T-Mobile-klanten kampen met problemen bellen en internetten

Veel T-Mobile-gebruikers kunnen niet worden gebeld. Bovendien maken klanten van de provider melding van wegvallende internetverbindingen. T-Mobile is bezig met het reproduceren van het probleem en zoekt naar een oplossing.

T-MobileOp Twitter en GoT maken veel T-Mobile-gebruikers melding van problemen met het netwerk. Opvallend is dat de problemen die zich bij sommige mensen voordoen te maken hebben met belverkeer. Gebruikers klagen over inkomende gesprekken die direct naar voicemail worden doorgeschakeld, waarna pas na lange tijd een sms-notificatie van de voicemailservice volgt. Ook wordt melding gemaakt van sms-berichten die te laat worden afgeleverd.

Tweakers.net heeft de belproblemen kunnen reproduceren en kunnen achterhalen dat het voornamelijk voorkomt als de telefoon op het 3g-netwerk is aangemeld. Als het toestel wordt geforceerd alleen van gsm-verbindingen gebruik te maken, treedt het probleem minder op. Geconfronteerd met deze informatie gaf T-Mobile aan dat het nog niet met de storing bekend was. Inmiddels tracht het bedrijf het probleem te reproduceren en de achterliggende oorzaak te vinden.

Tevens laat het bedrijf weten wel op de hoogte te zijn van problemen met de mobiele internetverbinding. Volgens woordvoerder Henny van der Heiden heeft het 3g-netwerk van de telecomprovider inderdaad op bepaalde locaties te maken met overbelasting, maar zou het sporadisch voorkomen. Hij benadrukt ook dat het bedrijf hard bezig is om de capaciteit uit te breiden. De druk die op het datanetwerk wordt uitgeoefend is het resultaat van de grote groei van het internetgebruik in het laatste jaar. Uit cijfers van T-Mobile blijkt dat de populariteit van laptops en telefoons met internetfunctionaliteit voor een verdubbeling van het dataverbruik ten opzichte van vorig jaar heeft gezorgd.

Eerder deze maand liet T-Mobile weten dit jaar de netwerkcapaciteit te verdubbelen door 30 procent meer masten te plaatsen. Volgens Van der Heiden ligt het bedrijf met de uitbreiding voor op het schema en de werkzaamheden zouden ver voor het einde van het jaar voltooid moeten zijn. Dat betekent overigens niet dat het nog maanden duurt voordat de effecten merkbaar zijn. "Elke nieuwe mast wordt meteen ingeschakeld, zodat gebruikers er direct baat bij hebben", legt van der Heiden uit.

De NS kondigde eerder dit jaar aan samen met T-Mobile wifi in treinen te gaan aanbieden. Deze treinen maken via een antenne verbinding met het 3g-netwerk van T-Mobile en delen deze via een wifi-hotspot met de reizigers. Volgens Van der Heiden was deze deal bij het plannen van de netwerkuitbreidingen al bekend en zullen de wifi-treinen niet voor problemen zorgen. Overigens benadrukt de woordvoerder dat het bedrijf constant bezig is met evaluatie van het netwerk en dat er na afronding van de huidige uitbreidingen mogelijk nieuwe investeringen plaatsvinden.

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

27-05-2010 • 17:10

254 Linkedin

Reacties (254)

Wijzig sortering
Anoniem: 281644
27 mei 2010 19:33
Wat heeft uitbreiding van het 3G netwerk nou te maken met de storing waar T-Mobile mee te kampen heeft ? Dit komt op mij over alsof men bij T-Mobile de storing probeert goed te praten. Ze zouden eens naar hun SS7 signalering moeten kijken, stelletje prutsers !! :)

Ook de toegevoegde waarde van de alinea over de samenwerking tussen T-Mobile en NS in dit nieuwsbericht is 0

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 281644 op 27 mei 2010 19:43]

Probleem ligt waarschijnlijk voor de SS7 signaling in het radiogedeelte waar iets van collisions en daardoor packetloss optreedt.

Dit is één van de problemen met (W)CDMA-netwerken: als het netwerk druk is kan de errorrate enorm toenemen (signal-to-noise-ratio wordt kleiner), waardoor er meer retransmits nodig zijn, waardoor de errorrate nog verder toeneemt etc. Er is geen harde capaciteitslimiet in tegenstelling tot bij GSM.

Jammergenoeg is het moeilijk om literatuur over de zaak te vinden; veel is alleen theorie en er is weinig praktijkonderzoek naar dit soort probleemnetwerken. In theorie is het in ieder geval zo dat als je telefoon betere ontvangst heeft, hij makkelijker verbinding zou moeten kunnen maken omdat hij boven alle andere signalen uit komt.

Oplossingen zijn meestal investeringen in nieuwe zenders, een investering van vele tienduizenden euro's per locatie + ook niet geringe onderhoudskosten. In het ergste geval moeten ook bestaande masten worden verplaatst (vermogen en bereik verminderd) zodat ze andere installaties niet storen. Kan ook een zeer kostbare zaak zijn.

T-Mobile: succes! :+
Pfff... het is mij anders allang bekend dat de verbinding in bijv. Centrum Utrecht totaal waardeloos is. Op m'n iPhone 3GS schakelt ie continue tussen 3G en GSM en loopt m'n batterij heel snel leeg. Ik heb 'm nu maar standaard op 2G staan, maar dan nog krijg ik vaak een bericht dat ik een oproep heb gemist, terwijl ik bereik zou moeten hebben...
In het centrum van Utrecht heb ik wel verbinding met het 3g-netwerk, maar komt er simpelweg geen data binnen. Lijkt een van de locaties waar het netwerk overbelast is.
hmmm vanmiddag was inetconnectie (tethering) inderdaad niet al te best om te noemen..
Nu is het iets beter...

Wat betreft Utrecht..
Inderdaad..niet altijd is het in het centrum optimaal nee..
Ga zo straks de binnestad in..hoop dat het wel goed is..
Ik merk het vaak als je in de file staat; dan is internet ineens heel traag of gewoon niet meer beschikbaar. Idemdito voor spontaan gemiste oproepen terwijl er ogenschijnlijk wel bereik was.

Opzich is dat te verklaren doordat de forenzen ook vaak de gebruikers met de data-abo's zijn, of nog even naar huis gaan bellen dat ze wat later zijn, met een klant bellen, etc. Maar toch, het netwerk zou daarop berekend moeten zijn.
Anoniem: 309558
@dlmh28 mei 2010 23:12
Als je GSM ingesteld hebt en je je dataverbinding via GRPS gebruikt, gaan bellers vaak naar de voicemail... heeft niets met Tmobile te maken....
Ik heb al een nieuwe SIM-kaart aangevraagd omdat het een en al drama was. Het probleem leek een paar dagen voorbij maar na een weekje begon het weer van vooraf aan.

Precies de problemen die in het artikel genoemd worden.
Ik heb de laatste tijd steeds meer van een slechte verbinding vooral in Rotterdam centrum. Als ik in de stad (010) ben en mijn vriendin (vodafone abbo) belt mij, dan krijgt ze mijn voicemail terwijl de telefoon gewoon aanstaat.

Vorige keer stuurde ze een sms en die kwam pas na 10 minuten aan.

Een weekje later wilde ik iemand in het centrum bellen, na 20 seconden dacht ik dat mijn telefoon het niet deed en wilde ik weer gaan bellen toen bleek dus dat hij net voor de eerste keer overging. (supertraag dus)

Heeft ook iemand met tmobile weleens geprobeerd op een plek waar veel mensen bijeen zijn (concert etc.) een dataverbinding zonder problemen op te zetten? Dat is mij nog nooit gelukt.
Bij mij hetzelfde probleem. Als ik iemand opbel (Dordrecht + HTC Here + T-mobile) duurt het echt enorm lang voordat hij voor het eerst overgaat..... Ook vaak last van weg vallende 3g vervbinding. En het ergste is dat je er niet weinig voor betaald ook!!
Hier een uit 077, Limburg. Bij ons in de omgeving heb ik wel gewoon 3G verbinding, maar zodra je daadwerkelijk wilt gaan surfen lijkt het erop dat dat logootje er gewoon voor de sier staat.

Als ik een eenvoudige site wil bekijken (pure html, geen afbeeldingen), dan zie je vrij snel de titel en daarna laat het een eeuwigheid op zich wachten. Soms 2 minuten voor de eerste lap tekst zichtbaar wordt.

Frappant is dat ik tijdens concerten in Eindhoven (de Effenaar) en de 013 in Tilburg gewoon zonder problemen (afgezien dat ik platgedrukt werd) verbinding kon maken en relatief snel complete sites met afbeeldingen en alles kon binnenhalen.

Ik dacht in eerste instantie ook dat het aan m'n iPheun lag, maar ben er later ook achter gekomen (gezien dat er meer mensen dit probleem hebben met verschillende telefoons) dat dit toch aan T-Mobile lag :(
hier een andere 010-er met een ipone em ondervind vaak het zelfde probleem
Is het niet goed om ons als consumenten eens te bundelen en T-mobile tot actie aansporen? Een boze beller naar de T-mobile helpdesk is goed af te wimpelen. Honderden (duizenden?) gebruikers die aantoonbaar problemen hebben en naar de rechter stappen, zijn niet meer zo makkelijk stil te zwijgen....

Anyone?
Denk dat het beste is om T mobile gewoon te vergeten.
Maar ja, elke provider heeft wel eens problemen en bij allemaal betalen we veels te veel en worden we keihard belazerd.

Maar ja....

[Reactie gewijzigd door v-c op 28 mei 2010 09:12]

Nou,

Hier in het centrum van Nijmegen niks dan last. Ik geloof dat ik de afgelopen week slechts een keer een site kon opvragen via mijn iPhone, en dan nog tergend langzaam. Dit terwijl ik toch volledig bereik heb wat nog meer de suggestie wekt dat het met de servercapaciteit bij T-Mobile triest gesteld is.

Nog erger misschien, is de reactie van een medewerker van een T-mobile medewerker toen ik hem met de problemen confronteerde: "ja, maar het is de schuld van alle gebruikers, die zitten steeds youtube filmpjes te streamen etc waardoor u niet meer op het netwerk komt". De beste man haalde meteen de schuldkwestie van de klant, in wiens contract staat dat hij onbeperkt (FUP) van internet gebruik mag maken, boven. Hierop kan ik als klant ook verder gaan door te zeggen dat T-Mobile ten onder gaat aan eigen succes. Met alle gedolven inkomsten van de iPhones +abonnementen kon men best wat beter investeren in servercapaciteit en zendmasten. Om achteraf de gebruikers de schuld te geven doet mij eens te meer nadenken over een switch naar een andere aanbieder. Leve de concurrentie op de telecommarkt dan maar!?
Het is misschien onjuist dat hij dit zegt als T-mobile medewerker maar hij stipt wel ff de realiteit duidelijk aan.

De providers halen steeds meer klanten binnen die ze veelsteveel aanbieden voor 1 of 2 tientjes in de maand.

En aangezien half nederland het zo belangrijk vind om met hun mobieltje youtube te kijken(ipv thuis) of muziek te streamen(ipv eenmalig te downloaden) en compleet achteloos met dataverkeer omgaat zijn de serieuze gebruikers dus de dupe.

Daarom ben ik er voor als providers mensen afsluiten die het woord FAIR niet begrijpen.
t-mobile biedt onbeperkt (trage) verbindingen aan. Dan moeten ze er wel voor zorgen dat ze voorbereidt zijn op het feit dat die mensen die verbinding ook gaan gebruiken.

De verdubbeling van het verkeer is vooral ontstaan bij tmobile door de iphone. Dat ding is namelijk gebouwd op continue verbinding. Ik vind dan als klant dat ze er wel voor moeten zorgen dat ze die dataverkeer ook aan kunnen.
De gebruikers de schuld geven dat ze hele dagen op youtube zitten met hun telefoon vind ik dan ook niet terecht. Dat gebeurd ook met mijn adsl verbinding en die heeft nergens last van.
Ik ga niet lopen downloaden, maar waarom thuis een youtube kijken als ik 20 euro neertik voor mobiel internet?

Wat is Fair? Stel een limiet, of niet.
Eigenlijk zien we nu dat het 3G netwerk van T-Mobile (of Vodafone lees ik hierboven) gewoon totaal niet de capaciteit heeft die nodig is. Ze hebben met veel pijn en moeite grote steden *dekkend* gekregen, maar blijken nu totaal niet met de capaciteit uit te komen. Positief dat T-Mobile het 3G netwerk uit gaat breiden, maar dat is a) te laat en b) wat kopen de huidige klanten hiervoor? Ik zou graag een collectieve compensatieregeling zien, zeker ook omdat ik hier al langere tijd last van heb. Ik betaal voor een dienst en kan het vervolgens niet gebruiken? In gebreke stelling IMHO.
Niets van gemerkt nog hier, behalve van dat voicemail gebeuren, als ik anderen bel. SMS'jes komen gewoon op tijd aan.

Edit: Domdomdom, ik heb 3g vaak uitstaan, dus bij mij is het niet altijd van toepassing.
*leest te snel*

[Reactie gewijzigd door ChrissieOne op 27 mei 2010 17:14]

Hier in Leiden met mn Xperia X1 merk ik ook totaal niets. Internet doet het prima, mails komen binnen en bellen was eerder vandaag ook geen issue.

Gezien het over netwerkbelastig gaat, is het misschien behoorlijk lokaal? Anders kan ik het niet uitleggen.
Zelfde telefoon, alleen Leiderdorp en ik heb er behoorlijk last van gehad! Dacht dat het die brakke Xperia was...
Ik woon ook in Leiden, en ik heb WEL regelmatig dat mijn telefoon gewoon helemaal niet over gaat en ik vervolgens een sms berichtje krijg dat er door iemand gebeld is. Dit probleem heb ik ook al ongeveer een jaar denk ik. Dit gebeurd mij niet op 1 specifieke plek, maar gewoon random als ik ergens ben.

Overigens heb ik ook superslecht bereik op m'n kamer (Stationsweg), maar dat zal wel aan de omgeving liggen vermoed ik.

Met mijn data-verbinding heb ik trouwens nooit problemen, die doet het altijd en die gebruik ik toch wel de hele dag door!

Ik lees net even verder naar beneden, en ik zie dat mensen van T-Mobile ook problemen hebben met het "verdwijnen" van sms berichtjes. Hier heb ik namelijk ook al ongeveer 1,5 - 2 jaar last van. Ik stuurde mijn toenmalige vriendin frequent sms berichtjes, maar die kwamen gewoon helemaal niet aan, en vervolgens kreeg ik maar berichtjes van haar terug dat ze het jammer vind dat ik niets naar haar stuur!

[Reactie gewijzigd door efgslats op 27 mei 2010 17:43]

Zelfde verhaal van de slecht 3g dekking gaat bij mij ook op. Ik woon alleen in het centrum van Haarlem. Ik heb al sinds het moment dat ik een iphone heb, geen 3g in mijn woonplaats en daar ook meerdere keren over gebeld.

De laatste keer was de meest mooie. Ik belde de helpdesk, deze hebben mijn klacht doorgezet naar de afdeling die dit soort klachten verder opneemt en onderzoekt. Deze klachtafdeling belde mijn na 1 dag terug, ik moest wat uitleg geven. Er werd vervolgens gevraagd of ik een paar moment kon noteren en T Mobile kon toesturen, zodat ze konden zien dat de connectie er niet was. Ik heb toen aangegeven dat de 3g connectie er nooit was, dus naar mijn inziens was dat genoeg bewijslast. Om normaal te kunnen bellen en gebeld te worden moet ik 3g uitzetten, anders werkt het erg slecht.

Ik moet dus nu een paar momenten opsparen, noteren en doorgeven. Dit terwijl ze zelf aangeven hard bezig te zijn in Haarlem en ontstreken om de 3g dekking te verhogen. Naar mijn idee is dat niet verhogen, maar fixen of aanleggen. Er is nu niks, dus ze repareren de boel. Dan vragen ze mij om aan te geven wanneer ik slecht/geen bereik heb, ze geven zelf het antwoord al!

Ze garanderen naar eigen zegge de 3g dekking bij het woonadres, ergens anders is T mobile niet verantwoordelijk voor. De garantie van 3g is een werkelijke aanfluiting!
Anoniem: 309558
@efgslats28 mei 2010 23:10
Als je erg slechte 3G dekking hebt, schakelt je telefoon waarschijnlijk ook vaak terug naar het oude GSM-netwerk. En als jij de hele dag een internetverbinding met je telefoon hebt, gaat dat bij GSM via een GPRS-verbinding.

Normaliter behoort zo'n GPRS-verbinding verbroken te worden als iemand jou belt, maar dat gebeurt niet altijd, bijv. omdat jij net een mail aan het ophalen bent of iets aan het downloaden (streamen bijv.) bent.

In zo'n geval gaat de beller bij jou naar je voicemail, en krijg jij een sms-je dat je een gemiste oproep hebt.

Dat heeft niets met fouten bij Tmobile te maken, maar eerder met het GSM-netwerk.

Als jij echter, ondanks de slechte dekking, je toestel 'keihard' op 3G instelt, zou het goed moeten gaan... Als je dan nog gemiste oproepen hebt, dan is er iets anders aan de hand.
Ik heb precies hetzelfde probleem als jij.

Ik gebruikte een hele tijd Telfort dus ik merkte het meteen toen ik bij Tmobile zat, ik dacht eerst dat het aan m'n Iphone lag maar blijkbaar is Tmobile dus gewoon de boosdoener.
Ik dacht ook dat het aan mijn iPhone lag, maar het ligt gewoon aan T-Mobile :(
Bijn had ik ander telefoon gekocht.
Irritante is dat wij op werk met zo'n 20 man gebeld hebben met T-mobile allemaal dezelfde klachten. Is zo'n 1,5 week geleden dus ze wisten het wel degelijk :-(

D8 eerst zelf ook dat het aan m'n iPhone lag...
Tja het is moeilijk te zeggen waar het aan ligt, want het kan ook zijn dat je telefoon even geen bereik had en je dus daarna een sms kreeg dat iemand je heeft geprobeerd te bellen.
Check. Hier nog een keer, precies hetzelfde verhaal. Veel gezeik om die smsjes gehad!
Ik woon dan niet in Leiden maar in Veere (omgeving middelburg, zeeland). Ik heb idd nu ze het zeggen vrijwel alleen het probleem zodra ik op het 3G netwerk zit.

Het egt HEEL vaak dat ik de melding krijg "Fout tijdens oproep" zodra ik wil gaan bellen.
Dan nadat ik dat krijg bel ik gelijk nog een keer en dan krijg ik wel de melding "oproep word doorgeschakeld".

Inderdaad ook veel last van gemiste oproep smsjes en gewone smsjes die soms pas na 2 of 3 dagen doorkomen. Meestal is dit enkele minuten of uren maar het gebeurt vaak genoeg dat ik iemand bel "heey, had je gebeld?" en dat ik krijg te horen "ja 2 dagen geleden"....

Egt verschikkenlijk K.......T. Hoop dat ze hun shizzle snel op orde krijgen daaro.
Eindelijk, ik heb hier al zeker 4 weken last van. Ben wel netjes teruggebeld door de TD, dat moet ik wel zeggen, maar het is te gek dat ik al weken op GPRS zit omdat ik de 3G connectie niet kan vertrouwen (wel dekking, maar geen thruput, ook inkomende oproepen komen vaak niet aan).

[Reactie gewijzigd door TDeK op 28 mei 2010 08:34]

ik woon in leiden, en heb in het centrum nagenoeg geen 3G bereik, in gebouwen nagenoeg geen 2G bereik. Echter bij 5mei-plein in de buurt is er weer prima bereik. Er staat een mast in de Kaiserstraat, maar die functioneert niet naar behoren. Daar heb ik trouwens al eens over gebeld ( ja meneer, hij wordt vervangen deze januari .. ) .. het is echter al bijna juni.

Collega met vodafone en precies dezelfde telefoon (N900) heeft altijd prima 3G bereik op alle locaties, ook binnen.
weet niet of de iphone het kan, maar mijn WM vraagt bij elk smsje automatisch een ontvangstbevestiging op. Heb tot nu toe nog nooit gehad dat het niet aan kwam (tenzij met oud en nieuw).
Wel sinds afgelopen zaterdag veel vertraging. Smsjes die gewoon pas 10 minuten tot 2 dagen na versturen aankomen..
Anoniem: 119722
@ChrissieOne27 mei 2010 17:53
Niets van gemerkt nog hier, behalve van dat voicemail gebeuren, als ik anderen bel. SMS'jes komen gewoon op tijd aan.

Edit: Domdomdom, ik heb 3g vaak uitstaan, dus bij mij is het niet altijd van toepassing.
*leest te snel*
Veel te snel ;) Kijk eens op onderstaande links hoeveel problemen T-mobile geeft, ref:
http://www.mobilyz.com/fo...hlight=T-mobile+problemen

http://www.mobilyz.com/fo...hlight=T-mobile+problemen

http://www.mobilyz.com/fo...hlight=T-mobile+problemen

Allemaal sinds Maart 2010 8)7 Blij dat ik geen deel uitmaak van die club :+

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 119722 op 27 mei 2010 17:54]

Allemaal sinds Maart 2010
Sinds Maart is klant zijn bij Ben (welke zich plaatsvind op het netwerk van T-mobile) mogelijk nog leuker. Naast "The Usual" T-Mobile problemen, word je data-abbo nog eens keihard gecapped op 128/32Kbit. (daarvoor haalde ik ruim 2Megabit)

Webpagina's laden met nog geen 15KB/s ! Woepie !

En daar betalen we nog 10Euro's per maand voor. :X

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 27 mei 2010 19:25]

Anoniem: 65802
27 mei 2010 19:59
Misschien een antwoord op de vraag waaron er dan zoveel mensen bij t-mobile zitten het volgende: Ik ben begonnen bij Dutchtone omdat die in soest het beste bereik had (1996). Dutchtone werd overgenomen door Orange en de verbinding werd al minder. Orange is overgenomen door T-Mobile en nu is de verbinding helemaal prut. Ik had op het moment van overname 600+ euro beltegoed dus je blijft, maar niet van harte.
Sorry, maar dit is totaal niet geloofwaardig.

In 1996 Dutchtone het beste bereik in Soest? Pas halverwege 1998 kreeg Dutchtone een licentie voor GSM1800 MHz. De uitrol daarna heeft jaren geduurd, en zal niet direct goed geweest zijn.

In het algemeen was het zo dat het T-Mobile netwerk beter was dan dat van Orange op het moment van overname.

Bovendien is het zo dat ieder netwerk per jaar beter is geworden, dus het T-Mobile netwerk in 2010 is vele malen beter dan het toenmalige Dutchtone netwerk zoals het volgens jou was in 1996.. Of heeft T-mobile 10 jaar lang niets gedaan? Ik ben geen fan van T-Mobile maar overdrijven moet geloofwaardig blijven..

Ik denk toch echt dat je je gsm eens moet controleren..
Was het maar zo dat T-Mobile hun netwerk de afgelopen jaren verbeterd had. Dat is dus niet zo. Er zijn heel veel klachten over slecht bereik en dat is echt niet op plaatsen ergens midden in het bos maar gewoon in woonwijken.
Orange had naar mijn idee, altijd een goed netwerk en een goed bereik.
Waarom T-Mobile dat niet zo heeft overgenomen is mij een raadsel. Ze hebben gewoon masten er tussenuit gehaald ipv uitgebreid.
Een GSM controleren is niet zo moeilijk als je daaraan twijfelt. Leen er even eentje van iemand anders en zet de SIM kaart erin en controleer dan het bereik.
Je kunt gewoon bij het antenneregister opzoeken hoeveel gsm en umts masten er staan in je omgeving, dus zo kun je herleiden dat T-Mobile veel basisstations heeft bijgeplaatst.

T-Mobile heeft toch echt de afgelopen 1,5 jaar E-GSM 900 MHz opstelpunten in gebruik genomen. Orange had ook zo'n frequentie, maar gebruikte die niet cq amper...

Het toenmalige Orange had gewoon erg weinig opstelpunten in Nederland. Dus misschien had je mazzel dat je op de goede plek woonde, de algemene indruk van Orange was niet best.

Ook kun je opzoeken hoeveel geld er in het netwerk geinvesteerd werd/wordt. Orange of T-Mobile bouwt niet haar eigen netwerk, dat laten ze doen. Die deals worden met regelmaat gepubliceerd.

Wel grappig, het lijkt bijna alsof ik T-Mobile verdedig, terwijl mijn "umts ervaring" met hun ook niet bepaald positief is. :( Het valt me als techneut op dat mensen totaal irrationeel over techniek/netwerken praten. :'(
"Gebruikers klagen over inkomende gesprekken die direct naar voicemail worden doorgeschakeld, waarna pas na lange tijd een sms-notificatie van de voicemailservice volgt. Ook wordt melding gemaakt van sms-berichten die te laat worden afgeleverd."

Hier heb ik echt al ruim een jaar last van. Ook over gebeld met T-mobile maar die wisten mij te vertellen dat er niks aan de hand was....wel dus. Tijd om over te stappen.
Die inkomende gesprekken die direct naar voicemail gaan (met sms tot gevolg) wel idd. Ook al zolang ik het iPhone-abo van hen heb. In eerste instantie dacht ik altijd dat dat issue aan de iPhone te wijten was maar blijkbaar niet?

Overigens zijn de sms'jes die verdwijnen en het niet komen tot opvragen van websites of andere data via het web wel zaken die pas onlangs zijn ontstaan.
Vaak wordt de welkomsttekst van de VMbox ook niet afgespeeld, maar zie je wel de teller lopen van een actief (stil) gesprek. Vervolgens kun je inspreken wat je wilt, maar er verschijnt geen bericht in je Voicemail. Lekker tikken verzamelen op die manier :(

Een seconde later bellen naar dezelfde persoon lukt dan vaak wel. Call-setup lijkt niet altijd goed te gaan.

Om nog maar te zwijgen van de maandenlange slechte Internetverbinding op 3G (getest in Rotterdam e.o, Den Haag e.o, en in Zoetermeer.
Ook ik lig al een lange tijd in de clinch met TMobile over dit probleem!

Mensen die mij bellen, 3x horen over gaan, vervolgens stilte en dan niets meer.

Of, direct naar voicemail, en ik geen melding krijgen van een gemiste oproep en alleen als iemand voicemail inspreekt een melding (die soms een uur of langer vertraagd is).

En dan vragen ze of ik een log wil bijhouden van de incidenten zodat ze het kunnen controleren. Maar als iemand mij niet te pakken krijgt en geen voicemail achterlaat kom ik daar dus nooit achter :z

Uiteindelijk vroegen ze me of ik het toestel wilde uitsluiten door een ander toestel te gebruiken. Heb een week met een oud HTC toestel gewerkt, maar daarna was ik er toch echt weer klaar mee en heb ik het maar voor lief genomen. En als dit artikel klopt, dan is het logisch dat het met mn HTC wel goed werkte omdat die geen 3G heeft.

Ondertussen heb ik zo goed als alles geprobeerd, niets van de aangedragen oplossingen van TMobile hielpen. Ik vind het een beetje naar dat ze het probleem steevast negeren en de schuld eerst afschuiven op de gebruiker of het toestel.

Ik hoop dat ze met dit 'incident' wat uitgebreider naar het probleem gaan kijken!
Geconfronteerd met deze informatie gaf T-Mobile aan dat het nog niet met de storing bekend was.
Oh kom op zeg, want een stel lapswanzen. Verschillende tweakers hebben al meerdere malen aan T-mobile doorgegeven dat er problemen zijn, en ook hebben zij regelmatig dat geen-bereik-formulier ingevuld. Dat T-mobile dat dan iedere keer afdoen als "het ligt aan uw telefoon" en aanverwant vingergewijs wil niet zeggen dat ze niet op de hoogte zijn - ze wíllen het gewoon niet weten, want ja, stel voor dat het aan hen zou liggen, dan zouden ze er iets aan moeten gaan doen.
Volgens woordvoerder Henny van der Heiden heeft het 3g-netwerk van de telecomprovider inderdaad op bepaalde locaties te maken met overbelasting, maar zou het sporadisch voorkomen.
De hele periode doordeweeks tijdens kantooruren is idd "zeer sporadisch" |:(. Tenzij ze met sporadisch de verspreiding van het probleem over heel NL bedoelen, aangezien het voornamelijk in de centra van grote steden afspeelt.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 27 mei 2010 17:22]

Oh kom op zeg, want een stel lapswanzen. Verschillende tweakers hebben al meerdere malen aan T-mobile doorgegeven dat er problemen zijn, en ook hebben zij regelmatig dat geen-bereik-formulier ingevuld. Dat T-mobile dat dan iedere keer afdoen als "het ligt aan uw telefoon" en aanverwant vingergewijs wil niet zeggen dat ze niet op de hoogte zijn - ze wíllen het gewoon niet weten, want ja, stel voor dat het aan hen zou liggen, dan zouden ze er iets aan moeten gaan doen.
Inderdaad. Ik heb dit ook wel eens gemeld en ze willen het maar moeilijk begrijpen. Het is dus geen kwestie van geen bereik, ik heb juist prima bereik. Toch komen sommige telefoontjes niet door. Heb dit overigens al jaren bij T-mobile. Als ik de klantenservice bel snappen ze er niks van en ligt het idd aan mijn toestel. Ik heb 3 toestellen en bij alle3 treedt het probleem op, zou ik dan 3 defecte toestellen hebben? |:(

En vervolgens sturen ze me een verzoek of ik minimaal 3 voorbeelden wil noemen van verbroken verbindingen, met plaats, datum en tijd en met wie ik verbinding had. Hallo, alsof ik dat allemaal nog weet? Het is niet mijn netwerk...
Anoniem: 360994
27 mei 2010 17:23
KPN, Vodafone, en nu T-Mobile. Kennelijk is geen enkele telco storingsvrij (kan ook bijna niet). Ik moet zeggen dat ik er zelf eigenlijk niets van gemerkt heb (Maastricht), gebruikmakend van T-Mobile.
idd, ze volgen elkaar wel verdacht snel op zo...

[PARANOIA MODE ON]je zou bijna denken dat er een groep hackers bezig is alle telco's te hacken. Straks gaan ze allemaal tegelijk down. Dan hebben we geen mobiel verkeer meer...[PARANOIA MODE OFF]
1 2 3 ... 19

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee