Apple brengt witte iPhone niet voor tweede helft juli uit

Apple heeft bekendgemaakt dat het de witte versie van de nieuwe iPhone niet voor de tweede helft van juli uitbrengt. De productie en levering van de zwarte iPhone 4 zou hiervan losstaan en loopt volgens de fabrikant geen vertraging op.

In een kort persbericht laat de fabrikant uit Cupertino weten dat de productie van de witte iPhone moeilijker blijkt dan aanvankelijk werd gedacht en dat dit toestel daarom pas in de tweede helft van juli beschikbaar komt. Op welk vlak Apple productieproblemen ondervindt, laat het bedrijf niet weten. De introductie van de zwarte iPhone loopt geen vertraging op, meldt het bedrijf.

De iPhone 4 werd begin deze maand gelanceerd en beschikt over een flink aantal vernieuwingen ten opzichte van de 3GS. Zo heeft het nieuwe model een snellere processor, een scherm met een hogere resolutie, een 5-megapixelcamera met flits en de mogelijkheid om video's in 720p op te nemen. Het mobieltje komt op 24 juni in Amerika uit en moet vanaf volgende maand in Nederland te krijgen zijn.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

24-06-2010 • 14:39

86 Linkedin

Submitter: Anoshky

Reacties (86)

86
69
16
1
0
11
Wijzig sortering
Een deskundige legt op Gizmodo uit waarom het witte glas lastiger te produceren is:

The process to make the back of the glass black is an electroplating process. This creates a very durable consistent and smooth black finish. To make white on the other hand you have to paint the back of the glass with white paint. It is difficult to create a smooth opaque look with the white. Also if the white paint goes on too thick it is difficult to glue the glass on because the glue will stick to the paint, but the paint will pull off of the glass.

[Reactie gewijzigd door Da_Vince op 24 juni 2010 14:58]

Hmmzzz, ik vraag me af waardoor het vertraagt wordt. Is de productie van de witte iPhone zo veel anders dan die van de zwarte? Het enige dat verschilt is toch gebruik van een witte materiaal ipv een zwarte?

Zelf ondervind ik geen hinder van die vertraging... kan pas volgend jaar februari een nieuwe bestellen ;)
Misschien had het witte plastic wel last van scheuren, verkleuringen of weet ik wat. In theorie is er niets anders dan het witte plastic, maar je weet maar nooit bij apple :P
Anoniem: 310408
@Benedykt24 juni 2010 19:10
Misschien had het witte plastic wel last van scheuren, verkleuringen of weet ik wat. In theorie is er niets anders dan het witte plastic, maar je weet maar nooit bij apple :P
Geen plastic (behalve de knopjes) aan de buitenkant van de nieuwe iPhone. Alles glas of metaal Nog nooit een mobiele telefoon in handen gehad die zo goed voelt.

Ohh en ik heb geen verschil in ontvangst, hoe ik hem ook vast heb. We hebben net 22 iPhones binnen gekregen en we zien dat verschijnsel gewoon niet (buitenwijk Parijs, zeer matige ontvangst).
De proximity sensor en de ambient light sensor zitten bij de zwarte iphone achter een transparant stukje glas. dit is vanaf de buitenkant uiteraard niet te zien aangezien de behuizing waarin ze zitten ook zwart en donker is. bij de witte iphone zou dit wel te zien zijn, vandaar dat ze bij de witte iphone ervoor gekozen hebben deze achter een aangepast roostertje te plaatsen. Dat is dus idd moeilijker te maken!
Zij komen witte verf te kort. :Y)
En waarom zou Apple alleen problemen hebben met de witte? Het wit lakken van een stukje metaal is echt niet moeilijker dan zwart. Er zijn gewoon productieproblemen met andere onderdelen en dat proberen ze te verbloemen door nu niet ook de witte variant te gaan produceren.
Anoniem: 29149
@-Niels-24 juni 2010 15:08
Nee hoor, wit is moeilijker: bijvoorbeeld verkleuring door warmte zie je veel eerder op wit dan op zwart.
Hier is wat alu folie, vouw er een hoed van.

Er is gewoon fysiek verschil tussen twee soorten plastic. Daarnaast is het geen lak maar gekleurd glas...
Wie had ooit gedacht dat men een telefoon zo op de markt kan brengen dat zelfs het uitkomen van een nieuwe kleur blijkbaar nieuwswaarde heeft ?

Daar zal iedere andere fabrikant toch wel stik-jaloers op zijn.
wie had ooit gedacht dat mensen gingen kamperen om een gsm te gaan halen ?

http://www.engadget.com/2...-4-launch-day-line-watch/

ze verkopen als zoete broodjes dit kan niemand ontkennen :-)
Het laat zien hoe slecht het gesteld is met de mensheid tegenwoordig.
Hoezo is het daarom slecht gesteld met de mensheid als ze dat doen? Omdat je het zelf nooit zou doen? Als mensen dat willen, dan moet je ze in hun eigen waarde laten.
Ik zou het zelf ook niet doen en zeker niet voor een Apple ding. Maar heb wel respect voor hun marketing. De mens het gevoel geven dat je het een must have is.
Of juist hoe goed!
Mensen hoeven niet meer in de rij te staan voor een brood of drinken.
en er hoeft ook niet meer gedemonstreerd te worden tegen allerlei misstanden.
Mensen vinden het niet erg een dag met anderen samen op een stoep te zitten.

Ik vind het geweldig
Helemaal met je eens.
Dit is weer een bewijs is dat mensen niet meer voor zichzelf kunnen nadenken en niet kunnen inschatten wat wel en niet belangrijk is.
Dit is puur consumenten gedrag , mensen die gebrainwashed zijn door reclame,druk van hun naaste omgeving en hieraan toegeven.
Anoniem: 34095
@Benne24 juni 2010 18:13
welke reclame krijg jij van apple dan ? oh die van al die blogs en zelfs het nos journaal...misschien is er een reden voor ? dat apple iets neerzet wat wel werkt. Overigens is er hier niemand die zo'n 4 heeft, dus van je naaste omgeving kan je het niet hebben, het draait hier om: vertrouwen in de fabrikant en hun produkten. Bij welke fabrikanten krijg je dat nog meer ? zonder je te verdiepen in de "specs" ?
Anoniem: 310408
@Benne24 juni 2010 19:17
Helemaal met je eens.
Dit is weer een bewijs is dat mensen niet meer voor zichzelf kunnen nadenken en niet kunnen inschatten wat wel en niet belangrijk is.
Dit is puur consumenten gedrag , mensen die gebrainwashed zijn door reclame,druk van hun naaste omgeving en hieraan toegeven.
Nu kan ik me geen enkele Europese reclame voor de nieuwe iPhone voor de geest halen. Blijkbaar kijk jij naar andere zenders. Apple heeft amper reclame in Europa, zelfs amper marketing.

Maar goed, we wachten op de youtube links van de Nederlandse iPhone4 reclame die je nu zeker wel zal kunnen opduiken..... of toch niet?
Lijkt me dat die problemen dan ook bij de zwarte opgelost moeten worden. Wie zou er anders nog een zwarte kopen. Maar het gevolg daarvan is weer dat de mensen die al een zwarte hebben boos worden.
lijkt mij dat ze juist eerst de bekende problemen willen oplossen en dan pas de witte uitbrengen voor de consumenten.
Misschien willen ze de problemen die de zwarte nu heeft met vooral het verdwijnen van je bereik voorkomen bij de witte ;)
Zou me niets verbazen, misschien een heel dun laagje plastic erop? Zodat beide delen geen eleketrisch contact meer maken.
Ik vind de zwart overigens wel mooier dan de witte.
het is gewoon een media-trick.

Apple is geniaal als het gaat om het creëren van Hype. Bij het uitbrengen van de Iphone4 staan er rijen die gefilmd zullen worden en zo krijgen ze dus gratis publiciteit.

Als ze de witte Iphone uitbrengen komen de Apple fanboys weer in de rij staan en zo krijg je dus gratis twee keer de publiciteit.

Nu nog een blauwe, rode ... Special edition etc... Hype it up!
8 off-topic en zelfs 4 ongewenst, maar je hebt wel gelijk natuurlijk. Apple is echt gespecialiseerd in de marketing-term 'schaarste' en zal het met ieder produkt weer proberen.
De zwarte is leverbaar, maar de witte kan door 'produktieproblemen' niet geleverd worden? Kom op zeg.
En ze zijn er wederom in geslaagd om nieuws over de nieuwe Iphone op alle relevante tech-sites te plaatsen, 3 weken voor de launch van de witte!
Strakke marketing zeker weten.
Daarom dat ie ook niet te bestellen was toen er nog geen sprake was van problemen.
Dat wisten we toch al lang: Iphone - With Heavy Internal Telecom Enhancement. Deze HITE-technologie zorgt er voor dat de Iphone ook kan worden gebruikt als iemand hem vast heeft. Ze hebben het al in 2008 gepatenteerd en tot nu toe was niet duidelijk waarom. Gelukkig maar dat de prijs per toestel maar met 100 EUR (schatting) omhoog gaat want het zo toch erg zijn als niemand kan bellen terwijl he zijn telefoon vast heeft.

[/sarcasme]

Het spijt me, zit de hele dag al te wachten op mijn flame-momentje.

Ik vindt de witte helemaal niet mooi. Hed liever een Unibody-silvere of zwarte versie. Ik zal nooit een fan worden van apple, maar deze vindt ik eerlijk gewoon niet mooi.
Dat is spijtig om te horen, moet ik nog langer wachten op de favoriete kleur van de telefoon die Video Bellen (Facetime) naar telefoons brengt : :|
Eindelijk overal kunnen videobellen naar alle andere iPhone 4 gebruikers en eindelijk een telefoon die kan filmen in 720P :)
Alvast een voorproefje van al het nieuws wat deze telefoon gaat brengen O+
http://www.youtube.com/watch?v=grTCDFbhKMU
Maar helaas nog een maand wachten:(

[Reactie gewijzigd door Okki5 op 24 juni 2010 14:51]

eigenlijk brengt, zoals jij suggereert, de nieuwe iPhone niks nieuws op de markt :Y)
Dat Youtube filmpje is wel een leuk gemaakte parodie op de bijzondere marketing van Apple altijd.
sarcasme hoop ik? :X
apple doet echt alsof ze de mobiele telefoon uit vinden...

geef toe ze hebben een revolutie teweeg gebracht in de mobile world maar thats'it.
Naar wie wil jij FaceTime gaan bellen dan? Over de camera kan helaas niks slechts over verteld worden. Dat is wel een camera van goede kwaliteit. (de 720P video dan)
Naar niemand, video bellen was 6 jaar geleden al niet populair en ik kan me niet voorstellen dat het ineens wel veel gebruikt gaat worden. Vroeger een paar keer gedaan, maar dat was puur omdat het kon...
Als iedereen met een instelling van "Omdat het kan" straks gaat videobellen met hun iPhone wordt dat helemaal de doodsteek voor T-Mobile's netwerk :P
Vroeger kon dat ook al "internetten op je smartphone". Maar pas sinds de iPhone is het gemeengoed geworden.

Trouwens voor T-mobile's netwerk maakt het niet uit hoevaak en hoelang je gaat videobellen. (Het loopt via WiFi)
http://www.iphoneclub.nl/...ime-kost-geen-belminuten/

Apple maakt het niet opeens mogelijk.. ze maken het alleen maar makkelijk, en juist dat makkelijk maakt een wereld van verschil.
Lol ik wist niet dat het beperkt was tot wifi... Maar je spreekt jezelf wel een beetje tegen:
Het loopt via WiFi
en
Apple maakt het niet opeens mogelijk.. ze maken het alleen maar makkelijk, en juist dat makkelijk maakt een wereld van verschil.
Hoe is het precies makkelijk als je in binnen bereik moet zijn van een WiFi netwerk? Met een App die video bellen mogelijk maakt over het internet heb je exact hetzelfde.

Het is nooit moeilijk geweest ,bij mij was het vroeger gewoon 1 druk op de knop( Video Call ipv Call), Apple maakt het moeilijk omdat je binnen WiFi bereik moet zijn.
6 jaar geleden was internet op je gsm ook niet populair... Ik werk in de Telecom markt. (Vroeger Canadese fabrikant, nu Finse). En je mag Apple best wel krediet geven om wat ze hebben bereikt. Het is sinds de lancering van de eerste iPhone dat de particuliere markt (en dus niet de tweakers die maar een klein procentje van de markt voorstellen) interesse toont in het mobiel surfen/chatten/mailen/...
JA, het kon eerder ook al bij andere merken. Soms beter/sneller/... maar Apple heeft het toegankelijk gemaakt. En een succesvolle campagne rond gebouwd.

Op dit moment werkt het enkel iPhone 4 naar iPhone 4 via WiFi. Maar eenmaal de providers kunnen aantonen dat hun netwerk het aan kan zal dit ook via het 3G netwerk gaan.

En nee, ik ben geen iPhone gebruiker.
Voor mij is een belangrijk punt van een mobiele telefoon dat ik er mobiel mee kan zijn. Dus wil ik niet aan een plaats gebonden zijn om te kunnen video-bellen.

Éen voordeel is wel dat Facetime van de iPhone gratis in gebruik is, je hoeft immers geen gebruik te maken van mobiele netwerken.

[Reactie gewijzigd door Okki5 op 24 juni 2010 19:17]

Okki5, groot gelijk. Daarom is het ook een mobiel toestel.
Maar zolang de data netwerken van de providers de grote toevloed aan smartphones niet aan kunnen, heeft Apple hier wel gelijk in zijn restrictie.
De user experience over WiFi zal voor de klant niet tegenvallen. Eenmaal het data netwerk volwassen is en al die iPhone's, HTC's, BlackBerry's, Nokia's,... aankan, dan zal Apple Facetime ook over het datanetwerk laten communiceren.

De iPhone heeft enorme druk gelegd op de datanetwerken... de prijs van zijn succes. :-)
Daar heb je een goed punt, maar ik denk niet dat video bellen gratis zal zijn via 3G. Als dat net als nu 50ct per minuut gaat kosten denk ik dat het op die manier weinig populair zal worden...
Daar heb je een goed punt, maar ik denk niet dat video bellen gratis zal zijn via 3G. Als dat net als nu 50ct per minuut gaat kosten denk ik dat het op die manier weinig populair zal worden...
Dat is waarom het hele videobellen om te beginnen al geflopt is, ik denk niet dat ze met deze nieuwe poging dezelfde blunder gaan herhalen.
Dit zal denk ik gewoon lopen via je data verbinding.
Anders heeft het idd weinig kans op succes.
Na 4:02 zeggen ze ook zo mooi:
"The camera captures Full 720p HD video"

Maar 720p is helemaal geen Full HD :P
Echt }:O 8)7
Ok, toegegeven, het is wel netjes, maar ze maken het (ook met het scherm :|) gewoon mooier dan dat het is, want OLED heeft alsnog zwaar mijn voorkeur ten opzichte van de 20% a 25% pixels die de iPhone 4 in de hoogte en breedte meer heeft ten opzichte van andere (recente) schermen :)

[Reactie gewijzigd door SmiGueL op 24 juni 2010 16:24]

Met full 720p bedoelen ze ook niet Full HD. Ze bedoelen 720p met 30fps.
Ze zeggen toch ook niet Full HD?

Ze zeggen dat ze de volledige 720P HD video standaard gebruiken (en geen afgezwakte vorm)
Ok, toegegeven, het is wel netjes, maar ze maken het gewoon mooier dan dat het is,
Dat heet : reclame.
( Of denk jij soms dat het Axe effect echt is? )
Ja. Ik trek altijd hele zwermen meiden achter me aan op het strand als ik ff opspuit.
Even voor de duidelijkheid een nokia n73 had ook al een frontcamera en er zijn ook al genoeg telefoons die video kunnen opnemen in 720p zoals bijv: sony ericson vivaz en samsung wave.
Anoniem: 336212
24 juni 2010 15:37
Je kan zeggen wat je wilt over apple. Maar alleen zij krijgen het idd voor elkaar om van de de productieproblemen met een kleur een nieuwsbericht veroorzaakt.

En zelfs elk journaal geeft er weer aandacht aan als steve jobs iets nieuws presenteert als de iphone of de ipad. Dat kan echt geen enkele concurrent!
Je kan zeggen wat je wilt over apple. Maar alleen zij krijgen het idd voor elkaar om van de de productieproblemen met een kleur een nieuwsbericht veroorzaakt.
Mmmm als jij zoveel verkoopt als Apple denk ik dat je ook wel in het nieuws komt hoor.

Is het dan iedereen ontgaan dat Apple meer waard is dan Microsoft op dit moment? Dat Apple aandelen als een speer gaan (yeah!!!!!!!!). Apple is gewoon een toonzettend bedrijf, of je dat nu leuk vind of niet. Of je nu denkt dat dat door hypes komt of niet (heel vermoeiend die post daarover).
productie van de witte iPhone moeilijker blijkt dan aanvankelijk werd gedacht
Ja me neus :p Ze stellen de introductie uit om straks als iedereen de zwarte heeft weer iets 'nieuws' te hebben, zodat het status heeft. Brengen ze ze gelijktijdig uit is een zwarte even boeiend als een witte.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee