KPN gaat iPhone 4 niet leveren

Apple heeft de afgelopen maanden met diverse Nederlandse telco's gesprekken gevoerd over de introductie van de iPhone 4. KPN heeft besloten de smartphone niet onder Apples voorwaarden te willen verkopen en zal de iPhone 4 dus niet voeren.

KPN is een van de providers waarmee Apple in de afgelopen maanden om de tafel heeft gezeten. Hieruit kan worden afgeleid dat de iPhone-exclusiviteitsdeal tussen Apple en T-Mobile definitief ten einde is. In tegenstelling tot T-Mobile, dat eerder al heeft aangegeven de iPhone 4 te zullen gaan aanbieden, heeft KPN besloten dit niet te doen.

Tweakers.net heeft van anonieme bronnen vernomen dat KPN de afdracht aan Apple te hoog vindt en daarom heeft bedankt. KPN bevestigt dat er gesprekken hebben plaatsgevonden, maar wil inhoudelijk niet reageren. "We zijn en blijven geïnteresseerd in de iPhone, want we willen onze klanten zo goed mogelijk bedienen", aldus een zegsman van het telecombedrijf. "We hebben echter geen ontwikkelingen te melden op dit gebied."

Hoewel KPN de iPhone 4 niet gaat voeren, wil de telco wel een graantje van deze lucratieve markt meepikken. KPN heeft al diverse sim only-bundels en een speciale iPhone-pagina, maar zou ook een voor iPhone-gebruikers interessante sim only in combinatie met een Surf&Mail-aanbieding introduceren. Deze databundel kost nu tien euro per maand en zou in combinatie met het sim only-abonnement vijf euro per maand kosten. Eerder al besloot Vodafone tot een soortgelijke aanpak.

Apple iPhone 4 Apple iPhone 4 Apple iPhone 4

Door Wilbert de Vries

15-06-2010 • 10:40

275 Linkedin

Reacties (275)

Wijzig sortering
Hè dit is echt heel jammer. Ik zou best namelijk een iPhone willen hebben, en had gehoopt dat andere telco's de iPhone ook zouden gaan leveren. Ik vind t-Mobile namelijk duur en slecht. Duur as in gewoon knetterveel betalen voor weinig minuten / sms. Slecht als je kijkt naar het netwerk, wat de laatste tijd nog eens extra zichtbaar is geworden.

Vergelijking:
Ik maak al jaren gebruik van sim-only's (jaja, ik weet het, het is sim-only.. maar hoe je het wend of keert: of je nou sim-only + los toestel koopt, of duur abo + telefoon, het komt op hetzelfde neer) van Telfort, en ik bespaar daar gigantisch mee, omdat ik lage abo-kosten heb, en niet verkapt mijn toestel hoef terug te betalen. Bovendien bel ik ook goedkoper buiten de bundel dan een normaal abo, dus in vergelijking met iemand die buiten z'n abo komt bespaar je dus dubbel.

Bovendien zit Telfort op het (hoogwaardige) netwerk van KPN. Weinig problemen mee, altijd keihard bereik, en goede 3,5g dekking.

Ik vertik het gewoon om voor een losse iPhone +- € 750 (prijspeil EU/VK) te gaan betalen, zeker als je weet wat dat ding in de VS kost. Dat is mij het niet waard (zie bijvoorbeeld toestellen van HTC met vergelijkbare functionaliteit tegen veeeeel lagere prijzen)
Toegegeven, de iPhone is absoluut een goed apparaat. Maar veel te belachelijk duur! (eigenlijk zoals alle Apple producten)

Ik had gehoopt dat door concurrentie de prijzen omlaag zouden gaan!

Even een beetje off-topic: waarom zou Apple vast willen blijven houden aan de 'exclusiviteit' van zijn telefoon door hem zo godsgruwelijk duur te houden? Meer gebruikers = meer apps gedownload = veel meer winst voor Apple ivm marge op de verkoopprijs? Maar misschien zie ik dat niet goed?
Meer gebruikers = meer apps gedownload = veel meer winst voor Apple ivm marge op de verkoopprijs? Maar misschien zie ik dat niet goed?
Nee dat zie je niet goed. Apple verdient véél meer op het apparaat dan op apps. Een telefoon van 600 euro (al dan niet gesubsidieerd door de provider) levert Apple rond de 200 euro op. Stel dat je 25 betaalde apps van gemiddeld 2 euro zou kopen (dat lijkt me een ruime schatting). Dan verdiendt apple daar 0.3 * 50 = 15 euro op.

De apps dienen als lokmiddel en klantenbinding. Het geld wordt verdiend met de hardware.
Kunnen de kosten per iPhone niet omlaag als er meer van worden gemaakt? Dat betekent lagere kostprijs, ook lagere verkoopprijs, maar marge kan gelijk blijven. (of iets dalen, maar daar staat tegenover dat er meer gebruikers apps gaan kopen)

Anyway: qua merkbeleving (exclusiviteit) snap ik het wel. Ik vind het alleen niet voordelig voor de consument: qua prijs niet, en qua service (in dit geval ontoereikendheid telco NL/VS) ook niet.
Anoniem: 259744
@arthur-m15 juni 2010 13:11
Dat heet value-based pricing. Dat doe je als je een product hebt dat mensen hoe dan ook willen hebben. Je kunt dan de prijs vragen die mensen bereidt zijn ervoor te betalen. Denk iPhone, BMW, Gucci, Prada, Coca Cola. En de overschotten dump je in outlet center's waar je er nog steeds winst op maakt.

Zodra je te maken hebt met meerdere, niet of nauwelijks onderscheidbare producten wordt het cost-based pricing: wie kan met de minste kosten produceren? Denk aardappels, kleding, gas, elektra. En desktop pc's.

Apple kan voor een aantal producten value-based pricing doen. Voor een aantal andere producten moeten ze concurreren met Dell en HP, daar gaan ze richting cost-based pricing. Desondanks zie je ook daar nog een stukje value-based pricing. Ze zetten een product en een prijs neer en laten die gewoon de hele levensduur staan, zeg 9-12 maanden. Dan komt er een nieuwe versie en schuift het hele circus op. Bij HP en Dell en zo zie je het tegenovergestelde, daar hanteren ze bijna dagprijzen.

Het verhaaltje erachter is "hoe maak ik onderscheidende producten?". In de pc-markt lukt dat niet zo geweldig, dat zie je ook aan product reviews hier op tweakers.net waar producten worden beoordeeld tot op het niveau van kabelgeleiding en kastresonantie. Op het gebied van smartphones woedt die oorlog nog volop, waar Apple het voorbeeld heeft neergezet (toestel, updates, beheersoftware, apps, development-tools en -community, marketing) en waar alle concurrerende partijen proberen bij te houden. Met name Android is daar succesvol in. De achilleshiel van Android is dat er door meerdere fabrikanten mee wordt gebouwd, waardoor er veel tijd en energie gaat zitten in onderling afstemmen, keuzes maken, ruzies uitvechten. Het scheelt als je 1 bedrijf bent met 1 visionair leider, dat besluit lekker snel.. :-)
Ja, de kosten gaan omlaag maar de prijs niet. Met andere woorden, kassa voor Apple.
En dan nu de, voor mij, belangrijkste vraag... Kan je de Iphone 4 dan wel sim lock vrij krijgen?
Anoniem: 308695
@Mellow Jack15 juni 2010 10:46
Daar zou het wel op lijken als je hem voor meerdere providers kan krjigen. Al denk'k wel dat hij ongelofelijk duur zal zijn. Maar het kan interessant zijn.
Dan nog kan elke provider de telefoon aan ze eigen netwerk locken ookal kunnen alle providers wel van Apple kopen ;)
Oh dat is weer minder. Is elk jaar zo jammer, ben je helemaal blij met je huidige model van de iPhone, maar dan is de opvolger een jaar later toch weer zodanig verbeterd dat je hem echt wil hebben :/
Anoniem: 154887
@Mellow Jack15 juni 2010 10:50
Natuurlijk, er zijn landen waar SIM lock verboden is
Dat dacht ik inderdaad ook, dus zolang je een goede zakelijke importeur heb kan je dit toestel sowieso krijgen. Thanks iig voor de bevestiging van mijn gedachten
België, Italië en in Frankrijk ook geloof ik
Apple heeft gewoon een wurgcontract, nu is het wachten tot ze daar vanaf stappen..
Anoniem: 112442
@ruben15 juni 2010 11:10
Zo gauw ze niet meer het populairste toestel hebben.
Dan zullen ze een zelfde periode doormaken dan Nokia, mogelijk zelfs erger omdat hun succes gebaseerd is op één toestel. Terwijl Nokia een heel scala van toestellen heeft.

Dan zullen ze of stoppen of hun toestel tegen een meer marktconforme prijs moeten aanbieden.
Wat is er mis bij Nokia dan? Ze zijn wereldwijd nog steeds marktleider en zijn afgelopen kwartaal zowel in absolute als relatieve aantallen gegroeid. Dat dat geen spectaculaire percentages zijn zal niemand verbazen op zo'n competetieve markt.
Wat is er mis bij Nokia dan?
Er is niets mis met Nokia. Ze zitten alleen niet meer op een troon.

Ze waren vroeger onbetwist marktleider waar geen enkele concurrent aan kon tippen qua verkoopcijfers. Alleen Sony Ericcson kwam een beetje in de buurt.

Momenteel heb je Samsung en de Apple iPhone die geduchte concurrenten van Nokia zijn.

Het gevolg is ook dat Nokia niet meer de zelfde hoge prijzen kan vragen als voorheen.
Leuk en alles, maar de smartphone-markt van nokia is niet zijn grootste deel van de inkomsten. Ze verdien veel meer geld met dumbphones.
HTC is marktleider op de smartphone markt. Das dus ook wel een concurrent....
Apple heeft gewoon een wurgcontract, nu is het wachten tot ze daar vanaf stappen..
Ik denk eerder dat de Apple manier van zaken doen niet compatible is met het business model van de KPN, maw principekwestie.
ik denk dat principes niet veel ter zake doen als er veel geld kan verdiend worden. Waarschijnlijk is de winst voor KPN minimaal
Anoniem: 154887
@ruben15 juni 2010 10:52
Kan je even de inhoude van het 'wurgcontract' posten? Want jij kent het blijkbaar...

Ik heb met telco's gewerkt, en er zijn honderden redenen waar je waarschijnlijk nog niet eens van gehoord hebt waardoor een contract niet door gaat. Telco's hebben soms zeer vreemde eisen.
Zolang providers als T-mobile zich laten wurgen zal dat niet snel gebeuren.
Anoniem: 46304
@mashell15 juni 2010 11:20
Zolang Apple het niet erg vind dat ze daardoor een slechte naam krijgen in Nederland vanwege slechte dekking en involdoende bandbreedte.
Het is t-mobile die de slechte naam krijgt, niet apple. Op de één of andere manier valt apple buiten schot.
Ach ga nu niet de providers als slachtoffers afschilderen. Ik weet niets van de Apple voorwaarden, maar ik weet wel dat partijen als KPN de consument ook al jaren contracten aansmeert die nu ook niet super in het voordeel van de consument zijn
(/understatement).

<rant>
Apple gebruikt zijn leverage om de mobiele-markt te beïnvloeden in zijn voordeel, dat is duidelijk. Maar het is nu ook niet zo dat die mobiele-markt nu zo fantastisch bezig was voordat de iPhone ten tonele verscheen. Provider branded telefoons (met half de functionaliteit uitgeschakeld), maffe provider internet portals, ring-tones met belachelijke prijzen, MMS video transcoding bullshit, mobile TV op postzegelformaat, etc. Ik ken de mobile/telecoms wereld vrij goed en ik heb het altijd maar visie-loze prutsers gevonden die op een SMS-goudmijn zitten en dat gebruiken om hun klanten allerlei onzin door de strot te duwen waar niemand op zit te wachten. Laat ze maar eens puur focussen op data en telecom en ons een snel datanetwerk leveren met een goede prijs ipv geld te verspillen aan door marketeers bedachte telecomprojectjes die gedoemd zijn om te mislukken. Welcome to the mother fucking High society, alsjeblieft zeg.
</rant>

Edit: spelling

[Reactie gewijzigd door Sebast1aan op 15 juni 2010 11:05]

Ik denk dat je voorbij gaat aan een gezond economisch klimaat.
KPN is dan groot en sterk in Nederland, bied ook een bepaald kwaliteit over het algemeen en wil gewoon een gezond bedrijf zijn.
Veel bedrijven concurreren elkaar kapot en gelukkig doet KPN daar niet al te veel aan mee.
"Rot" natuurlijk voor de consument maar er onstaan zo wel een iets gezonder bedrijf (al blijft het log en lastig, maar dat is Vodafone ook)
Het kan niet uit de hoogte en de breedte komen, T-Mobile en Vodafone hebben genoeg problemen, KPN natuurlijk ook maar bij lange na niet zoveel als de andere 2.
Primaire probleem bij KPN vind ik de administratie maar daar proberen ze wat aan te doen, logischerwijs is men gestart bij de zakelijke markt (betere feedback, helderdere problemen)

KPN zal zeker beseffen dat ze kunnen groeien door iPhones aan te bieden, maar als ze de baten/kosten nakijken en onder de streep houden ze amper wat over dan weet je wel hoe ver het is ;)

edit: leuk detail, enige tijd geleden met een Senior Mgr van KPN gesproken over het een en ander, ik moest wel lachen toen die een iPhone uit z'n zak trok, "goh heb je t-mobile?" ;)

[Reactie gewijzigd door Vandread op 15 juni 2010 11:13]

Jammer dat niet meer providers dit voorbeeld volgen om zo Apple's wurgcontract te ontkrachten. In de UK zijn dus blijkbaar ongeveer alle providers akkoord gegaan met het contract.

De Belgen zullen dus nog even wat langer last van ons hebben als we weer massaal simlockvrije iPhone's gaan kopen net over de grens.
De Belgen zullen dus nog even wat langer last van ons hebben als we weer massaal simlockvrije iPhone's gaan kopen net over de grens.
Simlock is in Belgie niet meer verboden doordat het Europees hof die wet ongeldig heeft verklaard. Italie of Zwitserland heb je meer kans geloof ik.
Simlock is in Belgie niet meer verboden doordat het Europees hof die wet ongeldig heeft verklaard. Italie of Zwitserland heb je meer kans geloof ik.
Hoewel ze nu in België mogen koppel-verkopen, wil dit niet zeggen dat ze hem niet los verkopen :)

Dacht dat ze in België verplicht zijn telefoons die zo worden verkocht, ook zonder SIM-lock te verkopen.

[Reactie gewijzigd door BeRtjh op 15 juni 2010 11:07]

Inderdaad. België verbood koppelverkoop, dat mag alleen niet meer volgens de EU. In België zijn ze dus nog steeds simlock vrij verkrijgbaar voor de volle mep van 575 Euro en 675 Euro in de verschillende gsm-shops en grotere electronica zaken.

Zie ook dit artikel:
http://www.hln.be/hln/nl/...koop-niet-verbieden.dhtml
Blijkbaar is het 'wurgcontract' niet zo ''wurgcontract' als de KPN wil doen overkomen, daar de 5 grote providers van de UK de telefoon gaan aanbieden.
Waar zegt kpn dat apple een wurgcontract aanbied?
De enige manier is gewoon geen iPhone te kopen. Als niement het koopt tegen de voorwaarden die Apple stelt dan moeten ze wel inbinden.
Idee voor KPN: veel mensen vinden de kosten van een losse iPhone te hoog om in 1x te betalen. Bied naast het sim only iphone pakket een soort financiering aan voor de telefoon. Het enige verschil met een abo met telefoon is dat de klant de telefoon ergens anders haalt.
Dan zou KPN aan persoonlijke microkredieten moeten gaan beginnen? Een gewaagde stap, iets wat ik KPN niet zie doen als telco zijnde.
Dan doen telco's al als ze een telefoon leveren bij een contract.
Oftewel je koopt het alsnog niet als een bundel, dus je betaald KPN (die willen winst) en een andere partij die de iphone verkoopt (wil ook winst), wordt het zeker weten een stuk duurder van! Als je 2 dingen voor inkoop krijgt kan je die veel leuker weer aanbieden natuurlijk voor een veel betere prijs!
In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk biedt Apple de iPhone 4 gelukkig ook simlockvrij aan. De prijzen zijn pittig.

Verenigd Koninkrijk (Bron: Apple UK)
iPhone 4 16GB: £499
iPhone 4 32GB: £599

Frankrijk (Bron: Apple FR)
iPhone 4 16GB: €629
iPhone 4 32GB: €739
Dat zijn inderdaad flinke prijzen.
Niet iets wat je voor een appel en een ei krijgt.

Als de euro weer stijgt en de Engelse Pond nog lager daalt dan wordt het interessant. Voorlopig blijf ik gewoon steken bij mijn huidige telefoon.

OT:
Ik ben dit keer trouwens wel benieuw naar de effecten van het feit dat T-Mobile haar exclusiviteit niet heeft voor de iPhone 4.
Allebei deze stores krijg ik errors op als ik ze probeer te openen. Zijn er meer mensen met het probleem? Zou namelijk kunnen betekenen dat er een fout is gemaakt.
dat pittig vind ik nog wel meevallen...
Verkoopt Spanje hem ook? Aangezien 10 Juli mijn vliegtuig daar naar toe vertrekt...
MoviStar zal 'm gaan aanbieden in een bundel. Ik heb Vodafone gevraagd en die weten pas in juli of ze 'm gaan verkopen met abo.

Ik denk niet dat je 'm los kan kopen simlock-vrij. Daar gaat wel m'n voorkeur naar uit omdat ik liever elk jaar een nieuwe iPhone koop ipv aan een 2-jarig contract vast te zitten.
Onbegrijpelijk.

Angst voor overbelasting van het netwerk? T-Mobile-taferelen?

Dit is de kip met de gouden eieren slachten, als je het mij vraagt.
ding ding. Ik denk dat we hier een winnaar hebben. Hoewel KPN een stabiel netwerk heeft met een goed bereik, denk ik dat ze inderdaad bang zijn voor storingen -> gezichtsverlies. iPhone gebruikers gebruiken gemiddeld veel meer data dan gebruikers van welke andere telefoon dan ook. (bron) AT&T heeft problemen, T-Mobile heeft er last van. Dat is voor beiden niet bepaald goed geweest voor de reputatie.

[Reactie gewijzigd door Tom-ass op 15 juni 2010 11:13]

ding ding. Ik denk dat we hier een winnaar hebben.
Volgens mij is dat de reden, de KPN wil wel maar durft het niet aan.
Hoewel KPN een stabiel netwerk heeft met een goed bereik, denk ik dat ze inderdaad bang zijn voor storingen -> gezichtsverlies.
Volgens mijn begint het netwerk van de KPN ook de eerste barstjes te vertonen.

De laatste maanden heb ik regelmatig last van spontaan wegvallende verbindingen en dat terwijl er volop signaal is.

De eerste tekenen van overbelasting?
Ze hebben dat gewoon niet nodig of de voorwaarden zijn gewoon te slecht voor de provider, en echt gouden eieren zijn het niet, misschien de schil ja die is van bladgoud maar daar is het mee gezegd, echt niet super speciaal verder hoor ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 juni 2010 11:08]

Das balen, ik had hier toch stiekum wel op gehoopt... nu maar afwachten welke andere provider het gaat worden, met genoeg bandbreedte... (kabelaartje wellicht?)
Anoniem: 58827
@Nightjar15 juni 2010 10:56
Waarom zou je er zo van balen.
Tis niet zo'n hele bijzondere telefoon.

Tis gewoon een iphone 3GS+.
Iets hogere specs maar ook niet veel.

Het enige dat de naam iphone 4G rechtvaardig is zijn nieuwe look.
Anders dan dat is er weinig.
Het is hetzelfde OS. Wat misschien wel bewezen is.
Maar wel verouderd.
Het kan nu multitasken.
Maar konden andere ossen dat 4 jaar geleden dat al niet?

Het brengt geen vernieuwingen die de huidige iphone 3G gebruikers echt iets spectaculairs nieuws biedt.

Iets wat Windows Mobile 6.1 gebruikers wel kregen bij de overstap naar 6.5.
Hele nieuwe GUI toegespitst op met de vingers bedienen.
Nieuwer, mooier, sneller, stabieler.

Zelfde geld voor Android gebruikers.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 58827 op 15 juni 2010 11:02]

Zeker niet zo goed opgelet ;)
- Veel snellere processor
- Betere camera (en betere backlight)
- Veel beter scherm
- Cameraatje op de voorzijde
- Gyroscoop
- Betere accu
- 2e microfoon voor betere noise-cancelling
- Nieuw uiterlijk
- Betere antenne-plaatsing (geïntegreerd in de metalen zij-rand)
- Mogelijkheid tot filmen op de 720p resolutie

En dat is alleen de hardware nog maar... je hoeft de iPhone natuurlijk geen goede telefoon te vinden, maar 't is nogal een understatement dat het een 3GS+ is.

Over het multitasken gesproken; vroeger kon je dat inderdaad ook, maar daar werd je telefoon 9/10 keer zo traag als dikke stroop van. Als de hardware van een telefoon het niet/niet goed aankan, dan is het zonde om die functie er alsnog in te proppen.

Oh, over de software:
- Nieuwe Mail.app
- iBooks
- Op je telefoon zelf playlists maken
- Tap-to-focus video
- Ondersteuning voor een draadloos toetsenbord

En dat is naast de multitasking ;) Volgens mij zijn er aardig wat software- en hardwarematige aanpassingen/updates/upgrades om te spreken van een nieuwe versie. Dat je 't geen goede/leuke/mooie telefoon vindt moet iedereen uiteraard voor zich weten :)
-
True that, ik heb het idee dat tankeriv niet eens in de gaten heeft wat er allemaal beter is aan de 4 tegenover de 3G/3GS.
Zat vernieuwingen en verbeteringen voor iPhone 3G gebruikers... Het zal mij een worst wezen dat andere telefoons 4 jaar geleden konden multitasken, de iPhone kan het nu en dat is wat voor mij telt. iOS is ook alles behalve verouderd.
Nieuwer, mooier, sneller, stabieler.
Dit is net zo goed van toepassing op iPhone 3G gebruikers, de iPhone 4 voldoet namelijk aan al die punten... You know, de 3G krijgt met iOS 4 geen multitasking, geen homescreen wallpapers en vast wel meer niet dus de iPhone 4 is sowieso een vooruitgang. Mijn iPhone 3G gaat in elk geval vervangen worden door een iPhone 4, na 2 jaar wil ik ook wel weer eens iets nieuws. :)

[Reactie gewijzigd door Frietsaus op 15 juni 2010 11:22]

Anoniem: 58827
@Frietsaus15 juni 2010 11:41
You know, de 3G krijgt met iOS 4 geen multitasking, geen homescreen wallpaper
Waauw...

Je kan nu een wallpaper instellen....
Wat een geweldige feature..........

Dat kon zelfs op mijn oude SE K800i nog.
Multitasking kan de 3G ook met ios 4....
Er is weinig mooiers aan de iphone 4.

Hij is wat kleiner.
Maar niet veel interessanter.

Het feit dat je iphone 3G vervangen gaat worden geeft aan dat je graag multitasking had gewild.
En graag een andere achtergrond.
Had je dan niet beter toendertijd ipv de iphone 3G een Android telefoon kunnen kopen?
Had je er nu nog mee gezeten en je had de telefoon niet hoeven te vervangen en je had jezelf dus kosten bespaard.
Verandering van spijs doet eten. En Android is allemaal leuk en aardig, maar niet alle telefoons krijgen dezelfde OS updates, veel gebruikers vertoeven weer als vanouds op allerlei ROM fora (geen zin in), plus dat er veel minder apps voor te krijgen zijn. Daarom de iPhone, het is onderhand de defacto standaard op het gebied van smartphones geworden. Veel apps komen eerst naar de iPhone en met een beetje geluk forken ze hem naar Android.
@Tijger: als Android echt zo veel beter is, waar blijven de verkoopaantallen dan? Android vervangt hoogstens het lage en mid segement, zeker niet het hoge (dus een stijging van Android aandeel gaat niet ten kostte van de iPhone, maar van andere modellen). En je weet dat 62,4% van aangehaalde statistieken hier uit de duim gezogen zijn? Ik heb genoeg apps die ik (ook niet equivallent) niet in de Android Market kant vinden.

[Reactie gewijzigd door TDeK op 15 juni 2010 13:08]

Och ja, 50000 ipv 130000 apps...waarvan in beide gevallen 99% crap of duplicaties zijn. Lekker boeiend.

De iPhone is een standaard voor een hele slechte smartphone die ontzettend veel data verbruikt en die ertoe zal leiden dat we teruggaan naar een pay per use model.
Anoniem: 243511
@Tijger16 juni 2010 19:11
50000 vs 225000 apps bedoel je...

En persoonlijk (en met mij het gros van de consumenten) vind ik de iPone over een flink hogere kwaliteit applicaties beschikken dan Google Android...
Ja iPhone is nu nog de grootste afzetmarkt, je zou dom zijn als je daar niet eerst wat voor maakt ;) Ow wacht er zijn domme devers, genoeg apps die tegenwoordig hun entree precies andersom maken...

De apps op Android lopen inderdaad nog iets achter op het iOS maar ook daar had het tijd nodig, en raad is beide zullen nu elke maand rond de 15.000 apps erbij krijgen... Dus verhoudingsgewijs zal het verschil kleiner worden bij gelijke groei ;)

En nee die updates is niet Android in het algemeen, dat zijn bepaalde fabrikanten die daar voor zorgen, me milestone is elke keer zeer snel van een update voorzien, 2.2 is ook al toegezegd dus dat is goed nieuws, verder gaat de update-frequentie omlaag omdat de inhaalslag op Apple al bereikt is ;) Daarbij heb ik dus al meer updates mogen ontvangen als elk ander Apple product oftewel het is...

Verder ook de verkopen hebben tijd nodig, wist je al dat er op dit moment in de US meer Android toestellen dan iPhones in de US verkocht worden? En hier zie ik toch wat marktaandeel weg gesnoept worden (vorig jaar tegenover feb dit jaar, we zijn nu ook nog is 4 maanden verder :D): http://metrics.admob.com/...0/04/comscore-April-5.png en dan nu de resultaten in US voor Mei geloof ik:http://www.marketwatch.com/story/android-shakes-up-us-smartphone-market-2010-05-10 7% meer marktaandeel als de iPhone!

En de rest van de wereld gaat daar zoals vaak in grote lijnen wel redelijk te zien is gewoon achteraan (zoals ik zeg in grote lijnen!)...

Als laatste Google geeft aan wereldwijd 100.000 Androids dagelijks te moeten activeren (oke er worden hier en daar wat tablets verkocht, maar die registeren zich niet allemaal bij Google) wat in een kwartaal op +-9 miljoen komt ;) En hoeveel iphones worden er in die zelfde periode verkocht? Toevallig even veel? Dus dat staat al bijna gelijk ;) Dus doe nou niet of Android nog steeds klein is ;)
Het enige wat ik in die stats zie is dat de stijging van Android niet ten kostte gaat van de iPhone maar van andere fabrikanten (MS, Palm?). Precies zoals ik al schreef.
multitasking gaat niet werken op de 3G. Wel op de 3GS.
Ik zeg nog, het kan me niet schelen wat andere telefoons eerder konden dan de iPhone, wat de iPhone binnenkort mogelijk moet maken interesseert me wel. Ik kocht destijds een iPhone 3G om de features die hij toen had en dat is me 2 jaar prima bevallen, is het zo raar dat ik nu eens wat anders wil (in de vorm van een iPhone 4) en weer eens lekker bij de tijd wil zijn? En nee, de 3G gaat geen 3rd party app multitasking krijgen met iOS 4 tenzij je het aanzet d.m.v. een jailbreak. Het is maar de vraag hoe goed dat allemaal draait met 128 MB RAM. De 3GS krijgt wel multitasking...

En Android is geen optie voor mij. :) Ik vind het persoonlijk geen fijn systeem om mee te werken en er is niets dat zo goed synct met mijn Mac als mijn iPhone. Ook wil ik het aanbod van de App Store niet opgeven. Mijn 3G is 2 jaar oud, mijn abo loopt binnenkort af dus ik heb de mogelijkheid om de iPhone 4 aan te schaffen... Multitasking boeit me overigens vrij weinig voor de duidelijkheid, zat andere voordelen aan de iPhone 4. :)

[Reactie gewijzigd door Frietsaus op 15 juni 2010 19:10]

Anoniem: 282896
15 juni 2010 10:43
Een verlies voor de consument maar de beslissing is vanaf de KPN gezien wel begrijpelijk.
Hoewel de KPN gewoonlijk ook niet bekent staat om de goedkoopste te zijn.
Ik ben onderhand wel benieuwd hoeveel winst er op de iPhone wordt gemaakt door zowel t-mobile als Apple.

Weet iemand het?
Een verlies voor de consument maar de beslissing is vanaf de KPN gezien wel begrijpelijk.
Het lijkt me helemaal geen verlies voor de consument.

Als meer telco's dit zouden doen dan zou de iPhone ook gewoon een smart phone worden die je overal kan kopen zoals de meeste smartphones. Waardoor de prijs omlaag zal gaan.
Als de consument straks geen lagere prijs krijgt is dat toch juist een verlies voor de consument?

Of ben jij zo'n apple fanboy dit denkt dat apple een exclusief merk is??
Moeten ze van KPN er eigenlijk wel even bij vermelden dat ze met die speciale acties buitenlandse (Italiaanse) iPhones leveren. Die in Nederland dus niet te verzekeren zijn. Hou daar dus wel ff rekening mee als je graag via KPN/Hi een iPhone wil bemachtigen en die ook wil verzekeren!

Edit: werd net gebeld door de klantenservice dat hij nu ineens wel te verzekeren is via Hi. Heb het toestel al wel 3 maand in bezit ondertussen maar toch. Werd een nette regeling aangeboden ter compensatie. Wel netjes om alsnog even te vermelden dacht ik zo ;)

[Reactie gewijzigd door Rupie op 15 juni 2010 15:03]

Onzin als je in Nederland via een bedrijf een iPhone koopt moet hij ook voor de garantie zorgen. Komt de iPhone uit b.v. Italie dan moet de verkopende partij er voor zorgen dat de garantie wordt uitgevoerd en onderhandelen met de verkoper in Italie.
Het gaat niet om garantie, het gaat om verzekeren. voor meer info zie KPN verkoopt niet te verzekeren Italiaanse iPhone
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee