Chello probeert ADSL-klanten voor zich te winnen

UPC gaat volgende week van start met een grootscheepse campagne om nieuwe klanten te werven voor Chello kabelinternet en -telefonie. Het zal 2,3 miljoen krantjes gaan verspreiden over de 'ADSL Inruilweken', en het is dan ook niet moeilijk om te raden dat ADSL-gebruikers de voornaamste doelgroep zijn van de actie. In de folder zal onder andere worden beweerd dat de beloofde snelheid van ADSL vaak niet gehaald wordt. Recent onderzoek van iPing en MarketResponse toont inderdaad aan dat die stelling waar is, maar dat betekent nog niet automatisch dat UPC het beter doet; conculega @Home werd in dat onderzoek met gemiddeld 90% van de beloofde snelheid 'veruit de beste' genoemd, terwijl de gemiddelde score op 78% lag. Er blijft volgens dat onderzoek dus weinig ruimte over voor Chello om significant beter te scoren dan ADSL. Saillant detail is bovendien dat Chello zelf sinds mei vorig jaar ook ADSL-abonnementen aanbiedt, al is dat alleen voor het Extreme-abonnement buiten zijn eigen dekkingsgebied. Op de Chello homepage prijkt op dit moment echter wel de titel: 'kabel en adsl [...]', iets wat mogelijk tot verwarring kan leiden. Naast een tijdelijk goedkoper aanbod voor iedereen biedt UPC klanten die hun internet- of telefoonabonnement bij KPN opzeggen 50 euro extra korting.

In februari 2004 werd gemeld dat het aantal ADSL-aansluitingen het aantal kabelabonnees voorbij was gestreefd. In augustus van dat jaar werd nogmaals bevestigd dat de groei eruit was voor kabelinternet. Recenter onderzoek van TNS Nipo moest echter een correctie doorvoeren: de voorheen gebruikte telefonische enquêtes bleken niet meer representatief te zijn vanwege het groeiende aantal mensen zonder vaste telefoonlijn. Binnen die groep van 946.000 huishoudens bleek 55 procent toch internet te hebben, waardoor de cijfers voor kabel gunstiger uitvallen dan eerder gedacht.

Door Wouter Tinus

14-01-2006 • 15:37

77 Linkedin

Bron: WebWereld

Lees meer

iPing: veel vertragingen bij e-mail Nieuws van 16 januari 2006

Reacties (77)

77
77
41
6
0
33
Wijzig sortering
Ik hoop dat chello dan ook traffic shaping uit gaat zetten. Dan gaat het bittorrentverkeer van buiten het chello netwerk ook eindelijk weer eens wat sneller.

Daarnaast vraag ik me af of ze echt veel overstappers krijgen. Denk dat het voornamelijk mensen zijn die al twijfelen om over te stappen, en nu dus overgehaald kunnen worden. De meeste mensen zijn wel tevreden zo met hun adsl gebeuren, en UPC heeft toch nog steeds een hele slechte naam als het om internet gaat.
traffic shapen hoeft helemaal geen negatiefe invloed te hebben op download snelheden, maar wat het wel doet is zorgen dat je ping is games altijd laag blijven.

ik gebruik het thuis ook op mijn router, en ik kan er mee blijven games terwijl ik download op 3 p2p netwerken en nog 2 andere huis genoten hebt die ook op internet zitten.

en verder gebruiken bijna alle internet providers wel een vorm van shaping.
traffic shapen hoeft helemaal geen negatiefe invloed te hebben op download snelheden,
Het probleem is dat bepaalde delen van het interne Chello netwerk niet voldoende capaciteit hebben en door 'traffic shaping' heeft BT daar het eerste last van.
de enigeste traffic shaping dat UPC toepast is voor hun digitale telefonie, maar daar zul je met BT weinig last van ondervinden. een klein detail is echter dat upc tomson modems uitdeelt die gewoon crashen bij 10+ connecties. daar zul je denkelijk last van hebben.
& @countess iedere provider past trafficshaping toe met name om priority te geven aan digitale telefonie maar verder houd het er toch wel bij op. het is absoluut niet zo dat ftp/http verkeer over bt heen gaat.
Daar denken de mensen die bij chelloo.com het topic volposten toch echt anders over!

topic op chelloo
Ik heb hier chello classic en behaal zo'n 900 a 1000KB/s downstream met bittorrent. Bijna het limiet van mijn abbo dus. Wel draai ik op een aantal andere poorten wat dus ook aangeraden wordt.
Ik heb hier ook chello classic en behaal die 900/1000 KB/s download bij lange na niet met bittorrent. Totaal de limiet van mijn abbo dus niet. Ook ik draai op een andere poort zoals aangeraden door top-bittorrent fokkers... ;)

P.S. met andere typen download haal ik overigens max. 750/800 KB/s...da's dus 75% van mijn 8Mbit...eigenlijk heb ik dus effectief een 6Mbit lijn.
Ik zit hier in een kabelgebied waar zowel Chello als @home wordt aangeboden. Ik ben 2 jaar terug overgestapt van Chello naar @home en het was een verademing: com21 ingeruid voor eurodocsis en gaan met die banaan: met een 20 euro goedkoper abo een 10x zo hoge snelheid :) (je was weekends blij als je DNS queries geen timeouts kregen bij chello :P)
Inmiddels is de kabelboer die hier chello levert ook overgestapt naar Eurodocsis en is het met de snelheid stukken beter geworden. De vele uitval blijft echter, wat niet de schuld van Chello hoeft te zijn: de kabelboer laat de helpdesk niet toe tot de eurodocsis controller, dus kan de chello helpdesk vaak helemaal niets voor je doen. Storingen zijn dus ook vaak buiten de schuld van UPC om hier. @Home daarintegen heeft zelf apparatuur bij de kabelboer staan, je belt de helpdesk en je wordt vrijwel meteen geholpen, zonder kastje -> muur verhalen.

Inmiddels is hier ook ADSL te krijgen. Ik heb de laatste paar jaren steeds meer mensen zien vluchten bij chello weg naar @home of een ADSL provider. Iemand die nu ADSL of @home heeft hier in dit kabelnetwerk, zal dus ook nooit overstappen naar Chello, hoeveel korting UPC ook gaat geven.
Hier ook kabel van chello gehad, elke week wel storingen,
en in het weekend en s avonds kwam ik gewoon de site's niet meer op.
En maar blijven zeggen dat het probleem bij mij zit, terwijl ik ze al eerder op dezelfde problemen gewezen had.
Hun dns was gewoon weer niet te bereiken, kreeg hier zelfs dns nummers vanuit oostenrijk ????
Het werkte gewoon slecht.
Sinds een aantal maanden nu adsl van het kpn netwerk met xs4all als provider en alles storingen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.
Ja ja het ligt aan mijn pc :9~
Anoniem: 132196
14 januari 2006 15:52
Mij zijn ze kwijtgeraakt en ik ben niet van plan om terug te keren :P

Zit nu op tweakdsl 8mbit en dit wordt in maart 24 mbit ( en ook een stuk goedkoper )
Ben erg tevreden met de nieuws server van tweakdsl en heb geen gezeur over de hoeveelheid data dat ik download. ( dat was de reden dat ik weg ging bij UPC )
Lijkt me dan heel lang geleden want bij UPC zeuren ze ook niet over de hoeveelheid...

Tevens zal je nooit die 24mbit kunnen halen tenzij je naast de centrale woont... bv die 20mbit bij versatel mag je al blij zijn als je daar de 10 al van haalt (is nog wel snel), maar de overboeking is daar wel tig keer hoger als bv bij kabel..
Anoniem: 132196
@SuperDre14 januari 2006 21:24
Om precies te zijn is dat volgende maand 1 jaar geleden.Had vroeger nooit last van UPC tot ze met die nieuwe modem kwamen en ze alles konden monitoren. Toen kreeg ik elke maand een bericht dat ik bijna op het limiet zat en dat ze zouden afknijpen als ik er over heen zou gaan. Dit koste ze duidelijk klanten want een paar weken later hadden ze weer een FUP.

Ik weet ook wel dat ik geen 24 mbit ga halen, maar met 20 ben ik ook tevreden :)

Heb nog wel digitale tv van ze. Laatst hebben ze mijn decoder omgeruild voor een nieuwere en omdat nog niet alle diensten werkten kreeg ik er toen een maand lang gratis canal+ bij. Ondanks dat het al bijna 2 maanden geleden is dat ze het omgeruild hebben, ontvang ik canal + nog steeds :Y)
Ik ben nog niet weg, maar wel van plan om over te stappen naar ADSL. De snelheid is inderdaad okee bij Chello, maar wat heb je daar aan wanneer de verbinding niet stabiel is.
Elke keer wanneer mijn verbinding er uit ligt doe ik even een tracert. 90% van de keren stop hij bij de Chello servers. Met name de DNS server is een drama.
Verder is het heel irritant dat je bij Chello geen vast ip-nummer hebt en dat je een browser nodig hebt om je modem te activeren. Een linux router zonder GUI direct achter je modem is dus niet genoeg. Wanneer ze bij Chello besluiten om een nieuw modem te gaan gebruiken, ben je dus weer een poosje zoet met installeren en het schuiven met het netwerk kaartje met het juiste MAC adres.
Chello is wel erg in aan het investeren de laatste tijd.. eerst met eindeloze reclamecampagnes, Digitale TV trials en nu weer dit. Ik ben benieuwd of ze ook achter de schermen aan het investeren zijn. (Infrastructuur netwerk, beter bemande staf etc.)
Anoniem: 34095
@Frash14 januari 2006 15:48
een beetje reclame is schijntje tov personeel en infrastructuur.
Ze zijn in ieder geval de helpdesk enorm aan het uitbreiden.
Anoniem: 98713
14 januari 2006 15:54
De administratie van UPC schijnt een grote puinhoop te zijn. Als dat zo is kunnen ze beter die eerst een op orde zien te krijgen, en daarna eens aan reclame beginnen.

Ik ben zelf ook een Chello'er en heb er geen klachten over.
Zo af en toe eens even geen internet maar dat heb je overal wel.
Zo af en toe eens even geen internet maar dat heb je overal wel.
Niet echt. Ik heb al een aantal jaar een ADSL abonnement van Demon en afgezien van de aangekondigde onderhoudswerkzaamheden heeft naar mijn weten mijn verbinding altijd gefunctioneerd.
Ik ben zelf ook een Chello'er en heb er geen klachten over.
Zo af en toe eens even geen internet maar dat heb je overal wel.
Ik heb @home, en ik heb sinds de september geen storing gehad. Die storing in december was omdat ze hier in de buurt met de kabel bezig waren. Ik weet niet hoe dat met ADSL is maar wat ik hoor ligt het er ook weinig uit.
Anoniem: 138426
14 januari 2006 15:47
Yeah dat zal gaan werken !

Er is nog steeds een verplicht tv abbo nodig.. Niemand gaat daar naar toe terug als je dat niet wilt hebben..
En de mensen die er weg zijn willen meestal toch niet terug..
Let wel dat KPN ook steeds meer wordt veracht door mensen. Er zijn al zat mensen die voor 10 euro/maand een loze lijn huren met ADSL erop, of voor hetzelfde bedrag BelBudget nemen en er nooit mee bellen. Voor ADSL ben je dat sowieso al kwijt, en dan moet je nog een schotelinstallatie erbij kopen om TV te kunnen kijken (of digitenne, TV over ADSL2, etc, maar daar is de dekking nog niet eens 25% van)
Als @home zorgt dat ze de administratie op orde krijgen met hun telefonie boel, gaat hier de KPN lijn eraf: 50 euro/maand voor TV, internet en telefonie, en daarvoor hoef ik niet 200m van een centrale af te gaan wonen.
Ik vraag me af of de mensen die op dit moment ADSL hebben en daar tevreden over zijn het de rompslomp en de downtime die het overstappen kost waard vinden, hoe weinig het ook is. En mochten ze niet tevreden zijn dan waren ze toch al overgestapt onafhankelijk van deze folder.

Weggegooid geld van UPC als je het mij vraagt.

En sowieso kan je imho beter een ADSL verbinding hebben dan een Chello internetverbinding...
downtime ??

als je zorgt dat je eerst chello hebt en dan pas je adsl opzecht heb je geen downtime.
Toch zullen ze meer gaan verdienen aan kabel en was ADSL slechts inderaad een slag om de arm voor de gebruikers buiten de gebieden waar kabel lag.

Kabel is een gedeeld netwerk waardoor je de 'gekochte' snelheid moet delen. Bij ADSL is dat niet. Nu kunnen ze makkelijk een centrale 'overbevolken' en zo genoeg pieken verdienen. Goeie truuc van UPC/Chello
Kabel is in dezelfde mate gedeelt als adsl, alleen zijn adsl snelheden meer afhankelijk van waar je woont (afstand lijn), ik heb 6 jaar chello gehad en het was altijd top, dikke 170kB/s dikke 300kB/s dikke 500kB/s uiteindelijk 2400kB/s, zelden een outage.

Enigste klote aan chello is dat ze volgens hunzelf traffic shapen en volgens mij gewoon p2p afknijpen.

Dat (en de prijs een beetje) is de enigste reden voor overstap.
Chello classic gehad haalde lagere snelheden dan met een modem, vaak 1.6 kb/s voor 50 euro/mnd.Nu planet, 35 euro en vaak 230 kb/s !!! en dan zitten de kid's ook via het multi pc modem te MSnnen of zo. Helpnietdesk van chello was ook ;( :'( :'( :'( aleen de ptt was er blij mee.
Er heerst hier een algemene Anti-Chello stemming merk ik wel als zelfs deze post als inzichtvol gemodereerd word...

Als je zo'n lage snelheid haalt zijn of je instellingen fout of je modem brak waarbij chello binnen een week het modem komt vervangen. Vroeger was de klantenservice verre van professioneel en kon je op weinig support rekenen. Tegenwoordig ben je nog steeds niet binnen 5 minuten aan de beurt (wat ik ze wel kwalijk neem maar aangezien ik bijna nooit hoef te bellen neem ik dat voor lief) maar ze hebben deskundige mensen zitten die meteen een monteur langssturen als het niet aan een storing ligt.

Planet.nl heeft in jou voorbeeld meer als 4x mindere snelheid vind je het gek dat je dan 15 euro minder betaald? Msn gebruikt heel weinig bandbreedte dus wat maakt dat uit?

Chello Classic haalt hier een snelheid van boven de 1 MB/s terwijl hij eigenlijk op 1 MB/s gelimiteerd zou moeten zijn. En van downtime heb ik ook maar 1 tot maximaal 4 x in het jaar
Ik heb hier zelf al 3 jaar lang chello classic en het werkt fantastisch.
Okee, 2 of 3 keer per jaar heb je een uurtje downtime, de perfecte gelegenheid om de vrouw ook nog even aandacht te geven :9
Mijn ervaring is dat snelheden vaak hoger zijn dan waarvoor je betaald.
Upload snelheid komt boven de 150kbyte/s uit, aan de download snelheid van 8Mb/s kom ik nooit, maar is downloaden met 600kbyte/s niet snel genoeg?
Ik heb hier zelf al 3 jaar lang chello classic en het werkt fantastisch.
Okee, 2 of 3 keer per jaar heb je een uurtje downtime, de perfecte gelegenheid om de vrouw ook nog even aandacht te geven
Zo te horen heb je een betere relatie met chello dan met je vrouw :P
Tegenwoordig ben je nog steeds niet binnen 5 minuten aan de beurt (wat ik ze wel kwalijk neem maar aangezien ik bijna nooit hoef te bellen neem ik dat voor lief)
Onzin, 9 van de 10 keer wordt je onmiddelijk geholpen, omdat er op dat moment 20 mensen (van de 150) zitten te wachten op een gesprek. Overigens houden mensen nooit rekening met een vaak fundamenteel verschil tussen ADSL en kabel. Als je ADSL hebt zit je tegenwoordig bijna altijd achter een router, en heb je dus een private IP. Bij Chello krijg je direct een publiek IP. Vaak hebben mensen een probleem als ze Chello hebben, en niet meer als ze overstappen naar ADSL. Vaak is het probleem dan een firewall of (schrikwekkend vaak) een Norton product.
snap die anti-chello mensen hier ook niet....vergelijk eens eerst hoeveel klanten upc heeft en hoveel bijv. InterNlnet (bij wie ik een jaartje zat)....ik had zo'n 1 keer per week last van ADSL en dan was hun helpdesk nooit te bereiken....Precies hetzelfde met speedlinq (al had ik met speedlinq laaaang niet zo veel problemen)...en dan komt nog het leukste...raad eens hoeveel helpsek bellen bij speedlinq kost (bij speedlinq kun je geen vragen mailen...je moet altijd bellen!)? yup 0,75 euro (smoes was dat ze niet verwachten dat mensen storingen zouden hebben)!!!!! en dan na 10 minuten in de wacht zomaar eruit gegooid worden!! en als je ze uiteindelijk aan de lijn had werd je verteld dat het een algemene storing betreft (trouwens...als ze geen storing bij mensen verwachten, hoe komt het dat wachttijd bij ze altijd meer dan 5 minuten is?) :?....konden ze dat niet gewoon in spreken zoals bij chello? Kon mijn oren niet geloven toen ik 10 euro moest dokken toen mijn installatie cd-rom kwijt was en een ander cd-rom opgestuurd wilde hebben! Dat ze mij daar dus nooit terug zien!

edit: wel grappig om te zien dat wanneer iemand (Flaternik) iets positiefs over upc zegt, dat hij meteen naar beneden gemodereerd wordt.....hij zegt alleen maar dat hij tevreden is met upc....mag hij dat soms niet zijn?
Lijkt me dat het overgrote deel van de abbos internetters betreft en als we dan op chello extreme ervaringen moeten afgaan heb ik in de praktijk nu in een half jaar reeds 12 maal geklaagd over slechte resultaten op internet betreft snelheden tegenover 2 maal in 2 jaar cistron adsl.

Dus als chello/upc zijn helpdesk verbeterd voor teminste zijn extreme en of classic gebruikers zal de reputatie vebeteren en in mijn ogen dan ook het aantal abbo's toe gaan nemen.

Nu is het huilen met de pet op als er problemen optreden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee