Mogelijke details over nieuwe Zune's lekken uit

Volgens een blogger van Zunescene legt Microsoft de laatste hand aan twee opvolgers van zijn mp3-speler. Het zou gaan om een 'Zune 2.0' gebaseerd op flashgeheugen en een nieuwe harddiskvariant.

Zune-logo (klein)De bron, een anoniem lid van het Zune-ontwikkelteam, claimt dat de 'Zune 2.0' met flashopslag de strijd aan moet gaan met de succesvolle iPod nano. Het model zou 7,5 centimeter groot zijn en 0,6 centimeter dik. Het scherm zou driekwart van het oppervlakte beslaan en de opslagcapaciteit ligt in ieder geval hoger dan de 8GB van de duurste nano. Wifi is ook aan boord. De opvolger van de bestaande Zune met harde schijf zou op het eerste gezicht grote gelijkenis vertonen, maar inwendig voorzien worden van een grotere harddisk en door het gebruik van andere materialen ook een fractie dunner zijn. Volgens de blogger zou Microsoft nog dit jaar 2,4 miljoen nieuwe Zunes willen produceren, waarvan tweederde op flash gebaseerd is.

De huidige Zune, in Europa pas eind dit jaar verkrijgbaar, heeft het moeilijk op de zeer concurrende markt voor mp3-spelers. Het feit dat Microsoft alleen een Zune met harddisk heeft, voedt al langer speculaties dat het bedrijf achter de schermen druk bezig is om snel een flashvariant te introduceren.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

11-04-2007 • 18:09

37 Linkedin

Bron: Zunescene

Reacties (37)

37
37
20
2
0
7
Wijzig sortering
De bron, een anoniem lid van het Zune-ontwikkelteam,...
Heh. Dit is geen lek maar viral marketing.
Anoniem: 157137
11 april 2007 18:42
Apple kwaliteit? :Z
Apple maakt " mooie" , gebruiksvriendelijke producten. Maar praat alsjeblieft niet over kwaliteit. Andere concurrenten streven de Ipod maar al te vaak in kwaliteit, maar moeten in het stof bijten als het gaat om gebruiksvriendelijkheid. De Ipod is gehypt en daarom wil iedereen eentje.
Ipod staat al jaren, ook meetbaar, borg voor topkwaliteit kwa geluid, zoek stereophile.com er maar eens op na.
(product van het jaar geworden)
Probleem is het crappy mp3 formaat wat tegen z'n beperkingen aanloopt en daar genadeloos door diezelfde iPod op afgestraft wordt.
Zet er maar eens een ongecomprimeerd stukkie muziek op, vervang de doppen door goede exemplaren, of beter nog, sluit hem aan op een goede audioset.
Ook door het m.i. onovertroffen bedieningsgemak is het huidige succes dan ook geen wonder.
Ook kwa service geen problemen, mijn dochter heeft haar 2e iPod laten vallen, scherm kaduuk, netjes gewag van gemaakt en is zonder problemen onder garantie omgeruild zonder ook maar 1 stap buiten de deur te doen...
dat is onzin, de verschillende generaties iPods vertonen technisch zowel sterke verschillen als dientengevolge gebreken, zoals ook meermalen is aangetoond in zowel laboratorium-omgevingen als dubbelblinde pseudo-objectieve luistertesten.

De verschillen uiten zich o.a. sterk in de gebruikte uitvoermethode, zols de Shuffle bijvoorbeeld push-pull transistors gebruikt in plaats van condensatoren, wat een positieve invloed schijnt te hebben ten opzichte van een aantal andere iPod modellen. De gebruikte techniek heeft ook de nodige invloed gehad op het zogenoemde bass-hole probleem wat een aantal iPod modellen hebben vertoond door gebrek aan vermogen; een goede hoofdtelefoon biedt in dat geval geen soelaas -- in tegendeel zelfs, aangezien die over het algemeen meer vermogen vragen voor een evenwichtige weergave van geluid over het gehele spectrum.

voor meer achtergrond informatie zie o.a.: http://home.comcast.net/~machrone/playertest/playertest.htm
Anoniem: 180516
@ochoch11 april 2007 19:10
Als je de doppen eerst moet vervangen door goede exemplaren toon je wel aan de apple slechte kwaliteit levert.
Tuurlijk niet, dat gaat nergens over wat je nu zegt. Kijk, de standaard oordoppen van de iPod zijn niet de allerbeste, maar voor 90% is het meer dan voldoende. Tuurlijk, ze kunnen er hele goede oordoppen bij doen, maar dan gaat de prijs ook een een flink stuk omhoog. Zo dwing je die 90% dus om meer te betalen voor een product, wat ze natuurlijk nooit allemaal gaan doen.
De Ipod is gehypt en daarom wil iedereen eentje.
"Hee, wat heb jij een coole iPod zeg!" terwijl ze beide met een mp3-speler uit Blokker rond hun nek hangen. (Ze zijn niet allemaal zo, maar er zijn er.)
En ik snap eigenlijk niet zo goed waarom iedereen perse een iPod wil. Okee, hij ziet er mooi uit, maar er is genoeg concurrentie die de iPods qua functies overtreft. Daarom heb ik mij ook geen iPod gekocht, juist omdat ik functies miste die ik zelf graag had gehad. En dan niet via één van de talloze uitbreidingen. Er is genoeg kwaliteitsvol spul op de markt, maar ga die dingen uit Blokker e.d. niet vergelijken met de zaakjes van Apple, dan komt Apple er natuurlijk beter uit. Maar de Zune moet volgens mij toch niet onderdoen voor een iPod (hoewel ik nog geen Zune-ervaring heb.)
Welke functies mis je dan? Je kan er muziek op zetten en op afluisteren. Je kan er zelfs video's op bekijken!

Een beetje flauw van me misschien... Maar wat Apple goed doorheeft is dat 100000000 features niet perse een product goed maakt. De iPod doet wat de meeste mensen er mee willen doen, en dat doen ze goed.

Er is wel een groep die er "meer mee wil", en daar behoor jij schijnbaar onder. Nix mis mee hoor :). Maar die groep is wel erg klein, dus dat de Zune niet zo lekker loopt, vind ik niet zo gek.

En om heel eerlijk te zijn: Appleproducten verkopen niet alleen maar goed omdat ze "wat ze moeten doen zo goed doen", maar ook omdat Apple gewoon hippe dingetjes op een hippe manier verkoopt...

* Anoniem: 87825 vind dat hippe niet belangrijk. Pasz vindt dat Apple gewoon geweldig goed werkende producten maakt
Gebruiksvriendelijk ?

Ik ken bijna niemand die het werken met iTunes gebruiksvriendelijk of intuitief vind, ik vind het persoonlijk ook kl**e programma.
nee wmplayer is lekker gebruikersvriendelijk. En dragg en drop op een verwisselbare schijf is ook niet echt handig voor de gemiddelde gebruiker.

100 Million iPods Sold:
http://www.apple.com/pr/library/2007/04/09ipod.html
Ik hoop wel dat ze dan aan het einde van dit jaar wel de "nieuwe" Zune in Europa uitleveren en niet nog een keer de oudere versie. :7

Anders blijven we hier maar achterlopen op sommige leuke dingen.
Ik zou niet weten wat er leuk is aan een Zune.
Zeker niet als ze je als consument zo serieus nemen dat ze maar een jaar wachten totdat je het mag kopen. Laat dan maar.
-edit-
Ik vergeet natuurlijk nog even dat Zune muziek niet af te spelen valt op andere MS gecertificeerde spelers (plays4sure ofzo). Het enige waar je volgens (dit stukje) Microsoft goed voor bent is geld. Echt te goor voor woorden hoe ze dit op de markt hebben gezet. En het dan vreemd vinden dat ze geen partij zijn tegenover Apple's iPod.
oh nee en de gekochte muziek in de iTunes Store is ook op allerlei andere apparaten af te spelen, dan nemen we toch gewoon weer een apple :?

ze pakken het precies hetzelfde aan als Apple, compleet oplossing, koppelverkoop van hardware en content. Ik ben het er zelf niet mee eens, maar het is wel het makkelijkste voor het gros van de consumenten

* Farscape2 denkt terug aan zijn Rio Karma.... Happy times O+
Maar Apple is niet zo stom om zelf 2 verschillende versies aan te bieden die niet onderling te gebruiken zijn.
MS promoot eerst plays for sure voor alle niet Apple aanbieders en komen vervolgens zelf met een speler waarbij plays for sure niet te gebruiken is! Ik vind dat idioot.
Anoniem: 19339
@Farscape211 april 2007 19:49
Hoezo koppelverkoop? De iPod speelt ook je eigen muziek of mp3's af, en muziek uit de iTunes Store kun je ook zonder iPod afspelen.
Anoniem: 124132
@supertheiz12 april 2007 07:10
Zeker niet als ze je als consument zo serieus nemen dat ze maar een jaar wachten totdat je het mag kopen. Laat dan maar.
en wat heeft apple dan in het begin gedaan ?
@ supertheiz:

Eh... iPhone? Aangekondigd, maar nog niet te koop. Misschien niet zo goed van Microsoft, maar Apple doet niet anders. Zoals anderen hierboven ook al aangeven, zit het met de koppelverkoop ook niet helemaal snor bij Apple.

En het later introduceren in verschillende delen van de wereld, da's gemeengoed. Sony doet het met de PS3, Nintendo met DS en Wii en ga zo maar door.
Anoniem: 208058
@batavier12 april 2007 16:54
Dat heeft een andere reden. Telefoons moet je laten goedkeuren wat een redelijk aantal maanden kost en een redelijk open proces is. Uit marketingoogpunt is het dan beter om het toestel formeel te lanceren en zelf de publiciteit te sturen.

Wat wel weer klopt dat het toestel (voor zover nu bekend) pas eind dit jaar in Europa te krijgen is tegen ergens in de zomer in de VS
Anoniem: 125126
@supertheiz12 april 2007 16:04
Ach, dat is tegenwoordig doodnormaal. Kijk maar een op TV hoeveel aankondigingen je wel niet krijgt over mooie programma's die volgende week komen! Allemaal oplichterij. :r
Als rasechte Nederlander: Wat kost dat? ;)
Anoniem: 180516
@TEAMIKKE11 april 2007 18:51
Op Amazon kan je hem al voor $220 krijgen maar de richtprijs is 250 dollar denk ik.
Dan zal de richtprijs ook wel 250 euro zijn.
Wat ook belangrijk is om te weten hoe lang ze meegaan, de nieuwe nano's zijn een heel stuk sterker dan de vorige generatie.
Hoe lang ze meegaan?
Als ze Li-ion accu's gebruiken, ongeveer 500-800 keer laden van de accu. Dan moet je de interne accu vervangen, en dat is natuurlijk veels te duur of ondoenlijk.
De rest gaat veel langer mee bij normaal gebruik.
Anoniem: 107960
11 april 2007 20:47
Zou dat dan geen Zune 3.0 zijn?

Als ik nu bij about in mijn Zune kijk staat er toch echt dat ik al Hardware versie 2.0 heb ;)

Vind het jammer dat er niet veel Zunes zijn in Nederland. Heb zelf nu al een tijdje de zwarte, vooral omdat ik een mooi mp3-speler zocht die geen overhypte iPod was, maar het is de enige die ik in het echt gezien heb.

Mijn ervaringen met de Zune zijn iig erg positief. Het is een degelijk (en sterk!) ding met een strakke design. Het werkt ook ook lekker allemaal, en ziet er met de juiste tags en albumart strak uit. Ik hoop dat we nog meer mooie dingen van de Zune zien, een btje concurrentie voor de iPod kan geen kwaad.

Betekent dit overigens dat de beloofde updates voor de huidige Zune uitblijven? Ik begreep dat de huidige nog een update in functionaliteit zouden krijgen..
Of ze liegen tegen je ;)

Maar ik kijk wel uit naar de zune.. iPod is inderdaad veel gehypt, en je ziet steeds meer dingen ''iPod-wit'' worden.. maar zelf ben ik er niet zo'n fan (meer) van.. ik heb nu een iPod nano gehad en die is omgebogen (!!) dus ik ben zoekende..
Zou je nu wél filmpjes erop kunnen zetten? dat mis ik nog wel bij iPod..
Ik lees hier in dit bericht alleen dat MS met een flash speler komt als zijnde Zune 2.0, terwijl de bron en diverse andere sites zoals Dapreview en Gizmodo het over een Zune 2.0 als hddspeler hebben (dus als opvolger van de eerste Zune) en daarnaast een flash-speler, die nog geen naam heeft (of althans, nog niet bekend is).

Maargoed, Microsoft gaat dus zijn aanbod qua mp3spelers verbreden. Flash en hdd...Goeie zaak.

Een flash-based Zune waarbij het scherm 75% van het oppervlakte van de speler zal bestrijken... Dat klinkt een beetje als een landscape-geörienteerde speler, vergelijkbaar met de Meizu M6, iriver X20 en de Cowon iAudio D2

Wordt lastig voor Microsoft om hier een goede speler tegenover te zetten. De norm ligt (inmiddels) in dit segment spelers al erg hoog. Denk aan touchscreen bij de D2, de mogelijkheid om geheugenkaartjes in te steken (X20 en D2 - bij de D2 zelfs SDHC kaartjes die maximaal tot 32GB gaan) en lage prijzen (Meizu M6)
Ook zijn deze spelers kwalitatief erg goed, zoals in reviews te vinden is. Ik denk dus dat dit ook het voornaamste concurrentiegebied is voor deze flash-Zune. De Nano is toch weer net even een ander type speler. Meer op audio gericht dan op het multimedia-aspect.

Opzich toch grappig om te zien hoe snel dit type spelers in opkomst is. Handig van MS om hier nu op in te springen, want de populariteit lijkt groot, wat ook op GoT terug te zien is.

De bron vermeldt dat de flash-Zune ook Wifi zal hebben, net als zijn grote broer. Dat is dan dus alweer een sterk punt ten opzichte van de concurrentie. Al is het te hopen dat er nu wél wat meer features komen... zoals ook beloofd werd bij de eerste Zune, maar niks van komt.

Gizmodo heeft trouwens een pic die vermoedelijk (maar het kan net zo goed een fake zijn) bij de Zune 2.0 hoort: klik
Mocht dit waarheid zijn dan is het design in ieder geval weinig veranderd. Hopelijk is er "onder de motorkap" wel het eea veranderd.

En in ander nieuws, er schijnt ook een rode Zune te komen: Link
Niet alleen een ander kleurtje, maar ook pre-loaded content. Juist, net als Apple ja :)

Nog even alle geruchten op een rijtje: (Gizmodo)
•Zune 2.0 and the Flash Zune will be out this year.
•Zune 2.0 is like Gen 1 but thinner.
•Larger HDD, same doubleshot finish.
•Flash Zune is 3 by 1 1/4 by 1/4.
•Flash Zune is video capable
•Flash Zune's screen covers 75% of the front
•Flash Zune will have Wi-Fi
•Flash Zune will have doubleshot
•Design phase is over, but some tweaks to hardware will occur.
•2.4 million next-gen Zunes will be made before 2007's holiday season, and that 2/3 of em are the Flash Zune players.
Ik ben toch vooral benieuwd naar de flash-Zune, wat deze gaat brengen, en of deze zich staande kan houden tegen de andere giganten in deze tak van de DAP-wereld. MS gaat het in ieder geval erg moeilijk krijgen, en als ze gaan "bezuinigen" op features zoals ze bij de eerste Zune deden, dan denk ik dat ze weinig kans maken een waardig concurrent te zijn.
Kom nu, je gelooft toch werkelijk niet dat dit echt een blogger is die "toevallig" een lid van het MS Zune ontwikkelteam tegenkomt en wat details te horen krijgt die hij op zijn Zune blog kan dumpen? Begin eens met nadenken mensen. En het stukje hype bouwen voor de "zune phone" aan het eind. Ja tuurlijk, daar stinken we allemaal in nietwaar. Wat een belachelijk stukje astroturfing.
Ergens vind ik het jammer dat er zoveel gecopied wordt met goede producten. ik vind het daarom ook helemaal niet erg als een fabrikant hard/software in een monopolie positie verkeerd. Kwaliteit heeft z'n prijs. en wat mij betreft mag Microsoft, en alle andere fabrikanten stoppen met de imitatie van de ipod.
nochtans is er echt wel nood aan een goede uitwerking van het goede idee ipod. Vele tweakers zullen het met mij eens zijn dat de vreselijke ipod itunes tandem vreselijk beperkend is. (probeer overigens eens je PII systeem itunes te laten draaien, of je linux systeem)
Bovendien is er enerzijds DRM, anderzijds het onbegrijpelijke opslag systeem, de ondersteuning van een beperkt aantal formaten,...

Het is overigens juist doordat er concurrentie is dat er vooruitgang is. En het mooie is dat de concurrentie iets beters moet kunnen aanbieden, dus vergroot de kans dat je vind wat je zoekt.
ZO vreselijk is het allemaal niet.
Je kan je iPod laden op Windows met het lichtgewicht vPod of op Linux met GTKPod.

Op zich geef ik je wel gelijk. Ik zit nogsteeds te wachten op een speler ter grotte van een iPod nano met open firmware zodat je:
a) Gewoon de songs kan copieren als naar elke andere USB drive zonder gezeik.
b) Support voor alle audio formaten kan regelen.
Anoniem: 215282
11 april 2007 18:41
Wie verzint in hemelsnaam die namen bij Microsoft.
Het lijkt de Ikea wel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee