Zune wordt 50 dollar goedkoper in VS

De adviesprijs van de Zune zal vandaag in de Verenigde Staten met 50 dollar verlaagd worden. De prijswijziging heeft, aldus een Microsoft-medewerker, geen relatie met de verwachte iPod-aankondigingen die Apple later vandaag zal doen.

De Zune werd op 14 november op de Amerikaanse markt gebracht als concurrent voor de iPod van Apple. De adviesprijs was door Microsoft vastgesteld op 249 dollar en voor dat bedrag kregen kopers de beschikking over een draagbare mediaspeler met een harde schijf van 30GB, een 3"-kleurenscherm, een fm-tuner en wifi.

De adviesprijs gaat vandaag echter verlaagd worden naar 199 dollar. Volgens Microsoft is deze prijsverandering onderdeel van de normale productlevenscyclus en was ze al maanden geleden gepland. Hiermee wil het bedrijf duidelijk maken dat er geen directe relatie is met het nieuws dat Apple waarschijnlijk vandaag over nieuwe iPods wereldkundig zal maken.

Het is echter de vraag of deze verlaging zal bijdragen aan hogere Zune-verkoopscijfers. Een groot aantal Amerikaanse retailers biedt de draagbare mediaspeler namelijk al maanden aan voor 199 dollar en sommigen zijn zelfs alweer onder dat prijsniveau gedoken door de Zune voor 149 dollar te koop aan te bieden.

Microsoft Zune-mediaspeler

Door Harm Hilvers

Freelance nieuwsposter

05-09-2007 • 11:55

53 Linkedin

Bron: DailyTech

Lees meer

Reacties (53)

53
44
13
4
0
6
Wijzig sortering
Wat betreft de beschikbaarheid van de Zune hier.. Hij is hier wel degelijk te koop. Er zijn verscheidene importmogelijkheden geweest (met garantie!) en er is zelfs een webshop die de Zune aanbiedt, namelijk MMport Deze shop verkoopt hem overigens al maanden.
In het topic over de Zune op het forum zijn ook al een boel mensen met een Zune, dus de Zune bestaat hier wel degelijk. Er wordt alleen weinig aandacht aan geschonken.
Zie: forum: [HDD] Microsoft Zune - Deel 2

Ik kan me goed voorstellen dat Microsoft de prijzen omlaag gooit. De Zune doet het niet zo goed, en op dit gebied van DAP's is bijzonder veel concurrentie. En nee, dit komt niet alleen door de iPod, maar ook door een boel andere spelers. De laatste tijd is de hybrid, zoals de Cowon iAudio D2, iriver Clix2, Creative Zen, Meizu M6 steeds meer in opkomst, wat apparaten zoals de Zune ("lompe" hdd-spelers) minder aantrekkelijk doet maken. Microsoft zal dus *iets* moeten doen, en natuurlijk draagt het aankomende Apple-nieuws hier ook aan bij.

Een andere bijkomende factor zal ongetwijfeld zijn dat Microsoft aan de Zune 2 werkt, waar al pics over zijn uitgelegd (nog weinig bekend van de features). Dan lijkt het me logisch dat de eerste Zune tegen lagere prijzen weg zal gaan. Dit is -zoals ook in het artikel gemeldt- gewoon onderdeel van de normale productlevenscyclus.

Microsoft zal iets moeten doen om bij te blijven (of aan te klampen) en dit is één stap :)

Edit @ hieronder: Tsja, voor een speler die hier niet eens te krijgen is, en dan ook nog met garantie moet je iets over hebben. Verder heb je nog de dollar-euro verhouding die bij dit soort apparaten vaak 1:1 is, helaas.
Als je puur naar de prijs kijkt is het natuurlijk onevenredig hoog, maar zoals ik zei, dat heeft zijn redenen :) Maar als je écht dol bent op de Zune kun je hem dus gewoon krijgen.

[Reactie gewijzigd door RoD op 5 september 2007 15:40]

Anoniem: 178418
@RoD5 september 2007 13:49
Mja te vinden noem jij dat, aan 300€ dat is400$ wat nu net dat ietsiepietsie meer is dan de richtprijs van 200$ en de eigenlijke prijs van tot 150$.
Ik wil er een maar niet voor meer dan het dubbele van de prijs.
Anoniem: 100953
@RoD5 september 2007 15:14
Zag een paar weken geleden in het zonnetje hier op de gracht in Amsterdam op een stoepje van vijf treden een Japans meisje zitten met witte oortelefoontjes; en aan het werk op een witte Apple notebook.
Ze leek zo weggelopen uit een reclamefolder van Apple.
Zij zou waarschijnlijk nog niet dood gevonden willen worden met zo'n bruine Microsoft Zune.
Dit is duidelijk een fantastisch staaltje van "product placement" en marketing van Apple. Doet me denken aan Sony in betere dagen ("My first Sony").
Dat die IPod € 50 en die notebook € 150 duurder was dan een vergelijkbaar MS product, zal haar waarschijnlijk worst wezen. Het werkt. En ze is er overduidelijk blij mee. (bespaar me de reacties dat een of andere Makro crap haar nog meer geld bespaard zou hebben).

Microsoft heeft geen probleem met specs of prijzen, maar meer met uitstraling. Niemand wil immers betrapt worden met Zeeman ondergoed of sokken (maar de helft van Nederland gebruikt ze wel)
Hier in Canada zie ik buiten op het terras naast de Apple shop wel mensen werken op die Mac notebooks. SOmmigen lopen na een tijdje dan met dat notebook de winkel weer in, dus zijn waarschijnlijk daar reclame aan het maken voor Apple.
Dat is inderdaad ook een manier.
Tja... niet zo verwonderlijk. 't Biedt ook weinig aparts, buiten het Wifi-gebeuren dat schijnbaar niet zo lekker werkt.

Het ontwerp is niet echt baanbrekend te noemen (persoonlijk vind ik 't zelfs beneden pijl), en ze bieden verder niets speciaals aan. Zo heeft de iPod de naadloze samenwerking met iTunes, en de Sonyspelers en andere merken staan ook echt IN het MP3-wereldje. De Zune (wat een naam ook) is echt meer een stukje Windows wat je kan vasthouden. Klinkt vreemd hehe... maar 't is en blijft een vreemd ogend apparaat.
Het feit dat je allerlei homebrew programmatjes nodig hebt om je ipod ZONDER itunes te gebruiken was voor mij al een reden om er geen te halen. Als ik mn mp3 stickje van 10 euro ergens inplug kan ik gewoon muziek en files erop zetten en eraf halen. Apple heeft het geniale idee dat je daar itunes voor MOET hebben. Dat idee heb en had ik niet. Als de Zune ook wat makkelijker werkt zou dat voor mij een reden zijn om de Zune boven de Ipod te verkiezen.
Ja, je gebruikt iTunes maar daardoor is de iPod dan ook heel makkelijk te gebruiken. Doordat in iTunes alles is georganiseerd, kun je op je iPod zeggen 'speel alle jazz nummers af' of 'speel al mijn nieuw gedownloade podcasts af'. Dat is alleen maar mogelijk door alle meta-informatie die er meegestuurd wordt.

Natuurlijk, misschien vind jij het pretiig om zelf je files in mapjes te zetten en te slepen. Dat is je goed recht en het zou inderdaad een goede zet zijn als je dat met de iPod ook kon doen. Ik zou het toejuichen als Apple dat deed. Hoe meer mogelijkheden hoe beter. Maar aan de andere kant snap ik niet waarom iemand die de keuze heeft om iTunes te gebruiken dat niet zou willen doen want de voordelen van de aanwezige meta-info zijn gewoon enorm en dragen sterk bij aan de handigheid van de iPod ten opzichte van andere players.
Dat zijn gewoon de meta tags in de mp3 bestanden.
Je hebt gelijk dat het in ITunes wel gewoon goed werkt maar het hoeft niet de rede te zijn om over te stappen naar ITunes, winamp kan ook goed op genre sorteren.
en jij hebt dan allerlei 'homebrew programmatjes' nodig om content voor den iPod op uwe computer te krijgen.... ik gebruik daarvoor iTunes :-)
mjah, werkt niet zo lekker op het operating systeem van mijn keuze. En dit geldt niet alleen voor die rommel van apple, maar ook voor bijvoorbeeld de spelers van Sony. Ik kan er niet bij waarom je specifieke softeware nodig zou hebben, om even wat mp3's naar een mass storage device te copieren. Creative bewijst dat dit niet nodig is. Dit voegt, voor mij, een stukje onmisbare functionaliteit en flexibiliteit toe.
vraag is hoe je zonder extra tools aan mp3's geraakt. In iTunes zit ook een ripper....
en hoe kan je playlists maken zonder extra tool. Liefst 1 liedje in meerdere playlists en toch maar 1 copy op de player....
Creative geeft ook toos mee, die MAG je gebruiken, iets dat anders is als MOETEN. Daar zit hem het verschil. Ik weet niet hoe het met de andere Creative spelers zit, voor mn Zen Touch met Plays4Sure firmware is dat persé XP SP2 of nieuwer wil ik geen driver nodig hebben, maar dat is tegenwoordig niet een echt probleem. Verder kun je via verkenner muziek er oip klappen. Creative heeft ook zelf een enorm licht en vlot tooltje voor afspeellijsten wat ik hiervoor moest gebruiken. Tegenwoordig doe ik alles met Windows Media Player aangezien daar mn hele collectie in staat. Het is maar net wat je het makkelijkst vindt.
Anoniem: 95032
@borft5 september 2007 19:48
Ligt het dan niet aan het operating system van je keuze? Als ik het zo hoor werkt er niet veel op en moet je al veel programmas downloaden om ook maar welk apparaat van je keuze op aan te sluiten.
het gaat gewoon om .. ik koop zo'n ding .. stel is 30GB .. dan wil ik gewoon een HDD/opslag van 30GB zien in Explorer en zelf alles mee kunnen doen.

En als dan een blij guppen programma mij helpt daarbij EVENTUEEL .. is dat leuk/fijn/mooi/snor. Maar verplichten is gewoon dom.

(En ja .. iTunes is blijguppen programma)
Amarok zou ik niet bepaald homebrew software noemen, het is een KDE applicatie, en er valt prima mee te werken imho, ik gebruik het zelf nl ook.

Voor windows gebruikers weet ik dat er een iPod plugin bestaat voor Winamp, hoe dat werkt weet ik niet, maar ik hoor er best wel veel goeds over.

EDIT: typo

[Reactie gewijzigd door Jeanpaul145 op 5 september 2007 15:24]

Is heel linux niet homebrew?

* BramT duikt weg ;)
Nou ja, niks speciaals.. hij is ondertussen in ieder geval qua prijs in vergelijking met de iPod en Zen concurrentie wel erg interessant. 30 GB en een fors kleurenscherm voor die prijs vind je nergens anders.

Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat het veel gaat helpen.Een MP3-speler is net als een mobieltje nu eenmaal ook een fashion statement, en budget spul scoort gewoon niet bij het grote publiek. Misschien moeten ze het anders ook eens hier in Nederland proberen, want ons ben zunig :P
Ik heb ooit een iPod gekregen.
Mooi apparaat, alleen jammer dat je iTunes nodig hebt.
En zelfs de combinatie iTunes-iPod werkt niet altijd lekker zodat je inhoud van je iPod gewist wordt.

Een apparaat met de qualiteit van een iPod dat open is qua interface is denk ik gewoon de beste oplossing, er van uitgaande dat deze niet duurder is dan de iPod.
Jij zoekt blijkbaar? Stop nu en haal een Creative :). Betere kwaliteit, lagere prijs en heerlijk syncen met WMP of muziek overplaatsen via Windows Verkenner ;)
als je hem via internet koopt, heb je hem mooi wel voor 149 dollar, dat is omgerekend met een beetje goede koers 99 euro!!!!! dat is wel heel erg goedkoop, en dan hoef je er ook geen belasting meer over te betalen. ik ga in november naar amerika, en kijk even of ik er een op de kop kan tikken, ik vind dat toch wel asociaal weinig geld!

qua prijs is hij dan vergelijkbaar met een iPod nano van 2 GB (zonder al die functies!) (amazon.com) misschien als je goed zoekt voor een 4GB nano. de iPod 30 GB kost eventjes tussen de 400 en 500 dollar...

[Reactie gewijzigd door Arokh op 5 september 2007 13:21]

Anoniem: 229177
@Arokh5 september 2007 13:49
Als je een punt wil maken, moet je het wel op waarheden baseren en niet op samengesmeten geleuter.
Als jij een zune via internet vanuit amerika wil kopen moet je op die $149 nog belastingen betalen (prijzen in amerika zijna altijd zonder belastingen omdat die per staat verschillen) en dan ook nog eens invoertaxen om hem naar hier te laten komen. En dan rekenen we nog geen verzendingskosten. Dus je vergelijking $149 = €99 is nogal uit de lucht gegrepen.

Tweede punt dat de ipod 30 gb ergens tussen de $400 en de $500 dollar kost is dikke bullshit é. Als je de moeite niet wil doen om de prijs uit te zoeken dan moet je hier ook niet maar wat natte vingerwerk komen doen.

Even kijken op de site van de apple store in amerika leert me dat hij momenteel $249 (excl. BTW) kost.... http://store.apple.com/1-...7AA41&node=home/ipod/ipod

In Europa wordt dat dan €269 (incl. BTW)
dit is absoluut niet waar. dat gezeur altijd over die belastingen word ik toch wel een beetje moe van. ik heb regelmatig uit de VS dingen laten overkomen, en ook binnen de VS geldt: als je over internet iets koopt, hoef je geen btw te betalen, OMDAT het per staat verschilt. dit is ingevoerd omdat anders staten als Washington (waar helemaal geen BTW is) enorm in het voordeel zouden zijn, omdat je daar goedkoper zou kunnen bestellen dan.

goed, en verder is al een kwartier geleden de magische 249 dollar aangehaald, daar heb je gelijk in. het was inderdaad nattevingerwerk van mij, omdat via amazon die 489 de enige prijs was die ik zo snel kon vinden. dat is dus ruim 200 dollar meer dan normaal, sorry daarvoor.

maar dan nog blijft het punt overeind dat je dus voor 249 dollar de 30GB iPod hebt (incl. tax) en voor 149 (tweakers artikel, ik kan niet vinden waar ik hem voor dat geld kan vinden) de Zune. Dat is een monumentaal verschil!

ten slotte heb ik al gemeld dat ik naar Amerika ga en er zelf een ophaal. ik weet niet waar jij dan vandaan haald dat ik nog invoerrechten of verzendkosten zou moeten betalen. Ik ben vrij om 150 euro aan goederen Gratis in te voeren, en die Zune valt daar binnen, de iPod valt daar buiten, dus het verschil wordt dan inderdaad alleen nog maar veel en veel groter...
Als je er zelf heen gaat dan moet je hem inderdaad vooral in de VS kopen. Dat je onder de grens zit (die trouwens volgens mij onlangs of binnenkort verhoogd ging worden!) met de Zune maakt het inderdaad extra interessant. Vooral doen. Als je een Zune wilt natuurlijk.
Hahahaha de iPod 30 GB kost 249 dollar hoor. Even dat je het weet. (Dat was trouwens waarschijnlijk de reden dat de Zune ook dat bedrag kostte tot nu toe).
ik noemde dat bedrag omda ik alleen maar even op amazon.com gekeken heb.

http://www.amazon.com/App...deo&qid=1188992473&sr=1-2

nu zie ik dat ze hem ook goedkoper hebben, maar deze versie kost daar zoveel geld.. toch echt.
Bij Apple (en bij alle andere winkels) kost hij gewoon 249 dollar. Het feit dat jij ergens een leverancier vindt die (per ongeluk, neem ik aan) een prijs hanteert die 2 of 3 jaar geleden gold, betekent natuurlijk niet dat je die vergissing ineens tot waarheid kunt verheffen. De prijs is 249 dollar.
nounounou, ik heb de eerste de beste genomen die ik kon vinden, ik heb namenlijk op amazon.com gekeken voor de zune (189 dollar) en toen heb ik bij diezelfde leverancier even gekeken naar de iPod. Mea culpa mea culpa mea maxima culpa dat die prijs inderdaad raar is, het is de eerste prijs waar ik tegenaanloop wanneer ik de mp3 pagina van amazon open.

als je verder klikt kun je de U2 versie kopen voor 279 dollar,
Hiermee wil het bedrijf duidelijk maken dat er geen directe relatie is met het nieuws dat Apple waarschijnlijk vandaag over nieuwe iPods wereldkundig zal maken.
Ik lees dit steeds vaker. Bedrijf X zal vanmiddag iets bekendmaken maar bedrijf Y zegt nu alvast dat haar bekendmaking niets te maken heeft met hetgeen bedrijf X bekend gaan maken.
Een aankondiging van een aankondiging die eraan zit te komen? Ik mis het punt, please enlighten me..... :?
marketing he. Het komt zwak over als je je eigen acties aanpast aan de actie van de concurrent.

Naieve is wel dat ze denken dat de klant het geloofd, maar dat is punt 2.
Anoniem: 226048
@418O25 september 2007 16:26
En op deze manier leggen ze er nog eens extra de nadruk op.
Niet erg verstandig.
Anoniem: 224412
5 september 2007 11:58
Is die zune nou al in Nederland te koop?? want ik zie em nog steeds in geen enkel reclameblad staan. (of ik moet zo blind zijn :P :| )
Nee, en dat zal deze ook niet worden ook. Dit model is nooit bedoeld voor de europese markt. De opvolger zal zeer waarschijnlijk wel buiten de States te koop zijn.

btw, ik heb de Zune, en het is een geweldig apparaat. De Ipod is ook een geweldig apparaat, maar ik loop niet zo graag mee met de massa. Ik onderscheid mezelf liever een beetje. ;)

[Reactie gewijzigd door Gé Brander op 5 september 2007 21:14]

dus als 'de massa' een zune zou kopen dan koop jij wel een iPod. volgens mij ben je dan een opportunistische aandachtstrekker, iemand die een ander geen succes gunt etc. waarom is het zo belangrijk voor je of een ander denkt dat je een 'meeloper' bent? volgens mij ben jij juist degene die zich laat beïnvloeden. ga eens iets doen waar je zelfvertrouwen van krijgt en val ons niet lastig met je geblaat. |:(
het maakt toch niet uit, vrije meningsuiting of niet. Mensen hebben altijd wel wat commentaar te leveren.

Ik zou ook eerder een Zune kopen dan een iPod. Dat is ook de reden waarom ik nu ook een Creative Zen heb. Niet alleen omdat ik ook een 'ipod' moet hebben in plaats van een gewone 'mp3-speler'. (Daarnaast vind ik de kwaliteit van Creative beduidend hoger dan die van een ipod).

Het is algemeen bekent dat begrip 'mp3 speler' al geruime tijd ingeruilt is voor 'ipod' , dus degelijk wel 'aldus de massa'.
..massa..
Dus je rijdt in een Trabant en draait geen Windows? ;)
Anoniem: 156921
5 september 2007 12:02
zune wordt nog niet verkocht in europa
Denkt MS nou dat we dom zijn? Tuurlijk doen ze dit wel om A ) Aandacht te vestigen op de Zune op een dag dat Apple met iPod nieuws komt en B ) te proberen om de Zune aantrekkelijker te maken.

Ik verbaas me elke keer weer als organisaties acties uithalen en dan vervolgens claimen dat het niks te maken heeft met aandacht vestigen of een andere marketing technisch trucje. Sure ;)

[Reactie gewijzigd door vacuumcleaner op 5 september 2007 12:09]

ik las mijn berichtje even na en kwam misschien een beetje boos over, maar dat was ik neit hoor, het was meer discussioneel bedoeld :-) absoluut niet aanvallerig. en inderdaad die grens wordt binnenkort verhoogd, maar niet zo heel veel hoor, als dat eens 180 wordt mag je al blij zijn.

als ik hem tegenkom voor 149 koop ik hem geheid, het is niet mijn favoriete speler, en MS is niet het allerbeste bedrijf in sommige opzichten, maar voor die prijs kan ik het neit laten, al doe ik er een jaartje of 2 mee :-)

(reactie op mddd, 14:22)

[Reactie gewijzigd door Arokh op 5 september 2007 14:27]

Ziet er echt leuk uit, beetje duur. dan liever 1 van 1 GB met FM en half zo groot als een pinpas. goed zat voor op het fietsje naar de baas;)

[Reactie gewijzigd door BAS80 op 5 september 2007 15:01]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee