mediaconsumptie te noemen.
ook triest van Apple dan maar ja, moet je zelf dan ook als groot bedrijf je zo opstellen als je concurrent, kinderachtig gewoon !

Ik vindt van niet blijf dan gewoon professioneel en ga er niet op in of kom met een beter product maar dan kunnen ze ook niet.

dat laatste over de ipad is denk ik sarcasme want de ipad vindt ik helemaal niet aan zijn verwachtingen voldoen tegen de prijs wat er tegen over staat en ik weet dat ik daar niet de enigen in ben.

[Reactie gewijzigd door dispie op 16 juli 2010 11:04]

Ik vindt van niet blijf dan gewoon professioneel en ga er niet of kom met een beter product maar dan kunnen ze ook niet.
Ik weet niet helemaal hoe je deze zin bedoeld, maar wat betreft goede producten, ik vind een 90% marktaandeel van computer besturingssystemen toch wel redelijk getuigen van een goed product, iets waar apple ooit voorsprong had, maar dat is kwijtgeraakt aan microsoft.....
En nou niet gaan zeuren over marketing en monopoly, microsoft heeft het gewoon beter aangepakt dan apple, apple doet het doorgaans beter op de smartphonemarkt, maar pakken het iphone 4 fiasco gewoon verkeerd aan, stom, jammer, volgende keer beter.
En dat microsoft daar leuk op in speeld, prima, dat is vrij normaal in deze business, dat doen alle concurenten van elkaar in zo'n situatie.
Denk je echt dat het marktaandeel (of het aantal verkocht) bepaald of een product goed is of niet?
Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld Volkswagen auto's beter zijn dan Ferrari's omdat er meer Volkswagens verkocht worden....
Heb jij ooit WM gebruikt? Denk het niet, ik persoonlijk vond mijn windows mobile 5 en 6 later pda acer N310 beter qua pda functie dan mijn iphone tot ios 3.xx .

Verschil echter met de meeste windows mobile toestellen was dat die 3.7" scherm had en dan was WM heel goed te gebruiken, met mobile shell ed zelfs beter dan wat de iphone nu heeft qua dagelijks gebruik .
Anoniem: 231526
@k99516 juli 2010 11:53
Ik vond het zo spannend om eindelijk eens een WM-telefoon te hebben...maar uit ellende na een jaar kapot gegooid tegen een muur. Ben superzuinig op spulletjes, gooi zelden iets weg voordat het op is, maar dat verdiende dat ding.

Begonnen met WM5 en daarna met custom roms, tevergeefs, tot 6.5 geprobeerd.

Nee ik begrijp echt niet dat mensen, naar tevredenheid, WM kunnen gebruiken. Nokia, Samsung, iPhone, 'Droid, allemaal prima. Maar WM?
Wat was er dan zo erg aan die WM?
Anoniem: 259957
15 juli 2010 16:50
Ik vind het toch een beetje een foute vergelijking. Meeste mensen klaagde over Vista omdat ze het door hun strot gedouwd kregen terwijl ze liever vasthielden aan XP om te wachten op Windows 7.

iPhone 4 is een typische PR blunder, na een ontwerpfout. Komt nog bij dat je de iPhone 4 met gemak links kan laten liggen, terwijl Windows Vista op elke nieuwe PC geleverd kwam.
Vista werd helemaal niet door de strot geduwd. Dat er veel geklaagd werd, was grotendeels nog eens volledig ten onrechte ook.

Het probleem was dat veel fabrikanten pas héél laat met drivers kwamen, waardoor de devices bij de release van Vista nog niet meteen werkten.

Vista an sich was niks mis mee, er waren aanzienlijk minder problemen met Vista kort na de release, dan er destijds bij de introductie van XP waren, want dat was écht af en toe behoorlijk dramatisch te noemen.
Kip en het ei probleem he, door Vista zelf moesten al die drivers op de schop en dat was een keuze van Microsoft. Uiteindelijk zat de klant ermee, door die keuze. Dat derden dan moeten opschieten is leuk en aardig en zeker een deel van het probleem geweest, maar eerst verantwoordelijke lijkt mij de maker. Verder was er wel meer aande hand, stabiliteit was minder, UI was wat rommeliger, etc.
Dat Vista andere drivers moest is gewoon een keuze geweest van MS die ze hebben moeten maken. Als ze dat niet met Vista hadden gedaan, hadden ze het nu met 7 moeten doen. Bij XP moesten ook ineens een heleboel consumentenprodukten nieuwe drivers, waarvan een groot deel nooit is uitgebracht.

Als ik zie dat HP gewoon in de driverpagina's van bepaalde printers heeft staan: "Windows Vista drivers: geen ondersteuning, koop een nieuwe printer", terwijl er in Vista gewoon een generieke driver voor de hele serie ingebouwd is... wie is dan de schuldige, HP of Microsoft?
Microsoft, wtf... Je verwacht toch niet dat een bedrijf tot in het oneindige drivers blijft uitbrengen?
Overigens doet mijn Canon Scanner en HP printer het wel met Win7 maar niet met Vista, rara.
Ware het niet dat HP gewoon support staakt voor produkten die nog geen jaar voor de introductie van Vista gewoon te koop waren. Ik snap HP ook niet echt, geen support leveren voor Vista voor produkten die een jaar voor introductie van een nieuw OS nog gewoon te koop waren, maar wel tot in het oneindige linuxsupport leveren voor al hun printers via het hplip project.
Weet niet meer wat het exacte printertype was, maar toen ik bij wijze van spreken een Deskjet 3645 aansloot op een Vista PC, werd deze niet automatisch herkend. Naar de HP website -> nieuwe printer kopen. Vervolgens kijk je wat er aan drivers wel beschikbaar is, zit gewoon de "Deskjet 3640 series" ingebouwd in Vista. Wat voor rare adviezen geef je dan als fabrikant?
Anoniem: 196662
@vgroenewold16 juli 2010 10:17
Hallo vgroenewold. Je bent weer leuke flamebait aan het schrijven en net jij bent de persoon die op het forum voorstander bent van censuur toepassen en zware straffen tegen deze flamebaits? Kan je dan ofwel eens toegeven dat je een Appleboy bent ipv zo hard proberen te verbergen, of kan je ook doen waar je op het forum voor pleit?

Ms heeft Vista langer dan ooit tevoren beschikbaar gesteld als beta, juist omdat alles zwaar werd aangepast. Dus het is wel degelijk de 3rd parties die veel te laat tot aktie zijn gekomen.
Enige echte bug in Vista was bij de netwerkoverdracht tussen Windows shares die ipv gigabit meestal rond de 20MB/s bleef hangen. Verder zal er geen enkele eindgebruikers iets gemerkt hebben dat Ms kon verholpen hebben.

Jij wil er gewoon meer van maken dan het is omdat je de perceptie wil creëeren dat Ms fout heeft gehandeld. Bij Apple doen ze er alles aan om jouw hun systeem onder controle te houden, omdat ze bang zijn dat fouten van 3rd party op Apple zelf zouden afstralen. (Ze hebben zelfs een nog veel grotere vrees dat hun gebruikers iets fout zouden doen.)
Dus probeer je mensen te tonen adhv Vista, dat Apple de betere keuze zou maken om de leiband kort te houden. Win7 heeft echter al bewezen dat het helemaal niet op Ms is gekomen want mensen stappen er lustig op over.
Je hoort de Appleboys altijd klagen over Vista maar Win7 proberen ze met een krop in de keel toch nog lichtjes succesvol te noemen. Beseffen ze wel niet dat Vista en Win7 one and the same zijn als het gaat om de dingen waar ze Vista op bekritiseren.
En Office 2007, veel mensen gingen van xp+officexp/2003 naar vista+office2007. Mijn vader zat ook te zeuren over dat waardeloze vista totdat hij eindelijk doorhad dat het enige wat hij met vista te maken had bestond uit het loginscherm, de verkenner en een paar icons op de desktop. Het probleem waren de veranderingen in word en excel.
Anoniem: 112442
@wildhagen15 juli 2010 17:21
Vista werd helemaal niet door de strot geduwd.
Natuurlijk wel.
Na verloop van tijd kreeg je alleen Vista bij je notebook of merk PC er was geen optie meer om Windows XP of geen OS op je notebook of merk PC te krijgen.

Dus Vista wordt door je strot geduwd.

Ja je kan en mag het terug sturen dan ben je meer tijd en ellende kwijt dan die 25 Euro die je terug krijgt.
Zo kunnen we nog wel meer vergelijkingen noemen. Nokia met alleen het Symbian OS, Apple met alleen Mac OSX, etcetera... Punt blijft dat Vista helemaal niet zo slecht was, en dat het een of andere bandwagon was om te claimen dat Vista zoog.

Noem eens, naast de minimum specs :X, iets wat slechter was in Vista dan in XP?
Bij de meeste OEMs heb je de hele levensduur van Vista altijd de downgrade optie naar xp gekregen.

Veel moeite moet je ook niet doen om kale hardware te krijgen. Ipv een standaard webform zal je eens moeten bellen/mailen. In een supermarkt zal je inderdaad een medewerker moeten zoeken om het te regelen (en hem een rotdag te bezorgen met een moeilijke klant).
Je hebt ondertussen ook al genoeg retailers die systemen verkopen zonder OS. Niet omdat ze zoveel klanten hebben die Linux willen gebruiken, maar wel omdat ze veel klanten hebben die liever hun Windows illegaal installeren.
Het probleem was dat veel fabrikanten pas héél laat met drivers kwamen, waardoor de devices bij de release van Vista nog niet meteen werkten.
Indien dat bij linux (of bsd) het geval is dan ligt het aan het OS maar bij vista aan de hardware fabrikanten?
Anoniem: 196662
@blouweKip16 juli 2010 10:32
Bij Linux distributies ligt dat bij de fabrikanten als ze zeggen dat ze compatibel zijn met Linux. Meeste doen dat echter niet.
Het is geen ontwerpfout maar een fout in het productieproces. Dit is gebleken nadat iPhones uit een latere batch de problemen niet vertoonden. Dus alleen de early adopters (die de iPhone op dag 1 op de mat hadden liggen) zijn dus de klos. Als ze de telefoon omruilen voor een later exemplaar is het probleem niet meer te reproduceren.

Zie: http://www.macfreak.nl/ni...-apple-iphone-4-probleem/
Moest dit waar zijn toont dit echter aan dat het verder gaat dan enkele early adopters en dat waarschijnlijk een groot deel van de huidige verkochte toestellen dit gebrek hebben . Anders kon apple dit al lang toegegeven hebben .
Anoniem: 34095
@k99515 juli 2010 18:51
wie weet wat je morgen te horen krijgt.
Apple kennende zal het eerder in alle toonaarden ontkennen dat er iets aan de hand is, men wil hun maagdelijk imago qua fouten in stand houden.
Windows Vista door hun strot geduwd?

Windows XP draait op veel bedrijfsnetwerken nog tot einde support SP3.
Thuis werd SP3 gedraaid tot Windows 7 uitkwam.

Er is in mijn omgeving nooit sprake geweest van een "moetje" bij Vista. Tuurlijk kregen we machines binnen met Vista licenties, maar de meeste bedrijven hebben wel een enterprise licentie van XP die direct eroverheen geknald word.
Voor de thuisgebruiker was MS-Windows Vista wel degelijk een moetje, simpelweg omdat er geen computer beschikbaar meer was met MS-Windows XP.

Dat je bij bepaalde versies van MS-Windows Vista nog mocht downgraden naar XP was leuk, maar de meeste consumenten kochten net een computer met een Vista-editie waar het niet bij mocht...

In een bedrijfsomgeving (zeker als we het over multinationals hebben) is MS-Windows Vista inderdaad nooit een moetje geweest - maar dit soort bedrijven hebben een overeenkomst met Microsoft (en vele andere ondernemingen) voor wat betreft de licenties - dat kun je echter niet vergelijken met een PC voor Jan Modaal.

[Reactie gewijzigd door Little Penguin op 15 juli 2010 17:00]

Tot voorkort (lees: ongeveer een maand geleden) waren er bij ons in de winkel nog gewoon computers te krijgen met windows xp hoor..
Anoniem: 112442
@petervdveen15 juli 2010 17:39
Ik naam aan dat het nog oude voorraad geweest is.
Fabrikanten zoals HP, Dell etc leverde alleen nog maar Windows XP op netbooks.

nieuws: Microsoft blijft Windows XP langer leveren aan systeembouwers
Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows XP nog tot eind mei 2009 aan systeembouwers kan worden geleverd.
Neem je dan fout aan want thuisgebruikers kregen ook downgrades van OEMs. Pas toen Win7 kwam begin je het weinig te zien omdat ze nu gewoon Win7 hebben en dus geen downgrade naar XP beschikbaar.

Het nieuwsbericht zegt duidelijk dat tot mei 2009 (dit is 2,5jaar na lancering van Vista btw en 8jaar na lancering van xp) nog licenties worden geleverd aan OEMs. Daarna kunnen OEMs nog altijd downgrades aan hun klanten geven maar wel enkel tot de voorraad op is.
Vista is op de consumentenmarkt zeer lang beschikbaar gebleven. En zelfs na het verdwijnen van voorgeïnstalleerde systemen heeft men nog geruime tijd de downgrade mogelijkheid aangeboden.
En kan ik nog een iPhone 3 of 2 of 1 kopen??? Dus als ik een iPhone wil hebben (nee dank je) ben ik toch ook verplicht een 4 te kopen (mss nu nog niet, maar over enkele weken/maanden zeker). Net zoals als ik een nieuwe game op een PS3 wil spelen, ik verplicht ben te upgraden, etc...
En kan ik nog een iPhone 3 of 2 of 1 kopen??? Dus als ik een iPhone wil hebben (nee dank je) ben ik toch ook verplicht een 4 te kopen (mss nu nog niet, maar over enkele weken/maanden zeker). Net zoals als ik een nieuwe game op een PS3 wil spelen, ik verplicht ben te upgraden, etc...
Maar dat geldt voor elk product.
Een vorige BMW 3 serie is ook niet meer nieuw te kopen.
De HP PDA die ik ooit had, is er ook niet meer nieuw.
Mijn TV is ook niet meer nieuw te koop.
Dat is toch logisch ?
Anoniem: 259957
@Kerberos8415 juli 2010 17:00
Kijk hier eens: http://store.apple.com/nl...ily/iphone?mco=OTY2ODA0NQ

Kan je gewoon een iPhone 3GS uitkiezen.
Zoals ik zei, en ook zoals Tinito zegt, hoelang nog? Tot de huidige stock op is, en dan ben je verplicht een 4 te nemen...
Anoniem: 131162
@Kerberos8415 juli 2010 17:13
de 3g is ook nog bijna een jaar als budget beschikbaar geweest anders. (toen de 3gs er al was)
Als budgetmodel kun je gewoon nog de 3GS af blijven nemen - alleen moet je dan wel genoegen nemen met 8GB als opslag...

Totdat de opvolger van de iPhone 4 uitkomt zal dat zo blijven...
Nee, want de 3GS blijft beschikbaar als budget iPhone... net als de 3G dat was toen de 3GS het high-end toestel was. Eerst onderzoek doen, dan pas de uitspraken want het klinkt alsof je wel heel zeker wist dat de 3GS zou verdwijnen als de voorraad op is. :Z Ter informatie: ze worden tot vandaag de dag nog steeds geproduceerd, in 8GB vorm.

[Reactie gewijzigd door Frietsaus op 15 juli 2010 17:35]

En als ik een iPhone 2 wil kopen??? Je snapt het punt niet. Het gaat hier over de discussie dat Treelz beweert dat je geen keuze had over je OS... Mja, daar heeft ie gelijk in, maar das met alles toch zo? Ik kan nu ook geen nieuwe BMW E36-model meer kopen, geen iPhone 2 (ok, ik was fout van de 3 al zeg ik eerst zien dan geloven), geen F***ing Leo's met het oude recept, geen norton 360 versie 2.0, etc... das evolutie...

BTW, dit was zeker niet de bedoeling om een flame te starten tegen apple... Al heb ik er niks meer van, ik had een ipod, en vond dat een goed product, maar het lag me niet dat ik itunes etc. moest gebruiken... Maar dat wist ik voor ik het toestel had, had ik em maar niet moeten kopen... En iPhones schijnen echt goed te zijn, en naar t schijnt is ook de iphone 4 goed (de niet allereerste dan), dit gaat me louter om bovenstaand punt te verduidelijken...
Ja maar de iPhone blijft gewoon bellen en de BMW gewoon op diesel/benzine rijden. Vista was nog niet af bij launch en was toch nog het enige wat te koop was.
Anoniem: 196662
@poepkop16 juli 2010 10:36
Je kon nog altijd downgraden naar XP. Mijn Vista 'rijdt' overigens ook nog altijd hoewel ik ondertussen bij een nieuwe installatie 5min moet bellen naar hun gratis 0800 voor de activatie.
Ja, maar aan de andere kant: Hoelang zal de iPhone 3G/3GS nieuw leverbaar zijn zo na de introductie van de 4G? De productie daarvan zal een keer stoppen.
Tot de iPhone 4 er is. De iPhone 3G werd ook gewoon het hele jaar door geleverd als goedkoop alternatief en er is al een iPhone 3GS geïntroduceerd met 8 GB die de iPhone 3G zal opvolgen als goedkoop alternatief voor de iPhone 4.. De 8GB 3GS is er ook pas sinds de iPhone 4.
Je legt de vergelijking ook helemaal verkeerd, gaat om imagoschade en die leverde Vista en nu de iPhone 4 wel degelijk op :) Op dat punt vergelijkbaar, er zijn welliswaar 800 miljoen verschillen die je op kan noemen maar daar wordt de vergelijking gewoon niet gelegt.
Wel een beetje lame om "iets dat kritiek krijg" te vergelijken met "iets dat kritiek krijgt"

Is Geert Wilders hetzelfde als de iPhone 4 en Vista, omdat die ondanks de kritiek toch veel stemmen krijgt? Vista stond ook op vele systemen ondanks de kritiek en iPhone wordt ook ontzettend goed verkocht ondanks de kritiek.

Ik vind het maar een slechte vergelijking zo. Ik denk dat ze het graag met de Kin! hadden vergeleken. Maar de verkopen daarvan zijn op een handje te tellen ;).
Anoniem: 96523
@Gammort15 juli 2010 17:14
Is Geert Wilders hetzelfde als de iPhone 4 en Vista, omdat die ondanks de kritiek toch veel stemmen krijgt? Vista stond ook op vele systemen ondanks de kritiek en iPhone wordt ook ontzettend goed verkocht ondanks de kritiek.
Je vergelijking is correct, ook omdat het alle 3 niks is...

OnTopic: Het feit dat MS dit soort berichten heeft maakt mij toch wel zorgen over hun eigen producten, als je namelijk alleen de slechte punten van de concurrent kan noemen ipv (alleen) de goede punten van je eigen product. Vergelijken is uiteraard goed, maar concurrenten op punten die je zelf ook niet kan waarmaken... "De pot verwijt de ketel..."
Maargoed, dat is U.S. eigen (kijk maar naar verkiezingscampagnes) en zal helaas niet snel veranderen.
Microsoft heeft helemaal geen bericht gemaakt. Op een meeting heeft een COO gewoon wat grappen gemaakt. ComputerWorld heeft het daarna als bericht naar buiten gebracht.
ook omdat het alle 3 niks is
Treurig dat mensen zelfs op een forum als deze politiek moeten bashen. Je hoort Wilders en meteen gaat er er een alarmbel rinkelen dat je even je ding kwijt moet over Wilders?
Ik vind de vergelijking overigens wel goed haha.
En dat terwijl Microsoft inderdaad Vista als "een perfecte OS" bleef aanprijzen, en nu Windows 7 uit is gekomen komt hij opeens met zo'n opmerking.

Heel typisch!
Overeenkomend met de iPhone4 dus waar volgens Steve niks mis mee was (nu is die daar dan op terug gekomen en blijkt het toch een grote issue te zijn, er wordt niet voo rniks een persconferentie aan toegewijd) :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 juli 2010 16:58]

Waaruit blijkt dat Steve er op terug is gekomen? Binnenkort wellicht op de persconferentie, maar Apple (en dus ook Steve) houdt op dit moment nog vol dat er niets aan de hand is en dat de iPhone 4 de beste smartphone ter wereld is. Daarbij, we weten niet eens zeker wat er precies op die persconferentie besproken gaat worden.

[Reactie gewijzigd door Frietsaus op 15 juli 2010 17:54]

Hij beweert toch nergens dat die opmerkingen over vista terecht waren...
Precies, hij zegt dat de perceptie bij het grote publiek was dat Vista slecht is, net zoals nu de perceptie is dat de iPhone4 slecht is. Bij beide vallen er vraagtekens bij die perceptie te zetten.
Dat is toch logisch?
Het hele punt van marketing is het overtuigen van de klant dat jouw product het beste is (en dat de klant het nodig heeft natuurlijk)
Dat is het toch ook nog steeds. Dezelfde problemen die men had met Vista zitten nog steeds in Windows 7. Windows 7 is in essentie een opgesmukte versie van Vista. Windows 7 is één van de beste marketingstunts die ik in jaren voorbij heb zien komen.
Welke problemen? Ik heb Vista 64bits gebruikt en nu Windows 7 64bits.
Wellicht kan ik een aantal hiervan onderschrijven (of niet)
Ja, dat viel mij ook op.

Dus het MS product Vista is de nieuwe maat voor een product dat kapot is? Dat is een beetje alsof Ford claimt dat de nieuwe Fiat een echte Pinto is (de ford auto die in de fik vloog).

Misschien moet hij maar eens het gezegde "let sleeping dogs lie" leren.
Anoniem: 366266
15 juli 2010 16:56
Eerder een domme vergelijking. Om te beginnen, Vista is software, de iPhone 4 is hardware, maar daar gaat het nu niet om. Het is typisch dat ze mankementen van anderen gaan vergelijken met die van hun, in het verleden dan wel. En over de iPad is hij dan wel positief, wat een onzin. In mijn ogen is de iPad één van de meest nutteloze (dure) gadgets tot nu toe. En de iPhone 4 wordt veel te duur.

Ik ben wel benieuwd of hun Windows Phone veel succes zal hebben. :)
Het is ook niet vreemd dat hij positief is over de iPad. Ook Microsoft heeft er belang bij dat de tablet-markt een boost krijgt!
Dat valt dus wel mee: Het gaat er niet zo om wat voor soort product het is maar dat het, op objectief gezien relatief kleine punten, niet voldoet aan de verwachtingen van de klant. En vooral om de reactie van de maker, het duurde maanden voordat Microsoft toegaf dat Vista misschien wel niet zo goed was als ze hadden geroepen. Apple geeft nog steeds niet toe dat de iPhone 4 een serieuze ontwerpfout bevat.
Het is bijna comedie om te lezen, daarom vind ik het ook meer iets voor een standup comedian!

Begrijp de kritiek op Google docs ook niet helemaal. Ze hebben nu pas een liniaal en wij 14 jaar geleden al! Ooh ja? In hun office pakket misschien, maar Google docs is online en office niet! 14 jaar later heeft MS nog geen publieke online office! En wat is er traag aan gmail...?
kuch volgende office versie gaat online zijn.. .probleem is dan kun je geen illegale versie gebruiken en daarom zal het niet aanslaan... ;-)
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee