Acer zet e-readerplannen in de ijskast

Acer lijkt de markt voor e-readers voorlopig nog niet te willen betreden. Het Taiwanese bedrijf betwijfelt of de afzetmarkt voor de apparaten voldoende groot is. Ook zou het bijbehorende zakenmodel nog niet op orde zijn.

Acer-topman Wang Jeng-tang stelt dat zijn bedrijf eerst wil zien of e-readers wel aanslaan bij het grote publiek, zo bericht de Taipei Times. Ook zou Acer twijfels hebben over de winstgevendheid van e-readers, omdat het business model van de markt voor elektronische boeken en de bijbehorende readers nog niet is uitgekristalliseerd. Acer heeft al wel prototypes van zijn e-readers ontwikkeld, en het bedrijf zou technisch klaar zijn om eigen e-readers uit te kunnen brengen.

Wang deed tegenover de site ook enkele opmerkelijke uitspraken over de culv-processors van Intel, die in een aantal dunne laptopmodellen van Acer zijn verwerkt. Volgens Wang zouden de recente dalingen in de notebookverkoop van Acer te verklaren zijn uit de in zijn ogen te geringe rekenkracht van deze cpu's. Het probleem zou binnenkort verholpen zijn door het toepassen van een aantal nieuwe Core-processors van Intel, waarbij naast de rekenkracht ook de accuduur toe zou nemen. Wang sprak verder de verwachting uit dat de zakelijke pc-markt in de tweede helft van dit jaar weer zal aantrekken, met name in opkomende markten als Brazilië, China, India, Indonesië en Rusland.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

24-02-2010 • 09:15

50 Linkedin

Lees meer

LG Display ontwikkelt flexibel e-paper Nieuws van 15 januari 2010
PVI verhoogt productie e-paper-schermen Nieuws van 28 december 2009

Reacties (50)

50
50
23
0
0
19
Wijzig sortering
Ik vermoed dat velen al een iPad concurrent hadden klaarliggen, maar nu lijkt dat de ontvangst daarvan voorlopig nogal lauw is, wacht men af. Laat eerst iemand anders zich maar aan de vingers branden en zo niet, heeft Acer heel vlot een nieuw nieuwsbericht.
Wat heeft een e-reader precies met de iPad te maken? Ik zie de iPad namelijk echt niet als e-reader. Daarvoor moet het device toch echt electronische inkt gebruiken. De iPad is meer een tablet.

Zelf ben ik wel aan het kijken naar een e-reader. Lezen vanaf een scherm met backlight vind ik veel te vermoeiend en ook kan ik me daarop minder goed concentreren.

@WoBaDijk, dat je van een iPad kunt lezen zal vast zo zijn, maar ik kan ook van een laptop lezen. Dat maakt een laptop alleen nog geen e-reader. Ik blijf erbij dat de naam e-reader alleen is weggelegd voor aparaten die e-ink gebruiken, dat is ook de definitie die op wikipedia bv gehanteerd wordt.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 24 februari 2010 10:08]

ik zie de ipad namelijk echt niet als e-reader
Helaas zien een hoop mensen dat wel ( hell, ze zien de iphone al als e-reader..) dus zo gek is die gedachte niet.
Mij lijkt het scherm van de Ipad niet echt prettig om op te lezen, niet zo rustgevend voor de ogen
missschien even wachten tot je het geprobeerd hebt :)
Toch kijken mensen de hele dag op het werk naar een scherm waar licht uitkomt (in plaats van gereflecteerd) en op het moment dat ze thuiskomen zetten ze vrijwillig de TV of computer aan met eenzelfde soort scherm...

Effectief maakt het volgens mij niets uit, op het moment dat de resolutie en refreshrate van een scherm hoog genoeg is, je hebt toch licht van het scherm richting je ogen, het maakt niet uit of het reflectie of emissie is...
Je wil een bepaalde hoeveelheid licht en contrast om lekker te kunnen lezen, als een e-ink of LCD/OLED/... dat levert, is het goed...
(Een boek lezen in de volle zon is net zo min prettig als een vol aanstaande backlight 's avonds., je wordt verblind door de zon op het witte papier,..)
Ik denk dat het eerder psychologisch is. TV kijken, beetje surfen, het is allemaal weinig geconcentreerd. Mensen achter een computerscherm worden ook vrij snel vermoeid door ernaar te staren (als je dus echt documenten typed de hele dag). Vaak is het zo dat een LCD gewoon fel licht je ogen instuurt en een e-reader doet dit niet, tenzij je er met een spotlight op schijnt wellicht.
Ik vind een iPad niet zo gek om als e-reader te gebruiken. Ik kan nu ook rustig een paar uur van mijn computer/laptop scherm lezen, dus waarom zou ik dat niet vanaf een iPad kunnen.
Bijkomend voordeel daarbij is dat je met een iPad meer kan dan alleen boeken lezen. Zeker op vakantie lijkt me dat ideaal.

Of de iPad echt een waardige e-reader 'vervanger' kan worden weet ik nog niet, maar ik sluit het zeker niet uit. Als je niet teveel waarde hecht aan het scherm betaal je evenveel, maar krijg je meer.
Hangt ook van het scherm af.
Ik ga een e-reader te kopen, omdat mijn scherm veel te fel is om van af te lezen. En het minder fel zetten helpt ook niet.
Anoniem: 19339
@hiostu24 februari 2010 11:23
Ik blijf erbij dat de naam e-reader alleen is weggelegd voor aparaten die e-ink gebruiken, dat is ook de definitie die op wikipedia bv gehanteerd wordt.
Ik dacht dat we eindelijk geleerd hadden dat als iets op Wikipedia staat, het nog niet perse waar hoeft te zijn. Als deze definitie me niet zint, kan ik hem aanpassen. Zowieso staat er boven dit artikel: This article needs additional citations for verification.

Los hiervan: ik vind dit geen goede definitie: ik zou zeggen dat de definitie afhangt van functies, niet van concreet gebruikte technologieen. Een e-reader is om e-books op te lezen, welke schermtechnologie gebruikt wordt lijkt mij niet zo relevant voor de definitie.

Maar als je toch zoveel waarde aan wikipedia hecht: in hetzelfde wikipedia artikel staat ook:
Apple's iPhone, iPad and iPod Touch are also acquiring status as e-book readers through the Lexcycle Stanza and eReader apps.
edit: dat gezegd hebbende... Apple lijkt de iPad in NL helemaal niet als eReader te positioneren. De Amerikaanse site noemt de iBook-applicatie om boeken te kopen en te lezen, maar op de Nederlandse site kom je deze feature nergens tegen. Nu zijn er wel andere apps zoals Stanza, maar dan nog.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 19339 op 24 februari 2010 12:38]

ik heb sinds kort een sony reader.

een van de meest gehoorde reacties die ik krijg als ik mijn e-reader laat zien is: "is dat nou zo'n nieuw ding van apple"
heel jammer als door marketing van de apple ipad de e-paper readers zouden verdwijnen en we onze ogen blijven belichten met backlight lcd's

ik denk trouwens dat readers nog niet klaar zijn voor de massa maar er ook niet heel ver van af zitten.

edit: ik heb trouwens een e-reader gekocht toen een studieboek wat ik in 3 weken moest lezen een levertijd van 2 tot 3 weken had. helaas zijn nog niet alle studieboeken als e-book verkrijgbaar.

[Reactie gewijzigd door bitflusher op 24 februari 2010 17:23]

Ipad en ereader zijn totaal verschillende zaken. Vergelijking is een beetje lasting omdat ereader totaal niet multifunctioneel is. Meeste kunnen nog een mp3 en een jpg afspelen naast zijn normale functionaliteit. Ipad is veel duurder en kan veel meer.

Ik denk dat Acer er verstandig aan doet om er niet mee door te gaan. E readers hebben toch een beperkte markt. Mensen die boeken graag elektronisch lezen. Ik ken er geen één. Ik heb zelf veel boeken en ben gek op gadgets maar er is geen haar aan mijn hoofd die denkt om zo'n apparaat aan te schaffen. Ouderwets lezen vanaf papier blijft toch prettiger ondanks dat het niet zo milieuvriendelijk is.
Mensen die boeken graag elektronisch lezen. Ik ken er geen één. Ik heb zelf veel boeken en ben gek op gadgets maar er is geen haar aan mijn hoofd die denkt om zo'n apparaat aan te schaffen. Ouderwets lezen vanaf papier blijft toch prettiger ondanks dat het niet zo milieuvriendelijk is.
Dat heeft te maken met de mensen die je kent. Ik heb er een, mijn vrouw heeft er een. Twee collega's van me hebben er een en bij een van die ook zijn vrouw. Op het werk van mijn vrouw zijn er de laatste maand 3 aangeschaft. Gisteravond een kennis op bezoek gehad, die zag de mijne en heeft gelijk genoteerd waar hij er een kon kopen en hem kennende komt dat ding er binnen een week.

In mijn direkte omgeving dus al een stuk of 10
Zoveel duurder is een iPad niet. Kijk eens hoeveel een ereader met 10"-scherm kost.
Waarom gebruik jij eigenlijk een computer? Pen en papier is toch veel prettiger?
Wanneer begrijpen ze het nou eens....
- boeken downloaden max. 4 euro
- film downloaden max. 2 euro
- game downloaden max. 30 euro
- serie downloaden max 1 euro per aflevering

Dan gaan we het met z'n allen adopteren en dan maken ze nog winst ook omdat het om aantallen gaat!!!

EDIT:
Niet ontopic??? Het gaat juist hierover:
omdat het business model van de markt voor elektronische boeken en de bijbehorende readers nog niet is uitgekristalliseerd

[Reactie gewijzigd door PaulBloem op 24 februari 2010 10:27]

Ik mis de link met het artikel een beetje Het gaat hier om de e-reader niet om de prijs van de boeken.

En als de prijzen van de content al zo laag worden denk ik dat de aantallen maar marginaal omhoog gaan omdat de e-readers zelf nog zo duur zijn. Dan is de drempel voor de meeste nog te hoog.

Verder zit er nog een verschil in een e-reader en een iPad achtig apparaat. Een e-reader kan namelijk geen films/series afspelen en je kunt er geen games op doen.
Mis je de link?? Daar gaat het juist over:
Ook zou Acer twijfels hebben over de winstgevendheid van e-readers, omdat het business model van de markt voor elektronische boeken en de bijbehorende readers nog niet is uitgekristalliseerd.

Ik geef ze een mooi voorzetje van een goed business model... hoewel ook niet heel netjes uitgekristalliseerd (I admit :) )
Echter, Acer zit niet in de publicatie. Dus het is voor hun niet logisch om boeken te gaan verkopen. Wel de hardware. :)

Ik snap de reden van Acer wel. Er is geen eenduidig business model voor de e-readers waar ze op kunnen richten. Is het het verkopen van hardware of is het verkopen van online boeken met de hardware als lokmiddel? En hoe zit het voor de professionals?

Amazon verkoopt hun e-reader vanwege de verkoop van boeken. Sony heeft een bookstore opgezet vanwege de verkoop van hun e-reader. Weer andere fabrikanten (o.a. Irex) verkopen enkel hun e-reader zonder een bookstore.
En voor professionals?
Die hebben hun printers nog niet vervangen. Dus hoe kunnen ze aan hun de e-readers aanprijzen?

Dus wat moet Acer doen?
"Ik mis de link met het artikel een beetje Het gaat hier om de e-reader niet om de prijs van de boeken."

"boeken downloaden" (e-books dus) heeft alles te maken met e-readers: zonder die boeken is een e-reader nutteloos.

De kosten van het downloaden van een e-book heeft te maken met of e-readers aanslaan bij het grote publiek (en iets dergelijks geldt ook voor digitale distributie van andere media).
Waarom vind jij dat een game 30 euro mag kosten en een film maar 2 euro?
Die verhouding vind ik een beetje zoek.
Vind ik niet... omdat bij de meeste downloads de films of series een aantal keren mag worden bekeken. Ik doelde een beetje op de streaming van films van internet af. Had ik er even bij moeten zetten.

Maar daarnaast zijn films altijd goedkoper geweest om aan te schaffen dan games. Een DVD kost al snel maar 9,99 en een game in de budgetbak kost meestal meer dan dat.
Maar daarnaast zijn films altijd goedkoper geweest om aan te schaffen dan games. Een DVD kost al snel maar 9,99 en een game in de budgetbak kost meestal meer dan dat.
Jij hebt vast de tijd niet meegemaakt dat je 80-120 gulden betaalde voor een VHS-tape van een film. En videotheek-houders betaalden nog veel en veel meer om de verhuur-rechten te kopen.

Ook met de prijzen van je boeken ga je nogal de mist in. Een paar euro voor een 'bestseller' van een ex-BNner lijkt wel aardig, maar goede schrijvers verwachten meer. Met professionele boeken en studiemateriaal wordt het nog erger. De duurste boeken hier in de kast hebben 250 euro gekost. De prijs van het papier en het drukken is volstrekt irrelevant met dat soort lectuur. Het gaat puur over het salaris van de auteurs in combinatie met hele kleine oplages. (willekeurig voorbeeld)
Hmm we hebben het toch over nu. Het heden zeg maar.
Nu kan ik constateren dat:
Een DVD kost al snel maar 9,99 en een game in de budgetbak kost meestal meer dan dat.

En uiteraard zijn er uitzonderingen en geldt het niet voor elk boek. Maar om nu heir een lijst te publiceren zodat we bij elk boek een uitzondering kunnen neerzetten.
Ik bedoel maar dat als je de Donald Duck Pocket editie kiest dat deze best voor een euro te downloaden mag zijn. En ja voor een lectuur boek of een dik geneeskundeboek met onderzoek en dergelijke zal de prijs altijd hoger liggen.
Niet meer dan logisch.
Dan zou ik maar eens bij Bart Smit kijken. 5 Euro voor een game. Dezelfde prijs die ik bij AH betaalde voor een DVD.

Film downloaden voor 2 euro. Zo'n prijs heeft toch helemaal geen zin. o.a Dan Ariely heeft daar onlangs nog een studie naar gedaan. Verkopen voor zo'n lage prijs en verkopen met een prijs van 10-15 zijn in aantallen ongeveer gelijk.

Wat mij alleen tegenhoudt is kleur en formaat. Prijzen van readers en content zijn al lang op een acceptabel niveau.
Draakje: Jij leest dan vast in het engels, want ik vind de prijzen van nederlandstalige ebooks namelijk niet acceptabel.
Voor de prijs van een digitaal bestandje kan ik ook het papieren boek kopen.
Dan download ik boek wel gratis via internet en koop het papieren boek. (en dit is legaal want je hebt het orgineel)
Staat ook leuker in de boekenkast.
Anoniem: 309132
@Quacka24 februari 2010 17:14
Je betaalt ongeveer 5-10 euro minder voor de digitale variant van een boek. Aangezien je het boek gelijk hebt(je hoeft niet naar de boekenwinkel, geen verzendkosten, it's just the download baby!), het digitaal opgeslagen staat en het icm een goede ereader hetzelfde leest als een boek kan ik best begrijpen dat mensen ipv een normaal boek voor een eboek gaan.
Een film huren kost ook zoveel. Uiteindelijk kijk je hem toch maar 1 keer, en als je hem downloadt, heb je ook geen physical media.
Jammer dat Acer niet met een e-reader komt. Een beetje concurrentie tussen e-readers zou wel goed zijn. Zeker omdat Acer toch wel een prijsvechter is en daarmee de prijzen misschien een beetje zou kunnen drukken.

Het tweede stuk vind ik niet helemaal bij het artikel passen, dat gaat over de laptop verkopen en niet meer over de e-reader...
De kosten van een ereader zit vooral in het eink-scherm. Dus echt prijsvechten zal niet lukken.

Acer doet er ook slim aan om niet dit jaar op de ereaders-markt te storten. 2010 is namelijk het jaar waarbij een oorlog wordt gestart tussen de nieuwe generatie schermen. Veel nieuwe technieken zullen naar verluid dit jaar hun opmars doen. Color eink, mirasol.

Laatste keer dat ik geteld had, was er al zo'n 5 nieuwe kleurtechnieken.
Tsja, op zich vind ik een e-reader een leuk gadget, maar ik zie de voordelen niet zo. Het overgrote deel van de tijd neem ik toch gewoon een enkel boek mee in de trein oid. Als je nou heel veel reist kan ik me er het nut wel van voorstellen, maar ik zie nu niet echt veel voordelen eigenlijk.
Ik denk inderdaad ook niet dat je tijdens een treinreis een heel boek uit kunt lezen. ;)
Anoniem: 318173
@sjaool24 februari 2010 10:21
ligt eraan of je met de trein naar Wladiwostok rijdt , of alleen naar Utrecht.
Een van de voordelen is natuurlijk wel dat een E-Reader een stuk handzamer is dan sommige boeken.

Neem bijvoorbeeld een van de boeken uit mijn eigen boekenkast. Dit "Boekje" over 3d Programmeren heeft maar liefst 1750 pagina's op A4 formaat. Met zijn 10 centimeter dikte zou het mijn halve rugzak vullen, en 3+ kilo aan leesvoer is toch redelijk onhandig - zeker als je het een paar uur in een schommelde trein op je schoot moet houden.

Een ander voordeel zou mogelijk voor de gemiddelde scholier gelden. Ik kan uit mijn eigen middelbare school tijdperk nog herinneren dat ik op sommige dagen een kilo of 10 aan boeken moest meezeulen. Als die allemaal digitaal waren zou het meenemen ervan makkelijker zijn.

En als laatste, zakenmensen die constant rapporten moeten lezen (Of belangrijk moeten doen met rapporten) zouden dit handig kunnen vinden. Hierbij moet ik natuurlijk wel weet aangeven dat een laptop dit ook prima kan - en dat ik eerlijk gezegd niet weet of een E-Reader ook geschikt is voor word documenten.

All met al zijn er voordelen aan, maar inderdaad, als je enkel handzame boeken leest in de trein is er niet zo gek veel voordeel aan. Maar weinig mensen lezen meerdere boeken tegelijk.
Anoniem: 332532
24 februari 2010 09:53
tja, laten we eerlijk zijn. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die geïnteresseerd zijn in een e-reader in zijn totaal.
Zeker met de huidige prijzen. Een toestel kost veel geld, e-books kosten geld,...
Mensen lezen minder en minder tegenwoordig.
Persoonlijk heb ik toch nog graag een echt boek in de hand als ik lees. Ik heb wel nog geen ervaring met een e-reader en hoe dit aanvoelt, dus misschien verander ik dan wel van gedachten.
Acer heeft zijn cijfertjes op een rij en een product klaar. Blijkt dat het toch aanslaat (en ja hoor de iPad wordt deels door Apple verkocht als een e-reader) dan komen zij wel met een e-reader op de markt.
Zeker met de huidige prijzen. Een toestel kost veel geld, e-books kosten geld,...
Je kan als je even oplet een eReader kopen voor rond de 200 Euro. Een boekenkast kost ook geld. Als je veel boeken hebt zal je die ook moeten kopen.

En dat eBoeken geld kosten is niet raar. Papieren boeken kosten ook geld. Dat is dus gelijk.
Mensen lezen minder en minder tegenwoordig.
Ik ben weer meer gaan lezen door mijn Cybook
Persoonlijk heb ik toch nog graag een echt boek in de hand als ik lees. Ik heb wel nog geen ervaring met een e-reader en hoe dit aanvoelt, dus misschien verander ik dan wel van gedachten.
Veel mensen zeggen ik heb liever papier dan een scherm. En ik geef ze gelijk, het is wel mogeliijk om van een klassiek scherm te lezen. Maar papier is prettiger.

Maar ik heb al redelijk wat mensen van gedachten zien veranderen als ze een echt einkt scherm zien.
En nu maar wachten op een netbook met een extra ingebouwd e-ink scherm.

B.v. een flipscherm of twee 8"of 10" schermen naast of boven elkaar.
Of misschien een uitschuifbaar of scharnierbaar e-inkscherm dat omgedraaid voor het normale scherm komt.

Die combinatie zou wel erg lekker zijn.De voordelen van e-ink om lekker rustig te lezen en de multi-functionaliteit van een netbook. :)

Acer komt echt wel met die apparaatjes als ze kunnen gaan stunten met de prijzen. ;)

[Reactie gewijzigd door sjaool op 24 februari 2010 10:01]

Ik had het hierboven al vernoemd:
het is wel geen e-reader, maar kijk eens naar de Notion Ink ADAM

zal wel nog enkele maanden duren vooraleer hij uitkomt, maar dit lijkt mij nog veel beter dan een e-reader

zie bijv. :
http://www.slashgear.com/notion-ink-adam-hands-on-0969281/
http://gizmodo.com/547155...-on-video-specs-finalized
dit maakt gebruik van een pixel Qi- scherm:
http://www.pixelqi.com

Deze schermen gaan (deels) mogelijk maken wat je wilt denk ik
Ik denk dat acer er verstandig aan doet om te wachten/ geen e-readers te maken. het kan nog wel eens een gigantische flop zijn de E-reader. en de functies zijn erg beperkt. kijk naar de I-pad die kan films afspelen/ muziek/ internet/ etc. en een standaard e-reader kan dit allemaal niet. duurdere types misschien wel, maar mensen gaan toch geen honderden euros uitgeven voor iets wat ze thuis met de huidige computer/notebook ookal kunnen. Ik denk toch dat mensen een completer apparaat willen en niet alleen een E-reader.
Anoniem: 154887
24 februari 2010 10:23
Mmm... Ik mis de link met de iPad.

Acer heeft direct na lancering van de iPad gezegd verbaasd te zijn van de lage prijs van de iPad, en ze zouden hun prijzen dus een stukje onder de iPad moeten leggen. Dit maakt het niet meer winstgevend meer. Dit is een van de belangrijkste redenen dat ze er voorlopig niet mee verder gaan.
Anoniem: 318173
24 februari 2010 10:28
Ik lees hier allerhande reacties die eigenlijk niet over het artikeltje gaan, maar over randverschijnselen.
ACER heeft groot gelijk dat ze zich nog even inhouden, omdat er veel te veel verschillende e-book formaten zijn, die (klaarblijkelijk) onderling niet uitwisselbaar zijn, dus voor welk formaat moeten zij dan hoeveel e-books bouwen? En wie zegt dat er niet volgende week/maand weer een nieuw format wordt geïntroduceerd? Is weer hetzelfde oude verhaal uit de tijd van de video's v2000/betamax/vhs, waar het ook tot aan bijna het einde rommelen is gebleven. Straks moeten uitgevers in 10 verschillende formaten ebooks gaan uitgeven, en dat zul je merken in de prijzen, die zullen eerder omhoog als omlaag gaan.
Jarenlang hebben overheden standaarden gepromoot (DIN, ISO, NEN) maar bij consumenten elektronica heerst alleen wanorde.
Het formaat maakt hardwarematig niks uit. Je kan ondersteuning zo met een firmware updaten.
De Sony reader heeft sinds de eerste lancering 3-4 extra formaten bij gekregen. epub de meest recente.

Het is de hardware dat te onzeker is. De huidige eink-techniek, de vizplexscherm, is al zeker 3-4 jaar oud. Volledig toe aan vervanging (alleen wilt eink het nog even uitmelken). Dus het is helemaal niet slim om nu de markt in te stappen met vizplex. Dan kan je beter even wachten.

Zeker omdat tablets zoals de iPad zeker een groot gedeelte van de markt zal insnoepen. Vooral met de relatief lage prijs van een multifunctioneel iPad vs een eink-reader.
Anoniem: 168448
24 februari 2010 09:22
Ik zoek nog steeds een 10" ereader onder de 400 euro............ :-(
het is wel geen e-reader, maar kijk eens naar de Notion Ink ADAM

zal wel nog enkele maanden duren vooraleer hij uitkomt, maar dit lijkt mij nog veel beter dan een e-reader

zie bijv. :
http://www.slashgear.com/notion-ink-adam-hands-on-0969281/
http://gizmodo.com/547155...-on-video-specs-finalized
En waarom zou men geen e-reader op een netbook kunnen zetten ?
Of is er zo veel verschil tussen een 10" iPad scherm en een 10" netbook scherm ?
hebben we er direct een toetsenbord, usb aansluting etc bij |:(
En dan zitten we onder de 400€

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee