T-Mobile meldt oplossing voor 3g-problemen

Provider T-Mobile heeft naar eigen zeggen de problemen met het 3g-netwerk verholpen. Gebruikers zouden weer zonder problemen gebruik van 3g-verbindingen kunnen maken. De provider had een gebrek aan capaciteit.

T-MobileT-Mobile laat in een verklaring weten dat het de capaciteit van zijn 3g-netwerk versneld heeft uitgebreid. De plaatsen waar gebruikers het meeste last van problemen met de dataverbinding hadden, zijn als eerste aangepakt. Volgens het bedrijf is de capaciteit van het 3g-netwerk in grote delen van Nederland inmiddels verdubbeld. Voor de uitbreiding van het netwerk heeft de telco dit jaar extra antenne-installaties gebouwd. Hiervan zou meer dan de helft nu al in werking zijn gesteld, zo meldt de telco.

Eerder gaf T-Mobile aan dat klanten compensatie voor de netwerkproblemen zouden krijgen. Klagende mobiele internetters zouden een formulier met vragen over hun bereik kunnen invullen en aan de hand daarvan twee maanden abonnementsgeld kunnen terugkrijgen. T-Mobile laat eind deze maand weten wie er voor de compensatie in aanmerking komt. De provider kampte overigens niet alleen met problemen met mobiele internetverbindingen: klanten maakten ook melding van storingen bij telefonie-en sms-verkeer.

Door RoD

Admin Mobile

16-06-2010 • 17:52

191 Linkedin

Reacties (191)

191
188
123
8
0
24
Wijzig sortering
Anoniem: 348565
16 juni 2010 19:14
Procedures om 'masten bij te plaatsen' vergen veel tijd; debk alleen al aan de doorlooptijd van probleemloze vergunningaanvragen. Antenne's, ook die van T-Mobile, hebben nog nooit probleemloze vergunningaavragen gekend. Het feitelijke probleem van T-Mobile is dan ook niet de dichtheid van het antennepark, maar de 'zuinigheid' waarmee de techniek is ingericht: in plattelandsgebieden ontvang je UMTS tot op 3 à 4 km van een basisstation en als je ook maar de minimale bandbreedte vraagt val je terug op GPRS. Daarmee geef je de klant de suggestie dat het werkt, in de praktijk kun je er niets mee. En geloof mij, ik meet dit soort zaken in gebieden waar nog nooit een iPhone is geweest! De 'oplossing' die T-Mobile nu dus aankondigt komt 100% uit de koker van de communicatieafdeling van T-Mobile (en dan bedoel ik niet de technische TELEcommunicatie afdeling).

Groet,
Keimpe Bleeker
*knip*

[Reactie gewijzigd door Dirk op 12 juni 2012 09:18]

Waarschijnlijk plaatsen ze basisstations voor extra capaciteit bij op bestaande locaties. Is anders ook niet zo snel te doen. Tenminste, zo ging dat vroeger bij GSM: daar plaats je een BTS bij waar weer een paar kanalen op zitten zodat weer een bepaald aantal mensen kan bellen.

Wat betreft UMTS: in plattelandsgebieden werkt het juist wat verder als er echt geen bebouwing is. Als je hele UMTS-dekking wegvalt sinds hun "capaciteitsuitbreiding" dan zou dat evt. misschien zelfs kunnen betekenen dat trage clients er vanaf geschopt worden zodat ze het netwerk niet meer kunnen ophouden, maar dat is pure speculatie. Een onafhankelijke meet-club zou hier eigenlijk eens naar moeten kijken, zien of er ook echt iets is veranderd qua gebruikte kanalen etc.
Helemaal mee eens. Heb er zelf dus ook een stukje over gemaakt voor mijn redactie.
Zie: http://skoep.elementweb.n...bile-verzwijgt-problemen/
Nou er klopt geen klote van, want ik kan nogsteeds via 3G de Android Market vaak niet in(time outs enzo). Ook werkt vaak m'n mail of internet gewoon totaal niet.
Daarbij snap ik niet dat ze nu gaan zeggen dat het is opgelost, terwijl ze in eerdere verklaringen zeiden dat dit wel eens MAAAAANDEN kon gaan duren.

Kortom, T-Mobile, niet zeggen dat het is opgelost voordat het is opgelost ;)
Zelfde.
Ik rij het hele land door en heb een T-Mobile zakelijk dongel dingges. Als ik verbinding maak via HSDPA/UMTS moet ik zodra de verbinding er staat de "lijn belasten", anders geberut er NIKS. Op GPRS gaat het een stuk stabieler maar rete traaaaaggg....

In binnenstad van Arnhem vandaag GEEN INTERNET. In Amersfoort pas na heel vaak verbreken / verbinden af en toe internet (was zo slecht dat ik iemand moest bellen om voor mij op intenret de klant te helpen). En ook in Ede vandaag wel verbinding met het netwerk kunnen maken maar totaal GEEN internet.

En daar betalen wij dan voor...
ditto. Heeft iemand nog ergens die link naar het klaagformulier, want dat wil ik nu elke keer invullen. Het zou immers goed moeten zijn...
Ik blijf me verbazen over dat T-mobile dus blijkbaar geen modellen had om te simuleren hoe de datagroei vs netwerk groei is. Dit is toch op en top knullig voor een bedrijf waarvan je core business is het mobiel verbinden van mensen.... Het lijkt me ook verkeerde zuinigheid, waarschijnlijk is het met spoed uitbreiden van je netwerk (overuren / externe partijen) een stuk duurder dan een goed uitbreidingsplan waar je de uitbreidingen op je eigen tempo kan doen.

[Reactie gewijzigd door swtimmer op 16 juni 2010 18:15]

Stel je verwacht 100.000 nieuwe iPhone klanten die gemiddeld 500 MB per maand verbruiken en het worden er 200.000 die gemiddeld 1000 MB verbruiken dan heb je een commercieel succes en een technisch probleem.
Ik kan te makkelijk denken, maar met 20 man die dat in de gaten houden moet je dagelijks je gemiddelen berekenen en dus ook je modellen.
Ik kan NIET geloven dat er ineens een probleem ontstond doordat er overal mega power users bij kwamen.
Waarschijnlijk dacht T-Mobile dat het allemaal niet zo catastrofaal zou af lopen. Als bedrijf heb je liever winst dan investeringen. Nu liegen en bedriegen ze de boel bij elkaar.
En met het feit dat T-Mobile (via de gemakkelijke kanalen) nog steeds een iPhone monopoly heeft maakt het ze allemaal niet heel veel uit... straks komen er wel zeer beperkte databundeltjes, zodat hun winst weer wat groeit en ze dan eventueel voor uitbreiding zoeken...

T-Mobile: na ruim 10 jaar wordt je als een zak grofvuil aan de kant gezet. They don't care at all!
Precies mijn gevoel! Ik werd vandaag gebeld door iemand van T-Mobile die zei dat ik niet in aanmerking kwam voor contractontbinding omdat het probleem binnenshuis was. Ik zei, nee ook buiten. Nee, zei ze, dat is niet waar, de vorige keer toen ik u aan de lijn had vroeg ik of het binnen was, toen zei u ja. Toen zei ik, ja binnen én buiten, maar toen had u alleen binnen ingevuld. :S Twee volwassenen aan de telefoon zitten te ja-neeën, dat gaat nergens meer over.

Ik vind het opmerkelijk dat T-Mobile zo'n achterdochtige houding aanneemt en mij beschuldigt van liegen. Mijn probleem is, dat ik als zzp'er afhankelijk ben van bereikbaarheid, T-Mobile dat al jaren niet biedt, ik bereid was bijna anderhalf jaar af te kopen als ik mijn nummer terugkreeg, en ik een KPN sim-only erbij heb genomen om tenminste zelf te kunnen bellen. Waarom zou ik in godsnaam dergelijke problemen verzinnen? Ze worden in elk geval door T-Mobile compleet ontkend en niet serieus genomen.

Als je zelf leugens verkoopt, is het voorstelbaar dat je achterdochtig wordt en er van uitgaat dat je klant ook liegt. Lieg maar lekker door T-Mobile. Met zo'n abominabel netwerk nog nieuwe abo's (hé, ik ben een T-Mobile abominee) verkopen aan mensen die een iPhone4 (of wat voor abonnement dan ook) willen, is in mijn ogen oplichting.

Ik ben na 11 jaar in ieder geval weg bij T-Mobile zodra mijn contract afloopt, en in mijn omgeving inmiddels velen.
:-) Haak ik ff in om ook te klagen over T-Mobile.

Ik krijg al 7 jaar lang een aanmaning dat ik hen 248 Euro (nu al opgelopen naar 700+) moet betalen omdat zij een admin fout gemaakt hebben. Ik heb ze gevraagd waar ze dat vandaan halen. Kreeg ik twee rekeningen binnen. 1 van een te betalen bedrag verstuurd naar een verkeerd adres en 1 rekening waar ik geld van hen kreeg. Totale schade: Euro -2.76. Ik krijg dus geld van hun! Maar omdat de rekening die ze naar het verkeerde adres hebben verstuurd lang open heeft gestaan denken zij in hun recht te staan om van mij geld te eisen. Sterker nog, ze hebben er een BKR registratie van gemaakt.
Het verhaal is iets ingewikkelder, maar T-Mobile en Debiteurs willen gewoon niet aan logica doen. Heb dan maar een jaar geleden een advocaat een brief naar hen laten sturen, waarin die uitlegt dat eigenlijk zij mij een bedrag dienen te betalen. Vooralsnog geen antwoord gehad.
Anyways, kijkend naar het Kassa forum zijn er veel mensen die dit probleem hebben met T-Mobile. Ineens sturen ze je een deurwaarder zonder duidelijke redenen. Dit sleept erg lang aan en blijkt uiteindelijk een fout te zijn van T-mobile. dwz ineens geven ze geen thuis meer en stoppen ze met aanmaningen.
Kortom voor mij geen T-mobile NL meer. Klantvriendelijkheid is ver te zoeken.
Maar ondertussen weet je door de modellen dat je netwerk niet meer dan 150.000 man aankan. Toch besluit je door te gaan met de verkoop van extra netwerkgebruikers zonder de daarvoor benodigde netwerk uitbreiding te versnellen.

Die iPhone klanten zijn ook niet binnen 1 maand uit de lucht komen vallen, dit is een geleidelijk proces geweest. Ook is het al langer bekend dat de gemiddelde klant vrij veel verkeer gebruikt.

Een model is natuurlijk nooit zo statisch als het is, als in het begin blijkt dat de parameters afwijken van wat jij van te voren geschat had kun je je berekeningen overnieuw uitvoeren.

Het blijft gewoon erg slechte planning en het had in een goed technisch bedrijf nooit zover mogen komen dat het vitale onderdeel van je dienstverlening (bellen/sms) niet meer werkt.
Maar ze waren denk ik ook al veel langer bezig met het plannen van de uitbreidingen. Het is namelijk onmogelijk om je fout toe te geven en binnen een paar weken het netwerk verdubbeld te hebben.
Oftewel, T-Mobile was al veel langer op de hoogte van de problemen en is hier dus ook al veel langer mee bezig. Toen het media aandacht heeft gekregen heeft T-Mobile wel waarschijnlijk alles op alles gezet om alle geplande werkzaamheden zo snel mogelijk te voltooien.
t-mobile moet niet handelen als er problemen zijn, maar voordat er problemen komen. als ze zien dat hun netwerk simpel gezegd 95% capaciteit gebruikt dan moeten ze al begonnen zijn met het upgraden van het netwerk.

verder ook schandalig dat ze zeggen dat het is opgelost terwijl dat niet zo is.

[Reactie gewijzigd door stefanos1990 op 16 juni 2010 20:47]

Of de modellen waren te mager.

/seth
Hoe ontvang je een bericht zonder service? ;)

OT: door al die nieuwsberichten over dat gezeur met T-mobile zal ik echt nimmer overwegen nog op T-Mobile over te stappen. Dat merk ik ook bij anderen in mijn omgeving.

Ik vraag me af wat mensen er toe beweegt toch naar T-Mobile te gaan met al deze ellende... Waarschijnlijk de beloofde snelheid en het ontbreken van een datalimiet?
Ik vraag me af wat mensen er toe beweegt toch naar T-Mobile te gaan met al deze ellende...
Sja... Vodafone heeft veel storingen op gebied van haar dataverbindingen en KPN is een stuk duurder dan T-Mobile en Vodafone, vooral als je internet erbij neemt. We zitten dus eigenlijk met het probleem dat de 3 netwerken die we hebben allemaal niet bepaald een optie zijn omdat ze allemaal wel wat mankeren. Dan komt daar nog eens bij dat ontvangst een zeer lokaal iets is. Op sommige plekken is Vodafone weer beter, op anderen is dat T-Mobile en weer ergens anders is het juist KPN die de beste is.

Kijkend naar mijn eigen ervaringen:
- KPN nam Telfort over en integreerde het in haar netwerk. Sindsdien had ik alleen maar slecht ontvangst, gemiste sms'jes/oproepen en tijdens het gesprek de nodige haperingen.
- Vodafone deed het leuk maar kwam met veel storingen op voicemail gebied (voicemail bericht kwijt, voicemails kwijt, voicemail ineens uit, voicemail ook zomaar weer aan), later ook met veel storingen op datagebied en bij het opzeggen was men zeer klantonvriendelijk (ik als klant moest er achteraan bellen om ergens opheldering over te verkrijgen terwijl het een zeer kleine moeite was om dat in de opzeggingsbrief mede te delen; men heeft gewoon botweg mijn keuze genegeerd en vervangen door hun eigen keuze omdat mijn keuze niet mogelijk bleek...fijn dat ze even gaan beslissen wat ik wil).
- T-Mobile heeft op een aantal plaatsen gewoon een slechte dekking maar verder heb ik er geen problemen mee. De afgelopen tijd heb ik echter wel hinder ondervonden van het bekende capaciteitsprobleem maar dat lijkt nu wel weer in orde te zijn.

Concluderend komt het er op neer dat je bij alle 3 de netwerken storingen tegen zal komen en dat je ook niet raar moet staan te kijken als je geen ontvangst hebt. Sja, wie moet je dan nog kiezen? Aangezien T-Mobile de iPhone als enige leverde en ik zo'n ding wilde hebben was dat voor mij de reden om dan maar voor T-Mobile te gaan.
Anoniem: 46304
@ppl17 juni 2010 09:18
Met KPN heb ik nooit problemen gehad, ook niet als tether (al doe ik dat niet vaak). Heb ook wel eens een mp3 via een Bittorrent of Gnutella client op de telefoon binnengehaald, maar verder verbruik ik ook niet zoveel: mail, nieuws en een enkele website, vooral flitsinfo, dat kan niet tot thuis wachten. :)
Ik vraag me af wat mensen er toe beweegt toch naar T-Mobile te gaan met al deze ellende...
Wat een onzin, volgens mij heeft elke provider inmiddels wel een keer problemen gehad. Dat zou dus betekenen dat je nooit meer mobiel belt in Nederland. En "al deze ellende" speelt op zich nog niet zo heel lang.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 16 juni 2010 18:11]

Verschil is natuurlijk wel dat dit puur capaciteits problemen zijn. Dat is te voorkomen, en dus veel erger dan een storing.
Of zeggen dat een storing is opgelost terwijl je niet weet of het is opgelost zoals vodafone met zijn laatste storing waarvan ze ongeveer 2 a 3 keer zeiden dat het is opgelost.

Alleen de kpn blijft dan over maar die is vrij duur met een behoorlijk lage fup en hoge prijzen.
Tja, of gewoon geen van drieën nemen dan.
Nou, met T-mobile heb ik vanaf het begin al problemen, en ze zijn nog steeds niet opgelost. Ik heb nog steeds volledig bereik met 3g, maar toch geen dataverbinding.
Anoniem: 119722
@.oisyn16 juni 2010 22:19
[...]

Wat een onzin, volgens mij heeft elke provider inmiddels wel een keer problemen gehad. En "al deze ellende" speelt op zich nog niet zo heel lang.
Geen problemen die maandenlang duurde (sinds Maart 2010) zoals bij T-Mobile :+
http://www.mobilyz.com/fo...dpa-netwerk-probleem.html

http://www.mobilyz.com/fo...a-op-veel-toestellen.html
Dat zou dus betekenen dat je nooit meer mobiel belt in Nederland.
Jawel. Met de juiste provider ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 119722 op 16 juni 2010 22:25]

Anoniem: 46304
@.oisyn17 juni 2010 09:10
volgens mij heeft elke provider inmiddels wel een keer problemen gehad
Maar sommige veel meer dan anderen. Ik weet dat er hier mensen zijn die KPN principieel nooit willen en dus maar net doen alsof T-Mobile en Vodafone de enige providers zijn, maar de laatste grote storing bij KPN is toch al weer enkele jaren geleden en duurde zeker geen maanden.
KPN had een grote storing de dag nadat Vodafone z'n megastoring in november 2009 had. Dat was de reden dat Martijn van Dam van de PvdA zo'n ophef in de Tweede Kamer over de beschikbaarheid van mobiele netwerken maakte. Dat is dus pas 7 maanden geleden.
Ik vind een maand toch best lang;)
Ben blij dat het eindelijk over is.

Ik verbaasde mij gisteren avond al over de snelheid van het netwerk, dus had al goede hoop op een berichtje vandaag.
We hebben het hier dan ook niet over 'een keer problemen' maar over structurele problemen vanwege een capaciteitsgebrek. Dat maakt wel een verschil (vind ik).
Het is de enige provider waar je een iphone kan aanschaffen zonder naar belgie te rijden... Ik heb een belgische iphone overwogen, maar ze waren daar telkens uitverkocht. Toen toch maar een tmobile abo afgesloten. Maar als je de keus hebt, moet je idd niet voor tmobile gaan...
Moet zeggen dat dat schijnbaar wel zeer afhankelijk van je woon/werk adres is, ik woon in Nijmegen/Amersfoort en zit op school in Utrecht en heb (Buiten de trein om) vrijwel altijd bereik en data.

[Reactie gewijzigd door Klaphekje op 16 juni 2010 22:07]

Moet zeggen dat dat schijnbaar wel zeer afhankelijk van je woon/werk adres is, ik woon in Nijmegen/Amersfoort en zit op school in Utrecht en heb (Buiten de trein om) vrijwel altijd bereik en data.
Zelfde hier in Den Haag. Connectie fluctueert wel, maar dat heeft het altijd al gedaan (~5 jaar). Ook op m'n werk (waar mijn mobile echt niet de enige is) haalt de lijn ~200kb. Heb het afgelopen jaar wel steeds vaker dat er geen nieuwe sessies opgebouwd kunnen worden.
Officieel mag alleen T-Mobile je een abbo verkopen met een iphone, alleen er zijn meerdere wegen, ikzelf heb van Vodafone een Iphone 3GS gekregen bij verlenging van mijn abbo..
voorwaarde is wel dat je al langere tijd klant bent bij Vodafone (ik al 12 jaar)
En ze leveren 'm niet zelf, ze bestellen 'm bij phoneshop voor je.
Officieel mag alleen T-Mobile je een abbo verkopen met een iphone, alleen er zijn meerdere wegen, ikzelf heb van Vodafone een Iphone 3GS gekregen bij verlenging van mijn abbo..
voorwaarde is wel dat je al langere tijd klant bent bij Vodafone (ik al 12 jaar)
En ze leveren 'm niet zelf, ze bestellen 'm bij phoneshop voor je.
Netjes.

Wat voor een data abonnement heb je daar bij gekregen?
"maar als je de keus hebt"

Ik denk dat nu met de htc desire en de nexus one er wel degelijk een keus is. Veel fabrikanten hebben elke keer als ze een nieuw model uitbrachten lopen roepen dat ze de iPhone killer in huis hadden terwijl dit niet zo was maar leg die telefoons naast de iPhone neer, ze zijn gewoon sneller! Ik denk dat je alleen als egte Apple junkie nog een iPhone moet nemen, anders gewoon kijken naar een mooie Android telefoon op een mooi netwerk waar je sowieso overal 3g heb!
Dit is zo ontzettend offtopic. A ) denk ik niet dat je ze ooit beiden in je handen gehad hebt en B ) KPN zijn dekking is ook niet altijd even fantastisch.

PS: 3GS en Desire naast elkaar hier, gebruik ze beiden.
ook offtopic: ben ik de enige die zich afvraagt wat iemand moet met +- 1000 euro aan waarde aan mobieltjes in je zak?? of ben ik ook de enige die dat knetter gek vind?
ook offtopic: ben ik de enige die zich afvraagt wat iemand moet met +- 1000 euro aan waarde aan mobieltjes in je zak?? of ben ik ook de enige die dat knetter gek vind?
Je bent een van de weinigen. :)

Sommige mensen hebben gewoon een voorkeur die toevallig aan de prijs is. Bedrijven zijn tegenwoordig ook weer bereid geld uit te geven aan duurdere telefoons, als de kwaliteit maar goed is. Ik vermoed zo dat 1 van die 2 een zakelijke telefoon is.

Voor mij geld dat ook, het zal we weinig intresseren (er is een grens) hoe duur m'n telefoon is, als hij voldoet aan m'n eisen.
ook offtopic: ben ik de enige die zich afvraagt wat iemand moet met +- 1000 euro aan waarde aan mobieltjes in je zak?? of ben ik ook de enige die dat knetter gek vind?
Werk/prive telefoon? ... Tel bij de gemiddelde tweaker ook nog een laptop ofzo bij op.

15 jaar geleden was dit knetter gek ... Vandaag is het knetter gek als je geen mobile hebt.
Niemand vind het gek dat je een mobile op zak hebt..maar sommigen vinden het nog wel raar dat het er 2 zijn.
Als je een Ferrari wilt, dan is een Lamborghini geen keus.

Dus als iemand een iPhone wilt, dan is er geen andere telecomprovider in Nederland dan T-Mobile. Tenzij je naar België wilt rijden (of naar PhoneShop wilt surfen).

Maar als jij een telefoon wil uitkiezen alleen omdat die sneller is, dan zal jij wel geen egte Apple junkie zijn.

Mij zal het worst wezen welk toestel betere of snellere specificaties heeft. Ik koop een telefoon namelijk niet voor zijn specificaties, maar om te gebruiken en ik weet dat de iPhone voor mij gebruikersvriendelijk genoeg is.
Waarom toch T-Mobile? Niet de snelheid, maar wel het ontbreken van een datalimiet. En het feit, dat jet met een niet-iPhone abo gewoon mag tetheren.
Waarom toch T-Mobile? Niet de snelheid, maar wel het ontbreken van een datalimiet. En het feit, dat jet met een niet-iPhone abo gewoon mag tetheren.
Het is momenteel praktisch onhaalbaar om tethering tegen te gaan, maar volgens mij is het met alle abonnementen niet toegestaan.

@arjankoole
Met de iPhone kan het tegengehouden worden omdat Apple naar alle telefoons een telco profiel pushed. ( je ziet in de settings app ook een versie erbij staan ). Zolang t-mobile tegen Apple zegt: nee, nee, nee. Dan zal Apple niet tethering aanzetten op t-mobile iPhones.
Yup ... en dit werkt voor het gros van de iPhone gebruikers, maar de rest doet natuurlijk gewoon een eenvoudige jailbreak waardoor je gewoon de buildin tethering kan gebruiken of 1 van de apps zoals PDA.NET.
Voor iPhoneOS 3.1.x is niet eens een jailbreak vereist; werkt gewoon praktisch uit van de doos.

[Reactie gewijzigd door Qreed op 17 juni 2010 09:36]

[...]


Het is momenteel praktisch onhaalbaar om tethering tegen te gaan, maar volgens mij is het met alle abonnementen niet toegestaan.
Met de iPhone kan het tegengehouden worden omdat Apple naar alle telefoons een telco profiel pushed. ( je ziet in de settings app ook een versie erbij staan ). Zolang t-mobile tegen Apple zegt: nee, nee, nee. Dan zal Apple niet tethering aanzetten op t-mobile iPhones.

Je hebt gelijk dat het bij t-mobile op alle abo's niet is toegestaan inderdaad, daarvoor verkopen ze zo'n apart abo met dongle.
Je mag met iedere non-iPhone gewoon tetheren hoor, voor een aantal toestellen staan zelfs de instructies online op de T-Mobile site (My T-Mobile volgens mij).
De beloofde snelheid is vele malen lager als bij bijvoorbeeld Vodafone. Dus dat zal de reden niet zijn :P
Ach, Vodafone heeft vorig jaar en begin dit jaar ook genoeg problemen gehad (zoek maar even in het nieuwarchief). Er is bij alle providers wel eens wat.
Das toch wel weer erg kort door de bocht, T-mobile heeft korte tijd problemen gehad en heeft deze blijkbaar adequaat aangepakt. Als ik mij niet vergis heeft bijvoorbeeld Vodafone het afgelopen jaar meerdere langdurige storingen gehad op voornamelijk data... storingsvrije providers bestaan er niet.

Wat mij ertoe beweegt om bij t-mobile te blijven, is bijvoorbeeld dat ik daar tot nu toe altijd vriendelijk ben geholpen, ook toen ik een keer mijn rekening niet kon betalen. Bij KPN en Vodafone heb ik daar hele andere ervaringen mee.
Vodafone heeft een paar keer een storing gehad van een dag, T-mobile heeft van dit probleem al een maand ( of volgens sommige gebruikers hier al jaren ) last van deze storing.
De gebruikers die zeggen al jaren last van dit probleem te hebben zitten in een gebied met slechte dekking en weten het verschil tussen capaciteit en dekking niet :)
Of ze weten het wel, maar aan capaciteit heb je niets als er geen dekking is.
En met T-mobile zijn er inderdaad al jaren problemen, zij het niet dit probleem, Dit is puur capaciteit op het 3g-datanetwerk dat blijkbaar de rest van het signaal ook onderuit haalt. Capaciteitsproblemen zijn er 9Geen eigen ervaring) ook al langer met de andere technieken, echter minder extreem en plaatselijker. Dekkingsproblemen zijn er vanaf dat Ben is overgenomen door T-mobile in 2003.
Korte tijd dat ze er voor uit komen misschien, en gelet op de reacties, al is dat geen 100% betrouwbare indicatie, lijkt er nog niet veel verbeterd.

T-Mobile is gewoon altijd al het zwakste netwerk geweest.
fototje is onzin, het gaat niet om het bereik maar om de daadwerkelijke snelheid. Het probleem was dat je wel vol 3g bereik had maar dat er geen data doorkwam.

Dat schijnt nu dus opgelost te zijn... i hope so.. was echt kut afgelopen paar weken.
Ben ik dan een van de weinigen die wel verbetering merkt? Ik geef inderdaad toe, heel af en toe ligt mijn verbinding ook even stil (maar dan ook maar ongeveer 1 minuutje).. Over het algemeen ben ik nu een stuk meer tevreden met T-Mobile. Een paar maanden terug had ik alleen maar "3G" bovenin staan , ondertussen staat er bijna constant een ontzettend mooi H'tje :-) (ja, het snelheidsverschil is ook te merken t.o.v. 3G)

In Maastricht heeft T-Mobile klaarblijkelijk hun werk goed verricht.
Nee hoor :)
Op het traject van Den Haag naar Utrecht had ik bij elk station dataproblemen. Op dit moment alleen nog op Den Haag Centraal, DH Ypenburg, Zoetermeer, Gouda en Utrecht Terwijde. Tevens geen bereik bij Waddinxveen en zo'n 3km voor Zoetermeer, en een slechte dataverbinding in de weilanden tussen Gouda en Woerden.
Voorheen had ik ook problemen bij Vleuten, Woerden station, Utrecht Centraal, Gouda Goverwelle, bij de Goudse brug en zo rond tankstation Knorrestein. Dat is al een verbetering. Opgelost? nee! Mensen die hun werk doen? Volgens mij wel.
Ik heb wel vaker dat ie naar de H switched, maar die houd ie (vooral als ik aan het reizen ben) maar heel kort vast.
Ik moet wel bekennen dat ik er steeds minder op kijk aangezien ik niet zo heel afhankelijk ben van die dataverbinding en ik hem eigenlijk alleen voor de lol heb. Ik heb echter nog wel vertrouwen in T-Mobile dat ze dit gaan oplossen, want er staat voor hun nu ook een hoop op het spel
Hier in Rosmalen (op m'n werk) heb ik nog steeds geen 3G internet. Net T-Mobile gesproken dekking zou goed moeten zijn, maar omdat het mij werkadres is, en niet het thuisadres doen ze geen onderzoek.
Er wordt gewoon gezegt: T-Mobile garandeert alleen op het thuisadres dekking, en dan nog alleen buiten.
Erg slecht, gelukkig loopt m'n abonnement in augustus af....
Anoniem: 355199
@Fvdlaar17 juni 2010 08:57
Meen je dat serieus? Geven ze alleen garantie op je thuisadres? Dat slaat toch helemaal nergens op?
Het is een MOBIELE TELEFOON, het concept is dat je er MOBIEL mee moet kunnen zijn. Als ze alleen bij mij thuis service garanderen dan kan ik net zo goed een vaste lijn nemen.
Heck, thuis ik wifi, dan heb ik uberhaupt geen mobiel internet nodig :(
Hier is niks van waar, ik heb alleen achterin mijn tuin af en toe bereik en helemaal geen 3G. heb op basis hiervan mijn abbo op willen zeggen en dat ging niet volgens t-mobile. Bij mij is het ook exit voor T-mobile komende maand.
Anoniem: 121240
@Fvdlaar19 juni 2010 12:48
Dan spreekt tmobile zichzelf tegen want ze bieden voor bellen "netwerk garantie" en dat wordt zichtbaar op je factuur als je tijdens het bellen bijvoorbeeld in een tunnel je verbinding kwijtraakt, dan is de eerstvolgende minuut gratis. En dus niet alleen als je thuis belt.

tmobile lijkt dus eenzijdig te bepalen dat netwerk garantie alleen voor bellen en niet voor 3g telt.
En dan lees ik nu her en der al reacties dat het nog niet opgelost is, vandaag niet maar op dit moment nog steeds niet. Zelf kan ik het niet controleren, gebruik geen 3G.

Zou wel slecht zijn als ze zeggen dat het opgelost is maar ondertussen weinig veranderingen hebben doorgevoerd.
Die reacties bestaan voor 99% uit mensen die niet kunnen/willen lezen of het gewoon absoluut niet begrijpen. Zij hebben allemaal problemen met de ontvangst en dat is dus niet wat T-Mobile heeft opgelost. T-Mobile heeft het probleem met capaciteit opgelost waardoor vol ontvangst nu weer betekent dat je ook zonder problemen kunt bellen, smsen en internetten. Dat was voorheen door capaciteitsproblemen nog wel eens lastig.
Anoniem: 272280
@ppl16 juni 2010 23:02
Nounounou ppl, wat een fijne ongenuanceerde vooroordelen zeg...

Hier op 5045 (Tilburg Reeshof) nog stééds problemen met dataverkeer én telefoontjes die niet doorkomen, ben bijv. om 19u30 gebeld door m'n pa, maar kreeg om 21u34 een bericht dat ik een gemiste oproep had.

En nee, ik ben niet zo bleu dat ik denk dat het een 3G probleem is terwijl het een bereikprobleem is.
Heb hier met T-mobile nooit problemen met bereik/ontvangst gehad.

En ik ben niet de enige, vrienden uit Utrecht hebben dezelfde problemen ook nog steeds vanavond.
Die 99% waar jij het over hebt is dus denk ik niet helemaal juist.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 272280 op 16 juni 2010 23:04]

In Utrecht zijn er dekkingsproblemen, daar is de ontvangst nooit erg goed geweest dus dat kun je volledig als voorbeeld schrappen aangezien het niet om dit probleem gaat. In de rest van je verhaal komt niet echt duidelijk naar voren wat het signaal op dat moment was: was deze gewoon voluit of had je maar half signaal of helemaal niks? Indien het iets anders is dan vol signaal geldt hetzelfde als voor Utrecht: dat is een dekkingsprobleem en niet het hier aan de orde zijnde probleem m.b.t. capaciteit. Ik ga er in dit geval maar vanuit dat het signaal op dat moment ook zo is geweest als normaal: gewoon vol bereik. In dat geval behoor je dus tot die 1% aan mensen waar het probleem nog wel speelt.

Ongenuanceerd is het dus helemaal niet, je geeft nu net voordelen waarbij je het volledig onderschrijft ;) Verder moet je cijfers zonder onderbouwing ook niet bepaald nemen als zijnde exacte wetenschap en de volledige enige juiste waarheid. Mensen willen nog wel eens vaak hun verhaal kracht bij zetten door licht te overdrijven zodat bepaalde zaken wat duidelijker worden voor de lezer. Afgezien hiervan had je ook even wat beter kunnen opletten en nadenken: je had bijvoorbeeld jezelf ook onder die 1% kunnen scharen. Ik heb niet voor niets die 1% open gelaten, er zullen ongetwijfeld mensen zijn die nog hinder ondervinden van capaciteitsproblemen. Ik geloof niet dat T-Mobile inmiddels al zo ver is dat het overal opgelost is. Als dat wel zo is dan zal er vast iets anders aan de hand zijn geweest. De oplossing voor het probleem is me net iets te snel, net als het feit dat het zomaar ineens ontstond.

Owja, voor wat meer voorbeelden van mensen die het niet echt lijken te snappen, zie de reacties op eenzelfde artikel op bijv. iphoneclub.nl (het merendeel doelt daar op slecht bereik en niet op het capaciteitsprobleem).

[Reactie gewijzigd door ppl op 16 juni 2010 23:37]

Gisteravond geprobeerd in Utrecht en dik een half uur daarna in Arnhem: vol bereik en 3G maar geen internet. Ik kan dus WEL lezen en T-Mobile heeft het nog NIET opgelost. Toen ik vanmorgen om7 uur op het station stond was het nog steeds hetzelfde. Uiteindelijk kreeg ik toen wel een pagina te zien (HOERA!!) maar je kan me niet vertellen dat hun netwerk DAN al overbezet is en toch duurde het ongeveer een minuut voordat nu.nl de pagina kon laten zien. En zoals ik ook al in mijn andere reactie op dit bericht aangaf: met KPN werkt het op de momenten dat ik het probeer altijd meteen en snel.
Waarschijnlijk volgende smoes van T-Mobile: Tja, we hadden niet verwacht dat iedereen meteen zou gaan testen of de problemen opgelost waren toen we dit publiekelijk maakten waardoor we te maken kregen met capaciteitsproblemen 8)7
Anoniem: 46304
@ppl17 juni 2010 09:21
Indien het iets anders is dan vol signaal geldt hetzelfde als voor Utrecht: dat is een dekkingsprobleem
Ik weet dat de iPhone geen al te beste antenne heeft maar ook met half signaal zou je gewoon moeten kunnen bellen en internetten hoor. Dan moet de telefoon alleen met wat meer vermogen zenden en is de accu dus wat eerder leeg.
precies, hier in 5025, tilburg centrum OOK nogsteeds volle 3g/h ontvangst, 5 strepen(lijkt me voldoende toch?) en mijn legend vertelt me constant dat er geen dataverbinding is.
Ook de up en download streepjes(bij android) blijven grijs, doen niks, terwijl waneer er wel dataverkeer is ze onherroepelijk aan het knipperen zijn.

Dus hier in tilburg nogsteeds geen verbetering, heb inmiddels een tweede draadloze router aangeschaft om in de tuin fatsoenlijke wifi dekking te hebben zodat ik gewoon rond en in het huis gewoon internet heb. Rest van de dag draai ik op gprs, daar blijken geen problemen mee te zijn.

Dus t-mobile fail!
5017 ook problemen. Daar moet toch iets aan te doen zijn. Ik wil gewoon van dat hele t-mobile af...
hier in den haag diverse punten dat er geen data doorkomt (wel 3g verbinding)
het is minder als een maand geleden maar nog steeds aanwezig
Mooi, dan mogen de 'Ben' klanten zeker ook weer op volle snelheid, in plaats van gecapped worden op 128kbit down / 32kbit up.

... toch?
hm? je wil iets waarvoor je niet betaald? Bel klanten hebben toch geen recht op internet?

edit: oh, wacht, je corrigeerde je post naar Ben. :)

Hoe zit dat Ben abo in elkaar? Heel goedkoop en daarom lage snelheden, toch?

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 16 juni 2010 17:57]

Nee, Ben klanten betalen exact dezelfde prijs voor hun internet vergeleken met T-mobile klanten i.c.m. Web'n Walk;
10 Euro per maand voor 384/64.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 16 juni 2010 18:01]

En om deze post aan te vullen: BEN klanten betalen voor 384/64 maar zitten al een maand of twee gecapped op 128/64. Dat is net het verschil tussen een werkbare en onwerkbare internetverbinding.
Erg slecht van de volle T-Mobile dochter BEN, te meer zij dit cappen ontkennen tegenover hun klanten maar dit telkens bevestigd wordt door Tweakers op GoT...

Voor mij de reden om BEN de rug toe te keren en mijn heil bij KPN te zoeken.
wat zijn dat voor snelheden:|

mijn snelheid met kpn abbo:
down: 3821 kbps
up: 1048 kbps

en heb vrijwel overal bereik zonder probleem!

[Reactie gewijzigd door demonic op 16 juni 2010 21:16]

Dan heb je geen mobiel telefonie abonnement, maar een data-only abonnement. Nieuwe abonnementen staan bij kpn op een max van 256kbit down, oude (bestaande) abo's op slechts 128kbit.

Daarbij vergeleken doet Ben het dus prima.
Anoniem: 46304
@SirNobax17 juni 2010 09:30
Net net met m'n mobiel (KPN abo van meer dan 6 maanden geleden) op speedtest.nl getest: down 118kbps, up 47kbps. Ik heb hier alle signaal streepjes aan op 3G.
BIJ MIJ WERKT HET NOG STEEDS NIET.
Ik kan met mijn Nokia 5800 nog steeds niet op internet via 3G. (bellen heb ik niet geprobeerd).
En ik heb inderdaad de melding gekregen dat het is opgelost via sms.
Dit is toch asociaal van T-mobile!
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, ik heb ook wel eens geen internet met mijn Hi abo

Je geeft ook niet echt veel details, heb je andere locaties geprobeerd? Wat is je ontvangstkwaliteit? Telefoon aan en uit gezet?

Overigens vind ik je capslock een tikje overdreven
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee