HP Slate-tablet is al vijf jaar in ontwikkeling

De HP Slate, de tablet die het bedrijf tijdens de CES begin januari demonstreerde, is volgens de fabrikant geen haastig ontworpen product dat een antwoord op tablets van concurrenten moet vormen: het apparaat zou al vijf jaar in ontwikkeling zijn.

Dat schrijft vice-president en cto Phil McKinney van HP's Personal Systems Group in een blogposting. Volgens McKinney is de 'Slate', zoals het enigmatische apparaat dat Microsofts Steve Ballmer demonstreerde, al vijf jaar in ontwikkeling. Details over het prototype werden niet bekendgemaakt, buiten de belofte dat het nog dit jaar, voorzien van Windows 7, op de markt zou verschijnen.

Volgens McKinney zou het product een evolutie zijn van het apparaat dat hij in 2007 via een Youtube-filmpje liet zien. Destijds was de 'slate' een ebook-reader, maar de feedback van de focusgroep destijds luidde dat 'alleen tekst niet voldoende is'. HP zou de e-reader verder doorontwikkeld hebben sinds die tijd, met de mysterieuze HP Slate als resultaat. Het uitbrengen van de Slate in 2008, compleet met de gewenste capaciteiten, zou te duur zijn geweest: McKinney rept van een verkoopprijs van rond de 1500 euro.

McKinney stelt verder dat de tablet niet simpelweg een tablet-notebook zonder keyboard is, maar een apparaat wordt met een touchscreen van tussen de 6 en 10 inch dat het gat tussen smartphones en netbooks moet opvullen. Het zou naast e-books ook met video en digitale tijdschriften overweg moeten kunnen.

De vice-president sluit af met de belofte dat hardware-specificaties en de naam van het apparaat in de loop van het jaar bekend gemaakt zouden worden. Ook zou nog aan de benodigde content-overeenkomsten voor de Slate gewerkt worden. Een indicatie van een introductiedatum gaf hij echter nog niet af.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Willem de Moor

Redacteur

27-01-2010 • 09:09

123 Linkedin

Lees meer

HP lanceert Slate 500-tablet in VS Nieuws van 22 oktober 2010
HP Slate interface Video van 6 april 2010
HP Slate Flash demonstratie Video van 9 maart 2010
HP Slate Video van 9 maart 2010
Acer zet e-readerplannen in de ijskast Nieuws van 24 februari 2010
Phil McKinney over de HP Slate Video van 26 januari 2010
CES: Freescale kondigt 7"-tablet aan Nieuws van 4 januari 2010

Reacties (123)

123
122
74
3
0
0
Wijzig sortering
Ik heb een filmpje gezien van de interface van W7 tablets van HP, maar vind het vooral jammer dat de interface niet helemaal snappy reageert.
Natuurlijk bied W7 veel mogelijkheden icm met een touchpanel, maar de meerwaarde boven een muis en toetsenbord is niet helemaal goed nog. Als je daarbij optelt dat dan de gebruikservaring, zoals met veel WM smartphones helaas ook het geval is, word tenietgedaan doordat het scrollen bladeren en zoomen wel leuk gaat, maar schokkerig/te laat, zie ik apple wel winnen hier.

Apple heeft met de iPhone laten zien dat ze zeer goed met MultiTouch om kunnen gaan, en ook het systeem heel goed laten reageren op je vinger. Scroll maar eens door een website of contactlijst, en zoek op Youtube naar iphone Vs filmpjes.
Elke keer reageert de iPhone precies op je vinger, alsof je echte dingen doorbladert. Omdat je met je vinger direct resultaat wil zien, en niet een app die er 1/10e seconde achteraan hobbelt, is het gevoel van de interface op de iPhone gewoon veel beter.

Dan maakt het voor mij ook helemaal geen drol meer uit dat bv een HD2 wel een verwisselbare accu heeft en custom software, ik wil een smooth interface! En zo alle andere consumenten die het geen bal interesseert wat voor een processor er wel niet in zit.

Bijvoorbeeld, de HD2 heeft een 1 GHz processor, en NOG voelt de iPhone 3Gs sneller aan qua interface. Dat is toch belachelijk van WM7!?

[Reactie gewijzigd door Edwin88 op 27 januari 2010 13:53]

Anoniem: 315463
27 januari 2010 09:40
HP kan de hardware vernieuwen wat ze willen, het zal vast een goed product zijn, maar zolang de software niet innoverend is (Windows) dan heb je er niets aan en zal Apple de voorsprong blijven behouden qua vloeiende touch interfaces.
dan heb je er niets aan en zal Apple de voorsprong blijven behouden qua vloeiende touch interfaces.
Dit klopt inderdaad voor Windows Mobile vs iPhone, maar vergeet niet dat MS al sinds Windows XP Tablet (gereleased in 2002) al met touch interfaces werkt voor PCs. Ik heb zelf nog nooit intesief gewerkt met een tablet pc (natuurlijk wel af en toe mee kunnen spelen), maar de interface achter een tablet en een telefoon is natuurlijk compleet anders. Om te zeggen 'het is Windows, dus de interface zal wel slecht werken' vind ik dan ook een beetje kort door de bocht.

Verder is het natuurlijk zo dat HP en Apple in compleet andere segmenten van de markt zitten. Als het gerucht wat dinsdag naar buiten kwam dat de 'iPad' 900 euro gaat kosten klopt, dan zal het niet onwaarschijnlijk zijn dat HP daar een paar honderd euro onder gaat zitten. HP netbooks heb je al vanaf een euro of 350. Tel daar een (multi)touchscreen bij op en nog wat extra hardware veranderingen, dan kom je op een totaal prijs van +/- 500 euro. Natuurlijk blijven het speculaties, maar laten we alsjeblieft niet al beginnen met het afschieten/in de hemel prijzen van producten die waarschijnlijk zelfs in 2010 nog niet op de markt komen.
Ik weet niet of je Windows 7 welleens hebt gebruikt, maar dan weet je dat die interface gewoon goed is.
Ach, als de Apple Tablet vanavond voor een mooie prijs wordt aangekondigd, maakt deze geen schijn van kans. Er gingen in ieder geval wel geruchten dat de Apple Tablet aardig goedkoop zou worden (bron).

Verder vind ik het jammer dat het Tablet op Windows 7 draait. Wellicht ondersteunt het touchscreens, maar daar is het niet voor gemaakt. Het iPhone OS waar de Apple Tablet waarschijnlijk op gaat draaien is daarentegen speciaal gemaakt voor touchscreens.
Windows XP en Vista wellicht niet, maar 7 is weldegelijk met tablets in gedachten ontwikkeld. Standaard kan je die opties gewoon vinden zelfs. Granted; OSX of het iPhoneOS leent zich nog iets beter gezien de kleinere footprints.
"Met tablets in gedachten ontwikkeld" is nog altijd anders dan speciaal voor touchscreens ontwikkeld.
Apple en goedkoop gaan meestal niet hand in hand. Het zou me verbazen als Apple met een budgetsysteem zou afkomen. Indien de prijs laag zou zijn dan zal het meer om een grote iPhone gaan en minder om een echte PC zoals bij de HP Slate wel het geval is.
Een budgetsysteem zal het denk ik ook niet worden, maar Apple doet een slimme zet als ze het betaalbaar maken voor de gemiddelde consument. Zeker nu al die e-readers helemaal hip worden.
We zullen het vanavond (waarschijnlijk) zien. :)
Anoniem: 329146
@Emile|IA27 januari 2010 11:20
Ach Win 7 is best en ik neem aan dat ze bepaalde speciale touch instellingen (grote pictogrammen e.d) veranderen. Dat het iPhone OS per definitie beter is op een groter scherm moeten we eerst zien. Je mag er wel vanuit gaan dat het klopt bij Apple, maar goed of ik nu bij Win 7 de programma's open of bij OS X, het verschilt allemaal weinig.
Anoniem: 190996
27 januari 2010 09:17
Too little, too late.

Spreek of zwijg voor eeuwig. Er is geen apparaat, er is geen prijs, er is geen leverdatum. Ik snap niet dat HP tot dit niveau wil afzakken.

Vijf jaar eraan ontwikkeld en je kunt nog niets zeggen? Dan heb je dus geen product. Dit item is niet nieuwswaardig vanwege het product maar vanwege de knulligheid van de opmerking.
Dit bericht is er gekomen omdat men niet zou willen dat wanneer het product op de markt komt men ervan beschuldigd zou worden dat men Apple gewoon wil nadoen. Nu reeds al hoor je mensen roepen dat men dit snel snel in de markt wil zetten om zogenaamd Apple voor te zijn, als men kan aantonen dat men er al lang mee bezig is, dan is dat wel belangrijk.
Ja, inderdaad HP, too little, too Late!!!

Het is HP eigen stomme schuld, ze hebben een product 5-jaar geleden gelanceerd dat alle andere tablet in de stof achter liet; het heet TC1100. Nog steeds is dit product een gewild product bij de echte kenners.

Maar dan besloot een idioot daar bij HP om dit product niet door te ontwikkelen; en nu komt Apple met al hun hype om ze van de eerste positie weg te drukken. Stom, stom, stom HP!

Ik denk met dit nieuw product probeert HP een gezicht verlies te voorkomen, zelfs denk ik dat dit product qua innovatie minder is als de TC1100. Ik zit hier gewoon te denken wat had TC1100 kunnen worden 5-jaar later? Zeker niet deze knulig product dat deze meneer toont.
Daarnaast: waar hebben ze die 5 jaar aan gewerkt ? Puur de hardware ? Het probleem met tablets is niet de hardware, is het ook nooit geweest, het probleem is de software. Daar doet HP echter niks aan want ze pleuren er gewoon Win7 op.
Anoniem: 329146
@Aaargh!27 januari 2010 10:39
Wel grappig dat het by Apple zo een hype is en bij dit niet terwijl het absoluut niet duidelijk is wel apparaat 'beter' zal zijn. Wij stomme consumenten laten ons weer gek maken.

Aaargh, touch is 1 van de features van Win 7. Ik weet niet of je ook welleens filmpjes van die tafel waarop je foto's kon vergroten hebt gezien??
Je bedoelt de Surface? Laar die nu net gaan Windows 7 draaien maar een custom Windows Vista met een Windows Presentation Foundation of Microsoft XNA interface laag er over heen.
Anoniem: 247379
@Aaargh!27 januari 2010 09:29
Onbegrijpelijk ook, want ze hebben al een hele goeie touch-UI op hun TouchSmart PC's, die ook gewoon Windows draaien. Waarom hebben ze die niet op die Slate gegooid? Dit klinkt toch echt als een haastklus om ook met een slate op de markt te komen, wat ze ook beweren. Natuurlijk kan je zeggen dat dat ding al 5 jaar in ontwikkeling is, een bedrijf als HP is constant nieuwe hardware aan het ontwikkelen. Dat is niet hetzelfde als een concreet product al 5 jaar in ontwikkeling hebben.
Too late? Er is op het moment nog geen enkel bedrijf dat zo iets verkoopt.
Grote kans dat apple het vandaag wel presenteert, maar dan nog, wanneer gaan ze verkopen? Misschien is HP wel sneller.
En dan nog 900 dollar wordt verwacht voor het apple device en als deze van HP 500 dollar gaat kosten (ze hebben het over een mainstream prijs), dan is bij mij de keuze snel gemaakt. Ik vind dit soort dingen erg interessant, maar niet voor 900 dollar.

@vgroenewold: 2 totaal verschillende markten? Omdat er een ander OS op staat? Dan zouden er erg veel verschillende markten in de telefonie wereld bestaan. Veel consumenten kiezen in het geval van zo'n apparaat niet alleen het OS, maar de totale experience. Natuurlijk zal voor veel mensen Windows een extra pre zijn, omdat ze het misschien meer vergelijken met een laptop dan een losstaand device.

Over de content speculeer je nu gewoon voor de volle 100%, er is nog niets bekend over de mogelijke Apple tablet. Dit terwijl HP hier al wel aangeeft in gesprek te zijn met content providers.

[Reactie gewijzigd door hiostu op 27 januari 2010 10:10]

Dan heb je het wel over 2 totaal verschillende markten natuurlijk. Het is zowiezo een keus tussen OS 1 en 2, wellicht interessante voortzetting van multitouch vanuit Apple en zeker een degelijke bouw. Apple heeft mogelijk leuke deals met kranten e.d. whatever, je moet je keus niet puur op prijs laten afhangen, het zijn allebei grotere uitgaven. Bovendien wil je niet 5 jaar met het idee zitten "had ik toch maar iets meer neergelegd".

edit @hiostu: Ik speculeer inderdaad, maar dat was ook niet mijn punt. Punt is dat jij puur op prijs al je keus klaar had liggen. Dit terwijl het nog onzeker is of je voor die 900 Euro wellicht niet hele mooie functionaliteit krijgt. En ja, ook op mobieltjes zie je dat andere consumenten worden aangetrokken (Symbian vindt je veel op goedkopere mobieltjes en de jongeren, iPhone OS onder niet-tweakers, Android onder wel-tweakers, etc).

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 27 januari 2010 10:28]

Mja als we gaan kijken naar de levensduur en opvolging van de iPhone, kun je de redenatie van 5 jaar meegaan m.b.t. iPad/ slate whatever ook van tafel vegen.

Inmiddels 3 revisies achter de rug, en nr 4 onderweg, lekker als je dan een islate koopt en die hetzelfde zal ondergaan. Daarnaast komt nog dat de kwaliteit zoals we gewend zijn van Apple alles behalve van toepassing was op de iPhone, deze kende tal van problemen en was eigenlijk meer een gerushed product wat op de markt verscheen, welke ook nog eens alles behalve klant vriendelijk was.

- geen mogelijkheid tot vervangen van de accu
- overhittingsproblemen
- vochtproblemen
- scheurende behuizingen
- verplichte koppeling aan iTunes om te updaten
- updates kosten geld...

En als je dan ook nogeens nagaat dat de klantenservice van Apple helemaal is ingezakt is het helemaal bedroefend. De garantie afhandeling van nu is echt niet meer zo super. Vroeger stuurde je een defect product heen en je kreeg direct een nieuwe terug echt super! Tegewoordig komt het vaak voor dat je het product gewoon defect retour krijgt. B.v. door het "vochtprobleem" bij de iphone dat het stickertje was verkleurd en je toestel zogenaamd bloot had gestaan aan grote hoeveelheiden water..... Terwijl het ding gewoon altijd netjes in hoejes in je broekzak zat. Belachelijk....

Ik mag hopen dat bovenstaande dingen niet van toepassing zijn op de iPad/Slate anders zou de keuze voor een HP zeer snel gemaakt kunnen zijn.
- geen mogelijkheid tot vervangen van de accu
So what? Ik wil dat niet eens kunnen, lamme klepjes krijg je daar van.. :/ Mooie naden en een dikker apparaat.
- overhittingsproblemen
Je bedoelt de 'ontplofte' accus? Dat is nog nooit verder gekomen dan een gerucht, en foto's van een gebarsten scherm. Waarom hoor je er nu dan zo en zo ineens niets meer over? Terwijl het een week volop in het 'tweakers nieuws' was.
- vochtproblemen
Je bedoelt de stripjes die aangeven dat er vocht in zit? Tsja, dat kan gebeuren toch? Je weet nie hoe die vocht er is ingekomen. Of misschien zijn die dingen wat te gevoelig afgesteld.

Heb jij hier ervaring mee trouwens? Zo lees ik het, maar mijn gevoel zegt dat je een opgeblazen internet verhaal hebt gelezen.
- scheurende behuizingen
Hmm mja, zelf nog nooit meegemaakt, en de fotos daarvan worden zo ongeveer op macro niveau gemaakt, dan lijkt elk krasje de grand canyon.
- verplichte koppeling aan iTunes om te updaten
Mja, dat is smaak misschien, maar ik vind het heerlijk 1 programma om al mijn media en applicaties e.d te syncen naar al mijn apperaten. Snap niet wat daar zo erg aan is, beter als drag and drop imho.
- updates kosten geld...
Gelukkig was je windows update gratis he.. -_-

Ongeloofelijk gewoon, eerst was het constant 'mms' en copy and paste... en nu zoekt iedereen weer wat anders uit. Ook al zouden ze al deze 'punten volgens jou' 'fixen' dan nog zou jij wat anders zoeken, jij wil gewoon geen Apple product, dat is de korte weg om het te zeggen.
Ik wil niet lullig doen (wat jij wel tracht te doen en ik heb idee dat jij een fanboy van de 1ste rangorde bent).

En JA ik heb mijn iPhone terug gekregen vanwege een "zogenaamd" vochtprobleem. Terwijl dat ding eigenlijk alleen mijn broek uitkomt om te bellen. Stuur je hem op voor reparatie krijg je hem keihard terug omdat hij bloot zou hebben gestaan aan water....

De accu van de iPhone wordt soms gigantisch heet en dan heb ik het niet over ontploffende iPhones....

Je opmerking over windows updates slaat kant nog wal..
Elke telefoon en mp3 speler voorziet zijn consumenten van gratis updates, alleen Apple niet daar moet je ervoor betalen.....
Daarnaast draai ik zowel een legale window 7 als een legale Snow Leopard....
Ik zit voor de eerste rangorde, enkel om de 'bashers' op stang te jagen. ... Waarom is het dat als je wel positief bent (over welk merk dan ook, zijn ook prima andere merken die ik gewoon goed vind) dat je een fanboy bent? Moet je altijd alles afkraken op welke manier dan ook?

Wat was trouwens de reden dat je hem hebt opgestuurd als ik vragen mag? Ben daar wel benieuwd naar namelijk. Ik heb mijn toestel 2x opgestuurd (2x stuk door eigen fout, dat geef ik eerlijk toe (valschade)) de eerste keer moest ik betalen, de tweede keer niet toen had ik hem namelijk verzekerd.

Wordt jou accu soms gigantisch heet? Ikzelf heb het namelijk nog nooit meegemaakt, misschien wel 'iets warm' (laten we het handwarm noemen (bij druk games spelen en laden tegelijk bijvoorbeeld) maar zeker niet zo heet dat het onplezierig aanvoelt ofzo.

Waarom slaat mijn opmerking over updates nog kant nog wal? Het is toch zo dat je voor een windows update moet betalen? Voor een bugfix niet, en dat is precies wat er bij Apple ook gebeurt.

Daarnaast, waar zijn al die telefoonmaatschappijen dan die hun toestel updaten (alsook de media-spelers). Bij Windows mobile (voorbeeld) hoor ik niets anders overal dan dat een toestel ouder dan een half jaar geen update naar WinMo 7 krijgt. Op missschien 1 toestel na. Tot nu toe heeft Apple zijn toestellen altijd elke update gegeven, terwijl die 3 jaar oud zijn (de oudste nu).

Heb nog geen telefoon fabrikant gezien die dat zo lang doet. Daarnaast hoef je enkel als iPod gebruiker te betalen (7,50) waarom geen idee, sommigen zeggen dat het komt door de wet oid in Amerika, maar ik ben geen jurist dus zal het niet weten. Maar dan nog vind ik het niet gek, voor 7,50 krijg je een nieuw OS op je 'mini-computer'. Is dat nou vreemd?

[Reactie gewijzigd door ZpAz op 27 januari 2010 12:24]

Ik hoef niet voor mijn Windows Update te betalen, misschien doe jij iets verkeerd?

Als je het hebt over de aanschafkosten van het os: die zitten bij veel pc's in de prijs inbegrepen, net zoals het met jouw iPhone is.
En als je dan van Vista naar 7 gaat, dat was gratis? (Nu bij sommige acties misschien).. maar bij mijn iPhone heb ik ook geen cent hoeven te betalen.
Hoi ZpAz,

Ik vatte je voorgaande reactie niet op als positief, maar juist als een bash vandaar ook een wat felle reactie van mijn kant. Het ging om mijn ervaring met Apple. Iedereen heeft gewoon het recht om zijn ervaring te delen is mijn idee en daarnaast heb ik zelf ook een hekel aan ongegronde bashers.

Mijn iPhone ging niet meer aan en heb hem vervolgens opgestuurd, waar ik als reactie op kreeg dat mijn toestel bloot had gestaan aan vocht / water (het stickertje was verkleurd). Wat dus helemaal niet het geval was. Ik kreeg hem dus gewoon ongerepareerd terug. In het verleden (voor de tijd van iPhone) was mijn ervaring heel anders. Iets kapot = opsturen = nieuwe terug en dat is niet meer zo. Nu zal er ongetwijfeld ook een hoop misbruik gemaakt zijn van de toenmalige service.

Toen mij iPhone nog werkte werd hij af en toe ongewoon heet, vergelijkbaar met b.v. een receiver welke je even flink opentrekt en je dan aan de bovenkant voelt niet heet genoeg om je te verbranden, maar heet genoeg om als niet fijn te ervaren.

Windows updates zijn trouwens gewoon gratis voor een service pack of een bugfix update hoef je niet te betalen, alleen voor een overgang naar een andere type windows moet je een nieuwe licentie of upgrade aanschaffen.
Okee, nja jammer dat je ervaringen minder zijn met de garantie. Nu is mijn ervaring ook niet alles dan lof zal ik toegeven. Maar veel klachten op het internet zijn eigenlijk ongegrond of zwaar opgeblazen.

Daarnaast vind ik niet dat je de verschillen tussen BV OS1.x en 2.x als 'service pack' kan beschouwen, alsook de update naar 3.x Maar ja.

Daarnaast is het ook zo dat je het apparaat kocht met 'OS x.x' en toen vond je dat het geld waard, het is niet als je niet upgradet hij het niet meer doet ofzo, je gaat enkel upgraden voor het bedrag als je de meerwaarde er van in ziet.
Een beetje off-topic is dit wel, maar voor een iphone hoef je niet te betalen om een update te kunnen installeren. Dat je dat voor de ipod wel moet is misschien schandalig maar aan de andere kant ook begrijpelijk. Voor iedere grote software update moet je geld betalen. Of wil jij zeggen dat je bitlocker gratis voor windows kan downloaden? En dan bedoel ik bitlocker met schrijfondersteuning i.p.v. alleen read.

Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom dit soort discussies steeds maar weer terug moeten komen :|
Too little, too late.
Ik neem aan dat jij nu al aan de apple store staat met je geld klaar, in een gigantische rij vol mensen die nog niet eens weten wat ze zullen kopen?
Spreek of zwijg voor eeuwig. Er is geen apparaat, er is geen prijs, er is geen leverdatum. Ik snap niet dat HP tot dit niveau wil afzakken.

Vijf jaar eraan ontwikkeld en je kunt nog niets zeggen?
Aan de apple tablet zou al sinds 2002 ontwikkeld worden en heb jij al een officieel apparaat/aankondiging/prijs of zelfs leverdatum gezien?

Waarom is het zielig als HP het doet en is apple heilig O-) ?
Fanboy
> Aan de apple tablet zou al sinds 2002 ontwikkeld worden en heb jij al een officieel apparaat/aankondiging/prijs of zelfs leverdatum gezien?

Euh, je ondermijnt je eigen argument hiermee. Apple heeft inderdaad nog nooit iets gezegd over een tablet PC. Apple is juist typish een bedrijf dat pas medelingen doet als iets (binnenkort) in de schapen ligt. Nu krijgt Apple veel kritiek over deze methode, maar persoonlijk vind ik het wel prettig als een bedrijf een device aangekondigd dat ik die ook kan kopen in plaats van dat ik nog een lange tijd moet wachten. M.a.w. dit HP verhaal is juist een argument voor de Apple methode.

Btw. Fanboy? Dat lijkt tegenwoordig iedereen te zijn die niet direct anti-Apple is.
Ben ik zeker met je eens, ik hou er ook wel van dat een bedrijf iets aankondigd wat ik bijna dezelfde maand nog kan kopen. Ik ben echt allergisch voor die aankondigingen die je lekker maken en je vervolgens maanden of jaren laten wachten voordat er iets komt.
Anoniem: 190996
@10888627 januari 2010 10:50
Ik denk niet dat Steve Jobs vanmiddag op een podium gaat staan en zegt dat hij werkt aan iets wat de concurrent gaat uitbrengen en dat hij er toch wel echt heel lang mee bezig is. Maar dat hij nog niet kan zeggen wanneer, wat en hoeveel.

Dat is ongeveer het verschil.
Anoniem: 169504
27 januari 2010 12:13
LOL @ de blik van die kerel naar die chick 0.09-0.30. Hij zit haar echt te checken.

Dat ding ziet er heel gaaf uit trouwens. Erg nice dat er W7 op draait ook. Zo te zien heeft ie een LCD scherm. Wat ik zo mooi vind aan de huidige e-book readers is dat het beeld rustig leest. Het is echt net alsof je een normaal boek leest. Dit is zo te zien een LCD scherm met backlight. Kun je dit bijvoorbeeld ook in de zon nog goed zien, spiegelt het niet etc?

Ik hoop van harte dat ze eerder zijn dan de Apple variant. Begin een beetje moe te worden van die gasten.
Dan mogen ze opschieten, naar alle waarschijnlijkheid komt Apple er vandaag mee op de proppen.
Als Apple vandaag komt zijn ze te laat, want dit filmpje is duidelijk eerder. Tenzij de marktintroductie gelijktijdig is, dan lopen ze wel weer voor.
Bij Apple zijn aangekondigde apperaten meestal direct beschikbaar, deze meneer heeft het over 'ergens' dit jaar. En zijn aperaat is gewoon een laptop met touchscreen zonder toetsenbord met windows 7, weinig software aanpassingen dus om het fijn te laten werken.
OT
LOL @ de blik van die kerel naar die chick 0.09-0.30. Hij zit haar echt te checken.
Hey, so this is one of those 'humans' everybody has been talking about lately 8-)
/OT

Ik sluit me aan bij de hoop dat hij er eerder is. Volgens mij, om maar een vergelijking aan te halen is de HTC HD2 de eerste smartphone die in de buurt komt van de iPhone, wat betreft geliktheid. Als dit apparaat ook GPS biedt naast de 'gangbare' draadloze technieken zou het volgens mij een prachtige aanvulling zijn op PC's en zware zakelijke laptops: die laat je op kantoor/gooi je achterin, met je tablet navigeer je naar de klant (met live streetview :9 ) en in de file lees je nog even je laatste e-mails, op een fatsoenlijk scherm.
Edit: witruimte

[Reactie gewijzigd door mvh op 27 januari 2010 14:33]

Anoniem: 169504
@mvh27 januari 2010 18:40
Hey, so this is one of those 'humans' everybody has been talking about lately
Haha tuurlijk, maar het is de sport dit subtiel te doen, zeker als je weet dat je gefilmd wordt.
Vreemd ik vind 5 jaar ontwikkeling voor een nieuw product eigenlijk helemaal niet zo onwijs lang.
voor een product wat vanuit scratch word opgebouwd niet.
Dit is een verzameling features die al in bestaande producten gebruikt worden.
Grootste probleem is dan enkel nog de betaalbaarheid (want het moet dun genoeg zijn)
Anoniem: 318631
@elzito27 januari 2010 13:42
Voor een tablet-achtig product is 5 jaar juist wel errug lang. Het enige nieuwe is dat zo'n ding geen toetsenbord heeft. Maar ook touchscreens zijn niet zo bijzonder meer.
Dat is leuk, maar als ze niet opschieten met het releasen (dit jaar moet toch wel), dan gaat Apple er waarschijnlijk vandoor met haar iSlate.

Hoewel het van Apple nog geruchten zijn, is de kans vrij groot, gezien de commotie rond haar apparaat.
Ik denk niet dat Apple de naam iSlate nog gaat gebruiken ;), HP is namelijk al officieel in de publiciteit getreden met de naam HP Slate. Apple zal zich wel bedenken om dezelfde naam te gebruiken.
Ik denk niet dat Apple de naam iSlate nog gaat gebruiken ;), HP is namelijk al officieel in de publiciteit getreden met de naam HP Slate. Apple zal zich wel bedenken om dezelfde naam te gebruiken.
De naam iPhone bestond ook al ( linksys/cisco ). Maar het hangt er een beetje vanaf wie het eerste de naam 'slate' geregistreerd heeft als trademark :)
Slate kan je denk ik niet registreren als trademark, dat is hetzelfde als 'chair' of 'shoe' registreren, aangezien het gewoon een bestaand iets is.

http://www.harvestofhisto...ect-images/main/slate.jpg
Is het dan niet 'Microsoft Windows' wat geregistreerd staat?
Microsoft (r) Windows (tm), als ik me niet vergis staat er altijd zoiets. Dat suggereert dat ook alledaagse dingen als ramen als trademark kunnen dienen.
je kan op alledaagse benamingen een tm krijgen maar dat is dan alleen bindend voor de sector waar je inzit (hier besturingssysteem/software).
is precies hetzelfde voor het KNP-groen. deze kleur mag niet door een andere firma in de telecomsector gebruikt worden.
Windows, Sun, Apple en ga zo maar even door...
Dat is dan hetzelfde als Apple registreren, en dat is dan toch best goed gelukt ;)
Volgens mij is het een recent beleid/ wet die ze hadden aangenomen dat je geen normale namen kan registreren. Apple en Windows zijn jaren ervoor geregistreerd.
klopt maar iSlate dus wel ;-) netzoals iPhone, iPod.. opzich zijn Slate, Phone en Pod natuurlijk gewone woorden..
Vooral omdat er dan wel degelijk 'Apple iSlate == Apple is Late' staat, lijkt me niet de meest verstandige naam om je producten onder te promoten.

Regardless, 1500 euro voor een tablet pc vind ik persoonlijk te veel, maar dit apparaat zal dan ook wel meer kunnen dan ik van een tablet verwacht. Met al het nieuws rond dit type apparaten dat de laatste tijd binnen stroomt denk ik dat er ook genoeg rip-offs komen waar een simpele, of minder simpele Atom in zit, meer een doorevolutie van de netbooks enzo. Lijkt mij perfect voor wat ik wil. Als ze nu ook nog eens een beetje een stevige batterijduur hebben ben ik gesetteled.
Anoniem: 194336
@mimic27 januari 2010 09:24
We zullen het vanavond rond iets na 7 weten!
Weten jullie ook waar je dat apple event kan volgen?
Op onder andere One More Thing en iPhone Club. Zover ik weet is er geen live video beeld van het evenement maar deze websites zullen dan via (instant) tekst dan wel video en geluid vertellen wat er allemaal gebeurd op dat moment er worden af en toe ook foto's gepubliceerd.

[Reactie gewijzigd door martijnsch op 27 januari 2010 11:11]

Bedankt voor de links !

Ik ben erg benieuwd of de tablet van apple beter gaat zijn dan tablets als deze. Ik heb het idee dat er weer een appart tablet OS voor gemaakt is apple kennende. Je kan het imho niet maken gebruikers op een 7 tot 10 inch schermpje de minimize en maximize knopjes in de laten drukken met een veel te dikke wijsvinger.

Verders is dit natuurlijk wel een hele vette techniek. Ik hoop dat er tablet computers komen die in een dock geplaatst kunnen worden. Je zou dan bijvoorbeeld muziek aan kunnen zetten wat vervolgens door de dock afgespeeld word op je hifi versterker.

Of films uitkiezen op je tablet die vervolgens door de dock met hdmi naar je tv of receiver gestuurd kan worden. Dit zou het echt een interessante techniek maken! Daarnaast gebruik ik maar vooral mijn vriendin vaak even een mobieltje op de bank om kort te internetten. Eigenlijk is zo'n telefoon net te klein voor dit soort doeleinden dus ik hoop dat tablet computers snel mainstream worden. Dat werkt toch net even iets simpeler.

[Reactie gewijzigd door tormentor1985 op 27 januari 2010 12:35]

Nope, draait iPhone OS 4 op, geen nieuw OS maar doorontwikkeld iPhone OS dus.
iPhone OS 4 zal ook vanavond gepresenteerd worden.
tzal wel wa langer duren, eerst de gebruikelijken zever van hoe goed de ipods en de iphone het wel nie doen ... mss eerst nog iets kleins vermelden (software update ofzo) en dan pas de tablet, vermoed rond 9 u
Anoniem: 160471
@mimic27 januari 2010 09:55
i-Slate >>??? i-Pad>>??? Lekker weer Hype by Apple.... Voor niets nodig.. Brengen gewoon een Grote Iphone uit!
Er zijn wat geruchten en meteen is het Apple die aan het hypen is ?
Hij zegt hype bij apple, niet door apple :D.

Net zoiets als:
Feestje bij edwingr: jij levert slechts de muziek, drank en snacks en je gasten maken het feestje :D.
Euh ok.. lees het nog eens.. er staat toch 'by' ??
Inderdaad niet goed gekeken. Excuus.

Maar vraagje: het is dapkor die er een negatieve lading aan geeft, maar wat is er erg aan hypen en er al dan niet actief aan meedoen? Sommige media/critici/fans gaan er lekker in op en anderen niet ... so what ?

Of denk je dat Apple de hype niet waardeert? (los van het najagen van foto's of video voor een beloning).

Misschien dat Apple de hype niet in al zijn vormen waardeert, maar denk je dat ze enig enthousiasme vooraf niet kunnen gebruiken?

(Los van dat Apple heus wel een duaal standpunt zou kunnen hanteren, maar deze liever eenzijdig presenteert: er werken ook meerdere mensen en Jobs is vast ook wel beinvloedbaar :D )

[Reactie gewijzigd door amn op 27 januari 2010 19:27]

Nee hoor, ik heb geen enkel probleem met die hypes. Maar er wordt vaak veel te makkelijk geroepen dat Apple de hypes maakt en dat marketing het enige is wat ze succesvol maakt. Ik denk dat je het bedrijf en vooral haar klanten daarmee te kort doet.
"ergens in 2010"... Da's geen leverdatum zeg. Noem dan in ieder geval een kwartaal...
Zo te zien is het een lelijk log ding, ben benieuwd of het aan slaat!
Leuk, zonder het van dichtbij gezien te hebben, zonder de afmetingen of finale design te kennen kan jij concluderen dat het lelijk en log is. Proficiat. Mag ik je glazen bol even lenen?
De reden dat hij het lelijk vindt, is omdat hij het filmpje niet goed heeft bekeken. In het begin laten ze een oud apparaat zien wat het dus nietwordt, daarna komt de Slate. Ursamajor is blijkbaar eerder in het filmpje gestopt.
De vraag is een beetje welk idee 'positiever' is voor een bedrijf....

of ze in een zeer korte tijd een nieuw product kunnen ontwikkelen vanwege aktuele geruchten en/of trends in de markt ..., of dat ze kennelijk 5 jaar lang aan producten 'friemelen' en 'bijvijlen' zonder daarbij ooit werkelijk gericht erop te zijn snel iets op de markt te brengen.

eerlijk gezegd ben ik geneigd te denken dat als die Slate idd al 5 jaar lang in ontwikkeling is en een lange evolutie van e-reader tot tablet doorlopen heeft, deze CTO dat beter voor zich had kunnen houden en misschien beter juist de indruk wekken dat ze daar bij HP snel en efficienter zijn in hun devellopment en research .

[Reactie gewijzigd door RM-rf op 27 januari 2010 09:42]

Hij zegt ook dat ze hem 2 jaar geleden al klaar hadden liggen, maar dat het toen nog te duur was om te lanceren. Maw in 3 jaar van concept e-reader naar de HP Slate is nog niet eens zo heel erg lang. Ze lanceren hem nu pas, omdat ze er een mainstream prijs voor kunnen vragen en de software er nu ook beter op aansluit (Windows 7).
Tja .... het blijft gwoon een slechte reclame voor je product én je bedrijf.

kennelijk hebben ze jaren terug veel geld, tijd en moeite gestoken in een product dat ze toendertijd niet wilden releasen ...
Nu opeens wel, maar dan is het dus een apparaat dat ontwikkeld is naar de stand der techniek 5 jaar terug, en als iets anders bedoelt; gewoon een E-reader.
Enkel nu 'opeens' anders in de markt wordt gezet.

Zulke uitlatingen te doen lijkt imho eerder erop dat deze technicus tov. het publiek _zijn_ straatje wil schoonvegen (immers, als dev- en research-CTO probeert hij duidelijk te maken dat het 'aan hem niet gelegen heeft' dat deze producten niet veel eerder op de markt kwamen).

Maar de 'schuld' schuift hij nu vooral naar ander afdelingen binnen zijn bedrijf (die kennelijk voorheen geen vertrouwen in dat product hadden en nu opeens wel) en daarbij schaadt hij ook nog eens het 'imago' van dat product door te suggereren dat het al een 'oud' product is (dat ongeveer het slechtste 'beeld' is dat je in marketing kunt scheppen voor een nieuw te introduceren product: "Het is helemaal niet zo nieuw.")

[Reactie gewijzigd door RM-rf op 27 januari 2010 10:16]

Natuurlijk is de Slate wel naar de stand van de huidige techniek. Niemand koopt een tablet met specs van 2 jaar geleden. Zeker niet in een markt waar 2 jaar gelijk is aan een eeuwigheid. Neem maar aan dat HP de Slate met moderne technieken gaat uitbrengen, waarom anders nog langer wachten nu Apple schijnbaar volgende maand al met een tablet gaat komen. Hardware is maar 1 ding, je moet voor een tablet nog meer zaken op orde hebben, anders kopen mensen liever een laptop met een toetsenbord. Aan een veredelde wacom heeft niemand iets (nou ja, misschien een paar weinigen). Hardware kun je ook redelijk eenvoudig wijzigen, maar een heel concept met content aanbieders en software ondersteuning is een andere zaak.
Ja.... het lijkt me ook een beetje vreemd dat niet te doen, en ik 'denk' zelf ook dat een eventuele HP Slate bij release weinig overeenkomsten zal hebben met een jaren terug al ontwikkelde HP e-reader....
welke andere hardware, een ander OS én een ander concept had.

Maar juist het punt rond deze uitspraken: Dat is namelijk zeer in tegenspraak met de beweringen van die man zélf, die beweert 'dat dat product eigenlijk al drie jaar terug klaar ontwikkeld was.

Wat ik dus duidelijk wil maken, is dat die uitlatingen van die CTO zélf erg fout en schadelijk zijn .... misschien probeert die man vooral bedrijfsinterne kritiek op zijn werk ermee te ontkrachten, maar hij schaadt het 'imago' van het product er juist enorm mee.

Qua marketing zou het véél gunstiger zijn de indruk te wekken dat zulk een apparaat zelf erg snel en effectief ontwikkeld kon worden, en het juist 'state-of-the-Art' is, ipv een 'ouder' concept dat toevallig nu tegen een lage prijs op de markt gedumpt kan worden.
Dàt staat ook in mn posts hiervoor:
Dat het nu niet eens gaat om de 'waarheid' te gaan vertellen, maar wel om goede markting te bedrijven voor je producten, en imho deze uitlatingen dat _niet_ zijn.

[Reactie gewijzigd door RM-rf op 27 januari 2010 11:26]

Jezus.... bij star trek hadden ze die dingen 20 jaar geleden al! Moet toch niet al te moeilijk zijn om met de huidige techniek een pad ofzo na te maken (met functies die wij natuurlijk dagelijks toepassen)

:)
Tuurlijk en dit is dan ook al jaren mogelijk, alleen moet je als bedrijf ook nog het risico willen lopen op een flop of niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee